Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Προσοχή Κίνδυνος! Μην ανοίγετε την πόρτα του σπιτιού σε αυτούς...

porta



Ένα νέο τρικ φαίνεται πως έχουν στο μανίκι τους επίδοξοι ληστές προκειμένου να "ξαφρίζουν" σπίτια. Αφού εντοπίσουν το σπίτι που επιθυμούν να χτυπήσουν, παριστάνουν πως εργάζονται σε κάποια δημόσια υπηρεσία (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ) ή ως κούριερ.
Οι ληστές είναι καμουφλαρισμένοι με ανάλογες στολές, προκειμένου να πείσουν το υποψήφιο θύμα που κοιτάει από το ματάκι, να ανοίξει την πόρτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα η αστυνομία έχει ειδοποιηθεί πολλές φορές για σχετικά συμβάντα και για αυτό το λόγο τονίζεται πως πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί!
Επισημαίνεται πως όταν κάποιος ανοίξει τελικά την πόρτα του σπιτιού του, οι ληστές ορμούν χτυπώντας τον, ληστεύουν ότι μπορούν κι εξαφανίζονται.
Το voicenews.gr δεν υιοθετεί την είδηση ως δική του, αλλά παραθέτει όλο το ρεπορτάζ όπως κάνει πάντα στους αναγνώστες του.





voice news

Η ΕΛΙΤ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Το αβγό, η κότα και οι… έρευνες


Το αβγό, η κότα και οι... έρευνες
Αυτή τη μανία (γιατί περί μανίας πρόκειται) της φρουράς του Μεγάρου Μαξίμου να εντοπίσει και να… συλλάβει την άσπρη κότα που πέταξε στο πρωθυπουργικό γραφείο η ακτιβίστρια Ανθή Βουτσινά δεν μπορώ να την κατανοήσω. Την Τετάρτη μόλις χάραξε και μέσα στη βροχή άνδρες της προσωπικής ασφαλείας του Πρωθυπουργού «χτένισαν» τον περίβολο του Μεγάρου Μαξίμου για να εντοπίσουν την κότα. Και από ό,τι έμαθα, το έκαναν με δική τους πρωτοβουλία, χωρίς να πάρουν εντολή από κανέναν, θεωρώντας προφανώς θέμα τιμής να συλλάβουν τον φτερωτό εισβολέα. Αλλά η κότα εξαφανίστηκε. Οσο κι αν έψαξαν δεν τη βρήκαν. Τι απέγινε λοιπόν η κότα; Ορισμένοι στο Μαξίμου άρχισαν να αφήνουν να διαρρεύσει ότι την έπιασαν και την πήγαν δίπλα στον Εθνικό Κήπο, αλλά αυτό είμαι σε θέση να σας ενημερώσω ότι δεν ισχύει. Το πού βρίσκεται η κότα ουδείς ακόμη το γνωρίζει.
nnn
Επιθυμία πάντως να μάθει ο Πρωθυπουργός πώς προσγειώθηκε μια άσπρη κότα στο (καλά φυλασσόμενο) πρωθυπουργικό γραφείο δεν φάνηκε πως είχε. Μάλλον διάθεση για ειρωνεία είχε. Ούτε καν ρώτησε ποια την πέταξε και κυρίως το γιατί. Σας αποκαλύπτω όλον τον διάλογο όταν η Ολγα Γεροβασίλη μπήκε χαμογελώντας στο γραφείο του (μόλις λίγα λεπτά προτού εισέλθει ο Κυρ. Μητσοτάκης) λέγοντάς του ότι «μας πέταξαν μια κότα στο Μαξίμου», χωρίς καν να διευκρινίσει αν η κότα ήταν ζωντανή ή μαγειρεμένη ή, αν ήταν όντως ζωντανή, τι χρώμα είχε. Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος.
Αλ. Τσίπρας (γελώντας): Δηλαδή, τώρα αποκτήσαμε και κατοικίδιο;
Αγγ. Τσέκερης (επίσης γελώντας): Να της χορηγήσουμε πολιτικό άσυλο…
Ολγα Γεροβασίλη: Να της βάλουμε και ένα σπιτάκι για να την προφυλάξουμε, σαν μασκότ.
Για να ξέρετε: η πρόταση να προστατευθεί η κότα με σπιτάκι και να φυλαχθεί ως κατοικίδιο έγινε εκ του πονηρού, γιατί τώρα που άρχισαν τη διατροφή στο Μαξίμου και έκοψαν τα ντελίβερι με τα κοντοσούβλια η ιδέα για κανένα φρέσκο αβγουλάκι δεν είναι καθόλου άσχημη.





hellasforce

Ξεβράκωμα… Τσίπρα: «Έπαιξε το μεγαλύτερο θέατρο πάνω στο δικό μου αγροτικό» (Βίντεο)


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟ
«Ο Τσίπρας έπαιξε το μεγαλύτερο θεατρο πάνω στο δικό μου αγροτικό, στον Ορχομενό, πριν 1,5 χρόνο» είπε σήμερα ο Γιάννης Βάγγος, μέλος της επιτροπής αγροτών της Βοιωτίας, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στο σημερινό πρωθυπουργό.
«Κάναμε ένα χρόνο υπομονή και κάθε εβδομάδα μας έχουνε κι ενα μέτρο. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι! Την Παρασκευή θα είμαστε στην Εθνική. Και η γαλότσα και η γραβάτα και ο δικηγορικός σύλλογος και οι γιατροί και οι πάντες!» είπε ο ίδιος προειδοποιώντας για μαζικές κινητοποιήσεις.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ: ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΥΦΕΣΗΣ


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΦΕΣΗ
ΠΡΟΣΟΧΗ…
Καθοδικά αναθεωρεί τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια οικονομία η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Citigroup, εκτιμώντας ότι ο κίνδυνος μίας νέας παγκόσμιας ύφεσης έχει αυξηθεί σημαντικά.
Συγκεκριμένα, η Citigroup υποβαθμίζει στο 2,7% από 2,8% προηγουμένως, την εκτίμηση για την παγκόσμια ανάπτυξη του 2016, επικαλούμενη τις πιέσεις από τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού στις αναπτυγμένες οικονομίες.
«Οι προκλήσεις για την παγκόσμια οικονομία παραμένουν, καθώς ο κίνδυνος της παγκόσμιας ύφεσης έχει αυξηθεί» επισημαίνει ο Γουίλεμ Μπούιτερ, επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup.
Μεταξύ των ανησυχιών της αμερικανικής τράπεζας συγκαταλέγεται και η κατάρρευση των χρηματιστηρίων κατά τις πρώτες ημέρες του 2016 αλλά και η διολίσθηση της τιμής του πετρελαίο





hellasforce

Πέταξαν έξω απο τα σπίτια Στρατιωτικούς για να Στεγάσουν λαθρομετανάστες… Με εντολή Υπουργού!


αισχοσ
Είδηση ΣΟΚ από Λέσβο: Βγάζουν Έλληνες Στρατιωτικούς από τα σπίτια και βάζουν πρόσφυγες…
Το διαβάζουμε και δεν το πιστεύουμε ! Είναι δυνατόν να έχει συμβεί αυτό το γεγονός; Είναι δυνατόν να δόθηκε τέτοια εντολή από τον ΥΕΘΑ κ . Καμμένο; Αυτή είναι η αγάπη του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις; Ντροπή και αίσχος! …Ειλικρινά εύχομαι να το διαψεύσει, με αποδείξεις, το ΥΠΕΘΑ, το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ.
Διαβάστε τι γράφει στην επιστολή του ο Έλληνας Στρατιωτικός:
«Καλησπέρα, ονομάζομαι Βασίλης και θέλω να σας παρουσιάσω ένα θέμα που συνέβη στη Λέσβο (και όχι μόνο… Στη Κω π.χ δεν έπιασε γιατί ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι) που δεν έχει προβληθεί πουθενά και που ουσιαστικά δείχνει πλήρως την απαξίωση της κυβέρνησης προς τους Έλληνες και τα στελέχη των Ε.Δ και την ευαισθησία της μόνο για τους ξένους.
Συγκεκριμένα, με την «αναδιοργάνωση» του στρατού (δηλαδή το κλείσιμο μονάδων και σύμπτυξη αυτών σε λιγότερα στρατόπεδα για οικονομικό όφελος), το στρατόπεδο που στεγαζόταν το 296 ΤΕ στη Μόρια αποφασίστηκε με έξοδα του στρατού και εργασία από τη διμοιρία κατασκευών αυτού, να μετατραπεί σε ΣΟΜΥ (κτίρια που θα στεγάζονται στελέχη με οικογένειες, που δεν έχουν συμφέροντα – κατοικία στο νησί).
Μέχρι τώρα υπήρχαν 10 κτίρια όπου στεγάζονταν οικογένειες οι οποίες είχαν όλες από 2 παιδιά και άνω, μερικές με νεογέννητα.
Την Δευτέρα 11/01/16 ο Στρατηγός του νησιού κάλεσε προσωπικά τους ενοίκους των ΣΟΜΥ και τους ενημέρωσε ότι με άνωθεν διαταγές, έπρεπε να εγκαταλείψουν τα οικήματα εντός τεσσάρων ημερών!
Το ΓΕΣ προσπαθώντας, όσο μπορούσε, να βοηθήσει την κατάσταση, γνωρίζοντας την αδικία που γινόταν, πρότεινε στα στελέχη να τα στείλει με διάθεση – απόσπαση σε κάποιες συγκεκριμένες μονάδες που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν ή να τους πληρωθούν τα ενοίκια κάποιων μηνών στο νησί.
ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ λοιπόν που θέλανε οι κύριοι να διώξουν τους ενοίκους, οι οποίοι υποτίθεται ότι αν δε κλείσουν 2 χρόνια δε μπορεί να τους διώξει τίποτα, (αλλά κάποιοι έφυγαν πριν καν κλείσουν 2 μήνες) ήταν… να μπορέσουν να στεγαστούν, ανθρωπινά όπως είπαν, οι λαθρομετανάστες (!), αλλά και άτομα από ΜΚΟ.
Δηλαδή σε κτίρια από έξοδα, αλλά κυρίως από κόπο δικό μας,να στεγαστούν παράνομοι, διώχνοντας συναδέλφους με οικογένειες!
Με τιμή, Βασιλης, Στέλεχος Ε.Δ.»
Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες πράγματι έξι Στρατιωτικοί και οι οικογένειες τουςχαμηλόβαθμοι και από τους πιο φτωχούς του Στρατεύματος , διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και εδώ μιλάμε για σπίτια προκάτ !
Οι Υπαξιωματικοί υποχρεώθηκαν να αναζητήσουν στέγη στη πόλη χειμωνιάτικα , αφού το ΓΕΣ υποσχέθηκε να τους καταβάλει το ενοίκιο …Οι Άλλοι τρεις μετατέθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες !
Το περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει ότι και με εντολή Υπουργού διατάχθηκαν Μονάδες να παρασκευάσουν Εκατοντάδες μερίδες φαγητού χωρίς να έχουν αυτή την οικονομική δυνατότητα ,χωρίς να υπάρχουν δηλαδή οι ανάλογες πιστώσεις !
Αν σύμφωνα με πληροφορίες (που ευχόμαστε να μην ισχύει ) χρησιμοποιούν εφόδια που προβλέπονται για εν καιρώ πολέμου είναι ποινικό αδίκημα και αυτό ισχύει και για αυτόν που εκτελεί τέτοιες Εντολές !





hellasforce

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ… ΠΡΟΣΕΧΩΣ… BAIL – IN… Απαγόρευση Μετρητών και Μεταφορά στο Ηλεκτρονικό Χρήμα… Πρώτα στην Ευρώπη


ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έχει αρχίσει στην Πορτογαλία. Αυτοί οι άνθρωποι κατάσχουν απλώς τα χρήματά μας και τώρα προσπαθούν να μετακινηθούν με το ηλεκτρονικό χρήμα για την πρόληψη της μαζικής απόσυρσης καταθέσεων και κρύβοντας μετρητά. Η κίνηση με το ηλεκτρονικό χρήμα θα εμφανιστεί πρώτα στην Ευρώπη. Αυτό είναι το BIG BANG – η συνολική κατάρρευση του σοσιαλισμού ως αποτέλεσμα των πολιτικών που είναι ανίκανοι, όχι μόνο να κάνουν προβλέψεις για την οικονομία, αλλά και να τη διαχειριστούν
ΤΡΟΙΚΑ
Οι άνθρωποι που υπαγορεύουν τις ζωές και την κατεύθυνση της Ευρώπης εξαναγκάζοντας τη χρήση του ευρώ κάτω από το λαιμό του καθενός, δεν θέτουν ποτέ τον εαυτό τους σε εκλογική διαδικασία. Ο ευρωπαϊκός πληθυσμός δεν έχει απολύτως καμία πιθανότητα να εκφράσει τη γνώμη του πως αυτοί οι άνθρωποι είναι λάθος ή να αποφασίσουν να τους ψηφίσουν. Δεν υπάρχει δημοκρατική διαδικασία και ότι είναι αυτό που, ιστορικά, αφήνει μόνο μία επιλογή – ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
1
2
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ… ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ… Η FED «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ» ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ
3
4
5
6
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ… ΤΟ 666 ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
7
8
9
10
11
12

Ο Ομπάμα είναι ένα ψεύτικο πρόσωπο: Ψεύτικο πιστοποιητικό γέννησης. Ψεύτικο όνομα. Ψεύτικο Βιογραφικό. Ψεύτικο Πρόσωπο!!!


ΟΜΠΑΜΑ
ΜΠΑΡΑΚΑ ΟΜΠΑΜΑ
2
3
4
5

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΦΟΒΕΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΦΟΝΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ!!!!


Πόσο δίκαιο είχε τελικά στην έγκυρη του πρόβλεψη του Greek-Weather.Org για τον χιονιά που τον βάφτισε ως ''THE BIG ONE'' ...

Τελικά ο χιονιάς αυτός και το ψύχος, φαίνεται πως όντως έχουν διάρκεια, διάρκεια η οποία προβληματίζει έντονα τους επιστήμονες ανά το βόρειο ημισφαίριο, καθώς πολλές περιοχές σε Ευρώπη, Καναδά και Η.Π.Α, εκεί που είχαν καλοκαιρία και αφύσικα υψηλές θερμοκρασίες τον Δεκέμβριο, έχουν έναν παγωμένο Ιανουαριο, με πολλά χιόνια και υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Δυστυχώς όπως αναφέρει το Greek-Weather.Org, ο ''THE BIG ONE'', αυτό το μετεωρολογικό φαινόμενο που χτυπάει την Ευρώπη, θα είναι σε θέση να μας επηρεάζει μέχρι και τις αρχές του Φλεβάρη, ενώ δεν αποκλείουν οι Ευρωπαίοι μετεωρολόγοι, να δημιουργηθεί αυτή τη φορά ψύχος όχι μόνο στην ανατολική Ευρώπη αλλά και σε όλη σχεδόν την ήπειρο μας, με πολύ χιόνι.

Το σπάνιο χιονοφαινόμενο διαρκείας ''THE BIG ONE'' όπως επισημαίνει η γνωστή ιστοσελίδα Greek-Weather.Org χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη του διάρκεια και το πολύ ψύχος και τα χιόνια κάτι που όπως φαίνεται κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, οι κάτοικοι θα το νιώσουν για τα καλά τις επόμενες ημέρες. 

Προσοχή λοιπόν και μην ακούτε κανέναν άλλο πως το φαινόμενο αυτό είναι μικρό και φυσιολογικό. Κάθε άλλο παρά φυσιολογικό είναι να έχουμε τόσο ψύχος για τόσες μέρες ακόμα και στη χώρα μας με χιόνι που σε ορισμένες περιοχές ξεπερνάει το μισό μέτρο και φτάνει ακόμα και το 1 μέτρο. Εξάλλου αυτό επισημαίνουν επιστήμονες σε Βρετανία και Η.Π.Α χαρακτηρίζοντας επίσημα το φαινόμενο αυτό και αυτοί ''BIG ONE'', αποδέχονται δηλαδή την ονομασία που έδωσε το Greek-Weather.Org σε αυτό το φαινόμενο.





volcano times

Ε ΟΧΙ!!!!ΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΩΡΕ;;;;




Τώρα βέβαια, να βγεις και να πεις ότι δυο λαθρέποικοι βίασαν και κακοποίησαν μια Ελληνίδα, που η αφελής [τουλάχιστον] οικογένεια της, τους είχε δώκει δουλειά, στέγη και φαγητό, δεν αποτελεί είδηση.
Αποτελεί απλά κομμάτι της καθημερινότητας των ελληνόφωνων του 21ου αιώνα, που τηρούν ευλαβικά τη σιωπή των αμνών, για να μην τους πούνε ρατσιστές και φασίστες.

Η είδηση λοιπόν δεν είναι ότι μια ακόμα ελληνίδα ξεκωλιάστηκε αγρίως από τους πτωχούς πλην τίμιους συνανθρώπους μας [και την πέταξαν και στο δρόμο...]
Η έιδηση είναι ότι αυτό συνέβη στην Κρήτη!
Μάλιστα, στην Κρήτη...

Στο νησί δηλαδή που μιαν άλλην εποχή, έτσι και έπιανες το χεράκι καμιάς σφακιανοπούλας, την επόμενη μέρα θα σε βρίσκανε κρεμασμένον στον μύλο, να παριστάνεις τον σβούρο...

Κρίμα, ωρέ κοπέλια...
Κριμα τσε ζια τσι σφακιανές κάμες, κρίμα τσε ζια τσι χανιώτικες πιστόλες, τρεις φορές κρίμα τσε ζια τσι μπαλωθιές, που εβαρούσατε,στα ριζά του Ψηλορείτη...
Το μόνον που μας απέμεινε μωρέ, από την περηφάνεια μας, ημών των Ελλήνων, είναι ο μακρινός απόηχος ενός ριζίτικου, που μας πονάει τσι μνήμες.

Ήλι' ανάτειλε... Ήλι' ανάτειλε... 

Και ξεπατικώνω εδώ την είδηση, από αυτό το γαργαλιάρικο το Πρώτο Θέμα, για να ενημερωθείτε αρμοδίως...

"...Δυο αλλοδαποί [Βούλγαροι] ηλικίας 27 και 34 χρόνων γνώριζαν από καιρό την 18χρονη γυναίκα, καθώς είχαν εργαστεί στο σπίτι της οικογένειάς της. Φαίνεται, όμως, ότι την θεώρησαν ιδανικό θύμα για όσα σκόπευαν να κάνουν [το κορίτσι ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες] και, την περασμένη Παρασκευή, την εξανάγκασαν με τη βία να μπει στο αυτοκίνητό τους με το οποίο την μετέφεραν σε ερημική τοποθεσία έξω από την πόλη. 
Αφού ικανοποίησαν τις ορμές τους πάνω της, την έβαλαν ξανά στο αυτοκίνητο και την εγκατέλειψαν στο 2ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Σητείας– Ιεράπετρας! 
Η 18χρονη κατάφερε να επιστρέψει στην Σητεία και πήγε κατευθείαν στην Ασφάλεια, όπου κατήγγειλε όσα υπέστη από τους νεαρούς Βούλγαρους, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους. Οι δράστες συνελήφθησαν λίγο αργότερα και ο βιασμός επιβεβαιώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στην 18χρονη. Έτσι, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λασιθίου τους άσκησε δίωξη για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ΑμΕΑ και διέταξε την κράτησή τους ώσπου να απολογηθούν στον ανακριτή..." 
http://www.protothema.gr/greece/article/545866/kriti-voulgaroi-viasan-18hroni-amea-kai-tin-petaxan-sto-dromo/

Μάλιστα!
Και με έχει πιάσει τώρα μια θλίψη, ρε Ελληνάκια, σαν να' μουνα συριζαίος που έχασε το διορισμό.
Μα, και στην Κρήτη μωρέ;

Δηλαδή, πως μας βλέπουν πια όλοι αυτοί οι αλβανοβουλγαροαφγανοκογκολέζοι;
Σαν τρύπες για να χύνουνε μέσα τ' απωθημένα τους;
Και καλά να πεις, αυτοί οι Πακιστανοί, οι Αφγανοί, οι Νιγηριανοί, έτσι το χουνε στις χώρες τους, έτσι κάμουν κι εδώ. Τι γυναίκα, τι κατσίκα, τι γαϊδάρα, χυμάνε κατευθείαν στην τρύπα κι όπου τους μπει.
Αλλά κι οι Σλάβοι, ρε πούστη μου;

Τόσο πουτάνες λοιπόν τις λογίζουν τις ελληνόφωνες και τόσο αδερφάρες τους άντρες τους;
Να μου πεις, εδώ κοτζαμ Κρητικοί και πήγαν και ψήφισαν τον Μητσοτάκη, ο οποίος πήγε και ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης. Σου λέει λοιπόν και ο αλβανοβουλγαρόσπορος...
Ρε, αυτοί κουνιώνται χωρίς να φυσάει... Βουρ στο γυμνό, κι όπου θέλει ας μπει...
Και γαμάνε αδιακρίτως αδέρφια μου κυρίες και κυρίους.

Τι άτομα με ειδικές ανάγκες μου λες τώρα εμένα και κολοκύθια τούμπανο;
Ατομα με ειδκές αναγκες είναι οι Ελληνόφωνοι, που σπεύδουν να δώσουν δουλειά στον λαθρέποικο, αφήνοντας τον φουκαρά τον Έλληνα, να ψωμολυσσάει.
Είδατε εσείς ποτέ κανέναν αγροτικό συνεταιρισμό, από την Κρήτη, από τη Θεσσαλία, από τον Μωριά, να βγάνει φιρμάνια στα διαδίκτυα: "... Ρε Έλληνες, εδώ χρειαζόμαστε εργάτες και αναγκαζόμαστε να παίρνουμε τη διεθνή αλητεία, για να μας μαζέψει τσι ελιές.... Ελάτε μωρέ να δουλέψετε στη γη της Ελλάδος και σας πλερώνουμε και τα εισιτήρια..."

Αλλά, όχι!
Ποτέ, κανένας τους [εξόν από μια περίπτωση, που μετά τη θάψανε] δεν έστερξε να υποστηρίξει τον Έλληνα. Αλλά βλέπεις τους βολεύει ο λαθρέποικος.
Διότι, όπως συνέβη και στην Αμαλιάδα, τον ξένο, τον στιβεις σαν σφουγγάρι και άμα σου κουνηθεί βάνεις και τους Αλβανούς μπράβους σου, να τον πλακώσουνε στις ντουφεκιές.
Ετσι δεν είναι; 

Πάρτε λοιπόν Βουλγαρους, Αλβανούς, Μπαγκλαντεσιανούς και δεν συμμαζεύεται και μετά πάρτε και τσίγκινα σώβρακα να φυλάτε τους κώλους σας....

Αλλά τόσο πολύ έχει παρακμάσει το Γένος μας - από Μακεδονία ίσαμε Κρήτη - που βλέπεις στον Βορρά πάνε και ψωνίζουν στα πολυκαταστηματα με τις τούρκικες ταμπέλες, ενώ στον Νότο βγαίνουν να διαδηλώσουν οι Μωαμεθανοί τα χριστούγεννα για τη γέννηση του προφήτη τους κι οι "ντελικανήδες", τους ανοίγουν και το δρόμο, για να περάσουν.
Να τα βλεπουν δηλαδή αυτά οι παλήκαροι, ο Οδυσσέας ο Πατεράκης κι ο Γιώργης ο Σπυροπουλος και να τους ανεβαίνει η πίεση στο σαράντα...

Ασε και κεινο το αλλο, το αμιμητο...
Που ηρθαν οι Κρητικοι αγροτες να διαδηλωσουν ταχα μου στην Αθηνα κι αντι να μπουκαρουνε μεσα στη Βουλη με τσι μαγκουρες, μοστραρανε για μοντελα στις τηλεορασεις.

Δεν υπάρχουν πια τα ιδιαίτερα φυλετικά και πολιτισμικά του Γένους μας, ρε Έλληνες.
Όπως χάθηκαν οι ντοπιολαλιές, χάθηκαν και οι ντοπιοκαρδιές.
Τι Κρητικός μου λες εμένα και τι Μανιάτης και τι Μακεδόνας και τι Βολιώτης.
Τρίχες.
Από τη Νέα Βύσσα ίσαμε την Ιεράπετρα, έχουμε γεμίσει καλόβολους, φιλειρηνικούς, μαλθακούς και ελαφρώς κουνιστούς ελληνόφωνους, που είναι ικανοί να βλέπουν να τους πηδάνε τις γυναίκες τους και να ανάβουν το φανάρι.

Σιγά τώρα, μην βρεθεί άντρας στην Κρήτη [ή οπουδήποτε αλλού στη ινδογρεκία] να ανάψει βεντέτα, επειδή οι Βούλγαροι ή οι Πακιστανοί ή οι "σύροι" πρόσφυγες από τη Γη του Πυρός, του ξεκώλιασαν τη θυγατέρα.
Ψες κακοποιήσανε οι Βούλγαροι τη σητειοπούλα, αύριο στο λασηθιώτικο οροπέδιο, θα προσλαμβάνουν Βούλγαρους, για να τους μαζεύουνε τα αγγουράκια. 
Ποιος Καπετάν Μιχάλης και ποιοι σταυραετοί;
Κάτι πολυπολιτισμικές κουρούνες, έχουνε γιομίσει το νησί και τα ελάχιστα αετόπουλα που έχουν απομείνει, παίρνουν τη λύρα τους και φεύγουν να τραγουδήσουν στα χαράκια των Λευκών Ορέων, μοναχά και έρημα, σαν την παλιά Ελλάδα...
Που κοιτάς, παππού; 
Πίσω κοίτα - όχι μπροστά... 
Γιατί έτσι και κοιτάξεις μπροστά, θα σφιχτεί η ψυχή σου...
  Λευτέρης Πανούσης






volcano times

ΤΩPΑ!!!ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ!!!«Θα καταλάβουμε την Κωνσταντινούπολη»!!!ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!!



Την πρόθεση τους να καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη και την Ρώμη ανακοίνωσαν και επίσημα οι τζιχαντιστές, μέσω περιοδικού του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Dabiq, αναφέρεται επίσης ότι ο αποκαλούμενος « jihadi John » ο αποκεφαλιστής, σκοτώθηκε πριν από δυο μήνες στη Ράκα, από βομβαρδισμό ρωσικών μαχητικών.

Το επίσημο όργανο της οργάνωσης, το online περιδικό Dabiq, σχολιάζει ότι η επίθεση στο Παρίσι ήταν για τα κράτη και δημοσιεύει τα στοιχεία όσων τρομοκρατών συμμετείχαν.

Σχετικά με την Κωνσταντινούπολη, γράφει το περοδικό:

«Ναι η στρατηγική των Σταυροφόρων δεν λειτουργεί γιατί το Ισλαμικό Κράτος ήρθε και είναι εδώ για να μείνει. Πρόκειται για ένα κράτος που προκαλεί δίκαιο τρόμο κατά των απίστων των ειδωλολατρών και των εχθρών αποστατών και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται μέχρι η παντιέρα του να υψωθεί στην Κωνσταντινούπολη και στη Ρώμη. Μέχρι τότε, οι σταυροφόροι ας συνηθίσουν τον ήχο της έκρηξης και την εικόνα της σφαγής στις πατρίδες τους»...





volcano times

Προκλητικοί Απατεώνες (Κολλημένοι με τις…Μπέμπες) Τσίπρας και Σία…


BMW
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΕΝΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ…
Το τετράτροχο αντικείμενο του πόθου των ελλήνων πολιτικών (όταν αναβαθμίζονται) πρέπει να είναι η… Μπέμπα, όπως ονομάζουν οι γνωρίζοντες την BMW. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Αλ. Τσίπρα. Οταν ήταν αρχηγός κόμματος του 4%, κυκλοφορούσε με ένα κρατικό Σκόντα.
Εν συνεχεία, όταν έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναβαθμίστηκε με ένα Audi A3. Οταν έγινε Πρωθυπουργός, αναβάθμισε το Audi A3 με ένα άλλο Audi δίλιτρο, κράτησε και τη Μερτσέντες (του προκατόχου του) για τις επίσημες επισκέψεις αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και πήρε και μία… Μπέμπα χρώματος ασημί. Παρόμοια Μπέμπα έχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης.
Προτού σας δώσω άλλα παραδείγματα, απλώς να σας υπενθυμίσω ότι με την εκλογή του στην πρωθυπουργία ο κ. Τσίπρας έκανε έκκληση στους βουλευτές να αποποιηθούν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα, αλλά μόνο δυο-τρεις τον άκουσαν. Επίσης ο Κυρ. Μητσοτάκης αρνήθηκε το κρατικό αυτοκίνητο και κυκλοφορούσε ως τώρα με ένα ταπεινό Golf. Προχθές εισήλθε στη Βουλή με μια απαστράπτουσα Μπέμπα 520 (με φιμέ τζάμια) και πίσω της μέτρησα τρία συνοδευτικά Σκόντα.
Ας μην ξεχνάμε και την αλεξίσφαιρη, αλεξίβομβη και πανάκριβη «Μπέμπα του Μνημονίου» που αγοράστηκε εν μέσω κρίσεως από τον Γ. Παπακωνσταντίνου για τους εκάστοτε υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη. Ουδείς γνωρίζει την τύχη της, αν και από το υπουργείο Οικονομικών αφήνουν να διαρρεύσει ότι πουλήθηκε κάπου στο Κουβέιτ. Και κάτι άλλο: αν κοιτάξει κανείς στο προαύλιο της Βουλής, εκεί όπου παρκάρουν τα υπουργικά αυτοκίνητα, θα μετρήσει πολλές Μπέμπες. 





hellasforce

ΕΛ.ΑΣ. – ΤΡΟΜΟΣ «17Ν» – ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ


ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...
Είναι δυνατόν να υπάρξουν διάδοχοι της 17Ν που θα χρησιμοποιήσουν το 45άρι πιστόλι, όπλο-σφραγίδα της οργάνωσης, και να προκαλέσουν έναν νέο κύκλο αίματος; Μπορεί να εμφανισθεί πάλι το όπλο-σύμβολο της οργάνωσης στα χέρια άλλων ανταρτών πόλης και να υπάρξει μια… δεύτερη 17Ν η οποία θα έχει σε σχέση με την πρώτη ένα-δύο κοινά πρόσωπα και μόνο το ίδιο όπλο; Μπορεί έρευνες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στη Σαρωνίδα, στον Πειραιά αλλά και σε νησιά να αποκτούν τώρα ένα νέο νόημα;
Τα κρίσιμα αυτά ερωτήματα απασχολούν πλέον τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από την περαιτέρω ανάλυση νέων αναφορών που περιέχονται στη δικογραφία για την υπόθεση «Γοργοπόταμος», την επίθεση δηλαδή που σχεδίαζαν από κοινού ο Χριστόδουλος Ξηρός και έγκλειστα μέλη των «Πυρήνων» με στόχο τις φυλακές Κορυδαλλού.
Το ζήτημα επανεμφάνισης των όπλων της 17Ν προσδιορίζεται στην 76η σελίδα του βουλεύματος για την υπόθεση «Γοργοπόταμος» (σχετικό δημοσίευμα στο «Βήμα της Κυριακής» στις 10 Ιανουαρίου 2016).
Σε αυτό το σημείο παρατίθεται μία από τις επιστολές των «Πυρήνων» στις 21 Ιουνίου 2014 προς Ξηρό και «Ιάσονα», συνεργάτη των «Πυρήνων», όπου σημειώνεται: «Οι «Πυρήνες» απευθυνόμενοι στον Ξηρό που τους είχε ρωτήσει σε γράμμα για τα δύο πιστόλια της παλιάς εταιρείας, της 17Ν, για τις νομικές επιπτώσεις ή αν το «σηκώνουνε», του απαντούν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα».
Τα όπλα, οι γιάφκες και τα ερωτήματα
Το πολυσυζητημένο ιστορικό 45άρι της 17Ν είναι άγνωστης προέλευσης, χρησιμοποιήθηκε στις πρώτες επιθέσεις της οργάνωσης εναντίον του σταθμάρχη της CIA Ρίτσαρντ Γουέλς το 1975, του απότακτου αστυνομικού Ευάγγελου Μάλλιου το 1976 και σε άλλες μεταγενέστερες επιθέσεις. Από το 1980 και μετά η 17Ν άρχισε να χρησιμοποιεί και ένα δεύτερο 45άρι με το οποίο πραγματοποίησε ως το τέλος της δράσης της επτά φόνους (ανάμεσά τους αυτοί του βουλευτή Παύλου Μπακογιάννη, του εκδότη Νίκου Μομφεράτου, του υποδιοικητή των ΜΑΤ Παντελή Πέτρου και του βρετανού διπλωμάτη Στίβεν Σόντερς) και έναν τραυματισμό. Το όπλο αυτό βρέθηκε στη «δεύτερη» γιάφκα της 17Ν. Για το δεύτερο αυτό 45άρι είχε εκφρασθεί η υπόνοια ότι ήταν ένα από τα 37 όπλα του ίδιου τύπου που είχαν κλαπεί στα τέλη του 1977 από στρατιωτική μονάδα στην Ελευθερούπολη Καβάλας, σε μια κλοπή που παραμένει ανεξιχνίαστη.
Εξι από αυτά τα πιστόλια είχαν βρεθεί το 1986 σε οπλοστάσιο στην οδό Καλαμά, στα Σεπόλια, της οργάνωσης «Αντικρατική Πάλη» του Χρήστου Τσουτσουβή, που φέρεται να είχε προηγούμενη σχέση με τις οργανώσεις ΕΛΑ αλλά και 17Ν. Συσχετισμός της «γιάφκας των Σεπολίων» και της 17Ν είχε προσδιορισθεί και από γραφολογικές εξετάσεις αλλά και από την εξέταση κλειδιών. Επίσης η 17Ν χρησιμοποίησε και ένα τρίτο 45άρι στις τελευταίες επιθέσεις της, όπως και άλλα όπλα – δύο 38άρια, δύο αυτόματα, ένα G3, ένα πιστόλι 7,65 χιλιοστών κ.ά. – που είχαν βρεθεί όλα στα διαμερίσματα-οπλαποθήκες της οργάνωσης που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το καλοκαίρι του 2002.
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που γνωρίζουν τον φάκελο της 17Ν και τις νεότερες εξελίξεις στο εγχώριο αντάρτικο πόλης σημειώνουν: «Εκείνο που δεν έχει μονάχα βρεθεί είναι το πρώτο 45άρι της 17Ν το οποίο υπήρχε στη γιάφκα της οργάνωσης στη Δαμάρεως. Για το όπλο αυτό έχουμε την εικόνα ότι μαζί με τη γραφομηχανή και το λάβαρο της 17Ν πρόλαβε και τα πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας από το ίδιο διαμέρισμα στο Παγκράτι, πριν από τον εντοπισμό του από εμάς. Για αυτή την κίνησή του γράφει στο βιβλίο του «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» που εξέδωσε πριν από δύο χρόνια περίπου. Είναι προφανές ότι κάπου κρύβει, για τους δικούς του λόγους, αυτά τα σύμβολα της 17Ν, που τα θεωρεί ιδιότυπα κειμήλια του ένοπλου αγώνα».
Οι πληροφορίες και ο «Λάμπρος» της 17Ν
Οπως συμπληρώνουν τα ίδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «θεωρούμε εξαιρετικά δύσκολο στην ίδια κρυψώνα του 45αριού να έχει πρόσβαση και ο Χριστόδουλος Ξηρός που εκείνο τον καιρό – όταν είχε ελευθερία κινήσεων ο Δημήτρης Κουφοντίνας – είχε ήδη συλληφθεί. Ακόμη δεν φαινόταν τον τελευταίο καιρό ο ίδιος να είχε καλές σχέσεις με τον «Λουκά» της 17Ν και να ξέρει πού βρίσκεται το όπλο-σύμβολο της οργάνωσης. Μην ξεχνάει κανείς ότι, όταν στις αρχές του 2014 είχε εξαφανισθεί ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έλεγε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της, μιλώντας μάλιστα και για… φάρσα της Ιστορίας. Μας κάνει εντύπωση ακόμη ότι ο Ξηρός στην εν λόγω επιστολή των «Πυρήνων» μιλάει και για άλλα όπλα. Δεν αποκλείουμε να αναφέρεται σε άλλα από τα χαμένα 45άρια της κλοπής της Ελευθερούπολης ή άγνωστης προέλευσης. Είναι βέβαιο όμως ότι κανένα από αυτά τα όπλα για τα οποία μιλάει επιπρόσθετα δεν έχει χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις της 17Ν, όπου το μόνο που χρησιμοποιούσε και δεν έχει βρεθεί είναι το περιβόητο πρώτο 45άρι, έτσι ώστε να μη δικαιολογείται ο Ξηρός να ρωτά για το «αν αντέχουν τις νομικές επιπτώσεις» τα μέλη των «Πυρήνων» με τα οποία έρχεται σε επαφή και για αυτά τα… άλλα, καθαρά όπλα. Και αυτό μας δημιουργεί περισσότερες απορίες αλλά και αμφιβολίες».
Ωστόσο εκείνο που έχει σημαντικό ενδιαφέρον είναι εκμυστηρεύσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με άγνωστες έρευνες που έγιναν από το 2002 ως σήμερα για τον εντοπισμό του άφαντου 45αριού και της γραφομηχανής της 17Ν. Οπως λένε, «την περίοδο 2005-2006 είχαμε από κάποιον ιδιώτη πληροφορίες ότι ο φερόμενος ως ηγετικό μέλος της 17Ν Αλέξανδρος Γιωτόπουλος έκρυβε πολύτιμα αντικείμενα της οργάνωσης σε μια μικρή σπηλιά στη Σαρωνίδα. Με το δεδομένο ότι το 1977 είχε βρεθεί παρόμοιος χώρος απόκρυψης εγγράφων του «Λάμπρου» της 17Ν στην Πάρνηθα, ερευνήσαμε σοβαρά αυτές τις αναφορές και διαπιστώσαμε ότι ένα μέρος ανταποκρινόταν στην αλήθεια. Ομως δεν βρέθηκε εκεί το 45άρι της 17Ν. Ερευνα είχε γίνει και ύστερα από υποτιθέμενες αποκαλύψεις ενός ιδιώτη από τον Πειραιά. Ακόμη την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε προσεγγίσει και κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού που είχε υποσχεθεί ότι έναντι αδράς αμοιβής θα προσπαθούσε να αντλήσει πληροφορίες από συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης, χωρίς όμως και πάλι καμία συνέχεια».
Η… επίδειξη Ξηρού
Σύμφωνα με άλλες πηγές, παρόμοιες έρευνες – χωρίς πιθανόν ουσιαστική βάση – πραγματοποίησαν και στελέχη της ΕΥΠ για έναν ιδιώτη με έδρα σε νησί του Σαρωνικού που ήξερε το… μυστικό των κειμηλίων της 17Ν και άλλα σχετικά σενάρια, χωρίς αποτέλεσμα και πάλι. Και όλα αυτά βέβαια με τα στελέχη των αρχών ασφαλείας να μην εκφράζουν καμία απολύτως «σιγουριά» για οτιδήποτε και να φοβούνται μια οδυνηρή έκπληξη από τους ενόπλους.
Ενα άλλο σημείο που επίσης προκαλεί ερωτήματα στους αρμόδιους αστυνομικούς είναι μια άλλη αναφορά ότι τα μέλη της 17Ν «είχε εκπαιδεύσει ειδικός στο αντάρτικο πόλης που ήταν από την Κούβα». Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι «το μόνο που είναι ήδη γνωστό και το γνωρίζαμε από την πρώτη φάση της εξάρθρωσης της 17Ν είναι ότι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος το 1968 ταξίδεψε μαζί με ομάδα εννέα «συντρόφων» του-μελών της αντιδικτατορικής οργάνωσης «29 Μάη» στην Κούβα για να παρακολουθήσει εκπαιδευτικά μαθήματα πάνω στον «ανταρτοπόλεμο». Ομως δεν είχαμε την εικόνα ότι κάποιος από αυτούς τους συνοδούς του Γιωτόπουλου ή ακόμη και ο ίδιος λειτούργησε ως βασικός εκπαιδευτής των νέων μελών της 17Ν. Επιπλέον ξέρουμε ότι ταξίδι, μάλλον όμως αναψυχής, είχε κάνει μαζί με μια κοπέλα παλιότερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Εξάλλου και αυτό που φαίνεται να λέει ο Ξηρός, ότι ήλθε εκπαιδευτής από την Κούβα, δεν μας φαίνεται ιδιαίτερα λογικό και δεν το έχουμε βρει πουθενά στην πολυετή έρευνά μας. Ισως κάποιος όλα αυτά μπορεί να τα αποδώσει σε μια διάθεση επίδειξης του Χριστόδουλου Ξηρού. Ισως όμως και να ξέρει κάτι που εμείς αγνοούμε…».






hellasforce

«Θα Έρθουμε στην Αθήνα και θα Κάψουμε Όλους τους Πολιτικούς»


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ GUARDIAN ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…
We will come to Athens and burn them’: political protest returns to Greece
Troubled country faces further hardship as public and private sectors take to the streets to protest against impact of austerity
Tractors block traffic on a street as Greek farmers protest a controversial pension reform. Photograph: Sakis Mitrolidis/AFP/Getty Images
Tractors block traffic on a street as Greek farmers protest a controversial pension reform. Photograph: Sakis Mitrolidis/AFP/Getty Images
Μπλόκα των αγροτών, πορθμεία ακινητοποιημένα στα λιμάνια, οι συνταξιούχοι βγαίνουν στους δρόμους: Η διαμαρτυρία έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και πολλοί φοβούνται ότι αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή του πιο συγκρουσιακού χειμώνα στη χώρα που μαστίζεται ακόμα από την κρίση.
Από τα ελληνικο-βουλγαρικά σύνορα μέχρι το νότιο νησί της Κρήτης, οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί απέναντι στο φάσμα των περισσότερων εντολών λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης.
«Είναι πόλεμος» λέει ο Δημήτρης Βέργος, ένας καλλιεργητής καλαμποκιού μιλώντας από τη βόρεια πόλη της Νάουσας. «Αν [οι πολιτικοί] πάνε να μας σπρώξουν στην άκρη, αν θέλουν να φαίνονται στα μάτια μας περαιτέρω απάνθρωποι, θα έρθουμε στην Αθήνα και θα τους κάψουμε όλους».
Με τη ρητορική σε τέτοια επίπεδα, ο Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, διοικητής τς Αριστεράς, έχει βρεθεί ξαφνικά σε αμυντική θέση. Αντιμέτωπος με μια σειρά διαδηλώσεων – αλιείς και κτηνοτρόφοι θα ενταχθούν την Πέμπτη στα μπλόκα, όταν οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα κατεβαίνουν επίσης στους δρόμους – οι αναλυτές λένε ότι η τυχόν περίοδος του μέλιτος Τσίπρα, που μπορεί κάποτε να απόλαυσε, έχει τελειώσει.





hellasforce

Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ Ένα Βήμα Πριν “ΧΤΥΠΗΣΕΙ» Μέσα Στην ΤΟΥΡΚΙΑ!


ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ “ΧΤΥΠΗΣΕΙ» ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!1
Σαν έκτακτη είδηση μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, (Hürriyet), ότι ο ρωσικός στρατός εμφανίστηκε στα σύνορα Τουρκίας Συρίας και είναι ένα βήμα πριν αποπειραθεί να χτυπήσει τους Τούρκους μέσα στο τουρκικό έδαφος.
Η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση και έχει θορυβήσει την Άγκυρα που παρακολουθεί χωρίς να μπορεί να αντιδράσει στις τελευταίες «επικίνδυνες» κινήσεις του ρωσικού στρατού στο συριακό έδαφος.
ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ “ΧΤΥΠΗΣΕΙ» ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!2
Όπως μεταδίδεται, οι Ρώσοι σε συνεργασία με τον συριακό κλάδο του ΡΚΚ, το PYD, που μάχεται αυτές τις μέρες με μεγάλη σφοδρότητα τους Τζιχαντιστές, έχουν προωθηθεί και έφτασαν στην περιοχή του Kamıslı ακριβώς δίπλα στα τουρκοσυριακά σύνορα, προκαλώντας ένταση με την εμφάνιση τους εκεί στην άλλη πλευρά των συνόρων.
Το γεγονός αυτό που δίνει άλλη τροπή στον συριακό εμφύλιο, έκανε πρώτη γνωστό, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η Οργάνωση Παρατηρητών των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Συρίας που πρόσκειται στην συριακή αντιπολίτευση, δίνοντας τις πληροφορίες ότι ρωσικά αεροπλάνα αποβιβάζουν συνεχώς Ρώσους κομάντος στην περιοχή ακριβώς δίπλα στα τουρκικά σύνορα, εξέλιξη που δίνει μια άλλη διάσταση στις πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή. Την είδηση επιβεβαίωσαν και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
Να σημειωθεί ότι το Kamıslı, ή Qamisli, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην “καυτή» ζώνη της νοτιανατολικής Τουρκίας που αυτές τις μέρες συγκλονίζεται από πραγματικές μάχες μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων.
Τα ρωσικά αεροπλάνα όπως αναφέρεται, απογειώνονται από τα αεροδρόμιο Ceble της Lazkive, και μεταφέρουν Ρώσους κομάντος και πολεμοφόδια στο Kamıslı προφανώς βάσει σχεδίου για κάποιες επιχειρήσεις στην περιοχή.
Όπως φαίνεται ο ρωσικός εφιάλτης αρχίζει και γίνεται όλο και πιο έντονος για την Άγκυρα!
RUS ASKERİ SINIRIMIZDA= ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΜΑ ΜΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος






hellasforce

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ


ECONOMIST
Ο ECONOMIST ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ…
ΕΡΧΕΤΑΙ Ο «ΦΟΙΝΙΚΑΣ» ΑΠΟ ΤΟ 2018…
1
2
Economist
09/01/1988, τεύχος 306, σελ. 9-10
Σε τριάντα χρόνια από τώρα, οι Αμερικανοί, Ιάπωνες, Ευρωπαίοι, και οι άνθρωποι σε πολλές άλλες πλούσιες χώρες, και σε μερικές σχετικά φτωχές μάλλον θα πρέπει να πληρώνουν τα ψώνια τους με το ίδιο νόμισμα. Οι τιμές θα αναφέρονται όχι σε δολάρια, γιεν ή D-σήμα, αλλά ας πούμε, σε φοίνικες. Ο φοίνικας θα ευνοηθεί από εταιρείες και καταναλωτές, διότι θα είναι πιο βολικός από τα εθνικά νομίσματα του σήμερα, τα οποία μέχρι τότε θα φαίνονται μια περίεργη αιτία της μεγάληςαναστάτωσης στην οικονομική ζωή, στα τελειώματα του εικοστού αιώνα.
Στις αρχές του 1988 αυτή φαίνεται μία παράξενη πρόβλεψη.Προτάσεις για την τελική νομισματική ένωση είχαν πολλαπλασιαστεί πέντε και δέκα χρόνια πριν, αλλά δεν προβλέπεται καμία σχεδόν αποτυχία όπως του 1987. Οι κυβερνήσεις των μεγάλων οικονομιών προσπάθησαν να μετακινήσουν μια ίντσα ή δύο προς ένα πιο διαχειρίσιμο σύστημα των συναλλαγματικών ισοτιμιών – μια λογική προκαταρκτική, και μπορεί να φαίνεται, ριζική νομισματική μεταρρύθμιση.
Η έλλειψη συνεργασίας τους σε βασικές οικονομικές πολιτικές τα έκαναν,φρικτά,θάλασσα, και προκάλεσαν την αύξηση των επιτοκίων που έφερε τοχρηματιστηριακό κραχ του Οκτωβρίου.Αυτά τα γεγονότα έχουν αθωώσει τους μεταρυθμιστές των συναλλαγματικών ισοτιμιών
Η συντριβή της αγοράς τους δίδαξε ότι το πρόσχημα της πολιτικής συνεργασίας μπορεί να είναι χειρότερο από το τίποτα, και ότι μέχρι η πραγματική συνεργασία ναείναι εφικτή (δηλαδή, μέχρι οι κυβερνήσεις να παραδώσουν κάποια οικονομική κυριαρχία) περαιτέρω προσπάθειες για την πρόσδεση των νομισμάτων θα είναι απαραίτητη.
Αλλά παρ ‘όλο τα προβλήματα των κυβερνήσεων στην επίτευξη και (ακόμα πιο δύσκολο) να κολλήσουν με τις διεθνείς συμφωνίες σχετικά με τη μακροοικονομική πολιτική, η πεποίθηση,ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν μπορεί να αφεθούνστους εαυτούς τους είναι αυξανόμενη. Να θυμάστε ότι η συμφωνία του «Λούβρου»και ο προκάτοχός του, η συμφωνία «Πλάζα» του Σεπτεμβρίου του 1985, ήταν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση μιας κρίσης της αστάθειας τουνομίσματος. Μεταξύ 1983 και 1985 το δολάριο αυξήθηκε κατά 34% έναντι των νομισμάτων των εμπορικών εταίρων της Αμερικής- από τότε έχει μειωθεί κατά 42%. Τέτοιες αλλαγές έχουν τρελλάνει τον τρόπο διεξαγωγής του διεθνούς συγκριτικούπλεονέκτηματος, πιο δραστικά μέσα σε τέσσερα χρόνια, από ότι βασικές οικονομικέςδυνάμεις που μπορεί να γίνονταν σε μια ολόκληρη γενιά.
Στις προηγούμενες μέρες οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου, φοβούμενοι μια άλλη κατάρρευση του δολαρίου, είχαν και πάλι από κοινού παρέμβαση στις αγορές συναλλάγματος (βλ. σελίδα 62). Αγαπημένοι υπουργοί των αγορών όπως της Βρετανίας κ. Nigel Lawson έχει μετατραπεί σε αιτία για την υπόθεση της σταθερότητας των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Ιάπωνες αξιωματούχοι παίρνουν στα σοβαρά την ιδέα όπως του προγράμματος EMS για τις κύριες βιομηχανικές οικονομίες. Ανεξάρτητα από την ενοχλητική έλλειψη του «Λούβρου», παραμένει η πεποίθηση ότι πρέπει να γίνει κάτι σχετικά με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Κάτι θα γίνει, σχεδόν βέβαιο, κατά τη διάρκεια του 1988. Και όχι πολύ καιρό μετά την συμφωνία νομισμάτων που υπογράφηκε, θα πάει με τον ίδιο τρόπο όπως ητελευταία. Θα καταρρεύσει.
Οι κυβερνήσεις δεν είναι έτοιμες να υποτάξουν τους εγχώριους στόχους τους για το στόχο της διεθνούς σταθερότητας. Αρκετά πιο μεγάλες συναλλαγματικές διαταραχές, μερικές ακόμα χρηματιστηριακές συντριβές και πιθανώς μια πτώση ή δύο θα είναι αναγκαίες πριν οι πολιτικοί είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν ξεκάθαρα μέχρι και αυτήν την επιλογή. Αυτό δείχνει μια μπερδεμένη σειρά έκτακτης ανάγκης πουακολουθείται από ένα μπάλωμα ,ακολουθούμενο ξανά από έκτακτη ανάγκη, που εκτείνεται πολύ πιο πέρα από το 2018 – εκτός από δύο πράγματα. Με την πάροδο του χρόνου, η ζημία που προκαλείται από την νομισματική αστάθεια σταδιακά πρόκειται να γιγαντωθεί Και η ίδια η τάση που θα κάνει τη γιγάντωση, είναι να καταστεί η ουτοπία της νομισματικής ένωσης, εφικτή.
Η νέα παγκόσμια οικονομία
Η μεγαλύτερη αλλαγή στην παγκόσμια οικονομία από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 είναι ότι η ροή των χρημάτων έχει αντικαταστήσει το εμπόριο αγαθών, όπως η δύναμη που οδηγεί τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. ως αποτέλεσμα της αμείλικτηςολοκλήρωσης των χρηματοπιστωτικών αγορών του κόσμου, οι διαφορές στις εθνικές οικονομικές πολιτικές μπορούν να διαταράξουν τα επιτόκια (ή τις προσδοκίες των μελλοντικών επιτοκίων) μόνο ελαφρώς, αλλά θα συνεχιστούν τεράστιες μεταφορές των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων από τη μία χώρα στην άλλη.
Οι μεταβιβάσεις αυτές, θα πλημυρίσουν τη ροή των εσόδων του εμπορίου στην επίδρασή τους στην ζήτηση και την προσφορά, για διαφορετικά νομίσματα, και ως εκ τούτου, στην επίδρασή τους στις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Καθώς η τεχνολογία των τηλεπικοινωνιών συνεχίζει να προοδεύει, οι συναλλαγές αυτές θα είναι φθηνότερες και ταχύτερες ακόμα. Με μη συντονισμένες οικονομικές πολιτικές, τα νομίσματα μπορούν να γίνουν μόνο πιο ασταθή.
Παράλληλα με αυτή την τάση είναι μια άλλη – του ολοένα και διευρύνοντας τις ευκαιρίες για το διεθνές εμπόριο. Αυτό είναι το δώρο της αναπτυσσόμενης τεχνολογίας. Η μείωση των εξόδων μεταφοράς θα είναι πιο εύκολη για τις χώρες καιθα ανταγωνίζονται από χιλιάδες μίλια μακριά τις ξένες αγορές.Ο νόμος της μίας τιμής (ότι μια καλή θα πρέπει να κοστίζει το ίδιο παντού, όταν οι τιμές θα μετατρέπονται σε ένα ενιαίο νόμισμα) θα τον διεκδικούν από μόνες τους όλο και περισσότερο.
Οι πολιτικοί που θα επιτρέπουν, οι εθνικές οικονομίες να ακολουθήσουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές τους – θα γίνονται όλο και πιο ανοικτές προς τον έξω κόσμο. Αυτό θα ισχύσει και για την εργασία όσο και για τα εμπορεύματα, που εν μέρει εις βάθος της μετανάστευσης, αλλά και μέσω της ικανότητας της τεχνολογίας, ώστε να διαχωρίζει την ικανότητα του εργαζόμενου από το σημείο στο οποίο θα παραδίδει την εργασία του. Ινδοί χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, θα χειρίζονται τα paychecks των Νεοϋορκέζων
Ολοι αυτοί οι εθνικά οικονομικοί δρόμοι σιγά-σιγά διαλύονται. Καθώς η τάση αυτή συνεχίζεται, η προσφυγή μιας νομισματικής ένωσης σε όλες τουλάχιστον τις κύριες βιομηχανικές χώρες θα φαίνεται ακαταμάχητη σε όλους, εκτός από τους traders στα συναλλάγματα και τις κυβερνήσεις. Στη ζώνη του Φοίνικα, η προσαρμογή της οικονομίας σε αλλαγές στις σχετικές τιμές θα συμβεί ομαλά και αυτόματα, αλλά όπως συμβαίνει σήμερα μεταξύ των διαφόρων περιφερειών στο πλαίσιο των μεγάλων οικονομιών (μια σύντομη περιγραφή στις σελίδες 74-75 εξηγεί τον τρόπο.) Η απουσία κάθε νομισματικού κινδύνου θα τονώσει το εμπόριο , τις επενδύσεις και τηναπασχόληση.
Η ζώνη του Phoenix θα επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις εθνικές κυβερνήσεις. Δεν θα υπάρχει,για παράδειγμα, αυτό που λέμε εθνική νομισματική πολιτική. Στο κόσμο του Φοίνικα η προσφορά θα καθοριστεί με μια νέα κεντρική τράπεζα, ίσωςαπό το ΔΝΤ. Ο ρυθμός πληθωρισμού του κόσμου – και ως εκ τούτου, μέσα σε στενά περιθώρια, κάθε εθνικό ποσοστό του πληθωρισμού-θα είναι υπεύθυνος αυτού. Κάθε χώρα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους φόρους και τις δημόσιες δαπάνες για την αντιστάθμιση στην προσωρινή μείωση της ζήτησης, αλλά θα πρέπει να δανειζότανχρήματα και όχι να εκτυπώσει για τη χρηματοδότηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού της.
Χωρίς να μπορούν να προσφύγουν στη φορολογική του πληθωρισμού, οι κυβερνήσεις και οι πιστωτές τους θα αναγκαστούν να κρίνουν το δανεισμό τους και τα σχέδια δανεισμού με μεγαλύτερη προσοχή από ό, τι σήμερα. Αυτό σημαίνει μια μεγάλη απώλεια της οικονομικής εθνικής κυριαρχίας, αλλά οι τάσεις που κάνουν τον Φοίνικα τόσο ελκυστικό είναι αυτή που διώχνει αυτή την εθνική κυριαρχία μακριά, σε κάθε περίπτωση. Ακόμη και σε έναν κόσμο περισσότερο ή λιγότερο κυμαινόμενων συναλλαγματικών ισοτιμιών, αυτόνομες κυβερνήσεις θα δούν την ανεξάρτητη πολιτικής τους να ελέγχεται από τον μη-φιλικό έξω κόσμο.
Καθώς πλησιάζει ο επόμενος αιώνας, οι φυσικές δυνάμεις που ωθούν τον κόσμο προς την οικονομική ολοκλήρωση θα προσφέρουν στις κυβερνήσεις μια ευρεία επιλογή. Μπορούν να πάνε με τη ροή, ή μπορούν να χτίσουν οδοφράγματα. Προετοιμάζοντας το έδαφος για τον Φοίνικα θα σημάνει λιγότερες προσποιητές συμφωνίες σχετικά μετην πολιτική και περισσότερες πραγματικές Θα σημάνει ότι επιτρέπει και στη συνέχεια να προάγει ενεργά στον ιδιωτικό τομέα, τη δημιουργία ενός διεθνούς χρήματος παράλληλα με τα υφιστάμενα εθνικά χρήματα.
Αυτό θα κάνει τους ανθρώπους να ψηφίζουν με το πορτοφόλι τους για την ενδεχόμενη μετάβαση σε πλήρη νομισματική ένωση.Ο Φοίνικας θα μπορούσε πιθανότατα να ξεκινήσει ως ένα κοκτέιλ από εθνικά νομίσματα, όπως είναι σήμερατα Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SDRs) Με τον καιρό, όμως,με την αξία του έναντι των εθνικών νομισμάτων θα έπαυε να έχει σημασία, επειδή οι άνθρωποι θα το επιλέξουν για τη διευκόλυνσή τους και τη σταθερότητα της αγοραστικής του δύναμης.
Η εναλλακτική λύση – η διατήρηση της χάραξης πολιτικής αυτονομίας, συνεπάγεται μια νέα εξάπλωση των αληθινά δρακόντειων ελέγχων για το εμπόριο και τις ροές κεφαλαίων. Το μάθημα αυτό προσφέρει στις κυβερνήσεις έναν υπέροχο χρόνο. Θα μπορούσαν να διαχειριστούν διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, την ανάπτυξη νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτική, χωρίς αναστολή, και την αντιμετώπιση τους με αποτέλεσμα εκρήξεις του πληθωρισμού, με τις τιμές και τα εισοδήματα των πολιτικών αυτών . Πρόκειται για μια αυξητική-ακρωτηριαστικήπροοπτική.
«Μολύβι για το Φοίνικα», περίπου στο 2018, και το καλωσορίζω όταν θα έρθει.





hellasforce

Τετ α τετ Τσίπρα με Σόιμπλε και Λαγκάρντ στο Νταβός...



Η πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος, το προσφυγικό και το Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, κ. Αλ. Τσίπρας στο...
Περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. 

Χθες (20/01), ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον Επίτροπο επί των δμοσιονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί. 

Σήμερα ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει σε πάνελ από κοινού με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ το απόγευμα είναι προγραμματισμένες οι κρίσιμες συναντήσεις του με τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η συνάντηση αυτή θεωρείται η πιο σημαντική στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, αφού ο κ. Τσίπρας αναμένεται να καλέσει το Ταμείο να ξεκαθαρίσει τη στάση του σε σχέση με την Ελλάδα.

Με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο συζητήθηκαν η πορεία του ελληνικού προγράμματος, το προσφυγικό και το Κυπριακό. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι κ.κ. Μπάιντεν και Τσίπρας συζήτησαν και για αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, τα ενεργειακά και την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ. 

Στη συνάντηση, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία της σταθερότητας στην Ελλάδα για την ευρύτερη σταθερότητα στην Ευρώπη. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η πρώτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί έγκαιρα, προκειμένου να αναδειχθεί η δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τις πρωτοβουλίες του κ. Μπάιντεν για την προώθηση των αμερικανικών επενδύσεων στην χώρα μας.

Σε ότι αφορά το Προσφυγικό, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος χαρακτήρισε σημαντική προσπάθεια της χώρας μας για τη διαχείριση του προσφυγικού και τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω δραστηριοποίησης της διεθνούς κοινότητας πάνω στο ζήτημα. 

Στα ενεργειακά, η συζήτηση εστίασε στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για τους αγωγούς TAP και IGB και έγινε μια εκτίμηση ως προς τις προοπτικές μεταφοράς υγροποιημένου αερίου LNG μέσω της Ελλάδας.

Το κύριο μενού της συνάντησης με τον Μπάιντεν αφορούσε πάντως το Κυπριακό, όπου οι Αμερικανοί «σπρώχνουν» για λύση. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τη δυνατότητα να ενισχυθεί η θετική δυναμική στις συνομιλίες, και από ελληνικής πλευράς υπογραμμίστηκε η ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του ζητήματος στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους-μέλους της Ε.Ε. 

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το αίσθημα ασφάλειας στον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, δεν διασφαλίζεται με αναχρονιστικά σχήματα όπως οι εγγυήσεις. 

Για το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ και οι δύο πλευρές ήταν σύμφωνες στη σημασία που αποδίδουν στην συνέχιση των συνομιλιών, υπό τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΟΗΕ, κ. Νίμιτς. Επεσήμαναν δε την ανάγκη οι εκλογές στην ΠΓΔΜ να συμβάλλουν θετικά στην εξασφάλιση σταθερότητας στη χώρα.

Στη συνάντηση με τον κ. Μοσκοβισί, η πορεία του ελληνικού προγράμματος βρέθηκε στο επίκεντρο. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στον επίτροπο στοιχεία, που δείχνουν πως το 2015 κλείνει με υπεραπόδοση εσόδων και πάνω από τους στόχους και την πρόβλεψη ότι η χρονιά θα κλείσει με μικρό πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για επιστροφή στην ανάπτυξη το 2016. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Επίσης, συζητήθηκε η ασφαλιστική μεταρρύθμιση. 

Το ελληνικό πρόγραμμα βρέθηκε ωστόσο στο επίκεντρο της συνάντησης και με τον κ. Γκάμπριελ, όπου ο κ. Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση. 

Σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό, υπήρξε συζήτηση για τα στοιχεία της κρίσης, ενώ υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές η προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα για τη διαχείριση του ζητήματος.






nonews news

Στους δρόμους ξανά...


Στους δρόμους ξανά δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί για το ασφαλιστικό...δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί για το ασφαλιστικό...

Στους δρόμους θα είναι και πάλι σήμερα, δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, φοροτεχνικοί και δεκάδες άλλοι επιστήμονες, αυτοπασχολούμενοι και...
ελεύθεροι επαγγελματίες για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Το κέντρο της Αθήνας για ακόμη μια φορά θα παραλύσει, καθώς η συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των επιστημονικών φορέων της χώρας, θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια, στις 11.30 π.μ.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις τονίζουν ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, είναι αναξιόπιστο, επικίνδυνο, φοροεισπρακτικό και μη βιώσιμο.

Οι φορείς έχουν δηλώσει την απόφασή τους για ενότητες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις ώστε να αποσυρθεί το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα που οδηγεί στην οικονομική και επαγγελματική τους εξόντωση.

Μηχανοκίνητη πορεία θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στους δήμους στα πλαίσια 4ωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει για σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ ενώ στάση εργασίας (11:00-15:00) έχουν κηρύξει και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, ώστε να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση και πορεία κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, μαζί με τους άλλους επιστημονικούς φορείς.

Δεμένα παραμένουν για δεύτερη ημέρα και τα πλοία στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει ξεκινήσει από χθες, Τετάρτη, η πανελλήνια ναυτική ομοσπονδία.

Δικηγόροι μηδενικού εισοδήματος με «το καλήμερα», καταβάλουν εισφορές 2.823 ευρώ


Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλειος Αλεξανδρής σε μία προσπάθεια να καταδείξει τον παραλογισμό του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, έδωσε στην δημοσιότητα χαρακτηριστικά παραδείγματα με τις εισφορές που θα κληθούν να καταβάλουν οι δικηγόροι, εάν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο περάσει από την Βουλή όπως έχει.

Η τραγικότητα του κυβερνητικού ασφαλιστικού νομοσχεδίου, σύμφωνα με τα παραδείγματα του κ. Αλεξανδρή, φτάνει στο σημείο ένας δικηγόρος με μηδενικό ετήσιο εισόδημα με «το καλήμερα», δηλαδή, από τη πρώτη ημέρα εγγραφής του στον ΔΣΑ θα καταβάλει ετήσιες εισφορές ύψους 2.823 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο:

Δικηγόρος με ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα κληθεί να καταβάλει 2.823 ευρώ ετήσιες εισφορές.

Δικηγόρος με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ θα κληθεί να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές 5.887 ευρώ.

Δικηγόρος με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ θα κληθεί να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές 7.810 ευρώ.

Δικηγόρος με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ θα υποχρεωθεί να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές 11.555 ευρώ.

Δικηγόρος με ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ θα καταβάλει για ασφαλιστικές εισφορές 20.000 ευρώ.

Δικηγόρος με ετήσιο εισόδημα 70.000 ευρώ θα καταβάλει για ασφαλιστικές μόνο εισφορές, 27.158 ευρώ.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΔΣΑ τόνισε ότι εκτός των ασφαλιστικών εισφορών, οι δικηγόροι επιβαρύνονται με φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ, ΦΠΑ 23% και προκαταβολή φόρου 75%.

Χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξανδρής ανέφερε ως ενδεικτικό παράδειγμα, ότι ένας νέος δικηγόρος με 10 έτη στο επάγγελμα και εισόδημα 20.000 ευρώ, μέχρι την τελευταία ημέρα του 2015, επιβαρύνεται με φόρο 26%, τέλος επιτηδεύματος, εισφορές ΤΑΝ, ΤΕΑΔ, εισφορά ΟΑΕΔ, εισφορά αλληλεγγύης. Αυτές οι επιβαρύνσεις αφαιρούν από το εισόδημά του το ποσό περίπου των 11.000 ευρώ, ήτοι 54.19% του εισοδήματος.

Σύμφωνα με κυβερνητικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο και με δεδομένο ότι η φορολόγηση αυξάνεται από 26% στο 29%, ο ίδιος δικηγόρος με το εισόδημα των 20.000 ευρώ θα επιβαρυνθεί συνολικά, δηλαδή για ασφαλιστικές εισφορές και φόρο, με περίπου 14.000 ευρώ. Με άλλα λόγια του αφαιρείται πλέον το 69% του εισοδήματός του.

Από την πλευρά του πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ. Λουράντος, έχει αποκαλέσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αντιαναπτυξιακό, άδικο και τιμωρητικό, ενώ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μ. Βλασταράκος πλέον του ότι το έχει χαρακτηρίσει «φοροασφαλιστικό» έχει επισημάνει ότι μειώνεται ο αριθμός των 70.000 ιατρών πανελληνίως καθώς πολλοί πλέον και ιδίως οι νέοι γιατροί, αναζητούν τη τύχη τους στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Στασινός έχει τονίσει ότι «εάν εφαρμοσθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, την επόμενη ημέρα δεν θα μπορούμε να ασκούμε το επάγγελμα», ενώ ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κ. Κόλλιας έχει υπογραμμίσει ότι το ασφαλιστικό έχει φοροεισπρακτικά μέτρα και επιβάλει κεφαλικό φόρο.

Να σημειωθεί ότι στις κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού συμμετέχουν οι:

Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Ένωση Φοροτεχνικών Ελλάδος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Τέλος, αύριο, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των φορέων για τον συντονισμό των επόμενων κινήσεων με συμμετοχή και άλλων όπως είναι η ΓΣΕΕ, η ΕΣΗΕΑ κ.ά.






nonews news