Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Νέα επίθεση Μειμαράκη σε Φίλη...


Δεν κάνει για υπουργός Παιδείας...

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη δήλωση του Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Ο...
Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε ότι οι δηλώσεις τού προξένησαν εντύπωση και σημείωσε πως «τα σενάρια στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Φίλης μπορούμε να πούμε ότι είναι αρκετά».

«Πρώτον ότι τα πιστεύει γιατί είναι απαίδευτος. Δεύτερον ότι θέλει να δημιουργήσει ένα θέμα για να σκεπάσει επικοινωνιακά τα δύσκολα μέτρα που πάνε να περάσουν. Και τρίτο και χειρότερο ότι πάει να δημιουργήσει “καλό κλίμα”, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία, για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία, όπως αυτή ανακοινώθηκε μετά τις εκλογές που κέρδισε ο Ερντογάν. Αυτά είναι επικίνδυνα», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:

Εάν τα πιστεύει αυτά που λέει, δικαίωμά του, αλλά δεν κάνει για υπουργός Παιδείας, πρέπει να φύγει. Εάν το λέει για επικοινωνιακούς λόγους, είναι επίσης επικίνδυνος και δεν πρέπει να φύγει μόνο αυτός. Πρέπει και ο Πρωθυπουργός να πάρει ξεκάθαρη θέση. Εάν πάλι το λέει στέλνοντας μήνυμα στους Τούρκους, του απαντάμε ότι μπορεί να βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση, αλλά εκπτώσεις στα Εθνικά θέματα οι Έλληνες δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε. Δεν θα αφήσουμε να παραγραφεί και να καταγραφεί διαφορετικά η Ελληνική ιστορία.

«Βλέπω λοιπόν ότι αυτοί προχωράνε και σε κάποια επικίνδυνα εθνικά παιχνίδια. Είχαμε τη θεωρία των παιγνίων στα οικονομικά με τον Βαρουφάκη, βλέπω τώρα να έχουμε άλλα εθνικά παιχνίδια με τον κ. Φίλη. Εγώ θα περιμένω ακόμα κάποιες μέρες. Για να πάρει θέση ο Πρωθυπουργός. Και να πάρει θέση και ο Κοτζιάς, ο υπουργός Εξωτερικών. Και να πάρει θέση και ο υπουργός Αμύνης, ο Πάνος Καμμένος. Είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα για να κάνουν το παγώνι, για να κάνουν την πάπια», είπε και υπογράμμισε:

Εμείς ήδη καταθέσαμε ερώτηση στον Πρωθυπουργό, με εκλεκτό συνάδελφο βουλευτή. Για να έρθει ο Πρωθυπουργός στη Βουλή να απαντήσει. Θα δούμε αν θα έρθει. Αλλά και αν δεν έρθει, να ξέρετε θα τον σύρουμε για τα Εθνικά θέματα να έρθει στη Βουλή και να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει, για να γνωρίζουμε οι Έλληνες πολίτες πως θα προχωρήσει η χώρα. Δεν μπορεί πίσω από το χρέος, από την οικονομική πολιτική να κάνει κρυφές συναλλαγές και να έχει κρυφή ατζέντα για όλα αυτά τα ζητήματα...



nonews news

Αυτές είναι οι αρμοδιότητες του ΚΥΣΟΙΠ υπό τον Δραγασάκη...


Στην ανασύσταση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) αλλά και στη σύσταση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) προχώρησε η κυβέρνηση με Πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με...
τα όσα προβλέπουν οι Πράξεις, που δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ την 3η Νοεμβρίου, στο ΚΥΣΟΙΠ, θα προεδρεύει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ως πρόεδρος και οι υπουργοί Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος όπως επίσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Στις συνεδριάσεις θα παρίσταται ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ενώ όποιοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί και ειδικοί γραμματείς κληθούν από τον πρόεδρο θα παρίστανται, αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Το ΚΥΣΟΙΠ θα συνεδριάζει τουλάχιστον ανά 15ημερο με αρμοδιότητα τον συντονισμό, την προώθηση και την υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος, τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, καθώς και τα θέματα ανταγωνισμού και ελέγχου της αγοράς.

Παράλληλα θα έχει υπό την ευθύνη του «την επεξεργασία και διαμόρφωση των στρατηγικών της κυβέρνησης για τη διαπράγματευση του δημοσίου χρέους και τα χρηματοπιστωτικά ζητήματα, καθώς και την υποστήριξη του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών κατά τη συμμετοχή τους στα συλλογικά ευρωπαϊκά όργανα για θέματα αρμοδιότητάς τους».
Σύσταση Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής

Στο ΚΥΣΚΟΙΠ, το οποίο συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά, μετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ως Πρόεδρος, οι υπουργοί Παιδείας, Εργασίας, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ως μέλη. Σε περίπτωση κωλύματος, απουσίας ή αδυναμίας, τον πρόεδρο του Συμβουλίου αναπληρώνει ο υπουργός Εργασίας. Στις συνεδριάσεις παρίσταται και ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης.

Το Συμβούλιο, που θα συνεδριάζει επίσης ανά δεκαπενθήμερα είναι αρμόδιο για:

α) το συντονισμό, την προώθηση και την εποπτεία της υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης, 

β) την επεξεργασία, διαμόρφωση και συντονισμό δράσεων και πολιτικών, που αποσκοπούν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την άμβλυνση των επιπτώσεων της δημοσιονομικής προσαρμογής, ιδίως στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, 

γ) το σχεδιασμό και την παρακολούθηση υλοποίησης διυπουργικών και διατομεακών δράσεων κοινωνικής πολιτικής...





nonews news

Με τους πλειστηριασμούς και τον ΦΠΑ στα νησιά συνδέει το προσφυγικό ο Τσίπρας - «Δίκαια τα αιτήματά σας» λέει ο Σουλτς

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


Με τους πλειστηριασμούς και τον ΦΠΑ στα νησιά συνδέει το προσφυγικό ο Τσίπρας - «Δίκαια τα αιτήματά σας» λέει ο Σουλτς

«Όπως κάθε φορά είχαμε με τον αγαπητό φίλο Μάρτιν μια ειλικρινή συζήτηση», είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας τις δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στο Μέγαρο Μαξίμου.
Χώρα εμπροσθοφυλακής σε προσφυγικές ροές αλλά και χώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη ήδη με ανθρωπιστική κρίση χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας για μία ακόμα φορά ότι στην προσφυγική κρίση πρέπει να βρούμε κοινές λύσεις.
«Σηκώνουμε το βάρος αλλά παράλληλα έχουμε την υπερηφάνεια να συνεισφέρουμε σε αυτό που εμείς ονομάζουμε διάσωση του ανθρωπιστικού προσώπου της Ευρώπης» τόνισε ο Ελληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Πρέπει να κα κινηθούμε με πιο γρήγορους ρυθμούς. Να οργανώσουμε τη συγκροτημένη διαδικασία της μετεγκατάστασης των προσφύγων, να στηρίξουμε τη συνεργασία της ΕΕ με τις τουρκικές αρχές για την εξάρθρωση των δικτύων διακινητών».
«Είναι επιτακτική ανάγκη το προσφυγικό να αντιμετωπιστεί κάτω από τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της ΕΕ, της αλληλεγγύης και του διαμερισμού της ευθύνης», όπως σημείωσε.
Επίσης, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι το δεύτερο δεκαήμερο του Νοέμβρη θα έχει τη δυνατότητα, εκ μέρους της ΕΕ, να συζητήσει με την τουρκική κυβέρνηση ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.
Ο κύριος Τσίπρας αναφέρθηκε και στη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους σε σχέση με το προσφυγικό: Την ίδια στιγμή που οι νησιώτες μας δίνουν από το φαγητό τους στους πρόσφυγες, η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να αυξήσει το ΦΠΑ στα νησιά, είπε ο πρωθυπουργός.
Ενώ είμαστε αναγκασμένοι να παρέχουμε στέγη, έστω προσωρινή για τους πρόσφυγες, δεν είναι δυνατόν να απαιτείται από εμάς να άρουμε τους περιορισμούς στους πλειστηριασμούς της α' κατοικίας των Ελλήνων, πρόσθεσε.
Οι απαιτήσεις αυτές είναι απαράδεκτες και η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να διεκδικήσει, αντιθέτως θα διεκδικήσουμε να δεχθούμε από τους Ευρωπαίους την ίδια αλληλεγγύη που δείχνουμε, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χαρακτήρισε δικαιολογημένα τα αιτήματα του πρωθυπουργού προσθέτοντας ότι τα σημείωσε «με προσοχή» και θα τα μεταφέρει στους συνομιλητές του στις Βρυξέλλες παραπέμποντας και στα όσα θα πει στην έκτακτη σύνοδο κορυφής που συνεκλήθη για τις 12 Νοεμβρίου στη Μάλτα.
Όσον αφορά την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών είπε ότι δεν αρκεί μόνο 8 κράτη μέλη να συμμετέχουν στη διαδικασία μετεγκατάστασης προσφύγων, πρέπει όλοι να συμμετέχουν.
«Οφείλουμε ως ευρωπαικά όργανα και ως κράτη μέλη να σας στηρίξουμε με κάθε τρόπο στο προσφυγικό» πρόσθεσε ο Μάρτιν Σουλτς και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την κυβέρνηση για την ισχυρή δέσμευση της Ελλάδας να ελέγξει τα σύνορα αλλά και να στηρίξει τους πρόσφυγες.
Οι δύο άνδρες νωρίτερα παρευρέθησαν στην πρώτη επιχείρηση μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



hmerisia

Συνωμοσιολογία; Κάτι ετοιμάζουν για την Ελλάδα…

ellada kyros

Οι Σύριοι πρόσφυγες βάζουν φωτιά στο Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη…
 Οι βάρκες που φθάνουν καθημερινά είναι δεκάδες, με τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου να πλημμυρίζουν από μετανάστες.
Η Ελλάδα σε βρίσκεται σε άθλια κατάσταση από οικονομικής και κοινωνικής  πλευράς ενώ καλείται να αντιμετωπίσει, και την μεταναστευτική κρίση…  
Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει τουρκική ιστοσελίδα, το ρωσικό εμπορικό πλοίο Alexandr Tkachenko, διήλθε των στενών του Βοσπόρου στις 31 Οκτωβρίου 2015.
Πρόκειται για ένα από τα μη στρατιωτικά πλοία που χρησιμοποιείται από το ρωσικό στρατό για να μεταφέρει υλικό παντός είδους στην Συρία.
Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο φορτίο του μετέφερε τουλάχιστον 20 εμπορευματοκιβώτια ISO, 4 στρατιωτικά φορτηγά και 10 ρυμουλκούμενα που ήταν επίσης ορατά στο κατάστρωμα.
Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες τα 20 εμπορευματοκιβώτια πιθανότατα να μεταφέρουν το πανίσχυρο πυραυλικό σύστημα klub-K- που δεν χαρακτηρίζεται άδικα ως ο "τρόμος και ο φόβος" της δύσης. 
Πρόκειται  για συνωμοσία ή σενάριο τρόμου;
Οι πρόσφυγες είναι η αιτία που θα ξεσπάσει μία καταστροφική σύγκρουση Ελλάδας- Τουρκίας;
Μήπως το μήνυμα που φέρνουν οι πρόσφυγες από τα πολεμικά μέτωπα της Μ. Ανατολής είναι το μήνυμα της διάλυσης της ΕΕ; Το ανθρώπινο ταξίδι της επιβίωσης, ο πόνος και οι στοιβαγμένες ψυχές σε πλοιάρια, θα αποτελέσουν την ταφόπλακα της ΕΕ;





voice news

Γενοκτονία Ποντίων: Ο Στρατηγός Φράγκος "πυροβολεί" Φίλη! "Ταυτίζεται με τους Τούρκους ΥΠΕΞ"



Image
Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος εναντίον Νίκου Φίλη για τηνΓενοκτονία των Ποντίων. Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ και πρώην ΥΕΘΑ ρωτήθηκε από το metrosport.gr για τις δηλώσεις Φίλη και δεν μάσησε τα λόγια του. «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν μιλάνε για τέτοια θέματα. Ιδιαίτερα για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούν οι θέσεις ενός υπεύθυνου υπουργού να ταυτίζονται με τις θέσεις των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας , όταν η Γενοκτονία έχει αναγνωριστεί επίσημα από το ελληνικό κράτος. Υπάρχει απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου. Το πιο σημαντικό είναι να σταματήσουν να απεμπολούν καθετί το οποίο σε αυτή τη χώρα έχει ηθικές αξίες και τις θυσίες του ελληνικού λαού, όταν έχουμε τόσες χιλιάδες έλληνες πόντιους που έχουν χαθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.  





ethnika themata ellada

Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ



POLYTEXNEIO1
Η κρίση που μας επιβλήθηκε είναι τεχνητή. Απλά γίνεται έναμεγάλο πείραμα για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να χειριστεί η Παγκοσμιοποίηση τις υπερχρεωμένες χώρες. Θέλουν δηλαδή να διαπιστώσουν, μέχρι πόσο μπορούν να αντέξουν οι αντίστοιχοι λαοί την οικονομική καταπίεση και την τρομοκρατία, πριν εξεγερθούν. Έτσι κι αλλιώς οι πάντες ανά τον κόσμο γνωρίζουν ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί ποτέ να αποπληρωθεί. Γιατί επομένως δεν το κάνουν βιώσιμο, ώστε να αποπληρωθεί ένα μεγάλο μέρος του χωρίς να υποφέρει ο λαός;Η κρίση λοιπόν μπορεί να τερματιστεί το ίδιο εύκολα όπως επιβλήθηκε. Είναι θέμα «πολιτικής» απόφασης, που στην ουσία θα προέλθει από την διεθνή οικονομική ολιγαρχία, η οποία στην πραγματικότητα ηγείται της Παγκοσμιοποίησης και του ευρωπαϊκού τέκνου της, δηλαδή της Ευρωζώνης.

Το πείραμα επομένως πιθανολογούμε ότι θα σταματήσει απότομα, λίγο πριν τη λαϊκή εξέγερση. Δεν τους συμφέρει να το πάνε παρακάτω, δηλαδή σε αιματοκύλισμα του λαού, ειδικά μέσα στην Ευρωζώνη, κάτι που θα αμαυρώσει τα σχέδια της Παγκοσμιοποίησης και θα οδηγήσει σε αναβίωση των εθνικισμών.

Όσο όμως εμείς φοβόμαστε, είμαστε τα υπάκουα παιδιά και ανεχόμαστε το πείραμα τόσο προφανώς και το πείραμα θα συνεχίζεται και θα πηγαίνει όλο και πιο βαθιά.



ethnika themata ellada

Ντροπή 485 κωδικοί πληρωμής! Τρία δις κανείς δεν ξέρει που πάνε

treisdis

Εντάξει, τους δημοσίους υπαλλήλους που την βόλεψαν στο Δημόσιο ελέω Κουτσόγιωργα, Παπανδρέου και Κώστα Καραμανλή τους καταλαβαίνω. Ψήφισαν μονοκούκι τον Αλέξη Τσίπρα, πρώτον, γιατί ατημέλητος και αμόρφωτος όπως είναι «τούς πάει» εμφανισιακά και, δεύτερον, γιατί τούς έχει υποσχεθεί ο άνθρωπος ότι τα πάρτυ στο Δημόσιο θα συνεχίζονται. Όχι σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη που όλο για απολύσεις μιλούσε…
Τους διαπλεκόμενους –επιχειρηματίες, παπάδες, δημοσιογράφους και συνδικαλιστές– και αυτούς τους καταλαβαίνω. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η λύση στην αβεβαιότητά τους. Ήταν μία μορφή εγγύησης ότι στην Ελλάδα η ακίνητη κοινωνία θα εξακολουθήσει να παραμένει ως έχει. Πού να καταλάβει ένας ηλίθιος ότι η ακινησία οδηγεί στην γάγγραινα και η τελευταία στον ακρωτηριασμό… Πού να γνωρίζει ο νέος που είναι άνεργος και «αγανακτισμένος» ότι στο Δημόσιο υπάρχουν 485 κωδικοί πληρωμής που κανείς δεν ξέρει πώς λειτουργούν και μέσω των οποίων κάπου 116.000 άγνωστοι γραφειοκράτες εισπράττουν από 14 έως 16 μισθούς ετησίως, χωρίς καμμία περικοπή από το 2009…
Ο απλός πολίτης που φορολογείται πώς μπορεί να γνωρίζει ότι το διαδικαστικό κόστος της γραφειοκρατίας αντιπροσωπεύει περί τα 18 δισεκατ. ευρώ τον χρόνο, από τα οποία τα 3 δισεκατ. περίπου κανείς δεν μαθαίνει ποτέ σε ποιων τις τσέπες πηγαίνουν; Υπολόγισε ποτέ ένας, μόνον ένας, από τους «πιο έξυπνους Έλληνες του κόσμου» πόσο τού κόστισε ο πλασματικός χρόνος που συνυπολογίζεται στην σύνταξη ενός δημοσίου υπαλλήλου από απωλεσθέντα χρόνο απεργιών; Ποιος βέβαια θα πει στα φορολογούμενα υποζύγια ότι από το 1981 έως σήμερα οι απεργίες του δημόσιου τομέα κόστισαν επτά χρόνια (ναι, 7 χρόνια) εργασίας, ήτοι πάνω από 1.600 εργάσιμες ημέρες; Σε χρήμα δε, μιλάμε για το μισό σημερινό ελληνικό δημόσιο χρέος.
Αλλά γι αυτή την ντροπή κανείς δεν μιλάει. Είναι βολικό για τους μπαρουφολόγους να πουλάνε «κατοχικά δάνεια» και άλλα γερμανικά χρέη που θα εισπραχθούν περί το 2.500 μ.Χ. Είναι ευκολότερο για κάποιες καρακάξες να ομιλούν για «επονείδιστο χρέος» και άλλες μπούρδες, παρά να βλέπουν την γυμνή και αποκρουστική πραγματικότητα. Αυτήν που είναι η μεγάλη ντροπή για όλους μας.
Μία ντροπή που έχει βαθειές ρίζες, τις οποίες ο Ευάγγελος Κοροβίνης στο βιβλίο του «Η Νεοελληνική Φαυλοκρατία» (εκδ. Αρμός) τοποθετεί στην εποχή του Κωλέττη. Γράφει, έτσι, τα εξής αποκαλυπτικά:
«Στον Κωλέττη μπορεί να πιστωθεί μία πρώτη αποκρυστάλλωση των φαυλοκρατικών χαρακτηριστικών του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Καλλιέργησε όσο κανείς προηγούμενός του τα σπέρματα της συναλλαγής και της πολιτικής διαφθοράς, ενώ ήταν ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που, διαχειριζόμενος τα κοινά, απέκτησε μεγάλη περιουσία (630.000 δραχμές της εποχής εκείνης). Στόχος του Κωλέττη ήταν η μακροβιότητα των κυβερνήσεών του και όχι οι μεταρρυθμίσεις και η εθνική ανασυγκρότηση. Με τις αθρόες απολύσεις κομματικών αντιπάλων, τον διορισμό ημετέρων, την κατοχύρωση των προνομίων των διαφόρων τοπαρχών και τις εκλογές βίας και νοθείας, ήταν πράγματι ο πρώτος που διασφάλισε μακρόβιες κυβερνήσεις. Χαρακτηριστικό είναι το ωρολόγιο πρόγραμμά του: Μέχρι αργά το απόγευμα ασχολείτο με την διεκπεραίωση ρουσφετιών, πρώτα στην κατοικία του και μετά στην έδρα της κυβερνήσεως. Στην διάρκεια των υπηρεσιακών συσκέψεων που επακολουθούσαν συνήθως κοιμόταν, ενώ απουσίαζε συστηματικά από τις συνεδριάσεις της Βουλής».
Την παραπάνω παράδοση, με κάποιες λαμπρές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα (Καποδίστριας, Τρικούπης, Βενιζέλος Βαλκανικών Πολέμων) ακολούθησαν όλοι οι Νεοέλληνες πολιτικοί, με αποτέλεσμα σήμερα, στον μεταβαλλόμενο κόσμο μας, το φαυλοκρατικό νεοελληνικό σύστημα να είναι και κορυφαίος εθνικός κίνδυνος.





voice news

Τα νέα βέλη της Κωνσταντοπούλου στην κυβέρνηση!

kon



Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook για ακόμη μια φορά εκτόξευσε τα πυρά της στην κυβέρνηση και πέταξε σπόντα ότι ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ήταν εμπλεκόμενος σε γνωστά σκάνδαλα!
«Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν θα ασχοληθεί πια με τα σκάνδαλα Siemens και Λίστας Λαγκάρντ. Εμπρός στον ένδοξο μνημονιακό δρόμο της συγκάλυψης.
Γραμματέας της Επιτροπής Θεσμών ο Βενιζέλος, εμπλεκόμενος κ στον άκυρο συμβιβασμό-σκάνδαλο με τη Siemens και στην υπεξαγωγή της λίστας Λαγκάρντ.
Ο κ. Στουρνάρας και όσοι τον προστατεύουν μπορούν προσωρινά να κοιμούνται ήσυχοι, χάρη στη βολική κυβερνητική πλειοψηφία.
Χτυπάμε τη διαπλοκή», έγραψε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.
zoi




voice news


Συναγερμός! Το Σαββατοκύριακο μην βγείτε από τα σπίτια....

sunefo
Με ιδιαίτερα κακή διάθεση αποφάσισε να κάνει την εμφάνισή του ο φετινός χειμώνας, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, προβλέπονται ακραία καιρικά φαινόμενα.
Πέρα από το γενικότερο κύμα παγετού που προβλέπεται για την Ελλάδα τον φετινό χειμώνα (Έρχεται φονικός χειμώνας!), το ερχόμενο Σαββατοκύριακο πρόκειται να παρουσιάσει κινδύνους, καθώς προβλέπονται ισχυροί ανέμοι, οι οποίοι μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 100 χιλιόμετρα την ώρα!
Πέραν των ισχυρών ανέμων πρόκειται να υπάρξει και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, με το θερμόμετρο σε πολλά σημεία στην βόρεια Ελλάδα όπως η Φλώρινα, η Καστοριά, τα Γρεβενά, η Κοζάνη κ.α. να κυμαίνεται κοντά στους 0 βαθμούς, ενώ οι ορεινές περιοχές ενδεχομένως να πιάσουν και θερμοκρασίες με αρνητικό πρόσημο.
Όσοι προετοιμάζονταν για ταξίδι εντός του διημέρου ίσως θα ήταν καλύτερα να το ξανασκεφτούν, καθώς οι ειδικοί κάνουν λόγο για ύπαρξη θυελλωδών βοριάδων στο Αιγαίο, που τοπικά θα φτάνουν και τα εννέα Μποφόρ.
Στην περίπτωση που επαληθευτούν οι προγνώσεις, θα υπάρξει απαγορευτικό του απόπλου στα νησιά των Κυκλάδων, του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου, με υψηλή την πιθανότητα να δέσουν οι κάβοι και για τα πλοία με αφετηρία την Αττική.
Τέλος, υπάρχει πιθανότητα να πέσουν τα πρώτα χιόνια στα βουνά της κεντρικής χώρας, από υψόμετρα 1200 μέτρων και πάνω.




voice news

Γερμανία η πιο διεφθαρμένη χώρα

german



Η μη κυβερνητική οργάνωση Tax Justice Network, έδωσε στο φως της δημοσιότητας έρευνα με στοιχεία αναφορικά με τις πιο διεφθαρμένες κυβερνήσεις και επιβλαβείς οικονομίες στον κόσμο. Η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της εν λόγου λίστας και θεωρείται μία από τις πιο επιβλαβείς οικονομίες καθώς ρίχνει στον "πάτο" της Ε.Ε οικονομίες άλλων χωρών. 
Ο Μάρκους Μάιτσερ μέλος της οργάνωσης, τονίζει πως υπάρχει και έντονη φοροδιαφυγή στη χώρα. 
Πιο συγκεκριμένα είπε: «Συνεχίζουν να υπάρχουν στη Γερμανία 3 τρισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 3000 δισεκατομμύρια ευρώ από ξένους, τα οποία παίρνουν επιτόκια αλλά δεν φορολογούνται. Ένας γερμανός τραπεζίτης έχει το δικαίωμα να δεχθεί χρήματα ακόμη και αν γνωρίζει ότι προέρχονται από φοροδιαφυγή που έχει γίνει σε άλλα κράτη, από απάτη, παθητική δωροδοκία ή εκβιασμό. Είναι σαν να λέμε: Όσο οι παρανομίες γίνονται στο εξωτερικό, εμείς ευχαρίστως να επωφεληθούμε από αυτό το βρώμικο χρήμα».
Στην όγδοη θέση η Γερμανία ενώ η Ελβετία κατέχει την πρώτη και ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αναλυτικότερα εξηγεί: «Παρατηρούμε μια υποκρισία στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια ηθική με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Υπάρχει πράγματι μεγάλη αποφασιστικότητα όσον αφορά τη δίωξη των αμερικανών φοροφυγάδων και την εφαρμογή των δικών τους φορολογικών νόμων στο εξωτερικό. Όμως δεν συμβαίνει και το αντίστροφο. Οι ΗΠΑ δίνουν ιδιαίτερη προσοχή και δεν μεταβιβάζουν δεδομένα και πληροφορίες εύκολα στο εξωτερικό. Ελάχιστες είναι οι πληροφορίες που μεταφέρουν οι ΗΠΑ στο εξωτερικό σε αντίθεση με αυτές που φτάνουν από το εξωτερικό. Και από αυτό μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι ΗΠΑ εξελίσσονται σε έναν τεράστιο φορολογικό παράδεισο. Χωρίς αμφιβολία είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τα χρήματα επίδοξων φοροφυγάδων».




voice news

Έκτακτο: Πόλεμος Ελλάδας - Βουλγαρίας

evros
Στο προσκήνιο έρχεται για ακόμη μια φορά η ανευθυνότητα της βουλγαρικής κυβέρνησης, της οποίας η πλήρης αδιαφορία για τον ορθό τρόπο χρήσης των φραγμάτων, προκαλεί πολυάριθμες ζημίες κάθε χρόνο για τους κατοίκους του Έβρου.
Ο δήμαρχος Σουφλίου, Ευάγγελος Πουλιλιός, αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, δηλώνοντας πως είναι έτοιμος να προβεί σε μηνύσεις εις βάρος της γείτονας χώρας, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση στην διαχείριση των φραγμάτων.
Αγωνία για το μέλλον του Έβρου προκαλούν τα λόγια του Ευάγγελου Πουλιλιού, κατά την διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Μέσω μεγάλου δικηγορικού γραφείου της Αθήνας θα ξεκινήσω μηνύσεις και αγωγές για ζημίες που γίνονται στο Δήμο μας από τις πλημμύρες. Εναντίον του βουλγαρικού κράτους.»
«Η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας παραχώρησε τη διαχείριση και την εκμετάλλευση των φραγμάτων σε ιδιώτες οι οποίοι -όπως καταγγέλλει- αδιαφορούν και δεν απελευθερώνουν σταδιακά από τώρα ποσότητες υδάτων στα φράγματα που από αυτή την εποχή κιόλας παρουσιάζουν πληρότητα που “αγγίζει” το 99%.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι βάση της διεθνούς νομοθεσίας η πληρότητα των φραγμάτων δεν πρέπει να ξεπερνά το 65%, με τα βουλγαρικά φράγματα να παρουσιάζουν πληρότητα 99%.
Πέραν των εκτενών ζημιών που αναγκάζονται να υποστούν από τις πλημμύρες, ο κ Πουλιλιός φέρνει στην επιφάνεια και μια άλλη όψη του προβλήματος, αυτή των ανθρωπίνων απωλειών.
Συγκεκριμένα τονίζει ότι, κάθε χρόνο χάνουν την ζωή τους δεκάδες μετανάστες στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην Ελλάδα περνώντας τον Έβρο, νούμερα τα οποία πρόκειται να αυξηθούν από τις πλημμύρες που προκαλούν τα βουλγαρικά φράγματα.
Τέλος, ο δήμαρχος Σουφλίου εξαπέλυσε δριμύ επίθεση ενάντια των ελληνικών αλλά και των βουλγαρικών κυβερνήσεων, δηλώνοντας ότι: «Δεν γίνεται εδώ και 25 χρόνια συμφωνία για τη διαχείριση των νερών του Έβρου γιατί υπήρχε αδιαφορία απ’ όλες τις κυβερνήσεις. Τη Βουλγαρία δεν την ενδιαφέρει».





voice news

ΕΚΤΑΚΤΟ! Τρόμος στην κυβέρνηση! Τους άδειασαν οι ΗΠΑ


hpaeyrw


Η Αμερική αποφάσισε να μας δείξει καθαρά όπως φαίνεται ότι δεν είναι "φίλη" μας καθώς πιέζει να υπάρξει άμεσα οριστική απόφαση/διευθέτηση για το χρέος της Ελλάδος.
Για να νομίζουν οι επενδυτές ότι το χρέος της πατρίδας μας είναι βιώσιμο, η Αμερική πιέζει όλο και περισσότερο την Ε.Ε να καταλήξει σε συμφωνία για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους . 
Αμερικάνος αξιωματούχος κατέστησε σαφές ότι: " Η Ευρώπη πρέπει να λάβει δράση ώστε να μειωθούν τα επίπεδα δημοσίου χρέους της Ελλάδας".
Στη συνέχεια αναφέρει πως για να έρθει η αποκατάσταση στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας επιβάλλεται η συμμετοχή της Παγκόσμιας Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Οι ΗΠΑ κάνουν έκκληση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κάτι που απηχεί την θέση του ΔΝΤ. 
Άλλα χρήματα η Ελλάδα δεν θα πάρει αν δεν γίνει αναδιάρθρωση του χρέους.




voice news

ΕΚΤΑΚΤΟ! Πυρηνική κινητοποίηση της Ρωσίας τώρα

pyrhnika
Ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει κινητές μονάδες πυρηνικής ενέργειας στην Αρκτική και θα τις έχει τελειοποιήσει μέχρι το 2020.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έχει ξεκινήσει τις ερευνητικές εργασίες για την ανάπτυξη των κινητών σταθμών που προορίζονται για στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Με τη σοβιετική εμπειρία κατά νου η δημιουργία του πρώτου κινητού πυρηνικού σταθμού είναι πιθανό να λάβει χώρα μέσα στο 2020, μικρό χρονικό διάστημα για τέτοιες κατασκευές. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού έχει παραγγείλει ένα πιλοτικό εγχείρημα, μια κινητή μονάδα και θα τοποθετηθεί σε ερπυστριοφόρο όχημα ή sledged πλατφόρμα.
Αναλυτικά στοιχεία θα παρουσιαστούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Το σημαντικότερο για τους κινητούς σταθμούς πυρηνικής ενέργειας είναι ότι θα μπορούν να μεταφέρουν από τη στρατιωτική πίδακα φορτίο και βαρέα φορτηγά ελικόπτερα, όπως το Mil Mi-26.
Σήμερα, η Ρωσία ολοκληρώνει ένα άλλο έργο μεταφερόμενης πυρηνικής ενέργειας, το πρώτο πλωτό πυρηνικό εργοστάσιο! Κατασκευάστηκε για χρήση στην Αρκτική, το οποίο θα είναι έτοιμο μέχρι τον Οκτώβριο του 2016.




voice news

Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας στη συνάντηση Αλ. Τσίπρα – Ιερώνυμου


ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
Την επανασύσταση της Μεικτής Επιτροπής Κράτους – Εκκλησίας για υπό την προεδρεία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με πρώτο θέμα συζήτησης την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας
συμφώνησαν στη συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Επίσης, θα συσταθεί επιτροπή νομικών για την καταγραφή ζητημάτων σε σχέση με τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας – Κράτους.
Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο, η οποία έγινε σε ανταπόδοση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Αρχιεπισκοπή, ενώ παρόντες ήταν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου και οι Μητροπολίτες Ηλείας Γερμανός και Σιδηροκάστρου Μακάριος.
Στην συνάντηση επιβεβαιώθηκε το κλίμα συνεργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας, για την αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών προβλημάτων, όπως το Προσφυγικό και η ακραία φτώχεια.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι εν όψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα συσταθεί μεικτή επιτροπή νομικών, που θα συζητήσει και θα καταγράψει τα ζητήματα που σχετίζονται με τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας κα Κράτους.

Βούτσης: Ο Σούλτς μου είπε ότι είναι αρρωστημένοι εγκέφαλοι αυτοί που σας τα ζητάνε όλα!


ΣΟΥΛΤΣ
Άφωνοι έμειναν όσοι παρακολουθούσαν την συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ όταν άκουσαν τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση
ο οποίος και προήδρευε να μεταφέρει τι του είπε ο Πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς στο επίσημο γεύμα που είχαν νωρίτερα το μεσημέρι!
Είπε ο κ. Βούτσης: «Είμαι πολύ χαρούμενος! Έρχομαι από το γεύμα με τον Σούλτς. Αναγνώρισε ότι έχουμε σε όλα δίκιο κι ότι είναι ανόητα αυτά που μας ζητάνε, από τα σπίτια που πρέπει να σωθούν μέχρι και το ασφαλιστικό. Μας είπε ότι είναι κάποιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι που θέτουν τέτοια θέματα και σας τα ζητάνε όλα».
Όπως είναι φυσικό, τα όσα είπε ο Πρόεδρος της Βουλής είναι άγνωστο αν επιθυμούσε ο κ. Σούλτς να δημοσιοποιηθούν και σίγουρα αναμένονται αντιδράσεις. Κι αυτό, γιατί μεταξύ των αρρωστημένων εγκεφάλων θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν: η Ανγκελα Μέρκελ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γερούν Ντάισελμλουμ αλλά και ο Πιέρ Μοσκοβισί. Εκτός βέβαια και αν ήθελε να μαθευτεί η θέση του αυτή δια της τεθλασμένης… Ειδικά όμως το τελευταίο σενάριο μάλλον επιστημονικής φαντασίας είναι….

Διευκρινίσεις Ν. Βούτση για τη συνάντηση με Σουλτς


ΒΟΥΤΣΗΣ2
Σε επίσημη και τυπική διάψευση της περιγραφής που έκανε για την συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, προχώρησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση στην Επιτροπή ΔΕΚΟ για τον νέο πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, ο κ. Βούτσης είπε ότι όσα γράφτηκαν ήταν «ελεύθερη απόδοση, αλλά ακριβής σχολιασμός» του κλίματος της συνάντησης, ενώ υπογράμμισε πως δεν πρόκειται για δηλώσεις του.
Εξήγησε ότι μίλησε εκτός μικροφώνου και πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Επιτροπής.

Κουρουμπλής: Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω στα «κόκκινα» δάνεια


ΚΟΥΟΡΥΜΠΛΗΣ
Τη θέση ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να οπισθοχωρήσει στο θέμα των «κόκκινων» δανείων
διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.
Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση έδειξε μεγάλη κατανόηση σηκώνοντας μεγάλο βάρος σε μία δύσκολη στιγμή, ενώ αναφέρθηκε και στο προσφυγικό ζήτημα, εξαίροντας τα αισθήματα και τις δράσεις αλληλεγγύης της «συντριπτικότατης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως τον ενοχλεί ο τρόπος με τον οποίο θέτουν τα ζητήματα οι εταίροι, σημειώνοντας ότι η πρώτη κατοικία στην Ελλάδα δεν είναι κάτι απλό, αφού συνδέεται με την ψυχολογία του Έλληνα.
«Δεν ξέρω πώς αντιλαμβάνονται την πρώτη κατοικία οι Ευρωπαίοι, αλλά εμείς έχουμε αυτή την ιδιοσυγκρασία και δεν μπορούμε αυτό να το τσαλακώσουμε. Δεν μπορεί! Δεν έχουμε λόγο ύπαρξης…», τόνισε και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Ας κάνουν κι αυτοί κάπου πίσω. Έχουν κι αυτοί ευθύνες. Αν νομίζουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα κρίση, ας την αναλάβουν. Επιλέξαμε να είμαστε στην Ευρώπη και θα πιούμε και το ποτήρι αυτό. Τι να κάνουμε; Δεν ήταν συνειδητή μας επιλογή; Ε, ας πιούμε κι αυτό το ποτήρι».

Παπαγγελόπουλος: «Σκιές στον χώρο της Δικαιοσύνης»

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, εξερχόμενος του δικαστικού Μεγάρου του Αρείου Πάγου
μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα την εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και την πρόεδρο του ΑΠ Βασιλική Θάνου, προέβη σε δηλώσεις, στις οποίες, μεταξύ των άλλων, έκανε λόγο για σκιές στο χώρο της Δικαιοσύνης, ενώ αναφέρθηκε και στην πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου.
Σημειώνεται ότι η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του κ. Ζαγοραίου, ξεκίνησε από την Εισαγγελία Εφετών, κατόπιν παρερμηνείας εγγράφου της κ. Κουτζαμάνη.
Ειδικότερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε:
Επισκέφθηκα την εισαγγελέα και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου και ζήτησα ενημέρωση για ορισμένα θέματα που ρίχνουν σκιές στον χώρο της Δικαιοσύνης η οποία, κατά τη γνώμη μου, οφείλει να λειτουργεί σε άπλετο φως. Μεταξύ άλλων ζήτησα ενημέρωση και για την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίου, όπως πληροφορήθηκα από σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με διαβεβαίωσε ότι η ίδια δεν έχει κινήσει αυτή την πειθαρχική διαδικασία. Κατόπιν τούτου, γεννώνται ερωτηματικά αν είναι σύννομη η διαδικασία σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, και θεωρώ ότι πρέπει το θέμα αυτό να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα.
Θα παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα και διαβεβαιώνω ότι θα ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά μου σχετικά με την εν λόγω υπόθεση αλλά και όποια άλλη στο χώρο της Δικαιοσύνης».

Πιέσεις ΗΠΑ σε ΕΕ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους


USA EU
Οι ΗΠΑ πιέζουν τις χώρες της ευρωζώνης να συμφωνήσουν σε μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ώστε να ενισχυθεί
η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην βιωσιμότητα του, δήλωσε στο Bloomberg αξιωματούχος του αμερικάνικου υπουργείου Οικονομικών.
Πιο αναλυτικά, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει δράση για να μειωθεί το συνολικό επίπεδο του ελληνικού χρέους.
Ο ίδιος τόνισε ακόμα πως η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη θα βοηθούσε να αποκατασταθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι η έκκληση των ΗΠΑ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους απηχεί την θέση του ΔΝΤ, το οποίο έχει διαμηνύσει ότι δεν θα προσφέρει νέα χρηματοδότηση στην Ελλάδα αν η ευρωζώνη δεν δεσμευτεί να κάνει κάτι για το χρέος.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Ο Ομπάμα Ετοίμαζε Εδώ και Χρόνια Σκηνικό Πολέμου για τη Συρία!


ΟΜΠΑΜΑ1
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα ετοιμάζει τον αμερικανικό λαό για τον πόλεμο στη Συρία εδώ και χρόνια… Τώρα αρχίζουν να κινούνται τα στρατεύματα ώστε να είναι έτοιμα για την πλήρη επίθεση…
ΟΜΠΑΜΑ2
ΟΜΠΑΜΑ3
ΟΜΠΑΜΑ4

«ΜΠΡΑΒΟ», ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΡΙΑ ΣΤΟΝ κ. ΦΙΛΗ


«ΜΠΡΑΒΟ», ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΡΙΑ ΣΤΟΝ κ. ΦΙΛΗ
Η ανιστόρητη και απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Παιδείας, κ Φίλη, ότι δεν υπήρξε ποντιακή γενοκτονία, ήδη έχει βρει τους χειροκροτητές της από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, όπου πανηγυρίζουν ότι ακόμα και Έλληνες επίσημοι απορρίπτουν αυτά τα… «ιστορικά ψεύδη», ότι δήθεν διαπράχτηκε γενοκτονία στον Πόντο σε βάρος των Ελλήνων.
Ήδη το θέμα πηρέ έκταση στον τουρκικό τύπο με εγκωμιαστικά σχόλια για τον απαράδεκτο κ Φίλη, ο οποίος έδωσε την ευκαιρία στην επίσημη τουρκική πλευρά ενώ ακόμα και Τούρκοι έχουν αναγνωρίσει την γενοκτονία, να εκφράζει την ικανοποίηση της για την… αποκατάσταση της «ιστορικής αληθείας» ακόμα και από Έλληνα υπουργό! Μάλιστα!
Το λιγότερο που πρέπει να κάνει ο απαράδεκτος και ανιστόρητος υπουργός Παιδείας, (είναι δυνατόν να έχουμε ένα τέτοιο υπουργό Παιδείας ;), αν δεν θέλει να ανασκευάσει τις δηλώσεις του είναι να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει μεγάλη έκταση γιατί η γενοκτονία των Ποντίων συνδέεται τα τελευταία χρόνια με την γενικότερη γενοκτονία των χριστιανών της Μικράς Ασίας, δηλαδή και την γενοκτονία των Αρμενίων την οποία έχουν ήδη αναγνωρίσει πολλές χώρες, αλλά και την γενοκτονία των Ασσυρίων που τα τελευταία χρόνια ήρθε στο προσκήνιο ζητώντας και αυτοί την ιστορική και ηθική τους δικαίωση.
Όλοι αυτοί περίμεναν τον κ Φίλη για να… αποκαταστήσει κατά την Άγκυρα, την «ιστορική αλήθεια»!
Αίσχος!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

ΑΘΛΙΕ ΦΙΛΗ, ΜΑΘΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ


image001 (3)
Για την αντιγραφή, Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
Ως ημέρα Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού ορίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο η 19η Μαΐου. Η Τουρκία όμως, όπως και στην περίπτωση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, αρνείται επισήμως μέχρι σήμερα να αναγνωρίσει τις ιστορικές της ευθύνες για τα τραγικά αυτά συμβάντα. Πρέπει πάντως να ομολογήσουμε ότι και εκτός Ελλάδος, δεν είναι ευρύτερα γνωστή η περίοδος αυτή των διωγμών η οποία πρέπει να χωριστεί σε δύο φάσεις: Η πρώτη εκτείνεται χρονικά μεταξύ των ετών 1913- 1918 και η δεύτερη καλύπτει τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας (1919-1922). Διωγμοί εναντίον του ελληνικού στοιχείου είχαν σημειωθεί και κατά το παρελθόν αλλά στις παραπάνω περιπτώσεις έλαβαν τη μορφή της γενοκτονίας ενώ τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν συμπίπτουν με εκείνα του ναζιστικού ολοκαυτώματος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους», από το 1913 μέχρι και το 1918 εκτοπίστηκαν 773.915 άτομα εκ των οποίων τουλάχιστον το ήμισυ έχασε τη ζωή του υπό αντίξοες συνθήκες. Είχε προηγηθεί η έκρηξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1914 οπότε η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν σύμμαχος της Γερμανίας. Εν όψει της συμμετοχής των Τούρκων στον Μεγάλο Πόλεμο, Γερμανοί αξιωματικοί είχαν αναλάβει να αναδιοργανώσουν τον οθωμανικό στρατό. Οι Γερμανοί προέτρεπαν τους Τούρκους να λάβουν προληπτικά μέτρα εναντίον των Ελλήνων επειδή προέβλεπαν ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον πόλεμο στο πλευρό των Αγγλογάλλων και ανησυχούσαν για το ρόλο των χριστιανικών πληθυσμών. Ο Λίμαν φον Σάντερς, στρατιωτικός διοικητής κοντά στον οποίο υπηρέτησε και ο Μουσταφά Κεμάλ, έβγαζε πύρινους λόγους εξάπτοντας το στρατό κατά των Ελλήνων.
Οι Γερμανοί πρότειναν στους Τούρκους να εκτοπίσουν στο εσωτερικό της Μικράς Ασίας τους ελληνικούς πληθυσμούς. Οι εκτοπισθέντες, ηλικίας 20- 45 ετών, κατατάχθηκαν υποχρεωτικά στα λεγόμενα τάγματα εργασίας (αμελέ ταμπουρού) προκειμένου να εργαστούν στην κατασκευή μεγάλων οδικών έργων στην Ανατολία και στη Μεσοποταμία. καθώς επίσης και σε λατομεία και αγροτικές εργασίες. Εκτεθειμένοι σε ακραίες καιρικές συνθήκες, με ελάχιστη τροφή, έπεσαν γρήγορα θύματα της χολέρας και του τύφου και έχαναν τη ζωή τους κατά χιλιάδες. Μετά το 1916, χρονιά κατά την οποία σημειώθηκε η Γενοκτονία των Αρμενίων, ήλθε και η σειρά των αμάχων να υποστούν την ίδια πολιτική εξόντωσης. Ολόκληρες οικογένειες, με βρέφη και ηλικιωμένους, εξαναγκάστηκαν να διανύσουν τεράστιες αποστάσεις στα παγωμένα μονοπάτια των Ποντιακών Άλπειων όπου και άφησαν την τελευταία τους πνοή.
Πρέπει να σημειωθεί οτι μερικές χιλιάδες επέζησαν χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Μητροπολίτη Αμάσειας Γερμανού Καραβαγγέλη. Ιδιαίτερα αγαπητός στο ποίμνιό του, ο ακούραστος κληρικός μιμήθηκε το παράδειγμα του Κοσμά του Αιτωλού αφού στο αμέσως προηγούμενο διάστημα περιόδευε στην περιφέρειά του μέχρι και το τελευταίο χωριό, ιδρύοντας σχολεία και τονώνοντας το εθνικό φρόνημα των κατοίκων. Την περίοδο εκείνη αναβίωσε η πολιτική του εξισλαμισμού ο οποίος παρουσιαζόταν σαν η μόνη διέξοδος για να γλυτώσουν οι Πόντιοι από την πείνα ή το διωγμό. Είναι βέβαια χαρακτηριστικό ότι η πολιτική αυτή σημειώθηκε επί κυριαρχίας των Νεοτούρκων, ενός κινήματος που επιδίωκε να εξευρωπαΐσει και να εκσυγχρονίσει τις δομές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Οι Νεότουρκοι προήλθαν από μια ομάδα διανοουμένων, στρατιωτικών και ανώτατων κρατικών υπαλλήλων που ήλθαν σε επαφή με τα ιδεολογικά ρεύματα της γαλλικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της Γαλλικής Επανάστασης. Ήθελαν να ανακόψουν την φθίνουσα πορεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να παρατείνουν το βίο της με πολιτικές και άλλες μεταρρυθμίσεις που μετέβαλαν το καθεστώς της απόλυτης μοναρχίας σε συνταγματική μοναρχία. Ήθελαν να δώσουν πολιτικές ελευθερίες στις χριστιανικές μειονότητες ώστε να πάψουν να διεκδικούν την εθνική τους χειραφέτηση ενώ παράλληλα καλλιέργησαν τον τουρκικό εθνικισμό ως ενοποιητική ιδεολογία. Μεταβλήθηκαν όμως σε σκληρούς διώκτες των χριστιανικών μειονοτήτων όταν αντιλήφθηκαν ότι ο εκτουρκισμός τους δεν ήταν εφικτός με ειρηνικά μέσα.
Η 19η Μαΐου είναι επίσης η ημερομηνία κατά την οποία ο Μουσταφά Κεμάλ πήγε στη Σαμψούντα προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη με εντολή του Σουλτάνου ως ανώτατος στρατιωτικός επιθεωρητής για να επιβάλλει την τάξη. Η άφιξή του στη Σαμψούντα συμπίπτει με την κατάληψη της Σμύρνης από τον ελληνικό στρατό και εορτάζεται σήμερα στην Τουρκία ως επέτειος του αγώνα της «εθνικής ανεξαρτησίας».
Ο ίδιος ο Κεμάλ στις σημειώσεις του (Νουτούκ), αναφερόμενος στην κατάσταση που αντιμετώπισε την πρώτη ημέρα που έφθασε στην Σαμψούντα καταγγέλλει τον αποσχιστικό ρόλο των Ποντίων. Γράφει ότι δρουν μέσω μιας οργάνωσης με την επωνυμία «Μαύρη Μοίρα» η ύπαρξη της οποίας δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ιστορική έρευνα.
Η επίσημη τουρκική ιστοριογραφία επικαλείται τον αποσχιστικό ρόλο των Ποντίων για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ο Κεμάλ στράφηκε εναντίον του χριστιανικού πληθυσμού του Πόντου (Ελλήνων και Αρμενίων). Το πρόγραμμα όμως του Κεμάλ υπερβαίνει το πλαίσιο της στρατιωτικής αναμέτρησης των κεμαλικών δυνάμεων με τα αντάρτικα σώματα που ίδρυσαν οι Πόντιοι και αποβλέπει στη βιολογική εξόντωση των τελευταίων ώστε να αλλάξει η πληθυσμιακή σύνθεση του Πόντου. Είναι χαρακτηριστικό το υπόμνημα που έστειλε τον Νοέμβριο του 1921 στην Κοινωνία των Εθνών το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «…..ουδέποτε οι Χριστιανοί της Τουρκίας εξετέθησαν εις μεγαλυτέρας καταστροφάς, ειμή υπό το επαναστατικόν καθεστώς του Μουσταφά Κεμάλ». Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο κύμα των διωγμών οι οποίες διήρκεσαν μέχρι την ανταλλαγή των πληθυσμών.
Την περίοδο αυτή τα περιβόητα «Δικαστήρια της Ανεξαρτησίας» εκδίδουν θανατικές αποφάσεις κατά συρροή εκτελώντας κυρίως κληρικούς, δασκάλους, προκρίτους. Όμως οι θανατικές ποινές εκτελούνται και χωρίς δικαστική απόφαση, συνήθως με απαγχονισμό ή με σταύρωση. Εκτοπίσεις, ομαδικές σφαγές, πυρπολήσεις χωριών, κάψιμο γυναικόπαιδων σε «χαμάμ» ή σε σπίτια αποτελούν καθημερινή πρακτική. Διαβόητος σφαγέας αυτής της περιόδου υπήρξε ο Οσμάν γνωστός με το προσωνύμιο Τοπάλ (κουτσός). Οι θηριωδίες που διέπραξε ξεπερνούν κάθε φαντασία και τα σχετικά στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση εκείνων που του ανήγειραν ανδριάντα στον Πόντο. Το σύνολο των εξοντωθέντων Ελλήνων του Πόντου στις δύο αυτές φοβερές περιόδους υπερβαίνει τα 400.000 άτομα.
Σημειώσεις
Χρ. Αγγελομάτη, Χρονικόν Μεγάλης Τραγωδίας, Αθήνα 1971
Κεμάλ Ατατούρκ, Ομιλίες, Αθήνα 1995
Θάνου Βερέμη, Ελληνοτουρκικές Σχέσεις, Αθήνα- Κομοτηνή 1986
Φάνη Κλεάνθη, «Έτσι χάσαμε τη Μικρασία», Αθήνα χ.ημ.
Γ.Θ. Πρίντζιπα, Σαμψούντα και Πάφρα, Πεμπτουσία, τευχ. 11, Απρίλιος- Ιούλιος 2003 σελ. 79- 87 και τευχ. 12 Αύγουστος- Νοέμβριος 2003 σελ. 44-50
Γιώργος Α. Τσούτσος

Χαμός στη Βουλή για τις δηλώσεις Φίλη


ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ
Αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης
με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με αφορμή τις δηλώσεις Φίλη.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι ο υπουργός Παιδείας δεν τολμά να εμφανιστεί στη Βουλή, ενώ παρουσίασε πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας «Σαμπάχ» που αναφέρεται σε όσα είπε ο Ν. Φίλης.
«Η είδηση δεν είναι τι είπε ο Φίλης, αλλά η πατριδοκαπηλεία και η στημένη επιχείρηση στοχοποίησης εναντίον ενός εκάστου υπουργού με την βοήθεια των συστημικών μέσων ενημέρωσης. Να ξέρετε ότι αντέχουμε σ’ αυτού του είδους τον πόλεμο», απάντησε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε πως «η ελληνική Βουλή και η κυβέρνηση έχει θέση. και είναι σεβαστή. Πάψτε να κάνετε επικίνδυνα παιχνίδια. Ο λαϊκισμός έχει τα όριά του και η αντιπολιτευτική διάθεση έχει τα όριά της».

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!


ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ !
ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ 2
ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ 3/11/2015

«ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ


ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ…
Η ενδεχόμενη εμπλοκή του στρατού σε θέματα «εσωτερικής ασφάλειας» εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο επεξεργασίας και μελέτης σε στρατιωτικούς κύκλους. Τέσσερις μήνες μετά τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Πάνου Καμμένου, παρουσία και του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ότι οι «ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα και στο εσωτερικό της χώρας», σε στρατιωτικά «φόρουμ» εξακολουθεί να τίθεται το ίδιο θέμα με ολοένα μεγαλύτερη συχνότητα.
Σε πρόσφατη ημερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) με θέμα «Η εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Παρούσα κατάσταση και προοπτικές» και την παρουσία στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων υπήρξαν εκτεταμένες αναφορές στο ζήτημα ενδεχόμενης ανάμειξης του στρατού σε ζητήματα ασφάλειας και καταπολέμησης του εγκλήματος. Μάλιστα υπήρξαν εισηγήσεις για την ανάγκη ύπαρξης σχετικού νομοθετικού πλαισίου, δημιουργία εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων ειδικών προεπιλεγμένων μονάδων για επεμβάσεις σε προβλήματα εσωτερικής ασφάλειας, για τη μετατροπή της «συνοριοφυλακής» της ΕΛ.ΑΣ. σε παραστρατιωτική μονάδα και άλλες σχετικές αναφορές. Στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων υπάρχει αναφορά ότι «η ενδεχόμενη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε θέματα εσωτερικής ασφαλείας θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς αυτές να εκφεύγουν του θεσμικού ρόλου τους. Αλλως απαιτείται νομική κατοχύρωση…».
Αναλύσεις για δημογραφικό
Η ημερίδα έλαβε χώρα την προηγούμενη Παρασκευή στο κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών σε συνεργασία του ΕΛΙΣΜΕ με το Γραφείο Στρατιωτικών και Αμυντικών Θεμάτων της Ακαδημίας Αθηνών. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ινστιτούτο στρατηγικών μελετών, ανάλυσης και έρευνας. Ασχολείται με ζητήματα γεωπολιτικής, εξωτερικών και εσωτερικών θεμάτων εθνικού ενδιαφέροντος, διεθνών θεμάτων, με έμφαση σε θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Ακόμη, όπως αναφέρεται στον σχετικό ιστότοπο, το ΕΛΙΣΜΕ «μπορεί να προχωρήσει σε μελέτη και παροχή εκτιμήσεων και εισηγήσεων σε φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που προκύπτουν από την ανάλυση των ανωτέρω θεμάτων».
Στην τελευταία ημερίδα υπήρξαν εμπεριστατωμένες αναλύσεις για το «δημογραφικό και τη λαθρομετανάστευση υπό το πρίσμα της Ασφάλειας» με το δεδομένο ότι από το 1950 ο πληθυσμός της Ευρώπης είναι διαρκώς μειούμενος και σε πέντε μεγάλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής ως το 2040 θα έχει δεκαπλασιαστεί με κίνδυνο διαρκούς αύξησης των μεταναστευτικών ροών. Ακόμη υπήρξε εισήγηση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων της ΕΛ.ΑΣ. ταξιάρχου κ. Α. Σούκουλη ότι θα υπάρξει το επόμενο χρονικό διάστημα συνεχής ροή μεταναστών και ότι μεγάλο ζήτημα είναι η παραμονή 2,5 εκατομμυρίων «στάσιμων» προσφύγων στα σύνορα Ιράν και Πακιστάν.
«Η αναγκαιότητα του στρατού»
Ειδικό ενδιαφέρον όμως είχε η εισήγηση του υποστράτηγου εν αποστρατεία και μέλους του ΕΛΙΣΜΕ κ. Ιπποκράτη Δασκαλάκη που έχει και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ο κ. Δασκαλάκης υπηρέτησε σε μάχιμες μονάδες και επιτελικές θέσεις εσωτερικού και εξωτερικού και ήταν επί σειρά ετών διοικητής στο Πεδίο Βολής Κρήτης. Στην εισήγησή του ανέφερε στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου για το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών: «Στο ερώτημα «η γειτονιά σας είναι ένα ασφαλές μέρος για να ζήσετε;» το 85% των Ελλήνων απαντούν θετικά, 5 μονάδες κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης που είναι 90%. Στο ακόλουθο ερώτημα «η χώρα σας είναι ένα ασφαλές μέρος για να ζήσετε;» το ποσοστό των θετικών απαντήσεων κατεβαίνει στο 80% έναντι του επίσης ελαττωμένου ευρωπαϊκού μέσου όρου που είναι 82%.
Τα Σώματα Ασφαλείας – αναφέρομαι σε ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα και Πυροσβεστικό Σώμα – έχουν τον καίριο ρόλο στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας. Παρά τις συχνές πολιτικές κορόνες περί εντυπωσιακών αλλαγών στη δομή, στον τρόπο λειτουργίας και στον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας, η αλήθεια είναι ότι το βασικό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας τους είναι σύγχρονο και συμβατό με των άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Εδώ όμως πρέπει να επισημάνουμε την πρόχειρη και βιαστική θεσμοθέτηση ή κατάργηση και επανεμφάνιση υποβοηθητικών θεσμών και οργάνων (συνοριοφυλακή, αγροφυλακή και αντίστοιχες διωκτικές οικονομικές – τελωνειακές υπηρεσίες) με πολιτικά και κομματικά μόνο κριτήρια. Αποτέλεσμα η μη αναμενόμενη απόδοση αυτών των οργάνων, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού».
«Νομοθετική λύση»
Στη συνέχεια ο πρώην διοικητής σημαντικών στρατιωτικών μονάδων αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων σε ζητήματα εσωτερικής ασφαλείας. Οπως υπογράμμισε, «ο πολιτικός κόσμος, υπό τα φαντάσματα του παρελθόντος, αρνείται να αντιμετωπίσει το υπαρκτό πρόβλημα της απευκταίας αλλά πιθανόν απαραίτητης πιο ενεργής εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων σε θέματα εσωτερικής ασφαλείας. Η εμπειρία άλλων – εξίσου δημοκρατικών – χωρών, όπως η Γαλλία, έχει αποδείξει την ανάγκη περιορισμένης στρατιωτικής εμπλοκής σε θέματα αντιμετώπισης τρομοκρατίας. Αμφότερες οι ηγεσίες, πολιτική και στρατιωτική, και για διαφορετικούς λόγους εξορκίζουν μια τέτοια πιθανότητα.
Επειδή όμως με τους εξορκισμούς και τις ad-hoc λύσεις δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα, καλό θα είναι να υπάρξει μια συναινετική εξεύρεση νομοθετικής λύσεως στα δημοκρατικά πλαίσια μιας ευνομούμενης κοινωνίας. Αναφέρομαι δηλαδή στη νομοθετική κατοχύρωση των αναγκαίων προϋποθέσεων και συνθηκών για την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων και ενίσχυση των Σωμάτων Ασφαλείας όταν το μέγεθος και η φύση των απειλών δεν είναι αντιμετωπίσιμες από τα τελευταία. Συγχρόνως όμως πρέπει να υπάρχει ανάλογη και εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων σχεδίαση και προετοιμασία εμπλοκής – ενίσχυσης με προεπιλεγμένες μονάδες και για συγκεκριμένες αποστολές».
Για να συμπληρώσει αμέσως μετά ότι «το πρόβλημα της διαχείρισης των συνόρων, η λύση δεν μπορεί συνεχώς να μετακυλίεται στις πλάτες των Ενόπλων Δυνάμεων. Ισως η μετατροπή της συνοριοφυλακής κατά τα πρότυπα ενός οργανωμένου εξειδικευμένου παραστρατιωτικού σώματος διαχείρισης συνόρων, με επιπρόσθετη δυνατότητα συμμετοχής σε συγκρούσεις εντός κατοικημένων τόπων να είναι η βέλτιστη λύση».

Το Τέλος της Ελλάδας – ΈΡΧΕΤΑΙ – Η Απόλυτη Προδοσία της Άθεης Κυβέρνησης


ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ….
Σκληρότερο αντιρατσιστικό νόμο φέρνουν τα κύματα των προσφύγων
«Τρία σε ένα»… θα είναι το νέο νομοσχέδιο που θα θέσει σε διαβούλευση –πιθανόν- εντός της εβδομάδας το υπουργείο Δικαιοσύνης, με αιχμή του δόρατος την αυστηροποίηση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας ενόψει της εγκατάστασης των χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας και την καθημερινή έλευσή τους στα ελληνικά εδάφη. Οι φόβοι για αύξηση των εγκλήματα για φυλετικούς λόγους, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη δια του υπουργού Νίκου Παρασκευόπουλου να κάνει πιο σκληρό το νομικό πλαίσιο για όσους διαπράττουν εγκλήματα για φυλετικούς λόγους. Άλλωστε είναι διεθνές πλέον φαινόμενο η αύξηση των προσφυγικών ροών να προκαλεί έξαρση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, κυρίως σε ακραίες, αντιευρωπαϊκές δυνάμεις.
Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τρία σκέλη:
Ρατσισμός
Με το νέο νομοθέτημα θα είναι αυστηρότερες οι ποινές για πράξεις ή παραλείψεις που σχετίζονται με ρατσιστική βία, που εκδηλώνεται για λόγους φυλετικούς, θρησκευτικούς ή άλλης διαφορετικότητας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκνομες συμπεριφορές, οι οποίες αναμένεται να απασχολήσουν περισσότερο τις αρμόδιες αρχές, ενόψει και των προσφυγικών κυμάτων που σημειώνονται στη χώρα. Μη ξεχνάμε ότι η αντιρατσιστική νομοθεσία άλλαξε πρόσφατα επι υπουργίας Χαρ. Αθανασίου.
Τα ομόφυλα ζευγάρια
Το δεύτερο θα αφορά στην επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια , κάτι που αποτελεί και πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και ανάγκη ώστε να σταματήσουν οι καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Έτσι, το υφιστάμενο σύμφωνο συμβίωσης θα επεκταθεί πλέον και στα ομόφυλα ζευγάρια ενώ ρυθμίζονται θέματα καθημερινότητας, περιουσιακά και άλλα, ανθρώπων με διαφορετική σεξουαλική επιλογή. Μέριμνα θα υπάρξει και για το ζήτημα της διατροφής σε περίπτωση λύσης του συμφώνου, σύμφωνα με τους κανόνες του οικογενειακού δικαίου που αφορούν και τα διαζύγια. Επίσης θα υπάρξει για πρώτη φορά τεκμήριο πατρότητας για παιδιά που γεννιούνται από γονείς που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, χωρίς οι ρυθμίσεις αυτές να περιλαμβάνουν τους ομόφυλους, αφού – προς το παρών -εξαιρούνται ρητά από το δικαίωμα της υιοθεσίας.
Καταργείται το πλαφόν για αποζημιώσεις
Η τρίτη διάταξη θα αφορά τις αποζημιώσεις για δημοσιεύματα του Τύπου (συκοφαντική δυσφήμιση) σε περιπτώσεις αγωγών και αστικών διεκδικήσεων από πολίτες. Έτσι, καταργείται το κατώτερο πλαφόν των 10 χιλιάδων ευρώ, ως βάση για αποζημιώσεις που οφείλουν να καταβάλλουν τα έντυπα ΜΜΕ, και εφεξής το ποσό θα είναι στην απόλυτη κρίση των δικαστικών αρχών. Θα μπορεί δηλαδή να είναι και πολύ πιο κάτω από 10 χιλιάδες ευρώ. Επίσης καινοτομία αποτελεί ότι θα είναι πλέον θεσμοθετημένη η διαδικασία διόρθωσης από την πλευρά του εντύπου ή του μέσου μαζικής ενημέρωσης πριν δοθεί η δυνατότητα στον πολίτη να προσφύγει δικαστικά. Η αγωγή θα μπορεί να υποβληθεί μόνον αν η «διόρθωση» δεν ικανοποίησε τον πολίτη. CAPITAL