Η Γερμανία εξέδωσε τελική προειδοποίηση, σύμφωνα με την οποία η  Ελλάδα απειλείται έξοδο από την ευρωζώνη, αν η χώρα δεν μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με τους πιστωτές της. Αυτό γράφει σήμερα η  εφημερίδα Sunday Times.
Ο προκλητικότατος επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πολωνός Donald Tusk, εξέφρασε μάλιστα την άποψή του ότι «είναι καιρός να σταματήσει η Αθήνα  να παίζει σε ταινίες μικρού μήκους , και να αναζητά ενόχους». Αυτός ο υπάλληλος της ΕΕ, μας κάνει και υποδείξεις με ύφος Ρωμαίου Ανθυπάτου, αλλά καλό είναι να κοιτάξει στην χώρα του, και  το πως ζουν  οι συμπατριώτες του με μισθούς πείνας.
 Σύμφωνα με  πηγή στην κυβέρνηση της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, οι συνεχόμενες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα , δεν θα γίνουν  πλέον ανεκτές, ανέφερε ο ρωσικός τύπος.
Οι τελικές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα έχουν  προγραμματιστεί με καταληκτική ημερομηνία την 30 Ιουνίου,  μετά, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία η  Ελλάδα  θα  ξεμείνει από χρήματα, και η χώρα δεν  θα είναι σε θέση να πληρώσει τα χρέη της ή να χρηματοδοτήσει  την διοίκηση του κράτους, τονίζει το δημοσίευμα .
Αυτό το γνωρίζουμε από το 2014. Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε σαν λαός είναι ότι είχαμε να κάνουμε με « εγκληματίες εκβιαστές» χειρότερους και από αυτούς του κοινού ποινικού δικαίου.
Την Πέμπτη , ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης  μετά από μια συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσε ότι «έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα» στους συμμετέχοντες υπουργούς οικονομικών της ΕΕ , για να μπει  « ένα τέλος στο ελληνικό δράμα».
Η ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,κινούμενα μέσα σε ευπρεπή πλαίσια κάλυψε όλο αυτό το διάστημα,  τα τεκταινόμενα σχετικά  με την διαπραγμάτευση της Ελλάδος με την ΕΕ.
Έχουμε όμως την αίσθηση ότι δεν διαπραγματευόμαστε με την ΕΕ, αλλά με την  αντανάκλαση της «Ιεράς συμμαχίας» και τον θεματοφύλακα της , τον  περιβόητο αυστριακό  ΥΠΕΞ Κλέμενς φον Μέττερνιχ Μέττερνιχ, ο οποίος όπως και ο σύγχρονος του Γερμανος ΥΟΙΚ , Β.Σόιμπλε ήταν υπουργός  και όχι πρωθυπουργός ή Πρόεδρος.
Οι Ευρωπαϊκές Αυτοκρατορίες και  τότε , όπως και τώρα,  δεσμεύονταν ότι θα κατέπνιγαν κάθε επαναστατική κίνηση που θα ξεσπούσε στη Γηραιά Ήπειρο , προκειμένου να αποκαταστήσουν την  δική τους καθεστηκυία τάξη. Το τέλος όμως αυτών  των ανίερων συμμαχιών και συμφωνιών,  πάντοτε  είναι  παρα «πολύ κακό».