Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ Μ.ΝΙΜΙΤΣ:«Ο όρος «Μακεδονία» υπάρχει στην ονομασία - Τον αναγνωρίζει η Ελλάδα!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ Μ.ΝΙΜΙΤΣ:«Ο όρος «Μακεδονία» υπάρχει στην ονομασία - Τον αναγνωρίζει η Ελλάδα!

Τέλος στις όποιες ελπίδες της ελληνικής πλευράς για την εξεύρεση
ονομασίας που να μην περιέχει τον όρο «Μακεδονία», έβαλε με δηλώσεις του ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, μιλώντας στον ΑΝΤ1...

Αφοπλιστικός και κυνικός ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της ονομασίας της ΠΓΔΜ αποκάλυψε πως καταθέτει και νέα πρόταση αύριο ενώπιον των δύο εκπροσώπων στην συνάντησή τους στην εδρα του ΟΗΕ.

Είπε χαρακτηριστικά πως “η πρόταση θα είναι καινούρια γιατι είμαστε σε μια καινούρια χρονική συγκυρία. Κάποιες από τις ιδέες έχουν συζητηθεί για πολλά χρόνια αλλά μαγική λύση δεν υπάρχει” σημείωσε ενώ απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για το θέμα της μακεδονικής ταυτότητας.

Επισήμανε ωστόσο ότι «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, διότι «αυτή τη στιγμή το όνομα της χώρας στον ΟΗΕ είναι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Αναφερθείς λεπτομερώς στην πρότασή του τόνισε πως «τώρα μπορούμε να βρούμε μια λύση, ο όρος Μακεδονία περιλαμβάνεται στην ονομασία και αναγνωρίζεται από την Ελλάδα.

Επίσης πάνω από 100 χώρες αναγνωρίζουν αυτή την χώρα ως «Republika Makedonija» και άρα ο όρος Μακεδονία συνδέεται με την χώρα αυτή».

“Αν περιμέμουμε κι αλλα 25 χρόνια το πρόβλημα θα γίνει χειρότερο” σε συνέντευξη του ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για το ζήτημα της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο Μ.Νίμιτς ήταν διπλωματικά μεν αλλά ξεκάθαρος.

Το «Μακεδονία» είναι μέσα στην ονομασία της ΠΓΔΜ!

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης

HELLAS PRESS