Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Ενα ΑΡΘΡΟ-ΦΩΤΙΑ που Πρέπει να Διαβαστεί… Το ΛΑΘΟΣ και Γιατί στο τέλος θα κερδίσει η Ελλάδα…


Το λάθος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τα Σκόπια και γιατί στο τέλος θα κερδίσει η Ελλάδα;
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Ο μακαρίτης ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε προβλέψει τη δεκαετία του ’90 ότι σε δέκα χρόνια δεν θυμάται κανένας το πρόβλημα που δημιούργησαν οι Σκοπιανοί με την ανεδαφική και απαράδεκτη επιμονή τους ότι είναι «Μακεδόνες». Στην πραγματικότητα δεν είναι, καθαροί Σλάβοι είναι, και θα συνεχίσουν να είναι όσα αγάλματα και αν κτίσουν του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Απίστευτες καταγγελίες ΠΟΕΣ για την απόπειρα “κλωνοποίησής” της!


Προσφυγή στη Δικαιοσύνη η οποία στις 8 Ιουνίου θα κρίνει τις απίστευτες καταγγελίες της ΠΟΕΣ για την απόπειρα “κλωνοποίησής” της. Αν τα όσα καταγγέλονται αποδειχτούν και δικαστικά θα πρέπει να απασχολήσουν λογικά και ηγεσίες Γενικών Επιτελείων. Για κάποιους δε ανοίγουν θέματα σοβαρά πλέον για αβλεψίες (;), απροσεξίες (;) και συνεργασίες (;)

Γιατί ο πονηρός Σόϊμπλε μιλά για φορολόγηση των Ελλήνων εφοπλιστών!


Ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε φόρεσε “φυσεκλίκια” και κάνει κριτική από…αριστερά στην ελληνική κυβέρνηση! Είπε ο πονηρός Γερμανός ότι η ελληνική κυβέρνηση ρίχνει τα βάρη στους αδύναμους οικονομικά και αποφεύγει να φορολογήσει τους Έλληνες εφοπλιστές!

Tρομακτική αναφορά που παρουσιάστηκε στο τουρκικό υπουργικό συμβούλιο > ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΟ 15% ΤΗΣ… «ΙΣΝΤΑΜΠΟΥΛ»

Tρομακτική αναφορά που παρουσιάστηκε στο τουρκικό υπουργικό συμβούλιο > ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΟ 15% ΤΗΣ… «ΙΣΝΤΑΜΠΟΥΛ»

Μια πραγματικά τρομακτική αναφορά που παρουσιάστηκε στο τουρκικό υπουργικό συμβούλιο κάνει λόγο για επικείμενο σείσιμο της τάξης των 7 ρίχτερ στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, με συνέπεια να καταρρεύσει αμέσως το 15% τον κτιριακών κατασκευών, ενώ περίπου 600 χιλιάδες σπίτια θα σωριαστούν σε ερείπια.

Μεγάλο κύκλωμα Πακιστανών διακινεί μετανάστες στη Βόρεια Ελλάδα




Συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα που μετέφεραν πέντε αλλοδαπούς

Καθημερινά είναι πλέον τα φαινόμενα εντοπισμού Πακιστανών διακινητών στη Βόρεια Ελλάδα. Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 31 και 26 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

O τελικός λογαριασμός σε φόρους και εισφορές προς τον ΕΦΚΑ







Βαρύς βγαίνει ο τελικός λογαριασμός σε φόρους και εισφορές προς τον ΕΦΚΑ που καλούνται να πληρώσουν από φέτος 
εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, καθώς οι τελικές επιβαρύνσεις όπως προκύπτουν από τις δηλώσεις που υποβάλλουν φτάνει μέχρι και το 72,45% του εισοδήματος.
Το κύριο βάρος δε των επιβαρύνσεων αυτών προέρχεται από τις εισφορές του ΕΦΚΑ που για τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα εκτινάσσεται σε διπλάσια και τριπλάσια ποσά από αυτά που οι ίδιοι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι πλήρωναν μέχρι το 2016.
Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, με βάση τις πραγματικές εκκαθαρίσεις φόρου και εισφορών που βγάζουν οι φετινές δηλώσεις.
Στο πρώτο παράδειγμα μία ομόρρυθμος εταιρία (Ο.Ε.) με δύο μέλη και κέρδη (έσοδα μείον έξοδα) 30.119 ευρώ το 2016 καλείται να πληρώσει το 60,4% σε φόρους και εισφορές το 2017. Το κάθε μέλος από μηνιαίο εισόδημα 1.250 ευρώ καταλήγει να πληρώνει τα 755 ευρώ σε φόρους και εισφορές και μένουν 495 ευρώ καθαρά τον μήνα.
Στο δεύτερο παράδειγμα ένας φαρμακοποιός με κέρδη (έσοδα μείον έξοδα) 60.244 ευρώ το 2016 καλείται να πληρώσει για το 2017 το 72,45% του εισοδήματος σε φόρους και εισφορές. Και εδώ τη μεγάλη «ζημιά» την κάνουν οι εισφορές στον ΕΦΚΑ, καθώς η τελική πραγματική ασφαλιστική επιβάρυνση για φέτος φτάνει στα 15.000 ευρώ, όταν το 2016 ήταν 5.000 με 6.000 ευρώ. Από τα 60.244 ευρώ που έβγαλε το 2016 μένουν στην τσέπη μόλις 16.598 ευρώ, μετά την αφαίρεση των φόρων και των εισφορών του 2017.






taxalia.gr

Μπάχαλο με ανασφάλιστα: Αλλάζουν πριν καν εφαρμοστεί τον τρόπο εντοπισμού τους





Αλλάζει πριν ενεργοποιηθεί ο τρόπος εντοπισμού των ιδιοκτητών ανασφάλιστων αυτοκινήτων αλλά και η επιδίωξη 
συμμόρφωσής τους σύμφωνα με την απόφαση (ΠΟΛ.1078/2017) η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.
Σύμφωνα με την απόφαση στο «σαφάρι» για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών ανασφάλιστων αυτοκινήτων εισέρχονται και οι ασφαλιστικές ενώ τα πρόστιμα με το ηλεκτρονικό παράβολο των 250 ευρώ θα αναρτώνται στο Taxisnet. Παράλληλα προβλέπεται διασταύρωση στοιχείων δύο φορές τον χρόνο.



Νέα στρατηγική φαίνεται ότι χαράσσει η κυβέρνηση αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, καθώς ολοένα και απομακρύνεται το 
ενδεχόμενο λύσης στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Έπειτα από τις δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου ότι κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης η Ελλάδα μπορεί να προσμένει συμφωνία μόνο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η Αθήνα περνά στην αντεπίθεση απειλώντας ότι το θέμα θα τεθεί απευθείας στη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στις 22 Ιουνίου.

Λεβέντης: Θα ζητήσω την παραίτηση του Τσίπρα





«Ο Παπαδήμος ήταν καλός αλλά του έβαλαν γύρω του πολιτικούς που ήθελαν να ξαναβγούν βουλευτές» 
Κυβέρνηση με πρωθυπουργό και υπουργούς τεχνοκράτες πρότεινε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ψυχρολουσία: Η Ελλάδα χάνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης




Φρένο στις αισιόδοξες προβλέψεις ότι η Ελλάδα θα κάνει χρήση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) βάζουν  ευρωπαίοι αξιωματούχοι...
Το Μαξίμου απαντά σε κλίμα 2015: "Μας βγάζουν από το δίλημμα να απορρίψουμε τις προτάσεις του Eurogroup". 

Ολα θυμίζουν σκηνικό ρήξης, λίγες ημέρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup. "Ξεχάστε το QE" είναι το μήνυμα από τις Βρυξέλλες. "Θα τα πούμε στη Σύνοδο Κορυφής" απαντά με διαρροή το μέγαρο Μαξίμου.

Γκρεμίζεται το success story: Ούτε χρέος, ούτε QE, ούτε αγορές



Μια ακόμα επικοινωνιακή διέξοδο εφευρίσκει το επιτελείο του Μαξίμου, καθώς οι παλινωδίες και οι τακτισμοί στο πλαίσιο της στρατηγικής...
«όλα η τίποτα» δίνουν το «πάτημα» στους εταίρους να απαντούν με τα ίδια τελεσίγραφα (βλ δηλώσεις Σόιμπλε) .

«Το σημαντικό είναι να μη φύγω από τη Σύνοδο Κορυφής με φέσι» δήλωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας από το υπουργείο Εσωτερικών υποβαθμίζοντας αφενός τις προσδοκίες που ο ίδιος είχε θέσει πριν την συνεδρίαση του Eurogroup του περασμένου Μαίου, προετοιμάζοντας αφετέρου το κλίμα για μια ακόμα υποχώρηση.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρξει λύση και να ανοίξουμε ένα καθαρό διάδρομο για το χρέος της χώρας, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, γνωρίζοντας ωστόσο ότι η ευχή του κάθε άλλο παρά διαθέτει ρεαλιστική βάση.

Αντίθετα το Μαξίμου εκτιμά ότι ο φάκελος χρέος θα παραμείνει χωρίς ουσιαστικές μεταβολές και στην επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και για αυτό αναζητεί τώρα εναγωνίως νέο αφήγημα.

Ο νέος αυτός σχεδιασμός φαίνεται πως ήταν και το βασικό ζήτημα συζήτησης στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα την Πέμπτη το βράδυ στη Βουλή με την συμμετοχή του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι το ζήτημα του χρέους υποβιβάζεται και πρώτο στην μαρκίζα μπαίνει η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE). Όμως και αυτός ο ελιγμός δεν προμηνύει αίσια έκβαση αφού ήδη έχει καταστεί σαφές στην ελληνική πλευρά από εταίρους αλλά και θεσμικούς παίκτες ότι πολύ δύσκολα θα «περπατούσε» αυτή η πρόταση.

Πηγές έλεγαν ότι η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

Ο πρώτος στόχος είναι να κλείσει η αξιολόγηση και να δοθεί η δόση.

Ο δεύτερος να ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Και ο τρίτος να υπάρξει «κίνηση» για να κλείσει η εκκρεμότητα του χρέους.

Και η νέα μεθόδευση μπάζει όμως νερά και μπορεί να αποδειχθεί «θνησιγενής» αφού ο δρόμος για το QE περνά μέσα από την διευθέτηση του χρέους.

Η ΕΚΤ έχει ζητήσει ποσοτικοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Το ΔΝΤ βιωσιμότητα για να ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Αργά χθες το βράδυ πριν ακόμα η κυβερνητική γραμμή πλασαριστεί σε όλο της το εύρος Ευρωπαίος Αξιωματούχος σαν «έτοιμος από παλιά» προσγείωσε ανώμαλα τις νέες προσδοκίες.

Κατ΄ρχην επιβεβαίωσε ότι η ισπανική πρόταση για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα χωρίς λεφτά φαίνεται πως θα επανακατατεθεί και στο νέο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Το κύριο όμως σημείο των δηλώσεων του αφορούσε την ελπίδα της Αθήνας να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης . Ανέφερε ότι χωρίς έκθεση βιωσιμότητας του ΔΝΤ ούτε η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε δική της ανάλυσης βιωσιμότητας του χρέους που θα μπορούσε να ξεκλειδώσει το QE.

“Τεχνικά θα μπορούσε, αλλά δεν θα ήταν καλό το ΔΝΤ να λέει ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος και η ΕΚΤ να λέει ότι είναι» σχολίασε και πρόσθεσε με νόημα «αυτό δεν θα έδινε μήνυμα στις αγορές…».

Η αλήθεια είναι ότι ούτε η Ελληνική πλευρά έχει εξηγήσει ακριβώς πως θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης χωρίς προηγουμένως να έχει στο τσεπάκι της την πράσινη κάρτα για το χρέος.

Κυβερνητικές πηγές διέρρεαν χθες χωρίς όμως λεπτομέρειες ότι ο Ευρωπαικός Μηχανισμός Σταθερότητας ετοιμάζει τρία σενάρια για το χρέος, ενώ στήριζαν την αισιοδοξία τους και στην πρωτοβουλία του Γάλλου Προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας ενώπιον των ξένων ανταποκριτών στη χώρα μας, φέρεται να δήλωσε ότι ακόμα και χωρίς το QE δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θα στερηθεί την πρόσβαση στις αγορές.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει πάντως την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στρατηγικό στόχο.

Βόμβα στη Λαμία: Ο Υπουργός Οικονομικών στέλνει την Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας στον Εισαγγελεά Διαφθοράς






Στα χέρια της Δικαιοσύνης το πόρισμα για την κατάσταση της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας μια και όπως είπε ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών...
κος Παπαδημητρίου, η εικόνα είναι πολύ κακή!