Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Προειδοποίηση Αγίου: «Να προσέχετε την Αλβανία εσείς οι στρατιωτικοί… Από εκεί θα έρθει η απειλή»


ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ
ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ. Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΕΙΛΗ… ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ. ΜΗΠΩΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ;

ΧΑΖΑΡΟΙ & ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ Ιστορία-Γεωγραφία- & Ν.Τ.Π.


Αφορμή του παρόντος έδωσαν οι Κοσμοκράτορες και Επικυρίαρχοι της Γης, οι λεγόμενοι ΧΑΖΑΡΟΙ.
Οι Χάζαροι κατά τη λαϊκή παράδοση θεωρούνται ως η 13η φυλή του Ισραήλ. Ο Λαός δεν κάνει ποτέ λάθος, αφού έχουν την ίδια θρησκεία, και τον ίδιο Πολιτισμό.
Μόνη διαφορά είναι ότι οι Χάζαροι έζησαν στον Καύκασο.
Οι Χάζαροι είναι Τούρκικη φυλή, η οποία έζησε στον μεσαίωνα, σε περιοχή του Καυκάσου, τη λεγομένη Χαζαρία.
Η Χαζαρία συνόρευε από Βορρά με τη Ρωσία, από Νότο με την Αρμενία, από Ανατολάς εβρέχετο από τη Κασπία θάλασσα, και από Δυτικά από την Μαύρη θάλασσα, ή Εύξεινο Πόντο. (Χάρτης).
Έφθαναν δε από τον Καύκασο, μέχρι τη Κριμαία.
Σήμερα δεν υπάρχει η ΧΑΖΑΡΙΑ, αφού οι Χάζαροι μετανάστευσαν προς Δυσμάς, και η Χαζαρία απερροφήθη από Ρωσία-Αρμενία-Γεωργία,-Αζερμπαϊζάν,-Τουρκμενιστάν, κ.λ.π. χώρες του Καυκάσου.
Η Θρησκεία των Χαζάρων ήταν μονοθεϊστική συγγενής με την θρησκεία των Ούννων, και παλαιών Τούρκων.
Μεταξύ των ετών 786 μ.χ. και 809 μ.χ. μέρος των Χαζάρων ασπάσθηκε τον Ιουδαϊσμόν οι οποίοι μετανάστευσαν προς τις χώρες της Δύσεως.
Ένα μέρος από αυτούς προσήλθεν εις τον Μωαμεθανισμόν, οι οποίοι απερροφήθησαν από τις τοπικές Τούρκικες φυλές του Καυκάσου.
Επί αιώνες οι Χάζαροι είχαν φιλικές πολιτικές σχέσεις με τους Βυζαντινούς.
Ο ηγεμών των Χαζάρων ελέγετο Χάγανος, γιαυτό και το κράτος των Χαζάρων, ονομάζετο Χαγανάτο.
Ο Αυτοκράτωρας του Βυζαντίου Ιουστινιανός Β! είχε παντρευτεί την αδελφή του Χαγάνου, όταν ήταν εξορία, φιλοξενούμενος στην Χαζαρία, μετά την ανατροπήν του από το θρόνο του Βυζαντίου.
Φαίνεται ότι σε κάποια χρονική περίοδο, η πρωτεύουσα των Χαζάρων Ατίλ, ήταν στην Κριμαία, γιαυτό η Βυζαντινή πρεσβεία που στέλνεται στην Κριμαία, είχε πρέσβη των Βυζαντινών τον περίφημο απόστολο των Σλάβων Κύριλλο, Έλληνα την καταγωγήν.
Οι Χάζαροι είχαν πυκνές εμπορικές σχέσεις με το Εβραϊκό στοιχείο της διασποράς, και είχαν υποστεί ισχυρή Ιουδαϊκή πολιτισμική και οικονομική επίδραση, τόσο στη θρησκεία, όσο και στον Πολιτισμό. Αμφότερες οι φυλές είχαν κοινή τάση, και προσανατολισμό, την οικονομία των Λαών της Γης.
Σύμφωνα με ιστορικούς το κράτος των Χαζάρων καταστρέφεται επί Αυτοκράτωρος του Βυζαντίου Ιωάννη Τσιμισκή το 969 μ.χ.- έως το 976 μ.χ.
Σύμφωνα με άλλους ιστορικούς, μεταξύ των ετών 965 μ.χ. και 969 μ.χ. ο ηγεμώνας των Ρως, (οι σημερινοί Ρώσοι), κατέλαβε την πρωτεύουσα Ατίλ των Χαζάρων στη Κριμαία, και κατέλυσε το Κράτος των Χαζάρων, το λεγόμενο Χαζαρία, ή Χαγανάτο.
Γιαυτό οι σημερινοί απόγονοι των Χαζάρων, Επικυρίαρχοι της Γης, μισούν Έλληνες και Ρώσους.
Έτσι εξηγείται η αγάπη των Χαζάρων Κοσμοκρατόρων, και Επικυρίαρχων του πλανήτη, στους Εβραίους, Τούρκους, και Γερμανούς. (Ούννους & Βανδάλους).
Οι Χάζαροι επί τρείς αιώνες (650 μ.χ. – 965 μ.χ.) κυριαρχούσαν στην τεράστια έκταση που εκτείνεται από τους ποταμούς Βόλγα και Ντον, μέχρι τη Κριμαία, και από την Κριμαία μέχρι το Βόρειο Καύκασο.
Έπαψαν να υπάρχουν γύρω στον 11ο -12ο αιώνα μετά Χριστόν.
Οι Σημερινοί ηγέτες της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, (ROTHSCHILDS-ROCKEFELLERS-MORGAN-LEVY-SOROS) κ.λ.π. είναι απόγονοι αυτών των αρχαίων Χαζάρων.
Οι Χάζαροι προήλθαν από την ανάμιξη κάποιων Τουρκο-Μογγολικών φυλών, με τα απομεινάρια των Ούννων, και τοπικές φυλές της Κασπίας και του Καυκάσου, γιαυτό έγιναν τόσο σκληροί προς τον άνθρωπον, και φοβούνται την κοινωνία. (κοινώς κρύβονται).
Κυβερνούν το Πλανήτη, από τα παρασκήνια!!!
Το όνομά τους προέρχεται από την αρχαία Τουρκική ρίζα «Χάζ» που σημαίνει «περιπλανώμαι», εξ’ ού και η διασπορά.
Στις αρχές του 8ου αιώνα μ.χ. οι Χάζαροι Βασιλείς και σημαντικό κομμάτι της αριστοκρατίας των Χαζάρων, προσηλυτίστηκαν στον Ιουδαϊσμό.
Μια σύγχρονη θεωρία λέει ότι, ο πυρήνας των Ασκενάζι Εβραίων, αναμίχθηκε από μιά μετανάστευση και διασπορά των Χαζάρων.
Οι Χάζαροι- (σύμφωνα με την Ιστορία)- έπαψαν να υπάρχουν για τρείς λόγους,
1.-Τους διέλυσαν οι Βυζαντινοί.
2.- Τους διέλυσαν οι Ρώσοι. και
3.- Λόγω της μετανάστευσης και διασποράς των Χαζάρων στις χώρες της Δύσεως, (ΗΠΑ & Ευρώπη).
Οι Χάζαροι ως προς την διασπορά, παρουσίαζαν τα ίδια φαινόμενα με τους Ισραηλίτες Εβραίους-Ιουδαίους-& Φαρισαίους.
Στη Δύση όπου μετανάστευσαν οι Χάζαροι, διέπρεψαν, ασχολήθηκαν με οικονομικές δουλιές. Στην αρχή σαν σαράφηδες, δηλαδή πλανόδια κινητή εμπορία κοσμημάτων.
Μετέπειτα επεκτάθηκαν σε επιχειρήσεις, όπως Εμπορία χρυσού, μεταλλεία Χρυσού, Ορυχεία Πολυτίμων λίθων, Ενέργεια, Τράπεζες, Χρηματιστήρια, Αμοιβαία Κεφάλαια (Funds), Ομόλογα (BONDS), Πετρέλαια, κ.λ.π. και έτσι συγκέντρωσαν όλο το πλούτο της Γης στα χέρια τους, και έγιναν Κοσμοκράτορες και Πλανητάρχες, Επικυρίαρχοι του Πλανήτη Γη.
Η ηγεσία της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης του πλανήτη Γη, (Ν.Τ.Π. & Παγκοσμιοποίηση), είναι Ιουδαίοι-Χάζαροι.
Στηρίζουν τη παγκόσμια εξουσία τους, διορίζοντας κατά τόπους Κυβερνήτες της αρεσκείας των.
Οι Δημοκρατικές διαδικασίες στα κράτη που κυριαρχούν, είναι για τα μάτια του κόσμου, αφού βγάζουν αυτοί εκλογικά αποτελέσματα ότι τους συμφέρει, αφού ελέγχουν τους Η/Υ.
Έτσι έχτισαν την Οικονομική και Πολιτική Δικτατορία επάνω στον πλανήτη, με σχέδια να επεκταθούν στο διάστημα.
Οι Χάζαροι, μετά τη κατάκτηση της διεθνούς οικονομίας, εισέδυσαν και στη διεθνή πολιτική ιδρύοντας τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, τη Παγκοσμιοποίηση, και τέλος τη Παγκόσμια Διακυβέρνηση.
Πρός τούτο βοηθήθηκαν από πολιτικές οργανώσεις όπως, η Τριμερής Επιτροπή, (Triallateral Commission), Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR), Club BILDERBERG, Illuminati, OPUS DEI, Μασώνοι, Μορμόνοι, Κρανίο και Οστά, Το παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το ΔΝΤ, ΟΗΕ, ΗΠΑ, Ε.Ε., ΝΑΤΟ, Παγκόσμια Τρομοκρατία, κ.λ.π.
Τέτοια επιτυχία είναι πρωτοφανής για μετανάστες.
Από τη Χαζαρία στη Παγκόσμια Εξουσία!!!
Βοηθήθηκαν και από τους ISIS Ισλαμιστές Τζιχαντιστές, τους οποίους αυτοί ίδρυσαν και χρηματοδοτούν με χρήματα δικά μας.
Τους δίνουμε χρήματα μέσω Ν.Τ.Π. για να μας δολοφονούν!!!
Όπως γράφει ο διεθνής και τοπικός τύπος, οι «ανεπιθύμητοι» στη Ν.Τ.Π. κάθε χώρας, δολοφονούνται από τους Τζιχαντιστές, κατόπιν εντολών της ηγεσίας της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Στη Florida των ΗΠΑ, την ευθύνη για το μακελειό 50 ανθρώπων, ανέλαβε η οργάνωση ISIS-Τζιχαντιστές.
Επίσης στο Παρίσι (JE-SUIS), Βέλγιο, Γερμανία, και αλλού!!!
Όπως λένε τα ΜΜΕ, οι Κοσμοκράτορες ήδη έχουν συντάξει λίστα Ελλήνων Πατριωτών μελλοθανάτων, την οποίαν καλούνται να εκτελέσουν οι Τζιχαντιστές του ISIS!!!
Πρόκειται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, όπως λένε οι νομικοί-δικηγόροι.
Ειδοποιούμε όλα τα ΜΜΕ, εάν κάτι συμβεί σε Έλληνες Πατριώτες, να ενημερώσουν άμεσα τον Ελληνικό Λαό ότι ηθικός αυτουργός αυτών των δολοφονιών είναι η ηγεσία της παγκόσμιας Διακυβέρνησης-Ν.Τ.Π. αυτή που βύθισε την Ελλάδα στο χρέος, και τους Έλληνες στην ανεργία, φτώχεια, και δυστυχία.
Στηρίζουν την Επικυριαρχία του πλανήτη στη δολοφονία ατόμων και ηγετών!!! Παράδειγμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Κένεντυ, και άλλοι ηγέτες.
Τα γεγονότα δηλώνουν ότι οι Κοσμοκράτορες θέλουν να επιβάλλουν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.) με τρομοκρατία.
Συμβουλεύουμε τους Κοσμοκράτορες να προσέχουν την ιστορία τους, και την υστεροφημία τους.
Συμβουλεύουμε τους Χαζάρους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες να κυβερνούν τον κόσμο με δικαιοσύνη, ισονομία, φιλανθρωπία, τιμιότητα, αλληλοβοήθεια, και φόβον ΘΕΟΥ!!!
Ο ΘΕΟΣ λέει, «Τι και αν κερδίσει άνθρωπος τον Κόσμον όλον, και ζημειωθεί την ψυχήν αυτού;;; ή τι δώσει άνθρωπος αντάλλαγμα της ψυχής αυτού;;;
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος/Αναλυτής Γεωπολιτικής/Αρθρογράφος
Πηγή: Wikipedia

Η μάχη Τσίπρα...




...κόντρα στον… «κανέναν» και το «τίποτα»...

Η μάχη της διαπραγμάτευσης μπορεί να ήταν σκληρή κι επώδυνη για τον ΣΥΡΙΖΑ, η μάχη κόντρα στην κοινωνική απογοήτευση όμως μπορεί να αποδειχθεί...
ακόμη πιο δύσκολη. Και στο Μαξίμου μπορεί να διαβάζουν τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ως νίκη κόντρα στους «#παραιτηθείτε» και ως μείωση της ψαλίδας με τη ΝΔ του Κυριάκου, γνωρίζουν όμως καλά ότι ο πραγματικός αντίπαλος βρίσκεται αλλού.


«Η μάχη των επόμενων μηνών δεν θα δοθεί ανάμεσα σ’ εμάς και τον Μητσοτάκη, ούτε με το παλιό πολιτικό σύστημα. Η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στον μνημονιακό μας καταναγκασμό και την ελπίδα που – ακόμη – δεν καταφέραμε να δώσουμε στη κοινωνία», είναι η χαρακτηριστική διαπίστωση έμπειρου κυβερνητικού παράγοντα.

Σ’ αυτό το κάδρο, η αντεπίθεση ανάταξης που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα βασιστεί σε δύο πολιτικά «εργαλεία» και σ΄ένα πρόσωπο: Στη συνταγματική αναθεώρηση, την αναπτυξιακή προοπτική και στον Αλέξη Τσίπρα.

Η συνταγματική ρελάνς

Στο μέτωπο του Συντάγματος και των μεγάλων θεσμικών αλλαγών, οι επιτελείς του Μαξίμου θεωρούν ότι η πρωτοβουλία αποδίδει ήδη, άλλαξε την επικοινωνιακή – «μνημονιακή και μίζερη» - ατζέντα και αναγκάζει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να παίξουν, να μετρηθούν και να καταθέσουν προτάσεις σε ένα πεδίο προνομιακό για την κυβέρνηση.

Εξ ου και ειλημμένη απόφαση αποτελεί να παραμείνει ψηλά στην ατζέντα το θεσμικό ζήτημα, οι πληροφορίες φέρουν τον Αλέξη Τσίπρα έτοιμο να αναλάβει το επόμενο διάστημα πρωτοβουλία επικοινωνίας και με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν «προοδευτικές εκπλήξεις» στις προτάσεις που θα αφορούν τόσο την Συνταγματική Αναθεώρηση όσο και τον εκλογικό νόμο. Μεταξύ αυτών μπορεί είναι και η, υπό συζήτηση, πρόταση για απ΄ ευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας – μια εκδοχή που άφησαν θετικά ανοιχτή χθες τόσο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης όσο και ο συνταγματολόγος, υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και που, παραπλεύρως, φέρνει σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία λόγω Κώστα Καραμανλή.

Η «δίκαιη ανάπτυξη»

Στο έτερο στοίχημα, εκείνο της αναπτυξιακής διεξόδου, η κυβέρνηση θα ρίξει όλα τα αποθέματα αισιοδοξίας που έχει στη συζήτηση αυτής της εβδομάδας στη Βουλή για τον αναπτυξιακό νόμο. Η άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να τον ψηφίσει δίνει ένα ακόμη επιχείρημα στο Μαξίμου να καταλογίζει στείρα και καταστροφική τακτική στην αντιπολίτευση, ενώ επί της ουσίας στόχος είναι τα νέα αναπτυξιακά κίνητρα να αποδώσουν τους πρώτους καρπούς έως το φθινόπωρο, κυρίως μέσα από την επιτάχυνση της δημιουργίας νέων καινοτόμων επιχειρήσεων.

Και στα δύο μέτωπα – θεσμικό και οικονομικό – ο Αλέξης Τσίπρας θα παίξει κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια να περάσει το θετικό μήνυμα στην κοινωνία. Ο πρωθυπουργός θα πυκνώσει τις δημόσιες παρεμβάσεις του το επόμενο διάστημα, τα αλλεπάλληλα προγραμματισμένα ταξίδια του στο εξωτερικό μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα χρησιμοποιηθούν για να αναδείξουν την ενισχυμένη διεθνή εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και προς το – κατά Ρέντσι – «αριστερό ρεύμα Τσίπρα», ενώ εντός συνόρων η αντιπαράθεση του νέου – έστω και τραυματισμένου – πολιτικού προφίλ σε σχέση με το «αναξιόπιστο παλιό» θα διατηρηθεί σε πρώτο πλάνο.

Μια πρώτη τέτοια ευκαιρία θα είναι και η περίφημη συγκέντρωση των «#παραιτηθείτε» την Τετάρτη στο Σύνταγμα, στην οποία η κυβέρνηση, κατά τις πληροφορίες, σχεδιάζει να απαντήσει εμμέσως μεν, δυναμικά δε.

Ο εσωτερικός διχασμός

Ο δρόμος, ωστόσο, και στους δύο άξονες δεν είναι εύκολος. Η συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να γοητεύει το Μαξίμου, δεν γοητεύει όμως εξίσου και σύσσωμο τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι «53» έστειλαν ήδη το μήνυμά τους με το «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» και το άρθρο Κυρίτση στο communality.gr, ενώ ο εκλογικός νόμος και η απλή αναλογική διχάζουν πασοκογενείς και παραδοσιακούς αριστερούς εντός του κόμματος.

Ο αναπτυξιακός νόμος επίσης, είναι το πρώτο μη μνημονιακό νομοσχέδιο που περνά μετά από πολύν καιρό η κυβέρνηση – είναι όμως κι ένα εργαλείο αναγκαστικά προσαρμοσμένο στις εκπτώσεις της μνημονιακής λιτότητας. Με «κουμπαρά» μόλις 600 εκατομμυρίων τον χρόνο και με μια φτωχή υπόσχεση για 15.000 θέσεις εργασίας έως το 2022 θα πρέπει να γίνουν άλματα υπέρβασης της γραφειοκρατίας και εφευρετικότητας για να φέρει το προσδοκώμενο «θετικό σοκ» και να συγκινήσει πλατιά την κοινωνία.

Και το προσωπικό πολιτικό κεφάλαιο Τσίπρα παραμένει ακόμη ισχυρό, όχι όμως πλέον και αδιάρρηκτο. Στην τελευταία δημοσκόπηση της Kappa Research εκείνο που προβλημάτισε περισσότερο τους επιτελείς του Μαξίμου δεν ήταν το μικρό προβάδισμα Μητσοτάκη στο κεφάλαιο του «καταλληλότερου πρωθυπουργού» (29,1% έναντι 28% του Τσίπρα).  Το στοιχείο που ανησυχεί πιο πολύ είναι το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό, 39,7%, που συγκεντρώνει η τρίτη επιλογή, ο «κανένας».


«Πρέπει να νικήσουμε άμεσα τον «κανέναν» και το «τίποτα». Γιατί η ιστορία έχει δείξει ότι ένα επικίνδυνο «τίποτα» μπορεί εύκολα να ξεπηδήσει μέσα σε συνθήκες γενικευμένης απογοήτευσης», λέει με νόημα κυβερνητική πηγή…






nonews news

«Παγίδες» φόρου στις δηλώσεις...




Ανεβαίνει ο «πυρετός» της υποβολής φορολογικών δηλώσεων καθώς σε λιγότερο από 20 ημέρες το υπουργείο Οικονομικών απειλεί ότι θα κατεβάσει τα «ρολά»...
του συστήματος TAXIS, για την υποβολή τους. 

Ως σήμερα έχουν υποβληθεί 2,66 εκατομμύρια δηλώσεις και τα εκκαθαριστικά που εκδίδονται αυτόματα προκαλούν σοκ σε 850.000 φορολογουμένους που θα πληρώσουν παραπάνω φόρους (από τους ήδη παρακρατηθέντες) λόγω έκτακτης εισφοράς και των επιβαρύνσεων που φέρνουν τα τεκμήρια ή της αύξησης προκαταβολής φόρου στους επαγγελματίες.

Από την ως τώρα εκκαθάριση 480.000 φορολογούμενοι θα πάρουν επιστροφή φόρου αν δεν χρωστούν στην Εφορία από προηγούμενες χρονιές και αφού συμψηφιστεί τον Αύγουστο η οφειλή που θα προκύψει από τον ΕΝΦΙΑ.

Μηδενικές είναι οι δηλώσεις για 1,3 εκατ. φορολογουμένους. Είναι σαφές ότι ο ένας στους τρεις φορολογουμένους καλείται να πληρώσει επιπρόσθετο φόρο για τα περυσινά εισοδήματα.

Μπροστά σε αυτή την εικόνα 3.500.000 φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση, παρότι οι περισσότεροι την έχουν ήδη συμπληρώσει ηλεκτρονικά και περιμένουν να την υποβάλουν ως το τέλος Ιουνίου που εκπνέει η προθεσμία.

Mικρή η παράταση

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ίσως απαιτηθεί να δοθεί μικρή παράταση ώστε να μην προκύψουν πρόστιμα και προσαυξήσεις για χιλιάδες φορολογουμένους οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους και κυρίως γιατί φοβούνται μήπως το Κράτος τούς ζητήσει νωρίτερα τα χρήματα δεν «πατούν» το κουμπί αποστολής.

Όπως αναφέρουν επικεφαλής φοροτεχνικών γραφείων, η καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεων οφείλεται κυρίως στη λανθασμένη εντύπωση που έχουν οι πολίτες ότι αν υποβάλουν νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία θα χρειαστεί να πληρώσουν άμεσα την πρώτη από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις. Αυτό είναι λάθος καθώς, όποτε και να υποβληθεί η φορολογική δήλωση εντός της προθεσμίας που έχει καθορίσει το υπουργείο Οικονομικών, η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί ως τα τέλη Ιουλίου και οι επόμενες δύο στα τέλη Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.

Κατά συνέπεια, όσοι καθυστερούν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης δεν κερδίζουν κάτι. Το αντίθετο, κινδυνεύουν να μην προλάβουν τις προθεσμίες και να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Τα σημεία SOS

Τα τελευταία χρόνια σχεδόν το σύνολο των βασικών κωδικών της φορολογικής δήλωσης είναι προσυμπληρωμένοι. Δηλαδή, δεν είναι απαραίτητο οι φορολογούμενοι να αναζητήσουν έγγραφα, δικαιολογητικά, βεβαιώσεις αποδοχών για παρακρατούμενους φόρους κτλ.

Ακόμη και οι τόκοι καταθέσεων εμφανίζονται αναλυτικά ανά τράπεζα, είτε ο φορολογούμενος είναι κύριος του λογαριασμού είτε συνδικαιούχος. Οι φορολογούμενοι όμως πρέπει να προσέξουν τις «παγίδες» της δήλωσης που κρύβουν περισσότερους φόρους.

1. Οι τόκοι καταθέσεων. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν οι συνδικαιούχοι είναι ότι δεν πρέπει να αναγράψουν και οι δύο το σύνολο των τόκων αλλά αυτά που τους αναλογούν. Και εδώ όμως παρέχεται η δυνατότητα ένας από τους δύο να δηλώσει το σύνολο των τόκων και ο άλλος να μη δηλώσει ούτε ένα ευρώ αν ο πρώτος είναι ο βασικός-κύριος του τραπεζικού λογαριασμού.

Στην περίπτωση των τόκων θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή γιατί ναι μεν δεν φορολογούνται με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, καθώς φορολογούνται αυτοτελώς, αλλά συναθροίζονται με τα υπόλοιπα εισοδήματα και θα επιβαρυνθούν με εισφορά αλληλεγγύης.

2. Τα τεκμήρια κτήσης περιουσιακών στοιχείων. Ένα άλλο σημείο όπου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης είναι τα τεκμήρια κτήσης ή χρήσης περιουσιακών στοιχείων. Αυτό διότι μπορεί κάποιος να δηλώσει π.χ. πραγματικά εισοδήματα 10.000 ευρώ και ταυτόχρονα το εισόδημα που προκύπτει με βάση τα τεκμήρια - δηλαδή, το αν είναι ανύπαντρος ή παντρεμένος, αν διαθέτει αυτοκίνητο (παλαιό ή καινούργιο), αν έχει κατοικία, αν πληρώνει ενοίκιο, αν στέλνει το παιδί στο φροντιστήριο κ.τ.λ. - να υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και να φορολογηθεί επί πλασματικού εισοδήματος.

Τι μπορεί να κάνει ο φορολογούμενος σε αυτή την περίπτωση; Κατ' αρχάς θα πρέπει να γνωρίζει το τεκμαρτό εισόδημα που θα του προκύψει με βάση την οικογενειακή του κατάσταση και τα περιουσιακά στοιχεία του. Εφόσον γνωρίζει π.χ. ότι το τεκμαρτό εισόδημα ξεπερνά το πραγματικό κατά 5.000 ευρώ, θα πρέπει να συμπληρώσει στους αντίστοιχους κωδικούς περί ανάλωσης κεφαλαίου παλαιότερων ετών (κωδικοί 787-788) αυτό το ποσό. Όχι υψηλότερο, γιατί μπορεί να χρειαστεί και τα υπόλοιπα χρόνια να επικαλεστεί ανάλωση κεφαλαίου για να γλιτώσει τα τεκμήρια.

3. Οι δαπάνες που δεν αναγνωρίζονται. Πολλά παράπονα εκφράζουν οι φορολογούμενοι στους λογιστές ότι, ενώ αναγράφουν στη φορολογική δήλωσή τους ιατρικές δαπάνες, κατά την εκκαθάριση δεν βλέπουν καμία έκπτωση φόρου. Αυτό συμβαίνει διότι για να προκύψει έκπτωση από τον φόρο του 10% των δαπανών ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης θα πρέπει το σύνολο των δαπανών αυτών που θα δηλωθούν στους κωδικούς 051 και 052 να υπερβαίνει το 5% του φορολογητέου εισοδήματος. Το ποσό της μείωσης, ανεξαρτήτως του ποσού της δαπάνης, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ για κάθε φορολογούμενο.

Για παράδειγμα, αν φορολογούμενος έχει ετήσιο φορολογητέο εισόδημα 20.000 ευρώ και έχει δηλώσει στην Εφορία ιατρικές δαπάνες 700 ευρώ, δεν θα διαπιστώσει καμία έκπτωση από τον φόρο γιατί τα 700 ευρώ αντιστοιχούν στο 3,5% του εν λόγω εισοδήματος και όχι στο 5% που ορίζει ο νόμος. Για το εισόδημα των 20.000 ευρώ θα έπρεπε ο φορολογούμενος να εμφανίσει δαπάνες τουλάχιστον 1.000 ευρώ για να έχει έκπτωση φόρου 100 ευρώ (1.000 Χ 10%).

4. Τα ανείσπρακτα ενοίκια. Σε «παγίδα» φόρου για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων εξελίσσονται τα ανείσπρακτα ενοίκια. Με βάση τα ισχύοντα, αν κάποιος δεν κινηθεί νομικά κατά του μισθωτή ως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, θα φορολογηθεί για εισοδήματα που δεν έχει εισπράξει με συντελεστή 11% αν το εισόδημα από ενοίκια είναι ως 12.000 ευρώ και με 33% για εισοδήματα άνω των 12.001 ευρώ.

Για παράδειγμα, αν κάποιος εμφανίσει στη φορολογική δήλωσή του 6.000 ευρώ ανείσπρακτα ενοίκια για το 2015, θα πληρώσει φόρο 660 ευρώ αν δεν ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία.

Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες για να γλιτώσουν την πρόσθετη φορολογία: να κινηθούν νομικά κατά του ενοικιαστή (αγωγή ή διαταγή πληρωμής) πριν από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, να υποβάλουν τα σχετικά έγγραφα στην Εφορία, να δηλώσουν τα ανείσπρακτα ενοίκια στη φορολογική δήλωση (Πίνακας 4 Δ2, κωδικοί 125-126) και στο Ε2 στις στήλες 16-17.

ΕΝΦΙΑ σε ξενοίκιαστα

Για φέτος δεν ισχύει η έκπτωση 20% που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. Για παράδειγμα, για ξενοίκιαστο -μη ηλεκτροδοτούμενο διαμέρισμα 100τμ τρίτου ορόφου 15ετίας στην Καισαριανή το 2015 ο ΕΝΦΙΑ ήταν 533 ευρώ μείον 20% έκπτωση, τελικό ποσό φόρου 427 ευρώ.


Για το ίδιο ακίνητο ο ιδιοκτήτης του το 2016 θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ 510 ευρώ, παρά τη μείωση των αντικειμενικών αξιών. Από το παράδειγμα αυτό προκύπτει σε ετήσια βάση παραπάνω φόρος 83 ευρώ.






nonews news

Χωρίς ΕΚΑΣ οι συνταξιούχοι άνω των 664 ευρώ...




Αναλυτικές οδηγίες εξέδωσε η διοίκηση του ΙΚΑ, σύμφωνα με τις οποίες όσοι συνταξιούχοι παίρνουν σύνταξη άνω των 664 ευρώ χάνουν το επίδομα ΕΚΑΣ...
από τον επόμενο μήνα. Παράλληλα γίνονται πιο αυστηρά τα κριτήρια για χορήγηση ΕΚΑΣ σε συνταξιούχου με αναπηρία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική εγκύγκλιος τροποποιείται το ύψος του εισοδήματος των συνταξιούχων που ελέγχονται για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ Ιουνίου – Δεκεμβρίου 2016, ανά κατηγορία (εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, ατομικό και οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα), καθώς και το ύψος του συνολικού ακαθάριστου ποσού κύριας και επικουρικής σύνταξης που καταβάλλεται στους συνταξιούχους το μήνα Μάιο 2016 (μήνας δημοσίευσης του ν. 4387/2016), στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα πάσης φύσεως επιδόματα, το οποίο ανέρχεται πλέον στο όριο των 664,00 ευρώ. 

Συντοπτικά η εγκύκλιος ορίζει:
Δεν χορηγείται το ΕΚΑΣ 30,00 ευρώ μηνιαίως, με ειδικά εισοδηματικά κριτήρια.
Δεν χορηγείται το επίδομα σε συνταξιούχους λόγω γήρατος και επιζώντες συζύγους που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου εάν δεν έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους, ακόμα και αν πληρούν όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις
Για τους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας με ποσοστό 80% και άνω, ανεξάρτητα από την αιτιολογία του αιτήματος που κατέθεσαν στα ΚΕ.Π.Α., που δικαιούνται το Ε.Κ.Α.Σ. σε ηλικία μικρότερη των 65 ετών, έχει αποσταλεί το αρχείο ΚΕ.Π.Α. στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. προκειμένου να συμπεριληφθούν στο αρχείο πληρωμής, εφόσον αυτοί πληρούν και τα εισοδηματικά κριτήρια.
Θα χορηγηθεί μειωμένο κατά 1/3 το ποσό του ΕΚΑΣ σε όσους λαμβάνουν σύνταξη στην οποία συνυπολογίζονται και χρόνοι ασφάλισης σε χώρες του εξωτερικού.

Επίσης επισημαίνει πως οποιαδήποτε μεταβολή στο ποσοστό αναπηρίας του δικαιούχου – συνταξιούχου αναπηρίας - εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους στο οποίο καταβάλλεται το ΕΚΑΣ, δεν επιδρά στο ποσό του επιδόματος που δικαιούται.
Εάν όμως ο συνταξιούχος λόγω αναπηρίας κατά το έτος αυτό κριθεί με ποσοστό αναπηρίας μικρότερο του 80% και δεν έχει συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του, το επίδομα θα διακοπεί από την πρώτη του επόμενου μήνα από αυτόν που φέρει το μικρότερο ποσοστό.







nonews news

Βέττας σε Άδωνη: Μην πάτε με το Sebago να διαδηλώσετε...




...να βάλετε αθλητικό...

Γεωργιάδης: Θα μου πείτε και τι παπούτσι θα βάλω;...
BINTEO...

Διαφωνίες και για τις ενδυματολογικές επιλογές στις διαδηλώσεις έφερε, μεταξύ άλλων, η εκδήλωση των «Παραιτηθείτε» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη...
στο Σύνταγμα.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας ήταν καλεσμένοι το πρωί της Δευτέρας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 και χάρισαν έναν αλλιώτικο διάλογο...

«Θα πάτε λοιπόν στο Σύνταγμα να φωνάξετε, να δείτε πως είναι να φωνάζει ο κόσμος, να δείτε πως είναι να περιμένεις εκεί μέσα στον ήλιο. Μία προτροπή κύριε Γεωργιάδη, να μην πάτε με παπούτσια Sebago. Αθλητικό να βάλετε. Αν φορέσετε Sebago θα κουραστείτε», είπε ο κ. Βέττας στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Άμεση ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας: «Θα μας κάνετε και έλεγχο τι παπούτσια θα βάλω; Οι άνθρωποι είναι φασίστες», είπε χαμογελώντας ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: Να σας στείλω μία φωτογραφία πως θα ντυθώ, να μου πείτε αν με εγκρίνετε;».








nonews news

Σοκάρουν οι μαρτυρίες της σφαγής στο Ορλάντο: Ο μακελάρης πυροβολούσε πάνω από τα θύματα για να είναι σίγουρος ότι πέθαναν

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ


Σοκάρουν οι μαρτυρίες της σφαγής στο Ορλάντο: Ο μακελάρης πυροβολούσε πάνω από τα θύματα για να είναι σίγουρος ότι πέθαναν

Πώς ένας άνθρωπος γνωστός στο FBI για την υιοθέτηση εξτρεμιστικών θέσεων κατόρθωσε να αγοράσει όπλα και να περάσει στην πράξη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 50 ανθρώπους στο κλαμπ του Ορλάντο; Το ερώτημα επανέρχεται μετ΄επιτάσεως την επομένη της επίθεσης.
<p>Ο δράστης του μακελειού, Όμαρ Ματίν</p>
Η έρευνα του FBI επέτρεψε τον εντοπισμό ήδη χθες του Ομάρ Σεντίκ Μάτιν, 29 ετών, που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, ως δράστη της επίθεσης κατά του νάιτ κλαμπ Pulse. Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει την επίθεση, την αιματηρότερη του είδους στην ιστορία των ΗΠΑ, κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο νούμερο 911 και δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος , σύμφωνα με τον αξιωματικό του FBI στο Ορλάντο Ρόναλντ Χόπερ.
Παγκόσμια καταδίκη για το μακελειό στο Ορλάντο
Ενας από τους τραυματίες, ο Έιντζελ Κόλον Τζούνιορ, περιέγραψε στον πατέρα του έναν οπλισμένο άνθρωπο, κύριο του εαυτού του, που έδρασε μεθοδικά.
«Περνούσε μπροστά από κάθε έναν που βρισκόταν στο έδαφος και τον πυροβολούσε για να είναι σίγουρος ότι πέθανε» , δήλωσε βγαίνοντας από το νοσοκομείο ο πατέρας του.
Οι σκηνές που διηγούνται οι μάρτυρες για την επίθεση του Ορλάντο θυμίζουν πολύ τη σφαγή στο παρισινό Bataclan, στις 13 Νοεμβρίου 2015.
Παγκόσμια καταδίκη για το μακελειό στο Ορλάντο
Τη χθεσινή νύκτα οι αρχές δημοσίευσαν κατάλογο με 10 ονόματα αναγνωρισμένων νεκρών, από τους 50 συνολικά ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο κλαμπ Pulse.
Στο Ορλάντο, καθώς αρχίζουν να οργανώνονται οι πρώτες εκδηλώσεις μνήμης, τα βλέμματα στρέφονται προς την έρευνα, η οποία καλείται να δείξει εάν ο Ομάρ Σεντίκ Μάτιν έδρασε μόνο ή κατόπιν εντολής και να διευκρινιστεί η διαδρομή του μέχρι την επίθεση.
Παγκόσμια καταδίκη για το μακελειό στο Ορλάντο
Χθες, ο Ρόναλντ Χόπερ δήλωσε ότι ο δράστης είχε ανακριθεί από το FBI τρεις φορές στο πλαίσιο δύο αστυνομικών ερευνών.
Η πρώτη, το 2013, είχε σχέση με εξτρεμιστικές δηλώσεις στον χώρο της εργασίας του. Εργαζόταν από το 2007 και μέχρι την επίθεση στη βρετανική G4S, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες υπηρεσιών ασφαλείας στον κόσμο.
Επειτα από έρευνα και αφού συνομίλησε με τους συναδέλφους του, το FBI δεν κατόρθωσε να διαπιστώσει εάν πράγματι ο Ομάρ Μάτιν είχε κάνει τις δηλώσεις αυτές και η ομοσπονδιακή αστυνομία έκλεισε την έρευνα.
Εναν χρόνο αργότερα, νέα ανάκριση, αυτή τη φορά με θέμα τις σχέσεις του με τον Μονέρ Μοχάμαντ Αμπουσάλα, έναν Αμερικανό της Φλόριντα που εντάχθηκε στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, πριν σκοτωθεί σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο φορτηγό τον Μάιο 2014.
Τότε, το FBI είχε φθάσει στο συμπέρασμα ότι η επαφή μεταξύ των δύο ανδρών ήταν «αμελητέα» και «δεν συνιστά σημαντική σχέση ή απειλή».
Ελεύθερος και με λευκό ποινικό μητρώο, ο Ομάρ Μάτιν είχε στην κατοχή δύο άδειες οπλοκατοχής και έτσι μπόρεσε να αγοράσει, δύο ημέρες πριν από την επίθεση, ένα περίστροφο και ένα αυτόματο όπλο.
Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να δηλώσει ότι η επίθεση του Ορλάντο νομιμοποιεί την πρότασή του για την απαγόρευση της εισόδου μουσουλμάνων στο έδαφος των ΗΠΑ.
«Από την 11 Σεπτεμβρίου πλήθος μετανάστες και τα παιδιά τους έχουν εμπλακεί σε τρομοκρατική δράση στις ΗΠΑ», είπε.
Η συζήτηση αρχίζει πλέον να επικεντρώνεται στο γνωστό θέμα της οπλοκατοχής και του ελέγχου της στις ΗΠΑ.
Για τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, η χθεσινή επίθεση αποτελεί «νέα υπόμνηση της ευκολίας με την οποία κάποιος μπορεί να προμηθευτεί ένα όπλο που θα του επιτρέψει να πυροβολήσει ανθρώπους στο σχολείο, σε τόπο λατρείας, σε κινηματογραφική αίθουσα ή σε κλαμπ», εννοώντας τις επιθέσεις του Νιούτον (26 νεκροί, 2012), του Τσάρλεστον (9 νεκροί, 2015), της Ορόρα (12 νεκροί, 2012).
Παγκόσμια καταδίκη για το μακελειό στο Ορλάντο
Το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει, για δεύτερη φορά (...) την ευθύνη για την επίθεση
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε, για δεύτερη φορά, την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο κλαμπ του Ορλάντο, με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το ραδιοφωνικό του δίκτυο Albayan σήμερα, σχεδόν ένα 24ωρο μετά τα γεγονότα και μετά τις αμφιβολίες που εκφράσθηκαν για την αξιοπιστία της χθεσινής ανάληψης ευθύνης μέσω του πρακτορείου Amaq.
«Η ένοπλη επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου ομοφυλοφίλων στην πόλη του Ορλάντο στην πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ και η οποία προκάλεσε τον θάνατο ή τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων διαπράχθηκε από έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε το χθεσινό αργοπορημένο μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους που προκάλεσε σχόλια όπως «το ΙΚ προσπαθεί να πιστωθεί την επίθεση του Ορλάντο» ή «ορφανή επίθεση υιοθετείται από το ΙΚ» στο Twitter.








hmerisia

Τα νέα πρόστιμα της εφορίας για φοροδιαφυγή

ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ


Τα νέα πρόστιμα της εφορίας για φοροδιαφυγή

Της Μαρίας Βουργάνα
Νέο «λίφτινγκ» στο ποινολόγιο της εφορίας σχεδιάζει να κάνει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών διαπιστώνοντας τώρα ότι μετά την κατάργηση από τον περασμένο Οκτώβριο των αυτοτελών προστίμων για τις φορολογικές παραβάσεις της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων έχουν δημιουργηθεί ευνοϊκές συνθήκες για έκρηξη της φοροδιαφυγής στην αγορά. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, δηλώνει ότι τώρα που έκλεισε η αξιολόγηση, το θέμα των προστίμων θα επανεξεταστεί σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν θέλουμε να πάμε στη λογική των αυστηρών προστίμων τα οποία επιβάλλονται και δεν εισπράττονται».
Εφοριακοί με εμπειρία στους φορολογικούς ελέγχους σχολιάζοντας τη χαλαρότητα που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στον ελεγκτικό μηχανισμό, σχολιάζουν χαρακτηριστικά: «Τι νόημα έχουν οι φορολογικοί έλεγχοι σε καταστήματα, ταβέρνες, μπαρ ή ιατρεία, όταν τα πρόστιμα που θα επιβληθούν για μη έκδοση αποδείξεων είναι αστεία ή δεν προβλέπεται κανένα πρόστιμο;».
Η φοροδιαφυγή ανθεί και γιγαντώνεται καθημερινά μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων. Καταστηματάρχες και ελεύθεροι επαγγελματίες «ξεχνούν» όλο και πιο συχνά να κόψουν αποδείξεις, αφού γνωρίζουν ότι ακόμη και στην περίπτωση που θα ελεγχθούν, θα κληθούν να πληρώσουν ένα μικρό πρόστιμο, το οποίο μάλιστα μπορούν να αμφισβητήσουν.
Το μόνο πρόστιμο που επιβάλλεται πλέον στους υπόχρεους σε ΦΠΑ επιτηδευματίες είναι το 50% του ΦΠΑ των μη εκδοθέντων φορολογικών στοιχείων, ενώ σε όσους δεν υπάγονται στο καθεστώς ΦΠΑ όπως ιατρεία, φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία δεν επιβάλλεται κανένα πρόστιμο. Επιπλέον, δεν επιβάλλεται κανένα πρόστιμο στην έκδοση και λήψη εικονικών και πλαστών φορολογικών στοιχείων. Και ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι ελεγκτές επέβαλαν υπέρογκα πρόστιμα (250 ή 500 ευρώ) για μια τυπική παράβαση, τώρα ο νόμος ουσιαστικά αφήνει ατιμώρητους όσους συλλαμβάνονται να μην έχουν κόψει απόδειξη.
Αστεία πρόστιμα
Μάλιστα το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι το ύψος των προστίμων που επιβάλλονται στους προληπτικούς ελέγχους δεν καλύπτει ούτε τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των ελεγκτών στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές.
Για παράδειγμα, σε ένα εστιατόριο αν οι ελεγκτές διαπιστώσουν ότι για ένα λογαριασμό αξίας 150 ευρώ (ο ΦΠΑ είναι 36 ευρώ) δεν εκδόθηκε απόδειξη, τότε θα επιβάλουν πρόστιμο που αντιστοιχεί στο 50% του ΦΠΑ δηλαδή μόνο 18 ευρώ.
Με το προηγούμενο καθεστώς, δεν θα ήταν μικρότερο από 250 ευρώ.
Μάλιστα όπως αναφέρουν στελέχη του φοροελεγκτικού μηχανισμού οι καταστηματάρχες φοβούνται μόνο τους ελέγχους από το ΙΚΑ και αυτό γιατί για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο επιβάλλεται πρόστιμο 10.550 ευρώ. Έτσι, η πολιτική της μη επιβολής προστίμων που εφαρμόζει το υπουργείο Οικονομικών σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη αναβολή της ενεργοποίησης μέτρων κατά της φοροδιαφυγής όπως το περιουσιολόγιο, τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών και μηχανισμών με το TAXIS, την υποχρεωτική χρήση POS, την υποχρεωτική χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σε όλες τις συναλλαγές ευνοεί τα φαινόμενα φοροδιαφυγής στην αγορά με αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάνει σημαντικά έσοδα και οι επιτήδειοι να συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν ανενόχλητοι.
Ελεγχοι
Οι επιτόπιοι φορολογικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται από συνεργεία υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) και των εφοριών, για τον εντοπισμό επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματίες που δεν κόβουν αποδείξεις έχουν αποδυναμωθεί από τον Οκτώβριο του 2015 που τέθηκαν σε ισχύ οι διατάξεις του ν. 4337/2015 για την κατάργηση των αυτοτελών προστίμων.
Με τις διατάξεις αυτές, δέθηκαν κυριολεκτικά τα χέρια των ελεγκτών της εφορίας, καθώς δεν μπορούν πλέον να επιβάλουν κανένα πρόστιμο σε επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ, όταν κατά τη διάρκεια επιτόπιων προληπτικών φορολογικών ελέγχων διαπιστώνουν ότι οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν έχουν εκδώσει αποδείξεις. Αλλά και στις περιπτώσεις που επιβάλλεται πρόστιμο για μη έκδοση αποδείξεων, οι ελεγκτές αποφεύγουν να επιβάλουν πρόστιμα της τάξης των 10 ? 20 ευρώ και αρκούνται σε συστάσεις.
Πιο συγκεκριμένα με τις διατάξεις που ισχύουν από τον περασμένο Οκτώβριο:
  • Οι φοροελεγκτές όταν επισκέπτονται για ιδιωτικά ιατρεία, ιδιωτικά φροντιστήρια και εκπαιδευτήρια ακόμη και μικρές επιχειρήσεις με ετήσια ακαθάριστα έσοδα μικρότερα των 10.000 ευρώ, που απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ δεν μπορούν πλέον να καταλογίσουν κανένα πρόστιμο εφόσον εντοπίσουν παραβάσεις που αφορούν στη μη έκδοση αποδείξεων ή την έκδοση ανακριβών φορολογικών στοιχείων. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι απλώς να καταγράψουν τις παραβάσεις. Μάλιστα μέχρι σήμερα δεν έχει καθοριστεί με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών κάποια ειδική διαδικασία με βάση την οποία θα προσδιορίζεται η φορολογητέα ύλη που έχει αποκρυβεί μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων.
     
  • Στις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που υπάγονται σε καθεστώς ΦΠΑ, οι ελεγκτές εφόσον διαπιστώνουν μη έκδοση αποδείξεων, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να υπολογίζουν τον ΦΠΑ που αναλογεί στις μη εκδοθείσες αποδείξεις και να καταλογίζουν συνολικό πρόστιμο ίσο με το 50% του διαφυγόντος ΦΠΑ. Για να γίνει όμως ένας τέτοιος υπολογισμός και να προσδιορισθεί το ακριβές ύψος του προστίμου, θα πρέπει οι ελεγκτές να βρίσκουν πρώτα την καθαρή αξία των συναλλαγών η οποία αναλογεί στις αποδείξεις που δεν εκδόθηκαν.
  • Στη συνέχεια πάνω στην αξία αυτή θα πρέπει να υπολογίσουν τον ΦΠΑ και μετά επί του ΦΠΑ να καταλογίζουν το 50% ως πρόστιμο. Όμως μια τέτοια διαδικασία όπως δηλώνουν και οι ίδιοι οι ελεγκτές είναι εξαιρετικά δύσκολη ή ακόμη και αδύνατο να γίνει σε πολλές περιπτώσεις. Είναι επίσης μια διαδικασία αμφίβολης αξιοπιστίας που εύκολα μπορεί να αμφισβητηθεί από τον ελεγχόμενο. Ήδη η διαδικασία αυτή, προκαλεί μεγάλα εμπόδια στην ομαλή διενέργεια των επιτόπιων ελέγχων καθώς δυσχεραίνει κατά πολύ το έργο των ελεγκτών, ενώ ταυτόχρονα τους υποχρεώνει να δαπανούν πολύ περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν κάθε έλεγχο.






hmerisia

Καταρρέει το Χρηματιστήριο - Μάχη για να κρατηθούν οι 600 μονάδες

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 3%


Καταρρέει το Χρηματιστήριο - Μάχη για να κρατηθούν οι 600 μονάδες

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών, εν μέσω αρνητικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές αγορές που προκαλεί η αβεβαιότητα σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία.
Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά παρουσιάζει μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με τις ευρωπαϊκές, ενώ επιδείνωση παρουσιάζεται και στην αγορά ομολόγων.
Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος, οδηγώντας την αγορά κάτω από τα επίπεδα των 600 μονάδων, για πρώτη φορά μετά τη συνεδρίαση της 4ης Μαΐου.
O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 12:35, διαμορφώνεται στις 599,44 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3,11%.
Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε έως τις 595,34 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 3,77%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα36,45 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14,5 εκατ. ευρώ αφορούν τη μεταβίβαση του 33,8% της Trastor στην Wert Red Sarl από την τράπεζα Πειραιώς
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 3,55%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,91%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης μικρή άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (+0,46% στα 13,15 ευρώ) και της Τιτάν (+0,14% στα 21,03 ευρώ).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-8,73% στα 0,209 ευρώ), της Εθνικής (-8,00% στα 0,230 ευρώ), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-6,50% στα 1,87 ευρώ), της Ελλάκτωρ (-6,04% στα 1,40 ευρώ), της Alpha Bank (-6,02% στα 2,03 ευρώ), της Eurobank (-5,76% στα 0,801 ευρώ) και της Viohalco (-5,37% στα 1,41 ευρώ).
Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χημικών (+4,44%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+0,13%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-7,58%), των Πρώτων Υλών (-4,05%) και των Ταξιδιών (-3,65%).
Ανοδικά κινούνται 11 μετοχές, 57 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.
Αυξάνονται οι αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαϊκού Νότου
Οι αποδόσεις των ομολόγων στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου κατέγραφαν σήμερα άνοδο μετά τη δημοσκόπηση που βγήκε στο φως το βράδυ της Παρασκευής και έδινε σημαντικό προβάδισμα 10 μονάδων για το στρατόπεδο που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας, της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το δημοψήφισμα που θα γίνει σε 10 ημέρες αναμένεται να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις για την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου η στήριξη για την οικονομική και πολιτική ένωση φθίνει λόγω της χαμηλής ανάπτυξης και της υψηλής ανεργίας.
Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα στρατόπεδα υπέρ της παραμονής και υπέρ της αποχώρησης βρίσκονται στήθος με στήθος ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου. Ωστόσο, η δημοσκόπηση της Παρασκευής, που διενήργησε η ORB για λογαριασμό της εφημερίδας The Independent, έδωσε το μεγαλύτερο προβάδισμα για το στρατόπεδο του Brexit εδώ και ένα χρόνο που η εταιρία ξεκίνησε τις δημοσκοπήσεις με αυτό το ερώτημα.
Οι ανησυχίες για το Brexit οδήγησαν τη μεταβλητότητα της στερλίνας σε ιστορικό υψηλό σήμερα καθώς η λίρα υποχώρησε σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων έναντι του αμερικανικού δολαρίου και σε χαμηλό τριετίας έναντι του γεν.
«Σε περίπτωση ενός Brexit... θα λέγαμε ότι ο πολιτικός κίνδυνος για την υπόλοιπη ΕΕ και ιδιαίτερα για την ευρωζώνη θα αυξηθεί», σχολίασε ο Πέτερ Σάφρικ, επικεφαλής τμήματος ευρωπαϊκής ανάλυσης της RBC.
Οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών και ισπανικών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 4 μονάδες βάσης στο 1,35% και το 1,48%, ενώ οι ελληνικές αποδόσεις αυξήθηκαν κατά 17 μονάδες στο 7,85%. Οι αποδόσεις των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων, που αποτελούν ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές, παρέμειναν μια ανάσα από το μηδέν, στο 0,02%, έχοντας υποχωρήσει την Παρασκευή στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,01%.






hmerisia

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΣΟΚ!!! Συνεργάτες των Γερμανών οι παππούδες τους στην κατοχή συνεργάτες και οι εγγονοί τους σήμερα – Οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων είναι υπουργοί στην κυβέρνηση Τσίπρα!!!(ΦΩΤΟ)


Στην παρακάτω φωτογραφία ο κυκλωμένος με κόκκινο, είναι ο Κώστας Κοτζιάς, ο παππούς του σημερινού υπουργού μας Νίκου Κοτζιά, αγκαλιά με ναζιστές και άλλους συνεργάτες των Γερμανών στην διάρκεια της κατοχής.
Έτσι και ο Νίκος Κοτζιάς ο νυν υπουργός εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ…
Γύρισε σε όλα τα κόμματα, μέχρι και στις πλατείες και, τελικώς ο τυχοδιώκτης πολιτικός βρήκε το τυχοδιωκτικό κόμμα που του αρμόζει….
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΣΟΚ!!! Συνεργάτες των Γερμανών οι παππούδες τους στην κατοχή συνεργάτες και οι εγγονοί τους σήμερα – Οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων είναι υπουργοί στην κυβέρνηση Τσίπρα!!!(ΦΩΤΟ) - Εικόνα0


















katoxika nea

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΑΘΜΟΣ! Όλα θα συμβούν αυτόν τον Ιούνιο!


Καζάνι που βράζει θυμίζει η Διεθνής κοινότητα, με τις γεωπολιτικές εξελίξεις να αναμένονται εναγωνίως.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση διανύει ξεκάθαρα μια πολύ δυνατή κρίση, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί με το Βρετανικό δημοψήφισμα στο τέλος του μήνα. 
Για τους αναλυτές ο Ιούνιος θα είναι καθοριστικός, για το μέλλον της Ευρώπης και όχι μόνο, καθώς θα πραγματοποιηθούν πολλά και διαφορετικά γεγονότα. 
Από την μια έχουμε το Βρετανικό δημοψήφισμα, το οποίο αναμένεται να επηρεάσει και την Ελλάδα, ενώ από την άλλη πλευρά έχουμε την κρίση Ρωσίας-Τουρκία, τις συνεχόμενες προκλήσεις μεταξύ των χωρών και την απειλή του Ισλαμικού κράτους.
Η διεθνής κοινότητα ξαφνικά έρχεται αντιμέτωπη με τις πράξεις της. 
Η Τουρκία βιώνει τεράστιες δυσκολίες, ύστερα από την πτώση του ρωσικού μαχητικού, ωστόσο προχωρά καθημερινά σε παραβιάσεις και προκλήσεις εις βάρος της χώρας μας.   
Βέβαια, δεδομένης της αλαζονικής και απολυταρχικής στάσης της, η Τουρκία έχει χάσει τους περισσότερους συμμάχου της, με πιο πρόσφατο την Βρετανία. 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν, δήλωσε η Τουρκία είναι εκατομμύρια μίλια μακριά, από την ένταξη στην Ε.Ε, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων στην κυβέρνηση Ερντογάν. 
Από την πλευρά του το Τουρκικό ΥΠΕΞ απάντησε πως:  «απώτερος στόχος της ένταξης είναι η στρατηγική σημασία αυτής της κίνησης τόσο για την Τουρκία, όσο και για την ΕΕ, ενώ έχουμε αποδείξει ότι η χώρα πραγματοποιεί αποφασιστικά βήματα προς την πλήρη ένταξη».
Ύστερα είχαμε το ντροπιαστικό πανό Αλβανών στο Euro 2016, μέσω του οποίου η Ελλάδα φαινόταν υπεύθυνη για μια γενοκτονία, αυτή των Τσάμηδων, κάτι που προφανώς και δεν ισχύει… 
Για πρώτη φορά λοιπόν, τα κράτη φαίνεται να έχουν αγριέψει και οι διαθέσεις προμηνύουν άσχημες εξελίξεις μέχρι το τέλος του Ιουνίου, ενώ όλα θα κριθούν από το βρετανικό δημοψήφισμα. 








voice news

Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤOΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΟ! Κανείς δεν τολμάει να μιλήσει...


Την επιθυμία της Τουρκικής κυβέρνησης για εισβολή στον Έβρο, αποκάλυψαν δημοσιογράφοι της γειτονικής χώρας και τώρα κατηγορούνται ως τρομοκράτες! 
Πρόκειται για 5 δημοσιογράφους, από τους οποίους έγιναν γνωστά τα ονόματα των Αχμέτ Aλτάν, Γιασεμίν Τσογκάρ και Μεχμέτ Μπαρανσού. Πρόκειται για τα άτομα που αποκάλυψαν τον πραγματικό σκοπό του Σχεδίου δράσης «Βαριοπούλα» και πλέον κατηγορούνται για:
«σύσταση και διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης», 
«κατοχή απόρρητων εγγράφων που σχετίζονται με την ασφάλεια του κράτους»
«διενέργεια τρομοκρατικής προπαγάνδας» 
«κοινοποίηση πληροφοριών που για χάρη της κρατικής ασφάλειας και των πολιτικών συμφερόντων θα έπρεπε να μείνουν απόρρητες» και 
«καταστροφή ή νόθευση εγγράφων σχετιζομένων με την κρατική ασφάλεια».
Προφανώς και δεν έχουν διαρρεύσει αναλυτικά τα στοιχεία του κατηγορητηρίου, δεδομένου ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, διατηρεί την πολιτική στάση «αποφασίζουμε και διατάζουμε» ωστόσο, όσα έχουν αποκαλύψει οι εν λόγω δημοσιογράφοι σοκάρουν!
Η «Επιχείρηση Βαριοπούλα» λοιπόν, αποκαλύφτηκε το 2010 ενώ η μελέτη και σχεδίαση του, άρχισε από το 2003.
Βασικός σκοπός της επιχείρησης, ήταν η τοποθέτηση βομβών σε ιστορικά τεμένη, την πρόκληση έντασης με την Ελλάδα.
Θα ακολουθούσε εν συνεχεία η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να επέμβει ο στρατός!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο τότε διοικητής της Α’ Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων, ταξίαρχος Γιουρνταέρ Ολτζάν πρότεινε «μικρής εμβέλειας συγκρούσεις» με την Ελλάδα με σκοπό την «τόνωση του εθνικού αισθήματος».
 «Παρότι σκεφτόμαστε ότι η εσωτερική απειλή είναι απειλή που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε πρώτη προτεραιότητα, ωστόσο, προκειμένου να αυξηθεί το αίσθημα ενότητας και συμπαράστασης μεταξύ των πολιτών, σκέφτομαι ότι θα ήταν κατάλληλο, με σκοπό τη διασφάλιση της ψυχολογικής υποστήριξης, να υπάρξουν μικρής εμβέλειας συγκρούσεις με την Ελλάδα.
Η επίλυση του θέματος των μιλίων είναι δύσκολο ζήτημα και προϋποθέτει μεγάλης εμβέλειας επιχείρηση και πολιτική προεργασία. Για το λόγο αυτό, σκέφτομαι ότι θα προσέφεραν όφελος επεισόδια μικρής εμβέλειας από την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό, ή ακόμη και στα σύνορα, στην ανάγκη χρησιμοποιώντας και τον Τύπο» φέρεται να λέει ο ταξίαρχος, κατά τον σχεδιασμό της «Βαριοπούλας».
Ωστόσο, παρά τα στοιχεία για επιχείρηση ανατροπής του Ταγίπ Ερντογαν και στην συνέχεια εισβολή στον Έβρο, οι δικαστές το 2012 αποφάσισαν να ελευθερώσουν όσους στρατιωτικούς εμπλέκονταν στην υπόθεση και πλέον φέρονται ως κατηγορούμενοι οι δημοσιογράφοι που προχώρησαν στην αποκάλυψη των στοιχείων!
Η Ελλάδα από την πλευρά της δεν έχει σχολιάσει το γεγονός, ωστόσο αναμένονται εξελίξεις καθώς το θέμα επανήλθε στην επιφάνεια. 







voice news

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΔΗΛΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ…


Για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, μίλησε ο βουλευτής ΝΔ Ηλείας, Κώστας ΤΖαβάρας και προχώρησε σε αποκαλύψεις… 
Ο κ. Τζαβάρας κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε, αναφέρθηκε στον εκλογικό νόμο που επιδιώκει να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προωθεί παράλληλα την απλή αναλογική. 
«Προφανώς δεν πρόκειται να έχουν την απόλυτη πλειοψηφία. Για να είμαστε σαφείς εξαρτάται από ποια κόμματα θα πάνε μαζί τους. Πιστεύω πως τελικά θα μείνουν μόνοι τους, στο τέλος. Ας πάνε με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Υπάρχει αυτό και γίνεται… Δηλαδή, δειλά – δειλά σε πολλά θέματα, γίνεται αυτό – υπάρχει μία συνεργασία μεταξύ τους. Μ’ ένα πολύ επιτήδειο τρόπο η Χρυσή Αυγή βγαίνει και με συγκεκριμένα χτυπήματα, βρίσκεται σε μια αντικειμενική σύμπραξη μαζί τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Διαφάνειας της ΝΔ.
Σχετικά με την απόφαση της Ν.Δ, για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την απλή αναλογική, ο κ. Τζαβάρας είπε: «Το θέμα για μας είναι ξεκαθαρισμένο. Το αναλογικό σύστημα πράγματι πρέπει να υπάρχει μέχρι αυτού του σημείου ή τουλάχιστον σε τέτοια έκταση που να μην εμποδίζει την ανάδειξη, κυβέρνησης. Γι’ αυτό δεν είναι δυνατόν η Νέα Δημοκρατία – το είπε και ο πρόεδρος μας σε επανειλημμένα ερωτήματα που του τέθηκαν σε συνεντεύξεις- ό,τι η απλή αναλογική θα δημιουργήσει προβλήματα, δε λύνει κανένα πρόβλημα, αντίθετα δημιουργεί περισσότερα. Εμείς είμαστε υπέρ ενός αναλογικού συστήματος – ενισχυμένης βέβαια αναλογικής- που θα βοηθάει στην κυβερνησιμότητα του τόπου».
Όσον αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Τζαβάρας δήλωσε: «Για μας ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της διαμόρφωσης μιας τελικής πρότασης για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Όπως πολύ ορθά το είχε από την πρώτη στιγμή και στη Βουλή, ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, για μας είναι κορυφαίο ζήτημα αυτή η Βουλή να δώσει αναθεωρητικό έργο. Χαιρόμαστε που έστω και όψιμα το αποδέχεται ο πρωθυπουργός».







voice news

Οι τσάμηδες και η τιμωρία τους από τον Ζέρβα!Πήραν αυτό που άξιζε στους δοσίλογους


Η βρώμικη ιστορία των τσάμηδων δεν αμφισβητείται από κανέναν.Ούτε από τους ίδιους του απογόνους τους που προκλητικά σηκώνουν πανό μέσα στα γήπεδα του EURO 2016,κάνοντας λόγο για…γενοκτονία! Ανήθικοι συνεργάτες των φασιστών της Ιταλίας και των Γερμανών ναζί,έστησαν στον τοίχο Έλληνες πατριώτες! Γενοκτονία; Για ποια γενοκτονία μιλάνε; Ο Ναπολέων Ζέρβας και ο ΕΔΕΣ τους έδωσε ένα πολύ καλό μάθημα.Τους τσάκισε στρατιωτικά! Αλλά επειδή οι Έλληνες ευτυχώς δεν είναι τσάμηδες,ούτε ναζί, συνειδητά όπως καταγράφουν ιστορικοί έδωσε τον απαραίτητο χρόνο για να αποχωρήσουν οι άμαχοι. Παρά τα όσα είχαν κάνει εναντίον των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της κατοχής.
Οι τσάμηδες μετά από την συνθηκολογηση των Ιταλών το 1943,μεταπήδησαν άμεσα στο στρατόπεδο των Γερμανών.
Στις 27 Αυγούστου 1944 ο Ζέρβας τους κάλεσε για τελευταία φορά να καταθέσουν τα όπλα.Εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση εναντίον τους και τους τσάκισε.







militaire.gr