Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ποιος έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των ΥΕΘΑ; Με αφορμή όσα έγιναν στην Κω

Image

Τα όσα έγιναν στην Κω κατά του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου ασφαλώς κανέναν δεν μπορούν να βρίσκουν σύμφωνο. Ακόμη και τους πιο “σκληρούς” πολιτικούς του αντιπάλους. Το θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει βέβαια και δεν έχει να κάνει μόνο με τον Καμμένο αλλά με τον εκάστοτε ΥΕΘΑ είναι αν υπάρχει πράγματι ασφάλεια που φροντίζει για την προστασία τους ή αν αυτή υπάρχει μόνο στα λόγια. Η εικόνα που είδαμε στην Κω δυστυχώς δεν συνηγορεί υπέρ της πρώτης εκδοχής.

Ο Πάνος Καμμένος είχε ειδοποιηθεί για την συγκέντρωση εξαγριωμένων πολιτών που τον περίμενε. Αρνήθηκε να ακυρώσει την μετακίνησή του και καλά έκανε. Το ερώτημα είναι ποιο σύστημα ασφαλείας τον έκανε να αισθάνεται τόσο σίγουρος ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει τις ακρότητες που τελικά έγιναν; Είναι ευθύνη μόνο της προσωπικής του φρουράς; Έχει εμπλοκή το ΓΕΕΘΑ ή κάποια στρατιωτική υπηρεσία; Είχε δοθεί η σωστή διάσταση του “προβλήματος” που θα αντιμετώπιζε ο ΥΕΘΑ και η συνοδεία του;

Όλα αυτά καλό είναι να απαντηθούν. Επαναλαμβάνουμε όχι μόνο για την περίπτωση Καμμένου που σε λίγα 24ωρα αποχωρεί από τη θέση του ΥΕΘΑ. Αλλά και για τους επόμενους υπουργούς. “Πλήθη εξαγριωμένων” πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν κι αυτοί. Και δεν είναι ανάγκη να ξαναζήσουμε όσα έγιναν στην Κω.


phgh:onalert

Και το όνομα του υπηρεσιακού ΥΕΘΑ; Ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης - Ποιος τον θέλει


Image
Και το όνομα του νέου ΥΕΘΑ; Παναγιώτης Χηνοφώτης. Ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ ,που έχει διατελέσει και υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Καραμανλή με υπουργό τον Προκόπη Παυλόπουλο, είναι επιλογή του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παυλόπουλος και Χηνοφώτης είχαν καλή συνεργασία ως “υπουργικό δίδυμο” το οποίο “έσπασε” με την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τα όσα ακολούθησαν. Οι σχέσεις τους ωστόσο ποτέ δεν διαταράχθηκαν.

Η φωτογραφία είναι του Νίκου Παναγιωτόπουλου από την τελευταία εκδήλωση για το ΒΕΛΟΣ. Παυλοπουλος και Χηνοφώτης "τα λένε" υπό το βλέμμα του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου.

Η επιλογή Χηνοφώτη φαίνεται να είναι η επικρατέστερη, αφού ο έτερος Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Γράψας προφανώς δεν συζητά να αλλάξει την επιλογή του να μην εμπλακεί με κανένα τρόπο στην πολιτική.

Υπάρχει ωστόσο ακόμη μια σκέψη σε κύκλους του ΥΠΕΘΑ. Να προταθεί στον Τσίπρα το όνομα ενός τρίτου Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ. Του πτέραρχου Ιωάννη Γιάγκου.

Λογικά μέχρι την Τρίτη θα γίνει η ανακοίνωση του ονόματος του υπηρεσιακού ΥΕΘΑ, με τον ναύαρχο Χηνοφώτη να έχει το προβάδισμα.





phgh:on alert

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από το Μέγαρο Μαξίμου...


Ο πρωθυπουργός...
εξήγησε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σχολιάζοντας την προσπάθεια του Ε. Μεϊμαράκη να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει ο πρόεδρος της ΝΔ, το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνει:

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του ζητήσει συνάντηση στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής. Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ».



phgh:tromaktiko

Εμπλοκή με τα περιφερειακά αεροδρόμια – Θέλει εγγυήσεις η Fraport




Εμπόδια στην ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων βάζουν οι ίδιοι οι ανάδοχοι παρά το χαμηλό τίμημα. Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, η ολοκλήρωση της...
αποκρατικοποίησης, από την οποία αναμένονται έσοδα 1,234 δισ. ευρώ, είναι στον «αέρα» αφού η γερμανική Fraport ζητεί να της παρασχεθούν αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις για την παραχώρηση, αλλά και δυσκολεύεται να εξασφαλίσει χρηματοδότηση εξαιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Η σύμβαση για την παραχώρηση των αεροδρομίων δεν έχει ακόμη υπογραφεί και αυτό δεν αναμένεται πριν τα τέλη Οκτωβρίου κι αυτό με πολλές πιέσεις. Το πιο σοβαρό όμως είναι ότι δεν θεωρείται σίγουρο ότι θα εισπραχθεί το τίμημα των 1,234 δισ. ευρώ μέσα στο 2015 όπως προβλέπει το Μνημόνιο.

Όπως αποκαλύπτει στο ρεπορτάζ της η Καθημερινή, το τελευταίο διάστημα η Fraport έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει ότι η προσφορά δεν ήταν δεσμευτική και μάλιστα απειλούσε να αποχωρήσει.

Και μάλιστα αναφέρει επίσης ότι αυτό που προσπαθούν να πετύχουν οι γερμανοί είναι να κερδίσουν χρόνο αλλά και παραχωρήσεις από την Ελλάδα.

Κύριος μέτοχος της εισηγμένης στη Φρανκφούρτη Fraport είναι, το γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Εσσης (31,35%), και ακολουθούν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Εσσης (20,2%), η αεροπορική εταιρεία Lufthansa (8,45%), η αυστραλιανή επενδυτική εταιρεία Rare Infrastructure Limited (5,27%) ενώ οι λοιποί μέτοχοι ελέγχουν το υπόλοιπο 34,91%.




phgh:tromaktiko

Αυτόν είχαμε Πρωθυπουργό; Έβρισε, συκοφάντησε, συσκότισε, αδίκησε, τα έκανε παντού μαντάρα



Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τη...
συνολική διακυβέρνησή του αλλά και για την απόφασή του να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εξαπολύει με άρθρο του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

"Η παραίτηση της κυβέρνησης δεν είναι κάποια ευφυής πολιτική πρωτοβουλία. Οφείλεται θεσμικά στο γεγονός ότι η κυβέρνηση απώλεσε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά την διαφοροποίηση μεγάλου αριθμού βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την κεντρική, τελική επιλογή της συνομολόγησης και ψήφισης του "μνημονίου Τσίπρα". Η ομάδα Τσίπρα επιχειρεί όμως με την παραίτηση και τις γρήγορες εκλογές μια δεύτερη πολιτική απάτη, σχεδόν εφάμιλλη αυτής της αντιμνημονιακής εξαπάτησης των προηγούμενων πέντε ετών και κυρίως του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» και του δημοψηφίσματος που ήταν η κορύφωση του τυχοδιωκτισμού και ταυτοχρόνως το τέλος των εύκολων ψεμάτων, με τεράστιο κόστος για την Πατρίδα και τους πολίτες", αναφέρει ο κ. Βενιζέλος.

«Το να «κυβερνά» ο κ. Τσίπρας κοστίζει πολύ ακριβά στη χώρα. Συνεπώς, πολύ καλά έκανε και παραιτήθηκε γιατί προκάλεσε τεράστια ζημιά και η παραμονή του στην εξουσία δεν προδικάζει τίποτα καλό... Συνεπώς η κυβέρνηση ορθότατα παραιτήθηκε γιατί δεν διαθέτει πλέον πλειοψηφία, στερείται νομιμοποίησης και έβλαψε τον τόπο και τον τρόπο σκέψης των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Έβρισε, συκοφάντησε, συσκότισε, αδίκησε. Τα έκανε παντού μαντάρα", γράφει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

"Οι εκλογές θα οδηγήσουν όμως ή σε αδιέξοδο ή στη μόνη λύση που υπηρετεί το εθνικό συμφέρον ενόψει των συνθηκών. Αυτή που προτείνουμε σταθερά ως ΠΑΣΟΚ από το 2012 και επαναλάβαμε προεκλογικά το 2015. Κυβέρνηση συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού...", τονίζεται στο άρθρο.



phgh:tromaktiko

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – Ο ΕΧΘΡΟΣ Τούρκος Δημιουργεί Νέες Εντάσεις στο Αιγαίο…


ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ Ν ΕΧΘΡΟ ΤΟΥΡΚΟ
ALERT – Λίγα 24ωρα μετά τις τουρκικές εκλογές η Τουρκία άρχισε να αυξάνει τις προκλήσεις επιχειρώντας να συντηρήσει κλίμα έντασης σε Αιγαίο και Κύπρο. Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται αντιμέτωπες με συνεχείς προκλήσεις και αμφισβητήσεις της κυριαρχίας τους και τούτο συνδέεται με πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες.
Αυτές οι κινήσεις γίνονται ενώ στην Κύπρο άρχισε νέα διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό, την ίδια ώρα που είναι σαφές πως το μετεκλογικό τοπίο στην Τουρκία συντηρεί μια αβεβαιότητα.
Όπως πληροφορούμαστε, παρόλο που δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα κατά πόσο η τακτική αυτή εντάσσεται στη λογική εξωτερίκευσης της κρίσης ή εάν αξιοποιείται από τους στρατιωτικούς «κενό εξουσίας», είναι προφανές πως αυτές οι προσεγγίσεις δυσκολεύουν τα πεδία συνεννόησης. Την ίδια ώρα, ο τουρκικός κατοχικός στρατός στην Κύπρο, κινείται «αυτόνομα» και πέρα από το κλίμα που διαμορφώνεται στις συνομιλίες. Ένα από τα παραδείγματα είναι και η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Ως γνωστό ο τουρκικός Στρατός απέρριψε ευθέως βοήθεια που είχε προταθεί από την κυπριακή κυβέρνηση. Κι αυτό δεν είναι το μόνο περιστατικό.
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Πρώτον, η πραγματοποίηση κοινής άσκησης Έρευνας και Διάσωσης (NAVTEX εξέδωσε το Κέντρο της Αττάλειας) Τουρκίας-ψευδοκράτους, στις 11-12 Ιουνίου νοτίως της Καρπασίας αλλά και ανοιχτά της Αμμοχώστου. Η άσκηση υπό το όνομα «Μάρτυρας Ανθυπολοχαγός Caner Gönyeli 2015» πραγματοποιήθηκε και στη ξηρά, στην κατεχόμενη δηλαδή περιοχή.
Δεύτερον, η έκδοση νέας NAVTEX που διατηρεί στην περιοχή το σεισμογραφικό σκάφος Barbaros Hayreddin Pasa και τα δυο συνοδευτικά του, μέχρι τις 15 Αυγούστου. Το πλοίο κινείται με βάση τις συντεταγμένες εκτός κυπριακής ΑΟΖ βορείως και δυτικά της Κύπρου.
Τρίτον, εξέδωσε NAVTEX 547/15 για πρόγραμμα υποθαλάσσιων εργασιών πόντισης, ελέγχου καλωδίων από το ιταλικό πλοίο OGS EXPLORA, από τις 15 μέχρι 18 Ιουνίου. Η περιοχή εκτείνεται ανατολικά και νοτιοανατολικά της Ρόδου και νοτίως του Καστελόριζου.
Τέταρτον, προχώρησε σε δέσμευση περιοχής την περίοδο 15 Ιουνίου-31 Δεκεμβρίου 2015 με την έκδοση της NAVTEX 564/15 για επικίνδυνες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το αθηναϊκό Έθνος, η συγκεκριμένη περιοχή που δέσμευσε η Τουρκία περικλείει τον διεθνή εναέριο χώρο μεταξύ Λέσβου, Αϊ-Στράτη, της νησίδας Πιπέρι Αλοννήσου και ανατολικά της Σκύρου. Η δέσμευση γίνεται για ιδιαίτερα μεγάλο διάστημα (από 15 Ιουνίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015) για «επικίνδυνες δραστηριότητες» καθημερινά από τις 5 π.μ. ώς τις 4 μ.μ. με την εξαίρεση των Σαββατοκύριακων και των εθνικών εορτών.
Πέμπτο, στη διάρκεια της άσκησης «Αετός της Ανατολίας 7», η οποία πραγματοποιήθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά στη χώρα, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ισπανίας, του Πακιστάν, της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ, τουρκικά αεροπλάνα παραβίασαν την περασμένη εβδομάδα το FIR Λευκωσίας. Συγκεκριμένα 28 αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Λευκωσίας κατά σε δυάδες.
Όπως αναφέρουν συναφείς πληροφορίες, στην Αθήνα τόσο το υπουργείο Εξωτερικών όσο και το υπουργείο Άμυνας, παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία τις τουρκικές κινήσεις. Όπως συναφώς υποδεικνύεται δεν αποκλείεται η Άγκυρα να θεωρεί ευάλωτη την Ελλάδα λόγω των οικονομικών της προβλημάτων και του γεγονότος ότι η προσοχή είναι επικεντρωμένη στη διαχείριση της κρίσης και στην απόκρουση των πιέσεων που δέχεται και να προσπαθεί να αξιοποιήσει την κατάσταση προς όφελος της. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι πτήσεις εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, με στόχο να προκαλούν αναχαιτίσεις από ελληνικά μαχητικά. Οι επιχειρήσεις αυτές στοιχίζουν λεφτά. Σύμφωνα με το αθηναϊκό Βήμα, οι κινήσεις έχουν τη σημασία τους, αλλά την ίδια στιγμή δεν πρέπει να χαρακτηρίζονται αβασάνιστα ως αποτέλεσμα του εκλογικού αποτελέσματος στην Τουρκία. Εντάσσονται στην πάγια λογική της συνδιαχείρισης του Αιγαίου.
Η είσοδος του τουρκικού πλοίου υποκλοπών «Τσανταρλί» έχει σχέση με την αμφισβήτηση εκ μέρους της Άγκυρας των ελληνικών πεδίων βολής (θέμα που έχει απασχολήσει τις συνομιλίες για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης).
Ηδη υπάρχει από το 2014 κατατεθειμένη προς την Αθήνα η προειδοποίηση ότι αν δεν απενεργοποιηθούν τουλάχιστον δύο εξ αυτών ή δεν περιοριστεί η περίοδος δέσμευσής τους, τότε η Τουρκία θα προχωρήσει στη δημιουργία δικού της, τρίτου, πεδίου βολής. Κώστας Βενιζέλος («ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»)

Κασουλίδης: «Oι στρατοί δεν δίνουν λύση, αλλά δημιουργούν προβλήματα»


kasoulidis
Η ασφάλεια είναι ουσιαστικό, αν όχι το πιο σημαντικό, ζήτημα που αφορά όλους τους Κυπρίους δηλώνει σε συνέντευξη του στον «Κυριακάτικο Φιλελεύθερο» ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σημειώνοντας πως οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να νιώσουν το ίδιοι ασφαλείς όπως και οι Τουρκοκύπριοι.
Ο Υπουργός τονίζει ότι η ασφάλεια είναι το πρώτιστο ζήτημα στο οποίο πρέπει να καταλήξουν οι συνομιλίες. Υποδεικνύοντας, παράλληλα πως τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα τα θέματα ασφάλειας δεν λύνονται μέσω στρατών. «Οι στρατοί δεν μπορούν να δώσουν λύσεις, αλλά δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα, γεγονός που αποδεικνύεται από την ιστορία του Κυπριακού προβλήματος», τονίζει.
Απαντώντας στην κριτική του ΑΚΕΛ και τις προειδοποιήσεις του να μην αναμένεται στήριξή του σε λύση που θα εμπλέξει το ΝΑΤΟ, ο Υπουργός τονίζει: «Στρατοί δεν μπορούν να αποτελέσουν τον παράγοντα που συνθέτει μια ομαλή συμφωνία μεταξύ των Κυπρίων. Το ίδιο ισχύει και για τη χρήση στρατιωτικών οργανισμών όπως είναι το ΝΑΤΟ».
Ο Υπουργός Εξωτερικών σημειώνει πως όταν υπάρξει κατάληξη στις διαπραγματεύσεις το ζήτημα της ασφάλειας θα συζητηθεί και από τις σημερινές εγγυήτριες δυνάμεις και στέλνει σαφές μήνυμα πως η λέξη «βέτο» δεν μπορεί να υπάρχει στην αναζήτηση λύσης του Κυπριακού.
Οσον αφορά το θέμα των εγγυήσεων ο κ. Κασουλίδης υπογραμμίζει πως είναι ανενεργές από το 1974. Οι συνθήκες εγγυήσεως, σημειώνει, εγγυούνται την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, όμως μετά την εισβολή και την κατοχή οι εγγυήτριες δυνάμεις δεν επιτέλεσαν το καθήκον τους και απώλεσαν το ρόλο τους.
Σε ότι αφορά το περιουσιακό, ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι έχει γίνει πολλή δουλειά αλλά χρειάζεται άλλη τόση για να μπορέσουν να απαντηθούν με λεπτομέρεια όσα τα ζητήματα και η εικόνα να κριθεί στο σύνολό της. Σημειώνει την αναγνώριση του δικαιώματος της ιδιοκτησίας και στέκεται στη θεραπεία του. Αναφέρει ότι οι περιπτώσεις ελληνοκυπρίων χρηστών και τουρκοκυπρίων χρηστών θα εξεταστούν στην ίδια βάση.

Ελλάδα-Τουρκία στην δίνη πολιτικής αστάθειας! Οι κίνδυνοι


Ελλάδα και Τουρκία, για διαφορετικούς λόγους, βυθίζονται στην δίνη μιας πολυεπίπεδης εσωτερικής πολιτικής κρίσης.
Οικονομική για την Ελλάδα, εθνοφυλετική και γεωθρησκευτική για την Τουρκία. Ενδεικτικό της εσωτερικής πολιτικής αστάθειας είναι ότι και οι δύο γειτονικές χώρες οδεύουν σε πρόωρες Βουλευτικές εκλογές, για δεύτερη φορά, μέσα στο 2015! Πρόκειται για «ομοιότητες», αλλά με αντίθετο πρόσημο, που σαφώς επιδεινώνουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Η Τουρκία είναι «ο μεγάλος ασθενής», σε μια υψίστης γεωστρατηγικής αξίας γεωγραφική περιοχή , που περιλαμβάνει τη Βόρεια Αφρική (Λιβύη), την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, την Αραβική Χερσόνησο, την Κασπία, τα Βαλκάνια και εκτείνεται μέχρι την Ουκρανία. Πρόκειται για μια φλεγόμενη περιοχή, όπου οι ένοπλες συγκρούσεις κλιμακώνονται, ο πόλεμος ενεργειακών συμφερόντων κορυφώνεται και ο ανταγωνισμός των υπερδυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.) για αύξηση της πολιτικής και στρατιωτικής τους επιρροής, γίνεται ολοένα και πιο σκληρός και ίσως να αποδειχτεί και τραγικά απρόβλεπτος κατά την εξελικτική του πορεία.
Αναμφίβολα, τα όσα συμβαίνουν, είτε στο εσωτερικό, είτε στα σύνορα της Τουρκίας, αφορούν άμεσα την Ελλάδα και την Κύπρο. Η δράση των Κούρδων της Τουρκίας, είτε ως νόμιμο πολιτικό κόμμα που εκπροσωπείται στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, είτε το ένοπλο κίνημα του ΡΚΚ με τις διασυνδέσεις του με τους ομοεθνείς του Κούρδους της Συρίας και του Ιράν, διαμορφώνουν συνθήκες εμφύλιας σύγκρουσης στην Τουρκία , με ορατό το ενδεχόμενο του εδαφικού ακρωτηριασμού της. Οι Κούρδοι αξιώνουν από την Κυβέρνηση της Άγκυρας, επίσημη αναγνώριση της εθνικότητάς τους ως συνιδρυτών της Τουρκικής Δημοκρατίας και την εισαγωγή της κουρδικής γλώσσας στα σχολεία.
Επίσης, η πολιτική των Τ. Ερντογάν και Α. Νταβούτογλου, με αιχμή την ανατροπή του προέδρου της Συρίας Άσαντ, τη συνεργασία αρχικά με τους τζιχαντιστές του ISIL, την καταστολή του αιτήματος των Κούρδων για αυτοδιάθεση στις κουρδικές περιοχές και την ανακήρυξη ανεξάρτητου κράτους του Κουρδιστάν, καθώς επίσης και τις πιέσεις τους για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στον εμφύλιο στη Συρία παρέχοντας στήριξη στους αντικαθεστωτικούς (συμπεριλαμβανομένων και των τρομοκρατικών οργανώσεων ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ και ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ), έχει αποτύχει οικτρά.
Το εντυπωσιακό είναι ότι, το κίνημα των σουνιτών τζιχαντιστών του ISIL, που μέχρι πρότινος υποστηριζότανε από την Άγκυρα , αξιολογείται από τις ΗΠΑ, ως μείζονα απειλή για τη Δύση. Οι αμερικανοί υποχρέωσαν την Τουρκία να εμπλακεί στον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών. Όμως, οι μόνοι που πολεμούν σκληρά κατά των τζιχαντιστών είναι οι πιο πιστοί σύμμαχοί των αμερικανών στην περιοχή, οι Κούρδοι, τους οποίους όμως καταδιώκει η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας. Η ορατή απειλή της περιφερειακής αστάθειας λόγω της Τουρκίας, έχει ήδη ενεργοποιήσει τους διεθνούς οργανισμούς.
Διαμελισμός της Τουρκίας
«Το ΙSIL ελέγχεται από πράκτορες της ΜΙΤ και ο Μ.Ομπάμα απείλησε την Τουρκία με διαμελισμό εάν προχωρήσει τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου και δεν εγκαταλείψει τους ισλαμιστές του ISIL στην Συρία και το Ιράκ» αναφέρει σε εκτενές άρθρο του ο ανεξάρτητος Γάλλος αναλυτής Τιερί Μεισάν, που είναι αυθεντία σε θέματα κατασκοπείας, γεωπολιτικής και διπλωματίας. «Η Τουρκία εξελίχτηκε σε πυριτιδαποθήκη. Θα ήταν αρκετή μια σπίθα για να εκραγεί ένας εμφύλιος πόλεμος που κανείς δεν θα μπορέσει να σταματήσει και που θα καταστρέψει μόνιμα τη χώρα. Η Τουρκία βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της κατάρρευσης», επισημαίνει ακόμη ο Τιερί Μεισάν στην γεωστρατηγική ιστοσελίδα που διατηρείhttp://www.voltairenet.org.
Επίσης δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου , που στηρίζονται σε έκθεση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρουν, ότι το ΡΚΚ έχει δημιουργήσει ήδη πυρήνες ομάδων διενέργειας βομβιστικών επιθέσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας όπως την Άγκυρα, τη Κωνσταντινούπολη, τη Προύσα και τη Σμύρνη, μεταφέροντας έτσι το πεδίο μάχης από τις κουρδικές περιοχές της Νοτιοανατολικής Τουρκίας στις τουρκικές μεγαλουπόλεις.
«Ανάμειξη» της Ελλάδας
Το Κουρδικό, η αδυναμία του Ισλαμικού κόμματος ΑΚΡ να σχηματίσει αυτοδύναμη Κυβέρνηση και το κίνημα του ISIL, αυξάνουν την πολιτική επιρροή των Τούρκων εθνικιστών και συνεπώς, εμβαθύνουν την διεκδικητική και επεκτατική πολιτική της Τουρκίας σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα ελληνικά συμφέροντα θα πληγούν από μια πιθανή έξαρση του τουρκικού εθνικισμού, τη δημιουργία ενός αισθήματος ανασφάλειας, μέσω μιας αναμενόμενης απόπειρας εξαγωγής της κρίσης. Η Τουρκία προβάλλει έντυνα κυριαρχικές αξιώσεις στο Αιγαίο κα την Κύπρο. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα επιδεινωθούν και με την αυξανόμενη ροή προσφύγων στην ελληνική επικράτεια από την Τουρκία. Η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει στην στρατιωτικοποίηση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων, που για την υπερχρεωμένη Ελλάδα συνεπάγεται υποχρεωτική αύξηση των δαπανών για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, με δραματικές όμως συνέπειες, για την πορεία της «καχεκτικής» Ελληνικής Οικονομίας.
Αλλά υπάρχει και μία ακόμη παράμετρος που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τη Ελληνική Κυβέρνηση και ειδικά από τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών. Είναι η υπόγεια τακτική ακραίων εθνικιστικών κύκλων με πρόσβαση στο Ισλαμικό Κόμμα (ΑΚΡ), που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελλάδας στα εσωτερικά της Τουρκίας.
Ο αρθρογράφος στην εφημερίδα Zaman και καθηγητής πολιτικών επιστημών στην πανεπιστήμιο της Άγκυρας, Gökhan Bacık, επισημαίνει σε άρθρο του, ότι κάποιοι προσπαθούν να επαναφέρουν στην δημοσιότητα παλιούς ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους η Ελλάδα… εξάγει «τρομοκρατία» στην Τουρκία.
Επίσης, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Türkiye δημοσίευσε ένα άρθρο, (11/8), σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της γνώστης τουρκικής αριστερής οργάνωσης DHKP-C. Κάποιες από αυτές τις επιθέσεις αποδίδονται σε τρομοκράτες που υποτίθεται ότι έχουν εκπαιδευτεί σε μυστικά στρατόπεδα στην Ελλάδα, από όπου μπήκαν στην Τουρκία, για να διοργανώσουν σαμποτάζ και άλλες τρομοκρατικές επιχειρήσεις.
Καταλήγοντας, η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να λάβει τα αναγκαία μέτρα, διότι, «δεν αποκρούει κανείς τον ισχυρότερο μόνο όταν του επιτεθεί, αλλά παίρνει και μέτρα εναντίον του, προκειμένου να αποτρέψει την επίθεση» (Θουκυδίδης, Ιστορία κεφ Ζ, στ. 17-18).
Του Χρήστου Καπούτση, onalert

Η λυκοφιλία της Τουρκίας προς την Ελλάδα και το μέλλον της Κύπρου


greece-turkey-cyprus
Ένα από τα πλέον καυτά προβλήματα στον νότιο ευρωπαϊκό χώρο με τεράστιες ανθρωπιστικές, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις είναι η πρωτοφανής ροή μεταναστευτικών ρευμάτων από τη Β. Αφρική και την Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ως γνωστό, η Ιταλία και η Ελλάδα τραβούν το κουπί του προβλήματος, ενώ οι υπόλοιπες χώρες σφυρίζουν αδιάφορα. Η Ιταλία δέχεται ρεύματα που ξεκινούν από αριθμό αφρικανικών χωρών και τη Συρία, ενώ η Ελλάδα σχεδόν αποκλειστικά από την Τουρκία.
Περίπου 224.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στην Ευρώπη διαπλέοντας τη Μεσόγειο από τις αρχές του έτους, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ύπατη Αρμοστεία αναφέρει ότι έχουν καταμετρηθεί 98.000 πρόσφυγες στην Ιταλία και 124.000 στην Ελλάδα, με βάση στοιχεία που είχε στη διάθεσή της μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Επίσης ομολογεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ότι πάνω από 600 μετανάστες έρχονται στην Ελλάδα κάθε μέρα από την Τουρκία.
Ειδικά λοιπόν για την Ελλάδα, οι πρόσφυγες διασχίζουν το Ανατολικό Αιγαίο από την Τουρκία μέσα σε μικρές μη αξιόπλοες βάρκες και φουσκωτά. Αποβιβάζονται σε έως και 15 διαφορετικά ελληνικά νησιά ή διασώζονται από την ελληνική Ακτοφυλακή. Οι μεγαλύτερες αφίξεις είναι στα νησιά της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου και στα Δωδεκάνησα, ιδίως στην Κω και τη Λέρο. Μικρότεροι αριθμοί προσφύγων έχουν επίσης διασχίσει και τα χερσαία σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στον Έβρο. Πάνω από το 90% των αφίξεων προέρχεται από χώρες προσφυγικών πληθυσμών όπως η Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Σομαλία και η Ερυθραία.
Το αποτέλεσμα περιγράφεται από τα μέσα ενημέρωσης ως τραγικό από ανθρωπιστική πλευρά, αλλά και ως εξαιρετικά επικίνδυνο από πολιτικής λόγω πιθανής σχετικά εύκολης διείσδυσης φασιστοειδών του Ισλαμικού Κράτους προς την Ελλάδα, που η Τουρκία εντέχνως υποθάλπει και εξάγει για μελλοντικές ενέργειες αποσταθεροποίησης και πιθανής ακόμα γεωγραφικής κερδοφορίας σε Αιγαίο και Θράκη. Όσο κι αν αυτά ακούγονται σενάρια συνωμοσίας, μόνο πολιτικά νήπια -που ειρήσθω εν παρόδω έχουμε αρκετά τόσο στον ελληνικό όσο και στον κυπριακό χώρο- αδυνατούν να αντιληφθούν, αν και μάλλον το αντιλαμβάνονται, αλλά η ακιντζίαση που πρόσφατα τους έχει κτυπήσει κατακέφαλα δεν τους αφήνει να το παραδεχτούν.
Πώς περιγράφεται η κατάσταση στην Ελλάδα στα ΜΜΕ; Ενδεικτικά ως ακολούθως: «Σε κεντρικό δρόμο της πόλης της Κω οι χιλιάδες μετανάστες έχουν στήσει σκηνές – Μηνύματα απόγνωσης και αγωνίας από κατοίκους και επιχειρηματίες – Νέες καραβιές φτάνουν κάθε μέρα στο νησί».
«Όλα αυτά τα «δρομολόγια» ξεκινούν από τις ακτές της Τουρκίας! Ο Ερντογάν πρωτοστατεί στην παροχή βοήθειας στους τζιχαντιστές για άλωση της Ευρώπης».
«Η Ευρώπη δέχεται εισβολή αθώων ανθρώπων, που χρησιμοποιούνται εν αγνοία τους για να εξυπηρετήσουν τους σχεδιασμούς αποσταθεροποίησης όλης της Μεσογείου. Μεταξύ τους ευρίσκονται οι φασίστες τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους».
«Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας Eurojust της ΕΕ, οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους περνούν στην Ευρώπη λαθραία μέσω των θαλάσσιων συνόρων του Νότου, κρυμμένοι ανάμεσα στους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, των οποίων η έλευση αποτελεί πλέον καθημερινή ρουτίνα για τις Αρχές που τους περισυλλέγουν στα ναυάγια και στις ακτές της Μεσογείου».
«Το ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί πλοία για τους ανθρώπους του που θέλει να στείλει στην Ευρώπη, αφού η Ευρωπαϊκή Αστυνομία δεν γνωρίζει ποιος είναι τζιχαντιστής και ποιος όχι, και τους βλέπουν όλους με την έννοια του «πρόσφυγα»».
Από τα λίγα ενδεικτικά που προαναφέρθηκαν, φαίνεται πεντακάθαρα ότι η Τουρκία δεν έχει μπέσα, ουδόλως προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση στα παράλιά της. Σιγά τώρα που δεν μπορεί με το αστυνομικό και στρατιωτικό της μηχανισμό να ελέγξει τη συγκέντρωση χιλιάδων προσφύγων σε μερικά μόνο λιμανάκια ή συγκεκριμένους ορμίσκους, δεν έχει πρόθεση για να συνεργαστεί με τον δυτικά της ευρισκόμενο κόσμο, και ασφαλώς αυτή η τελευταία παραδοχή περιλαμβάνει και την Κύπρο. Δεν είναι θέμα ούτε Ακιντζί, ούτε Ερντογάν. Δεν είναι θέμα προσώπων. Το τέρας του φασιστικού θρησκευτικού και επεκτατικού φανατισμού που το τουρκικό κατεστημένο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος δεν ελέγχεται ούτε με ζεμπεκιές, ούτε με χαζοχαρούμενα χαμόγελα προς εδραίωση μιας δήθεν αγαθής φιλίας.
Κανένας, μα κανένας δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι αύριο, με οποιαδήποτε λύση τύπου ΔΔΟ δεν θα στείλει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η Τουρκία και με βάση σχεδίου μερικές χιλιάδες πρόσφυγες (πιθανώς και μερικούς «αγαθούς», αλλά στα σίγουρα και ισλαμοφασίστες) με όλα τα πιθανά επακόλουθα… Μήπως την εμπόδισαν οι αφελείς σφικτοαγκαλιασμοί της Αθήνας;
Ναι, είναι θέμα εμπιστοσύνης, και κανένας διαμεσολαβητής -όσο «αγαθός» και αν είναι-, κανένας μηχανισμός ή κράτος της ΕΕ, κανένας γίγαντας του μεγέθους των ΗΠΑ και Ρωσίας δεν είναι διευθετημένος σε μια ζυγαριά μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου να υποστηρίξουν την Κύπρο. Δεν είναι θέμα μιζέριας ή ότι δεν επιθυμούμε λύση του Κυπριακού. Λύση με την Τουρκία να ελέγχει τη ζωή μας δεν θέλουμε!
Κώστας Παπασταύρος, philenews

Που πήγαν τα υποβρύχια της Βόρειας Κορέας;


north_korea_ypovryhio
Η Βόρεια Κορέα διπλασίασε τη δύναμη πυροβολικού της και η πλειοψηφία των υποβρυχίων της φαίνεται να είναι μακριά από τις βάσεις τους, δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος της Νότιας Κορέας, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω συνεχιζόμενων συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών για τη συνοριακή κρίση. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, περισσότερα από 50 υποβρύχια της Βόρειας Κορέας είναι έξω για επιχειρήσεις.
«Το εβδομήντα τοις εκατό των υποβρυχίων της Βόρειας Κορέας έφυγαν από τις βάσεις τους και οι θέσεις τους δεν έχουν επιβεβαιωθεί», είπε, προσθέτοντας ότι η Πιονγιάνγκ έχει συνολικά περίπου 70 υποβρύχια. Για να καταλήξει: «Είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση».
Εν τω μεταξύ, το Yonhap ανέφερε ότι έξι Νοτιοκορεάτικα μαχητικά αεροσκάφη επέστρεψαν στη βάση τους νωρίτερα από το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα, από τις στρατιωτικές ασκήσεις Red Flag Αλάσκα. Τα F-16 είχαν αρχικά προγραμματιστεί να επιστρέψουν αργότερα αυτή την εβδομάδα.



PHGH:http://hellasforce.com/

ΕΛΛΑΔΑ… ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015… ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ…


Ζητείται επειγόντως Εθνικός Ψυχίατρος!!


ΨΥΧΙΤΡΟΣΤο να φτιάξεις από το ¨εσωτερικό σου¨ έναν αντίπαλο με την συναίνεσή του και να πετά ο ένας στον άλλο πέτρες ώστε , να παρουσιάσεις την κατάσταση που δημιούργησες ως αιτία για εκλογική αναμέτρηση … ξεπερνά κάθε φαντασία .
Το να ζητάς από την κοινωνία να εγκρίνει ¨την φυλάκισή της ¨ , αμέσως μετά που την έδεσες χειροπόδαρα με το πλέον ( κατά πολλούς ) επώδυνο μνημόνιο , 3ο στη σειρά … μοιάζε με το να λες συγνώμη σε αυτόν που μόλις σκότωσες .
Αλλά όχι μόνο αυτά ….
Πώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι η Ελληνική κοινωνία θα βιώσει την 5η εκλογική αναμέτρηση σε διάστημα λίγων μηνών; …. ότι παρ όλες αυτές τις εκλογικές αναμετρήσεις η κατάσταση στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία είναι η πλέον χειρότερη;
Ποια απόφαση θα κληθεί ο λαός να λάβει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση όταν, πριν μερικές ημέρες το 73% των βουλευτών που τον εκπροσωπεί , αποφάσισαν ήδη για το μέλλον του;;…. ρωτώντας τον εκ των υστέρων;;;
Γιατί το 62% ….του δημοψηφίσματος που φώναξε ΟΧΙ σε άλλη λιτότητα , να εμπιστευτεί πάλι την εκπροσώπηση του στην συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών που είπαν ΝΑΙ σε ένα ακόμα μνημόνιο;
Γιατί οι εκλογές αυτές δεν έγιναν πριν την δέσμευση της χώρας με το τρίτο μνημόνιο;
Αφού συνεργάστηκαν στην ψήφιση του μνημονίου τα 5 από τα 7 κόμματα της Βουλής , γιατί αναζητούν πάλι συμμαχίες ; …. με ποιους ;;
Δεν έχουν τέλος οι παραλογισμοί στο πολιτικό μας σύστημα .
Γιατί άραγε ;;
Απλά , όλο αυτό το συνονθύλευμα πολιτικών ανακατατάξεων που δηλώνει αδυναμία να μας βγάλει από το αδιέξοδο προσπαθεί ένα και μόνο ένα πράγμα … να διαχειρίζεται την από καιρό πραγματοποιηθείσα πτώχευση της χώρας , ώστε να συνεχίζει να έχει λόγους ύπαρξης .
Είναι σοκαριστικό να συνειδητοποιησουμε ότι ως κοινωνία¨ είμαστε στην εντατική ¨ και κάποιοι απειλούν να μας κλείσουν το οξυγόνο .
Είναι σοκαριστικό να συνειδητοποιησουμε ότι , μας έχουν μετατρέψει σε καταναλωτικά προϊόντα , αφου μας αναγκάζουν να καταναλώνουμε αυτά που εκείνοι παράγουν .
Είναι σοκαριστικό να συνειδητοποιησουμε ότ , είμαστε μια οικονομική αποικία , χωρίς ίχνος οικονομικής αυτονομίας
Είναι σοκαριστικό να συνειδητοποιησουμε ότι, το μόνο που μας έμεινε είναι να πουλάμε τα υπάρχοντά μας για να ζήσουμε … λίγο ακόμα .
Όλο αυτό το παρατεταμένο οικονομικό αδιέξοδο έχει «τρελάνει »το πολιτικό σύστημα , στο οποίο το μόνο που του έμεινε είναι …. να κάνει κύκλους γύρω από τον εαυτό του.
..και εδώ θα το ξαναπούμε . Η μόνη λύση είναι να προσπαθήσουμε όλη μαζί να «σπάζουμε » τους πολιτικούς συσχετισμούς στην ΕΕ που εξυφαίνουν και κατευθύνουν την κατάσταση που βιώνουμε
ΑΦΟΥ αποφασίσαμε να ζήσουμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης , θα πρέπει να την αλλάξουμε … για να αλλάξει η μοίρα μας .
ΜΠΟΡΟΥΜΕ;;
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ



phgh:http://hellasforce.com/

ΟΙ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ


Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη.
«Δεν μπορούμε να «χωνέψουμε» παραπάνω ξένους, γιατί θα υπάρξει στις πόλεις μας ανεξέλεγκτη βία και φόνοι.»
Γερμανός Καγκελάριος, HELMUT SCHMIDT, το 1981 σε μια συνεδρίαση του DGB στην Γερμανία. Σκεφτείτε τι θα έλεγε σήμερα !
Όταν περάσεις την σύνορα της Βορείου Κορέας παράνομα, σε τιμωρούν με 12 χρόνια δουλειά σκλαβιάς.
Όταν περάσεις τα ιρανικά σύνορα παράνομα, θα σε φυλακίσουν απεριόριστο χρονικό διάστημα.
Όταν περάσεις τα αφγανικά σύνορα παράνομα, σε εκτελούν εν ψυχρώ.
Όταν περάσεις στην Σαουδική Αραβία τα σύνορα παράνομα, επίσης σε φυλακίζουν για απεριόριστο χρονικό διάστημα.
Όταν θελήσεις να περάσεις τα κινέζικα σύνορα παράνομα, πολύ πιθανόν θα χαθούν για πάντα τα ίχνη σου.
Όταν περάσεις παράνομα τα σύνορα στην Βενεζουέλα, σε ονομάζουν spy και σαν κατάσκοπος πλέον η ζωή σου κρέμεται από μια κλωστή.
Όταν περάσεις στην Κούβα τα σύνορα παράνομα, επίσης σε παλουκώνουν αμέσως μέσα στην φυλακή.
Τι γίνεται σήμερα όταν περάσεις τα ελληνικά σύνορα παράνομα; Βαπτίζεσθε πρόσφυγας και τρέχουν όλοι να σε εξυπηρετήσουν, να σου εξασφαλίσουν τα απαραίτητα με δημόσιες δαπάνες την ίδια ώρα που η χώρα περνά την μεγαλύτερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας της.
Άραγε αυτή θα είναι η Ελλάδα μετά από λίγα χρόνια με όλο αυτό τον παράνομο όγκο που εισρέει ανεξέλεγκτα και που στο προσεχές μέλλον θα πάρει τις διαστάσεις άνθρωποθύελλας οργανωμένη από ξένα κέντρα με κύριο στόχο την πολτοποίηση του ελληνικού λαού και όχι μόνο ;
Ποιος θα μας σώσει από αυτή την σύγχρονη ανεπανάληπτη για την ελληνική ιστορία εισβολή ;


phgh:http://hellasforce.com/

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός – Οι Έλληνες γονάτιζαν και Ορκίζονταν στο ράσο του για τη Λευτεριά της Πατρίδος!


agios_kosmas_aitolos
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
1. Αύριο, αδελφοί μου χριστιανοί, 24 του μηνός Αυγούστου, η αγία μας Εκκλησία εορτάζει ένα μεγάλο άγιο, ιδιαίτερα αγαπητό σε μας τους Έλληνες. Αύριο εορτάζουμε τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι, αν δεν υπήρχε ο άγιος αυτός, δεν θα είχαμε ελεύθερη πατρίδα.
Οι Έλληνες γονάτιζαν στον άγιο και ορκίζονταν στο ράσο του ότι θα παλέψουν για την λευτεριά της πατρίδος και ζητούσαν την ευχή του γι᾽ αυτήν. Καί ο άγιος Κοσμάς με τα κηρύγματά του άναβε την θράκα και γινότανε φωτιά και ανόρθωνε την αποσταμένη ελπίδα λέγοντας στους υπόδουλους Έλληνες, ότι «θάρθει το ποθούμενο», η λευτεριά δηλαδή του τόπου μας.
2. Ο άγιος, αδελφοί μου, καταγόταν από την Αιτωλία, αλλά πήγε νωρίς στο Άγιον Όρος και ασκήτευε εκεί. Εκεί όμως άκουγε για την μεγάλη ζημιά που πάθαιναν από τους Τούρκους οι αδελφοί του σκλαβωμένοι Έλληνες, γιατί αλλαξοπιστούσαν χωριά ολόκληρα με τον παπά τους μαζί!… Πονούσε ο άγιος Κοσμάς ακούγοντας στο αγιορείτικο κελλί του αυτά τα κακά μαντάτα και πήρε την μεγάλη απόφαση να φύγει, να πετάξει από το Άγιον Όρος· και σαν πουλί να ανεβαίνει σ᾽ όλα τα δένδρα – τις πόλεις και τα χωριά – της πατρίδος μας και να κηρύττει το γλυκό τραγούδι ΧΡΙΣΤΟΣ και ΕΛΛΑΔΑ.
3. Δεν έχω τον χρόνο, αδελφοί μου, να σας πω για το κήρυγμα του αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Τούτο μόνο λέγω εδώ. Ήταν κήρυγμα απλό μεν, σαν εκείνο το κήρυγμα των ψαράδων της Γαλιλαίας, αλλά κήρυγμα κατηχητικό, δογματικό, σαν εκείνο το κήρυγμα των αγίων Πατέρων, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Γρηγορίου του Παλαμά. Ναί! Το κήρυγμα του αγίου Κοσμά του Αιτωλού, παρά την απλότητά του, περιείχε βαθειές θεολογικές έννοιες, τις οποίες διαβάζουμε στα συγγράμματα των αγίων Πατέρων. Καί εδώ είναι το μεγαλείο του αγίου ιεροκήρυκα Κοσμά του Αιτωλού: Ότι την θεολογία της Εκκλησίας μας την απλοποιούσε, την «ζύμωνε», και την πρόσφερε σαν ζεστό και γευστικό καρβέλι στον λαό. Ας το πούμε, γιατί δεν αντέχουμε να μην το πούμε: Πολλά από τα σημερινά ακουόμενα κηρύγματα, και μορφωμένων τάχα ιεροκηρύκων, αν τα στίψεις, δεν θα βγάλεις λίγο θεολογικό ζωμό. Έτσι, είχε δίκιο ο Σπέρτζον – ο επηρεασμένος από τον δικόν μας Χρυσόστομο – που έλεγε ότι «το καλύτερο έργο που έχουν να κάνουν μερικοί ιεροκήρυκες, είναι να κλείσουν το στόμα τους»!!!
4. Το κήρυγμά του ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και όλο τον ιεραποστολικό του βίο και την μοναχική του βιοτή, την σφράγισε με το μαρτυρικό του αίμα. Τον έπνιξαν οι Τούρκοι και τον πέταξαν πέρα εκεί στον Αώο ποταμό. Ήταν αυτό η προσευχή του αγίου, την οποία έλεγε καθημερινά: «Χριστέ μου – έλεγε – κάνε με να χύσω το αίμα μου για την αγάπη σου, όπως και Εσύ έχυσες το Αίμα Σου για την αγάπη μου».
5. Χριστιανοί μου, στα χρόνια μας έχουμε ανάγκη από έναν ιερομόναχο Κοσμά Αιτωλό. Άγιο και ταπεινό σαν κι αυτόν, μορφωμένον θεολογικά σαν κι αυτόν, με θερμό το ιεραποστολικό πνεύμα όπως εκείνος και με πόθο μαρτυρίου, σαν τον δικό του. Είναι αλήθεια ότι είμαστε πολλοί κληρικοί στην πατρίδα μας, και μορφωμένοι μάλιστα κληρικοί. Αλλά, ας το ομολογήσουμε ταπεινά, ότι, αν μας στίψεις όλους, δεν θα κάνουμε ούτε λίγες αγνές σταγόνες από τον ιδρώτα και το αίμα του αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Ας έχουμε την ευχή του και ας βοηθήσει και τώρα, από εκεί που είναι, την πατρίδα μας να ελευθερωθεί από τις αλυσσίδες των προβλημάτων της, όπως τότε, στα χρόνια του, την βοήθησε να ελευθερωθεί από τα τούρκικα σχοινιά.
Με πολλές ευχές,
† Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας



phgh:http://hellasforce.com/

Οι (αριστερο-μνημονιακές) αλλαγές στις συντάξεις… Καλή δύναμη σε όλους…

Μπαράζ ανατροπών έρχεται στις συντάξεις, καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού, ενώ προβλέπεται μεγαλύτερο «πέναλτι» για όσους αποχωρούν πρόωρα.
Επίσης, από τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου θα υπάρξει μεγαλύτερη εισφορά για υγειονομική περίθαλψη. Παράλληλα, το Φθινόπωρο θα κριθεί και η «τύχη» της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, καθώς θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή αν δεν βρεθούν στο ενδιάμεσο ισοδύναμα μέτρα.
Δείτε όλες τις αλλαγές που μπαίνουν σε ισχύ:
1. Αυξάνεται η ποινή σε όσους επιλέγουν την πρόωρη έξοδο
Η έξτρα περικοπή θα είναι 10% και θα διαρκεί μέχρι να φτάσει ο ασφαλισμένος το όριο της πλήρους συνταξιοδότησης (δηλαδή, μάξιμουμ για μία πενταετία). Πλέον προστίθεται ένα επιπλέον 10%, με αποτέλεσμα συνολική η μείωση για όποιον αποχωρεί πέντε έτη νωρίτερα να είναι 40% (ή 32,5% για δημοσίους υπαλλήλους που κλείδωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010).
2. Με μεικτό τρόπο θα υπολογίζονται οι συντάξεις
Για το τελικό ποσό λαμβάνονται υπόψη τα εξής:
Τμήμα της σύνταξης που αντιστοιχεί στον χρόνο ασφάλισης έως 31 Δεκεμβρίου 2010 υπολογίζεται με τις διατάξεις που ίσχυαν. Δηλαδή με ποσοστό αναπλήρωσης στις συντάξιμες αποδοχές 80% για τα έτη μέχρι 2007 και 72% για τα έτη 2009-2010 επί τα 35α που έχουν συμπληρωθεί μέχρι το τέλος του 2010.
Τμήμα της σύνταξης που αντιστοιχεί στον χρόνο ασφάλιση από 1ης Ιανουαρίου 2011 έως την ημερομηνία εξόδου και υπολογίζεται με τους νέους συντελεστές των νόμων 3863 και 3865/2010. Επίσης όλοι οι εν λόγω ασφαλισμένοι δικαιούνται τμήμα της Βασικής Σύνταξης. Από το άθροισμα αυτών των ποσών θα προκύψει το τελικό ποσό της σύνταξης.
Οι αλλαγές ισχύουν αναδρομικά και για όσους άνοιξαν την πόρτα εξόδου μετά την 1η Ιανουαρίου και μέχρι τώρα είχαν περιοριστεί στην προσωρινή σύνταξη.
3. Σημαντική αλλαγή έρχεται σε όσους θέλουν να αποχωρήσουν με λίγα χρόνια ασφάλισης και οι εισφορές τους βασίζονταν σε χαμηλές αποδοχές, ενώ μεγάλοι χαμένοι είναι και όσοι έχουν διαδοχική ασφάλιση και έχουν λίγα ένσημα στον συμμετέχοντα φορέα, με συνέπεια το εν λόγω τμήμα να υπολογίζεται με τα κατώτατα όρια.
Σύμφωνα και με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης, το νέο κατώτατο όριο που θα χρησιμοποιείται για τους υπολογισμούς της σύνταξης για τον χρόνο από 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά θα είναι στα 392 ευρώ, σε αντίθεση με το κατώτατο όριο των 486 ευρώ που χρησιμοποιείτο έως σήμερα. Έτσι πέραν του ότι με τη νέα ρύθμιση το ποσό των κατώτατων ορίων θα χορηγείται με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας το ποσό αυτό θα είναι κατά 90 ευρώ περίπου χαμηλότερο.
Το μέτρο αυτό θίγει ιδιαίτερα τις μητέρες ανηλίκων που έφευγαν από το ΙΚΑ με μειωμένη σύνταξη, καθώς από τα 600 ευρώ κατά μέσο όρο θα περιοριστούν στα 320 με 340 ευρώ.
4. Υπολογισμός των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων με τις αποδοχές του 2011
Για ακόμη έναν χρόνο ο υπολογισμός της σύνταξης των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνεται με τις συντάξιμες αποδοχές που είχαν τον Οκτώβριο του 2011 και όχι τις σημερινές ή αυτές που λαμβάνουν τα τελευταία χρόνια με βάση το ενιαίο μισθολόγιο. Έτσι ακόμη και στις περιπτώσεις που υπάλληλος έχει λάβει μισθολογική αύξηση μέσω κλιμακίου την τελευταία τετραετία, αυτό δεν θα λαμβάνεται υπόψη.
5. Αύξηση των κρατήσεων για υγειονομική περίθαλψη
Οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη, θα πάνε στο 6% στην κύρια σύνταξη και στο 6% στην επικουρική σύνταξη, από τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου ενώ σε τρεις ισόποσες δόσεις θα μοιραστούν τα αναδρομικά για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, καθώς το μέτρο ισχύει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.


phgh:http://hellasforce.com/

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Γέμισε η Ελλάδα με Ευρωπαίους κατασκόπους

samoskataskoposs
Τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθη  στο Καρλόβασι, ένας Πολωνός 22 ετών από αστυνομικούς της περιοχής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπεία. Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα που έκανε η αστυνομία, το προηγούμενο απόγευμα, ο Πολωνός κατάσκοπος είχε φωτογραφήσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Πυθαγορείου της Σάμου.
Στην κατοχή του βρέθηκε μια φωτογραφική μηχανή (με ψηφιακό υλικό που κατασχέθηκε), μία κάρτα αποθήκευσης και ένας φωτογραφικός φακός. Πληροφορίες λένε πως ο Πολωνός έγινε αντιληπτός από στρατιωτικό προσωπικό μονάδων και έτσι μπήκε υπό παρακολούθηση, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.



phgh:voice news

Αυτός είναι ο ΤΡΟΜΟΣ των Η.Π.Α.

lider
Ανησυχία κυριαρχεί στην Βορειο Ατλαντικη συμμαχία (ΝΑΤΟ) καθώς ο συνεχής εκσυγχρονισμός της Ρωσίας προκαλεί εκνευρισμό τόσο στο Πολιτικό όσο και στο στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας.
Οι Η.Π.Α προχώρησαν στην διεξαγωγή της άσκησης "Swift Responce 15", στην οποία έγινε η μεγαλύτερη συγκέντρωση αερομεταφερώμενων μονάδων απο την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, σαν μια προσπάθεια να κάνουν αισθητή την παρουσία της συμμαχίας και των Η.Π.Α. στην ευρώπη και να δώσουν το μήνυμα στην Ρωσία πως η Ευρώπη είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει άμεσα την οποιαδήποτε απειλή.
Το γεγονός όμως πως η Ρωσία προχωρά στην κατασκευή καταστροφέων τύπου Lider (Leader) προκαλεί πονοκεφάλους στους στρατιωτικούς αναλυτές και εμπειρογνώμονες της Συμμαχίας καθώς αναρρωτιούνται αν μπορεί η Ρωσία να αποκταστήσει την άιγλη και την δύναμη της παλαιλας ΕΣΣΔ.
Το Ρωσσικο Ναυτικό ανακοίνωσε πως απο το 2019 θα αρχίσει την ναυπήγηση των νέων καταστροφέων τύπου lider, όπως δήλωσε ο Ναυτικός Διοικητής, Ναύαρχος Victor Chirkov.
Tα σκάφη τύπου Lider έχουν εκτόπισμα 17.500 τόνους, μήκος 200 μέτρα και πλάτος 20 μέτρα. Είναι εξοπλισμένα με 60 πυράυλους κατά πλοίων Τύπου Cruise, 128 αντιεροπορικά κατευθυνόμενα βλήματα και 16 κατευθυνόμενους πυράλους κατά πλοίων. Μπορεί να φτάσει ταχύτητα 30 κομβων και μπορεί να μείνει στην θάλλασα χωρίς να ανεφοδιαστεί για 90 ημερες.
Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά πως να μην προκαλέσει πονοκέφαλο στο ΝΑΤΟ!



phgh:voice news

Ετοιμάζονται για πόλεμο στην Αμερική...

polemos
 Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο κήρυξε την περιοχή  Ταχίρα η οποία συνορεύει με την Κολομβία, σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, επιβάλλοντας στρατιωτικό νόμο. Ο λόγος είναι μερικές παραστρατιωτικές ομάδες που εγκληματούν στην περιοχή δημιουργώντας σοβαρά επεισόδια. Συγκεκριμένα ο Μαδούρο έδωσε την εξουσία της περιοχής στον στρατό για 60 μέρες και έκλεισε τα σύνορα. Ο ίδιος δήλωσε «Η συγκεκριμένη απόφαση παρέχει απεριόριστη εξουσία στις Στρατιωτικές Αρχές ώστε να μπορέσουν να αποκαταστήσουν την ειρήνη».



phgh:voice news

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία "χτύπησε" το ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο...

rosiko
 Οι συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Νίκου Αναστασιάδη, είχαν να κάνουν με θέματα συνεργασίας των δύο χωρών σε πολλά επίπεδα. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως τις δύο χώρες ενώνει μακροχρόνια φιλία. Πριν από αυτές τις συνομιλίες ο κ. Αναστασιάδης συνομίλησε με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Για αυτές τις συνομιλίες ο Πούτιν είπε «Είμαι βέβαιος ότι συζητήθηκαν συγκεκριμένα θέματα διμερούς συνεργασίας». Επίσης ανέφερε «Είμαστε έτοιμοι όχι μόνο να διατηρήσουμε αυτές τις συμφωνίες, αλλά και να συζητήσουμε και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος». Από την πλευρά του ο Κύπριος ηγέτης είπε «Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση των σχέσεων ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω - να επισκεφτώ τη Ρωσία, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι, παρά αυτούς τους παράγοντες, η σχέση μας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται». Στο τέλος υπέγραψαν 8 διακρατικές συμφωνίες.



phgh:voice news

Aπίστευτη Τουρκική Πρόκληση! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

turkishflaggreece
 Επαναλαμβάνουμε συχνά στο Voicenews.gr΄ότι "απέναντι" κάτι άσχημο μαγειρεύεται...Λίγες ώρες πριν, η Τουρκική bgnnews, δημόσίευσε φωτογραφίες του εθνικιστή κολυμβητή και υποστηρικτή του κόμματος Vatan, να πατάει στο Φαρμακονήσι και να υψώνει τουρκική σημαία.
turkflagfarmakon
Η ιστορία του δημοσιεύματος, θέλει τον 40χρονο τούρκο εθνικιστή Alper Sunaçoğlu να κολυμπάει απο τις Τουρκικές ακτές στο Φαρμακονήσι, σε πράξη ακτιβισμού και να τοποθετεί εκεί τη Τουρκικη σημαία, αφού πρώτα έβγαλε φωτογραφίες τον εαυτό του ποζάροντας με θράσος.
Το νησί τελεί υπο ελληνική κατοχή και οι Έλληνες πρέπει να πάρουν ένα μάθημα, δηλώνει ο Sunaçoğlu, που ολοκλήρωσε τη "φιέστα" του, με συνέντευξη Τύπου στα απο τα γραφεία του Vatan και υποστηρίζει σθεναρά τη ρητορική των "152 κατεχόμενων νησιών του Αιγαίου" που οφείλουν να ελευθερώσουν οι...Τουρκοι.
"Δεν πρόκειται να σταματήσω τον ακτιβισμο" λέει ο 40χρονος , " αυτή η γη (τα ελληνικά νησιά) έχει ποτιστεί με τούρκικο αίμα και ανήκει στην Τουρκία".
Aναμένουμε επίσημη επιβεβαίωση και αντίδραση των ελληνικών αρχών
turefim





phgh:voice news

13 πλέον οι Αυτόνομες Κουρδικές Επαρχίες!

eparxies koourdon

Αύξησαν τις περιοχές αυτονομίας οι Κούρδοι απο 7 σε 13 όπως μετέφερε η Τουρκική Ζαμάν.
Οι συγκρούσεις με το ΡΚΚ πραγματοποιούνταν κυρίως στα βουνά ωστόσο τις τελευταίες μέρες επεκτάθηκαν σε αστικά κέντρα και ο Τουρκικός στρατός ρίχνει στη μάχη την "αφρόκρεμα" των Ειδικών Δυνάμεων.
" Το PKK έχει μέχρι στιγμής ανακοίνωσε την αυτονομία των Κούρδων σε 13 περιοχές στην Ανατολική Τουρκία " γράφει η Ζαμάν, και κατονομάζει τις περιοχές " Silopi και Cizre ,Nusaybin , Yüksekova, Şemdinli , Varto, Bulanık, Ντιγιαρμπακίρ, Silvan , Edremit και Başkale κοντά στη Βαν."
" Οι συγκρούσεις μαίνονται μεταξύ υποστηρικτών του ΡΚΚ και των δυνάμεων ασφαλείας στις περιοχές αυτές". ανέφερε η εφημερίδα.
"Το AKP επιτίθεται με αγριότητα στην απόφαση του κουρδικού λαού για αυτοκυβέρνηση που πρόσφατα διακηρύχθηκε ως απάντηση στην καταπίεση, στις συλλήψεις και στις επιθέσεις που στοχεύουν να τσακίσουν τη δημοκρατική θέληση του κουρδικού λαού.
Επί προσθέτως στην αποτυχία του να κάνει ένα βήμα προς τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας, το AKP προσπαθεί να συνθλίψει την τοπική δημοκρατική διακυβέρνηση του κουρδικού λαού, την οποία βλέπει ως «ένα υπό ίδρυση κράτος μέσα στο κράτος». Το AKP ανοιχτά και ξεκάθαρα εξαναγκάζει τους ανθρώπους να αποδεχτούν το συγκεντρωτικό, αυταρχικό και ηγεμονικό πολιτικό του σύστημα.
Η πρόσφατη σύγκρουση και οι μάχες που καταλήγουν σε απώλειες ανθρωπίνων ζωών, οφείλονται αναμφίβολα στις επιθέσεις του δεσποτικού κράτους ενάντια στη δημοκρατική θέληση των ανθρώπων" ανακοίνωσε η Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK) παρακλάδι του ΡΚΚ.
zaman



phgh:voice news

Eτοιμοπόλεμη η Β. Κορέα - Σε εγρήγορση ο αμερικανικός στρατός

kim

Ετοιμοπόλεμη εμφανίζεται η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το Reuters, μετά από διαταγή του ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ Ουν, προς τα στρατεύματα της χώρας να βρίσκονται επί ποδός πολέμου από τις 05:00 μ.μ. της Παρασκευής, αφού έδωσε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση της Σεούλ να παύσει την αναμετάδοση της εχθρικής προπαγάνδας κατά της Πιονγκγιάνγκ έως το απόγευμα του Σαββάτου, λέγοντας πως διαφορετικά η εναλλακτική θα είνα να προχωρήσει σε στρατιωτική δράση. Η Πιονγκγιάνγκ την τελευταία εβδομάδα έχει εξαπολύσει, επίσης, τη δική της προπαγάνδα ενάντια στους Νοτιοκορεάτες. Ο λεκτικός πόλεμος μεταξύ κορεατικού Βορρά και Νότου ξέσπασε στις 10/8, όταν δύο στρατιώτες της Νοτίου Κορέας τραυματίστηκαν από έκρηξη ναρκών στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τα δύο κράτη. 
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αμυνας της Νοτίου Κορέας, Μπεκ Σουνγκ-τζου, η Βόρεια Κορέα μπορεί να επιτεθεί στα 11 σημεία όπου υπάρχουν ηχεία στην νοτιοκορεατική πλευρά της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Γιονχάπ επεσήμανε ότι υπήρχαν σημάδια  για εκτόξευση πυραύλων μικρής εμβέλειας από τον Βορρά. Η Σεούλ έχει ήδη αυξήσει τη στρατιωτική της ετοιμότητα με τον εκπρόσωπο του επικεφαλής προσωπικού της χώρας, Τζον Χα-κιου, να δηλώνει ότι η Νότια Κορέα είναι έτοιμη να αποκρούσει κάθε νέα πρόκληση. Ο Μπεκ είπε ενώπιον του νοτιοκορεατικού κοινοβουλίου ότι οι αναμεταδόσεις θα συνεχισθούν, εκτός αν η Πιονγκγιάνγκ απολογηθεί για τις νάρκες. Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, ωστόσο έχει αρνηθεί την ευθύνη.
Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν μιλά για ημι-εμπόλεμη κατάσταση από τον βομβαρδισμό ενός νοτιοκορεατικού νησιού το 2010. Ειδικοί αναλυτές αναφέρουν ότι η φύση του τελεσίγραφου είναι ασυνήθιστη σε σύγκριση με τις γενικές απειλές που διατυπώνει η Βόρεια Κορέα ανά διαστήματα. Ο διευθυντής του γενικού γραφείου Αναγνώρισης της Πιονγκγιάνγκ, Κιμ Γιονγκ Τσολ, σε μία «ενημέρωση επείγουσας κατάστασης» για τους διπλωμάτες και τους στρατιωτικούς ακολούθους του κράτους τόνισε ότι η Βόρεια Κορέα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για πόλεμο, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν. Ο αμερικανικός στρατός, που διατηρεί προσωπικό 28.500 ατόμων στη Νότια Κορέα σχολίασε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση.


phgh:voice news

Αποκάλυψη voicenews.gr: Έρχεται συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ…

meimarakhs tsipras
Οι πολιτικές εξελίξεις είναι καταιγιστικές τα τελευταία εικοσιτετράωρα: ο πόλεμος στο τρίγωνο Μαξίμου- Προέδρου της Βουλής και Προέδρου της Δημοκρατίας μαίνεται ανεξέλεγκτος. 
Οι εκλογές- εξπρές δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για την πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα.
Μέσα σε αυτό το κλίμα αστάθειας, έντονων διαξιφισμών και έντονης παραφιλολογίας, ένα νέο σενάριο έρχεται να προκαλέσει πολιτικό σεισμό.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του voicenews.gr, το τελευταίο 24ωρο φουντώνουν οι φήμες που κάνουν λόγο για παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις Τσίπρα και Μεϊμαράκη με στόχο το σχηματισμό του μεγάλου Συνασπισμού.
Φαίνεται πως ο Πάνος Καμμένος θα αποτελέσει παρελθόν για την κυβέρνηση, ενώ θέσεις- κλειδιά θα καταλάβουν πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης των δανειστών, για να αποφευχθούν τυχόν κωλύματα που θα τορπιλίσουν μπορέσει η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.
Το σενάριο του μεγάλου σχηματισμού, δηλαδή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με Νέας Δημοκρατίας κερδίζει διαρκώς έδαφος, καθώς οι πολιτικοί αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων κομμάτων βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις μέσω των πιο στενών συνεργατών τους.

phgh:voice news

Τσουνάμι φόρων από 31 Αυγούστου: τι θα πληρώσουμε

forokataigida
Το καλοκαιράκι φεύγει, οι φόροι όμως έρχονται! Και φέτος, ο λογαριασμός από Σεπτέμβρη θα είναι βαρύς, καθώς τόσο οι διαδοχικές αναβολές των φορολογικών υποχρεώσεων (υποβολή δηλώσεων για φυσικά και νομικά πρόσωπα) εξαιτίας του ελλιπή σχεδιασμού και της επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων στρίμωξαν τις υποχρεώσεις τα τελευταίο τρίμηνο του χρόνου.
Ακολουθεί αναλυτικά ποιοι και τι θα πληρώσουν:
1 Η πρώτη υποχρέωση είναι ο φόρος εισοδήματος. Οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση από τις 19 Ιουλίου ή θα την υποβάλουν μέχρι τις 28 του μήνα θα πρέπει έως να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου μέχρι και τις 31 Αυγούστου, αν και μετά την τελευταία παράταση στην προθεσμία υποβολής είναι δεδομένο ότι θα δοθεί μια ολιγοήμερη παράταση στη πρώτη τουλάχιστον για την πρώτη δόση του φόρου. Η δεύτερη δόση θα πρέπει να καταβληθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Στα εκκαθαριστικά αυτά έχει υπολογιστεί και η αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα άνω των 2.500 κ.ε., τις πισίνες και για τα σκάφη αναψυχής πάνω από 5 μέτρα στα οποία επιβάλλεται για πρώτη φορά.
2 Τον Σεπτέμβριο οι γονείς με παιδιά που πηγαίνουν ακόμη σχολείο και ο οποίοι στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία ή φροντιστήρια ξένων γλωσσών θα πρέπει να αντιμετωπίσουν δίδακτρα αυξημένα κατά 23% λόγω της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση με ελάχιστες εξαιρέσεις.
3 ΕΝΦΙΑ: Το χρονοδιάγραμμα είσπραξης του ΕΝΦΙΑ ενδεχομένως να επηρεαστεί από τις πολιτικές εξελίξεις αλλά σίγουρα δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για αναβολές. Ο σχεδιασμός πάντως αφορά βεβαίωση του ΕΝΦΙΑ μέσα στον Σεπτέμβριο και έναρξη είσπραξης του φόρου από τον Οκτώβριο. Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις με την τελευταία να καταβάλλεται στο τέλος Φεβρουαρίου με στόχο την είσπραξη 2,65δις ευρώ .
4.Τον Οκτώβριο, θα έρθουν ειδοποιητήρια σε όσους έχουν ανασφάλιστα αυτοκίνητα (σ.σ θα πρέπει να τα ασφαλίσουν και να πληρώσουν και το παράβολο των 250 ευρώ) ενώ στο τέλος Οκτωβρίου θα έρθουν και οι «φουσκωμένες» δηλώσεις ΦΠΑ για ένα εκατομμύριο επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
5. Έκτακτη εισφορά: Οι συντελεστές της έκτακτης εισφοράς αυξήθηκαν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2015, προκειμένου να εισπραχθούν φέτος έξτρα έσοδα 251 εκατ. ευρώ από φορολογούμενους με εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ. οι επιβαρύνσεις θα έρθουν για τους φορολογούμενους αυτούς σε δυο δόσεις. Το πρώτο σοκ των αυξημένων συντελεστών υπέστησαν με την εκκαθάριση της μισθοδοσίας Ιουλίου ή Αυγούστου και το δεύτερο θα έρθει το 2016, με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.
6. Τέλη κυκλοφορίας: Έως τις 31 Δεκεμβρίου, όπως κάθε χρόνο (συνήθως με παράταση και ουρές στις εφορίες για καταθέσεις πινακίδων) θα πρέπει να πληρωθεί κοντά στο 1 δισ. ευρώ για να μην πέσει πολλαπλάσια έξω ο προϋπολογισμός. Τα σχέδια αλλαγών στη φορολογία Ι.Χ. και τα τέλη κυκλοφορίας έχουν παγώσει, ενώ οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. δεν θα πρέπει να εκπλαγούν αν διαπιστώσουν ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα. Την περασμένη εβδομάδα τέθηκε σε ισχύ αύξηση του συντελεστή φόρου ασφαλίστρων στο 25% (από 20%) για τον κλάδο πυρός και στο 15% (από 10%) για τον κλάδο αυτοκινήτων (συμπεριλαμβανομένης της αστικής ευθύνης).
7. Δόσεις ληξιπρόθεσμων: Στις υποχρεώσεις των επόμενων μηνών, περίπου 880.000 φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους το προηγούμενο διάστημα θα πρέπει να πληρώσουν περίπου 400 εκατ. ευρώ .Κάποιοι θα έχουν την δυσάρεστη έκπληξη με μείωση του αριθμού των δόσεων ή και επιβολή αυξημένου επιτοκίου λόγω των αλλαγών που έχουν προγραμματιστεί στην ρύθμιση προς τις εφορίες και τα ταμεία.


phgh:voice news

Θα παίρνουν ΑΦΜ και τα νεογέννητα από τον Ιανουάριο του 2016

ypoik
Το υπουργείο Οικονομικών έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία των φορολογουμένων για τις τραπεζικές καταθέσεις τους στην Ελλάδα, ενώ τον Ιανουάριο του 2016 θα ανοίξει τις πύλες του το περιουσιολόγιο.
Έτσι, οι φορολογούμενοι, με τους κωδικούς που διαθέτουν για το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet, θα εισέρχονται στη νέα εφαρμογή και θα επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο περιουσιολόγιο.
Σε περίπτωση διαφωνίας πρέπει με τα απαραίτητα παραστατικά να μεταβαίνουν στις εφορίες προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις.
Καλά πληροφορημένη πηγή από το ΥΠΟΙΚ εξηγεί πως αρχικά το περιουσιολόγιο θα περιλαμβάνει τις τραπεζικές καταθέσεις, τα ακίνητα και δαπάνες πολυτελείας που γίνονται για αγορές αυτοκινήτων ή δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, και σε δεύτερη φάση, πιθανόν από το 2017, θα ενταχθούν έργα Τέχνης και κοσμήματα, αφού προηγουμένως αυτά εκτιμηθούν.
Στόχος είναι να έχει το υπουργείο Οικονομικών πλήρη εικόνα της περιουσιακής κατάστασης κάθε φορολογουμένου, για να περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό η φοροδιαφυγή. 
Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι τα παιδιά που θα γεννηθούν από την 1-1-2016 με την εγγραφή τους στο ληξιαρχείο θα λαμβάνουν και αριθμό Φορολογικού Μητρώου.


phgh:voice news

Βόμβα: Στην αντεπίθεση η Τουρκία- Κατεβάζει τους "θεριστές" κατά Κούρδων

tutked
 Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν Τουρκικά Μέσα, η 1η Ταξιαρχία Καταδρομών της Τουρκίας κατεβαίνει να "θερίσει" τις Κουρδικές δυνάμεις που κατέγραψαν επιτυχίες ψυχολογικού χαρακτήρα τις τελευταίες ώρες.
Οι αντάρτες ναρκοθέτησαν δρόμους στην επαρχία, έπληξαν θανάσιμα δεκάδες Τουρκικά φυλάκια και ανάγκασαν τον Τουρκικό στρατό να μετακινείται μόνο απο αέρα.
Η εντολή επέμβασης της "αφρόκρεμας" των Τουρκικών Ε.Δ. είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί και της απόφασης της Τουρκίας να αφανίσει του αντάρτες Κούρδουςν πριν οι συρράξεις γενικευτούν στα αστικά κέντρα.



phgh:voice news