Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!!!Κατεβαίνουν και οι Ακρίτες της Ξάνθης στις Στράτες της Αθήνας!!!!


Πάντα μπροστά και πάντα πρωτοπόροι οι Ακρίτες της Ξάνθης οι Απόστρατοι του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ξάνθης και οι Απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας κατεβαίνουν αδελφωμένοι στις Στράτες της Αθήνας ! 

Οι Ακρίτες πάντα αδελφωμένοι και πάντα μαζί απο τα Ξωκλήσια και τις Εκκλησιές στα Πομακοχώρια ,μέχρι και μαζί στο αγώνα στο πλάι στων Συναδέλφων & μετά κάποιοι αναρωτιούνται γιατί οι Ακρίτες της Ξάνθης χαίρουν εκτιμήσεως από την Τοπική και όχι μόνο κοινωνία ! 

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ(ΕΑΑΣ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας 5 ΦΕΒ.2016 ( ΑΘΗΝΑ)
1. Σας πληροφορούμε, ότι, σύμφωνα με το σχετικό, διοργανώνεται από τις ΟΛΕΣ τις Ενώσεις ε.ε και ε.α Στελεχών ΕΔ και ΣΑ, ‘’Πανελλήνια Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας’’ στις 5 ΦΕΒ.2016 (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) και ώρα 16:00, στην ΑΘΗΝΑ,(Πλατεία ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ).
2. Το Παράρτημα προτείνει και παρακαλεί τα μέλη του για τη συμμετοχή τους, στην παραπάνω συγκέντρωση, μαζί με τους ε.α. και ε.α Αστυνομικούς της Ξάνθης.( που θα μεταβούν οπωσδήποτε).
3. Η κίνηση θα πραγματοποιηθεί με μισθωμένο λεωφορείο, (με δική τους δαπάνη),από τις Ενώσεις ε.ε και ε.α Αστυνομικών Ν. Ξάνθης. 

4. Στοιχεία Κίνησης-Θέσεις και Ώρες Αναχώρησης: 

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:5 ΦΕΒ.(01:00), από το ΚΤΕΛ Ξάνθης.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 
ΣΑΒΒΑΤΟ : 6 ΦΕΒ.(09:00), από Πλ. Κολοκοτρώνη. 
5. Κόστος Διανυκτέρευσης Ξενοδοχείο(για τους επιθυμούντες): 30€/ άτομο ( σε δίκλινο με πρωινό )
6. Η απόσταση μεγάλη, ωστόσο ,δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια για ολιγωρία και εφησυχασμό. 

Η αξιοπρέπεια μας τσαλακώθηκε η στοχοποίηση-‘’φτωχοποίηση’’ των ΕΔ και ΣΑ, ολοκληρώνεται με τεράστια αρνητικά αποτελέσματα, όχι μόνο για μας και τις οικογένειές μας, αλλά και για αυτήν την ίδια την Πατρίδα μας.
7.Δηλώσεις ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, μέχρι 4 ΦΕΒ( 14:00). 
ΤΣ ΕΑΑΣ/ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ







volcano times

ΕΛ.ΑΣ!!!ΚΑΙ Ο ΧΑΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!ΤΩΡΑ!!!!ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ!!!!ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!



Περίπου χίλιοι εξακόσιοι αστυνομικοί θα «εξοικονομηθούν» και θα διατεθούν σε περιπολίες, στο πλαίσιο της επιχειρούμενης αναδιάταξης των αστυνομικών δομών της ΕΛ.ΑΣ, όπως είπε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο γ.γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Αναγνωστάκης. 

Όπως εξήγησε στην εκπομπή «ΑΠΕριττα» , σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου και ύστερα από τη μαραθώνια διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς, από τις περίπου 1.200 περιφερειακές δομές της ΕΛ.ΑΣ., που λειτουργούν σήμερα σ” ολόκληρη τη χώρα, θα απομείνουν 880 (μείωση 24%) και οι 1.600 αστυνομικοί θα βγουν στους δρόμους για περιπολίες (πεζές, ή εποχούμενες). 

Έκανε, επίσης, γνωστό ότι θα υπάρξει και μια μείωση οργανικών θέσεων, οι οποίες θα ανακατανεμηθούν εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη, με δεδομένο ότι υπάρχουν νομοί που διαθέτουν περισσότερη δύναμη απ” ό,τι προβλέπει το οργανόγραμμά τους και άλλοι ελλειμματικοί. 

Σε ερώτηση, αν στο πλαίσιο της αναδιάταξης θα υπάρξουν και μεταθέσεις αστυνομικών που κατέχουν οργανικές θέσεις σε άλλους νομούς, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς υπενθύμισε, ότι προστατεύονται από το αμετάθετο. «Το αμετάθετο είναι μια συνδικαλιστικά κατάκτηση των ενστόλων, την οποία σεβόμαστε και δεν πρόκειται να πειράξουμε» τόνισε. 

Όπως εξήγησε ο κ. Αναγνωστάκης, σε βάθος χρόνου θα δημιουργούνται οργανικές θέσεις εκεί που υπάρχει ανάγκη και επισήμανε ότι το προσωπικό που θα «εξοικονομηθεί» από τις συγχωνεύσεις – ενοποιήσεις αστυνομικών τμημάτων θα παραμείνει στην περιοχή που γίνεται η συγχώνευση προκειμένου να διατεθεί όντως στις περιπολίες και στην εμφανή αστυνόμευση. 

«Για πρώτη φορά, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πήρε μια τόσο μεγάλη απόφαση και πήγε σε διάλογο με όλους τους θεσμικούς φορείς για την αναδιάταξη των αστυνομικών δομών της χώρας» είπε και ανέφερε ότι το 60% των παρατηρήσεων και των προτάσεων που κατέθεσαν οι θεσμικοί φορείς (δήμαρχοι, περιφερειάρχες, κ.ά.) έχουν ήδη ενσωματωθεί στο τελικό σχέδιο.
Ανακοίνωσε, ακόμα, ότι το τελικό σχέδιο αναδιάταξης θα εξεταστεί μετά τις επικείμενες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ., ότι την επόμενη βδομάδα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ., ενώ προς το τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου θα ξεκινήσει η υλοποίησή του σταδιακά. 

Ο κ. Αναγνωστάκης, επανέλαβε ότι ο μείζων στόχος της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της χώρας είναι να καταστούν αποτελεσματικές και ουσιαστικές και ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι σήμερα υπάρχουν αστυνομικά τμήματα με 10 έως 12 ενστόλους, οι οποίοι καλύπτουν μόνο τις διοικητικές ανάγκες. «Αν γίνει η συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων, όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα βγουν στο δρόμο θα έχουμε περιπολικό και πεζή περιπολία, δίκυκλη αστυνόμευση εκεί που δεν είχαμε» είπε και ξεκαθάρισε ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι και η απεμπλοκή των αστυνομικών από την επίδοση δικογράφων, κ.α. γραφειοκρατικών διαδικασιών που δεν τους επιτρέπουν να βγουν στους δρόμους. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, σήμερα ένα παλιό περιπολικό όχημα, με εμπορική αξία 2.000 ευρώ χρειάζεται κάθε χρόνο το ίδιο περίπου ποσό για συντήρηση και τόνισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι επαφές του υπουργείου με εκπροσώπους αυτοκινητοβιομηχανιών και πρεσβείες για τη χορήγηση 5.000 καινούργιων οχημάτων.







volcano times

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΩΡΑ;;;Ο Β.Πούτιν είναι «έξω φρενών»!!!ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ Οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ψεκάζουν στην Συρία για ψυχοσωματικό έλεγχο!!!ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ!!!!


 
Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) και, ισχυρές πηγές από το Κρεμλίνο... Ψεκάζουν τακτικά στο βορειοδυτικό ουρανό της Συρίας για ολόκληρες ημέρες για ψυχολογικό και σωματικό έλεγχο.

Ο πρόεδρος Πούτιν, είναι ριζικά αντίθετος σε τέτοιου είδους επιχειρήσεων πολέμου, με αυτά που έχουν συμβεί έχει «βαθιά διαταραχθεί» και είναι «έξω φρενών».

Ο Πούτιν για τους ψεκασμούς της Συρίας έδωσε συγκεκριμένο σχόλιο:

«Όπως το αντιλαμβάνομαι, οι Αμερικανοί δεν ενδιαφέρονται για την ήττα του ISIS, αλλά ενδιαφέρονται για τον νοητικό έλεγχο του πληθυσμού της Συρίας.»

Ψεκάζουν τακτικά στο βορειοδυτικό ουρανό της Συρίας για ολόκληρες ημέρες κατά τη διάρκεια της οποίας ηγείται η Αμερική και, διεξάγεται με αεροπορικές επιδρομές στο Χορασάν και το al-Nusra, σύμφωνα με την έκθεση της FSB, οι ψεκασμοί μετατρέπονται σε θυσάνους, όπως τα σύννεφα τα βράδια. Λέγεται πως δεν υπάρχουν απώλειες αμάχων, που να έχουν πεθάνει από κάποια χημική ανάπτυξη, αλλά αυτές οι χημικές ουρές δεν είναι για το θάνατο, είναι για τον ψυχολογικό και σωματικό έλεγχο.

Ακριβώς, λοιπόν, επειδή η Αμερική προσπαθεί να ελέγξει τις καιρικές συνθήκες, αυτό είναι ανάθεμα για τον Πρόεδρο Πούτιν. Γιατί είναι ένας ισχυρός υποστηρικτής της Σύμβασης για την περιβαλλοντική τροποποίηση που απαγορεύει «κάθε τεχνική για την αλλαγή της σύνθεσης ή της δομής των ζώντων οργανισμών της Γης»...

Το 2016 συνεχίζουν να ψεκάζουν τον άμαχο πληθυσμό, σε μια προσπάθεια να τους ελέγχουν, να μεταβάλλουν τη δομή των ζώντων οργανισμών της Γης και να ελέγχουν τον καιρό...

Ο Πούτιν είναι βαθιά αντίθετος σε όλο αυτό. Θεωρεί την χειραγώγηση του καιρού να είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι που έχει καταστροφικές συνέπειες.

Η δύσκολη Παιδική ηλικία του Πούτιν θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί σκέφτεται με τον συγκεκριμένο τρόπο για την φύση:

Μετά την πολιορκία του Λένινγκραντ, που σκότωσε σχεδόν τη μητέρα του, ο Πούτιν με την οικογένειά του αναγκάστηκε να μετακομίσει σε κοινοτικό κτήριο, που κυκλοφορούσαν μολυσμένοι αρουραίοι . 

Ο Πούτιν πέρασε ώρες κυνηγώντας τέτοια τρωκτικά στη σκάλα. Έτσι σταδιακά Ανέπτυξε μια αναπνευστική ασθένεια. 





volcano times

B.Πούτιν σε Γερμανούς δημοσιογράφους!!!Δεν είμαι φίλος ή γαμπρός σας!!!Είμαι ο Πρόεδρος της Ρωσίας!!!ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΠΟΥ Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιαν 2016!!!!ΑΦΗΣΕ ΑΦΩΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!!!

Πούτιν σε Γερμανούς δημοσιογράφους: Δεν είμαι φίλος ή γαμπρός σας! Είμαι ο Πρόεδρος της Ρωσίας 
Αυτά δήλωσε ο Πούτιν αφήνοντας άφωνους τους δημοσιογράφους της BILD!






volcano times

Μετανάστες μπλόκαραν το δρόμο προς ΠΓΔΜ...


Μετανάστες μπλόκαραν το δρόμο προς ΠΓΔΜ

Οργισμένοι για την καθυστέρηση στο ταξίδι τους εμφανίζονται οι πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ, κάτι που τους...
οδήγησε στο να κλείσουν την οδική αρτηρία που οδηγεί στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι πρόσφυγες και μετανάστες φώναζαν συνθήματα και κάθισαν στο οδόστρωμα. Οι ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες έχουν μπλοκαριστεί από τη μια πλευρά από τους Έλληνες αγρότες αλλά από την άλλη και τους οδηγούς ταξί της ΠΓΔΜ.





nonews news

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ. - ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.


 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΑΣΙΕΣ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ!

Καλλιόπη Σουφλή



Ξεκίνησε η συνάντηση μεταξύ του κουαρτέτου, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Γιώργου Σταθάκη και του Γιώργου Χουλιαράκη, με τα μεγάλα «αγκάθια» του ασφαλιστικού και του δημοσιονομικού να παραμένουν πρώτα στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης και με την κυβέρνηση να βρίσκεται υπό ασφυκτικό "κλοιό", τόσο λόγω του αγροτικού ζητήματος, όσο και του μεταναστευτικού.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα διαφωνεί σε πολλά σημεία του ασφαλιστικού, ενώ ανεβάζει το δημοσιονομικό κενό από 900 εκατομμύρια έως 1,8 δις και αυτό το οποίο αναμένει είναι η ελληνική κυβέρνηση να της παρουσιάσει ποσοτικοποιημένα όλα τα μέτρα.
 
Εν τω μεταξύ, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος τόνισε λίγες ώρες μετά την έναρξη των συζητήσεων, ότι το φορολογικό νομοσχέδιο είναι προαπαιτούμενο για αυτήν την αξιολόγηση και αύριο θα δοθεί το προσχέδιο στην Τρόικα. 
 
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε παράταση του καθεστώτος απαγόρευσης της πώλησης "κόκκινων" δανείων που ισχύει τώρα αν δεν έχει υπάρξει σχετική συμφωνία με τους θεσμούς ως τις 15 Φεβρουαρίου.


Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι στη σημερινή συνάντηση συζητείται το χρονοδιάγραμμα και η ατζέντα της διαπραγμάτευσης. 
 
Μετά τη συνάντηση αυτή αναμένεται να ακολουθήσει συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή.


Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αύριο το πρωί στις 11.00 π.μ θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και το απόγευμα στις 7.00 μ.μ. με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.
 
Η πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων προβλέπεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή οπότε αναμένεται να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι των εταίρων για να επανέλθουν μετά από 7-10 ημέρες.

Ανυποχώρητοι οι αγρότες
 
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη και με τους αγρότες, οι οποίοι σκληραίνουν κι άλλο τη στάση τους. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη ενώνουν τις δυνάμεις τους και ενισχύουν τα μπλόκα τους.
Θέλοντας να στείλουν μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι ο χρόνος που της έδωσαν για να αποσύρει ασφαλιστικό και φορολογικό τελειώνει, προχωρούν σε απ αόριστον αποκλεισμούς σε κεντρικές οδούς και τελωνεία.

Ήδη η κυκλοφορία έχει διακοπεί για φορτηγά και νταλίκες στους Κήπους, ενώ από αύριο 24ωρο θα είναι το μπλακ άουτ και σε Ορμένιο αλλά και Καστανιές. 
 
Κλειστή θα είναι από σήμερα συνεχώς η Εγνατία Οδός και στο ύψος του Νησελίου Ημαθίας, πολύωρος αναμένεται ο αποκλεισμός στα Τέμπη από παραγωγούς της Θεσσαλίας, αλλά και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Γιαννιτσών στα διόδια των Μαλγάρων.
 
Στη Χαλκηδόνα στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν και οινοπαραγωγοί που επίσης πλήττονται όπως λένε από τα νέα μέτρα, οι οποίοι μοίρασαν και κρασί στους διερχόμενους οδηγούς. Συμβολική κατάληψη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» έκαναν οι αγρότες της Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλονίκης διαμηνύοντας όμως πως τις επόμενες μέρες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.


«Παραλύουν» δημόσιος και ιδιωτικός τομέας την Πέμπτη

Παράλληλα, «παραλύουν» δημόσιος και ιδιωτικός τομέας την ερχόμενη Πέμπτη καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για το Ασφαλιστικό. Την ίδια μέρα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται εκτός συνόρων, αφού θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Δωρητών «Supporting Syria and the Region, στη βρετανική πρωτεύουσα.
 
Οι κινητοποιήσεις άρχισαν από σήμερα με τους ένστολους να πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό έξω από το κτήριο του ταμείου τους, στην οδό Βερανζέρου.
 
Τη συμμετοχή τους στην απεργία της Πέμπτης  έχουν ήδη ανακοινώσει επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες, η ΠΟΕ ΟΤΑ, αλλά και οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, (ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, νοσοκομειακοί γιατροί κι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία).
 
Να κλείσουν τα καταστήματα, τις βιοτεχνίες και τις επιχειρήσεις τους στις 4 Φεβρουαρίου και να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις καλεί η ΓΣΕΒΕΕ τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.
 
Δυναμικό παρόν στη γενική απεργία της Πέμπτης αναμένεται να δώσουν όλοι οι παραγωγοί που βρίσκονται για 13η μέρα στους δρόμους, ενώ δεν αποκλείουν και κάθοδό τους στην Αθήνα, αλλά και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.


Αγώνας δρόμου και για το προσφυγικό

Ο πρωθυπουργός έχει στρέψει το βλέμμα του και στο προσφυγικό, για το οποίο συναντήθηκε σε καλό κλίμα σήμερα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο
 
Και οι δύο συμφώνησαν ότι έχει πραγματοποιηθεί πρόοδος στην Ελλάδα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η χώρα μας δεν είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
 
Σχετικά με το προσφυγικό, που αποτέλεσε ζήτημα της χθεσινής σύσκεψης στο Μαξίμου, όπου ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι, τα hot spots μέσα Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμα, δηλαδή πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, «βρέξει, χιονίσει».
 
Μήνυμα πως η Αθήνα πρέπει να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των εταίρων για το μεταναστευτικό, έστειλε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιρρίπτοντας παράλληλα την ευθύνη στην κυβέρνηση για αρχική ολιγωρία τους πρώτους μήνες κάτι που οδήγησε σε αύξηση των απαιτήσεων των εταίρων. 
 
Ο κύριος Μητσοτάκης που συναντήθηκε με τον κύριο Μουζάλα, χαρακτήρισε εθνικό το ζήτημα και έστειλε παράλληλα μήνυμα στους Ευρωπαίους να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους.
 
Ο πρωθυπουργός, πάντως, θα έχει συνάντηση και με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γενημματά αύριο, Τρίτη, στις 13:00, για το προσφυγικό. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί και με τον κ. Φώτη Κουβέλη στις 2:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου.








attika nea

ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ 2ας ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ! Η “νεκροψία” του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Ίμια


ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ...

ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ...

Ένας ολόκληρος λαός, είναι ανίκανος να στησει στο απόσπασμα ΣΗΜΙΤΗ - ΠΑΓΚΑΛΟ - ΑΡΣΕΝΗ - ΛΥΜΠΕΡΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΡΩΩΝ. 

Καλλιόπη Σουφλή 


CLINTON-SIMITIS01

Μετά το τέλος κρίσεων, οι αξιωματούχοι του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, συνηθίζουν να συντάσσουν ένα κείμενο με το οποίο κρίνεται η αμερικανική προσπάθεια, και το οποίο χαρακτηρίζεται άκρως απόρρητο.




Στην περίπτωση της κρίσης των Ιμίων, το έργο αυτό ανέλαβε ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Στρόουμπ Τάλμποτ. 


Πρώην δημοσιογράφος του περιοδικού TIME και στενός φίλος του προέδρου Μπιλ Κλίντον, ο Τάλμποτ, που 
είναι σήμερα ηγετικό στέλεχος του στρατηγικού Ιδρύματος Brookings της Ουάσιγκτον, ήταν γνωστός για τη «διπλωματική ωμότητα» που τον χαρακτήριζε, και για το γεγονός ότι αντιμετώπιζε απαξιωτικά τέτοια περιστατικά, ιδιαίτερα εάν τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα ετίθεντο σε κίνδυνο για «βλακώδεις λόγους», όπως θεωρούσαν στην Ουάσιγκτον την υπόθεση των Ιμίων.


Οσοι πληροφορήθηκαν τότε, ότι ανέλαβε την συγγραφή την κριτική, δεν είχαν καμία αμφιβολία ότι το κείμενο θα ήταν «στεγνό», και θα αποτύπωνε την πραγματικότητα, μέσα φυσικά από το δικο του πρίσμα. (*Το άκρως απόρρητο κείμενο του Στρόουμπ Τάλμποτ, με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 1996, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά. Η ερευνητική ομάδα επεδίωξε τον αποχαρακτηρισμό του κειμένου-κριτικής, και τον πέτυχε στις 2 Φεβρουαρίου 2006, ακριβώς δέκα χρόνια μετά την συγγραφή του. Αρχικά το τηλεγράφημα ήταν λογοκριμένο και χρειάστηκαν συνεχείς προσπάθειες και επανηλειμμένες εφέσεις για να παραδοθεί στο σύνολό του)


Ο Τάλμποτ εγκαλεί, με καθόλου διπλωματικό τρόπο, τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι «η υπόσχεση του Σημίτη στη Βουλή στις 29 Ιανουαρίου να διατηρήσει τη σημαία στη θέση της αποδείχθηκε ενοχλητικό βάρος, όταν υποχώρησε από τις θέσεις του». 


Σημειώνει δε ότι «ο κ. Αρσένης και (πολύ πιθανώς) η στρατιωτική ιεραρχία φαίνονται καταδικασμένοι να πληρώσουν τις συνέπειες της πανωλεθρίας στα Ίμια, ενδεχομένως χάνοντας τη θέση τους», ενώ χαρακτηρίζει τον συμβιβασμό που επέβαλε ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ως ήττα της Ελλάδας. 


Πιστεύει -και για μερικούς δεν έχει άδικο- ότι η αποτροπή του ελληνοτουρκικού πολέμου οφείλεται στην αμερικανική παρέμβαση και σε τίποτα άλλο. 


Είναι χαρακτηριστικό, ότι εκείνες τις ημέρες ο Χόλμπρουκ κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι κοιμόταν την ώρα της κρίσης και η αλήθεια είναι ότι η Ένωση δεν έπραξε τίποτα απολύτως για να βοηθήσει μία χώρα μέλος της, ούτε έκανε την παραμικρή παρέμβαση προς τις δύο χώρες.


Ο Τάλμποτ προσθέτει ότι «πολλοί Έλληνες θεωρούν την αποχώρηση των στρατευμάτων τους και την απομάκρυνση της σημαίας από τα Ίμια ως ήττα, η οποία ήταν αποτέλεσμα διστακτικότητας και υποδούλωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες». 


Υποστηρίζει επίσης ότι «η συχνά κατηγορηθείσα για την τήρηση ίσων αποστάσεων αμερικανική πολιτική θεωρείται υποστήριξη του εχθρού», και σημειώνει: 


«Η μεταχείριση της Αμερικής ως αποδιοπομπαίου τράγου δεν θα είναι αρκετή για τους Έλληνες εθνικιστές οι οποίοι επιθυμούν να επιρρίψουν ευθύνες και εσωτερικά. Ο ad hoc χαρακτήρας των ενεργειών της Ελλάδας στα Ίμια και η κοινοβουλευτική ρητορική που τις υποστήριξε προετοίμασαν την ήττα της Ελλάδας».


CLINTON-SIMITIS02-500x352

Το απόρρητο τηλεγράφημα, αναφέρει:

Ημερομηνία: 2 Φεβρουαρίου 1996, Ωρα: 22:27
Από: Υπουργό Εξωτερικών Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ουάσιγκτον
Προς: Όλες τις ευρωπαϊκές διπλωματικές αποστολές, Προτεραιότητα.

Επίσης: στην CIA, NSA και DIA, Ουάσιγκτον, στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (NSC), All PolAdsCollective. Και στους: Verschbow, Beers, Tenet και Fried.

Θέμα: Ανάλυση Πληροφοριών και Έρευνας: Ελλάδα / Τουρκία: Αλληλοκατηγορίες- αντεγκλήσεις για τα Ίμια
  1. Απόρρητο. Διαβάθμιση από ΜπόουμανΜίλερ, Διευθυντή Πληροφοριών και Έρευνας, Ευρώπης και Καναδά
  2. Η συνημμένη ανάλυση Πληροφοριών και Έρευνας, η οποία εκπονήθηκε στις 02/02/96, διαβιβάζεται για την ενημέρωσή σας.
  3. Σύνοψη: Μετά την αποτροπή της στρατιωτικής σύγκρουσης με αφορμή τους βράχους των Ιμίων/Καρντάκ μόνον μέσω της αμερικανικής παρέμβασης, οι Ελληνες και Τούρκοι ηγέτες συνεργάζονται με Αμερικανούς διπλωμάτες (αλλά όχι μεταξύ τους) για την αποφυγή της επανάληψης του επεισοδίου. Πολλοί Έλληνες, ταπεινωμένοι επειδή ρεζιλεύτηκαν και από τη θεωρούμενη αμερικανική προτίμηση για την Τουρκία, αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους, αλλοδαπούς και εγχώριους. Οι εθνικιστές και άλλα στοιχεία και στις δύο χώρες απειλούν να προκαλέσουν ταραχή στα ύδατα γύρω από οποιοδήποτε από τα εκατό παρόμοια αμφισβητούμενα νησιά στο Ανατολικό Αιγαίο. Τέλος σύνοψης.
  4. Η διαφορά φανέρωσε για άλλη μια φορά πόσο εύθραυστες είναι οι σχέσεις στο Αιγαίο, ιδίως για την Αθήνα και την Άγκυρα. Τα ακραία εθνικιστικά παιχνίδια του Τύπου και η φλογερή πολιτική ρητορική κατά τη διάρκεια και μετά την κρίση περιορίζουν σε τέτοιο βαθμό τις δύο κυβερνήσεις, ώστε οποιοσδήποτε υπαινιγμός περί συμβιβασμού ή αναγνώρισης σφάλματος να είναι αδύνατος. Παρότι η ευγνωμοσύνη για τις αμερικανικές καλές υπηρεσίες που εξέφρασε ο πρωθυπουργός Σημίτης (προς έκπληξη των υποστηρικτών του) και οι παρεμφερείς δηλώσεις αξιωματούχων στην Άγκυρα ήταν αυθεντικές, τα μέλη της αντιπολίτευσης και στις δύο χώρες είναι αποφασισμένα να ασκήσουν κριτική σε κάθε θεωρούμενη υποτέλεια στην Ουάσιγκτον.
  5. Καθώς ο στόχος της Τουρκίας (προηγούμενο καθεστώς) ήταν πιο περιορισμένος από την απόπειρα τετελεσμένου γεγονότος της Ελλάδας, η πρωθυπουργός Τσιλέρ μπόρεσε να διακηρύξει τη νίκη της. Στον λαό της, η τουρκική επιχείρηση φάνηκε απόλυτα συνεπής με την ειρηνική επίτευξη της ελληνικής αποχώρησης, παρά τη σύγχυση και τις αλλαγές που συνέβησαν την τελευταία στιγμή. Η συνεισφορά της Τσιλέρ στη λήψη αποφάσεων από τον τουρκικό στρατό μπορεί να υπήρξε περιορισμένη μετά την έγκριση της επιχείρησης εκ μέρους της, αλλά φαίνεται να κέρδισε σημαντική πολιτική εκτίμηση, την οποία θα προσπαθήσει να μετατρέψει τώρα σε πρόσθετη δύναμη μόχλευσης στην προσπάθειά της να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση.
  6. Οι τουρκικές υπηρεσίες ασφάλειας απολαμβάνουν την καλή δημοσιότητα των διαδοχικών επιτυχιών: πρώτα, οι πειρατές του φέρι «Αβράσια», τώρα οι Έλληνες. Και οι δύο προκλήσεις έδωσαν στην Τσιλέρ την ευκαιρία να «φανεί πρωθυπουργός» στα μάτια του λαού, αλλά αυτό που μετρά είναι οι ψήφοι στην Εθνοσυνέλευση. Η Τσιλέρ επιμένει να ηγηθεί ως πρωθυπουργός αφού καταφέρει να σχηματίσει έναν συνασπισμό DYP/ANAP, και υπάρχουν φήμες για υπουργικό συμβούλιο μειοψηφίας στην Άγκυρα. Παρότι μια ανανεωμένη συνεργασία μεταξύ της Τσιλέρ και του ηγέτη του CHP Μπαϊκάλ μπορεί να είναι προτιμότερη από την εναλλακτική λύση ANAP/REFAN, δύσκολα θα καλύψει την αναγκαιότητα μιας «ισχυρής κυβέρνησης».
  7. Στην Ελλάδα, η νίκη του Σημίτη στην ψηφοφορία εμπιστοσύνης στις 31 Ιανουαρίου αποκρύπτει την οργή πολλών βουλευτών, ακόμη και στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη θεωρούμενη ελληνική ταπείνωση. Επηρεασμένοι από τις φωνές της αντιπολίτευσης στη Βουλή περί «προδοσίας» και τη φλογερή κάλυψη του Τύπου, πολλοί Έλληνες θεωρούν την αποχώρηση των στρατευμάτων τους και την απομάκρυνση της σημαίας από τα Ίμια ως ήττα, η οποία ήταν αποτέλεσμα διστακτικότητας και υποδούλωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η συχνά κατηγορηθείσα για την τήρηση ίσων αποστάσεων αμερικανική πολιτική θεωρείται υποστήριξη του εχθρού.
  8. Η μεταχείριση της Αμερικής ως αποδιοπομπαίου τράγου δεν θα είναι αρκετή για τους Ελληνες εθνικιστές, οι οποίοι επιθυμούν να επιρρίψουν ευθύνες και εσωτερικά. Ο ad hoc χαρακτήρας των ενεργειών της Ελλάδας στα Ίμια και η κοινοβουλευτική ρητορική που τις υποστήριξε προετοίμασαν την ήττα της Ελλάδας. Οι ελληνικές δυνάμεις φαίνεται να κατέλαβαν τα Ίμια χωρίς την έγκριση του Υπουργού Άμυνας Αρσένη, πόσω μάλλον του Σημίτη, και η επακόλουθη αμυντική πολιτική αποτέλεσε αντικείμενο κακού συντονισμού στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου μέχρι τις λιγοστές τελευταίες ώρες. Η υπόσχεση του Σημίτη στη Βουλή στις 29 Ιανουαρίου να διατηρήσει τη σημαία στη θέση της αποδείχθηκε ενοχλητικό βάρος όταν υποχώρησε από τις θέσεις του. Ο Αρσένης και (πολύ πιθανώς) η στρατιωτική ιεραρχία φαίνονται καταδικασμένοι να πληρώσουν τις συνέπειες της πανωλεθρίας στα Ίμια, ενδεχομένως χάνοντας τη θέση τους. (Απόρρητο)
  9. Και τα δύο Υπουργεία Εξωτερικών φαίνονται να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να συνεργασθούν με τις πρεσβείες στην Αθήνα και την Άγκυρα για την αποτροπή περαιτέρω εντυπωσιασμών από δημοσιογράφους, περιβαλλοντικές ομάδες και καιροσκόπους πολιτικούς στους βράχους των Ιμίων ή οπουδήποτε αλλού. Όμως, ο αριθμός των ακατοίκητων νησίδων κατά μήκος των συνοριακών υδάτων καθιστά το καθήκον αυτό ουσιαστικά αδύνατον να υλοποιηθεί. Παρότι η Άγκυρα προτείνει τον διάλογο για τη διάθεση των νησίδων του Αιγαίου, η Αθήνα αρνείται τις συνομιλίες φοβούμενη μήπως υπονομεύσει τις νόμιμες αξιώσεις της και απωλέσει περαιτέρω το κύρος της. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν στον άχαρο ρόλο του υποκατάστατου των άμεσων, διμερών διπλωματικών συνομιλιών μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Ο ρόλος αυτός είναι παρ’ όλα αυτά καίριος προκειμένου να μην επαναληφθεί το επεισόδιο των Ιμίων.
            Υπογραφή: Τάλμποτ






attika nea

Οι αγρότες άρχισαν και καταλήψεις σε Εφορίες -Σε Λαμία, Άρτα και Χανιά [εικόνες]


ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
 
 
 
ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, αφήστε τα μπλόκα στους δρόμους και μπλοκάρετε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ, ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΤΕ.
 
ΚΟΨΤΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ.
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες προχωρώντας πλέον και σε καταλήψεις των ΔΟΥ των περιοχών τους.


Μόνο σήμερα οι αγρότες από την Λαμία, την Άρτα και τα Χανιά κατέλαβαν τα γραφεία των ΔΟΥ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προειδοποιούν ότι θα επαναλάβουν τις καταλήψεις.



Λαμία: Κατέλαβαν την μοναδική εφορία του νομού


Σε κατάληψη των γραφείων της ΔΟΥ στη Λαμία προχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκο της Ανθήλης, από νωρίς σήμερα το πρωί.



Οι αγρότες πολιόρκησαν την εφορία της Λαμίας που είναι και η μοναδική εφορία στο νομό Φθιώτιδας, δεν επέτρεψαν στους υπαλλήλους να μπουν στο κτίριο και στα γραφεία τους και έτσι έχει παραλύσει κάθε συναλλαγή σήμερα.


Οι αγρότες θα παραμείνουν έως αργά το μεσημέρι, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επαναλάβουν το ίδιο και τις επόμενες μέρες.


Κατέλαβαν την ΔΟΥ και στην Άρτα


Κατάληψη της ΔΟΥ στην Άρτα πραγματοποιούν, από τις 7:30 το πρωί, αγρότες και κτηνοτρόφοι, που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στην παλιά γέφυρα, στην είσοδο της πόλης. Η κατάληψη θα λήξει στις 3 μετά το μεσημέρι όπως αναφέρει η συντονιστική επιτροπή.


Χτες το βράδυ, αντιπροσωπεία πήγε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησε την υποστήριξη του σώματος στον αγώνα ενάντια στο σχεδιαζόμενο ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης και στήριξης στον αγώνα των αγροτών, των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών.


Στην Άρτα τα τρακτέρ στο Κομπότι και στο μπλόκο στην είσοδο της πόλης θα κλείσουν και σήμερα το δρόμο από τις 7 έως τις 10 το βράδυ.


Ανάλογοι είναι οι αποκλεισμοί δρόμων και στα υπόλοιπα μπλόκα της Ηπείρου, στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, στον κόμβο του Λούρου και στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων- Κακκαβιάς.


Χανιά: Κάλεσμα για την απεργία της 4ης Φλεβάρη


Σε συμβολική κατάληψη της εισόδου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας και των Διοικητικών Δικαστηρίων στα Χανιά προχώρησαν από νωρίς το πρωί μέλη της ΠΑΣΕΒΕ της ΠΑΣΥ του ΠΑΜΕ και άλλων φορέων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ. Η κατάληψη έληξε στις 10:30.



Αίτημα της κινητοποίησης ήταν η απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό και για το φορολογικό. Στην πρόσοψη αλλά και στην είσοδο του κτιρίου οι συγκεντρωμένοι είχαν αναρτήσει πανό τα οποία απέσυραν μετά το τέλος της κινητοποίησης.


Οι συγκεντρωμένοι μοίραζαν φυλλάδια στους περαστικούς, ενώ το μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Φώτης Ρηγανάκος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης, ώστε, όπως είπε, «όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα και να απαιτήσουμε την απόσυρση των σχεδίων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό».









attika nea

ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ! Οι δανειστές απέρριψαν την πρόταση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών – «Αναζητούνται» 500 εκατ. ευρώ ετησίως – Ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπών στις συντάξεις



 Κατρούγκαλε, Τσακαλώτε, Σταθάκη, δώστε στους... "θεσμούς" μωρέ και το χεσμένο σας στριγκάκι...

Αυτό που φοράτε όταν βγαίνετε παγανιά και ψάχνετε για επιβήτορες...

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ... ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ...

Καλλιόπη Σουφλή

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ Γ ΧΙΛΤΟΝ ΘΕΣΜΟΙ

Και επισήμως οι δανειστές απέρριψαν την πρόταση του Γιώργου Κατρούγκαλου για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. 

Αυτό άλλωτε ήταν και το αναμενόμενο έπειτα από τις δηλώσεις και τις διάφορες διαρροές που είχαν γίνει από Βρυξέλλες και ΔΝΤ.



Έτσι, η κυβέρνηση είναι σε 
αναζήτηση μέτρων 500 εκατ. ευρώ, τόσα δηλ. όσα θα εξοικονομούσε από την αύξηση των εισφορών. 

Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να γίνουν άμεσα προτάσεις για ισοδύναμα μέτρων, ενώ όπως όλα δείχνουν ανοίγει κι ο δρόμος για περικοπές στις συντάξεις.


Παρ” όλα αυτά, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας έκαναν λόγο για μια σκληρή διαπραγμάτευση, που πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό και δημιουργικό πλαίσιο και η οποία θα συνεχιστεί και αύριο. 

Οι Θεσμοί έθεσαν τα γνωστά θέματα που «τίθενται πάντα», σημείωσε στέλεχος του υπουργείου, ενώ απαντώντας στην ερώτηση αν εκφράζει ικανοποίηση αρκέστηκε στο να πει: «Ήταν όπως τα περιμέναμε».


Επισημαίνεται ότι η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου με το κουαρτέτο στο Hilton (παρουσία των κκ. Τσακαλώτου και Σταθάκη) διήρκησε τρεις ώρες.







attika nea

Σκάει η φούσκα της διαφθορας στην Α- Δικαιοσύνη


Έρχεται η ώρα που θα σκάσει και η φούσκα της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ στην Α-Δικαιοσύνη.
ΓΕΜΙΣΕ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΥΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...

Με μία έκθεση-καταπέλτη, για το ποιοί ευθύνονται, κυρίως, για την διαφθορά στην Ελλάδα, η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι, στο επίκεντρο της εκτεταμένης διαφθοράς στην Ελλάδα, βρίσκονται οι βουλευτές, οι δικαστές και οι εισαγγελείς.
 
Η διαφθορά λέει η έκθεση,  αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση και στην συγκάλυψη και επέκταση της, συνέβαλλαν τα μέγιστα εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, υπερψηφίζοντας παράνομες αποφάσεις απαλλαγής και διαγραφής ευθυνών καθώς και δικαστές και εισαγγελείς, με αδιαφανείς νομοθετικές διαδικασίες. (εδώ)
 
Η ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ.
ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ... ΠΟΛΙΤΙΚΟ
 
Καλλιόπη Σουφλή
 


ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΣΗ


Μιλάμε για τον Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου των δικαστών και αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου. 

 

Μιλάμε για πρωτοφανή εξέλιξη που αποφασιστικότητα της δικαιοσυνης που δείχνει ότι ακόμα και οι ελεγκτές δεν θα μείνουν στο απυρόβλητο.


Προπομπός αυτών που θα ακολουθήσουν τον Ιούνιο και θα συγκλονίσουν πολλούς που μέχρι σήμερα θεωρούσαν ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο









attika nea

ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ… Αερομαχίες και σκληρές εμπλοκές ελληνικών και τουρκικών F-16 στο Αιγαίο!


mahitika_ellas_tourkia
Σε αμφισβήτηση των Κυριαρχικών Δικαιωμάτων στον Αέρα εντός του Ελληνικού FIR προχώρησε τούρκικο ζεύγος μαχητικών που έπαιρνε μέρος σε Άσκηση των Τούρκικων Ενόπλων Δυνάμεων ανατολικά της Ρόδου!
Ελληνικά Μαχητικά που απογειώθηκαν από το Καστέλι και ύψωσαν τείχος στα Τούρκικα, ενώ το κέντρο αεράμυνας στο DALAMAN σήκωσε οπλισμένο Ζεύγος να αντιμετωπίσει τα Ελληνικά που αναχαίτισαν τα δύο Μαχητικά τους.
Ακολούθησε σφοδρή αερομαχία στον Ουρανό του Καστελόριζου που εξελίχθηκε σε εμπλοκή …Μετά από την αερομαχία όλα τα Τούρκικα τέσσερα τον αριθμό αποχώρησαν από την περιοχή και η ώρα που κατέγραψε το ημερολόγιο για την εμπλοκή ήταν 16:00.
Όσο πάνε και θα αγρεύουν τα πράγματα στο Αιγαίο και εμείς ασχολούμαστε με την Λαθρομετανάστευση για την σίτιση και την στέγαση των λαθρομεταναστών και όχι με την αποτροπή !
Θα το πληρώσουμε και αυτό αλλά ποιος νοιάζεται αρκεί να επανεκλεγούμε εμείς και να κρατήσουμε τις καρέκλες μας …Το θέμα είναι όμως για πόσο ακόμη θα υπάρχουμε ως Χώρα με Κυριαρχικά δικαιώματα …Για πόσο ακόμα !
Την ίδια ημέρα στο Αιγαίο είχαμε
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 2 (2 Α/Φ & 2 Α/Φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 (1 CN-235 & 1 Ε/Π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 6
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 6
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 4
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 1
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Α ρε Πούτιν τι τους κάνεις… Το NATO επαναφέρει άρον-άρον τους Patriot στην Τουρκία!


patriot
Το ΝΑΤΟ (μη χάσει…) αποφάσισε να επαναφέρει το σύστημα αεράμυνας Patriot στην Τουρκία, μετά από παραβιάσεις ρωσικών αεροσκαφών του εναέριου χώρου της χώρας, όπως σημειώνει η τουρκική εφημερίδα Haber 7.
Το ΝΑΤΟ έχει, επίσης, την πρόθεση να στείλει αεροπλάνα του στην Τουρκία για τη στήριξη του τοπικού συστήματος αεράμυνας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το αντιπυραυλικό σύστημα θα εγκατασταθεί κατά μήκος των τουρκο-συριακών συνόρων.
Προς το παρόν υπάρχουν πυραυλικές συστοιχίες πυραύλων στην Τουρκία που ανήκουν στην Ισπανία.
keimeno
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν προστασία με αντιπυραυλικά συστήματα από τα πολεμικά τους πλοία, που βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ωστόσο, τονίζει το δημοσίευμα, μετά την απόσυρση από την Τουρκία των συστημάτων Patriot των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Ολλανδίας, παρουσιάστηκε κενό στην περιοχή που εκμεταλλεύθηκε η Ρωσία. ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Έρχεται με φόρα… S-500… Το πιο θανατηφόρο πυραυλικό σύστημα!


s-500
Τα πρώτα πρωτότυπα των S-500 συστημάτων αεράμυνας επόμενης γενιάς θα ολοκληρωθούν και θα αρχίσουν δοκιμές μέσα στο 2016.
Πρόκειται για ένα σύστημα νέας γενιάς, ικανό να καταστρέψει εναέριους επιθετικούς στόχους καθώς και διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και κοντινούς διαστημικούς στόχους.
Το νέο σύστημα όχι μόνο συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των προηγούμενων συστημάτων, αλλά προσφέρει επίσης εντελώς νέες δυνατότητες στον τομέα εναέριας, πυραυλικής και διαστημικής άμυνας, σύμφωνα με το μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου της στρατιωτικο-βιομηχανικής Επιτροπής Βίκτορ Murakhovski.
Η εταιρεία Almaz-Antei εργάζεται πάνω σε σύστημα των S-500 «Prometey» (Προμηθέας) βλημάτων εδάφους-αέρος από το 2010.
Το σύστημα μεγάλου βεληνεκούς λέγεται ότι έχει εμβέλεια 600 χιλιόμετρα (πάνω από 370 μίλια). Το σύστημα θα μπορούσε να αναχαιτίσει ταυτόχρονα έως και δέκα βαλλιστικούς πυραύλους που κινούνται με ταχύτητα 5 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο.
Το νέο σύστημα έχει επίσης ως στόχο την καταστροφή υπερηχητικών πυραύλων cruise και άλλων εναέριων στόχων σε ταχύτητες υψηλότερες από Mach 5 καθώς και διαστημικά σκάφη.
Ο Αναπληρωτής Διοικητής της ρωσικής Αεράμυνας αντιστράτηγος Σεργκέι Razygraev είπε νωρίτερα ότι το S-500 μπορεί να καταρρίψει πυραύλους στο εγγύς διάστημα κι έτσι θα καταστεί ένα στοιχείο της στρατηγικής αντιπυραυλικής άμυνας.

Αναλαμβάνουν Οι ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


ΕΜΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
(Η Αποστολή)
Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας όχι για να προστατέψουν τα σύνορα της χώρας, αλλά να να αναλάβουν “ανθρωπιστική δράση” για την στέγαση και την σίτιση των χιλιάδων λαθρομεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σύνορα, διαθέτοντας κινητά μαγειρεία, χιλιάδες κονσέρβες αλλά και στρατόπεδα όπως αυτά στη Σίνδο στην Θεσσαλονίκη και στο Σχιστό δίπλα στη βάση των Ουκάδων για ακόμη μεγαλύτερη προστασία.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΣΤΙΑ"
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΣΤΙΑ»