Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Βίντεο ΒΟΜΒΑ! Πρωθυπουργός: "Nα ξεχάσουμε το Ελλάς Ελλήνων χριστιανών..."


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα παλαιότερο βίντεο, που παρουσιάζει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, να παραχωρεί συνέντευξη στον Γιάννη Πρετεντέρη.
Οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού, για εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους και δημιουργία ενός νέου, στα πρότυπα των δυτικών χωρών, είναι γνωστές.
Ωστόσο όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ο κ Σημίτης τονίζει ότι "πρέπει να ξεχαστεί το Ελλάς Ελλήνων χριστιανών..."
Δηλαδή, ο πρώην πρωθυπουργός ζητά από τον ελληνικό λαό να ξεχάσει τις ρίζες του και την θρησκεία του...
Δείτε το βίντεο της συνέντευξης  ΕΔΩ!






voice news

ΑΥΤΟΣ είναι ο ρωσικός τρόμος των αμερικανικών αρμάτων... (ΒΙΝΤΕΟ)


Το Τ-90 είναι ένα από τα ποιοτικότερα και ισχυρότερα άρματα μάχης, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως "αθάνατο", λόγω της αδιαπέραστης προστατευτικής του θωράκισης, η οποία μπορεί να αντέξει μερικά από τα πιο ισχυρά χτυπήματα στα πεδία των μαχών.
Το Τ-90 είναι ο φόβος και ο τρόμος των εχθρών της Ρωσίας, αφού μέσα σε χρόνο ντε τε μπορεί να αφανίσει τον ανταγωνισμό. Έχει αποδειχθεί πως μπορεί να αντέξει μέχρι και ρουκέτα από το θρυλικό RPG-7, το οποίο μπορεί να εξαφανίσει άρματα μάχης.
Το Τ-90 διαθέτει ένα καινοτόμο και πρωτοπόρο σύστημα, το λεγόμενο RLS, το οποίο καταλαβαίνει πότε πλησιάζει κάποια χειροβομβίδα ή ρουκέτα. Αφού υπολογίζει την ταχύτητα και την κατεύθυνση, τότε δημιουργεί μία προστατευτική ασπίδα από φορτία, η οποία εκτοξεύεται προς την κατεύθυνση της χειροβομβίδας ή της ρουκέτας.
Δείτε το βίντεο!








voice news

ΕΙΔΗΣΗ ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


Τις τελευταίες ημέρες συμβαίνει κάτι τρομακτικό, το οποίο δεν έχει απασχολήσει καθόλου τα ελληνικά ΜΜΕ και την κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι αναμένεται να μας επηρεάσει άμεσα. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ, παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα παραλάβουν 109 ελικόπτερα Τ-70i Sikorsky μέχρι και το 2020.
Πρόκειται για ένα από τα πιο επιθετικά προγράμματα εξοπλισμών στην ιστορία της Τουρκίας, καθώς τα ελικόπτερα αυτά μπορούν να μεταφέρουν από 12 στρατιώτες και για αυτό αναμένεται να δυναμώσουν υπερβολικά την Τουρκία σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης. 
Επιπλέον αναμένεται να παραλάβουν και έναν μεγάλο αριθμό πλοίων τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία φυσικά θα "αλωνίζουν" στα εθνικά χωρικά ύδατα της χώρας μας με θράσος, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα.
Μέχρι στιγμής, η Τουρκία δεν έχει εφαρμόσει τη συμφωνία που σύναψε με την Ε.Ε. κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής και για αυτό το λόγο πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται πως η Τουρκία εξοπλίζεται πολεμικά με τα χρήματα της Ε.Ε., ένα μέρος των οποίων προέρχεται και από Έλληνες φορολογούμενους, παρά το τεράστιο χρέος της χώρας και την οικονομική κρίση που βιώνουμε.
Αν και η Τουρκία βιώνει μία οξύτατη πολιτική κρίση στο εσωτερικό της, τα προγράμματα αυτά αναμένεται να την ενισχύσουν μέσα στα επόμενα χρόνια. Αν η Ελλάδα δεν αντιδράσει άμεσα, τότε ο κίνδυνος θα είναι τεράστιος!






voice news

«Να πάει να πνιγεί ο Τσίπρας!» Ποιος το είπε;


«Αν έβριζα εγώ το μνημόνιο έξι χρόνια και μετά υπέγραφα, θα πήγαινα στο Φάληρο να πνιγώ», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στον ρ/σ Alpha.
«Αν έχει λίγη σοβαρότητα ο Τσίπρας, του λέω να πάει να πνιγεί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
«Έβριζε έξι χρόνια το μνημόνιο και τώρα θα ξεβρακωθεί και θα τα υπογράψει όλα. Να κόψει το λαιμό του» συμπλήρωσε.
Από τα πυρά του κ. Λεβέντη δεν ξέφυγε πάντως και η Νέα Δημοκρατία. «Είναι κόμμα σοβαρό η Ν.Δ., που κάθε δύο χρόνια αλλάζει άποψη;» διερωτήθηκε.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, μια κυβέρνηση που θέλει μεταρρυθμίσεις, δεν έχει να φοβάται ούτε ΔΝΤ ούτε Ευρωπαίους ούτε κανέναν.
Επειδή δεν θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα μας, πρέπει να μας φταίει πάντα μια Βελκουλέσκου, μια Μέρκελ, υποστήριξε.



hellasforce

Παυλόπουλος στο TASS: «Οι σχέσεις με τη Ρωσία πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντινές»


pavlopoulos_profil
Η Ελλάδα βλέπει παραδοσιακά τη Ρωσία ως μια μεγάλη δύναμη που θα έπρεπε να έχει κανονική συνεργασία με την ΕΕ, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μια αποκλειστική συνέντευξη στον Πρώτο Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του πρακτορείου TASS, Mikhail Gusman.
«Η Ρωσία έχει πάρα πολλούς συμμάχους στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος. «Η Ελλάδα βλέπει παραδοσιακά τη Ρωσία ως μεγάλη δύναμη που θα πρέπει να έχει κανονική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση». Κατά τη γνώμη του ΠτΔ «οι σχέσεις με τη Ρωσία πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντινές».
«Εμείς [η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ρωσία] είμαστε εταίροι στην αντιμετώπιση των πιο σημαντικών διεθνών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συναντήσαμε στη Συρία μόλις πρόσφατα», δήλωσε ο Παυλόπουλος.
«Μπορεί να έχουμε διαφωνίες σε ορισμένα θέματα, για παράδειγμα, αυτά για την Ουκρανία, αλλά μπορούμε να τα επιλύσουμε μέσω διαλόγου, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει καλή θέληση. Μπροστά στις κύριες προκλήσεις αυτές οι διαφωνίες μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα».
Ο Παυλόπουλος είπε ότι δεν μιλάει μόνο εξ ονόματος της χώρας του.
«Η Ρωσία έχει προνομιακές σχέσεις με πολλά άλλα κράτη, για παράδειγμα, τη Γερμανία. Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα χαιρετίζει τέτοιες σχέσεις», είπε. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ρωσία έχουν πολλά περισσότερα κοινά σημεία από ότι διαφωνίες. Και αυτό είναι πολύ καλό».
Ο Έλληνας ΠτΔ τόνισε τις προσπάθειες της Αθήνας «για να προωθήσει μια προσέγγιση μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας με κάθε δυνατό μέσο».
Σχετικά με το ρόλο της Ρωσίας στον κόσμο
Με τα λόγια του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Ρωσία ήταν πάντα και θα είναι μια μεγάλη δύναμη, που διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο στη μοίρα ολόκληρης της ανθρωπότητας.
«Η Ρωσία ήταν πάντα και θα είναι μια μεγάλη δύναμη που παίζει καθοριστικό ρόλο για την τύχη όλης της ανθρωπότητας και ο καθένας το αντιλαμβάνεται αυτό – η Ελλάδα, η ΕΕ και οι ΗΠΑ», είπε.
«Τόσο στο θέμα της επίλυσης της συριακής κρίσης, όσο και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η Ρωσία, με την τεράστια δύναμή της, έχει δυνατότητες και πράξεις». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ρωσία «παίζει το ρόλο που είναι κατάλληλη για αυτό».
Σύμφωνα με τον Παυλόπουλο, η συνεργασία με τη Ρωσία είναι απαραίτητη για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία και την ήττα του Ισλαμικού Κράτους.
Μιλώντας για τις Ρωσο-ελληνικές σχέσεις, ο Έλληνας πρόεδρος είπε ότι ήταν πάντα καλές. «Η ιστορία έχει δείξει ότι, παρά την πολιτική κατάσταση, υπήρχαν ανέκαθεν ισχυροί δεσμοί που ενώνουν τους δυο λαούς μας», είπε. «Ανέκαθεν υπήρχε αμοιβαία κατανόηση μεταξύ μας σε όλα τα θεμελιώδη ζητήματα και αυτό επιβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στη Μόσχα».
«Ως πρόεδρος μιας από τις χώρες της ΕΕ, μπορώ να πω ότι, όταν χρειάζεται, βάζουμε στην άκρη τις διαφορές που μας χωρίζουν για την επίτευξη πιο σημαντικών στρατηγικών στόχων, όπως η επίλυση της συριακής κρίσης και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Παυλόπουλος.
«Πρόκειται για τομείς μας κοινού ενδιαφέροντος και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτή η αμοιβαία κατανόηση – όχι μόνο μεταξύ της Ρωσίας, της Ελλάδας και της ΕΕ, αλλά επίσης και με τις ΗΠΑ και όλες τις δυνάμεις που επηρεάζουν αποφασιστικά την τύχη του κόσμου- εμπνέει ελπίδα».
Η Ελλάδα θα είναι ενθουσιασμένη να καλωσορίσει τον Πούτιν στην Αθήνα
«Θα είμαστε πολύ χαρούμενοι να καλωσορίσουμε τον Ρώσο πρόεδρο εδώ στην Αθήνα», δήλωσε ο Παυλόπουλος.
Σύμφωνα με τον Έλληνα ΠτΔ, «η Ρωσία και η Ελλάδα συνεργάζονται σε πολλούς τομείς».
Η συνεργασία σε διάφορους τομείς είναι ήδη ενεργά εξελισσόμενη, ενώ άλλοι τομείς έχουν κάποιο ανεκμετάλλευτο δυναμικό.
«Μεταξύ αυτών θα ήθελα να αναφέρω την οικονομία εν γένει και τη γεωργική συνεργασία συγκεκριμένα, η οποία είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα», σημείωσε ο Παυλόπουλος.
«Υπάρχουν και άλλοι τομείς συνεργασίας, επίσης, που είναι πολύ σημαντικοί, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας, της τεχνολογίας, της επιστήμης, της εκπαίδευσης. Υπάρχει επίσης ο τουρισμός. Πιστεύω ότι χάρη στον τουρισμό, η σύνδεση μεταξύ των λαών των χωρών μας γίνεται όλο και πιο δυνατή», πρόσθεσε.
«Επιπλέον, η ενεργειακή συνεργασία αξίζει να σημειωθεί επίσης, καθώς μπορούμε να πετύχουμε πολλά σε αυτόν τον τομέα», συνέχισε ο Παυλόπουλος. «Η Ελλάδα είναι μια χώρα μέλος της ΕΕ και εμμένει σε όλους τους κανόνες του οργανισμού. Υπάρχουν ευρείες προοπτικές για συνεργασία στο πλαίσιο των κανόνων της ΕΕ, τις οποίες αναπτύσσουμε και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την ανάπτυξη στο μέλλον», πρόσθεσε.
Στο πλαίσιο του Έτους της Ελλάδας στη Ρωσία και του Έτους της Ρωσίας στην Ελλάδα, ο Παυλόπουλος είπε ότι οι εκδηλώσεις που αποδεικνύουν τον κοινό πολιτισμό των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα σημαντικές.
«Εννοώ τις ρίζες των πολιτισμών μας, που πηγάζουν από μία θρησκεία – Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη», είπε σημειώνοντας ότι αυτή η θρησκεία «στέλνει το μήνυμα της αγάπης για την ανθρωπότητα σε όλο τον κόσμο».





hellasforce

Στον εισαγγελέα για νέες εξηγήσεις ο Παπασταύρου


papastavrou.6.4.708
Τα νέα στοιχεία που έφτασαν στις δικαστικές αρχές από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους οδηγούν τον πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου και τον επιχειρηματία Σάμπι Μιονί ενώπιον των εισαγγελέων, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, πιθανότατα για κακούργημα.
Οι απαντήσεις που ήρθαν στο αίτημα των οικονομικών εισαγγελέων Αθανασίου και Μπρη αφορούν την εταιρία Stabri Ltd και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της. Ο Σ. Παπασταύρου έχει επανειλημμένως υποστηρίξει ότι ο ίδιος ήταν καταπιστευματούχος και όχι ιδιοκτήτης, ένας ισχυρισμός που ελέγχεται εκ νέου από την δικαιοσύνη μετά τα νέα ευρήματα.
Η εμπλοκή του Σ. Παπασταύρου με την δικαιοσύνη ήρθε με την λίστα Λαγκάρντ και τον λογαριασμό ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που διατηρούσε στην ελβετική HSBC η εταιρία Stabri Ltd. Δίνοντας εξηγήσεις, ο δικηγόρος είχε υποστηρίξει ότι η εταιρία ανήκε στον στενό του φίλο επιχειρηματία Σ. Μυωνί, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και τού είχε αφήσει την εταιρία ως καταπίστευμα, στην περίπτωση που τα προβλήματα της υγείας του δεν είχαν αίσιο τέλος. Τα στοιχεία που προσκόμισε ωστόσο δεν έπεισαν τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες άσκησαν δίωξη σε βάρος του για ξέπλυμα και φοροδιαφυγή. Όμως, η καταβολή του τσουχτερού προστίμου ύψους 3,1 εκατ. ευρώ, οδήγησαν την δικογραφία στο αρχείο και στην παύση της ποινικής δίωξης για τα παραπάνω αδικήματα.
Τα νέα στοιχεία όμως, τα οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, συνηγορούν με τα λεγόμενα του Ερβέ Φαλτσιανί, δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση και φέρουν εκ νέου τον Σ. Παπασταύρου στη θέση του “απολογούμενου”.





hellasforce

Νέα πειθαρχικά μέτρα: Οι βουλευτές θα υπογράφουν δήλωση εχεμύθειας -Σε ισχύ 2 χρόνια μετά τη λήξη καθηκόντων


vouli.6.4.708
Την υπογραφή δήλωσης εχεμύθειας από τους βουλευτές περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας της Βουλής, που ετοιμάζει ο Νίκος Βούτσης.
Στην τελική του πρόταση για τους κανόνες που θα διέπουν τη συμπεριφορά των βουλευτών περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ και η υπογραφή δήλωσης εχεμύθειας κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους.
Αυτή θα τους απαγορεύει να χρησιμοποιούν προς ίδιον όφελος ή προς όφελος τρίτων προσώπων «εμπιστευτικές πληροφορίες και έγγραφα τα οποία περιέρχονται σε γνώση τους κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους». Μάλιστα, η απαγόρευση θα ισχύει και για δύο χρόνια μετά από τη λήξη των καθηκόντων των βουλευτών, ενώ δεν αφορά μόνο τα διαβαθμισμένα έγγραφα, αλλά το σύνολό τους.
Παράλληλα, ο κ. Βούτσης προτείνει και νέα πειθαρχικά μέτρα, ανάμεσά τους διάταξη που προβλέπει ότι ο βουλευτής σε βάρος του οποίου έχει διαπιστωθεί σύγκρουση συμφερόντων δεν θα επιτρέπεται να συμμετάσχει σε συνεδριάσεις του οργάνου της Βουλής ή σε σχετικές ψηφοφορίες που σχετίζονται με την ως άνω σύγκρουση συμφερόντων.
Τα μέτρα που προβλέπονται στον Κώδικα Δεοντολογίας- ο οποίος θα εισαχθεί προς συζήτηση την Παρασκευή στην αρμόδια επιτροπή- έχουν γίνει γνωστά τα εξής:
-Οι βουλευτές δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν ή να επικαλούνται τη βουλευτική τους ιδιότητα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, διευκολυνθούν ή ευνοηθούν έναντι άλλων προσώπων ή από τις αρχές και τις δημόσιες υπηρεσίες.
-Οι βουλευτές οφείλουν να μην αποδέχονται πάσης φύσεως δώρα, παροχές ή άλλα ωφελήματα, των οποίων η φύση ή η χρηματική τους αξία εγείρουν ζητήματα μεροληπτικής άσκησης των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων.
-Δώρα με αξία μικρότερη των 150 ευρώ και λαμβάνονται ως αναμνηστικά ενθύμια στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης και φιλοξενίας κατά την εκτέλεση της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας, εξαιρούνται από την απαγόρευση. Τα δώρα αυτά καταχωρίζονται με δήλωση του βουλευτή σε ειδικό κατάλογο πρωτοκολλημένο, αριθμημένο και μονογραφημένο, ο οποίος τηρείται στη Διεύθυνση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην οποία ανήκει ο κάθε βουλευτής.






hellasforce

«Grexit στις 20 Ιουλίου»!


Grexit text with Greek and Eu flags illustration
Καμπανάκι από την επενδυτική τράπεζα των σκανδάλων Goldman Sachs – Τι αναφέρεται σε εμπιστευτικό σημείωμα για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων και την ένταση στις σχέσεις Μαξίμου-ΔΝΤ.
Το Grexit είναι και πάλι ένα πιθανό σενάριο επισημαίνει σε νέο της σημείωμα η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs καθώς πλησιάζουμε την 20η Ιουλίου, ημερομηνία στην οποία η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πληρωμή 2,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ.
Την ίδια ώρα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων επέστρεψαν οι τίτλοι που περιγράφουν το τεταμένο κλίμα μεταξύ ΔΝΤ, Γερμανίας και Ελλάδας, έπειτα και από τη επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου να εξαπολύσει έντονη πολεμική στο ΔΝΤ με αφορμή την αποκάλυψη του διαλόγου Τόμσεν – Βελκουλέσκου – Πέτροβα από την ιστοσελίδα Wikileaks.
«Καθώς οι διαπραγματεύσεις θα σέρνονται και οι αρνητικές ειδήσεις θα πληθαίνουν, μπορεί αυτές να αποτελέσουν αιτία για τους επενδυτές να κρατηθούν προσωρινά μακριά από τοποθετήσεις στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα», λέει η Goldman Sachs και προσθέτει παράλληλα πως η αποπληρωμή των χρεών με νέα… χρέη δεν είναι ποτέ η απάντηση.
Όπως εκτιμά μάλιστα στο σημείωμά της οι πολιτικές εντάσεις πρόκειται να αυξηθούν τους επόμενους μήνες δημιουργώντας καθυστερήσεις στην αξιολόγηση με το πιο πιθανό σενάριο να είναι η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές έως τον Ιούλιο γεγονός που θα συμπέσει χρονικά με το Brexit.




hellasforce

Όρια και στις συντάξεις χηρείας θέτουν οι δανειστές


ImageHandler
Για τις μελλοντικές συντάξεις χηρείας, το κουαρτέτο θέλει να τεθεί ως όριο ηλικίας το 57ο-58ο έτος της ηλικίας των δικαιούχων
Θέμα ορίου ηλικίας στη χορήγηση των συντάξεων χηρείας έθεσαν αιφνιδιαστικά οι εκπρόσωποι των δανειστών που συμμετέχουν στα τεχνικά κλιμάκια.
Για τις μελλοντικές συντάξεις χηρείας, οι δανειστές ζητούν να τεθεί ως όριο ηλικίας το 57ο-58ο έτος της ηλικίας, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες.
Ωστόσο θα υπάρχει σχετική πρόβλεψη για όσους έχουν ανήλικα τέκνα, οι οποίοι θα λαμβάνουν κανονικά τη σύνταξη χηρείας για μια τριετία. Σήμερα χορηγείται σύνταξη χηρείας που αντιστοιχεί στο 70% της σύνταξης του θανόντος για μια τριετία και στη συνέχεια η σύνταξη μειώνεται στο 50% μέχρι να συμπληρώσει ο επιζών το 65ο έτος της ηλικίας του.
Εν αναμονή της συνάντησης Κατρούγκαλου με τους δανειστές που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, σύμφωνα με στελέχη της διαπραγμάτευσης έχει κλειδώσει η εθνική σύνταξη ενώ μικρές αποκλείσεις υπάρχουν στα ενδιάμεσα κλιμάκια των ποσοστών αναπλήρωσης για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων.
Ανοιχτό παραμένει και το θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων καθώς δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν δέχονται η όχι οι δανειστές την αύξηση των εισφορών κατά μία ποσοστιαία μονάδα.




hellasforce

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ… ΗΠΑ!


Σοβαρή πιθανότητα άμεσης πολεμικής αντιπαράθεσης τουρκικών και αμερικανικών δυνάμεων στο μέτωπο του Jarabulus στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ μετά την αιφνίδια προέλαση των κουρδικών δυνάμεων συνεπικουρούμενα από Αμερικανικά βομβαρδιστικά που στηρίζουν άμεσα την κουρδική επιχείρηση κατάληψη της περιοχής.
Όπως αναφέρεται, οι Κούρδοι πέρασαν τον ποταμό Ευφράτη δυτικά και άρχισαν την προέλαση τους στην περιοχή Tişrin καταλαμβάνοντας το εκεί φράγμα, ενώ στα βόρεια προέλασαν στα προάστια της Jarabulus που αποτελεί κόκκινη γραμμή για την Τουρκία. Αλλά το επίμαχο είναι πως τους Κούρδους ενισχύουν και βοηθάνε ενεργά στην προέλαση τους αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις, εξέλιξη που έχει ανάψει τα αίματα στην Άγκυρα καθώς οι Τούρκοι παρακολουθούν τις μάχες έτοιμοι να επέμβουν ακόμα και εναντίον των Αμερικανών.
heiladakis
Οι πληροφοριες αναφέρουν ότι μαζί με τους Κούρδους που χρησιμοποιούν βαριά όπλα αμερικανικής προέλευσης, πολεμούν και επίλεκτοι Αμερικανοί κομάντος από την βάση του Haseki περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ήδη οι Κούρδοι έχουν φτάσει 750 μέτρα από το τουρκικό συνοριακό φυλάκιο και οι τουρκικές δυνάμεις είναι έτοιμες με το δάχτυλο στην σκανδάλη για να επέμβουν μέσα στο συριακό έδαφος, κάτι που όμως οι Αμερικανοί έχουν προειδοποιήσει τον Ερντογάν να μην το τολμήσουν.
Σημειωτέον ότι η εξέλιξη αυτή ήρθε αμέσως μετά το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ και της συνάντησης που έχει με τον πρόεδρο Ομπάμα όπου διαπιστώθηκε η πλήρης διαφωνία απόψεων για τις εξελίξεις στην Συρία, ενώ ο Ομπάμα ζήτησε από τον Ερντογάν να σταματήσει αμέσως να βομβαρδίζει τους Κούρδους, κάτι που εκνεύρισε σε μεγάλο βαθμό το Τούρκο πρόεδρο.
Σίγουρα θα είναι εντυπωσιακό να έρθουν σε αντιπαράθεση οι Τούρκοι με τους Αμερικανούς και αυτή η εξέλιξη σίγουρα θα ανάψει και άλλες μεγάλες φωτιές στην περιοχή
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr



hellasforce

«Κόψτε ΤΩΡΑ 300 εκ. από την Άμυνα» απαιτούν οι δανειστές! Θα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ


enoples_dynameis
Το κουαρτέτο απαιτεί από την Ελλάδα να κόψει 300 εκατομμύρια από τις αμυντικές της δαπάνες εν μέσω της προσφυγικής κρίσης την ίδια ώρα που η Ε.Ε σχεδιάζει να δώσει στην Τουρκία 3+3 δις …για να σηκώσει το προσφυγικό βάρος !
Απίστευτο και όμως αληθινό , οι τεχνοκράτες – εκπρόσωποι των δανειστών δείχνουν να μην αποδέχονται τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν με την προσφυγική κρίση και απαιτούν από την Ελλάδα να εφαρμόσει την υπόσχεση του περασμένου Αυγούστου για επιπλέον περικοπή 300 εκατομμυρίων απο τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας.
Η αξίωση αυτή εκδηλώνεται σε μια περίοδο που :
Η στρατιωτική μηχανή σηκώνει ίσως το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης με την φύλαξη των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, την κατασκευή έργων υποδομής , στέγασης και σίτισης των προσφύγων και ενδεχομένως στο μέλλον εμπλοκής σε καινούργιες αποστολές φύλαξης και ασφαλείας…
Με την Τουρκία να αξιοποιεί την προσφυγική κρίση. Αφενός για να εισπράξει βοήθεια “μαμούθ” από την Ε.Ε. Αφετέρου για να απλώσει τα στρατηγικά επιθετικά της σχέδια στο Αιγαίο προκαλώντας νέες απαιτήσεις (οικονομικές) στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για να τα αντιμετωπίσει την πολυσχιδή -πλέον- Τουρκική επιθετικότητα….
Οι τεχνοκράτες – εκπρόσωποι των δανειστών δείχνουν να είναι αποκομμένοι από το γενικότερο γεωπολιτικό περιβάλλον και να μην κατανοούν τι σημαίνει για την ίδια την Ευρώπη και την φύλαξη των συνόρων της η αποδυνάμωση της ελληνικής στρατιωτικής ισχύος που αναπόφευκτα θα προκληθεί με την περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα πράγματα είναι απλά και συγκεκριμένα :
Όταν αποδυναμώνεις την στρατιωτική ισχύ ενός εταίρου (Ελλάδα) με την δραστική μείωση του αμυντικού προϋπολογισμού και ταυτόχρονα ενισχύεις οικονομικά την γείτονα χώρα (Τουρκία) που δεν είναι μέλος της Ε.Ε και ταυτόχρονα αρνείται να συνεργαστεί με τους Διεθνείς Οργανισμούς (ΝΑΤΟ – FRONTEX) για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών προς ευρωπαϊκά εδάφη αυξάνοντας την επιθετικότητά της προς την Ελλάδα , επί της ουσίας διαπράττεις έγκλημα κατά της ίδιας της Ευρώπης.
Η περεταίρω μείωση του ελληνικού αμυντικού προϋπολογισμού θα επηρεάσει άμεσα την διαθεσιμότητα των μαχητικών αεροσκαφών και των πολεμικών σκαφών που καθημερινά επιχειρούν στο Αιγαίο έχοντας αναλάβει υποστηρικτικό ρόλο στην ΝΑΤΟϊκή αεροναυτική επιχείρηση που μετ΄ εμποδίων διεξάγεται στο Αιγαίο εξαιτίας της Τουρκίας που αρνείται να συνεργαστεί τόσο με το ΝΑΤΟ, όσο και με την FRONTEX.
Αν μειωθεί περαιτέρω ο αμυντικός προϋπολογισμός καθώς δεν προβλέπονται νέες αγορές οπλικών συστημάτων, θα μειωθούν δραματικά :
– Η συντήρηση των μαχητικών αεροσκαφών.
– Οι πτήσεις αναγνώρισης και αναχαιτίσεις των τουρκικών αεροσκαφών που καθημερινά παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο. Σημειωτέον η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει αποθρασυνθεί στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο την τελευταία περίοδο και καθώς η Νατοϊκή αρμάδα βρίσκεται στην περιοχή. Τα τουρκικά μαχητικά πετούν πάνω από κατοικημένα μεγάλα νησιά του κεντρικού Αιγαίου και περνάνε “ξυστά” πάνω από τα Νατοϊκά πλοία. Μόλις προχτές σημειώθηκαν 21 παραβιάσεις από έντεκα τουρκικά ιπτάμενα μέσα !
– Οι διαρκείς περιπολίες και των δεκαπέντε πολεμικών πλοίων του Ελληνικού Στόλου που συνεργάζονται με το ΝΑΤΟ και την FRONTEX δεν θα καταστεί δυνατόν να συνεχιστούν.
– Η μέχρι τώρα άμεση αντιμετώπιση των θαλάσσιων τουρκικών προκλήσεων από το Καστελοριζο μέχρι την Ζουράφα θα τεθεί σε δοκιμασία. Για παράδειγμα θα υπάρξει άμεσος κίνδυνος διάθεσης ανταλλακτικών και καυσίμων για τα ταχέα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού που σπεύδουν σχεδόν καθημερινά στο απομακρυσμένο Καστελόριζο για να μεταφέρουν πρόσφυγες στα hot Spot των Κω και της Λέρου ώστε να μην είναι οι πρόσφυγες περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους του νησιού.
Η διάθεση του Μηχανικού στο υπουργείο Μετανάστευσης για την δημιουργία διαρκώς νέων Κέντρων Φιλοξενίας θα διακοπεί απότομα , όπως και η σίτιση χιλιάδων προσφύγων που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Η εμμονή των δανειστών για περικοπή επιπλέον 300 εκατομμυρίων από τον αμυντικό προϋπολογισμό σημειώνεται σε μια χρονική στιγμή που το προσφυγικό σε συνδυασμό με την έξαρση των φαινομένων τρομοκρατίας στρέφουν την Ευρώπη και όλο τον κόσμο στην αναθεώρηση θέσεων και σχεδίων προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του στρατιωτικού ρόλου ως προς τα θέματα προστασίας και ασφάλειας των πολιτών. Ήδη πολλές χώρες ακόμη και Ευρωπαϊκές (Βιζεγκραντ) σχεδιάζουν την αύξηση των αμυντικών τους δαπανών.





hellasforce

Ο επικεφαλής των αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων συντάσσεται με τη Ρωσία!


austrian_russian_army_staff
Οι αυστριακές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αναπτύξουν συνεργασία με τη Ρωσία, παρά τις συστάσεις των άλλων παγκόσμιων δυνάμεων, δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Othmar Commenda.
Ο Αυστριακός αξιωματούχος έφθασε στη Μόσχα μαζί με την αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ.
«Δεν πρόκειται να ακολουθήσω την καθοδήγηση και να υπακούσω σε εντολές κάποιου, για το με ποιον να επικοινωνήσω και να μην επικοινωνήσω. Είναι ο λόγος για τον οποίο ήθελα να σας επισκεφθώ», είπε ο Commenda στον επικεφαλής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Valery Gerasimov, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για την πρόσκληση να επισκεφθεί τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον Commenda, η Αυστρία παρακολουθεί στενά τις τρέχουσες παγκόσμιες αλλαγές. «Μόνο μαζί μπορούμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα και η Ρωσία για την Αυστρία είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι άλλες μεγάλες δυνάμεις. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, όπου έχει νόημα», τόνισε ο Αυστριακός.
Ο Αυστριακός κατά των αντι-ρωσικών κυρώσεων
Καμία πλευρά δεν κερδίζει από τις κυρώσεις που θεσπίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας, είναι απαραίτητο να βρούμε έναν τρόπο που θα οδηγούσε στην κατάργηση των περισσότερων από αυτές, δήλωσε ο Πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ.
Ο Fischer βρίσκεται για επίσημη διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα από την Τρίτη, μετά από πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Πάντα, παντού, ειλικρινά λέω ότι οι κυρώσεις είναι κάτι που είναι αρνητικό και για τα δύο μέρη», σχολίασε ο Αυστριακός σε μια συνάντηση με τον Σεργκέι Naryshkin, εκπρόσωπο της κάτω βουλής της Ρωσίας.
Πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή η Αυστρία εξακολουθεί να αποτελεί «πιστό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Η θέση μας σε αυτές τις συζητήσεις [ΕΕ] [σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβάνει ότι αυτές είναι αναγκαίο να εξετάσουν όλες τις δυνατότητες ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι ότι είναι απαραίτητο να βρεθεί μια τέτοια πορεία , ένας κοινός τρόπος για όλους μας, για να την αναπτύξουμε, η οποία θα οδηγήσει σύντομα στην απομάκρυνση του μεγαλύτερου μέρους των κυρώσεων», τόνισε ο Fisher.






hellasforce

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «ΗΝΙΟΧΟΣ» (φωτό)


160404-F-XJ860-051
Ύμνους για την ΠΑ απο τον Διοικητή της 492η των ΗΠΑ που συμμετέχει στην «ΗΝΙΟΧΟΣ 2016″ με 12 F-15!»
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ Αεροπορική Βάση, Ελλάδα 117 ΠΜ- – Αμερικανοί Χειριστές και αεροσκάφη από την 48η Πτέρυγα Μαχητικών, που εδρεύουν στην Βασιλική Πολεμική Αεροπορίας Lakenheath της Αγγλίας, συμμετέχουν στην ΗΝΙΟΧΟΣ 16 , μέχρι τις 15 Απριλίου, το 2016.
Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία-φιλοξενεί την άσκηση και βελτιώνει τη διαλειτουργικότητα, τις ικανότητες και τις δεξιότητες και η Αμερική συμμετέχει με δώδεκα F-15E Strike Eagles από την μοίρα μαχητών και περίπου 260 προσωπικό από την 48η Πτέρυγα Μαχητικών,ενώ και περιλαμβάνει την ισραηλινή πολεμική αεροπορία που συμμετέχει με F-16.
Ο Lt. Col. Matthew Hund, διοικητής της 492ηΜοίρας των Μαχητών, δήλωσε ότι ο ΗΝΙΟΧΟΣ παρέχει μια ευκαιρία για τις ΗΠΑ, την Ελλάδα και το Ισραήλ, ως εταίροι, για να συντονίσουν τις επιχειρησιακές τους ικανότητες και να συνεχίζουν να προωθούν την ειρήνη και τη σταθερότητα σε όλες τις αντίστοιχες περιοχές τους.
«Έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ειδική εκπαίδευση που ικανοποιεί τις ανάγκες μας ως Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά επίσης να πάρουμε μια γεύση εκπαιδεύσεως με τους συμμάχους μας», δήλωσε ο Hund.
«Κάθε φορά που έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα και καλύτερα, αλλά και να διδάξουμε τους συμμάχους μας, είναι για εμάς μια μεγάλη ευκαιρία.»
Ο Col. Robert Novotny Διοικητής της 48th Fighter Wing , δήλωσε ασκήσεις όπως ΗΝΙΟΧΟΣ μας προετοιμάζουν στο Liberty Wing για να «είμαστε πάντα οι πρώτοι και μπροστά».
Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία οργάνωσε την πρώτη άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ το 1988, και αυτό είναι το πρώτο έτος η 492η μοίρα μαχητών έχει συμμετάσχει.
160404-F-XJ860-030
160404-F-XJ860-090
160404-F-XJ860-114
160404-F-XJ860-008






hellasforce

«Βόμβα» για το κυπριακό φυσικό αέριο – Η πραγματική αξία του!


cyprus_aoz_afrodite
Αποκαλυπτικός ως προς τα μεγέθη των εσόδων από το κοίτασμα «Αφροδίτη» στην Κυπριακή ΑΟΖ ήταν ο Υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ χαρακτήρισε εξαιρετικής σημασίας τα καθαρά έσοδα του κοιτάσματος, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να καλύψουν την αποπληρωμή πέραν του 1/3 του υφιστάμενου δημοσίου χρέους της Κύπρου.
Ο υπουργός οικονομικών αναφέρθηκε και σε άλλες κινήσεις στην ενεργειακή σκακιέρα της κυπριακής ΑΟΖ. «Υπάρχουν και άλλες περιοχές στην κυπριακή ΑΟΖ όπου έγιναν και θα γίνουν ερευνητικές γεωτρήσεις. Θα υπάρξει και κάποια πρόσθετη αδειοδότηση (Γ’ γύρος) άρα είναι μια πολύ σημαντική προοπτική».
Ερωτηθείς για την αξιοποίηση των εσόδων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόκειται ποτέ να περιληφθούν χρήματα από την αξιοποίηση του κοιτάσματος στον κρατικό προϋπολογισμό». Θα μένουν είπε, εκτός προϋπολογισμού για να χρησιμοποιηθούν για τις μελλοντικές γενιές.
«Kατάντια για τη χώρα το γεγονός ότι χρειάστηκε τα δεκανίκια της τρόικα».
Αν η Κύπρος έμπαινε σε πρόγραμμα στήριξης την άνοιξη του 2011, αντί για το 2013, δεν θα χρειαζόταν, υποστήριξε, να γίνει το «κούρεμα» των καταθέσεων, διευκρινίζοντας ότι δεν ήταν επιλογή, αλλά αναπόφευκτη εξέλιξη η απώλεια των καταθέσεων, αφού η Κύπρος βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση. Είπε χαρακτηριστικά ότι είναι κατάντια για τη χώρα το γεγονός ότι χρειάστηκε τα δεκανίκια της τρόικας
Τα ταμειακά διαθέσιμα όταν ανέλαβα το ΥΠΟΙΚ, είπε, επαρκούσαν για έναν μήνα.
Για την έξοδο από το μνημόνιο, τρία χρόνια μετά, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το σημαντικό δεν είναι ότι η Κύπρος βγήκε από το μνημόνιο, αλλά ότι βγήκε, ενώ είχε επιστρέψει η ανάπτυξη.





hellasforce

ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ! Με 300 χιλιάρικα μετοχικό κεφάλαιο ο ΔΟΛ, έπαιρνε δάνεια εκατομμυρίων!


Διαδώστε το!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με 300 χιλιάρικα μετοχικό κεφάλαιο ο ΔΟΛ, έπαιρνε δάνεια εκατομμυρίων!

ΔΟΛ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΕΤΣΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ! Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ.

Μιλούν για «ελεύθερη οικονομία», προστασία του ιδιωτικού τομέα και άλλα «τεχνοκρατικά» όταν οι ίδιοι ξεπέρασαν και τον Τσαουσέσκου σε ασυδοσία.

Σε ποιό άλλο πολιτισμένο κράτος της Δύσης, εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 300 χιλιάδων ευρώ, θα έπαιρνε εταιρικά και προσωπικά δάνεια εκατοντάδων…Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ… ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ! ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΟΙ ΜΚΟ


Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια, που αναφέρονται στους Λαθρό που θέλουν μέσω Βουλγαρίας να προωθηθούν βόρεια προς την κεντρική Ευρώπη.
Όπως αναφέρεται, τις τελευταίες μέρες έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των Λαθρό που από την Τουρκία μέσω θάλασσας εισβάλλουν στην Βουλγαρία και από εκεί προσπαθούν να συνεχίσουν προς τα βόρεια.
heiladakis6
Η κατάσταση που έχει αρχίσει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει εξοργίσει τους κατοίκους και σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ σε κεντρική οδό της Σόφιας και συγκριμένα στην οδό Hristo Botev Bulvarı, ανέβασαν… κρεμάλες οι οποίες, όπως αναφέρεται, προορίζονται για όσους παράνομους θέλουν να περάσουν παράνομα στο βουλγαρικό έδαφος. Μάλιστα έβαλαν εκεί και μια επιγραφή που με πολύ χαρακτηριστικό ύφος απειλεί όσους λαθρό βρίσκονται παράνομα στην χώρα ότι θα έχουν την τύχη της κρεμάλας.
heiladakis7
Το περίεργο είναι πως καμία «ανθρωπιστική» ή άλλη ΜΚΟ δεν αντέδρασε σε αυτές τις πραγματικά φοβερές εικόνες.
Μονό εδώ ξέρουν να παραδίδουν μαθήματα αντιρατσιμού και «ανθρωπιάς».
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

ΕΛΛΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ 2016 (βίντεο)


Παρά την μνημονιακή καταστροφή που υπέστη η χώρα μας, εξακολουθεί να αντέχει στην σύγκριση με τις δυνάμεις στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.
Στο βίντεο αυτό δίνεται λεπτομερής παράθεση των αντίστοιχων δυνάμεων και ο καθείς βγάζει τα συμπεράσματα του.
Αρκεί να μην συνεχιστεί η συρρίκνωση, γιατί όποιοι δεν βλέπουν την πραγματικότητα θα προκαλέσουν σε όλο το έθνος ανυπολόγιστες συνέπειες.
Το καμπανάκι χτυπά «επικίνδυνα»!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr





hellasforce

Η «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ»! ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ (βίντεο)


mitsotaki-1
Πράγματι είμαστε άξιοι της τύχης μας! Όχι μόνο καθίσαμε και τους πιστέψαμε και τους ψηφήσαμε, αλλά ακόμα και σήμερα τους αφήνουμε να μας πατάνε με τις «πατούσες» τους που με αυτές κατέστρεψαν την χώρα..
Τι να πει κανείς γι αυτή την οικογένεια που δεν ξέρει τι έχει, που έχει «καβαλήσει» τον ελληνικό λαό επί δεκαετίες, και που ήταν πάντα στην πιστή υπηρεσία των ξένων συμφερόντων από την γερμανική κατοχή μέχρι σήμερα στην γερμανοκρατούμενη-Siemens μνημονιακή Ελλάδα, αλλά και υπέρ της τουρκικής δορυφοροποίησης της χώρας. Η μειοδοσία χωρίς όρια!
Ακούτε και κρίνετε!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr





hellasforce

Μεγάλη προσοχή: Αυτή είναι η νέα απάτη με τα capital controls και το κούρεμα καταθέσεων!



Xρησιμοποιώντας τεράτιες ποσότητες θράσους ένας κακοποιός εξαπάτησε έναν ηλικιωμένο και τον γιο του στην
Τρίπολη, παριστάνοντας τον τραπεζικό

Παριστάνοντας τον τραπεζικό που δήθεν μπορούσε να γλιτώσει τις οικονομίες τους από πολύ μεγάλο «κούρεμα» καταθέσεων το οποίο υποτίθεται ότι θα γινόταν τη Δευτέρα.

Αφού τηλεφώνησε στον 90χρονο δηλώνοντάς του ότι είναι ο διευθυντής της τράπεζας όπου έχει τις καταθέσεις του, τον... «ψάρεψε» και έμαθε ότι έκρυβε «κάτω από το στρώμα» 10.000 ευρώ! Στη συνέχεια, του εκμυστηρεύτηκε ότι είχε δήθεν πληροφορίες για το επικείμενο «κούρεμα», αλλά και για κατασχέσεις χρηματικών ποσών από τα σπίτια των κατόχων τους!

Ο άτυχος ηλικιωμένος πανικοβλήθηκε, αλλά ο δράστης τον έπεισε πως είχε τρόπο για να σώσει τις οικονομίες του, αρκεί να του τις... έδινε! Το κακό είναι πως δεν «τσίμπησε» το δόλωμα μόνο ο 90χρονος, αλλά και ο 43χρονος γιος του που ανέλαβε να παραδώσει τα χρήματα σε έναν άγνωστο άνδρα στην είσοδο της πολυκατοικίας του!

Το ακόμη χειρότερο για πατέρα και γιο, είναι ότι τις επόμενες ημέρες έδωσαν και άλλες δυο φορές χρήματα στον υποτιθέμενο τραπεζικό που αποδείχθηκε απατεώνας!






taxalia

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ



Με την 24ωρη απεργία στο Δημόσιο ξεκινάει αύριο, Πέμπτη 7 Απριλίου, το νέο κύμα κινητοποιήσεων για τις προωθούμενες
αλλαγές σε ασφαλιστικό, φορολογικό και «κόκκινα» δάνεια, εν μέσω της κρίσιμης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους επικεφαλής του κουαρτέτου των δανειστών.

Ταλαιπωρία περιμένει όσους έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν αύριο αεροπορικώς, καθώς καμία πτήση από και προς ελληνικό αεροδρόμιο δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην 24ωρη απεργία. Η Olympic Air έχει ήδη ανακοινώσει την ακύρωση και των 36 σκελών πτήσεων που ήταν προγραμματισμένες για αύριο.

Η ΑΔΕΔΥ που διοργανώνει την κινητοποίηση καλεί τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί της Πέμπτης. Στην ανακοίνωσή της η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων κατηγορεί την κυβέρνηση για «μια βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη μεταρρύθμιση που έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, στην αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια (ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας) καθώς και την αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους». Οπως επισημαίνει, ήδη αποφασίστηκε η νέα περικοπή (κατά 32,5%) του μερίσματος του ΜΤΠΥ. Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών κ.λπ., φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζομένους και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά, ενώ η κυβέρνηση φαίνεται πως υποχωρεί ατάκτως και όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για την πώληση όλων των «κόκκινων» δανείων στα funds.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν επίσης, οι μηχανικοί, οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι δημοσιογράφοι.

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας και ιδίως εκείνοι σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, απέναντι στην προοπτική ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσαν στις αρχές της εβδομάδας η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η Ενωση Λιμενεργατών ΟΛΠ και η αντίστοιχη του ΟΛΘ, πρόκειται να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία μεθαύριο Παρασκευή, 8 Απριλίου. Στόχος είναι να μην προχωρήσει η πώληση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, ενώ ειδικά στην περίπτωση του ΟΛΘ ζητείται η άμεση πραγματοποίηση προσλήψεων, ώστε να στελεχωθεί το λιμάνι με προσωπικό πλήρους απασχόλησης, με βάση τις πραγματικές ανάγκες.





taxalia

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ....ΚΙΑ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ


Τέλος στα σενάρια για μη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα έβαλε χθες η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Την ίδια ώρα, η κ. Λαγκάρντ κατέστησε σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει ακόμα όσα θα έπρεπε, με την κ. Μέρκελ να συμφωνεί, ενώ επανέλαβε τη θέση του ΔΝΤ για νέα ελάφρυνση του χρέους.


Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που ανέφερε ότι «το ΔΝΤ είναι οπωσδήποτε μέρος της λύσης», ενώ φέρεται να κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, να λάβει σκληρές αποφάσεις.

Μετά τη συνάντηση που είχαν χθες η κ. Μέρκελ και η κ. Λαγκάρντ, η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ότι «θέλουμε ταχύτερη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και φυσικά θέλουμε τους θεσμούς να μείνουν μαζί και οι τέσσερις», ενώ ξεκαθάρισε πως η θέση της Γερμανίας συνεχίζει να είναι ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να παραμείνει μέρος του ελληνικού προγράμματος διάσωσης. Επί της ουσίας, η κ. Μέρκελ έστειλε σαφές μήνυμα ότι η Γερμανία δεν θα συμφωνήσει σε αποχώρηση του Ταμείου από την Ελλάδα και δεν θα προχωρήσει σε εφαρμογή ενός «ευρωπαϊκού» προγράμματος.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι απέκλεισε για μία ακόμα φορά το ενδεχόμενο «κουρέματος» του χρέους. Ενα σενάριο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει εγκαταλειφθεί πλήρως από το ΔΝΤ. Οπως υποστήριξε η κ. Μέρκελ, η διαγραφή χρέους δεν είναι δυνατή σε νομική βάση στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι υπάρχουν «άλλες προσεγγίσεις» για το ελληνικό χρέος.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα, η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε πως βρισκόμαστε «σε καλό δρόμο αλλά δεν έχουμε φθάσει εκεί όπου θέλουμε». Τη σκυτάλη πήρε η κ. Λαγκάρντ, η οποία δήλωσε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι δεν είμαστε εκεί όπου θέλουμε, και ειδικότερα εκεί όπου θα έπρεπε να είναι η Ελλάδα για να είναι σταθερή, για να ευημερεί, ώστε να καλύψει τις ανάγκες του ελληνικού λαού».

Ωστόσο, η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε: «Είμαι ικανοποιημένη που ακούω ότι οι ελληνικές αρχές ανησυχούν για την προθυμία των επενδυτών του ιδιωτικού τομέα να επενδύσουν στην Ελλάδα, και αυτό ακριβώς είναι που θα πρέπει να διασφαλιστεί για τη βιωσιμότητα της οικονομίας. Και φυσικά και η βιωσιμότητα του χρέους είναι κάτι που απασχολεί τους ιδιώτες επενδυτές, καθώς αφορά το μέλλον της χώρας». Στο ίδιο πλαίσιο συμπλήρωσε ότι «εργαζόμαστε μαζί, είχαμε μια καλή συζήτηση με την καγκελάριο και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε».

Νωρίτερα, σε συνέντευξή της στο Bloomberg, η κ.Λαγκάρντ είχε δηλώσει ότι «οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα συνεχιστούν, είχαμε τα πάνω μας και τα κάτω μας, οι στόχοι δεν άλλαξαν». Και για μία ακόμα φορά κατέστησε σαφές ότι «ο λογαριασμός των μέτρων πρέπει να βγαίνει», στέλνοντας ουσιαστικά μήνυμα προς την ελληνική πλευρά ότι θα πρέπει να λάβει περισσότερα μέτρα. Πάντως, διευκρίνισε ότι, «αν το πρωτογενές πλεόνασμα είναι χαμηλότερο, γιατί αυτό μπορεί να δώσει ο ελληνικός λαός, πρέπει να γίνει πιο εκτεταμένη επέμβαση στο χρέος», επισημαίνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η ρύθμιση του χρέους παραμένει σημαντική για το Ταμείο. Για τις διαπραγματεύσεις, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Κλ. Ρέγκλινγκ εξέφρασε χθες την ελπίδα ότι μέχρι τις αρχές Μαΐου θα μπορέσει να κλείσει η αξιολόγηση. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γ. Βάιντμαν δήλωσε πως «το ΔΝΤ είναι αναπόσπαστο κομμάτι των προγραμμάτων διάσωσης», προϊδεάζοντας για τις δηλώσεις της κ.Μέρκελ, ενώ προσέθεσε ότι «οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η μείωση της πολιτικής αβεβαιότητας είναι το κλειδί για την ενίσχυση των επενδύσεων».

Πάντως, ο Ε. Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), υποστήριξε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας δεν είναι πλέον απαραίτητη. Ανέφερε δε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να επιλύσουν μόνοι τους, ενώ στη συνέχεια εκτίμησε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει ήδη πολύ μεγάλη πρόοδο. Παράλληλα, σημείωσε πως ένα «κούρεμα» του χρέους δεν θα απέφερε κάτι παραπάνω, συμπληρώνοντας ότι η σχετική συζήτηση είναι σε βάρος των θετικών εξελίξεων για την Ελλάδα.

Θρίλερ : Προσπάθεια αρπαγής ανηλίκων


Ζευγάρι που κυκλοφορεί σε παιδικές χαρές επιχείρησε να αρπάξει ανήλικα παιδιά που παίζουν μόνα τους σε παιδικές
χαρές. Για καλή τους τύχη όμως έδρασε άμεσα η ομάδα ΔΙΑΣ και τους συνέλαβαν!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του irafina.gr, γύρω στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, σε παιδική χαρά του Μαραθώνα ένα αυτοκίνητο χρώματος ασημί παρακολουθούσε διακριτικά τα παιδάκια που έπαιζαν. Στο αυτοκίνητο επέβαινε ένας άνδρας και μια γυναίκα ελληνικής καταγωγής.
Μόλις εντόπισαν κάποια παιδιά που δεν είχαν συνοδό μαζί τους, ήταν μόνα τους δηλαδή, κατέβηκε η κοπέλα από το αυτοκίνητο, τα πλησίασε, τους μίλαγε για να πιάσει «φιλίες» μαζί τους και κάποια στιγμή τους πρότεινε να πάνε βόλτα με το αυτοκίνητο. Εκείνα δεν ήθελαν, αντέδρασαν και παρότι επέμενε η άγνωστη κοπέλα να τα πάει με το ζόρι στο αυτοκίνητο, τα παιδιά έφυγαν τρέχοντας και πήγαν σπίτια τους.
Ειδοποιήθηκε από τους γονείς άμεσα η αστυνομία και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν τάχιστα από την Νέα Μάκρη που ήταν εκείνη την ώρα στην περιοχή και άρχισαν το ψάξιμο. Μέχρι τις εννέα το βράδυ όμως που έψαχναν παντού δεν βρήκαν κάτι.
Συνέχισαν την ερευνά τους το πρωί της Τρίτης όμως και σε μια παιδική χαρά στη Νέα Σμύρνη εντόπισαν το αυτοκίνητο με τον άνδρα και την γυναίκα να επιχειρούν να κάνουν το ίδιο πράγμα σε άλλα παιδάκια. Τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Αυτό που έγινε άμεσα αντιληπτό είναι ότι υπάρχουν σπείρες, όπου προσεγγίζουν παιδιά, τα οποία βρίσκονται σε παιδικές χαρές μόνα, χωρίς συνοδεία των γονιών τους. Προσπαθούν να τα πείσουν να μπούνε στο αυτοκίνητο με σκοπό φυσικά να τα αρπάξουν. Προσοχή λοιπόν στους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά μόνα τους στις παιδικές χαρές. Εγκυμονεί κινδύνους.
Ευτυχώς στην προκειμένη περίπτωση που υπάρχει στην περιοχή η ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία έδρασε αστραπιαία και χάρη στην επιμονή τους και στην διαρκή επαγρύπνησή τους έφθασαν στην σύλληψη του ζευγαριού και αποσόβησαν δυσάρεστες καταστάσεις.





taxalia

Προς υπουργό Εσωτερικών και ΥΕΘΑ


Αθήνα, 6 Απριλίου 2016
Προς τους κ.κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υπουργό Εθνικής
Άμυνας
Υπ’ όψιν : Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής και Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας ως επικεφαλής του Κυβερνητικού Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό.

Θέμα: Επανασύσταση Επιτροπών Προσφυγών
Στον πρόσφατα δημοσιευθέντα ν.4375/2016 σχετικά με την Οργάνωση και τη λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου παρατηρείται το παράδοξο, να συστήνονται εκ νέου οι Επιτροπές Προσφυγών εγείροντας ερωτηματικά σχετικά με την αποτελεσματικότητα της έως τώρα λειτουργίας τους και την συνεισφορά τους στο κρίσιμο έργο της Υπηρεσίας.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 80, με τίτλο «Μεταβατικές διατάξεις», στην παρ.2, ορίζεται επί λέξει: «Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργού Οικονομικών και προκειμένου να εξεταστούν προσφυγές που εκκρεμούν και ιδίως όσες εξετάζονται κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, συστήνονται οι Επιτροπές Προσφυγών του άρθρου 3 του ν. 3907/2011 (Α΄ 7), όπως ισχύει κατά τη δημοσίευση του παρόντος, υπό τη σύνθεση που είχαν μέχρι την 25η Σεπτεμβρίου 2015, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 9541 (Β΄ 2692/9.10.2014) απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, υπό την επιφύλαξη της διαθεσιμότητας των Προέδρων και των μελών τους».
Περαιτέρω, στην παρ.4 του ίδιου άρθρου ορίζεται ότι: «Η διάρκεια της θητείας των προέδρων και μελών των Επιτροπών των προηγουμένων παραγράφων λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2016 και δύναται να παραταθεί άπαξ με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης» και επιπλέον ότι «Αρμοδιότητα των Επιτροπών και έργο των προέδρων και των μελών είναι η εξέταση των προσφυγών που εκκρεμούν έως τη δημοσίευση του παρόντος νόμου...»


Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
  1. Γιατί συστήνονται εκ νέου οι Επιτροπές Προσφυγών του άρθρου 3 του ν.3907/2011 υπό τη σύνθεση που είχαν έως τις 25/9/2015; Δεν λειτουργούν έως σήμερα; Αν όχι, από πότε δεν λειτουργούν, γιατί δεν λειτουργούν και ποιο όργανο εξετάζει έως σήμερα τις προσφυγές κατά των αποφάσεων της Υπηρεσίας Ασύλου που απορρίπτουν τα σχετικά αιτήματα;

  1. Ποια εκκρεμότητα προσφυγών (ακριβής αριθμός) υπάρχει έως τη δημοσίευση του ν.4375/2016 στην Αρχή Προσφυγών, την οποία πρέπει να εξετάσουν οι Επιτροπές Προσφυγών του άρθρου 3 του ν.3907/2011; Τι συμβαίνει με τους προσφεύγοντες-αλλοδαπούς, οι οποίοι περιμένουν να εξεταστεί η προσφυγή τους;


  1. Υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, από την έναρξη λειτουργίας της Αρχής Προσφυγών (τον Ιούνιο 2013),εκκρεμότητα στην εξέταση των υποθέσεων; Πόσες υποθέσεις/προσφυγές εξετάστηκαν τα προηγούμενα έτη από τις Επιτροπές Προσφυγών και πόσες αποφάσεις εκδόθηκαν;

Ο ερωτών βουλευτής


Βασίλης Κικίλιας

ΣΟΚ ΛΟΥΚΕΤΟ ΒΑΖΕΙ ΓΝΩΣΤΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ



Μετά από 66 χρόνια εκατοντάδες άνθρωποι στο δρόμο

Τέλος εποχής για γνωστή αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών καθώς δεν κατάφερε να αντέξει στην κρίση και στον σκληρό ανταγωνισμό με αποτέλεσμα σε λίγες μέρες να κατεβάζει και επίσημα ρολά. 
Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη για την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ   έχει σαν αποτέλεσμα να κλείσουν 50 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα και να χάσουν τη δουλειά τους 450 εργαζόμενοι.
Τα τελευταία χρόνια ο επιχειρηματίας προσπάθησε με «νύχια και με δόντια» να σώσει την αλυσίδα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και οι φήμες που κυκλοφορούσαν τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς αυτή τη φορά θα αποδειχτούν αληθινές.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται με τη σύγχρονη εμπορική της υπόσταση από το 1989 ενώ η ιστορία της βρίσκεται στις αρχές της δεκαετίας του 1950, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της ως κατάστημα ηλεκτρικών ειδών. Στους τομείς εμπορίας της Ηλεκτρονικής συγκαταλέγονται ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, συσκευές εικόνας και ήχου, ειδών τηλεφωνίας, κλιματιστικών, μικροσυσκευών, multimedia.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Ιωάννης Στρούτσης τα τελευταία χρόνια δίνει μάχη να κρατήσει την επιχείρηση στα πόδια της, ενώ σε αυτό το πλαίσιο τα προηγούμενα χρόνια έγιναν περικοπές μισθών, απολύσεις εργαζομένων, ενώ έκλεισαν και πολλάκαταστήματα της εταιρείας σε επαρχιακές πόλεις και όχι μόνο.
Το 2014 μάλιστα, η εταιρεία Ηλεκτρονική είχε ζητήσει από όλους τους εργαζόμενους να προσφέρουν έναν μισθό, προκειμένου να διασωθεί η εταιρεία, κάτι που τότε είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.







taxalia

Άρχισαν τα όργανα στο Κιλκίς! Ο Εισαγγελέας τι κάνει;



Ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κιλκίς
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
Του Χρήστου Γκουντενούδη, υπό την ιδιότητά του ως Δημάρχου και νόμιμου εκπροσώπου του
Δήμου Παιονίας, κατοίκου Πολυκάστρου Δήμου Παιονίας Νομού Κιλκίς.
ΚΑΤΑ
Παντός υπευθύνου, ενεχομένου ως αυτουργού, συναυτουργού, ηθικού αυτουργού ή συνεργού στις πράξεις που αναφέρονται με την παρούσα καθώς και σε αυτές που θα προκύψουν από τη διενεργηθείσα εισαγγελική έρευνα.
Κύριε Εισαγγελέα,
περί τους είκοσι συνεχείς μήνες, ο ακριτικός Δήμος Παιονίας είναι επιφορτισμένος με τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, όντας αποδέκτης υπέρμετρα αυξημένων προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών. Μάλιστα, παρά τα καίρια προβλήματα που εξαρχής αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει και τα οποία πρωτίστως απορρέουν από την ουσιώδη αδράνεια και κωλισυεργία της ελληνικής κυβέρνησης και συνακόλουθα, από την έλλειψη συνεργασίας και έγκυρης ενημέρωσής μας από μέρους των αρμόδιων φορέων, ο Δήμος Παιονίας στο σύνολό του καταβάλλει κάθε μέγιστη δυνατή και εύλογη προσπάθεια, προκειμένου να ελεγχθεί και να αντιμετωπιστεί η κρίση που πλήττει τον ίδιο και την ελληνική επικράτεια εν γένει και να διασφαλιστούν τα θεμελιώδη συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των δημοτών του.
Ειδικότερα, κατά το προαναφερθέν διάστημα και μέχρι σήμερα, ο Δήμος Παιονίας, με την αμέριστη και αδιάσπαστη στήριξη και αλληλεγγύη των επιμέρους αρμοδίων υπηρεσιών του και φυσικά των δημοτών του που δρουν εθελοντικά και με αίσθημα συμπόνοιας απέναντι στους συνανθρώπους τους, επιχειρεί αδιαλείπτως και ποικιλοτρόπως να στηρίξει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τις χώρες τους, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.
Ωστόσο, ιδίως τους τελευταίους τρεις μήνες, σημειώνονται και δυστυχώς λαμβάνουν χώρα κατ’εξακολούθηση ολοένα αυξανόμενα και άκρως ανησυχητικά γεγονότα-πραγματικά περιστατικά που οδηγούν στην εκτράχυνση της προσφυγικής κρίσης στο Δήμο Παιονίας, στη δημιουργία και την ύπαρξη ανεξέλεγκτων κρουσμάτων παράβασης κανόνων του ελληνικού δικαίου, καθιστώντας κατά κύριο λόγο το σύνολο των δημοτών και κατ’επέκταση τον οικείο Δήμο έρμαια δυσμενών και επικίνδυνων καταστάσεων που μόνο εγκληματικές, παράνομες και αντισυνταγματικές μπορούν να χαρακτηριστούν.
Στο σημείο αυτό, πρέπει να υπογραμμισθεί ότι ο Δήμος Παιονίας έχει, πολλάκις και επανειλημμένως, απευθυνθεί στην ελληνική κυβέρνηση και έχει υποβάλλει τις προτάσεις του με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο, προκειμένου να καταστεί αποδέκτης της αρμόζουσας και αναμενόμενης ανταπόκρισης και βοήθειας, δίχως όμως να λάβει τελικά την απαιτούμενη και άκρως αναγκαία κρατική προσοχή και συνδρομή. Επιπρόσθετα, οι υπαρκτοί κίνδυνοι αλλά και αυτοί που ελλοχεύουν συνεπάγονται ανεξέλεγκτες καταστάσεις και ως εκ τούτου ο Δήμος Παιονίας καθίσταται αδύνατο να τούς αποκρούσει αυτοδύναμα.
Συμπερασματικά και ενόψει όλων όσων διαδραματίζονται και περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω, η δικαιοσύνη αποτελεί την υπέρτατη προσδοκία και ελπίδα μας και ως εκ τούτου, όλοι είμαστε πεπεισμένοι ότι με τη δική Σας κατεπείγουσα αρωγή και θετική παρέμβαση θα υπερισχύσουν η ευθυδικία και η ευνομία και θα αποκατασταθεί αμεσότατα και σύννομα η προβληματική και επισφαλής κατάσταση που μάς έχει εγκλωβίσει.

Ι. ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ
Α. Τους τελευταίους μήνες, εντός του χώρου όπου στεγάζεται το πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΚΟ και δη λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το Πολύκαστρο στήθηκε αρχικά πρόχειρος καταυλισμός προσφύγων από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ο οποίος εκ τοις πράγμασι έχει καταστεί σε υπεράριθμο, μόνιμο προσφυγικό καταυλισμό παράνομα και αυθαίρετα. Όπως έχει ήδη πολλάκις επισημανθεί στο αρμόδιο Υπουργείο από το Δήμο Παιονίας, η δημιουργία τέτοιου χώρου δεν είναι σύννομη σε απόσταση μικρότερη των τριάντα (30) χιλιομέτρων από τα σύνορα και κατ’ επέκταση απαγορεύεται και από τον Ν. 2160/1993 για τα τουριστικά καταλύματα.
Επιπλέον, ο προαναφερθείς καταυλισμός βρίσκεται πλησίον του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ και καθημερινά μεγάλος αριθμός προσφύγων, ενήλικων και μη, διασχίζουν κάθετα αυτόν δίχως τη δέουσα προσοχή και επιμέλεια, με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και διακινδύνευσης της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας τόσο των προσφύγων όσο και των οδηγών των διερχόμενων οχημάτων, καθώς η αστυνόμευση δεν είναι επαρκής και δε δύναται να καλύψει όλο το πεδίο ελέγχου της περιοχής, αφού η αστυνομική δύναμη είναι υποστελεχωμένη.
Β. Ο αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ είναι η βασική οδική αρτηρία της χώρας και δη η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Ευζώνων αποτελεί την κυριότερη χερσαία είσοδο και έξοδο της χώρας, καθώς ετησίως διέρχονται εκατομμύρια ανθρώπων από αυτήν.
Ωστόσο, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αυτή τελούσε υπό ολοσχερή κατάληψη, στο ύψος της διασταύρωσης της Ειδομένης, από πρόσφυγες και μετανάστες που ζητούσαν να ανοίξουν τα σύνορα αλλά και από άτομα που δήλωναν μέλη Μ.Κ.Ο., άπαντες είχαν στήσει σκηνές ή κείτονταν στο οδόστρωμα και υποκινούνταν εντόνως και ξεσηκώνονταν κυρίως από άτομα τα οποία δήλωναν μέλη Μ.Κ.Ο. Επιπλέον, συνεχίζεται ο μερικός αποκλεισμός στο παλιό δρόμο Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο ύψος του Λιμνότοπου και στη περιοχή όπου βρίσκεται το πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΚΟ, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Πολύκαστρο. Στα εν λόγω δύο σημεία, επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε Ι.Χ. αυτοκίνητα και λεωφορεία με ιδιαιτέρως χαμηλή ταχύτητα, αποκλειουμένων των βαρέων φορτηγών οχημάτων που ακολουθούν παρακαμπτήριες οδούς.
Ο ίδιος οδικός άξονας, στον κόμβο του Πολυκάστρου, είναι πλέον ανοιχτός αλλά δυστυχώς, ουδείς δύναται να εγγυηθεί ότι τα εν λόγω σημεία δε θα αποκλειστούν εκ νέου ολικά ή μερικά, εφόσον δε τροποποιηθεί άρδην η κατάσταση και δε ληφθούν τα αναγκαία, νόμιμα μέτρα.
Αποτέλεσμα των ως άνω είναι να παρεμποδίζεται επί συνεχείς ημέρες από ομάδες ατόμων με πρόθεση η εύρυθμη λειτουργία κοινόχρηστων εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τη συγκοινωνία και την είσοδο-έξοδο οχημάτων και προσώπων που αφορούν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, προκαλώντας κυκλοφοριακή ανάσχεση εκατοντάδων μέτρων και παρακωλύοντας κατά αυτό τον τρόπο τη ροή των οχημάτων. Σημειωτέον δε ότι η παρεμπόδιση αυτή, ως επί το πλείστον, υποκινείται και είναι καθοδηγούμενη είτε από αλληλέγγυους ακτιβιστές, άγνωστης προελεύσεως είτε από άτομα που δηλώνονται ως μέλη Μ.Κ.Ο. Παρότι, μάλιστα, οι δημότες έχουν ζητήσει από τα άτομα που προβαίνουν στον αποκλεισμό να απομακρυνθούν ειρηνικά από τα σημεία αυτά και να μετακινήσουν με ασφάλεια τις σκηνές τους εκτός του οδοστρώματος, αυτά αρνούνται καθ’ υπόδειξη των προαναφερομένων υποκινητών τους, παρακωλύοντας τη διέλευση των οχημάτων, που σχηματίζουν μεγάλη ουρά και αναμένουν να τους επιτραπεί η διέλευση.
Επιπρόσθετα, προκαλείται αγανάκτηση και θυμός στους οδηγούς των κάθε είδους διερχόμενων οχημάτων και πόσο μάλλον στους δημότες του Δήμου Παιονίας, οι οποίοι υφίστανται και περαιτέρω συνέπειες, καθώς είτε δεν κατορθώνουν να φτάσουν διόλου στο προορισμό τους (λ.χ. τόπος εργασίας, τόπος διαμονής, ιατρικό κέντρο, νοσοκομείο εκτός του Δήμου Παιονίας) και επιστρέφουν στην αφετηρία τους, είτε καταφθάνουν εκεί αργοπορημένα και κατόπιν σχετικής ταλαιπωρίας, κάνοντας χρήση βοηθητικών χωματόδρομων ή άλλων παρακαμπτήριων οδών. Περιττό δε να σημειωθεί ότι παρατηρούνται έντονες λογομαχίες μεταξύ των αγανακτισμένων δημοτών και των ατόμων που αποκλείουν τους δρόμους.
Συνακόλουθα, η συνέχιση της ως άνω κατάστασης θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες και στη τοπική οικονομία, καθώς υπήρξαν ακινητοποιημένα βαρέα οχήματα που μετέφεραν είδη μη μακράς διαρκείας, τα οποία δεν είναι ανεκτά στη μακροπρόθεσμη έκθεσή τους σε εξωτερικό περιβάλλον και επιπλέον, καθίσταται προβληματικός ο ανεφοδιασμός των ειδών αυτών.
Μάλιστα δε, εξαιτίας του κατειλημμένου οδοστρώματος, τα οχήματα αυτά διέρχονταν αναγκαστικά μέσα από το Πολύκαστρο προκειμένου να κατευθυνθούν στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να καθίσταται επικίνδυνη η παράλληλη και ταυτόχρονη κυκλοφορία αυτών και των Ι.Χ. οχημάτων στους δρόμους του Πολυκάστρου.
Η αστυνομία είναι αμέτοχος παρατηρητής στα ως άνω γεγονότα δρώντας εντελώς διακριτικά, ουδέποτε προχώρησε στις δέουσες και νόμιμες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η τάξη και η ασφαλής, ομαλή διέλευση των οχημάτων και κατά κύριο λόγο, προκειμένου να συλληφθούν οι υπαίτιοι, ώστε να οδηγηθούν στην ελληνική δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν όπως σαφώς ορίζει ο νόμος.
Εξάλλου, ως Δήμος Παιονίας απευθυνθήκαμε και εγγράφως σύμφωνα με την με αριθμό πρωτοκόλλου 6415/29-03-2016 επιστολή τόσο στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα όσο και στην αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς, επισημαίνοντας την αδιανόητη και πρωτοφανή αδράνεια των αστυνομικών οργάνων ενόψει της αδιαμφισβήτητης παρακώλυσης συγκοινωνιών που λάμβανε χώρα με αποτέλεσμα να υφίστανται έντονοι τριγμοί στην ασφάλεια των πολιτών και στην ελεύθερη μετακίνησή τους και επίσης, τη πλημμελή αστυνόμευση της περιοχής του Πολυκάστρου λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αναγνωρίζοντας παράλληλα την άριστη συμπεριφορά της αστυνομίας προς τους πρόσφυγες και την αγαστή γενικότερα συνεργασία της με το Δήμο Παιονίας, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία σοβαρού επεισοδίου, ιδίως στη περιοχή της Ειδομένης.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται και η κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στον καταυλισμό της Ειδομένης.
Γ. Καθ’όλη τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης, οι δημότες που κατά κύριο λόγο ασχολούνται με γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες πλήττονται βάναυσα, διότι έχουν καταγραφεί μεγάλες ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παιονίας, οι οποίες προέρχονται είτε από εκούσια και εκ προθέσεως καταστροφή αυτών είτε από αδικαιολόγητη, εσκεμμένη και παράνομη καταπάτησή τους.
Επί παραδείγματι, ο οικισμός της Νέας Καβάλας, επί του οποίου δημιουργήθηκε αυθαίρετα, μυστικοπαθώς και δίχως την οποιαδήποτε σχετική κοινοποίηση στο Δήμο Παιονίας από την ελληνική κυβέρνηση κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, αριθμεί περί τους 70 κατοίκους και είναι αγροτικός. Επίσης, στην περιοχή υπάρχει ένα βιομηχανικό πάρκο που αποτελείται από βιομηχανίες με σημαντική προσφορά στην ελληνική οικονομία, όπως και ένα κτηνοτροφικό πάρκο με πολλές κτηνοτροφικές μονάδες. Σύμφωνα, όμως, με τα έως τώρα καταγεγραμμένα επεισόδια, απειλούνται οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις και οι κτηνοτροφικές μονάδες με ολική καταστροφή και με προφανείς, άμεσες συνέπειες στη τοπική οικονομία και στη διαβίωση των δημοτών μας.
Δ. Στη περιοχή της Ειδομένης παρατηρούνται, με ιδιαίτερη έξαρση κατά το τελευταίο δίμηνο, εγκληματικές συμπεριφορές σε βάρος των δημοτών που περιλαμβάνουν εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας. Ειδικότερα, αναφέρονται κλοπές κυρίως οικόσιτων ζώων από ομάδες άγνωστων ατόμων που δρουν ανεξέλεκτα και στρέφονται κατά αποθηκών ή περιφραγμένων αυλών που αποτελούν αναπόσπαστα μέρη των κατοικιών των δημοτών αλλά και κατά κτηνοτροφικών μονάδων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παιονίας με ταυτόχρονη καταστροφή ή πρόκληση βλάβης στους χώρους αυτούς.
Για του λόγου το αληθές, όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προχθές, ήτοι στις 04.04.2016, μία ομάδα πολλών ατόμων εισέβαλε σε παλαιό σχολείο που βρίσκεται στην Ειδομένη και χρησιμοποιείται ως αποθήκη όπου φυλάσσονται τρόφιμα και ρούχα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και προκάλεσαν ανεπανόρθωτες φθορές στο ακίνητο και ιδιοποιήθηκαν παράνομα τα φαγώσιμα και όσα άλλα είδη φυλάσσονταν εντός της αποθήκης, προκειμένου να χορηγηθούν στους πρόσφυγες. Μάλιστα, υπάρχουν βάσιμοι ισχυρισμοί ότι κάτοικος της Ειδομένης απειλήθηκε με μαχαίρι από ομάδα άγνωστων ατόμων και φυσικά οι δημότες, στο σύνολό τους, πλέον ζουν με φόβο και ανησυχία για την περιουσία τους και για τη ζωή τους, διότι τα επεισόδια βίας και οι ακραίες διαμαρτυρίες αυξάνονται καθημερινά, η χρήση περίφραξης επί των καταυλισμών είναι ελλιπής και φυσικά η αστυνόμευση, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της ασφάλειας των πολιτών, είναι λειψή ή αδρανής.
Ε. Οι συνθήκες υγιεινής, καθαριότητας και διαβίωσης των προσφύγων που βρίσκονται στο Δήμο Παιονίας είναι τραγικές και απαράδεκτες και η απουσία οργάνωσης και σωστής υγιειονομικής επιτήρησης είναι εμφανέστατες. Ο κίνδυνος για μετάδοση και εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών είναι υπαρκτός, διότι πέραν των προαναφερθέντων, υφίσταται ήδη ασσύμετρη επιβάρυνση των υγειονομικών μας δομών, που ούτως ή άλλως υστερούν, καθότι (υπο)λειτουργούν μόλις ένα κέντρο υγείας και ένα νοσοκομείο που εξυπηρετούν το Δήμο Παιονίας και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ιατρικές ανάγκες. Επίσης, οι πρόσφυγες- μετανάστες και τρίτα άτομα αγνώστου προελεύσεως συνυπάρχουν με τους δημότες, καθώς μετακινούνται ανεξέλεγκτα κατά βούληση ή συγχρωτίζονται με τους κατοίκους του Πολυκάστρου, της Ειδομένης και της Ν. Καβάλας, καθιστώντας έτσι πιθανή τη μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων, εφόσον οι ίδιοι είναι φορείς αυτών.
Ακόμη, υπάρχει αυξημένος όγκος απορριμμάτων και ανεπαρκής καθαριότητα των χώρων του Δήμου εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, αν και έχουν υπάρξει σχετικά αιτήματα προς διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος.
Όλα τα παραπάνω συνολικά οδηγούν σε πολύ σοβαρούς κινδύνους για την υγεία όλων όσοι βρίσκονται εντός του Δήμου Παιονίας.

ΙΙ. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
Α. Κατά το άρθρο 292 παρ. 1 ΠΚ, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 27 του Ν. 4356/2015 (ΦΕΚ Α 181/24-12-2015): «Όποιος με πρόθεση παρεμποδίζει τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως αυτοκινητοδρόμου, σιδηροδρόμου, αεροπλάνου, λεωφορείου, ταχυδρομείου ή τηλεγράφου που προορίζονται για κοινή χρήση τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα (1) έτος. 2. Αν η πράξη της παραγράφου 1 είχε σημαντική διάρκεια επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι τρία (3) έτη».
Από τη διάταξη αυτή προκύπτει ότι τα στοιχεία του προαναφερομένου εγκλήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών είναι: α) η δια θετικής ενέργειας (όχι με παράλειψη) και καθ` οιονδήποτε τρόπο παρακώλυση της κανονικής λειτουργίας μιας κοινής χρήσης εγκατάστασης, η οποία μπορεί να είναι διαρκής ή προσωρινή, β) εγκατάσταση κοινής χρήσης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία, γ) η εγκατάσταση αυτή να είναι προορισμένη για κοινή χρήση (από άγνωστο αριθμό προσώπων και αδιάκριτα) και δ) η παρακώλυση να γίνεται από πρόθεση [ΑΠ 1254/1993, ΠΧρ ΜΓ.1009, ΑΠ 1009/2000 ΠΧρ ΝΑ.243].
Κοινόχρηστη εγκατάσταση που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία είναι και οι δημόσιοι και κοινοτικοί δρόμοι. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως μέχρι την τροποποίηση της διάταξης με το Ν. 4356/2015, υπήρχε ζήτημα αναφορικά με το τι αποτελεί κοινόχρηστη εγκατάσταση που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία. Συγκεκριμένα είχε κριθεί νομολογιακά (ΤριμΠλημΚιλκ 140/1994) αλλά υποστηριζόταν και από πολλούς θεωρητικούς, όπως τον Ιωάννη Μανωλεδάκη, πως ο δρόμος δεν εμπίπτει στην έννοια της εγκατάστασης κι άρα όποιος εμποδίζει τη λειτουργία αυτοκινητόδρομου δεν μπορεί να τιμωρηθεί για το συγκεκριμένο έγκλημα (ωστόσο μπορούσε να τιμωρηθεί για το έγκλημα του 431 ΠΚ). Παρόλα αυτά ο νομοθέτης πλέον ρητά συμπεριλαμβάνει τους αυτοκινητοδρόμους στις εγκαταστάσεις, των οποίων η λειτουργία αν παρεμποδιστεί, μπορεί να επισύρει ποινή φυλάκισης.
Ακολούθως, κατά το άρθρο 431 ΠΚ, όποιος παρεμποδίζει χωρίς δικαίωμα την κυκλοφορία σε τόπους κοινής χρήσης στην στεριά ή στα ύδατα ή με οποιονδήποτε τρόπο διαταράσσει ή θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της τιμωρείται με πρόστιμο ή με κράτηση μέχρι δύο μηνών, αν άλλη διάταξη δεν τιμωρεί βαρύτερα την πράξη αυτή.
Από τις πιο πάνω διατάξεις προκύπτει ότι το άρθρο 292 παρ. 1 ΠΚ προβλέπει πράξη διαφορετική από εκείνη του άρθρου 431 ΠΚ, το οποίο εφαρμόζεται στις περιπτώσεις παρεμπόδισης της κυκλοφορίας, εφ’ όσον αυτές δεν εμπίπτουν στο άρθρο 292 παρ. 1 ΠΚ, με το οποίο σκοπείται η εξασφάλιση της λειτουργίας συγκοινωνιακής "εγκατάστασης" κοινής χρήσης και η αποτροπή της παρακώλυσης των συγκοινωνιών που ενδιαφέρουν άμεσα το κοινωνικό σύνολο.
Β. Από τη διάταξη του άρθρου 189 παρ. 1 ΠΚ προκύπτει ότι για να στοιχειοθετηθεί το έγκλημα της διατάραξης της κοινής ειρήνης απαιτείται: α) συγκέντρωση στο ίδιο μέρος απροσδιόριστου αριθμού ανθρώπων, ο οποίος δεν ορίζεται στο νόμο, χωρίς όμως εναλλαγή των προσώπων αυτών, β)η συνάθροιση να είναι δημόσια, να συγκεντρώνονται δηλαδή πολλοί στο ίδιο μέρος και να μπορεί ο καθένας τους να πάρει μέρος στη συγκέντρωση και να ενωθεί με τους άλλους, χωρίς να έχει σημασία η συνάθροιση να γίνεται σε δημόσιο τόπο ή όχι, γ)το πλήθος που συναθροίσθηκε να διαπράττει βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων ή πραγμάτων με ενωμένες δυνάμεις, το οποίο σημαίνει ότι οι βιαιοπραγίες πρέπει να διαπράττονται από κοινού και όχι από ένα μόνο πρόσωπο από αυτά που συναθροίσθηκαν και δ) δόλος του δράστη που περιλαμβάνει τη γνώση του ότι ενώνεται σε δημόσια συνάθροιση πλήθους, όταν διαπράττονται βιαιοπραγίες κατά προσώπων και πραγμάτων και τη θέληση του να παραμείνει στη συνάθροιση ως μέλος της και μόνο με την παρουσία του, χωρίς να είναι ανάγκη όλοι όσοι συμμετέχουν να διαπράττουν Βιαιοπραγίες (ΑΠ 1782/1997 ΠοινΧρ 1998, 592). Επίσης, κατά τη παράγραφο 2 του ως άνω άρθρου : «οι υποκινητές και εκείνοι που εκτέλεσαν βιαιοπραγίες τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών».
Γ. Με τη διάταξη του άρθρου 186 παρ. 1 του ΠΚ ορίζεται ότι: «όποιος προκαλεί ή παροτρύνει με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον να διαπράξει ορισμένο κακούργημα, καθώς και όποιος προσφέρεται ή αποδέχεται τέτοια πρόκληση ή προσφορά, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών» ενώ σύμφωνα με τη παράγραφο 2 του ιδίου άρθρου, «όποιος προκαλεί ή παροτρύνει με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον να διαπράξει ορισμένο πλημμέλημα, καθώς και όποιος προσφέρεται γι' αυτό και όποιος αποδέχεται τέτοια πρόσκληση ή προσφορά τιμωρείται με την ποινή που προβλέπεται για το σχεδιαζόμενο πλημμέλημα ελαττωμένη κατά το άρθρο 83. Για την ποινική δίωξη του αδικήματος αυτού, απαιτείται έγκληση του προσώπου κατά του οποίου σχεδιαζόταν η τέλεση του πλημμελήματος, αν το υπό εκτέλεση πλημμέλημα διώκεται κατ` έγκληση».
Για τη στοιχειοθέτηση του υπό της ανωτέρω διατάξεως προβλεπομένου ιδιωνύμου (έναντι των περί ηθικής αυτουργίας διατάξεων, βλ. Σταμάτη Συρροή σελ.107) και υπαλλακτικώς μικτού εγκλήματος απαιτείται η, με οποιονδήποτε τρόπο, πρόκληση ή παρότρυνση κάποιου να διαπράξει ένα πλημμέλημα. Η πρόκληση αποτελεί δήλωση του δράστη με την οποία επιζητείται να πεισθεί έτερο πρόσωπο για τη διάπραξη ενός πλημμελήματος, ενώ παρότρυνση είναι απλώς η προσπάθεια επίδρασης επί της βουλήσεως του ετέρου, προκειμένου αυτός να τελέσει ένα πλημμέλημα. Η πρόκληση δύναται να λάβει τη μορφή συμβουλής, διαταγής, απειλής κ.λ.π., ενώ η παρότρυνση δύναται να γίνει με οποιονδήποτε τρόπο όπως π.χ. με ενθάρρυνση, υποδείξεις, συστάσεις, συμβουλές κ.λ.π. Τετελεσμένο είναι το έγκλημα άμα τη προκλήσει ή τη παροτρύνσει έστω και αν αυτές έμειναν χωρίς αποτέλεσμα, δηλαδή άμα ο προκαλούμενος λάβει γνώση της προκλήσεως ή παροτρύνσεως προς τέλεση του πλημμελήματος. Η πρόκληση ή η παρότρυνση τιμωρείται ακόμη και αν ο προσκαλούμενος δεν ανταποκριθεί καν σε αυτή, δηλαδή ακόμη και αν την απορρίψει αμέσως.
Δ. Όπως προαναφέρθηκε, η δημιουργία μόνιμου καταυλισμού φιλοξενίας δεν είναι σύννομη σε απόσταση μικρότερη των 30 χλμ. από τα σύνορα και επίσης, είναι σαφές ότι αυτό απαγορεύεται και από το νόμο (Ν. 2160/1993) για τα τουριστικά καταλύματα.
Ε. Η μη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του Ν. 3907/2011 καθώς και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) καθώς και η έλλειψη εναρμόνισης με αυτές συνηγορούν υπέρ της δραματικής κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα μας και εν προκειμένω ο Δήμος Παιονίας, καθώς οι δομές είναι ανοργάνωτες ή ακατάλληλες ή παράνομα υφιστάμενες, ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια καραδοκεί και το πλέον σημαντικό που απορρέει από τη μη τήρηση του εν λόγω νόμου είναι ότι δεν υφίσταται επαρκής έλεγχος και εποπτεία των διαφόρων ανθρωπιστικών οργανώσεων που δρουν στους καταυλισμούς των προσφύγων, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ανεξέλεγκτες, παράνομες, αντισυμβατικές και εγκληματικές δράσεις από άτομα που ισχυρίζονται ότι υπάγονται σε αυτές.
Επειδή, παρ’ όλες τις συνεχείς και επανειλλημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων του Δήμου Παιονίας και των εκπροσώπων αυτού στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της χώρας, δεν έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα τα προσήκοντα νόμιμα μέτρα για την πάταξη της ως άνω εγκληματικής καταστάσεως, με αποτέλεσμα αυτή να επιδεινώνεται ολοένα και περισσότερο.
Επειδή με δόλο, δια πράξεων ή παραλείψεων, λαμβάνουν χώρα πλείστα αδικήματα ενόψει των προαναφερθέντων πραγματικών περιστατικών.
Επειδή έχω έννομο συμφέρον ως Έλληνας πολίτης και ως ο νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου Παιονίας, προκειμένου να προβώ στη παρούσα.
Επειδή οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται από το Νόμο.
Για όλους τους παραπάνω αναφερόμενους λόγους και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου
ΑΙΤΟΥΜΑΙ
-Την ποινική δίωξη και τιμωρία παντός υπευθύνου, κατά τα άρθρα 45-49 ΠΚ για τα εγκλήματα που περιγράφονται στη παρούσα καθώς και για όσα τυχόν Εσείς διαπιστώσετε κατά τη διεξαχθείσα από Εσάς έρευνα και
-όπως διενεργήσετε κατεπειγόντως κάθε νόμιμη πράξη με την κατεπείγουσα συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων αρμοδίων αρχών και κατά κύριο λόγο των αστυνομικών αρχών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αμέσως και επιτυχώς η προπεριγραφείσα δραματική κατάσταση.
Σας δηλώνω ότι βρίσκομαι στη διάθεσή Σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία, διευκρίνιση και παροχή σχετικών εγγράφων και επιφυλάσσομαι να γνωστοποιήσω μάρτυρες στη πορεία της προδικασίας.
Τέλος, ζητώ να μου χορηγήσετε επικυρωμένο αντίγραφο της παρούσας μηνυτήριας αναφοράς μου.







taxalia