Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ακόμη αρνούνται να συζητήσουν για το χρέος της Ελλάδας

grxreos


Το "Κουαρτέτο" αφού πρώτα εφάρμοσε τα σκληρότερα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί ποτέ σε ανεπτυγμένη χώρα αποφάσισε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελσκουλέσκου να μιλήσει για την αναγκαιότητα της ελάφρυνσης του χρέους. Σύμφωνα με πηγές του voicenews.gr η σιδηρά κυρία είπε πως προκειμένου το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο Ελληνικό Πρόγραμμα, η Ελλάδα «πρέπει να αντιμετωπίσει ένα αριθμό προκλήσεων». Ανάμεσα στις προκλήσεις αυτές ανέφερε ξανά την ελάφρυνση του χρέους. Από την πλευρά του, ο Ντέκλαν Κοστέλο της Κομισιόν είπε ότι το Ταμείο είναι αυτό που θα πάρει την απόφαση για να λάβει μέρος ή όχι στο Ελληνικό Πρόγραμμα. Είπε χαρακτηριστικά: "Αλλά για εμάς η παρουσία του ΔΝΤ είναι κρίσιμη". Σύμφωνα με πληροφορίες απαιτούνται πολλές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα, επεσήμανε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα Ντέλια Βελκουλέσκου, μιλώντας σε επενδυτικό συνέδριο στη Νέα Υόρκη. Τέλος σύμφωνα με τηλεγράφημα του Bloomberg, το στέλεχος του ΔΝΤ υποστήριξε την πάγια θέση του Ταμείου, περί της ανάγκης μίας αξιοσημείωτης απομείωσης του Δημόσιου Χρέους. Όπως ανέφερε οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής στο μέτωπο αυτό δεν ήταν ικανές να αποκαταστήσουν τη βιωσιμότητα του Δημόσιου Χρέους της χώρας.









voice news

Να γιατί το ΝΑΤΟ εξοπλίζει την Τουρκία και όχι την Ελλάδα

nato



Είναι γνωστό ότι η Τουρκία βρίσκεται διαρκώς ένα βήμα μπροστά από την Ελλάδα, όσον αφορά το εξοπλιστικό της πρόγραμμα και αυτό πάντα με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ, με πρόσφατο παράδειγμα την τοποθέτηση της Τουρκίας σε 2 νευραλγικές θέσεις για τη Συμμαχία.
Το ερώτημα του γιατί η Ελλάδα βρίσκεται διαρκώς πίσω από την Τουρκία στο ΝΑΤΟ, έρχονται να απαντήσουν διάφοροι πολεμικοί αναλυτές, οι οποίοι βρίσκουν τις ρίζες του προβλήματος να εκτείνονται βαθιά στο πολιτικό σύστημα και την κουλτούρα της χώρας μας.
Σύμφωνα με πηγές του voicenews.gr, βασικό αγκάθι στις σχέσεις της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ είναι η τοποθέτηση "αδαών" προσώπων σε θέσεις ευθύνης, αφού κάθε νέα κυβέρνηση τοποθετεί άτομα σε καίριες θέσεις δίχως να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις - εμπειρία για να μπορέσουν να λάβουν μέρος στα εκάστοτε συνέδρια της συμμαχίας.
Επιπλέον, το πρόβλημα δεν είναι περιορισμένο στο πολιτικό τμήμα, αφού και πολλά ανώτερα μέλη του στρατού υπολείπονται των προβλεπόμενων προσόντων για την αλληλεπίδραση με τα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ.
Τέλος, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα σε επίπεδο διπλωματίας, με τους υπεύθυνους να μην μπορούν να κάνουν τις αναμενόμενες διπλωματικές κινήσεις - προσεγγίσεις, ώστε να μεταβιβάσουν τα ελληνικά προβλήματα - συμφέροντα με έναν τρόπο που θα γινόταν ακουστός από τα λοιπά μέλη της Συμμαχίας.
















voice news

Βόμβα!Η Ρωσία ξεσκεπάζει την Τουρκία…

tourkia


 Αποφάσισε η Ρωσία να μην αφήσει σε ησυχία την Τουρκία και το έκανε πράξη. Σας είχαμε ξαναγράψει σε άρθρο μας πως θα έβγαινε στη φόρα το λαθρεμπόριο ηρωίνης και τα γεγονότα το επιβεβαιώνουν. Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Δίωξης Ναρκωτικών της Ρωσίας ανέλαβε την αποστολή να ξεσκεπάσει το βρώμικο παιχνίδι της Τουρκίας στα Βαλκάνια. Το voicenews.gr εξασφάλισε την δήλωση του Ρώσου Βίκτορ Ιβάνοφ που έκανε σε τοπικά ΜΜΕ και είναι η εξής: 
«Σε αυτή την περίπτωση, το λαθρεμπόριο πετρελαίου συμπίπτει με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, μόνο που έχουν διαφορετικούς προορισμούς. Εάν η αφγανική ηρωίνη περνά μέσω Τουρκίας και στη συνέχεια στα βαλκανικά κράτη και στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το πετρέλαιο ρέει μέσα στην Τουρκία».
tourkiadio

Σε συνέχεια έδωσε αριθμούς κερδών από όλο αυτό το λαθρεμπόριο που αγγίζουν τα 150 εκ δολάρια το χρόνο τονίζοντας πως η Τουρκία σαν χώρα ήταν και θα είναι πάντα ο μεσάζοντας για το λαθραίο εμπόριο ηρωίνης και πετρελαίου.







voice news

Βόμβα από ΔΝΤ! Ζητάει μείωση συντάξεων...

DNT1


Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.rgr και παρά το γεγονός ότι οι δανειστές διαμηνύουν ότι έχουν εκπλαγεί ευχάριστα, εντούτοις το ΔΝΤ έχει αναλάβει και πάλι να κάνει τον «κακό» της όλης υπόθεσης, που αφορά τις συντάξεις και το νέο ασφαλιστικό. 
Οι αρμόδιοι φορείς, λοιπόν, του ΔΝΤ επιμένουν σε περικοπές συντάξεων με την εισαγωγή του νέου ασφαλιστικού. Η Ντέλια Βελκουλέσκου, εκπρόσωπος του ΔΝΤ, χαρακτηριστικά δήλωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη σειρά από προκλήσεις, μια από τις οποίες αποτελεί και σημαντική μείωση του χρέους. Για να καταστεί αυτό δυνατόν, φυσικά, είναι απαραίτητες κάποιες αλλαγές, οι οποίες είναι αλληλένδετες με την ελάφρυνση του χρέους, με πιο σημαντική τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, η οποία θα επιφέρει όμως σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές των συνταξιούχων σε όλα τα επίπεδα. Άλλη μια πληγή λοιπόν για τους ήδη ¨πονεμένους» συνταξιούχους, οι οποίοι πλήττονται συνεχώς από δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα.






voice news

Προδοσία! Άνοιξαν κερκόπορτα…

kerkoporta

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το voicenews.gr, η Τουρκία και η ΕΕ άνοιξαν το πρώτο εδώ και δύο χρόνια θεματικό κεφάλαιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, κάνοντας πράξη την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, σχετικά με την επανενεργοποίηση της διαδικασίας. Το κεφάλαιο 17 έχει να κάνει με την οικονομική και νομισματική πολιτική, ενώ δίνει έμφαση στα οικονομικά κριτήρια του Μάαστριχτ που αφορούν το έλλειμμα και το χρέος, όπως επίσης και την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας. Αίσθηση έκανε το γεγονός ότι η Τουρκία εκπροσωπήθηκε από τρία συνολικά μέλη της κυβέρνησης, εκ των οποίων και ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Σιμσέκ, ο οποίος, μάλιστα, δεν λησμόνησε να υπογραμμίσει κατά την τοποθέτησή απέναντι στον Τύπο πως η Τουρκία έχει σκοπό «να κάνει το παν για να ολοκληρώσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις». Ο μόνος στόχος της Άγκυρας είναι η πλήρης ένταξη στη ΕΕ, κάτι το οποίο τονίστηκε και από τους υπουργούς Βολκάν και Τσαβούσογλου. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα μέλη της τουρκικής κυβέρνησης φάνηκε ότι ήρθαν σε δύσκολη θέση, όταν ρωτήθηκαν δημόσια σχετικά με τις επιδρομές σε τουρκικές εφημερίδες, αλλά και τις συλλήψεις δημοσιογράφων. Ο Γιάν Άσελνμπορν, μάλιστα, έσπευσε να τονίσει δημόσια πως έκανε ειδική αναφορά όσο αφορά τις υποχρεώσεις της Τουρκίας και τα πολιτικά κριτήρια κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου.








voice news

Έρχεται η καταστροφή του Παγκόσμιου Οικονομικού Συστήματος…

pos
 Δεν πρόκειται για μια κρίση μόνο του πολιτικού συστήματος , αλλά σύμφωνα με τον Jeff Berwick είναι η ολική κατάρρευση του Παγκόσμιου Οικονομικού Συστήματος. Το voicenews.gr χωρίς να υιοθετεί την άποψη του σας παραθέτει το βίντεο-ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε ο εν λόγω οικονομικός αναλυτής που μετά από την δημοσίευσή του, που παρουσιάστηκε σε μια από τις μεγαλύτερες εκπομπές σε τηλεθέαση την Αμερική, του έδωσαν τον τίτλο του ''αναρχικού'' ...Κι αυτό επειδή περιγράφει αναλυτικά πως βάσει της κλιμάκωσης των γεγονότων οδηγούμαστε με χειρουργική ακρίβεια στον γκρεμό στον οικονομικό τομέα παγκοσμίως. Τονίζει πως όλα ξεκινούν από την ανεξέλεγκτη κακοδιαχείριση των χρημάτων παγκόσμια και κυρίως από την Αμερική… Παρακολουθήστε το και δώστε ιδιαίτερη σημασία στα λεγόμενα του..








voice news

Αυτό που Γίνεται στην Ελλάδα, Είναι ένα Καλά Οργανωμένο Σχέδιο… Οι Αποδείξεις Υπάρχουν…


ΤΣΙΠΡΑΣ
Συνέχεια λέω ότι αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, είναι ένα καλό οργανωμένο σχέδιο. Οι αποδείξεις υπάρχουν, αλλά δυστυχώς, κανείς δεν ανοίγει τα μάτια να δει την αλήθεια.
Είναι σα να είμαστε υπνωτισμένοι και οτιδήποτε και να συμβεί, εμείς πιστεύουμε ότι γίνετε κάτι διαφορετικό, παρόλο που είναι τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα.
Το σενάριο έχει παιχτεί τόσες φορές, και τόσες χώρες του κόσμου, αλλά εμείς δυστυχώς συμπεριφερόμαστε σαν να είναι η πρώτη φορά που τα βλέπουμε αυτά.
Δε θα πω για τα αεροδρόμια, που είναι τόσο ξεκάθαρο αυτό που συμβαίνει!
Οι ισχυροί της γης καταστρέφουν την οικονομία χώρας που έχει «ασημικά» (στην προκυμμένη περίπτωση τα αεροδρόμια, αλλά στη λέξη ασημικών μπορείτε να βάλε λιμάνια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ… κλπ), οι αφέντες (Γερμανοί) είναι ανένδοτοι για οποιαδήποτε αλλαγή του προγράμματος (μνημονίου), οι Έλληνες πουλημένοι πολιτικοί, που δήθεν έκαναν διαπραγμάτευση, πωλούν τα αεροδρόμια σε τιμή ευκαιρίας. Τότε έρχεται Γερμανική εταιρία (δηλαδή εταιρία της χώρας που σε πολέμησε ανελέητα για να εφαρμόσεις το δήθεν πρόγραμμα χωρίς οίκτο), να αγοράσει τα αεροδρόμιο σε τιμή ευκαιρίας και να τα εκμεταλλευτεί για 40 χρόνια. Αν δε γνωρίζετε η γερμανική Hochtief, που διαχειρίζεται το Ελ.Βενιζέλος, χρωστάει 800 εκατ. ευρώ φόρους στο Δημόσιο! Άρα, η Γερμανική Fraport πόσα θα χρωστάει μετά από 40 χρόνια; Το απόλυτο ξεπούλημα!
Ας πάμε τώρα το απόλυτο σχέδιο!
Πριν βγει ο Σύριζα στην εξουσία, κατέβαινε στις εκλογές και τα εξής συνθήματα: «Σκίζω τα μνημόνια», «καταργώ τα μνημόνια με ένα νόμο», «Go Home Merkell» και φυσικά «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Αυτά όμως άλλαξαν μετά τις εκλογές όπως γνωρίζουμε όλοι.
Ας πάμε στο περιβόητο σύνθημα: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»
Πολλοί, όταν άκουσατε για πλειστηριασμούς και κόκκινα δάνεια θα αναρωτηθήκατε: «Καλά, τι θα το κάνει η τράπεζα το δυάρι στα Πατήσια;» Εδώ σας θέλω…. (για να δείτε πόσο οργανωμένο είναι το σχέδιο, και πόσο πουλημένοι προδότες είναι οι Έλληνες πολιτικοί!
Τα βήματα ήταν τα εξής:
1) Έχει ξεκινήσει η «κρίση» λαθρομετανάστευσης στην Ευρώπη. Κρίση-δημιούργημα, που δεν είναι άλλη από εισαγωγή φτηνών εργατών στις Ευρωπαϊκές χώρες. Οι ισχυροί της Ευρώπης θέλουν φτηνά εργατικά χέρια, και μόνο αν εισάγουν εργάτες θα μπορεί να το πετύχουν αυτό. Πως γίνετε η Ελλάδα να έχει 40% ανεργία, η Ευρώπη να καταστρέφετε οικονομικά, αλλά παρόλο αυτά να επιτρέπουμε εισαγωγή λαθρομεταναστών; Η απάντηση είναι απλή: ΦΤΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ! Τα πάντα είναι ΚΕΡΔΟΣ και ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ. Αν πραγματικά ήθελαν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, θα τους δίνανε οδηγίες να πάνε σε hotspot κάπου στην Τουρκία. Αλλά ο σκοπός είναι η εισαγωγή φτηνών εργατών στην Ευρώπη.
Άρα η λαθρομετανάστευση θα συνεχιστεί ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!
Μέχρι να Ισλαμοποιηθεί τελείως η Ευρώπη, και μαζί η Ελλάδα. Πολλοί πιστεύουν ότι στην Ελλάδα δε θα δούμε ποτέ φαινόμενα Γαλλίας και Αγγλίας, αλλά όλα είναι θέμα χρόνου και μαθηματικών. Κάποια στιγμή θα είναι περισσότεροι από μας, τότε να δω τι θα λέτε. Με την παράνομη εισβολή, και όπως είδαμε όλοι, την παράνομη παραμονή (αφού κανείς δε θέλει Πακιστανούς και Μαροκινους – αλήθεια, η Ισπανία δεν είναι απέναντι από το Μαρόκο; Αυτοί έχουν πόλεμο; Αν γράψεις Morocco στο tripadvisor, εμφανίζεται ως Top 25 Destinations to visit! Άρα, ο Μαροκινός, που πάει;;;; Θα σας πω εγώ: Λέγεται: Ανταλλαγή πληθυσμού και φτηνά εργατικά χέρια! Άρα, σε μικρό χρονικό διάστημα οι παράνομοι εισβολείς θα είναι περισσότεροι από τον γηγενή πληθυσμό, και τότε… καληνύχτα ελευθερία.. γεια σου μεσαίωνας!
2) Κερδίζει ο Σύριζα τις εκλογές με το σύνθημα: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»
3) Ανακοινώνει πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας.
Μετά την ανακοίνωση, μερικοί βουλευτές το παίζουν καραγκιόζηδες αντιδρώντας στο νόμο αυτό. Να ξέρετε ότι αυτό (η αντίδραση δηλαδή) είναι και αυτό μέρος του σχεδίου. Πάντα θα βρεθούν κάποιοι βουλευτές που θα «αντιδράσουν». Οι λεγόμενοι καραγκιόζηδες που προέρχονται από όλα τα κόμματα.
4) Αποφασίζει η κυβέρνηση του Τσίπρα να πουλήσει τα κόκκινα δάνεια στα distressed funds. Δηλαδή, κρατάει την υπόσχεσή του ο Τσίπρας, οι κατοικίες μας δεν πάνε στους τραπεζίτες, αλλά σε εταιρίες εκμετάλλευσης ακινήτων, στις οποίες θα αναθέσει η τράπεζα τη διαχείριση του δυαρίου στα Πατήσια (και όλων των άλλων σπιτιών που θα κατασχεθούν). Κατόπιν απαίτησης της ΕΚΤ στον πλειστηριασμό το Fund θα αγοράσει όλα τα σπίτια σε τιμές ευκαιρίας!
5) Η Ελληνική προδοτική κυβέρνηση ανακοινώνει ότι θα δοθούν επιδόματα ενοικίου στους κακόμοιρους «πρόσφυγες». Μη μπερδεύεστε, Σύριοι υπάρχουν ελάχιστοι πλέον. Οι περισσότεροι είναι Πακιστανοί, Μαροκινοί, από Μπαγλαντές, κλπ. Αυτοί θα πάρουν τα επιδόματα ενοικίου!… οι οποίοι δεν είναι πρόσφυγες, αλλά παράνομοι εισβολείς!
6) Η εταιρία που θα διαχειριστεί τα καινούργια σπίτια που έχει πάρει σε τιμές ευκαιρίας θα βγάλει πολλά χρήματα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιδότησης κατοικίας για τους «πρόσφυγες» , απορροφώντας τα σχετικά κονδύλια που έχουν ήδη δεσμευτεί για την Ελλάδα!
Και έτσι το δυαράκι, και το κάθε δυαράκι, θα βγάλει πολλά λεφτά!
Στην ουσία…Φέρτε επιπλέον Πακιστανούς, και πάρτε τα σπίτια από τους Έλληνες!
Αφού αν θέλετε να παίρνετε Ευρωπαϊκά κονδύλια επιδότησης κατοικίας για πρόσφυγες, πρέπει να έχεις λαθρομετανάστες να ζουν στα σπίτια.
Άρα, μία εταιρία θα «κλέψει» στην ουσία καμιά 300ρια διαμερίσματα. Αυτά τα σπίτια θα τα πάρει από Έλληνες που λόγω της κρίσης αδυνατούν να πληρώσουν το δάνειό τους. Δεν είναι εγκληματίες, απλά είναι άνθρωποι που η κακή οικονομική κατάσταση τους έφερε σε δύσκολη θέση. Όταν η οικονομία πήγαινε καλά και είχαν καλή δουλειά, αποφάσισαν να πάρουν δάνειο και να αγοράσουν σπίτι. Με την κρίση όμως, τα βγάζουν πέρα δύσκολα. Έτσι, αυτά τα διαμερίσματα θα πάρει η εταιρία με τους πλειστηριασμούς. Και θα τα πάρει σε τιμή ευκαιρίας!
Τότε, η εταιρία αυτή θα τα νοικιάσει σε λαθρομετανάστες. Και ποιος θα πληρώνει; Η Ευρώπη φυσικά, με διάφορα κονδύλια. Η ίδια Ευρώπη που δεν χαλαρώνει το χρέος, η ίδια Ευρώπη δεν βοηθά τους Έλληνες που αντιμετωπίζουν κρίση. Η ίδια Ευρώπη που γίνει χρήματα στην Τουρκία (παρόλο που όλοι λένε ότι συνεργάζονται με τους τρομοκράτες του ISIS). Αυτή η Ευρώπη θα δίνει κονδύλια για εκοίκια λαρθραίων, γιατί ο σκοπός της Ευρώπης είναι τα φτηνά εργατικά χέρια.
Άρα, θα γεμίσει όλη την Ευρώπη σε γκέτο φτηνών εργατών.
Σκεφτείτε τι έχει να γίνει σε μερικά χρόνια. Όταν αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ. Όταν η κρίση θα γίνει χειρότερη. Τα σπίτια των Ελλήνων θα πάνε στα χέρια εταιριών που θα τα νοικιάζουν με λαθρομετανάστες, και με τη σειρά τους, οι εταιρίες θα πληρώνονται με Ευρωπαϊκά κονδύλια! Και μιλάμε για ΠΟΛΛΛΛΑΑΑ ΛΕΦΤΑ!
Και σε όλο αυτό το σχέδιο…. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ… ήταν συνεταίρες!
Σκεφτείτε το λίγο… το απόλυτο σχέδιο ε;;
Στην ουσία, αν ο Τσίπρας δεν άλλαζε το νόμο για τους πλειστηριασμούς και δεν θα πούλαγε τα κόκκινα δάνεια, τίποτα από όλα αυτά δε θα ήταν πραγματοποιήσιμα.
Άρα, ποιος είναι ο προδότης;
Κλείνοντας θα πω και πάλι, οι ισχυροί δε θέλουν ούτε πατρίδες, ούτε σύνορα, ούτε έθνη.
Θέλουν καταναλωτές, που θα πληρώνουν φόρους, πρόστιμα, επιτόκια, υπηρεσίες.
Φτηνά εργατικά χέρια, οικονομικοί δούλοι, χωρίς κριτική σκέψη.
Ο Σύριζα είναι το πουλημένο κόμμα αναρχικών του 3% που τους πήγαν στο 30% για να εκτελέσει τις εντολές της ελίτ, αφού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είχαν πλέον χάσει τη δύναμή τους. Οι ισχυροί έπρεπε να βρουν την επόμενη μαριονέτα, και αυτή δεν ήταν άλλη από τον Αλέξη Τσίπρα. Έκαναν την Αριστερά μόδα, και σιγά σιγά καταστρέφει την Ελλάδα. Ό,τι έχει μείνει όρθιο δηλαδή. Ξεπουλάει τα πάντα και διαλύει ό,τι πατριωτικό έχει μείνει. Οι προδότες, άθεοι, ανθέλληνες, εθνομηνενιστές, κλέφτες και απατεώνες έχουν ένα σκοπό μόνο: Την ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδας και την υποδούλωση των Ελλήνων.
Όλα γίνονται μπροστά στα μάτια μας, αλλά εμείς δυστυχώς κοιμόμαστε…
.. και όταν θα ξυπνήσουμε… θα είμαστε δούλοι!
ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ STROUTHOKAMILOS

Τσακαλώτος και Σταθάκης Γελούν σε Βάρος των Ελλήνων… Συμφώνησαν στα Μουλωχτά και την πώληση της Α’ Κατοικίας στα «Κοράκια»


Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Στάθακης 2
Η ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ (!!!) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ… ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΚΟ… ΑΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΑΘΕΟΥΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ… ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ… ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΌΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ…
Κρύος ιδρώτας λούζει χιλιάδες οφειλέτες με δάνεια στο… κόκκινο, με την κυβέρνηση να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης σε ξένα funds ακόμη και στεγαστικών δανείων που αφορούν στην πρώτη κατοικία.
Παγίδες κρύβει το πρόσφατο deal που έκλεισαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Οικονομικών, Γ. Σταθάκης και Ευ. Τσακαλώτος, που θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία αγοράς «κόκκινων» δανείων με τη συμμετοχή τραπεζών, funds, εταιριών διαχείρισης, αλλά και μεταβίβασης απαιτήσεων.
Αναστολή
Οπως ανέφερε στον «Ελεύθερο Τύπο» ο δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς, η συμφωνία κυβέρνησης-πιστωτών κάνει λόγο για προσωρινή εξαίρεση (αναστολή αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του νόμου έως 15.2.2016) από το καθεστώς των πωλήσεων και όχι για ρητή απαγόρευση των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, των καταναλωτικών δανείων-καρτών, των δανείων με υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης στην πρώτη κατοικία, καθώς και των δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αυτών με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Θα χρωστούν σε εισπρακτικές
Αυτό σημαίνει πως ακόμη και οι οφειλέτες που έχουν μπει στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη για να σώσουν το σπίτι τους μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με τα… κοράκια. Εφόσον δηλαδή βγει στο…σφυρί το δάνειό τους, θα πρέπει να λογοδοτήσουν στα funds αντί των τραπεζών, δηλαδή θα βρεθούν να χρωστούν στις εισπρακτικές εταιρίες-αρπακτικά. Μέσα στο νόμο αναφέρεται ότι για τα δάνεια που βρίσκονται σε καθεστώς δικαστικής διεκδίκησης ή έχουν επιδικασθεί ποσά, δεν απαιτείται όχληση για ρύθμιση πριν από την πώληση των δανείων.
Σε κάθε περίπτωση, δεν θα μπορούσαν να πουληθούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια πρώτης κατοικίας πριν από τις 15 Φεβρουαρίου του 2016 για όσους έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης στο νόμο Κατσέλη, καθώς και για αυτούς που θα κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015. Κι αυτό καθώς 14 Φεβρουαρίου του 2016 λήγει η εξάμηνη περίοδος στο πλαίσιο της οποίας οι δανειολήπτες που έχουν προσφύγει στο νόμο Κατσέλη και η υπόθεσή τους εκκρεμεί θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου τα δικαιολογητικά τους.
Βλέπουν… βίλες
Υπενθυμίζεται πως από τις αρχές του έτους θα μπορούν να πουληθούν σε εταιρίες μεταβίβασης απαιτήσεων μη εξυπηρετούμενα δάνεια, εφόσον δεν εξυπηρετούνται για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών. Προς το παρόν, από τις αρχές του 2016 θα επιτρέπεται η πώληση «κόκκινων» δανείων των μεγάλων επιχειρήσεων και των στεγαστικών ή μη καταναλωτικών δανείων που δεν έχουν υποθήκη ή προσημείωση στην πρώτη κατοικία, αλλά σε άλλο ακίνητο του δανειολήπτη (π.χ. εξοχικές κατοικίες). Ηδη φορείς της αγοράς αναφέρουν πως κάποια distress funds έχουν βάλει στο στόχαστρο κάποιες βίλες που μπορούν να εξελιχθούν σε πολυτελείς εξοχικές κατοικίες ξένων.

15 Δεκεμβρίου 2015… ΚΙΝΔΥΝΟΣ… Σφίγγει ο κλοιός… Τι αλλάζει από σήμερα


Σφίγγει ο κλοιός της Εφορίας για τις 100 δόσεις
ΔΩΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ…
Εκτός ρύθμισης των εκατό δόσεων κινδυνεύουν να βρεθούν χιλιάδες οφειλέτες στο βαθμό όπου δημιουργούν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές και τις αφήνουν στην τύχη τους, χωρίς να τις εξοφλήσουν μέσα σε τριάντα ημέρες από τη λήξη προθεσμίας πληρωμής ή χωρίς να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των δώδεκα δόσεων.
Τυπικά, από σήμερα 15 Δεκεμβρίου, ενεργοποιούνται οι διατάξεις οι οποίες ψηφίστηκαν στο πλαίσιο του σετ προαπαιτουμένων του Νοεμβρίου και το χρονικό περιθώριο των τριάντα ημερών ισχύει από την επομένη όπου μια νέα οφειλή καθίσταται ληξιπρόθεσμη.
Μέχρι σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών «ντριπλάροντας» στις απαιτήσεις των δανειστών είχε καθιερώσει περιθώριο τριάντα ημερών από την ώρα που θα λάμβανε ο οφειλέτης, ειδοποιητήριο με το οποίο θα του γνωστοποιούνταν η ύπαρξη νέας ληξιπρόθεσμης οφειλής.
Οι δανειστές απαίτησαν και πέτυχαν να σφίξει το κοστούμι των ρυθμισμένων οφειλών. Ετσι, οι διατάξεις οι οποίες ψηφίστηκαν ορίζουν ότι όσοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και επιθυμούν να μην χάσουν τα ευεργετήματα που προσφέρει, θα πρέπει να εξοφλούν ή να ρυθμίσουν εντός 30 ημερών όλες τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, από ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ έως φόρους εισοδήματος (όταν με το… καλό βγουν τα νέα εκκαθαριστικά).
Σε διαφορετική περίπτωση όχι μόνο θα χάνουν τη ρύθμιση, αλλά θα αναβιώνουν και πρόστιμα και προσαυξήσεις οι οποίες έχουν διαγραφεί.
Πρακτικά, η ενεργοποίηση των διατάξεων σημαίνει πως εάν ένας οφειλέτης με ρυθμισμένα χρέη, αφήσει απλήρωτη τη δόση του ΕΝΦΙΑ που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2015, τότε ή θα πρέπει να ρυθμίσει το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος του έως τις 30 Ιανουαρίου ή να πληρώσει με τις προσαυξήσεις την οφειλή του έως το ίδιο διάστημα, για να μην απωλέσει τη ρύθμιση των εκατό δόσεων.
Σημειώνεται ότι από την 1η Ιουλίου 2016 τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο, καθώς το χρονικό περιθώριο των 30 ημερών περιορίζεται σε 15 ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2018 προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης είναι η εξόφληση των νέων οφειλών εντός της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους.








hellasforce