Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΙΣΧΥΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ…
Με αφορμή την παρουσία αντιτορπιλικού του ναυτικού των ΗΠΑ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας στη Βαλτική, οι Ρώσοι προειδοποίησαν πως ο στρατός της χώρας θα απαντήσει με «όλα τα αναγκαία μέτρα» σε τυχόν μελλοντικές περιστατικά.

Η νέα Απαίτηση από Κομισιόν και ΔΝΤ που Θα στείλει Κόσμο στον… θάνατο


ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΕΞΩΝΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ…
Την ώρα που η κυβέρνηση είναι «παγωμένη» από τις αποφάσεις του Eurogroup, στο οποίο αν και διαπιστώθηκε πρόοδος (όπως αναφέρεται!!!) απαιτήθηκε η λήψη πρόσθετων μέτρων τουλάχιστον 3 δισ., με τους δανειστές να έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τους νυν συνταξιούχους.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, Κομισιόν και ΔΝΤ απαιτούν τη μείωση έως και 30% στις συντάξιμες αποδοχές ενώ θα ακολουθήσει το… τέλος των ειδικών μισθολογίων γεγονός που θα σημαίνει μείωση των αποδοχών για περίπου 200.000 υπαλλήλους.
Το νέο πακέτο μέτρων θα αρχίσει να συζητείται από τη Μεγάλη Δευτέρα και αποτελεί νέο μεγάλο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση η οποία θα πρέπει, προκειμένου να κλείσει την αξιολόγηση, να υποχωρήσει από τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!


ΚΛΟΠΗ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ…
Μεγάλη προσοχή προς όλους τους γονείς: Κλέβουν παιδιά στην Αθήνα! Πού έγινε το τελευταίο περιστατικό;
Μεγάλη αναστάτωση στη σχολική κοινότητα της Αργυρούπολης, έχει προκαλέσει η απόπειρα αρπαγής ενός 13χρονου μαθητή, την ώρα που πήγαινε στο σχολείο του (στο 3ο Γυμνάσιο).
Ένα λευκό βαν με φιμέ τζάμια πλησίασε τον μαθητή και μια ηλικιωμένη που καθόταν στη θέση του συνοδηγού, βγήκε και άρχισε να κάνει του κάνει ερωτήσεις. Ο 13χρονος κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και προσπάθησε να φύγει. Η γυναίκα τον έπιασε από το λαιμό και προσπάθησε να τον βάλει στο βαν αλλά το παιδί την έριξε κάτω με μια αγκωνιά και κατάφερε να ξεφύγει. Ενημερώθηκε η αστυνομία και από το σχολείο μοίρασαν σε όλους τους γονείς μια ανακοίνωση που γράφει:
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα το πρωί, άγνωστοι που επέβαιναν σε λευκό βαν, προσπάθησαν να προσεγγίσουν μαθητή μας με σκοπό να τους ακολουθήσει. Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε ξανά τα παιδιά σας για τον τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών. Το περιστατικό γνωστοποιήθηκε στην Ασφάλεια Αργυρούπολης η οποία έθεσε το σχολείο υπό επιτήρηση.
Δείτε πως περιγράφει την επίθεση στον 13χρονο μαθητή, μια μητέρα που είναι φίλη της οικογένειάς του:
“Το περιστατικό έγινε τη Τετάρτη το πρωί στη περιοχή της Αργυρούπολης, την ώρα που το αγόρι της Α΄Γυμνασίου πήγαινε στο σχολείο του. Σταμάτησε μπροστά του ένα Βαν χρώματος άσπρο με φιμέ τσάμια και από μέσα βγήκε μια ηλικιωμένη γυναίκα ψηλή και άρχισε να το ρωτάει διάφορα πράγματα.
Το παιδί στην αρχή απαντούσε στις ερωτήσεις της, μετά από λίγο κατάλαβε ότι κάτι δε πάει καλά και προσπάθησε να φύγει.
Τότε εκείνη το έπιασε από το λαιμό, με σκοπό να το βάλει μέσα στο βαν, αλλά εκείνο κατάφερε να της δώσει μια αγκωνιά. Η ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε κάτω και ευτυχώς το παιδί πρόλαβε και το έσκασε μπαίνοντας σε ένα κατάστημα της περιοχής.
Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία όμως οι δράστες κατάφεραν να εξαφανιστούν. Δε πτοήθηκαν όμως γιατί την επόμενη μέρα, όπως έμαθα, προσπάθησαν να αρπάξουν παιδί δημοτικού, αυτή τη φορά στη περιοχή της Ηλιούπολης”
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ!


Δεν φτάνει που τις τελευταίες μέρες τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν κάνει σουρωτήρι το Αιγαίο και τουρκικά ελικόπτερα πετούν πάνω από ελληνικά νησιά, τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι… προκαλούμε την τουρκική υπομονή και ότι δεν θα πρέπει να παραβιάζουμε την τουρκική κυριαρχία. Μάλιστα!!!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sözçü, οι Έλληνες δεν φτάνει που έχουν καταλάβει παράνομα 17 νησιά και νησίδες στην περιοχή των Δωδεκανήσων που ανήκουν στην τουρκική διοίκηση της Σμύρνης, της Μούγλας και του Αιδινίου, βγαίνει και από πάνω ο αρχηγός του ελληνικού Γενικού Επιτελείου, Evangelos Apostolakis, (τουρκιστί), και κατηγορεί τους Τούρκους ότι προβαίνουν σε προκλητικές παραβιάσεις.
Τα τουρκικά δημοσιεύματα καταγγέλλουν με χαρακτηριστικές φράσεις την πτήση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου κυρίου Αποστολάκη με ένα F-16 στην περιοχή μεταξύ της Εύβοιας και των Ψαρών, γιατί… «παραβίασε» τα τουρκικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή αυτή
Το άκρων άωτο της προκλητικότητας.
Με λίγα λόγια μας πήραν τον γάιδαρο τώρα διεκδικούν και το …σαμάρι.
Και εις ανώτερα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος




hellasforce

GAME OVER


GREXIT
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εμφανίστηκαν αισιόδοξοι χθες εξερχόμενοι από το Eurogroup, ανέφερε η εφημερίδα Le Monde σε χθεσινό της άρθρο. Τονίζει πως ήδη έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση για τις 28 Απριλίου κατά την οποία θα μπορούσε να υπάρξει πολιτική συμφωνία σχετικά με τη λίστα μέτρων που η Αθήνα διαπραγματεύεται με τους δανειστές της από τις αρχές του 2016.
Σύμφωνα με το άρθρο, μετά από τέσσερις μήνες αδιεξόδων, διαφορών μεταξύ των πιστωτών της χώρας (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), φαίνεται πως επιτέλους είναι ορατή η άκρη του τούνελ. Υπό τον όρο να μην υπάρξει ατύχημα, τονίζουν οι γνώστες του ελληνικού ζητήματος, οι οποίοι έγιναν προσεκτικοί, έξι χρόνια μετά το ξεκίνημα των προγραμμάτων βοήθειας προς την χώρα.
«Εκτός από κάποιες λεπτομέρειες, πλησιάζουμε», διαβεβαίωναν χθες στο Άμστερνταμ πηγές προσκείμενες στο θέμα.
Τα μέτρα αυτά που αντιστοιχούν σε εξοικονόμηση της τάξης του 3% του ελληνικού ΑΕΠ (περίπου 5 δισ. ευρώ) είναι απαραίτητα για την εκταμίευση μιας νέας δόσης του δανείου για την Αθήνα στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος βοήθειας προς τη χώρα, ύψους 86 δις ευρώ, που αποφασίστηκε τον Αύγουστο του 2015.
Ένα πρόσθετο πακέτο μέτρων, περίπου 2% του ΑΕΠ (ήτοι 3,5 δισ. ευρώ) έγινε επίσης ομόφωνα δεκτό χθες, ακόμη και από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, χωρίς ενθουσιασμό ωστόσο από την αντιπροσωπία που τον συνόδευε, σημείωσε η εφημερίδα.
«Πρόκειται για μια ασφάλεια», επεσήμανε το εκτελεστικό μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ, ένα πακέτο πρόσθετων οικονομιών, το οποίο θα υλοποιηθεί μόνο σε περίπτωση που τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας απομακρυνθούν πολύ από την πορεία που έχουν χαράξει οι πιστωτές της.
Η πρόταση αυτή φέρεται να έγινε από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τις εαρινές συνόδους του ΔΝΤ στη Ουάσινγκτον από 15 έως 17 Απριλίου με στόχο να περιοριστούν οι διαφορές μεταξύ αφενός της ΕΚΤ, του ΕΜΣ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αφετέρου του ΔΝΤ, το οποίο από το καλοκαίρι του 2015 διστάζει να συνεχίσει την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα.
Οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο ώστε να κλείσουν τη διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την «εγγύηση» των 3,5 δισ. ευρώ. Ο στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας έως τις 28 Απριλίου. Η Αθήνα θέτει ωστόσο τους όρους της: δεν επιθυμεί να διατυπωθούν αναλυτικά οι μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην πρόσθετη εξοικονόμηση. Επίσης, η Αθήνα δεν δέχεται να αναγκαστεί, για άλλη μια φορά, να πειράξει τις συντάξεις των Ελλήνων που υπέστησαν μεγάλες μειώσεις από το 2010.
Χθες έγινε επίσης ένα σημαντικό βήμα: οι υπουργοί της Ευρωζώνης δέχτηκαν να ανοίξει, αυτή τη φορά επίσημα, η διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του τεράστιου χρέους της Ελλάδας (180% του ΑΕΠ). «Ακόμη και ο κ. Σόιμπλε φάνηκε διαλλακτικός», ανέφεραν δύο πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μέχρι πρότινος επαναλάμβανε πως έπρεπε πρώτα να κλείσουν τη συζήτηση για τα μέτρα λιτότητας πριν περάσουν σε κάτι άλλο. «Είναι αδύνατον να συμφωνήσουν οι Έλληνες σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις εάν δεν ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος», πρόσθεσε ανώτερη πηγή χθες στο Άμστερνταμ.
Το πλαίσιο αυτής της διαπραγμάτευσης είναι ήδη γνωστό και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ το επανέλαβε χθες: «Το Eurogroup δεν θέλει ονομαστική μείωση του χρέους. (…) Εξετάζουμε (συνεπώς) δυνατότητες αναδιαμόρφωσης (reprofiling) του χρέους, επέκτασης του χρόνου ωρίμανσης και των περιόδων χάριτος (κατά των οποίων δεν θα αποπληρώνονται ούτε οι τόκοι ούτε το κεφάλαιο)».
Όλοι επιθυμούν την επίτευξη μιας πρώτης πολιτικής συμφωνίας στο Eurogroup της 28ης Απριλίου, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος του χρέους, παρότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναγνωρίζουν πως η συζήτηση είναι πολύ τεχνική και πολύ ευαίσθητη πολιτικά.
Αν όλα προχωρήσουν σύμφωνα με τις προβλέψεις, με την επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις και στο χρέος στις 28 Απριλίου – ή εντός του Μαΐου, εφόσον ενδέχεται να χρειαστούν μία ή δύο συνεδριάσεις του Eurogroup ώστε να συμφωνήσουν όλοι – θα μπορούσε η Αθήνα να λάβει ένα νέο δάνειο (μεταξύ 5 και 7 δισ. ευρώ) στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος βοήθειας. Η Ελλάδα θα μπορούσε να αποπληρώσει εμπρόθεσμα την ΕΚΤ τον Ιούλιο και το Ελληνικό Κράτος, με θετικότερη προοπτική όσον αφορά στην βιωσιμότητα του χρέους, θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναζητήσει το ίδιο κεφάλαια από τις διεθνείς αγορές στους μήνες που θα ακολουθήσουν.

ΣΟΚ! Αυτό Είναι το Μέλλον της Εργασίας στην Ευρώπη!! Προσεχώς και στην Ελλάδα!!!



ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΠΡΟΣΟΧΗ… ΠΡΟΣΟΧΗ… ΠΡΟΣΟΧΗ…
ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΩΠΗΣ…
Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ στέλνει Μήνυμα στους Ευρωπαίους πως οι μουσουλμάνοι μετανάστες θα αποτελέσουν το νέο εργατικό δυναμικό της Γηραιάς Ηπείρου, παρά το γεγονός πως 98 από 100 «πρόσφυγες» έχουν κριθεί ακατάλληλα για εργασία.
Οι γερμανικοί Δήμοι εκτιμούν ότι μόνο το δύο τοις εκατό των μουσουλμάνων προσφύγων που βρίσκονται στο πρόγραμμα επανένταξης, είναι έτοιμο να αναλάβει μια θέση εργασίας. «Δεν είναι έτοιμοι να εργαστούν», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Ο Daniel Greenfield στο άρθρο του «Ο θάνατος της Ευρώπης» αναφέρει: «Οι μουσουλμάνοι μετανάστες είναι γραφτό να αποτελέσουν το σχέδιο αφυπηρέτησης για μια γηράσκουσα Ευρώπη. Αλλά το σχέδιο συνταξιοδότησης «Mohammed» δεν θα σώσει τον Ευρωπαϊκό Σοσιαλισμό. Θα τον θάψει».
ΠΙΝΑΚΑΣ

Το προεδρείο της Εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ...



Εξελέγη το Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και...
των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης, από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας. 

Πρόεδρος αναδείχθηκε ο κ. Σωκράτης Φάμελλος, Αντιπρόεδρος ο κ. Δημήτρης Καμμένος και Γραμματέας η κ. Παναγιώτα Αμανατίδη–Κοζομπόλη.

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Απριλίου, ώρα 11:00, με θέματα τον προγραμματισμό των εργασιών και την ανακοίνωση των πρώτων μαρτύρων.

Σημειώνεται ότι η Εξεταστική Επιτροπή συγκροτείται από τους εξής βουλευτές:

1. Γκιόλας Ιωάννης

2. Θεοφύλακτος Ιωάννης

3. Καββαδία Ιωαννέτα (Αννέτα)

4. Κοζομπόλη–Αμανατίδη Παναγιώτα

5. Λάππας Σπυρίδωνας

6. Μπαλωμενάκης Αντώνιος

7. Παπαδόπουλος Χριστόφορος

8. Παπαηλιού Γεώργιος

9. Σαντορινιός Νεκτάριος

10. Συρμαλένιος Νικόλαος

11. Φάμελλος Σωκράτης

12. Βορίδης Μαυρουδής (Μάκης)

13. Δένδιας Νικόλαος-Γεώργιος

14. Μηταράκης Παναγιώτης (Νότης)

15. Σταμάτης Δημήτριος

16. Τζαβάρας Κωνσταντίνος

17. Κασιδιάρης Ηλίας

18. Λοβέρδος Ανδρέας

19. Καραθανασόπουλος Νικόλαος

20. Μαυρωτάς Γεώργιος

21. Kαμμένος Δημήτριος

22. Γεωργιάδης Μάριος

23. Νικολόπουλος Νικόλαος








nonews news

Τα «αγκάθια» της επίσκεψης Μέρκελ στην Τουρκία...


Τα «αγκάθια» της επίσκεψης Μέρκελ στην Τουρκία

Αυτή τη φορά τα φώτα της δημοσιότητας δεν στρέφονται στην Άγκυρα ή στην Κωνσταντινούπολη, αλλά στο ταπεινό...
Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, στην καρδιά της προσφυγικής κρίσης. Εκεί η Άνγκελα Μέρκελ θα συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό Μεχμέτ Νταβούτογλου, θα επισκεφθεί καταυλισμό προσφύγων από κοινού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς, ενώ θα εγκαινιάσει έναν χώρο συνάντησης για οικογένειες με παιδιά, που δημιουργήθηκε με ευρωπαϊκά κονδύλια. Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου παρατηρεί ότι η Άνγκελα Μέρκελ τολμά, καθώς επισκέπτεται μία περιοχή, για την οποία η Γερμανία έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία. Όλα αυτά στα πλαίσια ενός πρώτου απολογισμού της συμφωνίας του Μαρτίου για το προσφυγικό.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Τουρκία θα επιτηρεί με αυστηρότητα τα σύνορά της ώστε να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές προς την κεντρική Ευρώπη μέσω Ελλάδας, ενώ οι Ευρωπαίοι από την πλευρά τους θα χορηγήσουν στην Τουρκία οικονομική βοήθεια καθώς και σημαντικά πολιτικά ανταλλάγματα, όπως το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, καθώς και η κατάργηση της βίζας για τούρκους πολίτες που επισκέπτονται την ΕΕ.

Η συμφωνία έχει τεθεί σε ισχύ και η μαζική ροή προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα έχει περιοριστεί σημαντικά. Ωστόσο ο εκπρόσωπος των γερμανών σοσιαλδημοκρατών για θέματα εξωτερικής πολιτικής Νιλς Άνεν, μιλώντας σήμερα στη γερμανική ραδιοφωνία (DLF), υποστηρίζει ότι η θετική επίπτωση είναι μάλλον προσωρινή και ότι ουσιαστικά πρόκειται για ένα «διάλειμμα».

«Είναι αλήθεια είναι ότι μας χρειάζεται ένα διάλειμμα, αλλά ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις» προειδοποιεί ο γερμανός πολιτικός. «Ο πόλεμος στη Συρία δεν έχει τελειώσει, πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους για να γλυτώσουν από τον πόλεμο και τη βία. Εμείς έχουμε μία ευθύνη να τους προσφέρουμε καταφύγιο και φροντίδα στις γειτονικές χώρες, όπου κυρίως κατευθύνονται. Και ελπίζω αυτό να είναι το μήνυμα που θα κομίσει η καγκελάριος κατά την επίσκεψή της».

«Να μιλήσουμε ξεκάθαρα και με τους Ευρωπαίους»

Είναι βέβαιο ότι και η Τουρκία από την πλευρά της θα υπενθυμίσει τα συμπεφωνημένα και κυρίως την κατάργηση της βίζας, αλλά και την υπεσχημένη χρηματοδότηση ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι Ευρωπαίοι φαίνεται να καθυστερούν με την συγκέντρωση και εκταμίευση των χρημάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης πρέπει να επισημάνει η καγκελάριος, υποστηρίζει ο εκπρόσωπος των σοσιαλδημοκρατών. «Η γερμανική πολιτική είναι ξεκάθαρη: έχουμε πληρώσει τα χρήματα που υποσχεθήκαμε τόσο στα Ηνωμένα Έθνη, όσο και στα κονδύλια για την Τουρκία. Έχουμε δεχθεί και ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, όπως όλοι γνωρίζουν. Γι αυτό πρέπει να μιλήσουμε ξεκάθαρα και με τους ευρωπαίους εταίρους μας. Η καγκελάριος πρέπει να φροντίσει να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις απέναντι στην Τουρκία. Αλλά πρέπει να θυμίσει στην Τουρκία και τη δική της ευθύνη» τονίζει ο Νιλς Άνεν.

Το ζήτημα της χρηματοδότησης για τη φιλοξενία και περίθαλψη των προσφύγων εξελίσσεται σε μείζον ζήτημα και στο εσωτερικό της Γερμανίας. Μέχρι τη μία το πρωί της Παρασκευής διαπραγματεύονταν για το θέμα αυτό οι πρωθυπουργοί των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, η συζήτηση συνεχίστηκε το ίδιο απόγευμα, χωρίς αποτέλεσμα, και αναμένεται να επαναληφθεί στις αρχές Μαίου. Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχοφερ, κυβερνητικός εταίρος αλλά και «άσπονδος φίλος» της καγκελαρίου, προειδοποιεί: «Περιμένουμε μία πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στη χρηματοδότηση και κυρίως στο κόστος για τη στέγαση των προσφύγων. Γιατί αλλιώς το κόστος θα το επωμιστούν οι δήμοι και οι κοινότητες», τονίζει ο βαυαρός πολιτικός στη γερμανική τηλεόραση.

«Αυτοκριτική» Μέρκελ για την υπόθεση Μπέμερμαν

Κοντά σε όλα αυτά, επανέρχεται η «υπόθεση Μπέμερμαν». Ο δημοφιλής κωμικός του τηλεοπτικού δικτύου ZDF είχε διακωμωδίσει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζ΄πεπ Ταγίπ Ερντογάν με έντονο τρόπο, προκαλώντας την οργή του, αλλά και την ενεργοποίηση σχετικού άρθρου στον γερμανικό ποινικό κώδικα, το οποίο προβλέπει ποινική δίωξη για προσβολή ξένων ηγετών, αλλά μόνο μετά από σχετική εξουσιοδότηση της κυβέρνησης. Στις 4 Απριλίου η Άνγκελα Μέρκελ έδωσε τη συγκατάθεσή της για την εισαγγελική έρευνα, επισημαίνοντας ότι το «σατιρικό ποίημα» του Μπέμερμαν ήταν σκοπίμως προσβλητικό. Το απόγευμα της Παρασκευής και λίγο πριν αναχωρήσει για την Τουρκία, η Άνγκελα Μέρκελ επανήλθε στην υπόθεση Μπέμερμαν και έκανε αυτοκριτική, διασαφηνίζοντας τη στάση της.

Η εξουσιοδότηση προς τη γερμανική δικαιοσύνη να αρχίσει δικαστική έρευνα κατά του Μπέμερμαν ήταν σωστή, υποστηρίζει η καγκελάριος. Όμως, ήταν λάθος να σχολιάσει και η ίδια τη σάτιρα του Μπέμερμαν, δίνοντας την εντύπωση ότι λαμβάνει θέση στην όλη υπόθεση. «Αν υπάρχει κάτι που με εξοργίζει τις τελευταίες ημέρες, είναι ότι στις 4 Απριλίου είχα μιλήσει για μία σκόπιμα προσβλητική ενέργεια με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι έχει κάποια βαρύτητα η δική μου, προσωπική αξιολόγηση. Εκ των υστέρων θα έλεγα σήμερα ότι αυτό ήταν λάθος», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ.




nonews news

Παρέμβαση Ομπάμα κατά του Brexit...


Στο πλευρό του Κάμερον ο Ομπάμα

Σημαντική ώθηση στη φιλοευρωπαϊκή εκστρατεία του Ντέιβιντ Κάμερον δίνει η ισχυρή παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Μπαράκ Ομπάμα...
έφτασε το βράδυ της Πέμπτης στο Λονδίνο, ενώ την Παρασκευή είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ντέιβιντ Κάμερον ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθεί «στο τέλος της ουράς» οποιασδήποτε εμπορικής συμφωνίας αν οι Βρετανοί επιλέξουν η χώρα τους να αποχωρήσει από την Ε.Ε.

Και απάντησε στους ισχυρισμούς των υποστηρικτών υπέρ του Brexit ότι θα μπορούσε η Βρετανία να επαναδιαπραγματευτεί μια νέα εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ: «Εκφράζουν γνώμη για το τι θα μπορούσαν να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σκέφτηκα ότι ίσως να θέλετε να ακούσετε από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών αυτό που νομίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να κάνουν»

Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα, πρόσθεσε και το εξήγησε λέγοντας ότι η Αμερική εστιάζει στις διαπραγματεύσεις με ένα μεγάλο μπλοκ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να κλείσει μια εμπορική συμφωνία.

«Οι ΗΠΑ θέλουν ένα Ηνωμένο Βασίλειο που να είναι ισχυρός εταίρος. Και το Ηνωμένο Βασίλειο διαπρέπει όταν συμβάλει σε μια ισχυρή Ευρώπη», τόνισε.

Κοινή συνέντευξη Τύπου Ντ. Κάμερον - Μπ. Ομπάμα

Παράλληλα, με ένα βαρυσήμαντο άρθρο στην «Daily Telegraph» ο Αμερικανός πρόεδρος δεν περιορίστηκε σε παραινέσεις για την αναγκαιότητα της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά υποστηρίζει ότι η χώρα του έχει αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις της για την ενότητα της Ευρώπης, αφού δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες πολέμησαν και έχασαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της ηπείρου από τον ολοκληρωτισμό και τον αλληλοσπαραγμό.

«Οι δεκάδες χιλιάδες των Αμερικανών που αναπαύονται σε ευρωπαϊκά κοιμητήρια είναι οι σιωπηλοί μάρτυρες των αδιάσπαστων δεσμών της χώρας μου με την Ευρώπη. Είναι αυτοί που μαζί με όλους τους εκατοντάδες χιλιάδες πεσόντων του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, θυσιάστηκαν για τα ιδανικά μιας ενωμένης και ειρηνικής Ευρώπης. Η Ευρώπη των διχασμών και των Πολέμων ανήκει στο παρελθόν και πρέπει, πάση θυσία, να διαφυλάξουμε την ενότητά της.

«Η Μ. Βρετανία είναι η χώρα που μεταλαμπάδευσε στην Ευρώπη τις αξίες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και των φιλελευθέρων ιδεών. Ευρώπη και ΗΠΑ είμαστε αντιμέτωποι με τεράστιες προκλήσεις και κινδύνους μιας αβέβαιης εποχής. Η ισλαμική τρομοκρατία θα ηττηθεί μόνο με την συνεργασία Ευρώπης-ΗΠΑ με την Βρετανία αναπόσπαστο κομμάτι της Ενωμένης Ευρώπης» υπογράμμισε στο άρθρο του ο Ομπάμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα με τον πρίγκιπα Τζορτζ στο παλάτι του Κένσιγκτον
Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Κάμερον επαίνεσε τη Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών (Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου & Επενδύσεων - TTIP) που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ε.Ε. και από την οποία η Βρετανία θα αποκλειστεί σε περίπτωση εξόδου της από την Ε.Ε.

«Εργαζόμαστε σκληρά ώστε να προχωρήσουν (αυτές οι διαπραγματεύσεις), διότι (αυτή η συμφωνία) θα επέτρεπε στις οικονομίες μας να κερδίσουν δισεκατομμύρια και θα αποτελούσε παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.







nonews news

Οι φόροι του προληπτικού πακέτου μέτρων...


Οι φόροι του προληπτικού πακέτου έκτακτων μέτρων


Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας πρόκειται να καθοριστεί το περιεχόμενο του πακέτου προληπτικών μέτρων, σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών. Τα φορολογικά μέτρα...
που αναμένεται να περιληφθούν στο πακέτο είναι:
-η μείωση του αφορολόγητου ορίου. Η έκπτωση φόρου από την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων μειώνεται με τα μέτρα που θα θεσμοθετήσει άμεσα η κυβέρνηση από τα 2.100 στα 2.000 ευρώ που συνεπάγεται μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 9.550 στα 9.091 ευρώ. Το προληπτικό πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνει τη μείωση της έκπτωσης φόρου στα 1.800 ευρώ ή και χαμηλότερα προκειμένου το αφορολόγητο όριο να μειωθεί στο επίπεδο των 8.182 ευρώ ή και χαμηλότερα. Επίσης, υπάρχει και ένα νέο σενάριο για το αφορολόγητο όριο, που κάνει λόγο για μείωση του στα 8.900 ευρώ, αλλά με παράλληλη πρόβλεψη για τις οικογένειες με παιδιά. Γι’ αυτές θα προβλέπεται αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά περίπου εκατό ευρώ ανά τέκνο με αποτέλεσμα μια οικογένεια με δυο παιδιά να κερδίζει το αφορολόγητο όριο που επεδίωκε εξ αρχής η κυβέρνηση.
-η μετάταξη του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού ύδρευσης από το συντελεστή ΦΠΑ 13% στον κανονικό συντελεστή 24%
-η αύξηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 14%
-νέο παρεμβάσεις αύξησης των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως είναι τα καύσιμα
-κατάργηση φοροαπαλλαγών.
Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου των προληπτικών μέτρων δεν θα αφορά αυξήσεις φόρων αλλά περικοπές δαπανών. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται δεδομένο ότι πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο μισθολόγιο του δημοσίου με μειώσεις του συνολικού κονδυλίου του προϋπολογισμού και νέες μειώσεις συντάξεων.




nonews news

ΣΟΚ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ! "Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματά της"

Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ - γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη...
προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ. Μιούλερ αναλύει την θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψιν» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο».

Ο συγγραφέας αποδίδει ωστόσο τα προβλήματα της Ευρώπης όχι μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και σε εσωτερικές αιτίες. «Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας. Από το 2008 όμως οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα», λέει.


Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει ο κ. Μιούλερ και την Ελλάδα. «Ακριβώς στην φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους.

Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.





Η Ευρώπη άρχισε να αυτοσπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το παρακολουθούσαν με ικανοποίηση. Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον έκτο στόλο, αλλά την Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της και τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.

Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», υποστηρίζεται στο βιβλίο.


Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: «Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών.

Μπορεί κάνεις δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη. Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στην διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης. Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ;

Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και την χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές.

Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».

Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, "δεν έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη" και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, "δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία" και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Μιούλερ αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μιούλερ υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν ήθελε την συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Αγγέλα Μέρκελ, Ότμαρ Ίσινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs.

«Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει.

Ο Γερμανός ειδικός εκτιμά ακόμη ότι τα προγράμματα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά. «Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια», υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι το αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον Καγκελάριο Μπρούνινγκ. "Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο απύθμενο".







tromaktiko

"Μας οδηγούν σε εθνικό θάνατο"




Ο κος Μιχαήλ Στυλιανού ήταν προσκεκλημένος της Φωτεινής Μαστρογιάννη στην εκπομπή...
Take the money and run στις 18/4/2016.

Δημοσιογράφος από το 1953 στην εφημερίδα Ελευθερία και κατόπιν στο BBC στο Λονδίνο από όπου παραιτήθηκε με τον απαγχονισμό των Καραολή και Δημητρίου. Έμεινε ανταποκριτής της Ελευθερίας και κάλυψε όλο το Κυπριακό. Επέστρεψε στην Ελλάδα και έμεινε μέχρι το 1967 όπου και εκπατρίσθηκε στη Γαλλία. Εκεί κατέλαβε τη θέση του διευθυντή της ελληνικής εκπομπής της γαλλικής ραδιοφωνίας. Αυτό υπήρξε και το αποκορύφωμα της καριέρας του. Μετά την πτώση της χούντας υπήρξε για επτά χρόνια Σύμβουλος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας και αργότερα ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και του Έθνους.  Επέστρεψε ως γενικός διευθυντής του ΑΠΕ και αποσύρθηκε το 1993. Έκτοτε είναι συνταξιούχος αλλά παραμένει μαχόμενος αγωνιστής της ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον κο Στυλιανού, η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα είναι το αποτέλεσμα μίας εκφυλιστικής διεργασίας που κρατά δεκαετίες. Η διεργασία αυτή ξεκίνησε μετά τον εμφύλιο με την εποχή Καραμανλή. Ο εθνάρχης ήταν ένας έξυπνος πολιτικός χωρίς όμως κουλτούρα. Ήταν επιλογή του Παλατιού και των ξένων. Σε αντίθεση με τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο που ήταν και αυτός δεξιός και ως ένα βαθμό ανόητος αλλά άτομο υψηλοτάτης παιδείας, ο Καραμανλής δεν είχε καμία αισθητική. Κατέστρεψε την αισθητική της Αθήνας μη γνωρίζοντας ότι η αισθητική είναι και παιδαγωγική. Κατέστρεψε την αισθητική σε όλα τα επίπεδα, την ιεραρχία των αξιών. Το χρήμα έγινε η θεότητα και έτσι αρχίζει η κατάρρευση. Οι διάδοχοί του ακολούθησαν αυτή την πορεία.

Η χούντα ήταν η απόλυτη καταστροφή του πολιτισμικού αγαθού της Ελλάδας. Υπήρξε ο θρίαμβος της χυδαιότητας. Την χαριστική βολή έριξε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας ευγενέστατος άνθρωπος αλλά κυνικός και στερημένος πατριωτισμού. Ήταν ένας ειδωλολάτρης, εξουσιομανής και βασικά αδιάφορος. Τότε εισέρχεται ένας ακόμη εκφυλιστικός παράγοντας – η φιλοσοφία του «ωχ αδερφέ». Η φιλοσοφία αυτή καθιερώνεται στην αμφίεση, στη συμπεριφορά, στον τρόπο έκφρασης και στην εργασία. Το φιλότιμο ήταν η τιμή που πρέπει να ακολουθεί κάθε κίνηση του έλληνα, το όνομά του, αυτό που παρέδιδε στα παιδιά του. Αυτά εγκαταλείφθηκαν και κατόπιν εισέβαλλε η τηλεόραση, ο αμερικάνικος τρόπος ζωής, μια θεότητα ο Μαμωνάς, η κατανάλωση και ο ανταγωνισμός με τον γείτονα για την πρόσκτηση αγαθών.

Μπήκαμε στην ΕΕ και καταστράφηκε η βιομηχανίας μας. Θα μπορούσαμε να είχαμε το δικό μας αυτοκίνητο αλλά το σαμποτάρανε προς χάριν των εισαγωγέων.

Εάν δεν μπαίναμε στην ΕΕ θα ήμασταν αυτάρκεις και αγροτικά αλλά και βιομηχανικά. Θα εισάγαμε μόνο ορισμένες πρώτες ύλες ενώ θα εξάγαμε άλλες. Η Ελλάδα είναι μεγάλος εξαγωγέας αλουμινίου και διαθέτει ουράνιο και άλλα ορυκτά. Υπήρχαν τεράστιες δυνατότητες.

Ο Καραμανλής μας έβαλε στην ΕΕ για να μας ασφαλίσει από την Τουρκία και έτσι μπήκαμε και στο ΝΑΤΟ. Τα δύο αυτά όργανα όμως τείνουν να μας εξαφανίσουν ως έθνος. Το ΝΑΤΟ είναι ο δεσμοφύλακας της Ελλάδας, την διαθέτει κατά βούληση. Θέλει, φερ’ειπείν, τη μισή Κύπρο; Την δίνει στην Τουρκία.

Είμαστε ένα έθνος υπόδουλο αλλά και στις δύο αυτές δουλείες εισήλθαμε εθελοντές. Διακριθήκαμε στον πόλεμο της Κορέας και δεν είχαμε καμία υποστήριξη ούτε στο Κυπριακό ούτε στο Αιγαίο. Αντίθετα έχουμε αμφισβήτηση του εναερίου χώρου μας.

Είμαστε εδώ και πολλά χρόνια ένα έθνος μειωμένης κυριαρχίας, τώρα όμως είμαστε υπόδουλο έθνος, μία αποικία.

Η παιδεία μας έχει καταστραφεί. Η συνεχής κατολίσθηση προς τη λύση της ευκολίας, άρχισε στην παιδεία με τον αποκεφαλισμό του αλφαβήτου από τον Ράλλη διότι οι τόνοι και τα σημεία στίξης είναι εκτός από γλωσσικό βοήθημα και άσκηση πνευματικής πειθαρχίας. Όταν από μικρός αποκτήσεις κανόνες του σκέπτεσθαι, ξέρεις και να αξιολογείς.

Μεγάλο μέρος της πνευματικής μας ηγεσίας είναι αλωμένο, μισθοφόροι ΜΚΟ και διάφορων «ανθρωπιστικών» οργανώσεων του Τζωρτζ Σόρος και άλλων think tanks αυτού του είδους που περνάνε το μήνυμα του εθνομηδενισμού και της παγκοσμιοποίησης δηλαδή της μεταβολής των εθνών σε ένα χυλό που αναμειγνύει στο μίξερ της παγκοσμιοποίησης όλα τα έθνη και όλες τις θρησκείες. Από τον χυλό αυτό βγαίνει ένα ρομποτάκι που υπακούει στα συνθήματα της κατανάλωσης. Ετοιμάζουν τον κόσμο του 1984 του Οργουελ και του Θαυμαστού Καινούριου Κόσμου του Αλντους Χάξλεϋ. Στο κέντρο της παγκοσμιοποίησης είναι ο Ρόθτσιλντ. Τα κεφάλαια του Σόρος είναι Ρόθτσιλντ κεφάλαια. Κατασκευάζουν έναν κόσμο ρομπότ, καταναλωτικές μηχανές, χωρίς ιδεολογία, άψυχα όντα, τροφοδοτούμενα με ψευτοηδονές σε μια σκουπιδοδημοκρατία που ελέγχεται από έναν εγκέφαλο.

Η σημερινή εποχή είναι η κρισιμότερη στην ιστορία της ανθρωπότητας γιατί υπάρχει οξεία αντίδραση σε αυτή την επιχείρηση της παγκόσμιας αποβλάκωσης, της επαναφοράς της δουλείας σε μία ρομποτική έκδοσή της. Τα μέσα ενημέρωσης ελέγχονται από αυτό το σύστημα. Η διανόηση ελέγχεται από αυτό το σύστημα. Έπρεπε να φέρουν τον Φαμπρ για να ξεσηκωθούν οι καλλιτέχνες οι οποίοι, κατά τα άλλα, σιωπούν.

Κινδυνεύουμε με αφανισμό του ανθρωπιστικού πολιτισμού. Ότι έκτισε η αρχαία Ελλάδα με το εμβόλιο του χριστιανισμού, το Βυζάντιον, η Ρώμη ως νομικό σύστημα και κατόπιν η γαλλική επανάσταση πάνε να το εξαφανίσουν.

Βασικό όπλο είναι η διαστροφή της γλώσσας, οι λέξεις γίνονται τραβεστί. Ο ανθρωπισμός έγινε ένα όπλο βομβαρδισμού.Ο καλύτερος για τη μεταβολή φύλου στις λέξεις είναι ο Τσίπρας γιατί είναι αριστερός όπου το αριστερός είναι μία ευνουχισμένη λέξη που έπαψε να σημαίνει αντικαθεστωτικός και σημαίνει υπηρέτης της Μέρκελ, υπηρέτης της παγκοσμιοποίησης. Είναι η Αριστερά των υπονόμων.

Δυστυχώς μόνο μία φωτισμένη μειοψηφία έχει επίγνωση του που βρισκόμαστε και υπό ποίους και που μας οδηγούν. Ωστόσο, ο κος Στυλιανού δήλωσε, ότι δεν είναι βέβαιος εάν η μειοψηφία αυτή έχει αντιληφθεί που πραγματικά μας οδηγούν που δεν είναι άλλο από τον εθνικό θάνατο.

Ο εθνικός θάνατος είναι βαρύτερος από τον προσωπικό. Η αξία της πατρίδας δεν είναι ιδιαίτερα αντιληπτή στον μέσο πολίτη ειδικά όταν υφίσταται τη δυναστεία του καθεστώτος δηλαδή της κυβέρνησης.

Αντιλαμβάνεται κάποιος την αξία της πατρίδας μόνο όταν την στερηθεί. Ο Έλληνας δεν έχει αντιληφθεί ότι χάνει την πατρίδα του, ότι θα γίνει μία μειοψηφία δούλων. Ο π. Μεταλληνός είχε πει χαρακτηριστικά Finis Graeciae.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, η παρούσα, πνευματικά υπανάπτυκτη Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να αφομοιώνει πληθυσμούς. Η άγλωσση Ελλάδα, η απαίδευτη.

Στο παρελθόν, η επαφή με το ωραίο της φύσης διαπότιζε τους ανθρώπους, την παράδοση, την Εκκλησία, με αρχές συμπεριφοράς, φιλοσοφίας ζωής και αισθητικούς κανόνες. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν σοφία, είχαν δύναμη αφομοίωσης. Οι δε εκπαιδευμένοι Έλληνες είχαν μία υψηλότατη παιδεία η οποία διαχέετο στην πρώτη ευκαιρία.

Η εισβολή των μεταναστών θα επιφέρει επιδείνωση εκβαρβαρισμού. Το έθνος πεθαίνει, πεθαίνει βιολογικά με την υπογεννητικότητα, τη μετανάστευση, τις αυτοκτονίες και τους φυσικούς θανάτους.Είναι κρίμα που άθλιοι ηγέτες δεν βοήθησαν τον ελληνικό λαό να αναπτυχθεί πνευματικά.

Η έλλειψη ηγεσίας οφείλεται στο πρόβλημα της αδυναμίας ομαδικότητας που αποτελεί εθνική αναπηρία, χαρακτηριστικό ρωμέικο. Η αναπηρία των φωτισμένων και ικανών είναι ο βεντετισμός, το υπερτροφικό Εγώ, η ανυπαρξία κουλτούρας ομαδικής δουλειάς χωρίς την οποία δεν επιτυγχάνεται τίποτα.

Ο άνθρωπος πρέπει να πειθαρχεί στο Εγώ του προκειμένου να απελευθερωθεί η πατρίδα. Οι εθνικές, λοιπόν, παθογένειες καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη τη δημιουργία ενός απαραίτητου πυρήνα, ενός τραστ εγκεφάλων.

Κλείνοντας, ο κος Στυλιανού, δήλωσε ότι ελπίζει ότι η εξέγερση στην ατλαντική Δύση και στις ΗΠΑ που προέρχεται από κινήματα όπως η «δημοκρατική άνοιξη», το κίνημα Nuit debout στη Γαλλία όπου χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται στις πλατείες κάθε βράδυ και συζητούν εναντίον της ΕΕ, κόμματα όπως του Φάρατζ και της Μαρίν Λεπέν που έχουν στιγματισθεί στην χώρα μας ως φασιστικά, όλα αυτά πιθανόν να αποτελέσουν σωτηρία και για την Ελλάδα. Κατά τη γνώμη του εάν δεν είναι έξωθεν η σωτηρία τότε θα καταστραφούμε.

Από τον οδοστρωτήρα που περνά το έθνος, θα επιζήσουν, πιθανόν, κάποια γονιδιώματα και μέσα από το καμίνι μπορεί να ξαναδιαπλαστεί ο άλλοτε Ελληνικός χαρακτήρας, ο Έλληνας που έβγαλε το έπος του 41 που φώτισε όλο τον κόσμο. Αυτά που διέπλασαν τον Έλληνα αυτό ήταν ο λιτός βίος, η παιδεία και οι αρχές της γιαγιάς.

Ο σύγχρονος Έλληνας θα πρέπει πάντα να θυμάται ότι πρέπει να αγωνισθεί γιατί χωρίς τον αγώνα επέρχεται ο θάνατος.




tromaktiko

Μας "κούφανε" ο Κατρούγκαλος: Είπε ότι έγινε παρεξήγηση και το ελεγκτικό συνέδριο έκρινε αντισυνταγματικό το ασφαλιστικό"





Γράφει η Θεοδωροβία Πλακά
Monsieur Κατρούγκαλε, μας έχετε αφήσει "άφωνους" καί "κουφούς" συν τοις άλλοις,με τις τοποθετήσεις σας δημόσια...

Την αντισυνταγματικότητα την ονομάσατε "παρεξήγηση"!

Δεν σας βόλεψε η γνωμοδότηση τού ελεγκτικού συνεδρίου γιά το ασφαλιστικό;
Είπε ξεκάθαρα ότι "το ασφαλιστικό δεν στηρίζεται", άνθρωπέ μου!!

Τί άλλο θα ακούσουμε από τα Συριζαίικα στόματα;
Τα ανώτατα δικαστικά όργανα τού κράτους θα αμφισβητούνται για τις αποφάσεις τους από εσάς, όταν δεν σας συμφέρει ή δεν γίνεται με την σύμφωνη γνώμη των κυβερνώντων;
Δηλαδή αμφισβητείτε καί τίς αποφάσεις τού ελεγκτικού συνεδρίου κατά το δοκούν;

Πού απευθύνεστε αγαπητέ Υπουργέ;

Πόσο άσχετοι και αγράμματοι νομίζετε ότι  είναι οι Έλληνες;

Έχετε καταρρίψει όλα τα ρεκόρ καί δοκιμάζετε τις αντοχές μας.
Γιατί δεν το καταργείτε το ελεγκτικό συνέδριο,αντί να το εξευτελίζετε κατά αυτόν τον τρόπο,αφού αποφασίζετε καί διατάσσετε καί θέλετε να επιβάλλετε την άποψή σας ως την σωστή;
Οι κυβερνητικές σας ενέργειες θα έχουν ολέθρια αποτελέσματα στην κοινωνία.
Ευτυχώς πού τα κυβερνητικά σας περιθώρια στενεύουν.
Ή κοινωνική ανοχή στην λιτότητα θανάτου έχει τελειώσει καί τό γνωρίζετε.

Όλοι οι Έλληνες σας στέλνουμε πλέον ένα μήνυμα κύριε Κατρούγκαλε:
"Είστε εδώ καί καιρό μειοψηφία καί ανεπιθύμητοι κυβερνώντες!

Αποτύχατε παταγωδώς καί μέ έργα καί μέ λόγια καί όσο πάτε γελοιοποιείστε περισσότερο.
Κυβερνάτε Αντισυνταγματικά,κύριε Συνταγματολόγε,γιατί κυρίαρχος είναι ο Ελληνικός λαός,ο οποίος σας εξέλεξε επειδή τον εξαπατήσατε με προεκλογικά ψεύδη ακόμα κι εσείς οι αριστεροί.
Υφαρπάξατε την ψήφο τού λαού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες λαϊκές αντιδράσεις πλέον!
Παραβιάζετε το Σύνταγμα!

Το Σύνταγμα υπάρχει για να τηρείται!
Αντιμετωπίζετε μείζον πολιτικό ζήτημα, διότι υιοθετήσατε καί νομιμοποιήσατε νέα τερατώδη δανειακή συμφωνία, ενώ θα την σκίζατε"!

Όλα αυτά αποτελούν συνταγματική εκτροπή καί ή λύση είναι η προσφυγή στον λαό που θα δώσει όπου αυτός νομίζει την νομιμοποίηση, γιατί  ο Σύριζα με τούς ΑΝΕΛ την έχετε χάσει εδώ καί καιρό,κύριε Κατρούγκαλε, αντισυνταγματικέ συνταγματολόγε!

Τα σέβη μου!

Ο Στρατηγός Χ. Μανωλάς που καρατομήθηκε εν μια νυκτί από τον Πάνο Καμμένο προειδοποιεί: “Ως εδω…”



policenews


Ο Στρατηγός Μανωλάς που καρατόμησε ο Καμμένος μέσα σε μια νύχτα, προειδοποιει: “Ως εδώ και μη παρέκει”

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς εκπέμπει σήμα κινδύνου για την Ελλάδα εκφράζοντας την ανησυχία του για την εθνική ασφάλεια καθώς και τα εθνικά συμφέροντα.
Ο ίδιος, σύμφωνα με στρατιωτικό ιστότοπο, καταφέρεται με σκληρά υπονοούμενα εναντίον της κυβέρνησης (η οποία από φόβο τον καρατόμησε μέσα σε μια νύχτα από αρχηγό του ΓΕΣ) και ξεκαθαρίζει ότι η υπομονή όλων εξαντλήθηκε ειδικά μετά το λαθρομεταναστευτικό κύμα και την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας αλλά και μετά τις αλλεπάλληλες υποχωρήσεις της Ελλάδος στο Αιγαίο.
«Έπρεπε να τρανταχτεί το αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών από τις εκρήξεις και να θρηνήσει το Βέλγιο θύματα, για να αρχίσουμε να ανησυχούμε για θέματα ασφαλείας ή για να το θέσω καλύτερα για την Εθνική ασφάλεια. Μέχρι σήμερα όποιος τολμούσε να θέσει θέματα εθνικής ασφαλείας και εθνικών συμφερόντων σε σχέση με το προσφυγικό ήταν φασίστας ή δεν ήταν πολιτικώς ορθώς. Σε κάθε περίπτωση δεν διήπετο από ανθρωπιστικές αρχές.
[…] Δεν μπορώ όμως να μη θλίβομαι με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το προσφυγικό, όσον αφορά τα θέματα εθνικών συμφερόντων κι εθνικής ασφάλειας. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε μάθει να τα τραβάμε όλα στα άκρα. Δεν μπορούμε δηλαδή να συνδυάσουμε και τον ανθρωπισμό μας αλλά και να διατηρούμε την εθνική ασφάλεια και να εξυπηρετούμε τα εθνικά συμφέροντά μας;
Άντε και να δεχθώ ότι για λόγους ανθρωπισμού αλλάξαμε την πολιτική μας του 2014, οπότε και είχαμε περί τους 80.000 παράνομα εισελθόντες στην χώρα σε σχέση με τους 800.000 του 2015, δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε ότι από το καλοκαίρι και μετά του 2015, η γερμανική πολιτική άλλαξε και σταδιακά έκλειναν τα σύνορα τους αλλά και τα σύνορα των υπολοίπων χωρών, Δυτ. Βαλκανίων, Βίσεγκραντ κλπ; Τι πιο λογικό να αλλάξουμε κι εμείς την πολιτική μας γραμμή, απόλυτα δικαιολογημένα και σύμφωνα με την πρακτική και των υπολοίπων χωρών. […] Θα διερωτηθεί κανείς και τι να κάνουμε πρακτικά.
Είναι απλό: Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
Να κηρύξουμε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Να κλείσουμε τα σύνορά μας κι εμείς για λόγους ασφαλείας. Να ενισχύσουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις στο Αιγαίο και να αναχαιτίζουμε τις προσφυγικές ροές, ενέργεια εφικτή. Να φιλοξενήσουμε σε κλειστού τύπου φιλοξενίας σημεία τους πρόσφυγες/ μετανάστες εντός της χώρας. Να απελάσουμε τους παράνομα εισελθόντες στην χώρα μετανάστες.
Όλες οι κινήσεις να γίνονται με συνοδεία αστυνομικών οργάνων και να διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις στα σημεία φιλοξενίας. Να ενισχύσουμε την ασφάλεια μας, σύμφωνα με τα υπάρχοντα σχέδια σε δημόσιους χώρους και κοινωφελείς εγκαταστάσεις, αδειάζοντάς τα λιμάνια Πειραιά, την Ειδομένη κλπ από πρόσφυγες. Να ενισχύσουμε τις επαφές μας με την Γιουροπόλ. Να ενισχύσουμε τα μέτρα ηλεκτρονικής ασφαλείας, ασφάλειας κυβερνοχώρου κλπ.
Να θέσουμε σε ετοιμότητα τις αντιτρομοκρατικές μας μονάδες. Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να εξασφαλίσουμε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Αυτό αναγράφει η ΠΕΑ της χώρας και ας μην ξεχνά η κυβέρνηση ότι ασκεί την εξουσία της από τον λαό, για τον λαό και το Έθνος.
Εντολοδότης είναι ο κυρίαρχος λαός, αυτής της χώρας, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Κι αν επιθυμούμε να παρέχουμε ανακούφιση σε πληθυσμούς που κινδυνεύουν στη χώρα τους, πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, θα πρέπει πρώτα να υπάρχει αυτή η χώρα και να λειτουργεί. […] Το «προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν», διότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε ένα περιστατικό με ανάμειξη τρομοκρατών, από πρόσφυγες/μετανάστες θα έχει συνέπειες που δεν είναι δυνατόν να υπολογισθούν από τώρα».
Ο ίδιος μάλιστα, στον χαιρετισμό του στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των Αποστράτων Ε.Δ. & Σ.Α. στην Θεσσαλονίκη την προηγούμενη Παρασκευή ανέφερε εμφανώς αγανακτισμένος ότι «εδώ και καιρό μου λένε ψέματα και μου λένε ψέματα διότι οι πρόσφυγες οι οποίοι ήρθαν, δεν ήρθαν για να φύγουν αλλά ήρθαν για να μείνουν. Ήρθα για να διαδηλώσω διότι άνθρωποι επιλήσμονες της ιστορίας τους αποκαλούν τα Σκόπια με το όνομα που το αποκαλούν … ξεχνώντας ιστορίες και όσων έδωσαν τη ζωή τους για το όνομα Μακεδονία. Ήρθα για να διαδηλώσω διότι το Αιγαίο έχει γίνει σουρωτήρι… Χάρη στις πολιτικές που ακολούθησε το ελληνικό κράτος.
Δεν ελέγχουμε το ζωτικό μας χώρο. Ήρθα για να διαδηλώσω διότι εκτός από τα εθνικά θέματα, στα οικονομικά θέματα άνθρωποι που παίρνουν 320.000 ετήσιες αποδοχές κόβουν τις συντάξεις χωρίς να σκέπτονται! Ήρθα για να διαδηλώσω γιατί τα παιδιά μας φεύγουν στο εξωτερικό! Υπάρχει μια θέση για εργαζόμενο ανά 2.000! Ήρθα για να διαδηλώσω γιατί η Ελλάδα π οποία ήξερα και μεγάλωσα δεν είναι πλέον η Ελλάδα που ήξερα, ούτε στο μέλλον θα είναι! Ήρθα για να διαδηλώσω γιατί τα παιδιά μας αξίζουν ένα καλύτερο αύριο!»




http://policenews.eu/