Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Το Συνταγματικό Δικαστήριο είναι 'προ των πυλών'! Διαβάστε αναλυτικά...


Στην ανάγκη για ριζική Αναθεώρηση του Συντάγματος στάθηκε ο  υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής ενώ σημείωσε πως θα συμπερληφθεί διάταξη για σύσταση συνταγματικού δικαστηρίου που θα κατοχυρώνει θεσμικά την ερμηνίεα του Συντάγματος.
Σε άρθρο του με τον τίτλο «114», ο κ. Κουρουμπλής αναφέρει: «Ένα ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί πριν ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης είναι το πώς θεσμικά θα κατοχυρώσουμε τη σωστή ερμηνεία, άρα συνταγματικό δικαστήριο».
Σας παραθέτουμε το άρθρο του Υπουργού.
«Μισόν αιώνα μετά το κίνημα του 114, όπου οι φοιτητές και οι νέοι διεκδικούσαν την προστασία της συνταγματικής νομιμότητας, όπως επέτασσε το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, έτσι και σήμερα οι διαρκώς μεταβαλλόμενες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες μας οδηγούν στην ανάγκη για μια ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος.
» Το παρελθόν μας εκπλήσσει με την επικαιρότητά του.
» Παραδοχή πρώτη. Η αλλαγή του Συντάγματος προϋποθέτει τη συλλογική απόφαση όλων μας να τηρούμε το Σύνταγμα με δογματική ευλάβεια. Η παραβίαση του Συντάγματος απ' όλες τις κυβερνήσεις κατά καιρούς και διαστήματα αποτελούσε σχεδόν -θα τολμούσε να πει κανείς- τον κανόνα. Ένα ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί πριν ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης είναι το πώς θεσμικά θα κατοχυρώσουμε τη σωστή ερμηνεία, άρα συνταγματικό δικαστήριο.
» Παραδοχή δεύτερη. Η αναθεώρηση του συντάγματος μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι πρέπει να είναι απόφαση των συνταγματολόγων και των πολιτικών; Πριν από έξι μήνες απέστειλα μια επιστολή στον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας την άποψη ότι είναι μια ευκαιρία η νέα αναθεώρηση να ξεκινήσει με διαβούλευση από την ίδια την κοινωνία. Τα κόμματα, οι επιστημονικοί φορείς πρέπει να ανοίξουν έναν απροκατάληπτο διάλογο μέσα στην κοινωνία ώστε να ενεργοποιηθούν τα συμμετοχικά αποθέματα των ανθρώπων για να μην είναι θεατές στις διεργασίες μιας κρίσιμης υπόθεσης που τους αφορά.
» Μια τέτοια συμμετοχική διαβούλευση θα έχει ευεργετικές επιδράσεις όχι μόνο σε ό,τι αφορά προτάσεις και ιδέες για ένα νέο ευρηματικό λειτουργικό καταστατικό χάρτη, αλλά θα αναβαθμίσει στη συνείδηση του λαού την αρχή ότι δεν παραχωρώ σε κανέναν το δικαίωμα να αποφασίζει για εμένα χωρίς εμένα.
» Ίσως μια τέτοια αναβάθμιση θα περιορίσει το θράσος κάποιων να ενοχοποιούν τη συμμετοχή του λαού σε τέτοιου είδους διεργασίες.
» Παραδοχή τρίτη. Σε μια εποχή που το μεγαλύτερο πολιτικό διακύβευμα είναι οι εκρηκτικές διευρύνσεις των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων που εύκολα υπερσυσσωρεύουν την κατανομή του πλούτου στους λίγους, το νέο σύνταγμα πρέπει να χειραφετεί με αποφασιστικό τρόπο και να επιτάσσει νέους δημοκρατικούς θεσμούς που θα στοχεύουν στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας όπου το εγώ θα συνυπάρχει με το εμείς με μέτρο συλλειτουργίας.
» Η συγκυρία της αρχής της αναθεώρησης να συνδυαστεί με έναν νέο εκλογικό νόμο που θα ανοίξει τους αγωγούς παροχής οξυγόνου και θα απελευθερώσει τις πολιτικές θρομβώσεις. Αμφισβητεί κανείς γιατί διατηρούνται μέχρι σήμερα και ποιούς εξυπηρετούσαν οι μεγάλες περιφέρειες, π.χ. Β’ Αθηνών; Το εκκολαπτήριο της διαπλοκής και το βασίλειο των βαρόνων και των βαρονιών.
» Και μόνο το σπάσιμο των Περιφερειών αυτών θα αποκαταστήσει το πελώριο έλλειμμα της πολιτικής ζωής του τόπου, την ισοδυναμία και την ισότητα της ψήφου.
» Αμφισβητεί κανείς ότι η έλλειψη εσωκομματικής δημοκρατίας στα κόμματα έχει μεγάλη συμμετοχή στη συντήρηση της παθογένειας του δημόσιου βίου; Πόσοι αξιόλογοι άνθρωποι όλων των ιδεολογιών και των αποχρώσεων αποτρέπονται να εκθέσουν τον εαυτό τους σε διαδικασία εκλογής, φοβούμενοι τον πολιτικό τους σταγγαλισμό;
» Ένα νέο Σύνταγμα και ένας νέος εκλογικός νόμος μπορούν -αν η θέσμιση τους αντλήσει τους πολιτικούς χυμούς από τις φλέβες μιας κοινωνίας που αρνείται την παραίτηση και αποδεικνύει ότι έχει αποθέματα να τραβήξει μπροστά- να την τροχοδρομήσουν σε ράγες σταθερής διεξόδου από την ομίχλη της κρίσης.
» Ένα νέο υγιές διαφανές ελεγχόμενο και αυτοεελεγχόμενο πολιτικό σύστημα μπορεί να οικοδομήσει την ελλειπούσα και αναγκαία σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Μπορεί να κεντρίσει αλλά και να κεντρώσει χτίζοντας το όραμα μιας νέας κοινωνίας που ο αυτοέλεγχος, η αυτοπειθαρχία, ο αυτοσεβασμός θα είναι τα βάθρα πάνω στα οποία θα οικοδομηθεί το νέο αξιακό φορτίο που θα εμπνέει θα κινητροδοτεί τα θερμογόνα ιαματικά παραγωγικά αποθέματα της ψυχής του λαού μας».







voice news

Στοιχεία-ΣΟΚ! Kαταρρέει η Ευρώπη...


Δημοσκοπική έρευνα του αμερικανικού Ινστιτούτου Πιου (Pew), η οποία διενεργήθηκε σε 10.500 πολίτες κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δέκα χώρες από τις αρχές Απριλίου ως τα μέσα Μαΐου του 2016υποδεικνύει ότι οι Ευρωπαίοι είναι δυσαρεστημένοι με την Ένωση στη συντριπτική τους πλειοψηφία.
Τη χειρότερη γνώμη για την ΕΕ έχουν οι Έλληνες. Το 71% του δείγματος που χρησιμοποίησε η Πιού έχει πλέον αρνητική άποψη για την ΕΕ και μόνο το27% του ελληνικού λαού συνεχίζει να έχει θετική. Την ίδια περίπου άποψη έχουν πάντως και  σε όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου -και αναφερόμαστε στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία και, φυσικά, στην Ελλάδα- σημειώνεται ραγδαία κατάρρευση της δημοφιλίας της ΕΕ. Δεύτερη μετά την Ελλάδα στις αρνητικές  γνώμες κατά της ΕΕ είναι απροσδόκητα η Γαλλία, χώρα ιδιαίτερα ωφελημένη μέχρι πρότινος.
Από το 69% όπου βρίσκονταν το έτος 2004 οι θετικές απόψεις για την ΕΕ, τώρα έχουν καταβαραθρωθεί στο …38%. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η κατάρρευση της δημοτικότητας της ΕΕ στην Ισπανία. Το έτος 2008, πριν δηλαδή η χώρα αυτή περιδινηθεί σε κρίση, θετική άποψη για την ΕΕ σε προηγούμενη δημοσκόπηση του αμερικάνικου Ινστιτούτου Ερευνών Πίου, είχε εκφράσει το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό του 80. Από τότε και μέσα σε οκτώ χρόνια καταποντίστηκε στο 47%..
Οι Έλληνες πρωτοστατούν και στην καταγγελία της οικονομικής διαχείρισης της κρίσης εκ μέρους της ΕΕ, με ποσοστό αρνητικών απόψεων που φτάνει στο …92%!!! Είκοσι πέντε ο σχεδόν μονάδες πίσω από τη χώρα μας βρίσκεται η-δεύτερη- Ιταλία, με το πολύ υψηλό ποσοστό απόρριψης των χειρισμών της ΕΕ στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης του 68%. Τρίτη είναι η Γαλλία στο ίδιο περίπου ύψος, με τις αρνητικές κρίσεις να φτάνουν στο 66%, και τέταρτη η Ισπανία με ποσοστό 65%. Ακόμη και στην Ολλανδία, οι αρνητικές απόψεις για τους χειρισμούς στην οικονομία της ΕΕ με 49% υπερτερούν των θετικών που είναι στο 42% .Μόνο στη Γερμανία, από τα κράτη που χρησιμοποιούν το ευρώ και συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα, οι πολίτες βλέπουν θετικά σε ποσοστό 47% και αρνητικά σε ποσοστό 38% την οικονομική διαχείριση της κρίσης. Ακόμη πιο σφοδροί επικριτές της ΕΕ είναι όλοι λαοί της Ευρώπης στη διαχείριση του προσφυγικού, Αρνητική άποψη έχει το… 94%  των Ελλήνων, το88% των Σουηδών, το 77% των Ιταλών, το 75% των Ισπανών, το 70% των Γάλλων και των Βρετανών. Ως προς το δε τα στόχο της ‘’όλο και στενότερης ένωσης’’, η απορριπτική διάθεση είναι κυριολεκτικά σαρωτική! Μόνο το 19%  συμφωνεί ότι πρέπει να μεταβιβαστούν περισσότερες εξουσίες στις Βρυξέλλες. Αντίθετα, το 42% ζητεί επιστροφή εξουσιών στα κράτη – μέλη και το 27% αρκείται με το υφιστάμενο καθεστώς.







voice news


Ο Πούτιν διέλυσε το ΝΑΤΟ…


Σάλος έχει προκληθεί από το σκάνδαλο κατασκοπείας της Ρωσίας εις βάρος του ΝΑΤΟ, το οποίο ξεσκεπάστηκε πριν από λίγες ημέρες με τη σύλληψη ενός υψηλόβαθμου στελέχους των πορτογαλικών μυστικών υπηρεσιών. Το πρόσωπο αυτό είχε στενές σχέσεις με το αρχηγείο του ΝΑΤΟ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις εφημερίδες, το στέλεχος που συνελήφθη ονομάζεται Frederico Carvalhao Gil και κατηγορείται για παράδοση εγγράφων υψίστης σημασίας στις μυστικές υπηρεσίες  της Ρωσίας. 
Ο μυστικός πράκτορας συνελήφθη σε καφετέρια της Ρώμης στις 21 Μαΐου, αν και δεν έχουν ακόμη δοθει περαιτέρω πληροφορίες για τις λεπτομέρειες της σύλληψής του. 
Ο 57χρονος είχε επισκεφθεί τη Μόσχα πολλές φορές κατά το παρελθόν, κυρίως για λόγους υπηρεσιακούς. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του είχε έρθει σε επαφή με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου να πουλήσει σημαντικά έγγραφα του ΝΑΤΟ. 
Η σύλληψη αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο Πούτιν έχει διεισδύσει βαθιά στο ΝΑΤΟ, απλώνοντας παντού τα δίκτυα του με μυστικούς πράκτορες. Είναι θέμα χρόνου να διαλύσει τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.




voice news

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ! Δείτε ποιοι θα αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια…


Χαμός γίνεται από τις τράπεζες και τα ξένα funds που εκδηλώνουν τεράστιο ενδιαφέρον για τα κόκκινα δάνεια, προκειμένου να αποκτήσουν την απαιτούμενη άδεια διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων. 
Οι θεσμοί πιέζουν με μανία για την ολοκλήρωση του νέου θεσμικού πλαισίου για την λειτουργία δευτερογενούς αγορά προβληματικών δανείων.
Έτσι λοιπόν, το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων θα μπορεί να δοθεί για διαχείριση, ενώ το φορολογικό καθεστώς, έχει εξομοιωθεί με τα άλλα ισχύοντα καθεστώτα σε ευρωπαϊκές χώρες. Πάντως σημαντική ήταν η μείωση και στα κόστη υποθηκοφυλακείου, προκειμένου να διευκολυνθεί ανάθεση της διαχείρισης. 
Ήδη λοιπόν έχουν κατατεθεί οι πρώτες αιτήσεις αδειοδότησης στην Τράπεζα της Ελλάδας και είναι πολύ πιθανόν εντός του μηνά να γίνει η χορήγηση των πρώτων αδειών.
Αν και το ενδιαφέρον για την ανάληψη της διαχείρισης είναι τεράστιο τόσο σε Ευρώπη, όσο και σε ΗΠΑ, τα ΜΜΕ σιωπούν επιδεικτικά για τις εταιρίες αυτές, καθώς δεν αποκαλύπτουν καμία πληροφορία για το ποιον τους και τη δράση τους. 
Αμερικανικά και βρετανικά private equity funds, αλλά και τράπεζες και συμβουλευτικές εταιρίες, οι οποίες ενδιαφέρονται για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων, ποντάρουν στο ότι θα επαναληφθεί ότι συνέβη στην Ιταλία. Θα εκραγούν δηλαδή οι συναλλαγές από τον πρώτο κιόλας χρόνο της θέσπισης του νέου νομοθετικού πλαισίου. 
Έτσι λοιπόν μέχρι το τέλος του 2016 θα γνωρίζουμε αν επιβεβαιώθηκαν οι παραπάνω προσδοκίες των εν λόγω εταιριών. Άλλωστε, ήδη οι τράπεζες (Πειραιώς, Alpha), έχουν μεταφέρει δάνεια ύψους 97,6 δις ευρώ στις εσωτερικές bad banks. Στα ποσά αυτά καλούνται να προσθέσουν τα δάνεια 1 δις της Attica Bank. 
Συνεπώς, κατά κύριο λόγο πρόκειται για δάνεια σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών. Τα υπόλοιπα δάνεια είναι τυπικά ενήμερα, τα οποία έχουν είτε έχουν ρυθμιστεί, δίχως να έχει παρέλθει 12μηνο ομαλής εξυπηρέτησης, είτε κρίνεται πως πρέπει να αναδιαρθρωθούν, αν και είναι ενήμερα. 
Ένα μεγάλος μέρος των 97,6 δις ευρώ (τα 56,9 δις) αφορούν κατά κύριο λόγο στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια. Μόλις τα 40,7 δις προέρχονται από μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Περισσότερο λοιπόν θα επηρεαστούν τα μικρομεσαία στρώματα. 
Ποιες είναι οι όμως οι μεγαλύτερες από αυτές τις εταιρίες;
Aktua:
Η Aktua Ελλάς Χρηματοοικονομικές Λύσεις ΑΕ, η οποία είναι θυγατρική εταιρία της Aktua Holdings, δηλώνει έτοιμη να λάβει την άδεια διαχείρισης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα αναλάβει διαχείριση δανείων λιανικής, δηλαδή στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά (μικρών επιχειρήσεων). 
Σύμφωνα με την πρόσφατη παρουσίαση του ομίλου Alpha Bank ΑΛΦΑ -2,99%, στη μονάδα διαχείρισης λιανικής έχουν περιέλθει προβληματικά δάνεια λιανικής ύψους 18,9 δισ. ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων παρουσιάζουν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών.
Η Aktua είναι μέλος του ομίλου Centerbridge, στον οποίο πριν από ένα χρονικό διάστημα συμμετείχε και η Eurobank, αποχωρώντας ωστόσο στο μέλλον. 
Η τράπεζα πάντως εξετάζει το ενδεχόμενο συμπόρευσης με διεθνείς εταίρους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα δάνεια λιανικής τραπεζικής. 
Manco:
Η εταιρία Manco, η οπoία εξυπηρετεί τα συμφέροντα του KKR, θα αναλάβει την διαχείριση των προβληματικών επιχειρηματικών δανείων των της Eurobank και της Alpha Bank, τα οποία ανέρχονται σε 1,2 δις ευρώ.
H Pillarstone, θα ηγηθεί και θα διαχειρίζεται την Manco, για την εξυπηρέτηση των κόκκινων δανείων γενικότερα στην Ευρώπη. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, η εταιρία Recovery Banking Unit (RBU) της Πειραιώς, διαχειρίζονταν μέχρι το τέλος Μαρτίου τα προβληματικά δάνεια αξίας 32 δις ευρώ. Από τα 32 δις, μόνο τα 11,3 είναι λιανικής.
Fortress:
Η Fortress είναι είναι στην ουσία ο ιταλικός εταιρικός βραχίονας της Libra Group και πρόκειται να αναλάβει τη διαχείριση των προβληματικών δανείων της Τράπεζας Πειραιώς. ΗLibra πιθανότατα θα στήσει θυγατρική εταιρία, η οποία θα καταθέσει αίτηση για αδειοδότηση, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει συμφωνία με κάποια από τις τράπεζες. Η Fortress θα δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα και θα ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με την αγορά δανείων μεμονωμένων επιχειρήσεων.




voice news

Τεράστια ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Μεσόγειο! Αλλάζουν ΟΛΑ... (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΒΙΝΤΕΟ)


Άμεσο όφελος για την Ελλάδα και για την Κύπρο θα έχει η νέα ενεργειακή συμφωνία που συνάφθηκε ανάμεσα στη Ρωσία και το Ισραήλ και αφορά τη Μεσόγειο. 
Στην πρόσφατη επίσκεψη του  πρωθυπουργού του Ισραήλ,  Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Ρωσία, συζητήθηκε με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν η έναρξη κοινών ασκήσεων στη Μεσόγειο, μετά την αποδοχή του Νετανιάχου να συμμετάσχει η "Gazprom" στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων "Λεβιάθαν" και "Ταμάρ". 
Όπως τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός: "Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές σε κάθε εταιρεία από οποιαδήποτε χώρα που έχει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας. 
Δεν υπάρχουν νομικά εμπόδια ώστε να εμποδιστούν οι ρωσικές εταιρείες να εργαστούν σε πρότζεκτ στο Ισραήλ".
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις ασκήσεις θα συμμετέχουν ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις των δύο χωρών και θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ρωσικά μαχητικά θα απογειωθούν από αεροπορική βάση Αραβικής χώρας, της Συρίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα συμφωνία σημάνει το τέλος της σχέσης των προνομίων που υπήρχε ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ισραήλ, ενώ χτίζεται και ένα πλέγμα ασφαλείας για τη χώρα μας.  








voice news

Eίναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ για την Ελλάδα! Δείτε γιατί... (ΒΙΝΤΕΟ)


Ως γνωστό, οι βουλευτές:
1) Δεν διαβάζουν τα σχέδια νόμου …αλλά τα ψηφίζουν 
Ενδεικτικά παραδείγματα :
α) Τι δήλωσαν βουλευτές αφού ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο: 
– Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τότε βουλευτής Β’ ΑΘΗΝΩΝ και Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (μετά Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και αργότερα πάλι Υπουργός Προστασίας του Πολίτη).
«δεν διάβασα το Μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά»




– Γιώργος Καρατζαφέρης: τότε βολετής Β’ Αθηνών και πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ που μετά στήριξε την κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου 
«δεν είχα την πολυτέλεια να διαβάσω το Μνημόνιο αναλυτικά, γιατί χανόταν η Ελλάδα» 
– Λούκα Κατσέλη, τότε βουλευτής Β’ Αθηνών και υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και έπειτα Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά Πρόεδρος του κόμματος “Κοινωνική Συμφωνία” και νυν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ). 
«το μνημόνιο το είδαμε για τρεις ώρες ένα Σάββατο πρωί…».
β) Τι δήλωσαν βουλευτές αφού ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο στις 22/05/2016 και συγκεκριμένα, τι είπαν για τις διατάξεις του αρθ. 178 που επέτρεπε την ύπαρξη offshore εταιρειών για πολιτικά πρόσωπα και υπουργούς
Γιώργος Δημαράς 
«Αν το ήξερα δεν θα το ψήφιζα. Έστω και τώρα να το πάρει πίσω ο Αλέξης Τσίπρας» 
Παπαχριστόπουλος, 
«Έχουνε δίκιο οι βουλευτές σε αυτό που λένε ότι στο μέλλον θα πρέπει να μελετάμε τα νομοσχέδια. Εγώ δεν το πήρα χαμπάρι γιατί είμαι από τους βουλευτές που έκανα αγώνα για το άρθρο 106, που ξέρετε τι σήμαινε, και για το ΕΚΑΣ. Αυτό (το 178) δεν το πήρα χαμπάρι».
2) Ψηφίζουν εν γνώση τους αντισυνταγματικούς νόμους. Δείτε ένα και μόνο ενδεικτικό παράδειγμα:
Ο Π. Καμμένος ομολόγησε ότι ψήφισε εγκληματική και αντισυνταγματική  διάταξη. Θα συλληφθεί ;;;





3) Κατά παράβαση του Συντάγματος, ψηφίσουν απίθανους νόμους κοκτέιλ, οι διατάξεις των οποίων δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους (δείτε λεπτομέρειες εδώ: ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ «ΚΟΚΤΕΙΛ»)
Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι και ο νόμος 4396 /8.06/2016, Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Γεωργίας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας ο οποίος προβλέπει μεταξύ άλλων, και τα ακόλουθα :
Η τριετής φοίτηση στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) άρχεται από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και καταλαμβάνει τους εισαχθέντες στις ΑΣΣΥ κατά το ως άνω ακαδημαϊκό έτος. (Άρθρο τρίτο)
Αλλάζουν οι κανόνες αναφορικά με α) τα υπόχρεα προς δήλωση πόθεν έσχες πρόσωπα, το περιεχόμενο της δήλωσης, τα όργανα ελέγχου κ.λπ β) το πλαίσιο απαγορεύσεων συμμετοχής συγκεκριμένων υπόχρεων προσώπων στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως, είτε με παρένθετα πρόσωπα, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα. (Άρθρο τέταρτο)
Καταργείται το άρθρο 178 του Ν. 4389/2016 (Α ́97) από τότε, που τέθηκε σε ισχύ. ( Άρθρο τέταρτο)
4) Τις προτάσεις που είναι άσχετες με το περιεχόμενο του νόμου, τις ψηφίζουν παρότι, κατά κάνονα, κατατίθενται εκπρόθεσμα. Ενδεικτικά παραδείγματα εκπρόθεσμων τροπολογιών : 20 Δεκ. 2014 Οι 2 απίστευτες τροπολογίες της ημέρας: Σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Ε.Τ.Χ.Σ. με ΠΝΠ και ανενόχλητη η προεκλογική προπαγάνδα δημοσκόπων, 1 Δεκ 2015 Οι δύο εκπρόθεσμες τροπολογίες του Υπ. Παιδείας. Τι αφορούν, 7 Μαΐ 2016 Νέα «βροχή» εκπρόθεσμων τροπολογιών στη Βουλή.
Να όμως που δεν είναι μόνο οι βουλευτές εκείνοι που δεν διαβάζουν και δεν ελέγχουν τι υπογράφουν (ψηφίζουν) αλλά το ίδιο συμβαίνει και με το επιτελείο του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και με άλλες κρατικές υπηρεσίες.
Ενδεικτικό παράδειγμα το ΦΕΚ Α 111/8-6-2016 όπου δημοσιεύθηκε ο προαναφερόμενος νόμος 4396 /8.06.2016, με τον οποίο (δες το προαναφερόμενο άρθρο 4), καταργήθηκε το άρθρο 178 του Ν. 4389/2016 (ΦΕΚ Α ́97) από τότε, που τέθηκε σε ισχύ. Μόνο που ο νόμος 4389/2016 δεν δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α ́97 αλλά στο ΦΕΚ Α ́94 που κυκλοφόρησε νωρίτερα Δείτε:
ΦΕΚ 97/Α/30-5-2016 (NOMOΣ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ. 4391) Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σχετικά με τη Συνεργασία στον τομέα των Θαλασσίων Υποθέσεων και άλλες διατάξεις. Ημερομηνία κυκλοφορίας 01.06.2016 Σελίδες 12 (6523 – 6534)
ΦΕΚ 94/Α/27-5-2016 (NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4389) (ΦΕΚ 94/Α/27-5-2016) : Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις. Ημερομηνία κυκλοφορίας 31.05.2016 Σελίδες 3768 (2657 – 6424)
Άρθρο 178 του ν.4389 /27-5- 2016 
Το άρθρο 8 του ν. 3213/2003, όπως ισχύει μετά τη θέση σε ισχύ του άρθρου 1 παρ. 5 του ν. 3849/2010 (Α ́ 80), αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 8
Συμμετοχή σε εταιρεία με έδρα
σε μη συνεργάσιμο φορολογικά κράτος
1. Στα μέλη της Κυβέρνησης, στους Υφυπουργούς, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στους βουλευτές και ευρωβουλευτές, στον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, στους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς Υπουργείων, στους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους, στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, στους Προέδρους, Διοικητές, Υποδιοικη- τές και Γενικούς Διευθυντές πιστωτικών ιδρυμάτων, που ελέγχονται από το κράτος, καθώς επίσης στα πρόσωπα των περιπτώσεων θ ́ και ι ́ της παραγράφου 1 του άρ- θρου 1 απαγορεύεται να συμμετέχουν είτε οι ίδιοι, είτε με παρένθετα πρόσωπα, στο κεφάλαιο ή στη διοίκηση εταιρειών που έχουν ως πραγματική ή καταστατική έδρα κράτος μη συνεργάσιμο στο φορολογικό τομέα, κατά την έννοια του άρθρου 65 του ν. 4172/2013 (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, Α ́ 167) και των υπουργικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί βάσει της ως άνω διά- ταξης και ισχύουν κάθε φορά.
2. Η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή δια παρένθετου προσώπου συμμετοχή σε εταιρεία που έχει ως έδρα κράτος μη συνεργάσιμο στο φορολογικό τομέα κατά την έννοια υπουργικής απόφασης που εκδίδεται σύμφωνα με τις παραγράφους 1 έως 5 του άρθρου 65 του ν. 4172/2013 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ».



voice news

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Υπό την προστασία φράκτη και με απαγόρευση συγκεντρώσεων θα μαζευτούν οι "ελίτ" της Λέσχης Bilderberg



Με οδοφράγματα, φράκτες, απόλυτη μυστικότητα και απαγόρευση συγκεντρώσεων θα συνεδριάσουν οι ελίτ της μυστικοπαθούς Λέσχης Bilderberg. (Λέτε να συζητήσουν κατά της "Ευρώπης φρούριο" και υπέρ των «ανοικτών συνόρων»;). 

Οδοφράγματα από σκυρόδεμα έχουν τοποθετηθεί γύρω από το Hotel Taschenbergpalais στη Δρέσδητης Γερμανίας, όπου θα λάβει χώρα η φετινή συνάντηση της Λέσχης Bilderbergαπό 9 έως 12 Ιουνίου.
Ο δημοσιογράφος του βρετανικού Guardian Charlie Skelton ανέβασε στο tweeter μία φωτογραφία γύρω από το κτίριο, στο οποίο θα μαζευτούν 150 «προσωπικότητες» από όλον τον κόσμο, αρχηγοί κρατών, άνθρωποι της τεχνολογίας και δημοσιογράφοι.
Η γερμανική εφημερίδα Mitteldeutsche Zeitung (mz-web.de) αναφέρει γύρω από την σύναξη της ελίτ θα υπάρχει κι ένας «υψηλός φράκτης», ο οποίος έχει απομείνει από μια συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των G7, που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο πριν από ένα χρόνο.
Η ασφάλεια στην μυστικοπαθή φετινή συνεδρίαση αναμένεται να είναι ισχυρή, με την πόλη της Δρέσδης να εγκαθιστά μια μεγάλη «αυστηρά ελεγχόμενη περιοχή ασφαλείας» γύρω από το ξενοδοχείο.
«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι διαδηλώσεις στην περιοχή είναι εντελώς απαγορευμένες», αναφέρει η Mopo24.de. «Ο σχηματισμός πλήθους με περισσότερα από 15 άτομα είναι απαγορευμένος». 
Μια επίσημη λίστα των συμμετεχόντων του τρέχοντος έτους και των θεμάτων συνεδρίασης αναμένεται να κυκλοφορήσει.
Επίσης, σύμφωνα με τον Skelton, «Οι επικεφαλής των Google, Shell, BP και Deutsche Bank θα είναι εκεί», σύμφωνα, "και το Brexit θα είναι στην κορυφή της ατζέντας".
Μεταξύ ων προσκεκλημένων στην 64η συνάντηση της Λέσχης Bilderberg, θα είναι και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, οι Εμανουέλ Μακρόν (υπουργός Οικονομίας Γαλλίας), Τζορτζ Οσμπορν (υπουργός Οικονομικών Μ. Βρετανίας), Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (υπουργός Οικονομικών Γερμανίας), Κριστίν Λαγκάρντ (γενική διευθύντρια ΔΝΤ), Μπενουά Κερέ (μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ).
Εκτός του Μητσοτάκη, από ελληνικής πλευράς, παρόντες θα είναι και ο Γεώργιος Λογοθέτης πρόεδρος της «Libra Group» και ο Δημήτριος Παπαλεξόπουλος των «Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ».







ethnika themata

Μαρία Ζαχάροβα: Στρατιωτικοί σύμβουλοι της Τουρκίας καθοδηγούν τους τρομοκράτες της Daesh κατά τις επιχειρήσεις τους στο Χαλέπι



original
Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Zakharova δήλωσε ότι στρατιωτικοί σύμβουλοι της Τουρκίας δίνουν εντολές στους τρομοκράτες της Daesh στη Συρία να επιχειρούν στα ΒΔ της πόλης του Χαλεπίου.Σύμφωνα με το Tass η Zakharova δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ότι έως και 2.000 τρομοκράτες παίρνουν μέρος στις μάχες. «Οι δημοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι οι στρατιωτικοί σύμβουλοι της Τουρκίας τους δίνουν τις εντολές», είπε. Η Zakharova πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει μια έντονη κυκλοφορία φορτηγών με ένοπλους που τους διαχέουν στο Χαλέπι. «Μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου και στο Ιντλίμπ από την πλευρά των τουρκικών συνόρων,» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αυτό μοιάζει με μια ακόμη πισώπλατη μαχαιριά στο συριακό στρατό» κατήγγειλε.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε την ανάγκη για διακοπή της ροής των τρομοκρατών και όπλων στη Συρία μέσω Τουρκίας.









ethnika themata ellada

Μόσχα, USS Porter στη Μαύρη Θάλασσα και ισορροπία…


Σα να την έχει τσιμπήσει… μύγα κάνει η Μόσχα μόλις αμερικανικό πολεμικό σκάφος εισέρχεται στη Μαύρη Θάλασσα. Κάνει σα να την αντιμετωπίζει ως «ρωσική λίμνη». Αυτό είναι κατανοητό αφού στη ρωσική οπτική η απουσία ΝΑΤΟϊκών γενικότερα στόλων κάνει τη Μόσχα να αισθάνεται πιο χαλαρή, πιο ασφαλής.

Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - Από την άλλη όμως καθένας οφείλει να «ζυγίσει» από τη μία την ανασφάλεια της Ρωσίας – εκτός κι αν σκοπίμως υποδαυλίζει την ανασφάλεια – και από την άλλη το δικαίωμα των υπολοίπων χωρών που βρέχονται από τα νερά της Μαύρης Θάλασσας να έχουν τις δικές τους «παρέες», καθώς το ιστορικό φορτίο του Ψυχρού Πολέμου είναι βαρύτατο και προσφάτως έχει έρθει ξανά στην επιφάνεια.
Με την εξαίρεση της απροσάρμοστης και «ανήθικης» (μάλλον αδόκιμος για τις σύγχρονες διεθνείς σχέσεις όρος αν και απολύτως εύστοχος για ορισμένους…) Τουρκίας, η οποία πάει με τον οποιονδήποτε αρκεί να θεωρεί ότι εξυπηρετείται το συμφέρον της, αρκεί να μπορέσει να εκβιάσει αυτό που θέλει να πετύχει, πως μπορεί κανείς να αρνηθεί σε Βουλγαρία και Ρουμανία να δεχθούν στα λιμάνια τους οποιονδήποτε;
Τούτων λεχθέντων, εντύπωση δεν έκανε η χθεσινή νευρική αντίδραση του ρωσικού ΥΠΕΞ στην είσοδο του αμερικανικού αντιτορπιλικού κατευθυνομένων βλημάτων, τύπου Arleigh Burke, του USS Porter (DDG 78) στην περιοχή (όδευσε στον βουλγαρικό λιμένα της Βάρνας), μια ανάπτυξη που εντάσσεται στο πλαίσιο της επιχείρησης «Atlantic Resolve». Το πολεμικό πλοίο θα προχωρήσει σε ασκήσεις με συμμαχικές ναυτικές δυνάμεις.
Αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι η χώρα θα απαντήσει με μέτρα που δεν διευκρίνισε (τίποτα χαμηλές διελεύσεις μαχητικών και άλλες συνήθεις αχρείαστες προκλήσεις), αφού η ανάγνωση της ρωσικής πλευράς, είναι ότι κάθε κίνηση ΝΑΤΟϊκού μέσου στην περιοχή, στόχο έχει να αυξήσει την ένταση, εν όψει της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στη Βαρσοβία…
Η Ρωσία αντιδρά και στην τοποθέτηση στοιχείων βαλλιστικής άμυνας στη Ρουμανία, θεωρώντας ότι την απειλούν. Που να είχε αναπτύξει το ΝΑΤΟ στη Ρουμανία το αντίστοιχο του Iskander M που έχει αναπτύξει η Μόσχα στον θύλακα του Καλίνινγκραντ τρομοκρατώντας τις Βαλτικές Δημοκρατίες, την Πολωνία και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, πρώην μέλη της Σοβιετικής Ένωσης, τις οποίες μπορεί να πλήξει.
Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα αντιβαλλιστικό σύστημα που είναι εγγενώς αμυντικό ή βαλλιστικοί πύραυλοι που έχουν μάλιστα τη δυνατότητα να φέρουν μη συμβατικές κεφαλές; Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η ερώτηση που τέθηκε και η απάντηση του αξιωματούχου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Αντρέι Κελίν, που δήλωσε ότι η ανάπτυξη του ρωσικού πλοίου «δεν έχει την έγκριση» της Μόσχας. Αυτό είναι πολύ χαρακτηριστικό της επικίνδυνης νοοτροπίας που επικρατεί.
Για ποιον ακριβώς λόγο χρειάζεται έγκριση το οποιοδήποτε πλοίο από τη Μόσχα για να ταξιδέψει σε κάποια χώρα της περιοχής; Ζητά μήπως η Μόσχα έγκριση όταν πυρηνικά υποβρύχια να διέρχονται από τα στενά της Μάγχης και μάλιστα όταν ανακοινώνεται ο εντοπισμός τους να απαντά με σκωπτικό χιούμορ με ξεκάθαρη επικοινωνιακή στόχευση;
Οι Ρώσοι βέβαια έχουν λόγους να ανησυχούν, διότι ο αξιωματούχος έκανε λόγο για μια κλιμακούμενη αμερικανική – ΝΑΤΟϊκή πολιτική, με την για πρώτη φορά από το 2003 έλευση αμερικανικών αεροπλανοφόρων στη Μεσόγειο επί παραδείγματι. Σωστό, κι εκεί ρωσική άδεια χρειάζονται οι Αμερικανοί για να πάνε;
Ας τα σκεπτόταν νωρίτερα η Μόσχα αυτά όταν διαφήμιζε π.χ. – με τον γνωστό γελοίο τρόπο και «συγκεκριμένα κανάλια (παρα)πληροφόρησης» στην Ελλάδα – την έλευση του μοναδικού της αεροπλανοφόρου (Admiral Kuznetsov) στην ίδια περιοχή, βγάζοντάς το άρον-άρον από τη ναυπηγική κλίνη και αναβάλλοντας για ένα ακόμα έτος τον εκσυγχρονισμό του, χωρίς ασφαλώς να ζητήσει άδεια από τον οποιονδήποτε. Και δεν χρειαζόταν ασφαλώς.
Μόνη της έπρεπε να «ζυγίσει» τον αντίκτυπο. Μήπως υποτίμησε τη βούληση και τις δυνατότητες αντίδρασης, με τους αναλυτές της να έχουν πέσει θύματα της θεωρίας της «απόσυρσης των ΗΠΑ από το διεθνές προσκήνιο»; Σε τελική ανάλυση ας το έκανε πιο έξυπνα. Μετά από όσα έχουν γίνει, ακόμα ως κλιμάκωση εν όψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ τα αντιλαμβάνεται;
Οι Ρώσοι έχουν ακόμα μια τελευταία ευκαιρία να στείλει πιο ορθολογικά μηνύματα στη Δύση, ενισχύοντας μάλιστα και τις μετριοπαθείς φωνές, που ζητούν επιτακτικά την εξεύρεση ενός στρατηγικού modus Vivendi με τη Μόσχα. Η επίδειξη ισχύος δεν έχει νόημα.
Δοκίμασαν να συνεννοηθούν με τους Αμερικανούς για την από κοινού παρουσία των αεροπλανοφόρων; Δοκίμασαν την επιχειρησιακή συνύπαρξη (είμαι μάλλον δύσκολη όσο δεν είναι κοινοί οι στόχοι στη Συρία) ή τη διαπραγμάτευση της αμοιβαίας απόσυρσης και της επιστροφής στο πρότερο τακτικό – επιχειρησιακό status quo ante;
Και κάτι ακόμα. Δεν είμαστε βέβαια σε θέση να γνωρίζουμε αν η «πόρτα» που άφησε ανοιχτή ο Μπανιαμίν Νετανιάχου στη Μόσχα, συζητώντας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, για τη συμμετοχή ρωσικών εταιριών στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου έχουν τη συναίνεση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η επιτυχής συνύπαρξη με τους Ισραηλινούς στην περιοχή που θα διευκολυνθεί ως αποτέλεσμα της ανάληψης του χαρτοφυλακίου του υπουργού Άμυνας από τον εκ πρώην Σοβιετικής Ένωσης ορμώμενο, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, είναι ένα σημαντικό βήμα που δύναται να διευκολύνει τις συνεννοήσεις.
Τα πάντα θα κριθούν στο πεδίο της πολιτικής βούλησης. Εάν επικρατήσει ψυχροπολεμική διάθεση με τη μια πλευρά να κατηγορεί την άλλη (Μόσχα-Ουάσιγκτον) για κινήσεις κλιμάκωσης, στο τέλος θα ανέβει η θερμοκρασία επικίνδυνα και θα επέλθει «εκτροπή». Εάν αντιθέτως δοθούν τα κατάλληλα σήματα, όπως αυτά που περιγράφηκαν, συν τη βούληση ουσιαστικής ενεργοποίησης των μηχανισμών διαλόγου της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι η αποκλιμάκωση.
Αρκεί και οι δυο πλευρές να βάλουν «νερό στο κρασί τους» και να εγκαταλείψουν τους μαξιμαλισμούς που αναβιώνουν ψυχολογία και κλίμα Ψυχρού Πολέμου. Αφελής δεν είναι κανένας. Το αέναο «παιχνίδι» του αποκλεισμού της Ρωσίας πάντα θα απασχολεί τη Δύση που φοβάται τη ροπή της Μόσχας για υπερβολική στήριξη των ενεργειών σε όλα τα μέτωπα, στη στρατιωτική ισχύ.
Παρομοίως, η Ρωσία πάντα θα υποπτεύεται παντού συνωμοσίες στρατηγικής περικύκλωσης και θα «διαβάζει» σε κινήσεις προσέγγισης… κινήσεις στρατηγικής παραπλάνησης. Το ζητούμενο είναι η «διαχείριση» των σχέσεων και οι σημειακές παρεμβάσεις ώστε να διατηρείται η ισορροπία.
Παράλληλα όμως με ενέργειες διαπλοκής των συμφερόντων Ανατολής και Δύσης όπου είναι εφικτό, σε μια προσπάθεια εκπαίδευσης γενιών αξιωματούχων στο εφικτό της συνεννόησης και του αμοιβαίου οφέλους. Αυτό θα ενσταλάξει μια νοοτροπία συναλλαγής και θα λειτουργήσει κατευναστικά στα πιο επικίνδυνα μέτωπα, ενθαρρύνοντας αμφοτέρους να αποφεύγουν τους μαξιμαλισμούς.
Αν η κατάσταση είναι επικίνδυνη τώρα, τι θα γίνει π.χ. αν στον Λευκό Οίκο βρεθεί ο Ντόναλντ Τραμπ; Ας μη σπεύσουν να απαντήσουν ότι η προδιάθεση ανάμεσα σε αυτόν και τον Πούτιν είναι πάρα πολύ θετική. Διότι η ψυχοσύνθεση του εν λόγω διδύμου μπορεί να οδηγήσει στο καλύτερο, αλλά και στο χειρότερο. Διότι εάν π.χ. ο Τραμπ αισθανθεί ότι «προδόθηκε», τότε ίσως υπεραντιδράσει, με τους Ρώσους να αισθάνονται ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ακολουθήσουν…
Στην περίπτωση της Χίλαρι, αρχικά τουλάχιστον η καχυποψία θα είναι μεγάλη. Η πορεία όμως δεν μπορεί να προδιαγραφεί με ασφάλεια. Θα πρέπει πρώτα να ανοίξει τα χαρτιά της στην εξωτερική πολιτική.
Δεν είναι όμως απαραίτητο να ταυτίζονται οι πρωτοβουλίες με αυτές όταν ήταν «αφεντικό» στο State Department. Υπό προϋποθέσεις, αυτή η αμοιβαία αντιπάθεια, θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε ισορροπία…





ethnika themata ellada

Ο Σόρος αγοράζει χρυσό προβλέποντας “καταστροφές”! Τι ξέρει;

1

Ο Τζορτζ Σόρος αγοράζει χρυσό κι όλοι αναρωτιούνται τι ξέρει! Το Sputnik σε δημοσίευμά του επισημαίνει την επιμονή του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος το τελευταίο διάστημα να αγοράζει ότι έχει σχέση με χρυσό.Κι αυτό γιατί όπως είναι γνωστό οι πολύ πλούσιοι και καλά πληροφορημένοι όταν περιμένουν “θύελλες” …το ρίχνουν στο χρυσό! Περιμένει κάποια καταστροφή ο Σόρος;
“Η εταιρεία LLC του Σόρου, η οποία διαχειρίζεται 30 δισεκατομμύρια δολάρια πουλάει μετοχές και αγοράζει χρυσό και μετοχές χρυσού, αναμένοντας εξασθένιση σε διάφορες αγορές. Οι επενδυτές συχνά βλέπουν το χρυσό ως καταφύγιο σε περιόδους αναταραχής,” λέει άρθρο στην εφημερίδα The Wall Street Journal (WSJ).
Σύμφωνα με το Bloomberg,ο Σόρος αγόρασε 1.050.000 μετοχές στην εταιρεία SPDR Gold Trust, η οποία παρακολουθεί την τιμή του χρυσού.
Ακόμα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο, αγόρασε ένα μερίδιο στην μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μετάλλου στον κόσμο, την Barrick Gold Corp., ύψους 264.000.000 δολαρίων στο τέλος του Μαρτίου. Ο Σόρος απέκτησε 1,7% της Barrick.
Από τις εξηγήσεις που δίννονται από το δισεκατομμυριούχο στην WSJ,προκύπτει ότι αιτία είναι οι ζοφερές προβλέψεις για τα οικονομικά και πολιτικά ζητήματα στην Κίνα και την Ευρώπη.
“Η Κίνα συνεχίζει να υποφέρει απο φυγή κεφαλαίων και έχει εξαντλήσει τα αποθέματά της σε ξένα νομίσματα ενώ άλλες ασιατικές χώρες συσσωρευουν ξένα νομίσματα”, γράφε σε mail του ο Σόρος. “Η Κίνα αντιμετωπίζει εσωτερικές διαμάχες με την πολιτική της εξουσία, και μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχει πρόβλημα να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της ζητήματα”.
Επιπλέον, ο δισεκατομμυριούχος ανησυχεί γιατί θεωρεί ότι “αν συνεχιστεί αυτή η εξασθένιση στην Κίνα θα ασκήσει αποπληθωριστικές πιέσεις – μια επιζήμια κλιμάκωση της πτώσης των μισθών και των τιμών – στις ΗΠΑ και την παγκόσμια οικονομία.”
Ο Σόρος πιστεύει επίσης ότι “παραμένει πιθανή προοπτική για την ΕΕ να καταρρεύσει κάτω απο το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης, της ελληνικής κρίσης και μιας πιθανής εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου απο την ΕΕ”.
“Αν η Βρετανία φύγει, η αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καταστεί σχεδόν αναπόφευκτη”, ανέφερε η εφημερίδα σύμφωνα με τα λεγόμενά του.
Επιπρόσθετα, ο δισεκατομμυριούχος ακολουθήθηκε απο κάποιους άλλους πλούσιους επιχειρηματίες στον κόσμο.
“Οι δισεκατομμυριούχοι σίγουρα έδωσαν βάση στην κίνηση αυτή. Ξεφορτώθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά σε χρυσό και τώρα βλέπουν τεράστιες αποδόσεις.Έχουν δει τις τιμές να αυξάνονται σχεδόν 14% αυτό το έτος”, λέει ένα άρθρο των Times.




militaire.gr

«Τρομοκράτες» οι δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν σχέδιο τούρκικης εισβολής στον Εβρο!


βαριοπουλα-600x276
Στο «μπουντρούμι» ως τρομοκράτες στέλνει ο Ερντογάν πέντε δημοσιογράφους που το 2010 αποκάλυψαν το περιβόητο σχέδιο «Βαριοπούλα», που μεταξύ άλλων προέβλεπε και Τούρκικη εισβολή στον Έβρο.Σύμφωνα με όσα μεταδίνουν τα τουρκικά μέσα, το 276 σελίδων κατηγορητήριο που αφορά πέντε άτομα μεταξύ των οποίων οι Αχμέτ Aλτάν, Γιασεμίν Τσογκάρ και Μεχμέτ Μπαρανσού, ετοιμάστηκε από τον εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης Φαρούκ Σοκέρ και στάλθηκε στο δικαστήριο.
Το σχέδιο «Βαριοπούλα»
Το σχέδιο Βαριοπούλα είχε αποκαλυφθεί το 2010 με ντοκουμέντα που είχε δημοσιεύσει η τουρκική εφημερίδα Taraf σύμφωνα με τα οποία αξιωματικοί του τουρκικού στρατού είχαν καταστρώσει σχέδιο συνωμοσίας εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν που είχε στόχο την άμεση ανατροπή του με βίαιο τρόπο.
Το σχέδιο προέβλεπε την τοποθέτηση εκρηκτικών σε τζαμί, την κατάρριψη αεροσκάφους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας με τον ισχυρισμό πως καταρρίφθηκε από την Ελλάδα με τελικό στόχο ελληνοτουρκικής έντασης, ενώ οι τούρκοι στρατηγοί είχαν καταστρώσει σχέδιο και της κατάληψης της περιοχής του Βόρειου Εβρου! Η εφημερίδα Taraf δίνοντας λεπτομέρειες του σχεδίου έκανε λόγο για «δεύτερη κρίση τύπου Ίμια» και σημείωνε ότι ο τότε διοικητής της Α” Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων, ταξίαρχος Γιουρνταέρ Ολτζάν πρότεινε «μικρής εμβέλειας συγκρούσεις» με την Ελλάδα με σκοπό την «τόνωση του εθνικού αισθήματος, ενώ ο τότε διοικητής της Α” Στρατιάς, στρατηγός Τσετίν Ντογάν, είχε προτείνει εισβολή στον Έβρο.
Το τελικό στάδιο αυτού του σχεδίου προέβλεπε πως λόγω της μεγάλης αναταραχής αυτών των γεγονότων, θα ανατρέπονταν ο Ρετζέπ ταγίπ Ερντογά και η κυβέρνηση του που είχε έρθει στην εξουσία το Νοέμβριο του 2002.
Να σημειωθεί ότι το 2014 αποφυλακίστηκαν 230 αξιωματικοί του τουρκικού Στρατού που είχαν καταδικαστεί το 2012 επειδή το σχέδιο »Βαριοπούλα» για να ανατρέψουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι κατηγορίες
O δημοσιογράφος Μεχμέτ Μπαρανσού αναφέρεται στο κατηγορητήριο ως ο βασικός ύποπτος, ενώ ως ύποπτοι αναφέρονται επίσης και οι Τουντζάι Οπτσίν, Γιασεμίν Τσογκάρ, Αχμέτ Αλτάν και Γιλντιράι Ογούρ.
Για τους Μπαρανσού και Οπτσίν η κατηγορία είναι ¨σύσταση και διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης¨, ενώ για τους άλλους τρεις οι κατηγορίες είναι ¨κατοχή απόρρητων εγγράφων που σχετίζονται με την ασφάλεια του κράτους¨ , ¨ διενέργεια τρομοκρατικής προπαγάνδας¨ , ¨κοινοποίηση πληροφοριών που για χάρη της κρατικής ασφάλειας και των πολιτικών συμφερόντων θα έπρεπε να μείνουν απόρρητες¨ και ¨καταστροφή ή νόθευση εγγράφων σχετιζομένων με την κρατική ασφάλεια¨.





hellasforce

«ΕΠΙΛΥΣΗ» ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΜΕ…ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!


kktc-yi-vatanin-bir-parcasi-olarak-goruyoruz-1465648718
« Η Βόρεια Κύπρος είναι ανυπόστατο μέρος της Τουρκίας και η Τουρκία δεν την βλέπει σαν άλλη χώρα, αλλά σαν κανονικό τμήμα της τουρκικής επικράτειας».
Με αυτά τα λογία και ενώ ετοιμάζονται να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών, Nihat Zeybekci που βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην κατεχόμενη Κύπρο έδωσε την «λύση» στο χρονίζον κυπριακό πρόβλημα.
Ο Τούρκος υπουργός βρέθηκε στα κατεχόμενα για συνομιλίες με τους υπουργούς του ψευδοκράτους μαζί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ισλαμικού κόμματος της Τουρκίας,Mehmet Muş και είχε συνομιλία με τον πρόεδρο του ψευδοκράτους, Mustafa Akıncı και τον υπουργό Ενέργειας του ψευδοκράτους, Sunat Atun.
Το ενδιαφέρων είναι ότι στις συνομιλίες έγινε εκτενή αναφορά για τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου και γενικότερα για τα ενεργειακά κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου, που θα… πρέπει να συνδεθούν με την «Μητέρα Πατρίδα» την Τουρκία.
Έτσι προωθούν οι Τούρκοι την…επίλυση του Κυπριακού. Εμείς τι κάνουμε ?
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Ιερώνυμος: Δεν μας φοβίζουν τα μνημόνια – Ας τολμήσουν διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους


ieronymos5
Αυστηρά μηνύματα προς την κυβέρνηση να μην τολμήσει διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, έστειλε από τις ακριτικές Οινούσσες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Σε επίσκεψή του, στο νησί που το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί στο στόχαστρο των γειτόνων που αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία σε αυτό, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Χίου Μάρκου και τις αρχές της Χίου και των Οινουσσών ο κ. Ιερώνυμος έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, τους μαθητές, τη λιμενική αρχή αλλά και τους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών.
«Δεν μας φοβίζουν τα μνημόνια»
Ο Αρχιεπίσκοπος εστίασε στο νόημα των μνημονίων, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να φοβηθεί, αφού η λέξη «μνημόνιο» δεν είναι πρωτάκουστη. Όπως σημείωσε ο Μακαριώτατος, και στο παρελθόν αρκετή προσπάθησαν να υποθηκεύσουν τη χώρα όμως οι Έλληνες δεν το έβαλαν κάτω.
«Είναι ένα μικρό σύννεφο, όπως αυτά που στο παρελθόν το έθνος μας έχει ξεπεράσει. Έτσι θα ξεπεράσουμε κι αυτό και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να ζούμε», ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος.
Κράτος και εκκλησία
Αναφερόμενος στο ζήτημα του διαχωρισμού του κράτους και της εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε με νόημα ότι ενώ παλαιότερα δεν νοείτο εκπαίδευση μακριά από τη θρησκεία, στην εποχή μας αυτό αποτελεί βασική επιδίωξη ορισμένων.
«Υπάρχουν προτάσεις, όχι μόνο από ένα πολιτικό κόμμα αλλά από πολλά, να απαλειφθεί από τον τίτλο του Υπουργείου το «θρησκευμάτων», να λέγεται κάτι άλλο, όπως Υπουργείο Πολιτισμού. Ας το τολμήσουν, ας το κάνουν, θα υποφέρουμε, εμείς και τα παιδιά μας. Η εκκλησία θα πορευθεί αλλά το έθνος θα ταλαιπωρηθεί.
Χρειάζεται προσοχή γιατί όλα αυτά είναι σχεδιασμένα και εν πολλοίς αποφασισμένα. Ο σκοπός είναι αυτός ο λαός να αλλοιωθεί, και στην πίστη και στην ιστορία και στις παραδόσεις για να μπορούν εύκολα να μας διαφεντεύουν», είπε ο ίδιος.
Τα ασημικά της εκκλησίας
Από τον λόγο του Ιερωνύμου δεν ξέφυγαν ούτε οι φήμες για την εκκλησιαστική περιουσία. Στην ομιλία του προς τους Οινουσσιώτες ανέλυσε τη διαχρονικά προσφορά της Εκκλησίας στο έθνος και στους Έλληνες, λέγοντας ότι όποτε χρειάστηκε να συνεισφέρει το έκανε και με το παραπάνω.
Ανέφερε μάλιστα την προτροπή του πρώτου Υπουργού των Εκκλησιαστικών του νεοσύστατου ελληνικού κράτους Ιωσήφ Ανδρούση, προς εκκλησίες και μοναστήρια, προκειμένου να λιώσουν τα ασημικά και τα χρυσαφικά, ώστε να δοθούν στον αγώνα για την επανάσταση και τους πεινασμένους Έλληνες.
Σε δηλώσεις του, λίγη ώρα αργότερα, από το Στρατιωτικό Φυλάκιο των Οινουσσών σημείωσε:
«Δυστυχώς κάποιοι φρόντισαν τα ασημικά και τα χρυσά της εκκλησίας σε δύσκολες στιγμές να μην υπάρχουν. Όλα τα άλλα είναι ιστορίες. Η εκκλησία έχει μία συγκεκριμένη περιουσία, μικρή, η οποία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί. Αυτό προϋποθέτει ένα ειλικρινή διάλογο με το κράτος, μία συζήτηση που θα βασίζεται σε διακριτούς και καθαρούς ρόλους. Χρειάζεται λοιπόν ειλικρίνεια και προσπάθεια χωρίς φωνές».
Ο κ. Ιερώνυμος μεταξύ άλλων επισκέφθηκε και την ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών όπου έγινε θερμά αποδεκτός από τον διοικητή Γ. Μάργαρη αλλά και τους σπουδαστές.
Φωτογραφήθηκε μάλιστα μπροστά στη γιγαντιαία ελληνική σημαία, που όπως είπε ο Μητροπολίτης Χίου, βρίσκεται εκεί για να θυμίζει ότι οι Οινούσσες δεν είναι γκρίζα ζώνη, αλλά έχουν χρώμα και είναι γαλανόλευκο.

Ο ΠΟΥΤΙΝ «ΣΑΡΩΣΕ» ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ


Μεγάλο σκάνδαλο κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας και σε βάρος του ΝΑΤΟ, ξέσπασε αυτές τις μέρες με την σύλληψη υψηλόβαθμου στελέχους των πορτογαλικών μυστικών υπηρεσιών που είχε στενές σχέσεις με το αρχηγείο του ΝΑΤΟ.
Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό και στον τουρκικό τύπο, συνελήφθη αυτές τις μέρες το υψηλόβαθμο στέλεχος των πορτογαλικών μυστικών υπηρεσιών, Frederico Carvalhao Gil, με την κατηγορία της παράδοσης εγγράφων υψίστης στρατηγικής σημασίας του ΝΑΤΟ στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
Ο εν λόγω Πορτογάλος μυστικός πράκτορας συνελήφθη σε μια καφετέρια στην πρωτεύουσα της Ιταλίας Ρώμη, στις 21 Μαΐου, ενώ για το επεισόδιο της σύλληψης του δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες πλην του ότι είχε ήδη πουλήσει στους Ρώσους μυστικά σχέδια του ΝΑΤΟ για την εγκατάσταση στρατιωτών δυνάμεων στην ανατολική Ευρώπη και τα επιχειρησιακά σχέδια της περιοχής.
Ο 57χρονος Frederico Carvalhao Gil, όπως αποκαλύφτηκε, είχε επισκεφτεί επανειλημμένα την Μόσχα για «υπηρεσιακούς» λόγους αλλά όπως φαίνεται κατά τις επισκέψεις του αυτές είχε έρθει σε επαφή με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, με σκοπό να τους πουλήσει σημαντικά έγγραφα του ΝΑΤΟ. Άλλο που δεν ήθελαν οι Ρώσοι, που ήξεραν πολύ καλά την σημαντική θέση που κατείχε ο Πορτογάλος πράκτορας.
Σύμφωνα με τον παλαίμαχο Αμερικανό πράκτορα, John R Schindler, ο Frederico Carvalhao Gil διαπραγματεύτηκε με υψηλό τίμημα τα μυστικά έγγραφα του ΝΑΤΟ εν αγνοία του νατοϊκού Αρχηγείου, που δεν είχε υποψιαστεί τι γίνονταν κάτω από την μύτη του. Όταν αποκαλύφτηκε η δοσοληψία αυτή, ήταν πολύ αργά καθώς οι Ρώσοι ήδη είχαν πάρει αυτό που ήθελαν.
Για άλλη μια φορά όπως φαίνεται, ο Πουτιν τους… τα είχε φορέσει για τα καλά!
Suç üstü yakalandı = Συνελήφθηκε επ’ αυτοφώρω
PYTİN NİN NATO DAKİ KÖSTEBEĞİ İFŞA OLDU = ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΗΚΕ «ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ» ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr





hellasforce

ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ Η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ… Για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα μιλούν οι Σκοπιανοί!



Τουρκία, Αλβανία και τώρα Σκόπια… Οι προκλήσεις κατά της Ελλάδας διαδέχονται η μια την άλλη.
Η ελληνική πλευρά αμήχανη και ανήμπορη δεν αντιδρά όπως πρέπει στον εξευτελισμό (στην καλύτερη περίπτωση) και τις διεκδικήσεις των τριών ορκισμένων εχθρών της.
Αυτή τη φορά, η πλευρά των Σκοπίων έρχεται να προκαλέσει ξανά, με το αγγλο-σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων independent.mk να κάνει λόγο για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα και ελληνικά χωριά που «επιτέλους επανέφεραν τα μακεδονικά τους ονόματα»!
Αναλυτικά το άρθρο με τίτλο: «Πρόοδος γίνεται καθώς μερικά χωριά στην Ελλάδα ξανακερδίζουν τα Μακεδονικά ονόματά τους».
Οι Μακεδόνες στην Ελλάδα είναι ένα βήμα πιο κοντά για να φέρουν πίσω τα Μακεδονικά ονόματα στις πινακίδες ονομασίας για τις πόλεις και τα χωριά. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, το μακεδονικό όνομα Nered προστέθηκε στο αντίστοιχο ελληνικό Πολυπόταμος, στην πινακίδα για το χωριό. Η πινακίδα ανεγέρθηκε πριν την είσοδο του χωριού, το οποίο είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τους Μακεδόνες που ζουν στην Ελλάδα να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους ως εθνική μειονότητα.
Το χωριό Nered, ή Πολυπόταμος στα ελληνικά, βρίσκεται στην περιοχή Λερίν (Φλώρινα) και είναι γνωστό ως ένα από τα πιο επαναστατικά και φιλο-Μακεδονικά χωριά στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας. Η μεγαλύτερη γιορτή του χωριού είναι στις 17 Αυγούστου για τη γιορτή της Παναγίας.
Πριν από μερικούς μήνες, το διάσημο χωριό Βεύη ανέκτησε το μακεδονικό όνομα του Banica, ενώ οι ταμπέλες για την ΠΓΔΜ λένε Bitola αντί Μοναστηρίου.
skopianes_prokliseis_pinakida_banica
Στη βόρεια Ελλάδα, η πολιτική αλλαγής των Μακεδονικών ονομάτων σε ελληνικά, ξεκίνησε το 1918 και διήρκεσε μέχρι το 1925, όταν μετονομάστηκαν 800 πόλεις και χωριά.
Η Λερίν έγινε Φλώρινα, το Solun έγινε Θεσσαλονίκη, το Voden έγινε Έδεσσα, ενώ το χωριό Orovcani έγινε Μελίτη.
skopianes_prokliseis_pinakida_bitola
Ένα ελληνικό όνομα δόθηκε επίσης στο χωριό γέννησης του Κρστε Πέτκοφ-Μίσιρκοβ, το οποίο έγινε Πέλλα αντί Postol. Το χωριό Banica ονομάστηκε Βεύη, το Sbotko ονομάστηκε Αριδαία, το Kutles μετονομάστηκε σε Βεργίνα και το Seovo σε Ειδομένη.




hellasforce