Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΖΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ…


brexit1
Οι Ευρωπαίοι και το Brexit.

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ; ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΟΥ ΤΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΜΗΡΙΑΣ


greek_euro_shark

Τελεσίγραφο Καμμένου στην Τουρκία: "Όποιος εισέρχεται παράνομα θα αναχαιτίζεται"


Τον κίνδυνο «ατυχήματος» στο Αιγαίο, από τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από την πλευρά της Τουρκίας και τις αερομαχίες που τις ακολουθούν, επισημαίνει ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Σαφές το μήνυμά του στην Τουρκία.
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα την κατάσταση, αλλά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποχωρήσει σε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου ή των χωρικών υδάτων της και θα συνεχίσει αυτό που έκαναν πάντα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις: Θα εφαρμοστούν οι διεθνείς κανόνες δικαίου και όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα θα αναχαιτίζεται», λέει ο υπουργός Άμυνας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews».

Εξάλλου, ο υπουργός Άμυνας εκφράζει τη στήριξή του στο πρόσωπο του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. «Συμφωνώ απόλυτα με τους χειρισμούς του. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία. Ο υπουργός Εξωτερικών σε όλη του την πολιτική ζωή έχει αποδείξει ότι στα εθνικά θέματα υπηρετεί τις εθνικές γραμμές. Τον στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ο κ. Καμμένος τάσσεται υπέρ της εθελοντικής καταταγής των 18χρονων στο στρατό. «Δεν θεωρώ ότι πρέπει να είναι υποχρεωτική η θητεία στα 18. Πιστεύω, όμως, ότι μπορούμε να δώσουμε κίνητρα στους 18άρηδες να καταταχθούν εθελοντικά», αναφέρει.
Όσον αφορά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πιθανή μετεκλογική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος επαναλαμβάνει ότι «όσο η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί τη λογική Σαμαρά και αποτελεί "πατερίτσα" του ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας». «Όσο η Νέα Δημοκρατία ενσωματώνει και απονέμει τίτλους στους υβριστές του Καραμανλή, τόσο απομακρύνεται και ο παραδοσιακός κόσμος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά βεβαίως και εγώ», συνεχίζει.
Τέλος, σχετικά με την εκλογή Τραμπ στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ, ο κ. Καμμένος εκτιμά ότι οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις δεν θα οδηγηθούν σε αναταραχή, αντιθέτως, θα βελτιωθούν «Η πλειοψηφία των Ελλήνων ομογενών στήριξε την υποψηφιότητα του Προέδρου Τραμπ και αυτό θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις», τονίζει.




ethnika themata ellada 

ΚΙΝΔΥΝΟΣ για την ΕΛΛΑΔΑ!Οι ΝεόΤουρκοι ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ την περιοχή...




Από τις αρχές τις δεκαετίας του 1990 η Τουρκία δημιούργησε ένα δίκτυο με σκοπό την ανοικοδόμηση των Βαλκανίων, όπως εκείνη επιθυμεί.
Η Τουρκία δημιούργησε δίκτυο μουσουλμανικών ιδρυμάτων σε όλη τη χερσόνησο των Βαλκανίων, με επικέντρωση στη θρησκεία, τον πολιτισμό και την ιστορία της γειτονικής χώρας. Αυτά ως προκάλυμμα, διότι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, το κίνημα Hizmet, οι πράκτορες που αλωνίζουν τα Βαλκάνια , το υπάρχων δίκτυο του Ιμάμη Fethullah Gülen έχουν ακμάσει θεαματικά  στα Βαλκάνια και σήμερα αποτελούν ένα τεράστιο  δίκτυο από  ΜΚΟ και θρησκευτικά κέντρα.
Τα κέντρα αυτά έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη επιρροή στις μουσουλμανικές μειονότητες του Κοσσυφοπεδίου, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας. Απώτερος στόχος είναι να γίνει η Τουρκία ελκυστικότερος πόλος έλξης, για τις μειονότητες αυτές που θα στραφούν στον Ερντογάν (εν προκειμένω) για στήριξη και προστασία. Θέλει να δημιουργήσει μία ταυτότητα σε αυτούς τους μουσουλμάνους ‘τουρκική’. Να εμφανιστεί δηλαδή ως ο εγγυητής της προάσπισης του Ισλάμ στην περιοχή και  παράγοντας σταθερότητας.
Η οικονομική κρίση στα Βαλκάνια και η αποσάθρωση των κοινωνικών δομών δημιουργούν πρόσφορο έδαφος γι αυτή την εκστρατεία μεταστροφής των μουσουλμάνων.





voice news

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ CIA! ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ!


putin-11-12-708
Το συμπέρασμα της CIA ότι η Ρωσία παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, ενόψει της εκλογικής διαδικασίας σε αρκετές χώρες, και τα δυτικά ΜΜΕ φροντίζουν να το πλασάρουν όπως πρέπει…
Η απόρρητη έρευνα της CIA δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη, αλλά η Washington Post αποκάλυψε το συμπέρασμά της, ότι η Μόσχα παρενέβη προκειμένου να κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ την «κούρσα» για τον Λευκό Οίκο.
Ηδη, πριν γίνει γνωστό αυτό, ο Μπαράκ Ομπάμα διέταξε πλήρη επανεξέταση του βαθμού στον οποίο μπορεί να υπήρξε ρωσική παρέμβαση. Υπενθυμίζεται ότι ήδη, πριν από τις εκλογές, η αμερικανική κυβέρνηση είχε κατηγορήσει τη Ρωσία ότι επιχειρεί να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές, μέσω κυβερνοεπιθέσεων σε βάρος του κόμματος των Δημοκρατικών.
Ομως, πριν από τις αποκαλύψεις της CIA, ο επικεφαλής της MI6 είχε κάνει παρόμοια σχόλια, σε μία σπάνια δημόσια τοποθέτηση. Στις δηλώσεις του, που θεωρήθηκε ότι είχαν ως «παραλήπτη» τη Ρωσία, όπως σημειώνει ο Guardian, ο Αλεξ Γιάνγκερ ανέφερε ότι η Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές δημοκρατίες αντιμετωπίζουν «θεμελιώδη απειλή», από εχθρικές χώρες που απεργάζονται κυβερνοεπιθέσεις, προπαγάνδα και «ανατροπή της δημοκρατικής διαδικασίας».
Ο Guardian σχολιάζει ότι είναι πιθανό η MI6 να γνώριζε ήδη το πόρισμα της CIA για τον ρόλο της Μόσχας στην εκλογή του Τραμπ. Οπότε, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο Γιάνγκερ βάσιζε τις δηλώσεις του, εν μέρει, στις υποψίες για ρωσική εμπλοκή στην καμπάνια πριν από το δημοψήφισμα της Βρετανίας για την έξοδο από την ΕΕ.
«Η κυβέρνηση του Πούτιν θεωρείται ότι ήταν υπέρ του Brexit, ως μέσο που θα βοηθήσει τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό στόχο του για την αποδυνάμωση και τη διαίρεση της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. Κάθε απόδειξη άμεσης ή έμμεσης παρέμβασης στην εκστρατεία για το βρετανικό δημοψήφισμα θα ήταν »εκρηκτική» πολιτικά», αναφέρει ακόμη το δημοψήφισμα.
Η ανησυχία όμως εντάθηκε τώρα και για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, με το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν να έχει αναζητήσει ρωσική εκλογική χρηματοδότηση, αλλά και στη Γερμανία, όπου η Ανγκελα Μέρκελ- αντίπαλος του Πούτιν εδώ και καιρό- είναι αντιμέτωπη με μάχη με ακροδεξιά κόμματα στις εκλογές, καταλήγει ο Guardian.





hellasforce

ALERT! Η Ευρώπη όπως τη Γνωρίσαμε Τελειώνει…. Οι Τούρκοι θα Μπλέξουν την Ελλάδα


%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b7
«Η ΕΥΡΩΠΗ ΟΠΩΣ ΤΗ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ…»
Σχολιάζει ο Γ. Καπόπουλος για το επικείμενο τέλος της Ευρώπης και ότι μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να τη σώσει αυτή τη στιγμή…
«ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΛΕΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ…»
Σχολιάζει ο Γ. Καπόπουλος για το ενδεχόμενο η Τουρκία να φέρει με τέτοιο τρόπο τα τεκταινόμενα στο Αιγαίο, ώστε να κατηγορηθεί ότι φταίει η Ελλάδα…

ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ: δεν θα πολεμήσεις για το κόμμα σου , την ΕΕ ή τους πολιτικούς αλλά για την ΕΛΛΑΔΑ σου


Καλός φίλος ιστολόγος μας έστειλε την εξής επισήμανση:
«Τελευταία έχω αρχίσει να ακούω από μερικούς γνωστούς την ατάκα… «εγώ δεν πάω να σκοτωθώ για τον Τσίπρα και τους…»
Φυσικά εξανίσταμαι και τους απαντώ ότι η Ελλάδα δεν είναι ο Τσίπρας…
Ο πόλεμος είναι για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό…
Για τις οικογένειες μας τα ιερά μας και τα όσια…»
«Αρχηγός ΓΕΣ: Η τουρκική προκλητικότητα σε έξαρση – Εμείς φυλάμε Θερμοπύλες»
10.12.2016 onalert.gr/
Σκεφτείτε που θα φτάσει το επόμενο διάστημα η προκλητικότητα των γειτόνων μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο Ευρωπαϊκό κομμάτι της Κωνσταντινούπολης;
«Τρόμος ξανά στην Τουρκία: 38 νεκροί, 155 τραυματίες από τη διπλή επίθεση»11|12|2016 | 11:00 http://www.iefimerida.gr/
Κάποιοι ερεθίζουν τους τούρκους για να ξεσπάσουν τελικά εναντίων μας.
Οι Ελληνικές πόλεις διαφημίζουν τα Χρυσά Χριστούγεννα και για εμπορικούς λόγους. Φυσικά καλά κάνουν.
Όμως εμείς γνωρίζουμε μόνο τα « χρυσά κόλλυβα»
Λέτε μαζί με τα κόλλυβα των τούρκων να έχουμε και τα χρυσά κόλλυβα της μεταπολίτευσης;
«Εκρηκτικοί διάλογοι στο Eurogroup: Αν μας πιέσετε με μέτρα, θα πάμε σε εκλογές -Αν δεν αντέχετε, να πάτε»
11|12|2016 | 11:00 iefimerida.gr/
Και πάμε στην ουσία του θέματος, τι αφορμές θα ανοίξουν για να εμπλακούμε με τους Τούρκους πάνω σε όλο το πακέτο των χρόνιων προβλημάτων μας στο Αρχιπέλαγος του ΑΙΓΑΙΟΥ;
«Ερντογάν: Θα σας στείλω 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες!
«Τρέφουμε τρεισήμισι εκατομμύρια πρόσφυγες και αν η Ευρώπη δεν τηρήσει τις υποσχέσεις της οι συνοριακές πύλες θα ανοίξουν» απείλησε σε νέα εμπρηστική ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.» paraskhnio.gr/25/11/2016
Πριν ένα και χρόνο αρθρογραφούσαμε στις 8 Αυγούστου 2015
«ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΥΣΤΙΚΟ των Τούρκων. Δημιουργία ¨ΖΩΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ¨ στο ΑΙΓΑΙΟ εξ αιτίας του μεταναστευτικού κύματος;‏»
ΤΌΤΕ
¨ Σε δύο μήνες μια ολόκληρη Μυτιλήνη από πρόσφυγες ήρθε στο Αιγαίο. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περισυνελέγησαν 86.000 παράνομοι μετανάστες – Ο πληθυσμός της Λέσβου είναι 88.000 άτομα – Περίπου 1.300 οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό .Σοκάρουν τα τελευταία στοιχεία για τις μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα καθώς μόνο τον Ιούλιο συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού περίπου 55.000 παράνομοι μετανάστες.¨
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ αν ανοίξει τις κερκόπορτες ο σουλτάνος;
Ο Ερντογάν με αφορμή το προσφυγικό επιθυμεί να δημιουργήσει ξεχωριστή κυπριακή τραγωδία σε κάθε ένα από τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ που σήμερα σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού.
Γνωρίζει και επιθυμεί ότι αν εξαμολύσει 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες στα νησιά μας θα δημιουργήσει συνθήκες χάους και αστάθειας, όχι μόνο σε αυτά αλλά και στο μνημονιακό πολιτικό δυναμικό της Ελλάδος.
Δηλ. με λίγα λόγια κρατάει στα χέρια του τον σημερινό εφησυχασμό μας για αυτό και μας χαρακτηρίζει «κότες σε σιλό με καλαμπόκι»
Μετά τις συνθήκες του χάους, όπως έγινε και στην Κύπρο το 1974 θα ζητήσει να προστατεύσει την ασφάλεια των μουσουλμάνων αδελφών του σαν μεγάλος υποκριτής που είναι και θα δημιουργήσει διπλωματικό περιβάλλον επέμβασης.
ΕΛΛΑΔΑ ΞΥΠΝΑ
Εφαρμόζουν άνομους σχεδιασμούς για να πετύχουν τους προαιώνιους σκοπούς τους στο γεωστρατηγικό ΑΙΓΑΙΟ.
Κανένας Έλληνας δεν περισσεύει όλοι είναι χρήσιμοι και στο μέτωπο και στα μετόπισθεν .
ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ: δεν θα πολεμήσεις για το κόμμα σου αλλά για την ΕΛΛΑΔΑ σου.
Με πίστη και ελπίδα




hellasforce

ΠΡΟΔΟΣΙΑ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ από πρώην υπουργό «Να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας»!!!


%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%83
ΠΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ…. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ…
Να ανοίξει ένας διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κηυριακής». Ο Παρασκευόπουλος υποστηρίζει πως η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που κατά την άποψή του, είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος.
«Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική», λέει χαρακτηριστικά.
Ακόμη, τάσσεται υπέρ της ισορροπημένης στάσης της Αστυνομίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές, λέγοντας πως «αν ήταν σκληρότερη θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια». Επίσης, δηλώνει πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.
«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».
Όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει ότι οι δηλώσεις των κορυφαίων Τούρκων υπουργών, «δείχνουν να μην τους ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις με τους γείτονές τους και οπωσδήποτε αντιβαίνουν προς το διεθνές δίκαιο». Συγκεκριμένα, για το θέμα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα χώρα, ο κ. Παρασκευόπουλος τονίζει ότι ηΤουρκία «οφείλει να αποδεχθεί την κρίση της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης» και υπογραμμίζει ότι από τη στιγμή που εμείς θέλουμε αυτόν το σεβασμό μιας άλλης χώρας πρέπει πρώτοι να τον δείχνουμε οι ίδιοι.
Επιπλέον, Ο Παρασκευόπουλος εμφανίζεται ανήσυχος για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υποκλέπτονται συνομιλίες ακόμη και υπουργών.
Τέλος, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης αποκαλύπτει ότι ένιωσε πικρία, πρόσκαιρα, μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο.




hellasforce

ΣΟΚ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!


%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b4%cf%89%ce%bd-%ce%b9%cf%83%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%89%ce%bdALERT!
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ;
-ΔΕΙΤΕ ! ΣΤΡΑΤΟΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΥΝΕΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ !

ΒΟΜΒΑ ΤΡΑΜΠ!!! «ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ…»


trump708fox
ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως «δεν πιστεύει» τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η CIA κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ρωσία επιδίωξε να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές προκειμένου να εκλεγεί ο ίδιος.
«Νομίζω ότι είναι γελοίο. Νομίζω ότι είναι μία ακόμη δικαιολογία. Δεν το πιστεύω», ανέφερε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Fox News Sunday». η οποία ηχογραφήθηκε το Σάββατο, απαντώντας σε ερώτηση για την αποκάλυψη της Washington Post.
«Εκείνοι [η CIA] δεν ξέρουν αν είναι η Ρωσία, η Κίνα ή κάποιος άλλος» που υπέκλεψε την ηλεκτρονική αλληλογραφία πολιτικών οργανισμών στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές. «Θα μπορούσε να είναι κάποιος στο κρεβάτι του, κάπου. Δεν έχουν ιδέα», πρόσθεσε ο Τραμπ.
Σύμφωνα με τον μεγιστάνα των ακινήτων, «είναι οι Δημοκρατικοί που δημοσιοποιούν αυτές τις πληροφορίες επειδή υπέστησαν μία από τις μεγαλύτερες ήττες στην πολιτική ιστορία αυτής της χώρας».
Ερωτηθείς αν γνωρίζει κατά πόσον σκοπός των Δημοκρατικών με αυτές τις αποκαλύψεις είναι να τον εξασθενίσουν είπε: «θα μπορούσε».
Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι άλλες υπηρεσίες πληροφοριών εκτός της CIA «αμφισβητούν» αυτή την εκδοχή. «Ορισμένες ομάδες δεν συμφωνούν απαραίτητα. Προσωπικά, [πιστεύω πως] θα μπορούσε να είναι η Ρωσία. Δεν το πιστεύω στ΄ αλήθεια. Όμως ποιος ξέρει. Ούτε κι εγώ ξέρω πλέον. Δεν ξέρουν και δεν το ξέρω».
Ερωτηθείς για την πρόταση των υπηρεσιών πληροφοριών να τον ενημερώσουν ο Τραμπ απάντησε «θα τη λάβω όταν τη χρειάζομαι».
«Δεν χρειάζομαι να μου λέει κάποιος το ίδιο πράγμα και τις ίδιες λέξεις κάθε μέρα τα επόμενα οκτώ χρόνια. Γιατί μπορεί να κρατήσει οκτώ χρόνια», πρόσθεσε ο Τραμπ, ο οποίος εξελέγη στις 8 Νοεμβρίου για τετραετή θητεία.
Στις αρχές Οκτωβρίου, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και η διεύθυνση πληροφοριών (DNI) –που προΐσταται των 17 αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών- είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η Ρωσία υπέκλεψε τους λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προσωπικοτήτων και πολιτικών οργανισμών με σκοπό «να παρέμβει στην αμερικανική εκλογική διαδικασία», χωρίς να διευκρινίζουν το είδος αυτής της παρέμβασης.
Πηγές τις οποίες επικαλείται η Washington Post δήλωσαν πως πηγές που συνδέονται με τη Μόσχα διοχέτευσαν στην ιστοσελίδα WikiLeaks υποκλαπέντα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, του Τζον Ποτέστα, και του Δημοκρατικού Κόμματος, μεταξύ άλλων.
Σύμφωνα με τους New York Times, οι ρώσοι κυβερνοπειρατές επιτέθηκαν επίσης στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ωστόσο τίποτα δεν έχει διαρρεύσει σχετικά με τις αποκαλύψεις τους για αυτό τον στόχο.
Τα συμπεράσματα της CIA δημοσιοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής λίγο αφότου ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διέταξε τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για τις πειρατείες στον κυβερνοχώρο που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές.





hellasforce

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ (;) – Οι τελευταίες εξελίξεις!


227777777777
Εθνικές εκλογές στις 22 Ιανουαρίου του 2017, χωρίς να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση «βλέπει» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης λόγω σύγκρουσης της κυβέρνησης με τους δανειστές και το ΔΝΤ.
Από ότι διεφάνη από την ομιλία του κ.Τσίπρα στη Βουλή, οδηγείται σε σύγκρουση η κυβέρνηση με τους δανειστές και ιδιαίτερα με το ΔΝΤ. Σε απόσπασμα της ομιλίας του μάλιστα, είπε ότι «οφείλουν οι δανειστές, να συμμορφωθούν» με ότι δεν θα κάνει καμία άλλη υποχώρηση και ζήτησε και από την ΝΔ να πάρει θέση σχετικά με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ.
Αυτό για μας σημαίνει ότι πριν από το τέλος του έτους, θα έχουν προκηρυχθεί εκλογές στην Ελλάδα, γιατί επιπροσθέτως, ο κ. Τσίπρας θέλει να αποφύγει το στίγμα του μειοδότη στην διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου για το κυπριακό.
Συνεπώς, πιθανότερη ημερομηνία εκλογών είναι η 22α Ιανουαρίου του 2017. Μια ομιλία που σε όλη την διάρκεια της, ο κ. Τσίπρας μιλούσε για εκλογές το 2019, αλλά στο συγκεκριμένο απόσπασμα ομολόγησε δραπέτευση μέσω εκλογών.
Μετά τις εξαγγελίες υπάρχει ευρύτερα ένα θέμα εκλογών σε συνδυασμό με το ότι υπάρχει χαοτική απόσταση μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών και δεν αποκλείεται να πάμε σε εκλογές αν δεν πειστούν ΕΕ και Βρυξέλλες, κυρίως, να αποσύρουν τις απαιτήσεις τους.
Ο Α.Τσίπρας έδωσε για πρώτη φορά μετά από δέκα και πλέον χρόνια «ζεστό» χρήμα σε μεγάλες ομάδες πολιτών και παραδέχθηκε ότι η επιβολή ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίο, ήταν μια αχρείαστη πράξη.
Παρέβη την άτυπη συμφωνία όλων των ελληνικών κυβερνήσεων από το 2010 και μετά με την τρόικα ή το κουαρτέτο των δανειστών: Ούτε ευρώ παροχή!
Και μάλιστα το έκανε εν μέσω τελικής διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση, αλλά και ερωτήματος για το αν θα υπάρξουν και ποια θα είναι τα πρόσθετα εισοδηματικά μέτρα μετά το 2018!
Μετά την-αναμφισβήτητη, αλλά και ανολοκλήρωτη-επιτυχία μείωσης του χρέους μέσω χρονικής επέκτασης και επιτοκιακής αναδιάρθρωσης, δίνει λεφτά σε κάπου 3 εκατομμύρια πολίτες (αφού οι 1.600.000 συνταξιούχοι έχουν και οικογένειες στις οποίες θα διαχυθεί αυτός ο ταπεινός, μεν, αλλά πολύ σημαντικός για την πείνα που επικρατεί στην χώρα, μισθός) και καταργεί προβλέψεις εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό με την αναβολή αύξησης ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου!
Με τις εξαγγελίες ο Α.Τσίπρας δεν έκανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το αν προετοιμάσει την κατάσταση, αν και εφ’όσον ΕΕ και ΔΝΤ δεν υποχωρήσουν σε μια «λογική» συμφωνία στην β’αξιολόγηση: Τις εκλογές στις οποίες θα καταφύγει αν επιμείνουν να ζητούν αυτά που ζητούν, ειδικά σε εργασιακά και περαιτέρω περικοπές δημοσίων δαπανών, με την απειλή πάντα του «κόφτη» τον ερχόμενο Απρίλιο.


hellasforce

Π.Καμμένος: «Oι απειλές της Τουρκίας αυξάνουν τον κίνδυνο πολέμου στο Αιγαίο»






Της Χριστίνας Φλάσκου
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, μετά τις αλλεπάλληλες «επιθέσεις» που έχει δεχθεί από Τούρκους αξιωματούχους τις τελευταίες μέρες, και συνδυάζοντας αυτές με την ολοένα και τις αυξανόμενες τουρκικές απειλές εξέφρασε την έντονη  ανησυχία του δηλώνοντας ότι τέτοιου είδους δηλώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε εμπλοκή και «ατύχημα» στο Αιγαίο.
Παράλληλα τόνισε ότι οι απειλές προς την Ελλάδα λειτουργούν σαν διαπραγματευτικό χαρτί έναντι της διαφαινόμενης δημιουργίας του κουρδικού κράτους που φαίνεται ότι η Τουρκία δεν μπορεί πλέον να αναχαιτίσει.
Διευκρίνισε, βέβαια, ότι δεν υπονοεί ότι θα υπάρξει θερμό επεισόδιο λόγω πολεμικής πράξης αλλά ότι οι συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναέριο χώρου μας από τουρκικά μαχητικά προκαλούν αερομαχίες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιο ατύχημα.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα είπε «δεν ανησυχώ για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με την έννοια της πολεμικής πράξης. Όταν, όμως, συνεχίζονται οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από την πλευρά της Τουρκίας και υπάρχουν αερομαχίες, είναι ανά πάσα στιγμή επικίνδυνο να γίνει ένα "ατύχημα"»,  και πρόσθεσε πως: «Όταν γίνονται ακραίες δηλώσεις εντός και εκτός του τουρκικού Κοινοβουλίου, ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί μια εμπλοκή στο Αιγαίο».
Παράλληλα, ο κ. Καμμένος προχώρησε σε μια σοβαρή επισήμανση καθώς «βλέπει» ότι πίσω από τη ρητορική της Τουρκίας φαίνεται ότι, επειδή η χώρα χάνει στο ζήτημα δημιουργίας κουρδικού κράτους, προσπαθεί, αυξάνοντας τις απειλές προς την Ελλάδα, να αποκτήσει διαπραγματευτικά χαρτιά

Επίσης, ανέφερε ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα την κατάσταση αλλά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποχωρήσει σε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου ή των χωρικών υδάτων της και θα συνεχίσει αυτό που έκαναν πάντα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις: Θα εφαρμοστούν οι διεθνείς κανόνες δικαίου και όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα θα αναχαιτίζεται».








pronews.gr

H προμήθεια α/α S-400 πάλι στο προσκήνιο ως η βέλτιστη «value fοr money» λύση κατά των τουρκικών F-35 (βίντεο) - Τι λένε ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ




του Πέτρου Αναστασίου
Την στιγμή που η συζήτηση στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας,, αλλά και στο ΓΕΕΘΑ έχει "ανάψει" σχετικά με το αν τα τουρκικά F-35 που σε 18 μήνες από σήμερα θα κάνουν την εφμάνισή τους στο Αιγαίο, είναι καλύτερο να αντιμετωπιστούν με αναμόρφωση της επίγειας άμυνας ή να αναζητηθούν νέα μαχητικά αεροσκάφη, ταυτόχρονα η συζήτηση αφορά και το "Ποια μαχητικά" και ποιοι α/α συστήματα;
Στο πρώτο η απάντηση έχει μάλλον δοθεί με την πρόταση προς τις ΗΠΑ για χρηματοδότηση αριθμού (20) F-35, αλλά αυτό είναι μάλλον δύσκολο να υλοποιηθεί ειδικά στην παρούσα πολιτική συγκυρία των ΗΠΑ. Στο δεύτερο η απάντηση είναι μία και ακούει στο όνομα S-400!
Το ρωσικό οπλικό σύστημα τίθεται εκ νέου ως υποψήφιο για την ΠΑ, μετά από οκτώ χρόνια περίπου, όταν ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δ.Γράψας είχε συζητήσει με την τότε ρωσική ηγεσία την προμήθεια του συστήματος που επρόκειτο να εισαχθεί σε υπηρεσία στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Μάλιστα ο στρατηγός σχεδίαζε την απόκτησή του προκειμένου να το εντάξει σε ένα διπλό σχςδιασμό: Εκτός από αντιαεροπορικό όπλο (από την Κρήτη θα κάλυπτε ουσιαστικά την μισή Ελλάδα και από την Θεσσαλία, ολόκληρο το ηπειρωτικό και νησιωτικό κορμό, μέχρι τα κεντρικά Δωδεκάνησα) σχεδίαζε να το χρησιμοποιήσει στην ανάγκη και ως βαλλιστικό όπλο (έχει τέτοια δυνατότητα) σε απάντηση του τακτικού βαλλιστικού πυραύλου εδάφους-εδάφους, Yildirim ΙΙ που ανέπτυσσε τότε η τουρκική βιομηχανία. 
Σε εμπιστευτική συνομιλία του με ομάδα δημοσιογράφων είχε περιγράψει τις ζημιές που θα μπορούσε να προκαλέσει στο Ακσάζ ή ακόμα και στον άλλο ναύσταυθμο της Σμύρνης, βολή μιας τετράδας βλημάτων του S-400
Εν πάση περιπτώσει η ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή τον επόμενο χρόνο διέλυσε όλο αυτό τον σχεδιασμό.
Ενας βασικός λόγος που επανέρχεται η συζήτηση είναι γιατί τρις συστοιχίες S-400 θα μπορούσαν να καλύψουν αποτελεσματικά ολόκληρο τον Εθνικό Εναέριο Χώρο και "σημαντικό μέρος" του τουρκικού εδάφους με κόστος λιγότερο από αυτό της απόκτησης μόλις πέντε F-35 (κάπου 700 εκατομμύρια δολλάρια).
Επίσης αντίθετα με την πολιτική τριβή με τις ΗΠΑ και την ΕΕ που θα είχε η απόκτηση Su-35, η απόκτηση της εξέλιξης των S-300 που ήδη βρίσκονται στο ελληνικό οπλοστάσιο δεν θα είναι της ίδιας έντασης.
Φυσικά υπάρχει το εμπάργκο των χωρών της ΕΕ προς την Ρωσία, λόγω του ουκρανικού και στο οποίο συμμετέχει η Ελλάδα. Δεν μπορεί να υπάρξει αγορά νέου συστηματος, παρά μόνο ανταλλακτικά για τα παλαιότερα. Υπολογίζεται ότι με τις τεκτονικές αλλαγές στις κυβερνήσεις της ΕΕ του χρόνου τέτοια εποχή το εμπάργκο θα είναι παρελθόν...

Ας δούμε βίντεο με μια εικονική αναμέτρηση του F-35 με το S-400:




pronews.gr

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Ο Καμμένος ανησυχεί για "ατύχημα" στο Αιγαίο μας...



Την ανησυχία του για ένα ενδεχόμενο "ατύχημα" στο Αιγαίο εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News. 
Ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε ότι: "Δεν ανησυχώ για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με την έννοια της πολεμικής πράξης. Όταν, όμως, συνεχίζονται οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από την πλευρά της Τουρκίας και υπάρχουν αερομαχίες, είναι ανά πάσα στιγμή επικίνδυνο να γίνει ένα 'ατύχημα'" και πρόσθεσε: "Όταν γίνονται ακραίες δηλώσεις εντός και εκτός του τουρκικού Κοινοβουλίου, ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί μια εμπλοκή".
Όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζει η χώρα μας την υπάρχουσα κατάσταση, σημείωσε: "Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα την κατάσταση αλλά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποχωρήσει σε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου ή των χωρικών υδάτων της και θα συνεχίσει αυτό που έκαναν πάντα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις: Θα εφαρμοστούν οι διεθνείς κανόνες δικαίου και όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα θα αναχαιτίζεται".








voice news

Το ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ είναι ΕΤΟΙΜΟ! Οι Τούρκοι δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ελπίδα.. (ΒΙΝΤΕΟ)


Ετοιμοπόλεμο είναι το Πολεμικό Ναυτικό να υπερασπιστεί την πατρίδα και να δείξει στους εχθρούς ότι η Ελλάδα είναι εδώ και είναι δυνατή. 
Το υποβρύχιο S-120 Παπανικολής συμμετείχε με επιτυχία σε άσκηση και "βύθισε" εχθρικό υποβρύχιο. 
Το βίντεο που ακολουθεί μας ξεναγεί στο εσωτερικό του υποβρυχίου και έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε το πλήρωμα να μιλάει για τη δυναμική του: 




(Εναλλακτικά ΕΔΩ)
Την ίδια ώρα, έτοιμο και εκσυγχρονισμένο είναι το υποβρύχιο ΩΚΕΑΝΟΣ type-209/1200. 
Πλέον, τα σύγχρονα υποβρύχια του ΠΝ είναι τα κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ή type-214HN(S-120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, S-121 ΠΙΠΙΝΟΣ , S-122 ΜΑΤΡΩΖΟΣ, S-123 Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ) και τρία από αυτά βρίσκονται στον Σκαραμαγκά. 





voice news

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ! Η Ελλάδα βγαίνει από το ευρώ...




Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ευρώπη και σιγά σιγά θα χτυπήσουν και τη δική μας πόρτα. 
Μετά το Βrexit, ακολούθησε ένα ντόμινο ανατροπών τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, όσο και σε ευρωπαϊκό, με το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Ιταλία που σημάνει την αρχή του τέλους της ευρωζώνης, όπως τη γνωρίζουμε, σύμφωνα με τους αναλυτές. 
Η χώρα μας δεν μένει έξω και σύντομα θα επηρεαστεί, και σε πολιτικό επίπεδο και σε οικονομικό. 
Πολλοί λένε ότι η έξοδος από το ευρώ είναι προ των πυλών και δίνουν ημερομηνία την άνοιξη. 
Ο  δημοσιογράφος Στέφανος Χίος κάνει τη δική του πρόβλεψη και υπογραμμίζει ότι μέχρι τον Απρίλιο, η χώρα μας δεν θα είναι στο ευρώ.






Εναλλακτικά ΕΔΩ









voice news

ΕΘΝΙΚΗ ΤΙΜΗ Η ΟΝΕΙΔΟΣ….


%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b7
Η Εθνική Τιμή ή το ΄Ονειδος κρίνεται στην Υπόθεση με τους Τούρκους Ικέτες Ασύλου
Ο χειρισμός της υπόθεσης Οτσαλάν από την εθνικώς ανάξια κυβέρνηση του Σημίτη κηλίδωσε ανεξίτηλα το όνομα της Ελλάδος. Ένα μικρό έθνος με αποθέματα διεθνούς σεβασμού για το ιστορικά πρόσφατο κλέος ανδρείας, απώλεσε τότε την όποια ηθική του θωράκιση και στιγματίστηκε στη διεθνή κοινωνία για χαμέρπεια και ποταπότητα.
Είναι εμπύρινα χαραγμένη στα βιώματα του γράφοντος η εικόνα μικτής ελληνο-γαλλικής συνάθροισης σε συγγενικό σπίτι του Παρισιού, όταν με το άνοιγμα της τηλοψίας για το βραδινό δελτίο ειδήσεων, ο παρουσιαστής βροντερά αναγγέλλει, με λέξεις και έκφραση που πάγωσαν την ομήγυρη: « Les Grecs ont donné Otsalan !». Φράση που στην -επίτηδες επιλεγείσα- γαλλική αργκό σημαίνει:
Οι ΄Ελληνες πρόδωσαν/κάρφωσαν τον Οτσαλάν!
Στα 28 χρόνια ζωής στη Γαλλία, ουδέποτε δεχθήκαμε (ο γράφων και η οικογένειά του) καταπρόσωπα τέτοιο μαστίγωμα εθνικής ταπείνωσης. Σταθερά στο προσκήνιο της ελληνο-γαλλικής επικαιρότητας όλη αυτή την περίοδο, υπήρξαν ώρες εντροπής για την κομπλεξική δουλικότητα Ελλαδιτών πολιτικών επισκεπτών στο Παρίσι-όπως και χαρές εθνικής υπερηφάνειας, κατά τις επισκέψεις των προέδρων Τσάτσου και Σαρτζετάκη. Η «παράδοση του Οτσαλάν» υπήρξε η εμπειρία της έσχατης καταισχύνης. Στη Γαλλία η φράση « il les a donné» ήταν δακτυλοδείξημο στιγματισμού και αναγόταν στη γερμανική κατοχή και στο «κάρφωμα» των κρυμμένων Εβραίων στα Ες Ες. Οι ΄Ελληνες της συντροφιάς εκείνο το βράδυ θα θέλαμε ν’ ανοίξει η γη να μας καταπιεί…
Μπορεί στην Αθήνα -και ακόμα λιγότερο στην υπόλοιπη Ελλάδα- οι άνθρωποι να μην είχαν την ίδια αίσθηση συνολικού εθνικού ξεπεσμού. Ιδιαίτερα τώρα, που η μόνη υποτίμηση που πρυτανεύει στις φροντίδες του πολιτικού μας θιάσου είναι των ποσοστών στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το υπό κρίση ερώτημα, για τη μοίρα των 8 Τούρκων αξιωματικών, είναι το έσχατο στο οποίο θα αφιερώσουν χρόνο περισσότερον του όσου χρειάζονται για να ζητήσουν οδηγίες από τους ξένους επόπτες.
Οι ανώτατοι δικαστές όμως οφείλουν -και ελπίζεται- να λειτουργήσουν με τα κριτήρια των παγκοσμίως σεβαστών θεσμίων περί ασύλου όσο και της αρχαίας και αδιάσπαστης πατρογονικής κληρονομικής λεβεντιάς και ανθρωπισμού, απέναντι και σε αντίπαλο που διεκδικεί καταφύγιο σε οικείο ναό ή εφέστιο θεό. ΄Εθιμο ιερό, το οποίο πολύ εύστοχα επικαλέσθηκε ο αντάξιος των ελληνικών παραδόσεων εισαγγελεύς κ. Γεώργιος Βούλγαρης, καταλαμβάνοντας έτσι, δίπλα στον κ. Χρήστο Σαρτζετάκη, τιμητική θέση στην ιστορία της σύγχρονης ελληνικής Δικαιοσύνης, ως συνεχιστής των υψηλών συμβόλων της, Τερτσέτη και Πολυζωϊδη.
Επιπλέον όμως αυτών των ηθικών επιταγών του δικαστικού λειτουργού και πρακτικότεροι υπολογισμοί «στρατηγικού χαρακτήρα» συγκρούονται και ανατρέπουν τη ραγιάδικη «λογική» των κυβερνητικών πιέσεων για μιαν απόφαση «σύμφωνη με τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας». Δηλαδή σύμφωνη με τις υπαγορεύσεις του Ερντογάν και «συμμάχων», ανήσυχων για την παραμονή του στη «Συμμαχία των Δυτικών Δημοκρατιών»!
Και σ’ αυτό το επίπεδο, αντιμετώπισης του πρακτικού διλήμματος εθνικής ασφάλειας, ψύχραιμα και σοφότερα σκεπτόμενη η Δικαστική Εξουσία έχει ν’ αντιπαρατάξει τα ακόλουθα αμάχητα επιχειρήματα:
1.- Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως ο ενδοτισμός και οι υποχωρήσεις ουδέποτε πέτυχαν την εξημέρωση του αρπακτικού γειτονικού στοιχείου, αντίθετα αποθράσυναν τα ένστικτα του.
2.- Η άρνηση χορήγησης ασύλου στους αξιωματικούς που κατέφυγαν στη χώρα μας, και το συνακόλουθο μαρτύριο που τους επιφυλάσσεται στη Τουρκία, θα προκαλέσει μίσος και περιφρόνηση για τους «ραγιάδες», από μεγάλο τμήμα του τουρκικού στρατεύματος, πληγωμένο από τούς αλλεπάλληλους διωγμούς του Ερντογάν, αλλά και από τη δημοκρατική τουρκική κοινή γνώμη. Θα εξασφαλίσει έτσι στον επίδοξο Σουλτάνο –ως προίκα της ελληνικής ελαφρότητας- την περιπόθητη εθνική ενότητα εναντίον της χώρας μας και θα ενισχύσει την απειλή που αντιμετωπίζει το έθνος.
3.- Αποδοχή- αντίθετα- της αίτησης του ασύλου -σε πείσμα των προειδοποιήσεων, των απειλών, των κραυγαλέων δηλώσεων περί Λωζάννης και 18 νήσων, των Νόταμ και των παραβιάσεων- θα εξασφαλίσει στην Ελλάδα σιωπηρή εκτίμηση και σεβασμό από τους εχέφρονες Τούρκους πολίτες αλλά και τη στρατιωτική ηγεσία –ψυχολογία που σε συγκρουσιακές σχέσεις αποτελεί κεφάλαιο του αντιπάλου, δηλαδή της Ελλάδος.
4.-Μέγιστο στρατηγικό κεφάλαιο σε καταστάσεις συρράξεως είναι «ψυχολογική συμπαράταξη» της διεθνούς κοινής γνώμης, όπως περίτρανα αποδεικνύουν οι μαινόμενες τώρα “Psy.Ops.” (ψυχολογικές επιχειρήσεις» του νέου Ψυχρού Πολέμου ( επιφανειακά περί την Συρία και την Ουκρανία), που στοχεύουν στην δημιουργία ομοψυχίας στη Δυτική Συμμαχία, εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας,
Η έκδοση των καταζητούμενων αξιωματικών στον Ερντογάν, διεθνώς αντιπαθή και ανυπόληπτο, για την εγκληματική τυραννίδα του στο εσωτερικό και για την αναξιοπιστία και μεγαλομανή του θρασύτητα στο εξωτερικό, θα προκαλούσε ανάλογα συναισθήματα αποστροφής και περιφρόνησης στην διεθνή κοινή γνώμη. Αντί ψυχολογικής συμπαράταξης των λαών, θα επέσυρε κατά της Ελλάδος διεθνή αντιπάθεια, καταφρόνηση και χαιρεκακία για τους σε βάρος της τραμπουκισμούς της Τουρκίας.
5.- Η άμεση ή έμμεση επιδίωξη αντιπαροχής για την παροχή ασύλου (και «προστασίας» – από τυχόν δολοφόνους των υπηρεσιών του Ερντογάν, που έδρασαν και κατά των Κουρδισών στο Παρίσι) θα ενίσχυε ίσως τους συνηγόρους τους στον Άρειο Πάγο. Αλλά θα έβλαπτε μεσο-μακροπρόθεσμα την ελληνική στρατηγική. Στρατηγική εμπέδωσης, με την γεωγραφικά αμετακίνητη γείτονα, σχέσεων βασιζόμενων στον αμοιβαίο σεβασμό των ισχυουσών συνθηκών, του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας των δύο γειτόνων χωρών.
Επειδή οκτώ αξιωματικοί των επιλέκτων τουρκικών δυνάμεων, μελλοντικοί ίσως επιτελικοί και πάντως άνδρες επιρροής και ηθικής ακτινοβολίες, ως ισόβιοι μάρτυρες ελληνικής λεβεντιάς , ανυστερόβουλης φιλοξενίας και σεβασμού στον τραυματισμένο αντίπαλο, θα λειτουργούσαν πιθανότατα πάντοτε ως σύμβουλοι κατευνασμού των τεχνητών εξάψεων, μετριοπάθειας και σωφροσύνης στη χώρα τους.
Στην αντίθετη περίπτωση, συναλλαγής για τη σωτηρία τους, τους αξιωματικούς αυτούς θα συνόδευε πάντοτε το δηλητήριο των τύψεων για την «στιγμή της αδυναμίας», δηλητήριο που αναπόφευκτα θα εστρέφετο εναντίον αυτών που προκάλεσαν ή καρπώθηκαν αυτής της παράκαμψης του ιερού στρατιωτικού χρέους.
Είναι ακριβώς η περίπτωση όπου η θυσία μιας ευκαιρίας, αμφίβολου άλλωστε κέρδους, αποτελεί την σοφότερη επένδυση.
Ιδού λοιπόν και σειρά ισχυρών λόγων στρατηγικής προσέγγισης του «διλήμματος εθνικής ασφάλειας», που αντιστρατεύονται την δουλοπρεπή προχειρολογία υπέρ της παράδοσης των αξιωματικών στους σμπίρους του Ερντογάν και συνηγορούν για την ιπποτική αντιμετώπισή τους, σύμφωνα με τα διεθνή θέσμια και τις προαιώνιες παραδόσεις της εθνικής λεβεντιάς.
Μια παρένθεση, έστω, επιστροφής στις πηγές παλαιάς εθνικής αίγλης και αυτοεκτίμησης, μόνον αγαθά υπόσχεται να αποφέρει, αποσβένοντας τουλάχιστον μέρος του στίγματος που απέθεσαν οι Σημίτης και Πάγκαλος στο πρόσωπο της Ελλάδος με την παράδοση του Οτσαλάν.





hellasforce

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στη Νεα Δημοκρατια Ρίχνουν τον Κυριακο


mitsotakis_kyriakos



hellasforce

ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ …ΠΑΛΙΟΣΚΥΛΟ, ‘made in Albania’!


ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ …ΠΑΛΙΟΣΚΥΛΟ, ‘made in Albania’!
%ce%b1%ce%bb%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b1-1
ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΑΛΒΑΝΟΣ ‘ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ’, ΕΝΑ ΠΑΛΙΟΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΚΕ@ΑΤΑ! Το ανωτέρω εικονιζόμενο …κ@@όπαιδο, είναι ο Αλβανός Κοσσοβάρος Ταχίρ Βελίου, που είχε το ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ και ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του, στο ‘facebook’, μία φωτογραφία στην οποία ποζάρει, κρατώντας – όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται – ως «λάφυρο» την Ελληνική Σημαία, που βούτηξε προ ημερών, από σπίτι Έλληνος της Χιμάρας!
Στο κείμενο έγραφε τα εξής:
«Αυτό το κουρέλι αφαιρέθηκε από το παλιό κάστρο… της Χιμάρας. Αυτό το πανί (!) τώρα μισοκαμμένο και σκισμένο, δεν έχουν περάσει 24 ώρες από τη στιγμή που κατέβηκε.
Οι εθελοντές της Κινήσεως για την ‘Ενωμένη Αλβανία’, ταξίδεψαν στη Χιμάρα και το έβγαλαν.
Στα εδάφη μας είμαστε αφέντες και δεν επιτρέπουμε πανιά εισβολέων και πρώην εισβολέων, που έπραξαν γενοκτονία κατά του έθνους μας (!) χρησιμοποιώντας τα εδάφη μας ως λάφυρα πολέμου, για να ικανοποιήσουν τις σοβινιστικές τους ορέξεις».
Πως είπατε;
ΡΕ, ΜΠΑΣ και είναι ΜΕΓΙΣΤΟΣ …φασίστας;
Δεν συμφωνούν τα τσογλάνια της ελληνόφωνης «αντιεθνικιστικής» αριστεράς;
Γι’ αυτούς, «φασίστες», «ναζιστές» και «ρατσιστές», είναι μόνο οι …Έλληνες εθνικιστές.
Οι κάθε ΓΕΛΙΟΤΑΤΟΙ – και αδρώς ΛΑΔΩΜΕΝΟΙ απο ξένα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ κέντρα και πρεσβείες… – ‘Τσάμηδες’, οι ‘Μακεντόνσκι’ και οι Γκρίζοι Λύκοι, είναι… αρνάκια, αλλά και συντρόφια τους, εφόσον την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ μεταχείριση επιφυλάσσουν στην ελληνική σημαία!
(ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΒΑΘΕΩΣ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΣΩΒΙΝΙΣΤΗΣ, ΠΟΥ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ – ΑΦΩΝΙΑ – ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΕΞΕΘΡΕΨΕ ΚΑΙ ΕΠΕΤΡΕΨΕ…
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΥ ‘ΤΣΙΠΡΙΣΤΑΝ’, ΔΕΝ ΖΟΥΝ, ΟΥΤΕ Ο ΣΠΥΡΟΜΗΛΙΟΣ, ΟΥΤΕ Ο ΘΡΑΣ.ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ… ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥΣ…)





hellasforce

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ραγδαίες Πολιτικές Εξελίξεις! «Πάμε σε εκλογές-Να πάτε»


%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%ba%ce%bf%ce%b2%ce%b9%cf%83%ce%b9-%cf%84%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%89%cf%84%ce%bf%cf%83
Ασήκωτο το κλίμα στη συνεδρίαση του Eurogroup ενώ ο «μποναμάς» Τσίπρα ράγισε το γυαλί και με την Κομισιόν
«Δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα, αν μας πιέσετε κι άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές». Με αυτήν τη δραματική προειδοποίηση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έθεσε ξεκάθαρα το δίλημμα στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας. «Αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε τότε να πάτε» (!) ήταν η αντίδραση…
«Δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα, αν μας πιέσετε κι άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές», είπε ο υπουργός Οικονομικών στους ομολόγους του στην ευρωζώνη, θέτοντας ξεκάθαρο δίλημμα. «Αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε τότε να πάτε», ήταν η αντίδραση που εισέπραξε, όπως συνοψίζουν στο «Βήμα» πηγές πολύ κοντά στις συνομιλίες.
«Ηταν ένα πολύ κακό Eurogroup», επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Εκτός από την Κομισιόν, όλοι οι άλλοι ήταν εναντίον του κ. Τσακαλώτου. Καιρό είχα να δω τόσο άσχημο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, ίσως με λίγη χρυσόσκονη για το χρέος. Πέρα από τα πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΠΕ, ήταν σαφέστατο ότι θέλουν οπωσδήποτε το ΔΝΤ μέσα συμφωνία», ανέφερε η ίδια πηγή.
Ακόμη και ο Πιερ Μοσκοβισί φέρεται να είπε συνομιλώντας με την ελληνική αποστολή: «Η απόφαση ήταν βίαιη και άδικη, η χειρότερη των τελευταίων ετών!», σύμφωνα πάντα με το «Βήμα».
Στο Eurogroup, η ελληνική πλευρά πήρε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για τη μείωση του χρέους κατά 20% του ΑΕΠ το 2060, αλλά αναγκάστηκε να αποδεχθεί τη διατήρηση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ από το 2018 και μετά. Ο κ. Τσακαλώτος, σε εσωτερικές συσκέψεις τις τελευταίες ημέρες φέρεται να διεμήνυσε στον πρωθυπουργό «Αν συμφωνηθεί πλεόνασμα πάνω από 2% του ΑΕΠ, εγώ φεύγω».
Μέσα σε όλα αυτά, οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη, με την έκτακτη ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, επιβάρυναν περισσότερο τις σχέσεις της Αθήνας με τις Βρυξέλλες. «Αυτό δεν βοηθάει το κλίμα της διαπραγμάτευσης», σχολίασε στο «Βήμα» στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Δεν είναι ότι η Κομισιόν δεν έχει καρδιά και δεν θέλει την ενίσχυση των πλέον αδύναμων, αλλά υπάρχουν συμφωνημένες διαδικασίες», ανέφερε ακόμη η ίδια πηγή.
Ο ίδιος αξιωματούχος εξήγησε για τις ενστάσεις ότι πρέπει πρώτα να επαληθευτεί το πλεόνασμα από την Eurostat, το Απρίλιο του 2017, και να συζητηθεί με τους Θεσμούς η διάθεσή του, ενώ υπενθύμισαν ότι υπάρχουν βασικές κατευθύνσεις για το πού πρέπει να διατεθούν τα χρήματα: 1. ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, 2. ληξιπρόθεσμα, 3. συντάξεις που δεν έχουν αποδοθεί.




hellasforce

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΕTOIMAZETAI OIKONOMIKH KAI ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ «ΕΙΣΒΟΛΗ»


%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7
Του Δρα Γιάννου Χαραλαμπίδη
Ένταξη της Τουρκίας στην Ε. Ένωση μέσω λύσης
Επιδιώκει καθεστώς κράτους μέλους, για να διευκολύνει τον έλεγχο της αγοράς, της οικονομίας και του εμπορίου όχι μόνο στον Βορρά, αλλά και στον Νότο
· Γιατί η Τουρκία θέλει καθεστώς Ευρωπαίων πολιτών για τους ψαράδες της
· Είσοδος Τούρκων πολιτών χωρίς βίζα μόνο για Κύπρο
· Σε ποιους τομείς και γιατί θέλει τα οφέλη κράτους μέλους η Άγκυρα;
· Ποιες νομικές επιλογές μπορούν να δώσουν λύση και ποιες οι πολιτικές διαστάσεις
Η Τουρκία επιδιώκει μέσω της λύσης την ένταξή της στην ΕΕ από την πίσω πόρτα, έχοντας κατά νουν τον πλήρη οικονομικό και εμπορικό έλεγχο της Κύπρου. Και του Βορρά και του Νότου. Αυτό προκύπτει από τα αιτήματά της προς την ΕΕ, που περιλαμβάνονται σε σημειώματα τεχνοκρατών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πιο συγκεκριμένα, εκτός των όσων θεωρεί ως κεκτημένα από το υφιστάμενο «status quo» στον Βορρά, η Τουρκία ζητά, στο πλαίσιο της λύσης, ισότιμο καθεστώς κράτους μέλους της ΕΕ, καθώς και των πολιτών και των εταιρειών της. Προς τον σκοπό αυτό αναφέρεται στους ακόλουθους τομείς:
Οι εμπορικές συμφωνίες
1. Στις εμπορικές συναλλαγές και στην παροχή υπηρεσιών για φυσικά και νομικά πρόσωπα. Ο τομέας αυτός περιλαμβάνει: Α. Την εφαρμογή της General Agreement in Services (GATS – Συμφωνία για το Εμπόριο των Υπηρεσιών). B. Την εφαρμογή Government Procurement Agreement (Συμφωνία για Κυβερνητικές Προσφορές) που αφορά στο δικαίωμα συμμετοχής κρατών μελών της ΕΕ σε προσφορές του κυπριακού δημοσίου χωρίς δικαίωμα αποκλεισμού, όπως μπορεί να συμβεί σήμερα με την Τουρκία σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, καθότι είναι τρίτο μη κράτος μέλος. Γ. Την εφαρμογή της Agreement on Trade-Related Aspects of Intellectual Property Rights (Συμφωνία περί Εμπορίας Πνευματικών Δικαιωμάτων). Δ. Την εφαρμογή της GATT (Γενική Συμφωνία Δασμών και Εμπορίου).
2. Στην ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες, που σχετίζονται με τα ανωτέρω, δηλαδή με το καθεστώς παροχής υπηρεσιών και με τα μετοχικά κεφάλαια.
3. Στα δικαιώματα των Τούρκων ψαράδων να αλιεύουν στα νερά της Κύπρου με το καθεστώς των Ευρωπαίων πολιτών.
4. Στην αντιμετώπιση των Τούρκων πολιτών όπως και των εξ Ελλάδος, αρχίζοντας από την είσοδό τους στην Κύπρο χωρίς βίζα. Επί τούτου, οι πρώτες σκέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι οι εξής: Εισηγείται ότι θα είναι δυνατό να μη χρειάζονται βίζα οι Τούρκοι πολίτες που θα εισέρχονται στο νησί, εφόσον η Κύπρος δεν είναι στη ζώνη Schengen για μια μεταβατική περίοδο. Αυτό θα ισχύει μόνο για την Κύπρο και θα περιληφθεί στην Πράξη Προσαρμογής (Act of Adaptation), που θα αφορά στην εφαρμογή του κεκτημένου στον Βορρά, του οποίου η λειτουργία έχει ανασταλεί επί τη βάσει του Πρωτοκόλλου 10, λόγω της υφιστάμενης κατάστασης.
Δηλαδή της κατοχής. Πάντως εκκρεμεί το θέμα της ελευθεροποίησης των ταξιδιωτικών εγγράφων (βίζα) για Τούρκους πολίτες στην ΕΕ, καθότι η Άγκυρα δεν έχει εκπληρώσει ακόμη τα 72 κριτήρια που της ετέθησαν. Τι εισηγούνται σε πρώτη φάση οι τεχνοκράτες της Επιτροπής για την περίπτωση της Κύπρου; Είτε ρυθμιστεί είτε όχι το ζήτημα της βίζας για τους Τούρκους πολίτες με την ΕΕ ως τέτοια, οι Τούρκοι πολίτες, για μια μεταβατική περίοδο, θα δικαιούνται να επισκέπτονται την Κύπρο χωρίς βίζα. Το μέτρο αυτό θα ισχύει μόνο για την Κύπρο. Όπως τονίζεται, αυτό θα μπορεί να είναι τμήμα της λύσης.
Φόρμουλα εκχώρησης δικαιωμάτων
Ως τμήμα της λύσης προβάλλεται και μια άλλη εισήγηση από τεχνοκράτες της ΕΕ, που αφορά στην επίλυση του προβλήματος που υπάρχει ως προς την εφαρμογή της Συμφωνίας για το Εμπόριο των Υπηρεσιών. Το πρόβλημα εντοπίζεται, πρώτον, στο γεγονός ότι δεν μπορούν οι Τούρκοι να έχουν ειδικό καθεστώς σε σχέση με άλλα τρίτα κράτη, μη ανήκοντα στην ΕΕ, διότι γεννάται ζήτημα εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης. Δεύτερον, η Άγκυρα δεν έχει εφαρμόσει το άρθρο Πέντε της Συμφωνίας για το Εμπόριο των Υπηρεσιών, που αφορά σε «ελεύθερη εμπορική περιοχή για τις υπηρεσίες», ενώ σε αυτό το πρόβλημα προστίθεται και κάτι άλλο: Δεν φαίνεται, όπως εκτιμούν στις Βρυξέλλες, ότι η Τουρκία θα εφαρμόσει στην περίπτωση της Κύπρου την αρχή της ίσης μεταχείρισης στη λογική της αμοιβαιότητας, ώστε να μπορεί να διευκολυνθεί η κατάσταση.
Μια από τις φόρμουλες που θα ήταν δυνατό να εξευρεθεί, σύμφωνα με κάποιες νομικές απόψεις τεχνοκρατών, είναι η ακόλουθη: Εφόσον εντοπίζονται νομικά προβλήματα που αφορούν στην αδυναμία της εφαρμογής της ίσης μεταχείρισης στη Συμφωνία για το Εμπόριο των Υπηρεσιών, μεταξύ της Τουρκίας και τρίτων χωρών, εκείνο που μπορεί να συμβεί είναι το εξής: Να είναι η ΕΕ τμήμα της λύσης, οπότε επί τη βάσει ειδικού καθεστώτος μεταξύ των εμπλεκομένων μερών θα μπορούσε να βρεθεί ρύθμιση, με την υιοθέτηση μιας μορφής πρωτογενούς δικαίου.
Εάν, από την άλλη, η ΕΕ δεν είναι τμήμα της λύσης, θα ήταν δυνατό να εκχωρήσει τις δικές της αποκλειστικές αρμοδιότητες, που αφορούν στη Συμφωνία για το Εμπόριο των Υπηρεσιών, προς την Κύπρο, όπως επιτρέπει το άρθρο 2 παράγραφος 1 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της ΕΕ, ώστε να ενεργήσει προς επίλυση του προβλήματος με την Τουρκία. Μια τέτοια διευθέτηση μεταξύ ΕΕ και Κύπρου από τη μια, και Κύπρου-Τουρκίας από την άλλη, θα ήταν δυνατό να ενσωματωθεί ως χωριστή συμφωνία ή να περιληφθεί στην Πράξη Προσαρμογής (Act of Adaptation) που αφορά στη λειτουργία του κεκτημένου στο βόρειο τμήμα της Κύπρου μετά τη λύση.
Προφανώς, η φόρμουλα αυτή θα γίνει με όρους, εκ των οποίων ο πιο βασικός είναι να ισχύει σε τοπικό κυπριακό επίπεδο και όχι επί του συνόλου της ΕΕ. Διότι, εάν έχει συνολικό χαρακτήρα, θα προκύψει γενικότερο ζήτημα το οποίο δεν θα είναι διαχειρίσιμο ούτε από την Ευρωπαϊκό Επιτροπή ούτε από την Άγκυρα, η οποία είναι πρόδηλο ότι θέλει να έχει το ίδιο καθεστώς για τους δικούς της πολίτες και τις δικές της εταιρείες ή και παροχείς υπηρεσιών, όπως έχει και η Ελλάδα.
Χωριστές συμφωνίες και κατάλοιπο
Επί τη βάσει των ανωτέρω προκύπτει και ένα άλλο νομικό ζήτημα: Σε ποιον θα περάσουν αυτές οι αποκλειστικές αρμοδιότητες που θα εκχωρήσει η ΕΕ στην Κύπρο; Στην Ομοσπονδιακή Κεντρική Κυβέρνηση ή στα δυο συνιστώντα κράτη; Ή θα συμβούν και τα δυο; Τονίζεται δε, τούτο για δυο λόγους: Πρώτον, ο ίδιος ο Πρόεδρος έχει ανακοινώσει ότι αρμοδιότητες και εξουσίες σε θέματα εμπορίου ανήκουν στα συνιστώντα κράτη, τα οποία θα έχουν δικαιοδοσία για σύναψη εμπορικών συναλλαγών χωριστά. Δεύτερον, το κατάλοιπο εξουσίας ανήκει στα συνιστώντα κράτη. Ότι, δηλαδή, δεν ρυθμίζεται ρητώς ως αρμοδιότητα της Κεντρικής Κυβέρνησης ό,τι ανήκει στα συνιστώντα κρατίδια.
Τουρκική επιδίωξη
Με τις νομικές και πολιτικές της κινήσεις, η Τουρκία επιδιώκει να επιτύχει με τη λύση καθεστώς κράτους μέλους της ΕΕ σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Κύπρο και ταυτοχρόνως να ελέγχει το σύνολο των τομέων της οικονομίας με τα μεγαθήρια που διαθέτει, από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών ώς τον χώρο των εργοληπτικών εταιρειών και της ενέργειας.
Η μικρή αγορά ολόκληρης της Κύπρου θα είναι, όπως εκτιμάται, εύκολη ανταγωνιστική λεία για τις τουρκικές εταιρείες ή θυγατρικές τους, ακόμη και αν δεν επιτύχει η Άγκυρα τα πλείστα των όσων διεκδικεί, κατά τρόπον ώστε να έχει καθεστώς κράτους μέλους της ΕΕ. Διότι, από πολιτικής άποψης, ποιος θα τολμήσει να αποκλείσει τις όποιες τουρκικές εταιρείες; Αυτή λοιπόν είναι η διαφορά μεταξύ τρίτου κράτους, όπως είναι σήμερα η Τουρκία, με ένα κράτος μέλος.
Ότι, δηλαδή, εάν ήταν κράτος μέλος, δεν θα ίσχυαν οι περιορισμοί που είναι δυνατό να ισχύσουν για τα τρίτα μη κράτη μέλη, κυρίως σε ζωτικούς και στρατηγικούς τομείς, όπως η ενέργεια για παράδειγμα και οι τηλεπικοινωνίες. Ερώτημα πολιτικό: Ποια κυπριακή Αρχή θα τολμήσει, μετά τη λύση, να αποκλείσει τουρκική εταιρεία, επικαλούμενη είτε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου είτε άλλη σχετική Συμφωνία, όταν μια τέτοια ενέργεια θα θεωρηθεί ως αφορμή ή αιτία κρίσης και απειλής σε βάρος της βιωσιμότητας του νέου πολιτειακού συστήματος;
Η Τουρκία ως διεκδικητική που είναι, επιδιώκει να διευθετήσει τα πάντα, επί τη βάσει των νόμων, και τη δική της αναβάθμιση ως ισότιμο κράτος με την Κύπρο και την Ελλάδα, έχοντας όσο το δυνατόν περισσότερα δικαιώματα κράτους μέλους. Πρόκειται για τμήμα της αναθεωρητικής της πολιτικής.
Έλεγχος αγοράς και εργοληπτικές εταιρείες
Εκείνο που γίνεται αντιληπτό είναι ότι η Άγκυρα επιδιώκει τον έλεγχο της κυπριακής αγοράς από τουρκικά κεφάλαια. Για την Turkcell (εταιρεία τηλεπικοινωνιών) η Κύπρος είναι μια γειτονιά της Κωνσταντινούπολης. Όμως, όπως τονίζεται, το θέμα δεν εντοπίζεται στο οικονομικό κέρδος, αλλά στον έλεγχο που μπορεί να γίνει με προσφορές χαμηλών τιμών, γεγονός που είναι δυνατό να προκαλέσει πρόβλημα στην ανταγωνιστικότητα υφιστάμενων εταιρειών που δρουν σήμερα στις ελεύθερες περιοχές.
Ανάλογα είναι και τα ζητήματα των εργοληπτικών εταιρειών, τομέας στον οποίο οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν τη μερίδα του λέοντος μετά τη λύση, όπως και στον ηλεκτρισμό, καθώς και στο νερό, όπου υπάρχουν ήδη συμφωνίες μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, και συνιστούν κόκκινη γραμμή υπό την έννοια ότι δεν πρόκειται να υπάρξει λύση χωρίς την κατοχύρωσή τους. Από την άλλη, επί τη βάσει τη αρχής της αμοιβαιότητας, θα ήταν δυνατό να ανοίξει η τουρκική αγορά με καλούς οιωνούς.
Το πρόβλημα, όμως, είναι η πολιτική και οικονομική αστάθεια που παρουσιάζει η Τουρκία, ο απρόβλεπτος χαρακτήρας του καθεστώτος Ερντογάν και τα δημοκρατικά ελλείμματα, που καλύπτουν και τον χώρο της οικονομίας και του εμπορίου. Υπάρχει, όμως, και κάτι άλλο που αναφέρεται στις εκτιμήσεις των Βρυξελλών. Ότι δηλαδή η Τουρκία δεν δείχνει πρόθεση για εφαρμογή της αρχής της αμοιβαιότητας, εκτός και αν αυτό αποτελεί μέρος της συμφωνίας μεταξύ των μερών.
Διευκόλυνση λύσης και τραπεζικό σύστημα
Τα ζητήματα αυτά εγείρονται από την Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της διευθέτησης του Κυπριακού και είναι συναφή, από την άλλη, με τη δυνατότητα για την εφαρμογή λύσης από την πρώτη μέρα (day one). Το θέμα αυτό είχε συζητηθεί την περασμένη Τρίτη μεταξύ του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Δύο, εκτός των άλλων, είναι τα βασικά προβλήματα: Το πρώτο είναι η εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου στα κατεχόμενα και το δεύτερο είναι η υιοθέτηση του ευρώ.
Από τεχνοκρατικής πλευράς, επισημαίνεται ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί ώς τα μέσα του έτους, οπότε και εκτιμάται η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων και εφαρμογή της λύσης. Διότι υπάρχει καθυστέρηση από τουρκοκυπριακής κοινότητας στα θέματα της εναρμόνισης και άρνηση των κατοχικών «αρχών» για έλεγχο του τραπεζικού τους συστήματος. Βεβαίως, το ζήτημα δεν είναι μόνο νομικο-τεχνοκρατικό, αλλά και πολιτικό. Δηλαδή, η τουρκική πλευρά -αυτό μάλιστα διεφάνη και από τη συνάντηση του κ. Ακιντζί με τον κ. Γιούνκερ- προβάλλει τον ισχυρισμό ότι η ΕΕ θα πρέπει να διευκολύνει και όχι να δυσκολέψει την εφαρμογή της λύσης.
Με άλλα λόγια, ζητά, αν αυτό είναι δυνατό, να κλείσει τα μάτια εκεί όπου μπορεί. Όμως, διευκρινίζεται από τους εταίρους ότι, εάν σε μια τέτοια περίπτωση πάει κάτι στραβά στον τραπεζικό τομέα των κατεχομένων, οι ζημιές δεν θα πληρωθούν μόνο από το τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος και το τραπεζικό του σύστημα, αλλά θα τις επωμιστεί το σύνολο της κυπριακής οικονομίας. Και αυτό είναι ξεκάθαρο, κυρίως από τη Φρανκφούρτη όπου εδρεύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ως καθ’ ύλην αρμόδια. Και η οποία θα έχει να κάνει μόνο με την Ομόσπονδη Κεντρική Τράπεζα.
Μεθοδικότητα…
Η Τουρκία εργάζεται μεθοδικά σε όλους τους τομείς για να έχει τον έλεγχο της λύσης αυτή τη φορά, όχι μόνο στρατιωτικά, που ούτως ή άλλως βρίσκεται μια ανάσα -ακόμη και αν δεν έχει στρατό στο νησί- αλλά και από οικονομικής, εμπορικής, ενεργειακής, τηλεπικοινωνιακής και τραπεζικής άποψης. Και δεν είναι μόνο στον Βορρά που θέλει να έχει τον έλεγχο, αλλά εφ’ ολοκλήρου της νήσου. Και μάλιστα, με βάση τα όσα συζητά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στόχος της είναι να αποκτήσει μέσω Κύπρου καθεστώς κράτους μέλους. Ας είναι και τοπικά…






hellasforce