Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Σεισμός! Η Ελλάδα έπαψε να είναι ελεύθερο κράτος! Απόδειξη…


greece
Μπορεί οι προηγούμενοι πολιτικοί που πέρασαν από τη χώρα να έκαναν μετατροπή των ιδιωτικών χρεών σε διακρατικά και να κατευθύνθηκαν στο αγγλικό Δίκαιο και τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια για να λύσουν τις διαφορές τους με τους δανειστές, όμως ο Τσίπρας και η «αριστερή» ιδεολογία του έκαναν το χειρότερο… Παρέδωσαν στυγνά την εθνική κυριαρχία της χώρας στους δανειστές. Αν διαβάσει κάποιος το άρθρο 3 Παράγραφος Γ’ του τρίτου μνημονίου θα δει αμέσως την απόδειξη
efimeridakiverniseos
mnimonio
Ας εστιάσουμε στο: «Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να ΣΥΜΦΩΝΕΙ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους.».
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι Έλληνες δεν μπορούν πλέον να νομοθετούν για οτιδήποτε, χωρίς να προηγηθεί απόλυτη συμφωνία με τους δανειστές.
Απορίας άξιο, λοιπόν, είναι αν τελικά είμαστε ένα κράτος που κινείται με γνώμονα την ελευθερία και τα τόσα ιδανικά για τα οποία παλέψαμε αιώνες ή πλέον αποτελούμε ένα κράτος που εξευτελίζεται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο στο όνομα του «συμφέροντος»… Και αν δεν είμαστε πια ελεύθερο κράτος τι τους θέλουμε όλους αυτούς που «χρυσοπληρώνουμε» στη Βουλή; Για να εκτελούν εντολές «άνωθεν»;




voice news







Τρόμος παγκόσμιας σύγκρουσης! Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο…

foro


Το σούπερ αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ είναι έτοιμο να δώσει επικές μάχες κατά του ISIS. 
Πιο συγκεκριμένα, το «Χάρι Τρούμαν» φεύγει με άγριες διαθέσεις προς τον Περσικό κόλπο με μοναδικό σκοπό να διαλύσει τους στόχους του αντικαθιστώντας το «Τέντι Ρούσβελτ».
Πρόκειται για … «θηρίο» 333 μέτρων, με πλάτος 78 μέτρων και ύψος που ξεπερνά και 24όροφο κτίριο. 
Χωρούν 90 μαχητικά αεροσκάφη πάνω του ενώ μπορεί να έχει στη διάθεση του μέχρι και 6.250 άτομα πλήρωμα. 
Το Δεκέμβρη θα βρεθεί στον Περσικό Κόλπο και αναμένεται να αφήσει τη δική του ιστορία.





voice news

Στρατηγός ΗΠΑ: Έκανε σοβαρό λάθος η Τουρκία

rosss


Όλοι το γνωρίζουν και πόσο μάλλον οι Αμερικανοί στρατιωτικοί, πως το μοιραίο λάθος της Τουρκίας θα ανοίξει λογαριασμούς με πολλά κράτη του κόσμου και κυρίως όσων ταχθούν υπέρ η κατά της εν λόγω ενέργειας.
Σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή αρχηγό της Αμερικάνικης πολεμικής αεροπορίας Tom Mclnerney το αεροσκάφος δεν φαίνεται να είχε πρόθεση να διαπράξει επίθεση από αέρος οπότε η κατάρριψη του ήταν ένα μεγάλο λάθος της Τουρκίας.






voice news

Απάντηση πρόκληση στην Ρωσία από τις ΗΠΑ

usa
Το State Department πιστεύει πως η Τουρκία κατέρριψε το Ρώσικο αεροσκάφος σε Συριακό έδαφος. Το ΝΑΤΟ είπε να αποκλιμακωθεί η κατάσταση. Χρειάζεται ηρεμία και ψυχραιμία. O Γ.Γ του ΟΗΕ είπε:«Καλώ σε ψυχραιμία και σε αποκλιμάκωση», είπε ο Στόλτενμπεργκ μετά την έκτακτη σύνοδο του NATO στις Βρυξέλλες στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των 28 κρατών μελών της συμμαχίας. Όπως έχουμε επαναλάβει σαφώς, είμαστε αλληλέγγυοι στην Τουρκία και υποστηρίζουμε την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας-συμμάχου μας στους κόλπους του NATO. Πρόκειται για ένα σοβαρό συμβάν. Πρέπει να αποφευχθεί η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η διπλωματία και η αποκλιμάκωση έχουν ιδιαίτερη σημασία για την διευθέτηση αυτής της κατάστασης». Οι επόμενες ώρες είναι πολύ κρίσιμες.





voice news

Ψεύτες και επικίνδυνοι Ερντογάν και Νταβούτογλου

erntoga


Οι προφάσεις της Τουρκίας αναφορικά με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού διαψεύδονται η μια μετά την άλλη.
Πέραν από το αδιαμφησβήτητο γεγονός πως η Τουρκία έχει προκαλέσει γειτονικές της χώρες, κυρίως την Ελλάδα μας, ουκ ολίγες φορές με αντίστοιχες παραβιάσεις εναερίου χώρου, εν προκειμένω είναι σαφές πως η όποια παραβίαση, αν έγινε παραβίαση, κράτησε για ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Η Δύση φαίνεται να το καταλαβαίνει αυτό και, αν και εξέφρασε τη στήριξη της στη χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, δεν υιοθέτησε όλους τους τουρκικούς ισχυρισμούς.
Οι ρωσικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους έχουν ανακόψει το λαθρεμπόριο πετρελαίου της Τουρκίας και αυτός είναι ο λόγος της κατάρριψης του μαχητικού σύμφωνα με τη Ρωσία.
Οπότε Ερντογάν και Νταβούτογλου είναι ψεύτες όσο αφορά στους ισχυρισμούς τους και επικίνδυνοι καθώς η κίνηση τους έχει ήδη δυναμητίσει όλη τη μεσόγειο.





voice news

Η ηγεσία της Τουρκίας ισλαμοποιεί τη χώρα

putin



Μια ημέρα μετά την προκλητικότατη κατάρριψη του Ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προέβη σε μια σειρά δηλώσεων που θα συζητηθούν.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ο Πούτιν δήλωσε πως "Το πρόβλημα δεν είναι η τραγωδία που ζήσαμε χθες. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο, καθώς τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε την ηγεσία της Τουρκίας να προωθεί την ισλαμοποίηση της χώρας".
Με δεδομένη τη μηδενική ανοχή όλου του δυτικού κόσμου απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος μετά τα γεγονότα του Παρισιού και λαμβάνοντας υπ' όψιν τις διάφορες ενδείξεις πως η Τουρκιά βοηθά, ή έστω επωφελείται οικονομικά, από το το Ισλαμικό Κράτος θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η στάση που θα κρατηθεί στο ζήτημα.





voice news

Μειώσεις έως 20% σε όλες τις συντάξεις...


ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ
Kλιμακωτές μειώσεις στα ποσά που παίρνουν σήμερα 2,6 εκατ. συνταξιούχοι ανάλογα με το μισθό (ή τα έτη ασφάλισης) και την ηλικία που είχαν όταν αποχώρησαν από την εργασία θα περάσει από τη Βουλή ως τα μέσα Δεκεμβρίου η κυβέρνηση. Οι μειώσεις θα ξεκινούν από...
10% για τις χαμηλότερες συντάξεις και θα ξεπερνούν - με βάση το ευνοϊκότερο σενάριο - το 20% για συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ μεικτά.

Το σχέδιο των αλλαγών θα έχει κορμό την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ ως βασικό ποσό για όλους τους συνταξιούχους παλιούς και νέους και από την 1η/1/2016 όλες οι καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις θα επανυπολογιστούν για το τμήμα άνω των 384 ευρώ με συντελεστές που θα καθορίζουν το λεγόμενο αναλογικό τμήμα σύνταξης.

Το σχέδιο Κατρούγκαλου που θα συζητηθεί σήμερα με τον Γιάννη Δραγασάκη οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις δεν αποτρέπονται, αλλά μπορεί να είναι περιορισμένες μόνο αν πληρώσουν και οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις με αύξηση των εισφορών κατά 2% (1%+1% αντίστοιχα).

Αν οι δανειστές δεν αποδεχτούν την αύξηση των εισφορών, τότε οι μειώσεις στις συντάξεις θα ξεπερνούν το 20%.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης προβλέπουν μειώσεις κύριων συντάξεων με επανυπολογισμό. Οι σημερινές συντάξεις θα «διαχωριστούν» στο ποσό της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ και στο ποσό της αναλογικής, αυτής δηλαδή που θα έπρεπε να πάρουν οι συνταξιούχοι ανάλογα με την ηλικία αποχώρησής τους από την εργασία και τα χρόνια ασφάλισης. Οι μειώσεις που φέρνει το μοντέλο του επανυπολογισμού κυμαίνονται από 5% έως και 20%.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος τις μεγαλύτερες απώλειες θα έχουν όσοι αποχώρησαν λόγω ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος από τα 45 τους (αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων), ενώ ακολουθούν όσοι και όσες έφυγαν από τα 50 είτε με κανονική συνταξιοδότηση λόγω ευνοϊκών διατάξεων (γυναίκες με ανήλικο τέκνο στο Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες) είτε με κίνητρα εθελουσίας αποχώρησης, πάλι από ΔΕΚΟ και τράπεζες. Μια σύνταξη που ήταν πριν από τις μειώσεις 1.600 ευρώ και μετά έπεσε στα 1.150 ευρώ θα διαχωριστεί στα 384 ευρώ και στα 1.216 ευρώ. Τα 1.216 ευρώ θα υπολογιστούν ξανά με συντελεστές από 0,7% για τα πρώτα 15 έτη έως 1,2% για τα 40 έτη. Η ηλικία αποχώρησης θα «απομειώνει»το ποσό για όσους έφυγαν πριν από τα 65 ή τα 67 (σήμερα). Αν η ηλικία εξόδου, ο μισθός και τα έτη ασφάλισης βγάζουν 630 ευρώ αντί 1.216 ευρώ, τότε αυτή θα είναι η νέα αναλογική σύνταξη. Στα 630 ευρώ θα προστεθούν τα 384 ευρώ και η νέα σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 1.014 ευρώ, που σημαίνει ότι η καταβαλλόμενη σύνταξη των 1.150 ευρώ θα μειωθεί κατά 12% ή κατά 136 ευρώ. Το κλειδί στις περικοπές είναι το ποσοστό του μισθού (ποσοστό αναπλήρωσης) της σύνταξης. Οι δανειστές το θέλουν στο 55% μετά από 40 έτη εργασίας. Το σχέδιο Κατρούγκαλου δίνει «αναπλήρωση» ως και 62%, αλλά επανεξετάζεται ώστε να έρθουν πιο κοντά στα ποσοστά των δανειστών.

Ψαλίδι 8% ως 12% θα επιβληθεί στις επικουρικές για τα ελλείμματα του 2015 και του 2016. Το σχέδιο Κατρούγκαλου δεν αποκλείει τη συγχώνευση επικουρικής και κύριας σε μια σύνταξη, αλλά και τη διατήρηση των επικουρικών ξεχωριστά από τις κύριες. Στη μεν πρώτη περίπτωση θα υπάρχει ένα ποσό και πιθανώς μικρότερες μειώσεις, ενώ στη δεύτερη το ΕΤΕΑ -αν διατηρήσει την αυτονομία του- θα πρέπει να κόψει ως και 12% τις συντάξεις που σήμερα υπερβαίνουν τα 80-90 ευρώ (κατώτατα όρια) με δύο δόσεις μέσα στο 2016.





nonews news

Η Ρωσία δεν θα δώσει πολεμική απάντηση...


Θα κάνει οικονομικό πόλεμο στην Τουρκία...
Αγωνία για την απάντηση, σήμερα, του Κρεμλίνου, για την χθεσινή κατάρριψη του ρωσικου μαχητικού από τουρκικά. 
Οπως είπε το πρωί ο ανταποκριτής του MEGA στη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός, η Ρωσία δεν πρόκειται να δώσει πολεμική απάντηση. Θα κάνει οικονομικό πόλεμο κατά της Τουρκίας και θα προχωρήσει σε...
καταγγελίες, ώστε να αναγκάσει τη χώρα σε δημόσια συγγνώμη.
Η Μόσχα αναμένεται να πραγματοποιήσει κυρώσεις σε τουρκικές εισαγωγές, όπως το κρέας, ενώ θα επηρεαστεί και ο τουρισμός (ήδη το Κρεμλίνο ζήτησε από χθες, Ρώσοι τουρίστες να αποχωρίσουν από την Τουρκία), πρόσθεσε.
Στρατιωτικά, η ρωσική ναυαρχίδα , το θωρηκτό Μόσχα, θα αναλάβει να καλύψει  αντιαεροπορικά κάθε ρωσική επιχείρηση, τόνισε...





nonews news

Η απερίσκεπτη εγκληματική πράξη της Τουρκίας, έχει τρεις βασικές συνέπειες...


Μεντβέντεφ κατά Ερντογάν: Προστατεύετε τους τζιχαντιστές!
Επίθεση Μεντβέντεφ κατά Ερντογάν...
Καταπέλτης κατά της Τουρκίας ήταν με δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ. 
«Η απερίσκεπτη εγκληματική πράξη των τουρκικών αρχών έχει τρεις βασικές συνέπειες», είπε και...
εξήγησε αναλυτικά πώς επιδεινώνονται οι σχέσεις Ρωσίας - ΝΑΤΟ, πώς γίνεται εμφανής η σχέση της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος και πώς θα επηρεαστούν άμεσα οι «καλές σχέσεις και συνεργασίες» Μόσχας - Άγκυρας. 

«Πρώτη συνέπεια είναι η επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας - ΝΑΤΟ, που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί υπό οποιοδήποτε συμφέρον, συμπεριλαμβανομένης και της προστασίας των συνόρων», τόνισε και στην συνέχεια εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Τουρκίας αναφορικά με τις σχέσεις της με το Ισλαμικό Κράτος: «Δεύτερον, η Τουρκία έχει αποδείξει πλέον με τις ενέργειές της ότι προστατεύει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς, λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που έχουμε για άμεσα οικονομικά συμφέροντα αρκετών Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίοι ασχολούνται με το λαθρεμπόριο πετρελαίου που παράγεται στις υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών περιοχές». 

Ως τρίτη συνέπεια, ο Μεντβέντεφ επισήμανε την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας: «Τρίτον, η υποβάθμιση των μακροχρόνιων σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών αλλά και ανθρωπιστικών παραμέτρων. Η ζημιά αυτή θα είναι πολύ δύσκολο να επουλωθεί, και οι άμεσες συνέπειές της θα έχουν ως αποτέλεσμα την άρνησης μιας σειράς σημαντικών κοινών σχεδίων και την απώλεια των θέσεων εργασίας από τουρκικές εταιρείες στη ρωσική αγορά».





nonews news

Η τρόικα πιέζει για πώληση των "κόκκινων" δανείων σε funds

Η τρόικα πιέζει για πώληση των κόκκινων δανείων σε funds

Η πώληση επιχειρηματικών και – ίσως στεγαστικών δανείων- θα είναι τα στάδια που θα ολοκληρώσουν το σχέδιο της «ολοκληρωμένης στρατηγικής διαχείρισης "κόκκινων" δανείων» που ζητούν οι δανειστές μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου.
Το...
όλο θέμα εισέρχεται στην πιο ευαίσθητη φάση του αφού μετά τους πλειστηριασμούς θα πρέπει να παρουσιαστεί και ένας «οδικής χάρτης» για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια που υπολογίζονται σε πάνω από 50 δις ευρώ.

Πηγές του ΤΧΣ ομολογούν ότι υπάρχει ενδιαφέρον επενδυτικών κεφαλαίων που ασχολούνται με τις αγορές «κόκκινων» δανείων.

Ο στόχος είναι αγοράζοντας τα «κόκκινα» δάνεια κάποιων επιχειρήσεων να γίνουν έμμεσοι χρηματοδότες και μέτοχοι υπολογίζοντας σε υψηλότερο κέρδος μετά το πέρασμα των επιχειρήσεων αυτών σε κερδοφορία.

Το σενάριο αυτό είναι επιθυμητό και από το υπουργείο οικονομίας για συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας φτάνει τα επιχειρηματικά δάνεια να είναι μεγαλύτερα από 1 εκατ. ευρώ.

Στα μικρότερα δάνεια που αφορούν κατά κύριο λόγο μικρομεσαίες επιχειρήσεις ετοιμάζεται μια ασπίδα προστασίας ανάλογη με αυτήν που δημιουργήθηκε για τα στεγαστικά δάνεια.

Δηλαδή πλήρης προστασία με βάση κάποιο συγκεκριμένο ποσό δανείου και ετήσιο τζίρο (τα όρια αυτά είναι ακόμη αντικείμενο διαπραγμάτευσης) και μια δεύτερη κατηγορία με προστασία υπό προϋποθέσεις.

Οι δανειστές πιέζουν στα προσφερόμενα προς πώληση δάνεια να μπούν και τα ενυπόθηκα στεγαστικά ώστε η εκκαθάριση τους να γίνει γρηγορότερα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Nomura η οποία σε μελέτη τα ης τονίζει ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν κοινές εταιρίες των distress funds με τις ελληνικές Τράπεζες με αντικείμενο τις αγοραπωλησίες δανείων των στεγαστικών αλλά και των καταναλωτικών μη εξαιρουμένων.

Μέχρι στιγμής το ΥΠΟΙΚ αντιστέκεται στο ενδεχόμενο πώλησης στεγαστικών δανείων αφού θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων.

Παράλληλα όμως δημιουργούν θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των distress fundς καλύπτοντας έτσι το σχετικό νομικό κενό.

Ειδικότερα , σε συνεργασία με την τράπεζα της Ελλάδας σχεδιάζεται οι φορείς αυτοί - οι οποίοι αναμένεται να εμφανιστούν στην Ελλάδα σε περίπου ένα χρόνο - να έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις πιστωτικού ιδρύματος.

Να υπάρξει δηλαδή πιστοποίηση Χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ώστε να ελέγχονται από την ΤτΕ.

Η διαδικασία αυτή με βάση εκτιμήσεις στελεχών του ΥΠΟΙΚ και της Τράπεζας της Ελλάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 1ο τρίμηνο του επόμενου χρόνου.

Κανείς δεν μπορεί ακόμη να είναι βέβαιος για την έκταση της εμπλοκής των «επενδυτικών» αυτών οίκων στην Ελλάδα.

Εκείνο που είναι βέβαιο πάντως είναι μέσα στις επόμενες 20 ημέρες είναι ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί ένα σχέδιο που να περιλαμβάνει όλες τις εναλλακτικές λύσεις για τα «κόκκινα» δάνεια.



Σύμβουλοι διαχείρισης

Παράλληλα με όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να θεσμοθετηθεί και το πλαίσιο διαχείρισης των συμβούλων διαχείρισης και εκκαθάρισης κόκκινων δανείων η εμπλοκή των οποίων στην όλη διαδικασία προβλέπεται και από το το μνημόνιο.

Οι εταιρείες αυτές οι οποίες λειτούργησαν στην Ιρλανδία και την Ισπανία προβλέπεται να έχουν πεδίο δράσης και την Ελλάδα.

Συνήθως οι εταιρίες αυτές δημιουργούν θυγατρικές με τις τράπεζες και στόχος τους είναι η καλύτερη και πιο συμφέρουσα εκκαθάριση για το εκάστοτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει εύκολα αν οι τράπεζες προχωρήσουν στην δημιουργία κακών τραπεζών « bad banks» για να διαχειριστούν οι κάθε μια το στόκ των «κόκκινων» δανείων της.





nonews news

Κατάσχουν καταθέσεις για χρέη στην εφορία...


Κατάσχουν καταθέσεις για χρέη στην εφορίαΣε αυτόματες κατασχέσεις ποσών οποιουδήποτε ύψους κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου προχωρούν οι τράπεζες για λογαριασμό της εφορίας.
Ταυτόχρονα, όσοι πολίτες χρωστούν στο... Δημόσιο μεγάλα ποσά οφειλών κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με κατασχέσεις της πρώτης τους κατοικίας, καθώς αυτή δεν προστατεύεται έναντι των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης που μπορεί να επιβάλει το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η άρση των απαγορεύσεων των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση από την 1η Νοεμβρίου, έχει ως αποτέλεσμα να έχουν ενεργοποιηθεί σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου όλα τα κατασχετήρια που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά από τις αρμόδιες ΔΟΥ προς τις τράπεζες.

Έτσι, όσα χρηματικά ποσά κατατίθενται από την 1/11/2015 σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου δεσμεύονται πλέον αυτόματα από τις τράπεζες και κατάσχονται υπέρ του Δημοσίου, εκτός εάν οι λογαριασμοί στους οποίους πιστώνονται τα ποσά έχουν ήδη δηλωθεί από τους δικαιούχους τους ως «ακατάσχετοι» στο σύστημα ΤΑΧΙSNET.

Προκειμένου οι οφειλέτες του Δημοσίου να γνωρίζουν επακριβώς τι μπορούν πλέον να περιμένουν, υπενθυμίζουμε ότι οι ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) προβλέπουν, αναλυτικά, τα εξής για το μέτρο των κατασχέσεων:

1) Για την είσπραξη των ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση μπορεί να ληφθούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, κατά την κρίση του προϊσταμένου της ΔΟΥ ή άλλης υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής. Τα μέτρα αυτά προβλέπονται στο άρθρο 9 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και είναι:

α) Κατάσχεση κινητών περιουσιακών στοιχείων στα χέρια του οφειλέτη, δηλαδή Ι.Χ. αυτοκινήτων, δικύκλων, σκαφών αναψυχής κ.λπ.
β) Κατάσχεση κινητών περιουσιακών στοιχείων και χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτων, δηλαδή μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων, εφάπαξ βοηθημάτων, απαιτήσεων από πελάτες κ.λπ.
γ) Κατάσχεση ακινήτων περιουσιακών στοιχείων.

2) Σε περίπτωση κατά την οποία επιλέγεται να ληφθεί το μέτρο της κατάσχεσης ακινήτου ή κινητού περιουσιακού στοιχείου, η φορολογική διοίκηση πριν από τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης πρέπει να κοινοποιήσει στον οφειλέτη ατομική ειδοποίηση και του δίνει χρονικό περιθώριο 30 ημερών για την ολοσχερή εξόφληση του χρέους ή την υπαγωγή του σε ρύθμιση.

3) Η κατάσχεση χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη στα χέρια τρίτων, δηλαδή η κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων, εφάπαξ βοηθημάτων, απαιτήσεων από πελάτες κ.λπ., γίνεται χωρίς καμία προειδοποίηση του οφειλέτη.

4)Για κάθε οφειλέτη του Δημοσίου ισχύει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ όσον αφορά στα ποσά των καταθέσεων του σε έναν λογαριασμό που έχει ανοίξει σε ένα μόνο τραπεζικό ίδρυμα. Ωστόσο, για να ισχύσει το ακατάσχετο αυτό όριο, ο οφειλέτης θα πρέπει να γνωστοποιήσει στο υπουργείο Οικονομικών το συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό του, υποβάλλοντας ηλεκτρονικά σχετική δήλωση στο σύστημα TAXISNET.





nonews news

Aπειλούν τον Ολάντ...με νέες επιθέσεις στη Γαλλία (ΒΙΝΤΕΟ)...


Γάλλοι μαχητές του ISIS, δημοσίευσαν video στο οποίο απευθύνουν ανατριχιαστικές απειλές προς τον Ολάντ και απειλούν με νέες επιθέσεις στο Παρίσι.
Με τα...

πρόσωπά τους καλυμμένα, οι αυτοαποκαλούμενοι αντάρτες προειδοποιούν τον Γάλλο πρόεδρο λέγοντας ότι έρχονται να καταστρέψουν τη χώρα του.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Ζωντανός, ο δεύτερος πιλότος...

Ζωντανός, ο δεύτερος πιλότος...

ΤΟΥΡΚΙΑΟ υπουργός Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι ο δεύτερος πιλότος του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους SU-24 που κατερρίφθη χθες από την Τουρκία, είναι ασφαλής και επιστρέφει σε ...
ρωσική βάση στη Συρία, μετέδωσε το IFAX.

Ο ρωσικός στρατός επιβεβαίωσε τη διάσωση κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης του δεύτερου πιλότου.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ο Συριακός Στρατός βρήκε τον δεύτερο πιλότο του ρωσικού μαχητικού που κατέρριψε χθες η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του πρεσβευτή της Ρωσίας στη Γαλλία.

Όπως είπε, ο πιλότος εκτινάχθηκε από το ρωσικό μαχητικό, παρελήφθη από άνδρες του Συριακού Στρατού και μεταφέρεται στη ρωσική αεροπορική βάση.

«Ο ένας πιλότος τραυματίστηκε κατά την πτώση του με αλεξίπτωτο και στη συνέχεια σκοτώθηκε με άγριο τρόπο στο έδαφος από τζιχαντιστές», όπως είπε ο πρεσβευτής, «ενώ ο δεύτερος απέδρασε και βρέθηκε στον Συριακό Στρατό», τόνισε ο Alexandre Orlov στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.




nonews news

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΤΕΤΑΡΤΗ 25/11/2015)


tri_pol4
tri_pol
tri_pol1
tri_pol2
tri_pol3
tri_pol5
tri_pol6
tri_pol7
tri_pol8
tri_pol9
tri_pol10
tri_pol11
tri_pol12
tri_pol13
tri_pol14
tri_pol15
tri_pol16
tri_pol17
tri_pol18
tri_pol19

Γιατί θέλει αποχώρηση από τον Πειραιά η Frontex, την ώρα που η Ελλάδα βουλιάζει από τους λάθρο;


frontex
Σε κατάργηση του παραρτήματός της στον Πειραιά προσανατολίζεται η Frontex παρά την ένταση της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης.
Οριστική απόφαση πρόκειται να ληφθεί στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στη Βαρσοβία. Επισήμως, η αναστολή λειτουργίας του γραφείου που φιλοξενείται από το 2010 στον Πειραιά αποδίδεται σε αναδιάταξη των υπηρεσιών του οργανισμού. Ωστόσο αρμόδιοι Ελληνες αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν πολιτική – διπλωματική ήττα μια ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας του περιφερειακού γραφείου, αποδίδοντάς την σε αποδυνάμωση της επιρροής της Ελλάδας στο εσωτερικό της Ε.Ε. Εξάλλου, υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ιταλία εργάζεται στο παρασκήνιο προκειμένου να πετύχει τη μεταφορά στην επικράτειά της όχι μόνο του περιφερειακού γραφείου από τον Πειραιά, αλλά του κεντρικού διοικητηρίου του οργανισμού από τη Βαρσοβία.
Πάντως, στέλεχος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας δήλωσε χθες το βράδυ στην «Κ» ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Εχουμε προβεί σε τεκμηριωμένες παρεμβάσεις για την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας του παραρτήματος στον Πειραιά» δήλωσε. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «ακόμα κι αν ανασταλεί η λειτουργία του γραφείου, οι επιχειρήσεις της Frontex στην Ελλάδα θα συνεχιστούν».
Η συμφωνία για την εγκατάσταση του επιχειρησιακού γραφείου της Frontex στον Πειραιά υπεγράφη τον Αύγουστο του 2010 και είχε αποστολή την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Η συμφωνία είχε υπογραφεί από τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον τότε επικεφαλής του οργανισμού, Φινλανδό Ιλκα Λαϊτίνεν. Ενώ κατά την έναρξη λειτουργίας του το γραφείο απασχολούσε 15 – 17 άτομα προσωπικό, από το 2012 άρχισε η αποδυνάμωσή του, ενώ το 2015 έφτασε να απασχολεί μόλις 5 υπαλλήλους.
«Η κεντρική διοίκηση της Frontex στη Βαρσοβία αντιμετώπιζε το περιφερειακό γραφείο στην Ελλάδα ως προϊόν ανεπιθύμητου τοκετού» δήλωσε στην «Κ» Ελληνας αξιωματούχος με άριστη γνώση του θέματος. Τον Οκτώβριο ανετέθη με εντολή Βαρσοβίας σε ιδιωτικό φορέα η αξιολόγηση του γραφείου στον Πειραιά, που ολοκληρώθηκε με θετικά συμπεράσματα για την Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες κατάργησής του στο πλαίσιο «διοικητικής ανασυγκρότησης» της Frontex. Eπιπλέον, προβάλλεται το επιχείρημα ότι οι αρμοδιότητες του περιφερειακού γραφείου θα υποκατασταθούν από τη λειτουργία του νέου hotspot στον Πειραιά, μολονότι το πρώτο έχει αρμοδιότητα τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και το δεύτερο την καταγραφή προσφύγων και μεταναστών. «Το γραφείο της Frontex δημιουργήθηκε με νόμο (3902/2010) και δεν μπορεί να καταργηθεί με απόφαση του οργανισμού. Εξάλλου το hotspot εξακολουθεί να στερείται νομικής βάσης» λέει στην «Κ» Ελληνας αξιωματούχος που μετέχει στις διαπραγματεύσεις.
Την οριστική απόφαση πρόκειται να λάβει το διοικητικό συμβούλιο της Frontex που συνεδριάζει σήμερα στη Βαρσοβία.

Κατάρριψη ρωσικού μαχητικού: Αυτά είναι τα τουρκικά παραμύθια!


turkey_katarripsi_su-24
Η Άγκυρα λέει ότι το ρωσικό Su-24 βομβαρδιστικό πρώτης γραμμής καταρρίφθηκε αφού παραβίασε τον Τουρκικό εναέριο χώρο για 17 δευτερόλεπτα. Ο ρωσικός στρατός λέει ότι το μαχητικό δεν μπήκε ποτέ σε τουρκικό έδαφος και ότι τα τουρκικά F-16 παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Συρίας.
Το ρωσικό Su-24M τακτικό βομβαρδιστικό αεροπλάνο που εκτελούσε μια μαχητική εξόρμηση πάνω από το έδαφος της Συρίας στην περιοχή των τουρκικών συνόρων, καταρρίφθηκε από μαχητικά της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας σε σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Σύμφωνα με μια επίσημη εκδοχή που η Τουρκία βιαστικά πρόβαλε, τα F-16 μαχητικάτης κατέρριψαν το «άγνωστο» αεροσκάφος αφού παραβίασε τον εναέριο χώρο ακριβώς πάνω από το τουρκικό έδαφος στο νότο της χώρας. Για να ενισχύσει τη θέση της, η Τουρκία δημοσίευσε ένα χάρτη πτήσης του συμβάντος.
turkey_hartis_katarripsis
Επιπλέον, η Τουρκία υποστήριξε ότι είχε προειδοποιήσει το βομβαρδιστικό 10 φορές μέσα σε πέντε λεπτά, πριν τα F-16 ρίξουν βλήματα αέρος-αέρος. Η Άγκυρα αναφέρει ότι το αεροπλάνο πέρασε 17 δευτερόλεπτα μέσα σε τουρκικό εναέριο χώρο πριν από την κατάρριψή του.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας εκ μέρους της Τουρκίας πριν από το περιστατικό.
Επιπλέον, τα αντικειμενικά δεδομένα ελέγχου που δημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο δείχνουν ότι το ρωσικό Su-24 δεν μπήκε ποτέ σε τουρκικό εναέριο χώρο – και στην πραγματικότητα καταρρίφθηκε πάνω από συριακό έδαφος, τέσσερα χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα.
Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι ήταν τα τζετ F-16 που μπήκαν στον εναέριο χώρο της Συρίας για να καταρρίψουν το ρωσικό βομβαρδιστικό, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Άμυνας.
Κοιτάζοντας και τα δύο σετ δεδομένων που παρουσιάστηκαν από Ρωσία και Τουρκία, φαίνεται εξαιρετικά απίθανο το Su-24 – ακόμη και αν αυτό είχε για λίγο μπει στον τουρκικό εναέριο χώρο – να είχε προειδοποιηθεί δέκα φορές.
Το γεγονός του θέματος είναι ότι η παραμεθόρια περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό έχει μόλις 2,5 χιλιόμετρα πλάτος. Με μέγιστη ταχύτητα 1.600 km / h, το αεροσκάφος θα κάλυπτε αυτή την απόσταση σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα και με δεδομένο το γεγονός ότι το αεροσκάφος βρισκόταν σε υψόμετρο 6.000 μέτρων, θα χρειαζόταν πολύ περισσότερος χρόνος για να προετοιμαστεί για την κατάρριψή του.
Επιπλέον, τα ρωσικά αεροπλάνα που πετούν από την αεροπορική βάση της Λαττάκειας στη Μεσόγειο, είναι μερικές φορές αναγκασμένα να εισέλθουν σύντομα στον τουρκικό εναέριο χώρο λόγω των διακυμάνσεων του ανέμου.
Οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή που πνέουν από νότια, σημαίνει ότι για τα αεροπλάνα να προσγειωθούν με ασφάλεια, θα πρέπει να διεξάγουν την προσέγγιση προσγείωσης από βορρά. Αυτό είναι ένα γνωστό γεγονός που θα έπρεπε να έχει κοινοποιηθεί στην τουρκική πλευρά, αφότου Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι υπέγραψαν συμφωνία με στόχο να αμβλύνουν τις πιθανότητες εναέριων επεισοδίων στον ουρανό πάνω από τη Συρία.
Ο Πρώτος Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για την άμυνα και ασφάλεια, Franz Klintsevich δήλωσε ότι οι ενέργειες της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας είχαν ως στόχο να δυσφημίσουν το ρωσικό στρατιωτικό σώμα και προκλήθηκαν από το ΝΑΤΟ.
«Θεωρώ το γεγονός αυτό ως μια πρόκληση από τις ειδικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Όλα τα μέλη του συνασπισμού είχαν εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση. Και το ανησυχούσε για την επιτυχία της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία και προσπαθεί να δυσφημίσει το ρωσικό τρόπο», είπε ο Klintsevich στο REN TV.
Αμερικανικές πηγές: «Κατάρριψη στον συριακό εναέριο χώρο»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι το ρωσικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από την Τουρκία την Τρίτη, χτυπήθηκε μέσα στον εναέριο χώρο της Συρίας, μετά από μια σύντομη εισβολή στο τουρκικό εναέριο χώρο, ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας. Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η εκτίμηση αυτή βασίζεται στην ανίχνευση της υπογραφής της θερμότητας του τζετ.
Η υποκρισία του ΝΑΤΟ
Ο Jens Stoltenberg, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, υπερασπίστηκε τις τουρκικές ενέργειες, μετά από έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη για το περιστατικό. «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την Τουρκία και στηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα του συμμάχου μας, Τουρκία», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, όντας αρκετά προσεκτικός για να μην μπει «πάρα πολύ σε ιδιαιτερότητες και στοιχεία» του περιστατικού.
Μετά τη συνάντηση, πηγές που παρίστανται στη σύνοδο είπαν στο RIA ότι σε γενικές γραμμές, η Άγκυρα κατάφερε να αποδείξει την παραβίαση της Ρωσίας στον εναέριο χώρο της.
«Ένας αριθμός εκπροσώπων των χωρών μελών της συμμαχίας αντέδρασαν πολύ προσεκτικά στα τουρκικά παράπονα», δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι ένας αριθμός συμμετεχόντων πίστευαν ότι το Su-24 είχε καταρριφθεί στο εναέριο χώρο της Συρίας.
Η πηγή πρόσθεσε επίσης ότι σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της Άγκυρας, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία προειδοποίησε τους Ρώσους πιλότους όχι 10 φορές, αλλά μόνο δύο. «Οι ηχογραφήσεις των συνομιλιών [των Τούρκων πιλότων], που παρουσιάστηκαν από τον εκπρόσωπο της Τουρκίας, χαρακτηρίζονται ως αρκετά ασαφής», πρόσθεσε.
Μια άλλη περίεργη πτυχή του συμβάντος ήταν η πολιτική απόφαση πίσω από την εχθρική πράξη, που ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλεσε, μια «μαχαιριά στην πλάτη».
«Το αεροπλάνο αυτό δεν έκανε ελιγμούς για να επιτεθεί στην περιοχή», είπε ο πρώην Υπαρχηγός Επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Αντιπτέραρχος Tom McInerney, στο Fox News. «Πιθανότατα πίεζε τα όρια, αυτό είναι δίκαιο. Αλλά δεν μπορείς να το καταρρίψεις απλά και μόνο λόγω αυτού».
Η κατάρριψη ενός ρωσικού αεροπλάνου ήταν ένα «πολύ κακό λάθος και έδειξε κακή κρίση», υποστήριξε ο McInerney.
Η τουρκική υποκρισία και η Ελλάδα
Τα διπλά πρότυπα που χρησιμοποιούνται στην υποτιθέμενη ρωσική εισβολή είναι εμφανή στην περίπτωση της Άγκυρας.
Τον Ιούνιο του 2012, η Συρία κατέρριψε ένα τουρκικό Phantom F-4 jet για παραβίαση του εναέριου χώρου της. Ο Ερντογάν επέκρινε δριμύτατα τη Συρία για το περιστατικό, λέγοντας εκείνη την εποχή ότι, «ακόμη και αν το αεροπλάνο ήταν στον εναέριο χώρο τους για λίγα δευτερόλεπτα, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την επίθεση»
«Ήταν σαφές ότι το αεροσκάφος αυτό δεν ήταν ένα επιθετικό αεροπλάνο», πρόσθεσε ο Ερντογάν τότε. «Παρόλα αυτά, καταρρίφθηκε».
Σε απάντηση για την απώλεια του τζετ, η Τουρκία έσπευσε να παρουσιάσει τον εαυτό της ως υπομονετικό εταίρο, που δεν είχε επιδιώξει αντιπαράθεση. Το Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι μέχρι το περιστατικό, τον Ιούνιο του 2012, η Τουρκία την είχε χαρίσει σε 114 αεροσκάφη που παραβίασαν τον εναέριο χώρο της μόνο εκείνο το έτος.
«Θα είχαμε κατέρριψε 114 αεροπλάνα, αν κάθε αεροσκάφος που παραβίαζε τον εναέριο χώρο της χώρας καταρριπτόταν χωρίς ερωτήσεις», δήλωνε το Γενικό Επιτελείο εκείνη την εποχή. «Οι εναέριες παραβιάσεις είναι περιστατικά που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά, και επιλύονται μέσα σε λίγα λεπτά από το διεθνές δίκαιο».
Επιπλέον, η ίδια η Τουρκία είναι ένοχη για παραβίαση του εναέριου χώρου της Ελλάδας κατ’ επανάληψη. Σύμφωνα με τα έγγραφα του Wikileaks, η Τουρκία παραβίαζε τον ελληνικό εναέριο χώρο σχεδόν 40 φορές την ημέρα το 2005!
Αλλά για κάποιο λόγο αυτή τη φορά, η Άγκυρα αποφάσισε να καταρρίψει το ρωσικό αεροπλάνο, το οποίο, σύμφωνα με την Τουρκία, εισήλθε στον εναέριο χώρο της για λίγα μόνο δευτερόλεπτα.

Τουρκική φυλλάδα γράφει ότι «ανησυχεί» η Αθήνα μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού!


mahitika_simaies_ellas_tourkia
Vatan: «Ανήσυχη η Αθήνα…»
Η εφημερίδα ‘Vatan’ σε είδηση με τίτλο «Ανήσυχη η Αθήνα…» σχολιάζει:
«Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο δημιουργεί ανησυχίες στην Ελλάδα που εδώ και χρόνια βρίσκεται σε ένα “σκυλοφάγωμα” (sic) διαρκείας με τα τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το Αιγαίο. Η εφημερίδα Guardian, σε είδηση που άντλησε από διπλωματικές πηγές, γράφει ότι η Αθήνα παίρνει εξαιρετικά σοβαρά το γεγονός και ανησυχεί μήπως υπάρξει παρόμοια εμπειρία και σε Έλληνες».
sigmalive

Οι S-400 στη Συρία – Έτσι απαντάει ο Πούτιν… για αρχή!


Η Ρωσία θα αναπτύξει στην ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ στη Συρία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 μετά την κατάρριψη του ρωσικού τζετ από την τουρκική πολεμική αεροπορία στην τουρκο-συριακή μεθόριο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι αντιαεροπορικά συστήματα S-400 θα σταλούν σε ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο IFAX. Ο Πούτιν είπε ακόμη πως η ηγεσία της Τουρκίας υποστηρίζει σκόπιμα τον εξισλαμισμό της χώρας.
Η ανάπτυξη αυτών των συστημάτων τελευταίας γενιάς θα ολοκληρώσει τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το γενικό επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ανοικτά της επαρχίας της Λαττάκειας ρωσικού καταδρομικού πλοίου εξοπλισμένου με πυραύλους Moskva και αντιαεροπορικά συστήματα και την συνοδεία των ρωσικών βομβαρδιστικών που επιχειρούν στη Συρία από ρωσικά καταδιωκτικά αεροσκάφη.