Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Μεϊμαράκης: «Πολιτικός τυχοδιωκτισμός οι εκλογές»

meimar
Την ανάγκη να σταματήσει άμεσα η εκλογολογία και να αναλάβει ο Πρωθυπουργός πρωτοβουλίες να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό επεσήμανε ο Βαγγέλης Μειμαράκης εξαπολύοντας παράλληλα πολυεπίπεδη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, ο Πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε “τακτικιστή” τον κ. Τσίπρα τον οποίο και κατηγόρησε πως επιδιώκει να λύσει ένα εσωκομματικό του πρόβλημα δυναμιτίζοντας την πορεία της χώρας με εκλογές.
«Σκέφτεται ότι "θα κάνω εκλογες, θα είμαι πάλι πρώτος, θα περιορίσω τους αντάρτες, θα αλλάξω την Κωσταντοπούλου, και αν βγουν οι ΑΝΕΛ θα ξανακανω κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ αλλιώς με κάποιον άλλο", αυτό δικαιολογεί εκλογές;» διερωτήθηκε ο κ. Μειμαράκης ο οποίος και τόνισε πως «εκλογές σημαίνουν ανακοπή της πορείας και πιθανά ένα νέο μνημόνιο».
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ ο κ. Τσίπρας «ήξερε ότι είχε κάνει μια αχταρμά κοινοβουλευτική ομάδα για να αποσπάσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού» ενώ επεσήμανε πως «είναι μεγάλος πολιτικός τυχοδιωκτισμός για να λύσεις ένα εσωκομματικό προσωπικό πρόβλημα να προσφύγεις στο λαό εις γνώση σου ότι θα χρειαστείς και άλλα επώδυνα μέτρα και που πιθανό και οι εταίροι δεν θα το δουν με καλό μάτι για 5η φορά εκλογές.»
Ο κ. Μειμαράκης υπενθύμισε πως πριν μερικές εβδομάδες στην ΚΕ και την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είχε δεσμευτεί πως το εσωκομματικό θέμα θα το λύσει το συνέδριο ενώ τόνισε πως
“οι υπουργοί της κυβέρνησης με την εκλογολογία δημιουργούν αστάθεια.”
“Μας μίλησαν για εκλογές , να δώσει νέα εντολή ο λαός, πρώτα πήραν τα μέτρα και μετά θα πάνε στο λαό”, είπε ο κ. Μειμαράκης ο οποίος και επεσήμανε πως «αν ανατραπεί η πορεία της χώρας αυτό θα κοστίσει ένα νέο μνημόνιο. Θα χαθεί πολυτιμος χρόνος . Και όποιος και να έρθει στην κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τεράστια προβληματα για να μπορέσει η οικονομία να πάρει μπροστά. Θα αντιμετωπίσουμε ένα σκηνικό παρόμοιο με αυτό του 2010» είπε χαρακτηριστικά. Ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως το κόμμα του όχι μόνο δεν υιοθετεί τα μέτρα αλλά θα δώσει και μάχη να τα αλλάξει ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως η ΝΔ θα είναι πρώτη, καθώς ο λαός θα καταλάβει ότι ο κ. Τσίπρας κάνει εκλογές για να δραπετεύσει.
Ο κ. Μειμαράκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Τσίπρα και για το πρόβλημα που υπάρχει με τους μετανάστες επισημαίνοντας πως η κα Χριστοδουλοπούλου είναι προσωπική του επιλογή. Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε την παραίτηση της αρμόδιας υπουργού.





phgh:voice news

Επίσκεψη του Πούτιν στη Γιάλτα

poutinmilit
Δέκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, εκ των οποίων οι οκτώ είναι πολίτες, σε ένα 24ωρο στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε πριν από λίγο στην δημοσιότητα το Γαλλικό Πρακτορείο στηριζόμενο σε επίσημες πηγές.
Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο τριών πολιτών και δύο στρατιωτών στην περιοχή που ελέγχει το Κίεβο στην ανατολική Ουκρανία. Άλλοι πέντε πολίτες σκοτώθηκαν σε δύο περιοχές στην ανατολική Ουκρανία τις οποίες ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.
Προηγούμενος απολογισμός των αρχών που δόθηκε στην δημοσιότητα νωρίτερα σήμερα έκανε λόγο για 7 νεκρούς.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε εξάλλου σήμερα ότι υποπτεύεται πως η Ουκρανία προετοιμάζει μια νέα επίθεση κατά των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, έπειτα από μια αναζωπύρωση των μαχών.
Οι πρόσφατες συγκρούσεις κοντά στην Μαριούπολη και την πόλη που ελέγχουν οι αντάρτες Γκορλίβκα πλήττουν την ήδη εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών που συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο στο Μινσκ.
"Ανησυχούμε από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών οι οποίες θυμίζουν έντονα μια προετοιμασία για περισσότερη στρατιωτική δράση", δήλωσε ο Λαβρόφ, κατηγορώντας το Κίεβο ότι παραβιάζει τους όρους της εκεχειρίας.
"Έτσι ήταν και τον περσινό Αύγουστο όταν οι Ουκρανοί στρατιώτες πήραν εντολή να επιτεθούν. (...) Έτσι ήταν και φέτος τον Ιανουάριο. Δεν θα πρέπει να πειραματιζόμαστε και να δοκιμάζουμε την τύχη μας, θα πρέπει απλώς να εφαρμόζουμε αυτό που συμφωνήθηκε στο Μινσκ", πρόσθεσε, αναφερόμενος στην συμφωνία που επετεύχθη στην πόλη αυτή, βάσει της οποίας και οι δύο πλευρές απέσυραν τα πυροβόλα όπλα, τα άρματα μάχης και τον λοιπό βαρύ οπλισμό. Ωστόσο εξακολουθούν να σκοτώνονται άνθρωποι σε μάχες που ξεσπούν σποραδικά.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα τη "σοβαρή ανησυχία" του στον Ρώσο ομόλογό του Λαβρόφ για την αύξηση των επιθέσεων των φιλορώσων αυτονομιστών στην Ουκρανία και ζήτησε να ισχύσει άμεσα κατάπαυση του πυρός.
Στο ίδιο πνεύμα και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ δήλωσε ότι η κατάσταση είναι εκρηκτική και κάλεσε και τις δύο πλευρές στην σύγκρουση να αρχίσουν γρήγορα συνομιλίες για να προλάβουν μια αναζωπύρωση της βίας.
Την ίδια ώρα σε μια κίνηση που το Κίεβο αναμένεται με βεβαιότητα να θεωρήσει ως σκόπιμη προσβολή καθώς ετοιμάζεται να γιορτάσει την Ημέρα Ανεξαρτησίας στις 24 Αυγούστου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφτηκε σήμερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Κρεμλίνου, την Γιάλτα στην Κριμαία για να προωθήσει τον τουρισμό στην πόλη αυτή.




phgh:voice news

Ετοιμάζονται για πόλεμο με τη Ρωσία

filandiastratos
Σύμφωνα με πληροφορίες η Φινλανδική κυβέρνηση φαίνεται πως κάλεσε τον τριπλάσιο αριθμό εφέδρων με σκοπό την την επανεκπαίδευση τους, από τις 6.000 στις 18.000. Η συγκεκριμένη απόφαση φαίνεται πως πάρθηκε υπό το βλέμμα των αυξημένων εντάσεων μεταξύ της Φιλανδίας και της Ρωσίας σχετικά με 1.350 χλμ χερσαίων συνόρων.
Με βάση δήλωση του Φιλανδού υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού της χώρας, η συγκεκριμένη κίνηση δεν αποτελεί κάτι καινούργιο, αλλά υπήρχε στα σχέδια του ΓΕΣ εδώ και τρία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι: "Τα προηγούμενα χρόνια οι αμυντικές δαπάνες είχαν μειωθεί, τώρα ο αριθμός του εφέδρων επανήλθε σε αυτόν που ήταν το 2010".
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον επικεφαλή του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Φινλανδίας, έχει ήδη ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα η δημιουργία μονάδων άμεσης αντίδρασης, με σκοπό την αύξηση του αμυντικού επιπέδου της χώρας σε περίπτωση Ρωσικής επίθεσης, μιας και υπάρχει αυξημένη επιθετικότητα από την πλευρά του Κρεμλίνου.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο Φινλανδικός στρατός ανέρχεται σε 230.000 στρατιώτες, που μπορεί να συνταχτεί, ύστερα από την επιστράτευση των εφέδρων, μέσα σε διάστημα μίας έως τεσσάρων εβδομάδων. Η στρατιωτική θητεία να κυμαίνεται από τις 165 έως τις 347 ημέρες, με τις αμυντικές δαπάνες της χώρας για το 2015 προβλέπονται στα 2,9 δις δολάρια.




phgh:voice news

Ελληνικά F16 "χόρεψαν" για τα καλά τους Τούρκους

 Τουρκικά Μέσα, διαμαρτύρονται γιατί, δύο ελληνικά F-16, "χόρεψαν" για τα καλά, δυο τουρκικά μαχητικά και μάλιστα λένε πως δεν υπήρχε λόγος για τέτοια αντίδραση !
Για 8 λεπτά, οι έλληνες πιλότοι, "γλέντησαν" τα τουρκικά μαχητικά που με το πρόσχημα της εκπαιδευτική πτήσης, εισέβαλλαν στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Οιι εφημερίδες, Vatan και Bogun, ενοχλήθηκαν απο την ελληνική συμπεριφορά, κάνοντας λόγο για ελληνική επίθετικότητα!
"Ελληνική παρενόχληση στα τουρκικά αεριωθούμενα" είχε τίτλο η Bogun ενώ η Vatan, προκλητικά, έγραψε " 2 απο τα 6 τουρκικά F-16 που εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση παρενοχλήθηκαν από δύο ελληνικά για διάρκεια οκτώ λεπτών και 13 δευτερολέπτων με εγκλωβισμό ραντάρ."
Ουδέποτε φυσικά η Τουρκική πλευρά δεν έχει παραδεχτεί ότι παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο.



phgh:voice news

ΒΟΜΒΑ: Ποιοι κρύβονται πίσω από την λαθρομετανάστευση

lathrometan
Συχνά οργανώσεις τύπου ΜΚΟ αναφέρονται μέσω δελτίων τύπου σε περιστατικά "έρευνας και διάσωσης" για να δικαιολογήσουν την συνεχή και ανεμπόδιστη είσοδο λαθρομεταναστών σε θαλάσσιες περιοχές όπως Σαμοθράκη, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Αγαθονήσι, Κω και Ρόδο ή παλαιότερα στον Έβρο ποταμό.
Πίσω, όμως, από τη «βιτρίνα» των ΜΚΟ και του ανθρωπισμού υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα ενώ κάποια στιγμή πρέπει να αποδώσουμε τις ευθύνες σε όλους αυτούς που ευθύνονται για την σημερινή εικόνα. Πιο συγκεκριμένα: 
Η Νέα Ελληνική Κυβέρνηση έλαβε γνώση του περιεχομένου της ετήσιας έκθεσης της Frontex «Annual Risk Analysis 2015″ στην οποία φαίνονται καθαρά οι τάσεις του φαινομένου της (λαθρο)μετανάστευσης και περιγράφονται με σαφήνεια οι διαφαινόμενοι κίνδυνοι;
Στα πλαίσια της διεθνούς προσπάθειες αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης έθεσε η ελληνική πλευρά το ζήτημα εντοπισμού των «εμπνευστών» και «διοργανωτών» της μεταφοράς σε ελληνικό έδαφος των λαθρομεταναστών; Ποιο το επίπεδο συνεργασίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες ξένων χωρών;
Ποιοι οργανώνουν τη μεταφορά των λαθρομεταναστών από το Αφγανιστάν και το Ιράν με τελικό προορισμό την Ουγγαρία μέσω Ελλάδα με συνολικό κόστο 2.500 έως 5.000 ευρώ; Ποιες είναι ο δομές που τους καθοδηγούν στις «μεταβατικές χώρες» όπως είναι η Ελλάδα, τα Σκόπια, η Σερβία κοκ: Ποιοι είναι οι σχεδιαστές, διαχειριστές και χρηματοδότες ιστοσελίδων και εντύπων που διανέμονται στους λαθρομετανάστες που κατευθύνονται προς το ελληνικό έδαφος. Είναι κοινό μυστικό ότι κυκλοφορεί μέχρι και «τουριστικός οδηγός για λαθρομετανάστες» με τίτλο «WELCOME TO GREECE!» και υπότιτλο, «AN INFO-GUIDE FOR REFUGEES AND MIGRANTS». Στις εσωτερικές του σελίδες έχεις δεκάδες πληροφορίες, για το πως θα κινηθούν και τι θα κάνουν μόλις φτάσουν στην Ελλάδα.
Κατά την περίοδο της ταυτοποίησης υπάρχουν οργανωμένα κλιμάκια ειδικών που μπορούν να διαχωρίσουν τους Σύρους πρόσφυγες από τους (λαθρο)μετανάστες άλλων εθνικοτήτων κάποιοι εκ των οποίων μπορεί να συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις και δίκτυα διεθνοποιημένου και διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος; Υπάρχει τεράστια ευθύνη από όλους τους πολιτικούς που απο τη δεκαετία του 1990 δεν φρόντισαν να δημιουργηθεί μία ευρωπαϊκών προδιαγραφών «μεταναστευτική πολιτική».




phgh:voice news

Αρχή του τέλους για την Τουρκία...

erdogan
Όπως σχολιάζει ο Robert Ellis σε άρθρο του στην Independent η Τουρκία είναι στα πρόθυρα εμφυλίου και της ολοκληρωτικής κατάρρευσης, οικονομικής και όχι μόνο. Όλα αυτά λόγω του ιδιόρρυθμου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο μεγαλοϊδεατισμός του νεο-οθωμανισμού, δημιουργήθηκε από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και νυν πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου και ο Ερντογάν ακολούθησε μια ιδεολογία για τη δημιουργία ενός Χαλιφάτου, που πολλοί στην Τουρκία αποκαλούν το "χαλιφάτο του Ερντογάν".
Αλλά "μπλόκο" στα σχέδιά τους στάθηκαν οι εκλογές της 7ης Ιουνίου την ημέρα δηλαδή όπου αναδείχθηκε ισχυρός ο πολιτικός σχηματισμός το Κουρδικού Κόμματος της  Δημοκρατίας των Λαών (HDP). Για πρώτη φορά, το κόμμα των Κούρδων, ξεπέρασε το εκλογικό όριο του 10% και κατάφερε να εισέλθει στο Κοινοβούλιο με 13% των ψήφων και 80 έδρες στις 550 του τουρκικού κοινοβουλίου. Έτσι στέρησε από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ)του Ερντογάν, την πλειοψηφία που χρειαζότανε για να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας και να αποκτήσει πλήρως την Εκτελεστική Εξουσία.
Με μειωμένη πλειοψηφία, το κόμμα του Ερντογάν αναγκάστηκε να διαπραγματευθεί με τους κοσμικούς ανθρώπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο όνομα του σχηματισμού ενός συνασπισμού, αλλά τα πράγματα ήταν περιορισμένα. Τώρα είναι ανοιχτός ο δρόμος για νέες εκλογές το Νοέμβριο και το ΑΚΡ ελπίζει να ανακτήσει πλήρη πλειοψηφία με τη μείωση που επιδιώκεται στην παρουσία των Κούρδων.
Πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε μια ανακωχή με πρωτοβουλία του έγκλειστου στις τουρκικές φυλακές, ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Στην πραγματικότητα, ο Ερντογάν, υπολόγιζε στην κουρδική υποστήριξη, για την αλλαγή του Συντάγματος και την εκπλήρωση των φιλοδοξιών του, επιδιώκοντας την ειρηνευτική διαδικασία που θα έφερνε, όπως πίστευε, ως υποστηρικτές τους Κούρδους στις επιδιώξεις του, αφού η κοσμική αντιπολίτευση ήταν εχθρική στις επιδιώξεις του.
Η απότομη "προσγείωση" προκλήθηκε από τον συμπρόεδρο του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, που στα μέσα Μαρτίου είπε τρεις φορές «δεν πρόκειται να σας κάνουμε χαλίφη». Σε απάντησή του ο Ερντογάν δήλωσε ότι οποιαδήποτε συμφωνία με ένα κόμμα που υποστηρίζει την τρομοκρατία είναι αδύνατη.
Με την ευκαιρία της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, εδόθη η ελευθερία στην Τουρκία να προβεί σε αεροπορικές επιθέσεις κατά των Κούρδων του PKK και να σπιλώσει το φιλοκουρδικό κόμμα ότι υποστηρίζει τους τρομοκράτες. Οι αντάρτες του PKK ως αντίποινα άρχισαν εκτεταμένες συγκρούσεις στην νοτιοανατολική Τουρκία κατά του τουρκικού στρατού και της αστυνομίας.
Αυτή η κατάσταση άρχισε να ανησυχεί τους Αμερικανούς. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε την Τουρκία «να παραμείνει στη συμφωνία που προβλέπει το κλείσιμο των συνόρων με τη Συρία για τους τζιχαντιστές και σύμπραξη κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ και ότι γίνεται να βασίζεται σε αυτήν». Η έκκληση αυτή φαίνεται δεν εισακούγεται, κρίνοντας από την αυξανόμενη βία στην Τουρκία.




phgh:voice news

ΒΙΝΤΕΟ: Σύγκριση στρατιωτικών δυνάμεων Αλβανίας και Σκοπίων


versus
Στο βίντεο που ακολουθεί υπάρχει αναλυτική ύγκριση των στρατιωτικών δυνάμεων Αλβανίας και Σκοπίων. Επειδη η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι άκρως έκρυθμη και επειδή και οι δύο γείτονές μας, μας έχουν απασχολήσει στο παρελθόν από στρατιωτική σκοπιά, καλό θα είναι να ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε μια πιθανή σύγκρουση.
Δείτε το βίντεο:




phgh: voice news

Πρώτη φόρα η Ευρώπη "βάζει χέρι" στην Τουρκία για το Αιγαίο...

komision
Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε για Εξωτερικές Υποθέσεις Φεντερίκα Μονγκερίνι απαντώντας σε ερώτηση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη και Ελίζας Βόζεμπεργκ, εξέφρασε την ανησυχία όλης της Κομισιόν για τις συνεχείς παραβιάσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Η Φεντερικά Μονγκερίνι επεσήμανε στην απάντησή της ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί ανεπιφύλακτα ότι θα επιδιώξει σχέσεις καλής γειτονίας και ειρηνική επίλυση διαφορών σύμφωνα με το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Μογκερίνι καλεί την Τουρκία, να αποφεύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια στρεφόμενη κατά κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και κάθε αιτία τριβής και ενέργεια που θα μπορούσαν να βλάψουν τις καλές σχέσεις γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών.
Τονίζει, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα των κατάφωρων παραβιάσεων από την Τουρκία των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και θα συνεχίσει να υπογραμμίζει την ανάγκη σεβασμού από μέρους της Τουρκίας της αρχής των σχέσεων καλής γειτονίας σε όλες τις σχετικές επαφές της με τις τουρκικές αρχές.



phgh:voice news

ΈΚΤΑΚΤΟ: Η Τουρκία διαλύεται...

dialyetai
Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη κατά των τρομοκρατικών δράσεων που συγκλονίζουν τη χώρα με συνθήματα «Η Τουρκία δεν διαιρείται». Οι διαδηλωτές με τουρκικές σημαίες και πλακάτ «Οι μάρτυρες δεν πέθαναν για μια διαιρεμένη πατρίδα», πέρασαν τον πύργο του Γαλατά και μέσω της οδού Ιστικλάρ έφθασαν στην πλατεία Γαλατά Σαράι.
Ένας διαδηλωτής είπε ότι ζητάει από το κράτος να λάβει τα αναγκαία μέτρα, ώστε «οι Λαζοί, οι Κιρκάσιοι, οι Κούρδοι και οι Αμπχάζιοι να ζήσουν όλοι μαζί στην Τουρκία. Αυτή η χώρα δεν πρόκειται να χωριστεί», είπε




phgh:voice news

Είναι προσβολή η αναγραφή "Γιουνανιστάν" ;

giounan
 Κατά τη διάρκεια του φιλικού Τουρκίας- Ελλάδας, η Τουρκική τηλεόραση ονόμαζε "Γιουνανιστάν " τη χώρας κάτι που πυροδότησε αντιδράσες αφού η διεθνής ονομασία μας είναι Greece.
"Eκνευρίστηκα πολύ από το γεγονός ότι οι Τούρκοι ανέφεραν την Εθνικής μας ως Γιουνανιστάν. Δεν έπρεπε ούτε η ΕΡΤ να το δεχθεί, έπρεπε να το καλύψει με κάποιο τρόπο. Είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο αυτό που συνέβη" δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος.
Απ΄την άλλη , ο Νίκος Σαραντάκος, παρουσίασε με επιχειρήματα άλλη άποψη, "Η τουρκική τηλεόραση έβαλε τις συντετμημένες ονομασίες των δύο χωρών στα τουρκικά: TÜR (με διαλυτικά, από το Türkiye) και YUN (από το Yunanistan).
Κάτι ανάλογο θα ήταν αν η ελληνική τηλεόραση έγραφε ΕΛΛ – ΓΑΛ σε μια αναμέτρηση Ελλάδας-Γαλλίας (και όχι GRE-FRA που είναι οι διεθνείς ονομασίες)." και πρόσθεσε "μια διεθνή διοργάνωση με συμμετοχές από πολλές χώρες, η οποία αναμεταδίδεται σε πολλές χώρες, έχει νόημα η χρήση της επίσημης διεθνούς σύντμησης, αλλά σε μια φιλική αναμέτρηση προς το εγχώριο κοινό δεν βλέπω γιατί να μας ενοχλεί η χρήση της εγχώριας γλώσσας."
Το όνομα της χώρας μας στη Τουρκία είναι το " Γιουνανιστάν" , έτσι αναγράφεται και η Ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα.



phgh:voice news

Αποκλειστικό: H Ρωσία έστειλε μαχητικά στον Άσαντ

mig rosia
 Η Ρωσία προμήθευσε τη Συρία με υπερηχητικά MiG-31, εκπληρώνοντας εν μέρει τη διμερή σύμβαση του 2007, ανέφερε το BGNNews.com 
Το 2007, η Ρωσία και η Συρία υπέγραψαν δύο συμφωνίες αξίας 1 δις δολαρίων για την προμήθεια των MiG-29M και MiG-31. Οι παραδόσεις των MiG-29M είναι σε εξέλιξη, αλλά και εκείνες των MiG-31 είχαν καθυστερήσει, λόγω της πίεσης από το Ισραήλ.
Το 2009, η Ρωσία επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να τηρήσει τη συμφωνία και να παραδώσει 8 μαχητικά MiG-31 στη Δαμασκό.
Σύμφωνα με τις πηγές, έξι MiG-31 έχουν ήδη προσγειωθεί στη Δαμασκό με πρόθεσή να ενισχύσουν τη Συρία στον αγώνα της εναντίον των Τζιχαντιστών!
Νωρίτερα, σήμερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα αντιτάσσεται στη παραίτηση του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ.
Ρωσία και Ιράν εργάζονται πανω σε πολιτική λύση στο Συριακό, σύμφωνα με τις πληροφορίες.



phgh: voice news

Λαβρόφ: Το να τίθεται ως προϋπόθεση η αποχώρηση του Άσαντ είναι «απαράδεκτο» για τη Ρωσία

sergeila
Το να τίθεται ως προϋπόθεση η αποχώρηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ είναι «απαράδεκτο για τη Ρωσία», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Ιρανό ομόλογό του Τζαβάντ Ζαρίφ.
«Εάν ορισμένοι από τους εταίρους μας θεωρούν αναγκαίο να αποφασιστεί εκ των προτέρων ότι στο τέλος της περιόδου της μετάβασης ο πρόεδρος (της Συρίας) θα εγκαταλείψει τον θώκο του, αυτή η θέση είναι απαράδεκτη για τη Ρωσία», τόνισε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ επανέλαβε εξάλλου ότι «η μοίρα της Συρίας θα όφειλε να αποφασιστεί από τους ίδιους τους Σύρους, χωρίς εξωτερική ανάμιξη ούτε κανενός είδους προϋπόθεση», υπενθυμίζοντας τις διαφωνίες της Μόσχας με τις ΗΠΑ και χώρες της περιοχής για την «τύχη του σημερινού και νόμιμου προέδρου της Συρίας».
«Κάθε πλήγμα στην εδαφική ακεραιότητα, την εθνική ανεξαρτησία και την πολιτική ανεξαρτησία» της Συρίας και του Ιράκ «είναι απαράδεκτο, και κάθε εξωτερική επέμβαση είναι απαράδεκτη», επανέλαβε εξάλλου από τη δική του πλευρά ο ΥΠΕΞ του Ιράν Τζαβάντ Ζαρίφ.
«Σε αυτούς τους τομείς έχουμε κοινή θέση» με τη Ρωσία, πρόσθεσε ο ίδιος.
Η συμφωνία που είχε συναφθεί στη Γενεύη το καλοκαίρι του 2012 ανάμεσα στη Δαμασκό και τη συριακή αντιπολίτευση σε διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα της Ρωσίας και των ΗΠΑ, προέβλεπε μια διαδικασία πολιτικής μετάβασης, αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκε, ελλείψει συναίνεσης για το τι σήμαινε η εφαρμογή της.
Η συριακή αντιπολίτευση και η Δύση θέτουν την αποχώρηση του Άσαντ ως προϋπόθεση οποιασδήποτε διαδικασίας πολιτικής μετάβασης, ενώ η Μόσχα και το συριακό καθεστώς αντιτείνουν ότι αυτό δεν θα μπορούσε να κριθεί παρά στο τέλος της περιόδου της μετάβασης.
Η Ρωσία, ένα από τα τελευταία στηρίγματα του συριακού καθεστώτος, προτείνει το τελευταίο διάστημα να σχηματιστεί ένας ευρύς συνασπισμός με τη συμμετοχή της Τουρκίας, του Ιράκ, της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και του συριακού τακτικού στρατού, για να αντιμετωπιστεί η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), η οποία έχει καταλάβει μεγάλο μέρος της συριακής και της ιρακινής επικράτειας. Αλλά ούτε οι Σαουδάραβες, ούτε οι δυτικοί, ούτε οι Σύροι αντιπολιτευόμενοι αποδέχονται την ιδέα αυτή της Μόσχας.
Χθες Κυριακή μια επιδρομή της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας σε μια αγορά στη Ντούμα, ένα προπύργιο των ανταρτών κοντά στη συριακή πρωτεύουσα, είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 100 άνθρωποι. Επρόκειτο για μια από τις πολύνεκρες επιθέσεις από το ξέσπασμα του πολέμου το 2011.


phgh:voice news

Βόμβα Πούτιν για Ουκρανία

poutinn
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δείχνει να τραβά πάλι τα βλέμματα πάνω του ύστερα από τη νέα του δήλωση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κριμαία. «Ένας λαός» ήταν η φράση φωτιά και αναφερόταν φυσικά στην Ουκρανία ως μέλος της Ρωσίας, ενώ συνέχισε λέγοντας πως η Ουκρανία πρόκειται να λύσει τα προβλήματά της και θα ξεφύγει από την «εξωτερική διοίκηση», αναφερόμενος στην παρούσα κυβέρνηση.
Με βάση τα λεγόμενα του κ Πούτιν ο ουκρανικός λαός αποτελεί την τρίτη σε μέγεθος πληθυσμιακή ομάδα του ρωσικού λαού μετά τους Ρώσους και τους Τατάρους.
Πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι:
«Ζουν 5 εκατ. Τάταροι στη Ρωσία, οι Ουκρανοί είναι 3 εκατ., χωρίς να υπολογίσουμε εκείνους, που βρίσκονται προσωρινά στη Ρωσία και θεωρούνται πολίτες της Ουκρανίας. Αυτοί είναι ήδη περίπου άλλα 3 εκατ., μάλιστα η συντριπτική τους πλειονότητα είναι άνδρες σε στρατεύσιμη ηλικία», μιλώντας για τους ενήλικες Ουκρανούς πολίτες που στρέφονται στη Ρωσία με σκοπό τη αποφυγή της επιστράτευση τους και τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Ουκρανία.
Στη συνέχεια ο κ Πούτιν πρόσθεσε:
«Είμαι πεπεισμένος ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες της σημερινής περιόδου, η κατάσταση στην Ουκρανία θα διορθωθεί και η Ουκρανία θα αναπτυχθεί θετικά, θα ξεφύγει από την ντροπιαστική πρακτική που παρατηρούμε σήμερα, και ειδικά το να έχει τεθεί μια τεράστια ευρωπαϊκή χώρα υπό ξένη διοίκηση, με την τοποθέτηση σε κομβικές θέσεις της κυβέρνησης και των περιφερειών, ξένους πολίτες», σκιαγραφώντας τον πρόσφατο διορισμό του πρώην προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι ως κυβερνήτη της Οδησσού.
Η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία είναι «μειωτική» για τον ουκρανικό λαό και ένα καλύτερο αύριο θα έρθει «όταν η Ουκρανία σταθεί στα πόδια της και αναπτυχθεί θετικά, χτίζοντας μαζί με τη Ρωσία το μέλλον της» σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο.
Η Ουκρανική κυβέρνηση απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις του κ Πούτιν με την αποστολή μιας επιστολής διαμαρτυρίας σύμφωνα με την οποία ζητούνται εξηγήσεις για την «επιδεικτική έλλειψη σεβασμού προς την ισχύουσα νομοθεσία της Ουκρανίας και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου». Η ουκρανική διπλωματία ζητά «να τερματιστεί η πρακτική παρόμοιων επισκέψεων» στην Κριμαία, την οποία η Μόσχα έχει ανακηρύξει ρωσικό έδαφος.


phgh:voice news

Και οι Αμερικανοί θα αποσύρουν τους Patriot από την Τουρκία


Μετά την απόφαση των Γερμανών να μην παρατείνουν την παραμονή των αντιπυραυλικών συστοιχιών Patriot στην Τουρκία, λόγω ανυπαρξίας κινδύνου από τη Συρία, τώρα και οι Αμερικανοί αποφάσισαν ότι δεν θα παρατείνουν την παραμονή των αποστολών τους, πέραν του Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ria Novosti που επικαλείται το τουρκικό ΥΠΕΞ. Έξι συστοιχίες  αντιπυραυλικού συστήματος Patriot έχουν τοποθετηθεί  στη νότια Τουρκία από μέλη του ΝΑΤΟ (από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες, από δύο η κάθε χώρα) στις παραμεθόριες περιοχές της Τουρκίας με τη Συρία από τον Ιανουάριο του 2013 και μετά, και η αποστολή τους ήταν να προστατεύσουν τις τουρκικές πόλεις από ενδεχόμενες επιθέσεις της Συρίας.

Η δήλωση αναφέρει ότι τα πυραυλικά συστήματα θα μεταφερθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό τους.




phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ
--

Η «ανάγκη» για μια Παγκόσμια Θρησκεία και τον «αδιαμφισβήτητο ηγέτη» της




Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο να ηγηθεί ενός μελλοντικού "ΟΗΕ των θρησκειών", μιας προτεινόμενης οργάνωσης με "αδιαμφισβήτητη" αρχή που θα διακηρύξει «το θέλημα του Θεού». Ο Πέρες υποστήριξε μια παγκοσμιοποιημένη πίστη υπό μια ενιαία παγκόσμια αρχή, προκειμένου να καταπολεμηθεί η «τρομοκρατία». Αλήθεια, όλος αυτός ο «πόνος» του Πέρες και των άλλων ομοίων του στην παγκόσμια ελίτ, είναι πραγματικά για την «ειρήνη» ή μια πιο σκοτεινή ατζέντα βρίσκεται πίσω από αυτό;


Εδώ και αρκετό καιρό, η πολιτική και η οικονομική εξουσία λήψης αποφάσεων έχει απομακρυνθεί από τα έθνη-κράτη και τους λαούς και έχει παραδοθεί σε υπερεθνικούς πολυμερείς οργανισμούς. Δεδομένου ότι αυτές οι οργανώσεις διαμορφώνουν μία νέα παγκόσμια τάξη που ευνοεί τις εταιρικές και οικονομικές ελίτ, οι ντόπιοι πληθυσμοί («ο κυρίαρχος λαός» που λέγανε κάποτε) έχουν αποξενωθεί από κάθε οικονομική πολιτική απόφαση που τους αφορούν - ειδικά όταν εκπροσωπούνται από καριερίστες πολιτικούς που είναι περισσότερο ή εντελώς ευθυγραμμισμένοι με τις επιθυμίες της παγκόσμιας ελίτ.


Τον τελευταίο καιρό έχουν υπάρξει ενδείξεις για την ώθηση μιας παγκοσμιοποίησης της θρησκείας, από πάνω προς τα κάτω, καθώς αυξάνουν οι «εκκλήσεις» για παγκόσμια πολιτική εξουσία πάνω στον κόσμο της θρησκείας.

Η πιο ξεκάθαρη έκκληση ήρθε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες συναντήθηκε με τον Πάπα και του πρότεινε τη δημιουργία ενός νέου "ΟΗΕ των θρησκειών ", τον οποίο θα διευθύνει ο Πάπας. Ο Πέρες πρότεινε ότι αυτήν την οργάνωση θα πρέπει να την χειρίζεται μια "αδιαμφισβήτητη" αρχή που θα δηλώνει τι θέλει και τι δεν θέλει «ο Θεός», προκειμένου να καταπολεμηθεί ο «θρησκευτικός εξτρεμισμός».

Οι επιπτώσεις ενός τέτοιου επιχειρήματος θα είναι τεράστιες, καθώς το 84 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού έχει μια πνευματική πίστη κάποιου είδους. Χριστιανοί, μουσουλμάνοι, ινδουιστές και βουδιστές εκπροσωπούν πάνω 5,3 δισ ανθρώπους, ενώ ένα ποικίλο μίγμα λαϊκών δοξασιών και μικρότερων θρησκειών της μειοψηφίας, από Μπαχάι έως Wicca, αντιπροσωπεύουν σχεδόν το άλλο μισό δισεκατομμύριο. Με την πνευματικότητα να παίζει κεντρικό ρόλο στη ζωή του μεγαλύτερου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού, φαίνεται ότι η "παγκόσμια διακυβέρνηση" πρέπει αναπόφευκτα να λάβει υπόψη της τον παράγοντα θρησκεία.


 Διάφοροι θεωρητικοί έχουν προτείνει ότι η "One World Religion" – μια «Παγκόσμια Θρησκεία», θα αναδυθεί ως μέρος μίας «Νέας Τάξης Πραγμάτων». Είναι πιθανό ότι ισχυροί άνθρωποι στην παγκόσμια ελίτ επιθυμούν - αν όχι μια πραγματικά ενιαία παγκόσμια πίστη – σίγουρα μια παγκόσμια ηγεμονία στον κόσμο της πνευματικότητας, έτσι ώστε οι θρησκείες και οι οπαδοί τους, να μπορούν να επηρεάζονται από μια κεντρική αρχή. Ένα παρόμοιο μοντέλο παγκοσμιοποίησης «από πάνω προς τα κάτω», άλλωστε αναπτύσσεται, μέσω πολυμερών οργανισμών, στην πολιτική, την οικονομία και το εμπόριο.

Αλλά πόσο «αγαθές» είναι οι προθέσεις όσων εμπορεύονται μια τέτοια ιδέα; Είναι τόσο καλόπιστοι; Μια πιο προσεκτική εξέταση δείχνει ότι ένα τέτοιο σύστημα είναι εξαιρετικά ύποπτο, και μέρος μιας ευρύτερης ατζέντας με δυσοίωνες συνέπειες.


Το προσχέδιο για Μια Παγκόσμια Θρησκευτική Αρχή

Πριν από τη συνάντηση του Σεπτεμβρίου με τον Πάπα για να συζητήσουν το σχηματισμό του "ΟΗΕ των θρησκειών", ο Σιμόν Πέρες είχε προβάλει λεπτομερώς τις ιδέες του σε μια συνέντευξη στο ιταλικό καθολικό περιοδικό ‘Famiglia Cristiana’.

«Αυτό που χρειάζεται είναι ένας Οργανισμός Ηνωμένων Θρησκειών, ένας ΟΗΕ των θρησκειών. Θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση αυτών των τρομοκρατών που σκοτώνουν στο όνομα της πίστης», είχε πει ο Πέρες. «Στο παρελθόν, η πλειονότητα των πολέμων, υποκινούνταν από την ιδέα του έθνους. Σήμερα, αντιθέτως, οι πόλεμοι πυροδοτούνται πάνω απ’ όλα με τη δικαιολογία της θρησκείας», είπε.

Παγκόσμιες διαθρησκειακές πρωτοβουλίες έχουν ήδη υπάρξει, όπως η Πρωτοβουλία Ηνωμένων Θρησκειών (United Religions Initiative), αλλά προφανώς ο Πέρες προβλέπει μια πολύ ανώτερη και έγκυρη «Οργάνωση Ενωμένων Θρησκειών»: «Αυτό που χρειάζεται είναι μια αναμφισβήτητου ηθικού κύρους αρχή που θα λέει με ισχυρή φωνή "Όχι, ο Θεός δεν θέλει αυτό και δεν το επιτρέπει"». Πρότεινε τον Πάπα να είναι αυτή η αρχή, επειδή «Είναι ίσως ο μόνος ηγέτης που είναι πραγματικά σεβαστός».

Ο Πέρες δεν είναι το πρώτο ελίτ πολιτικό πρόσωπο που κάνει μια τέτοια προσέγγιση. Υπάρχει το «Ίδρυμα Πίστης» (Faith Foundation) του Τόνι Μπλερ, πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο – όπως ξεκάθαρα διατυπώνει - επικεντρώνεται στην «πίστη και την παγκοσμιοποίηση». Τον Ιανουάριο του 2014 ο Μπλερ έγραψε ένα ευρέως αναδημοσιευμένο δοκίμιο, δηλώνοντας τι το ίδρυμά του προσπαθεί να κάνει:

«... Ο σκοπός είναι να αλλάξει η πολιτική των κυβερνήσεων: για να αρχίσει η θεραπεία στο θέμα του θρησκευτικού εξτρεμισμού ως ένα θέμα που, για τη θρησκεία, καθώς και την πολιτική, πάει στις ρίζες του, εκεί που προβάλλεται μια ψεύτικη άποψη της θρησκείας, και για να βρει μια σημαντική θέση στην ατζέντα των ηγετών του κόσμου που θα συνδεθούν αποτελεσματικά για την καταπολέμησή της. Αυτός είναι ένας αγώνας που μόλις τώρα αρχίζει». 

Όπως και ο Πέρες, ο Μπλερ υποστηρίζει ότι ο θρησκευτικός εξτρεμισμός είναι η πρωταρχική αιτία των συγκρούσεων στον κόσμο σήμερα, και ότι οι ηγέτες του κόσμου πρέπει να ενωθούν για να τον αντιμετωπίσουν. Επίσης, όπως και ο Πέρες, ισχυρίζεται ότι η πολιτική εξουσία πρέπει να έχει την εξουσία να καθορίσει ποιες θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι "λάθος".

Ο Μπλερ, επίσης, ζήτησε υποστήριξη από το Βατικανό, καθώς καθοδηγεί την μεγαλύτερη θρησκευτική σύναξη του κόσμου. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα έγινε καθολικός, ο Μπλερ δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχής, όταν έκανε ανοίγματα στο Βατικανό το 2011, και ένας εξέχων καθολικός ακαδημαϊκός, ο καθηγητής Michel Schooyans, πιστεύει ότι ο πρώην ηγέτης του Ηνωμένου Βασιλείου είχε πιο καταχθόνιους στόχους:

«Ένας από τους στόχους του Ιδρύματος Πίστης του Τόνι Μπλερ είναι η ανακατασκευή των μεγάλων θρησκειών, όπως ακριβώς και ο συνάδελφός του, ο Μπαράκ Ομπάμα θέλει να ανακατασκευάσει την παγκόσμια κοινωνία. Για αυτό το σκοπό, το εν λόγω ίδρυμα θα προσπαθήσει να επεκτείνει «νέα δικαιώματα», χρησιμοποιώντας τις θρησκείες του κόσμου για το σκοπό αυτό και προσαρμόζοντάς τες σε «νέα καθήκοντα». Οι θρησκείες θα πρέπει να μπουν κάτω από τον ίδιο κοινό παρονομαστή, το οποίο σημαίνει απογύμνωση της ταυτότητάς τους...

Αυτό το έργο κινδυνεύει να μας γυρίσει πίσω σε μια εποχή στην οποία η πολιτική εξουσία είχε την αποστολή να προωθήσει μια θρησκευτική ομολογία ή να την αλλάξει. Στην περίπτωση του Ιδρύματος του Μπλερ, έχουμε επίσης το θέμα της προώθησης μιας και μόνο μίας θρησκευτικής ομολογίας, την οποία θα επιβάλει μια καθολική, παγκόσμια πολιτική δύναμη σε ολόκληρο τον κόσμο...».

Τα επιχειρήματα του Μπλερ και του Πέρες - που εμφανίζονται τώρα ως «περιστερές» της ειρήνης - εσκεμμένα αγνοούν πως η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των συμμάχων της, υπέθαλψε τον ισλαμικό εξτρεμισμό,(διότι - αν και οι ελίτ διστάζουν σκόπιμα να το πουν, δεν υπάρχει «θρησκευτικός εξτρεμισμός» αλλά ισλαμικός εξτρεμισμός) από την δεκαετία του 70, όταν η CIA χρηματοδοτούσε και όπλιζε τους Μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν για να τραβήξει την Σοβιετική Ένωση σε πόλεμο, μια τακτική που έδωσε αφορμή στους Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα. Στο ίδιο πνεύμα, η σημερινή εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των συμμάχων της, έχει δημιουργήσει το ISIS, κάτι που ένας συνταξιούχος Αμερικανός Στρατηγός σχεδόν παραδέχθηκε σε μια προφανή φροϋδική ολίσθηση.

Ως «Πρόβλημα, Αντίδραση, Λύση» (“ProblemReactionSolution”) περιγράφεται μια διαδικασία όπου οι επικυρίαρχοι δημιουργούν το «πρόβλημα», προκαλώντας μια αντίδραση από το κοινό που απαιτεί «να γίνει κάτι» γι’ αυτό, και έτσι, στη συνέχεια, οι εξουσιαστές έχουν την «άδεια» να φέρουν την προπαρασκευασμένα "λύση" τους για την επίλυση του προβλήματος αυτού, που «δημιουργήθηκε».


Ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» εξυπηρετεί πολλαπλούς στόχους. Ενώ οι πολιτικές και στρατιωτικές επιπτώσεις είναι πιο κατανοητές, οι πνευματικές επιπτώσεις είναι λιγότερο. Έκανε τον θρησκευτικό εξτρεμισμό - βλέπε ισλαμικό- τον αποδιοπομπαίο τράγο για την παγκόσμια σύγκρουση του σήμερα – και όχι την εξωτερική πολιτική που τον έχει τροφοδοτήσει, χρηματοδοτήσει και του επέτρεψε να ευδοκιμήσει.

Στην περίπτωση των πολέμων στη Μέση Ανατολή, πολλοί βλέπουν μια προσπάθεια να στρέψουν τις χριστιανικές και τις μουσουλμανικές κοινωνίες του κόσμου την μία ενάντια στην άλλη σε μια κατασκευασμένη «σύγκρουση των πολιτισμών», η οποία εξυπηρετεί το στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα. Είναι ενδιαφέρον, ότι ορισμένοι επιφανείς αθεϊστές, μερικοί από τους οποίους είναι κατηγορηματικά αντίθετοι σε όλες τις θρησκείες, σταθερά υποστηρίζουν αυτό το μιλιταρισμό.

Ίσως τελικά, από τις στάχτες αυτής της πυρκαγιάς, προκύψει η Μία Παγκόσμια Θρησκεία. Επειδή γίνεται συνεχώς λόγος για αυτή την κατασκευασμένη απειλή του «εξτρεμισμού», αποδώσουν τελικά οι «εκκλήσεις» για μια παγκοσμιοποίηση της θρησκείας από πάνω προς τα κάτω.





phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 

Οργισμένος ο Γλέζος με τη στρατηγική της Κυβέρνησης: «Να μην αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση»


Οργισμένος ο Γλέζος με τη στρατηγική της Κυβέρνησης: «Να μην αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση»

Κριτική σε υψηλούς τόνους ασκεί ο Μανώλης Γλέζος στην κυβέρνηση, με δήλωσή του υπό τον τίτλο: "Να μην αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση".

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς κάνει λόγο για «αλλοπρόσαλλη και παραπαίουσα στρατηγική» που «έχει δημιουργήσει τραγικές καταστάσεις στην ιδεολογική και πολιτική συνείδηση των αγωνιστών» και καλεί τους «συναγωνιστές και συντρόφους της ηγεσίας του Ενιαίου Κόμματος», να ακούσουν τη φωνή του λαού, των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και να συγκαλέσουν «μια πλατειά σύσκεψη και παρά τον έντονο διάλογο που θα διεξαχθεί, θα βρεθεί η λύση».
Ο κ. Γλέζος με την δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα "Ενεργοί Πολίτες", κάνει λόγο για  «αλλοπρόσαλλη και παραπαίουσα στρατηγική της Κυβέρνησης Μαξίμου».

ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΓΛΕΖΟΥ:

«Να μην αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση

Η αλλοπρόσαλλη και παραπαίουσα στρατηγική της Κυβέρνησης Μαξίμου, έχει δημιουργήσει τραγικές καταστάσεις στην ιδεολογική και πολιτική συνείδηση των αγωνιστών.

Ενώ κανένας δεν συμφωνεί με το τρίτο μνημόνιο που δένει και υποδουλώνει χειροπόδαρα το Λαό μας για δεκαετίες ολόκληρες, με τα ψευτοδιλήμματα απελπισίας και τρομολαγνείας που δημιουργεί,βασανίζει τους αγωνιστές, που δεν θέλουν να αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση.
Συνέλθετε επιτέλους συναγωνιστές κι σύντροφοι της ηγεσίας του Ενιαίου Κόμματος.

Σταματείστε να βιάζετε τις συνειδήσεις, σταματείστε να διαγράφετε και να καταστρέφετε τις ελπίδες και τα οράματα.

Πριν να είναι πολύ αργά και πριν την λήψη βιαστικών πρωτοβουλιών, ακούστε τη φωνή του Λαού, των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και συγκαλέσετε μια πλατειά σύσκεψη και παρά τον έντονο διάλογο που θα διεξαχθεί, θα βρεθεί η λύση.

Στη Δημοκρατία, όταν εφαρμόζεται και λειτουργεί, δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

17 Αυγούστου 2015».


phgh:hmerisia

Κουρουμπλής: Εκλογές ακόμη και αν η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης

«ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ»


Κουρουμπλής: Εκλογές ακόμη και αν η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης

Οι εκλογές είναι αναγκαίες επανέλαβε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5.
«Ακόμη κι αν η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, οι εκλογές είναι η μοναδική λύση που θα πρέπει να προκριθεί για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«H κυβέρνηση θα πρεπει να πάρει νέα εντολή από τον ελληνικό λαό», δήλωσε λίγο αργότερα και στον ΣΚΑΙ 100.3, προκειμένου όπως είπε να υπάρξει πολιτική σταθερότητα και να μπορέσει η κυβέρνηση να εφαρμόσει το δύσκολο οικονομικό πρόγραμμα.




phgh:hmerisia

Παπαδημούλης: Μονόδρομος εκλογές και ψήφος εμπιστοσύνης



Παπαδημούλης: Μονόδρομος εκλογές και ψήφος εμπιστοσύνης

Μονόδρομο χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τις εκλογές το φθινόπωρο.
«Η χώρα χρειάζεται σταθερή και συνεκτική κυβερνητική πλειοψηφία για να ανακάμψει. Η ψήφος εμπιστοσύνης και εκλογές το φθινόπωρο, είναι μονόδρομος», έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Twitter.
Παράλληλα ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι «προέχει να "κλειδώσει" η συμφωνία, να υπογραφεί η σύμβαση με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας, να δοθεί η πρώτη δόση του δανείου και να αρχίσει η εφαρμογή αυτού του προγράμματος».
Ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι πρέπει «την ίδια ώρα η κυβέρνηση να αρχίσει να επιτυγχάνει αποτελέσματα στους τομείς προτεραιότητας που είχε θέσει πέρα απ' το μνημόνιο που είναι: διαφθορά, φοροδιαφυγή, γραφειοκρατία, επενδύσεις, στήριξη στο μέτρο του εφικτού των ασθενέστερων, προκειμένου αυτή η αναγκαστική επιλογή να συμπληρωθεί με επιλογές που μπορούν να ανακουφίσουν».
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι για να επιτευχθούν αυτά «χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα και αυτή έχει κλονιστεί» και τόνισε: «Θεωρώ πιθανό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση -και το θεωρώ και λογικό- να ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης -κάτι που θα υποχρεώσει τους πάντες να τοποθετηθούν με σαφήνεια, ευκρίνεια, αξιοπιστία και νομίζω ότι το σενάριο των εκλογών μέσα στους επόμενους μήνες είναι εξαιρετικά πιθανό».
Εξάλλου, ο κ. Παπαδημούλης σε ερώτηση αν θεωρεί πιθανό να υπάρξει συμβιβασμός στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και να μην γίνουν αποχωρήσεις, απάντησε αρνητικά.
Επίσης, σημείωσε ότι «στην κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, προσωπικά ο πρωθυπουργός, αποτελούν τον μοναδικό πόλο πολιτικής σταθερότητας και η στήριξη που έχει στην κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ακόμη περισσότερο ο Τσίπρας, είναι πολύ μεγαλύτερη απ' αυτήν που υπάρχει στη Βουλή. Και αυτό εκτιμώ ότι σύντομα, μέσα στους επόμενους μήνες, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα φανεί» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.



phgh:hmerisia

Πρόταση μομφής στην Κωνσταντοπούλου ετοιμάζει το Ποτάμι

ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ


Πρόταση μομφής στην Κωνσταντοπούλου ετοιμάζει το Ποτάμι

Πρόταση μομφής εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή Tο Ποτάμι, για τη στάση και τη συμπεριφορά που έχει επιδείξει η πρόεδρος της Βουλής.
Σύμφωνα με το Mega, ήδη, Το Ποτάμι έχει στείλει στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην της Χρυσής Αυγής, σχετικό κείμενο.
«Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν τολμά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ας το λύσει η Βουλή. Γι' αυτό εμείς οι βουλευτές του Ποταμιου πήραμε την πρωτοβουλία και ανοίξαμε τον δρόμο. Καταθέσαμε στα κόμματα ένα σχέδιο πρότασης μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου έτσι ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» δήλωσε στο Mega ο Γιώργος Αμυράς.
Όμως και ο πρωθυπουργός λίγο πριν την ψήφιση του μνημονίου στη Βουλή είχε επαναλάβει τα περί θεσμικής δυσαρμονίας και είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρωτοβουλιών.
Στο κείμενο που έχουν ετοιμάσει οι βουλευτές του Ποταμιού και αναζητούν υπογραφές για την κατάθεση της στη Βουλή την κατηγορούν ότι παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος. «Είναι η πρώτη πρόεδρος της Βουλής στην κοινοβουλευτική ιστορία που δεν ασκεί πολιτειακά καθήκοντα, αλλά πολιτικά. Παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι την πολιτική της χώρας την καθορίζει η κυβέρνηση» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
«Έχει μετατρέψει την εθνική αντιπροσωπεία, το διοικητικό προσωπικό και το κανάλι της Βουλής σε προσωπικό της τσιφλίκι για την εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών που σε καμία περίπτωση δεν έχουν την έγκριση της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και εν τέλει της ελληνικής κοινωνίας» αναφέρεται στο κείμενο της πρότασης μομφής.
Την ίδια ώρα αυξάνονται οι πολίτες, που σε ειδική σελίδα στο facebook, ζητούν να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της προέδρου της Βουλής. Ήδη, οι υπογραφές έχουν φθάσει τις 40.000.


phgh:hmerisia

Αναγκάσαν την Ελλάδα σε μια συμφωνία που οι ίδιοι δεν θέλουν να πετύχει;



work-vultures-detail,stop,Volture,funds,ΤΧΣ,EFSF,HFSF,Πειραιώς,BCP,Societe General,funds,American Funds,ΕΛΑΚΤΩΡ,ELAKTOR,ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ,OTE,Capital Croup Companies,ΟΠΑΠ,Ελλάκτωρ,Λεωνίδας Μπόμπολας,Jumbo. Τιτάν.Carlyle,Proton,ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ,Soros Fund Management,George Soros,Paulson & Co,Third Point LCC,John Paulson,Daniel Loeb,Jacob Rothschild,Quantum Fund,STAVROS NIARCHOS,ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ,Hedge Funds ,warrants,Adecoagro SA, Lamda Development ,Εδώ μερικά από τα σημάδια:
1), Το Πουέρτο Ρίκο, μια χώρα 3 εκατομμυρίων κατοίκων, δεν μπόρεσε να πληρώσει το χρέος των περίπου 85 δισ. ευρώ και πτώχευσε για μία δόση χρέους 58 εκατ. δολ.. Η πληρωμή αυτή έπρεπε να γίνει και παρά το γεγονός ότι αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες για τις ΗΠΑ, ο Ομπάμα άφησε να εννοηθεί ότι η αμερικανική πολιτεία θα πρέπει να πληρώσει το χρέος της. Στην πραγματικότητα όμως ο αντίκτυπος μετράει στις ίδιες τις ΗΠΑ.
2) Η κύρια τάση, σύμφωνα με τους ιδικούς, για το S&P 500 πέφτει μετά από έξι χρόνια. Πλησιάζει έτσι σε μια κρίσιμη καμπή, το σημάδι για πολλούς επενδυτές, ότι θα αρχίσουν να πωλούν τις μετοχές τους.
3) Το ΔΝΤ έχει δηλώσει ότι δεν θα στηρίξει το νέο μνημόνιο για την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένα πολύ καλά σχεδιασμένο σενάριο ελληνικής κατάρρευσης που θα πυροδοτήσει τις επόμενες οικονομίες των άλλων χωρών…
Τα μέλη του ΔΝΤ διαφωνούν μεταξύ τους και έχουν πολλές αμφιβολίες κατά πόσον η ελληνική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να επιβάλει τις επιθυμητές μεταρρυθμίσεις…δεδομένου ότι το ελληνικό χρέος θα ανέλθει πάνω από τα 200% του ΑΕΠ!
Η Μέρκελ συμφώνησε την υποστήριξη της Ελλάδα, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι το ΔΝΤ θα συμφωνήσει σε αυτήν την στήριξη!
4) Η Ιταλία βρίσκεται ακριβώς στον ιδιο δρόμο που βρίσκεται η Ελλάδα, αλλά αυτή έχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή η χώρα έχει μια πολύ μεγαλύτερη οικονομία. Αυτή την εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι η ανεργία των νέων έχει φτάσει στο 44 τοις εκατό και ότι το ιταλικό χρέος αυξήθηκε στα 135 τοις εκατό του ΑΕΠ!
Και προσέξτε, η χώρα αυτή δεν έχει Μνημόνιο! Εάν αποκτήσει το χρέος της αυτόματα θα ανέβει σε…γαλαξιακά επίπεδα.
5) Η οικονομία του Καναδά βρίσκεται επίσημα σε ύφεση. Αυτό είναι ένα απρόβλεπτο γεγονός για τους συστημικούς οικονομολόγους και είναι επομένως ένα νέο φιτίλι σε μια εύφλεκτη περιοχή και δίπλα στις ΗΠΑ. Υποτίθεται βέβαια ότι ο Καναδάς είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα κράτη του κόσμου με απίστευτο κράτος πρόνοιας, που οι Αμερικανοί το βλέπουν και το ζηλεύουν.
6) Τον Ιούλιο η τιμή του πετρελαίου έπεσε κατακόρυφα με 20 τοις εκατό. Είναι η μεγαλύτερη πτώση τιμής του από τον Οκτώβριο του 2008. Τον μήνα της προηγούμενης οικονομικής κρίσης.
7) Οι τιμές των πρώτων υλων βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πριν ξεκινήσει η προηγούμενη κρίση, κατέρρευσε η τιμή των πρώτων υλών εντελώς.
8) Η αμερικανική ανθρακοβιομηχανία εχει διαλυθεί, μερικοί από τους μεγαλύτερους παραγωγούς άνθρακα της χώρας υπέβαλαν αίτηση για πτώχευση. Κατα τ’αλλα τα εγχώρια ΜΜΕ προς ικανοποίηση της αυταρέσκειας της αμερικανικής υπερδύναμης κάνουν λόγο για την ανάπτυξη που επέφερε η προεδρία Μ.Ομπάμα, το άκρον άωτον του παραλόγου.
Το Bloomberg αναφέρει οτι ο μεγαλύτερος παραγωγός άνθρακα των ΗΠΑ, που ονομάζεται Alpha είναι ήδη σε πτώχευση. Τι άλλο να προσθέσουμε
9) Τον Ιούλιο, το χρηματιστήριο στη Σαγκάη έχασε 13,4 τοις εκατό της αξίας του.
10) Η Exxon Mobile είχε το χειρότερο τρίμηνο από το 2009. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους βρίσκεται 51 τοις εκατό χαμηλότερα.
11) Η chevron ένας άλλος γίγαντας εξόρυξης πετρελαίου βλέπει τα κέρδη της να πέφτουν κατακόρυφα. Κατά το δεύτερο τρίμηνο αυτού του έτους, βρίσκεται στα 90 τοις εκατό χαμηλότερα σε σχέση με πέρσι.
Τι θα κάνουν με τους εργαζόμενους όλες αυτές οι επιχειρήσεις; Θα τους βγάλουν όπως συνήθως στον δρόμο όπως έκαναν πάντα… στην χώρα μας σε λίγο καιρό οι τράπεζες θα βγάζουν τους Έλληνες από τα σπίτια τους από τα πολλά απλήρωτα χρέη που τους φόρτωσαν οι πολιτικοί μας
Παρόλα αυτά η Ελλάδα είναι ένας παράδεισος εν σχέση με άλλες χώρες. Έχει ήλιο, θάλασσα, βουνά, κάμπους, και ο Έλληνας όταν σφίγγουν τα «γάλατα» ξέρει να γίνεται σκληρός και υπομονετικός, κάτι που δεν ξέρουν να κάνουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί.
12) Το χρέος των ΗΠΑ έχει ξεφύγει πέρα από κάθε λογικό όριο και έχει αγγίξει τα 18 τρισ.δολάρια! Προσθέστε και τα 12 τρισ.δολάρια εταιρκού χρέους μιλάμε πλέον για 30 τρισ.δολάρια στο σύνολο,πρόκειται για ΤΗΝ…»ΣΑΠΟΥΝΟΦΟΥΣΚΑ»
13) Παρομοίως η Κίνα έχει εταιρικά χρέη 13,1 τρισ.δολάρια, και αυτός ήταν ο βασικός λόγος της κατάρρευσης των χρηματιστηρίων της, καθώς έπεσαν οι ρυθμοί ανάπτυξης που το αναχρηματοδοτούσαν.
14) Συν τοις άλλοις οι μεγαλύτερες οικονομίες τους πλανήτη όπως ΗΠΑ,Ρωσία,Κίνα,Γερμανία, κ.λ.π αυξάνουν τα αποθέματα τους σε χρυσό με έντονους ρυθμούς σαν να γνωρίζουν ότι σύντομα τα χρήματα που κυκλοφορούν θα καταστούν…παλιόχαρτα. Γνωρίζουν κάτι που δεν έχει γίνει γνωστό;



phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ