Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

«Πόρτα» στην Α.Μέρκελ από τον Ν.Τραμπ: Αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί της!




του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου




Aρνήθηκε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ να συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο Α.Μέρκελ όταν του τέθηκε τέτοιο ζήτημα από το Βερολίνο διαμέσου των συνηθισμένων διπλωματικών διαύλων που έχουν οι δύο χώρες.
 
Η συνάντηση έπρεπε να γίνει αμέσως μετά την συνάντηση Ν.Τραμπ με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τ.Μέι ως είθισται. 
 
Η άρνηση του Ν.Τραμπ για να συναντηθεί έστω και τυπικά με την Γερμανίδα καγκελάριο έρχεται κατόπιν των σφοδρών επιθέσεων του Βερολίνου τόσο μέσω των δηλώσεων της Α.Μέρκελ όσο και του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Β.Σόιμπλε και του γερμανικού ΥΠΕΞ.
 
Χαρακτηριστικά ο Ν.Τραμπ δήλωσε ότι «πρώτα οι Γερμανοί θα καταλάβουν ποιοι είναι και τι χρωστάνε στις ΗΠΑ και μετά θα συναντηθώ μαζί της»
 
Πάντως είναι πολύ πιθανό να προηγηθεί πρώτα συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Β.Πούτιν κάτι που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στο διεθνές γεωπολιτικό σκηνικό
 
Το ότι οι δύο ηγέτες είναι πιο κοντά μεταξύ τους είναι γνωστό.
 
Επίσης να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα πριν τις γαλλικές προεδρικές εκλογές να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Φ.Ολάντ τον οποίο επίσης ο Ν.Τραμπ δεν τον έχει σε υπόληψη.
 
Να σημειώσουμε ότι: 
 
Για πρώτη φορά έγινε κοινή αμερικανορωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους ότα η ρωσική Αεροπορία έλαβε συντεταγμένες από τον κέντρο Διοίκησης του Διεθνή Συνασπισμού όπως αναφέρει το ρωσικό Γενικό Επιτελείο.
 
Η κίνηση αυτή δείχνει την αλλαγή της αμερικανικής στάσης με το που ανέλαβε η κυβέρνηση Ν.Τραμπ αν και το Πεντάγωνο για ευνόητους λόγους το διέψευσε.
 
«Την Κυριακή (επί κυβερνήσεως Τραμπ δηλααδή) η ρωσική αεροπορική δύναμη που εδρεύει στην βάση Khmeimim έλαβε τις συντεταγμένες θέσεων του ISIS στην περιοχή της Al-Bab στην επαρχία του Χαλεπίου από την αμερικανική πλευρά διαμέσου της ειδικής σύνδεσης hotline με το αρχηγείο του Διεθνούς Συνασπισμού» ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ
 
Την είδηση δημοσίευσε πρώτο το pronews.gr εδώ και εδώ
 
Είναι η δεύτερη κοινή ρωσο-ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση μετά την πρώτη που έλαβε χώρα πριν μία εβδομάδα με ρωσικά και τουρκικά μαχητικά να βομβαρδίζουν μαζί πάλι στην Αλ Μπαμπ
 
Τότε ο ο Ρώσος Αρχηγός της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Επιτελείου Sergey Rudskoy είχε πει «σήμερα ρωσικά και τουρκικά μαχητικά εκπλήρωσαν την πρώτη κοινή επιχείρηση κατά του ISIL στα προάστια της al-Bab»
 
Τότε είχαν συμμετάσχει εννέα ρωσικά και οκτώ τουρκικά μαχητικά στην επιχείρηση η οποία είχε συντονιστεί από την συριακή κυβέρνηση.
 
Στην αμερικανορωσική επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν επιπλέον μέτρα επιτήρησης, δορυφόροι και drones.
 
Δύο ρωσικά μαχητικά μαζί με δύο μαχητικά του Συναπσισμού κτύπησαν στόχους των ισλαμιστών, καταστρέφοντας δεξαμενές καυσίμων όπως και αποθήκες πυρομαχικών είπε το ρωσικό ΥΠΑΜ
 
«Η ανάλυση των αποτελεσμάτων των κοινών κτυπημάτων δείχνει πολύ υψηλή αποτελεσματικότητα που στοχεύει στην εξολόθρευση των τρομοκρατικών ομάδων»
 
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου  Πλοίαρχος Jeff Davis, είπε ότι οι επαφές με την Ρωσία στην περιοχή περιορίζονται μόνο στη σε συνομιλίες αποφυγής της όποιας εναέριας σύγκρουσης στο συριακό εναέριο χώρο και «οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε κάποιο συντονισμό μοιράσματος στόχων με την Ρωσία»
 
Όμως το Πεντάγωνο διαψέυδεται από τον ίδιο τον Λευκό Οίκο διότι χθες είπε ότι «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι "ανοιχτές" στην ιδέα να διεξαχθούν κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις με τη Ρωσία εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία»
 
«Αν υπάρχει μια δυνατότητα να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος σε συνεργασία με οποιαδήποτε χώρα, είτε αυτή είναι η Ρωσία είτε κάποια άλλη, και αν έχουμε εθνικό συμφέρον στο θέμα αυτό, τόσο ασφαλώς θα το κάνουμε» είπε ο Σον Σπάισερ στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
 
Να σημειώσουμε ότι ακόμα δεν έχουν αλλάξει οι «κεφαλές» στο Πεντάγωνο. Οι επικεφαλής είναι ακόμα των «Δημοκρατικών».
 
Είναι σαφές ότι η «χημεία» του Ν.Τραμπ με τον Β.Πούτιν φέρνει κοντά τις δύο υπερδυνάμεις και αντίθετα η Γερμανία αν δεν αλλάξει τακτική και δεν καταλάβει την πραγματική της θέση που είναι αδύναμη, κινδυνεύει να συντριβεί ανάμεσά τους.
 
Ούτε την στρατιωτική υπεροπλία των δύο υπερδυνάμεων διαθέτει, ούτε τις αχανείς εκτάσεις τους, ούτε την αυτάρκεια σε πρώτες ύλες, ενέργεια και διατροφικά προϊόντα, ούτε το γεωπολιτικό τους βάρος.





defencenet

http://www.pronews.gr/

Γ’ΠΠ! Επίθεση και Εισβολή της Ρωσίας στις χώρες της Βαλτικής;


%ce%b3-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%83
Θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να την σταματήσουν;

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων… Παλουκώνει την Ελλάδα! Λ Ο Τ Α Ρ Ι Α


pos
ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΑ… ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
Με κληρώσεις δώρων και χρημάτων, στις οποίες θα μετέχουν όσοι χρησιμοποιούν τραπεζικά μέσα πληρωμών αντί μετρητών, θα επιδιώξει η κυβέρνηση την διάδοση του πλαστικού χρήματος. Οι κληρώσεις θα γίνονται ημερησίως,εβδομαδιαία ή μηνιαία αλλά τα χρηματικά ποσά θα δίνονται ως δυνατότητα αγορών στα καταστήματα που έχουν εγκαταστήσει POS.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο», η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σημείωσε ότι μετά από την έκδοση της κοινή υπουργικής απόφασης, η οποία θα αναφέρει τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που θα εγκαταστήσουν πρώτοι υποχρεωτικά συσκευές ηλεκτρονικής χρέωσης POS, θα ακολουθήσει η επόμενη, η οποία θα αφορά στη λοταρία, μέσω της οποίας θα μοιράζονται, με διάφορες μορφές, 12 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο σε όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα.
Όπως είπε η κα. Παπανάτσιου, το θεωρητικό σύστημα έχει ήδη καταρτιστεί και τώρα διαμορφώνεται το τεχνικό κομμάτι. Εξηγώντας πώς θα λειτουργεί το σύστημα, πρόσθεσε ότι ο πολίτης μόλις κάνει τη συναλλαγή, αν κερδίσει, θα έχει τη δυνατότητα επιπλέον αγορών, δηλαδή δεν θα παίρνει χρήματα στα χέρια του. Οι κληρώσεις θα γίνονται ημερησίως, εβδομαδιαία ή μηνιαία και τα χρηματικά ποσά θα δίνονται ως δυνατότητα αγορών στα καταστήματα που έχουν εγκαταστήσει POS.




hellasforce

ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΣΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ…


%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b1

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ!!!


%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%87%ce%bc%ce%b7
Δραχμή με επαχθές, και επονείδιστο χρέος δεν γίνεται.
Η ιστορία δείχνει ότι η μαζική διαγραφή του χρέους, δεν είναι ούτε σπάνιο φαινόμενο, ούτε δύσκολο, φτάνει να καμφθεί η αδιαλλαξία των αρπακτικών δανειστών της παγκόσμιας διακυβέρνησης, η οποία μας φόρτωσε αυτό το τεράστιο και επαχθές χρέος.
Το Ελληνικό δράμα θα συνεχίζεται για πολύ ακόμα, διότι οι γύπες-τοκογλύφοι δανειστές-δυνάστες της παγκόσμιας διακυβέρνησης δεν αποφασίζουν να αναδιαρθρώσουν το Ελληνικό απεχθές, επαχθές, παράνομο, και επονείδιστο χρέος.
Τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα αν η Ελλάδα ήταν μια ανεξάρτητη χώρα, δηλαδή δεν ήταν μέλος της Ευρωζώνης.
Οι χώρες χρεοκοπούν συχνά, και διαγράφουν τα χρέη τους. Παράδειγμα η Γερμανία μετά το Β! Π.Π.
Δεν είναι μόνον η Ελλάδα. Στην παγκόσμια ιστορία η Αυστρία έχει χρεοκοπήσει 7 φορές, η Ισπανία 6, η Γερμανία 4, και η Πορτογαλία 4. Η Ελλάδα στο παρελθόν έχει πτωχεύσει 7 φορές.
Από τις αρχές του 2000 έχουν σημειωθεί 11 μεγάλες πτωχεύσεις κρατών.
Η Γερμανία το 1953 διέγραψε το δημόσιο χρέος, και άλλες χώρες κατά καιρούς, ιδίως της Λατινικής Αμερικής!!!
Ένας αξιωματούχος της Ε.Ε. είπε, «Σας θυσιάσαμε για να σωθούμε». Οι Περιούσιοι δανειστές είναι οικονομικοί δολοφόνοι!!!
Το χρέος είναι μη βιώσιμο. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται ΜΟΝΟ με άμεσο διαγραφή του χρέους, είτε με συμφωνίες με τους «εταίρους» στην Ε.Ε., είτε μονομερώς, ( γιαυτό οι «εταίροι» λέγουν, ΟΧΙ μονομερείς ενέργειες), είτε με τη διεθνή δικαιοσύνη, είτε με ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ έναντι των δανειστών-δυναστών, αλλιώς με το τεράστιο και παράνομο, επαχθές, απεχθές, και επονείδιστο αυτό χρέος δεν θα επιβιώσουμε, και θα χάσουμε τη πατρίδα μας, διά της πτωχείας, και της λαθρομετανάστευσης!!!
Πρέπει να μπορούμε να ελέγχουμε το δικό μας νόμισμα.!!!
Εάν μείνουμε ανενεργοί, θα χάσουμε το Λαό μας, και τη πατρίδα μας………….
Γιαυτό οι Κοσμοκράτορες δανειστές, δεν θέλουν ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, διότι αυτοί το δημιούργησαν, με τη βοήθεια των προδοτών πολιτικών, (οι τρόποι σας είναι γνωστοί), για να κερδοσκοπήσουν εις βάρος του Ελληνικού Λαού, και τελικά να διαμελίσουν και καταλάβουν την Ελλάδα.!
Θέλουν τον ορυκτό μας πλούτο, (Χρυσό, υδρογονάνθρακες) , αλλά και τη Γεωπολιτική-Γεωστρατηγική αξία της χώρας!!
Έτσι ολοκληρώνονται τα σχέδια των Επικυρίαρχων της Γης, εις βάρος της Ελλάδος!!!
Αντώνης Γρυπαίος
Διεθνολόγος-Αναλυτής Γεωπολιτικής-Αρθρογράφος

Παγκόσμιο Μήνυμα Τραμπ: Θα πολεμήσω μαζί με τη Ρωσία


Τrump προς Sisi στο τηλέφωνο: o Άσαντ είναι γενναίος,θα πολεμήσω την τρομοκρατία στο Ιράκ και μαζί με τη Ρωσία στη Συρία
Πηγές από την προεδρία του Καίρου δήλωσαν ότι πρόεδρος των ΗΠΑ D.Trump τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Αιγύπτου Σίσι και του δήλωσε την υποστήριξή του κατά της τρομοκρατίας και ότι οι ΗΠΑ θέλουν να πολεμήσουν την τρομοκρατία στη Μ Ανατολή και ότι η Washington ομοίως είναι διατεθειμένη να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Ιράκ και Συρία σε συντονισμό με τη Ρωσία κατά της τρομοκρατίας και ότι υποστηρίζει την απόφαση του Κογκρέσου ότι οι Αδερφοί Μουσουλμάνοι είναι μια τρομοκρατική οργάνωση.
Καθώς οι 2 ηγέτες στη τηλεφωνική τους συνδιάλεξη πραγματεύονταν την κατάσταση στο Ιράκ ο Trump ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν τον ιρακινό στρατό με βομβαρδισμούς και μαχητικά αεροσκάφη για να τεθεί τέλος στην τρομοκρατία στο Ιράκ.
Όσο για τη Συρία ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε στον πρόεδρο Sisi ότι ο σύριος πρόεδρος Bachar al-Assad είναι ένας γενναίος άνδρας και (πολεμάει ) ανθίσταται στην τρομοκρατία αλλά οι συνθήκες δεν μου επιτρέπουν να έχω πρόσβαση σε αυτόν..
Ο Trump πρόσθεσε ότι θα είναι σ΄επαφή με το ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin για συντονισμό στρατιωτικής δράσης στη Συρία κατά της τρομοκρατίας και της Daesh και των οργανώσεων που εξαρτώνται από αυτήν.
Οι προεδρικές αιγυπτιακές πηγές συνήγαγαν το συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος Sisi μετέφερε αυτό που είπε ο Trump για τον Assad ότι είναι γενναίος γιατί ο Sisi θεωρεί ότι τα λόγια αυτά του Τrump αποτελούν ένα μήνυμα για τον Bachar al-Assad..addiyar 23.1.17 dimpenews





hellasforce

ΒΟΜΒΑ! Δημιούργημα της CIA για την Καταστροφή της Οικογένειας


%cf%86%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%83
Το φεμινιστικό κίνημα δημιουργήθηκε από τη CIA για να καταστρέψει την Οικογένεια…
Το κλειδί για το τέλος της Ανθρωπότητας
5
6
7

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ & ΡΩΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ…


%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%b9%ce%b1
«Μπράβο στον Τραμπ, που προστατεύει τη χώρα του»:
Ο Κυριάκος Βελόπουλος στους Αταίριαστους ΣΚΑΪ, 24.01.2017

Ο Αρχιεπίσκοπος διεμήνυσε για το Κυπριακό: «Να σας το πω και στα τούρκικα: Λύση, γιοκ!»


%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%83-%ce%ba%cf%85%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%85
«Να σας το πω και στα τούρκικα: Λύση, γιοκ!».Με τον χαρακτηριστικό αυτό τρόπο, έκανε και σήμερα αναφορά στο Κυπριακό και την εν εξελίξει διαδικασία των συνομιλιών, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, μιλώντας από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις στην Πάφο, όπου παρέστη στην τελετή κοπής της βασιλόπιτας με την ευκαιρία της νέας χρονιάς.
Ο Κύπρου Χρυσόστομος τόνισε ότι εύχεται να υπάρξει κάτι καλό από τις συνομιλίες, αν και δεν το βλέπει, όπως τόνισε.
« Θα το ξαναπώ, δεν βλέπω λύση γιατί οι τούρκοι τα θέλουν όλα. Ακόμη και αν εμείς κάνουμε εκπτώσεις, αυτές δεν θα περάσουν από τον λαό. Για να σας το πω και στα τούρκικα: Λύση γιοκ!».




hellasforce

ΝΕΟΣ ΥΠΕΞ ΗΠΑ: ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΜΕ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ














Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Μια καταπληκτική δήλωση του νέου υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Φλιν, που διορίστηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ προκαλεί σεισμικές δονήσεις σε διεθνές επίπεδο.
Συγκεκριμένα, ο νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του αναφερόμενος στο Ισλάμ έκανε την πολύ χαρακτηριστική δήλωση ότι το Ισλάμ είναι καρκίνωμα με μεταστάσεις.


Φυσικά η δήλωση αυτή μπορεί να προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων αλλά αποτελεί άλλο ένα στίγμα των προθέσεων της νέας εξουσίας στην Αμερική που στρέφονται ανοιχτά κατά της Νέας Τάξης η οποία προωθούσε το Ισλάμ τα τελευταία χρόνια για να διαλύσει τις χριστιανικές κοινωνίες.
Ο Μάικλ Φλιν μιλώντας για το Ισλάμ, λέει πως είναι μια πολιτική ιδεολογία η οποία κρύβεται πίσω από αυτήν τη θρησκεία.
Διότι, συνεχίζει, κανείς δεν βλέπει ανθρώπους να βγαίνουν έξω φωνάζοντας για τον Ιησού Χριστό με μαχαίρια, μπαλτάδες ή τουφέκια, προσπαθώντας να πριονίσουν, να χτυπήσουν με τσεκούρι ή να σκοτώσουν κόσμο κ.α. Έτσι, λοιπόν, όπως ισχυρίζεται ο Μάικλ Φλιν, βλέποντας τις επιθέσεις σε 22 χώρες μέσα σε 45 μέρες, έχουμε μια θρησκεία η οποία είναι σαν ένας καρκίνος σε κακοήθη μορφή που έχει κάνει μεταστάσεις.
Και μια και αναφερόμαστε σε αυτό το θέμα, στην συμπροσευχή που έλαβε μέρος στον καθεδρικό ναό της Ουάσιγκτον στις 21 Ιανουαρίου 2017,στην οποία παρέστη και ο Ντόναλντ Τραμπ , κάποιοι έβαλαν τον ιμάμη μέσα στην τελετή να παρεμβαίνει για συγκεκριμένους νεοταξικούς λόγους.
Ο μουσουλμάνος ιμάμης, Μοχάμεντ Μαγκίντ (Mohamed Magid), ξεκάθαρα μιλάει κατά των χριστιανών και των αλλόθρησκων. Όπως φαίνεται, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι παρευρισκόμενοι δεν καταλαβαίνουν την αραβική γλώσσα, ο ιμάμης αρχίζει να υβρίζει τις άλλες θρησκείες. «Ζητώ εκδίκηση από τον Αλλάχ μέσω του Σατανά. Ευχαριστώ τον Αλλάχ τον ελεήμονα. Ας μας οδηγήσει στο σωστό μονοπάτι, αυτούς που εσύ ευλόγησες (τους μουσουλμάνους), όχι στο μονοπάτι αυτών που σε εξόργισαν (Εβραίους) ή αυτών που έχουν παραστρατήσει (χριστιανοί)».
ΝΕΟΣ ΥΠΕΞ ΗΠΑ: ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΜΕ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (Βίντεο) - Εικόνα2




























ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ www.nikosxeiladakis.gr







katoxika nea

ΝΕΑ ΓΙΑΛΤΑ Νο2


Η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα και η φράση του προς τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ “η πραγματικότητα είναι σκληρή…” δείχνει εύγλωττα ότι ο πλανήτης περνάει σε μια νέα ιστορική φάση ανάλογη αυτής της περιόδου που ξεκίνησε με την συμφωνία της Γιάλτας.
Λίγες δεκαετίες αργότερα και με τη Γιάλτα Νο2 στο προσκήνιο και σε συνδυασμό με την ακόρεστη φιλοδοξία του υπέρμαχου της Παγκοσμιοποίησης Τζωρτζ Σόρος, ώστε  να μην επιτρέψει στον νέο Πλανητάρχη να σχεδιάσει
τις πρώτες πολιτικές του κινήσεις, σχεδόν όλος ο πλανήτης είναι ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί…
Απέτυχε η Ευρώπη.
Η Ευρώπη της παρατεταμένης οικονομικής και θεσμικής κρίσης, γεγονός που δεν έχει να κάνει μόνο με την Ελλάδα, αλλά και το BREXIT και τις πρόσφατες δηλώσεις της Μέι περί γέννησης της νέας Βρετανικής Αυτοκρατορίας, αλλά και με διογκούμενο το πρόβλημα των Ιταλικών τραπεζών, που δείχνει ότι σύντομα η Ιταλία θα αποτελεί παρελθόν για την ΕΕ, δείχνουν πως το μοντέλο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης απέτυχε και οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αυτοδιάλυσή του…
Και ένας από τους λόγους που απέτυχε, είναι διότι νικήτρια της Γιάλτας Νο1, απεδείχθη μακράν πως ήταν η ηττημένη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανία, η οποία έβαλε μέσω των πολιτικών της λιτότητας και της ισχυρής οικονομίας της 240 δις στα ταμεία της (κέρδη ) από μια πολύ ενδιαφέρουσα ηγεμονία που ίσως δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν στην Παγκόσμια Ιστορία.
Έτσι, έχει αναγκασθεί η Ευρώπη να νιώθει αμήχανα από αυτό το θανατηφόρο σφιχταγκάλιασμα της Γερμανίας, αλλά και να προβληματίζεται για το μέλλον της, αφού οι ηγέτες που ίδρυσαν την ΕΟΚ, οραματίστηκαν μια άλλη ισχυρή Ευρώπη.
Η σημερινή Ευρώπη είναι απέναντι από τη Ρωσία, τη Κίνα αλλά και την “ανερχόμενη” δύναμη Ινδία. Όταν αυτές οι χώρες, δεν έχουν μόνο αναπτυγμένη οικονομία αλλά καλύπτουν πληθυσμιακά το 66% του πλανήτη…
Έρχονται αλλαγές…
Ο ανταγωνισμός με αυτές τις οικονομίες στην στρατηγική της παγκοσμιοποίησης, κόντρα σε μια τεχνολογική ηλεκτρονική κοινωνία και του εμπορίου των μεγάλων τραστ, ο πόλεμος που έρχεται μπροστά μας, είναι όπως το πέρασμα στο Τείχος του Βερολίνου από το βομβαρδισμένο Βερολίνο του 1945.
Σε αυτό το μέλλον δύσκολα κανείς μπορεί να προσδιορίσει τις νέες οικονομικές συμμαχίες, τον νέο “ψυχρό πόλεμο” που διαφαίνεται, τη νέα Γερμανία σε μια σπαρασσόμενη ΕΕ, που προφανώς θα επιφέρουν μια νέα παγκόσμια αναδιανομή του πλούτου.
Σε όλα τα παραπάνω η μικρή αυτή χώρα που λέγεται Ελλάδα, θα τύχει να έχει έναν σημαίνοντα ρόλο δεδομένο ότι όλα αυτά σχετίζονται σοβαρά και με την γεωπολιτική θέση των κρατών που συμμετέχουν αλλά και με την τάση μεγάλου μέρους των κοινωνιών να γυρίζουν πίσω στις συντηρητικές τους αξίες, στην πίστη για το Έθνος, στην οικονομία για τον άνθρωπο και όχι για τις τράπεζες και τέλος στις συμμαχίες για την ειρήνη και όχι για τον πόλεμο.
Ξημερώνει άλλος κόσμος…
Με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ήλθε το τέλος του παλαιού κόσμου.  Ενός κόσμου εφιαλτικού που ήλθε με το τέλος της θητείας του Αφρο-αμερικανού Προέδρου Χουσεΐν Μπάρακ Ομπάμα αλλά και με τη συντριπτική ήττα της Δυναστείας των Κλίντον. Ο νέος κόσμος θα αρχίσει να μετασχηματίζεται με πολλά από τα κράτη που δημιουργήθηκαν την περασμένη εικοσαετία και τα οποία ήταν οι στυλοβάτες του αποτυχημένου μοντέλου της ΕΕ, να αλλάζουν θέση και στάση. Από αυτά τα κράτη, αρκετά είναι υπό Γερμανική κηδεμονία και σε όλα έχει καλλιεργηθεί ο φόβος του Ρώσου επιβολέα!!
Αντίθετα η Σερβία και η Κύπρος δεν ήπιαν αυτό το πικρό κρασί που τους σέρβιραν, αφού τη Σερβία την πρόλαβαν οι βομβαρδισμοί του Μπους και του ΝΑΤΟ, τη δε Κύπρο την είχαν προλάβει η εισβολή στο Νησί το 1974, όταν η μία εκ των τριών εγγυητριών δυνάμεων – Βρετανία – δεν έκανε τίποτε για να αποφευχθεί αυτή η εισβολή. Σήμερα αυτή η Βρετανία δίνει πρώτη το μεγάλο χαστούκι στην αντι – Ρωσική ΕΕ!!
Οι αλλαγές μας επηρεάζουν…
Η σύνθεση όλου αυτού του πάζλ, ίσως δίνει μια απάντηση και στην Ελληνική χρεοκοπία για την οποία δεν θα είναι θαύμα να δούμε στο άμεσο μέλλον να περάσει υπό Ρωσική κηδεμονία με την συναίνεση της Δύσης. Φαντάζει λίγο απίθανο αυτό το σενάριο, αλλά στην διπλωματία και στην εξωτερική πολιτική τίποτα δεν είναι απίθανο αν η παγκόσμια ελίτ νιώσει πίεση και ανασφάλεια.
Από τη στιγμή, που η ΕΕ έχει καταναλώσει αρκετές δόσεις δύναμης για το ελληνικό πρόβλημα το οποίο  κάποια στιγμή πρέπει να κλείσει, αλλά πως και σε ποια Ευρώπη; Μια Ευρώπη που αισίως και μετά τις εκλογές σε Ιταλία, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία η πλειοψηφία θα έχει περάσει σε κόμματα και ηγεσίες που έχουν καταλάβει τις παγίδες που ο παλαιός κόσμος “έκρυβε” υπό του καθεστώτος της παγκοσμιοποίησης!!
Επιστροφή στη δραχμή του νέου κόσμου!!
Στα “μεγάλα σαλόνια” της Αθήνας θα καταλάβουν σύντομα ότι δεν πρέπει να φοβούνται μια επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, αλλά ούτε ένα GREXIT και ο λόγος είναι πολύ απλός, αφού το τέλος της Ευρώπης έχει προδιαγραφεί από την γειτονική Ιταλία!! Την χώρα που οι ψηφοφόροι της εξέλεξαν ως ρυθμιστή τον Μπέπε Γκρίλο και σήμερα με Πρόεδρο δικό του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξηλώνεται η Γερμανική ηγεμονία που είχε παραδοθεί αμαχητί στις ορέξεις της τραπεζοκρατίας αλλά και στον αθέμιτο πλουτισμό εις βάρος εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη.
Αυτός ο νέος κόσμος έρχεται με τέτοια ταχύτητα που κανείς δεν θα καταλάβει πότε και πως θα ολοκληρωθεί η νέα Ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης, ποιος θα είναι ο ρόλος των ΗΠΑ, ποια η κηδεμονία των Βρετανών, των τελευταίων αποικιοκρατών στην ιστορία, πως θα γίνει η μετατόπιση της Ρωσίας στο νέο Δυτικό κόσμο και η προσφορά της παγκόσμιας τάξης στο Ισραήλ, που θα είναι υποχρεωμένο να ελέγξει τους Σουνίτες όλων των γειτονικών του κρατών αλλά και μια Τουρκία η οποία αν και έχει παγιδευτεί στις ορέξεις του Σουλτάνου της, είναι η νούμερο ένα χώρα στον πλανήτη που κινδυνεύει να διαμελιστεί παρασύροντας μια σειρά από αλλαγές συνόρων τέτοιες που είναι απίθανο να μην επηρεάσουν την Ελλάδα και κατ’ επέκταση τα Βαλκάνια!!
 
Γράφουν οι Παναγιώτης Αποστόλου
και Χρήστος Χατζηαναστασίου
του κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία”





κατοχικα νεα

Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες γρηγορότερα αν θα φύγει το ΔΝΤ;



Δεν είναι και τόσο απλό πράγμα η αποχώρηση του ΔΝΤ από το μνημονιακό πρόγραμμα εν Ελλάδι. Είναι σαν να ξηλώνεις από το βαλκανικό μανίκι το πουλόβερ της ΕΕ που δέχτηκε ήδη κοπτοραπτική με το Brexit το καλοκαίρι. Για τον λόγο αυτό κάνουμε μια προσπάθεια προσέγγισης του όλου θέματος με την βοήθεια των Αγιασμένων μορφών της Ορθοδοξίας. Το ΔΝΤ από μόνο του είναι το ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ που αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός και φυσικά η έξοδος του να σημαίνει το τράβηγμα πίσω του κεφαλαίου από την Ελλάδα.
« Το στρατηγικό αδιέξοδο της κυβέρνησης» «Η δεύτερη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος είναι βαλτωμένη. Η οικονομία παραμένει στάσιμη περιμένοντας θετικές ειδήσεις και η πολιτική αβεβαιότητα εντείνεται.
Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο από τις διαφορετικές προσεγγίσεις των θεσμών στο θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους, γεγονός που καθιστά πλέον αβέβαιη τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και δημιουργεί κινητικότητα στην πλευρά των ευρωπαίων εταίρων μας. Οι πολίτες κατακλύζονται και πάλι από πληροφορίες και σενάρια, που πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώνεται από τις επίσημες ανακοινώσεις, τα αριθμητικά στοιχεία και τις νομικές παραμέτρους. Μια αίσθηση αδιεξόδου κυριαρχεί στη χώρα.» Θανάσης Κοντογεώργης : 23/01/2017 12:06 μμ huffingtonpost.gr/greece
«Σόιμπλε: Αν φύγει το ΔΝΤ, θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα» naftemporiki.gr/Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 15:34
«Αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρνηθεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε θα χρειαστεί ένα νέο πρόγραμμα δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο Bloomberg. «Χωρίς το ΔΝΤ το πρόγραμμα τελειώνει. Και πρέπει να πάρουμε άδεια από τη Βουλή για να διαπραγματευτούμε ένα νέο πρόγραμμα. Γι’ αυτό δεν θα το συμβούλευα στους Ελληνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.» tovima.gr/#19/01/2017 18:47
«Εν τω μεταξύ, όλα τα σημάδια δείχνουν ότι ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, δεν συμμερίζεται την προσήλωση της κυβέρνησης Ομπάμα στην ακεραιότητα της Ευρωζώνης και στην αποτροπή του Grexit. Ολα αυτά σε μια περίοδο που η κόπωση με το ελληνικό ζήτημα στις τάξεις του ίδιου του Ταμείου δείχνει να κορυφώνεται, παρότι η Κριστίν Λαγκάρντ, ύστερα από συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε στο Νταβός, διαβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ παραμένει ενεργό στις συνομιλίες και προσβλέπει στην πλήρη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.» ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ kathimerini.gr/23 Ιανουαρίου 2017
Για καλό ή για κακό οι Ευρωπαίοι παίρνουν βραχυπρόθεσμα μέτρα για να προλάβουν το σοκ των αγορών. «Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας αποφάσισε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος» HuffPost Greece | Newsroom 23/01/2017 5:40 μμ
Η πιθανή ΕΞΟΔΟΣ αργά ή γρήγορα του ΔΝΤ σηματοδοτεί την αρχή της εξόδου του πολυεθνικού κεφαλαίου από την Ελλάδα. Μπορεί επίσης να σηματοδοτεί και την αρχή εξελίξεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της Ελλάδος. Δύναται επίσης όλα αυτά να ανοίξουν και την όρεξη των γειτόνων-τούρκων που θα θελήσουν να εξαγάγουν τα μεγάλα προβλήματα τους στο ΑΙΓΑΙΟ με μια γενικευμένη εμπλοκή.
Τι εννοούσαν οι Άγιοι Πατέρες όταν έλεγαν:
«Θα γίνει μια πολιτειακή ανωμαλία. Μόλις γίνει η πολιτειακή ανωμαλία, θα τραβήξει πίσω το κεφάλαιο. Το κεφάλαιο είναι διεθνές, εβραϊκό. Μόλις τραβήξει πίσω το κεφάλαιο, θα απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι. Η Ελλάδα τότε θα φτωχύνει και ο κόσμος θα πεινάσει. Τότε θα γίνει η πρόκληση, πάνω σε αυτή την αναμπουμπούλα.»
ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ
«Ο Θεός επιτρέπει να γίνει τώρα ένα τράνταγμα γερό. Έρχονται δύσκολα χρόνια. Θα έχουμε δοκιμασίες μεγάλες… Να το πάρουμε στα σοβαρά, να ζήσουμε πνευματικά. Οι περιστάσεις μας αναγκάζουν και θα μας αναγκάσουν να δουλέψουμε πνευματικά. Καλό όμως είναι να το κάνουμε χαρούμενα και προαιρετικά και όχι από θλίψεις, αναγκαστικά.»
ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
Γέροντος Παϊσίου Λόγοι Α” Με πόνο και αγάπη για το σύγχρονο άνθρωπο Έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος» Σουρωτή Θεσσαλονίκης
«Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ~Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες γρηγορότερα από τούς Χριστιανούς»
Τελικά τι εννοούσε ο Άγιος ΠατροΚοσμάς όταν έλεγε: «Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες γρηγορότερα από τούς Χριστιανούς». (Τό αλβανικόν χειρόγραφον έχει τήν προφητείαν ως εξής: «Οι Τούρκοι θά τό καταλάβουν τρείς ημέρες γρηγορώτερα από τούς Χριστιανούς»,από το βιβλίο «Κοσμάς ο Αιτωλός» του Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγ. Καντιώτη). Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, προφήτεψε για την εποχή μας, στην προσπάθεια του να μας αφυπνίσει, ότι οι Τούρκοι θα είναι περισσότερο έτοιμοι από εμάς, τη στιγμή που θα λάβουν εντολή για να προβούν σε επιθετική ενέργεια εναντίον της Ελλάδας. pentapostagma.gr/ 12 Μαρτίου 2016, 10:06 μμ
Οι τοκογλύφοι έκαναν ένα ουσιαστικό λάθος.
Πίστεψαν ότι μπορούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο τραπεζικό προιόν, μη γνωρίζοντας ότι η ΕΛΛΑΔΑ δεν είναι απλώς μια έκταση γης, αλλά ένα Παγκόσμιο Πολιτισμικό Ιδεώδες έτοιμο να δράσει θεραπευτικά στην κατακερματισμένη από την ψυχοπάθεια ανθρωπότητα.
Με πίστη και ελπίδα





katoxika nea

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ CIA: Ετοίμαζαν τον Αττίλα από το 1967 μόλις η χούντα απέσυρε τη Μεραρχία!



Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι η χούντα των συνταγματαρχών το 1967, έγινε για ένα κυρίως λόγο: να
ξεπουληθεί η Κύπρος. Κύριος εκφραστής αυτής της άποψης ο Στρατηγός Αλευρομάγειρος, ο αξιωματικός που με το Τάγμα του κράτησαν την Λευκωσία. Το έγγραφο ντοκουμέντο της CIA, με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου 1967, επιβεβαιώνει αυτές τις απόψεις και εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους ακόμη και σήμερα υποστήριζαν και υποστηρίζουν  τους χουντκούς και την 21η Απριλίου. Υπενθυμίζουμε ότι στις 29 Νοεμβρίου 1967  η Ελληνική Μεραρχία αποσύρθηκε από την Κύπρο!

Το έγγραφο ντοκουμέντο είναι μια πλήρη περιγραφή ενός σεναρίου τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Σ΄ αυτό περιλαμβάνονται όλες οι πιθανές κινήσεις των τουρκικών ΕΔ και στην Ελλάδα. Αναφέρεται η πιθανότητα εισβολής στη Θράκη και περιγράφεται η πορεία που θα ακολουθούσαν σ΄ αυτή τη περίπτωση οι τουρκικές δυνάμεις! Αναφέρονται λεπτομέρειες για τις ελληνικές αμυντικές θέσεις, γίνεται σύγκριση δυνάμεων Ελλάδας-Τουρκίας και επισημαίνεται το πλεονέκτημα που ΄χει η δεύτερη στην Κύπρο, λόγω της εγγύτητάς της σε σχέση με την Ελλάδα.

Το έγγραφο είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό και δείχνει ότι τα σχέδια για τον Αττίλα είχαν αρχίσει να μπαίνουν σε εφαρμογή μαζί με το προδοτικό πραξικόπημα των επίορκων συνταγματαρχών στις 21 Απριλίου 1967.

Η ανάλυση της CIA εκτιμά τις δυνάμεις και τον εξοπλισμό που μπορούν να μεταφέρουν οι Τούρκοι σε 12 ώρες στην Κύπρο μέσω θαλάσσης και αέρας. Όλα αυτά αφού έχουν εξασφαλίσει ότι η άμυνα της Κύπρου αποδυναμώθηκε με την απόσυρση της Μεραρχίας με τη πλήρη συνεργασία των χουντικών!







taxalia.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:. Άκυρα τα πτυχία που έδινε ιδιωτική σχολή



Οι τίτλοι 18 ιδιωτικών σχολείων κηρύσσονται άκυροι και οι απόφοιτοί τους αποκλείονται από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για 
διορισμό στο δημόσιο. Αυτό ουσιαστικά ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας επισημαίνοντας ότι οι κάτοχοι των παράνομων τίτλων σπουδών από τους συγκεκριμένους φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης υποχρεώνονται να δώσουν εξετάσεις για να τους χορηγηθούν νόμιμοι τίτλοι.
Τούτο δεν ισχύει μόνο για όσους αναμένουν διορισμό, ή επρόκειτο να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αλλά και για τους ήδη διορισμένους στο δημόσιο.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα, πρόκειται να διενεργήσει ειδικές πτυχιακές εξετάσεις προκειμένου να χορηγηθούν πτυχία στους μαθητές Α΄ και Β΄ Κύκλου των συγκεκριμένων Ιδιωτικών ΤΕΕ και ότι «περισσότερες λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή των παραπάνω εξετάσεων θα δοθούν με νεότερη ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Τα σχολεία που εξέδιδαν παράνομους τίτλους είναι:
2 στην Άρτα
1 στη Βοιωτία
3 στη Θεσσαλονίκη
1 στις Σέρρες
1 στην Αττική
2 στα Τρίκαλα και
7 στη Λάρισα!


Δικαίωση για την ΟΙΕΛΕ
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί «δικαίωση» για τον δεκαετή και πλέον αγώνα της καθώς, «επιτέλους, μπαίνει φραγμός στο αισχρό φαινόμενο διορισμού στο δημόσιο κατόχων παράνομων τίτλων σπουδών και τίθενται σε εφαρμογή ο Νόμος Γιαννάκου (παρ. 1, 2 του άρθρου 24 του ν. 3577/2007) και η επέκτασή του με το Νόμο Φίλη (παρ. 5 του άρθρου 34 του ν. 4415/2016)».
 






taxalia.gr

Aμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αποκαλύπτουν το «τέλος» της Τουρκίας – Αποχαιρετά τα F-35



Ο Τούρκος  υφυπουργός αρμόδιος για την τουρκική βιομηχανία, Ismail Demir, αποκάλυψε ότι η Τουρκία θα 
παραλάβει τα πρώτα 2 F-35 το 2019 αλλά… τις «τελευταίες ημέρες της Πομπηίας» θυμίζει η πορεία και η τύχη της Τουρκίας το επόμενο διάστημα χωρίς καμία απολύτως υπερβολή, και αυτό πιστοποιείται πλέον και από αμερικανικά ινστιτούτα του «βαθέως» αμερικανικού κράτους τα οποία «ασπάζεται» και ο Τραμπ.
Στις ΗΠΑ όσον αφορά ζητήματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής  τα πάντα εκπορεύονται από τις περιβόητες «δεξαμενές σκέψης» και ορισμένα «σκοτεινά» αμυντικά ινστιτούτα, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση το  (IMC) το οποίο είναι κυβερνητικό ινστιτούτο  εξειδικευμένο στην αποκαλούμενη «υψηλή στρατηγική» και ανήκει εξολοκλήρου στην «κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ»,  και αυτό τα λέει όλα .
Μιλάμε δηλαδή για το κέντρο εξουσίας που ελέγχει τα πάντα στην χώρα και τον πλανήτη ολόκληρο και το οποίο…τώρα ….. στρέφει την προσοχή του στην Τουρκία εκδίδοντας ειδική έκθεση για το μέλλον του Ερντογάν  και της χώρας του.
Το «πρόβλημα» Τουρκία,  σύμφωνα με την έκθεση του IMC για το 2017 αναφέρει ότι «αυξάνεται και μετατρέπεται σε ένα ανεξάρτητο και πολυδιάστατο ζήτημα  εξωτερικής πολιτικής από τις  αντιδημοκρατικές  παρορμήσεις του προέδρου Ερντογάν, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα, απειλώντας την δομή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη,  και  αποτελώντας παράλληλα  μεγάλη απειλή για τη συνοχή της συνεργασίας  ΝΑΤΟ-ΕΕ, γράφει  ο τουρκικός τύπος σε δημοσίευμα του .
« Ιράν, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία και Τουρκία ανταγωνίζονται στην περιοχή, ποιος θα προκαλέσει μεγαλύτερη  αστάθεια, αλλά επίκειται και μία σφοδρή σύγκρουση μεταξύ τους, η οποία εκπορεύεται  από  μια σειρά από προβλήματα, και εσωτερικές δυσκολίες που επηρεάζουν  τις δικές τους περιφερειακές φιλοδοξίες.
Το Ιράν και  το Ισραήλ ευρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία η οποία προσπαθεί να επιβάλλει την επιρροής της στην περιοχή. Το ινστιτούτο  προβλέπει ότι η κύρια αιτία της σύγκρουσης θα είναι οι Κούρδοι , ενώ « Αίγυπτος,  Ιορδανία,  Λίβανος και  Τυνησία, θα δουν  επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών με ταυτόχρονη  αύξηση του κινδύνου αστάθειας .
Το κράτος του Ισραήλ και της Τουρκίας μπορούν να ξεφύγουν από αυτές τις πιέσεις, αλλά δεν διαθέτουν  επαρκώς ισχυρή οικονομία, ούτε επαρκή περιφερειακή δύναμη για να μπορέσουν να γίνουν μεγαλύτερη πηγή περιφερειακής ανάπτυξης».
Το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών, μια κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ προσδιορίζει τις «παγκόσμιες τάσεις: το παράδοξο της προόδου» είναι η αναφορά στην έκθεση για την Τουρκία η οποία στο πολύ εγγύς μέλλον, κινδυνεύει σοβαρά από …. «εν αναμονή  κινδύνους ασφαλείας».
Η έκθεση αποτελείται από 235 σελίδες με δεκάδες συνημμένα και αναφέρει ότι η μεσαία τάξη   στην Τουρκία, έχει επεκταθεί οικονομικά κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας αναζητώντας εναγωνίως  περισσότερη ευημερία.
Οι «εθνικιστές και μερικές θρησκευτικές οργανώσεις » όμως,  με έμφαση στο «σκληρό» τον  εθνικισμό, που είναι στενός συγγενής του λαϊκισμού, ελέγχουν την πολιτική ζωή σε  Τουρκία,  Κίνα, και Ρωσία, έχοντας και τον πολιτικό έλεγχο των εγχώριων πολιτικών εναλλακτικών λύσεων .
«Συντηρητικές θρησκευτικές ομάδες μουσουλμάνων , μέλη της αδελφότητας των Σιιτών  και σουνιτών είναι οι πρωταρχικές  εναλλακτικές πολιτικές λύσεις για αποτελεσματικές κυβερνήσεις στην περιοχή.
Τέτοιες ομάδες συχνά παρέχουν καλύτερες κοινωνικές υπηρεσίες και συμπλέουν με συγκεκριμένες πολιτικές  ελίτ που είναι γενικά πιο συντηρητικές όπως συμβαίνει στην Τουρκία», καταλήγει η έκθεση κόλαφος για τους Τούρκους και την ευρύτερη περιοχή .
Από τη στιγμή που η Τουρκία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ το 1952, οι ΗΠΑ και η Τουρκία συνεισέφεραν η μία στην ασφάλεια και στα συμφέροντα της άλλης και οι σχέσεις τους είχαν γερά θεμέλια αφού βασίζονταν στις κοινές αξίες, καθώς η Τουρκία γινόταν πιο… δημοκρατική.
Οι αμερικανικές δυνάμεις και τα τακτικά πυρηνικά όπλα στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ αντανακλούσαν την αμερικανική δέσμευση για την ασφάλεια της Τουρκίας.
Σήμερα, ωστόσο, οι δύο χώρες μοιάζουν να μην έχουν κοινά συμφέροντα: βρίσκονται στα «μαχαίρια» για τη Συρία και την ανάγκη απομάκρυνσης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, για την υποστήριξη προς τους Κούρδους της Συρίας, οι οποίοι σε αντίθεση με τους Τούρκους έχουν αποδειχθεί αξιόπιστοι σύμμαχοι στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, για την εδαφική κυριαρχία του Ιράκ και για τις κυρώσεις στο Ιράν.
Παρότι, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι σε ιδιωτικές συζητήσεις αναγνωρίζουν την «σπασμωδική» συμπεριφορά του Ερντογάν, στην πραγματικότητα του είχαν  επιτρέψει να ασκεί μεγάλη επιρροή στην αμερικανική πολιτική..μέχρι τώρα.
Μάλιστα φοβούνται ότι αν οι ΗΠΑ πιέσουν περισσότερο την Άγκυρα δημοσίως, αυτό θα καταλήξει σε λιγότερη συνεργασία από μέρους του Ερντογάν, ειδικά στο θέμα της Συρίας.

Οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν το ενιαίο   Κουρδιστάν σε συνεργασία με το Ισραήλ και αυτό το σχέδιο προχωρά και θα υλοποιηθεί με όποιο κόστος.
Όσο για την Τουρκία …το μέλλον της από την στιγμή που μπήκε στο στόχαστρο του βαθέως αμερικανικού κράτους είναι …προδιαγεγραμμένο και για αυτό η όποια ελληνική κυβέρνηση θα είναι στην εξουσία πρέπει να είναι έτοιμη να «απορροφήσει» τις ισχυρές αναταράξεις που θα έλθουν από τα ανατολικά, και   πολύ σύντομα μάλιστα.









taxalia.gr