Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

#FRANCE Είμαστε με τους Γάλλους – Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των Γάλλων ενάντια στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων


je suis francais
Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να τασσόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που ξέρουν και μπορούν να υπερασπιστούν το δίκιο τους.
Στη Γαλλία αυτή τη στιγμή συντελείτε ένα έγκλημα σε βάρος των εργασιακών αλλά και των γενικότερων ανθρώπινων δικαιωμάτων. Με έναν άκρως φασιστικό νόμο – διάταγμα, τον οποίο ο Πρόεδρος Ολάντ ποτέ δεν πέρασε από την εθνοσυνέλευση – βουλή, καταργεί εργατικά και λοιπά ανθρώπινα δικαιώματα για τα οποία πριν από 50 χρόνια χιλιάδες Γάλλοι έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους, στην γνωστή κοινωνικόπολιτική αναταρχή του Μάη του ΄68.

Εμείς οι Έλληνες στηρίζουμε την μεγαλύτερη κινητοποίηση του 21ου αιώνα. Αυτή την παλλαϊκή κινητοποίηση που εντέχνως υποβαθμίζουν τα ελληνικά συστημικά μέσα μαζικής ύπνωσης.
Εμείς οι Έλληνες στηρίζουμε την παλλαϊκή εξέγερση, άνευ φυλετικών, πολιτιστικών, ηλικιακών και κοινωνικών διακρίσεων που συντελείται εδώ και 59 μέρες στη Γαλλία.
Οι Γάλλοι για άλλη μια φορά μας δείχνουν το δρόμο…
Εμείς τον βλέπουμε;;;







katoxika.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Κάτι τρομακτικό περιμένουν παγκόσμια! Δείτε γιατί...


Τεράστια ανησυχία έχει προκαλέσει ο πολλαπλασιασμός των ανενεργών tanker στα ανοιχτά της Σιγκαπούρης. Από τον περασμένο κιόλας Νοέμβριο, ο αριθμός των tanker αυξάνεται συνεχώς, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά, τόσο στους κατοίκους, όσο και στη διεθνή κοινότητα.
Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα φαινόμενο των πετρελαιοπαραγωγών, οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν προς το συμφέρον τους ένα παραθυράκι του νόμου, το οποίο τους δίνει πολλά δικαιώματα και αφαιρεί παράλληλα πολλές φορολογικές υποχρεώσεις. Στην ουσία αποθηκεύουν off-shore το πετρέλαιο, δηλαδή σε πλοία και όχι στο έδαφος της Σιγκαπούρης. Πρόκειται για ένα σύγχρονο θαλάσσιο πάρκινγκ φορτηγών πλοίων, το οποίο διευκολύνει την φοροαποφυγή.
Την ώρα όμως που οι τιμές καταρρέουν λόγω της πετρελαίου, λόγω της τεράστιας υπερπαραγωγής και της μειωμένης ζήτησης, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται για θαλάσσιες "αποθήκες", αλλά για κάτι διαφορετικό. 
Τα σενάρια λοιπόν δίνουν και παίρνουν, καθώς υποστηρίζουν πως κάτι κακό πρόκειται σύντομα να συμβεί. Πάντως οι πετρελαιοπαραγωγοί διαβεβαιώνουν πως τα πλοία περιέχουν μόνο πετρέλαιο και σε αυτά έχουν αποθηκευτεί 47,7 εκατομμύρια βαρέλια.






voice news

O Πούτιν πρόεδρος των ΗΠΑ! Δημοσκόπηση ΒΟΜΒΑ...


Δημοσκόπηση βόμβα της Wall Street Journal και του ΝΒC News, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη κατέγραψε ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που εξέπληξε την Αμερικάνικη κοινωνία και όχι μόνο.
Στη μέτρηση  ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συγκεντρώνει ένα αρκετά χαμηλό ποσοστό αρνητικών απόψεων, μόλις 38% των ερωτηθέντων. Η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει 41%, ενώ ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ 44%. 
Όπως φαίνεται από τη δημοσκόπηση με τα ποσοστά αποδοχής των αμερικανών υποψηφίων τόσο χαμηλά, μία ‘πιθανή’ υποψηφιότητα Πούτιν για την προεδρία των ΗΠΑ θα είχε πιθανότητες εκλογής.
Θυμίζουμε ότι η δημοφιλία του Πούτιν στους Ρώσους πολίτες ανέρχεται στο 73 %.






voice news

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Έκαναν κίνηση οι ΗΠΑ απέναντι στους Ρώσους...


Ψυχροπολεμικό είναι το κλίμα μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας, καθώς η Αμερική άρχισε χτες «επικίνδυνο παιχνίδι» στην Κριμαία.
Προς αιφνιδιασμό όλων, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την δημιουργία σταθερής βάσης Ναυτικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (SOF), ή αλλιώς SEALs του Αμερικανικού Ναυτικού, μόλις «μια ανάσα» μακριά από τον ναύσταθμο των Ρωσικών Πολεμικών πλοίων.
Η είδηση λοιπόν, πως η Αμερική στέλνει στην Σεβαστούπολη, τις επίλεκτες Δυνάμεις των Ειδικών Επιχειρήσεων, προκάλεσε κυρίως φοβίες, καθώς τα γεωπολιτικά παιχνίδια εξελίσσονται ραγδαία τις τελευταίες ημέρες.
Μέχρι στιγμής παρακολουθούμε τις ΗΠΑ και την Ρωσία, να ενισχύουν σε κάθε μέρος τις στρατιωτικές τους δυνάμεις, όπως γίνεται σε Συρία δηλαδή και Ουκρανία. Δεδομένης όμως της έντασης που επικρατεί, αυτές οι ενέργειες μπορεί να αποβούν μοιραίες και θυμίζουν πολεμική προετοιμασία. 
Μάλιστα την ανάπτυξη νέων αμερικανικών στρατευμάτων στην Σεβαστούπολη, επιβεβαίωσε ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Βουλγαρία Eric Rubin, ο οποίος σχολίασε ότι προσπαθούν να αναπτυχθούν γενικότερα ως κράτος στην Μαύρη θάλασσα! 
 «Ενδιαφερόμαστε για μια πολύ σημαντική αύξηση καθώς προχωράμε προς τα εμπρός για την επόμενη χρονιά, όχι μόνο σε ασκήσεις και στην κατάρτιση, αλλά και στην εναλλαγή των μονάδων και του εξοπλισμού από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ εδώ για να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει μια συνεχής ικανότητα, να εκπαιδευτούν από κοινού οι μονάδες αυτές , στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, και αυτό περιλαμβάνει τη Μαύρη Θάλασσα », δήλωσε ο πρεσβευτής προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. 
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βουλγαρία και η Ρουμανία εργάζονται από κοινού για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στη Μαύρη Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων και των αντίστοιχων ναυτικών δυνάμεων , και νομίζω ότι θα δείτε μια σημαντική αύξηση [σε συνεργασία] μεταξύ του ναυτικού μας και του ναυτικού σας αυτό το έτος», συμπλήρωσε ο Rubin.
Την ανακοίνωση του πρεσβευτή, σχολίασε ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής Σεργκέι Ishchenko, ο οποίος είπε: «Επιθυμία της Ουάσιγκτον είναι να προσδιορίσει με τέτοιες ενέργειες την Μαύρη Θάλασσα ως μια λίμνη του ΝΑΤΟ και φυσικά αυτό από μόνο του δεν αποτελεί είδηση για κανέναν. Άλλωστε οι επισκέψεις των αμερικανικών πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα είναι κάτι το σύνηθες το τελευταίο διάστημα».
Παράλληλα ο αναλυτής, προειδοποίησε πως η Μόσχα αναμένεται να λάβει τα μέτρα της…





voice news

Σκόπια- Διαμαρτυρίες: Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ‘χρωμάτισε’ το υπουργείο Δικαιοσύνης



Οι πολιτικές  διαμαρτυρίες συνεχίζονται  στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων ασταμάτητα πάνω από ένα μήνα. Σήμερα, ο αρχηγός του κύριου αντιπολιτευτικού κόμματος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM), Ζόραν Ζάεφ και η αντιπρόεδρος του κόμματος Ραντμίλα Σεκερίνσκα συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της «Έγχρωμης Επανάστασης».
 
Στη διαμαρτυρία που έγινε μπροστά από το κτήριο του Υπουργείου Δικαιοσύνης συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές. Έγινε πορεία προς το Κοινοβούλιο και ο Ζάεφ συμμετείχε στο ‘χρωματισμό’ των κρατικών κτηρίων, πετώντας μπάλες με χρώματα στις εισόδους.







ethnika themata ellada

Στην Αστυνομία η Cyta για υποκλοπές δεδομένων - Διευθυντικό στέλεχος ύποπτο για ποινικά και πειθαρχικά παραπτώματα



Στην Αστυνομία η Cyta για υποκλοπές δεδομένων
Λευκωσία: Σε καταγγελία στην Αστυνομία για διερεύνηση πιθανών σοβαρών ποινικών αδικημάτων προχωρά η Cyta μετά την κατάληξη του πορίσματος ερευνητικής ομάδας και τις σχετικές συστάσεις του νομικού συμβούλου, σε σχέση με την υπόθεση υποκλοπής προσωπικών και υπηρεσιακών δεδομένων μέσα από τα συστήματα πληροφορικής του Οργανισμού.
Στην υπόθεση, σύμφωνα τόσο με τα αρχικά στοιχεία, όσο και με το πόρισμα της ερευνητικής ομάδας, εμπλέκεται και δεύτερο πρόσωπο, που είχε την ευθύνη ασφάλειας των συγκεκριμένων συστημάτων από τα οποία έγινε η υποκλοπή, το οποίο ωστόσο έχει αποχωρήσει πρόωρα με βάση το σχέδιο αφυπηρέτησης και εργάζεται αλλού.

Οι εκπρόσωποι της Cyta θα παραθέσουν τα στοιχεία που συνέλεξαν, μεταξύ των οποίων και αυτά που αφορούν στις προσβάσεις και τα ψηφιακά αποτυπώματα της συγκεκριμένης υποκλοπής προσωπικών και υπηρεσιακών δεδομένων, χωρίς να αναφερθούν στο συγκεκριμένο πρόσωπο, αφήνοντας την Αστυνομία να αποφασίσει για την πορεία και τις ενέργειες που κρίνει ότι πρέπει να κάνει.

Επίσης, για το ίδιο θέμα αποφασίστηκε και η έναρξη πειθαρχικής έρευνας, της οποίας η εξέλιξη θα εξαρτηθεί από την πορεία των ερευνών μετά την καταγγελία στην Αστυνομία.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του «Φ», το εντός Οργανισμού στέλεχος κατά του οποίου στρέφονται οι καταγγελίες, ενημερώθηκε επιγραμματικά ήδη σε προσωπικό επίπεδο από τον πρόεδρο του δ.σ. του Οργανισμού, Χρήστο Πατσαλίδη, σε μεταξύ τους συνάντηση την περασμένη Παρασκευή. Επίσης, ενημερώθηκαν σχετικά από τον πρόεδρο της Cyta και τα μέλη του δ.σ. στην τελευταία τους συνεδρία, προχθές Τρίτη.

Ιδιαίτερης προσοχής -και αιτία καθυστέρησης στην προώθηση της καταγγελίας- έτυχαν οι φόβοι που εκφράστηκαν σε υψηλό επίπεδο εντός του Οργανισμού, ότι θα πρέπει η καταγγελία να είναι πολύ συγκεκριμένη ως προς τα στοιχεία και τα επηρεαζόμενα ψηφιακά συστήματα και δίκτυα, ώστε να μην χρειαστεί η Αστυνομία να έχει λόγους για ευρύτερη πρόσβαση σε ψηφιακά συστήματα του Οργανισμού.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από σχεδόν δύο μήνες, με σκοπό να διαφανεί αν η έκταση της υποκλοπής επέβαλλε καταγγελία στην Αστυνομία ή πειθαρχική έρευνα. Σειρά εγγράφων και ψηφιακών δεδομένων της Επιτροπής Προσωπικού της Cyta, μελών της Επιτροπής και της διευθύντριας Προσωπικού του Οργανισμού, διαπιστώθηκε ότι βρέθηκαν στα χέρια του εν λόγω διευθυντικού στελέχους και μέρος τους χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο για «προσωπικό όφελος». 

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν από τον ίδιο στο Δικαστήριο, για υπεράσπιση προσφυγής του σε σχέση με μη προαγωγή του στη θέση υποτμηματάρχη. Περιλαμβάνονταν δεδομένα που ήταν απόρρητα ή προσωπικά δεδομένα στα οποία δεν είχε πρόσβαση, όπως μηνύματα και ψηφιακά πρακτικά συνεδριάσεων οργάνων του ημικρατικού οργανισμού. 





ethnika themata ellada

«Η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή… και όχι εργαλείο εξωτερικής πολιτικής»


kotzias_nikos
Η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή και η Ελλάδα μία χώρα με δημοκρατία που σέβεται, προασπίζεται και αναπτύσσει τα δικαιώματα ειδικών ομάδων, όπως είναι οι μειονότητες, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη «Θράκη: Το επόμενο βήμα…», η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Ο κ. Κοτζιάς προειδοποίησε ότι η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει σε κάποιους να αποτελέσουν εργαλείο για «μητέρες πατρίδες», να μετατρέψουν σε εργαλείο εξωτερικής πολιτικής τη μειονότητα αντί να αποδεχθούν τον ρόλο της ως γέφυρα φιλίας για όλη την περιοχή, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος με ανάρτησή του στο Τwitter, έγραψε σήμερα:
«Υποδέχτηκα αντιπροσωπεία της τουρκικής μειονότητας της Θράκης, επανέλαβα πως έχουν την ισχυρή στήριξή μας».
Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε επίσης ότι η μειονότητα της Θράκης είναι ελληνική και τα δικαιώματα που έχει είναι δικαιώματα πολύ περισσότερα από την πλειοψηφία των χωρών όπου είναι κυρίαρχοι οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί. Είναι δικαιώματα, πρόσθεσε, που δεν διασφαλίζονται πάντα, αλλού. Είναι δικαιώματα που η ελληνική Πολιτεία υπερασπίζεται σεβόμενη τη διαφορετικότητα. Δικαιώματα που συνδέονται με τις πολιτικές ελευθερίες.




hellasforce

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ… ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;


secret_meeting
Στις 26-27 Μαΐου η Ιαπωνία θα φιλοξενήσει 42η Ομάδα των Επτά, κοινώς γνωστή ως Σύνοδο Κορυφής της G7, στην περιοχή Ise-Shima. Αυτή η Σύνοδος κορυφής θα αποτελείται από αυτά τα 7 κράτη: Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα είναι παρόντες.
Και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι θα είναι παρούσα και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτή η Σύνοδος κορυφής θα επικεντρωθεί κυρίως σε αυτά τα top 10 θέματα:
Ενίσχυση και αποτελεσματικότητα της βοήθειας, Οικονομική Ανάπτυξη, υγεία, ύδρευση και αποχέτευση, επισιτιστική ασφάλεια, εκπαίδευση, ισότητα, διακυβέρνηση, ειρήνη την ασφάλεια, Περιβάλλον και Ενέργεια.
Αλλά για τι άλλο θα μιλήσουν;
Και ξέρατε ότι ο Ομπάμα και άλλοι «παγκόσμιοι ηγέτες» ομοίως, διεξάγουν μυστικές συναντήσεις πίσω από κλειστές πόρτες και μηχανεύονται εκτελεστικά διατάγματα, ύποπτους νόμους και αλλόκοτες ατζέντες, για να προετοιμαστούν για κάτι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ;
Για τι θα μπορούσαν ενδεχομένως να προετοιμάζονται;
Η ατζέντα είναι πολύ πιο μοχθηρή από όσο νομίζετε!

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ


ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ
Αποφασισμένη φέρεται η Ρωσία να καταδικάσει και δικαστικά την Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στις 24 Νοεμβρίου με στόχο τη επιδίκαση χοντρής αποζημίωσης από το τουρκικό κράτος.
Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφοριες από την τουρκική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η Ρωσία θα επιδικάσει για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο Ρώσος πιλότος Oleg Peşkov από του Τούρκους, μεγάλη αποζημίωση με προσφυγή στα νομικά δικαστήρια.
H απόφαση αυτή της Ρωσίας που έχει θορυβήσει την Άγκυρα, έρχεται μετά από προανάκριση που διενέργησαν οι Ρώσοι για τα αίτια της κατάρριψης του ρώσικου αεροσκάφους αποδίδοντας βαριές ευθύνες στις τουρκικές αρχές.
Έτσι άλλο ένα γεγονός έρχεται να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις Τουρκίας Ρωσίας, που σύμφωνα και με πολλούς Τούρκους αρθρογράφους, όπως Önal Çervikoz, της εφημερίδας Hürriyet σε άρθρο του στις 25/5 με τίτλο «Yeni Hükümet ve dış politika», βρίσκονται ένα μόλις βήμα πριν από την γενική ανάφλεξη.
Άραγε οι προφητείες των Αγίων Γερόντων ?
Rusya Türkiye ye Dava Açıyor = Η Ρωσία μηνίει την Τουρκία, (για την κατάρριψη του ρώσικου αεροσκάφους)
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

«Ξεπαγώνει» από τον Ιούλιο η πληρωμή των εφάπαξ

Τον ερχόμενο Ιούλιο αναμένεται να ανοίξει το... γκισέ για την εκταμίευση των πρώτων εφάπαξ, που μένουν παγωμένα από τον Σεπτέμβριο του 2013. Επειτα από τρία χρόνια αναμονής οι 62.000 συνταξιούχοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βρίσκονται μια ανάσα από την είσπραξη του βοηθήματος που «κουρεύεται» με διαφορετικές ταχύτητες για να εκταμιευτεί.

Το νέο εφάπαξ στον δημόσιο τομέα είναι μειωμένο από 15,64% έως 18,26% σε σύγκριση με το βοήθημα που έλαβαν υπάλληλοι αντίστοιχης ασφαλιστικής ταυτότητας που έφυγαν πριν από την 1/9/2013. Ο νέος τρόπος υπολογισμού ενσωματώνει τις περικοπές των προηγούμενων μνημονίων (έως και 38,14% για τους «παλαιούς» ασφαλισμένους) και απομειώνει ακόμη περισσότερο το βοήθημα για να βγει ο λογαριασμός.

Οι απώλειες

Από τους 34.000 δημοσίους υπαλλήλους που περιμένουν στην ουρά για εφάπαξ, μεγάλοι χαμένοι είναι οι υποχρεωτικής εκπαίδευσης που έφυγαν μετά την 1/9/2013 με 25ετία, ενώ πολλά χάνουν και όσοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης έφυγαν με 30ετία ή 35ετία.

Οι απώλειες αυτές αφορούν τον χρόνο ασφάλισης μέχρι 31/12/2013. Υπολογίζεται πως από τον Σεπτέμβρη μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2013 έφυγαν 5.500 δημόσιοι υπάλληλοι, τα εφάπαξ των οποίων θα έχουν συγκεκριμένη περικοπή.

Μεγαλύτερες μειώσεις θα δουν, σύμφωνα με το 'Εθνος, όσοι αποχώρησαν μετά την 1/1/2014, καθώς το νέο εφάπαξ έχει δύο σκέλη και υπολογίζεται με μεικτό τρόπο:

1. Τα χρόνια πριν από το 2014 υπολογίζονται με το 60% των αποδοχών της τελευταίας πενταετίας.

2. Για τα χρόνια μετά το 2014 ισχύει εντελώς νέο σύστημα με μαθηματικό τύπο που οδηγεί σε επιστροφή εισφορών με ή χωρίς προσαύξηση ανάλογα με τα ετήσια έσοδα του αντίστοιχου Ταμείου Πρόνοιας. Συνεπώς όσο περισσότερο χρόνο έχει κανείς μετά την 1/1/2014 τόσο μεγαλύτερες απώλειες θα μετρήσει στο προσδοκώμενο βοήθημα εκτός και αν αυξηθούν τα έσοδα του Ταμείου.

Ειδικά για τους δημοσίους υπαλλήλους κυρίως χάνουν οι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι ένστολοι

Από το νέο «κούρεμα» διασώζονται μερικώς οι ένστολοι στους οποίους δίνεται πρόσθετη ανάσα ενός έτους. Το εφάπαξ που χορηγούν το ΤΕΑΠΑΣΑ σε αστυνομικούς και πυροσβέστες, το ΤΑΛΣ σε Λιμενικούς και οι Ειδικοί Λογαριασμοί Αλληλοβοηθείας των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού υπολογίζεται για το χρόνο ασφάλισης μέχρι και 31/12/2014 με τον παλιό τρόπο, ενώ από την 1/1/2015 θα εφαρμόζεται το νέο σύστημα των ατομικών μερίδων.

Ιδιωτικός τομέας
Σημαντικές απώλειες έρχονται για το εφάπαξ υπαλλήλων ΔΕΗ, δημοτικών υπαλλήλων και ξενοδοχοϋπαλλήλων ενώ κερδισμένοι βγαίνουν οι εργατοϋπάλληλοι μετάλλου. Αυξομειώσεις πρέπει να περιμένουν οι εμποροϋπάλληλοι.

Στο νέο καθεστώς εμπίπτουν όσοι έχουν ανοίξει την πόρτα της εξόδου από 1/9/2013.

Ειδικότερα:

1. Υπάλληλοι ΔΕΗ

Σε περαιτέρω μείωση 18-20%, επιπλέον του 34,8% που έχουν επιβάλλει τα προηγούμενα μνημόνια, οδηγεί ο νέος τρόπος υπολογισμού το εφάπαξ στη ΔΕΗ. Για όσους έφυγαν μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2013 το βοήθημα υπολογίζοταν με βάση το μισθολογικό κλιμάκιο, το χρονοεπίδομα και το ενιαίο βασικό επίδομα του τελευταίου μισθού επί τα έτη ασφάλισης (με πλαφόν στα 30 χρόνια) και 34,8% μείωση. Όσοι έχουν φύγει από τον Σεπτέμβρη του 2013 και μετά πρέπει να υπολογίσουν το εφάπαξ με βάση το 60% του μέσου μισθού την τελευταία 5ετία. Στην αναμονή είναι 2.300 αποχωρήσαντες από τον Σεπτέμβρη του 2013 που θα εισπράξουν το «κουρεμένο» εφάπαξ, που με τον παλιό τρόπο έφτανε κατά μέσο όρο στα 46.000 ευρώ.

Για παράδειγμα: Υπάλληλος της ΔΕΗ που έφυγε τον Δεκέμβρη του 2013 με 30 χρόνια και συντάξιμο μισθό (κλιμάκιο, χρονοεπίδομα και ενιαίο βασικό επίδομα) 2.500 ευρώ θα έπαιρνε με τον παλιό τρόπο 48.900 ευρώ. Με τον νέο τρόπο ο συντάξιμος μισθός του (χωρίς επιδόματα) πέφτει στα 2.221 ευρώ και οδηγείται σε τελικό εφάπαξ 40.000 ευρώ.

2. Ξενοδοχοϋπάλληλοι

Ενώπιον νέων μειώσεων που φτάνουν ως και 36,7 % βρίσκονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι. Ταυτόχρονα κινδυνεύουν να χάσουν το ευνοϊκό καθεστώς που τους έδινε τη δυνατότητα να παίρνουν εφάπαξ με 20ετία (180 μήνες πραγματική ασφάλιση και 5 έτη πλασματικά) πριν από την συνταξιοδότησή τους. Το πρώην ΤΑΞΥ επεξεργάζεται αιτήματα από τον 9ο του 2013 που αφορούν αποχωρήσεις του 2012. Σε αναμονή είναι περίπου 5.000 αιτήσεις. Μεγάλοι χαμένοι είναι οι «παλαιοί» ασφαλισμένοι, που υπολόγιζαν και τα δώρα για το εφάπαξ τους.

3. Εμποροϋπάλληλοι, εργατοϋπάλληλοι μετάλλου και δημοτικοί υπάλληλοι

Αυξομειώσεις 5%-10% έρχονται για τους εμποροϋπαλλήλους. Χαμένοι είναι όσοι είχαν την τελευταία 2ετία καλύτερους μισθούς σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και κερδισμένοι όσοι είχαν υψηλότερους μισθούς πέντε και τέσσερα χρόνια πριν την συνταξιοδότηση.

Οι εμποροϋπάλληλοι «παλαιοί ασφαλισμένοι» ανήκουν στην κατηγορία των εργαζομένων που πληρώνουν μικρότερες εισφορές από 4% (0,8%). Αυτό σημαίνει πως η αναπλήρωση 60% του μισθού της τελευταίας 5ετίας μειώνεται αντίστοιχα. Το Ταμείο έχει 1.700 εκρεμείς αιτήσεις και σήμερα διεκπεραιώνει αιτήματα που υποβλήθηκαν τον 12ο του 2015 αλλά αφορούν αποχωρήσεις από τον 8ο του 2010 (απαραίτητη προυπόθεση είναι η έκδοση της επικουρικής). Το μέσο εφάπαξ είναι 4.200 ευρώ.

Σημαντικές μειώσεις, που μπορεί να ξεπερνούν και το 50% πρέπει να περιμένουν και οι Δημοτικοί Υπάλληλοι, που είχαν μικρότερες μνημονιακές περικοπές και πληρώνουν εισφορά 1% ενώ 3% καταβάλλουν ως οιονεί εργοδοτική εισφορά οι Δήμοι.

Αυξήσεις αντίθετα δίνει ο νέος τρόπος υπολογισμού στο εφάπαξ των εργατουπαλλήλων μετάλλου, που υπολόγιζαν το παλιό βοήθημα με βάση την επικουρική σύνταξη. Στην αναμονή είναι 4.600 συνταξιούχοι και το μέσο εφάπαξ είναι στα 11.500 ευρώ.

Ξενοδοχοϋπάλληλοι

1. Ξενοδοχοϋπάλληλος, «νέος» ασφαλισμένος (πρωτοασφαλίστηκε μετά το 1993) υπέβαλλε αίτηση τον Δεκέμβρη του 2013 για να λάβει εφάπαξ με 20ετία. Με το παλιό σύστημα είχε μεικτές αποδοχές 2.773 ευρώ (τα πέντε ημερολογιακά έτη πριν από την αίτηση) και συντάξιμο μισθό στα 1.941 ευρώ (το 70%). Το εφάπαξ του θα ήταν 36.116 ευρώ. Οδηγείται στον νέο τρόπο υπολογισμού, με μεικτές αποδοχές 2.501 ευρώ (η 5ετία μετρά από το μήνα της αποχώρησης) και 1.500 ευρώ συντάξιμο μισθό (το 60%) ώστε να λάβει τελικά εφάπαξ 28.512 ευρώ. Χάνει το 26,68%.

2. Ξενοδοχοϋπάλληλος, «παλιός» ασφαλισμένος (πρωτοασφαλίστηκε πριν το 1993) υπέβαλλε αίτηση τον Δεκέμβρη του 2013 για να λάβει εφάπαξ με 20ετία. Με το παλιό σύστημα και με καθαρές αποδοχές τελευταίας διετίας 1.200 – 1.500 ευρώ, έβγαζε συντάξιμο μισθό 1.624 ευρώ (υπολογίζονταν δώρα και επιδόματα). Το εφάπαξ του θα ήταν 22.819 (με υπολογισμένο το «ψαλίδι» 29,77% που επιβλήθηκε στους παλαιούς ασφαλισμένους με προηγούμενο μνημόνιο). Με το νέο σύστημα θα έχει μέσες μεικτές αποδοχές στην 5ετία 1.390 ευρώ και άρα συντάξιμο μισθό 834 ευρώ (το 60%). Θα πάρει τελικό εφάπαξ 16.683 ευρώ. Χάνει το 36,78%.

Εμποροϋπάλληλοι

1. Εμποροϋπάλληλος που φεύγει με χρόνο ασφάλισης 6.483 ημέρες, δηλαδή 21 έτη και 183 ημέρες. Με το παλαιό σύστημα έβγαζε συντάξιμο μισθό 1.417 ευρώ στην τελευταία 2ετία και με την μείωση του 41,52% (προηγούμενο μνημόνιο) έπαιρνε τελικό εφάπαξ 3.542 ευρώ. Με το νέο σύστημα και με συντάξιμο μισθό 5ετίας στα 1.499 (είχε καλύτερους μισθούς τα προηγούμενα χρόνια) θα λάβει εφάπαξ 3.887 ευρώ. Αύξηση 345 ευρώ, δηλαδή 9,7%.

2. Εμποροϋπάλληλος που φεύγει με χρόνο ασφάλισης 5.945 ημέρες, 19 έτη και 245 ημέρες. Με το παλαιό σύστημα έβγαζε συντάξιμο μισθό 2.285 ευρώ στην τελευταία 2ετία και με την μείωση του 41,52% (προηγούμενο μνημόνιο) έπαιρνε τελικό εφάπαξ 5.011 ευρώ. Με το νέο σύστημα και με συντάξιμο μισθό 5ετίας στα 1.928 ευρώ (είχε χειρότερους μισθούς τα προηγούμενα χρόνια) θα λάβει εφάπαξ 4.585 ευρώ. Μείωση 426 ευρώ, δηλαδή 8,5%.






real.gr

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016 Τρίπολη: Ξεσηκώνονται οι επιχειρηματίες με την απόφαση να φέρουν 1.000 πρόσφυγες στη ΒΙ.ΠΕ.


Πολύ έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής...
της Τρίπολης, για το ενδεχόμενο να εγκατασταθούν πρόσφυγες στη ΒΙ.ΠΕ.

Χθες, έγινε έκτακτη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης, στο κτίριο του Επιμελητηρίου.

Οι επιχειρηματίες της ΒΙΠΕ διαφωνούν με την εγκατάσταση προσφύγων και αναφέρουν ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει μία τέτοια εξέλιξη. Μάλιστα, προσανατολίζονται να προχωρήσουν σε νομικές κινήσεις για να αποτρέψουν την εγκατάσταση προσφύγων στη Βιομηχανική!

Τελευταίες πληροφορίες που φτάνουν στους επιχειρηματίες της Βιομηχανικής Περιοχής αναφέρουν ότι οι πρόσφυγες που θα έρθουν στην Τρίπολη, θα είναι πάνω από 1000 άτομα!

Αύριο επιστρέφει στην Ελλάδα, ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και θα υπάρξει μία επαφή με τον βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Παπαηλιού, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η υπόθεση αυτή.
Επίσης, ένας φόβος που υπάρχει είναι ότι πρόσφυγες δεν θα πάνε σε άλλους νομούς, αλλά το βάρος θα σηκώσει κυρίως η Αρκαδία.









tromaktiko

Έκραξαν τον Ομπάμα στη Χιροσίμα: "Ζητήστε συγγνώμη τώρα για την ατομική βόμβα"


Ομάδα που εκπροσωπεί τους Κορεάτες θύματα των αμερικανικών πυρηνικών βομβαρδισμών στην Ιαπωνία...
διαδήλωσε σήμερα, παραμονή της ιστορικής επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στη Χιροσίμα, υποστηρίζοντας ότι τα δεινά τους ξεχάστηκαν.
Η Ένωση Κορεατών θυμάτων της ατομικής βόμβας υπολογίζει μεταξύ 40.000 και 70.000 τον αριθμό των Κορεατών που έχασαν τη ζωή τους στους βομβαρδισμούς στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι τον Αύγουστο του 1945.

Η κορεατική χερσόνησος ήταν μετά την προσάρτησή της το 1910 ιαπωνική επαρχία. Και οι περισσότεροι Κορεάτες, θύματα των πυρηνικών βομβαρδισμών, είτε είχαν αναγκαστεί να ενταχθούν διά της βίας στον αυτοκρατορικό στρατό ή να σταλούν σε καταναγκαστικά έργα.

Η ένωση αυτή θεωρεί συνεπώς ότι οι Κορεάτες υπήρξαν πολλαπλά θύματα και απαιτεί μια συγγνώμη όχι μόνο από τις ΗΠΑ αλλά και την Ιαπωνία. Είκοσι μέλη της --ανάμεσά τους επιζήσαντες και συγγενείς των θυμάτων-- συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Σεούλ μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία.

"Ζητήστε συγνώμη από τους Κορεάτες θύματα της ατομικής βόμβας", έγραφε ένα πλακάτ.

Το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo μετέδωσε σήμερα ότι επιζήσαντες τουλάχιστον τριών ατομικών βομβών θα παραστούν σε εκδήλωση στη Χιροσίμα αύριο, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί το σημείο όπου έπεσε η πρώτη ατομική βόμβα.

Ο Ομπάμα, ο οποίος θα είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που θα επισκεφθεί τη Χιροσίμα, έχει καταστήσει σαφές πως δεν προτίθεται να ζητήσει συγνώμη, αφήνοντας έτσι στους ιστορικούς να εξετάσουν και να κρίνουν το κεφάλαιο αυτό, ούτε θα εκφωνήσει ομιλία για να αιτιολογήσει τους βομβαρδισμούς αλλά θα αποτίσει φόρο τιμής σε όλους τους πεσόντες του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη Νότια Κορέα πολλοί ανησυχούν μήπως η επίσκεψη αυτή δώσει έμφαση στα δεινά που υπέστη η Ιαπωνία παρά στα εγκλήματα που διέπραξε η αυτοκρατορία της.

Στις 6 και 9 Αυγούστου 1945, δύο ατομικές βόμβες έπεσαν στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι προκαλώντας συνολικά τον θάνατο 214.000 ανθρώπων και ωθώντας την Ιαπωνία να συνθηκολογήσει.

"Ο κόσμος πιστεύει ότι η Ιαπωνία ήταν το θύμα των ατομικών βομβών, αλλά αυτό είναι λάθος. Η Ιαπωνία είναι η χώρα που άρχισε τον πόλεμο, οι Κορεάτες είναι τα θύματα της ατομικής βόμβας", δήλωσε ο 73χρονος Σιμ Τζιν-Ταέ, που διαδήλωσε κοντά στην πρεσβεία.

Ο Σιμ ήταν δύο ετών και βρισκόταν στη Χιροσίμα όταν έπεσε η πρώτη βόμβα. Οι γονείς του είχαν απελαθεί στην Ιαπωνία για καταναγκαστικά έργα.

Στο τέλος της διαδήλωσης στη Σεούλ, αντιπροσωπεία της ένωσης αυτής αναμένεται να ταξιδέψει αεροπορικώς στην Ιαπωνία για να μετάσχει αύριο σε τελετή στη Χιροσίμα κοντά σε ένα μικρό μνημείο Κορεατών θυμάτων των βομβαρδισμών.

Οι συγγενείς τους και οι επιζήσαντες κατακρίνουν επίσης τη νοτιοκορεατική κυβέρνηση, ένοχη σύμφωνα με αυτούς γιατί τους αγνόησε, καθώς τα δεινά τους δεν εξυπηρετούν την επίσημη γραμμή, σύμφωνα με την οποία οι επιθέσεις με ατομικές βόμβες ήταν απαραίτητες για την ήττα της Ιαπωνίας.






tromaktiko

Επιζήμια για το περιβάλλον η εκτροφή ζώων και η χορήγηση αντιβιοτικών σε αυτά





Οι κτηνοτρόφοι που δίνουν στα ζώα τους αντιβιοτικά με... τη σέσουλα, όχι μόνο δημιουργούν πιο ανθεκτικά μικρόβια, αλλά...
επίσης επιδεινώνουν την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Αυτό οφείλεται στο ότι τα ζώα που έχουν τραφεί με αντιβιοτικά, απελευθερώνουν περισσότερο μεθάνιο στην ατμόσφαιρα.

Ο δημοσιογράφος Παύλος Δρακόπουλος στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επισημαίνει ότι οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Proceedings of the Royal Society B» της Βασιλικής Εταιρείας επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC και το «Science», πειραματίσθηκαν με τη χορήγηση επί τρεις μέρες σε αγελάδες ενός ευρέως χρησιμοποιούμενου αντιβιοτικού, της τετρακυκλίνης, αναλύοντας την ποσότητά του στα περιττώματα των ζώων.

Διαπιστώθηκε ότι όσες αγελάδες έπαιρναν το αντιβιοτικό, απελευθέρωναν κατά μέσο όρο 80% περισσότερο μεθάνιο, ένα ισχυρό «αέριο του θερμοκηπίου», σε σχέση με όσες δεν είχαν πάρει τετρακυκλίνη. Η αύξηση αυτή αποδίδεται πιθανότατα στον πολλαπλασιασμό των μεθανογόνων μικροοργανισμών στο έντερο των ζώων, καθώς τα αντιβιοτικά είχαν καταστείλει άλλα μικρόβια.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι, προς το παρόν, παραμένει ασαφές κατά πόσο η αύξηση του μεθανίου αφορά όλα τα είδη αντιβιοτικών που δίνονται στα ζώα, πέρα από τις τετρακυκλίνες.

Μια άλλη πρόσφατη μελέτη είχε εκτιμήσει ότι το μεθάνιο που εκλύεται από τα ζώα της κτηνοτροφίας, αποτελεί περίπου το 4% των εκπομπών «αερίων του θερμοκηπίου», που σχετίζονται με τις ανθρώπινες δραστηριότητες.






tromaktiko

Μια Ελλάδα αξιοκρατίας...


Μητσοτάκης: Απαιτούμε μια Ελλάδα αξιοκρατίας - Η κυβέρνηση ας κάνει σε κάτι το σωστό
...ζητάει ο Μητσοτάκης...

«Απαιτούμε μια Ελλάδα αξιοκρατίας», επισημαίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη θύελλα που έχει ξεσπάσει με τη ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και δίνει τη δυνατότητα...
νομιμοποίησης πλαστών πτυχίων σε 2.500 δημοσίους υπαλλήλους.

Σε δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει:

Ελπίζω η Κυβέρνηση να μην φτάσει στο ακραίο σημείο φαυλότητας να επιτρέψει με οποιονδήποτε τρόπο σε υπάλληλους με παράνομους τίτλους σπουδών να παραμένουν στο Δημόσιο.

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει:

Προκαλούν τους νέους ανθρώπους, που αγωνίζονται να σπουδάσουν για να αποκτήσουν, με το σπαθί τους, μια θέση στην αγορά εργασίας.

Προκαλούν τους χιλιάδες συμπολίτες μας, που πέτυχαν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και παραμένουν αδιόριστοι.

Προκαλούν και προσβάλλουν τους φορολογούμενους πολίτες, που απαιτούν αξιοκρατία και διαφάνεια στο Δημόσιο, το οποίο πληρώνουν για να λειτουργεί.
«Νοιάζομαι προσωπικά για αυτήν την υπόθεση, γιατί αγωνίστηκα και ως Υπουργός μαζί με χιλιάδες έντιμους και άξιους Δημοσίους Υπαλλήλους να μπει ένα τέλος στο καθεστώς ανομίας που κυριαρχούσε», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και συμπληρώνει:

Μαζί υλοποιήσαμε το αίτημα της κοινωνίας για ελέγχους που προστατεύουν το κύρος της Δημόσιας Διοίκησης και δεν δείξαμε καμία ανοχή σε αυτούς που κλέβουν το μέλλον των συμπολιτών μας. Αποτέλεσμα της δουλειάς μας ήταν να αναδειχθεί το θέμα των 2.000 τίτλων σπουδών “υποτιθεμένων” αριστούχων, πολλοί εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν για διορισμό στο Δημόσιο.

«Θέλουμε να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα με αξιοκρατία. Οι πολίτες απαιτούν και μαζί τους απαιτώ από την Κυβέρνηση να κάνει, επιτέλους, σε κάτι, το σωστό», καταλήγει.






nonews news

Και βουλευτής και εκπρόσωπος!...


kiritsis


Ορκίστηκε χθες –με πολιτικό όρκο- ο Γιώργος Κυρίτσης, καταλαμβάνοντας την θέση της παραιτηθείσης Βασιλικής Κατριβάνου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες...
λόγω των ευαισθησιών που έχει για το προσφυγικό ο Γιώργος Κυρίτσης, αλλά και με δεδομένη την ικανοποίηση του Μαξίμου για την δημόσια παρουσία του ως εκπροσώπου Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για την διαχείριση του προσφυγικού, ο Κυρίτσης θα κρατήσει και τον θεσμικό του ρόλο, καθώς θα συνεχίσει να εμπλέκεται ενεργά με το προσφυγικό, συνεργαζόμενος με τον Γιάννη Μουζάλα. 






nonews news

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ. Εργασίας...



ΦΩΤΟ...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Εργασίας εργαζόμενοι- συμβασιούχοι από τις κοινωνικές δομές...
αντιμετώπισης της φτώχειας των ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται γιατί όπως καταγγέλλουν έχουν να πληρωθούν από την 1-1-2016 ενώ στα τέλη Ιουλίου λήγουν και οι συμβάσεις τους. Όπως υποστηρίζουν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασιας δεν τους έχει δώσει καμία απάντηση στο ερώτημα :« Τι θα απογίνουν και εάν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους».

Παράλληλα καταγγέλλουν μέσω του εκπροσώπου τους Παντελή Γούση ότι «η κυβέρνηση μεθοδεύει το κλείσιμο των δομών προκειμένου να τις επαναλειτουργήσει αργότερα με άλλο προσωπικό που θα προσλάβει μέσω ΕΣΠΑ με κομματικά κριτήρια».

Οι συμβασιούχοι στις κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας είναι περίπου 900 άτομα και απασχολούνται σε κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια, φαρμακεία, δομές υποδοχής αστέγων, λαχανόκηποι.

Οι συμβασιούχοι θα βρεθούν και αύριο στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας όπου και θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
agfdhfjgferagzoasmnedag2eragzoasmnedag4eragzoasmnedag1eragzoasmnedag3






nonews news

ΕΣΗΕΜ-Θ: Συνέλευση για τους ταμειακώς εντάξει...



Πόσα «ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη» της ΕΣΗΕΜ-Θ υπάρχουν στο σημερινό βομβαρδισμένο και αποψιλωμένο εργασιακό τοπίο; Κι όμως: η διοικητική ομάδα του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ φροντίζει και πάλι...
να υπενθυμίσει τυπολατρικά με ανακοίνωσή της και βάσει της συστημικής γραφειοκρατικής της λειτουργίας, ότι, «σύμφωνα με τo Καταστατικό της ΕΣΗΕΜ-Θ, απαρτία στην αυριανή Γενική Συνέλευση υπάρχει με όσα ταμιακώς τακτοποιημένα μέλη προσέλθουν».
Η «διευκόλυνση» δε που ισχυρίζεται ότι προσφέρει σε μέλη που χρωστούν παλαιότερες συνδρομές είναι να τους επιτρέψει να δώσουν 20 ευρώ και τα υπόλοιπα να τα χρωστούν στην Ένωση και να αφαιρεθούν(!) από τα βοηθήματα των… Χριστουγέννων σε άπορους και άνεργους συναδέλφους μας! Για πολλοστή φορά δε, ΔΕΝ κηρύσσεται και πάλι στάση εργασίας.. προκειμένου να μπορέσουν απρόσκοπτα να συμμετάσχουν όσοι εργαζόμενοι συνάδελφοι το επιθυμούν στη Συνέλευση!
Όσο για την… «ανυπόμονη» κάλπη, αυτή αναμένεται να ανοίξει για ακόμη μία φορά πριν την ώρα της διότι συγκεκριμένοι «ψηφοφόροι της επαρχίας» θα έρθουν να ρίξουν το «κουκί» και να φύγουν εσπευσμένα διότι θα έχουν αφήσει πολλές εκκρεμότητες να διεκπεραιώσουν, όπως άλλωστε σε κάθε Συνέλευση ή Εκλογές κάθε… 2 χρόνια, εκείνη τη συγκεκριμένη ημέρα! Τα ίδια θα ισχύσουν και για τη συμμετοχή των συναδέλφων-μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ και εκπροσώπων στα διάφορα όργανα στις 2 Ιούνη!
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, προτείνουμε η κάλπη να ανοίξει με το… «καλημέρα» σας. Έτσι, για να μην το πολυπαιδεύουμε…
Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ:
AΝAKOIΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Συνέρχεται αύριο, 26 Μαΐου 2016, στις 10.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Δημαρχιακό Μέγαρο), η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, με τα ακόλουθα θέματα:
1. Έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου
2. Απολογισμός χρήσης 2015. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής. Ψηφοφορία για έγκριση και απαλλαγή από κάθε ευθύνη.
3. Έγκριση προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων 2016.
4. Εξουσιοδότηση για τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με τη ΔΕΠΘΕ, τις Ενώσεις Ιδιοκτητών Ρ/Τ Μέσων Μακεδονίας-Θράκης, την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων, τον Σύνδεσμο Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων καθώς και με οποιονδήποτε άλλον εργοδότη.
5. Εξουσιοδότηση για την κήρυξη στάσεων εργασίας και απεργιών.
6. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
Σύμφωνα με τo Καταστατικό της ΕΣΗΕΜ-Θ, απαρτία στην αυριανή Γενική Συνέλευση υπάρχει με όσα ταμιακώς τακτοποιημένα μέλη προσέλθουν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο





nonews news

Το success story του ΣΥΡΙΖΑ και του Σόιμπλε...




Το ΔΝΤ διέσωσε τα τελευταία προσχήματα της (χαμένης) παρθενίας του, ο Σόιμπλε κέρδισε ζωτικό πολιτικό και προεκλογικό χρόνο, και η Ελλάδα πήρε τη δόση και...
την, πολυπόθητη, υποσχετική για το χρέος: Μια συμφωνία με τρεις νικητές και με τρεις διαμετρικά αντίθετους στόχους, μάλλον δύσκολα μπορεί να συνιστά συμπαγή και ολοκληρωμένη συμφωνία. 

Η δημιουργική ασάφεια, όμως, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της σχολής Βαρουφάκη - αποτελεί το προσφιλές, όσο και ανομολόγητο, παίγνιο της ευρωζώνης σχεδόν από καταβολής της. Και πάνω σ’ αυτή την δημιουργική ασάφεια δομήθηκε και η συμφωνία του Eurogroup που αφήνει άπαντες ικανοποιημένους έως την επόμενη κρίση και σύγκρουση συμφερόντων.

Τα κέρδη (και οι αγωνίες) της Αθήνας

Έως τότε, η Αθήνα μπορεί να προσμετρά ως νίκη το γεγονός ότι έκλεισε η αξιολόγηση, έρχεται η μεγάλη δόση των 10,3 δις - και μαζί η ανάσα ρευστότητας στην αγορά -, επιστρέφει το waiver και μπαίνουμε στην ποσοτική χαλάρωση του Ντράγκι (όπερ θα παίρνουμε περισσότερο και φθηνότερο χρήμα από την ΕΚΤ) και ανοίγει ο δρόμος για, σταδιακή έστω, έξοδο στις αγορές.

Μπορεί επίσης να διακηρύσσει ότι, όντως, χαράχθηκε ο «οδικός χάρτης» για ελάφρυνση του χρέους, έστω και με ορίζοντα το 2018. Παραπλεύρως, όμως, μπορεί και να αγωνιά για το κοινωνικό και πολιτικό τίμημα μιας υφεσιακής καταιγίδας μέτρων 5,6 δις και της μεγαλύτερης ίσως υποθήκευσης δημόσιας περιουσίας στα μεταπολεμικά χρονικά. 

Είναι το τίμημα μιας συμφωνίας που, υπό τις παρούσες συνθήκες, και μετά από 15 μήνες διαπραγματευτικού δράματος, μπορεί και να ήταν η μόνη ρεαλιστική διέξοδος. Απέχει όμως ακόμη μακράν από το να είναι η συμφωνία του αριστερού, μετα - μνημονιακού success story.

«Ήταν ανακωχή, όχι ειρήνευση»

Ακόμη πιο… μακράν απέχει το ευρωπαϊκό success story.  Διότι ο μεν Σόιμπλε έπαιξε κατενάτσιο και κέρδισε πετώντας τη μπάλα στην προεκλογική εξέδρα, το δε ΔΝΤ πήγε το ματς στην παράταση ανταλλάσσοντας την απαίτηση για «εδώ και τώρα» μείωση του χρέους με την υπόσχεση για ριζικά μέτρα μετά το 2018 και, κυρίως, μετά τις γερμανικές εκλογές.

«Ήταν ανακωχή και όχι τελική συμφωνία ειρήνευσης» έγραψε χαρακτηριστικά ο Μάρκους Γουόκερ στην Wall Street Journal, επισημαίνοντας ότι οι ανοιχτοί λογαριασμοί μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ αφήνουν και πάλι την Ελλάδα σε αβεβαιότητα για το εάν όντως θα πάρει την ουσιαστική μείωση του χρέους, όπως συνέβη και το 2012.

«Αν μοιάζει σαν να κλοτσάμε το τενεκεδάκι παρακάτω, είναι διότι αυτό κάνουμε», είπε από την πλευρά του ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης στους Financial Times.


Το ατύχημα είναι πως το τενεκεδάκι παραμένει η Ελλάδα. Το ευτύχημα θα είναι οι αντοχές του να αποδειχθούν τόσες, όσες προϋποθέτει η υλοποίηση του αναπτυξιακού, «καλού σεναρίου» της κυβέρνησης…




nonews news

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής για τη Δευτέρα...


23425073_EV_JP_041115_DIKH_XRYSH_AYGH12.limghandler


Η δίκη για τη Χρυσή Αυγή διεκόπη σήμερα για τη Δευτέρα...
αφού διορίσθηκαν συνήγοροι υπεράσπισης, αφού ο ΔΣΑ δεν δίνει άδεια για όλους.



nonews news