Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ για το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...


του Ανδρέα Καψαμπέλη
Ακόμη κι αν μας δείχνουν στο 1% οι δημοσκοπήσεις, εγώ θα συνεχίσω!
Η φράση αυτή, την οποία φέρεται να είπε με κατηγορηματικό τρόπο εν κλειστώ κατά τη τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις γιορτές ο κ. Τσίπρας, συμπυκνώνει τη βούλησή του αφενός μεν να μην βιαστεί να εγκαταλείψει την εξουσία και αφετέρου να προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων και της πολιτικής που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές.
Οι δημοσκοπήσεις βέβαια δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να «αντέχει» -και με χαμηλή συσπείρωση- στα επίπεδα του 15%, οπότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι με βάση την πρωθυπουργική αποστροφή υπάρχουν κι άλλα αποθέματα. Όμως ακόμη κι έτσι και παρά τις προσπάθειες συσπείρωσης που καταβάλονται, οι πολιτικές αντοχές της κυβέρνησης εξαντλούνται καθημερινά. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να εμφανίζεται αποφασισμένος να μην επηρεαστεί από τη μεγάλη δημοσκοπική υποχώρηση, αλλά η πραγματικότητα αποδεικνύεται αδυσώπητη. Η χώρα παραμένει εγκλωβισμένη στις συμπληγάδες τόσο των μνημονιακών διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση όσο και της πολιτικής αβεβαιότητας με αποτέλεσμα η ρευστότητα να μεγαλώνει διαρκώς και τα διαλυτικά σημάδια να αυξάνονται.
Αν και η δεδηλωμένη στη Βουλή τουλάχιστον στην παρούσα φάση δεν απειλείται, η αρνητική δυναμική των εξελίξεων είναι τέτοια που καθιστά ήδη όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Οι συζητήσεις με τους δανειστές κινούνται σε τεντωμένο σχοινί, δίχως μάλιστα μια θετική κατάληξη να σηματοδοτεί αυτόματα, όπως θέλει να ελπίζει η κυβέρνηση, την είσοδο σε μια καλύτερη περίοδο για την ελληνική κοινωνία. Αντιθέτως, ο ορίζοντας γίνεται ακόμη πιο βαρύς και η προοπτική ενός νέου μνημονίου με εξίσου σκληρά μέτρα «απονομιμοποιεί» καθημερινώς τη σημερινή κυβέρνηση και διατηρεί σε ισχύ τα εκλογικά σενάρια, όσο και αν τα ξορκίζει το Μέγαρο Μαξίμου.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι με την είσοδο του νέου έτους όλες οι πλευρές έχουν τεθεί σε εκλογική ετοιμότητα. Εκτός από τις περιοδείες των αρχηγών, το μαρτυρούν οι μεταγραφές βουλευτών και στελεχών, τα κομματικά προξενιά και οι βιαστικές συμπράξεις αλλά και η πολωτική ρητορική που υιοθετείται πανταχόθεν.
Ήδη για πολλούς και ιδιαίτερα από την αξιωματική αντιπολίτευση οι κάλπες αντιμετωπίζονται ως λύτρωση από τη σημερινή τελματώδη κατάσταση. Την ίδια ώρα ωστόσο, για πρώτη φορά, η επομένη ημέρα συνοδεύεται κι αυτή από αυξημένη επιφυλακτικότητα. Ο περιορισμένος δείκτης αισιοδοξίας δεν αφορά μόνο τις δυνατότητες εξόδου από το μνημονιακό τούνελ αλλά και την ίδια την πολιτική σταθερότητα.
Αν επιβεβαιωθούν όσοι υποστηρίζουν ότι -παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα- η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να πάει εντός των προσεχών μηνών και υπό το βάρος των αδιεξόδων που συσσωρεύονται σε εκλογές, αυτό που θα προκύψει θα μοιάζει περισσότερο με κινούμενη άμμο.
Το πιο σημαντικό σε όλες οι μετρήσεις της κοινής γνώμης, εκτός από τη μεγάλη κυβερνητική φθορά που καταγράφουν, είναι ότι παραπέμπουν σε ένα σκηνικό ακυβερνησίας το οποίο συνδυάζεται άλλωστε και με τις διαρκώς ενισχυόμενες τάσεις αποστροφής προς το υπάρχον πολιτικό σύστημα και πολλές από τις σταθερές που ενσάρκωνε.
Το ισχυρό προβάδισμα που διατηρεί σταθερά εδώ και καιρό η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί ασφαλή προϋπόθεση για το σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης ύστερα από μια εκλογική αναμέτρηση. Από τις δημοσκοπήσεις που είναι γνωστές προκύπτει ότι χωρίζει αρκετή απόσταση ακόμη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το αναγκαίο ποσοστό (περίπου 37%) για την κατάκτηση του ορίου των 151 εδρών. Αν μάλιστα η τελευταία μέτρηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που δείχνει και μια κάμψη της ΝΔ κατά 1,5% (από το 32% στο 30,5%) αντανακλά μια πιο μόνιμη τάση, τότε είναι προφανές ότι η στρατηγική της αυτοδυναμίας συναντά σοβαρά προβλήματα. Ίσως γι αυτό και στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή την Τρίτη με αφορμή τα αγροτικά ζητήματα ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε ένα πιο ευκρινές άνοιγμα και προς τις άλλες «ευρωπαϊκές δυνάμεις». Αντιστοίχως, εκεί φαίνεται ότι βρίσκεται το κλειδί και για τον κ. Τσίπρα προκειμένου να οργανώσει, από τη θέση του δεύτερου κόμματος, τους δικούς του αντιπερισπασμούς.
Η ιδιαιτερότητα της κατάστασης είναι ότι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ο μόνος πιθανός εταίρος που δείχνει να μπαίνει σίγουρα στη Βουλή αυτή τη στιγμή είναι το ΠΑΣΟΚ με δεδομένη την εικόνα και τις επιδόσεις των άλλων μικρών κομμάτων του κέντρου. Από την άποψη αυτή οι εξελίξεις στην Χαριλάου Τρικούπη αποκτούν εκ των πραγμάτων ρυθμιστικό ρόλο που όμως δεν είναι και μονοσήμαντος. Ήδη οι διεργασίες στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ύστερα και από την προσχώρηση του Γ. Παπανδρέου και του ΚΙΔΗΣΟ σημειώνονται με φόντο την επόμενη ημέρα και τα δύο στρατόπεδα έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται σε αυτή τη βάση. Από τη μία πλευρά υπάρχουν εκείνοι που, προεξάρχοντος του Ευ. Βενιζέλου, θεωρούν ότι θα πρέπει να σχηματιστεί οπωσδήποτε κυβέρνηση και εάν ο «ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ» αρνηθεί να συμπράξει, τότε το ΠΑΣΟΚ οφείλει να διευκολύνει δια της ψήφου ή της ανοχής του το πρώτο κόμμα, δηλαδή τη ΝΔ. Στον αντίποδα, υποστηρίζεται -από τους πιο «κομματικούς»- ότι πρέπει να αποκλειστεί η συνεργασία με τη ΝΔ κατά το πρότυπο του 2012 και ότι θα είναι προς το συμφέρον του ΠΑΣΟΚ να παραμείνει στην αντιπολίτευση διαμορφώνοντας διαύλους συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της νέας κεντρoαριστεράς. Η διένεξη αυτή, που θα προσλαμβάνει όσο περνά ο καιρός μεγαλύτερη ένταση, θεωρείται μάλιστα πιθανό να οδηγήσει ανάλογα με τις εξελίξεις ακόμη και στη διάσπαση που τώρα δια της τεχνητής συγκόλλησης αποφεύγεται.
Στην περίπτωση πάντως που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, οι εκλογές που αμέσως μετά θα ακολουθήσουν θα γίνουν με την απλή αναλογική χωρίς το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα. Κι αυτό είναι το δέλεαρ που στο εν εξελίξει κομματικό πόκερ, εν μέσω καταβύθισης της οικονομίας και της κοινωνίας, έχει απλώσει ο κ. Τσίπρας «προειδοποιώντας» από τώρα το ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα είναι «προοδευτικό κόμμα» αν επιλέξει να συνεργαστεί εκ νέου με τη ΝΔ. Η αβεβαιότητα μάλιστα κινδυνεύει να αποδειχθεί μεγαλύτερη διότι η δήλωση που έκανε ο κ. Μητσοτάκης -προειδοποιητικά και αυτός- ότι θα προχωρήσει αμέσως στην αλλαγή του εκλογικού νόμου ενδεχομένως μείνει δίχως αντίκρυσμα. Ο σχηματισμός πλειοψηφίας 200 εδρών από την επόμενη Βουλή για το σκοπό αυτό διαφαίνεται αρκετά δύσκολος με τους συσχετισμούς που διαμορφώνονται...
Καθώς λοιπόν η απειλή του 4ου μνημονίου είναι ορατή, δείχνει να πλησιάζει ολοταχώς και η περιπέτεια της ακυβερνησίας. Εκτός κι αν επαληθευτούν τα προ πολλού κυοφορούμενα σενάρια για την αντιμετώπιση του αδιεξόδου με το σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών...

dimokratianews.gr
ΠΗΓΗ: press-gr.com





voice news

"Ξέφραγο αμπέλι" η Ελλάδα! Η ΜΚΟ που απλώνει τα "δίχτυα" της στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ...


Η εβραϊκή ΜΚΟ  IsraAID έφτασε στη Λέσβο και προσέφερε 1,5 τόνους προμήθειες που συγκεντρώθηκαν στο Ισραήλ, στους πρόσφυγες που μένουν στο νησί. 
"Λάβαμε την λίστα με το τι χρειαζόταν στις 13 Ιανουαρίου και μετά από  πέντε μέρες σκληρών  προσπαθειών είχαμε συγκεντρώσει 1,5 τόνους προμήθειες  που συλλέχθηκαν  από όλη τη χώρα, ταξινομημένα, συσκευασμένα και έτοιμα να αποσταλούν στη Λέσβο", τόνισε σε ισραηλινά ΜΜΕ ο Ραββίνος Shu Eliovson, που ηγείται της επιχείρησης με την ονομασία Blossom of Hope" και συγκέντρωσε τις προμήθειες μετά από αίτημα της οργάνωσης  iAID.
Μετά τη Λέσβο, αναμένεται η ο οργάνωση να "οργώσει "και στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, τα κονδύλια της ΕΕ και του ΟΗΕ έχουν παραλήπτες διάφορες ΜΚΟ που αν "τυχαίνει" και δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στο έργο τους, τότε το βάρος το επωμίζεται ο ελληνικός λαός. 






voice news

ΣΟΚ στο Μάξιμου! Για ΗΠΑ και ΤΡΑΜΠ, κυβέρνηση ΤΕΛΟΣ...


Καμία συνομιλία με την νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν είχαν ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Παππάς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στις Ηνωμένες Πολιτείες για την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ. 
Την είδηση μεταφέρει με άρθρο του ο Α.Η.Διαματάρης, αρθρογράφος της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας και εφημερίδας του Εθνικού Κήρυκα της Νέας Υόρκης και μάλιστα, έχει δημιουργηθεί "πόλεμος" με τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος ζητά από τον αρθρογράφο να ανακαλέσει και απειλεί με μηνύσεις. 
Ο κ. Διαματάρης, με το εν λόγο άρθρο του που φέρει τίτλο "Kοροϊδία χωρίς όρια" (μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο ΕΔΩ)επισημαίνει ότι ο δύο υπουργοί της κυβέρνησης παραπληροφόρησαν τον ελληνικό λαό ότι " δήθεν… θα έχουν συσκέψεις με στελέχη του Λευκού Οίκου και θα θέσουν επί τάπητος θέματα όπως το ΔΝΤ και το Κυπριακό – όπως τα 'παπαγαλάκια' τους μεταδίδουν στην Ελλάδα".
Συγκεκριμένα, ο κ. Διαματάρης γράφει ότι έπραξε  "άριστα μια ηγετική ομάδα ομογενών υπό τον Αντυ Μανάτο, που παραθέτει στην Ουάσιγκτον δεξίωση προς τιμή τους (σ.σ των ομογενών της κυβέρνησης Τραμπ). Θεωρητικά προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου, αλλά ουσιαστικά προς τιμήν των Αρχόντων του Οικουμενικού Θρόνου, Πρίμπους και Τζιτζίκου, καθώς και του βουλευτή Γκας Μπιλιράκη, για γενικότερους λόγους.
Σε αυτή την εκδήλωση προσκλήθηκαν και θα παραβρεθούν ομογενείς από όλη την χώρα, άσχετα από την πολιτική τους τοποθέτηση, για να τιμήσουν τα άξια αυτά παιδιά της Κοινότητάς μας.
Οταν, όπως είναι φυσικό, οι διπλωματικές Αρχές της Ελλάδας στην Αμερική πληροφορήθηκαν για τη δεξίωση αυτή ζήτησαν -και πώς θα γινόταν- εξασφάλισαν θέσεις στη δεξίωση και για δυο υψηλόβαθμα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης: Τους κ. Νίκο Παππά, δεξί χέρι του Πρωθυπουργού και του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου.
Θα μου πείτε, γιατί όχι;
Θα συμφωνούσα, υπό τον όρο ότι δεν θα επιχειρούσαν την παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού, ότι δήθεν… θα έχουν συσκέψεις με στελέχη του Λευκού Οίκου και θα θέσουν επί τάπητος θέματα όπως το ΔΝΤ και το Κυπριακό – όπως τα «παπαγαλάκια» τους μεταδίδουν στην Ελλάδα.
Τέτοια συμπεριφορά είναι ανάξια της Ελλάδας.
Οτι θα βγάλουν κάποια φωτογραφία με τον κ. Πρίμπους και τον κ. Τζιτζίκο στη δεξίωση -τι το πιο εύκολο- θα βγάλουν. Ολοι θα βγάλουν μια φωτογραφία μαζί τους στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν εκεί.
Ας μην εκθέτουν όμως την Ελλάδα -δηλαδή όλους μας- κι ας μην κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, με αυτά τα καμώματα κορυφαίοι υπουργοί της… δήθεν αριστερής κυβέρνησης. "
Άμεση ήταν η παρέμβαση του κ. Καμμένου, όπως και η απάντηση που έλαβε από τον κ. Διαματάρη: " Ο υπουργός Αμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, μου τηλεφώνησε την Πέμπτη, αργά το απόγευμα, απαιτώντας -και απειλώντας- να ανακαλέσω το σχόλιό μου –με τίτλο 'Κοροϊδία χωρίς όρια'– ισχυριζόμενος ότι είναι ανακριβές και ότι «δημιουργώ αρνητικό κλίμα» για την εδώ επίσκεψή του.
[...] Αν διάβαζε προσεκτικά το σχόλιό μου θα διαπίστωνε ότι εγώ δεν έγραψα ότι δεν είχε πρόσκληση. Εγραψα ότι αυτοπροσκαλέστηκαν – με τον Νίκο Παππά. Επίσης έγραψα ότι κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό διασπείροντας με τα «παπαγαλάκια τους» πληροφορίες ότι δήθεν θα έχουν συνομιλίες ουσίας με στελέχη της νέας κυβέρνησης. "
Εν συνεχεία, ο κ. Διαματάρης παρέθεσε το επίμαχο απόσπασμα από το αρχικό άρθρο του και σχολίασε τις απειλές του κ. Καμμένου ότι θα του κάνει μήνυση:  "Τώρα, όσον αφορά την απειλή ότι αν δεν ανακαλέσω θα μου κάνει μήνυση: Θα το θεωρούσα άνευ σημασίας, ως μια έκφραση εν βρασμώ ψυχής, αν δεν ήταν υπουργός, αν δεν είχε το προηγούμενο που έχει με δημοσιογράφους στην Ελλάδα, κι αν δεν ήταν μέλος μιας κυβέρνησης που είναι πέρα έως πέρα φανερό ότι επιχειρεί να εκφοβίσει -και άρα να ελέγξει- τα ΜΜΕ.
Προφανώς ο κ. Καμμένος δεν γνωρίζει ούτε εμάς, ούτε και την αμερικανική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, «η αλήθεια αποτελεί την απόλυτη άμυνα» σε κάθε περίπτωση και περισσότερο όσον αφορά τα δημόσια πρόσωπα.
Αν κάτι λοιπόν επιβεβαιώνει αυτή η θλιβερή ιστορία, είναι οι τάσεις αυταρχισμού της δήθεν αριστερής κυβέρνησης της χώρας μας, απόδειξη μικρών ανθρώπων που δυστυχώς κατέχουν υψηλές θέσεις. "






voice news

Το Ισραήλ καλεί τον Τράμπ στον πρώτο πόλεμο! Ο Νετανιάχου θυμήθηκε τα πυρηνικά του Ιράν!


Ο Ντόναλντ Τράμπ μπορεί να δηλώνει ότι ο πρώτος στόχος του είναι να “κάνει την Αμερική ξανά μεγάλη” στο εσωτερικό, μπορεί να επιμένει ότι οι ΗΠΑ δεν θα αναλαμβάνουν το ρόλο του “σερίφη” στον πλανήτη,αλλά φαίνεται ότι ακόμη κι αν τα εννοεί, δύσκολα θα τα εφαρμόσει.
Στο Ισραήλ η κυβέρνηση Νετανιάχου υπενθύμισε ήδη την “ιρανική πυρηνική απειλή”. Ο Νετανιάχου δεν μπόρεσε να πείσει τον Ομπάμα για στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν. Η σχέση τους “τραυματίστηκε” από την άρνηση Ομπάμα να βοηθήσει το Ισραήλ σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο έδαφος του Ιράν.
Τώρα ο Νετανιάχου επανέρχεται. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε σήμερα ότι σκοπεύει να συζητήσει «σύντομα» με το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τον τρόπο με τον οποίο θα «αντιμετωπίσουν την απειλή» που συνιστά το Ιράν, που τάσσεται, σύμφωνα με τον ίδιο, υπέρ της «καταστροφής του Ισραήλ».
«Σχεδιάζω να συζητήσω σύντομα με τον πρόεδρο Τραμπ τον τρόπο με το οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την απειλή που αντιπροσωπεύει το ιρανικό καθεστώς το οποίο τάσσεται υπέρ της καταστροφής του Ισραήλ» επισήμανε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Ο Νετανιάχου είναι ένας από τους δριμύτερους επικριτές της συμφωνίας που συνάφθηκε στη Βιέννη τον Ιούλιο του 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και των μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης) που στοχεύει στην διασφάλιση του ειρηνικού χαρακτήρα του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την σταδιακή άρση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.
Προτού αναλάβει επίσημα καθήκοντα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πει σε μια συνέντευξη στις εφημερίδες The Times και Bild ότι αυτό το κείμενο είναι μία «από τις χειρότερες συμφωνίες».
«Δεν θέλω να πω τί θα κάνω αναφορικά με τη συμφωνία με το Ιράν. Πιστεύω ότι είναι (…) η πλέον βλακώδης που έχω δει» είχε κρίνει.




militaire.gr

Ε.Ε: Ο Ερντογάν κύριος υπεύθυνος του πραξικοπήματος


Ε.Ε: Ο Ερντογάν κύριος υπεύθυνος του πραξικοπήματος

Αναμένεται νέα "ψύχρανση" τω σχέσεων Ε.Ε.-Τουρκίας.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει προ ημερών από το el.gr, οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες ετοιμάζουν έκθεση - κόλαφος κατά του καθεστώτος Ερντογάν, αποδομώντας πλήρως τις ενέργειές του για...πάταξη των πραξικοπηματιών.
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες Πληροφοριών, ο Ερντογάν δεν έκανε τίποτα άλλο από το να στήσει σε μεγάλο μέρος ένα πραξικόπημα προκειμένου έπειτα να επικυρώσει την παντοδυναμία του στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Κύριος στόχος; Η εξόντωση των εν δυνάμει πραγματικών του αντιπάλων στο εσωτερικό της Τουρκίας, μεγάλο μέρος του οποίου αποτελεί και το περίφημο δίκτυο του Φεντουλάχ Γκιουλέν. 
Η ευρωπαϊκή αναφέρει πως το πραξικόπημα ξεκίνησε από απογοητευμένα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, που προγνώριζαν πως τον επόμενο κιόλας μήνα (τον Αύγουστο) ο "σουλτάνος" θα τους ξήλωνε μαζικά. 
Τα υπόλοιπα ανήκουν στον...Ερντογάν, ο οποίος με παροιμιώδη τρόπο εκμετελλεύτηκε στο μέγιστο το αποτυχημένο πραξικόπημα, προκειμένου απλά να εδραιώσει την παντοδυναμία του. Και το προσπαθεί διακαώς μέχρι και σήμερα.
 





el.gr

Νέο μπαράζ συλλήψεων στην Τουρκία! 123 αξιωματικοί του ναυτικού με χειροπέδες



Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για τουλάχιστον 400 ανθρώπους, ανάμεσα τους στρατιώτες και αξιωματούχους ασφαλείας, σε 48 επαρχίες σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των μαζικών διώξεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, μετέδωσε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.
Σύμφωνα με το δίκτυο, οι ύποπτοι φέρονται να χρησιμοποιούσαν το Bylock, μια εφαρμογή ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων για κινητά τηλέφωνα, που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι χρησιμοποιήθηκε από το δίκτυο του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ, Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος.
Ανάμεσα στους υπόπτους, βρίσκονται 123 αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και 187 αξιωματούχοι ασφαλείας ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο, σημειώνοντας πως 12 άνθρωποι έχουν συλληφθεί έως τώρα σε επιχειρήσεις των δυνάμεν ασφαλείας στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.
Περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα σε μια εκτεταμένη επιχείρηση καταστολής που έχει στόχο τον στρατό, την αστυνομία, τη δημόσια υπηρεσία και τον ιδιωτικό τομέα. Μερικοί εξ αυτών έχουν επιστρέψει στα καθήκοντα τους. Παράλληλα περίπου 41.000 άτομα έχουν συλληφθεί, αναμένοντας να δικαστούν.
Παράλληλα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, οι αρχές συνέλαβαν πέντε άτομα σε σχέση με τις επιθέσεις με ρουκέτες που έγιναν από αγνώστους την Παρασκευή με στόχο το αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη και τα τοπικά γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).




militaire.gr

Πρίμπους-Καμμένος “τα είπαν” στην Ουάσινγκτον


Τις φωτογραφίες τις έχει τραβήξει ο Μιχάλης Ιγνατίου και δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του. Όπως γράφει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είχε συνομιλία με τον Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους  το βράδυ του Σαββάτου στην Ουάσιγκτον.
Το τι ειπώθηκε είναι μάλλον εύκολο να μαντέψουμε σ΄ ότι έχει να κάνει με τα όσα είπε ο ΥΕΘΑ.Οικονομία ,άμυνα και ελληνοτουρκικά. Αυτό που μένει να δούμε είναι πως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ και το επιτελείο του θα αντιμετωπίσουν την Ελλάδα. Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις επί Ομπάμα ήταν εξαιρετικές μεν και η Ουάσινγκτον στήριξε την Ελλάδα τουλάχιστον σε επίπεδο δηλώσεων. Οι οποίες βεβαίως από μόνες τους δεν αρκούν. Τι θα μας προκύψει στη νέα περίοδο με πρόεδρο των Τράμπ κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει με ασφάλεια. Αρκετοί οι ελληνοαμερικανοί στο επιτελείο του,αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει τίποτα. Όπως δεν σημαίνει ότι και οι επιλογές προσώπων που στο παρελθόν έχουν εκφράσει φιλοτουρικές απόψεις θα πρέπει να δημιουργεί πανικό και απαισιοδοξια. Η αμερικανική εξωτερική πολιτική δεν θα καθοριστεί από τις ρίζες και τις απόψεις προσώπων,αλλά από τα συμφέροντα της Ουάσινγκτον.
Καλό κλίμα με το επιτελείο Τράμο φαίνεται ότι υπάρχει.
Η συνομιλία έγινε στο περιθώριο δεξίωσης που παρέθεσε ο κ. Πρίμπους σε συγγενείς και φίλους του, στο ξενοδοχείο Hay-Adams, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Λευκό Οίκο.



militaire.gr

Σάλος με φωτογραφία στρατιωτών να σχηματίζουν με τα χέρια τον “αλβανικό αετό”


Η φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί ερωτήματα. Μια ομάδα στρατιωτών “ποζάρει” σχηματίζοντας μς τα χέρια τον “αλβανικό αετό”, σύμβολο όσων υποστηρίζουν τις εθνικιστικές ανοησίες περί μεγάλης Αλβανίας. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί μέσα σε θάλαμο στρατιωτών σε κάποιο στρατόπεδο. Πότε και που είναι τραβηγμένη δεν είναι γνωστό κι αυτό θα αποτελεί ήδη υποθέτουμε αντικείμενο έρευνας του ΓΕΣ.
Καλό είνα να διευκρινιστεί τι συμβαίνει, γιατί οι εντυπώσεις που έχουν προκληθεί δεν είναι ευχάριστες….




militaire.gr

Αυστριακό “χειρόφρενο” στο τουρκικό άρμα μάχης Altay

Η Αυστρία “τραβά χειρόφρενο” στο τουρκικό άρμα μάχης Altay. Το εμπάργκο όπλων που αποφάσισε η Αυστρία εναντίον της Τουρκίας,λόγω της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γειτονική χώρα, θέτει εμπόδια στην συντήρηση του “εθνικού άρματος μάχης”.
Το πρόβλημα προέκυψε από την ακύρωση συμφωνίας που είχε κάνει αυστριακή εταιρεία για την τεχνική υποσήριξη του κινητήρα του Altay.
H αυστριακή εταιρεία AVL LIST  είχε υπογράψει συμφωνία με την τουρκική Tumosan. Η τουρκική εταιρεία υποχρεώθηκε προφανώς από τη κυβέρνηση να ακυρώσει το συμβόλαιο με την AVL LIST ως “αντίποινα” στην απόφαση για το εμπάργκο.
Φυσικά το πρόβλημα το ΄χει η Τουρκία,που θα πρέπει όπως φαίνεται να βρει “εγχώρια” λύση για την τεχνική υποστήριξη των αρμάτων μάχης Altay.




militaire.gr

Ισχύει ή όχι ο ανώτατος αριθμός βαρδιών στα πλοία του Στόλου; Φαινόμενα αυθαιρεσίας



Στο Πολεμικό Ναυτικό τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί δυστυχώς αρκετές αυτοκτονίες. Κάποιοι απέδωσαν κάποιες απ΄ αυτές στην πίεση που έχουν υποστεί τα στελέχη του ΠΝ. Ανεξάρτητα αν αυτό ισχύει ή όχι το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται η υπερβολική πίεση. Τίποτα δεν μπορεί να την δικαιολογήσει. Κι αυτό είναι καλό να το ΄χουν στο μυαλό τους οι κυβερνήτες των πλοίων.
Ειδικά ο κυβερνήτης που συστηματικά δεν εφαρμόζει τις διαταγές για τον ανώτατο αριθμό βαρδιών. Το να επικαλείται διαρκώς ότι μόνο ο κυβερνήτης αποφασίζει για την ασφάλεια του πλοίου και να αρνείται να εξετάσει τις αναφορές από θιγόμενους μόνο κακό κάνει στο πλήρωμα και στην ασφάλεια για την οποία ενδιαφέρεται με λάθος τρόπο.
Στο ΠΝ τέτοια φαινόμενα δεν ήταν συνηθισμένα στο παρελθόν.



militaire.gr

Ο “Γερμανός ασθενής” της Ευρώπης που εξάγει τα προβλήματά του με μνημόνια


Γράφει ο Πολυδεύκης
Η Ελλάδα σέρνεται για άλλη µία φορά σε διαβουλεύσεις για την σύνταξη ενός νέου μνημονίου, µε το κλίμα να είναι, ως συνήθως, εχθρικό για τις προσδοκίες µας, ελέω της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης της Γερμανίας. Η Ευρώπη θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο «γερµανός ασθενής» θα αποτελεί ένα µόνιμο πρόβλημα για όλους κι εμείς θα πρέπει να συνειδητοποιήσουµε ότι το µνημόνιο φροντίζει να εξάγει τα πολιτικά προβλήµατα της Γερµανίας προς τη χώρα µας.
Το πολιτικό κλίμα στη Γερμανία μεταβάλλεται, στρέφεται προς το συντηρητισμό και οι επίκαιρες διαβουλεύσεις που διεξάγονται για θέματα Ασφάλειας οδηγούν στο συµπέρασμα ότι, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο, σχεδόν κανείς δε φέρνει αντιρρήσεις σε θέματα που αφορούν την εσωτερική ασφάλεια. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι η γερµανική κοινωνία θα νοιώθει εξασφαλισμένη από οικονομικής απόψεως.
Ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, Α. AMRI, απέδειξε πόσο ευάλωτη είναι η κοινωνία της Γερμανίας. Η επίθεση αυτή υπήρξε µία δοκιµή για τη γερμανική Δημοκρατία, αφού η τροµοκρατία δεν αποτελεί πλέον µία αφηρημένη έννοια, αλλά μια σκληρή πραγματικότητα. Είναι γεγονός πλέον ότι η υπόθεση του Α. AMRI οδήγησε στην έναρξη ενός πολιτικού διαλόγου, ωστόσο είναι απορίας άξιο, ο τρόπος µε τον οποίο διεξάγεται ο διάλογος αυτός καθώς καθοδηγείται από ριζοσπαστισμό και φόβο, ενώ θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία για να εφαρμοστούν στην πράξη όσα κρίνονται απαραίτητα.
Η Γερμανία κινδυνεύει να χάσει τις ισορροπίες της και το ισχυρό κράτος βρίσκεται εν μέσω συγκυριών. Η γερµανίδα Καγκελάριος, Α. MERKEL, που προέτρεπε διαρκώς σε αυτοσυγκράτηση, επέδειξε µε την έναρξη της νέας χρονιάς μεγάλη αποφασιστικότητα, ίσως λόγω και των επικείμενων γερµανικών εκλογών. Ωστόσο η αλλαγή στάσης της και η στροφή της προς τη Δεξιά, ξεκίνησε πριν την επίθεση στο Βερολίνο, µε την ελπίδα να εµπνεύσει όσους συντηρητικούς την επέκριναν για την προσφυγική πολιτική της, με σκοπό να στηρίξουν εκ νέου την υποψηφιότητά της για την Καγκελαρία.
Ταυτόχρονα, επέτρεψε στον οµοσπονδιακό ΥΠΕΣ της να επεξεργαστεί σχέδια ολικής αναδιάταξης των γερμανικών Υπηρεσιών Ασφάλειας, με τρόπο που εξέπληξε ακόμη και την παράταξη της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU). To κρατίδιο της Βαυαρίας εξάλλου είχε ανακοινώσει μετά την επίθεση στο Βερολίνο ότι θα επανεξετάσει από μηδενική βάση την προσφυγική πολιτική του, σε συνδυασμό με την καταπολέμηση της τροµοκραπας.
Είναι κατανοητό αλλά και αναγκαίο, η γερμανική ομοσπονδιακή Κυβέρνηση να επεξεργαστεί λεπτομερώς, το λόγο που οι γερµανικές Υπηρεσίες Ασφάλειας δεν κατάφεραν να προστατέψουν του Γερµανούς πολίτες από τον Α. ΑΜRI, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πως είναι επικίνδυνος. Το γεγονός ότι θα υπάρξουν συνέπειες για το θέµα αυτό, είτε στον τοµέα των ερευνών, είτε στο νόμο περί ασύλου είναι καθήκον της Καγκελάριου και του Κυβερνητικού Συνασπισµού.
Οι έρευνες, η επεξεργασία και η ανάλυση της υπόθεσης του δράστη A. AMRI, δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά τα μέχρι τώρα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η εφαρµογή του ισχύοντος νόµου, επαρκούσε για να εμποδιστεί, ενδεχομένως, ο δράστης. Οι πολιτικοί δεν θα πρέπει να «παραμυθιάζουν» τους πολίτες, αλλά να γνωρίζουν ότι η θέσπιση νέων νόµων δεν εγγυάται από µόνη της την απόλυτη ασφάλεια. Σε αυτό το πλαίσιο δεν είναι τυχαίο ότι σε εγκλήµατα μεταναστών από τη Μ. Ανατολή, που λαµβάνουν χώρα στη Γερμανία, η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη χώρα που κατηγορείται για ελλιπή μέτρα, απορρίπτοντας τις γερµανικές τεράστιες ευθύνες.
Οι Γερμανοί ψηφοφόροι δείχνουν πως αντιµετωπίζουν την κατάσταση ακριβώς όπως αναμενόταν, με την εμπιστοσύνη των Γερμανών πολιτών στην Αστυνομία να βρίσκεται ακόμη σε υψηλά επίπεδα. Για μία κοινωνία, όπως η γερµανική, αυτή είναι µία φυσιολογική εξέλιξη, αλλά η παθητική αδιαφορία των Γερμανών για τις εξελίξεις στον Τοµέα Ασφάλειας, τις οποίες αντιµετωπίζουν ως «αναγκαίες» ενέχει σημαντικούς κινδύνους μεταστροφής της δηµοκρατίας σε αστυνοµοκρατία.
Άτομα που συνιστούν απειλή και κατέχουν τη γερµανική υπηκοότητα δεν μπορούν να απελαθούν από τη χώρα. Η τοποθέτηση ηλεκτρονικών βραχιολιών, μέτρο το οποίο πρόκειται να διευρυνθεί, απλά διευκολύνει στην παρακολούθηση επικίνδυνων ατόμων. Παρόλα ταύτα υπενθυμίζεται πως ο δράστης που σκότωσε στη Νορμανδία, τον Ιούνιο του 2016, έναν ιερέα, έφερε στο πόδι ανάλογη συσκευή και βρισκόταν υπό ηλεκτρονική επιτήρηση.
Η επέκταση των παρακολουθήσεων μέσω καµερών, η αύξηση των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών Ασφάλειας, η «εθνική ανασύνταξη των δυνάµεων» στον τομέα των απελάσεων, η πληθώρα των προτάσεων, η ένταση µε την οποία γίνονται και τελικά ο τρόπος με τον οποίο αναμειγνύονται η μεταναστευτική πολιτική με την αντιτρομοκρατική πολιτική γεννούν, µόνο, προβληµατισµό. Η αφαίρεση βασικών δηµοκρατικών αρχών και δικαιωµάτων, χάριν της αντιµετώπισης της τρομοκρατίας αποτελεί επιτυχία για τους τροµοκράτες, οι οποίοι εν τέλει επιτυγχάνουν να εντάξουν στις επιχειρήσεις τους ολόκληρο κρατικό µηχανισμό, ένεκα της κρατικής τροµοκρατίας των κυβερνόντων, απέναντι στους πολίτες της χώρας…
Η παράταξη των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) δεν επιθυµεί να αποτελέσει εμπόδιο στη νέα πολιτική Ασφάλειας που προωθεί η οµοσπονδιακή Κυβέρνηση. Η παράταξη των «Πρασίνων» αιφνιδίασε, συµφωνώντας απόλυτα με την επέκταση των παρακολουθήσεων µέσω καμερών και τον επανέλεγχο όλων των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα. Ακόµη και η παράταξη της Αριστεράς «DIE LINKE» τάχθηκε υπέρ της αύξησης του αριθμού των αστυνομικών. Ταυτόχρονα, η παράταξη «Εναλλακτική για τη Γερµανία» (AfD) «τρίβει τα χέρια της», καθώς το δηλητήριο που έχει σπείρει συνεχίζει τις παρενέργειες του και αποφέρει ψηφοθηρικούς καρπούς.
Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν καλό οιωνό, ενόψει και των γερµανικών ομοσπονδιακών εκλογών, καθώς σε περίπτωση που τα παραδοσιακά γερµανικά κόµματα στραφούν περισσότερο προς τα δεξιά, τότε η παράταξη «Εναλλακτική για τη Γ ερµανία» θα µετακινηθεί ακόμη περισσότερο προς το ριζοσπαστισµό, µε κίνδυνο να υπερβεί τα όρια και ταυτόχρονα να ρυμουλκήσει ολόκληρο το γερμανικό πολιτικό σύστημα στο φασισµό. Από τη στιγμή που το υπάρχον νομικό πλαίσιο ήταν ικανό να αποτρέψει ένα τροµοκρατικό χτύπηµα το οποίο, εν πολλοίς, αναμενόταν ως προς το χωροχρόνο που πραγµατοποιήθηκε, η υπέρβαση και ο ανταγωνισμός στον τοµέα της πολιτικής Ασφάλειας κρίνονται αχρείαστες εξελίξεις, καθώς µε τον τρόπο αυτό υποβόσκει ο κίνδυνος το κράτος δικαίου να μετατραπεί σε κράτος απολυταρχίας.
Αυτή τη στιγµή ουδείς, σχεδόν, γνωρίζει ποιες είναι οι αρµοδιότητες της Υπηρεσίας Πληροφοριών στη Γερμανία (BND) και πού στοχεύουν. Πρόσφατη απόφαση (προ του τρομοκρατικού χτυπήµατος των Χριστουγέννων) του συνταγματικού Δικαστηρίου επιτρέπει στην BND ακόµη και να παραβιάζει το Σύνταγμα. Απορία δηµιουργεί επίσης το πού διοχετεύει τα κονδύλιά της. Η Υπηρεσία διαθέτει περισσότερους από 6.000 συνεργάτες, νεόκτιστες κεντρικές εγκαταστάσεις, που θα µπορούσαν να αποτελούν εγκαταστάσεις πολυεθνικής εταιρείας και πέραν αυτών έχει στη διάθεσή της περισσότερα κονδύλια από αυτά που διατίθενται στο ομοσπονδιακό Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το οργανόγραμµα της BND αντιστοιχεί στο διπλάσιο των γερμανικών ομοσπονδιακών Υπουργείων, ενώ η Υπηρεσία, εκφράζοντας τα συµφέροντα της χώρας στο εξωτερικό, διαθέτει βάσεις σε αρκετές χώρες της Υφηλίου, με βαρύ οπλισµό, που φτάνουν από τη Βαγδάτη, μέσω της Τουρκίας, µέχρι και το Πεκίνο. Αυτό δημιουργεί περιέργεια για τις δραστηριότητες της Υπηρεσίας, όχι μόνο στους φορολογούμενους πολίτες, αλλά και στους Βουλευτές. Ποια είναι αυτά τα «γερμανικά συμφέροντα», για τα οποία διεξάγονται διάφορες δραστηριότητες, που ομοιάζουν µε αυτές της πρώην STASI;
Οι γερμανοί Βουλευτές γνωρίζουν ελάχιστα για το θέμα αυτό, όπως και η Δικαιοσύνη της χώρας. Επίσης, και τα ΜΜΕ γνωρίζουν ελάχιστα. Αυτό είναι σημαντικό για ένα κράτος Δικαίου, όπως θέλει να λέγεται η Γ ερµανία. Το συνταγµατικό Δικαστήριο της Καρλσρούης επιτρέπει στη BND να αγνοεί το Σύνταγμα. Στο Κοινοβούλιο λειτουργεί μια ελεγκτική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας όµως θεωρούνται διακοσµητικά, αφού ακόμη και αν ανακαλύψουν κάτι ύποπτο, δεν τους επιτρέπεται να ενηµερώσουν τους συναδέλφους τους, ούτε τα ΜΜΕ. Φυσικά μετά το τροµοκρατικό χτύπηµα ακόµα και αυτές οι ελάχιστες φωνές σιωπούν, είτε λόγω του φόβου της επανεκλογής, εν μέσω ενός θορυβηµένου εκλογικού σώματος, είτε λόγω του ενστερνισµού των ακραίων κυβερνητικών θέσεων, περί αύξησης της Ασφάλειας και των υποδοµών της.
Επί παραδείγματι, το Σύνταγµα παρέχει το δικαίωµα στους Βουλευτές να υπενθυμίζουν στην Υπηρεσία τις αρμοδιότητές της, όμως το συνταγματικό Δικαστήριο παρέχει προστασία στην BND, σε περίπτωση που αυτή κληθεί να αιτιολογήσει τη στάση της σε καίρια ζητήµατα. Παρόλα ταύτα, όταν Βουλευτές της Αντιπολίτευσης προσέφυγαν στο δικαστήριο της Καρλσρούης η απόφαση αφαιρούσε το δικαίωμα πληροφόρησης αυτών για τον τρόπο που συνεργάζεται η BND µε την NSA των ΗΠΑ. Σύµφωνα με την απόφαση η BND υποχρεούται να επιτρέψει μόνο σε έµπιστο άτομο την πρόσβαση στα αρχεία, το οποίο προηγουμένως θα έχει λάβει έγκριση από την Κυβέρνηση. Αν το Σύνταγμα τηρούταν κατά γράμμα, τότε έπρεπε να απαγορευθεί και η μαζική παρακολούθηση, στην οποία προβαίνει η BND στο εξωτερικό, δραστηριότητα που πλέον χαρακτηρίζεται ως κύρια για την εν λόγω Υπηρεσία.
Ο τρόπος με τον οποίο παρακολουθεί η BND τις τηλεπικοινωνίες, θεωρείται αντισυνταγματικός και το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, που βγήκε στο φως της δημοσιότητας με τις αποκαλύψεις του E. SNOWDEN, προκάλεσε µεγάλη αναστάτωση. Ωστόσο δεν περιόρισε τις δραστηριότητες της BND, αλλά έφερε αντίθετα αποτελέσματα, που ενδεχομένως υπερβαίνουν και τη δράση της ΝSA.
Το σημαντικό σε αυτό το σηµείο είναι πως από τη στιγμή που η χώρα μας εξαρτάται οικονομικά και πολιτικά από τη Γερµανία, οι αντιστάσεις μας σε απαιτήσεις ανόδου της απολυταρχίας είναι αρκετά ψαλιδισµένες. Η Γ ερμανία οδεύει τάχιστα στην οργουελική µετατροπή της σε μία Fatherland και σε αυτό το πλαίσιο θα απαιτηθεί η οµογενοποίηση του συστήµατός της σε όλη τη σφαίρα επιρροής της…
Τούτο σημαίνει πως δεν απαιτείται πλέον η άνοδος ενός ακραίου, ριζοσπαστικοποιηµένου δεξιού φορέα για να απειλήσει την ελληνική δημοκρατία. Ο φασισµός δεν απαιτείται να είναι αυτοφυής σε μία ευρωπαϊκή χώρα, αντιθέτως διαφαίνεται ξεκάθαρα πως ζούµε σε µία εποχή που η ριζοσπαστικοποίηση, θρησκευτική η πολιτική, απειλεί να εισέλθει από το εξωτερικό, ανεξαρτήτως κόμµατος ή παράταξης που θα κατέχει την ευθύνη της διακυβέρνησης. Τα μέτρα αύξησης του συγκεντρωτικού ελέγχου δεν αποτελούν πρόοδο της ατοµικής ασφάλειας και ελευθερίας, αντιθέτως έρχονται για να περιορίσουν αυτή, κατά τον ίδιο τρόπο που ο εγκλεισμός μίας ζέβρας σε κλουβί τσίρκου δεν προστατεύει το ζώο από την επίσης εγκλεισµένη τίγρη, αλλά το τσίρκο από την απώλεια του χρήσιμου εκθέματός του…





militaire.gr

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Ο “πονηρός” απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ Έσπεν Άϊντε “έπαιζε” Τουρκία


 Ο Άιντε πρότεινε τις τριμερείς, τιτλοφορεί άρθρο του ο Μιχάλης Ιγνατίου στην ιστοσελίδα του, επικαλούμενος έγγραφα που έχει στη διάθεση της η http://mignatiou.com/.
Σημειώνει πως από τα έγγραφα «φαίνεται ξεκάθαρα ότι όλοι, και φυσικά και οι Τούρκοι, ειδοποιήθηκαν την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου για τη συνέχιση της Διάσκεψης της Γενεύης και την Παρασκευή 13 του μήνα» και επιρρίπτει ευθύνες στον ειδικό απεσταλμένο του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό για τα αρνητικά δημοσιεύματα εναντίον του Έλληνα υπουργού «επειδή δεν είπε την αλήθεια: ότι δηλαδή όλες οι προτάσεις για την Διάσκεψη έγιναν από τον ίδιο ως εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών, και όχι από τον κ. Κοτζιά».
«Από τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας, προκύπτει ξεκάθαρα ότι η συνάντηση και το format των τριμερών συναντήσεων των εγγυητριών δυνάμεων ήταν πρόταση των Ηνωμένων Εθνών και, προφανώς, όχι της Ελλάδος. Ο Έλληνας υπουργός δεν πρότεινε ποτέ την τριμερή συνάντηση, απλά αποδέχθηκε την εισήγηση του Έσπεν Άιντε και συμμετείχε ως όφειλε«, σημειώνει σε άλλο σημείο.
   Συγκεκριμένα, γράφει ο Μ.Ι.:
   «Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ενημέρωσε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, με τον πιο επίσημο τρόπο, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τις κυβερνήσεις των τριών εγγυητριών δυνάμεων, της Τουρκίας, της Βρετανίας και της Ελλάδας, ότι η Διάσκεψη της Γενεύης θα ήταν διήμερη, όχι μονοήμερη, και θα ολοκληρωνόταν την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.
   Από τα έγγραφα που έχει στη διάθεση της η ιστοσελίδα μας προκύπτουν τα παρακάτω:
   Πρώτον: Φαίνεται ξεκάθαρα ότι όλοι, και φυσικά και οι Τούρκοι, ειδοποιήθηκαν την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου για τη συνέχιση της Διάσκεψης της Γενεύης και την Παρασκευή 13 του μήνα.
   Άρα είναι τουλάχιστον απαράδεκτες υπεκφυγές οι ισχυρισμοί του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι δεν το …γνώριζε και ότι είχε “…άλλα σημαντικότερα πράγματα να κάνει”. Ο κ. Τσαβούσογλου πήγε στη Γενεύη με στόχο να μην υποχωρήσει από τις πάγιες θέσεις της Τουρκίας και να φύγει το πρωί της Παρασκευής (13 Ιανουαρίου) από την ελβετική πόλη, για να αποφύγει σοβαρή συζήτηση επί των θεμάτων της ασφάλειας σε πολιτικό επίπεδο. Στη Διάσκεψη δεν υποχώρησε ούτε ένα πόντο από τις ανεδαφικές θέσεις της Τουρκίας, και απαίτησε συνέχιση των τουρκικών εγγυήσεων και των τουρκικών επεμβατικών δικαιωμάτων, ενώ απαίτησε επίσης και την παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων και μετά τη λύση του Κυπριακού.
   Δεύτερον: Η ελληνική αντιπροσωπεία δήλωσε έτοιμη από την πρώτη στιγμή να παραμείνει και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στη Γενεύη, όπως και έπραξε, προκειμένου να λάβει μέρος στη Διάσκεψη σε υπουργικό και σε πολιτικό επίπεδο. Άλλωστε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς παρέμεινε στη Γενεύη ενώ ο κ. Τσαβούσογλου έφυγε νωρίς το πρωί λέγοντας στην ουσία ότι είχε πιο σοβαρά πράγματα να κάνει. Μία από τις δικαιολογίες που πρόβαλε ήταν η πολιτική κατάσταση της Τουρκίας, καθώς δεν είχε ακόμα συλληφθεί ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης της Πρωτοχρονιάς.
   Τρίτον: Από τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας, προκύπτει ξεκάθαρα ότι η συνάντηση και το format των τριμερών συναντήσεων των εγγυητριών δυνάμεων ήταν πρόταση των Ηνωμένων Εθνών και, προφανώς, όχι της Ελλάδος. Ο Έλληνας υπουργός δεν πρότεινε ποτέ την τριμερή συνάντηση, απλά αποδέχθηκε την εισήγηση του Έσπεν Άιντε και συμμετείχε ως όφειλε.
   Μετά από την άρον-άρον φυγή του κ. Τσαβούσογλου, η “μηχανή” δημοσίων σχέσεων της Τουρκίας, δυστυχώς με την ανοχή -αν όχι τη βοήθεια του κ. Άιντε- επέρριψε τις ευθύνες στον κ. Κοτζιά, με αποτέλεσμα να δικαιολογηθεί η απαράδεκτη στάση της κατοχικής δύναμης. Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας του Politico, ήταν αποτέλεσμα της δραστηριοποίησης αυτού του μηχανισμού που έχει στήσει η Τουρκία στις Βρυξέλλες και αλλού. Ο κ. Άιντε ευθύνεται για τα αρνητικά δημοσιεύματα εναντίον του Έλληνα υπουργού επειδή δεν είπε την αλήθεια: ότι δηλαδή όλες οι προτάσεις για την Διάσκεψη έγιναν από τον ίδιο ως εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών, και όχι από τον κ. Κοτζιά.
   Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ ενημέρωσαν γραπτώς την Άγκυρα, το Λονδίνο και την Αθήνα για τα εξής:
   Στις 15:00 της 12ης Ιανουαρίου προβλέπεται συνάντηση των εγγυητριών χωρών με σύνθεση 1+6.
   Στη συνέχεια θα υπάρξουν διμερείς συναντήσεις του Γενικού Γραμματά των Ηνωμένων Εθνών με καθεμία εκ των εγγυτριών δυνάμεων. Η συνάντηση με την ελληνική αντιπροσωπεία έχει οριστεί για το διάστημα από 16:00-16:25
   Η Διάσκεψη θα συνεχιστεί, ως είχε προβλεφθεί στις 18:00.
   Η Διάσκεψη θα συνέλθει εκ νέου, την επομένη, στις 13 Ιανουαρίου και ώρες 09:00-13:00 και 15:00-19:00. Η ακριβής ημερησία διάταξη θα καθοριστεί στις 12 Ιανουαρίου.
   Τηρηθείτε ενήμεροι επί ενδεχομένων νέων εξελίξεων.
   Διπλωματική πηγή μας είπε ότι η Διάσκεψη της Γενεύης διασώθηκε από το ναυάγιο που προκάλεσε η Τουρκία λόγω της υπεύθυνης στάσης του Προέδρου Αναστασιάδη και του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας. Μας τόνισε επίσης ότι η συνεργασία του Κύπριου ηγέτη και του κ. Κοτζιά ήταν άψογη, κάτι που δήλωσαν δημόσια ο κ. Αναστασιάδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης».




militaire.gr

ALERT! Ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ!! Τα άρματα άνοιξαν ΠΥΡ κατά της Ρωσίας-Ο στρατός κοντά στα Σύνορα


%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%ba-1
%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%ba-2
Ετοιμάζονται για πόλεμο οι Αμερικάνοι. Τα άρματα μάχης έστρεψαν τα πυροβόλα τους προς την Ρωσία-Στα σύνορα και τα αμερικανικά στρατεύματα…
1