Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Ερντογάν: Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό των ΗΠΑ

Ερντογάν: Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό των ΗΠΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία δεν θα υποκύψει στον «εκβιασμό» των Ηνωμένων Πολιτειών,

στη δίκη ενός υψηλόβαθμου στελέχους τουρκικής τράπεζας που κατηγορείται για παράκαμψη των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν.
Οι ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και στην Ουάσινγκτον έχουν περιπλεχθεί περαιτέρω καθώς ο Τουρκοϊρανός έμπορος χρυσού Ρεζά Ζαράμπ, ο οποίος συνεργάζεται με τους εισαγγελείς των ΗΠΑ, περιέγραψε στο δικαστήριο τον τρόπο με τον οποίο παρακάμπτονταν οι κυρώσεις.

Σε νέα μεγάλη απειλή για τη Δύση εξελίσσεται το Ιράν

Σε νέα μεγάλη απειλή για τη Δύση εξελίσσεται το Ιράν

Οι κινήσεις της Τεχεράνης και η εμπλοκή της CIA

Ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο δήλωσε το Σάββατο ότι απηύθυνε μια επιστολή στον ιρανό υποστράτηγο Κασέμ Σολεϊμανί και άλλους ηγέτες του Ιράν προκειμένου να εκφράσει την ανησυχία του για αυτή που αποκάλεσε όλο και πιο απειλητική συμπεριφορά του Ιράν στο έδαφος του Ιράκ.

Στα Δυτικά Βαλκάνια το νέο Ισλαμικό Κράτος;

Στα Δυτικά Βαλκάνια το νέο Ισλαμικό Κράτος;

Ανησυχία στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες

Η τύχη των Κοσοβάρων που πολεμούν στη Συρία και το Ιράκ, αλλά κυρίως των γυναικών και των παιδιών που βρίσκονται στις ελεγχόμενες από το Ισλαμικό Κράτος περιοχές, απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη και τις αρχές του Κοσόβου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, σήμερα στις εμπόλεμες περιοχές βρίσκονται 196 πολίτες του Κοσόβου, εκ των οποίων 95 παιδιά, 41 γυναίκες και 60 άνδρες. Για όλους αυτούς δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες αν παραμένουν στους θύλακες που απέμειναν στον έλεγχο των ισλαμιστών ή βρίσκονται σε κάποιο προσφυγικό καταυλισμό. Δεν αποκλείουν, επίσης, το ενδεχόμενο κάποιοι απ' τους Κοσοβάρους ισλαμιστές, για τους οποίους εκτιμάται ότι βρίσκονται ακόμη στη Συρία και το Ιράκ, να έχουν επιστρέψει στην Ευρώπη διαμέσου παράνομων οδών και να χρησιμοποιούν πλαστά έγγραφα με αλλαγμένα τα στοιχεία ταυτότητάς τους.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν και σκότωσαν 12 Ιρανούς στρατιώτες στη Συρία



Από τη θεωρία στην πράξη πέρασε η κυβέρνηση του Ισραήλ, καθώς ισραηλινά αερισκάφη βομβάρδισαν θέσεις της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς εντός συριακού εδάφους, σκοτώνοντας 12 άτομα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αραβικά ΜΜΕ.

Ο λόγος φυγής Ερντογάν – «Αν προχωρήσεις με τον «Turk Stream» είσαι τελειωμένος» – Η Ελλάδα ανάχωμα στη ρωσοτουρκική συνεργασία



Τελεσίγραφο απέστειλαν οι ΗΠΑ σε Άγκυρα και Βερολίνο για την ακύρωση των αγωγών  «Turk Stream» και «Nord Stream II», διότι δεν εξυπηρετούν τα αμερικανικά συμφέροντα.

Βελιγράδι: Η Ιντερπόλ δεν μπορεί να καταργήσει το ένταλμα σύλληψης του πρωθυπουργού του Κοσόβου



Η Ιντερπόλ δεν μπορεί να άρει το ένταλμα σύλληψης του Ραμούς Χαραντινάι, γιατί αυτή είναι μια εντολή εντάλματος του Ανώτατου Δικαστηρίου Εγκλημάτων Πολέμου του Βελιγραδίου. Το ένταλμα παραμένει σε ισχύ, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας, στο πρακτορείο Tanjug.

«Φωτιά» στη Μέση Ανατολή βάζει ο D. Τrump



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πιθανόν να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ κατά τη διάρκεια ομιλίας που θα εκφωνήσει την επόμενη Τετάρτη, ανέφερε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Οι ΗΠΑ αποσύρονται από το παγκόσμιο σύμφωνο...


Αποτέλεσμα εικόνας για Ντόναλντ Τραμπ
 ...για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες...
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ που...