Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!!ΕΠΕΙΓΟΝ!!!ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!!!ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΙΜΙΖΟΥΝ!!ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!



ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ;  ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ;
ΕΠΕΙΓΟΝ:  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.!!!!!
                             Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
         
Ελληνίδες και Έλληνες.
Μετά από το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, στη χώρα επιβλήθηκε με το έτσι θέλω,  ένα νέο και πρωτόγνωρο καθεστώς διακυβέρνησης.
Στη  χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, επιβλήθηκε ξαφνικά και εντελώς φασιστικά, ένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, με συνέπεια αυτήν την στιγμή να βρισκόμαστε υπό καθεστώς  κοινοβουλευτικής ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ.

Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε το εξής σοβαρότατο.
Μετά από ένα πραξικόπημα, η κυβέρνηση δεν έχει καμία Συνταγματική  ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.  Η κυβέρνηση λοιπόν αυτή, δεν έχει χάσει μόνο την “Δεδηλωμένη”, αλλά και την νομιμότητα της.
Στην Ελλάδα αυτή την στιγμή,  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
 Και όταν δεν υπάρχει νόμιμη Κυβέρνηση,
 είναι σαν να μην υπάρχει Κυβέρνηση.
Αυτό μήπως μας λέει κάτι;
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τώρα επιβεβαιώθηκε ο προφητικός λόγος του αγίου Παϊσίου:  “Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σα να μην έχετε”.  
Προσέξτε για αυτό είναι εξαιρετικά περίπλοκο για να συμβεί και δεν είχε συμβεί μέχρι τώρα.  Συμβαίνει  όμως  τώρα με την σημερινή  “Κυβέρνηση”.  Διότι αυτή η “κυβέρνηση”, ενώ φαίνεται να υπάρχει ως “εικόνα” και έκανε και “ανασχηματισμό” ανακατεύοντας “σώβρακα και κιλότες”, μετά από το κοινοβουλευτικό  πραξικόπημα που έκανε, έχασε την Συνταγματική της νομιμότητα, με αποτέλεσμα ,  νομικά κατά το Σύνταγμα, να μην  υπάρχει .

Σαν εικόνα λοιπόν, φαίνεται  πως έχουμε Κυβέρνηση, αλλά κατά το Συνταγματικό Δίκαιο του Πολιτεύματος της Ελλάδος, είναι σαν να μην υπάρχει αυτή την στιγμή  Κυβέρνηση.
Και δεν το λέω μόνο εγώ. Το λένε όλοι οι καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου, εκτός φυσικά από δύο τρεις δικούς τους, που τους βάζουν να μιλάνε στα κανάλια  και μόνο αυτούς προβάλλουν  και αυτοί το αφήνουν στην .....  ερμηνεία που θέλει να δώσει ο καθένας, λες και το Σύνταγμα της χώρας, ερμηνεύεται  όπως θέλει και  νομίζει ο καθένας.  Έφτασαν οι γελοίοι σε σημείο να λένε, πως τώρα δεν χρειάζεται η κυβέρνηση 151 ψήφους,  για να έχει την “Δεδηλωμένη”, αλλά ........120.!!!!!!!!!!!  
ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.
 Αλλά έχουν και  την εξήγησή τους,  σε έναν άλλο προφητικό λόγο του αγίου Παϊσίου,  που είπε:  “θα φέρουν την παγκόσμια ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ”   και δεν μπορούσαν το 1983 να καταλάβουν οι άνθρωποι,  τι εννοούσε με τον όρο παγκόσμια ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ. 
Και αυτό,  γιατί την Δικτακτορία την είχε συνδέσει ο κόσμος με τον στρατό και το Στρατιωτικό Πραξικόπημα.  Πως θα μπορούσε λοιπόν να γίνει ένα παγκόσμιο στρατιωτικό πραξικόπημα;
ΠΡΟΣΕΞΤΕ όμως, γιατί αυτό που βλέπουμε μπροστά μας, να παίρνει σάρκα και οστά, είναι μία καινούργια ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ πρωτόγνωρη για τον κόσμο  και έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Τι έγινε δηλαδή στην Ελλάδα;;
Με απλά λόγια έγινε το πρώτο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.
 Η λέξη πραξικόπημα,  σημαίνει, την χωρίς νομιμοποίηση ενέργεια, είτε πολιτικών είτε στρατιωτικών,  που με την  ενέργεια αυτή, αλλάζει το  “στάτους κβο” της εξουσίας.
Αυτό έκαναν στην Βουλή των Ελλήνων οι ΤΣΙΠΡΟ-ΚΑΜΕΝΟΙ.   Χωρίς να νομιμοποιούνται από τίποτα, άλλαξαν με το έτσι θέλω και σε μία στιγμή,  το “στάτους κβο” της εξουσίας, που πηγάζει από την λαϊκή κυριαρχία.
Τι είπε δηλαδή ο κυρίαρχος λαός;; “ΟΧΙ” είπε, στην επώδυνη συμφωνία.!!!
Τί έκαναν αυτοί;;  “ΝΑΙ” είπαν στην επώδυνη συμφωνία.!!!!!!
Τί σημαίνει αυτό;
Σημαίνει ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ κατά του ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ της λαϊκής κυριαρχίας.  Σημαίνει αλλαγή του “στάτους κβο” της εξουσίας, όπως την ξέραμε μέχρι τώρα.  Σημαίνει πως δεν λογαριάζουν  πλέον τι ψηφίζει ο λαός,  γιατί αυτοί θα κάνουν ότι θέλουν  και ότι λένε τα αφεντικά τους.
Σημαίνει επίσης πως  δημιούργησαν  ΞΑΦΝΙΚΑ ένα δικό τους Σύνταγμα,  και ένα δικό τους ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ,  το οποίο τους επιτρέπει να μην δεσμεύονται από την λαϊκή εντολή!!!!!!!
 Έτσι, το “ΟΧΙ” του λαού, το έκαναν αυτοί “ΝΑΙ”.
 Πρόκειται λοιπόν για ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ  και είναι η μορφή της  παγκόσμια  Δικτακτορίας που θα επιβληθεί στον κόσμο, όπως είπε ο άγιος Παΐσιος.  Και οι Εβραιοσιωνιστές, έβαλαν τους “AΡΙΣΤΕΡΟΥΣ” να την κάνουν στην Ελλάδα για πρώτη φορά.
Η πρώτη “αριστερή” ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ στον κόσμο, κάτω από τον μανδύα της Δημοκρατίας  και αν την καταπιούν οι Έλληνες, τότε θα περάσει εύκολα και στον υπόλοιπο κόσμο.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Γιατί είναι άλλο να μας κοροϊδεύουν προεκλογικά  και να παίρνουν την ψήφο μας  και άλλο να κάνουν τα αντίθετα από αυτά που ψηφίζουμε.  Στήν πρώτη περίπτωση είναι ΑΠΑΤΗ.   Αλλά  αν κάνουν τα αντίθετα από αυτά που ψηφίζουμε, αυτό είναι πολιτικό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.  Και το πραξικόπημα κατά της χώρας είναι ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και η ποινή είναι ΙΣΟΒΙΑ.  Σαν τους προηγούμενους της επταετίας.
 Αλλά είδατε,  πως έγινε πολιτικό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ στην χώρα,  και το έκαναν όλοι γαργάρα, γιατί ήταν όλοι στο κόλπο. Και τα ΜΜΕ (φυσικά) και οι άλλες θεσμικές εξουσίες, όπως και ο στρατός. Κανείς δεν όρθωσε ανάστημα να πει:  ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΔΩ ΡΕ;;;;  ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ;;;;;;;

Και ο λαός, παρά την αντίθεσή του, κάθεται και  παρακολουθεί τους προδότες, που καταργούν με το έτσι θέλω την Δημοκρατία,  χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι  και να προσπαθεί να καταλάβει τί έγινε, ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ.
Ελληνίδες και Έλληνες.
Αυτό είναι το  ΔΟΓΜΑ του “ΣΟΚ”, γιατί  δημιουργεί μία τέτοια συναισθηματική κατάσταση, που δεν ξέρει ο λαός πως να αντιδράσει.
Από την μία, να καταλαβαίνεις πως έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και πάτησαν την ψήφο σου και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  και από την άλλη, τα πάντα γύρω σου, να στα παρουσιάζουν με τέτοιο τρόπο, σαν να μην έγινε τίποτα.

Για σκεφτείτε τι θα γινόταν το 1974, αν το “ΟΧΙ” που ψήφισε τότε ο λαός, επειδή δεν θα τους άρεσε, να το έκαναν “ΝΑΙ” και να κράταγαν τον Βασιλιά.!!!!!
Ακόμα στην φυλακή θα ήταν.!!!!!!!!!
Και όμως. ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑΝ  ΤΩΡΑ.!!!  Και τα πάντα γύρω ήσυχα σαν να μην έγινε τίποτα.

Ελληνίδες και Έλληνες.
Να φωνάξετε και να διαδώσετε σε όλους τους Έλληνες, πως στην πατρίδα μας έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ κατά της Δημοκρατίας.
 Η κυβέρνηση αυτή πλέον ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ  ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. Και όχι μόνο δεν είναι νόμιμη, αλλά τους βαρύνουν πλέον οι ίδιες κατηγορίες της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ,  με τις οποίες συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν οι ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ της επταετίας.
Το πραξικόπημα μπορεί να είναι ή στρατιωτικό ή πολιτικό. Αυτοί διέπραξαν πολιτικό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.

Ελληνίδες και Έλληνες.
Στην χώρα έχουμε μία πραξικοπηματική και παράνομη κυβέρνηση.  Κατά το Σύνταγμα  δεν έχουν  καμία νομιμότητα και είναι σαν να μην υπάρχει.
 Να είμαστε σε εγρήγορση γιατί είναι πολύ επικίνδυνοι για την χώρα. Έχουν πέσει από πάνω τους όλες οι μάσκες και έχει φανεί ο Εβραιοσιωνισμός που τους κατευθύνει. Είναι οι χειρότεροι όλων και οι πιο αδίστακτοι. Έκαναν και πολιτικό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ μέσα στην Βουλή, σαν να μην τρέχει τίποτα.

Είναι αισχροί προδότες, που έπρεπε να έχουν συλληφθεί.
 Παίζουν την Ελλάδα σε διπλό ταμπλό  καταστροφής  και αυτό που θα πω τώρα προσέξτε το. Στο ένα σχέδιο καταστροφής, προσπαθούν να πετύχουν την πλήρη και άνευ όρων παράδοση των Ελλήνων,  στις ορέξεις των διεθνών αρπακτικών. 
Δηλαδή άνευ όρων ξεπούλημα της Ελλάδος,  άνευ όρων φτωχοποίηση  των Ελλήνων,  άνευ όρων  καταπάτηση του πολιτεύματος και της Δημοκρατίας,  χωρίς να υπολογίζουν ούτε ψήφο ούτε τίποτα και ο Ελληνικός  λαός,  θα πρέπει όλα αυτά να τα δεχθεί  χωρίς αντίρρηση  και να βάλει  το κεφάλι κάτω.
Για να μπορεί να συνεχίσει να παίρνει 60 ευρώ την ημέρα ή 180 ευρώ ανά τρείς μέρες αν ανοίξουν οι τράπεζες.

Διαφορετικά,  αν αντιδράσει ο λαός και δεν τα δεχτεί, θα εξαπολύσουν τις ασύμμετρες απειλές, και θα μας επιτεθούν με όλα τα μέσα που έχουν ετοιμάσει.  Έχουν σκοπό να μας κάνουν και Αργεντινή και Συρία και Ουκρανία.

ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ  ΦΙΛΟΥΣ, αλλά τους μεγάλους και  ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ των Ελλήνων. Θέλουν την πλήρη υποταγή μας. Μήπως το καταλαβαίνουμε τώρα που μας πάτησαν και το Πολίτευμα και την Δημοκρατία;

 Δεν ακούτε τίποτα τόσο καιρό που φωνάζω και λέω, πως τα πάντα γύρω μας δουλεύουν για να μας κοιμίζουν και έρχονται για να πάρουν  την Ελλάδα;  Σας έχω πει πως ρίχνουν και εισπνεόμενες ουσίες καταστολής και αμνησίας για να ξεχνάμε γρήγορα.  Αν δεν αντιδράσουμε  και σκύψουμε το κεφάλι  και στο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ,  να ξέρετε πως η Δημοκρατία τελείωσε στην Ελλάδα.  Ότι και να ψηφίζουμε από δω και πέρα,  δεν θα μετράει σε τίποτα και δεν θα το λογαριάζει κανένας. 
ΑΡΚΕΤΑ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.!!!!!
Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ.!!!!!!!

Η φωνή μας υπάρχει μόνο στο διαδίκτυο και μόνο από κάποια blog. Διαδώστε τη στους Έλληνες και όλοι οι Δημοκράτες να ξεσηκωθούν κατά των προδοτών της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Οι Έλληνες Ψηφίσαμε “ΟΧΙ” στην υποδούλωση  και οι Εβραίοι μας το έκαναν  “ΝΑΙ” στην υποδούλωση.
Εγώ το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ στην χώρα μου, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΝΩ.  Δεν είμαι ούτε “γιουσουφάκι” ούτε ραγιάς. Τώρα όσοι είσαστε Έλληνες πατριώτες και Δημοκράτες, αντισταθείτε ο καθένας με τον τρόπο και τα μέσα που έχει.

          Γιατί αν  καταπιούμε και το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ , και υποταχθούμε σαν τους ζητιάνους στις τράπεζες τους  και στην ΝΕΑ τους ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ,  τότε τελειώσαμε σαν κράτος.
          Και μην αφήνετε τα ΜΜΕ και τα τρολλάκια να σας κοιμίζουν άλλο.
          Περάστε στην αντεπίθεση. Μας έκλεψαν και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
          Ιωάννης Λαμπρόπουλος
          συγγραφέας-ερευνητής








PHGH:http://www.volcanotimes.com/

Αποκάλυψη: Η Ελλάδα έχει αυτάρκεια! (ΠΙΝΑΚΑΣ)

ellada kalipsi

H μελέτη της Πανελλήνιας Συνοµοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών καταρρίπτει το μύθο της Ελλάδας που "δεν παράγει τίποτα".
Σύμφωνα με την έκθεση της, του 2012 για το 2011, η αυτάρκεια της χώρας ανέρχεται στο πολύ υψηλό 91,5% παρά την οικονομική αστάθεια ενώ σε τουλάχιστον πέντε βασικά είδη, η χωρα μπορεί να θρέψει το 100% του πληθυσμού (µήλα, κρασί, τοµάτες, αιγοπρόβειο γάλα, αιγοπρόβειο κρέας) και υπερκαλύπτει τις ανάγκες της σε άλλα 17 (ελαιόλαδο, γιαούρτι, φέτα, ρύζι, , σιτάρι, καρπούζια, πορτοκάλια, ψάρια και άλλα).
" Μπορούµε να πάµε σε υπεραυτάρκεια, να παράξουµε νέο πλούτο, να στηρίξουµε τη χώρα" είχε δηλώσει εμφατικά ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραµίχας.
Δείτε τον πίνακα
ekuesh



PHGH:VOICE NEWS

Bόμβα: H Eλλάδα θα διαλυθεί!


destruction


"Η Ευρωπαϊκή Eνωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, και η Ελλάδα από μόνη της έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα. Αυτά που προτείνει η τρόικα, όμως, κάνει αυτά τα προβλήματα πολύ χειρότερα και αδύνατον να λυθούν. Σχεδιάζουν και προτείνουν πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη και στη λύση του προβλήματος και γι’ αυτό όσο προχωρούν τα μέτρα θα φέρνουν λιγότερη ελπίδα και άρα μεγαλύτερη απελπισία στον κόσμο" επισημαίνει ο κορυφαίος αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι.
Η συνέντευξη του πριν λίγα χρόνια στο ΒΗΜΑ ήταν αποκαλυπτική ενω οι δηλώσεις του στα Ρωσικά μέσα πριν λίγα 24ωρα κρούουν το κώδωνα του κινδύνου σε ότι αφορά τα συνολικά σχέδια της Δύσης.
"Αυτό που ονομάζουν “αγορές”, δεν είναι κάτι ακαθόριστο. Είναι οι μεγάλες τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο. Γερμανικές, γαλλικές και εμμέσως αμερικανικές τράπεζες. Η τραπεζική κοινότητα, λοιπόν, είναι αυτή που θέλει να αποπληρωθεί. Δεν τους ενδιαφέρει το τίμημα"
Επαιρναν πάντα και παίρνουν ακόμη αυτό που θέλουν, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ίσως είναι η καταστροφή της Ελλάδας. Η κατάσταση δεν είναι ανάλογη, αλλά υπάρχουν δύο παραδείγματα χωρών, όπως η Αργεντινή και η Ισλανδία, που δεν υπάκουσαν και πλέον πηγαίνουν καλά. Ωστόσο αυτές οι δύο χώρες είχαν το δικό τους νόμισμα, μπορούσαν να πουν “δεν δεχόμαστε τους νόμους του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος” και είχαν τη δυνατότητα να κινηθούν αλλιώς. Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό, αφού δεν έχει το δικό της νόμισμα" τονίζει ο διανοητής και εκφράζει την ανησυχία του "Είναι το οικονομικό σύστημα “στυγνή ληστεία".
"Οι οίκοι αξιολόγησης συμπληρώνουν ιδανικά το “γκανγκστερικό σύστημα”, αφού έχουν συνυπολογίσει, πριν από κάθε επένδυση, ότι αν κάτι δεν πάει καλά στη χώρα στην οποία γίνονται επενδύσεις, τότε θα αναλάβει τα χρέη η εκεί κυβέρνηση, δηλαδή οι φορολογούμενοι. Δηλαδή κάτι το οποίο αποτελεί σκάνδαλο, αυτοί το έχουν συμπεριλάβει στους υπολογισμούς τους! Γι’ αυτό και κάποιοι, πολύ λίγοι, ακόμη και μέσα σε αυτήν την κρίση, τα καταφέρνουν μια χαρά. O ρόλος των οίκων αξιολόγησης ενισχύθηκε από τη δεκαετία του ’70 και μετά, όταν το σύστημα πραγματικά απογειώθηκε και συγκεντρώθηκε τεράστιος πλούτος στα χέρια πολύ λίγων. Ολοι γνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ είναι μια χώρα ανισοτήτων, αλλά αυτό που ίσως δεν είναι αντιληπτό είναι ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτής της ανισότητας προέρχεται από το ένα τοις χιλίοις του πληθυσμού"

"Η Ελλάδα έχει μπει σε ένα παιχνίδι υπερβολικής σπατάλης για όπλα και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη χώρα, αφού ο προϋπολογισμός για τους εξοπλισμούς είναι πολύ μεγαλύτερος από όσο θα μπορούσε να αντέξει η οικονομία σας. Σκεφτείτε λίγο πρακτικά. Στην ακραία περίπτωση σοβαρής εμπλοκής μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί όλος αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός και να φέρει αποτέλεσμα είναι σχεδόν μηδενική. Διότι απλώς η δύναμη της Τουρκίας είναι πολλαπλάσια ποσοτικά. Το λατρεύουν αυτό οι ΗΠΑ. Σχεδόν όλη η οικονομία των ΗΠΑ στηρίζεται στους εξοπλισμούς. Σκεφτείτε ότι επί Μπιλ Κλίντον η Τουρκία έγινε αναλογικά ο υπ’ αριθμόν ένα αγοραστής όπλων στον κόσμο μαζί με την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Αυτός είναι και ένας πολύ βασικός λόγος για τον οποίο εξοπλίζουμε το Ισραήλ. Εκτός από το ότι το κάνουμε για να ευχαριστήσουμε το ισραηλινό λόμπι, τους εξοπλίζουμε για να τoυς χρησιμoποιήσουμε και ως “διαφημιστικό”, ως “teaser” για άλλες χώρες. Τα όπλα που αγοράζει το Ισραήλ δεν είναι καμία σοβαρή ποσότητα, αλλά μετά έρχεται η Σαουδική Αραβία και λέει ότι θέλει εκατονταπλάσια ποσότητα από τα ίδια όπλα. Αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, δεν το κάνουν μόνο οι ΗΠΑ. Το κάνει και η Βρετανία".
"Οι φρικαλεότητες της Τουρκίας έχουν γίνει και με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως αυτές που διέπραξε τη δεκαετία του ’90 στο νοτιοανατολικό της τμήμα εναντίον των Κούρδων, οι οποίοι είναι περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού της. Μετά η Τουρκία πήρε μέρος και στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας»".
Ο διανοητής στρέφει τα πυρά του και στην ΕΚΤ λέγοντας "Ο ρόλος της ΕΚΤ είναι να εκπροσωπεί το συμβούλιο των προέδρων των εμπορικών τραπεζών, οι οποίες δίνουν δάνεια σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τις ελληνικές υποδομές που θα ξεπουληθούν. Ετσι, η ΕΚΤ προσπαθεί να δημιουργήσει μια αγορά για τους πελάτες της. Είναι ο μόνος κοινός ευρωπαϊκός οικονομικός οργανισμός. Δεν υπάρχει άλλος κοινός νομοθετικός ή φορολογικός οργανισμός. Αυτό σημαίνει ότι η Ε.Ε. διοικείται από τους τραπεζίτες. Περνάει η δική τους αντίληψη για το πώς λειτουργεί η οικονομία." και προσθέτει "Πιστεύουν ότι το όποιο δάνειο μπορεί να αποπληρωθεί μόνο κόβοντας τους μισθούς. Αυτό κάνουν και στην Ελλάδα και έτσι ενισχύουν τη μετανάστευση. Είναι η ίδια πολιτική που ακολουθήθηκε και τη δεκαετία του 1920 και οι θεωρίες που απορρίφθηκαν από τον Τζον Μέιναρντ Κέινς. Ολα σήμερα υποτάσσονται στη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών".
"Η ΕΚΤ έχει τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της μείωσης των μισθών για την αποπληρωμή των χρεών και της αύξησης των επιτοκίων, ώστε αυτά να γίνεται αδύνατο να αποπληρωθούν. Και όλο αυτό μέχρι να αναγκαστούν οι Ελληνες να δουλεύουν σχεδόν τσάμπα, άρα να μην μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος." λέει ο Τσόμσκι και δηλώνει απαισιόδοξος στη περίπτωση κάποια χώρα να καταφέρει να επανακτήσει τον έλεγχο απο το χρηματοπιστωτικό σύστημα λέγοντας "για παράδειγμα, οι πολιτικοί των Βαλτικών Χωρών έχουν μεταφέρει τις προεκλογικές συζητήσεις από τα οικονομικά θέματα στις εθνικιστικές ταυτότητες. Εχουν στρέψει τους Λιθουανούς ή τους Λετονούς και τους Εσθονούς εναντίον των Ρώσων. Ετσι, οι λαοί δεν ασχολούνται με τον νεοφιλελευθερισμό και δεν αντιλαμβάνονται τι φταίει για τη μετανάστευση.".

"Μοιάζει σαν η Ελλάδα να παραδόθηκε έπειτα από μια στρατιωτική επέμβαση, η οποία έχει στόχο τα εδάφη σας, τα «ασημικά» σας, αλλά και τον δημόσιο τομέα. Το δίλημμα ήταν «παραδοθείτε τώρα, διότι αργότερα θα είναι χειρότερα». Ετσι, ο Τσίπρας παραδόθηκε ολοκληρωτικά.
Ωστόσο, όπως του έλεγαν ο Βαρουφάκης και ο Αμερικανός σύμβουλός του, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, δεν ήταν τόσο δύσκολο να βγείτε από το ευρώ. Θα υπήρχε μια μεταβατική περίοδος, στη διάρκεια της οποίας η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να αναλάβει τον έλεγχο των τραπεζών που θα κατέρρεαν. Η ανάληψη αυτού του ελέγχου δεν είναι καθόλου κακή ιδέα.
Εάν η κυβέρνηση το είχε κάνει και τις είχε εθνικοποιήσει, τότε θα είχε εξασφαλίσει τα μέσα πληρωμής κατά τη διάρκεια μετάβασης και έτσι θα έσωζε τον δημόσιο τομέα, τις συντάξεις και την περιουσία της χώρας. Επρεπε να πει «εάν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, θα αποκηρύξουμε το χρέος προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την τρόικα."
Το κόστος ζωής θα αυξηθεί για τους Ελληνες περί το 30%, οι φόροι θα αυξηθούν επιπλέον γύρω στο 20% και το στύψιμο αυτό θα αναγκάσει σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού να μεταναστεύσει πολύ γρήγορα.
Πρόθεση της Ευρώπης είναι να συντρίψει παντελώς την Ελλάδα. Ισως και ένα εκατομμύριο Ελληνες εργάτες θα αναγκαστούν να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες και θα συμβάλουν στην πτώση των μισθών πανευρωπαϊκά. Είναι ένας ταξικός πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους της Ευρώπης."



PHGH: VOICE NEWS

ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ – Η Εντολή στον Σόιμπλε για τη Δολοφονία της Ελλάδας Δόθηκε…


ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ - Η Εντολή στον Σόιμπλε για τη Δολοφονία της Ελλάδας Δόθηκε...
ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ… ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΙΤ… ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ…
Σύμφωνα με το larouchepac…
Ήταν η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ προσωπικά, η οποία διέταξε τον Γερμανό υπουργό οικονομικών, Σόιμπλε να προχωρήσει στην εικονική δολοφονία του έθνους της Ελλάδας, στη Σύνοδο Κορυφής (12-13 Ιουλίου), όπου πραγματοποιούνταν οι διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους δανειστές της.

Οι διαπραγματεύσεις του ελληνικού χρέους είχαν προχωρήσει τον Ιούνιο. Τα αιτήματα της Γερμανίας κατά της Ελλάδας ήταν πολύ πιο περιορισμένα εκείνη την εποχή, σύμφωνα με όσα μεταφέρονται από τους New York Times. Στη συνέχεια, όμως, οι εν λόγω διαπραγματεύσεις αναβλήθηκαν, εν αναμονή των αποτελεσμάτων του ελληνικού δημοψηφίσματος που διεξήχθη στις 5 Ιουλίου (Σε αυτό το δημοψήφισμα, οι Έλληνες απέρριψαν συντριπτικά τα μέτρα λιτότητας της Γερμανίας και των χωρών της Ευρωζώνης).

Τώρα κατά τη διάρκεια ακριβώς της ίδιας περιόδου, όπου οι διαπραγματεύσεις είχαν διακοπεί, η Βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ έκανε μια σπάνια επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία (23 με 25 Ιουνίου), και εκεί συναντήθηκε μεταξύ άλλων και με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή αν συναντήθηκε επίσης με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αλλά στις 25 Ιουνίου, την τελευταία ημέρα της επίσκεψης της Βασίλισσας, η καγκελάριος Μέρκελ παραπονέθηκε ότι οι ελληνικές διαπραγματεύσεις είχαν «χάσει έδαφος», και ο Σόιμπλε προειδοποίησε ότι οι δύο πλευρές απομακρύνονται.

Στη συνέχεια, το Σάββατο της 11ης Ιουλίου, την παραμονή της συνόδου κορυφής, οπότε και ανέκαμψαν οι «σπασμένες» διαπραγματεύσεις, ο Σόιμπλε και η γερμανική αντιπροσωπεία παρουσίασε με νέες απαιτήσεις τα «σκληρότερα μέτρα», τα οποία δεν περίμεναν ούτε καν οι «σύμμαχοι» του. Ένας από τους συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι επιπλέον απαιτήσεις ήταν προκλητικές και προβοκατόρικες.
Ο Σόιμπλε είχε λάβει εντολές για εκτέλεση της Ελλάδας από τη βασίλισσα Ελισσάβετ. Ζήτησε ακόμη η Ελλάδα να πεταχτεί έξω από την ευρωζώνη. Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα τελικά παρέμεινε εντός Ευρώζώνης μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, οι παραβιάσεις της κυριαρχίας και οι συνθήκες γενοκτονίας που υπάρχουν στη νέα συμφωνία είναι τόσο βίαιες που ισοδυναμούν με φόνο για την Ελλάδα.

«Αυτό το καθιστά πολύ σαφές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Lyndon LaRouche και τονίζει πως ο «Σόιμπλε γαβγίζει για τη Βασίλισσα.. Επιμένει σε μια ελληνική έξοδο από το ευρώ ακόμα και σήμερα. Και αυτός πρόκειται να πάρει την έξοδο που θέλει», λέει ο ο LaRouche.

«Είναι προφανές ότι πρόκειται να εξασφαλίσει τελικά μια έξοδο της Ελλάδας. Και αυτό είναι που επιθυμεί η βασίλισσα. Να βγει τελικά η Ελλάδα από την Ευρωζώνη…. Για να στραφεί προς βοήθεια στην Ρωσία… Και εκεί θα διαμορφωθούν τα πάντα…»





PHGH:http://hellasforce.com/

Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Δ Ω Ν Α Σ Μ Ε Ε Υ Ρ Ω


Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Δ Ω Ν Α Σ    Μ Ε    Ε Υ Ρ Ω
Του Μιχαήλ Στυλιανού
Όταν έχεις γράψει το «Ρέκβιεμ για ένα ΄Ονειρο Θερινής Νυκτός» από τις 24/5 και το «Εθνική Οδύσσεια Χωρίς Οδυσσέα» από τις 14/6, δεν μένει παρά να ανατρέξεις στη Βίβλο για τον κατάλληλο τίτλο του σημερινού χρονικού.
Η ζωή σύντομα θα αποδείξει εάν ο σημερινός τίτλος θα αποδειχθεί λιγότερο εύστοχος από τις προηγούμενες προβλέψεις αυτής της στήλης, αφ’ ότου η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εισήλθε στη ρωμαϊκή αρένα των διαπραγματεύσεων με τους «εταίρους» δανειστές/δυνάστες μας.
΄Ηδη στο άρθρο της 18/2, με τίτλο «Απέναντι στην αδυσώπητη εχθρότητα, οι ΄Ελληνες στην δαγκάνη διλήμματος», επισημαίναμε ότι οι δολοφονικές κυριολεκτικά διαθέσεις των «εταίρων» μας, είχαν απερίφραστα διακηρυχθεί από την πρώτη διαπραγματευτική αψιμαχία και ότι όφειλαν επιτέλους να αφυπνίσουν τους κυβερνώντες από τις προσφιλείς ψευδαισθήσεις τους στην στυγνή πραγματικότητα ότι:
«΄Η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση των ονείρων τους έχει απαχθεί και μεταλλαχθεί. Δημοκρατία, Ισότητα, Αλληλεγγύη, σεβασμός σε ανθρώπινα δικαιώματα και πολιτισμικές αξίες αποτελούν τώρα κούφια διαφημιστικά συνθήματα. Πενταετής εμπειρία έχει αποδείξει περίτρανα ότι η Ευρωζώνη για την Ελλάδα αποδείχθηκε παγίδα, μηχανισμός εκμαυλισμού, υποδούλωσης και λεηλασίας… Η Φράου Μέρκελ, ο Χερ Σόϊμπλε, ο Χερ Ντάϊσελμπλουμ και ο Γκόλντμαν Ντράγκι μετά της κουστωδίας τους θέλουν να εξευτελίσουν τους ΄Ελληνες, να τους πατήσουν, να τους αναγκάσουν να παρακαλέσουν γονατιστοί για την επέκταση του Μνημονίου»… Όπως και έγινε τελικά.
΄Ηδη από τον μήνα του μέλιτος της νέας κυβέρνησης στην εξουσία, αυτή η στήλη επεσήμαινε ότι η τυφλή αποκλειστική προσήλωση του κ. Τσίπρα και του στενού περιβάλλοντός του στη λατρεία του ειδώλου-ευρώ αποτελούσε αυτοπαγίδευση και αντί υπολογίσιμο διαπραγματευτή, τον καθιστούσε υποχείριο των δανειστών, αφού αυτοί ήλεγχαν τους κρουνούς της ροής χρήματος απαραίτητου για τη λειτουργία κράτους, οικονομίας και κοινωνίας..
« Δυστυχέστατα ο κ. Αλέξης Τσίπρας –άρχιζε το άρθρο της 14/6, «Οδύσσεια»..- που έλαμψε στιγμιαία ως άγγελος αναστάσεως των αξιών του ανθρωπισμού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, καταλήγει ταχύτατα ως εργαλείο και σύμβολο συντριβής κάθε απόπειρας αναστροφής της πορείας προς ένα μετανεωτερικό Μεσαίωνα απάνθρωπης ρομποτικής βαρβαρότητας».( Ο κ. Βαρουφάκης μιλάει τώρα για κολληγοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, με το νέο μνημόνιο.)
Εξηγούσαμε και σε εκείνο το άρθρο πως η ελπίδα της αλλαγής ήταν υπονομευμένη εξ υπαρχής:
-Με τον έωλο και ουτοπικό ευρωπαϊσμό του κ. Τσίπρα, την ελληνοκεντρική άγνοιά του για τις αποκαλυπτόμενες παθογένειες και την σαθρότητα της Ευρωζώνης. -Την τραγική του αμέλεια να μελετήσει σοβαρά ο ίδιος και να εκπαιδεύσει την χειραγωγημένη κοινή γνώμη για την ύπαρξη εναλλακτικών λύσεων σε περίπτωση εθνικού εκβιασμού. -Και να οργανώσει, με σοβαρότητα και μυστικότητα, συντονισμένα μέτρα άμεσης αντιμετώπισης και διεξόδου από επιχείρηση εκβιασμού σε συνθηκολόγηση, με τα μέσα νεωτερικής πολιορκίας που είναι ο χρηματοπιστωτικός στραγγαλισμός ενός έθνους.
Και ήδη από τις 24/5, στο άρθρο για το «Όνειρο Χειμερινής Νυκτός», είχαμε προβλέψει το τέλος της βαθμιαίας απογύμνωσης ( Στριπ-Τηζ ), από την φανταχτερή στολή εκστρατείας της Θεσσαλονίκης, στα εσώρουχα και τελικά μόνο στις παντούφλες , για ορισμένα κουρασμένα παλικάρια ή και νέους λαθρεπιβάτες της αριστεράς, ερωτευμένους με υπουργικούς θώκους και άλλα οφίκια. Τώρα:
Η τυφλή θρησκευτική προσήλωση του κ. Τσίπρα και της ακολουθίας του στην εμμονική ευρω-λατρεία δεν θα τον σώσει τελικά από την εκδικητική μανία των ιεροεξεταστών, οι οποίοι εξόφθαλμα τον έχουν καταδικάσει στο μαρτύριο του πολιτικού θανάτου διά του αυτοεξευτελισμού. Ευσπλαχνικός βιογράφος θα παρομοιάσει το δράμα του με την άνοδο στο Γολγοθά. Και δικαιούται πράγματι να διεκδικεί τίτλο μάρτυρα του Ευρωπαϊκού Ιδεώδους. Μόνο που αυτό ηχεί αφόρητα ρομαντικό, σε μια ιστορική στιγμή σαρδόνιου κυνισμού και κανιβαλικής αγριότητας, της οποίας η χώρα του θα γευθεί τώρα τα ακραία δείγματα, με τη δική του υπογραφή…
Ο ιστορικός του ευρω-ενωτικού εγχειρήματος ενδέχεται- αναλόγως της πορείας των γεγονότων και αν αποσοβηθεί ο κίνδυνος πολέμου- να του αναγνωρίσει ότι υπήρξε επικεφαλής ελληνικού κινήματος-καταλύτη στην εξέλιξη της Ευρώπης. Αλλά ο μελλοντικός ιστορικός της ελληνικής καθόδου στα Τάρταρα δεν θα είναι μαζί του επιεικής. Στο χρονικό της Τετάρτης 15/7/1015 θα καταγράψει τον τίτλο «Μαύρη Μέρα» και πιθανότατα ολόκληρη την ομιλία της Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου, με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Στη συνέχεια, οι ψηφοφόροι στο εκπληκτικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου -τόσο αυτοί που ψήφισαν «ΝΑΙ», με σημαίες της ευρωπαϊκής αστερόεσσας, για να αποφύγουν –όπως τους έλεγαν, επί πέντε ολόκληρα χρόνια- τον Αρμαγεδδώνα του GREXIT, όσο και εκείνοι, το 62%, που ψήφισαν «ΟΧΙ» στα Μνημόνια της λιτότητας, αλλά, προς θεού, Ναι στο Ευρώ- θα υποστούμε τώρα, όλοι μαζί και αντάμα στο Αναμορφωτήριο/Πειθαρχείο του 4ου Ράϊχ, την θεραπευτική εμπειρία ενός 3ου Μνημονίου, τον Αρμαγεδδώνα ΜΕ Ευρώ.
Και όσοι επιζήσουν, είναι βέβαιο ότι θα έχουν θεραπευθεί από πάσαν νόσον και πάσαν… πλύσιν εγκεφάλου…







PHGH:http://hellasforce.com/:

Nόαμ Τσόμσκι: "Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΕΕ και ΔΝΤ για διάλυση της Ελλάδας"


Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΔΝΤ και ΕΕ με σκοπό 
την καταστροφή της Ελλάδας όπως αποκαλύπτει σε μια άκρως φιλελληνική και σγκλονιστική συνέντευξη ο κορυφαίος Αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι. Μιλά για την Ελλάδα και… υποστηρίζει ότι καταστρέφεται βάσει σχεδίου, με σκοπό την τελική υποδούλωση η οποία θα χρησιμεύσει σαν "μάθημα" σε οποιονδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να αντισταθεί.
 
Ο Νόαμ Τσόμσκι ενσαρκώνει την εικόνα του διανοούμενου όπως θα έπρεπε να είναι: Με το τεράστιο διανοητικό του ανάστημα, τη θεμελίωση της γενετικής γλωσσολογίας, την ακτιβιστική του δράση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το θάρρος του λόγου του σε κρίσιμες στιγμές, όταν οι "διανοούμενοι" των σύγχρονων καιρών επιλέγουν την στήριξη της Νέα Τάξης Πραγμάτων η οποία και τους ανέδειξε άλλωστε.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ελληνικό περιοδικό, ο Νόαμ Τσόμσκι μιλά για την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, την παγκόσμια οικονομία, τις τράπεζες και τη «μαφία» του ΔΝΤ.
Υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ σκοπεύουν να καταστρέψουν την Ελλάδα βάσει σχεδίου. Αναγνωρίζει ότι η χώρα έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα, όμως αυτά που προτείνει η τρόικα εντείνουν αυτά τα προβλήματα, παρά τα λύνουν.
«Το τελικό αποτέλεσμα ίσως είναι η καταστροφή της Ελλάδας», λέει ο Τσόμσκι αναφερόμενος στην αποπληρωμή της παγκόσμιας τραπεζικής κοινότητας, το σύστημα της οποίας χαρακτηρίζει «στυγνή ληστεία».
 
Είναι από τους ελάχιστους σε δημοφιλία διανοητές που τολμούν να αναφερθούν ευθέως στο νεοταξικό σύστημα της Παγκόσμιας Μαφίας.
 
Φυσικά αυτά που καταγγέλει ο διάσημος ακτιβιστής της διανόησης έχουν άμεση σχέση και με τα πρόσφατα γεγονότα των καταστροφών που έλαβαν χώρα.
 
Υπενθυμίζουμε εδώ ότι τέσσερις Γερμανοί συνελήφθησαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην Αθήνα δημιουργώντας υποψίες ότι η BND (οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες) είχε συμμετοχή σε αυτά, διαλύοντας έτσι τις αντιμνημονιακές πορέιες των Ελλήνων πολιτών την στιγμή που η Βουλή ψήφιζε τα νέα αιματηρά μέτρα που περιλαμβάνει η εθνοκτόνα "συμφωνία" με τους δανειστές.
 
Χθες οι Έλληνες πολίτες έγιναν μάρτυρες μιας εκτεταμένης "επίθεσης" με μπαράζ 
Συγκρίνοντας την Ελλάδα με το παράδειγμα της Αργεντινής ή της Ισλανδίας, που δεν υπάκουσαν στο ΔΝΤ, λέει ότι η ελληνική περίπτωση είναι διαφορετική καθώς η Ελλάδα δεν έχει δικό της νόμισμα και συνεπώς δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.
 
Μάλιστα, θεωρεί ότι μια ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστρεπτική.
 
Δεν δίνει έτοιμες συνταγές για να βγει η ελληνική κοινωνία από το αδιέξοδο, συνιστά ψυχραιμία και προτρέπει τους Έλληνες να «βρουν τον τρόπο που τους ταιριάζει».
 
Κλείνοντας με αισιόδοξο τρόπο τη συνέντευξη, εύχεται στην Ελλάδα «πολλή και καλή τύχη σε αυτούς τους ιδιαίτερα δύσκολους και επίπονους καιρούς, με όλες αυτές τις ισχυρές δυνάμεις που προσπαθούν να συντρίψουν την ελληνική κοινωνία και τη χώρα σας».
 
Με τον Νόαμ Τσόμσκι όμως φαίνεται ότι o καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, κρίνει ότι η παραμονή στο ευρώ θα οδηγήσει το Βερολίνο στην επίτευξη του στόχου του που δεν είναι άλλος από το να συντρίψει την Ελλάδα
 
Ο Χάντσον θεωρεί ότι καλύτερη επιλογή για το χρέος είναι να προσφύγει η Ελλάδα νομικά στο Διεθνές Δικαστήριο καταγγέλλοντάς το ως απεχθές και στο διάστημα μέχρι να βγει η απόφαση, να προετοιμαστεί για την έξοδο από το ευρώ, καθώς κρίνει ότι η παραμονή σ’ αυτό θα οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου του Βερολίνου: να συντρίψει την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου πήρε το δάνειο χωρίς να ρωτήσει τους πολίτες. Η Ελλάδα θα έπρεπε να το κυνηγήσει αυτό νομικά. Δηλαδή ότι δεν πρέπει να πληρώσει την τρόικα. Η υπόθεση θα χρειαστεί από πέντε έως δέκα χρόνια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σ’ αυτό το διάστημα θα έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί για να εγκαταλείψει το ευρώ και να ανακτήσει τις δυνάμεις και την ανάπτυξή της
• Ποια είναι η αποτίμησή σας για τη συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές;
Μοιάζει σαν η Ελλάδα να παραδόθηκε έπειτα από μια στρατιωτική επέμβαση, η οποία έχει στόχο τα εδάφη σας, τα «ασημικά» σας, αλλά και τον δημόσιο τομέα. Το δίλημμα ήταν «παραδοθείτε τώρα, διότι αργότερα θα είναι χειρότερα». Ετσι, ο Τσίπρας παραδόθηκε ολοκληρωτικά.
Ομως δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Πίστευε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να εγκαταλείψει το ευρώ. Ωστόσο, όπως του έλεγαν ο Βαρουφάκης και ο Αμερικανός σύμβουλός του, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, δεν ήταν τόσο δύσκολο να βγείτε από το ευρώ. Θα υπήρχε μια μεταβατική περίοδος, στη διάρκεια της οποίας η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να αναλάβει τον έλεγχο των τραπεζών που θα κατέρρεαν. Η ανάληψη αυτού του ελέγχου δεν είναι καθόλου κακή ιδέα.
Εάν η κυβέρνηση το είχε κάνει και τις είχε εθνικοποιήσει, τότε θα είχε εξασφαλίσει τα μέσα πληρωμής κατά τη διάρκεια μετάβασης και έτσι θα έσωζε τον δημόσιο τομέα, τις συντάξεις και την περιουσία της χώρας. Επρεπε να πει [στους δανειστές], «εάν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, θα αποκηρύξουμε το χρέος προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την τρόικα».
Αυτό το χρέος ήταν απεχθές, όπως είπε και η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος που συστάθηκε από τη Βουλή. Το ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι η συμφωνία για το δάνειο του 2010 δεν θα έπρεπε να έχει υπογραφεί. Η διεφθαρμένη ηγεσία του ΔΝΤ και ο Στρος-Καν παρέκαμψαν τους δικούς του κανόνες και η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να υποστηρίξει ότι αυτό ήταν λάθος και εξαιτίας αυτού ο λαός υπέφερε πολλά δεινά.
• Δεδομένου ότι η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ αποδεικνύει ότι η συνέχιση της λιτότητας κάνει τα πράγματα χειρότερα, πιστεύετε ότι η Ελλάδα θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με μια κρίση χρέους;
Θα είναι μια πολύ χειρότερη κρίση από την προηγούμενη. Το κόστος ζωής θα αυξηθεί για τους Ελληνες περί το 30%, οι φόροι θα αυξηθούν επιπλέον γύρω στο 20% και το στύψιμο αυτό θα αναγκάσει σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού να μεταναστεύσει πολύ γρήγορα.
Πρόθεση της Ευρώπης είναι να συντρίψει παντελώς την Ελλάδα. Ισως και ένα εκατομμύριο Ελληνες εργάτες θα αναγκαστούν να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες και θα συμβάλουν στην πτώση των μισθών πανευρωπαϊκά. Είναι ένας ταξικός πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους της Ευρώπης.
• Τι σημαίνει αυτό για τη δημοκρατία στην Ευρώπη;
Προφανώς, με τους όρους αυτής της διάσωσης, η δημοκρατία είναι απλά σκουπίδια, όπως γράφτηκε σ’ ένα πρόσφατο άρθρο. Θυμάστε πως όταν ο Παπανδρέου ήταν να θέσει τους όρους για το πρώτο δάνειο σε δημοψήφισμα, αμέσως η Μέρκελ και ο Σαρκοζί του είπαν ότι δεν μπορεί να το κάνει, διότι όλοι [οι δανειστές] ήταν ενάντια.
Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που κάνει το χρέος απεχθές, διότι η κυβέρνηση πήρε το δάνειο χωρίς να ρωτήσει τους πολίτες, οι οποίοι εκείνη την περίοδο ήταν στους δρόμους και διαμαρτύρονταν. Η Ελλάδα θα έπρεπε να το κυνηγήσει αυτό και νομικά. Δηλαδή ότι δεν πρέπει να πληρώσει την τρόικα. Η υπόθεση θα χρειαστεί από πέντε έως δέκα χρόνια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Σ’ αυτό το διάστημα η Ελλάδα θα έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί για να εγκαταλείψει το ευρώ και να ανακτήσει τις δυνάμεις της και την ανάπτυξή της. Τώρα όμως δεν υπάρχει καμία ελπίδα ανάκαμψης, καθώς έχεις μια ξένη χώρα η οποία έρχεται και σου αφαιρεί περιουσία και δημόσια αγαθά και μετατρέπει τις υποδομές σου και τις υπηρεσίες σου σε είδη προς πώληση. Είναι προφανές ότι οι ξένοι επενδυτές θέλουν να αγοράσουν προϊόντα όπως η εταιρεία ηλεκτρισμού, προκειμένου να κάνουν αυξήσεις και να έχουν κέρδη.
Το κόστος ζωής στην Ελλάδα θα αυξηθεί δραματικά. Αυτή είναι η κατεύθυνση πανευρωπαϊκά. Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Και άλλα αριστερόστροφα κόμματα οδηγούνται σε προγράμματα που μας γυρίζουν στον περασμένο αιώνα. Αυτή είναι η επιλογή των Γερμανών και της τρόικας μέσω των μαζικών ιδιωτικοποιήσεων. Πρόκειται για λεηλασία του δημόσιου πλούτου.
• Πιστεύετε ότι η γερμανική ηγεσία, με την παρούσα τακτική της ταπείνωσης της Ελλάδας, αναβιώνει, κατά κάποιον τρόπο, τη Συνθήκη των Βερσαλιών, η οποία επέβαλε βαρύτατους όρους στη Γερμανία;
Αυτό συνέβη τη δεκαετία του 1920. Η διαφορά είναι ότι από το 1929 όλος ο κόσμος αναγνώριζε ότι η Γερμανία δεν μπορούσε να πληρώσει τις πολεμικές επανορθώσεις. Ετσι, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και οι Σύμμαχοι αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν να αναγκάσουν μια χώρα να πληρώσει πάνω από τις δυνάμεις της. Σήμερα αυτή η βασική αρχή απορρίπτεται και αγνοείται το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει τα αναγκαία έσοδα ώστε να αποπληρώσει τα δάνεια. Ετσι της λένε: «Εάν δεν έχετε να πληρώσετε, δεν πειράζει. Να δώσετε την περιουσία σας».
Ομως, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, κανένα κυρίαρχο κράτος δεν μπορεί να στερηθεί την περιουσία του. Εδώ δεν είναι μόνο το ότι γίνεται υπέρβαση της δημοκρατίας, αλλά απορρίπτεται ο ίδιος ο ορισμός του κυρίαρχου κράτους σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Αρα είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό από μια επίθεση στη δημοκρατία. Είναι ένας διευρωπαϊκός πόλεμος. Και ο Τσίπρας δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, όπως και η Αριστερά σε άλλες χώρες, π.χ. στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, ακόμα και στην ίδια τη Γερμανία. Δεν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για έναν οικονομικό πόλεμο.
• Ποιος είναι ο ρόλος της ΕΚΤ και του Μάριο Ντράγκι στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και κυρίως στο «ελληνικό πρόβλημα»;
Ο ρόλος της ΕΚΤ είναι να εκπροσωπεί το συμβούλιο των προέδρων των εμπορικών τραπεζών, οι οποίες δίνουν δάνεια σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τις ελληνικές υποδομές που θα ξεπουληθούν. Ετσι, η ΕΚΤ προσπαθεί να δημιουργήσει μια αγορά για τους πελάτες της. Είναι ο μόνος κοινός ευρωπαϊκός οικονομικός οργανισμός. Δεν υπάρχει άλλος κοινός νομοθετικός ή φορολογικός οργανισμός. Αυτό σημαίνει ότι η Ε.Ε. διοικείται από τους τραπεζίτες. Περνάει η δική τους αντίληψη για το πώς λειτουργεί η οικονομία.
Πιστεύουν ότι το όποιο δάνειο μπορεί να αποπληρωθεί μόνο κόβοντας τους μισθούς. Αυτό κάνουν και στην Ελλάδα και έτσι ενισχύουν τη μετανάστευση. Είναι η ίδια πολιτική που ακολουθήθηκε και τη δεκαετία του 1920 και οι θεωρίες που απορρίφθηκαν από τον Τζον Μέιναρντ Κέινς. Ολα σήμερα υποτάσσονται στη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών.
Ο νεοφιλελευθερισμός είναι μέρος της πλύσης εγκεφάλου που μας επιβάλλουν. Η ΕΚΤ έχει τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της μείωσης των μισθών για την αποπληρωμή των χρεών και της αύξησης των επιτοκίων, ώστε αυτά να γίνεται αδύνατο να αποπληρωθούν. Και όλο αυτό μέχρι να αναγκαστούν οι Ελληνες να δουλεύουν σχεδόν τσάμπα, άρα να μην μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος.
• Πιστεύετε ότι υπάρχει ελπίδα να επανακτήσει η πολιτική τον έλεγχο από το χρηματοπιστωτικό σύστημα;
Οχι, διότι, για παράδειγμα, οι πολιτικοί των Βαλτικών Χωρών έχουν μεταφέρει τις προεκλογικές συζητήσεις από τα οικονομικά θέματα στις εθνικιστικές ταυτότητες. Εχουν στρέψει τους Λιθουανούς ή τους Λετονούς και τους Εσθονούς εναντίον των Ρώσων, μετατρέποντας τη συζήτηση σε μια μάχη κατά του σταλινισμού. Ετσι, οι λαοί δεν ασχολούνται με τον νεοφιλελευθερισμό και δεν αντιλαμβάνονται τι φταίει για τη μετανάστευση. Περίπου το 20% των Λετονών έχουν μεταναστεύσει.








PHGH: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 
 

Τα μυστικά του σχεδίου Grexit ...


ΓΙΟΥΝΚΕΡ
...φυλάσσονται σε θησαυροφυλάκιο του γραφείου Γιούνκερ...
Σε ειδικό δωμάτιο ασφαλείας και μέσα σε ένα χρηματοκιβώτιο φυλάσσεται στον 13ο όροφο του κτιρίου Berlaymont, λίγα μέτρα από το γραφείο του Γιούνκερ στις Βρυξέλλες το σχέδιο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Σε έναν...
πολυσέλιδο τόμο, που γράφτηκε σε λιγότερο από ένα μήνα από 15μελή ομάδα της Κομισιόν, απαντώνται ερωτήματα για το πώς θα αντιμετωπιστεί μια τέτοια έξοδος, περιλαμβάνοντας ακόμη και το ενδεχόμενο της εξόδου της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν σύμφωνα με την "Καθημερινή".

Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωαματούχο στη Σύνοδο Κορυφής η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε έναν ήδη δεμένο τόμο, ένα πολυσέλιδο έγγραφο, το οποίο περιγράφηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό, πριν την έναρξη της Συνόδου, από τον ίδιο τον Γιούνκερ, με όλες τις λεπτομέρειες ενός Grexit.

Στο έγγραφο, σύμφωνα με αξιωματούχο που γνωρίζει το περιεχόμενό του, υπάρχουν λεπτομερείς απαντήσεις σε 200 θέματα που αφορούν το Grexit. Τα ερωτήματα είναι αλληλένδετα καθώς μία έξοδος από το ευρώ θα δημιουργούσε αλυσιδωτά γεγονότα.

Το σχέδιο εκπονήθηκε με απόλυτη μυστικότητα. Μια ομάδα 15 μελών της Κομισιόν άρχιζε να το ετοιμάζει όταν πλησίαζε η ημέρα εκπνοής του προγράμματος (τέλος Ιουνίου), ενώ από τη στιγμή που αναγγέλθηκε το δημοψήφισμα οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν. Οι εμπλεκόμενοι στη δημιουργία του σχεδίου, σύμφωνα με την Καθημερινή, δούλεψαν με «πόνο ψυχής». Ένας από τους εμπλεκόμενους στην κρίσιμη φάση της κατάρτισης είπε χαρακτηριστικά: «Αν εφαρμοστεί το σχέδιο αυτό στους δρόμους της Αθήνας θα ακούγονται οι ερπύστριες των τανκς».






phgh:nonews news

Φίλης: Όταν μια κυβέρνηση δεν έχει 120 βουλευτές...


ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ
...υπάρχει πολιτικό θέμα.
Κορκίδης: 60.000 επιχειρήσεις έκαναν αίτηση να μετακομίσουν στη Βουλγαρία.
Eνταση στο πλατό του ΣΚΑΙ...
Θέμα εκλογών, αλλά σε απώτερο χρονικό διάστημα που δεν προσδιόρισε, και αφότου εγκριθούν τα απαραίτητα νoμοσχέδια που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, έθεσε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Όταν...
μια κυβέρνηση δεν έχει 120 βουλευτές νομικά δεν προκύπτει θέμα, πολιτικά προκύπτει θέμα» τόνισε. «Έχουμε μπροστά μας να ξάνουμε πολύ μαλλί, έκλεισε η συμφωνία για τη χρηματοδοτική γέφυρα, δεύτερον έχουμε το δάνειο για τη χρηματοδότηση από τον ESM που θα τελειώσει 15 – 20 Αυγούστου, δεν έχει τελειώσει η προσπάθεια να βάλουμε τη χώρα σε τροχιά σταθερότητας και ασφάλειας» εξήγησε.

«Το ΠΡΟ-ΠΟ με τις ημερομηνίες (για εκλογές) δεν βοήθα τα συμφέροντα του πολίτη» σημείωσε ο κ. Φίλης, πρόσθεσε όμως ότι «υπάρχει ανάγκη λαϊκή νομιμοποίησης». «Η σταθερότητα της χώρας είναι συνυφασμένη με τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Δεν συγκυβερνούμε με την αντιπολίτευση, δεν θα παραιτηθούμε του δικαιώματος και της εντολής του λαού να κυβερνήσουμε» παρατήρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Aπό το ίδιο πάνελ, ο  πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδη αποκάλυψε, πως, εξήντα χιλιάδες επιχειρήσεις έκαναν αίτηση για να μετακομίσουν στη Βουλγαρία λόγω των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.

Και πρόσθεσε, αφήνοντας αιχμές στην κυβέρνηση: «Να διαβάσει ο πρωθυπουργός την επιστολή που στείλαμε τον Ιανουάριο για να αποφύγουμε το business run. Kαταλαβαίνετε τι γίνεται στην οικονομία», ενώ συμπλήρωσε ότι η επιτροπή ελέγχου των capital controls που έχει συσταθεί δεν έδωσε λύσεις στα οξύτατα προβλήματα των ελληνικών επιχειρήσεων. 

Ο Φίλης έσπευσε να του απαντήσει, λέγοντας του, πως «αμφισβητώ την είδηση. Παίζετε το παιχνίδι με μεγάλη φούρια κύριε Κορκίδη, σπονσοράρετε όσους φεύγουν; Προτεραιότητά μας είναι οι πολίτες μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 25 δισ. ευρώ θα ανακουφιστούν από τα κόκκινα δάνεια τόσο επιχειρήσεις όσο και οι φτωχοί πολίτες».

«Από πέρυσι τον Ιούνιο υπήρχε το πρόβλημα των επιχειρήσεων όταν κατέβασε τα μολύβια η προηγούμενη συγκυβέρνηση το πρόβλημα όμως επιδεινώθηκε με τα capital controls» σχολίασε η βουλευτής του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη. Nα πάρουμε συντεταγμένα μέτρα, δεν υπάρχει γρήγορος δρόμος μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, υπάρχει σταθερός δρόμος» πρόσθεσε η βουλευτής, ζητώντας σύγκλιση απόψεων και θέσεων και εθνική συνεννόηση αντί για άγονες αντιπαραθέσεις. 








phgh:nonews news

Τσίπρας: Αυτοί δεν είναι πιο αριστεροί από μένα...


O πρωθυπουργός ετοιμάζει αντεπίθεση για την… ανακατάληψη του ΣΥΡΙΖΑ...
Αποφασισμένος για οριστική ρήξη με τους διαφωνούντες εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας και διαμηνύει  προς κάθε κατεύθυνση, πως, αυτό που επείγει για τον ίδιο και την κυβέρνησή του είναι...
το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές.

«Αυτοί δεν είναι πιο αριστεροί από εμένα» είπε σε συνεργάτες του για την ηγεσία της Αριστερής Πλατφόρμας καθώς και για άλλα κορυφαία στελέχη που καταψήφισαν τη συμφωνία σύμφωνα με τη REAL NEWS. Μάλιστα ετοιμάζει αντεπίθεση για την… ανακατάληψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός:

-Τονίζει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι καθήκον της κυβέρνησης είναι η επίτευξη συμφωνίας

-Διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται να διευρύνει τη βάση της κυβέρνησης με το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ, κάτι που θα σήμαινε το σπάσιμο της συμφωνίας με τους ΑΝ.ΕΛ.

-Προϊδεάζει για κάλπες αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας. Προγραμματίζει εκλογές για τα μέσα φθινοπώρου καθώς εκτιμά ότι με κυβέρνηση μειοψηφίας δεν μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί. Ωστόσο αν αντιδράσουν οι δανειστές έχει plan b για εκλογές τον Ιούνιο του 2016.

Καθοριστική για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ψηφοφορία της προσεχούς Τετάρτης για το νομοσχέδιο που προβλέπει αρνητικές ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς και τη φορολογία των αγροτών. Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί αρχικά να μην έχει απώλειες και στη συνέχεια να περιορίσει τις 39 αρνητικές ψήφους που είχε στην ψηφοφορία για το πρώτο νομοσχέδιο.





phgh:nonews-news

Κουρουμπλής: Δεν είναι επιλογή του ελληνικού λαού η ρήξη


«Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε τις κρισιμότερες ευθύνες μεταπολιτευτικά»



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

Για τη διαφωνία της Αριστερής Πλατφόρμας και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά τη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με ρήξη τη δεδομένη στιγμή θα καταστρέφονταν οι αδύναμοι».
«Η κυβέρνηση δεν ήθελε ρήξη, δεν είχε τέτοια εντολή, δεν είναι επιλογή του ελληνικού λαού, καθαρά και ξάστερα» ξεκαθάρισε. Ο υπουργός Υγείας δήλωσε δε ότι είναι προτιμότερο «να υπακούς στην ιδεολογική ζυγαριά του φαρμακείου αντί να διαχειριστείς ακόμη και αυτά τα δύσκολα μέτρα που με την αριστερά θα είναι πιο ανώδυνα απ’ ό,τι θα ήταν με άλλη κυβέρνηση».
«Με ρήξη τη δεδομένη στιγμή θα καταστρέφονταν οι αδύναμοι, δεν πρέπει να φτάνουμε στην πλήρη απαξίωση αυτής της προσπάθειας της κυβέρνησης που είναι δύσκολη... Ας διαβάσουμε τον Μισέλ Σαπέν, τις εφημερίδες διεθνώς τι λένε... Ξέρετε πόσες εκπτώσεις έκανε το ΚΚΕ για να συγκροτήσει το ΕΑΜ και να σώσει το λαό;» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Μαζί ξεκινήσαμε και μαζί πρέπει να προχωρήσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής απευθύνοντας ενωτικό μήνυμα στους διαφωνούντες. Ο υπουργός υποστήριξε ακόμη ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε τις κρισιμότερες ευθύνες μεταπολιτευτικά. Χρειάζεται γενναιότητα στην πολιτική όπως έλεγε και ο Γέρος της Δημοκρατίας. Η επιλογή του ήταν να θέσει πάνω από το πολιτικό του μέλλον και το κόμμα την Ελλάδα».





phgh:.newsbeast

Πώς διαμορφώνονται οι συμμαχίες στην Ευρώπη του διχασμού και της λιτότητας


Η διεθνοποίηση του ελληνικού ζητήματος, η πρωτόγνωρη απομόνωση του Βερολίνου και ο δρόμος στην «ευρωπαϊκή άνοιξη»


csom

Έξι μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας και σκληρές διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της χώρας, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται κλονισμένη και λαβωμένη, λίγο πολύ εκεί που ήταν και οι προκάτοχοί της.
Έχοντας υπογράψει ένα σκληρό και επώδυνο μνημόνιο, παλεύει για τη διατήρηση της Ελλάδας στη νομισματική ένωση, ετοιμάζεται να εφαρμόσει αιματηρές «μεταρρυθμίσεις» και προσπαθεί να αποφύγει τις παγίδες στο ναρκοθετημένο από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δρόμο, που πλέον έχει αποδείξει και στην πράξη ότι στόχος του ήταν εξαρχής η αποπομπή της χώρας από το ευρώ.
Ωστόσο, υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια, όλες τις προηγούμενες διαπραγματεύσεις, η οποία μπορεί να αποτελέσει και το μεγάλο κέρδος της κυβέρνησης και της Ελλάδας.

Η διεθνοποίηση του ελληνικού ζητήματος

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
Η διεθνοποίηση του ελληνικού ζητήματος και η παραδειγματική τιμωρία της Ελλάδας που επέλεξε να εκλέξει μία κυβέρνηση απομακρυσμένη ιδεολογικά από το θέσφατο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έχει πλέον λάβει πρωτόγνωρες διαστάσεις. Οι λίβελοι του διεθνούς Τύπου για τους τεμπέληδες και μπαταχτσήδες Έλληνες έχουν αφήσει τη θέση τους για ατελείωτα ρεπορτάζ και άρθρα κόλαφος για το Βερολίνο και την αντιμετώπιση απέναντι στην Αθήνα που πλέον αποτελεί το θύμα της παγκόσμιας κοινής γνώμης.
Το μεγαλύτερο ωστόσο ενδιαφέρον βρίσκεται στο γερμανικό Τύπο, ο οποίος εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα κατακεραυνώνει το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε για τη στάση που τήρησαν απέναντι στην Ελλάδα και το εξαιρετικά βαρύ μνημόνιο το οποίο έτειναν ως χείρα «βοηθείας» ως αντιστάθμισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Το Βερολίνο κατηγορείται ότι για πρώτη φορά παρουσιάστηκε ανοιχτά όχι η ατμομηχανή της Ευρώπης αλλά η ηγεμονική δύναμη που την καταδυναστεύει.
Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε ένας από τους κορυφαίους εν ζωή Γερμανούς διανοητές, που έχει ασχοληθεί εκτενών με τον θέμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αλλά και το δημοκρατικό έλλειμμα της Ευρώπης, ο Γιούργκεν Χάμπερμας και τα οποία ήρθαν ως επισφράγισμα της επίθεσης στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Φοβούμαι ότι η γερμανική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της σοσιαλδημοκρατικής της πτέρυγας, έπαιξε κι έχασε μέσα σε μια νύχτα όλο το πολιτικό κεφάλαιο που μια καλύτερη Γερμανία είχε συσσωρεύσει σε μισό αιώνα», ανέφερε ο Χάμπερμας. Οι προηγούμενες γερμανικές κυβερνήσεις, πρόσθεσε, είχαν δείξει μεγαλύτερη πολιτική ευαισθησία και μεταεθνική νοοτροπία, ενώ τώρα η Γερμανία «εμφανίστηκε ξεδιάντροπα στην Ευρώπη ως ο βασικός τηρητής της πειθαρχίας και για πρώτη φορά διεκδίκησε σχεδόν ανοικτά την ηγεμονία στην Ευρώπη».

Φουντώνουν οι ριζοσπαστικές πολιτικές δυνάμεις

ΓΑΛΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η τιμωρητική στάση του Βερολίνου πάντως δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, καθώς για αυτή είχαν προειδοποιήσει δεκάδες άρθρα και ακόμα και στελέχη της κυβέρνησης. Η Γερμανία βλέποντας μία αριστερή κυβέρνηση να αναλαμβάνει τα ηνία της Ελλάδας, την ώρα που σε ολόκληρη την Ευρώπη φουντώνουν με γεωμετρική πρόοδο οι ριζοσπαστικές πολιτικές δυνάμεις και οι θιασώτες του ευρωσκεπτικισμού, ήθελε να διασφαλίσει ότι το παράδειγμα της Αθήνας θα αποτελέσει το «σκιάχτρο» της γηραιάς ηπείρου, πριν οι ριζοσπαστικές ιδεολογίες ενάντια στο θέσφατο της λιτότητας του Βερολίνου μετακομίσουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Αυτό ομολόγησε εξάλλου και ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Πέτερ Καζιμίρ, σε μήνυμά του στο Twitter, το οποίο όταν αντιλήφθηκε τι έκανε έσπευσε να «κατεβάσει». «Ο συμβιβασμός στον οποίο καταλήξαμε σήμερα είναι σκληρός για την Αθήνα, καθώς είναι το αποτέλεσμα της. ελληνικής τους άνοιξης» σημείωσε κυνικά.

Οι δορυφόροι της Γερμανίας

Το Βερολίνο έχει συσπειρώσει γύρω του ως δορυφόρους τις πρώην χώρες του ανατολικού μπλοκ, της Βαλτικής και τις σκανδιναβικές, που στο σύνολό τους αποτελούν τους «σκληροπηρυνικούς» της λιτότητας στην Ευρωζώνη.
Στην αντίπερα όχθη τείνουν να περάσουν οι χώρες της νότιας κυρίως Ευρώπης, οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με αντίστοιχα προβλήματα χρέους και έχουν εδώ και χρόνια καταλήξει έρμαια της βερολινέζικης μέγγενης της λιτότητας.

Τι γίνεται σε Ισπανία και Πορτογαλία

PODEMOS
Στην Ισπανία το Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας, μετά και τις περιφερειακές εκλογές που θύμισαν κάτι από τις ελληνικές αυτοδιοικητικές του 2014, βαδίζει με σταθερά βήματα και με σημαντικές αξιώσεις στις βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου. Την ίδια περίοδο στις κάλπες θα έρθουν και οι «γείτονές» τους στην Ιβηρική Χερσόνησο, με τους Πορτογάλους Σοσιαλιστές να προηγούνται καθαρά στις δημοσκοπήσεις με σαφή ρητορική κατά της λιτότητας.

Η περίπτωση της Σκοτίας

Το Εθνικό Κόμμα της Σκοτίας, με στρατηγική κατά της λιτότητας, ήταν η ευχάριστη έκπληξη των βρετανικών εκλογών, ενώ την ίδια ώρα το Σιν Φέιν στην Ιρλανδία κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Ο Ολάντ και οι ΙταλοίΟΛΑΝΤ

Στη Γαλλία ο Φρανσουά Ολάντ, επικεφαλής της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, βλέπει τη δημοτικότητά του να βρίσκεται στα τάρταρα και το κεντροαριστερό στρατόπεδο του κόμματός του να τον εγκαταλείπει επειδή άπαντες τον θεωρούν το παρακολούθημα της Άνγκελα Μέρκελ.
Αντίστοιχη κινητικότητα εντοπίζεται και στην Ιταλία στα αριστερά του Ρέντσι, τόσο εντός όσο και εκτός του κόμματός του.

Στο πλευρό του Τσίπρα

ΜΕΡΚΕΛ ΟΛΑΝΤ ΤΣΙΠΡΑΣ
Πίσω από τις κλειστές πόρτες της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής, οι δύο τελευταίοι, Ολάντ και Ρέντσι αποτέλεσαν τους δύο μεγαλύτερους συμμάχους του Αλέξη Τσίπρα, με την τελική συμφωνία που απέκλεισε το Grexit να οφείλεται κυρίως στον Γάλλο πρόεδρο και το βέτο που έθεσε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από έναν συμβιβασμό, το οποίο τον έφερε για πρώτη φορά σε ανοιχτή μετωπική σύγκρουση με το Βερολίνο.
«Πρέπει να είμαστε στο πλευρό των Ελλήνων, και να εξασφαλίσουμε ότι η Ευρωζώνη στην οποία ανήκουμε θα προστατευτεί» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά την ψηφοφορία της Τετάρτης στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση για την επικύρωση της ελληνικής συμφωνίας.

Η βόμβα στα θεμέλια της Γαλλίας

ΕΥΡΩ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
Η Γαλλία κάθεται πάνω σε μία βραδυφλεγή βόμβα που λέγεται χρέος, την ώρα που οι ευρωσκεπτικιστές και η ακροδεξιά Λεπέν πριονίζει την καρέκλα του Ολάντ. Η ανάπτυξη στη Γαλλία είναι υποτονική, το ποσοστό ανεργίας είναι διπλάσιο της Γερμανίας. Κατ' αυτόν τον τρόπο το Παρίσι (και η Ρώμη) σε περίπτωση ενός Grexit θα αποτελούσαν τους επόμενους στόχους των αγορών εν μέσω αυξανόμενης αβεβαιότητας για την οικονομική τους επιβίωση και την ακεραιότητα της νομισματικής ένωσης.  Έτσι, ο σοσιαλιστής πρόεδρος ηγήθηκε του μετώπου να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη έναντι της Γερμανίας, που ενδεχομένως να μπορούσε να ανταπεξέλθει στα απόνερα ενός Grexit, κυρίως γιατί πάνω στην ιδέα της Ευρωζώνης η κυβέρνησή του Ολάντ έχει στηρίξει το οικονομικό της πρόγραμμα για ανάκαμψη στην Γαλλία.
Σε αυτή τη λογική και μετά την επίτευξη της συμφωνίας οι Γάλλοι, σε συντονισμένες κινήσεις με τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία και την Ιταλία και με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ που υπογραμμίζει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και προαναγγέλλει ουσιαστικά αποχώρηση από το πρόγραμμα εάν δεν υπάρξει διευθέτησή του, είναι οι υπέρμαχοι της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που προτάσσει η κυβέρνηση Τσίπρα από τον Ιανουάριο και απορρίπτει η Γερμανία.
Το συσχετισμό δυνάμεων και τη δυναμική τους ενάντια στην εκπορευόμενη από το Βερολίνο λιτότητα είχε υπογραμμίσει από την πρώτη ημέρα ανάληψης της εξουσίας ότι θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί και να εντάξει στη διαπραγμάτευση ο Αλέξης Τσίπρας παράλληλα με το γεωπολιτικό παράγοντα, που όπως προκύπτει από τις διαρκώς κλιμακούμενες και πλέον ανοιχτές παρεμβάσεις των ΗΠΑ στη Γερμανία για την επίτευξη λύσης που θα περιλαμβάνει και τη βιωσιμότητα του χρέους, αποδεικνύεται λειτουργικός.




phgh:newsbeast