Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΟΙ BRICS ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΓΕΓΟΝΟΣ – Ξεκίνησε η Λειτουργία της Τράπεζας


BRICS
ΟΙ BRICS, ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ…
Το άνοιγμα της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας (NDB) των χωρών BRICS – Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής – χαιρέτισε σήμερα ο Κινέζος υπουργός Οικονομικών Λου Τζιγουέι, κατά την τελετή έναρξης λειτουργίας της στη Σαγκάη.
Η τράπεζα έχει αρχικό κεφάλαιο 50 δισ. δολαρίων, το οποίο σταδιακά θα αυξηθεί σε 100 δισ. δολάρια.
Όπως τόνισε ο Κινέζος ΥΠΟΙΚ, η NBD θα βοηθήσει στην ανάκαμψη και ανάπτυξη των αναδυόμενων οικονομιών. Μπορεί να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών, χωρίς να υπονομεύσει τους ρόλους των υφιστάμενων τραπεζών, όπως της Παγκόσμιας Τράπεζας, σημείωσε.
«Η στήριξη της NDB για την κατασκευή υποδομών θα μειώσει αποτελεσματικά τη στενότητα που περιορίζει τις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες επί μακρόν και θα στηρίξει την αναβάθμιση και την ανάπτυξη των οικονομιών τους», δήλωσε ο Τζιγουέι, προσθέτοντας: «Η NDB είναι ένα νέο μέλος και εταίρος στο σύστημα παγκόσμιας ανάπτυξης».
Αν και στις χώρες BRICS αντιστοιχεί περίπου το ένα τέταρτο της παγκόσμιας οικονομίας, αυτές και οι γείτονές τους εξαρτιόνταν επί μακρόν από δάνεια της Παγκόσμιας Τράπεζας, που καθοδηγείται από τιςΗΠΑ, καθώς και της Ασιατικής Αναπτυξιακής Τράπεζας υπό την καθοδήγηση της Ιαπωνίας.
Η Κίνα ηγείται, επίσης, της δημιουργίας της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων σε Υποδομές (AIIB) με κεφάλαια ύψους 100 δισ. δολαρίων. Η τράπεζα των BRICS θα συνεργάζεται με την AIIB, δήλωσε ο πρόεδρος της, ο Κουνταπούρ Βάμαν Κάματ, σημειώνοντας ότι θα αναζητά λύσεις για επιτόπου χρηματοδότηση, όπως την πρόσβαση σε αγορές χρήματος και κεφαλαίων στις χώρες BRICS. «Θα είμαστε ανοικτοί όσον αφορά τα μέσα που θα χρησιμοποιούμε για τη χρηματοδότηση των έργων», δήλωσε ο Κάματ.

KT – Αποδοχή του Σχεδίου Εξυγίανσης των τραπεζών… Διασφαλισμένες οι καταθέσεις…



ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ… To «πράσινο φως» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) πήρε το σχέδιο Νόμου για την εξυγίανση των τραπεζών που κατέθεσε χθες το βράδυ στη Βουλή η Κυβέρνηση.
Το νομοσχέδιο στηρίζεται στην Κοινοτική Οδηγία BRRD και διασφαλίζει τις καταθέσεις μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ.
Βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου είναι ότι τις ζημιές μιας τράπεζας δεν πρέπει να τις αναλάβουν οι φορολογούμενοι πολίτες, παρά μόνο ως έσχατο μέσο. Οι ζημιές βαρύνουν πρωτίστως τους μετόχους και μετά τους ομολογιούχους όμως κανένας πιστωτής κατά την εφαρμογή των μέτρων εξυγίανσης που προβλέπει το νομοσχέδιο δεν πρέπει να βρεθεί σε δυσμενέστερη θέση να υποστεί μεγαλύτερες ζημιές από αυτές που θα αναλάμβανε αν το ίδρυμα ετίθετο σε εκκαθάριση.
Οι γενικές αρχές του σχεδίου περιλαμβάνουν την κατά προτεραιότητα συμμετοχή των μετόχων στις ζημιές της εξυγίανσης, η οποία ακολουθείται από εκείνη των πιστωτών, σύμφωνα με την κατάταξη των απαιτήσεων των τελευταίων στο πλαίσιο των συνήθων διαδικασιών αφερεγγυότητας.
Επιπροσθέτως, προβλέπεται η αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου και των ανώτερων διοικητικών στελεχών του υπό εξυγίανση ιδρύματος, εκτός αν η παραμονή τους κρίνεται ενδεικνυόμενη για την επίτευξη των σκοπών της εξυγίανσης, καθώς και την παροχή από αυτούς κάθε απαραίτητης βοήθειας.
Το άρθρο 44 για την αναδιάρθρωση παθητικού αναφέρει ρητά πως η αρχή εξυγίανσης δεν απομειώνει (κουρεύει) :
* τις εγγυημένες καταθέσεις (έως 100.000 ευρώ)
*τις υποχρεώσεις που καλύπτονται με εξασφάλιση, συμπεριλαμβανόμενων των καλυμμένων ομολόγων και των υποχρεώσεων υπό μορφή χρηματοπιστωτικών μέσων που χρησιμοποιούνται για σκοπούς αντιστάθμισης κινδύνου
*κάθε υποχρέωση που προκύπτει από την κατοχή περιουσιακών στοιχείων πελατών ή χρημάτων των πελατών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που διακρατούν οι Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (αμοιβαία κεφάλαια)
*κάθε υποχρέωση που προκύπτει από καταπιστευτική σχέση μεταξύ του ιδρύματος και ενός άλλους προσώπου
* τις υποχρεώσεις προς ιδρύματα, οι οποίες έχουν αρχική ληκτότητα μικρότερη των επτά ημερών
*τις υποχρεώσεις που έχουν εναπομένουσα ληκτότητα μικρότερη των επτά ημερών έναντι συστημάτων ή διαχειριστών συστημάτων
*τις καταθέσεις του ΤΕΚΕ και του Συνεγγυητικού,
*τις υποχρεώσεις σε οποιονδήποτε από τους εργαζόμενους, τους εμπορικούς πιστωτές, τις φορολογικές αρχές και τα συστήματα εγγύησης καταθέσεων.
Το νομοσχέδιο ξεκαθαρίζει πως σε εξαιρετικές περιστάσεις όταν εφαρμόζεται η αναδιάρθρωση παθητικού, η Αρχή Εξυγίανσης μπορεί να εξαιρεί συνολικά ή εν μέρει ορισμένες υποχρεώσεις από την άσκηση των εξουσιών απομείωσης ή μετατροπής.
Αναφορικά με την γνωμοδότηση της ΕΚΤ η Κεντρική Τράπεζα επισημαίνει ότι δεν εκφέρει γνώμη για το κατά πόσον το ν.σ. εκπληρώνει αποτελεσματικά τις υποχρεώσεις της ελληνικής πολιτείας να ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο τα μέτρα εξυγίανσης και ανάκαμψης.
Η ΕΚΤ δήλωσε ότι η Τράπεζα της Ελλάδα είναι ήδη η εποπτεύουσα αρχή υπεύθυνη και για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Κατά συνέπεια, η υιοθέτηση της BRRD στο εθνικό δίκαιο δεν αντιπροσωπεύει μια σημαντική μετατόπιση των ευθυνών της.
«Απαιτώντας την προηγούμενη συγκατάθεση του υπουργείου Οικονομικών για όλες τις αποφάσεις που αφορούν την πώληση θυγατρικών, ή τη δημιουργία μιας τράπεζας γέφυρας, το διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων, bail-in, ανεξάρτητα από το αν έχουν άμεσο δημοσιονομικό αντίκτυπο ή συστηματική εμμέσως, το σχέδιο νόμου φαίνεται να πηγαίνει πέρα από «το κείμενο BRRD, επισημαίνει η έκθεση της ΕΚΤ .
Το παραπάνω σύμφωνα με την ΕΚΤ, αυξάνει την πιθανότητα το Υπουργείο Οικονομικών να θεωρηθεί δυνητικά ως μια δεύτερη αρχή εξυγίανσης, παράλληλα με την Τράπεζα της Ελλάδα.

Ξεκινά τον Οκτώβρη η Μεγάλη Παγκόσμια κατάρρευση…


dolar_fotia
Δύο γνωστοί οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα χτυπηθούν από μια γιγαντιαία οικονομική κρίση τον προσεχή Οκτώβριο.
Ο Martin Armstrong είναι ένας αμφιλεγόμενος αναλυτής ο οποίος προέβλεψε σωστά το κραχ του 1987, στην κορυφή της ιαπωνικής αγοράς και πολλά άλλα γεγονότα της αγοράς … λίγο, πολύ ως και προς την ημέρα. Πολλοί παρατηρητές της αγοράς πιστεύουν ότι ο Armstrong είναι ένας από τους καλύτερους.
Αρκετοί άνθρωποι έχουν επισημάνει ότι ο Armstrong δεν προβλέπει ότι η κρίση θα γίνει αισθητή την 1η Οκτωβρίου, 2015. Αντίθετα, προβλέπει ότι η 1η του Οκτώβρη είναι ένα σημαντικό σημείο καμπής, αλλά ότι η κυβερνητική οικονομική κρίση ίσως δεν γίνει αισθητή μέχρι μερικούς μήνες αργότερα.
Ο Armstrong έχει προβλέψει εδώ και χρόνια ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα λιώσουν κάτω από μια κρίση αφερεγγυότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης που αρχίζει φέτος τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα, ο Armstrong προβλέπει ότι ένας σημαντικός κύκλος θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, μετατοπίζοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών από τον δημόσιο τομέα και τις κυβερνήσεις προς τον ιδιωτικό τομέα.
Σε αντίθεση με άλλες «αρκούδες» που προβλέπουν ότι η χρηματιστηριακή αγορά είναι έτοιμη να καταρρεύσει, ο Armstrong προβλέπει ότι τεράστια ποσά κεφαλαίων θα προκύψουν από ομόλογα και το ευρώ σε αμερικανικά αποθέματα. Έτσι, ο ίδιος προβλέπει μια τεράστια θετική τάση στις αμερικανικές μετοχές.
Ο Edelson είναι ένας άλλος μαθητής της θεωρίας του κύκλου. Ο Edelson – μεγάλος οπαδός του Armstrong – έχει επίσης σπουδάσει δεκαετίες δεδομένων από το Ίδρυμα για τη Μελέτη των Κύκλων.
Ο Edelson προβλέπει ότι η μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην παγκόσμια ιστορία – συμπεριλαμβανομένης μια κατάρρευσης της κυβερνητικής φερεγγυότητας – θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη 2015 – την ίδια εβδομάδα με την πρόβλεψη του Άρμστρονγκ – όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαλυθεί.
Ο Edelson πιστεύει επίσης ότι τεράστια ποσά επενδύσεων θα ρεύσουν από την Ευρωζώνη στην Αμερική, οδηγώντας τις αμερικανικές μετοχές σε άνοδο (σε αντίθεση με τον Armstrong, ο Edelson πιστεύει ότι τα ομόλογα των ΗΠΑ θα επωφεληθούν επίσης). Πιστεύει ότι η Ιαπωνία θα είναι το επόμενο ντόμινο για να πέσει … και ότι η χρεοκοπία της Ιαπωνίας θα οδηγήσει επίσης τις επενδύσεις στις ΗΠΑ ως ασφαλές καταφύγιο.
Με άλλα λόγια, τόσο ο Armstrong και ο Edelson πιστεύουν ότι η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ θα εκτοξευθεί στα ύψη καθώς οι άλλοι θα καταρρέουν.
Αλλά για να είμαστε ξεκάθαροι και οι δύο πιστεύουν ότι η κατάρρευση του ντόμινο θα χτυπήσει τελικά τις ΗΠΑ και η Αμερική θα καταλήξει να αθετεί τα χρέη της – και θα πέσει στην οικονομική κρίση επίσης.
Είναι οι Armstrong και Edelson σωστοί, ή λάθος;
Δεν θα περάσει καιρός μέχρι να τεσταριστούν οι δημόσιες προβλέψεις τους…



phgh:http://hellasforce.com/

Κινήσεις Τουρκίας πριν την εισβολή: Μυστική αποστολή με υποβρύχια


Κινήσεις Τουρκίας πριν την εισβολή: Μυστική αποστολή με υποβρύχια
Λευκωσία: Για στρατιωτικές επιχειρήσεις προετοιμασίας τηςεισβολής κάνουν λόγο οι Τούρκοι, μέσω απόστρατων αξιωματικών, που αναφέρονται στις ημέρες πριν την 20ή Ιουλίου. Παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι στήθηκε επιχείρηση αποτροπής μεταφοράς οποιασδήποτε βοήθειας προς την Κύπρο. Σε πρωτοσέλιδο θέμα της τουρκικής εφημερίδας «Milliyet» με τον τίτλο «To 41 ετών μυστικό της επιχείρησης», παρατίθεται η συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο της εφημερίδας Γκοκχάν Καράκας, ο αξιωματικός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, Ταλίγκ Ντουρού, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση εισβολής στην Κύπρο το 1974.
Ο Τούρκος αξιωματικός υποστηρίζει στη συνέντευξή του ότι μια εβδομάδα πριν από την εισβολή της 20ής Ιουλίου 1974 (ημερολογιακά συμπίπτει με το πραξικόπημα), είχαν ανοιχτεί με μυστική αποστολή στη Μεσόγειο τα υποβρύχια «Cerbe» (S-341) και «I.Inonu» (S-331) και εξήγησε τις επικίνδυνες στιγμές, που έζησε την περίοδο εκείνη.
Αναλυτικότερα, μια εβδομάδα πριν την επιχείρηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο, το ένα εκ των τουρκικών υποβρυχίων είχε ανοιχτεί ανατολικά της Κύπρου και το άλλο δυτικά και περίμεναν κάτω από το νερό για 21 ημέρες. Τα καθήκοντά τους ήταν να εμποδίσουν τις στρατιωτικές ενισχύσεις που μπορεί να έρχονταν από την Ελλάδα, τη Βρετανία ή τις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια αυτή, όπως ανέφερε ο ίδιος στην εφημερίδα, τα τουρκικά υποβρύχια ήλθαν «στα πρόθυρα πολέμου» με βρετανικά πλοία, σύγκρουση που την τελευταία στιγμή παρεμποδίστηκε από ένα ρωσικό πλοίο.

Συγκεκριμένα, ένα βρετανικό πολεμικό πλοίο αναγνώρισε το υποβρύχιο «Cerbe», στο οποίο ο ίδιος επέβαινε και αμέσως σταμάτησε απέναντί του. Τότε ήλθε ενδιάμεσα ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο παρεμποδίζοντας έτσι το βρετανικό.



phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ… Μόνο Αυτός Μπορεί Ακόμη να Σώσει την Ελλάδα


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το μοναδικό πολιτικό κεφάλαιο που έχει απομείνει στη χώρα, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, σε άρθρο της που τιτλοφορείται «Μόνο αυτός μπορεί ακόμη να σώσει την Ελλάδα».
Όπως εξηγεί η εφημερίδα, παρά την αλλαγή πορείας που έκανε μετά το δημοψήφισμα ο Έλληνας πρωθυπουργός, η πλειονότητα των Ελλήνων τον εμπιστεύεται απόλυτα.
«Τα πράγματα φαίνεται να έχουν μπει σε μια σειρά, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα εθνικά κοινοβούλια της ΕΕ να έχουν ανοίξει τον δρόμο ώστε να αποφευχθεί ένα Grexit. Όμως, δεν είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα βρει τον δρόμο της, αν και την προηγούμενη εβδομάδα το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε τα προαπαιτούμενα που είχε συμφωνήσει», παρατηρεί η εφημερίδα.
Ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει το κύρος να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες δεσμεύθηκε απέναντι στους Ευρωπαίους, προσθέτει η FAZ, σημειώνοντας ότι τελευταία σαράντα χρόνια κανένας άλλος Έλληνας πολιτικός δεν έλεγχε τόσο πολύ την κοινή γνώμη όσο αυτός.
«Ακόμη και τρία κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν την προηγούμενη εβδομάδα υπέρ του νέου προγράμματος μεταρρυθμίσεων, δίνοντας στην κυβέρνηση μια άνετη πλειοψηφία, παρά τους διαφωνούντες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Το ισχυρότερο χαρτί του Τσίπρα, είναι το γεγονός ότι τα τρία τέταρτα των Ελλήνων επιθυμούν την παραμονή της χώρας τους στο ευρώ και πιο πρόσφατα το γεγονός ότι αν και συνδέεται με επώδυνες περικοπές, το νέο πρόγραμμα διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», αναφέρει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα ωστόσο με την εφημερίδα, υπάρχουν αρκετά εμπόδια στον δρόμο της Αθήνας προς το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, με τις αμφιβολίες να ξεκινούν από τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις αν και δεν πιστεύει σε αυτές. «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει εν μέρει δίκιο που δεν πιστεύει στο δημοσιονομικό σκέλος του προγράμματος: πώς αναμένεται να έχει αποτέλεσμα η τρίτη εκδοχή ενός προγράμματος όταν οι δύο προηγούμενες απέτυχαν; Μόνο η αύξηση των φόρων και η περικοπή των επιδομάτων δεν μπορεί να βγάλει από την ύφεση μια αδύναμη οικονομία όπως η ελληνική. Όπως χρειάζεται να αναδιαρθρωθεί το ελληνικό κράτος, έτσι χρειάζεται και η ελληνική οικονομία μια νέα αρχή» συνεχίζει το άρθρο.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η κατάσταση της Ελλάδας επιδεινώθηκε τους προηγούμενους μήνες εξαιτίας της πολιτικής των καθυστερήσεων. Όπως τονίζει η FAZ, οι όροι στους οποίους συμφώνησε ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι πολύ πιο σκληροί απ΄ ό,τι θα ήταν τον Φεβρουάριο, αλλά «αυτό δεν έπληξε τη δημοφιλία του».

Σταυροφόρος του Τάγματος του Παναγίου Τάφου…Ο Καμμένος!


Σταυροφόρος του Τάγματος του Παναγίου Τάφου…Ο Καμμένος!
Στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο ΥΕΘΑ Καμμένος…Όπου έγινε δεκτός από το Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ στην έδρα του Παναγίου Τάφου !
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στο ΠΛΑΙΣΙΟ της επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ επισκέφθηκε τα Ιεροσόλυμα όπου συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και Πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο Γ’, ο οποίος του επέδωσε τον Σταυρό του Παναγίου Τάφου και τον ανακήρυξε Σταυροφόρο του Τάγματος του Παναγίου Τάφου.
Σταυροφόρος του Τάγματος του Παναγίου Τάφου…Ο Καμμένος!2
Σταυροφόρος του Τάγματος του Παναγίου Τάφου…Ο Καμμένος!3
Σταυροφόρος του Τάγματος του Παναγίου Τάφου…Ο Καμμένος!4
Σταυροφόρος του Τάγματος του Παναγίου Τάφου…Ο Καμμένος!5

Απίστευτη Πρόκληση από τον ΕΧΘΡΟ Τούρκο: «Εισβολή έπρεπε να γίνει…»


ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ «ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ2″…
Χαμένος στα παλιάς κοπής τουρκικά επιχειρήματα βρέθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί, έχοντας χθες, επέτειος της εισβολής, δίπλα του τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων που έγιναν με πανηγυρικό τρόπο στα κατεχόμενα, ο Ακιντζί δικαιολόγησε την εισβολή, την οποία την Κυριακή είχε χαρακτηρίσει πόλεμο.
Είπε πως «την 20η Ιουλίου πρέπει να την κρίνεις από αυτή την άποψη: ήταν μια επιχείρηση για να εμποδίσει το να ριζώσει το πραξικοπηματικό καθεστώς και η Ένωση στην Κύπρο».
Αναφερόμενος στο Κυπριακό ξεκαθάρισε πως η συνιστώσα τ/κ πολιτεία ως ένα από τα ίσα μέρη της ομοσπονδίας με τα κοινοτικά δικαιώματα θα έχει ίσο καθεστώς με την ε/κ κοινότητα στη ΕΕ.
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του παράλληλα με τη γνωστή ρητορική του αν και εμφανίστηκε υποστηρικτικός στη διαδικασία των συνομιλιών έσπευσε να αναφέρει πως Τουρκία και ψευδοκράτος θα προχωρούν σ’ αυτή την προσπάθεια ως «μητέρα και κόρη». Τόσο ο Ερντογάν όσο και ο Νταβούτογλου στο μήνυμα του, έσπευσαν να υπενθυμίσουν τον εγγυητικό ρόλο της Τουρκίας στο νησί.
Στην αντίπερα όχθη, ο πρόεδρος Αναστασιάδης έστειλε τα δικά του μηνύματα με αφορμή την μαύρη επέτειο. Μηνύματα που αφορούν την ανάγκη για ενότητα. Είπε πως «έχουμε εμπλακεί σε ένα διάλογο για να επιτύχουμε την απελευθέρωση της πατρίδας μας» και σημείωσε ότι είναι νωρίς να προβεί σε απολογισμό του διαπραγματευτικού έργου.«Φιλελεύθερος»

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ… Η Ελλάδα στα Χέρια των Παγκόσμιων Δολοφόνων…


ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
Ανάλυση: Τη Γεωπολιτική και Γεωστρατηγική πορεία χαράσσουν στο πλανήτη η Παγκόσμια Σιωνιστική Διακυβέρνηση-Δικτατορία, με βοηθούς τα στελέχη της Ν.Τ.Π., τις ΗΠΑ, Ε.Ε., ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, τη λέσχη BILDERBERG, τη τριμερή επιτροπή, το CFR, (Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων), τις Μασονικές Στοές, τους ILLUMINATI, το κονκλάβιο των W.J.C. κ.λ.π. δηλαδή όλος ο καλός ο κόσμος.
Όλοι αυτοί εργάζονται με ιερό βιβλίο «Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» για να κατακτήσουν τη Παγκόσμιο Κυριαρχία.
Βασίζονται στον έλεγχο των Κεντρικών Τραπεζών, (Federal Reserve για ΗΠΑ, & E.C.B. για Ε.Ε.), που εκδίδουν τα νομίσματα Δολάριο & Ευρώ, γιαυτό τα δύο αυτά νομίσματα είναι διεθνώς γνωστά σαν νομίσματα του προέδρου ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Γιαυτό δολοφόνησαν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Κένεντυ, όταν αυτός θέλησε να πάρει τον έλεγχο της εκδόσεως το δολαρίου.
Η παγκόσμια Κοινότητα ευρίσκεται μπροστά σε μια πρωτοφανή παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία συνοδεύεται με βία, αναρχία, τρομοκρατία, και άλλα πολλά κακά.
Πήγε και ο Τσίπρας, με τους Τσακαλώτο, Γαβριήλ, Παπά, σαν αρνιά, και βρεμένες κότες, να διαπραγματευτούν με τους Φαρισαίους λύκους, τους Περιούσιους παγκόσμιους δολοφόνους, αποτέλεσμα να μας φέρουν το 3ο και φονικότερο Μνημόνιο. Τώρα το λένε συμφωνία.
Συμφωνία με ποίους;; με τους παγκόσμιους δολοφόνους των λαών της Γης.
Διαταγή ΡΟΤΣΙΛΝΤ προς Ν.Δ.-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ, ψηφίστε ΤΣΙΠΡΑ αλλιώς θα φάτε σφαλιάρες, καρπαζιές, κλωτσιές…………..
Όλα αυτά γίνονται για την αρπαγή των Πετρελαίων, και Φυσικού Αερίου των Ελληνικών θαλασσών. (Α.Ο.Ζ.)
Διαβάζω και ακούω στα διεθνή και ντόπια ΜΜΕ ότι Πλανητάρχης είναι ο ΟΒΑΜΑ, και ότι οι Σιωνιστικές ΗΠΑ κάνουν κουμάντο στον πλανήτη.
Οι λέγοντες αυτά είναι άσχετοι από Γεωπολιτική.
Θέλω να σας ενημερώσω ότι ο πρόεδρος ΟΒΑΜΑ, οι ΗΠΑ, Ε.Ε. & ΝΑΤΟ, είναι απλώς εκτελεστικά όργανα της παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβέρνησης-Δικτατορίας.
Όσον αφορά τους πολιτικούς & τεχνοκράτες της Σιωνιστικής Ε.Ε. των περιούσιων, αυτοί είναι ορντινάντσες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Διορίζονται στις θέσεις αυτές από το Λόρδο ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Το ΝΑΤΟ είναι ο στρατός σωτηρίας της παγκόσμιας Δικτατορίας. Ενεργεί όπου διαταχθεί από τη παγκόσμια διακυβέρνηση-Δικτατορία του Βαρώνου ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Πρόεδρος και υπουργοί-στελέχη της παγκόσμιας κυβέρνησης- Δικτατορίας είναι ο Λόρδος-Βαρώνος-Μαρκήσιος-Κόμης ΡΟΤΣΙΛΝΤ. Αντιπρόεδρος ο ΡΟΚΦΕΛΕΡ.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ ο ΡΟΚΦΕΛΕΡ πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 100 ετών, αφού είχε υποβληθεί σε 6 μεταμοσχεύσεις νέων καρδιών κατά καιρούς. Ο Υιός ΡΟΚΦΕΛΕΡ σκοτώθηκε το περασμένο χρόνο σε αεροπορικό δυστύχημα.
Εδώ πληρώνονται όλα, λέει ο Λαός.
Επίσης σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο πρόεδρος ΡΟΤΣΙΛΝΤ είναι βαριά ασθενής, και κατά φήμες ετοιμοθάνατος.
Ο Καλός και δίκαιος ΘΕΟΣ τιμωρεί……………..
Υπάρχει όμως ο Υιός ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ο οποίος ετοιμάζεται για Βασιλεύς της Οικουμένης, εάν και όταν η παγκόσμια διακυβέρνηση καταλάβει τη παγκόσμια εξουσία.
Μέλη-Υπουργοί της παγκόσμιας Δικτατορίας είναι οι Περιούσιοι Μεγιστάνες και Ολιγάρχες παγκόσμιοι τραπεζίτες, και Μεγαλοεπενδυτές, οι κ.κ. Lehman Brothers, Goldman Sachs, Kuhn, (από το Κοέν), Loeb, SOROS, Max, Sidney, Paul Warburg, Jacob Schiff, Henry Mann, Paulson, και οι σύμβουλοι της Ν.Τ.Π. και παγκόσμιας Δικτατορίας, κ.κ. Kissinger, & Brezinsky, επίσης υπερήλικες.
Όλοι αυτοί είναι Εβραϊκής καταγωγής υπήκοοι των Η.Π.Α. & Ευρώπης (Ε.Ε.), Κοσμοκράτορες και Επικυρίαρχοι της Γης.
Όλοι αυτοί συναποτελούν τη παγκόσμιο οικονομική Ελίτ.
Αυτοί και άλλοι Μεγιστάνες – Ολιγάρχες, αποτελούν τη Παγκόσμια Διακυβέρνηση-Δικτατορία, και λειτουργούν ως δανειστές των κρατών του πλανήτη Γη.
Γιαυτό η Ελλάς δεν μπορεί να ξεφύγει από τα νύχια τους, που ως αρπακτικά κατασπαράσουν τις σάρκες των Ελλήνων. Οι Κοσμοκράτορες-δανειστές είναι γνωστοί διεθνώς και ως γύπες, κοράκια, και έχιδνες.
Οι τοπικές κυβερνήσεις των κρατών είναι απλώς αχυράνθρωποι και ανδρείκελα της Παγκόσμιας Δικτατορίας.
Αυτοί οι Επικυρίαρχοι Πλανητάρχες, Μεγιστάνες-Ελίτ, αποφασίζουν και διατάσουν, για τις τύχες των λαών της Γης.
Επομένως μην ξανα-ακούσω τους ανίδεους δημοσιογράφους και υπεύθυνους των ειδήσεων των καναλιών, και άσχετους από Γεωπολιτική σχολιαστάς των καναλιών της T.V. να παρουσιάζουν τον ΟΒΑΜΑ σαν Πλανητάρχη, και τη Μέρκελ σαν διευθύνουσα την Ε.Ε. , και να παραπλανούν το Λαό, με παραπληροφόρηση, εκτός και εάν δεν γνωρίζουν και οι ίδιοι.
Επαναλαμβάνω Πλανητάρχης είναι ο πρόεδρος ΡΟΤΣΙΛΝΤ, και τα κυβέρνηση τα μέλη της παγκόσμιας οικονομικής Ελίτ.
Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ, & Ε.Ε. εκτελούν απλώς εντολές!!!
Ο ΟΒΑΜΑ & ΜΕΡΚΕΛ, είναι απλώς μαριονέτες και πιόνια των Κοσμοκρατόρων!!!
Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα, είναι σχέδια της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, με εκτελεστικά όργανα τους Περιούσιους πολιτικούς υπαλλήλους της Ε.Ε., πιόνια και ορντινάτσες των παγκόσμιων Επικυρίαρχων.
Φαίνεται ότι η παγκόσμια χρεοκοπία ξεκίνησε από την Ελλάδα, με τελική κατάληξη το κόσμο όλο.
Οι Λαοί της Γης, να αφυπνιστούν, και να εξεγερθούν, διότι έρχεται η σειρά τους, μετά την Ελλάδα!!!
Η Παγκόσμια Ελίτ λέει για την Ελλάδα, «Κανείς δεν ξεφεύγει από την Ευρωζώνη & Ε.Ε. από το Ευρωπαϊκό στρατόπεδο συγκέντρωσης με Γκαουλάϊτερ τους Γερμανο-Εβραίους».
Η Ελλάδα βρίσκεται στο απόσπασμα για να μην καταρρεύσει το γεμάτο διαφθορά και σαπίλα Σιωνιστικό σύστημα της Ε.Ε. που δημιουργήθηκε από την παγκόσμια Ελίτ, για να διατηρεί τα κράτη-μέλη φυλακισμένα στην Σιωνιστική Ε.Ε.
Επομένως το GREXIT είναι μόνον απειλή. Καθήστε καλά γιατί θα σας διώξουμε…. Και οι χαζοί πολιτικοί το πιστεύουν.
Οι ΓερμανοΕβραίοι, και οι υπόλοιποι της Ευρωζώνης, αποφάσισαν η Ελληνική Κυβέρνηση, και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, να υπόκεινται στις εντολές των «τσογλανιών» της Τρόϊκας. Ήδη τα «τσογλάνια» των Περιούσιων δανειστών καταφθάνουν σήμερα, για να οργώνουν τα υπουργεία, και η Κυβέρνηση Τσίπρα να καμαρώνει.
Δεν γνωρίζω κανένα άλλο παράδειγμα παρόμοιας ύφεσης, σαν την Ελλάδα, που να προκλήθηκε με τέτοιο σκόπιμο τρόπο, και με τόσο καταστροφικές ανθρώπινες θυσίες.
(Θυμηθείτε τις αυτοκτονίες, και την ανθρωπιστική κρίση).
Σήμερα οι γύπες & κοράκια Επικυρίαρχοι του πλανήτη, αυτο-αποκαλούνται «Θεσμοί» ή institutions. Για δες μούτρα, οι παγκόσμιοι δολοφόνοι που θέλουν να λέγονται «Θεσμοί».
Επανέρχονται τώρα επί Τσίπρα προσθέτοντας νέα ταπείνωση, με νέο Μνημόνιο, επάνω στον Ελληνικό Λαό.
Η παρέμβαση στην Εθνική κυριαρχία μας, που επιχειρούν οι Κοσμοκράτορες, και οι διαταγές με τον δικτατορικό τρόπο που επιβάλλονται, είναι πράγμα πολύ επικίνδυνο.
Οι Κοσμοκράτορες απαγορεύουν το «κούρεμα»-διαγραφή του Ελληνικού χρέους, για να εισπράττουν οι Περιούσιοι δανειστές «Θεσμοί» του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, περισσότερα από τον Ελληνικό Λαό. Σαν πιόνι & μαριονέτα η ΜΕΡΚΕΛ εμφανίζεται ότι αυτή απαγορεύει τη διαγραφή του χρέους.
Οι περιούσιοι της παγκόσμιας Δικτατορίας ευτελίζουν το μνημείο της Αμφίπολης, και δεν αφήνουν να ανακαλυφθεί ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τη βοήθεια των ντόπιων πολιτικών αχυρανθρώπων πρακτόρων τους, γιατί έχουν τα σχέδιά τους για την Ελλάδα.
Από Τον Ιανουάριο που εξελέγη η Κυβέρνηση ΤΣΙΠΡΑ, έχουμε να ακούσουμε νέα για την Αμφίπολη.
Οι Κοσμοκράτορες Επικυρίαρχοι του πλανήτη μαζεύουν όλο το χρυσό της Γης, διότι περιμένουν έναν οικονομικό Αρμαγεδδώνα!!!
Τώρα δεν έχουν λεφτά να μας δώσουν για την περιβόητη συμφωνία-Μνημόνιο. Μας δίνουν μόνο 7 δις. ευρώ δάνειο για να πληρώσουμε το ΔΝΤ και την Ε.Κ.Τ. δηλαδή τους ιδίους. Για να μη χάσουν τα κοράκια-Γύπες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!
Αυτά που συμβαίνουν με τους ISIS Τζιχαντιστές είναι σχέδια της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, με εκτελεστικά όργανα τον ΟΒΑΜΑ, τις Σιωνιστικές ΗΠΑ, και το ΝΑΤΟ, για να αιματοκυλήσουν την ανθρωπότητα, και εμείς οι Μ@@@@@@ κράτη-μέλη, χρηματοδοτούμε το ΝΑΤΟ για να μας σφάξουν. Ξυπνήστε Λαοί………
Αλλάζει δραματικά ο κόσμος, και εμείς κοιμώμαστε, ή είμαστε δούλοι σαν τους νεαρούς Δεσποτάδες της Ελλάδος.
Η Παγκόσμια Σιωνιστική Κυριαρχία έζωσε από Νότον τη Ρωσία, κατακτώντας τις πρώην Σοβιετικές πατρίδες, (Βαλτικές χώρες, Πολωνία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Γεωργία, κ.λ.π.), μόνο από Βορρά δεν μπόρεσαν να πολιορκήσουν τη Ρωσία, διότι στο Βορρά είναι η Σιβηρία, και ο Βόρειος Παγωμένος Ωκεανός.
Οι μόνες χώρες που παραμένουν σήμερα ελεύθερες είναι η Ρωσία, και η Κίνα, όλες οι άλλες χώρες σε Βορρά-Νότο, Ανατολή-Δύση είμαστε σκλαβωμένες στη παγκόσμιο Σιωνιστική Δικτατορία του προέδρου Λόρδου ΡΟΤΣΙΛΝΤ, και των Μεγιστάνων ως αναφέρονται άνωθεν, με πρώτες τις ΗΠΑ των ΑμερικανοΕβραίων, και την Ε.Ε. των Ευρωπαίων-Εβραίων. (Βλεπε Μέρκελ, Σόϊμπλε, Σούλτζ, Ολάντ, Γιούνκερ).
Η Οικουμενική διακήρυξη ανθρωπίνων δικαιωμάτων λέει, Άρθρο 19
«Καθένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης, που σημαίνει το δικαίωμα να μην υφίσταται δυσμενείς συνέπειες για τις γνώμες του, και το δικαίωμα να αναζητεί, να πέρνει, και να διαδίδει-εκδίδει πληροφορίες και ιδέες, με οποιοδήποτε μέσο έκφρασης, και από όλο το κόσμο».
ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος-Αρθρογράφος ΜΜΕ