Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Προς γενική ανάφλεξη: Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε στο Ισραήλ - Εξοπλίστηκε με Scud και ιρανικούς πυραύλους (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)


Προς γενική ανάφλεξη: Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε στο Ισραήλ - Εξοπλίστηκε με Scud και ιρανικούς πυραύλους (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

του Βασίλη Καπούλα
Προς γενική ανάφλεξη οδεύει η Μέση Ανατολή καθώς η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε ρουκέτες στο Ισραήλ από το Λίβανο ως αντίποινα για το θάνατο του ηγετικού της στελέχους, Σαμίρ Καντάρ, με την Ισραηλινή Αεροπορία να απαντά με επιδρομές.
Η Χεζμπολάχ εξοπλισμένη πλέον με ρωσικό οπλισμό, βαλλιστικούς πυραύλους Scud και τους ιρανικής κατασκευής Zilzal, ορκίστηκε εκδίκηση με τον Χ.Νασράλα να τονίζει ότι "το Ισραήλ θα λογοδοτήσει"!
Μιλώντας στα ισραηλινά ΜΜΕ, ο Ισραηλινός συνταγματάρχης Αβιράμ Χασσόν δήλωσε ότι το Ιράν μετατρέπει τους ιρανικής κατασκευής πυραύλους Zilzal σε καθοδηγούμενα βλήματα Μ-600, με την αναβάθμιση των κεφαλών τους, και στην συνέχεια τους παραδίδει στην Χεζμπολάχ για να χρησιμοποιηθούν κατά του Ισραήλ.
Ολόκληρος ο Λίβανος βρίσκεται σε επιστράτευση με χιλιάδες κόσμου όπως θα δείτε και στις εικόνες να έχουν παρευρεθεί στη κηδεία του Σ.Καντάρ στη νότια Βηρυττό.
Η Συρία όμως με ανακοίνωση του Στρατού υποστηρίζει ότι τρομοκρατική οργάνωση χτύπησε το σπίτι του και προκάλεσε το θάνατό του και δεν κατονομάζει ως υπεύθυνο το Ισραήλ ενώ εμφανίστηκε και ισλαμιστική οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για το θάνατό του.
To Iσραήλ με επιδρομή κατέστρεψε την εξαόροφη πολυκατοικία που διέμεινε με τέσσερις πυραύλους ενώ ακόμη 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο προάστιο Jaraman ανατολικά της Δαμασκού.
Αμέσως μετά τη δολοφονία του Σαμίρ Κιντάρ εκτοξεύτηκαν ρουκέτες στο Ισραήλ στην περιοχή Nehariya.
Σύμφωνα με το Λίβανο, η Ισραηλινή Αεροπορία ανταπέδωσε τα πυρά εξαπολύοντας επιδρομές νότια της περιοχής Mansouri.
Ταυτόχρονα ο Νασράλα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, τόνισε ότι "όποιος δολοφονηθεί θα θεωρήσουμε το Ισραήλ υπεύθυνο και θα απαντήσουμε" ενώ θα εκφωνήσει λόγο για την δολοφονία του σήμερα στις 20.30 τοπική ώρα.
Η πραγματικότητα όμως δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην Χεζμπολάχ καθώς έχει ήδη τρία μέτωπα ανοικτά σε Συρία, Ιράκ και Υεμένη και δεν μπορεί να ανοίξει ένα ακόμη προς το παρών ενώ και το Ισραήλ πέρασε το μήνυμα "ότι είμαι εδώ και βλέπω τα πάντα".
Ο Σ.Καντάρ ήταν Δρούζος και στρατολογούσε Δρούζους στην Χεζμπολάχ, ήταν μια ηγετική φυσιογνωμία πολύ γνωστή στην Κουνέιτρα ενώ το Ισραήλ τον ήθελε νεκρό για πολλούς λόγους.
Τα ΜΜΕ του Ισραήλ τον τοποθετούσαν στους κορυφαίους ηγέτες μέσα στην Χεζμπολάχ
Η Χεζμπολάχ με δήλωση της ανακοίνωσε το θάνατο του τη Κυριακή.
"Στις 10:15 p.m. το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, ισραηλινά μαχητικά εξαπέλυσαν πυραύλους στην πόλη Jaramana στη Δαμασκό”
Ο Samir Quntar ήταν διάσημος μαχητής και είχε καταδικαστεί για το θάνατο ενός 31χρονου ισραηλινού και της τετράχρονης κόρης του το 1979 ενώ είχε συλληφθεί στην ηλικία των 16 ετών το 1979 για την συμμετοχή του σε Παλαιστινιακή στρατιωτική επιχείρηση.
Η επίθεση είχε γίνει στο βόρειο Ισραήλ στην πόλη Nahariya με το Ισραήλ να την χαρακτηρίζει "ακραία τρομοκρατική βίαιη πράξη".
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο Κίντάρ και άλλοι Λιβανέζοι σκότωσαν δύο ισραηλινούς αστυνομικούς, μπήκαν σε διαμέρισμα και απήγαγαν την Danny Haran 31 ετών και την τετράχρονη κόρη της Einat.
Και οι δύο σκοτώθηκαν σε κοντινή παραλία.
Ο Σ.Κιντάρ έμεινε 29 χρόνια σε ισραηλινή φυλακή.
Στην απελευθέρωση του τον υποδέχτηκαν σε επίσημη τελετή κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο επικεφαλής του κράτους..
Απελευθερώθηκε το 2008 μαζί με τέσσερις ακόμη σε μια ανταλλαγή κρατουμένων με τη Χεζμπολάχ η οποία έδωσε τα σώματα δύο νεκρών ισραηλινών στρατιωτών που είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου του 2006.
Στο μεταξύ ο Ισραηλινός Υπουργός Υποδομών, Yoav Gallant, καλωσόρισε το θάνατο του.
"Είναι καλό που άνθρωποι σαν τον Σ.Κιντάρ δεν είναι μέλη του κόσμου μας" είπε συγκεκριμένα αλλά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει την ισραηλινή ανάμειξη...
O Σ.Καντάρ ήταν ο «επικεφαλής της συριακής αντίστασης για την απελευθέρωση του Γκολάν», μια οργάνωση που ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια από τη Χεζμπολάχ για να πραγματοποιεί επιχειρήσεις στην περιοχή αυτή, που κατελήφθη από το Ισραήλ μετά τον αραβο-ισραηλινό πόλεμο το 1967.
Στη συνοικία Γομπέιρι, προπύργιο της Χεζμπολάχ, στήθηκαν οδοφράγματα και μέλη της οργάνωσης με στρατιωτική στολή κρατούν σημαίες του κόμματός τους. Το φέρετρο καλύπτει σημαία της Χεζμπολάχ.
«Αν οι Ισραηλινοί νομίζουν ότι με τη δολοφονία του Σαμίρ Καντάρ κλείνουν έναν λογαριασμό, τότε κάνουν μέγα λάθος γιατί ξέρουν ότι αντίθετα ανοίγουν πολλούς περισσότερους», δήλωσε ο Χάσεμ Σαφεϊντίν αλλά και ο Μπασάμ Καντάρ ορκίστηκε εκδίκηση.





2112xez.jpg
2112xez1.jpg
2112xez2.jpg
2112xez3.jpg
2112xez4.jpg
2112xez5.jpg
2112xez6.jpg
2112xez7.jpg









«Σοκ και δέος»: Σε 25 μέρες το «μαχαίρι» στις συντάξεις



«Σοκ και δέος»: Σε 25 μέρες το «μαχαίρι» στις συντάξεις

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό - Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξουν «ρωγμές» στην κοινοβουλευτική συνοχή - Μετά τον Φεβρουάριο η φορολογία των αγροτών και μέχρι τις 15 του ίδιου μήνα το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια - Τροπολογίες για το «παράλληλο πρόγραμμα» επανέρχονται από το... παράθυρο

Μέσα στον Ιανουάριο και σίγουρα μέχρι τις 15 του μήνα πρόκειται να καταθέσει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, προκειμένου να ψηφιστεί και να γίνει νόμος του κράτους.

Παρά την έντονη φημολογία περί του αντιθέτου, κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν πως δεν πρόκειται να υπάρχουν απώλειες κατά την ψηφοφορία στη Βουλή.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι τα χρονικά περιθώρια, προκειμένου να πείσει η κυβέρνηση τους Θεσμούς ότι έχει ισοδύναμα, προκειμένου να μην μπει «μαχαίρι» στις συντάξεις -επικουρικές, αλλά και κύριες- είναι ελάχιστα, καθώς μένουν μόλις 25 ημέρες -και ενώ μεσολαβούν και οι γιορτές.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, και καθώς οι δανειστές αντιδρούν σε κάθε πρόταση της κυβέρνησης, όπως π.χ. η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, οι περικοπές στις συντάξεις είναι αναπόφευκτες και αναμένεται, ουσιαστικά, μόνο η «νομιμοποίησή» τους από τη Βουλή.

Ο «οδικός χάρτης» για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης
Νωρίτερα σήμερα το πρωί, κατά την καθιερωμένη σύσκεψη του πρωθυπουργού με στενούς του συνεργάτες και υπουργούς, συζητήθηκε ο οδικός χάρτης μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η οποία προσδιορίζεται για τις 15 Φεβρουαρίου. 

Σχετικά με τις επόμενες πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αποφάσεις αναμένεται να λάβει το υπουργικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει, κατά πάσα πιθανότητα, την Τετάρτη. 

Συνεργάτες του πρωθυπουργού υπογράμμιζαν πάντως πως η φορολογία των αγροτών θα συζητηθεί μετά τον Φεβρουάριο. Το νομοσχέδιο, δε, για τα «κόκκινα» δάνεια, θα κατατεθεί μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Κατά την πρωινή σύσκεψη οριστικοποιήθηκαν τροπολογίες που θα κατατεθούν στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, που θα ψηφιστεί αύριο. Οι τροπολογίες αφορούν στο λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα, οι οποίες αφενός έχουν συζητηθεί με τους δανειστές και αφετέρου έχουν χρονικό πλαίσιο. 

Πάντως, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερος χειρισμός του θέματος, δηλαδή να είχαν συζητηθεί εκτενέστερα ζητήματα με τους δανειστές, για τα οποία εκτιμάται πως ούτως ή άλλως θα υπάρξει συμφωνία. 

Σε κάθε περίπτωση, κυβερνητικοί παράγοντες επισήμαιναν πως παρουσιάζονται συχνά κωλύματα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κάτι που προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου και γι' αυτό θα πρέπει να αναζητηθεί τρόπος να ξεπερνιούνται.


Τέλος σε ότι αφορά στο σημερινό δημοσίευμα των Financial Times και στις δηλώσεις εκει του Αλέξη Τσίπρα, από την κυβέρνηση σημειώνουν πως πρόκειται για μια παλαιότερη ελεύθερη συζήτηση του πρωθυπουργού με τον δημοσιογράφο που υπογράφει το ρεπορτάζ, όταν ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στο Παρίσι.






protothema

ΝΔ: Η στρατηγική Μεϊμαράκη και Κυριάκου για τον δεύτερο γύρο


ΝΔ: Η στρατηγική Μεϊμαράκη και Κυριάκου για τον δεύτερο γύρο


H κυβερνητική προοπτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης το μεγάλο διακύβευμα της επαναληπτικής εκλογής στις 10 Ιανουαρίου

Αντιμέτωποι με το δίλημμα ποιος από τους «μονομάχους» της 10ης Ιανουαρίου μπορεί να οδηγήσει νωρίτερα τη Νέα Δημοκρατία σε τροχιά εξουσίας θα βρεθούν οι ψηφοφόροι και μέλη πλέον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα κληθούν σε τρεις εβδομάδες να αναδείξουν πρόεδρο έναν από τους Ευάγγελο Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στα επιτελεία των νικητών του πρώτου γύρου αναλύουν τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της αναμέτρησης και σχεδιάζουν τις κινήσεις τους για να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους που επέλεξαν την περασμένη Κυριακή τους δύο υποψηφίους Απόστολο Τζιτζικώστα και  Άδωνη Γεωργιάδη που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο.

Η κατάσταση περιπλέκεται καθώς οι δύο πρωτεύσαντες κινούνται σε γενικές γραμμές στον ίδιο ιδεολογοπολιτικό χώρο της φιλελεύθερης Κεντροδεξιάς, την ίδια ώρα που στις «δεξαμενές» που θα χρειαστεί να απευθυνθούν για να προσελκύσουν αυξημένη επιρροή αποτελούνται, κατά βάση, από ψηφοφόρους με εντονότερες αναφορές στην παραδοσιακή Δεξιά.

Μέσα σε αυτό το ασαφές πλαίσιο, η κάθε πλευρά κάνει τους δικούς της υπολογισμούς που θα αναδείξουν τον εκλεκτό νικητή στη μετωπική αντιπαράθεση που θα γίνει αμέσως μετά τις γιορτές και στην οποία με βάση τις προβλέψεις του Καταστατικού της ΝΔ δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία έχουν αποκλειστικά και μόνον όσοι ψήφισαν την περασμένη Κυριακή και οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν στα ίδια εκλογικά τμήματα και χωρίς να καταβάλλουν νέα συνδρομή.

Οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη εκτιμούν ότι το σαφές προβάδισμα που κατέγραψε ο τέως πρόεδρος της ΝΔ δεν αντιστρέφεται. Χωρίς να το λένε ρητά, ευελπιστούν ότι από μόνη την αποχή που αναμένεται να τηρήσουν ένα μεγάλο μέρος όσων ψήφισαν τους δύο που αποκλείστηκαν από την επαναληπτική εκλογή. Ενώ πιστεύουν ότι ακόμη και αν δοθεί κατεύθυνση από τους «χαμένους», οι ψηφοφόροι δεν θα ακολουθήσουν τη «γραμμή» και, στη χειρότερη εκδοχή για τον κ. Μεϊμαράκη, θα μοιραστούν.

Εντελώς αντίθετες είναι οι εκτιμήσεις που κάνουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, οι οποίοι είναι αισιόδοξοι και για τον επιπλέον λόγο ότι είδαν τους υπολογισμούς που έκαναν πριν από τον πρώτο γύρο να επιβεβαιώνονται πλήρως, αφού ο πρώην υπουργός επέμεινε ότι η έκβαση της αναμέτρησης οδηγούνταν σε επαναληπτική εκλογή με τον ίδιο να είναι ο ένας από τους μονομάχους. Η άποψη που κυριαρχεί στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη είναι ότι «μπορεί στον δεύτερο γύρο να ψηφίζουν τα ίδια πρόσωπα, αλλά πρόκειται για μια άλλη ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποία κανείς δεν μπορεί να προδικάσει».

Με δεδομένο, πάντως, ότι η υψηλή συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής διέλυσε τα σενάρια περί διακινδύνευσης της ενότητας της Κεντροδεξιάς παράταξης, το διακύβευμα του δευτέρου γύρο στο οποίο αναμένεται να εστιαστεί η προεκλογική στρατηγική και από το ένα και από το άλλο στρατόπεδο δεν είναι άλλο από την κυβερνητική προοπτική της Νέας Δημοκρατίας και ο επόμενος αρχηγός που μπορεί να τη διασφαλίσει.

Υπό αυτή την έννοια, και οι μεν και οι αναγνωρίζουν ότι, νικητής θα αναδειχθεί εκείνος που θα πείσει τους νεοδημοκράτες ότι μπορεί να τερματίσει συντομότερα από τον άλλο την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση. 







protothema

Στη Μόσχα μεταβαίνει ο ηγέτης του κουρδικού HDP: Πανικός στην Άγκυρα


O ηγέτης του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς.  Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕO ηγέτης του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επίσκεψη με σοβαρά μηνύματα που προκαλεί τρόμο στην Άγκυρα, θα πραγματοποίησει ο ηγέτης του κουρδικού κόμματος HDP στη Μόσχα.
Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Ντεμιρτάς θα μεταβεί στη ρωσική πρωτεύουσα την Τετάρτη, προκαλώντας οργή στην Άγκυρα, καθώς η επίσκεψη πραγματοποιείται στην συγκεκριμένη περίοδο όπου οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από τουρκικά F-16.
Άγνωστο παραμένει το περιεχόμενο της ατζέντας Ντεμιρτάς. Ωστόσο πιστεύεται πως θα θέσει στο τραπέζι το σύνολο των κουρδικών προβλημάτων στον Ρώσο υπουργό και κυρίως τα της σφαγής που αυτή την στιγμή πραγματοποιεί η Τουρκία στις κουρδικές περιοχές.
Ο Ντεμιρτάς θα εγκαινιάσει επίσης γραφείο του HDP στη Μόσχα σε μια ενέργεια με πολλαπλά μηνύματα, βασικότερο των οποίων είναι ότι η Ρωσία αναλαμβάνει υπό την προστασία της τους Κούρδους. «Έχουμε επιρροή και θέλουμε να την αξιοποιήσουμε», είπε ο Ντεμιρτάς.
Η διάρρηξη των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας θεωρείται δεδομένο ότι θα οδηγήσει σε σύσφιξη των σχέσεων της Μόσχας με τους Κούρδους και ενδεχομένως στην ενεργή υποστήριξη της Ρωσίας ακόμα ίσως και προς το ΡΚΚ.






http://mignatiou.com/

Μεϊμαράκης 39,51, Μητσοτάκης 28,27, Τζιτζικώστας 21,15, Γεωργιάδης 11,07


Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους σχετικά με την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στα γραφεία της ΝΔ στην Αθήνα, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Βαγγέλης Μεϊμαράκης 39,51, Απόστολος Τζιτζικώστας 21,15, Κυριάκος Μητσοτάκης 28,27, Αδωνις Γεωργιάδης 11,07
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Εν αναμονή του επίσημου αποτελέσματος των χθεσινών εκλογών βρίσκονται τα επιτελεία των υποψηφίων αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με το Mega, ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης δήλωσε ότι η καταμέτρηση συνεχίζεται και η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι σε κάποιες απομακρυσμένες περιοχές οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές δεν έχουν φαξ για να στείλουν τα αποτελέσματα, κάτι που θα κάνουν εντός της ημέρας.
Το αποτέλεσμα είπε θα είναι “βεβαιωμένο και υπογεγραμμένο από όλους τους εκπροσώπους των υποψηφίων”. Όπως συμπλήρωσε, το οριστικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί “αργά το απόγευμα”, ωστόσο σε ερώτηση για το ποιος είναι πρώτος και δεύτερος απάντησε με νόημα: “Αυτά έχουν βγει”.
Ο λόγος της χρονικής μετατόπισης των ανακοινώσεων έχει ως βάση του το καταστατικό καθώς πρέπει να γίνει αντιπαραβολή των ηλεκτρονικών στοιχείων με εκείνα που αποστέλλονται με φαξ υπογεγραμμένα από τις κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και τη δεύτερη ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θα αναμετρηθούν σε δεύτερο γύρο στις 10 Ιανουαρίου. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Απόστολος Τζιτζίκωστας ενώ τέταρτος έρχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο Β. Μεϊμαράκης φέρεται να αποσπά ποσοστό κοντά στο 40% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποσοστό αντίστοιχα γύρω στο 30%. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό ενσωμάτωσης ήταν το μεσημέρι της Δευτέρας πάνω από 50%. Από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλούσαν για μονοψήφια διαφορά και για εκτίμηση ότι οι δυο υποψήφιοι θα γράψουν μπροστά τον αριθμό 3.
Κοντά στο 20% κυμαίνεται το ποσοστό του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος με δήλωσή του ευχαρίστησε τους φίλους της ΝΔ για την συμμετοχή τους και συνεχάρη τους κ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη εκτιμώντας ότι το κόμμα βγήκε ενισχυμένο από τη διαδικασία.
Ποσοστό κοντά στο 10% φέρεται να έχει συγκεντρώσει η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη. Ικανοποίηση για τη μαζική συμμετοχή των πολιτών επικρατεί στις τάξεις στελεχών και υποψηφίων. Οι 400.000 πολίτες που προσήλθαν στις γαλάζιες κάλπες διαμόρφωσαν αναλογία 1 προς 4 σε σχέση με το 1,5 εκατ. των ψηφοφόρων που ψήφισαν τη ΝΔ το Σεπτέμβριο.
Στα επιτελεία Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη περιμένουν τα τελικά αποτελέσματα, θεωρώντας ότι μεγάλη σημασία θα έχει η διαφορά, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η στήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ερωτηματικό όμως παραμένει η στάση του Απόστολου Τζιτζικώστα.
“Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει ένα πολύ σαφές συγκριτικό πλεονέκτημα και λόγω του αποτελέσματος. Καταφέρνει και τραβάει, ελκύει και κερδίζει ψηφοφόρους που δεν έχουν κομματική ταμπέλα”, ανέφερε ο Ευάγγελος Αντώναρος.
“Θέλω να συγχαρώ τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την καθαρή πρωτιά του, θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε την καλύτερη καμπάνια, την πιο πολιτική εκστρατεία και επιβραβεύτηκε από το αποτέλεσμα”, σημείωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.
“Νομίζω ότι καταδεικνύει καθαρά, περίτρανα η διαδικασία και επιβραβεύει την επιλογή των τελευταίων δυο εκλογικών μαχών για την αρχηγεία της ΝΔ αυτή της ανοιχτής διαδικασίας, τη βάση από τον κόσμο. Εγώ στήριξα αυτή τη διαδικασία και εξακολουθώ να τη στηρίζω όχι άκριτα και όχι χωρίς κανόνες”, ήταν η τοποθέτηση του Βασίλη Κικίλια.
“Η τεράστια συμμετοχή του κόσμου, αυτή ήταν η νίκη και της δημοκρατίας αλλά νομίζω για το κόμμα, για την παράταξη ήταν η τεράστια συμμετοχή του κόσμου”, επισήμανε ο Κ. Καραγκούνης.





http://mignatiou.com/

Έκλεισε η συμφωνία για το 1 δισ. Μείωση 35% στις παροχές του ΕΟΠΥΥ


Έκλεισε η συμφωνία για την υποδόση του 1 δισ.  Φωτογραφία MEGAΈκλεισε η συμφωνία για την υποδόση του 1 δισ. Φωτογραφία MEGA
Κλείδωσε” η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μετά και την ταύτιση των θέσεων που επιτεύχθηκε για τις παροχές του ΕΟΠΥΥ στις διαγωνιστικές εξετάσεις.
Σύμφωνα με το Mega, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν το Σαββατοκύριακο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη μεσοσταθμική μείωση κατά 35% των παροχών του ΕΟΠΥΥ για 52 διαγνωστικές εξετάσεις, ενώ η αρχική πρόταση των δανειστών έκανε λόγο για 40% μείωση.
Το “ψαλίδι” αυτό αναμένεται να προκαλέσει σοβαρή “αιμορραγία” στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, τα οποία εξυπηρετούν κατά κόρον τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Την επίτευξη τελικής συμφωνίας, επιβεβαίωσε και η Κομισιόν. Οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στην εφαρμογή όλων των εκκρεμών δράσεων έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα σε δηλώσεις της.
Όπως επισήμανε, η συνεδρίαση του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ αναμένεται να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα. “Εφόσον η αξιολόγηση των θεσμών είναι θετική, το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αναμένεται να συνεδριάσει πριν τα Χριστούγεννα έτσι ώστε να λάβει την απόφαση για την εκταμίευση του εναπομείναντος ενός δισεκατομμυρίου”, δήλωσε η Μ. Αντρέεβα.
Ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση για την απόφαση εκταμίευσης του 1 δισ. ευρώ, όπως εκφράστηκε στη σημερινή σύσκεψη υπουργών υπό τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.




http://mignatiou.com/

Η ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την επίθεση για την έκρηξη στον ΣΕΒ


Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΘΝΟΣΦωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΘΝΟΣ
Η τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη της βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ, η οποία είχε σημειωθεί στις 24 Δεκεμβρίου.
Η προκήρυξη στάλθηκε σε στικάκι usb, το οποίο αφέθηκε από άγνωστο το μεσημέρι σήμερα, στην περιοχή των Εξαρχείων.
Στο στικάκι υπάρχουν 32 σελίδες, στις οποίες ο συντάκτης του κειμένου, αναφέρει τα της τοποθέτησης της βόμβας.
Πριν την ανεύρεση του usb, άγνωστος τηλεφώνησε στον ΔΟΛ, ο οποίος ειδοποίησε για την ύπαρξη του φακέλου με την προκήρυξη.
Στη συνέχεια, το στικάκι μεταφέρθηκε στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας όπου μετά από την εξέταση για γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα, θα το άνοιγαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να δουν το περιεχόμενο και την επωνυμία της οργάνωσης πίσω από την επίθεση.
Yψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. άφηναν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την οργάνωση πίσω από την βομβιστική επίθεση στο ΣΕΒ επισημαίνοντας ότι ο τρόπος αποθήκευσης του κειμένου σε usb έφερε ομοιότητες με αυτόν της «Επαναστατικής Ανατροπής», η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης στις 27 Μαρτίου 2013 στο σπίτι του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου στην περιοχή της Ακρόπολης.
Η βόμβα στο ΣΕΒ, φέρεται να είχε τοποθετηθεί ενδεχομένως σε μαγειρικό σκεύος κάτι που «έδειχνε» ασύλληπτα ή νέα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς η τελευταία συνήθιζε να τοποθετεί τους εκρηκτικούς μηχανισμούς της σε κατσαρόλες. Επίσης, στην εκρηκτική ύλη της ζελατινοδυναμίτιδας φαίνεται να είχαν εντοπιστεί προσμίξεις ANFO (νιτρικό αμμώνιο και πετρέλαιο), που χρησιμοποιούσε συνεχώς ο Επαναστατικός Αγώνας στις τελευταίες επιθέσεις του όπως και σε αυτή έξω από την τράπεζα της Ελλάδος, στις 10 Απριλίου 2014.
Υπενθυμίζεται ότι από την έκρηξη στον ΣΕΒ είχαν προκληθεί εκτεταμένες υλικές ζημιές στα γραφεία του κτιρίου, στην πρεσβεία της Κύπρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι και στα γύρω κτίρια. Της έκρηξης προηγήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και «Το Βήμα». Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στις 2.51 π.μ. και το δεύτερο στις 2.55 π.μ. Ο άγνωστος ειδοποίησε ότι στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ έχει τοποθετηθεί βόμβα δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτών μέχρι την έκρηξη του μηχανισμού. Αστυνομικοί είχαν αποκλείσει το σημείο και είχαν απομακρύνει φύλακα κλειστού πάρκινγκ που λειτουργεί στο σημείο ενώ είχαν εκκενώσει ξενοδοχείο στη συμβολή των οδών Λ. Αμαλίας και Ξενοφώντος. Ο μηχανισμός ήταν ωρολογιακός και εξερράγη στις 3.35 π.μ.
Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, γιατί αποκλείστηκε έγκαιρα ο χώρος και ειδοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου να μείνουν στα δωμάτιά τους οι πελάτες.Αν και η βόμβα ήταν μέτριας ισχύος, λόγω του ωστικού κύματος και του σχετικά κλειστού χώρου, στην οδό Ξενοφώντος, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές, κυρίως από σπάσιμο τζαμιών, τόσο στον ΣΕΒ, όσο και στα απέναντι κτίρια και κυρίως στο ξενοδοχείο «Αμαλία», σε ένα βενζινάδικο και σε γραφεία.Ένας άγνωστος άνδρας έκανε λόγο για τοποθέτηση βόμβας και για έκρηξη εντός 40 λεπτών. Ο άνδρας είχε πει με αλλοιωμένη τη χροιά της φωνής του: «Έχει τοποθετηθεί βόμβα στο κτήριο του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος. Θα γίνει έκρηξη σε 40 λεπτά. Δεν είναι φάρσα».Η έκρηξη στον ΣΕΒ σημειώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα στις 24 Νοεμβρίου ενώ είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο «Βήμα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».Η έκρηξη στον ΣΕΒ







http://mignatiou.com/

Η Ζωή για τον Πρόεδρο της Βουλής: Θρασύδειλος, τραμπούκος, αυταρχικός


Φωτογραφία Αρχείου: Ο νέος πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης (Δ) με την απερχόμενη πρόεδρο Ζωή Κωνσταντοπούλου (Α) κατά την παράδοση-παραλαβή μετά την εκλογή προέδρου στην Ολομέλεια της Βουλής, Αθήνα, Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗΦωτογραφία Αρχείου: Ο νέος πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης (Δ) με την απερχόμενη πρόεδρο Ζωή Κωνσταντοπούλου (Α) κατά την παράδοση-παραλαβή μετά την εκλογή προέδρου στην Ολομέλεια της Βουλής, Αθήνα, Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Θρασύδειλο, τραμπούκο και αυταρχικό, χαρακτηρίζει τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, απαντώντας σε σχόλιο του που μιλούσε για “απολίτικο νομικισμό”.
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής έδωσε σκληρή απάντηση μέσω twitter στον κ. Βούτση, ο οποίος με την φράση «o απολίτικος νομικισμός αποτελεί διαχρονικά ξένη και εχθρική νοοτροπία προς τη λαϊκή βούληση, τη Δημοκρατία και την Αριστερά», σχολίασε δικές της δηλώσεις, ότι θα του υποβάλει μήνυση για «εισβολή στα γραφεία της Επιτροπής Αλήθειας».
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τις τοποθετήσεις αυτές της πρώην προέδρου της Βουλής σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Βούτσης αρκέστηκε στην παραπάνω δήλωση, λέγοντας μάλιστα: «Κανένα άλλο σχόλιο».
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, δεν άφησε να πέσει …χάμω η δήλωση του κ. Βούτση και του απάντησε: Συγκεκριμένα έγραψε στο Twitter:
«Ο κ. Βούτσης, που ασκείται στην θρασυδειλία, τον τραμπουκισμό κ τον αυταρχισμό ας μην επικαλείται τη δημοκρατία και την αριστερά που πρόδωσε.
Η μνημονιακή δουλεία, η υποταγή στους δανειστές, ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός, η προδοσία του λαού δεν έχουν σχέση με δημοκρατία ή Αριστερά.
Η κουλτούρα της φράξιας που αυτοαναγορεύεται σε Αριστερά, ενώ ονειρεύεται κ λιγουρεύεται οφίκια κ εξουσία ουδεμία σχέση έχει με Αριστερά.
Η αναφορά στη νομιμότητα, το δίκαιο, το Σύνταγμα δεν είναι νομικισμός. Αυτοί που τώρα έγιναν κάθε λέξη των Μνημονίων καλύτερα να σωπαίνουν.
Ο λαός, η δημοκρατία, η Αριστερά έχουν πληρώσει ακριβά τα ανθρωπάκια κ τις “κομμένες κεφαλές” που περιφέρουν την οίηση κ εξουσιομανία τους».
ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ: Στα δικαστήρια σέρνει τον πρόεδρο της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τις προθέσεις της ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα σε συνέντευξη τύπου που έδωσε με θέμα «Η Επιτροπή Αλήθειας υπό νεομνημονιακή δίωξη: το έργο της μετά τις 20.09.2015, οι κυβερνητικές επιθέσεις, η διεθνής αναγνώριση και τα επόμενα βήματα».
Η πρώην πρόεδρος του κοινοβουλίου και νυν στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας κατηγορεί τον Νίκο Βούτση, τον γραμματέα της Βουλής Κώστα Αθανασίου και τον φρούραρχο της Βουλής ότι εισέβαλλαν –παράνομα- στα γραφεία της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, και ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον τους.





http://mignatiou.com/

ΣΟΚ!!!!!!!! Με Νόμο του (ανθ-)ελληνικού κράτους oι αλλοδαποί δεν πληρώνουν φόρους. Δείτε το ΦΕΚ:



 Γιατί κανένα κόμμα ("Αριστερό"- "ακροαριστερό"-"Δεξιό"-"ακροδεξιό") δε μιλά για την άνιση και ρατσιστική μεταχείριση αλλά και το διωγμό που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες;;



Επί κυβερνήσεως του σιχαμερού χάζαροεβραίου Κώστα Σημίτη και αυτή η προδοσία κατά του ελληνικού λαού...

Καλλιόπη Σουφλή  


Τη στιγμή που οι ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη,

ο ελληνικός λαός μαστίζεται από την ανεργία,

έχει γονατίσει από τη δυσβάσταχτη φορολογία,

 τα παράνομα χαράτσια και τις κατασχέσεις των οικονομιών του,

ακόμη και του σπιτιού που κατάφερε να αποκτήσει με θυσίες,

που οδηγείται στην εξαθλίωση, στις αυτοκτονίες και τον εξοστρακισμό - μετανάστευση, 

το (ανθ-)ελληνικό κράτος, προτρέπει τους αλλοδαπούς να μην καταβάλουν φόρους... 


Ενδεικτική είναι η Σύμβαση που υπέγραψε το (ανθ-)ελληνικό κράτος με το κράτος της Αλβανίας. 

(Η ίδια πολιτική - νομοθεσία ισχύει για όλους τους αλλοδαπούς, ανεξαιρέτου χώρας καταγωγής.)

Με Νόμο του (ανθ-)ελληνικού κράτους oι αλλοδαποί δεν πληρώνουν φόρους. 

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ.2755 1Φ.Ε.Κ. 252/19.11.99/τ.Α' Κύρωση της Σύμβασης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Αλβανίας

Δείτε το ΦΕΚ:
 http://nomoi.info/%CE%A6%CE%95%CE%9A-%CE%91-252-1999.html

Εδώ η μετάφραση του ΦΕΚ στα Ελληνικά: 
 http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/ddos/sadf/FEK_ALBANIA_teliko.pdf 

Υ.Γ.:

α) Είναι ή όχι ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων πολιτών;;

β) Οι Έλληνες είναι άνθρωποι 'β κατηγορίας;;; 
Είναι τα κορόιδα που πληρώνουν;;

γ) Γιατί κανένα κόμμα ("Αριστερό"- "ακροαριστερό"-"Δεξιό"-"ακροδεξιό") δε μιλά για την άνιση και ρατσιστική μεταχείριση αλλά και το διωγμό που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες;;








attika nea