Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Business Insider: Πιθανά σενάρια διάσπασης της Ε.Ε.




Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης μοιάζει αβέβαιο. Όσο ιδανική και αν φάνταζε η... Ένωση, στις απαρχές της, σταδιακή οι χώρες προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα. Ήδη, δεν είναι εύκολη η διασφάλιση μιας οικονομικής ή νομισματικής ένωσης μεταξύ κρατών, καθένα από τα οποία εφαρμόζει τη δική της δημοσιονομική πολιτική. 

Δεδομένων των υπέρογκων δημόσιων χρεών και των μη ισορροπημένων προϋπολογισμών, η Ε.Ε. Τίθεται ενώπιον δύο εναλλακτικών: Για να μείνει ενωμένη, πρέπει να αναδιαρθρωθεί εξ ολοκλήρου η οικονομική δομή της Ένωσης που θα κληθεί να επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα χρέους, ενώ παράλληλα κάθε χώρα θα έπρεπε να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό της. Σε περίπτωση που δεν επέλθει συμφωνία σχετικά με το πώς θα επιλυθεί το πρόβλημα του χρέους, η διάσπαση της Ευρωζώνης είναι πιθανή και οι χώρες θα επέστρεφαν στο εθνικό τους νόμισμα. 

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι πολιτικές εντάσεις που προκύπτουν από την προσφυγική κρίση μέχρι το ενδεχόμενο Brtexit. Πρόκειται για ζητήματα κρίσιμα και ο τρόπος αντιμετώπισής τους θα κρίνουν το μέλλον της Ευρώπης – ενωμένης ή διασπασμένης – αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας. Ειδικότερα, παρακάτω παρατίθενται οι πέντε μεγαλύτεροι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η Ε.Ε., όπως απαριθμούνται από το Business Insider: 

Κίνδυνος Νο. 1: Η τραπεζική κρίση στην Ιταλία Όπως παρατηρεί το δημοσίευμα, η Ιταλία θα αποτελέσει μάλλον τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για την Ευρώπη, καθώς το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, εξ αιτίας της συσσώρευσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων που αντιπροσωπεύουν περί το 20% του ενεργητικού τους. 

Μάλιστα, σε κάποιες από τις τράπεζες του νοτιότερου τμήματος της χώρας, τα προβληματικά δάνεια αγγίζουν ένα ποσοστό 40%. Η κατάρρευση των ιταλικών τραπεζών αποτελεί συστημικό κίνδυνο για το σύνολο της Ευρώπης, δεδομένου πως πρόκειται για την όγδοη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. 

Κίνδυνος Νο. 2: Ενδεχόμενη αδυναμία διαχείρισης του ελληνικού προβλήματος Αν και σε σύγκριση με την Ιταλία, η ελληνική υπόθεση μοιάζει περισσότερο διαχειρίσιμη, το προσφυγικό πρόβλημα αποτελεί μείζον ζήτημα, με τα πλουσιότερα κράτη να χρειάζονται τη συνεργασία με την Ελλάδα, προκειμένου να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που φέρει το προσφυγικό. Άλλωστε, όπως σημειώνεται, η χώρα, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται αντιμέτωπη και με την κρίση χρέους και την επιμονή της Γερμανίας για τις πολιτικές της λιτότητας. 

Κίνδυνος Νο. 3: Το τέλος της Σένγκεν Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, τον Νοέμβριο, συνέβαλαν σημαντικά στην επαναφορά ελέγχων στα σύνορα, εντός της ζώνης Σένγκεν, πολλοί είναι και οι Ευρωπαίοι που εκλαμβάνουν ως απειλή για την ασφάλεια την είσοδο των μουσουλμανικών πληθυσμών στην Ευρώπη. Κομβικό ρόλο θα διαδραματίσει η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel που δέχεται ισχυρές πιέσεις για την πολιτική της στάση σχετικά με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών. 

Κίνδυνος Νο. 4: Μία ένταξη της Τουρκία στην Ε.Ε. Το προσφυγικό έχει φέρει στην επιφάνεια το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Που απεγνωσμένη για λύση, περιμένει από τη χώρα να συμβάλλει στον περιορισμό των προσφυγικών ροών. Ωστόσο, τέτοιο ενδεχόμενο βρίσκει αντίθετη την Κύπρο που αποτελεί ίση δύναμη με τα άλλα κράτη της Ε.Ε. Και έχει δυνατότητα να ασκήσει βέτο για μια συμφωνία που η υπόλοιπη Ευρώπη έχει τόση ανάγκη.

 Κίνδυνος Νο. 5: Το Brexit Κρίσιμο είναι, βεβαίως, και το δημοψήφισμα του Ιουνίου στη Βρετανία που θα κρίνει το μέλλον της χώρας. Ο αντίκτυπος από ενδεχόμενη έξοδος κράτους από την Ε.Ε. Θα είχε σημαντικές συνέπειες για το εμπόριο. 






tromaktiko

Τι συμβαίνει με τον Τζιχαντιστή με το άσπρο καπέλο που ψάχνει όλη η Ευρώπη;






Μια εβδομάδα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες που στοίχισαν...
τη ζωή σε 34 ανθρώπους, οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου δράστη του αεροδρομίου, γνωστού και ως «βομβιστή με το καπέλο» άρχισαν και πάλι, καθώς ο μοναδικός ύποπτος που είχε συλληφθεί ως άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερος τη Δευτέρα μετά από απόφαση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, λόγω έλλειψης επαρκών αποδείξεων που να συνδέουν τον 30χρονο Φεϊσάλ Σεφού με τις επιθέσεις.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις, όχι μόνο στο Βέλγιο αλλά επίσης στην Ιταλία και την Ολλανδία, αλλά ο Σεφού, ήταν ο μοναδικός στον οποίο είχε απαγγελθεί από το Σάββατο η κατηγορία των "τρομοκρατικών δολοφονιών". Ο ισλαμιστής δημοσιογράφος μάλιστα αφέθηκε χωρίς κανένα περιοριστικό όρο. 

 Από το 2015 ο Σεφού είχε στρέψει επάνω του την προσοχή των αρχών. Στις Βρυξέλλες, τοπικοί αξιωματούχου τον κατηγορούσαν ότι προσπαθούσε να στρατολογήσει επίδοξους τζιχαντιστές σε ένα πάρκο όπου είχαν εγκατασταθεί πολλοί αιτούντες άσυλο.

 Ο δήμαρχος Ιβ Μαγιέρ, που τον θεωρούσε "επικίνδυνο", τον είχε καταγγείλει πολλές φορές στις δικαστικές αρχές και τον Σεπτέμβριο κατάφερε να εκδώσει περιοριστικά μέτρα που του απαγόρευαν την πρόσβαση στο πάρκο αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir.   Μετά τη σύλληψή του, την περασμένη Πέμπτη, οι αρχές προσπαθούσαν να εξακριβώσουν κατά πόσο ο Σεφού, ο οποίος δηλώνει "ανεξάρτητος δημοσιογράφος", ήταν ο "άνθρωπος με το καπέλο", ο άνδρας που άφησε μια βόμβα στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και διέφυγε πριν ανατιναχθούν οι δύο συνεργοί του. Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης ο Σεφού αναγνωρίστηκε από έναν οδηγό ταξί που είχε μεταφέρει τους τρεις τζιχαντιστές στο αεροδρόμιο. 

 Η αστυνομία, που είχε δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του υπόπτου, δημοσιοποίησε και ένα βίντεο, ζητώντας από τους πολίτες που έχουν πληροφορίες για το πρόσωπο αυτό ή μπορούν να το αναγνωρίσουν να επικοινωνήσουν με τις αρχές.

  Η μοναδική βεβαιότητα που έχουν μέχρι στιγμής οι βελγικές αρχές είναι ότι οι τρεις καμικάζι – ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί και ο Ναζίμ Λασραουί στο αεροδρόμιο και ο Χαλίντ Ελ Μπακραουί στο μετρό – συνδέονταν άμεσα με τους τζιχαντιστές που συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, τον περασμένο Νοέμβριο. Και, κυρίως, με τον ύποπτο-κλειδί, τον Σαλά Αμπντεσλάμ, που συνελήφθη στις 18 Μαρτίου στις Βρυξέλλες αφού επί τέσσερις μήνες κρυβόταν κάτω από τη μύτη των βελγικών αρχών.

  Στο μεταξύ, και σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν πηγές της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, o ελ Μπακράουι, είχε μεταβεί από την Ιταλία στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015.   Συγκεκριμένα, στις 23 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με το δίκτυο Sky Italia, έφτασε στο αεροδρόμιο της ιταλικής πόλης Τρεβίζο με πτήση της εταιρίας Ryanair, προερχόμενος από τις Βρυξέλλες. Την επομένη, στις 6 το πρωί, επιβιβάσθηκε από το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας σε πτήση Volotea με προορισμό την Αθήνα.  

Ο Χαλίντ ελ Μπακράουι, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, χρησιμοποίησε βελγική ταυτότητα ή διαβατήριο. 

 Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica υπενθυμίζει ότι λίγες ημέρες αργότερα, τον Αύγουστο του 2015, και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στις Βρυξέλλες, πέρασε από την Ιταλία, από το λιμάνι του Μπάρι, με προορισμό την Πάτρα.   Ωστόσο οι Ιταλοί δημοσιογράφοι στη συνέχεια του ρεπορτάζ προχωρούν σε παντελώς αβάσιμες εικασίες, θέτοντας την Ελλάδα στο στόχαστρο, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών μπορεί να σχεδιάστηκαν ακριβώς το καλοκαίρι του 2015.    Εξάλλου, το Βέλγιο έχει ζητήσει την έκδοση του Τζαμάλ Εντίν Ουάιλι, ενός Αλγερινού που συνελήφθη το Σάββατο στην Ιταλία. Ο άνθρωπος αυτός πιστεύεται ότι κατασκεύασε τα πλαστά έγγραφα ταυτότητας που χρησιμοποίησαν ορισμένοι από τους δράστες των επιθέσεων του Παρισιού και, ενδεχομένως, και ο Σαλά Αμπντεσλάμ. 

 Παράλληλα, οι βελγικές αρχές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι ασκήθηκε δίωξη σε τρεις υπόπτους που συνελήφθησαν την Κυριακή σε μια "αντιτρομοκρατική" επιχείρηση που διεξήχθη σε διάφορες πόλεις του Βελγίου.

"Δεν υπάρχει άμεση σχέση των υπόπτων αυτών με τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου", διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα αυτή υπόθεση.   Σε μια άλλη έρευνα αποκαλύφθηκαν νέα παρακλάδια των τζιχαντιστικών δικτύων στην Ευρώπη: ένας Γάλλος που συνελήφθη την Κυριακή στην Ολλανδία φέρεται ότι είχε λάβει εντολή από το Ισλαμικό Κράτος να εξαπολύσει επίθεση στη Γαλλία μαζί με τον Ρεντά Κρικέτ ο οποίος βρίσκεται στα χέρια των γαλλικών αρχών από την περασμένη Πέμπτη. Για την υπόθεση αυτή, της επίθεσης που αποτράπηκε στη Γαλλία, κατηγορούνται στο Βέλγιο δύο άνδρες.

Ο ένας τους, ο Αμπντεραμάν Α. γεννήθηκε στην Αλγερία το 1977 και είχε καταδικαστεί το 2005 από γαλλικό δικαστήριο σε κάθειρξη 7 ετών και σε ισόβια απαγόρευση εισόδου στο γαλλικό έδαφος επειδή είχε παράσχει βοήθεια στους δολοφόνους του διοικητή των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων στο Αφγανιστάν, Αχμάντ Μασούντ, το 2001. 



tromaktiko

Προσοχή: Ορίστε πώς θα κάνετε μόνοι σας τη φορολογική σας δήλωση...






Μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν άλλα εισοδήματα δεν χρειάζεται...
να απευθυνθούν σε λογιστή για να υποβάλλουν τη φετινή τους φορολογική δήλωση.

Με 12 απλές κινήσεις μπορούν εύκολα και γρήγορα να συμπληρώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη φορολογική δήλωση του 2016 μέσω της ειδικής εφαρμoγής του TAXISnet.

Βήμα πρώτο:
Ελέγξτε όλα τα προσυμπληρωμένα στοιχεία στον πίνακα 1: Όνομα, επώνυμο, ΑΦΜ, αριθμό Δελτίου Ταυτότητας κλπ, το δικό σας και του/της συζύγου (αν υπάρχει).
Εάν υπάρχει κενό ή λάθος στα στοιχεία αυτά κάντε τη διόρθωση.
Βήμα δεύτερο:
Στον πίνακα 1 θα πρέπει να συμπληρώσετε ή να διορθώσετε εάν είναι λάθος τον ΑΜΚΑ (τον δικό σας ή και του/της συζύγου σας).
Βήμα τρίτο:
Πρέπει να κάνετε επιβεβαίωση των στοιχείων για να σας επιτραπεί η συνέχεια για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης του 2016.
Βήμα τέταρτο:
Με βάση τη βεβαίωση από το λογιστήριο για τη μισθοδοσία σας ή αν είστε συνταξιούχος με βάση τη βεβαίωση του ασφαλιστικού Ταμείου θα πρέπει να πάτε στον πίνακα 4Α και στις παραγράφουν 1,2,3,10,11,12 για να κάνετε την αντιστοιχία των ποσών.
Βήμα πέμπτο:
Στον υποπίνακα 4Δ1 στην παράγραφο 3 θα πρέπει να συμπληρώσετε τυχόν τόκους από καταθέσεις.
Προσοχή. Εάν υπάρχουν κοινοί λογαριασμοί το ποσό των τόκων θα πρέπει να συμπληρωθεί ολόκληρο σε όλους τους δικαιούχους.Το άθροισμα των τόκων από όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς μεταφέρεται στον κωδικό 667 για τον σύζυγο και στον κωδικό 668 για τη σύζυγο.
Στους κωδικούς 675-676 δηλώνονται οι φόροι που έχουν παρακρατηθεί από τους τόκους των καταθέσεων.
Βήμα έκτο:
Στον πίνακα 5.1 αναγράφονται τα στοιχεία για τα ακίνητα. Κάνοντας “κλικ” στα κίτρινα “κουτάκια” μπορείτε να κάνετε τον σχετικό έλεγχο και τις διορθώσεις εάν χρειάζονται.
Εάν υπάρξουν διορθώσεις θα πρέπει να κάνετε “κλικ” στο στοιχείο “μεταφορά στη δήλωση”.

Βήμα έβδομο:
Στον πίνακα 5.1γ θα δείτε τα στοιχεία για τα ΙΧ αυτοκίνητα. Κάνοντας “κλικ” στα κίτρινα κουτάκια μπορείτε να κάνετε διορθώσεις.
Βήμα όγδοο
Μην κάνετε καμία κίνηση στον κωδικό 049 του πίνακα 7. Για εφέτος δεν χρειάζεται υποβολή αποδείξεων.
Βήμα ένατο:
Στον πίνα 7 υπάρχουν δυο σημαντικοί κωδική. Ο 051 για εσάς και ο 052 για τον/τη σύζυγό σας. Εδώ συμπληρώνετε το ποσό των εξόδων για ιατρικές δαπάνες, νοσήλια, εξετάσεις, αγορές φαρμάκων. Το ποσό συμπληρώνεται μόνο εφόσον ξεπερνάει το 5% του εισοδήματος.
Βήμα δέκατο:
Για όσους έχουν παιδιά σημαντικός είναι ο πίνακας 8. Στην αριστερή πλευρά θα πρέπει να κάνετε “κλικ” στα κίτρινα κουτάκια για να συμπληρώσετε στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί όνομα, έτος γέννησης, για τα παιδιά άνω των 5 ετών τη βαθμίδα εκπαίδευση στην οποία βρίσκεται, τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και εάν είναι ανήλικο και δεν υποχρεούται να υποβάλλει δήλωση.
Για τα παιδιά που είναι άνω των 18 θα πρέπει να αναγραφεί ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).
Για να αποθηκευτούν οι όποιες αλλαγές θα πρέπει και πάλι να κάνετε “κλικ” στο “μεταφορά στη δήλωση”
Βήμα ενδέκατο:
Στον πίνακα 10 θα πρέπει να συμπληρώσετε τον αριθμό ΙΒΑΝ ενός τραπεζικού λογαριασμού καταθέσεων στον οποίο θα κατατεθεί η όποια επιστροφή φόρου.
Βήμα δωδέκατο:
Κάνοντας “κλικ” στην επιλογή συνέχεια υποβολής θα δείτε τον πίνακα με τα στοιχεία που δηλώσατε μαζί με το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης (χρέωση ή πίστωση). Το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι οριστικό, εάν δεν είστε σίγουροι για τα στοιχεία μην συνεχίσετε. Εάν είστε σίγουροι, τότε επιλέξτε “οριστική υποβολή”.
Η δήλωσή σας θα έχει υποβληθεί και θα έχετε την ευχέρεια να την εκτυπώσετε






tromaktiko

Σήμα κινδύνου από τον στρατηγό Μανωλά: "Ώρα να μιλήσουμε για την εθνική ασφάλεια…"


Η ώρα της ευθύνης έχει έρθει, λέει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣΧρίστος Μανωλάς και εκπέμπει σήμα κινδύνου για τη χώρα μας.
Πρέπει να μιλήσουμε τώρα για την εθνική ασφάλεια και να κάνουμε όλα όσα προβλέπουν τα σχέδια και η κοινή λογική για περιπτώσεις κρίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του στο Onalert.gr. Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Έπρεπε να τρανταχτεί το αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών από τις εκρήξεις και να θρηνήσει το Βέλγιο θύματα ,για να αρχίσουμε να ανησυχούμε για θέματα ασφαλείας ή για να το θέσω καλύτερα για την Εθνική ασφάλεια.Μέχρι σήμερα όποιος τολμούσε να θέσει θέματα εθνικής ασφαλείας και εθνικών συμφερόντων σε σχέση με το προσφυγικό ήταν φασίστας ή δεν ήταν πολιτικώς ορθώς. Σε κάθε περίπτωση δεν διήπετο από ανθρωπιστικές αρχές .
Ξεκινώ από το ότι δεν είμαι ξενοφοβικός και διέπομαι από ανθρωπιστικές αρχές και το έχω αποδείξει κι έμπρακτα σε επιχειρήσεις υποστήριξης της ειρήνης που έχω διοικήσει μονάδες του Ελληνικού Στρατού, οι οποίες διακρίθηκαν για την εκτέλεση της αποστολής τους με ανθρωπιά, αμεροληψία κι ευγένεια. Με καλοσύνη κι ανιδιοτέλεια που διακρίνει τον Έλληνα.
Δεν μπορώ όμως να μη θλίβομαι με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το προσφυγικό, όσον αφορά τα θέματα εθνικών συμφερόντων κι εθνικής ασφάλειας. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε μάθει να τα τραβάμε όλα στα άκρα. Δεν μπορούμε δηλαδή να συνδυάσουμε και τον ανθρωπισμό μας αλλά και να διατηρούμε την εθνική ασφάλεια και να εξυπηρετούμε τα εθνικά συμφέροντά μας;
Άντε και να δεχθώ ότι για λόγους ανθρωπισμού αλλάξαμε την πολιτική μας του 2014, οπότε και είχαμε περι τους 80.000 παράνομα εισελθόντες στην χώρα σε σχέση με τους 800.000 του 2015, δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε ότι από το καλοκαίρι και μετά του 2015, η Γερμανική πολιτική άλλαξε και σταδιακά έκλειναν τα σύνορα τους αλλά και τα σύνορα των υπολοίπων χωρών, Δυτ. Βαλκανίων, Βίσεγκραντ κλπ;
Τι πιό λογικό να αλλάξουμε κι εμείς την πολιτική μας γραμμή, απόλυτα δικαιολογημένα και σύμφωνα με την πρακτική και των υπολοίπων χωρών.
Τι άραγε μας κρατά αυτή την στιγμή και δεν αλλάζουμε την πολιτική μας; Η μόλις υπογραφείσα συμφωνία στις Βρυξέλλες, η οποία πρακτικά δεν θα εφαρμοσθεί;
Θα διερωτηθεί κανείς και τι να κάνουμε πρακτικά. Είναι απλό:
Να κηρύξουμε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Να κλείσουμε τα σύνορά μας κι εμείς για λόγους ασφαλείας.
Να ενισχύσουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις στο Αιγαίο και να αναχαιτίζουμε τις προσφυγικές ροές, ενέργεια εφικτή.
Να φιλοξενήσουμε σε κλειστού τύπου φιλοξενίας σημεία τους πρόσφυγες/μετανάστες εντός της χώρας.
Να απελάσουμε τους παράνομα εισελθόντες στην χώρα μετανάστες.
Όλες οι κινήσεις να γίνονται με συνοδεία αστυνομικών οργάνων και να διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις στα σημεία φιλοξενίας.
Να ενισχύσουμε την ασφάλεια μας, σύμφωνα με τα υπάρχοντα σχέδια σε δημόσιους χώρους και κοινωφελείς εγκαταστάσεις, αδειάζοντας τα λιμάνια Πειραιά, την Ειδομένη κλπ από πρόσφυγες.
Να ενισχύσουμε τις επαφές μας με την Γιουροπόλ.
Να ενισχύσουμε τα μέτρα ηλεκτρονικής ασφαλείας, ασφάλειας κυβερνοχώρου κλπ.
Να θέσουμε σε ετοιμότητα τις αντιτρομοκρατικές μας μονάδες.
Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να εξασφαλίσουμε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Αυτό αναγράφει η ΠΕΑ της χώρας και ας μην ξεχνά η κυβέρνηση ότι ασκεί την εξουσία της από τον λαό, για τον λαό και το Έθνος. Εντολοδότης είναι ο κυρίαρχος λαός, αυτής της χώρας, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Κι άν επιθυμούμε να παρέχουμε ανακούφιση σε πληθυσμούς που κινδυνεύουν στην χώρα τους, πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, θα πρέπει πρώτα να υπάρχει αυτή η χώρα και να λειτουργεί.
Θα πεί πάλι κάποιος ότι κινδυνολογούμε, διότι δεν έχει υπάρξει περιστατικό τρομοκρατίας στην χώρα μας, οπότε εμείς παρακολουθούμε την κατάσταση κι είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε, όπως αναφέρουν όλα τα ανακοινωθέντα μετά από οποιαδήποτε κυβερνητική σύσκεψη.
Η απάντηση είναι το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν, διότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε ένα περιστατικό με ανάμειξη τρομοκρατών, από πρόσφυγες /μετανάστες θα έχει συνέπειες που δεν είναι δυνατόν να υπολογισθούν από τώρα. Η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο ή καλύτερα αντιμετωπίζει ανταρτοπόλεμο.Η Ελλάδα τι προτίθεται να κάνει;». 





ethnika themata

Νέα επίθεση Ρωσίας στην Τουρκία…


Δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Κύπρο η Ρωσία, αφού η χώρα έχει τεράστια γεωστρατηγική σημασία για την «σκακιέρα» της Ανατολικής Μεσογείου.  Έτσι λοιπόν, στα πλαίσια των φιλικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου έλαβε χώρα μία πολύ σημαντική πολιτιστική εκδήλωση στην ρωσική πρεσβεία, όπου μίλησε ο Ρώσος πρέσβης και η διδάκτωρ Νάσα Παταπίου. 
Στην εκδήλωση αναλύθηκαν εκτενώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο ομόδοξων χωρών οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως αγαστές και επωφελείς. Η αίθουσα είχε γεμίσει από νωρίς, ενώ υπήρχαν πολλοί επίσημοι στο χώρο. 
Σε μία περίοδο που η κρίση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου κλιμακώνεται ταχύτατα, οι Κύπριοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν υπό της επιρροή τους την Κύπρο και παράλληλα να απωθήσουν τους Τούρκους από το νησί. Η εκδήλωση, αλλά και πολλές άλλες στρατηγικής σημασίας κινήσεις επιβεβαιώνουν την πρόθεση αυτή των Ρώσων, η οποία παράλληλα πλήττει σημαντικά τους Τούρκους.






voice news

ΗΠΑ: Η Τουρκία θα διαμελιστεί λόγω...

Κουρδικό Κράτος ετοιμάζει η... Αμερική η οποία σύμφωνα με διεθνείς παρατηρητές οδηγείται εκεί ελέω του πολέμου της Συρίας!
Κάτι το οποίο υπάρχει ήδη στο Ιράκ αφού το αυτόνομο Κουρδιστάν εδρεύει εκεί πάνω από μια δεκαετία, την ώρα που φυσικά στην Τουρκία έχουν ξαναρχίσει οι σφοδρές ένοπλες συγκρούσεις στις κουρδικές περιοχές και συχνά οδηγούν σε μεγάλα πλήγματα τον τουρκικό στρατό.
Έτσι, το μόνο που απομένει πλέον για να συμπληρωθεί το παζλ, είναι μια ενιαία λωρίδα των Κούρδων κάτω από τη νότια Τουρκία, στην περιοχή που βρίσκεται πάνω από το Χαλέπι. Ο απόλυτος Τούρκικος εφιάλτης.
Σύμφωνα μάλιστα με τη ρωσική εφημερίδα ‘Ισβέστια’ επίκειται η δημιουργία αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στο Κουρδιστάν, με το πρόσχημα του αγώνα κατά του ‘ισλαμικού κράτους’, αποτελούν ένα στάδιο προετοιμασίας για την ίδρυση ενός κουρδικού κράτους.
Ο Ρώσος διπλωμάτης Βιτσλάβ Ματόζοφ διατύπωσε τη θέση, στη ρωσική εφημερίδα, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν μόνο την έμφαση για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής ομάδας του Ντάες, αλλά όλες οι κινήσεις τους δείχνουν ότι προτίθενται να εγκαθιδρύσουν ένα κουρδικό κράτος. Μάλιστα στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως: ορισμένοι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι οι βάσεις του αμερικανικού στρατού αποτελούν ένα βήμα για ένα κουρδικό κράτος...
Χαρακτηριστικά, Αμερικανικές βάσεις δημιουργήθηκαν στη Ροτζάβα, στο νότιο Κουρδιστάν, αλλά και στη θέση Μαχμούρ (Ιράκ), ενώ για τη δημιουργία της στρατιωτικής βάσης στο Μαχμούρ, οι Αμερικανοί δεν ζήτησαν να λάβουν άδεια από την κυβέρνηση της Βαγδάτης.
Στις αρχές του μήνα, δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι οι Αμερικανοί κατασκευάζουν δυο αεροπορικές βάσεις στη Συρία στις κουρδικές ζώνες.Η μια ήδη κατασκευάστηκε και η άλλη είναι υπό κατασκευή. Η δεύτερη αναμένεται να έχει χρήση τόσο στρατιωτική όσο και πολιτική σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο Bas. 
Στο Rmeilan στην περιοχή της Hassake κοντά στο τριεθνές σύνορα Συρίας Ιράκ και Τουρκίας απ΄όπου οι κούρδοι διακήρυξαν την ομόσπονδη οντότητα τους εντός Συρίας η αμερικανική στρατιωτική βάση στη Συρία είναι έτοιμη.Η πίστα προσγείωσης είναι έτοιμη.
Οι ΗΠΑ κατάφεραν δια των κούρδων να πετύχουν αυτό που δεν κατόρθωσαν ν΄αποσπάσουν από τη συριακή κυβέρνηση αμερικανικές βάσεις επί του συριακού εδάφους.
Το πόσο σημαντικό είναι για τους Αμερικανούς η ίδρυση του αυτόνομου Κουρδιστάν στην περιοχή φαίνεται από τις κινήσεις που κάνουν. 
Οι Αμερικανοί έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν θ΄αναγνωρίσουν την αυτονομία των Κούρδων της Συρίας, αλλά από την άλλη κάνουν τα πάντα για να τους ενισχύσουν.Το 70% των χτυπημάτων της αμερικανικής συμμαχίας επί συριακού εδάφους κατά του Ισλαμικού Κράτους ήταν στο Κομπάνι και γενικά σε περιοχές που σήμερα ελέγχουν οι Κούρδοι.
Οι περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι είναι επίσης πλούσιες σε κοιτάσματα πετρελαίουκαι αυτό έχει τη σημασία του. Tο Κουρδιστάν της Τουρκίας είναι το λεγόμενο Βόρειο Κουρδιστάν ενώ αυτό που θεωρητικά επιμοιράζεται σε Συρία Ιράκ και Ιράν είναι το Νότιο Κουρδιστάν πλούσιο σε κοιτάσματα πετρελαίου.
Tα νομικά ερείσματα κινήσεων αυτονομίας των Κούρδων κατοχυρώνονται κυρίως με πράξεις διπλωματικές αναφορικά και κυρίως με την μειονότητα στην Τουρκία και στο Ιράκ. 
1. Συνθήκη Σεβρών 10.8.1920 στους Κούρδους χορηγείται τοπική αυτονομία.Ανεφάρμοστη.
2. 1922 Ιρακινο-βρετανική διακήρυξη αναγνωρίζει το δικαίωμα στους Κούρδους να σχηματίσουν κυβέρνηση στα σύνορα.
3. Κοινωνία Εθνών αποφαίνεται να παραχωρηθεί στους Κούρδους του Ιράκ σχετική αυτονομία.





voice news

Η Τουρκία θέλει ΠΟΛΕΜΟ! Ιδού η απόδειξη…


Προκαλεί για μία ακόμη φορά η Άγκυρα, αφού όπως σας έχουμε αναφέρει με προηγούμενο άρθρο του voicenews.gr, το Υπουργείο Εξωτερικών θέτει ζήτημα για το οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση  έλεγε πως το οικόπεδο 6 βρίσκεται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, ενώ υπογράμμιζε πως θα γίνουν όσα πρέπει να γίνουν. Στην ουσία επρόκειτο για έμμεση απειλή των Τούρκων για πολεμική σύρραξη, με την οποία θα προασπίσουν τα δήθεν συμφέροντά τους.
Όπως ήταν φυσικό αντέδρασε η Δημοκρατία της Κύπρου, εκδίδοντας ανακοίνωση που απαντούσε στην τουρκική προκλητικότητα.
Ύστερα από λίγες ώρες, η Άγκυρα εξέδωσε νέα ανακοίνωση, με την οποία κατηγορούσε την ελληνοκυπριακή πλευρά για εκμετάλλευση των δικαιωμάτων του Τουρκοκυπρίων για τους φυσικούς πόρους του νησιού. Έτσι λοιπόν μπλέκουν για μία φορά το ενεργειακό με την Κυπριακό. 
Πρόκειται για προσπάθεια αποσταθεροποίησης από τους Τούρκους, οι οποίοι προσπαθούν να προκαλέσουν για μία ακόμη φορά εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο. 
Δείτε το βίντεο!








voice news

ΚΑΙ Το Ισραήλ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ στους πολίτες του να ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΑΜΕΣΑ την Τουρκία!!!




ΚΑΙ Το Ισραήλ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ στους πολίτες του να ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΑΜΕΣΑ την Τουρκία!!!



Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ανεβάζει το επίπεδο επιφυλακής για τους πολίτες του όσον αφορά την Τουρκία και συνέστησε στους Ισραηλινούς που βρίσκονται στη χώρα αυτή να την εγκαταλείψουν «το ταχύτερο δυνατό».
Το Ισραήλ αποφάσισε να περάσει από το «πρώτο επίπεδο συγκεκριμένης απειλής στο αυξημένο επίπεδο συγκεκριμένης απειλής, να συστήσει εκ νέου στο κοινό να αποφεύγει τα ταξίδια στην Τουρκία και, για τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στην Τουρκία, να φύγουν από εκεί το ταχύτερο δυνατό». 

Αυτό ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση έπειτα από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στις 19 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις ξένοι τουρίστες, ανάμεσά τους τρεις Ισραηλινοί.




volcano times

Oι Τούρκοι σκάβουν σήραγγα κάτω από τον Πενταδάκτυλο!!!Προέρτια πολέμου με την Ελλάδα εν υπνώσει!!!Απειλουν ανατολικο Αιγαιο, Θρακη, Κυπρο!!!





Απειλουν ανατολικο Αιγαιο, Θρακη, Κυπρο! 
Oι Τούρκοι σκάβουν σήραγγα κάτω από τον Πενταδάκτυλο! 
Προέρτια πολέμου με την Ελλάδα εν υπνώσει!
 
Σήραγγα κάτω από τον Πενταδάκτυλο ετοιμάζουν οι Τούρκοι, όπως αποκαλύπτει ο Φιλελεύθερος. Δυστυχώς σε όλα τα μέτωπα (Αιγαίο, Θράκη, Κύπρος) οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι τις ανεπάρκειες του εγχώριου πολιτικού προσωπικού αλλά και την αντιδημοφιλία της κυβέρνησης Τσίπρα στην Ευρώπη κλιμακώνουν τις επιθετικές κινήσεις τους απέναντι στον ελληνικό και κυπριακό ελληνισμό. 
Ίσως το δούμε κι αυτό αφού, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Κίπρις», άρχισε η κατασκευή του έργου αν και σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αυτό που άρχισε είναι η εκπόνηση γεωλογικής μελέτης.
Πάντως, όταν το Ιούνιο του 2011 ο υπουργός Συγκοινωνιών της Τουρκίας, Μεχμέτ Σολούκ, εξήγγειλε την κατασκευή της σήραγγας, ουδείς αντέδρασε, ενώ για πολλούς η εξαγγελία πέρασε απαρατήρητη. Όπως πληροφορείται ο «Φ», το ζήτημα εξετάζουν και οι αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο τότε υπουργός Συγκοινωνιών της Τουρκίας, ο οποίος είχε αφιχθεί στην Κύπρο παράνομα, υπέγραψε «πρωτόκολλο συνεργασίας» με τον τότε λεγόμενο υπουργό συγκοινωνιών και έργων, Χαμζά Ερσάν Σανέρ. Ανάμεσα σε άλλα συμφωνήθηκε τόσο η κατασκευή της σήραγγας όσο και η κατασκευή αυτοκινητόδρομου μεταξύ κατεχόμενης Αμμοχώστου και Λεύκας. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν τότε, η σήραγγα θα περνούσε κάτω από τον Πενταδάκτυλο και θα ένωνε την Κερύνεια με την κατεχόμενη Λευκωσία.Στόχος της σήραγγας είναι να σμικρύνει την απόσταση μεταξύ Κερύνειας-Λευκωσίας, Κερύνειας-κατεχόμενου αεροδρομίου Τύμπου και Κερύνειας-Αμμοχώστου. Σε πρώτη φάση αναμένονταν γεωλογικές έρευνες για να γνωρίζουν οι κατασκευαστές τι να αναμένουν κατά τη διάρκεια των εργασιών διάτρησης του Πενταδάκτυλου.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις», ο υπεύθυνος για την κατασκευή του έργου (από πλευράς Τουρκοκυπρίων), Νιχάτ Ερντουράν, δήλωσε ότι οι γεωλογικές έρευνες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός δύο μηνών.
Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν, η σήραγγα θα αρχίζει από την περιοχή του Παχύαμμου στην Κερύνεια και θα καταλήγει στην περιοχή δεξιά της Κυθρέας, όπως αυτή φαίνεται από τις ελεύθερες περιοχές. Η σήραγγα θα έχει μήκος πέντε χιλιόμετρα, το δε κόστος εκτιμάται ότι θα είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με το μήκος της σήραγγας αλλά και τον χρόνο που θα κερδηθεί.Το έργο χρηματοδοτείται από την Τουρκία. Η πηγή που ενημέρωσε σχετικά τον «Φ», όταν ρωτήθηκε κατά πόσον το έργο θα υλοποιηθεί ή αν απλώς διενεργούνται κάποιες έρευνες για να καταδείξουν ότι είναι ασύμφορο και ότι οι δυσκολίες είναι ανυπέρβλητες, παρατήρησε ότι και η μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα έμοιαζε απίστευτη και όμως υλοποιήθηκε.




volcano times

Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ!!! Μια κοσμοσωτήρια Θεία πανσέληνος, να σβήσει από προσώπου γης την αιμοδιψή ημισέληνο!!!





ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ!!! 
Μια κοσμοσωτήρια Θεία πανσέληνος, να σβήσει από προσώπου γης την αιμοδιψή ημισέληνο!!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ Ελλάδα !ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κωνσταντινούπολη ! 
Με το καλημέρα της απελευθέρωσης της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, ο Πούτιν συμφώνησε με την επικεφαλή της UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα, η UNESCO στο άμεσο χρονικό διάστημα μαζί με την Ρωσία και την Συρία να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εκτιμήσουν την έκταση της καταστροφής των μνημείων και να εκπονήσουν ένα σχέδιο για την αποκατάσταση των τεραστίων πολιτισμικών καταστροφών που έγιναν από τα καλοπαίδια του Ερντογάν ή και επονομαζόμενα ψοφίμια της ISIS. 
Πρώτα θα γίνει ένα τεράστιο έργο αποναρκοθέτησης της γύρω περιοχής. 
Αυτά αναφέρει δημοσίευμα της http://ria.ru/ ΜΟΣΧΑ, 27 Μαρτίου -. RIA Novosti 
Από την μια ο Πούτιν συμπεριφέρεται σαν αναστηλωτής περιοχών μεγάλης αρχαιολογικής αξίας που έχουν και σχέση με την εκπολιτιστική εκστρατεία του Μεγ. Αλέξανδρου και από την άλλη ο Ερντογάν αναγορεύεται σε παγκόσμιος τρομοκράτης. 
¨ Η Τουρκία με σχέδιο στέλνει πρόσφυγες και τρομοκράτες στην Ευρώπη! Ο βασιλιάς της Ιορδανίας κατά Ερντογάν 
Το Middle East Eye (ΜΜΕ) δημοσιεύει με την υπογραφή του David Hearst τις απόψεις που εξέφρασε ο Ιορδανός μονάρχης σε μυστική συνάντηση που είχε με αμερικανούς Γερουσιαστές στην Ουάσιγκτον στις 11 Ιανουαρίου. 
Ο βασιλιάς της Ιορδανίας φέρεται να δήλωσε: 
“Η προσφυγική κρίση δεν είναι τυχαίο γεγονός. 
Μαζί με τους πρόσφυγες η Τουρκία στέλνει τρομοκράτες στην Ευρώπη. 
Η Άγκυρα βοηθάει τον ISIS και εμπορεύεται πετρέλαιο. 
Η Τουρκία αποτελεί στρατηγικό πρόβλημα στον αγώνα ενάντια στον ISIS. 
H Άγκυρα προσπαθεί να εγκαθιδρύσει ένα θεοκρατικό καθεστώς στη Συρία. 
Το ίδιο κάνει και στη Λιβύη και τη Σομαλία. 
Γιατί άραγε εκπαιδεύει το Στρατό της Σομαλίας; 
Εμείς σαν Ιορδανία αγωνιζόμαστε εναντίον του ISIS αλλά η Τουρκία δεν είναι με το μέρος μας. 
Η προώθηση τρομοκρατών στην Ευρώπη είναι μέρος του σχεδίου και της στρατηγικής του Ερντογάν. 
(Πηγή sol haber)¨ της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ odatv http://www.militaire.gr/ 26 Μαρτίου 2016 
Σαν να μας στέλνει μήνυμα ο βασιλιάς της Ιορδανίας 
¨Εκεί στην Ελλάδα προσέξτε, γιατί δεν ξέρετε με τι έχετε μπλέξει¨ 
Τελικά μας έτυχε ¨μεγάλο λαχείο¨ να έχουμε δίπλα μας τέτοιο ηγέτη και με τέτοιες ιδιότητες πανουργίας που του προσάπτουν οι πρώην σύμμαχοι του. 
Όταν πριν χρόνια αρθρογραφούσαμε για την επικινδυνότητα του εν λόγω κυρίου κάποιοι αναλυτές μας έστελναν μηνύματα να μην υπερβάλουμε . Τελικά ο Ερντογάν μας ξεπέρασε όλους. 
Με αυτά και με αυτά τα οποία είναι επώδυνα για την ανθρωπότητα πλησιάζει το τέλος του ¨μεγάλου βομβιστή¨ κατά τα ανωτέρω λεγόμενα και μαζί του , ότι γράφει η λεζάντα στην εικόνα… 
ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ… Μια κοσμοσωτήρια Θεία πανσέληνος, να σβήσει από προσώπου γης την αιμοδιψή ημισέληνο¨ 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ- ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΑ


ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…
Με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αποτράπηκε η σύγκρουση με την Εκκλησία, την ώρα που τα σύννεφα είχαν συσσωρευτεί απειλητικά. Αιτία, η επιμονή του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη να καταργήσει το μάθημα των Θρησκευτικών και να το αντικαταστήσει με το μάθημα της Θρησκειολογίας. Και επίσης η απόφαση να απαγορευθεί στους Μη­τροπολίτες να επισκέπτονται τα σχολεία και να μπαίνουν στην τάξη και να συνομιλούν με τους μαθητές.
Η αντίδραση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου ήταν σκληρή, όπως και όλης της Ιεραρχίας, χαρακτηρίζοντας τις επιλογές του υπουργού Παιδείας casus belli.
Την ενόχληση της Εκκλησίας μετέφερε στον πρωθυπουργό ο Ιερώνυμος, ζητώντας του να παγώσουν οι αυθαίρετες πρωτοβουλίες του Ν. Φίλη, να υπάρξει διάλογος, να κατατεθούν οι απόψεις-προτάσεις της Ιεραρχίας και εκεί να προκύψει αν πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές και ποιες. Στο μεταξύ, οι σχέσεις Αρχιεπισκόπου και υπουργού Παιδείας είχαν οξυνθεί, από τη στιγμή που ο Φίλης είχε προχωρήσει σε υλοποίηση των επιλογών του.
Σύμφωνα με πολύ καλές πηγές του «ΠΑΡΟΝ», με παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο Φίλης ζήτησε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, η οποία και έγινε στη 1 το μεσημέρι της προπερασμένης Παρα­σκευής στην Αρχιεπισκοπή.
Ο Ιερώνυμος τα έψαλε σε ήχους… πλάγιους στον υπουργό, επισημαίνοντας ότι οι αλλαγές που θέλει να κάνει αποδομούν και υπονομεύουν το έργο που έχει να κάνει η Εκκλησία. Η συνάντηση έληξε σε… συναινετικό κλίμα, με τον Ν. Φίλη να υποχωρεί από τις εξαγγελίες του.
Η εξέλιξη αυτή ήταν, όπως δηλώνουν καλά πληροφορημένοι κύκλοι, αποτέλεσμα της παρέμβασης του πρωθυπουργού, που δεν θα ήθελε να έχει άλλο ένα μέτωπο απέναντί του. Απομένει να φανεί η στάση του υπουργού Παιδείας από δω και πέρα.


hellasforce

Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ2016…
Το λιγότερο απίστευτη ανοησία, κατά άλλους εγκληματική ενέργεια κατά της ελληνικής οικονομίας και κατ’ επέκταση της ίδιας της χώρας χαρακτηρίζεται η εγκύκλιος που εξέδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με την οποία στην ουσία διατάσσονται οι τράπεζες να φακελώνουν όποιον πάει να πληρώσει υποχρεώσεις του με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ ή ζητάει να ανταλλάξει τα 500άρικα που είχε κάτω από το… στρώμα ή θαμμένα σε κάποια μεριά της αυλής με χαρτονομίσματα των 100 και των 50 ευρώ!
Η αφελής εξήγηση είναι ότι πρόκειται για προληπτικό έλεγχο, καθώς τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ είναι προϊόν μαύρου χρήματος και η ανταλλαγή αποτελεί ξέπλυμα, οπότε τώρα θα εξαρθρώσουμε το κύκλωμα.
Με αυτήν την απόφασή του ο κ. Στουρνάρας πυροβολεί όχι μόνο την Αγορά αλλά και τα ίδια του τα πόδια, στερώντας από την κατανάλωση ζεστό χρήμα, που θα μπορούσε να αυξήσει τη ρευστότητα και να κρατήσει ανοικτά πολλά μαγαζιά που είναι στο κόκκινο, ώστε να μη χαθούν κι άλλες θέσεις εργασίας, που θα προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων.
Αν ο κ. Γιάννης Στουρνάρας έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι από ξέπλυμα τα χρήματα όσων έχουν βάλει κάτι στην άκρη για να αντέξουν και να κρατήσουν ζωντανά τα παιδιά τους, για να μην καταντήσουν ζητιάνοι, δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα και θα πούμε ευθέως ότι με τέτοια μυαλά δεν κάνει για την καρέκλα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Πολλά από αυτά τα 500άρικα είναι από τα 40 δισ. ευρώ που έφυγαν από τις καταθέσεις των τραπεζών λίγο πριν από τα capital controls, όταν είχαν αρχίσει να πυκνώνουν τα σύννεφα λόγω του αδιεξόδου της αξιολόγησης – έργο του Βαρουφάκη. Επομένως, δεν μπορεί να μην έχει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, το λιγότερο, μια… χονδρική γεύση των «γνωστών και μη εξαιρετέων» -όπως λέγονται- που απέσυραν τις καταθέσεις τους για φορολογικούς παραδείσους. Αυτούς τους ψάξατε, κύριε Στουρνάρα, ή είναι φίλοι καλοί του διαχρονικού ντόπιου οικονομικού κατεστημένου και απολαμβάνουν ασυλία; Αυτήν τη στιγμή ξέρετε τι πετύχατε, κύριε Στουρνάρα; Πολλοί από εκείνους που είχαν κρύψει τις οικονομίες τους «κάτω από το στρώμα» να τις ξαναχώσουν εκεί, με αποτέλεσμα να χάνει οξυγόνο η Αγορά. Ενώ άλλοι που έχουν κρυμμένα μεγαλύτερα ποσά και έχουν… προσβάσεις σε μεσάζοντες θα τα βγάλουν έξω και χαμένη θα είναι πάλι η ελληνική οικονομία. Πέραν αυτών, αμέσως μετά τον φόβο που σπείρατε, κύριε Διοικητή, πήραν το μήνυμα ξένα funds και ήδη βρίσκονται εδώ και αναλαμβάνουν να βγάλουν έξω ό,τι ποσό θέλει ο καθένας, με αμοιβή 10% το λιγότερο! Υπολογίζεται ότι από τα 40 δισ. ευρώ που έφυγαν από τις τραπεζικές καταθέσεις πάνω από 20 δισ. ευρώ βρίσκονται σε στρώματα και σε αυλές, ίσως και σε θυρίδες.
Ποιος είναι ο χαμένος, κύριε Στουρνάρα; Η χώρα και φυσικά και εσείς. Και βεβαίως η Αγορά, που συνεχίζει να είναι στην εντατική.
Αυτό που δεν πήρε, όμως, χαμπάρι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η τεράστιας σημασίας αποκάλυψη του εβδομαδιαίου δελτίου του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών):
Ότι από το εισόδημα των νοικοκυριών που διαμορφώνεται σε 154,2 δισ. ευρώ το φορολογητέο εισόδημα των νοικοκυριών που δηλώνεται ανέρχεται σε 74 δισ. ευρώ περίπου»!
Αυτό τι σημαίνει, κύριε Στουρνάρα; Ότι τα υπόλοιπα 80 δισεκατομμύρια ευρώ είναι μαύρο χρήμα και μαζί με τα 500άρικα που είναι κρυμμένα στα στρώματα και όπου αλλού πάει ο νους φθάνουν τα 100 δισ. ευρώ! Και από αυτά τουλάχιστον τα 80 δισ. ευρώ είναι ετήσιο εισόδημα που παράγεται αλλά δεν δηλώνεται λόγω της ανικανότητας των φορολογικών ελεγκτικών μηχανισμών και της υψηλότατης φορολογίας, αφού αν το δηλώσεις θα το… χάσεις, σε αντίθεση με το σύνθημα επί υπουργού Χωροταξίας Αντώνη Τρίτση για τα αυθαίρετα: «Δήλωσέ το για να το σώσεις».




hellasforce

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η οικονομία των ΗΠΑ καταρρέει σε 2-3 μήνες (βίντεο)


gettyimages-503920324
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο, που διαμηνύει ότι η αμερικανική οικονομία προβλέπεται να καταρρεύσει σε 2 με 3 μήνες!

Στρατιωτική συνεργασία Αλβανίας-Τουρκίας και “ιταλική απόβαση” στα σύνορα με Ελλάδα

1-brotherhood_turkey_turkish_islam_albania_osmanl_1366x768_51460


Εγκρίθηκε από το Αλβανικό κοινοβούλιο σχέδιο νόμου για οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία, ύψους 2.500.000 λιρών.Μια συνεργασία που κρατάει χρόνια. Πολλά στελέχη των αλβανικών ΕΔ εκπαιδεύονται στην Τουρκία.
Τα Τίρανα ποτέ δεν έδειξαν τη διάθεση για καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Αυτό το βιώνουμε και τώρα με το προαφυγικό. Η Αλβανία έσπευσε να ζητήσει βοήθεια από την Ιταλία για να “σφραγίσει” τα σύνορά της.
 Μετά από αίτημα των Αλβανικών αρχών, 20 Ιταλοί αστυνομικοί συνόρων θα συνδράμουν την Αλβανία με σκοπό την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης κατά μήκος των Ελληνοαλβανικών συνόρων. Η Ιταλία θα παράσχει στελέχη, ειδικά εξοπλισμένα οχήματα για τα χερσαία σύνορα και ναυτικές και αεροπορικές μονάδες για τα θαλάσσια.




militaire.gr

Ποιοι φεύγουν από τις ΕΔ πολύ πριν τα 58 με βάση το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ

soldier_fumo


Φαίνεται ότι ούτε όσα λέει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος περί παραμονής των στελεχών μέχρι και τα 58 έτη ήταν ικανά να “νικήσουν” ελιτίστικες νοοτροπίες και αντιλήψεις εντός των ΕΔ.
Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ δημοσιοποιήθηκε και τέθηκε προς διαβούλευση και όπως προκύπτει από την πρώτη ανάγνωση η διάταξη που έδινε τη δυνατότητα σε αξιωματικούς εξ υπαξιωματικών να παραμένουν στην υπηρεσία μέχρι και 40 χρόνια έχει αφαιρεθεί!
Σήμερα η υπηρεσία τους διώχνει θέλοντας και μη στα 35 έτη. Με δεδομένες τις ανάγκες που υπάρχουν οι συντάκτες του νομοσχεδίου είχαν συμπεριλάβει την σχετική διάταξη που έδινε τη δυνατότητα παραμονής μέχρι τα 40 χρόνια. Υπήρξαν όμως αντιδράσεις, κυρίως από τον Α/ΓΕΝ Γ.Γιακουμάκη όπως είχε γράψει το Militaire.gr.
Φαίνεται ότι οι αντιδράσεις κέρδισαν. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από το κείμενο του νομοσχεδίου που έχει βγει στη δημοσιότητα. Μένει τώρα να μας εξηγήσουν όσοι αντιδρούν τις πραγματικές αιτίες της αρνητικής τους στάσης. Και να μας πουν πως θα καλύψουν τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό που ήδη υπάρχουν. Αναμένουμε…



militaire.gr

Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Ποιες προτάσεις των στρατιωτικών έγιναν δεκτές

Shoot, Move and Communicate


Ο ΥΕΘΑ  Πάνος Καμμένος, έθεσε  σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου«Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας» και καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την 11η Απριλίου 2016 και ώρα 14:00.
Διαβάστε  ΕΔΩ   όλο το νομοσχέδιο.
Μεταξύ των διατάξεων του υπόψη νομοσχεδίου εμπεριέχονται προτάσεις της ΠΟΕΣ, οι οποίες έγιναν αποδεκτές από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ως εξής:




militaire.gr

Θερμή παράκληση : Όλοι να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας



Υ



Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
Το ξέρω ότι έχουμε όλοι αγανακτήσει. Εμείς οι πολίτες, οι αστυνομικοί, οι στρατιωτικοί, ακόμα και οι ίδιοι οι πραγματικά πρόσφυγες, βρισκόμαστε σε μια περίεργη κατάσταση. Η λέξη αγανάκτηση είναι ίσως η ηπιότερη που μπορώ να βρω στο ελληνικό λεξικό.
Το ξέρω ότι τα νεύρα μας πάνε να σπάσουν.
Το ξέρω ότι δεν αντέχεις να βλέπεις άλλο ψέμματα.
Αυτό το μήνυμα όμως δεν έχει αποδέκτη εσένα φίλε αναγνώστη… Έχει αποδέκτη τα παιδιά του στρατού μας, του λιμενικού και της αστυνομίας. Απ΄όλους εσάς ζητώ αυτήν την ώρα να μην βγάλετε τα όπλα από τις θήκες. Ζητώ να κρατήσετε την οργή σας. Να πνίξετε τον πόνο και να κάνετε ένα βήμα πίσω.
Ξέρω ακούγεται προδοτικό και ανάξιο της ιστορία μας. Όμως φίλε μου στρατιώτη, λιμενοφύλακα, αστυφύλακα, αυτή τη φορά είναι όλα στημένα.
Θέλουν να βγάλεις το όπλο και να πυροβολήσεις πρώτος.
Θέλουν να πάρει ο κόσμος τις καραμπίνες και να βγει να καθαρίζει κόσμο.
Θέλουν το χάος.
Όχι φίλε μου, σε εκλιπαρώ, μην γίνεις βοηθός στα σχέδια τους.
Μην κάνεις το λάθος που θα οδηγήσει τη χώρα στην επιβολή στρατιωτικού νόμου, στις μαζικές κατασχέσεις όπλων Ελλήνων…
Μην δώσεις την ευκαιρία σε κανέναν πούστη να παίζει με την ιστορία μας, τα αισθήματα και συναισθήματα μας. Μην δώσεις την ευκαιρία σε κανέναν καριόλη να οδηγήσει το πατριωτικό σου συναίσθημα σε ατραπούς που δεν ξέρεις.
Δεν έχει έρθει η ώρα φίλε μου.
Πλησιάζει, αλλά δεν έχει έρθει… Οπότε λίγη υπομονή ακόμη, το ξέρω ότι μπορείς!






katoxika nea

ΕΠΙΒΙΩΣΗ : Λίστα φαρμάκων για έκτακτες καταστάσεις

 

TravellerFirstAidKitOpenLarge

Παρακάτω θα σας παρουσιάσω δύο λίστες φαρμάκων, που θα πρέπει να έχουμε όλοι μας, για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.
Η πρώτη λίστα έχει δημιουργηθεί από τον φίλο μου Σπύρο, παιδίατρο.
Η δεύτερη λίστα έχει δημιουργηθεί από φίλη φαρμακοποιό.
Όπως θα δείτε οι δύο λίστες έχουν αρκετές ομοιότητες γι΄αυτό και σας τις παραθέτουμε αυτούσιες.
Υπόσχομαι ότι καταβάλλονται προσπάθειες από την ομάδα μας να καταφέρουμε να ανάγουμε αυτές τις λίστες σε υλικά που προέρχονται από τη φύση και μπορούμε είτε να τα καλλιεργήσουμε, είτε να τα βρούμε στην ελληνική φύση. Όπως καταλαβαίνεται αυτή η προσπάθεια θέλει ιδιαίτερη προσοχή και χρόνο, γι΄αυτό και θα μας πάρει αρκετό χρόνο.
α)Λίστα από τον παιδίατρο μας τον Σπύρο:
Σε καταστάσεις επιβίωσης υπάρχουν δύο βασικοί κίνδυνοι που απειλούν τη ζωή μας. Οι τραυματισμοί και το αλεργικό σοκ. Ιδιαίτερα όσον αφορά ανθρώπους της πόλης, που δεν έχουν συνηθίσει να εκτίθεται στους «κινδύνουνς» της φύσης.
Οπότε το σημαντικότερο φάρμακο είναι η Αδρεναλίνη. Προτιμούμε τις αμπούλες 1 mg/1ml, σε ενέσιμη μορφή, που γίνονται ενδομυικά. Οι αναλογίες είναι:
Μέχρι 0.5 ml σε ενήλικες.
Παιδιά : 40 κιλά –> 0.4 ml
30 κιλά –> 0.3 ml
20 κιλά –> 0.2 ml
10 κιλα –> 0.1 ml
Η αδρεναλίνη όμως πρέπει να χορηγείται απο ιατρό ή εφόσον δεν υπάρχει να είστε 100% σίγουροι και να σας έχει δείξει κάποιος πότε πρέπει να χορηγείται, γιατί μπορεί αντί για καλό να στείλει τον πάσχοντα μια και καλή.
Το επόμενο βασικό φάρμακο είναι η κορτιζόνη.
Γίνεται επίσης ενδομυικά και η δοσολογία είναι το βάρος επί 2 (σε 20 κιλά, η δόση είναι mg solumedtol). Η solumedrol βγαίνει σε 40, 120, και 250 mg
Οπότε πολύ σημαντικό είναι να έχουμε σύριγγες.
Για την γαστρεντερίτιδα θέλουμε φακελάκια almora. Διαλύονται σε 200ml νερό και τα δίνουμε ένα κουταλάκι γλυκού ανά 5 λεπτά. Zantac και losec.
Αντιβίωση augmentin σε σιρόπι 457mg/5ml. Είναι καλή αντιβίωση γιατί σε μεγαλύτερες δόσεις δίνεται και σε ενηλίκους. Επίσης καλό αντιβιωτικό είναι η klaricid σε σιρόπι 250mg/5ml.
Για τα τραύματα – εγκαύματα:
Betadine 10 % a
Cream fucidin και cream fucicort
Επίδεσμοι, γάζες.
Rocephin 1 gr, για αντιμετώπιση σηψαιμίας.
Φυσιολογικό ορό (σε μπουκάλι λίτρου)
Για πόνο – αντιπυρετικά :
Depon και ponstan
Salospir για αυτούς που έχουν καρδιολογικά θέματα.
Για πίεση – καρδιολογικά:
Lasix σε αμπούλες για την πίεση αλλά και την αντιμερώπιση πνευμονικού οιδήματος.
Pensordil υπογλώσσια σε αρχόμενο έμφραγμα. Να χορηγείται ελεγχόμενα σε καθιστή θέση και υπό τις οδηγίες ιατρού.
Adalat 5 mg υπογλώσσια για την πίεση.
Ασθμά
ventoline σε συνιδασμό με κορτιζόνι
Γενικά
Κορτιζόνη medrol τον 4 mh και 16 mg
Soldesanil σταγόνες για λαρυγγίτιδα
Carbomix και ipecavon για δηλητηρίαση
Lexotanil για αντιμετώπιση πανικού – υστερίας.
Χυμός (απο πορτοκάλι) για όταν πέφτει το ζάχαρο.
Cream daktarin για μύκητες.
Coll tobrex για επιφεγγύτιδα
1 LIT FUSIOLOHIKO ORO
Αν δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς σε κέντρο υγείας – νοσοκομείο ράμματα 4-0, 5-0, 6-0.
β)Λίστα από φαρμακοποιό :





125
Είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ τουλάχιστον ένα μέλος από κάθε ομάδα επιβίωσης να έχει παρακολουθήσει έστω έναν κύκλο σεμιναρίων πρώτων βοηθειών. Αυτή τη στιγμή γίνονται δεκάδες τέτοια σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα. Συνήθως είναι 2-5 ημερών ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.
Ρωτήστε στον Ερυθρό Σταυρό της περιοχής σας.
Θα ακολουθήσει και σειρά άρθρων για την παροχή πρώτων βοηθειών (τεχνητές αναπνοές, αντιμετώπιση τραυμάτων κλπ).
Από την ανωτέρω λίστα έχουμε παραλείψει επίτηδες τηνατροπίνη… Γιατί την ουσία αυτή θα γίνει εκτενές άρθρο τις επόμενες ημέρες.





katoxika nea