Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Κυβέρνηση: Η απάντηση στη ΝΔ για το αίτημα συζήτησης στη Βουλή


Κυβέρνηση: Η απάντηση στη ΝΔ για το αίτημα συζήτησης στη Βουλή
Αιχμές για τη στάση του προσωρινού προέδρου της ΝΔ αφήνει η κυβέρνηση με αφορμή το αίτημα για συλλογή υπογραφών από «γαλάζιους» βουλευτές για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.
Κυβερνητικές πηγές αποκαλύπτουν ότι ο Αλ.Τσίπρας επιχείρησε να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Ευ. Μεϊμαράκη και να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις αλλά εκείνος δεν ανταποκρίθηκε.
Αναλυτικά η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου:
«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητάει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σήμερα, ενώ γνωρίζει ότι ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει από το Στρασβούργο αργά το βράδυ. Την ίδια στιγμή, ενώ ο Πρωθυπουργός έχει επανειλημμένως σήμερα αναζητήσει τηλεφωνικά τον κ. Μεϊμαράκη για να τον ενημερώσει και να έχει συνάντηση μαζί του, ο τελευταίος δεν έχει αποκριθεί. Ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί να δέχτηκε κριτική στο εσωτερικό του κόμματός του μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, είναι όμως αδιανόητο να προβαίνει σε επικοινωνιακές πρωτοβουλίες στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης. Ας μην ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Σαμαρά».


phgh: http://www.newsbomb.gr

Ψάχνεται για θερμό επεισόδιο η Τουρκία, δεν “τσιμπάει” η Ελλάδα…



Όπως ανακοινώθηκε το πρωί από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, αεροσκάφος τύπου CN-235 της τουρκικής ακτοφυλακής πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν ν. Κουνελονήσι και ν. Αγαθονήσι την 09:27 και 09:28 αντίστοιχα, στα 1700 πόδια.
Το ανωτέρω αεροσκάφος αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική. Η επανάληψη της συγκεκριμένης πρακτικής από την πλευρά της Τουρκίας δεν μπορεί παρά να προβληματίζει τους Έλληνες επιτελείς.
Το ζητούμενο είναι εάν τα συγκεκριμένα σημεία μπορούν να αποτελέσουν το επίκεντρο επεισοδίου (μπορούν για πολύ συγκεκριμένους λόγους…) ή με την εστίαση της προσοχής της ελληνικής πλευράς εκεί, η Τουρκία επιχειρεί αν συγκαλύψει τον πραγματικό της στόχο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ψάχνεται να δημιουργήσει θέμα στο Αιγαίο…
Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί μη φιλική ενέργεια από την πλευρά μιας χώρας που εκμεταλλεύεται τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα για να βυσσοδομήσει. Και συμπεριφορές σαν κι αυτές, έχουν μακροπρόθεσμα εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες.
Πριν από λίγο επίσης, ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής ΑΒ-412, πραγματοποίησε υπερπτήσεις άνωθεν της ν. Κουνελονήσι την 10:12 στα 400 πόδια και 10:24 στα 500 πόδια, αντίστοιχα. Νέες πληροφορόες από το ΓΕΕΘΑ αναφέρουν, ότι ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής ΑΒ-412, πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν ν. Κουνελονήσι την 14:51 στα 500 πόδια.

phgh:http://www.defence-point.gr/

ΒΙΝΤΕΟ - ΤΣΙΠΡΑΣ : ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΥΦΟ ΣΧΕΔΙΟ...ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΑΡΤΙΑ...

«Αν είχα στόχο να βγάλω την Ελλάδα από το ευρώ, αν το είχα, δεν θα έκανα τις δηλώσεις που έκανα μετά το συντριπτικό «Όχι» στο δημοψήφισμα», σχολίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του στο ευρωκοινοβούλιο.«Σέβομαι όλες...


τις απόψεις που ακούστηκαν. Σέβομαι ότι το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να παίξει πιο ενεργό ρόλο. Πώς έχουμε εξουσιοδοτήσει τρεις θεσμούς και να μην είναι μέσα το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Με απόλυτη ειλικρίνεια θα πω: αν σε αυτή την υπόθεση η συζήτηση γινόταν ανάμεσα σε Ελλάδα και Κομισιόν θα είχε βρεθεί λύση εδώ και καιρό», σχολίασε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Η ελληνική πλευρά, έχει καταθέσει προτάσεις. Κατέθεσε ένα κείμενο 47 σελίδων που ήταν το αποτέλεσμα μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης. Δυστυχώς η εικόνα που έχει δημιουργηθεί είναι ότι δεν έχει καταθέσει προτάσεις. Επανήλθε την προηγούμενη Δευτέρα η κυβέρνηση με προτάσεις, οι οποίες έγιναν δεκτές και από τους τρεις θεσμούς».


«Αναγνωρίζουμε τους κανόνες της ευρωζώνης όμως διατηρούμε το δικαίωμα της επιλογής, για το που θα προσθέσουμε τα δημοσιονομικά βάρη για να πιάσουμε τους οικονομικούς στόχους. Αν δεν είναι δικαίωμα μιας κυρίαρχης κυβέρνησης με ποιον τρόπο θα πιάσει τους επικείμενους στόχους, τότε στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα δεν θα πρέπει να γίνονται εκλογές. Θα πρέπει να διορίζονται τεχνοκράτες που να παίρνουν τις αποφάσεις», είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Όλη την προηγούμενη εβδομάδα οι Ευρωπαίοι έλεγαν ότι το όχι σημαίνει Grexit. Αυτό το γνώριζαν οι πολίτες όταν πήγαν στην κάλπη αλλά το αποτέλεσμα εξέπληξε. Αν είχα στόχο το Grexit δεν θα έκανα τις δηλώσεις που έκανε μετά και δεν θα ερμήνευα έτσι το αποτέλεσμα. Δεν έχω κανένα κρυφό σχέδιο».

«Πράγματι στην Ελλάδα, υπάρχουν στρεβλώσεις που πρέπει να καταργηθούν, όπως οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες και οι δεσμεύσεις μας αυτές, για την δημοσιονομική προσαρμογή, είναι δεδομένες», ξεκαθάρισε και συμπλήρωσε:


«Ο δανεισμός είναι μορφή αλληλεγγύης. Αλλά θέλουμε βιώσιμο πρόγραμμα για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε τα δανεικά. Ζητάμε την απομείωση του χρέους για να είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε αυτά τα δανεικά».


Τέλος είπε: «Σέβομαι τους νόμους της ΕΕ. Ό Σοφοκλής με την Αντιγόνη μας έμαθε πως υπάρχουν στιγμές που υπέρτατος νόμος είναι το δίκιο των ανθρώπων».


Δείτε το βίντεο:





phgh:http://dimotikosafari.blogspot.gr/

ΒΡΟΥΤΣΗΣ : ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ...

«Πέφτουν οι μάσκες στο Ευρωκοινοβούλιο» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, στη Βουλή, κάνοντας λόγο για μία ελίτ μέσα στην ΕΕ, που έχει στρατηγική διχασμού και είναι απέναντι στα δημοψηφίσματα. «Πράγματι...


ο δικός μας δρόμος, η θέληση μας, είναι να πέσουν οι μάσκες για να φανεί το προσωπείο που γερνάει και αποκτά σκοτεινό χρώμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κ. Βούτσης επεσήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει με ψυχραιμία, ενώ διέψευσε τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, για τα όσα είχε υποστηρίξει στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι η χώρα μας απειλεί την Ευρώπη με τους μετανάστες. «Ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος κ. Βέμπερ απηύθυνε την πρόκληση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι απειλήσαμε με μετανάστες την Ευρώπη. Ότι θα ανοίξουμε τη στρόφιγγα από τον ρόλο των ανθρωποφυλάκων που μας έχουν αναθέσει. Αυτή η απειλή δεν μας εκφράζει, δεν την σκεφτόμαστε γιατί έχουμε πάγιες αξιακές και ανθρωπιστικές αντιλήψεις» σημείωσε ο υπουργός, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.
Ο κ. Βούτσης τόνισε την ανάγκη συνολικής αλλαγής της στρατηγικής της Ευρώπης, στην οποία καταλόγισε υποκριτική στάση. «Υπήρξαν κράτη που αρνήθηκαν την εισήγηση του κ. Αβραμόπουλου, να συναινέσουν και να συμμορφωθούν με το ελάχιστο της θετικής στροφής για το ζήτημα της αντιμετώπισης της μετανάστευσης. Υπάρχουν μικρές και μεγάλες χώρες που αρνήθηκαν. Γι' αυτές, όμως, δεν συγκαλείται η σύνοδος των 28 για να τιμωρηθούν. Δεν είναι θέματα γι' αυτούς, δεν υπάρχει έλεος, συναίνεση, αίσθηση της δημοκρατικότητας γι' αυτούς. Η δημοκρατία των 18 έναντι του ενός που τόλμησε να κάνει δημοψήφισμα. Τι ανοησία. Τι υποκρισία. Πάντοτε, όποιο κράτος έκανε δημοψήφισμα είχε απέναντί του αυτά τα στερεότυπα, αυτή την ελίτ» υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Είναι αδιανόητο από ηγέτες της Ευρώπης να λέγεται το επιχείρημα ότι οι Έλληνες δεν θέλουν τη λιτότητα. Ο ελληνικός λαός θέλει να υπάρξει μία έντιμη, βιώσιμη συμφωνία. Η στρατηγική της Ευρώπης οδηγεί στη διαίρεση, στους διχασμούς, στις μεγάλες ανισότητες. Αυτή η στρατηγική πολιτική πρέπει να αλλάξει. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι ο πρωθυπουργός και απευθύνεται σε αυτά τα ευήκοα όντα που υπάρχουν».
«Ο συσχετισμός δυνάμεων μπορεί να μην αλλάζει με την ποιότητα και την ταχύτητα που θέλει ο ελληνικός λαός, αλλά αλλάζει. Με το "όχι" του ελληνικού λαού και τη συναίνεσή του για να σταματήσει η λιτότητα, θα δώσουμε αυτήν τη μάχη μέχρι τέλους. Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά στην Ευρώπη» επεσήμανε ο κ. Βούτσης.
«Ο δικός μας διεκδικητικός ρόλος είναι μέσα από μία διεισδυτική αναλυτική συζήτηση να φέρουμε στην επιφάνεια τα στοιχεία που θα δημιουργήσουν συναινέσεις, συγκλίσεις, συμπτώσεις, για να οδηγήσουν σε μία έντιμη, τίμια συμφωνία» κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.
Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τασσούλας, επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού με αναφορές για τον Λουδοβίκο 16ο, ενώ κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι τελικός στόχος της είναι οι εκλογές και η έξοδος της χώρας από το ευρώ, «κάτω από τον μανδύα της δήθεν διαπραγμάτευσης».


phgh:http://dimotikosafari.blogspot.gr/

ΒΙΝΤΕΟ - ΓΛΕΖΟΣ : Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ...

«Η Ευρώπη λεκτικά, μορφολογικά, εννοιολογικά, ουσιαστικά είναι γέννημα της Ελλάδας. Δεν σας την χαρίζουμε την Ευρώπη» είπε ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.
«Παραμερίζω τις ύβρεις εναντίον...


του Αλέξη Τσίπρα, εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης εναντίον του ελληνικού λαού. Όποιος βρίζει αποδεικνύει ότι δεν έχει επιχειρήματα. Προειδοποιώ όμως όλους όσους ονειρεύονται να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη ότι ματαιοπονούν. Η Ευρώπη λεκτικά, μορφολογικά, εννοιολογικά, ουσιαστικά είναι γέννημα της Ελλάδας. Δεν σας την χαρίζουμε την Ευρώπη», τόνισε και συνέχισε:

«Διαπιστώνεται διαφωνία απόψεων, εν θερμώ δεν θα το λύσουμε. Χρειάζεται να περάσει λίγος καιρός ώστε εν ψυχρώ να αντιμετωπίσουμε την λύση».

«Ζητάμε ένα χρονικό περιθώριο όπου δεν θα δεχόμαστε δάνεια, δεν θα δεχόμαστε να εξοφλούμε δάνεια. Βέβαια, δεχόμαστε του Γιούνκερ τις προτάσεις για να μας βοηθήσει και περιμένω να το κάνει πράξη και ζητάμε το δίκαιο. Να θριαμβεύσει το δίκαιο. Για τη δικαιοσύνη παλεύαμε και για τη δικαιοσύνη αγωνιζόμαστε εδώ μέσα».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ





phgh:http://dimotikosafari.blogspot.gr/

Άρχισαν να πληρώνουν σε δραχμές! (Φωτογραφίες)



Στο κλίμα των ημερών έχουν αρχίσει και μπαίνουν αρκετοί πολίτες, που προσπαθούν, πάντως, να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία αλλά και χιούμορ τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα.
Σε πασίγνωστη καφετέρια του κέντρου της Αθήνας, οδηγός ταξί άφησε άναυδους υπαλλήλους και θαμώνες  όταν έβγαλε από την τσέπη του ένα παλιό 500άρικο θέλοντας με αυτό να πληρώσει τον καφέ του!
«Θα σε πληρώσω σε δραχμές», του είπε ο ταξιτζής και ο υπάλληλος του εξήγησε ευγενικά πως κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει.
Σε άλλη περίπτωση ιδιοκτήτης καφέ - μπαρ στα Τρίκαλα για να δελεάσει τους πελάτες του έβαλε μια… ξεχωριστή προσφορά. Για την ακρίβεια, στον εν λόγω μαγαζί μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του και ένα μπουκαλάκι νερό μόνο με... 500 δραχμές!
Ήθελε να πληρώσει τον καφέ του με δραχμές!
phgh:http://epirus-tv-news.blogspot.gr/

Η Ευρώπη διδάσκει: Επανάληψη και τυφλή αποδοχή


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένεσης, όπως αναφέρει σε ένα εκτεταμένο άρθρο της η ρωσική εφημερίδα Pravda, έχουμε να παρουσιάσουμε πολλά δημοψηφίσματα για την υποτιθέμενη «λαϊκή» έγκριση των θεμελιωδών αλλαγών στην πορειά της Ένωσης.

Το 1992 οι Δανοί απέρριψαν με δημοψήφισμα την Συνθήκη του Μάαστριχ δίνοντας ένα ηχηρό χαστούκι στους αρχιτέκτονες της τραπεζιτικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το δημοψήφισμα επαναλήφτηκε την επόμενη χρονιά με μια αφόρητη πίεση εκ μέρους της ευρωπαϊκής ελίτ και αυτή την φορά πέρασε η Συνθήκη. Το 2001 η Ιρλανδία με δημοψήφισμα απέρριψε την συνθήκη της Νίκαιας. Το δημοψήφισμα επαναλήφτηκε την επόμενη χρονιά αφού είχαν ασκηθεί πρωτοφανείς πιέσεις προς τους Ιρλανδούς και με συμμέτοχη κάτω του 50% η Συνθήκη πέρασε. Το 2008 πάλι η Ιρλανδία απέρριψε με δημοψήφισμα την Συνθήκη της Λισαβόνας. Το δημοψήφισμα επαναλήφτηκε με την ίδια μέθοδο την επόμενη χρονιά και η Συνθήκη πέρασε..

Πολλοί θα υποθέσουν ότι πρέπει να επαναληφτεί η ίδια «συνταγή» και για την Ελλάδα με την διάφορα ότι εδώ έχουμε και αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μετά από εκλογές που διαμόρφωσαν μια καινούργια κατάσταση. Ποτέ όμως δεν μπορείς να προβλέψεις το αποτέλεσμα ενός στυγνού εκβιασμού, όπως αυτός που τώρα ασκείται σε βάρος της Ελλάδας.

Η Γερμανία η σημερινή ηγέτιδα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή που κατά βάση ασκεί τον εκβιασμό σε βάρος της Ελλάδας ήταν αυτή που μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο της προσφέρθηκε το περίφημο SCHULDENABKOMMEN, δηλαδή της διαγραφής των χρεών της παρά του ότι είχε αιματοκυλήσει όλη την ανθρωπότητα. Η Ελλάδα που πολέμησε και έχυσε άφθονο αίμα εναντίον του φασισμού και του ναζισμού, γιατί σήμερα η Γερμανία της αρνείται την διαγραφή των μη βιώσιμων χρεών της.

Η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό αδιέξοδο είναι η δημιουργία ενός μη βιώσιμου χρέους και η κατάσταση θα επιδεινώνεται συνεχώς καθώς η επιβολή καινούργιων μνημονίων θα αυξάνει αντί να μειώνει αυτό το χρέος και το μαρτύριο του Σίσυφου της ελληνικής μυθολογίας, θα συνεχίζεται για τον ελληνικό λαό.

Αυτό θέλει να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ποια Ένωση ευρωπαϊκών λαών είναι αυτή η Ένωση, μόνο Ένωση δεν είναι, αλλά καλυτέρα θα ήταν να ονομάζονταν… Τοκογλυφικό Τραστ Εκβιασμού Λαών και Εθνών.

 ΝikosΧeiladakis


phgh:http://kostasxan.blogspot.gr/

Για χάρη της Ευρώπης κρατήστε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη


Νew York Times 

Η ηχηρή επικράτηση του «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα οδηγεί τους Ευρωπαίους ηγέτες όπως τη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Αγκελα Μέρκελ ενώπιον μιας σκληρής και σαφούς επιλογής. Μόνο αυτοί έχουν τη δύναμη να αποφασίσουν τι θα συμβεί στη συνέχεια - αν πρέπει να πετάξουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης ή να προτείνουν κάποια διέξοδο στην ελληνική οικονομία, αρχίζοντας με τη διαγραφή του τεράστιου και αδύνατο να εξοφληθεί χρέους της.

Η Ελλάδα δεινοπαθεί και θα εξακολουθήσει να δεινοπαθεί: το ποσοστό ανεργίας είναι μεγαλύτερο από 25%. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της έχει μειωθεί κατά το ένα τέταρτο από το 2008. Αυτό που φάνηκε στη διάρκεια των προηγούμενων ετών είναι ότι η λιτότητα και τα δεινά της δεν βοήθησαν στο παραμικρό ούτε την Ελλάδα ούτε τους πιστωτές της. Περαιτέρω ηθικολογία και τιμωρία δεν πρόκειται να αλλάξουν αυτή την πραγματικότητα. Η κ. Μέρκελ, η πλέον ισχυρή πολιτική ηγέτις της Ευρώπης, πρέπει τώρα να αποφασίσει αν είναι πρόθυμη να διακινδυνεύσει τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να οδηγήσει την Ελλάδα στην οικονομική ύφεση και να απειλήσει τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, ή αν θα ακολουθήσει τη λογική σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα πρέπει να δράσουν γρήγορα διότι οι ελληνικές τράπεζες ξεμένουν από ρευστό μια εβδομάδα αφότου η κυβέρνηση τις έκλεισε και επέβαλε κεφαλαιακούς ελέγχους. Από οικονομικής απόψεως είναι σαφές τι πρέπει να κάνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Πρέπει να αναδιαρθρώσουν το ελληνικό δημόσιο χρέος το οποίο ανέρχεται στα 317 δισ. ευρώ -περίπου 177% του ΑΕΠ- και να διατηρήσουν τη χώρα στην Ευρωζώνη.
Η αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα πλήξει φυσικά την Ελλάδα οδηγώντας τις τράπεζές της στη χρεοκοπία και «παγώνοντας» την οικονομική δραστηριότητα, ενώ η κυβέρνηση θα εκδώσει πρόχειρα χαρτονομίσματα, κίνηση που πιθανότατα θα οδηγήσει σε επιστροφή στη -σε μεγάλο βαθμό υποτιμημένη- δραχμή.
Κανείς δεν γνωρίζει πόσο άσχημα μπορεί να γίνουν τα πράγματα σε αυτό το σενάριο. Γι’ αυτό τον λόγο ο κ. Τσίπρας και οι αρχηγοί των υπολοίπων ελληνικών κομμάτων δήλωσαν τη Δευτέρα ότι επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προξενούσε ανείπωτη ζημιά στην αξιοπιστία του ευρώ και του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, καθιστώντας σαφές ότι μπορεί να ανακληθεί η συμμετοχή οποιασδήποτε χώρας στην Ευρωζώνη. Η εξέλιξη μπορεί να μην προκαλεί αμέσως ανησυχία σε άλλες οικονομικά ασθενείς χώρες όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία, δεδομένου ότι οι αποδόσεις των ομολόγων τους δεν αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό μετά το ελληνικό δημοψήφισμα. Ωστόσο, το φάσμα περισσότερων αποχωρήσεων από την Ευρωζώνη ασφαλώς θα καταστήσει δυσκολότερη την αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων.

Οσοι τάσσονται κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους υποστηρίζουν ότι η διάσωση της Ελλάδας απλώς θα αποτελεί ανταμοιβή για μια κυβέρνηση που απέτυχε να μεταρρυθμίσει την αναποτελεσματική οικονομία της. Ωστόσο, αυτή είναι μια ιδιοτελής και λανθασμένη ερμηνεία όσων συνέβησαν στη διάρκεια της κρίσης. Ηταν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και το ΔΝΤ που διέπραξαν το μεγαλύτερο λάθος το 2012 όταν αναδιάρθρωσαν μόνο μερικώς το ελληνικό δημόσιο χρέος, μεγάλο μέρος του οποίου οφειλόταν σε τράπεζες στη Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Επιδείνωσαν το πρόβλημα απαιτώντας από την Ελλάδα να μειώσει τις δαπάνες και να αυξήσει τους φόρους. Οδήγησαν σε ύφεση μια αδύναμη οικονομία, αύξησαν την ανεργία καθιστώντας αδύνατη την ανάπτυξη και την αύξηση των φορολογικών εξόδων. Το ίδιο επιδίωξαν οι πιστωτές της Ελλάδας και με την τελευταία πρότασή τους. Οντως, οι Ελληνες πολιτικοί, σήμερα και στο παρελθόν, ευθύνονται για πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιδείνωσαν την κρίση εξαιτίας της κακής διαχείρισής της. Τώρα είναι υποχρεωμένοι να εξουδετερώσουν την απειλή προς την Ευρωζώνη διασώζοντας μια μικρή παραλυμένη χώρα.


phgh:http://kostasxan.blogspot.gr/

Ας προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα


Η Ευρωζώνη, προτιμά αυτή τη στιγμή να ρίχνει καθημερινά στην αγορά εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, για να μην καταρρεύσει το ευρώ, για να κρατήσει τα χρηματιστήρια και τα κρατικά ομόλογα της ζώνης του ευρώ, αλλά αρνείται πεισματικά να μειώσει τη διαφορά του 1,5 μόλις δις ευρώ μέτρων, που χωρίζουν τις προτάσεις της Ελλάδας από τις προτάσεις των δανειστών.

Εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής η Ευρωζώνη έχει ρίξει 300 δις ευρώ!!! στην αγορά για να μην καταρρεύσει το ευρώ. Ενώ δηλαδή, με τα χρήματα αυτά, θα μπορούσε να χαρίσει όλο το χρέος της Ελλάδας, εντούτοις δεν δέχεται ούτε καν συζήτηση για 1,5 δις ευρώ μέτρα!!! 
Όχι δηλαδή να δώσει 1,5 δις χρήμα, αλλά να κάνει πίσω για 1,5 δις μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού.

Αυτό κάτι λέει, για να μην πω ότι φωνάζει δυνατά για τη συνέχεια.
Ας προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα. 
Και τα χειρότερα δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από ένα φρικτό μνημόνιο από τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ.

Πέτρος Χασάπης

Σχόλιο ιστολογίου: Πιθανότατα, ευρωπαϊκό το παιχνίδι στο οποίο μπήκε η Ελλάδα ελέω πολιτικών νάνων "ηγετών", είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από ότι μπορούμε να φανταστούμε. Η εμμονή του ιερατείου των Βρυξελλών, να εξαθλιώσει την Ελλάδα ενώ σκορπάει χρήμα για να διατηρήσει το ευρώ που απειλείται από την ελληνική αντίσταση, σίγουρα αποσκοπεί σε πολλά περισσότερα οφέλη από την είσπραξη του ελληνικού χρέους.
Πρώτον, δεν επιθυμεί η γερμανική Ευρώπη μία χαλάρωση προς την Ελλάδα, γιατί τότε θα κατέρρεε το γερμανικό μοντέλο λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ευρώπη.
Δεύτερον, μία τέτοια χαλάρωση θα δημιουργούσε ένα ντόμινο παρόμοιων απαιτήσεων από άλλα ευρωπαϊκά κράτη -ουκ ολίγα- που έχουν μείζονα οικονομικά προβλήματα.
Τρίτον, η Γερμανία δεν είναι σε θέση να ηττηθεί από την μικρή και φτωχή Ελλάδα, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύει ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, εξαιτίας του γερμανικού κύρους.
Τέταρτον, είναι δεδομένο ότι η πάμφτωχη ενεργειακά Ευρώπη αποσκοπεί στην καταλήστευση των ελληνικών ενεργειακών πηγών (φυσικά και της Κύπρου, την οποία καθυπόταξε με την προεδρία Ανα(ν)στασιάδη) προκειμένου να εξασφαλίσει μία σχετική απεξάρτηση από την ρωσική ενέργεια.
Πέμπτον, η μεταβολή της Ευρώπης, και συγκεκριμένα η στροφή της σε μία απολυταρχική (τυπικά και μόνο δημοκρατική) μορφή διακυβέρνησης, είναι ένα γεγονός που θα επιφέρει σειρά συγκρούσεων με τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και η πιθανότητα η Ελλάδα να μεταβληθεί σε πυροκροτητή αυτής της ευρωπαϊκής αντίστασης, επιτάσσει την παραδειγματική της τιμωρία και υποταγή.
Έκτον, η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας δεν επιτρέπει στην γερμανική Ευρώπη να κάνει παιχνίδια που ενδεχομένως να δημιουργήσουν τέτοιες γεωπολιτικές αλλαγές σε συμμαχίες χωρών, που θα φέρουν σε δεινότατη θέση τόσο την Ευρώπη όσο και τον "μεγάλο αδελφό", τις ΗΠΑ, που ασκούν τεράστιες πιέσεις στο Βερολίνο για υποχωρήσεις, αφού όπως είπε και ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών κ. Λιού "είναι αδιανόητο να μπαίνουμε σε τέτοιες περιπέτειες για μισό δισ. ευρώ", εννοώντας την οικονομική διαφορά που υπήρξε στην τελευταία διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης. 


phgh:http://kostasxan.blogspot.gr/

Ανώνυμη εταιρεία ληστειών και εθνοκαθάρσεων ''Η Ενωμένη Ευρώπη''!...


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Τί λέγαμε;
Βγήκε πάλι ο μεθύστακας και επέμενε ότι οι έλληνες ψήφισαν για κάτι που δεν υπήρχε, και πως ο έλληνας πρωθυπουργός το γνώριζε!

Και δεν βγήκε την ίδια στιγμή ένας, ΕΝΑΣ από την κυβερνητική αποστολή, μπροστά στα μικρόφωνα να τον κράξει
''Τί λες ρε επώνυμε αλκοολικέ! Οι Έλληνες ψήφισαν εναντίον τηςεθνοκάθαρσης που επιχειρείτε πέντε χρόνια τώρα και που με την α' ή την β' ή την γ' συμφωνία που φέρνετε στο τραπέζι, όποια κι αν είναι αυτή, έστω κι αν την αποσύρετε για να φέρετε μιάν άλλη παρόμοια, αποσκοπεί στο ίδιο πράγμα: την ληστεία της χώρας και την μετατροπή του λαού σε δουλοπάροικους! Αυτό ψήφισαν οι Έλληνες, μπεκρούλιακα!'' 
Και μη διανοηθείτε να μας κάνετε τους καλούς και τους ευαίσθητους!

Αν θέλατε το καλό της ''Ευρώπης των λαών'' και της χώρας μας θα κάνατε αλλοιώς:
Πόσο είναι το χρέος της Ελλάδας σε λογιστικές εγγραφές; 360δις. Μάλιστα (λέμε και καμιά μ@λακία να περάσει η ώρα!). 

Τυπώστε 360 ή αντε 200 δις ευρώ, μοιραστείτε τα μεταξύ σας και αντέστε στον διάολο.
Και μην πείτε πως αυτό δεν γίνεται! 
Κάθε μέρα το κάνετε, με την Κεντρική σας Τράπεζα του γυμνοσάλιαγκα Ντράγκι να τυπώνει (μέσω λογιστικών εγγραφών κατ' αρχάς. Μετά όποτε θέλει και κανονικά!) νέο χρήμα και να το μοιράζει όπου εσείς του πείτε.

Διότι κι αυτό το δικαίωμα το ΄χετε διαφυλάξει μόνον για τον εαυτό σας.
Όπως και όλα τα άλλα δικαιώματα.
Εμείς -οι λαοί- έχουμε μόνον υποχρεώσεις!

Δικό σας το μαχαίρι δικό σας και το πεπόνι.
Δική σας η Κεντρική Τράπεζα, δικά σας και τα κομπιούτερ, δικά σας και τα πιεστήρια. 

Όποτε θέλετε, αν θέλετε, τα βάζετε μπροστά και τυπώνετε χρήμα. 
Για ό,ποιον θέλετε.

Τί παραπάνω κάνει αλήθεια ο παραχαράκτης;
Εκτυπώνει δικό του χρήμα κατά δική του βούληση!

Αλλά εσείς δεν είσαστε παραχαράκτες παρά μόνον της αλήθειας και της Ιστορίας. 
Είστε ληστές και δολοφόνοι.
Και ως τέτοιοι θα καταγραφείτε στην μαύρη λίστα της Ιστορίας.

Μακριά και έξω απ' την καμόρα της ''Ευρώπης''!   
ΤΩΡΑ!...

 "Ουδέν Σχόλιον" 

phgh:http://kostasxan.blogspot.gr/

«Περιφρονήσατε τους Έλληνες και χάσατε»! Ανάλυση κόλαφος του Stratfor για την ΕΕ! Διαβάστε περισσότερα:


«Περιφρονήσατε τους Έλληνες και χάσατε»! Ανάλυση κόλαφος του Stratfor για την ΕΕ! BY PAP-NET · ΙΟΥΛΙΟΥ 8, 2015 Με την γνωστή για τις απόψεις και την ποιότητα ενημέρωσης που παρέχει γερμανική εφημερίδα Bild, να κυκλοφορεί με φωτογραφία Μέρκελ σε ρόλο …Κάϊζερ, έχει σημασία να δούμε πως βλέπουν την εξελισσόμενη σύγκρουση της Ελλάδας με τους δανειστές της και ειδικά την Γερμανία,οι αμερικανοί. Ο Τζορτζ Φρίντμαν επικεφαλής του αμερικανικού think tank Stratfor το οποίο πολλές φορές δίνει τον “τόνο” των απόψεων της Ουάσινγκτον ,με εκτενές άρθρο του αναφέρεται στην σύγκρουση.Πρώτα απ΄ όλα επισημαίνει ότι κανένας δεν μπορεί να δηλώνει έκπληκτις από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ο Φρίντμαν γράφει τα αυτονόητα τα οποία όμως σε Βερολίνο και Βρυξέλλες είναι σαφές πλέον αδυνατούν να κατανοήσουν.Τρεις οι λόγοι για το 61% σύμφωνα με την ανάλυση:1.Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατανόησε το “λαϊκό αίσθημα” . Το οποίο δεν μπορεί να κατανοήσει και να δικαιολογήσει την απαίτηση για νέα μέτρα ,μετά από έξι χρόνια αναποτελεσματικών μέτρων! 2. Η απαξίωση και η περιφρόνηση με την οποία αντιμετωπίζεται η ελληνική κυβέρνηση από την “ευρωπαϊκή ηγεσία” ,ερμηνεύθηκε από τους Έλληνες πολίτες ως περιφρόνηση και απαξίωση προς τους ίδιους.3.Οι Ευρωπαίοι ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι κατόρθωσαν να φέρουν τουν Έλληνες στο σημείο μηδέν: δεν έχουν πια τίποτα να χάσουν! Οι Έλληνες ,γράφει ο Φρίντμαν κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ δύο μορφών καταστροφής. Μια άμεση αλλά με δυνατότητα ανάκαμψης και μια μακροπρόθεση η οποία οδηγεί σε “στρατγγαλισμό χωρίς διέξοδο”. Η δεύτερη είναι η ευρωπαϊκή “συνταγή”. Ο Φρίντμαν επικαλείται το ΔΝΤ ,το οποίο αναγνωρίζει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και επίσης ότι νέα μέτρα λιτότητας δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο στην καταστροφή. Και βέβαια στην μη αποπληρωμή των δανείων. Οι Έλληνες ,υποστηρίζει ο Φρίντμαν όλα αυτά τα έχουν πια κατανοήσει. Χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους δεν υπάρχει λύση. Επισημαίνει ότι “δεδομένου ότι οι ηγέτες της Ευρώπης δεν είναι ηλίθιοι, είναι σημαντικό να κατανοήσουν το παιχνίδι που έπαιξαν. Ήξεραν πολύ καλά ότι τα μέτρα λιτότητας ήταν άσχετα και επιζήμια για την αποπληρωμή του χρέους. Επέμειναν σε αυτή τη “λύση” αυτή τη στιγμή, επειδή πίστευαν ότι θα κερδίσουν, και ήταν σημαντικό για αυτούς να πείσουν την Ελλάδα να συνθηκολογήσει… Καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση όσο στην Ελλάδα. Ωστόσο, ορισμένες χώρες της ΕΕ, ιδίως στη νότια Ευρώπη, έχουν μεγάλο βάρος χρέους που θα ήθελαν να επαναδιαπραγματευθούν. Εμφανίζονται να είναι σε καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα , αλλά έχουν σταθερά υψηλή ανεργία . Παράδειγμα, το 22,5% στην Ισπανία το Μάιο”. Το ερώτημα είναι σε τι κατάσταση θα βρίσκονται αυτές οι χώρες τον επόμενο χρόνο. Ποιες κυβερνήσεις θα είναι στην εξουσία; Τι επισημαίνει η ανάλυση του Stratfor: “Η Ελλάδα αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 2% του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ιταλία και η Ισπανία είναι πολύ πιο σημαντικές. Το πρόβλημα του χρέους και η αναδιάρθρωση δεν μπορεί γίνεται για μία χώρα, αφού κι άλλοι θα τη θέλουν …Στην Ελλάδα, οι ηγέτες της Ευρώπης έχουν μια κρίση και μια εχθρική κυβέρνηση. Είναι το τέλειο μέρος για να εμφανιστούν άκαμπτοι σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους, απαιτώντας αυξημένα μέτρα λιτότητας σε μια χώρα όπου η ανεργία ξεπέρασε το 25 % και η ανεργία των νέων είναι πάνω από 50 %. Η στρατηγική της ΕΕ επένδυσε στην ψυχολογία σπέρνοντας τον φόβο για το τι μπορεί να σημαίνει χρεοκοπία, σπέρνοντας τον φόβο για τις συνέπειες της αποχώρησης από την ευρωζώνη .Με το επιχείρημα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είχε τη δυνατότητα να προβεί σε παραχωρήσεις. Στο παρελθόν, η στρατηγική της ΕΕ είχε να κάνει με συμφωνίες που ποτέ δεν πίστευαν ότι οι Έλληνες θα ήταν σε θέση να τηρήσουν για να “κρύψουν” το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Οι ηγέτες της Ευρώπης απαίτησαν μέτρα λιτότητας, που συνδέονταν με την αναβολή της αποπληρωμής. Περίμεναν την Ελλάδα να συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι. Δεν είχαν συνειδητοποιήσει, για κάποιο λόγο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόμενος στην εξουσία είχε δώσει την υπόσχεση να τελειώσει το παιχνίδι. Νόμιζαν ότι υπό πίεση, το κόμμα αυτί θα πάει υποχωρούσε. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να το κάνει , και όχι μόνο για πολιτικούς λόγους. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προδώσει την προεκλογική υπόσχεση του, όπως η ευρωπαϊκή ηγεσία ήταν βέβαιη ότι θα κάνεο ,το κόμμα θα διασπαστεί και ένα νέο αντι-ευρωπαϊκό κόμμα θα σχηματιστεί στην Ελλάδα. Οι Έλληνες δεν είναι μακριά από το να πιστέψουν ότι μια χρεοκοπία αξίζει τον κόπο”! Και οι διαπιστώσεις κόλαφος για τους Ευρωπαίους συνεχίζονται: “Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν υπολόγισαν σωστά. Νόμιζαν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι πιο ευέλικτη και ήθελαν να επιδείξουν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα που θα μπορούσε να εξετάσει ένα παρόμοιο ελιγμό στο μέλλον. Οι Ευρωπαίοι φοβούνται το κίνδυνο να συμβιβαστούν με τους Έλληνες. Δημιούργησαν μια πιο επικίνδυνη κατάσταση για τον εαυτό τους”. Ο Φρίντμαν επισημαίνει ότι ο τρόπος που η ΕΕ αντιμετωπίζει την ελληνκή κρίση απλά ενισχύει τον ευρωσκεπτικισμό. Και ρίχνει την βόμβα περί των δανείων που οι ευρωπαϊκές τράπεζες έδιναν στην Ελλάδα: “Η άποψη ότι οι Έλληνες έριξαν στάχτη στα μάτια των τραπεζιτών και πήραν δάνεια είναι ανοησία. Οι τραπεζίτες ήθελαν να δώσουν τα δάνεια επειδή έβγαζαν χρήματα απ΄ αυτά. Γνώριζαν πολύ καλά την κατάσταση στην Ελλάδα. Όπως έχω πει η Ελλάδα δεν ήταν ανεύθυνη για τον δανεισμό αλλά και οι Ευρωπαίοι το ίδιο”! Ο Φρίντμαν συνεχίζει το “σφυροκόπημα” κατά των Ευρωπαίων κατηγορώντας τους ότι πίστεψαν ανοήτως ότι οι Έλληνες μπλοφάρουν. Τους υπενθυμίζει λοιπόν ότι “οι Έλληνες απώθησαν μια ιταλική εισβολή, τον Οκτώβριο του 1940 και οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την κατάκτησή τους μέχρι το Μάιο του 1941. Δεν έχω ιδέα για το αν θα μπορέσει να υπάρξει ανάλογη συσπείρωση υπό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αλλά δεν θα ήμουν πρόθυμος να βάλω στοίχημα”. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις σε περίπτωση Grexit; Ο Φρίντμαν υποστηρίζει ότι η αποχώρηση της Ελλάδας θα έχει ασήμαντες επιπτώσεις στο ευρώ. “Υπάρχουν εκείνοι που ισχυρίζονται ότι θα ήταν καταστροφικό για το ευρώ, αλλά δεν βλέπω γιατί”. Αλλά αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα . Ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα κατά τον αναλυτή; “Η Ελλάδα έχει τρεις εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης. Η πρώτη είναι η Ρωσία. Οι Έλληνες και οι Ρώσοι είχαν μια σχέση που πηγαίνει πίσω στο 1970 τουλάχιστον. Ήταν αρκετά ενοχλητικό για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Τώρα οι Ρώσοι ψάχνουν για κάποια μόχλευση εναντίον των Ευρωπαίων και των Αμερικανών. Οι Ρώσοι περνούν δύσκολες στιγμές, αλλά όχι τόσο όσο πριν από μερικούς μήνες . Η Ελλάδα μπορεί να είναι ένα στρατηγικό βραβείο. Οι Έλληνες και οι Ρώσοι έχουν μιλήσει και τα αποτελέσματα των συνομιλιών είναι σκοτεινά. Οι BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) έχουν Σύνοσο κορυφής στη Ρωσία, και οι Έλληνες συμμετέχουν ως παρατηρητές αναμένοντας κάποιου είδους συμφωνία. Δημοσίως, η Ρωσία έχει δηλώσει ότι δεν θα δώσει άμεσα δάνειο προς την Ελλάδα, αλλά θα επωφεληθούν από την κρίση για να αποκτήσουν περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα και μια δέσμευση για τον νέο αγωγό. Μια άλλη, αν και λιγότερο πιθανή, πηγή χρηματοδότησης για την Ελλάδα είναι η Κίνα και ορισμένοι από τους εταίρους της. Οι Κινέζοι προσπαθούν να γίνουν μια πραγματική παγκόσμια δύναμη. Εργάζονται μόνοι ή με άλλους για να βοηθήσουν τους Έλληνες, αποκτώντας σίγουρα περιφερειακή επιρροή σε σχετικά χαμηλό κόστος – απλώς δεκάδες δισεκατομμύρια. Ωστόσο, θα μπορούσε να έρθει με το πολιτικό κόστος … Τέλος, υπάρχουν και αμερικανικά hedge funds και εταιρείες private equity. Είναι πλούσια σε μετρητά, λόγω κεφαλαίων ευρωπαϊκών, κινεζικών αλλά και από τη Μέση Ανατολή που “ψάχνουν τοποθέτηση”. Ο Τζορτζ Φρίντμαν καταλήγει στην ανάλυση κόλαφο για τους Ευρωπαίους περιγράφοντας ότι οΙ ευρωπαίοι και ειδικότερα οι Γερμανοί δεν πρέπει να επιτρέψουν να παγιωθεί η άποψη ότι “υπάρχει ζωή και εκτός ευρωζώνης”. Αλλά για να το κάνουν αυτό θα πρέπει να κρατήσουν την Ελλάδα εντός και άρα να διαπραγματευτούν μαζί της. Τελικά δεν είναι μόνο η Ελλάδα στριμωγμένη!

phgh:http://papaioannou-giannis.net/

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ:ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ



Αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, προκειμένου να ενημερωθεί σήμερα η Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων, καταθέτει η ΝΔ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από το βήμα της βουλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα, απόψε, να ενημερώσει σε μία προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κλειστή σύσκεψη πολιτικών αρχηγών εάν πρώτα ο κ. Τσίπρας δεν ενημερώσει δημόσια τον ελληνικό λαό και την ελληνική Βουλή.

Επίσης, ανέφερε ότι χθες το βράδυ επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον ενημέρωσε για τις ευθύνες όλων.

Παράλληλα, άφησε σαφείς αιχμές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει εντολή ρήξης και δεν επιτρέπει στον πρωθυπουργό ούτε καν να σκεφτεί το ενδεχόμενο να κάνει κίνηση εκτός ευρώ χωρίς τη νομιμοποίηση των πολιτών.

Επισήμανε ότι η ΝΔ βρίσκεται στο όρια της ανοχής της απέναντι στον πρωθυπουργό για τον οποίο είπε ότι ξόδεψε το κεφάλαιο της εμπιστοσύνης και εσωτερικά και ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει για ο, τι χρειάζεται να κάνει να προσέρχεται σε δημόσια συζήτηση στη Βουλή.

Τον επέκρινε μάλιστα εμμέσως για την παρουσία του σήμερα στην Ευρωβουλή αναρωτώμενος για το ποιος του έδωσε το δικαίωμα να δυσφημεί την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του κόμματος για την χθεσινή εξέλιξη με τη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής την Κυριακή με 28 κράτη, γεγονός για το οποίο όπως είπε επικοινώνησε με τον ΠτΔ.

Σημείωσε πως οι τελευταίοι πέντε μήνες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνονται για το πισωγύρισμα της χώρας καθώς ανετράπη όπως είπε η πορεία εξόδου της από την κρίση και βυθίστηκε σε καταστάσεις που δεν είχε ξαναζήσει η Ελλάδα.


phgh:taxalia

Ν.Κάμερον: "Θα κλείσω τα σύνορα σε Ελληνες μετανάστες στη Βρετανία αν υπάρξει Grexit" - Προκλητική όπως πάντα η Βρετανία



Η Βρετανία έχει προετοιμαστεί για να εμποδίσει κύμα Ελλήνων προσφύγων στην χώρα, σε περίπτση Grexit. Οπως αναφέρει ο Guardian «ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι διατεθειμένος να αγνοήσει την ιστορική υποχρέωση της Βρετανίας από τις συνθήκες της ΕΕ και να επιβάλει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα που θα εμποδίσει τους Έλληνες πολίτες από την είσοδό τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν η Ελλάδα αναγκαστεί να εξέλθει από το ενιαίο νόμισμα».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε στους βουλευτές ότι οι υπουργοί έχουν εξετάσει τις νομικές δυνατότητες που θα επιτρέψουν στη Βρετανία να στερήσει από τους Έλληνες πολίτες για το δικαίωμά τους στην ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ, εάν η κρίση στην Ευρωζώνη οδηγεί σε «πιέσεις και εντάσεις».

Σε μια ομιλία του στην Βουλή των Κοινοτήτων ο Κάμερον επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί έχουν καταρτίσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για «όλα τα ενδεχόμενα».
Το χειρότερο δυνατό σενάριο, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα μπορούσε να πυροδοτήσει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και την φυγή εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της οι οποίοι, επί του παρόντος, έχουν το δικαίωμα να εγκατασταθούν σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να λάβει μέτρα για να αποφευχθεί μια σημαντική εισροή των Ελλήνων πολιτών.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να λάβει μέτρα για να αποφευχθεί μια σημαντική εισροή των Ελλήνων πολιτών.
«Θα ήμουν έτοιμος να πράξω ό,τι χρειαστεί για να κρατήσω τη χώρα μας ασφαλή, για να κρατήσω το τραπεζικό μας σύστημα ισχυρό, για να κρατήσω την οικονομία μας ισχυρή. Στο τέλος τέλος, ως πρωθυπουργός, αυτό είναι το κύριο καθήκον μου».
Οταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, Κέιθ Βαζ αν θα περιόριζε τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών να ταξιδέψουν στη Βρετανία, ο Κάμερος απάντησε ότι θα είναι προετοιμασμένος να ενεργοποιήσει αυτές τις εξουσίες.

«Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο», είπε «αλλά, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, οι νομικές εξουσίες είναι διαθέσιμες. Θα πρέπει υπάρχει σχεδιασμός για τα απρόβλεπτα, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα - υπάρχει τόσο μεγάλη αβεβαιότητα στον κόσμο μας. Ωστόσο ελπίζω ότι αυτά δεν θα είναι απαραίτητα τελικά».



phgh:http://greeknation.blogspot.gr/

Αυξημένη επιτήρηση πιθανών "κέντρων ανωμαλίας" από την ΕΥΠ...



Εντείνεται από κλιμάκια της ΕΥΠ η "επιτήρηση" διαφόρων πλευρών στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας που θεωρούνται "ύποπτες" για κινήσεις κατά της Δημοκρατίας και της σταθερότητας.
Διάφορες συζητήσεις που μέχρι στιγμής έχουν μείνει συζητήσεις και ορισμένες συναντήσεις εγχώριων και αλλοδαπών κέντρων επιτηρούνται και ιεραρχούνται με ιδιαίτερη προσοχή.
Μεγάλη ξένη δύναμη έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια στην όλη προσπάθεια με μέσα και προσωπικό, αφού οι πρώτες ενημερώσεις για τις κινήσεις αυτές προήλθαν από τα μέσα συλλογής πληροφοριών της συγκεκριμένης δύναμης που ανησυχεί ιδιαίτερα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα...


phgh:http://greeknation.blogspot.gr/

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΟΠΗ


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Να επέμβει ο εισαγγελέας για τις μεγάλες ευθύνες Σαμαρά-Βενιζελου που έδωσαν αμνηστία στους φοροφυγάδες…
Η «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» φέρνει στο φως της δημοσιότητας την κίνηση ΣΟΚ και ΔΕΟΣ της Κυβέρνησης, αλλά και μέρους της αντιπολίτευσης, η οποία ανατρέπει τα πάντα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας όπως αυτό διαμορφώθηκε στα χρόνια του Ευρώ και δικαιολογεί εν μέρει τον λυσσαλέο πόλεμο της διαπλοκής για να ρίξει την κυβέρνηση και να διατηρήσει στην εξουσία το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό.
Συγκεκριμένα η κυβέρνηση προτίθεται να βάλει χέρι στα 300 δις ύποπτων εμβασμάτων, τα οποία την περίοδο 2000-2009 πολιτικοί, μιντιάρχες και επιχειρηματίες αφού λεηλάτησαν την χώρα και κατέστρεψαν τον κόσμο «παρκάρισαν» σε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η κυβέρνηση εδώ και καιρό ερευνά το θέμα βασιζόμενη στις καταγγελίες του Μιχάλη Καρχιμάκη (!!!!!!!!), καθώς και του Γρήγορη Νιώτη και 27 βουλευτών που ζητούσαν από τους Σαμαροβενιζέλους να μην αμνηστεύσουν τα συγκεκριμένα εμβάσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας στην κυβέρνηση βρήκαν τη νομική φόρμουλα ώστε να βάλουν χέρα στα συγκεκριμένα μαύρα 300 δις και να εξασφαλίσουν ρευστότητα, μέχρι να μπορέσουν να εξορθολογήσουν επί τω δικαιότερω το κατεστραμμένο φορολογικό σύστημα της χώρας.

phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 

Πληρωμένη απάντηση Τσίπρα σε Βέμπερ: Σας διέγραψαν το 60% των χρεών το 1953 - BINTEO



 
Σκληρή απάντηση στο Μάνφρεντ Βέμπερ, τον επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έδωσε κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
«Η μεγαλύτερη στιγμή αλληλεγγύης ήταν, όταν η Ευρώπη αποφάσισε στη Σύνοδο του Λονδίνου το 1953, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους της Γερμανίας, η οποία έβγαινε κατακερματισμένη και στιγματισμένη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας. 
Την ίδια στιγμή, απαντώντας στον επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφσταντ είπε πως εδώ και πέντε ημέρες η ελληνική κυβέρνηση περισσότερο διαπραγματεύεται παρά κυβερνάει, ενώ μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι «εμείς ανοίξαμε τη λίστα Λαγκάρντ, κάτι που δεν έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις». Παράλληλα, σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση, προχώρησε σε συμφωνία με την Ελβετία, προκειμένου να πληρώσουν οι Έλληνες που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εσωτερικό και ότι «κάναμε το νόμο για περιορισμό των τριγωνικών συναλλαγών».
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του τόνισε πως δεν έχει κανένα κρυφό σχέδιο και μιλάει με ανοιχτά χαρτιά.
«Αν είχα στόχο να βγάλω την Ελλάδα από το ευρώ. Αν το είχα, δεν θα έκανα τις δηλώσεις που έκανα μετά το συντριπτικό ''Όχι'' στο δημοψήφισμα» είπε συγκεκριμένα.

phgh:http://greeknation.blogspot.gr/

Επιστολή πέντε κορυφαίων οικονομολόγων στη Μέρκελ υπέρ της Ελλάδας

Επιστολή πέντε κορυφαίων οικονομολόγων στη Μέρκελ για την Ελλάδα

Πέντε κορυφαίοι οικονομολόγοι με επιστολή τους στην Άνγκελα Μέρκελ την καλούν να αναλάβει της ευθύνες της και να ηγηθεί της Ευρώπης δίνοντας τέλος στα προγράμματα λιτότητας στην Ελλάδα
που όπως τονίζουν «κατάφεραν μόνο να δημιουργήσουν μια μεγάλη ύφεση παρόμοια με την οποία δεν έχει δει η Ευρώπη από το 1929-1933».
«Το φάρμακο που δόθηκε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και τις Βρυξέλλες έχει προκαλέσει αφαίμαξη στον ασθενή, δεν θεράπευσε την αρρώστια», τονίζουν και προσθέτουν:
Μαζί παροτρύνουμε την καγκελάριο Μέρκελ και την Τρόικα να εξετάσουν μια διορθωμένη πορεία ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω καταστροφή και να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Αυτή τη στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση πιέζεται να βάλει ένα όπλο στο κεφάλι της και να τραβήξει την σκανδάλη. Δυστυχώς η σφαίρα δεν θα σκοτώσει μόνο το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη. Οι παράπλευρες απώλειες θα σκοτώσουν την ευρωζώνη ως φάρο ελπίδας, δημοκρατίας και ευημερίας και θα οδηγήσουν σε μεγάλης εμβέλειας επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο.
Την επιστολή που υπογράφουν: οι Χάινερ Φλάσμπεκ, πρώην γενικός γραμματέας στο γερμανικό υπουργείο Οικονομίας, Τομά Πικετί, καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Παρισιού, Τζέφρι Σακς, καθηγητής βιώσιμης ανάπτυξης, καθηγητής Πολιτικών και Διαχείρισης Υγείας και διευθυντή του Ινστιτούτου της Γη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ντάνι Ρόντρικ, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας του Ιδρύματος Φορντ στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και Σάιμον Ρεν Λιούις, Καθηγητής Οικονομικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

phgh:http://hellasforce.com/

CNN (Amanpour) : Ο Τσίπρας νίκησε, θα το δείτε την Κυριακη


putin tsipras

ENGLISH

Την βεβαιότητα οτι ο Τσίπρας ήδη κέρδισε στην αναμέτρηση για το ποιός θα κιοτέψει πρώτος (Chicken game) εκφράζει το CNN επικαλούμενο μαλιστα δηλωσεις του εκδότη της Die Zeit, λίγο μετά τις «απειλές».

Είναι πάντως εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι το άρθρο βασίζεται σε γερμανική πηγή και διαψεύσει τις Γερμανικές απειλές.
Ειδικά η φράση «περιμένετε μέχρι την Κυριακή και θα δειτε» δείχνει την βεβαιότητα ενός συντάκτη και του μεγαλύτερου ΜΜΕ του πλανήτη. Που δεν θα είχαν κανέναν λόγο να γελοιοποιηθούν για την Ελλάδα.

phgh:http://hellasforce.com/