Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΕΜΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ;;;

ΕΜΥ


ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΕΜΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ;;;
ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΙΓΙΝΑΣ, ΠΟΡΟΥ, ΜΕΘΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ… ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΟΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..



Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΙΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ…ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΨΕΚΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ;;;
ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ Η ΕΜΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΜΑΣ;
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΜΥ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΡΙΟ, ΑΡΓΙΛΙΟ, ΚΑΔΜΙΟ, ΤΙΤΑΝΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑ;;;
ΓΙΑΤΙ Η ΕΜΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΙΟΥΣ, ΒΑΚΤΗΡΙΑ, ΜΥΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ;;
ΓΙΑΤΙ Η ΕΜΥ ΣΥΜΠΡΑΤΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;;; ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΑΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΗΓΟΥΝ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΡΟΚΕΙΤΕ, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ;;;
ΛΕΤΕ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΜΑΣ;;;
ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΜΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ ΚΟΛΠΟ… ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΒΑΣΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΥ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ… ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΡΥΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!
ΕΑΝ Η ΕΜΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΑΙΘΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ…ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟΥΣ.




katoxika nea

72 ώρες σε επαγρύπνηση …!


planet-earth

Την προηγουμένη φορα που αναγκάστηκα να μιλήσω για λούπα είχαμε το θέμα αεροπλάνου …και μετά εξέλιξη σεισμού στην Κρήτη με 5,5 !
Το μοτίβο αν και εξελίχθηκε όπως αναμενόταν ..τελικά δεν σταμάτησε και συνεχίζει να δίνει κάποια περίεργα γεγονότα!
Η είδηση με τους ομογενής στην Αλβανία και το λεωφορείο με ανησύχησε αλλά θεώρησα σωστό να περιμένω!
Σε συζήτηση με τον Ζαχαρία είδαμε κάποιες περίεργες μετρησεις σε θέματα επιταχύνσεων σε μικρούς σεισμούς που έχουν δοθεί σήμερα !
Αν και η Αιτνα έχει βοηθήσει πολυ με τις εκρήξεις της…για αυτό και το ευτυχές 5,3 στην θάλασσα στην νότια Κρήτη βάση θεωρεία τσιαπα …δεν μας δίνει την απόλυτη σιγουριά ότι δεν θα ξαναδώσει κάτι το ίδιο στην Ελλάδα..δηλαδή 5,3+ ..έχει ξαναγίνει στο παρελθόν να σπάσει στα δυο το φαινόμενο…πάντα προς όφελος της Ελλάδας!
Εδώ έρχεται και το περίεργο τώρα του άρθρου που βγήκε αμέσως μετά το αεροπλάνο…και μιλούσε για τα μηχανάκια που θα τρελαθούν…το Θα δημιουργηθεί ένα πολύ παράξενο φαινόμενο της επόμενες μέρες !
Για αυτό λοιπόν για να έχουμε την συνείδηση μας σε ετοιμότητα αναφέρω ,,,, ότι χωρις να έχουμε νέο πεδίο … νέα λούπα ολοκληρωμένη και αψηφώντας διάφορες θεωρίες που κανονικά θα έπρεπε να επαναπαυτούμε…. θα δωσω μια για πρώτη φορά πρόβλεψη μέσα από αριθμούς και μετρήσεις όπως είναι η αύξηση της επιτάχυνσης των μικρών σεισμών στην χώρα μας !
72 ώρες λοιπόν πιθανότητα σεισμού 5,2+ στην Ελλάδα !
Για να κατανοήσουμε ..αυτό γράφεται γιατί οι πιθανότητες να συμβεί είναι αμελητέες …είναι ένα κανονικό κείμενο ..με πλήρη επεξήγηση και δεν είναι ένα αλληγορικό κείμενο πεδίου…έχει βγάλει συμπεράσματα γραμμικά και μετρήσεις γραμμικές και όχι χαοτικές !
Αν δεν υπήρχαν τα παράξενα φαινόμενα στις μετρήσεις …δηλαδή τα μηχανάκια να ακολουθούν ένα φαινόμενο…και δεν είχε γραφτεί το άρθρο ..παράξενο φαινόμενο κοκ…δεν θα έκανα αυτή την δήλωση σήμερα (για όσους έχουν κατανοήσει πιο πολύ τι συμβαίνει με κάθε μας πράξη ,σκέψη,κίνηση ,απόφαση κοκ)
Αυτά ..χωρίς κανένα άγχος γράφηκε για να δηλωθεί στο πεδίο!
Stranger,,,Θαλλασα..






katoxika nea

Σας αφορά ΌΛΟΥΣ! Ενημερωθείτε για τις παρακρατήσεις φόρου…





Στις 27 Μαΐου 2016 άρχισε η παρακράτηση φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με την νέα φορολογική κλίμακα. 
Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, η νέα παρακράτηση δεν θα διενεργηθεί αναδρομικά από 1.1.2016.
 Η διαφορά φόρου θα συμψηφιστεί για τα εισοδήματα, θα πραγματοποιηθεί από τις δηλώσεις που θα υποβληθούν το 2017 από την αρχή του έτους ως και τον Μάιο.
Ουσιαστικά όσες μισθοδοσίες και συντάξεις εκκαθαρίζονται από τις 27/5/2016 θα έχουν παρακρατήσεις φόρων και ειδικές εισφορές. 




voice news

Μπλόκο Θεσμών στη διαπραγμάτευση! Τα σημεία-κλειδιά...


Νομίζατε πως η αξιολόγηση με τους Θεσμούς ολοκληρώθηκε με το Eurogroup της περασμένης εβοδμάδας. Απατάσθαι οικτρά φίλοι αναγνώστες.
Τα σημεία-αγκάθια είναι τρία. Το θέμα της μη-αναδρομικής καταβολής του ΕΚΑΣ, που η Τρόικα θεωρεί ότι τινάζει τον προυπολογισμό στον αέρα, συνεπώς πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα. Ο κ.Κατρούγκαλος επιμένει  ότι δεν θα γίνουν αλλαγές σε όσα νομοθετήθηκαν και ότι τελικά οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ σε καμία περίπτωση δεν θα επιστρέψουν αναδρομικά το επίδομα που έχουν πάρει το πρώτο εξάμηνο του χρόνου.
Επιμένουν επίσης οι Θεσμοί, στη διόρθωση των εκπτώσεων στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών, που έχουν νομοθετηθεί καθώς επίσης και το ασφαλιστικό καθεστώς για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε περιοχές με λιγότερο από 2000 κατοίκους.
Τέλος στο θέμα των «κόκκινων» δανείων και ειδικά την συμμετοχή στις αγοραπωλησίες των δανείων που έχουν την εγγύηση του δημοσίου, ο αρμόδιος υπουργός ανάπτυξης κ. Γιώργος Σταθάκης βρέθηκε ξανά απέναντι στην 'ανίερη συμμαχία' ΕΚΤ και ΔΝΤ.
Οι δύο από τους τρεις δανειστές επέμεναν και χθες ότι πλην των στεγαστικών δανείων με υποθήκη πρώτης κατοικίας μέχρι και 140.000 ευρώ, όλα τα υπόλοιπα δάνεια θα πρέπει να διαπραγματεύονται χωρίς εξαιρέσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δάνεια και ειδικά αυτά που είναι εγγυημένα από το δημόσιο θα γίνουν ανάρπαστα από τα distress funds, ακριβώς γιατί θα πληρωθούν σίγουρα!
Από κει και πέρα κλείνει το θέμα του Ελληνικού (η σύμβαση υπογράφεται μέσα στην εβδομάδα) και εν συνεχεία θα πρέπει να βγει και το χρονοδιάγραμμα που θέλει την κύρωση αυτής από τη Βουλή μέχρι και το τέλος Ιουνίου.
Επίσης έχει συμφωνηθεί να περάσει σε κάποιο επόμενο νομοσχέδιο και διάταξη με την οποία χορηγείται ασυλία από ποινικές διώξεις στη διοίκηση του νέου υπερταμείου, θέμα που είχε εξοργίσει το Γερούν Ντάισεμπλουμ.
Η Κυβέρνηση επιδιώκει και ελπίζει  να κλείσει η αξιολόγηση το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη για δύο λόγους.
Ο πρώτος είναι ότι την Πέμπτη 3 Ιουνίου η ΕΚΤ, έχει κανονίσει να συζητήσει την επαναφορά της παρέκκλισης για τα ελληνικά ομόλογα, κάνοντας τα ξανά δεκτά ως εγγυήσεις για τον δανεισμό των ελληνικών εμπορικών τραπεζών.
 Ο δεύτερος είναι ότι πριν ολοκληρωθεί οριστικώς   το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων από την ομάδα εργασίας της Ευρωζώνης σε νέα συνεδρίαση, δεν ξεκινά η διαδικασία για την έγκριση της δόσης των 10,3 δισ. ευρώ που αποφασίστηκε στο Eurogroup της περασμένης Τρίτης, από την οποία η Ελλάδα θα πάρει ως πρώτη υπο-δόση 7,5 δισ. ευρώ.
Η διαδικασία της έγκρισης της δόσης θα διαρκέσει περίπου 15 ημέρες, από την στιγμή που η Ελλάδα θα κλείσει και τα τελευταία προαπαιτούμενα της δόσης.
Οι υποχρεώσεις της χώρας τρέχουν και δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, όπως επισημαίνουν κύκλοι του οικονομικού επιτελείου.





voice news

Διασπάται ο ΣΥΡΙΖΑ! «Θα ρίξω την κυβέρνηση αν περνά από το χέρι μου…»


Εσωκομματικές διαμάχες προκαλούν τριβές στην κυβέρνηση, με βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ να εναντιώνονται σε αρκετές αποφάσεις της. 
Μάλιστα σήμερα ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός, προκάλεσε αίσθηση σχολιάζοντας πως θα ρίξει την κυβέρνηση αν περνά από το χέρι του, σε περίπτωση που χτιστεί ακόμη ένα all inclusive ξενοδοχείο.
Αφορμή για την εν λόγο δήλωση, στάθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις, χάριν των  all inclusive ξενοδοχείων.
Ο βουλευτής ερωτήθηκε τι θα συμβεί αν πάει κάποιος στη Κω και επιχειρήσει να κατασκευάσει ένα τέτοιου τύπου ξενοδοχείο, με τον ίδιο να απαντά πως: «Εγώ το είπα. Σαν αριστερός βουλευτής, αν γίνει τέτοιο πράγμα στην Κω, και την κυβέρνηση θα ρίξω αν περνάει από το χέρι μου. Δηλαδή είναι κάποια πράγματα που, εντάξει, πρέπει να υπάρχουν και όρια».
 «Οποιος δίνει λεφτά θα κάνει όπου θέλει, ό,τι θέλει; Αν δηλαδή πάει κάποιος στην Κάλυμνο και διαθέσει τόσα εκατομμύρια και πει θέλω να φτιάξω ιχθυοκαλλιέργειες στο νησί, θα του το εγκρίνουν; Μα η Κάλυμνος έχει πρόβλημα με τις ιχθυοκαλλιέργειες» δήλωσε στην συνέχεια ο κ. Καματερός.







voice news

Συναγερμός! Η Τουρκία ετοιμάζεται με αποβατικά σκάφη...ΒΙΝΤΕΟ



Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκεται το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εξαιτίας της τουρκικής άσκησης Efes 2016. Μάλιστα το σκέλος της άσκησης το οποίο μένει να ολοκληρωθεί είναι η απόβαση για κατάληψη νήσων.
Στην περιοχή της άσκησης έχουν συγκεντρωθεί 15 αποβατικά, 2 αρματαγωγά και μεγάλος αριθμός κορβετών.
Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις κινήσεις των Τούρκων, αλλά πάντα με την δέουσα ψυχραιμία. 
Εν τω μεταξύ λόγω της τουρκικής στρατιωτικής διπλωματίας η άσκηση έχει λάβει  διεθνή χαρακτήρα καθώς σε αυτή συμμετέχουν περίπου 860 στρατιωτικοί από 8 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας.
Συγκεκριμένα η Γερμανία, οι ΗΠΑ, το Αζερμπαϊτζάν, η Βρετανία, το Κατάρ, το Πακιστάν, η Πολωνία και η Σαουδική Αραβία έχουν στείλει χερσαίες και ναυτικές μονάδες.
Ιδιαίτερη εντύπωση είχε προκαλέσει η 1η Ταξιαρχία καταδρομέων με έδρα την Καισάρεια που πραγματοποίησε με επιτυχία αερομεταφερόμενη άσκηση στις 25 Μαΐου. Πιο αναλυτικά 120 αλεξιπτωτιστές είχαν κάνει  επιχειρησιακό άλμα από μεταγωγικά C-130 και C-160.
Η Ελληνική πλευρά παραμένει σε σταθερή επαγρύπνηση.








voice news



BOMBA από Europol τινάζει την Ελλάδα στον αέρα!






Τρόμος προκαλούν τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Europol, σχετικά με τους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα και την τρομοκρατία. 
Σύμφωνα με άρθρο της Daily mail, αυτή την στιγμή βρίσκεται στην Ελλάδα πλήθος μεταναστών που συσχετίζονται με τρομοκράτες, εκ των οποίων 2 περιπτώσεις προκαλούν έντονη ανησυχία.
Από τα 68 άτομα που επιβεβαιωμένα έχουν σχέση με τρομοκράτες, οι 2 έχουν έντονη κινητικότητα. Δηλαδή, ο ένας έχει σχέση με διακινητές Σύριων μεταναστών και κυκλώματα, ενώ ο άλλος συσχετίζεται με τρομοκρατικές ομάδες. 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, για την αντιμετώπιση των τρομοκρατών που βρίσκονται στην Ελλάδα, έχουν κινητοποιηθεί οι Βρετανικές αρχές, όπως και το FBI. Οι Ελληνικές αρχές λοιπόν, συλλέγουν πληροφορίες και έρχονται σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες του εξωτερικού, ώστε να προφυλάξουν τους Ευρωπαίους πολίτες. 
Οι φήμες που ήθελαν τρομοκράτες στην χώρα μας πλέον έχουν επιβεβαιωθεί και προκαλούν μεγάλη ανησυχία, καθώς τα σχέδια τους παραμένουν άγνωστα. 







voice news

ALERT! Το ΝΑΤΟ Κινητοποιείται για ΠΟΛΕΜΟ Κοντά στα Ρωσικά Σύνορα


NATO Mobilizing For War Along Russian BordersALERT…
14

2017: ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ


2017 1
Πρώην αναπληρωτής επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, αναφέρει στο βιβλίο του, μια φανταστική ιστορία που περιγράφει ένα πυρηνικό πόλεμο της Ρωσίας με τα έθνη των χωρών της Βαλτικής τις χώρες της Βαλτικής, που λαμβάνει χώρα το 2017. Βασίζεται σε ένας «απολύτως εύλογο» σενάριο.
8
9
10
11
12
13

«ΠΟΛΕΜΟΣ» στην βουλή! «Ποιους δικούς τους θέλουν να αθωώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ;» Πληροφοριακά Στοιχεία



Απαντήσεις για την διάταξη του πολυνομοσχεδίου που επιτρέπει σε βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης να διαθέτουν offshore εταιρείες, ζητά η Νέα Δημοκρατία, με νέα ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: 
«Στην υπόθεση των offshore που δόλια νομοθέτησε και μόνη ψήφισε η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Κυρίτση και Καμμένου, κατέρρευσε με πάταγο ο μύθος του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος», αναφει η ΝΔ και συνεχίζει: Τώρα ήρθε η ώρα της απολογίας. Γιατί το ψήφισαν; Για ποιους το ψήφισαν; Ποιούς δικούς τους θέλουν να αθωώσουν αναδρομικά;».
Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Όσο και να υβρίζουν, όσο και να διχάζουν, θέλουν δεν θέλουν θα απαντήσουν. Να είναι βέβαιοι».








voice news

ΜΑΛΑΚΑ ΡΑΓΙΑΔΟΨΥΧΕ «ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ», ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ «ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΕ» «ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΕΝΕ» ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΗ, ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΛΕΙΨΙΜΑΤΙΑ ΠΟΥ «ΑΝΗΚΕΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ», «ΦΙΛΗΣΥΧΕ» «ΣΩΦΡΟΝΑ» ΔΟΥΛΕ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ - ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ - ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ;;;;



Καταλαβαίνουμε ότι ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ είναι να ξεσηκωθούμε όλοι μαζί ΕΝΩΜΕΝΟΙ για να πάρουμε πίσω την Πατρίδα, αλλά οπωσδήποτε θα χρειαστεί πλέον να χύσουμε το αίμα μας;




Είμαστε ήδη υπόδουλοι. 

Τα σπίτια μας, οι περιουσίες μας, οι καταθέσεις μας, ό,τι έχουμε και δεν έχουμε είναι ήδη χαμένα. Για την ακρίβεια είμαστε ΣΥΝΕΧΩΣ υπόδουλοι από την δολοφονία του Καποδίστρια και μετά, ή ίσως και πιο πριν, από τότε που πήραμε το πρώτο δάνειο. 

Παρ'όλα αυτά, τα πράγματα σήμερα είναι απείρως χειρότερα. 

Η εθνική μας κυριαρχία χάθηκε-και τυπικά πλέον-με την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ και στο αγγλικό δίκαιο, τα μνημόνια (GAP, Σαμαρά-Βενιζέλου, Τσίπρα), το σαμαροβενιζελικό ΦΕΚ 240 (που κάνουν πως δεν το ξέρουν οι «ευρωπαϊστές» γαλαζοπράσινοι Σαμαροβενιζέλοι και Κουλο-μπουμπούκοι μασόνοι), και το τωρινό πολυνομοσχέδιο. 

ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΠΟΥΛΙΩΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ. 

Η φτωχοποίηση, καθώς και η πληθυσμιακή και εθνική αλλοίωση της Ελλάδας είναι εν εξελίξει και τρέχουν με γοργούς ρυθμούς. 


Η Θράκη και η Μακεδονία είναι ήδη-ελέω ΝΑΤΟ και αγωγού ΤΑΡ-χαμένες, και μόνο με στρατιωτικά μέσα μπορούμε πλέον να τις ανακαταλάβουμε. 

Το έχουμε καταλάβει αυτό; 

Γνωρίζουμε ότι η κοινοπραξία που κατασκευάζει τον αγωγό έχει δικαίωμα επιφανείας και ότι την ασφάλειά του την αναλαμβάνει το ΝΑΤΟ; 

Έστω ότι-δυστυχώς είναι μόνο ελπίδα και υπόθεση εργασίας-ξεσηκωνόμαστε και διώχνουμε όλα αυτά τα σάπια ξεπουλημένα ασπόνδυλα παράσιτα. 

Τι θα κάνουμε με τον αγωγό; 


Θα επαναδιαπραγματευθούμε την σύμβαση ως καταχρηστική αφού δεν αναγνωρίζει ούτε καν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας; 


Γνωρίζουμε ότι δεν διακαιούμεθα καν τα τέλη διελεύσεως τα οποία όμως αντίστοιχα έχουν εξασφαλίσει η Τουρκία και η Αλβανία; 

Τι θα κάνουμε; 
Θα κλείσουμε την κάνουλα; 

Τότε θα επέμβει αμέσως στρατιωτικά το ΝΑΤΟ, επικαλούμενο μάλιστα το Διεθνές Δίκαιο. Μήπως ένας από τους βασικούς λόγους του διαμελισμού της Συρίας και της εμφύλιας σύρραξης, δεν είναι η ακύρωση του ισλαμικού αγωγού Ιράν-Ιράκ-Συρίας-Λιβάνου; (νομίζω ότι όταν έφτανε στη Μεσόγειο θα συνέχιζε μέχρι και Κύπρο) Καταλαβαίνουμε πού μας έχουν φέρει όλοι αυτοί οι μασόνοι γερμανοτσολιάδες των τραπεζοτοκογλύφων;

Καταλαβαίνουμε ότι ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΠΕΛΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ, αντίστοιχη με αυτή της μαρτυρικής αδελφής Κύπρου, και ότι μόνο με στρατιωτικά μέσα μπορούμε πλέον να αποκαταστήσουμε την εθνική μας κυριαρχία; 



Πού είναι οι «πατριωτάρες», οι «Ελληναράδες» και οι γαλονάδες; 


Καταλαβαίνει κανείς ότι-μετά βεβαιότητος-στο εγγύς μέλλον θα θρηνούμε καινούριες ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ;
Τέλος, έπονται ο επίσημος διαμελισμός ή καντονοποίηση της χώρας, η μετατροπή της σε ΕΟΖ γηγενών και αλλοδαπών σκλάβων και πορνών, και το εμφύλιο αιματοκύλισμα που-προγραμματισμένα-θα προκληθεί από τους πάσης φύσεως μισθοφόρους-αλλοδαπούς και ημεδαπούς-και τα τάγματα εφόδου. 

Καταλαβαίνουμε ότι ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ είναι να ξεσηκωθούμε όλοι μαζί ΕΝΩΜΕΝΟΙ για να πάρουμε πίσω την Πατρίδα, αλλά οπωσδήποτε θα χρειαστεί πλέον να χύσουμε το αίμα μας;
ΜΑΛΑΚΑ ΡΑΓΙΑΔΟΨΥΧΕ «ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ», ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ «ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΕ» «ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΕΝΕ» ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΗ, ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΛΕΙΨΙΜΑΤΙΑ ΠΟΥ «ΑΝΗΚΕΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ», «ΦΙΛΗΣΥΧΕ» «ΣΩΦΡΟΝΑ» ΔΟΥΛΕ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ - ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ - ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ; 






attika nea

Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο καταγγέλλει την Τουρκία για προμήθεια όπλων σε τρομοκράτες



Ο επικεφαλής της επιχειρησιακής  διαχείρισης του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, Σεργκέι Ρούντσκοϊ ανέφερε ότι η κατάπαυση του πυρός έχει βοηθήσει τους τρομοκράτες  της «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» να ενδυναμώσουν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία και άλλες χώρες εξακολουθούν να προμηθεύουν όπλα και πυρομαχικά στην ομάδα αυτήν.
 
«Δεν έχει σταματήσει η ροή των βαρέων φορτηγών από την Τουρκία με όπλα και πυρομαχικά. Καθημερινά διασχίζουν τα τουρκο-συριακά σύνορα», ανέφερε ο Ρούντσκοϊ.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γενικού Επιτελείου, αυτή η δραστηριότητα  ενδυνάμωσε τους τρομοκράτες  ώστε να συνεχίσουν τις επιθέσεις κατά των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας.
«Συνεχίζεται ο συστηματικός βομβαρδισμός της Δαμασκού και της περιοχής της ανατολικής Γκούτα. Προσπάθησαν επανειλημμένα να καταλάβουν την περιοχή της Χομς και έχουν μπλοκάρει το δρόμο που συνδέει το Χαλέπι με τη Δαμασκό», είπε.
Ο Ρούντσκοϊ τόνισε ότι η κατάσταση στην περιοχή βρίσκεται υπό τον έλεγχο της «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα», και εκτός από το υπουργείο Άμυνας την κατάσταση παρακολουθούν και στρατιωτικές υπηρεσίες άλλων κρατών.
 «Έτσι, όλα αυτά τα οποία αναφέρουμε είναι βάσει αντικειμενικών ελέγχων, και είναι γνωστά στους ξένους συναδέλφους μας», συνόψισε ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
 
Πηγή: Известия






etnika themata ellada

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΙΔΑΞΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟΥΣ… ΔΙΔΑΞΑΝΤΕΣ!



putin1
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Για πρώτη φορά στην ιστορία του Αγίου Όρους ένα τεθωρακισμένο αρματωμένο τζιπ έφτασε μπρος στη πόρτα του Πρωτάτου και από εκεί κατέβηκε ένας κοντόσωμος, μάλλον χλωμός άντρας, που με μεγάλη ευλάβεια έκανε με το δεξί του χέρι και με τα τρία δάχτυλα της Αγίας Τριάδος τον σταυρό του πριν μπει στο ναό να προσκυνήσει.
Αυτός ο μικρόσωμος, δεν ήταν κάποιος τυχαίος, είναι ο ηγέτης μιας από τις μεγαλύτερες υπερδυνάμεις του κόσμου και από το στόμα του κρέμονται εκατομμύρια συνάνθρωποι του. Και όμως, αυτός ο ηγέτης με ταπεινό βήμα φίλησε τη εικόνα που του έτειναν οι Γέροντες και με έκδηλη την ταπείνωση έκανε ξανά τον σταυρό του μέσα στον ναό μπρος στην εικόνα του Άξιον Εστί και μετά την φίλησε με ξεχωριστή ευλάβεια.
Ποτέ έχουμε ξαναδεί εδώ, στην υποτιθέμενη πατρίδα της Ορθοδοξίας, στην χώρα που δίδαξε την Ορθοδοξία στους Ρώσους, ένα δικό μας πολιτικό ηγέτη να κάνει το ίδιο, να εμφανιστεί με ζωντανή πιστή και να προσκυνήσει με τον ίδιο χαρακτηριστικό ευλαβή τρόπο τα μεγάλα σύμβολα της Ορθοδοξίας ?
Για αυτόν τον μικρόσωμο η Ορθοδοξία δεν είναι απλά μια θρησκευτική υποχρέωση, δεν είναι ένα συναίσθημα που παίζει σημαντικό ρόλο στον ίδιο του τον λαό. Είναι μια βαθειά πίστη που του δίνει την δύναμη να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες απειλές, την επέλαση των φθοροποιών δυνάμεων που θέλουν να τον εξοντώσουν.
Η δύναμη της Ορθοδοξίας τον εμψυχώνει και όσοι αυτό δεν το πίστευαν, ή το λοιδορούσαν, το διαπίστωσαν όταν τον είδαν από κοντά με ποιο ύφος προσκυνούσε, με ποιο βλέμμα προσεύχονταν, με ποια συγκίνηση φιλούσε τις άγιες εικόνες, με ποιο τρόπο έδειχνε την βαθειά του πίστη.
Δεν χρειάζονταν να είσαι πολύ έξυπνος για να το καταλάβεις!
Γι’ αυτό ήρθε στο Άγιο Όρος. Γι’ αυτό απομονώθηκε με τους γέροντες και το κόκκινο κομποσκοίνι του. Γι’ αυτό με τόση λαχταρά ανυπομονούσε να βρεθεί στο Περιβόλι της Πανάγιας, όπως ο ίδιος το προσφώνησε.
Ποτέ είδαμε ξανά ένα Έλληνα πολίτικο ηγέτη να στέκεται στο ίδιο ανάστημα ενός κοντόσωμου αλλά τόσο πιστού ηγέτη ???
Πέραν από όλες τις πολιτικές σκοπιμότητες, τα γεωστρατηγικά παιχνίδια, τις παγκόσμιες σκοτεινές διαπλοκές, ο κοντόσωμος αυτός μας δίδαξε αυτό που θα έπρεπε εμείς να του διδάσκουμε.
Ο Πούτιν δίδαξε την Ορθοδοξία και την μεγάλη της δύναμη στους …Ορθόδοξους, μίζερους Έλληνες.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος







ethnika themata ellada

Η «δικτατορία» της Ευρωπαϊκής Ενωσης στηρίχθηκε από τους Αμερικανούς και το ΔΝΤ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην οικογενειακή φωτογραφία, στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, στις Βρυξέλλες, ΑΠΕ-ΜΠΕ, European Council, Zucchi Enzo
Γράφουν: Κώστας Δημουλάς* και Βασίλης Κ.Φούσκας** - Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Καναδός νεομαρξιστής Stephen Gill γράφει για κάτι που αποκαλεί «νέο συνταγματισμό» (new constitutionalism). Η σημασία του όρου είναι απλή: πρόκειται για τη θεσμοποίηση-συνταγματοποίηση των κανόνων της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, δηλαδή τη μεταφορά των αγοραίων οικονομικών μορφών και της λιτότητας μέσα στους θεσμούς του κράτους, εφόσον, ως επί το πλείστον, τα Συντάγματα του μεταπολέμου ήταν κεϊνσιανά. 
Αυτό που γίνεται στον κόσμο από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, στην Ευρώπη από το 1987 με τη δέσμη Ντελόρ και έπειτα με τη συνθήκη του Μάαστριχτ (1992) και στη χώρα μας, με ανοιχτή μορφή, τουλάχιστον από το 2010 και έπειτα, με αποκορύφωμα το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, επιβεβαιώνει αυτήν ακριβώς την ανάλυση του Καναδού. Στις περιφερειακές χώρες του καπιταλισμού, ωστόσο, αυτός ο «νέος συνταγματισμός» εκλαμβάνει τη μορφή ακραίας λιτότητας και ανοιχτής οικονομικής δικτατορίας. Η ψήφιση από την ελληνική Βουλή, την Κυριακή της 22ας Μαΐου, του νόμου για τη σύνθεση, τη λειτουργία και τη διάρκεια της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (υπερταμείο), στην οποία υπάγονται ως θυγατρικές το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) και η Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών Α.Ε. (ΕΔΗΣ), επισημοποιεί, για ακόμα μία φορά, τη διεθνή εξάρτηση της Ελλάδας από τις νεο-ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Ευρώπης, που στον δημόσιο λόγο, κατ' ευφημισμόν, αποκαλούνται «δανειστές». Με όχημα την πιστή εφαρμογή της δανειακής συμφωνίας του Αυγούστου του 2015, ως προϋπόθεση εκταμίευσης δόσεων εξόφλησης προηγούμενων δανείων και ενίσχυσης της ρευστότητας του ελληνικού κράτους, το υπερταμείο αποτελεί τον μηχανισμό μετάβασης από το καθεστώς της διεθνούς εποπτείας σε αυτό της συνδιαχείρισης της ελληνικής οικονομίας από τις ευρωπαϊκές ελίτ. Πρόκειται για μία θεσμική καινοτομία που δείχνει τον δρόμο για τη μέθοδο ενσωμάτωσης των περιφερειακών οικονομιών της ΟΝΕ στο νεοφιλελεύθερο σχέδιο του 21ου αιώνα, όπως αυτό ηγεμονεύεται και καθοδηγείται από το γερμανικό κεφάλαιο με την ανοχή και την υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΔΝΤ. Σε σύμπνοια με τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη (2009), που ορίζει την Ευρωπαϊκή Ενωση ως «άκρως ανταγωνιστική κοινωνική οικονομία της αγοράς» (άρθρο 3 της Συνθήκης), το υπερταμείο ορίζεται ότι δεν ανήκει στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα ούτε εφαρμόζονται σ' αυτό οι διατάξεις για τις δημόσιες επιχειρήσεις (άρθρο 184) και ότι λειτουργεί «χάριν του δημόσιου συμφέροντος σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας» (άρθρο 185). Πρόκειται για μια πρωτοφανή στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας, αφού το δημόσιο συμφέρον είναι υπερασπιζόμενο πρωτίστως με πολιτικά κριτήρια και πολλές φορές σε αντιπαράθεση με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, δηλαδή -σήμερα- της αγοράς. Το υπερταμείο, του οποίου η διάρκεια προσδιορίζεται στα 99 έτη, προβλέπεται ότι θα διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που ορίζει το Εποπτικό Συμβούλιο και πρόεδρο που προέρχεται από την Ε.Ε. Μάλιστα, στο Εποπτικό Συμβούλιο συμμετέχουν τρία μέλη από την ελληνική πλευρά, ένα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ένα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ενώ οι αποφάσεις του λαμβάνονται με τη σύμφωνη γνώμη των 4/5, δηλαδή, πάντοτε, με τη σύμφωνη γνώμη ενός εκ των δύο μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (άρθρο 191). Με τη θεσμοθέτηση των παραπάνω κανόνων λειτουργίας του υπερταμείου, οι υλικοί και άυλοι πόροι της ελληνικής οικονομίας θα διατίθενται για έναν αιώνα στην εξυπηρέτηση των δανείων κατά το ήμισυ. Ετσι, οι δανειστές διασφαλίζουν την κερδοφόρα επιστροφή των δανείων που όλοι κρίνουν ότι είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν, χωρίς οι ίδιοι να έχουν παραχωρήσει τίποτα πέρα από αόριστες υποσχέσεις περί απομείωσης του χρέους. Επιπλέον, το υπερταμείο λειτουργεί ως εταιρεία που διέπεται από το Αστικό Δίκαιο κι έτσι η λειτουργία του δεν επηρεάζεται από τις ενδεχόμενες αλλαγές στα πολιτικά προγράμματα των μελλοντικών ελληνικών κυβερνήσεων ή σε ανεπανόρθωτο βαθμό από άλλα κοινωνικά γεγονότα μείζονος σημασίας. Ακόμα, το ήμισυ των αποδόσεων του υπερταμείου θα διατίθεται για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Μόνο που οι προτεραιότητες αυτής της ανάπτυξης θα συναποφασίζονται με τους δανειστές. Ετσι αποτρέπεται κάθε στρατηγική παραγωγικής ανασυγκρότησης που δεν είναι σύμφωνη με τα δικά τους χρηματιστηριακά συμφέροντα, δηλαδή κάθε προοπτική απεξάρτησης για τα επόμενα 99 χρόνια. Στο άμεσο πρακτικό επίπεδο, η πιθανότερη εκδοχή είναι αυτοί οι πόροι να κατευθυνθούν στη χρηματοδοτική ενίσχυση των επενδύσεων που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και το πακέτο Γιούνκερ και κατ' αυτόν τον τρόπο η όποια ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα χρηματοδοτηθεί με ελληνικούς πόρους, αλλά οι προτεραιότητές της θα συναποφασίζονται με τους δύο επικρατέστερους και περισσότερο ολιγαρχικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ετσι εφαρμόζεται, και ενδεχομένως να γενικευτεί, μία νέα καινοτομία για την υποτελή ενσωμάτωση των περιφερειακών κρατών της Ευρώπης στον άτυπο συνασπισμό που έχει συγκροτήσει η γερμανική ηγεμονία στη Νομισματική Ενωση με τη βούλα και την υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΔΝΤ. Σ' αυτό το πλαίσιο, το αποκαλούμενο «Παράλληλο πρόγραμμα» υποβαθμίζεται σε απλό προσάρτημα της εξάρτησης και τα βασικά του χαρακτηριστικά θα συγκλίνουν όλο και περισσότερο προς τη νεοφιλελεύθερη «κοινωνική» πολιτική, δηλαδή τη χρηματιστικοποίηση-ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού κράτους και τη διοχέτευση των εισπραχθέντων υπερ-φόρων στην υπηρεσία του παγκοσμιοποιημένου τραπεζικού κεφαλαίου. Επισφραγίζεται, έτσι, για δεύτερη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η στρατηγική ήττα της ελληνικής Αριστεράς. Την πρώτη φορά αυτό έγινε με αίμα και δυστυχία. Τώρα συντελείται με τη σταδιακή μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ προς το λεγόμενο Κέντρο και την ενδεχόμενη μετεξέλιξή του σε ένα κλασικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, κάτι που ίσως επισημοποιηθεί στο επικείμενο συνέδριό του. Ο Καρλ Μαρξ έγραψε ότι τη δεύτερη φορά η τραγωδία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Μήπως τελικά επαναλαμβάνεται ξανά ως άλλη μια τραγωδία; Ο Κώστας Δημουλάς είναι επίκουρος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ο Βασίλης Κ. Φούσκας είναι τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου





ethnika themata ellada

Θέτει επίσημα θέμα “Τσάμηδων” ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών: Τι απαντά το ΥΠΕΞ



«Τσαμικό ζήτημα δεν υφίσταται» απαντούν κύκλοι του ΥΠΕΞ στις δηλώσεις του Αλβανού ΥΠΕΞ Ντ. Μπουσάτι. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Τσαμικό ζήτημα δεν υφίσταται και η επαναλαμβανόμενηανακίνηση ενός ανυπάρκτου θέματος από τις επίσημες αλβανικές Αρχές κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τις διμερείς μας σχέσεις», απαντούν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών στον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, ο οποίος σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό «Top Channel» έκανε αναφορά για ύπαρξη «τσαμικού» ζητήματος.
«Κατά τη διάρκεια της κατοχής από τις δυνάμεις του Άξονα» όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές «οι Τσάμηδες συνεργάστηκαν με τους φασίστες και ναζιστές κατακτητές και αποχώρησαν από την Ήπειρο πρωτοβούλως, ομαδικά και οριστικά, ακολουθώντας τις εχθρικές δυνάμεις».
Οι δηλώσεις Μπουσάτι
«Δεν υπάρχουν όροι στις σχέσεις Αλβανίας και Ελλάδας, υπάρχει ένας πραγματικός διάλογος, προτάσεις και διερεύνηση του καλύτερου τρόπου να αντιμετωπίσουμε τα μεταξύ μας ζητήματα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Top Channel, ο Αλβανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε πολύ καλές τις διμερείς σχέσεις, οι οποίες όπως είπε «βασίζονται πια στην αμοιβαιότητα και τον δίκαιο και υπεύθυνο διάλογο μεταξύ δύο γειτόνων, μέλη του ΝΑΤΟ, που προσβλέπουν στο κοινό ευρωπαϊκό μέλλον και που σέβονται ο ένας τον άλλο, τις συνταγματικές παραδόσεις και, φυσικά, τηρούν τα πρότυπα που έχουν ως έμπνευση το διεθνές δίκαιο».
«Αν και διαχωρίζονται σε 3 κεφάλαια, τα ζητήματα συνδέονται μεταξύ τους. Αν μιλάμε για κατάργηση του εμπόλεμου από την Ελλάδα, αυτό σχετίζονται με την αναθεώρηση των βιβλίων ιστορίας, με το ζήτημα της ιδιοκτησίας των Αλβανών στην Ελλάδα. Συνδέεται επίσης με την ευλάβεια για τους Έλληνες πεσόντες στο αλβανικό έδαφος, διότι πρέπει να τερματίσει ο πόλεμος, προκειμένου να ξεκινήσουν όλες οι άλλες διεργασίες», δήλωσε ο κ. Μπουσάτι.
«Η κατάργηση έχει άμεσες πολιτικές και νομικές αξίες, και στην αντιμετώπιση του τσάμικου ζητήματος ως θεμελιώδους θέματος ανθρωπίνων ελευθεριών και δικαιωμάτων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, που θα καλλιεργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών μας », προσέθεσε ο Αλβανός υπουργός.






ethnika themata ellada

Ανοίγει τον φάκελο της δολοφονίας Ηλιάκη η ελληνική δικαιοσύνη! Ποιοι κλήθηκαν να καταθέσουν

iliakis_g

Η ελληνική δικαιοσύνη ανοίγει ξανά τον φάκελο της δολοφονίας του Κώστα Ηλιάκη! Αφορμή αποτελούν τα όσα είχε πει ο πτέραρχος ε.α Γιώργος Νταβρής κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας.Ο κ.Νταβρής είχε αναφερθεί σε κατάρριψη του ελληνικού F 16 από τον Τούρκο πιλότο.
Σύμφωνα με όσα γράφει το Έθνος σε αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ,έχουν αρχίσει να καταθέτουν ήδη μάρτυρες,μεταξύ των οποίων και ο συντάκτης της εφημερίδας Δήμος Βερύκιος,για δημοσιεύματά του από το 2007.
Σύμφωνα με την έμπειρη δικαστική ρεπόρτερ του Έθνους Μαίρη Μπενέα το θέμα έχει ως εξής:
Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Κώστα Ηλιάκη, που έχασε τη ζωή του στις 23 Μαΐου 2006, όταν το αεροσκάφος του κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο, ύστερα από επεισόδιο με τουρκικά μαχητικά, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ξανανοίγει τον φάκελο της υπόθεσης, που είχε κλείσει ως «ατύχημα».
Την εκδοχή του ατυχήματος είχε επικυρώσει με απόφασή της η Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας είχε επιβάλει -ερήμην- στον Τούρκο πιλότο, που καταδικάστηκε το 2008 για ανθρωποκτονία από αμέλεια, φυλάκιση τεσσάρων ετών, αφού επισήμως ο θάνατος του Ελληνα σμηναγού αποδόθηκε σε «ατύχημα» που προήλθε από «ανθρώπινο λάθος» του Τούρκου πιλότου με τον οποίο ενεπλάκη σε αερομαχία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δέκα χρόνια μετά, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ξανανοίγει την υπόθεση του θανάτου του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, που ήταν 36 ετών και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, 5 και 2 ετών.
Η αφορμή
Αφορμή για την επαναδιερεύνηση της υπόθεσης υπήρξε καταγγελία που είχε κάνει στη Βουλή πτέραρχος ε.α., ο οποίος είχε μιλήσει για κατάρριψη του ελληνικού μαχητικού από το τουρκικό αεροσκάφος και είχε ζητήσει να γίνει έρευνα.
Η Εισαγγελία της Αθήνας ξανάνοιξε τον φάκελο της υπόθεσης και ξεκίνησε αυτεπάγγελτα προκαταρκτική έρευνα, για να διαπιστωθεί εάν ο Ελληνας πιλότος δέχθηκε απροκάλυπτα δολοφονική επίθεση από το τουρκικό μαχητικό, το οποίο καταδίωκε. Ο εισαγγελέας, που ανέλαβε την υπόθεση, θα διερευνήσει εάν ο Τούρκος πιλότος, που έχει καταδικαστεί ερήμην -είχε ζητηθεί η έκδοσή του από τις τούρκικες αρχές, αλλά ποτέ δεν εκδόθηκε- για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πήρε εντολή από το τουρκικό επιτελείο να καταρρίψει το ελληνικό αεροσκάφος και επομένως έπρεπε να έχει δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Η εισαγγελική έρευνα όμως δεν θα περιοριστεί μόνο στη διερεύνηση των ευθυνών του Τούρκου κυβερνήτη, αλλά θα επεκταθεί και στο ενδεχόμενο να έχουν ποινικές ευθύνες και μέλη της τότε στρατιωτικής ηγεσίας, για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. Τα αδικήματα που θα διερευνήσει ο εισαγγελέας αφορούν το πώς χειρίστηκαν την υπόθεση οι ελληνικές αρχές και συγκεκριμένα εάν έπρεπε να αφήσουν ελεύθερο τον Τούρκο κυβερνήτη ή έπρεπε να τον έχουν συλλάβει τότε, όταν πρόλαβε να εκτιναχτεί από το μαχητικό του αεροσκάφος και βρέθηκε στη θάλασσα.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, υπάρχουν μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Τούρκος φέρεται ότι είχε τραβήξει πιστόλι εναντίον των Ελλήνων πιλότων του Super Puma, όταν επιχείρησαν να τον περισυλλέξουν.
Η επίσημη εκδοχή
Η επίσημη εκδοχή των επιτελείων Ελλάδος και Τουρκίας τότε είχε κάνει λόγο για σύγκρουση των δύο αεροσκαφών ύστερα από επαφή των πτερυγίων τους.
Η εκδοχή, την οποία θα διερευνήσει η Εισαγγελία της Αθήνας, δίνει άλλη εικόνα στα γεγονότα, σύμφωνα με την οποία ο Τούρκος χειριστής Χαλί Ιμπραήμ Οσκεμπίρ χτυπώντας με το δεξί φτερό του RF-4 την καλύπτρα του αεροσκάφους του Ηλιάκη, το οδήγησε σε κάθετη και ανεξέλεγκτη πτώση, στέλνοντας τον στον θάνατο, ενώ θα διερευνηθεί και η περίπτωση ο Τούρκος να εξαπέλυσε πύραυλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας που διερευνά την υπόθεση έχει ζητήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο στοιχεία από το υπουργείο Αμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση.
Τα αδικήματα που διερευνώνται είναι σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και κατασκοπεία για τον Τούρκο πιλότο και κατάχρηση εξουσίας για την τότε στρατιωτική ηγεσία.



militaire.gr

Ο Πούτιν έφυγε – Ο Τσίπρας πάει Πεκίνο...



Έντονη κινητικότητα αναπτύσσει η ελληνική κυβέρνηση στο εξωτερικό για επενδύσεις, σε μια εμφανή προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα υφεσιακά μέτρα της αξιολόγησης και να αντιμετωπιστεί...
η ανεργία. 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο 2-6 Ιουλίου, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κίνας, τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής, ενώ θα συνοδεύεται στην κινεζική πρωτεύουσα από σειρά επιχειρηματιών. 

Στόχος είναι οι κινεζικές επενδύσεις στα ελληνικά λιμάνια, στις υποδομές, τις μεταφορές, τον αγροτοδιατροφικό τομέα, τον τουρισμό, αλλά και τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Σε τριπλασιασμό (!) των Ρώσων τουριστών προσβλέπει η Ελλάδα
Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση από τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Βλαντίμιρ Πούτιν στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ήδη, η Αθήνα κάνει λόγο για τη δυνατότητα τριπλασιασμού των Ρώσων τουριστών στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, από ένα εκατομμύριο δηλαδή που έρχονται σήμερα, να ανέλθουν σε τρία εκατομμύρια. 

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης θα μεταβεί στη Μόσχα, ώστε να αντιμετωπιστούν επιτέλους τα προβλήματα της βίζας, προκειμένου να υπάρξει αύξηση της ροής Ρώσων τουριστών στη χώρα μας και από φέτος, με δεδομένη την κατάσταση σε Τουρκία και Αίγυπτο.

Η Ελλάδα, επίσης, αποτελεί δίαυλο προσέγγισης της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αναμένει ρωσικές επενδύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την ενέργεια, τις μεταφορές και σε άλλους τομείς.

Το Μέγαρο Μαξίμου, επίσης, σχολιάζει θετικά τη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρώσο Πρόεδρο, εκφράζοντας ικανοποίηση από το γεγονός-όπως αναφέρει- ότι «η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει στη λογική αξιοποίησης των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, που είχαν διακοπεί επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, παρότι είχαν ενισχυθεί από τις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή».

Ο Μ. Βαλς και η ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Γαλλία

Την Πέμπτη επισκέπτεται την Αθήνα ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr θα συζητηθεί το ενδεχόμενο γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα και θα αποφασιστεί η αποστολή ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στο Παρίσι το αμέσως επόμενο διάστημα.






nonews news

Υπουργοί και βουλευτές με offshore...



Όταν βλέπεις μία μακροσκελή κυβερνητική ανακοίνωση με πλήθος τεχνικών όρων κι ένα σωρό παραπομπές, καταλαβαίνεις πως...
δεν θα... καταλάβεις τίποτε. Αν χρειάζεσαι μεταφραστή για ένα θέμα κατεξοχήν πολιτικό, τότε άστα να πάνε. 

Και επειδή η αντιπολίτευση έχει λερωμένη την... offshore φωλιά της, δεν σημαίνει πως έτσι αθωώνεται η κυβέρνηση. Η διάταξη που ψήφισε σε αυτό το τεράστιο Ν/Σ των χιλιάδων σελίδων είναι ξεκάθαρη: Δίνει το δικαίωμα σε βουλευτές και υπουργούς (αλλά και γενικούς γραμματείς υπουργείων) να φτιάξουν offshore σε συνεργαζόμενες φορολογικά χώρες ακόμη και αν αυτές είναι φορολογικοί παράδεισοι.

Τώρα το αν ο προηγούμενος νόμος ήταν τρωτός, αν μπορούσαν μέσω παρένθετων προσώπων να φτιάχνουν offshore και μετά να αθωώνονται, αν ο Παπασταύρου είναι Παπασταύρου και αν «ξέρατε τι ψηφίζατε το Σεπτέμβριο οπότε βουλώστε το τώρα» (σε ελεύθερη μετάφραση), όλα τους είναι δευτερευούσης σημασίας. 

Το νομοσχέδιο των 7,5 χιλιάδων σελίδων αποτελεί τη ντροπή των βουλευτών που το ψήφισαν μια και είναι φανερό πως δεν ήξεραν τι ψήφιζαν. Να ελέγξουμε και εκείνους της αντιπολίτευσης που δεν πήραν χαμπάρι τέτοιες διατάξεις ώστε να τις κατακρίνουν στη Βουλή; Όχι βέβαια, καμία επίπληξη, τι να προλάβουν αυτοί, τι να καταφέρουν και οι δημοσιογράφοι.

Πάντως ήταν αδικία για τους βουλευτές. Να το πούμε αυτό. Δεν φτάνει που δεν έχουν υποστεί τις περικοπές του απλού κόσμου, δεν αρκεί που «κλαίνε» για τους αντισυνταγματικούς νόμους που ψηφίζουν, τι θέλατε δηλαδή τώρα, να μην μπορούν να στήσουν και αυτοί μία offshore όπως κάνει όλος ο κόσμος; 




nonews news

Οι off shore και ο... ελέφαντας...


Ο Κουμουτσάκος, οι off shore και ο... ελέφαντας (φωτό)

Με μια ιδιαίτερα γλαφυρή φωτογραφία που ανέβασε στο Τwitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολίασε...
τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει με την νομιμοποίηση των off shore. 

Ο κ. Κουμουτσάκος έγραψε στο Twitter του, βάζοντας κι μια φωτό που απεικονίζει έναν ελέφαντα:

Εκεί, μέσα στις 7.500 σελίδες να'σου και μιά offshore...









nonews news