Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

25 Ιουλίου τελειώνουν ΟΛΑ για τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ...


Οι εταιρίες στοιχημάτων εκθέτους ανεπανόρθωτα τον Πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, καθώς πλέον δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να ποντάρουν σε διάφορες ημερομηνίες που θεωρούν ότι πρόκειται να γίνουν εκλογές.
Το τέταρτο μνημόνιο, η πολιτική αβεβαιότητα, η οικονομική αναλγησία και πολλά άλλα καίρια ζητήματα έχουν φέρει τον Πρωθυπουργό σε πολύ δύσκολη θέση και πλέον καλείται για μία ακόμη φορά να αντιμετωπίσει μία νέα πολιτική κρίση που πλησιάζει ταχύτατα.
Οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν μεγάλη πιθανότητα διεξαγωγής εκλογών στις 31 Οκτωβρίου, αλλά υπάρχει και μία ακόμη ημερομηνία, η οποία για πολλούς θεωρείται ημερομηνία κλειδί.
Πρόκειται για την 25η Ιουλίου, ημερομηνία που λήγει το 18μηνο. Μέσα στον Ιούλιο λοιπόν θα πρέπει να αποπληρωθούν χρέη 3,5 δις ευρώ προς την ΕΚΤ, τα οποία λήγουν εκείνη την περίοδο. Αν τα χρήματα δεν επαρκούν τότε η χώρα θα αντιμετωπίσει μία ακόμη οξύτατη οικονομική κρίση.
Έτσι λοιπόν, αφού τα περιθώρια στενεύουν και το 18μηνο λήγει, ενδέχεται να ρίξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, προκειμένου να εκβιάσει καταστάσεις. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται να κάνουν μέχρι και Πάσχα στις εκλογικές τους περιφέρειες, λόγω των ειδεχθών μέτρων που έχουν ψηφίσει. Μόνο με τον "εκβιασμό" των εκλογών ενδέχεται να μεταπείσει μερικούς από αυτούς. Θα τα καταφέρει όμως;





voice news

Είναι ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Είμαστε υπό γερμανική κατοχή...


Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa προσπαθεί για μία ακόμη φορά να ασκήσει πολιτικές πιέσεις στην Ελλάδα, καθώς τονίζει πως πρέπει για μία ακόμη φορά η Ελλάδα να λάβει αποφάσεις, καθώς τα ταμεία της χώρας αδειάζουν ταχύτατα. Έτσι λοιπόν, δεν έρχεται ένα, αλλά δύο πακέτα περικοπών.
Το τηλεγράφημα μάλιστα του dpa προσπαθεί να προκαλέσει τις εντυπώσεις, δίνοντας τον τίτλο "Εβδομάδα των αποφάσεων στο ελληνικό μεταρρυθμιστικό πόκερ". Κάπως έτσι, οι εταίροι ασκούν περαιτέρω πιέσεις στην Ελλάδα για τη δρομολόγηση των δυσβάσταχτων μέτρων, προκειμένου να προχωρήσουν οι πολυπόθητες για τους δανειστές περικοπές και μεταρρυθμίσεις.
Μάλιστα, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισεμπλουμ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για μία ακόμη φορά, λέγοντας για μία ακόμη φορά για τα άδεια ταμεία, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η ρευστότητα έχει φθάσει σε οριακά επίπεδα. Επιπλέον, τον Ιούλιο η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει τα δάνεια της, τα οποία ανέρχονται σε 2,7 δις ευρώ. 
Έτσι λοιπόν θα λάβει χώρα τη Μεγάλη Πέμπτη ένα έκτακτο Eurogroup, λίγο μετά τη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών στην Ολλανδία. 
"Στο επίκεντρο βρίσκεται κυρίως ένα πρόσθετο πακέτο περικοπών που ζητά το Eurogroup ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ, που θα συμφωνηθεί προληπτικά και το οποίο θα υλοποιηθεί μόνον εάν δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι", αναφέρει το dpa.
Από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα, τα γερμανικά ΜΜΕ έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στην προώθηση της προπαγάνδας που απαιτείται. Ο τρόμος είναι ο νούμερο 1 σύμμαχος των γερμανικών ΜΜΕ, τα οποία αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά πως τίποτα στην Ελλάδα δεν είναι αυτόνομο.







voice news

ΒΙΝΤΕΟ- Ο Μητσοτάκης ζητά κοψιμο συντάξεων! Ευτυχώς που η Ελλάδα γλίτωσε από αυτούς!


kyriakos-mitsotakis-adonis-georgiadi
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ – 02-02-2016
με τους Αλέξη Παπαχελά, Σία Κοσιώνη και Παύλο Τσίμα.
Παραδέχεται ως λύση την μείωση των συντάξεων. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε κάθε ταξίδι του, ο κ.Μητσοτάκης, από τις Βρυξέλλες μέχρι το ταξίδι στις ΗΠΑ ζητούσε από την Ελληνική Κυβέρνηση να δεχτεί το πρόγραμμα του ΔΝΤ και κόψει τις συντάξεις
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το Προδοτικό Δημοσίευμα που τάσσεται Υπέρ του Μακεδονία για τα Σκόπια!


ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ
Το Προδοτικό Δημοσίευμα του Capital.gr, που τάσσεται Υπερ του Μακεδονία για τα Σκόπια!
Με ένα Δημοσίευμα Παραπλανητικό, και με τον αθωο τίτλο:Αφήστε την Τσεχία να δείξει το δρόμο? Το Capital.gr, σε συνεργασία με το Bloomberg View, δημοσιέυει άρθρο του Leonid Bershidsky, που θέλει να μας πείσει λίγο πολύ, οτι ήρθε η ώρα για την Ελλάδα και τα Σκόπια να συμφωνήσουν σε μία από τις συμβιβαστικές επιλογές που έχουν συζητηθεί όλα αυτά τα χρόνια,(Για την ονομασία των Σκοπίων) – Άνω Μακεδονία ή Βόρεια Μακεδονία! Το τραγικό ειναι οτι αυτό το άρθρο,το δημοσιεύσει ενα Ελληνικό ΜΜΕ, που και προφανώς συμφωνούν με το περιεχόμενο του, και η Συντάκτες του Capital.gr! Φυσικά θα μας πουν για την Ελευθεροτυπία του τύπου, και την ελευθερία των διαφορετικών απόψεων κ.τ.λ, αλλα εδώ δεν εχει να κάνει θέμα μιας αντίθετης πολιτικής άποψης,εχει να κανει με ενα μείζον Εθνικό Θέμα, που δεν χωρά διαφορετικές απόψης,παρα ενιαία και συσπειρωμένοι απο ολων των Ελληνικό Λαό!
Αλλα για ολα αυτά τα ποιοτικά και κουλτουριάρικα ΜΜΕ, η απόψης μας,που είναι προφανές αντίθετες απο τις δικές τους, βαφτίζονται,ακροδεξιές και εθνικιστικές! Ε,ΟΧΙ κύριοι, το Ξακουστό όνομα της Μακεδονίας δεν θα το χαρίσουμε σε κανέναν, και ας σας ακούγονται ολα αυτά ντεμοντέ! Διότι, αν κανουμε το λάθος,και μες στο νεο ονομα των Σκοπίων, υπάρχει το Μακεδονία μέσα, οπως π χ, πάνω,κάτω,αριστερά,δεξιά,Μακεδονία, κανενα κρατος δεν θα το ονομάζει- αποκαλεί, up,down, left, right, Macedonia, παρα σκέτο Μακεδονία! Ακόμα και τώρα, ποιος στην Ευρώπη αποκαλεί τα Σκοπια FYROM? Όλη Μακεδονία τους λένε! Τερμα τα ψέματα, ουτε παράγωγο,ουτε σύνθετο όνομα που θα έχει μεσα τον όρο Μακεδονία,για τους Σκοπιανούς!
ΕΛΛΗΝΕΣ
Δείτε εδω,και καμαρώστε το Δημοσιευμα του Capital.gr http://www.capital.gr/story/3121169
Αναλυτικά
3. Η «Μακεδονία”. Η διαμάχη της ονομασίας κρατά τη χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Αποτελεί ζήτημα έντονης εθνικής υπερηφάνειας (δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Μακεδόνες προτιμούν να μην συμμετάσχουν ποτέ από το να το κάνουν με διαφορετική ονομασία) και ένα σημαντικό ζήτημα για την κυβέρνηση που έχει τοποθετήσει ένα τεράστιο άγαλμα του Αλεξάνδρου Γ’ της Μακεδονίας, ή του Μέγα Αλέξανδρου, στο κέντρο της πρωτεύουσας, στα Σκόπια. Κι όμως η διαμάχη της ονομασίας με την Ελλάδα, που διεκδικεί τη μακεδονική δόξα, πλήττει την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία περισσότερο από ό,τι πλήττει την Ελλάδα. Μόνο τα μισά περίπου απ’ όλα τα έθνη αποκαλούν τη «Μακεδονία” με το συνταγματικό της όνομα, και τα άλλα μισά έχουν κρατήσει το Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ή ΠΓΔΜ – ένα δύσχρηστο ακρωνύμιο και μία περιττή υπενθύμιση της πρόσφατης αιματηρής ιστορίας. Ήρθε η ώρα για τους «Μακεδόνες” να συμφωνήσουν σε μία από τις συμβιβαστικές επιλογές που έχουν συζητηθεί όλα αυτά τα χρόνια – Άνω Μακεδονία ή Βόρεια Μακεδονία, για παράδειγμα.
Μπουχτίσαμε με του Προδότες,και τους Φιλομνημονιακούς σε αυτο το μέρος-Ελεος!






hellasforce

KΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ…


Οι Εκλογές, οι «53», ο Ανασχηματισμός, η «Ανταρσία» και η κλειστή πρωθυπουργική ομάδα
Καζάνι που βράζει θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ -στο κόμμα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα-, που δεν είναι ενιαίο σώμα, αλλά αποτελείται από συνιστώσες, φανερές και κρυφές, και αυτό δεν είναι μυστικό.
Το βαρύ κλίμα φουντώνουν τα μέτρα που έχει αποδεχθεί η ηγεσία και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις, προεκλογικές και μετεκλογικές, που δόθηκαν στον ελληνικό λαό. Και σήμερα, μόνο με το άκουσμα της καταιγίδας που έρχεται ο κόσμος είναι στα κάγκελα, καθώς έχει ήδη καταρρεύσει οικονομικά, σε όποιον τομέα κι αν δουλεύει, και βλέπει ότι, αντί να καλυτερεύει η κατάσταση, όλα μαυρίζουν.
Το κλίμα αυτό το εισπράττουν ήδη οι βουλευτές, και πολύ περισσότερο της επαρχίας. Δεν είναι κατασκεύασμα της αντιπολίτευσης το ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν στην περιφέρειά τους, να πάνε στο καφενείο, γιατί ακούν μόνο παράπονα, και μάλιστα σε έντονους τόνους.
Η παρατεταμένη επί μήνες αξιολόγηση ρίχνει λάδι στη φωτιά των αντιδράσεων, με τους βουλευτές αλλά και τους υπουργούς που δεν είναι στην πρώτη γραμμή ή δεν συνδέεται ο τομέας τους με τις διαπραγματεύσεις να έχουν παντελή άγνοια για το τι συζητούν οι αρμόδιοι υπουργοί με τους «θεσμούς», να μη γνωρίζουν ποια είναι η τακτική μας και μέχρι πού φθάνουν οι κόκκινες γραμμές.
Οι υπουργοί και οι περισσότεροι βουλευτές δεν διστάζουν να ομολογήσουν πως δεν έχουν καμία απολύτως ενημέρωση και ξέρουν μόνο ό,τι λένε τα κανάλια και γράφουν οι εφημερίδες!
Μάλιστα, πολλοί βουλευτές έχουν φτάσει στο σημείο να συζητούν να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό -που κάνουν μαύρα μάτια να τον δουν- την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να ενημερωθούν και να του μεταφέρουν τον θυμό των τοπικών κοινωνιών.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Οι «53» και ο… δαυλός του Τσακαλώτου
Κρίσιμο στοιχείο των αναταράξεων είναι η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος σηκώνει το βαρύτερο φορτίο της διαπραγμάτευσης, αφού όλες οι καυτές απαιτήσεις των δανειστών-«θεσμών» θα έχουν οδυνηρές επιπτώσεις στη ζωή των νοικοκυριών, των συνταξιούχων, των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και γενικά όλης της κοινωνίας, που επτά χρόνια τώρα καταληστεύεται.
Είναι γνωστό ότι ο Τσακαλώτος έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να παραμείνει υπουργός Οικονομικών αν δεν γίνει αποδεκτό το αφορολόγητο όριο των 9.100 ευρώ και υποχωρήσει η κυβέρνηση στην απαίτηση των δανειστών να κατέβει στα 8.170 ευρώ.
Η παραίτησή του θεωρείται δεδομένη σε μια τέτοια περίπτωση με βάση αυτά που έχει πει. Θυμίζουμε ότι ο κ. Τσακαλώτος είχε πει ότι τελικά δεν θα δεχθεί αυτά που ζητάει το «κουαρτέτο», ότι «εγώ δεν είμαι Βαρουφάκης»!
Μια τέτοια εξέλιξη είναι πάρα πολύ πιθανό να οδηγήσει σε κατάρρευση της κυβέρνησης, δεδομένου ότι ο Τσακαλώτος είναι επικεφαλής της ομάδας-συνιστώσας των «53», που διαθέτει περί τους 11 βουλευτές. Κι αν αυτοί δεν ψηφίσουν τη συμφωνία, ο Τσίπρας χάνει τη δεδηλωμένη!
Σύμφωνα με καλές πληροφορίες, εκτός του Τσακαλώτου, οι άλλοι βουλευτές είναι ο Θοδωρής Δρίτσας, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η Θεανώ Φωτίου, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος, η Εύη Καρακώστα, ο Χρήστος Καραγιαννίδης, ο Κωνσταντίνος Σπαρτινός, ο Γεράσιμος Μπαλαούρας και ο Χρήστος Μαντάς.
Για το αν στην ψηφοφορία για τη συμφωνία, όμως, θα καταψηφίσουν και οι 11 βουλευτές κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στο Ευαγγέλιο, γιατί μέχρι τότε πολλά μπορούν να συμβούν, όπως υποσχέσεις για υπουργοποίηση… Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό ότι οι «53» είναι απρόβλεπτοι…
Να προσθέσουμε ότι στους «53» ανήκουν ακόμη η Ράνια Σβίγκου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Πέτρος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.
Όχι σε εκλογές
Οι απαιτήσεις των δανειστών από τη μια και από την άλλη η «απειλή» που έχει διατυπώσει ο Ευκλ. Τσακαλώτος για παραίτηση πυροδότησαν εκ νέου σενάρια για πρόωρες εκλογές, δεδομένου ότι πίσω από τον υπουργό Οικονομικών στοιχίζονται περί τους 11 βουλευτές. Ωστόσο, από το Μέγαρο Μαξίμου αποκλείουν κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο και τονίζουν ότι η προσφυγή στις κάλπες δεν είναι στην ατζέντα του πρωθυπουργού, υπενθυμίζοντας ότι εκλογές έγιναν μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η τελική συμφωνία με τους δανειστές θα είναι μια καλή συμφωνία και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξει πρόβλημα από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Επισημαίνουν, όμως, ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, όπου το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν ορισμένα προβλήματα.
Οι κινήσεις Τσίπρα στην «ανταρσία»
Όλα αυτά δεν μπορεί να μην είναι γνωστά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Άλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι να φτάσει να πάρει στα χέρια του τον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει πρωθυπουργός, δίπλα τους… μαθήτευσε… Και ξέρει από ίντριγκες. Σίγουρα θα έχει χειριστεί πολλές και θα έχει αποτρέψει αρκετές. Οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι τα μέτρα, για τα οποία κανείς πλέον δεν τρέφει την αυταπάτη πως δεν θα είναι σκληρά και ασήκωτα, θα τα… πακετάρει με κάποιο… περιτύλιγμα, που θα τα κάνει πιο… εύπεπτα.
Και αυτό ίσως να επηρεάσει την τελική στάση των «53» αλλά και κάποιων άλλων συνιστωσών, όπως των προερχομένων από το ΠΑΣΟΚ, των οποίων άτυπα επικεφαλής είναι ο Αντώνης Κοτσακάς, που σήμερα είναι σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών. Μεταξύ των βουλευτών αυτής της συνιστώσας είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Νάσος Αθανασίου, ο Θόδωρος Παραστατίδης, ο Απόστολος Καραναστάσης, ο Μάριος Κάτσης και ο Αλέκος Τριανταφυλλίδης.
Επίσης, υπολογίσιμη είναι η κίνηση «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά, στην οποία ανήκουν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και οι βουλευτές Ολυμπία Τελιγιορίδου (Καστοριάς) και Γεωργία Γεννιά (Α’ Πειραιώς).
Υπάρχουν ακόμη και οι ανεξάρτητοι, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.
Όπλο, ο ανασχηματισμός
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την ψήφιση της «συμφωνίας των μέτρων» θα καταφύγει σε ευρύ ανασχηματισμό, με στόχο να λειτουργήσει σαν… αμορτισέρ για να μετριασθούν οι αντιδράσεις και να μεταφερθούν οι φακοί της δημοσιότητας στη νέα κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στους κυβερνητικούς και κοινοβουλευτικούς διαδρόμους, ακόμη και στο καφενείο της Βουλής, αρκετοί θα πρέπει να αρχίσουν να μαζεύουν τα προσωπικά τους είδη.
Πρώτος από τους σίγουρους για έξοδο είναι ο… νταής Παύλος Πολάκης και ακολουθεί ο Νίκος Φίλης (λέγεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει πει στον Τσίπρα πως η Εκκλησία δεν μπορεί να συνεργασθεί μαζί του). Ακούγεται ακόμη ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη θέση του οποίου λέγεται πως θα μετακομίσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ενώ ο υπουργός Οικονομίας ακούγεται ότι θα αλλάξει υπουργείο, ενδεχομένως αν αποχωρήσει ο Τσακαλώτος, και θα αντικατασταθεί από τον Νίκο Παππά, για να χειριστεί τις επενδύσεις.
Στη λίστα λένε ότι είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ενώ ο Γιάννης Μουζάλας πιθανότατα θα πάει στο Μαξίμου ως σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Μετανάστευσης.
Τι γίνεται η πρωθυπουργική ομάδα;
Κάποιοι που δεν αφήνουν να πέσει τίποτε κάτω επισημαίνουν ότι βήμα βήμα αποδυναμώνεται η πανίσχυρη ομάδα του πρωθυπουργού, καθώς φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο μακριά από το Μαξίμου.
Από την κλειστή ομάδα που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τον Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία, ο Νίκος Βούτσης έγινε πρόεδρος της Βουλής, ο Δημήτρης Βίτσας αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και ο Νίκος Παππάς μετακομίζει στο υπουργείο Οικονομίας, αν επιβεβαιωθούν οι φήμες.
Επίσης, τους δύο τελευταίους μήνες έχει… χαθεί ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο δε Πάνος Σκουρλέτης μετά την αποχώρηση του Λαφαζάνη έχει πάει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που έχει κι αυτό θέματα επενδύσεων. Μόνος, επομένως, έχει μείνει στο Μαξίμου ο Αλέξης…





hellasforce

ΤΟ ΒΑΡΑΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ «Λίγα είναι τα ψωμιά μας, θα γίνει μεγάλο κακό»….


ΤΟ ΒΑΡΑΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣυνέλληνες, μπήκαμε στην Μεγάλη Εβδομάδα, και αφού ζήσουμε και εμείς το Θειο Δράμα, θα πανηγυρίσουμε την Ανάσταση του Κυρίου….
Πάρα πολλοί είναι εκείνοι που λένε πως η «άλλη Ανάσταση», εκείνη της ΕΛΛΑΔΑΣ, δεν πρόκειται να γίνει με ΟΛΟΥΣ αυτούς που έχουμε μπλέξει.
Δεν είναι απαισιοδοξία, τα βλέπουμε, τα ζούμε, ξέρουμε πως είναι η Ελληνική Πραγματικότητα, η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ Ελληνική Πραγματικότητα.
Είμαστε μια χώρα ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ, μια χώρα ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ, μια χώρα ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ από τους υποτιθέμενους ηγέτες της.
Είμαστε μια χώρα που καθημερινά επιβεβαιώνει το «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ», και όχι απλά τα τρώει, τα ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΕΙ χωρίς καμία διάκριση!
Μου έρχονται στο μυαλό, ΟΛΑ εκείνα τα παιχνίδια των πολιτικών ΟΛΩΝ των αποχρώσεων, όλοι οι ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ και η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ η άμεση και η έμμεση που άσκησαν προς εμάς, τους ιθαγενείς, τον «βοιδολαο» (που θα λεγε και ο Στράτος Θεός Σχωρέστον), η προτροπή τους για να «βάλουμε πλάτη» να μην βγούμε από την Ευρωζώνη, οι ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ πως και καλά οι θυσίες μας βρήκαν δικαίωση, και είμαι ΕΞΑΛΛΟΣ.
Όπως όλοι ξέρουμε, οι θυσίες μας πήγαν ΧΑΜΕΝΕΣ, κάθε ΩΡΑ που περνά χρεωνόμαστε όλο και πιο πολύ και φτάνουμε στο «ΤΕΛΟΣ».
Πάμε να δούμε ένα φρέσκο άρθρο…….
«Βαράει μεγάλο κανόνι το ελληνικό κράτος! Διαβάστε πόσες ημέρες έμειναν μέχρι να μείνουμε ταπί!!
Οριακή επάρκεια των ταμειακών διαθεσίμων του κράτους, μέχρι τα μέσα Μαΐου.
Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς οι υποχρεώσεις της χώρας στο εσωτερικό (μισθοί, συντάξεις) αλλά και στο εξωτερικό τρέχουν χωρίς η Ελλάδα να έχει πάρει λόγω των παρατεταμένων διαπραγματεύσεων από την αρχή του 2016 ούτε ένα ευρώ.
Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος είναι η πορεία των φορολογικών εσόδων, αφού η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ ήταν στο τέλος Φεβρουαρίου.
Με δεδομένο ότι η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει άρα δεν έχει εισρεύσει στην ελληνική οικονομία ούτε ένα ευρώ από την δόση των 5,7 δισ. ευρώ που τη συνοδεύει το Δημόσιο αναγκάζεται από τη μία και μόνο δεξαμενή των φορολογικών εσόδων να πληρώνει τις υποχρεώσεις προς το εξωτερικό.
Τον Μάρτιο αποπλήρωσε 1,8 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ ενώ σε μηνιαία βάση πληρώνει 1,5 δισ. ευρώ σε μισθούς και συντάξεις. Επίσης, το ελληνικό δημόσιο κατέβαλε το πρώτο τρίμηνο του έτους τόκους 1,717 δισ. ευρώ και χρεολύσια 490 εκατ. Ευρώ» ΠΗΓΗ: police-voice.blogspot.gr
Θα βγουν τώρα τα κομματόσκυλα, και θα μιλήσουν για «σκουπίδια του διαδικτύου», και θα ισχυριστούν πως ΟΛΑ πάνε καλά, και πως γίνεται «επιχείρηση τρομοκράτησης του κόσμου».
Είναι γνώστες οι τακτικές τους, μόνο που οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά πως η χώρα, έχει εδώ και χρόνια βαρέσει κανόνι.
Οι …. «σκληρές διαπραγματεύσεις» των υποτιθέμενων κυβερνήσεων της, ουσιαστικά έχουν σαν αποτέλεσμα το τελικό «ξεκαθάρισμα», δηλαδή τι έμεινε για να μας πάρουν οι ευρωπαίοι ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ, τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ της χώρας, οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.
Τα ΨΕΜΑΤΑ και η ΚΟΡΟΙΔΙΑ περί «κόκκινων γραμμών», και γενικότερα οι ΙΔΙΕΣ καραμέλες που πιπιλούν καθημερινά για να αποφύγουν την έκρηξη ΟΡΓΗΣ του κόσμου, αρχίζουν (αν και αργά) και πέφτουν στο κενό.
Όπως και να γίνει, από μόνοι τους προκαλούν την Αντίδραση των Ελλήνων, και να είστε σίγουροι, πως θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τον πολιτικό κόσμο.
Το βλέπουν άλλωστε αυτό και οι παρατρεχάμενοι των κομμάτων και στέλνουν τα μηνύματα στα «κομματικά επιτελεία».
Χθες άκουσα μια συζήτηση στην οποία συμμετείχαν και δυο πολιτευτές.
Ξέρετε τι έλεγαν Συνέλληνες;
«Λίγα είναι τα ψωμιά μας, θα γίνει μεγάλο κακό»…..
Δε θα το σχολιάσω, ούτε θα αναφέρω ονόματα.
Τη συζήτηση αυτή, δεν ήμουν μόνος όταν την άκουσα, ήμασταν πέντε ακόμα άτομα, τα δυο με αναπηρία, που περίμεναν τον δικηγόρο τους…..
Περίμεναν τον δικηγόρο τους, γιατί (κοιτάξτε σύμπτωση) έχουν σκοπό να κινηθούν νομικά κατά κάποιων «αποφάσεων» που υπέγραψε ο ένας εκ των δυο πολιτευτών….
Αυτό βέβαια είναι κάτι που θα σας το μεταφέρω με ονόματα κλπ, κάποια άλλη στιγμή.
Θα επανέλθω……






hellasforce

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ! ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!


Περί φρουράς πολιτικών
Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας υπερηφανευόταν στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή ότι η κυβέρνησή του μείωσε τις φρουρές αστυνομικών που φυλάσσουν πολιτικά πρόσωπα. Τα έλεγε στον Π. Κουρουμπλή που καθόταν δίπλα του, ζητώντας του μάλιστα και στοιχεία. Ο κ. Κουρουμπλής, αφού του είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 144 βουλευτές τους οποίους φρουρούν 225 αστυνομικοί και ότι η ΝΔ διαθέτει 75 βουλευτές τους οποίους φρουρούν 275 αστυνομικοί, πρόσθεσε κάπως χαιρέκακα ότι τη μεγαλύτερη φρουρά διαθέτει ο Ευ. Βενιζέλος. Και είπε: «Ο Πρωθυπουργός της χώρας διαθέτει τη μισή φρουρά απ’ όση δικαιούται». Ο κ. Τσίπρας φάνηκε να ικανοποιείται από αυτό. Αλλά ο υπουργός Εσωτερικών μάλλον δεν τα πάει καλά με τους αριθμούς ή θέλει να φανεί αρεστός στον Πρωθυπουργό δίνοντάς του λανθασμένα στοιχεία για τη φρουρά του ή ίσως δεν γνωρίζει ή δεν θέλει να πει πόσοι αστυνομικοί ενεργοποιούνται και πόσοι δρόμοι κλείνουν κάθε φορά για να περάσει ο Πρωθυπουργός. Ετσι δεν του είπε για τις τέσσερις κλούβες που απαγορεύουν τη διέλευση στην οδό Ηρώδου Αττικού, ούτε για τις άλλες τρεις που «θωρακίζουν» το Hilton κάθε φορά που το κουαρτέτο βρίσκεται στην Αθήνα, ούτε για τη μόνιμη πλέον κλούβα έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, αυτήν που κατήργησε η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση.
Οι 80 του Φλαμπουράρη
Το καλύτερο όμως σας το άφησα για το τέλος. Ξέρετε πόσοι φρουρούν τον υπουργό Επικρατείας και πολιτικό πατέρα του Πρωθυπουργού, Αλ. Φλαμπουράρη; Ογδόντα αστυνομικοί! Ναι, δεν διαβάσατε λάθος, και για να τους βρουν τόσο πολλούς μαθαίνω ότι αποσύρουν και από αστυνομικά τμήματα και από άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας. Ο κ. Φλαμπουράρης λέει ότι δέχθηκε δύο φορές επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του για να δικαιολογήσει την πολυπληθή φρουρά που διαθέτει. 




hellasforce

Ποιες μέρες θα λειτουργούν οι τράπεζες λόγω των αργιών του Πάσχα

Ποιες μέρες θα λειτουργούν οι τράπεζες λόγω των αργιών του Πάσχα
Προσοχή θα πρέπει να δείξουν όσοι πληρώσουν οφειλές μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς υπάρχει κίνδυνος να εκτελεστούν έως και 6 ημέρες αργότερα.
Τι θα ισχύσει με τις e-συναλλαγές
Η Μεγάλη Παρασκευή, αλλά και η Τρίτη του Πάσχα, λόγω της μεταφοράς της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι αργίες για το τραπεζικό σύστημα.
Ως εκ τούτου, τα τραπεζικά υποκαταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως και τη Μεγάλη Πέμπτη και θα επαναλειτουργήσουν ξανά την Τετάρτη μετά το Πάσχα.
Οι e-συναλλαγές
Οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά την Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου μετά την καταληκτική ώρα αποδοχής συναλλαγών θα εκτελεστούν την Τετάρτη 4 Μαΐου.
Η καταληκτική ώρα εξαρτάται από το είδος της συναλλαγής. Συμβουλευτείτε την τράπεζα σας για την ακριβή ώρα ανάλογα με το τι θέλετε να κάνετε.
Αυτή θεωρείται η επόμενη εργάσιμη. Για παράδειγμα μία εντολή πληρωμής ή μεταφοράς σε άλλη τράπεζα, η οποία θα δοθεί από το απόγευμα της Μ. Πέμπτης και ύστερα, θα εκτελεστεί την επόμενη Τετάρτη.
Όλες οι αργίες του 2016
Οι επόμενες αργίες μέσα στο 2016 για το τραπεζικό σύστημα είναι οι εξής:
Ιούνιος 20 Δευτέρα (Αγίου Πνεύματος)
Αύγουστος 15 Δευτέρα (Κοίμηση της Θεοτόκου)
Οκτώβριος 28 Παρασκευή (Εθνική Εορτή)
Δεκέμβριος 26 Δευτέρα (Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων)




fpress.gr

Ιδού πόσες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο λόγω κρίσης


Ιδού πόσες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο λόγω κρίσης
Το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί ο ιδιωτικός τομέας δείχνουν οι αριθμοί, καθώς περισσότερες από 16.000 «απουσιάζουν» από την τελευταία καταμέτρηση στην Ελλάδα το 2015, σε σύγκριση με το 2014, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κομισιόν.
Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η «Καθημερινή», από το 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί 244.712 επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα από τις 858.685 επιχειρήσεις που καταμετρήθηκαν το 2008, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, φτάσαμε σε 613.973 στα τέλη του 2015.
Μαζί τους, χάθηκαν και 842.670 θέσεις εργασίας, το ίδιο διάστημα. Ειδικότερα για το 2015, ο συνολικός αριθμός επιχειρήσεων σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν φτάνει τις 613.973, σε σύγκριση με τις 630.050 το 2014.
Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μεταφράζεται σε 45.000 λιγότερες θέσεις εργασίας, αλλά και σε σημαντικά μειωμένη προστιθέμενη αξία για την οικονομία.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο αριθμός των επιχειρήσεων που έκλεισαν το 2015 είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν και τις νέες που άνοιξαν την ίδια χρονιά.
Παράλληλα, τα πρώτα στοιχεία για τη φετινή χρονιά δείχνουν ότι η συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα συνεχίζεται. Τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου δείχνουν ότι από τις αρχές του 2016 έως τα τέλη Μαρτίου διαγράφηκαν 9.812 επιχειρήσεις και άνοιξαν 5.988



fpress.gr

25 Απριλίου 1974: Επανάσταση των Γαρυφάλλων! Όταν ο στρατός είναι πλάϊ στο λαό



Εμείς εκείνη την εποχή είχαμε ακόμη τα ανδρείκελα της χούντας να πουλάνε “ψευδοπατριωτισμό” … Σε λίγους μήνες χάσαμε τη Κύπρο… Στην άλλη άκρη της Ευρώπης ,στην Πορτογαλία εκδηλώθηκε μια επανάσταση που έμεινε στην ιστορία ως “Η Επανάσταση των Γαρυφάλλων”. Την έκανε ο Στρατός που ήταν ένα με τον λαό…
Το στρατιωτικό κίνημα που έγινε το 1974 στην Πορτογαλία είχε  στόχο την επιβολή της Δημοκρατίας από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας κι όχι την κατάλυσή της. 
Ήταν κίνημα εναντίον ενός δικτάτορα. Μιας δικτατορίας που επιβλήθηκε από τις  26 Μαίου 1926.
Το κίνημα έγινε γνωστό ως «Επανάσταση των Γαρυφάλλων» («Revolucao dos Cravos» ), επειδή πολλοί στρατιώτες είχαν βάλει στις κάννες των όπλων τους γαρύφαλλα.
Εκείνη την εποχή η Πορτογολία ήταν σε άθλια οικονομική κατάσταση προσπαθώντας να διατηρήσει τις αποικίες της. Κάτι που τις κόστιζε το 40% του προϋπολογισμού της. Στο στράτευμα υπήρξαν δυνάμεις που αποφάσισαν να κινηθούν.
Το παράδοξο του κινήματος; Το συνθηματικό για την έναρξή του ήταν ένα τραγούδι! Τίτλος του   «Μετά το Αντίο» («E depois do adeus»), με ερμηνευτή τον Πάουλο ντε Καρβάλιο, ο οποίος εκπροσωπούσε τη χώρα στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, που γινόταν αργά το βράδυ της 24ης Απριλίου .
Η Επανάσταση των Γαρυφάλλων χρειάστηκε έξι ώρες για να επικρατήσει. Οι πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους,δίπλα στους αξιωματικούς,υπαξιωματικούς και στρατιώτες και ο  δικτάτορας Καετάνο αναχώρησε για τη Βραζιλία.
Τα τα επόμενα δύο χρόνια η επταμελής η «Χούντα Εθνικής Σωτηρίας», με επικεφαλής τον στρατηγό Αντόνιο Ριμπέιρο ντε Σπίνολα ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Η επικράτηση των μετριοπαθών δυνάμεων οδήγησε στο νέο δημοκρατικό Σύνταγμα κι έγιναν οι πρώτες πολυκομματικές εκλογές. Η Πορτογαλία μπήκε οριστικά σε δημοκρατική πορεία  και το 1986 έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.





militaire.gr

“Επιτέλους να ζητήσουμε συγγνώμη για την ιστορία μας”! Τούρκος γράφει για τις Γενοκτονίες της χώρας του

erdogan-armenian-genocide-e1429618665471


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
“Φτάνει πια. Να μην αιμορραγεί άλλο η Ιστορία”.
Ο γνωστός δημοσιογράφος Χασάν Τζεμάλ  στην τακτική του στήλη  στην εφημερίδα Τ24 αναφέρεται στην τραγωδία που έζησαν οι λαοί στην Μικρά Ασία . Παραθέτουμε αποσπάσματα από το άρθρο του:
“Δεν λείπουν ποτέ οι γελοιότητες από τις σελίδες της Ιστορίας.
Στην Ιστορία όλων των χωρών συναντώνται τέτοιες σελίδες.
Σε κάποιες περισσότερες  και σε κάποιες λιγότερες.
Το σημαντικότερο από όλα είναι η αντιμετώπιση , πρόσωπο με πρόσωπο, αυτών των μαύρων σελίδων που ματώνουν τις συνειδήσεις.
Υπάρχουν χώρες που έκαναν αυτή την αυτοκριτική και ζήτησαν συγνώμη. Μια τέτοια συμπεριφορά απαλύνει τις συνειδήσεις και ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της ειρήνης και της δημοκρατίας στις κοινωνίες.
Υπάρχουν όμως χώρες που αποφεύγουν να συμπεριφερθούν με αυτό τον τρόπο που υπαγορεύει ο ανθρωπισμός.
Δυστυχώς ανάμεσα στις χώρες αυτές που μειώνεται σταδιακά ο αριθμός τους συμπεριλαμβάνεται και η Τουρκική Δημοκρατία.
23 Απριλίου
24 Απριλίου..
Το παρελθόν δεν μπορεί ακόμα να γίνει παρελθόν σε αυτή τη χώρα.
Η Ιστορία συνεχίζει να αιμορραγεί στις συνειδήσεις των Κούρδων, των Αλεβήδων, των Αρμενίων.
Υπάρχουν όμως τόσες μαύρες σελίδες στο κοινό παρελθόν μας, για τις οποίες πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη …
1915
1938 Ντερσίμ (σφαγή Κούρδων)
Πογκρόμ (Εβραίων ) στη Θράκη
Βαρλίκι (Φόρος περιουσίας 1942)
6-7 Σεπτεμβρίου (Πογκρόμ Ελλήνων)
Σφαγές Αλεβήδων στο Καχραμάν μαράς και Τσόρουμ το 1970
Πραξικοπήματα
Τα ατελείωτα βάσανα των Αλεβήδων
Οι δολοφονίες Κούρδων  από ¨αγνώστους δράστες¨το 1990
Η σφαγή στο Ρομπόσκι..
Ο κατάλογος μπορεί να μακρύνει ακόμα…
Η πολιτική αντίληψη που επικρατεί στην Δημοκρατία μας ¨δεν υπάρχουν Κούρδοι, υπάρχουν Τούρκοι¨.
Το κουρδικό πρόβλημα που ματώνει οικονομικά, ηθικά εδώ και χρόνια τη χώρα.
Μήπως μπορέσαμε να συμφωνήσουμε για το τι είναι και τι δεν είναι του κουρδικό πρόβλημα;
Μήπως μπορέσαμε να εκδημοκρατίσουμε τη Δημοκρατία μας;
Όχι.
Χθες 23 Απριλίου
Σήμερα 24 Απριλίου
Δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε και για τα δυο.
 Η Τουρκία είναι ακόμα διχασμένη στο ζήτημα σε ποιον ανήκει η  εξουσία και η λαϊκή κυριαρχία.
Το ίδιο ισχύει και για την 24η Απριλίου.
Όσοι απομακρύνονται από την επίσημη άποψη και κυρίως όσοι τολμούν να μιλούν για γενοκτονία ρίχνονται στον Καιάδα. Αποκαλούνται προδότες όσοι λένε ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να ζητήσει συγνώμη για τον πόνο που βίωσαν οι Αρμένιοι το 1915.
Δεν θα επέλθει ηρεμία στον τόπο μας όσο σιωπούμε για αυτές τις πίκρες, όσο προσποιούμαστε ότι δεν τις γνωρίζουμε και όσο τις ξεχνάμε.
Η Ιστορία θα συνεχίσει να αιμορραγεί
Η Ιστορία θα μας διχάζει, θα στρέφει τον έναν εναντίον του άλλου.
Ποια είναι η λύση;
Να υιοθετήσουμε όλοι μαζί ένα καθεστώς δημοκρατίας, ευνομίας. Γνωρίζω ότι ζούμε σε μια περίοδο που απέχουμε πολύ από αυτό το σημείο.
Φαίνεται ότι δεν πονέσαμε αρκετά.. Η Ιστορία θα συνεχίσει να αιμορραγεί στις συνειδήσεις των Κούρδων, των  Αλεβίδων, των Αρμενίων…”



militaire

Ασφαλιστικό – φωτιά και για τους αγρότες

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις και οι αγρότες θα πληρώσουν ακριβά το μάρμαρο του ασφαλιστικού με αύξηση των εισφορών σε όλα τα επίπεδα.




Ασφαλιστικό – φωτιά και για τους αγρότες

Με βάση το νέο ασφαλιστικό, αν και δεν έχουν κλείσει όλα, τα βάσικά σημεία που αφορούν στους αγρότες είναι:
-Αύξηση από 1.7.2015 έως 31.12.2016 στο ποσοστό της εισφοράς σύνταξης κατά 3%.
-Από 1-1-2017 οι αγρότες θα καταβάλλουν ασφαλιστική εισφορά στον κλάδο κύριας σύνταξης επί του εισοδήματός τους, όπως αυτό καθορίζεται με βάση το καθαρό φορολογητέο εισόδημα από την ασκούμενη αγροτική δραστηριότητα και κάθε άλλη δραστηριότητα που υπάγεται στην ασφάλιση του ΟΓΑ κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος.
Ποια είναι τα ποσοστά της εισφοράς:
ΈτοςΕισφορές για σύνταξη
201714%
201816%
201918%
202019%
202119,5%
202220%
ΈτοςΕισφορές για υγεία
20174,73%
20185,84%
20196,95%
20206,95%
20216,95%
20226,95%
Οι εισφορές ανά έτος, ανάλογα με το εισόδημα:
ΕισόδημαΕισφορές 2017Εισφορές 2018Εισφορές 2019Εισφορές 2020Εισφορές 2021Εισφορές 2022
Έως 4.9239221.0921.2281.2981.3021.327
5.0009371.092
1.248
1.2981.3231.348
6.0001.1241.310
1.497
1.5571.5871.617
7.0001.3111.529
1.747
1.8171.8521.887
8.0001.4981.747
1.996
2.0762.1162.156
9.0001.6861.966
2.246
2.3362.3812.426
10.0001.8732.1842.4952.5952.6452.695
12.0002.2482.621
2.994
3.1143.1743.234
14.0002.6223.058
3.493
3.6333.7033.773
15.0002.8103276
3.743 
3.8933.9684.043
16.0002.9973494
3.992 
4.152
4.232
4.312
18.0003.3713931
4.491 
4.6714.7614.851
20.0003.7464368
4.990 
5.1905.2905.390
22.0004.1214805
5.489 
5.7095.8195.929
24.0004.4955242
5.988
6.2286.3486.468
26.0004.8705678
6.487 
6.7476.8777.007
28.0005.2446115
6.986 
7.2667.4067.546
30.0005.6196552
6.986
7.2667.4067.546






newsit.gr

Δίχτυ προστασίας στην πρώτη κατοικία έως το τέλος τους 2017!


Δίχτυ προστασίας στην πρώτη κατοικία έως το τέλος τους 2017!


Την εξαίρεση από την πώληση σε funds μέχρι το τέλος του 2017 ενήμερων και ληξιπρόθεσμων δανείων που σύναψαν νοικοκυριά και επαγγελματίες, βάζοντας υποθήκη την κύρια κατοικίας του, πέτυχε η κυβέρνηση κατόπιν επίπονων διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Έθνους”, οι δύο πλευρές συμφώνησαν οι προαναφερόμενες κατηγορίες δανείων να μην απελευθερωθούν για τους επόμενους 19,5 μήνες, ενώ ταυτόχρονα τίθενται και κριτήρια αξίας της κατοικίας αλλά και εισοδηματικά, κοντά στα όρια που βάζει και ο νόμος Κατσέλη.
Την ίδια στιγμή, όμως, από τις 16 Μαΐου ανάβει το “πράσινο” φως για την ελεύθερη πώληση “πράσινων” και “κόκκινων” δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και νοικοκυριών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, που συμφώνησαν μέσα στην περασμένη εβδομάδα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με το κουαρτέτο.
Σύμφωνα με τη συμφωνία αυτή, δεν θα μεταβιβάζονται τα εξυπηρετούμενα και “κόκκινα” δάνεια σε funds μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2017, εφόσον αυτά έχουν υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης κύριας κατοικίας.
Επιπλέον κριτήριο που μπαίνει ώστε αυτά να μην πωλούνται είναι το ύψος της αξίας της κύριας κατοικίας, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανάμεσα στις 140.000 με 150.000 ευρώ. Εάν συμβεί αυτό, θα προστατευτεί το 87% των δανείων με υποθήκη ή προσημείωση της πρώτης κατοικίας.
Αγνωστα παραμένει το αν πήχης προστασίας με βάση την αξία της κύριας κατοικίας που έχει συμφωνηθεί θα προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό μελών της οικογένειας. Επίσης άλλη μία προϋπόθεση που μπαίνει είναι και τα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία θα είναι παρόμοια με εκείνα του νόμου Κατσέλη,. Πηγές θέλουν να κυμαίνονται για μαι οικογένεια με δύο παιδιά ανάμεσα στα 1.72ο ευρώ μηνιαίως μέχρι τα 2.448 ευρώ.
Εν κατακλείδι, ένα νοικοκυριό ή ένας μικρός επαγγελματίας προκειμένου να μη μεταβιβαστεί το δάνειό του σε fund θα πρέπει να πληροί σωρευτικά τα κριτήρια της αξίας της κύριας κατοικίας και του ύψους του μηνιαίου εισοδήματος. Παράλληλα, θα πρέπει να είναι χαρακτηρισμένο και ως “συνεργάσιμος” δανειολήπτης.






newsit.gr