Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Στο Αιγαίο θέλουν να μεταφέρουν το «Πολεμικό Μέτωπο» οι Τούρκοι!


egede_it_dalasi_h63895Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης*
Ενώ συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, οι Τούρκοι συνεχίζουν παράλληλα και ασταμάτητα τα προκλητικά και άκρως επικίνδυνα παιχνίδια τους στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, όπου σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Zaman, αυτές τις μέρες διεξάγονται επικίνδυνες αερομαχίες και αεροπορικές εμπλοκές.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ενώ συνεχίζεται η ένταση στα τουρκοσυριακά σύνορα και παράλληλα στον τουρκικό Πόντο με παρενοχλήσεις από ρωσικά αεροσκάφη, στο Αιγαίο συνεχίζεται ο πόλεμος των αεροπορικών εμπλοκών και αναχαιτίσεων που αναδεικνύουν ένα πολύ θερμό μέτωπο από την ελληνική «προκλητικότητα», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.
Δηλαδή οι «κακοί» Έλληνες, βρήκαν την…ευκαιρία να αυξήσουν τις παρενοχλήσεις των τουρκικών F-16.iamge1
Πριν από αυτή την ημερομηνία, πάλι στις 6-7 Οκτωβρίου είχαμε ξανά επικίνδυνες αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο εξ’ αιτίας της… ελληνικής «προκλητικότητας». 
Πάλι στις 15-16 Νοεμβρίου και ενώ διεξάγονταν στην Αττάλεια της Τουρκίας η σύνοδος των G-20, οι Έλληνες βρήκαν την ευκαιρία να «παραβιάσουν» ξανά τον τουρκικό εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο!
Στις 6 Νοεμβρίου πάλι σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, είχαμε ένα άλλο πολύ σοβαρό επεισόδιο μεταξύ της ελληνικής και τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.tn1
Αμέσως απογειωθούν από την αεροπορική βάση του Balşıkesir τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και έσπευσαν να απομακρύνουν τα ελληνικά από την καυτή περιοχή.
Σύμφωνα με την αναφορά του Επιτελείου Αεροπορίας της Τουρκίας, τέσσερα ελληνικά F-16 εισήλθαν στον τουρκικό εναέριο χώρο δυο φορές, στις ώρες 13,19 μμ και 15,15 μμ, προερχόμενα από την περιοχή του Καστελόριζου. Οι ελληνικές «παραβιάσεις» διήρκεσαν ένα ολόκληρο λεπτό.
Όπως αναφέρεται παρά του ότι υπάρχει η γνωστή ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, η κατάσταση στο Αιγαίο συνεχίζεται με τις ελληνικές «προκλήσεις» και τις ελληνικές «παραβιάσεις» του τουρκικού εναερίου χώρου. Δηλαδή το τουρκικό θράσος σε όλο του το μεγαλείο! Μάλιστα!
Με λίγα λόγια… φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης!
* Ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ είναι
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος!




veteranos

ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011 ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ.
ΤΟΤΕ ΕΙΧΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΛΟΜΟΝΟΣΟΦ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ , ΗΡΘΕ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.
ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΑΠΛΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΣΩ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΙΕΣΤΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Η ΡΩΣΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
ΤΟ 2002 ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΖΑΛΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ INOGATE ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΣΕ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΞΗΣ:
ΚΑΤΑΡΧΗΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ (ΛΟΓΩ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ) ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ.
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
Ο ΧΑΡΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟΣ. ΣΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΡΠΑΣΤΟΣ.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ 2010 ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΟ ΔΝΤ.
ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΕΥΠ) ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟ 2002. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.
ΟΠΟΤΕ ή ΕΙΝΑΙ (ΣΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΕ Ο ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ) ή ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.
ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΕΤΟΙΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ:
map
ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΜΕ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΚΕΚΟΜΕΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ.
ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΣΟΥΕΖ.
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΓΩΓΟΙ :
– ΕΝΑΣ ΑΓΩΓΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
– ΕΝΑΣ ΑΓΩΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ , ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
– ΕΝΑΣ ΑΓΩΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ , ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
– ΕΝΑΣ ΑΓΩΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ.
ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΡΧΙΚΑ Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΣΩ ΛΙΒΥΗΣ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ Η ΓΑΛΛΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.
ΕΠΕΙΤΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΟΝ ΜΟΡΣΙ.
ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΣΙΣΙ.
ΕΠΕΙΤΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΑΝ (ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ) ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ.
ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ.
-ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΔΝΕΙΠΕΡΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ (ΡΩΣΟΦΩΝΟΙ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΒΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΑΓΩΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΕΠΕΣΕ Η ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΦΙΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ. ΕΔΩ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ.
ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΚΡΙΜΑΙΑ.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΟΔΩΣΕΙ.
ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΠAIΞΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.
ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΠΙΛΟΓΗ:
ΝΑ ΠΙΕΣΤΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ
ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ:
-1ΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΑΠΟ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΥΠΡΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ.
-2ΟΣ ΛΟΓΟΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΤΗΜΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΑΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ.
Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟ 2002 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ.
ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ;
ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ;
Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
-ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ,ΜΙΣΘΟΙ, ΦΟΡΟΙ ΚΛΠ) ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ:
-ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ Ο ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ (ΔΗΛΑΔΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ) ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΑΘΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ.
– ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ.
– ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΓΩΓΟ.
ΠΩΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ ΤΑΧΙΣΤΑ.




katoxika.gr

ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ


Η απάτη των υποκριτών δολοφόνων…των περιούσιων του Γιαχβέ…του τιμωρού θεού των Ιουδαίων έχουν ένα διακριτικό. Θεωρούν οτι λόγω της καλής τους σχέσης με τον Γιαχβέ μπορούν ανα πάσα στιγμή να απατούν όλους τους μη Εβραίους…
Εκτός του “πολιτισμου” του οικονομικού χρέους που έριξαν τους λαούς με το κέρδος της ακόρεστης απληστία τους… έκτισαν και την μεγαλύτερη δολοφονική συμμορία στον πλανήτη οι δόλιοι σκηνοθέτες της οπτικής παράστασης.
Προσέξτε καλά την ανωμαλία που τους δέρνει με τον τρόπο εξαπάτησης του πλανήτη….το λένε μπροστά στα μάτια μας στα Αραβικά ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που γράφουνε…
Αν διαβάσουμε τους Αραβικούς χαρακτήρες στα λατινικά τι βλέπουν τα ματάκια μας;;;
ALL/OWL-JEW(S)…πόσο αρρωστημένη προσωπικότητα μπορείτε να έχετε ρε σκατοκαθάρματα;
Isis Propaganda in Jewish Gematria Equals: 502
Eu in Jewish Gematria Equals: 205
Israel in Jewish Gematria Equals: 205
Luciferianism in Jewish Gematria Equals: 502
Seal Of Solomon in Jewish Gematria Equals: 502


katoxika .gr

Διαταγή του Πούτιν στον Ρωσικό Στρατό: «Προετοιμάστε τη Συρία να γίνει το ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ του Ομπάμα»



ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ
ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ…
Σύμφωνα με την έκθεση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) ο Πρόεδρος Πούτιν ετοιμάζει τις στρατιωτικές δυνάμεις του για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο… Διέταξε τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού και τον επικεφαλής της ρωσικής αεροδιαστημικής Δυνάμης, Victor Bondarev να ξεκινήσουν την προετοιμασία ώστε να μετατραπεί η Συρία για να γίνει μια «αδιαπέραστη ζώνη συγκρούσεων» που, στην πραγματικότητα, να μετατραπεί σε «νεκροταφείο του Ομπάμα» και θα σημάνει το τέλος των ΝΑΤΟ-Δυτικής συμμαχία κατά της Ομοσπονδίας.
ΡΩΣΙΚΗ ΒΑΣΗ
Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, η σοβαρή αυτή διαταγή πολέμου εξασφαλίστηκε αφότου ο Πρόεδρος Πούτιν και ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου κατέληξαν σε συμφωνία αργά χθες υπό την προϋπόθεση ότι το Ισραήλ δεν θα επηρεάσει ούτε τις ρωσικές αεροπορικές ούτε τις χερσαίες δυνάμεις που επιχειρούν στη Συρία, ακόμη και στην περίπτωση ενός μεγάλου πολέμου με το καθεστώς του Ομπάμα.
Εξίσου προκλητική κατά της Ομοσπονδίας και υπεύθυνη για την εν λόγω διαταγή του πολέμου, η έκθεση σημειώνει, ήταν η και η ανακοίνωση της Γερμανίας, το πρωί της Τρίτης, για αποστολή στρατού στη Συρία. Και παράλληλα η άρνηση των Γερμανών να μοιραστούν κάθε στοιχείο που διαθέτουν για τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους με τη Ρωσία την άρνηση συνεργασίας με την τρέχουσα νόμιμη συριακή κυβέρνηση (του Άσαντ) που βρίσκεται στην εξουσία.

ΕΚΤΑΚΤΟ! Έτοιμες Να Ανοίξουν ΠΥΡ οι ΗΠΑ στη Συρία… Εκκίνηση που θυμίζει Βιετνάμ!


ΒΙΕΤΝΑΜ
«ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ» ΑΠΟΣΤΟΛΗ… ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΗΧΟΥΝ…
ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΒΙΕΤΝΑΜ…
Αντιστέκονταν για εβδομάδες, ωστόσο στο Πεντάγωνο τελικά παραδέχθηκαν ότι «σύμβουλοι» στη Συρία θα συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, με τις στρατηγικές λεπτομέρειες πάντως να παραμένουν μυστικές. Η ασάφεια μπορεί να είναι σκόπιμη, μια κίνηση που έχει χρησιμοποιηθεί από την Ουάσιγκτον και στο παρελθόν (Βιετνάμ), λίγο πριν από το να εμπλακεί στο μεγαλύτερο στρατιωτικΌ λάθος του 20ου αιώνα.
Με τα προηγούμενα σχέδια για την καταπολέμηση της Daesh, επίσης γνωστή ως ISIL / Ισλαμικό Κράτος, υπό κατάρρευση, η κυβέρνηση Ομπάμα νωρίτερα ανακοίνωσε τα σχέδιά της να στείλει μέχρι και 50 «Συμβούλους» Ειδικών Δυνάμεων στη Συρία. Αυτό, ο πρόεδρος επέμενε, δεν συνιστά ανατροπή των σχεδίων του για να κρατήσει τα στρατεύματα στη Συρία, καθώς δεν θα συμμετείχαν σε πολεμικές επιχειρήσεις.
Ωστόσο, την Τρίτη, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ έδωσε μαρτυρία ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών Σώματος, η οποία φαίνεται να δείχνει το αντίθετο.
«Αυτές οι ειδικές ομάδες με την πάροδο του χρόνου θα είναι σε θέση να διεξάγουν επιδρομές, απελευθέρωση ομήρων, συλλογή πληροφοριών, και να συλλαμβάνουν τους ηγέτες ISIL», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Αυτή η δύναμη θα είναι επίσης σε θέση να διεξάγει μονομερείς ενέργειες στη Συρία».
Τη Δευτέρα, ένας ανώνυμος επίσημος μέσα στο Υπουργείο Άμυνας είπε επίσης ότι η ανάπτυξη αυτών των αρχικών Ειδικών Δυνάμεων ισοδυναμεί με «θραύση της σφραγίδας». Αν είναι επιτυχής, το Πεντάγωνο θα μπορούσε να στείλει ακόμα περισσότερα στρατεύματα στη Συρία, μια χώρα στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διεξάγουν επίσημα πόλεμο.
Στο σύνολό τους, τα στοιχεία αυτά φαίνεται να δείχνουν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα μπορεί να σχεδιάζουν ένα πολύ μεγαλύτερο κτύπημα. Και οι δύο γερουσιαστές, Τζον Μακέιν και Λίντσεϊ Γκράχαμ έχουν απευθύνει έκκληση για την αποστολή έως και 20.000 στρατιωτών να πολεμήσουν τη Daesh.
Αλλά λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς. Το Υπουργείο Άμυνας δεν έχει επιβεβαιώσει αν αυτές οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν ήδη αναπτυχθεί, ούτε έχει θέσει ακριβή αριθμό για το πόσο προσωπικό θα μπορούσε τελικά να σταλεί πίσω στο Ιράκ και τη Συρία. Αλλά αν το δεδικασμένο είναι οποιαδήποτε ένδειξη, η ασάφεια μπορεί να είναι σκόπιμη από την πλευρά του Πενταγώνου.
Η ίδια στρατηγική χρησιμοποιήθηκε στην πορεία προς τον πόλεμο του Βιετνάμ. Στην εκκίνηση σε αυτόν τον πόλεμο, ο πρώην πρόεδρος, Ντουάιτ Αϊζενχάουερ ανέπτυξε 900 συμβούλους στο Βιετνάμ. Στη συνέχεια κλιμακώθηκε από τον Πρόεδρο Κένεντι προς 16.000, δύο χρόνια πριν από το επίσημο ξεκίνημα του πολέμου.
Αυτό η όχι και τόσο σταδιακή κλιμάκωση οδήγησε σε έναν πόλεμο που στοίχισε τη ζωή σε 800.000 ανθρώπους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται περίπου 60.000 Αμερικανοί στρατιώτες.

Ο Λαβρόφ αρνήθηκε να επισκεφθεί τα κατεχόμενα: «Η Μόσχα δεν αναγνωρίζει ψευδοκράτη»!





Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αρνείται να επισκεφθεί τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί...
στα κατεχόμενα, διότι, όπως εξηγεί η Μόσχα, δεν πρέπει να δοθούν μηνύματα αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

Η ρωσική θέση συνιστά χαστούκι όχι μόνο προς όσους Βρετανούς, Αμερικανούς και άλλους επισκέπτονται τον κ. Ακιντζί στα κατεχόμενα, αλλά, κυρίως, προς την υφιστάμενη Κυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη, καθώς και προς την προηγούμενη του Δ. Χριστόφια, που ακόμη και αν δεν ενθάρρυναν ή ενθαρρύνουν τέτοιες επισκέψεις, τις αποδέχονται.

Συμβιβάζονται μαζί τους στη λογική της εν δυνάμει ομοσπονδιακής λύσης, που στηρίζεται στη νομική και πολιτική αντίληψη του acknowledgement, δηλαδή της αμοιβαίας αποδοχής του ενός από τον άλλο. Εξέλιξη που σημαίνει τη σταδιακή νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής. Με άλλα λόγια του γεωγραφικού, πληθυσμιακού και γεωγραφικού διαχωρισμού της Κύπρου.

Στην ουσία, η ρωσική κίνηση διαψεύδει τον Μουσταφά Ακιντζί, ότι η ρωσοτουρκική κρίση δεν μπορεί να επηρεάσει το Κυπριακό. Βεβαίως, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι η στάση της Μόσχας ως προς τις επισκέψεις επισήμων στα κατεχόμενα δεν είναι νέα.

Όμως, στην παρούσα φάση προβάλλεται με ιδιαίτερο τρόπο ως αποτέλεσμα της ρωσοτουρκικής κρίσης και των δηλώσεων Ακιντζί. Και αποδεικνύεται ταυτοχρόνως ότι θα ήταν δυνατό να υπάρξουν εξελίξεις ευνοϊκές για την Κυπριακή Δημοκρατία, για να γίνει πιο διεκδικητική στο Κυπριακό.

Όμως, η Λευκωσία δεν φαίνεται διατεθειμένη να αλλάξει στρατηγική.

Συνεπώς, παρότι διαψεύδεται από τη Μόσχα ο κ. Ακιντζί, θα δικαιωθεί από την πολιτική της Κυβέρνησης, η οποία θα αφήσει την ευκαιρία να κάνει φτερά. Διότι ούτε η ίδια η Κυβέρνηση ούτε η ηγεσία του ΑΚΕΛ βολεύονται από τη ρωσοτουρκική κρίση, αφού η πολιτική τους στηρίζεται στην αντίληψη ότι τίποτε και κανένας εξωτερικός παράγοντας δεν είναι ικανός να μεταβάλει την υφιστάμενη κατάσταση. Ως εκ τούτου, προωθείται η λογική ότι δεν έχουμε από τον ήλιο μοίρα και ότι θα πρέπει δεχθούμε ό,τι μας προσφέρουν ως λύση. Κυρίως οι Βρετανοί, που κρύβονται στην παρούσα φάση πίσω από τους Αμερικανούς, οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν το πάνω χέρι.

Υπό αυτές τις συνθήκες, θα ήταν δυνατό να ισχυριστεί κάποιος το εξής: Καλά, η Κυβέρνηση έχει ένα δυτικό προφίλ και είναι γνωστό το φλερτ της με τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς, η ηγεσία, όμως, του ΑΚΕΛ πώς δικαιολογεί, ως αριστερή και αντι-ιμπεριαλιστική που είναι, να συμβιβάζεται με της υποδείξεις των Δυτικών και να συνταυτίζεται με την ιμπεριαλισική πρόταση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, την οποία, μάλιστα, προ της εισβολής χαρακτήριζε ως χείριστη μορφή διχοτόμησης;

Όσο δε, για την ηγεσία του ΔΗΣΥ και την Κυβέρνηση, θα ήταν αποτελεσματικότερο το φλερτ της με τη Δύση, εάν δεν έδιδε την εντύπωση ότι είναι δεδομένη και εάν είχε στρατηγική για την οικοδόμηση μιας συμμαχικής σχέσης για την εξισορρόπηση των ανισοζυγίων δυνάμεων με την Τουρκία και την αποκόμιση ανταλλαγμάτων στο Κυπριακό. Κανείς δεν μας εμποδίζει να ανήκουμε στην ΕΕ και στη Δύση, αλλά και να κλείνουμε το μάτι στη Μόσχα όταν υπάρχει η σύγκλιση συμφερόντων. Και όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν. Χωρίς βεβαίως ακροβατισμούς και υπέρμετρους ενθουσιασμούς. Σταθερά, σοβαρά και ρεαλιστικά.

Εκείνο πάντως που κρατά ο απλός πολίτης στην παρούσα συγκυρία είναι ότι με την άρνηση του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να επισκεφθεί τον Ακιντζί στα κατεχόμενα, αποκαλύπτεται ότι τα όσα συμβαίνουν στο πλαίσιο της διπλωματικής επαναπροσέγγισης δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο η διαδικασία αναγνώρισης των τετελεσμένων τις εισβολής και του ψευδοκράτους ως ισότιμου συνιστώντος κράτους, στη λογική της εν δυνάμει ομοσπονδιακής λύσης.

Και ουχί, βεβαίως, όπως λέγεται, η επανένωση της Κύπρου, που συνιστά το ρητορικό φύλλο συκής, το οποίο, λόγω συγκυριών, αφαιρεί η Μόσχα. Και αφήνει ενώπιόν μας την αλήθεια γυμνή. Για όσους μπορούν να την αντέξουν…








tromaktiko

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ από Μέλη του ISIS: ''Τούρκοι αξιωματικοί πολεμάνε μαζί μας, μας δίνουν λεφτά'' [video]



Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε, με αγγλικούς υποτίτλους, είναι αποκαλυπτικό τόσο για τον τρόπο που σκέφτονται και δρουν οι τζιχαντιστές όσο και για...
τους ρόλους Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας ως σύμμαχες δυνάμεις στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος, που αιχμαλωτίστηκαν από τους Κούρδους αντάρτες του YPG/YPJ, στήθηκαν στην κάμερα και τα είπαν όλα.

Ο πρώτος τζιχαντιστής που εμφανίζεται στο βίντεο, ο Αχμέντ Μοχάμεντ, παραδέχεται ότι συμμετείχε στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2014 στην πόλη των Κούρδων Γιαζίντι, στη Σιντζάρ στο βόρειο Ιράκ, όπου χιλιάδες άμαχοι σφαγιάστηκαν από τους τζιχαντιστές και χιλιάδες γυναίκες πιάστηκαν σκλάβες.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν συμμετείχε στις απαγωγές κοριτσιών από το Σιντζάρ απάντησε:

«Οι σεΐχηδες πήραν την απόφαση. Εμείς είμαστε απλοί στρατιώτες. Οι σεΐχηδες αποφάσισαν να αρπάξουμε τα κορίτσια».

Ο δεύτερος τζιχαντιστής, ο Σαλέχ Αμπντουλάχ Φατάχ, ομολογεί ότι σκότωσε εννιά ανθρώπους. Σκότωσε και με πυροβόλο όπλο και με μαχαίρι.

«Τους σκότωσα γιατί ήταν εναντίον μας, γιατί μας πολεμούσαν», εξηγεί στον δημοσιογράφο που κάνει τη συνέντευξη.

Η κάμερα επιστρέφει στον πρώτο τζιχαντιστή, τον Αχμέντ Μοχάμεντ. Αυτός ομολογεί ότι έχει σκοτώσει 17 ανθρώπους και όλους τους έσφαξε με ένα σπαθί. 10 σκότωσε στο Ιράκ και 7 στη Συρία.

Κυνικά παραδέχεται στην κάμερα ότι έχει σκοτώσει από όλους. Κούρδους, Άραβες, χριστιανούς. Και τους σκότωσε επειδή ήταν άπιστοι.

«Αποκεφάλισα όποιον βρέθηκε στον δρόμο μου επειδή ήταν άπιστοι», λέει χαρακτηριστικά.

«Μη-μουσουλμάνοι, Εβραίοι, χριστιανοί, είναι όλοι άπιστοι. Λέμε “Αλλαχού Ακμπάρ” και τους παίρνουμε τα κεφάλια».

Εξήγησε ότι οι σεΐχηδες τους είπαν ότι η γη των Κούρδων είναι «γη απίστων», σε αντίθεση με τη γη που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος η οποία είναι «ιερή γη».

Οι σεΐχηδες είπαν ακόμα ότι όσοι ζουν στη γη των Κούρδων είναι άπιστοι, δεν είναι μουσουλμάνοι. Αυτοί οι σεΐχηδες ο ένας ήταν Σαουδάραβας και ο άλλος Τυνήσιος.

Αναφερόμενος στις μάχες με τους Κούρδους, είπε ότι οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος υπέστησαν μεγάλες απώλειες γιατί οι Κούρδοι πολέμησαν γενναία.

Ο Αχμέντ Μοχάμεντ μίλησε και για τα χάπια που τους έδιναν οι σεΐχηδες πριν τη μάχη. Πρόκειται για τα περιβόητα Captagon (διαβάστε εδώ).

«Ναι, μας έδωσαν, είναι χάπια ενάντια στον φόβο. Μας είπαν ότι “μπλοκάρουν το μυαλό”. Αλλά όταν βρίσκεσαι στη μάχη ξεχνάς τον φόβο».

Το Ισλαμικό Κράτος τους πλήρωνε για τις υπηρεσίες τους. Όχι μόνο με χρήματα αλλά και με υλικά αγαθά. «Με όπλα, με αυτοκίνητα, ό,τι ζητούσαμε».
Χρήματα από Τουρκία και Σαουδική Αραβία

– Από που έρχονταν τα χρήματα;

«Σαουδική Αραβία, Τουρκία… έχουμε άφθονη υποστήριξη»

– Και όπλα;

«Όλα έρχονται από το εξωτερικό. Υποστήριξη, όπλα, χρήματα, τα πάντα».

– Σου αρέσει η Σαουδική Αραβία;

«Ναι, γιατί να μην μας αρέσει;».

– Σου αρέσει και η Τουρκία;

«Ναι, μας αρέσει η Τουρκία, γιατί να μην μας αρέσει; Μας στέλνουν ό,τι χρειαζόμαστε, ακόμα και γιατρούς».
«Οι Τούρκοι πολεμάνε στο πλευρό μας»

Παρακάτω στη συνέντευξη ο Αχμέντ Μοχάμεντ θα πει:

«Οι Τούρκοι πολεμάνε μαζί μας. (…) Οι περισσότεροι είναι από τις μυστικές υπηρεσίες, αλλά έχουμε και πολλούς νεαρούς Τούρκους στις γραμμές μας. (…) Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, πολεμάνε γενναία. Πολεμήσαμε δίπλα τους σε μάχες».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη που πήρε Ισραηλινός δημοσιογράφος:













tromaktiko

Ιδιαίτερης σημασίας οι επισκέψεις Λαβρόφ - Κέρι






Ιδιαίτερης σημασίας, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για το Κυπριακό, χαρακτήρισε... ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, τις επισκέψεις των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο, Σεργκέι Λαβρώφ και Τζών Κέρι.

Μιλώντας στο Πρωϊνό Δρομολόγιο, ο κύριος Παπαδόπουλος, υπέδειξε ότι ανέκαθεν επιθυμούσαμε την εμπλοκή όλων των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, όπως και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόσθεσε ότι στις συνομιλίες του Προέδρου Αναστασιάδη τόσο με τον κύριο Λαβρώφ, όσο και με τον κύριο Κέρι, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ποιά προβλήματα υπάρχουν στο Τραπέζι των συνομιλιών και φυσικά ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, θέματα εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και η οικονομική πτυχή της λύσης.

Ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επισήμανε ότι έχει γίνει πλέον κατορθωτή η εμπλοκή όλων των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στο Κυπριακό, όπως και εκπροσώπου και τεχνοκρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει γίνει πεποίθηση όλων ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα διέπει τη λύση.

Αυξημένα μέτρα ασφάλειας – υπομονή συστήνει η Αστυνομία

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η Αστυνομία, από τα ξημερώματα και για τρεις ημέρες, ενόψει των επισκέψεων του Σεργκέι Λαβρώφ και του Τζων Κέρι, στην Κύπρο.

Όπως δήλωσε στο Πρωϊνό Δρομολόγιο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης αποστολή της Δύναμης σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ασφάλεια των ξένων επισήμων και της συνοδείας τους από την άφιξη μέχρι και την αναχώρησή τους από την Κύπρο.

Η Αστυνομία είπε βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και θα λειτουργήσει κέντρο συντονισμού από όπου θα παρακολουθείται η όλη κατάσταση.

Ο κύριος Αγγελίδης επανέλαβε ότι τόσο στη Λάρνακα όσο και στη Λευκωσία, θα υπάρξουν κατά διαστήματα αποκοπές δρόμων.

Επισήμανε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να γίνουν ανακοινώσεις ότι θα κλείσουν συγκεκριμένοι δρόμοι, για ευνόητους λόγους.

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, το κοινό θα πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες των επί καθήκοντι αστυνομικών και να επιδεικνύει τη δέουσα υπομονή.








tromaktiko

Η ΚΕΔΕ προειδοποιεί για κινητοποιήσεις



Δυναμικές κινητοποιήσεις προανήγγειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης...
στην έκτακτη Γενική Συνέλευση για τα οικονομικά των δήμων.

«Το μήνυμα της σημερινής μας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού δεν πρόκειται να ανεχθούν πλέον καμία ενέργεια σε βάρος του θεσμού που υπηρετούν. Δεν θα φορτωθεί στις δικές μας πλάτες, το βάρος των ανέφικτων υποσχέσεων που κάποιοι έδωσαν, για να υφαρπάξουν την ψήφο των ελλήνων πολιτών. Δεν θα γίνει η Αυτοδιοίκηση το εξιλαστήριο θύμα της παταγώδους αποτυχίας ενός ξεπερασμένου από τις καταστάσεις πολιτικού προσωπικού».

Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στην αρχή της ομιλίας του στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα με κεντρικό θέμα την οικονομική κατάσταση των δήμων της χώρας και μάλιστα υπό το πρίσμα των προβλέψεων του υπό ψήφιση κρατικού προϋπολογισμού 2016 για νέες περικοπές στις επιχορηγήσεις των δήμων.

«Με τη δυναμική και μαζική μας παρουσία σήμερα εδώ», συνέχισε ο κ. Πατούλης, «στέλνουμε προς την Κεντρική Εξουσία το ξεκάθαρο μήνυμα, ως εδώ και μη παρέκει. Τέρμα πια η κοροϊδία. Δεν ανεχόμαστε άλλον οικονομικό στραγγαλισμό των δήμων μας. Δεν ανεχόμαστε να αποφασίζουν άλλοι για μας, χωρίς εμάς. Δεν θα δεχθούμε πλέον καμία περαιτέρω υποβάθμιση της λειτουργικής και οικονομικής μας αυτοτέλειας.

Σε αυτή την άρρωστη κατάσταση πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος. Κι αυτό το τέλος είμαστε αποφασισμένοι να το δώσουμε εμείς σήμερα. Με την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις , για να βάλουμε τέλος στις πολιτικές που στόχο έχουν την υποβάθμιση της Αυτοδιοίκησης. Στη συστηματική επίθεση που δεχόμαστε από την Κεντρική Κυβέρνηση, θα απαντήσουμε δυναμικά».

Αναφερόμενος ο κ. Πατούλης στη σημερινή οικονομική κατάσταση των δήμων σημείωσε ότι αυτοί λειτουργούν οριακά, εξαιτίας της διαρκούς μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, η οποία τα τελευταία χρόνια ξεπερνά το 60%. Η σημερινή Κυβέρνηση, τόνισε, όχι μόνον δεν είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος σε αυτή την κατάσταση, αλλά αντίθετα την επιδεινώνει. Προωθεί την περαιτέρω μείωση των οικονομικών πόρων των Δήμων. Δεν παίρνει αποφάσεις για να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες Δήμοι της χώρας στην καθημερινή τους λειτουργία, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε ως χαρακτηριστικότερα παραδείγματα έλλειψης σεβασμού στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης:

1. Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, «όπου πάλι χωρίς καν να μας ρωτήσουν, αποφάσισαν μέσα σε μια νύχτα να μας δεσμεύσουν τα ταμειακά μας διαθέσιμα , για να τα χρησιμοποιήσουν για την πληρωμή άλλων υποχρεώσεων του Κράτους.

2. Τη συστηματική αφαίρεση πόρων από τους Δήμους με μια σειρά από νομοθετήματα ( π.χ. απαλλαγή των παραχωρησιούχων του Δημοσίου από την καταβολή ανταποδοτικών τελών, μεταφορά του τέλους για τη χρήση των βοσκότοπων από τους Δήμους στις Περιφέρειες, την κατάργηση του φόρου ζύθου και του τέλους διαφήμισης, την μη απόδοση των παρακρατηθέντων το 2015, τη μείωση της ΣΑΤΑ κατά 80%, κλπ)

3. Τη διαρκή μείωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το 2015 θα δοθούν στους Δήμους 555 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα και το 2016, 590 εκατομμύρια, γεγονός που αποκλείει κάθε δυνατότητα για χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων και δράσεων.

4. Τη μη κλήση της ΚΕΔΕ στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και στη διαδικασία του κοινωνικού διαλόγου, σε μια σειρά από κρίσιμα νομοσχέδια που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες.

· Ξεπουλήθηκαν οι Τράπεζες της χώρας σε κερδοσκοπικά funds

Αναφερόμενος στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τις συνέπειες που συνεπάγονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε:

«Είναι προφανές ότι τα ξένα κερδοσκοπικά funds το μόνο για το οποίο δεν ενδιαφέρονται είναι η τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Χωρίς όμως πρόσβαση στη χρηματοπιστωτική αγορά, πώς μπορούν να χρηματοδοτηθούν οι επενδύσεις των Δήμων μας; Πώς μπορεί να εφαρμοστεί η κοινοτική πολιτική της εταιρικότητας; Πώς μπορούν να σχεδιαστούν ΣΔΙΤ ή άλλες μορφές παρέμβασης; Αντιλαμβάνεστε ότι ως θεσμός θα βρούμε μπροστά μας τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στο τραπεζικό σύστημα της χώρας. Γιατί δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα χωρίς τοπική ανάπτυξη και οργάνωση. Και χωρίς χρηματοδότηση από τις Τράπεζες , τι είδους ανάπτυξη θα υπάρξει, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο;».

· Λείπει 1 δισ. ευρώ το 2016 από τους Δήμους για να καλύψουν τις ανελαστικές τους δαπάνες

Σε ότι αφορά στον προϋπολογισμό για το 2016 ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για «τερατουργήματα» στο περιεχόμενό του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αν και οι ανελαστικές δαπάνες των δήμων ανέρχονται στα 3,5 δις ευρώ, η πρόβλεψη για να καλυφθούν αυτές οι δαπάνες από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους ανέρχεται στα 2,5 δις. Λείπουν 1 δις ευρώ και κανένας δεν λέει στους Δήμους από πού θα βρεθούν τα χρήματα αυτά, τόνισε.

Αφαιρεί η Κεντρική Κυβέρνηση 2,5 δισ. από τους δήμους

«Όσοι, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, συνέβαλαν στη συγγραφή αυτού του προϋπολογισμού, επανέλαβαν ότι έκαναν και οι συντάκτες των προηγούμενων προϋπολογισμών. Πρόβλεψαν να δοθούν στους Δήμους μόλις το 50% αυτών που προβλέπονται από το Ν 3852/2010.

Η μη εφαρμογή από την κυβέρνηση του Νόμου θα προκαλέσει απώλειες εσόδων για τους δήμους που θα ξεπεράσουν τα 2,5 δις €. Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι τα χρήματα αυτά μας ανήκουν και δε θα αφήσουμε κανένα να τα καταχραστεί. Θα διεκδικήσουμε μέχρι το τελευταίο ευρώ ό,τι μας ανήκει, όχι μόνο για φέτος αλλά για το σύνολο των τελευταίων ετών».

Οι 13 διεκδικήσεις της Αυτοδιοίκησης

«Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να σεβαστεί τη θεσμική, λειτουργική και οικονομική μας ανεξαρτησία. Στο πλαίσιο αυτό διεκδικούμε:

1. Να μπει τέλος στη μείωση της χρηματοδότησης των Δήμων και να μας αποδοθούν οι πόροι που προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία.

2. Να υπάρξει σαφής νομοθετική πρόβλεψη για απόδοση σε ετήσια βάση ποσοστού 10% του προϋπολογισμού, για την Αυτοδιοίκηση. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα χωρίς ικανή και αποτελεσματική Αυτοδιοίκηση.

3. Την αντιμετώπιση του χρέους των Δήμων της χώρας με την προώθηση μιας μόνιμης και βιώσιμης λύσης, με πρωτοβουλία και ευθύνη της Κεντρικής Κυβέρνησης , με ενιαίο τρόπο αντιμετώπισης με το υπόλοιπο δημόσιο χρέος και όχι με επιπλέον επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών.

4. Την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020, με ειδικό κονδύλι για έργα Δήμων 2 δις ευρώ, όπως έχουμε αναφέρει και στο ψήφισμα του Συνεδρίου της Χαλκιδικής

5. Την συμμετοχή των ελληνικών Δήμων στο πρόγραμμα Γιούνκερ, σε ποσοστό τουλάχιστον κατά 10% , καθώς και με τη διευκόλυνση της πρόσβασης τους στην ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική αγορά.

6. Τη δημιουργία ενός νέου ΘΗΣΕΑ, ενός Τοπικού Αναπτυξιακού Προγράμματος που θα σχεδιαστεί και θα διαχειριστεί από τους δήμους για τους Δήμους και με βασικές προτεραιότητες: α) η υποστήριξη των μικρών ορεινών και νησιώτικων δήμων που κινδυνεύουν να αποκλειστούν από το ΕΣΠΑ β) η χρηματοδότηση δράσεων που δεν είναι επιλέξιμες στο ΕΣΠΑ όπως οι συντηρήσεις και οι επισκευές των υποδομών μας γ) η ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού των δήμων δ) η τόνωση της τοπικής απασχόλησης μέσω προγραμμάτων αυτεπιστασίας, τηρώντας πάντα τους κανόνες διαφάνειας και αντικειμενικότητάς. Ο νέος ΘΗΣΕΑΣ θα χρηματοδοτηθεί από τη νέα γενιά παρακρατηθέντων. Επειδή η ανάγκη της χώρας και των δήμων απαιτεί εμπροσθοβαρείς παρεμβάσεις, προτείνουμε να αξιοποιηθούν και οι πόροι του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

7. Την απελευθέρωση των προσλήψεων προσωπικού στους Δήμους όσον αφορά τους τομείς των ανταποδοτικών υπηρεσιών και της λειτουργίας των κοινωνικών δομών .

8. Σε ότι αφορά το νέο ΕΣΠΑ, διεκδικούμε την ενεργητική συμμετοχή των Δήμων στην υλοποίηση όλων των συγχρηματοδοτούμενων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

9. Για τα έργα του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013 διεκδικούμε την μεταφορά των έργων που έχουν συμβασιοποιηθεί στο νέο ΕΣΠΑ και την κάλυψη όσων δεν μεταφερθούν από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Παράλληλα, θεωρούμε αναγκαίο να καλύψει η Κυβέρνηση τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια από τυχόν αναζήτηση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών για την μη ολοκλήρωση των έργων και τους αναδόχους των έργων από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.

10. Τη χρηματοδότηση από την Τεχνική Βοήθεια ενός Προγράμματος Υποστήριξης των Δήμων με σκοπό τη διασφάλιση της διαχειριστικής επάρκειας των Δήμων, την υποστήριξη τους στην ωρίμανση και την υλοποίηση των έργων τους, καθώς και την παροχή τεχνικής βοήθειας και ωρίμανσης μελετών ιδιαίτερα στους μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους.

11. Την άμεση υλοποίηση του Προγράμματος Οργάνωσης και Λειτουργικού Εκσυγχρονισμού των 325 Δήμων, που έχει ενταχθεί μετά από πιέσεις της ΚΕΔΕ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» 2014–2020

12. Την ενίσχυση των Δήμων με το απαραίτητο προσωπικό για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών τους. Στο πλαίσιο αυτό διεκδικούμε α) τη δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού σε ευαίσθητους τομείς ( ανταποδοτικές υπηρεσίες, Καθαριότητα και Κοινωνικές Υπηρεσίες) β) Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της εθελοντικής κινητικότητας από τον στενό Δημόσιο τομέα και τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης προς του δήμους, με έμφαση στους ορεινούς και νησιωτικούς δήμους με τη θέσπιση ειδικών κινήτρων γ) ειδικά για τους ορεινούς και νησιωτικούς δήμους να θεσπιστεί αύξηση της μοριοδότησης της εντοπιότητας δ) ως θέμα αιχμής θεωρούμε την οριστική επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την δήθεν ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Προτείνουμε την ένταξη της στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, για όσους Δήμους το επιθυμούν.

13. Ζητάμε από την κυβέρνηση να οριστεί η επόμενη Βουλή ως αναθεωρητική, έτσι ώστε από τη Συνταγματική Αναθεώρηση έτσι ώστε να κατοχυρωθούν συνταγματικά οι αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας και να προβλεφθεί η φορολογική αποκέντρωση χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση για τους πολίτες .

Μπροστά στο ζοφερό σκηνικό που δημιουργείται ενόψει της νέας χρονιάς, καλούμαστε να αποφασίσουμε ποια στάση θα κρατήσουμε απέναντι στις νέες προκλήσεις και να διαμορφώσουμε από κοινού το νέο πλαίσιο διεκδικήσεων μας. Οι αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού είναι αποφασισμένοι να μην αποδεχθούν την περαιτέρω υποβάθμιση , οικονομική, θεσμική, λειτουργική των Δήμων. Αναλαμβάνοντας μαζί με τους πολίτες ουσιαστικές δράσεις για να ανατραπούν αποφάσεις και πολιτικές που πλήττουν το συμφέρον των κοινωνιών μας. Η χώρα μπορεί να αναπτυχθεί και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνει ο πρωταγωνιστής της νέας αναπτυξιακής πορείας της χώρας».

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ παραβρέθηκαν και μίλησαν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Μπαλάφας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκης, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Ν. Τράκας, ο πρόεδρος της ΠΟΠ –ΟΤΑ Μ. Δαρδαμάνης. Στη συνέλευση συμμετέχουν οι όλοι οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, οι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.










tromaktiko