Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ! Ταξίαρχος του Στρατού ζητά να Αναπτυχθεί και να Επέμβει Άμεσα ο Στόλος στο Αιγαίο!


Ταξίαρχος του Στρατού καταγγέλει και ζητά να Αναπτυχθεί Άμεσα ο Στόλος στο Αιγαίο!1
Να αναπτυχθεί και να επέμβει ο Στόλος‏
Γράφει ο Ιωάννης Ξηρός*
Ο Κατακλυσμός της Ελλάδος από μουσουλμάνους πρόσφυγες απειλεί πλέον ευθέως την κοινωνία μας,την εθνική μας ιδιοπροσωπία,την ίδια την σύνθεση του πληθυσμού μας,τον πολιτισμό μας.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΗΡΟΣΕίναι παρήγορο που τον τελευταίο καιρό έπεσε ένας ακόμη μύθος της Αριστεράς,αυτός της πολυπολιτισμικής κοινωνίας.Βλέπουμε τον ηγέτη της,τον κ.Αλέξη Τσίπρα να εκλιπαρεί τους Ευρωπαίους για άνοιγμα συνόρων,αυτός που μέχρι πρότινος με τους συντρόφους του μιλούσε για ανοικτές πόλεις,για ανοικτά σύνορα,για ανοικτές θάλασσες και πάλι καλά που δεν μιλούσαν και για ανοικτά…σπίτια.
Αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση σύντομα θα καταρεύσει και ένας άλλος μύθος,αυτός της πονόψυχης Ελλάδας μας που όλους συμπονά και συντρέχει και αυτό θα γίνει μόλις εξαντληθούν τα αποθέματα της αγαθοεργίας,της ελεημοσύνης και της υπομονής μας.
Ο λαϊκισμός της Μεταπολίτευσης και η διεθνιστική ρητορεία της Αριστεράς που κατέληξε στην καταγγελία κάθε εθνικού σ΄αυτόν τον τόπο μας τύφλωσε τόσο πολύ που δεν βλέπουμε την απειλή που απειλεί να μας μετατρέψει σε μουσουλμανική χώρα,μειονότητα στον τόπο που απελευθέρωσε ένας Κολοκοτρώνης.
Η πονόψυχη και φιλόξενη Ελλάς θα καταλήξει μαγνήτης κάθε μουσουλμάνου Ασιάτη ή Αφρικανού που μην μπορώντας να φύγει,απλά θα μείνει στην χώρα των πονόψυχων και θα γεννοβολά τόσο,ώστε η Ελλάς να μην μπορεί να αναγνωρίσει τον εαυτό της στον καθρέφτη.
Για τους ανόητους που συγκρίνουν την μουσουλμανική μαζική μετανάστευση και προσφυγιά με την προσφυγιά των Ελλήνων της Μ.Ασίας το 1922, θυμίζω οτι οι Μικρασιάτες Έλληνες άφησαν με διεθνή συνθήκη έναν πρώην ελληνικό τόπο και πήγαν σ” έναν άλλον ελληνικό τόπο.
Οι μουσουλμάνοι που έρχονταιι απρόσκλητοι και σωρηδόν στον δικό μας τόπο,αντί να πάνε σε άλλες μουσουλμανικές χώρες της περιοχής δεν είναι το ίδιο.
Ο γράφων ζητά αυτό που ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτωρ Όρμπαν ζήτησε από καιρό.Να αναπτυχθεί ο ελληνικός πολεμικός στόλος στα εθνικά χωρικά μας ύδατα και να εφαρμόσει αποτροπή.Αν χρειασθεί να αν αναποδογυρίσουν στην αρχή & κάποιες βάρκες ,ας γίνει.
Ούτως ή άλλως το κρίμα είναι στον λαιμό της Τουρκίας που τους στέλνει εδώ. Για τους λαθρομετανάστες απαιτείται εγκλεισμός μέχρι να αναγκασθούν οι ίδιοι να ζητήσουν επαναπατρισμό με την οικονομική βοήθεια της Ευρ.Ένωσης…Συμβουλεύω ταχύτητα στα παραπάνω,διότι η Πατρίς ευρίσκεται πράγματι εν κινδύνω.
* Ο Ιωάννης Ξηρός είναι Ταξίαρχος ε.α.Υ.Γ Ο Ταξίαρχος Ξηρός ταξιδεύοντας στην Τουρκία με αποστολή δεν δίστασε να σηκώσει την Ελληνική Σημαία στην Κορυφή της Τουρκίας δίπλα από την Τούρκικη ,παρουσία και της Τούρκικης Αποστολής!! (φώτο)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Τσίπρας Στόχος Μονoμανίας;


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Του Μιχαήλ Στυλιανού
Ο εκλεκτός συνεργάτης της εφημερίδας «Tο Παρόν», άλλοτε Δ/ντής της Ντώϋτσε Βάλλε και τέως ευρωβουλευτής κ. Κώστας Νικολάου, είναι ο ηθικός αυτουργός της σημερινής παρουσίας του γράφοντος, σε εθνική συγκυρία όπου η καταθλιπτική συναίσθηση ματαιότητος του ορμήνευε στροφή σε κάποιαν άλλη ενασχόληση, φυγής από την περιβάλλουσα ασφυκτική πραγματικότητα.
Επειδή το να αρθρογραφείς για την διάσωση προσφιλούς σου στέγης –της πατρίδας σου εν προκειμένω- που βλέπεις να καταρρέει χωρίς ελπίδα ανόρθωσης, ισοδυναμεί με μονομανία και σπατάλη του πολύτιμου εναπομένοντος χρόνου σου. Ο φίλος κ. Νικολάου όμως άλλου είδους μονομανία μου καταλόγισε, στο κατά τα άλλα πολύ κολακευτικό άρθρο του: «την μονομανία να επιτίθεται συνεχώς και σφοδρότατα στον Τσίπρα». Και αυτό με υποχρεώνει σε επεξηγηματική τοποθέτηση.
Η διάγνωση είναι εσφαλμένη: μεγεθύνει τον Τσίπρα και μικραίνει τον γράφοντα. Του οποίου οι δύο εμμονές έχουν πολύ υψηλότερο ανάστημα και ανήκουν στον κόσμο των ιδεών. Η εμμονή και στοχοποίηση προσώπων δεν είναι το είδος της δημοσιογραφίας που διδάχθηκε και άσκησε από το 1953 -όπως και πολλοί συνάδελφοι της ίδιας γενιάς. Και οι πολιτικοί όμως δεν έβλαπταν τότε την Ελλάδα τόσο. Υπήρχαν ακόμη μερικοί που πέθαιναν πτωχοί, αρκετοί που νοιάζονταν και για την Ελλάδα και άλλοι τόσοι που ήξεραν την παραίτηση για λόγους ευθιξίας. Η κατρακύλα άρχισε από το ’65.
Τον Τσίπρα καθιστά στόχο καθημερινής οξύτατης πολεμικής, παλαιών στελεχών (της παράταξης που οδηγεί στην ανυπαρξία) και των λίγων δημοσιογραφικών διαμαντιών της παρούσης γενιάς, η καθημερινή απλόχερη εισφορά του στην εθνική συμφορά, της οποίας αυτός είναι ο τελευταίος και καταλυτικός συντελεστής.
Το πρόσωπο αυτό ως περίπτωση έχει ήδη εδραιωθεί ως το μεγαλύτερο και το εθνοκτόνο Ψεύδος της ελληνικής ιστορίας. Που επισκίασε –και απειλεί να παραγράψει- τα ψεύδη και τις ανομίες των προκατόχων του. Επειδή εκείνοι δεν εκπροσωπούσαν παρά τη δάνεια εμπιστοσύνη ποσοστού ψηφοφόρων στα ψεύδη τους. Αυτός, ως άτομο εκπροσωπεί κάτι λιγώτερο ακόμα κι’ από τον Κυριάκο: ουσιαστικά την μεταμελημένη επιλογή του Αλαβάνου και την ηγεσία κόμματος τού 3 έως 5 %. Υπέκλεψε όμως, με δόλο, την ηγεσία μεγάλου λαϊκού κινήματος, υποδυόμενος προσωπικότητα και χρησιμοποιώντας γλώσσα που εξέφραζε την καταπιεσμένη υπερηφάνεια του ελληνικού κυττάρου, με μοναδικό –ταπεινό- στόχο την άλωση της εξουσίας. Αργότερα αποδείχθηκε πως δεν είχε κανένα άλλο σχέδιο, πλην του τακτικού σχεδίου της εξαπάτησης, συνεργατών, «συντρόφων», ψηφοφόρων: του ελληνισμού.
Η βαρύτητα του εγκλήματος συνίσταται στο ότι αυτά διεπράχθησαν σε μια χώρα δεμένη χειροπόδαρα, με ένα παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο χρέος, εγκλωβισμένη σε ένα ληστρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, της Νομισματικής ΄Ενωσης και με ένα λαό ηθικά μεταλλαγμένο, προπαγανδιστικά λοβοτομημένο σε υποταγή, και καθημαγμένο μετά πεντάχρονη αιμορραγία και σωφρονιστική αγωγή με τα εργαλεία των ΜΑΤ. Εκείνη τη στιγμή, αυτό το άτομο, που μιμήθηκε τη φωνή της Ντολορές Ιμπαρούρη- Πασιονάριας, και φόρεσε τη μορφή του Αλιέντε, βρέθηκε να ηγείται ενός κινήματος που εξέφραζε μια θαυμαστή αναλαμπή της Ρωμιοσύνης, που κατέπληξε πνευματικές κορυφές , ξύπνησε λαούς σε πανευρωπαϊκό κίνημα και ύψωσε ανάστημα απέναντι στην Ευρώπη του 4ου Ράιχ.
Στα μέσα του περασμένου Ιουνίου, το δημοψήφισμα, όπου -στη μεγάλη πλειοψηφία του- ο ελληνικός λαός εξέφραζε πια την εμπιστοσύνη του στον εαυτό του, ήταν η στιγμή για την εθνική Έξοδο. Από την Ευρωζώνη. Και από την ηθικά διάτρητη και ετοιμόρροπη Ε.Ε. –εάν μας εκβίαζαν. Τα αγαθά της συμμετοχής στην οποία ξεδιπλώνονται τώρα και με το μεταναστευτικό. Τώρα που όλα τα πολιτικά παραμύθια του μεταπολέμου -για συμμαχίες ασφάλειας και ενώσεις ευημερίας και αλληλεγγύης- καταρρέουν σαν πύργος από σημαδεμένα τραπουλόχαρτα…
Σήμερα, με μιαν άλλη, έντιμη ελληνική ηγεσία, άλλη θα ήταν η μοίρα του τόπου. Με αγώνα, αποφασιστικότητα, καρτερία και πείσμα, που θα κέρδιζαν και παγκόσμιο σεβασμό και αλληλεγγύη και συμμαχίες και θα οδηγούσαν σε αποτίναξη των δεσμών, γρήγορα θα ξαναπαίρναμε την ανηφόρα. Αλλά και το δημοψήφισμα ήταν τακτικό τέχνασμα του ταχυδακτυλουργού (κόλπο διαφυγής από δεσμεύσεις τιμής) που αστόχησε. Περίμενε «Ναι» το άτομο και η παρέα του και τους βγήκε το «ΟΧΙ».
Το «παιχνίδι» (δηλαδή ο αγώνας, οι συνεργάτες αγωνιστές, οι «σύντροφοι», οι ψηφοφόροι, ο λαός: η Ελλάδα) ήταν «στημένο», είχε προπωληθεί –αντί πινακίου εξουσίας. Το κίνημα της εθνικής αναστήλωσης δέχθηκε πισώπλατα πλήγμα στιλέτου. Το ευρωπαϊκό κίνημα «ζάρωσε». Κατέρρευσε το εθνικό γόητρο. Και η Ελλάδα κατάντησε ζητιάνος, κλωτσοσκούφι, έρμαιο των πιο πρωτογόνων ενστίκτων διαφόρων ευυπόληπτων «συμμάχων», «εταίρων» και γειτόνων, χωματερή απόθεσης των «ανθρωπίνων απορριμμάτων» των εκασταχού συμμαχικών βομβαρδισμών .
Κάθε σελίδα του ημερολογίου εισάγει τώρα και νέες εστίες φωτιάς στα Τάρταρα της υποδούλωσής μας, από όπου η εκλογή Κυριάκου ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, μας έκλεισε και κάθε τρύπα διαφυγής – υπό μια μεταβατική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, από πρόσωπα αναμφισβήτητης αξίας, εντιμότητας και πατριωτισμού, υπό τον Κώστα Καραμανλή. Toν οποίο υποδείκνυε, ως πόλο εθνικής συνένωσης , η μετριοπάθεια, η σύνεση, ο πατριωτισμός και η απουσία εξουσιομανίας.
Είχε οσμισθεί αυτή η στήλη, πριν ένα χρόνο, αυτή την γοργή κατρακύλα στο βάραθρο, όταν έγραφε, μετά την πρώτη συμφωνία-κυβίστημα, της 20ής Φεβρουαρίου, ότι άρχισε το στριπ-τηζ του Τσίπρα στο παλκοσένικο των Βρυξελλών, που θα καταλήξει, με στρινγκ και παντούφλες, στη θωρακισμένη λιμουζίνα του Βενιζέλου





hellasforce

Δημοψήφισμα στην Ελβετία...


Δημοψήφισμα στην Ελβετία για την απέλαση μεταναστών που παρανομούν... για την απέλαση προσφυγων και μεταναστών...
Οι πολίτες της Ελβετίας καλούνται σήμερα να ψηφίσουν σε ένα δημοψήφισμα σχετικά με την αμφιλεγόμενη πρόταση να απελαύνονται αλλοδαποί όταν...
παραβιάζουν τον νόμο, πρακτικά για οποιοδήποτε αδίκημα: από την παραβίαση του ορίου ταχύτητας, ως την ανθρωποκτονία.

Την πρόταση αυτή έκανε το αντιμεταναστευτικό Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP), το οποίο έχει τη μεγαλύτερη ισχύ από όλα τα κόμματα στο Εθνικό Συμβούλιο (κάτω Βουλή), καθώς οι ξένοι αποτελούν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας.

Οι Βρυξέλλες και η Βέρνη κατέληξαν σε μια συμφωνία επί της αρχής για την εφαρμογή της θεμελιώδους αρχής της ελευθερίας της κίνησης των προσώπων το 1999. Με βάση αυτή τη συμφωνία, οι πολίτες της Ελβετίας και της ΕΕ έχουν δικαίωμα να κινούνται ελεύθερα από τη μια στην άλλη. Πάνω από ένα εκατομμύριο υπήκοοι κρατών μελών της ΕΕ ζουν μόνιμα σήμερα στην Ελβετία, ενώ περίπου 300.000 περνούν τα σύνορα καθημερινά για να πάνε στις δουλειές τους, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ).

Η πρωτοβουλία του SVP επικρίθηκε σφοδρότατα από πολιτικούς, κρατικές υπηρεσίες, οργανώσεις αρωγής και μη κυβερνητικής οργανώσεις. Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την πρόταση, ενώ η οργάνωση αρωγής Caritas Internationalis και άλλες ΜΚΟ έκαναν παρόμοιες τοποθετήσεις.

Η Ελβετή υπουργός Δικαιοσύνης Σιμονέτα Σομαρούγκα καταδίκασε την πρόταση που τίθεται σε δημοψήφισμα σήμερα, χαρακτηρίζοντας την «απάνθρωπη» και κρίνοντας ότι αποσκοπεί να θέσει την Ελβετία υπεράνω και πέραν του διεθνούς δικαίου.

Από τη δική της πλευρά, η αναπληρώτρια γραμματέας του SVP Ζίλβια Μπερ δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι η χώρα της δεν έχει επιδείξει αρκετά σκληρή στάση έναντι των εγκληματιών και δεν έχει ποτέ χρησιμοποιήσει την απειλή απέλασης ως αποτρεπτικό μέσο.

Ο Γκρέγκορ Ρουτς, άλλο ένα μέλος του κόμματος, υποστήριξε ότι αλλοδαποί διαπράττουν το 73% των διαρρήξεων, το 61% των βιασμών και το 58% των ανθρωποκτονιών στην Ελβετία, επικαλούμενος στατιστικές της αστυνομίας.

Το δημοψήφισμα ενδιαφέρει ιδιαίτερα μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους Ελβετία, καθώς σε αυτές απασχολείται ένας μεγάλος αριθμός ξένων. Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται μεν τις ανησυχίες που υπάρχουν, αλλά πρόσθεσε ότι η Ελβετία πρέπει να ξανασκεφτεί τις πολιτικές που την έκαναν τόσο ελκυστική για τις πολυεθνικές.

Τον Δεκέμβριο η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια για να μειωθεί η μετανάστευση από την ΕΕ. Η εξέλιξη αυτή καταγράφηκε με βάση το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος που είχε διεξαχθεί το 2014, στο οποίο το 50,3% τάχθηκε υπέρ της πρότασης της δεξιάς να επιβληθούν εκ νέου ποσοστώσεις για τους 
υπηκόους κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μεταναστεύουν στη χώρα.




nonews news

Μουζάλας: Υποβάλαμε στην ΕΕ σχέδιο έκτακτης ανάγκης...


Ομολογία Μουζάλα: Υποβάλαμε στην ΕΕ σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ΕλλάδαΣτην αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση υπέβαλε σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των προσφυγικό ροών προχώρησε το πρωί της Κυριακής ο Γιάννης Μουζάλας.

«Δυστυχώς το..
σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί, το έχουμε ποσοτικοποιήσει και σε είδη, και σε χρήματα και σε προσωπικό» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολτικής, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται εγκλωβισμένοι 22.000 άνθρωποι.

Αν και διέψευσε τις πληροφορίες για 120 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, είπε ότι «στη Μακεδονία θα έχουμε 4 κέντρα υποδοχής προσφύγων και τα υπόλοιπα θα μοιραστούν κατά μήκος του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη». «Θα το απλώσουμε σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί να είναι για μικρό διάστημα σε αποθήκες αλλά παγκόσμια έτσι συμβαίνει μέχρι να φτιαχτούν οι χώροι» συμπλήρωσε.

«Είναι χώροι έκτακτης ανάγκης. Ο πληθυσμός να μην φοβηθεί ότι θα παραμεινουν εκεί μόνιμα» συνέχισε.

Κατά την εκτίμησή του επικαλούμενος την ιστορία και τις μελέτες είπε στο MEGA ότι «μέσα στον επόμενο μήνα υπολογίζουμε ότι θα έχουμε έναν αριθμό ανθρώπων που θα εγκλωβιστούν που θα είναι ανάμεσα στις 50.000 με 70.000 ανθρώπους».

Ωστόσο κατά τον ίδιο «δεν είναι τραγικό το να κηρυχθεί η χώρα σε έκτακτη ανάγκη γιατί αυτό μπορεί να σου λύσει τα χέρια σε προσλήψεις. Από ό,τι ξέρω δεν έχει υπάρξει απόφαση γι' αυτό αλλά σε επίπεδο πολιτικής προστασίας υπάρχουν τέτοια σχέδια»

Η κυβέρνηση κατά τον κ. Μουζάλα έχει προτείνει στην Ευρώπη αναλογική κατανομή εξηγώντας ότι «με βάση αυτούς που πέρασαν από την Ελλάδα θα μπορούσαν να είναι 30.000».

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι θα δημιουργηθεί ένα σποτ σε συνεργασία με τον ΟΗΕ που θα τους ενημερώνει στις χώρες τους ότι «η Ειδομένη είναι κλειστή μην πουλάτε τα σπίτια σας για να έρθετε στην Ελλάδα».






nonews news

Ο Κάμερον προειδοποιεί για το Brexit...


Κάμερον: Οι υποστηρικτές του Brexit να αναγνωρίσουν τους κινδύνους
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε σήμερα όσους υποστηρίζουν το "Brexit" να αναγνωρίσουν τους κινδύνους που ενέχει μια τέτοια εξέλιξη, καθώς η έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την οποία θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου βρίσκεται στο...
επίκεντρο έντονης δημόσιας συζήτησης.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα The Daily Telegraph ο Κάμερον αποκαλεί "στοίχημα του αιώνα" μια ενδεχόμενη έξοδο από την ΕΕ. «Όταν ζητείται από αυτούς που διεξάγουν εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας να παρουσιάσουν ένα σχέδιο της χώρας εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γίνονται ασαφείς", γράφει ο πρωθυπουργός. Και προσθέτει: "Αυτό που προτείνουν σήμερα είναι ένα άλμα στο σκοτάδι».

«Δεν αρκεί απλά να διαβεβαιώνουν ότι όλα θα είναι καλά όταν θέσεις εργασίας και το μέλλον της χώρας μας διακυβεύονται», επιμένει.

Ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ανατρέπει επίσης το επιχείρημα ότι η Βρετανία θα εξακολουθήσει να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά μετά την έξοδο από την Ένωση των 28. "Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για μένα ότι η μόνη βεβαιότητα μιας εξόδου (από την ΕΕ), είναι η αβεβαιότητα. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι αν εγκαταλείψουμε την Ευρώπη".

Η εκστρατεία υπέρ ή κατά ενός "Brexit" είναι σε πλήρη εξέλιξη από τότε που ο βρετανός πρωθυπουργός απέσπασε την περασμένη εβδομάδα παραχωρήσεις από τους ευρωπαίους εταίρους του Λονδίνου.

Ο Κάμερον έλαβε χθες την ομόφωνη στήριξη των κεντρικών τραπεζιτών κατά τη διάρκεια της συνόδου της G20 στη Σανγκάη, οι οποίοι τόνισαν "το σοκ μιας ενδεχόμενης εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση" ανάμεσα στους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Ωστόσο ο Κάμερον πρέπει να πείσει και τους δικούς του ανθρώπους: έξι υπουργοί του και πολλοί βουλευτές του συντηρητικού κόμματός του δηλώνουν υπέρ του "Brexit".

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο χαρισματικός συντηρητικός δήμαρχος του Λονδίνου που τάσσεται υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, κατηγόρησε τους αντιπάλους του ότι "υπερβάλλουν τους κινδύνους". "Η Βρετανία θα μπορούσε να έχει ένα λαμπρό μέλλον με μια πιο δυναμική οικονομία και έναν πιο ευτυχισμένο λαό", δήλωσε στην εφημερίδα The Times.








nonews news

Κουτσούμπας: «Το Grexit παραμένει στο τραπέζι»...


Δημήτρης Κουτσούμπας
Ανεξάρτητα από την αξιολόγηση και τα μέτρα το Grexit παραμένει στο τραπέζι, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος τόνισε ότι η σχετική συζήτηση πρέπει να ειδωθεί στο φόντο των ...
πολύ μεγάλων ανταγωνισμών εντός της Ευρωζώνης για την διαχείριση της κρίσης.

Σε συνέντευξη στην «Ημερησία» ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι οι λαϊκές αντιδράσεις έχουν αποτρέψει την κυβέρνηση να φέρει στην Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, συμπληρώνοντας όμως ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες πως μια κινητοποίηση από μόνη της μπορεί να αποτρέψει συνολικά τα αντιλαϊκά σχέδια.

Ανέφερε ότι το ΚΚΕ δεν αντιλαμβάνεται τον συλλογικό δίκαιο αγώνα να εκφράζεται με φαινόμενα προπηλακισμού βουλευτών, επισημαίνοντας ότι «άλλοι ήταν αυτοί που στο παρελθόν πρωτοστατούσαν σε τέτοιες ενέργειες και σήμερα όλα αυτά τους γυρνάνε μπούμερανγκ».

Χαρακτήρισε τα «ανοιχτά ενδεχόμενα» συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης ή και εκλογών ως επιλογές του αστικού πολιτικού συστήματος, θεωρώντας ως το πλέον σημαντικό «ο λαός να αχρηστεύσει τις παγίδες, να γίνει ένα ουσιαστικό βήμα στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε κατεύθυνση σύγκρουσης με το αδηφάγο κεφάλαιο και την εξουσία του».

Είπε ότι «πολύ περισσότερο κόσμος από το σημερινό εκλογικό ποσοστό του Κόμματος αντιλαμβάνεται πως η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μοναδική ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση», παρά την «ανακριβή εικόνα που δίνεται», επισήμανε ότι «η λαϊκή δυσαρέσκεια από μόνη της δεν οδηγεί αυτόματα σε εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ».

«Τα δημοσιονομικά είναι "στενά" μόνο για το λαό»

Όταν ρωτήθηκε για το εάν συμφωνεί με την θέση της κυβέρνησης περί λύσης σε αγροτικό ή ασφαλιστικό που πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα στενά δημοσιονομικά της χώρας, είπε ότι «τα δημοσιονομικά είναι «στενά» μόνο για το λαό. Για το κεφάλαιο προβλέπονται απλόχερες παροχές».

«Οι δικές μας προτάσεις ξεκινούν από τη λογική ο λαός να μην πληρώνει τα βάρη της κρίσης, να μπορεί να ζει με δικαιώματα και να καλύπτει σύγχρονες ανάγκες» τόνισε, προσθέτοντας ότι «γι' αυτό ζητάμε να επιστραφούν πίσω όλα τα κλεμμένα των ασφαλιστικών ταμείων που έκλεψαν κράτος και μεγαλοεργοδοσία. Γι' αυτό ζητάμε η λαϊκή αντίδραση να μετατραπεί σε συνειδητή αμφισβήτηση του καπιταλιστικού συστήματος».

Σε ότι αφορά τα περιθώρια διαπραγμάτευσης για βελτίωση των όρων της συμφωνίας με τους δανειστές και το αν η προσπάθεια για να τεθούν «κόκκινες γραμμές» από την πλευρά της κυβέρνησης είναι μάταιες, είπε ότι κριτήριο της κυβέρνησης «δεν είναι η αναπλήρωση των απωλειών που είχε ο λαός στα χρόνια της κρίσης αλλά το πώς θα περάσει τα μέτρα που έχει ανάγκη και ζητάνε κεφάλαιο και κουαρτέτο και την ίδια στιγμή να κάμψει τις λαϊκές αντιδράσεις. Γι αυτό όπως έχουμε πει επανειλημμένα έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά».

Σχετικά με τους αγώνες των αγροτών είπε ότι αυτοί, όπως και των άλλων εργαζομένων, είναι υπό την «ομπρέλα» των δίκαιων αιτημάτων τους, προσθέτοντας ότι «όποιος βλέπει κομματικές ομπρέλες αδικεί τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς και άλλων αγωνιζόμενων τμημάτων του λαού» και τονίζοντας ότι «η στήριξη ενός κόμματος σε έναν αγώνα δε σημαίνει και «κομματική ομπρέλα» ιδιαίτερα όταν αυτός ο αγώνας συσπειρώνει ανθρώπους με κριτήριο τα κοινά τους συμφέροντα και όχι με το τι ψήφισαν».

Επισήμανε την αναγκαιότητα εισόδου νέων δυνάμεων στον αγώνα με ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας και κυρίως με στόχευση του πραγματικού αντιπάλου και των πραγματικών αιτιών των προβλημάτων και όχι μόνο του πολιτικού προσωπικού του συστήματος.

«Απευθείας μεταφορά των προσφύγων στον προορισμό τους»

Το ΚΚΕ είχε διατυπώσει εξαρχής συγκεκριμένες προτάσεις «που δεν έγιναν δεκτές και όσες έγιναν δεν υλοποιήθηκαν», υπενθύμισε ο κ. Κουτσούμπας που επανέλαβε την θέση του Κόμματος ότι «δεν έχει νόημα η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών»

Υπογράμμισε ότι «εθνική συνεννόηση» δεν μπορεί να υπάρξει «με την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που αποδέχονται τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, οι οποίες ευθύνονται για τα κύματα των προσφύγων - μεταναστών και τα οποία ζητούν να εφαρμοστούν αποφάσεις της ΕΕ, που δημιουργούν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας».

Το ΚΚΕ έχει προτείνει «την απευθείας μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) στα κράτη τελικού προορισμού τους, σε αντίθεση με hot-spots ή κέντρα μετεγκατάστασης διαλογής και εγκλωβισμού.

Επίσης και από τα νησιά μας. Έχουμε προτείνει ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Και φυσικά να δυναμώσει η πάλη του λαού ενάντια σε πολέμους κι επεμβάσεις στην περιοχή, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς τους πολέμους, που θα δημιουργούν περισσότερους ξεριζωμένους.

Τέλος, επανέλαβε ότι η λύση στο προσφυγικό δεν βρίσκεται στην υλοποίηση των αποφάσεων της ΕΕ, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση διότι στήριξε αυτές τις αποφάσεις και είπε ότι οι κυβερνητικές ευθύνες μεγαλώνουν μετά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο «με πρόσχημα το προσφυγικό, γιατί ουσιαστικά η παρουσία του σχετίζεται με τον πόλεμο και τους ανταγωνισμούς στη Συρία και θα αξιοποιηθεί από την Τουρκία για να προβάλλει τις γνωστές τις αξιώσεις για γκρίζες ζώνες και συγκυριαρχία στο Αιγαίο».










nonews news

Τιμώρησαν τους «σωτήρες» οι Ιρλανδοί...



Μεγάλη ήταν η ήττα για την απερχόμενη κυβερνητική συμμαχία στην Ιρλανδία που επέβαλλε αυστηρά μέτρα λιτότητας την τελευταία πενταετία. Το κόμμα Φίνε Γκάελ που ηγείτο της συγκυβέρνησης χάνει...
πάνω από 20 έδρες ενώ αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει και ο έτερος σύμμαχος, το Ιρλανδικό Κόμμα των Εργατικών.
Οι Ιρλανδοί (που υποτίθεται ότι βγήκαν από τα μνημόνια) γύρισαν την πλάτη στα νούμερα, αφού παρόλο που το ΑΕΠ της χώρας φαίνεται να αυξήθηκε κατά 7% το 2015 και το ποσοστό ανεργίας στα χαρτιά είναι στο 9,5% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας αυξήθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Σχεδόν 3,2 εκατομμύρια Ιρλανδοί ψήφισαν για να εκλέξουν 158 βουλευτές με τη συμμετοχή να είναι παρόμοια με των προηγούμενων εκλογών (70%). Εννέα είναι τα κόμματα που θα συμμετέχουν στη νέα Βουλή σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ήταν διαθέσιμα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Το Φίνε Γκάελ στην πρώτη καταμέτρηση λαμβάνει 25,52%. Το Εργατικό Κόμμα εξασφαλίζει αντίστοιχα 6,61% σημειώνοντας πτώση μεγαλύτερη από 12 μονάδες, το κεντροδεξιό Φιάνα Φάιλ, ενισχύει τη δύναμή του από 6,5 μονάδες και εξασφαλίζει ποσοστό 24,35%. Το αριστερό εθνικιστικό κόμμα Σιν Φέιν του Τζέρι Ανταμς αναδεικνύεται τρίτη πολιτική δύναμη με 17,83 ενισχυμένο κατά οκτώ μονάδες.

Το αποτέλεσμα της κάλπης θα οδηγήσει πιθανώς σε διεξαγωγή νέων εκλογών ενώ υπάρχουν αναλυτές που υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης του μεγάλου συνασπισμού μεταξύ των δύο αντιπάλων κομμάτων της κεντροδεξιάς που κυβερνούν εναλλάξ τη χώρα από το 1932. Κάτι τέτοιο αποκλειόταν μέχρι σήμερα από τον 'Εντα Κένι, ωστόσο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο ίδιος δήλωσε ότι στις επόμενες 36 ώρες θα κάνει μια πρόταση για την διακυβέρνηση της χώρας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι, τα μικρά κόμματα (Πράσινοι, σοσιαλδημοκράτες κ.α.) και τα κινήματα κατά της λιτότητας συγκεντρώνουν ποσοστό 28%.




nonews news

Περιμένοντας το ΔΝΤ…



Η απειλή της «διπλής παγίδας» - νέας πιστωτικής ασφυξίας και κλειστών συνόρων – καραδοκεί, Ουάσιγκτον, Βερολίνο και Αθήνα συμφωνούν ότι επείγει να κλείσει η αξιολόγηση, ο ρόλος και οι απαιτήσεις του ΔΝΤ όμως κρατούν ακόμη το θρίλερ ανοιχτό.

 Μετά και την....
τριπλή, μέσα σε 24 ώρες, παρέμβαση του Τζακ Λιου, στο οικονομικό επιτελείο αισιοδοξούν ότι οι επικεφαλής του κουαρτέτου θα επιστρέψουν εντός της επόμενης εβδομάδας – «πιθανότατα έως την Τετάρτη, σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος -, ωστόσο, ουδείς μπορεί ακόμη να διαβεβαιώσει ότι είναι εφικτός ο στόχος της Αθήνας να κλείσει η αξιολόγηση εντός του Μαρτίου με δεδομένες τις επίμονα σκληρές απαιτήσεις του Ταμείου.

Γιάννης Δραγασάκης και Γιώργος Κατρούγκαλος εξαπέλυσαν παράλληλες αιχμές για το ρόλο του Ταμείου μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ το θέμα ετέθη και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες ο πρωθυπουργός με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, παρουσία και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η επικοινωνία Τσίπρα - Λιου

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε και στον Τζακ Λιου ότι «η Ευρώπη δεν αντέχει την ταυτόχρονη διαχείριση δύο πολύ σοβαρών κρίσεων όπως το προσφυγικό  και η οικονομική κρίση», ενώ αμφότεροι συμφώνησαν ότι η αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει γρήγορα.

Κατά την ενημέρωση από το αμερικανό υπουργείο Οικονομικών, ο Τζακ Λιου τόνισε εκ νέου και την ανάγκη να τηρήσουν οι Ευρωπαίοι τη δέσμευσή τους για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ενώ ανάλογα ήταν τα μηνύματα που εξέπεμψε ο αμερικανός υπουργός και στις επαφές που είχε το τελευταίο 24ωρο με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Παρ΄ότι, ωστόσο, στις συνομιλίες επισημάνθηκε ότι είναι σημαντικό «και για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, και για το ΔΝΤ» να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, παραμένει αβέβαιο το εάν η Ουάσιγκτον προτίθεται να πιέσει το Ταμείο να κάμψει τις απαιτήσεις του.

Εκτός συμφωνίας οι απαιτήσεις του Ταμείου

Το ΔΝΤ δεν έχει υπαναχωρήσει μέχρι στιγμής από την ατζέντα Τόμσεν που απαιτεί μέτρα έως και 9 δις μέσα στην επόμενη τριετία – απαίτηση, που για την ελληνική κυβέρνηση αποτελεί casus belli και τελεί πλήρως εκτός της μνημονιακής συμφωνίας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση του tvxs,  ΕΔΩ










nonews news

Δεν κατανοεί την πολιτική των Ελλήνων τώρα ο Φάιμαν...



«Δεν κατανοώ πλέον την πολιτική των Ελλήνων», δηλώνει τώρα ο καγκελάριος της Αυστρίας,  Βέρνερ Φάιμαν, συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να δρα σαν γραφείο ταξιδίων και..
να στέλνει αλλού όλους τους πρόσφυγες».

Σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα σημείωσε ότι «η Ελλάδα υποδέχθηκε τον τελευταίο χρόνο 11.000 πρόσφυγες, ενώ εμείς 90.000. Αυτό δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί».

Ο καγκελάριος της Αυστρίας τονίζει ότι η χώρα του θα παραμείνει συνεπής στη γραμμή της και θα διατηρήσει στους 37.500 τον αριθμό των αιτούντων άσυλο που έχει αποφασιστεί ως ανώτερο όριο για φέτος.

Επανέλαβε ότι η Ε.Ε. θα μπορούσε να υποδεχθεί πάνω από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες, εάν εφαρμοζόταν αναλογικά σε όλες τις 28 χώρες-μέλη της Ε.Ε. η αυστριακή ποσόστωση.







nonews news

Ψηφίζουν για το «Κοινοβούλιο του Κέντρου»...


Σταύρος Θεοδωράκης - Φώφη Γεννηματά
Η έγκριση της εισήγησης του Σταύρου Θεοδωράκη, στην οποία προτείνει τη συγκρότηση του «Κοινοβουλίου του Κέντρου», θα γίνει με ηλεκτρονική ψηφοφορία το μεσημέρι στο 2ο Συνέδριο του Ποταμιού, που...
ολοκληρώνονται σήμερα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε όλες οι δυνάμεις του ευρύτερου χώρου και της Κεντροαριστεράς να ξεκινήσουν διάλογο από τη βάση για να προκύψει ή μη τρίτος πολιτικός πόλος ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτόν τον τρόπο απάντησε στο προσκλητήριο της Φώφης Γεννηματά ο κ. Θεοδωράκης στην εναρκτήρια ομιλία του την Παρασκευή, επιχειρώντας να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων μπροστά στο έντονο πολιτικό φλερτ, τόσο του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο κομμάτων όσο και της Ν.Δ. σε επίπεδο ψηφοφόρων.

Πρόκειται να ακολουθήσει η εκλογή του νέου επικεφαλής, όπου υποψήφιος εκτός από τον Σταύρο Θεοδωράκη είναι και ο Παύλος Ελευθεριάδης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Θα εκλεγούν επίσης τα νέα όργανα του Ποταμιού τα οποία προβλέπονται από το Καταστατικό, το οποίο εγκρίθηκε την πρώτη μέρα του Συνεδρίου.

Στήριξη από τον Λυκούδη 

Υπέρ του ανοίγματος στον μεσαίο χώρο και τον διάλογο με την Κεντροαριστερά, τάχθηκε ο Σπύρος Λυκούδης στην τοποθέτησή του.

«Μόνο ένας τέτοιος φορέας μπορεί να ανοίξει δρόμους. Η σημερινή στασιμότητα μας μπορεί ταχύτατα να μεταβληθεί σε άτακτη υποχώρηση και αμελητέα εκλογική απήχηση εάν επικρατήσουν αντιλήψεις κομματικού πατριωτισμού και δυνάμεις αδράνειας», υποστήριξε ο ίδιος.

Αν αφήσουμε να λειτουργήσουν οι φοβίες μας μπορεί να μετατρέψουν τα σημερινά δημοσκοπικά προβαδίσματα της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ σε ανεπίστρεπτα ισχυρά ρεύματα. Θα είναι τότε αργά», είπε.

Κριτική με αιχμές από τον Θεοχάρη

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Χάρη Θεοχάρη, καθώς άφησε αιχμές για την οργανωτική κατάσταση και τον τρόπο λειτουργίας του Ποταμιού, αποδίδοντας ευθύνες και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Επίσης, θέλησε να απαντήσει σε όσους τον «έχουν ήδη μετακινήσει σε άλλο κόμμα» λέγοντας ότι δεν τον «ενδιαφέρουν οι ρόλοι», ανέφερε και ανέπτυξε «πέντε στόχους για τη χώρα και την επανίδρυση του Ποταμιού».

«Η ιστορία της χώρας δεν είναι η ιστορία των κομμάτων και των προσωπικών φιλοδοξιών. Δεν ψάχνω την αναπαραγωγή της βουλευτικής μου ιδιότητας, αλλά περιμένω να δω από το συνέδριο αν είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία», ανέφερε.




nonews news