Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ – Η Ώρα Της… Εξόντωσης Για Πάνω από 1.000.000 Φυσικά Πρόσωπα


Επαναφέρουν τη φάκα με τα τεκμήρια σε πενιχρά εισοδήματα

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να ξηλώσει τις απαλλαγές του Ν. 4330/2015
Επαναφέρουν τη φάκα με τα τεκμήρια σε πενιχρά εισοδήματα
Αυστηρότερο καθεστώς τεκμηρίων διαβίωσης με το οποίο θα φορολογούνται εξοντωτικά πάνω από 1.000.000 φυσικά πρόσωπα με πολύ χαμηλά εισοδήματα προβλέπει το νέο «Μνημόνιο Τσίπρα», το οποίο σχεδιάζει να εφαρμόσει κατά γράμμα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με τους δανειστές.
Όπως αποκαλύπτεται από το κείμενο του νέου Μνημονίου, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να επανεξετάσει τη λειτουργία των διατάξεων για τα τεκμήρια και, στο πλαίσιο αυτό, να διορθώσει τις «υπαναχωρήσεις» που έγιναν με τον Ν. 4330/2015 όσον αφορά στον τρόπο φορολόγησης ορισμένων φυσικών προσώπων που πιάνονται στα «δίχτυα» των τεκμηρίων. Αυτό σημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. υποσχέθηκε στους δανειστές ότι θα καταργήσει τις απαλλαγές από την υπερφορολόγηση βάσει τεκμηρίων, τις οποίες θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση… ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με το Ν. 4330/2015, για να ελαφρύνει φορολογικά συγκεκριμένες κατηγορίες οικονομικά αδύναμων πολιτών!
Δηλαδή, όσοι φορολογούμενοι εμφανίζουν στις φορολογικές τους δηλώσεις πενιχρά εισοδήματα μερικών λεπτών του ευρώ από τόκους καταθέσεων ή πολύ χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια ή από περιστασιακή απασχόληση θα πιάνονται στις παγίδες των τεκμηρίων διαβίωσης (για τις κατοικίες και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που έχουν χρησιμοποιήσει) και θα υπερφορολογούνται επί εξωπραγματικών τεκμαρτών εισοδημάτων με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και με προκαταβολή φόρου αυξημένη στο 75% για το έτος 2015 και στο 100% για το 2016 και τα επόμενα έτη, σαν να έχουν κερδοφόρες επιχειρήσεις! Ουσιαστικά για το τρέχον έτος θα φορολογηθούν με τελικό φορολογικό συντελεστή 45,5% επί ανύπαρκτων εισοδημάτων!
Πιο αναλυτικά, η δέσμευση της κυβέρνησης να… διορθώσει τις «υπαναχωρήσεις» που έγιναν στον τρόπο εφαρμογής των τεκμηρίων σημαίνει ότι:
1 Θα καταργηθεί η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του Ν. 4330/2015. Η διάταξη αυτή προβλέπει ότι η προστιθέμενη διαφορά εισοδήματος που προκύπτει λόγω της εφαρμογής των τεκμηρίων φορολογείται με την ευνοϊκή κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων εφόσον ο φορολογούμενος έχει πραγματικό εισόδημα μόνο από τόκους καταθέσεων ή και από ακίνητα και εφόσον το τεκμαρτό εισόδημα (το εισόδημα που προκύπτει με βάση τα τεκμήρια) δεν υπερβαίνει τα 9.500 ευρώ. Με τη διάταξη αυτή, ορίστηκε ουσιαστικά ότι σε κάθε περίπτωση φορολογούμενου με πολύ χαμηλό δηλωθέν εισόδημα προερχόμενο μόνο από τόκους καταθέσεων ή και από ακίνητα, η πρόσθετη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος, η οποία προκύπτει συνήθως λόγω του ότι τα τεκμήρια διαβίωσης προσδιορίζουν τεκμαρτό εισόδημα μεγαλύτερο του δηλωθέντος, δεν θεωρείται «εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα» και δεν φορολογείται με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ, αλλά θεωρείται «εισόδημα από μισθωτή εργασία» και φορολογείται με την κλίμακα φορολογίας των μισθωτών στην οποία ισχύει αφορολόγητο όριο 9.545 ευρώ. Προϋπόθεση είναι το συνολικό ύψος του τεκμαρτού εισοδήματος να μην υπερβαίνει τις 9.500 ευρώ. Ουσιαστικά, με τη νομοθέτηση της συγκεκριμένης διάταξης, η οποία έγινε τον περασμένο Ιούνιο, απαλλάχθηκαν από την υπερφορολόγηση με 26% επί εξωπραγματικών τεκμαρτών εισοδημάτων εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες οι οποίοι εμφάνιζαν στις φορολογικές τους δηλώσεις πενιχρά ποσά εισοδημάτων από τόκους καταθέσεων, της τάξεως των μερικών λεπτών του ευρώ ή και από ακίνητα.
Η κατάργηση της διάταξης αυτής, για την οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση στους δανειστές, σημαίνει ότι από το 2016 όσοι φορολογούμενοι δηλώσουν πολύ χαμηλά εισοδήματα προερχόμενα μόνο από τόκους καταθέσεων ή και από ενοίκια θα φορολογηθούν με συντελεστή 26% επί πολύ υψηλότερων τεκμαρτών εισοδημάτων τα οποία θα προσδιοριστούν με βάση το καθεστώς των τεκμηρίων διαβίωσης. Δηλαδή θα φορολογηθούν για ποσά ανύπαρκτων εισοδημάτων τα οποία θα προκύψουν από το άθροισμα των ελάχιστων ποσών τεκμηρίων διαβίωσης των 3.000 ευρώ για τους άγαμους ή των 2.500 ευρώ για τους έγγαμους και των λοιπών τεκμηρίων διαβίωσης που θα ληφθούν υπόψη με βάση τα σπίτια στα οποία διαμένουν και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούν.
2 Δεν θα εφαρμοστεί για τα εισοδήματα του 2015 η διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 1 του ν. 4330/2015. Η διάταξη αυτή προβλέπει ότι:
α) Όταν το ετήσιο δηλωθέν εισόδημα των φορολογουμένων δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ και εφόσον δεν ασκείται επιχειρηματική δραστηριότητα για την οποία απαιτείται η υποβολή δήλωση έναρξης εργασιών ή εφόσον δεν ασκείται ατομική αγροτική δραστηριότητα, τότε το δηλωθέν εισόδημα και η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών – συνταξιούχων, στην οποία ισχύει αφορολόγητο όριο 9.545 ευρώ. Στην ουσία οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος.
β) Εάν το δηλωθέν εισόδημα της προηγούμενης παραγράφου υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ, το υπερβάλλον ποσό φορολογείται με την κλίμακα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, δηλαδή με 26%.
γ) Εξαιρούνται του παραπάνω ευνοϊκού καθεστώτος φορολόγησης οι περιπτώσεις φορολογουμένων με πραγματικά εισοδήματα από κεφάλαιο και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου.
Η διάταξη αυτή νομοθετήθηκε με σκοπό να χορηγηθούν φορολογικές ελαφρύνσεις σε περιστασιακά και ευκαιριακά απασχολούμενους (σε ανέργους, νοικοκυρές, φοιτητές, συμμετέχοντες σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας κ.λπ.). Οι πολίτες αυτοί συνήθως δεν αποκτούν εισοδήματα πάνω από 6.000 ευρώ το χρόνο από τις περιστασιακές τους απασχολήσεις αλλά επειδή τα τεκμήρια τους προσδιόριζαν πολύ μεγαλύτερα εισοδήματα κινδύνευαν -αν δεν εφαρμοζόταν η διάταξη αυτή- να πληρώσουν υπέρογκους φόρους, υπολογισμένους με συντελεστή 26% τόσο επί του δηλωθέντος εισοδήματος όσο και επί των πολύ μεγάλων ποσών της διαφοράς μεταξύ του χαμηλού δηλωθέντος εισοδήματός τους και του υψηλού τεκμαρτού εισοδήματος.
Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε στους δανειστές να μην εφαρμόσει ξανά τη διάταξη αυτή, οπότε από το 2016 όλοι οι περιστασιακά απασχολούμενοι θα πληρώνουν φόρο 26% ο οποίος θα υπολογίζεται ουσιαστικά από το πρώτο ευρώ του εξωπραγματικού εισοδήματος που θα τους προσδιορίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»

Έλληνας Πολιτικός, Αρχηγός Κόμματος Στο Πλευρό του Σύριου Πρόεδρου, Άσαντ


Την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι Έλληνες Πολιτικοί στέκονται στο πλευρό της Δύσης, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται απέναντι από τον Σύρο και τον σύμμαχο του, Βλαντιμίρ Πούτιν…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΣΑΝΤ
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (Λαϊκή Ενότητα) για την Συρία,τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ-ΕΕ εναντίον της χώρας και τον πρόεδρο Άσαντ.

Ρεσιτάλ νεοφιλελέ Αναλγησίας της Μαριέττας Γιαννάκου «Να πληρώνουν οι φτωχοί φόρους!» (βίντεο)



ΕΚΤΑΚΤΟ: Πόλεμος στο Αιγαίο...

polemo

Σαν τρελός χτύπαγε χθες το μεσημέρι ο συναγερμός σε Α/ΤΑ και ΓΕΕΘΑ, με αποτέλεσαμ οι Επιτελείς να τ΄ρεξουν σαν τρελοί στα υπόγεια του Πενταγώνου. Στα υπόγεια των μαχητικών της 115 ΠΜ χτύπαγαν όλες οι σειρήνες και τα μαχητικά έφευγαν κάθετα. Στο πλαίσιο της ασκήσεως «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015», το κύριο θέμα εξέτασης ήταν να εφαρμοστεί το σχέδιο αντιμετώπισης πιθανής ασύμμετρης απειλής αέρος. Δύο διαδικασίες εξετάσθηκαν α. Διακοπή επικοινωνίας αεροσκάφους με τις αρμόδιες αρχές Ελέγχου Εναερίου Κυκλοφορίας
β. Απόκλιση από εγκεκριμένο Σχέδιο Πτήσης. Όλα αυτά έγιναν για να αντιμετωπισθεί το αεροσκάφος «RENEGADE» και έτσι απογειώθηκαν δύο F-16 από την 115 ΠΜ.




voice news

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι Γερμανοί ζητούν κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων..

kourema

Το Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων, αποκαλύπτει στοιχεία φωτιά που δείχνουν πως οι Γερμανοί ευρωβουλευτές πιέζουν την ΕΚΤ για κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων. Συγκεκριμένα το ΑΠΕ, έχει την απάντηση της ΕΚΤ σε σχετική ερώτηση του Γερμανού Ευρωβουλευτή,. Η απάντηση λέει «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να υποχρεώσει τις ελληνικές τράπεζες να παγώσουν καταθέσεις και ομόλογα προκειμένου να κουρευτούν εν συνεχεία στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησής τους (το περίφημο bail in), εφόσον αυτή ολοκληρωθεί εντός του 2015″. Έτσι με αυτή την απάντηση η ΕΚΤ θύμισε στον Γερμανό ευρωβουλευτή πως δεν υπάρχει μηχανισμός που να υποχρεώνει τους καταθέτες να μετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν την 1/1/2016.





voice news

Ο Πούτιν τινάζει στον αέρα τις ΗΠΑ.. (ΒΙΝΤΕΟ)

chakra
 Με απόφαση Πούτιν, από τις αρχές Οκτώβρη θα ενισχυθούν τα ν πυρηνοκίνητα  επιθετικά υποβρύχια της Μόσχας. Όπως αναφέρουν  οι  εκπροσώποι των ναυπηγείων στα σκάφη τοποθετούνται νέα οπλικά συστήματα με πυραύλους κρουζ αλλά επίσης επεκτείνεται και η διάρκεια ζωής τους σε άλλα 20 χρόνια. Αυτά τα υποβρύχια ονομάζονται kula SSNs Kuzbass και Magadan και είναι 6 στο σύνολο. Όλα αυτά δείχνουν τον δυναμισμό με τον προσεγγίζει ο Πούτιν την διεθνή σκακιέρα.
Δείτε το Βίντεο:






voice news

Το υπερόπλο των Τούρκων! Με αυτό θα χτυπήσουν την Ελλάδα…

ploia

Ανησυχία έχει προκαλέσει η τουρκική εξοπλιστική φρενίτιδα, καθώς οαραμένει άγνωστο που θα χρησιμοποιηθεί και πως θα καταλήξει!
Αυτή τη φορά οι Τούρκοι προχωρούν προγράμματα όπως αυτό του ελικοπτεροφόρου πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων.
Oι διαδικασίες κατασκευής του πρώτου πλοίου αμφιβίων επιχειρήσεων βρίσκονται στην τελική ευθεία μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) με τα ναυπηγεία SEDEF, κατά τη διάρκεια της 12ης έκθεσης αμυντικού υλικού IDEF 2015.
Ο σχεδιασμός του εν λόγω πλοίου σε Τουρκικό ναυπηγείο βασίζεται στο αντίστοιχο Ισπανικό (κατασκευής Navantia) και στο αντίστοιχο των ναυτικών δυνάμεων της Αυστραλίας και θα έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται εν πλώ για 60 ημέρες συνεχώς, χωρίς ανεφοδιασμό.
Για αυτοάμυνα, το πλοίο θα έχει τουλάχιστον δύο ΜΚ-15 Phalanx CIWS και 3 ή 4 πυροβόλα επί τηλεχειριζόμενου πυργίσκου STAMP (κατασκευής της τουρκικής εταιρείας Aselsan). 
Το πλοίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2021.
Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί τις προκαταρκτικές προδιαγραφές του τουρκικού LPD σε σύγκριση με τα αντίστοιχα της Αυστραλίας και της Ισπανίας:
pinakas







voice news

Διαφωνεί ο Ιατρικός Σύλλογος με την πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας


Διαφωνεί ο Ιατρικός Σύλλογος με την πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας
Αντίθετος με στην πληρωμή της ιατρικής επίσκεψης με πιστωτική κάρτα εμφανίζεται ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, όπως αυτό προαναγγέλθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και καλεί την κυβέρνηση να το επανεξετάσει. «Το εν λόγω μέτρο δεν θα συμβάλλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς πρόκειται για παροχή υπηρεσιών και όχι για προϊόν, και δεν μπορεί κατ' αυτόν τον τρόπο να ελεγχθεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ​, ο οποίος εκτιμά ότι το μέτρο θα αποτελέσει μία ακόμα σημαντική επιβάρυνση για τον επαγγελματία της υγείας, που θα πρέπει να πληρώσει την προμήθεια του 2% στις τράπεζες, καθώς και το κόστος αγοράς του μηχανήματος.
Ο ΙΣΑ σημειώνει ότι «οι ιδιώτες γιατροί που έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά θα πρέπει να υποστούν την επιβάρυνση ή θα εξαναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος στον ασθενή».
Επιπλέον, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός πως μία μεγάλη μερίδα ασθενών προχωρημένης ηλικίας δεν έχει εξοικειωθεί με τη συγκεκριμένη διαδικασία. Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες παραμέτρους του χώρου της υγείας και να επιδείξει την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία.





ethnika themata ellada

Κινεζικά μαχητικά θα προστεθούν στις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.Το Ιράκ παραχωρεί στη Ρωσία αεροπορική βάση


Kινεζικά μαχητικά θα προστεθούν σύντομα στις αεροπορικές ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στη Συρία. Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στη Συρία έχει διευρυνθεί προς 2 κατευθύνσεις. Στρατιωτικές πηγές και υπηρεσίες πληροφοριών μεταφέρουν στο DEBKAfile ότι η Κίνα έστειλε μήνυμα στη Μόσχα την Παρασκευή 2 Οκτώβρη όπου αναφέρει ότι βομβαρδιστικά J-15 θα προστεθούν στην αεροπορική επιχείρηση που εξαπέλυσε από τις 30 Οκτώβρη η Ρωσία στη Συρία.
Από την άλλη πλευρά η Βαγδάτη πρόσφερε στη Μόσχα μια αεροπορική βάση για να τη χρησιμοποιήσει προς στόχευση της ISIS που έχει καταλάβει εκτεταμένες περιοχές και ζώνες στην επικράτεια του Ιράκ.
Η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία διαθέτει 5 επιπλέον συμμετέχοντες:Κίνα,Ιράν,Ιράκ,Συρία και Hezbollah.Τα 222J-15 μαχητικά θα απογειώνονται από το κινέζικο αεροπλανοφόρο Liaoning-CV-16, που έφθασε στις ακτές της Συρίας στις 26 Σεπτέμβρη.Αυτό θα αποτελεί ένα γεγονός ορόσημο για το Πεκίνο.Θα πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη του επιχείρηση στρατιωτική  στη Μέση Ανατολή αλλά και για μια πρώτη γεύση συμεμτοχήςσε δράση σε συνθήκες πραγματικού πολέμου.
Την Πέμπτη το βράδυ ο ΥΠΕΞ της Κίνας Wang Yi σχολίασε τη συριακή κρίση κατά τη Διάσκεψη του Συμβουλίου των Ηνωμε΄νων Εθνών στη Νέα Υόρκη: «ο κόσμος δεν μπορεί να στέκεται με σταυρωμένα τα χέρια και να κοιτάει αλλά ούτε και να παρεμβαίνει αυθαίρετα (στην κρίση). « 
Την ίδια στιγμή ο ιρακινός πρωθυπουργός Haider al-Abadi, μιλώντας στο PBS NewsHour των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα ήταν ευνοικός στην ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στο Ιράκ για να πολεμήσουν την ISIS. Σημείωσε ότι έτσι θα δίναμε την ευκαιρία στη Μόσχα να πολεμήσει τους 2.500 μουσουλμάνους τσετσένους που μάχονται με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.
Στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile προσθέτουν ότι οι δηλώσεις του Al-Abadi επέρχονται μέσα στο πλαίσιο 2 γεγονότων στενά συνδεδεμένων με τον αναπτυσόμενο ρόλο της Ρωσίας στην αρένα του πολέμου:
  1. Ένα ρωσοιρανοιρακινό κέντρο επιχειρήσεων έχει στηθεί στο Ιράκ για να συντονίσει το πέρασμα από αέρος Ρώσων και του Ιράν στη Συρία αλλά και ρωσικές αεροπορικές επιδρομές..
  2. Η Βαγδάτη και η Μόσχα έρχοναι να κλείσουν μια συμφωνία που θα επιτρέπει στην πολεμική αεροπορία των ρώσων να χρησιμοποιεί την αεροπορική βάση του Al Taqaddum στην Habbaniyah στα 74 km  δυτικά της Βαγδάτης τόσο  ως ενδιάμεσο σταθμό για το ρωσικό αεροδιάδρομο για Συρία αλλά και για να εξαπολύσει από εκεί αεροπορικές επιδρομές και να βομβαρδίσει θέσεις της ISIS στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία.






ethnika themata ellada

Israel NNews: «Έφτασαν οι πρώτοι S-300 στην Συρία – Στήνουν Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων



putin-s-300-syria

Η Ρωσία έχει μεταφερεί αρκετές συστοιχίες πυραύλων S-300  στη Συρία. Οι μεταφορές πραγματοποιήθηκαν παρά τις δηλώσεις από Ρώσους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι η Ρωσία δεν θα παρείχε τη Συρία με το προηγμένο σύστημα. Τα Ρωσικά πλοία αναμένεται να ξεφορτώσουν περισσότερες στρατιωτικές ενισχύσεις εντός των προσεχών ημερών.

Η παράδοση των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων στη Συρία είναι νόμιμη, αλλά η σύμβαση «δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί» δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον Ιούνιο.

Οπως αποκαλύψαμε εχθες Jerusalem Post: «Ρωσική αντιαεροπορίκη ασπίδα στη Συρία προκαλεί δυσφορία στο ΝΑΤΟ»

σκοπός του Ρωσικού εκστρατευτικού σώματος είναι η δημιουργία «No Fly Zone», δηλαδή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων γύρω απο τις Ρωσικές Μονάδες που σταθμεύουν στην Συρια

πάρχουν», είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο RIAmedia.

Ο Πούτιν εξήρε τις δυνατότητες των ρωσικής κατασκευής S-300, τα οποία μπορούν να εμπλέξουν 12 στόχους ταυτόχρονα σε αποστάσεις 200 χιλιομέτρων και ύψος έως και 27 χιλιόμετρα.






ethnika themata ellada

Γερμανική απάτη και σε ηλεκτρικές συσκεύες !!!!



CP6x-BIWEAAfKbj
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να ερευνήσει αν λογισμικό παραποίησης έχει χρησιμοποιηθεί, εκτός από τα ντιζελοκίνητα οχήματα του ομίλου Volkswagen και σε ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, ιδίως σε δέκτες τηλεόρασης, μετά τις καταγγελίες μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που υποστηρίζει ότι τέτοιες πρακτικές εφαρμόστηκαν προκειμένου οι συσκευές αυτές να περνούν τα τεστ που αφορούν την κατανάλωση ενέργειας.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ερευνήσει κάθε καταγγελία εξαπάτησης των ελέγχων» είπε μια εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβάλλοντος, μια ομοσπονδία μη κυβερνητικών, περιβαλλοντικών οργανώσεων, «αξιωματούχοι πολλών κυβερνήσεων φαίνεται ότι ανακάλυψαν μηχανισμούς σε οικιακές ηλεκτρικές συσκευές που μπορούν να εντοπίζουν τους ελέγχους» και να προσαρμόζουν αναλόγως την ενεργειακή συμπεριφορά των συσκευών.
«Υπάρχουν δημοσιευμένες αποδείξεις για τις τηλεοράσεις και τα ψυγεία» ανέφερε ο Τζακ Χάντερ, ένας εκπρόσωπος του Γραφείου.
Ένα ανεξάρτητο εργαστήριο, το ComplianTV, ανέφερε επίσης ότι σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν παρατηρήθηκε μια «συμπεριφορά» σε διάφορους τηλεοπτικούς δέκτες που άφηνε να εννοηθεί ότι η συσκευή «εντόπιζε τη διαδικασία ελέγχου και προσάρμοζε αναλόγως την κατανάλωση ενέργειας». «Το φαινόμενο αυτό (σ.σ. του περιορισμού της κατανάλωσης ενέργειας) δεν αποδείχτηκε από τους ελέγχους του ComplianTV, όμως ορισμένοι τηλεοπτικοί δέκτες που ελέγχθηκαν έδιναν την εντύπωση ότι εντόπιζαν τη διαδικασία ελέγχου».
Η Κομισιόν έχει ενημερωθεί για τις μελέτες αυτές και «σκοπεύει να επαληθεύσει εάν υπάρχει όντως πρόβλημα και, αν αυτό ισχύει, να εξακριβώσει την κλίμακά του και αν με τη χρήση τέτοιων μεθόδων εμφανίζονται οι συσκευές να είναι σύννομες (με τους κανονισμούς που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή) ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι, είπε η εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με ένα έγγραφο που είδε το Γαλλικό Πρακτορείο, η Σουηδική Αρχή Ενέργειας –υπηρεσία που εξαρτάται από το υπουργείο Οικονομικών– εντόπισε σε εργαστηριακούς ελέγχους τηλεοπτικούς δέκτες που μπορούν να αναγνωρίζουν το είδος της ταινίας που χρησιμοποιείται στον έλεγχο και να προσαρμόζουν «αμέσως» τη φωτεινότητα της οθόνης για να μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας. Η Σουηδική Αρχή Ενέργειας επισημαίνει ότι αυτός ο τρόπος παραποίησης των ελέγχων θα πρέπει να εξεταστεί από την Κομισιόν.
Η MarketWatch, μια ομοσπονδία μη κυβερνητικών οργανώσεων που ειδικεύονται στο ζήτημα της κατανάλωσης ενέργειας, εκτιμά ότι η μη τήρηση των ενεργειακών πρωτοκόλλων στοιχίζει 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ στα νοικοκυριά των 28 χωρών-μελών της ΕΕ όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας.
Πηγή: ΑΠΕ





ethnika themata ellada

OI HΠΑ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 340 ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΓΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ


Cadudhudhu
Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα της Washington, οι βομβαρδισμοί τους στη Συρία σκότωσαν από πολίτες μόνο 2 μικρά κορίτσια. Αλλά σύμφωνα με ΜΚΟ και αυτόπτες μάρτυρες ο αριθμός των πολιτών που σκοτώθηκαν από αερoπορικές επιδρομές των αμερικανών κυμμαίνεται μεταξύ 280 et 340. (rt 7/9/15). Ο θάνατος των πολιτών και ειδικότερα πολιτών κατά των βομβαρδισμών των αμερικανών σε Συρία και Ιράκ τροφοδοτεί την αντιπαλότητα των τοπικών πληθυσμών. Κατά της επιχείρησης των ΗΠΑ. Στο Αφγανιστάμν επίσης χιλιάδες πολίτες χάθηκαν από τις βόμβες των αμερικανών.Το Μάρτη του 2011, ο Barack Obama είχε ζητήσει συγγνώμη για το θάνατο 9 παιδιών από τα χτυπήματα του ΝΑΤΟ  .(FIGARO 22/9/ 15)
O βομβαρδισμοί που επιχείρησαν τα εροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας υπό την αιγίδα των ΗΠΑ σκότωσαν 6 πολίτες εκ των οποίων εάν παιδί αναφέρει ο (OSDH).(lematin.ch 5/7/15)CaQSUGSQGUSQ
H οργάνωση υπεράπσισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch (HRW) κατηγόρησε την Τρίτη τις ΗΠΑ για τον θάνατο 7 πολιτών στη Βόρεια Συρία στην επαρχία του Idlib. 29 Σεπτεμβρίου 2014
Oι συνέπειες από τα χτυπήματα της διεθνούς συμμαχίας και κυρίως από αμερικανικά αεροσκάφη.Σύμφωνα με το (OSDH), ο απολογισμός από τα χτυπήματα ήταν 66 σύριοι πολίτες νεκροί εκ των οποίων 10 παιδιά. lemonde 23/4/15
H ISIS είχε αναφέρει ότι οι αμερικανικές επιδρομές στη Συρία είχαν σκοτώσει 1600 σε 5 μήνες στην πλειοψηφία τους «μαχητές». 23/2/15 ibtimes





ethnika themata ellada

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΑΦΩΝΟΥΣ. “ΒΡΥΧΑΤΑΙ” Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ! ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ISIS; ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ; ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ… (ΒΙΝΤΕΟ)











ethnika themata ellada

Προκλητικός κατά της Ελλάδας ο Γκρούεφσκι στον ΟΗΕ: Είμαστε ‘Μακεδόνες’, μιλούμε ‘μακεδονικά’



Ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να βρουν από κοινού την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, η οποία θα είναι ισορροπημένη και αποδεκτή από τους πολίτες των δύο χωρών. Ο ίδιος είπε ότι κατανοεί τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα, αλλά η λύση του προβλήματος θα παρέχει ουσιαστική πρόοδο στην  πΓΔΜ προς την Ελλάδα και το ΝΑΤΟ.
Σε αυτό το πνεύμα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τα εσωτερικά προβλήματα δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο στην επίλυση της διαφωνίας του ονόματος, δήλωσε ο Γκρούεφσκι και επέμεινε ότι είναι δυνατή μόνο εάν γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο.
«Θα ήθελα να καλέσω τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, όπως έχουμε κάνει σε προηγούμενες περιπτώσεις, στο πνεύμα των σχέσεων και της φιλίας καλής γειτονίας, θα επιλύσουμε αυτό το ζήτημα που εκκρεμεί  στους ηγέτες και στους λαούς των χωρών μας.
Ως γείτονες, με σεβασμό στην Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των σχέσεων μας», είπε ο πρωθυπουργός ο Νίκολα Γκρούεφσκι.
Στην ομιλία του ο Γκρούεφσκι καθόρισε τη θέση με την οποία ξεκινά την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα.
 
Η θέση μας
Είναι γνωστό ότι στα πλαίσια της πραγματικότητας, είμαστε «Μακεδόνες», μιλούμε τη «μακεδονική» γλώσσα και ζούμε σε ένα κράτος που έχει τη συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», είπε ο πρωθυπουργός.
Ο Γκρούεφσκι κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη και όλους τους πρωταγωνιστές στη διεθνή σκηνή να βοηθήσουν και να ασχοληθούν σοβαρά  στην επίλυση των προβλημάτων με την Ελλάδα.
Ο Μπαν Κι –μουν υποσχέθηκε τέτοια βοήθεια στις συναντήσεις με τον Τσίπρα και σήμερα με τον Γκρούεφσκι.
Όπως ανακοινώθηκε ο γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, στα μέσα Νοεμβρίου θα επισκεφθεί την Ελλάδα, μετά τη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη, συζητώντας επί αρκετή ώρα για το ζήτημα του ονόματος.
Ο Κέρι ζήτησε από την Ελλάδα μέχρι την επίσκεψή του, τον Νοέμβριο, η Ελλάδα να υποβάλλει προτάσεις για μια λύση
Ο Τσίπρας επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές- ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για γενική χρήση. 
Σε πρώτο στάδιο την Αθήνα θα επισκεφθεί η βοηθός του Γραμματέα, η Βικτώρια Νούλαντ, αλλά ακόμη δεν έγινε γνωστό εάν θα επισκεφθεί τα Σκόπια, σημειώνει το δημοσίευμα.





ethnika themata ellada

Το Ισραήλ πιστεύει ότι η ρωσική επέμβαση στη Συρία θα ενθαρρύνει τη Χεμπολάχ εναντίον του



Τις τελευταίες ημέρες, στην περιοχή των συνόρων Συρίας-Ισραήλ γίνονται μετακινήσεις του στρατού του Άσαντ και της ‘Χεζμπολάχ’. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ‘Ουάλα’, οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας φοβούνται ότι η ομάδα του Λιβάνου (Χεζμπολάχ) θα εξαπολύσει μια ένοπλη σύγκρουση στο Γκολάν, ενθαρρυνόμενη από την άφιξη των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία.
 
Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι η Χεζμπολάχ θα καταφέρει να εκδιώξει τις ομάδες της ένοπλης αντιπολίτευσης της Συρίας από τις περιοχές του Γκολάν και θα έχει τη δυνατότητα κλιμάκωσης της έντασης στα σύνορα με το εβραϊκό κράτος.
Σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα, «τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου,  στην Κνεσέτ, το ‘σιωνιστικό στρατόπεδο’ δήλωσε ότι ο πόλεμος στα βόρεια σύνορα είναι επικείμενος».
Ο βουλευτής Εϊάλ Μπεν Ρουβέ, εκτίμησε  ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί στα σύνορα του Γκολάν. Ο απόστρατος ταξίαρχος Μπεν Ρουβέ επικαλέστηκε πληροφορίες από τον ισραηλινό στρατό, γράφει το δημοσίευμα.






ethnika themata ellada

Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα - Τρεις νεκροί



Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα - Τρεις νεκροί"Μπορεί" να επλήγη από αμερικανική αεροπορική επιδρομή ένα νοσοκομείο τωνΓιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF), δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, μετά την ανακοίνωση της οργάνωσης αυτής ότι νοσοκομείο της στην Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, "υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές" από αεροπορικό βομβαρδισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους τρία μέλη του προσωπικού της και αγνοούνται 30.
Οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια αεροπορική επιδρομή στην πόλη αυτή στις 02:15 τοπική ώρα σήμερα, διευκρινίζει ο εκπρόσωπος των υπό το ΝΑΤΟ συμμαχικών δυνάμεων στη χώρα, συνταγματάρχης Μπράιν Τράιμπους, σε ανακοίνωσή του.
"Η αεροπορική επιδρομή μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση παράπλευρων απωλειών σε κοντινές ιατρικές εγκαταστάσεις", σημειώνει ο ίδιος στην ανακοίνωση, στην οποία προσθέτει ότι "διερευνάται το περιστατικό".
Το κέντρο περίθαλψης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κουντούζ "υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές" από τον βομβαρδισμό αυτόν, τον οποίο η οργάνωση περιγράφει ως "αεροπορική επίθεση" στην σχετική ανακοίνωσή της.
Τρία μέλη του προσωπικού των MSF σκοτώθηκαν και 30 αγνοούνται μετά τον βομβαρδισμό αυτόν, διευκρινίζει η ανθρωπιστική οργάνωση.
Την ώρα του βομβαρδισμού 105 ασθενείς και 80 μέλη του προσωπικού, Αφγανοί και ξένοι, βρίσκονταν στην κλινική, προσθέτει.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, το οποίο υποστήριξε αυτήν την εβδομάδα με αεροπορικά πλήγματα τον αφγανικό στρατό στην αντεπίθεση που εξαπέλυσε στους Ταλιμπάν που είχαν πάρει προηγουμένως τον έλεγχο της Κουντούζ, ένα αμερικανικό πλήγμα έγινε κατά "ατόμων που απειλούσαν τις συμμαχικές δυνάμεις".
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διευκρινίζουν επίσης στην ανακοίνωσή τους ότι δεν έχουν πλήρη στοιχεία για τις απώλειες από την επίθεση και προσθέτουν ότι το προσωπικό τους παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένους ασθενείς και προσωπικό.
Το κέντρο αυτό περίθαλψης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα προσέφερε σημαντική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της πόλης αυτής από την Δευτέρα που κατελήφθη η Κουντούζ από τους Ταλιμπάν και στην συνέχεια κατά την αντεπίθεση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας για την ανακατάληψή της. Είναι το μόνο νοσοκομείο σε αυτήν την περιοχή του βορείου Αφγανιστάν που μπορεί να περιθάλψει ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί σοβαρά.
"Η MSF έχει περιθάλψει 394 τραυματίες από την Δευτέρα", διευκρίνισε ο διευθυντής επιχειρήσεων της μη κυβερνητικής οργάνωσης Μπαρτ Γιάνσενς. "Έχουμε συγκλονιστεί βαθύτατα από την επίθεση αυτή", πρόσθεσε.
Στην Κουντούζ, την στρατηγικής σημασίας αυτή πόλη του αφγανικού βορρά, σημειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα σφοδρές μάχες μεταξύ των Ταλιμπάν και των αφγανικών κυβερνητικών δυνάμεων, με τις τελευταίες να καταφέρνουν εν τέλει να ανακαταλάβουν μέρος της πόλης την περασμένη Πέμπτη.
Ωστόσο οι δυνάμεις των Ταλιμπάν εξακολουθούσαν χθες να προβάλουν αντίσταση.
Ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ δήλωσε σήμερα ότι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο το νοσοκομείο και σκότωσαν ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτές. Σύμφωνα με τον ίδιο, κανένας από τους μαχητές των Ταλιμπάν δεν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο όταν σημειώθηκε η επίθεση.





ethnika themata ellada

6 ρωσικά μαχητικά Sukhoi SU-30 καταδίωξαν κι απομάκρυναν 4 ισραηλινά F-15 από τον συριακό εναέριο χώρο



6 ρωσικά μαχητικά πολλαπλών ρόλων τύπου Sukhoi SU-30 SM έτρεψαν σε άτακτο φυγή ισραηλινά μαχητικά τύπου McDonnell Douglas F-15 στ΄ανοιχτά των συριακών ακτών.Ισραηλινά αεροσκάφη υπερίπταντο εδώ και μήνες στον εθνικό συριακό εναέριο χώρο και κυρίως προσσέγγισαν την αεροναυτική βάση της Λαττάκει που πλεόν είναι το επιχειρησιακό κέντρο των ρώσων στη Συρία.Τα ισραηλινά αεροσκάφη αυτό που κάνουν είναι να έχεουν σχέδιο πτήσης σύνθετο και πλησιάζουν την λαττάκεια για να φύγουν προς την θάλασσα.

Τη νύχτα όμως της 1ης προς 2α Οκτώβρη 2015 6 ρωσικά μαχητικά Sukhoi SU-30 SM απογειώθηκαν από την αεροπορική συριακή βάση της Hmimim προς την κατεύθυνση της Κύπρου πριν να δεσμευθούν σε θέση επίθεσης κατά 4 ισραηλινών μαχητικών F-15.
Έκπληκτοι από την μη αναμενόμενη κατάσταση και πιθανότατα μη προετοιμασμένοι για μια αερομαχία με ένα από τα καλύτερα ρωσικά  μαχητικά πολλαπλών ρόλων οι ισραηλινοί πιλότοι γρήγορα άλλαξαν κατεύθυνση προς το Νότο πετώντας με πολύ μεγάλη ταχύτητα προς το Λίβανο.
Ο λιβανέζικος στρατός ανακοίνωσε επίσημα στις 2313 Z (τοπική ώρα) ότι 4 «εχθρικά αεροσκάφη» (ισραηλινά) παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.
Αυτή η εμπλοκή των ρωσικών και ισραηλινών μαχητικών έκανε τον ισραηλινό στρατό να εκτιμήσει ότι μια ενδεχόμενη αερομαχία μεταξύ των ισραηλινών F-15 και των ρωσικών Su-30θα κατέληγε στην καατστροφή των 4 μαχητικών τους.Το Ισραήλ επίσης έντονα διαμαρτυρήθηκε στη Μόσχα για την εμπλοκή ενώ η Μόσχα ζήτησε εξηγήσεις για την παρουσία ισραηλινών μαχητικών στον εναέριο συριακό χώρο. Αυτό το θεμό επεισόδιο αποδεικνύει ότι ο εθνικός συριακός εναέριος χώρος  είναι έκτοετε υπό την προστασία της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας κάτι που δικαιολογεί τη δυσφορία της Washington. Strategika 51 (2.10.15)Cαψηασιηψ
Για αερομαχία ρωσικών και ισραηλινών μαχητικών ανοιχτά της Κύπρου κάνει λόγο το αραβικό μέσο addiyar τονίζοντας ότι τα ρωσικά αναχαίτισαν τα ισραηλινά αεροπλάνα και τα ανάγκασαν να μην πλησιάσουν στη Λαττάκεια για να μην « φωτογραφίσουν ‘ τη πολεμική δραστηριότητα διεργασία στην οποία εμπλέκεται εκτός από τη Συρία και τη Ρωσία και μια τρίτη μεγάλη δύναμη της ευρύτερης περιοχής του ίδιου μπλοκ.





ethnika themata ellada

Ιταλοί ζητούν αποζημιώσεις από ΕΚΤ για απομείωση ελληνικών ομολόγων



Ιταλοί ζητούν αποζημιώσεις από ΕΚΤ για απομείωση ελληνικών ομολόγων
Την επόμενη Τετάρτη αναμένεται η απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ επί της προσφυγής 210 Ιταλών, οι οποίοι στρέφονται κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τη μείωση το 2012 της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατείχαν κατά 75%, ζητώντας αποζημιώσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικαστηρίου που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, οι προσφεύγοντες ζήτησαν από το Γενικό Δικαστήριο να ακυρώσει την απόφαση της ΕΚΤ της 5ης Μαρτίου 2012, σχετικά με την καταλληλότητα εμπορεύσιμων χρεογράφων εκδόσεως ή πλήρους εγγυήσεως της Ελλάδας στο πλαίσιο της προσφοράς αυτής για την ανταλλαγή χρέους.
Κατά τη δημοσίευση της αποφάσεως αυτής οι προσφεύγοντες ήταν κάτοχοι χρεογράφων της Ελλάδας ονομαστικής αξίας 15,5 εκ. ευρώ περίπου.
Η ανακοίνωση κάνει αναφορά στην προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης το 2010, συνεπεία του κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας, με σοβαρές, όπως προστίθεται, επιπτώσεις για τους ιδιώτες επενδυτές που ήταν κάτοχοι των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.
Με την εφαρμογή του σχετικού ελληνικού νόμου για τους κανόνες τροποποιήσεως τίτλων, εκδόσεως ή εγγυήσεως του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία των Ομολογιούχων, η αρχική αξία των χρεογράφων των προσφευγόντων μειώθηκε όχι «μόνο» κατά 53% αλλά κατά 75%, αναφέρεται.
Στις 25 Ιουνίου 2014 το δικαστήριο είχε απορρίψει με διάταξή του την προσφυγή ως απαράδεκτη, ενώ τώρα οι προσφεύγοντες ζητούν την καταβολή αποζημιώσεων από την ΕΚΤ.
Κυπριακό Πρακτορείο, ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ





ethnika themata ellada

Το ταξίδι Τσίπρα σε Νέα Υόρκη κάλυψη για να μυηθεί στους Skull and Bones;


Το ταξίδι Τσίπρα σε Νέα Υόρκη κάλυψη για να μυηθεί στους Skull and Bones;
Κάθε χρόνο στη Νέα Υορκη η τεκτονική οργανωση Skull and Bones ( Κρανίο και Οστά ) κοντά στην τελευταία πανσέληνο του μήνα τελεί τελετές μύησης σε επιλεγμένους ηγέτες και αρχηγούς κρατών. Η επιλογή τους γινεται με τρομερά αυστηρα κριτήρια και καθε χρονο ειναι ελάχιστοι οσοι πληρούν τα κριτήρια.
Οι πληροφορίες για τις τελετές αυτες ειναι παντα ελάχιστες και οι διαρροές ειναι παντα ελεγχόμενες.
Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην Νέα Υόρκη εντελώς τυχαία τις ιδιες μέρες με τις τελετές μύησης και την μεγάλη νύχτα είχε εξαφανιστεί για δυο ωρες απο προσώπου γης χωρις να ξερουν ουτε οι στενοι του συνεργατες το που ακριβώς βρισκεται ο Ελληνας Πρωθυπουργός!
Μάλιστα επειδή ειχε πολλές ιδιωτικές συναντήσεις με την ελίτ της οργάνωσης η συζυγος του τον ειχε χάσει με αποτέλεσμα να μην εμφανιστεί σχεδόν καθόλου μαζι της οσο ηταν στη Νέα Υόρκη!
Στην ολιγόλεπτη συνάντηση που Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο Ομπάμα οι μυημένοι παγωσαν οταν ειδαν τον Αλέξη να ψιθυρίζει κατι στο αυτό αυτί του Ομπάμα και ο Πρόεδρος να ανταποκρίνεται με ενα μορφασμό του προσώπου! Οι φήμες λένε οτι του μετέφερε το συνθηματικό της οργάνωσης θελοντας να του δειξει οτι ειναι και αυτός τωρα πια μελος και ο Ομπάμα με τον μορφασμό τον καλωσόρισε! Σαν να εγινε δηλαδή η συνάντηση τους για να ενημερωθούν οι μυημένοι για το νέο μέλος της οργάνωσης!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πώς το CNN διογκώνει τον «ρωσικό κίνδυνο» στους ουρανούς της Συρίας (βίντεο)


russian-footage-afp
Του Vladislav Perunović, ανταποκριτή του Hellasforce από τα Σκόπια, ΠΓΔΜ
Η κύρια παραλλαγή του συγκεκριμένου βίντεο, το οποίο παρέχει «δεδομένα» για δύο τύπους ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, προβλήθηκε στο CNN, ένα από τα πιο έμπειρα παγκόσμια τηλεοπτικά κανάλια, όσον αφορά την κάλυψη ενός πολέμου.
Χωρίς καμία πρόθεση να κρίνουμε το συνολικό έργο του καναλιού, το συγκεκριμένο παράδειγμα αποδεικνύει ότι κάποιες φορές υπάρχει μια συγκεκριμένη ροπή προς μία δυσδιάκριτη διαστρέβλωση των γεγονότων.
Ιδανικά ο αναγνώστης θα έπρεπε να ερευνήσει μόνος του το θέμα και στην περίπτωση των σοβιετικών και ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών υπάρχει μια πληθώρα αξιόπιστων πληροφοριών στο διαδίκτυο.
Αρχικά, γιατί επιλέγονται μόνο αυτοί οι δύο τύποι αεροσκαφών, τα SU-24 και τα SSU-25, στα διάφορα είδη αεροπορικών επιδρομών που διεξάγει η Ρωσία στη Συρία; Η απάντηση παρέχεται από το γεγονός ότι οι δύο αυτοί τύποι είναι οι μόνοι που ουσιαστικά διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές.
Αυτό, φυσικά, λαμβάνει χώρα σε μια σχετικά μεγάλη απόσταση από την αεροπορική βάση τους και δέχεται παρεμβολές από αμερικανικά και άλλα δυτικά αεροσκάφη.
Είναι δυνατόν να αναφέρουν το γεγονός ότι τόσο τα SU-24 όσο και τα SU-25 μπορούν να μεταφέρουν πυραύλους αέρος-αέρος (και κατά συνέπεια αποτελούν στρατιωτική απειλή για τα αεροσκάφη της Δυτικής συμμαχίας με τα οποία μπορεί να βρεθούν σε εγγύτητα) ώστε να δικαιολογήσουν την κατάρριψη των συγκεκριμένων αεροσκαφών ως προληπτικό μέτρο κατά των φερόμενων δυνατοτήτων τους;
Το στιβαρό, δύσκολο στους ελιγμούς SU-25 δεν διαθέτει καν ραντάρ ή οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία για εναέρια ανεύρεση του στόχου!
Το SU-24, το οποίο πέταξε για πρώτη φορά το 1967, παρουσιάζεται ως νεότερο από ό, τι είναι, ενώ και η κατασκευή του SU-25 στην πρώην σοβιετική δημοκρατία της Γεωργίας δεν αναφέρεται προκειμένου να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι πρόκειται για πιο σύγχρονα αεροσκάφη, με πλήρως ανεπτυγμένες ικανότητες μάχης αέρος-αέρος.
Εν κατακλείδι, όποιος σχεδίασε αυτό το «ενημερωτικό» βίντεο για το CNN προφανώς υπηρετεί μια συγκεκριμένη ατζέντα.

Νέα πρόκληση των ψευτομακεδόνων του «Ουράνιου Τόξου» – Θέλουν «κοινό έδαφος συνεννόησης» με Τσίπρα σε «κομμουνιστικές βάσεις»!


rainbow_logo_komma
Του Vladislav Perunović, ανταποκριτή του Hellasforce από τα Σκόπια, ΠΓΔΜ
Το άσχετο – από οποιοδήποτε πρότυπο – πολιτικό κόμμα των «εθνικών Μακεδόνων [sic]» στην Ελλάδα, κυρίως ένα μείγμα αναπροσανατολισμένων σλαβόφωνων Ελλήνων που ευαγγελίστηκε διάφορες εθνικότητες κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα και περιορίστηκε ως επί το πλείστον στην αγροτική Φλώρινα, προσπαθεί να κάνει μια συναισθηματική έκκληση.
Αγνοώντας την κατοχυρωμένη ισονομία και νομική εγγύηση των δικαιωμάτων να ζουν ως ελεύθεροι πολίτες στην Ελλάδα, αυτή η χειραγωγημένη ομάδα ανθρώπων (που χρησιμοποιεί εσκεμμένα το «τυπικό μακεδονικό [sic]» – «Σερβο-βουλγαρικό» αντί του ξεπεσμένου αρχαϊκού γλωσσικού ιδιώματος που μπορεί να ακουστεί ακόμη στη Φλώρινα) προκαλεί ξανά εντάσεις.
Στην τελευταία ανακοίνωση, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια κοινή βάση συνεννόησης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κ Αλέξη Τσίπρα, σε δήθεν «στρατιωτική αδελφότητα» των προγόνων τους, στην ιστορική προσπάθεια να υποτάξουν την Ελλάδα στην κομμουνιστική Ευρασία.
Τα βαθύτερα ζητήματα, όπως η «αστική πίστη» φαίνονται άγνωστα στους κομιστές του «Ουράνιου Τόξου» από «Χαιρετισμούς» και «ευχές» στον πιο επίσημο τύπο τους. Παρά την κατακραυγή της παγκόσμιας ακαδημαϊκής κοινότητας, η οποία έχει συναίσθηση σχετικά με το ποιοι είναι οι πραγματικοί Μακεδόνες και σε αδιαφορία για το δικαίωμα περίπου 2.500.000 βορείων Ελλήνων να διατηρούν ως πράξη αυτοδιάθεσης επικυρωμένη μέσα από την ιστορία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό ως Μακεδόνες, οι αυτοαποκαλούμενοι «Makedonci» της περιοχής της Φλώρινας εξακολουθούν να προκαλούν ρήξεις και εμπόδια για την εξομάλυνση και την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των επίσημων Σκοπίων και Αθήνας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.
Η τελευταία ανακοίνωση είναι απλά μια πράξη γαντζώματος σε ξεπερασμένες Τιτοϊκές ιδέες, οι οποίες ήδη στην ΠΓΔΜ αργά, αλλά σταθερά απορρίπτονται υπέρ των βουλγαρικών και σερβικών μοντέλων εθνογραφικών μελετών, παράλληλα με νηφάλια απόσυρση του αιτήματος των «500.000 υπόδουλων Μακεδόνων [sic]», κάτι που δεν αντιστοιχεί με οποιαδήποτε εθνολογική πραγματικότητα στη Βόρεια Ελλάδα.
Με βάση τόσο την ιστορική αλήθεια και την πραγματική πραγματικότητα στην Ελλάδα, τέτοιες αξιολύπητες εκκλήσεις συμπεριλαμβανομένης της εξύμνησης του ελληνικού μαχητικού κομμουνισμού του Εμφυλίου Πολέμου ως πολιτικό κοινό έδαφος (!) για τις διαπραγματεύσεις, είναι απλά μια αλυτρωτική φαντασίωση, η οποία αξίζει να αναφέρουμε ακριβώς για την ασήμαντή της φύση.

Υποψήφιος τελικά ο μπουμπούκος


ΑΔΩΝΙΣ
Δεκτή η ένσταση του Άδωνι Γεωργιάδη – Θα είναι υποψήφιος!

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να αναιρέσουν την πρώτη τους απόφαση και να κάνουν δεκτή τελικά την υποψηφιότητα. Τα μέλη της ΚΕΦΕ βασίστηκαν στο ότι οι άλλοι τρεις υποψήφιοι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας συμφωνούν στο να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα.
Στις 9.30 σήμερα το πρωί η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της ΝΔ συνεδρίασε εκ νέου, προκειμένου να εξετάσει την ένσταση που υπέβαλε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην προηγούμενη απόφασή της, με την οποία απέρριψε την ως εκπρόθεσμη την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος.
Ο κ. Γεωργιάδης κατάφερε να συγκεντρώσει τις υπογραφές κυριολεκτικά στο παρά πέντε και ανέβηκε τρέχοντας τα σκαλοπάτια στη λεωφόρο Συγγρού. Κατέθεσε το φάκελλο με τις υπογραφές που προτείνουν την υποψηφιότητά του στις 18.07. Εν τω μεταξύ, όμως, η ΚΕΦΕ που ήταν σε συνεδρίαση είχε ολοκληρώσει το τυπικό της διαδικασίας παραλαβής των υποψηφιοτήτων και είχε ήδη ξεκινήσει τον έλεγχο των φακέλων των άλλων υποψηφίων. Κατά τη συνεδρίαση που ακολούθησε αποφάσισε ομόφωνα την απόρριψη της υποψηφιότητας του κ. Γεωργιάδη. Τόσο τα πολιτικά στελέχη που συμμετέχουν -και τα οποία έχουν καλές σχέσεις με όλους τους υποψήφιους πολιτικούς αρχηγούς- όσο και οι νομικοί που συμβουλεύουν την Επιτροπή συμφώνησαν ότι ενδεχόμενη αποδοχή της υποψηφιότητας που ήταν εκπρόθεσμη μπορεί να προκαλέσει εμπλοκή στην όλη διαδικασίας της εκλογής αρχηγού.
Εν τω μεταξύ είχαν αρχίσει οι αντιδράσεις για την απόρριψη της υποψηφιότητας. Ο εκ των υποψηφίων Απόστολος Τζιτικώστας με ανάρτηση στο tweet δήλωσε: «Διαφωνώ με τον αποκλεισμό του Άδωνι Γεωργιάδη. Πρέπει να του επιτραπεί να είναι υποψήφιος εφόσον έχει τις απαιτούμενες υπογραφές». Αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε πριν ακόμη ανακοινωθεί η απόφαση της ΚΕΦΕ, «ευτυχώς η υποψηφιότητα έγινε δεκτή».
Από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη διέρρευσαν ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ ο διευθυντής του γραφείου του παρενέβη και ζήτησε να γίνει δεκτή η υποψηφιότητά του.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόρριψης στις 20.00 την Παρασκευή άρχισε ο χορός των αντιδράσεων των άλλων στελεχών του κόμματος. Η πιο έντονη ήταν του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος δήλωσε: «Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για την ΝΔ η απόφαση. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως». Η Ντόρα Μπακογιάννη με tweet ανέφερε: «Λάθος κ. Παπαμιμίκο και μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Βλάψατε την παράταξη». Ο κ. Βασίλης Κικίλιας: «Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με το πνεύμα της παράταξης. Επιτέλους εκεί στην Συγγρού ακούστε την κοινωνία». Ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε «απαράδεκτη την απόφαση», ενώ η Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι «η υποψηφιότητα Γεωργιάδη πρέπει να γίνει δεκτή. Αν κάποιοι ονειρεύονται τη ΝΔ συρρικνωμένη και ελεγχόμενη να το ξεχάσουν». «Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη. Σεβαστό το «γράμμα του νομού» αλλά τώρα προέχει η ουσία», ήταν το σχόλιο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νότη Μηταράκη, ενώ και ο Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση και ζήτησε οι τρεις υποψήφιοι να απαιτήσουν να είναι υποψήφιος ο κ. Γεωργιάδης.
Παρασκηνιακά ο κ. Μεϊμαράκης και δημοσίως η κυρία Μπακογιάννη επέρριψαν ευθύνες στον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος είναι πρόεδρος της ΚΕΦΕ. Ωστόσο στην Επιτροπή μετέχουν στελέχη που έχουν καλές σχέσεις με όλους τους υποψηφίους και ενήργησαν με τη δική τους λογική κυρίως για να μην έχουν στη συνέχεια οποιαδήποτε ευθύνη. Κομματικά στελέχη λένε στο παρασκήνιο ότι «οι επιθέσεις στο γραμματέα του κόμματος έχουν άλλο σκοπό καθώς η διαδικασία μέχρι τις εκλογές είναι μακρά και πολλά παίζονται στις διεργασίες και στους μηχανισμούς».
Άλλωστε ο κ. Γεωργιάδης εκλέγεται στην Β’ Αθηνών εκεί που εκλέγονται και οι δύο αντίπαλοί του, ο κ. Μεϊμαράκης και ο κ. Μητσοτάκης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση διάσπασης της Ν.Δ.


kyriakos
Την ανάγκη να υπάρξει μία «συμφωνία κυρίων» που θα λέει ότι όποιος κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ.
οι υπόλοιποι θα στηρίξουν τον πρόεδρο που θα εκλεγεί, τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Mega.
O κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας», καθώς, όπως είπε, όποιος αμφισβητήσει το νέο Πρόεδρο θα απομονωθεί πολύ γρήγορα από την κοινωνία της Ν.Δ.
«Όλοι είμαστε στην ίδια πολιτική οικογένεια», είπε, εκτιμώντας ότι κατά την προεκλογική περίοδο «δεν θα υπάρξουν χτυπήματα κάτω από τη μέση».
Σε ό,τι αφορά τον συνυποψήφιό του Ευάγγελο Μεϊμαράκη επανέλαβε ότι είναι «μία σίγουρη επιλογή στασιμότητας» που «δεν μπορεί να μιλήσει στους πολίτες που στις προηγούμενες εκλογές επέλεξαν κόμματα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας»
Για τον κ. Τζιτζικώστα είπε ότι είναι ένα άξιο στέλεχος αλλά υπάρχει ζήτημα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. «Προσωπικά πιστεύω ότι οι μεγάλες μάχες κερδίζονται στο Κοινοβούλιο. Ηγέτες γίνονται και δημιουργούνται στη Βουλή», παρατήρησε.