Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Απάντηση από Μαξίμου σε γερμανικά δημοσιεύματα: «Αμετανόητοι εχθροί της Ελλάδας»

ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ


Απάντηση από Μαξίμου σε γερμανικά δημοσιεύματα: «Αμετανόητοι εχθροί της Ελλάδας»

Σκληρή απάντηση σε προκλητικά δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου που επαναφέρουν σενάρια οικονομικής κατάρρευσης έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου. Οπως τονίζεται σε σχετικό δελτίο τύπου:
Για μια ακόμη φορά, οι αμετανόητοι και εμμονικοί εχθροί της Ελλάδας παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν. Η Ελλάδα, ωστόσο, παρά τις επιθυμίες τους, που τις ονομάζουν προβλέψεις, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Η ανακεφαλαιοποίηση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία και κανείς δεν μπορεί πια να εκβιάζει, ούτε με κούρεμα καταθέσεων, ούτε με Grexit.
Εκτιμούσαν ότι θα ξαναφέρουν από το παράθυρο ό,τι δεν κατάφεραν τον περασμένο Ιούλιο. Απέτυχαν, και θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν. Είτε τους αρέσει, είτε όχι, θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε κυβέρνηση που δεν είναι της αρεσκείας τους. Και το χειρότερο: Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη της στην Ευρώπη.
Περαστικά…





hmerisia

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ… Η ΕΛΙΤ Ετοιμάζει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο… Θα Πεθάνουν Εκατομμύρια Μέσα σε Μήνες


Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΗΧΟΥΝ… Ο Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ…
Αμερικανικές και ευρωπαϊκές γερμανικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε συνασπισμό για να ωθήσουν εξαναγκαστικά τη Ρωσία και την Κίνα στον Γ’Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό το γεγονός θα σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους και θα «μεταμορφώσει» τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, όπως την ξέρουμε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μεγάλοι παίκτες τα έχουν σχεδιάσει όλα και προχωρούν στη γνωστή τους προπαγάνδα μέσω των ΜΜΕ (Fox και CNN).

Η Μεγαλύτερη Απάτη της Μεταπολίτευσης Κατά των Στρατιωτικών!


Η Μεγαλύτερη Απάτη της Μεταπολίτευσης Κατά των Στρατιωτικών!
Η απάτη που ονομάζεται “επίδομα παραμεθορίου” είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης αντιμετώπισαν τους στρατιωτικούς. Ως μια δεδομένη κοινωνική επαγγελματική τάξη ,η οποία δεν θα πρέπει να εχει ίση αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα. Μόνο σε μια χώρα με την πολιτική παράνοια της Ελλάδας θα μπορούσε κατατικός μηχανισμός να θεσπίσει “επίδομα παραμεθορίου” το οποίο λαμβάνει και ο τελευταίος δημόσιος υπάλληλος ,αλλά ΟΧΙ οι στρατιωτικοί!
Δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα παραμεθορίου οι στρατιωτικοί ,όπως πολλές φορές κι εμείς οι δημοσιογράφοι λανθασμένα αναφέρουμε ,παρασυρόμενοι ίσως από το γενικότερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Μερικές ημέρες “οδοιπορικών” τους έδιναν -τέσσερις για την ακρίβεια- ώστε να τους “βουλώσουν το στόμα”! Το οποίο ως γνωστόν δεν έχουν και δικαίωμα να το ανοίξουν!
Με την οικονομική κρίση κι αυτές οι ημέρες οδοιπορικών κόπηκαν . Επανήλθαν πρόσφατα αλλά υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην καταβολή του . Που πρέπει βεβαίως να λυθούν άμεσα. Όμως το θέμα πρέπει να το δει η πολιτεία και η σημερινή κυβέρνηση πολύ πιο σοβαρά.
Γιατί το λέμε αυτό;
Τα οδοιπορικά που άλλοτε παίρνουν κι άλλοτε όχι οι στρατιωτικοί μας μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να κοπούν. Κάποιοι πολιτικάνηδες είχαν το θράσος κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών της κρίσης να βγουν και να μιλήσουν για “πέτσινα” και “μαϊμού” οδοιπορικά! Το θράσος ποτέ δεν έλειψε από τους πολιτικάντηδες. Κανείς τους δεν τόλμησε να παραδεχτεί ότι δική τους ήταν …η εφεύρεση! Βγήκαν …παθιασμένοι να καταγγείλουν …τα “μαϊμού” οδοιπορικά μήπως και αρπάξουν “ψηφαλάκια” από άλλες “αντιμιλιταριστικές” κοινωνικές τάξεις. Ντροπή καμία …
Η αλήθεια λοιπόν είναι μία και είναι σκληρή αλλά και απαράδεκτη: οι στρατιωτικοί μας δεν παίρνουν επίδομα παραμεθορίου ,όπως παίρνουν όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι! Κι αυτό πρέπει να σταματήσει. Όπως το παίρνουν – και καλώς το παίρνουν οι άνθρωποι- όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι,πρέπει να το εισπράττουν και αυτοί που στην ελληνική μεθόριο έχουν την πιο σοβαρή αποστολή. Οι στρατιωτικοί είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζονται ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού.
Είναι βέβαιο ότι οι ίδιοι πολιτικάντηδες θα θέσουν αμέσως το ερώτημα “που να βρούμε τα λεφτά”. Επειδή πιθανότατα δεν το γνωρίζουν -η ενασχόλησή τους με την Άμυνα είναι …για τα πανηγυρια- μόνο πέρσι το ΥΠΕΘΑ ,επέστρεψε από τον προϋπολογισμό του στο υπουργείο Οικονομικών 150 εκατομμύρια ευρώ!!!
Συνεπώς το μόνο που λείπει είναι η πολιτική βούληση για να ρυθμιστεί δια νόμου το θέμα καταβολής επιδόματος παραμεθορίου και στους στρατιωτικούς. Επειδή και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας έχουν δώσει την εντύπωση ότι θέλουν να κάνουν δουλειά με τα προσωπικό των ΕΔ θα πρέπει να φροντίσουν να ρυθμίσουν αυτό το θέμα με νόμο ή ακόμη και με τροπολογία. ONALERT

300 άτομα: συμφώνησαν πως η Ελληνική κοινωνία πρέπει να τιμωρηθεί και να εξαφανιστεί αν … είναι δυνατόν.



300 άτομα: συμφώνησαν πως η Ελληνική κοινωνία πρέπει να τιμωρηθεί και να εξαφανιστεί αν … είναι δυνατόν.
Τώρα, που σχεδόν όλοι οι Έλληνες έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν που πάνε τα πράγματα, υπάρχουν εκεί στο Σύνταγμα 300 άτομα που βαδίζουν, ενάντια στον χρόνο, προς τον απέραντο χαμό, εδώ και τριάντα, σαράντα χρόνια.
Τα φοβερά αυτά άτομα που προκαλούν οργή στην Ελληνική κοινωνία, περιφέροντας την υπερτροφική τους ύπαρξη, αποτέλεσαν και αποτελούν μόνιμη αφορμή για την περαιτέρω εξαθλίωση μας.
Με πρόσχημα να βρουν την πιο σωστή μέθοδο για να μας σώσουν, να σώσουν την Ελλάδα, την Πατρίδα, όπως αρέσκονται να λένε, χωρίς μέχρι στιγμής να το πετυχαίνουν, είναι παράξενο – αλήθεια – ενώ είχαν διαφορετικές γνώμες σ’ όλα τα ζητήματα, είτε τα ένιωθαν είτε όχι (και προπάντων σε κείνα που δεν ένιωθαν), συμφώνησαν πως η Ελληνική κοινωνία πρέπει να τιμωρηθεί και να ………εξαφανιστεί αν …είναι δυνατόν.
Με πόση επιτυχία χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τα μέσα που έχουν διαθέσει γι’ αυτό τον σκοπό.
Κανόνας τους, υπ’ αριθμόν ένας, λέει πως πρέπει να τα πιστεύουμε όλα χωρίς καμία αντίρρηση.
Κανόνας υπ’ αριθμόν δύο, λέει πως πρέπει να τα κρίνουμε όλα με τις αρχές της Πολιτικής Οικονομίας.
Κανόνας υπ’ αριθμόν τρία, λέει με βαριές πολιτικές αναλύσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα, βαριές σαν μολύβι, πως όσοι Έλληνες είναι καλοί και υπάκουοι θα συνεχίσουν να καταλήγουν σε ένα γκισέ Τράπεζας να παίρνουν κάποια ψίχουλα, ενώ όσοι Έλληνες είναι κακοί και άτακτοι, δυσανασχετούν, δεν τους πιστεύουν, θέλουν μια αξιοπρεπή διαβίωση, μια αξιοπρεπή περίθαλψη, μια αξιοπρεπή παιδεία, μια ασφαλή πατρίδα θα καταλήγουν στην πλήρη εξαθλίωση και τον αφανισμό.
Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν και τα αντίδοτα, κάτι το διαφορετικό για τους παραπάνω κανόνες.
Αυτά τα αντίδοτα που κάνουν φοβερές προσπάθειες για να φαίνονται κάτι το διαφορετικό (ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερα από τους κανόνες), μάταια πασχίζουν να κρύψουν ή να ωραιοποιήσουν τις παγίδες που στήνουν οι άλλοι, οι κακοί και που ο Έλληνας πρέπει οπωσδήποτε, έχει καθήκον και υποχρέωση να πέσει μέσα σ’ αυτές.
Όλοι οι παραπάνω κανόνες και αντίδοτα όμως συμφωνούν σε τούτο:
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ







katoxika nea

Στην διάθεση των «κορακιών»οι ζωές των Ελλήνων.


Στην διάθεση των «κορακιών»οι ζωές των Ελλήνων.
Στην διάθεση των «κορακιών» ή αλλιώς vulture fundsτίθενται πλέον οι ζωές των Ελλήνων πολιτών και των ελληνικών επιχειρήσεων καθώς όπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδας στην έκθεσή της «για να εξυγιανθούν τα προβληματικά δάνεια θα πρέπει να δοθούν είτε να δοθεί η διαχείρισή τους σε εξειδικευμένες εταιρείες».
Αυτό σημαίνει ότι τα σπίτια των Ελλήνων,όσα βρίσκονται υπό καθεστώς δανείου (αλλά και όσοι χρωστούν ΕΝΦΙΑ, ή φόρους εισοδήματος δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι στο μέλλον δεν θα αναγκαστεί το Δημόσιο να παραδώσει τα χρέη τους στους «πειρατές») θα περιέλθουν επί της ουσίας τα χαρτοφυλάκια των funds, και οι επιχειρήσεις θα τελούν υπό καθεστώς ξένης κυριαρχίας.
«Η εξυγίανση χαρτοφυλακίων προβληµατικών δανείων συνδέεται µε τη δραστηριοποίηση ……….εξειδικευµένων εταιριών που είτε κατέχουν (Asset Management Companies – AMC) είτε απλώς διαχειρίζονται προβληµατικά δάνεια (Servicing Companies).
Κατά το παρελθόν πολλές χώρες που κλήθηκαν να αντιµετωπίσουν αντίστοιχο πρόβληµα µε το ελληνικό όσον αφορά το υψηλό ποσοστό µη εξυπηρετούµενων δανείων (π.χ. η Σουηδία, η Ινδονησία, η Μαλαισία, η Κορέα, η Ταϊλάνδη, αλλά και πιο πρόσφατα η Ιρλανδία, µε την περίπτωση της ΝΑΜΑ, και η Ισπανία, µε την περίπτωση της SAREB) προέκριναν τη λύση δηµιουργίας AMC. Άλλες χώρες (για παράδειγµα η Ρουµανία) προτίµησαν να δηµιουργήσουν θεσµικό πλαίσιο για τη λειτουργία servicing companies»
Στην Ελλάδα υπάρχει διασπορά των «κόκκινων» δανείων και όχι συγκέντρωση τους σε συγκεκριμένους κλάδους, και η Τράπεζα της Ελλάδας προκρίνει την λύση ότι η Πολιτεία πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες για τη δηµιουργία «µιας ενεργούς δευτερογενούς αγοράς µη εξυπηρετούµενων δανείων», τουτέστιν funds… καλωσήρθατε.
Το ερώτημα αμέσως που προκύπτει είναι: Αυτά τα funds θα είναι ασύδοτα;
Μάλλον ναι κι ο λόγος είναι ότι έτσι έπραξαν πάντα στο παρελθόν σε χώρες που τελούσαν υπό καθεστώς οικονομικής κατοχής, και όπου οι δανειστές έκαναν παραγωγή Δικαίου (όριζαν την εγχώρια νομοθεσία), αλλά και επειδή η ΤτΕ αναφέρει την ανάγκη θέσπισης των αναγκαίων προϋποθέσεων για την απόκτηση άδειας, και ότι θα πρέπει να είναι σαφές ότι οι εταιρίες που θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά δανείων θα υπόκεινται σε κανόνες όσον αφορά την προστασία του καταναλωτή όπως αυτοί που διέπουν και τις τράπεζες, συµπεριλαµβανοµένου και του Κώδικα ∆εοντολογίας, αλλά αποφεύγει όμως να προχωρήσει πέρα από τις διαπιστώσεις και να ορίσει η ίδια ποιο θα πρέπει να είναι το πλαίσιο κανόνων λειτουργίας. Ίσως γιατί δεν θα οριστεί εδώ αλλά κάπου αλλού… πολύ μακριά από εδώ.






katoxika nea

Ιράκ: Διορία 48 ωρών στην Τουρκία να αποσύρει το στρατό της από τη Μοσούλη


Iράκ: Διορία 48 ωρών στην Τουρκία να αποσύρει το στρατό της από τη Μοσούλη
Το Ιράκ ζήτησε και επισήμως από την Τουρκία, μέσω του υπουργείου Άμυνας, την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων που έχει παρατάξει στη Μοσούλη, δίχως προηγουμένως να έχει διασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια, δίνοντας διορία 48 ωρών στην Άγκυρα.
Η κυβέρνηση του Ιράκ αντιδρά δυναμικά στην εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων και πλέον απειλεί με στρατιωτική επέμβαση, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την ένταση στην περιοχή.
Ο υπουργός Άμυνας του Ιράκ, Χάλεντ αλ-Ομπέιντι δηλώνει σε ανακοίνωση ότι το τουρκικό υπουργείο Αμυνας εξήγησε πως η ανάπτυξη των τουρκικών δυνάμεων έχει ως στόχο την προστασία των τούρκων στρατιωτικών συμβούλων των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων σε στρατόπεδο κοντά στη Μοσούλη.
Ο Ομπέιντι διευκρινίζει ότι η τουρκική στρατιωτική δύναμη είναι υπερβολικά μεγάλη για τον σκοπό αυτόν. «Ανεξαρτήτως του μεγέθους της δύναμης που εισήλθε στο Ιράκ, απορρίπτεται» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Ο πρόεδρος του Ιράκ, ο πρωθυπουργός και το υπουργείο Εξωτερικών διατύπωσαν την αντίθεσή τους στην ανάπτυξη των τουρκικών δυνάμεων τις τελευταίες ημέρες, χαρακτηρίζοντάς την εχθρική ενέργεια, κατά παράβασιν του διεθνούς δικαίου. Το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε χθες τον Τούρκο πρεσβευτή στη Βαγδάτη για να του επιδώσει επίσημη διαμαρτυρία.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε το Σάββατο (5/12) ότι πρόκειται για αλλαγή φρουράς ρουτίνας και ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν στρατοπεδεύσει σε απόσταση 30 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Μοσούλης, έπειτα από αίτημα του κυβερνήτη της Μοσούλης και σε συντονισμό με το ιρακινό υπουργείο Αμυνας.
Μικρός αριθμός Τούρκων εκπαιδευτών βρισκόταν ήδη στο στρατόπεδο πριν από την ανάπτυξη της τουρκικής στρατιωτικής δύναμης για την εκπαίδευση της δύναμης Χασίντ Βατάνι που αποτελείται από σουνίτες Αραβες, πρώην αστυνομικούς και εθελοντές από τη Μοσούλη, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους από τον Ιούνιο του 2014.
Παρά, όμως, τις σφοδρές αντιδράσεις της ιρακινής κυβέρνησης και παρότι γίνεται λόγος για «εισβολή», η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει ακόμα 2.000 στρατιώτες στη Μοσούλη, τη στιγμή που στο σημείο βρίσκονται ήδη 600.




katoxika nea

Μπλόκα σε όλη τη χώρα ετοιμάζουν οι αγρότες


agrotes2
«Θερμός» αναμένεται να είναι ο Γενάρης με την έλευση του νέου έτους, καθώς οι αγρότες εμφανίζονται να είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με μπλόκα ανά την Ελλάδα, αντιδρώντας στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό.
Συγκεκριμένα, στην καρδιά του καρδιτσιώτικου κάμπου με αγρότες από όλη τη χώρα, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων προκειμένου να αποφασιστεί η κλιμάκωση και ο πανελλαδικός συντονισμός των κινητοποιήσεων. Μετά από εισήγηση του προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), Βαγγέλη Μπούτα, το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα έχουν στηθεί μπλόκα σε όλη την επικράτεια, όπου κάθε περιοχή θα έχει αποφασίσει από πριν σε ποια σημεία αυτά θα βρίσκονται.
Στη σύσκεψη, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι δεκάδων Αγροτικών Συλλόγων, τονίστηκε επίσης πως οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα, συντονισμένα και οργανωμένα, ενώ ο κ. Μπούτας αναφέρθηκε εισαγωγικά στην πρόσφατη συνάντηση στο Υπουργείο με τον αρμόδιο υπουργό και τα όσα συζητήθηκαν. «Βρήκαν παπά, δηλαδή Τσίπρα-Καμένο να μας θάψουν. Ό,τι δεν μπόρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να κάνουν το κάνουν τώρα… Να συγκεντρωθεί η γη σε λίγα χέρια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούτας.
Παράλληλα, ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη της κοινής δράσης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων με τους εργαζομένους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, με τα οποία έχουν κοινά συμφέροντα. «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεσηκώσουμε και να συσπειρώσουμε τον αγροτικό κόσμο», υποστήριξε ακόμα ο κ. Μπούτας, μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα με αγρότες απ’ όλη τη χώρα, έχοντας δημιουργήσει ένα κλίμα ενθουσιασμού που διέκοπταν συχνά τους ομιλητές τα παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Ο Γιάννης Μαργαριτίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, αναφέρθηκε στις ενημερωτικές συσκέψεις και κινητοποιήσεις που έχει γίνει μέχρι τώρα στον αγροτικό κόσμο της περιοχής, ενώ ο Νίκος Αγγέλου, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, είπε πως οι πολιτικές της ΕΕ και η Κοινή Αγροτική Πολιτική ξεκληρίζει την αγροτιά, κάνοντας λόγο για μαζικούς και διαρκείς αγώνες.
Ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης, αναφέρθηκε με τα πιο μελανά χρώματα στον κλάδο και στα πολλαπλά και άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει, εκτιμώντας πως οι κινητοποιήσεις αποτελούν μονόδρομο.
«Η αγωνιστική απάντηση της μικρομεσαίας αγροτιάς στο τρίτο Μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα αντιαγροτικά μέτρα που περιέχει αλλά και στην ΚΑΠ της ΕΕ που μειώνει ως 50% τις ενισχύσεις μέχρι το 2019, ειναι μονόδρομος», υπογράμμισε επίσης ο Ρίζος Μαρούδας, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, προσθέτοντας πως «συσπειρωμένοι στους συλλόγους μας και την ομοσπονδία, με τα αιτήματα και το διεκδικητικό πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στήνουμε μπλόκο στο Μνημόνιο και τα αντιαγροτικά μέτρα – παλεύουμε για την επιβίωση μας».
Παράλληλα, ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει πως θέλουμε πολλά ακόμα να κάνουμε, να γίνουν συσκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα και περιοδείες σε χωριά για να οργανωθεί καλύτερα όλη αυτή η κινητοποίηση.
Στη σύσκεψη παρέστη και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργος Κουτσός, ο οποίος απηύθυνε μήνυμα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η αγροτική παραγωγή αποτελεί μονόδρομο για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης.

Τράπεζες: Τρίτη και φαρμακερή - Μετά έρχεται η... δραχμή



Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου
Στην άκρη της "ερήμου" που έχουν πίσω τους, εφτά χρόνια ύφεσης, και του...
γκρεμού που βλέπουν μπροστά τους αισθάνονται πως βρίσκονται υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη. Ξέρουν ότι η ανακεφαλαιοποίηση στην οποία προχώρησαν είναι η τελευταία. “Τρίτη και φαρμακερή και μόλις που αρκεί για να περάσουμε απέναντι” λένε. Παρομοιάζουν τα κεφάλαια που άντλησαν ως μία μικρή πεζογέφυρα που ενώνει τη μία άκρη του γκρεμού με την άλλη. “Αν δεν αντέξει, αν σπάσουν τα σχοινιά ή αν στραβοματήσουμε, έρχεται η δραχμή” ξεκαθαρίζουν.

Πιστεύουν ότι παρά τις όποιες υπερβολές που πράγματι έγιναν (διακοποδάνεια, φούσκα στα στεγαστικά κοκ) ο κύριος λόγος της αδυναμίας στην οποία βρέθηκαν είναι πολιτικός. Ανώτατα στελέχη που μίλησαν στο “newpost” επισημαίνουν τις δηλώσεις Γιέγκερ, του εκπροσώπου Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος την Παρασκευή απέδωσε στην πολιτική αλλαγή την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση στην οποία υποχρεώθηκαν οι τράπεζες να προχωρήσουν. “Στην αρχή του έτους οι τράπεζες είχαν επαρκή ρευστότητα, μετά άλλαξε η κυβέρνηση” είπε χαρακτηριστικά ο στενός συνεργάτης του Βόλγανγκ Σόιμπλε.

Στέκονται και στις παραινέσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, που εντάχθηκαν και στην ετήσια έκθεση της κεντρικής τράπεζας. “Προϋπόθεση για την ανάκαμψη είναι η πολιτική σταθερότητα” υποστηρίζουν και αναλύουν τους δύο δρόμους που έχουμε μπροστά μας: “ή θα προχωρήσουμε με συναίνεση σε μεταρρυθμίσεις φέρνοντας επενδύσεις ή όλοι μαζί θα ζήσουμε την κόλαση της εξόδου από το ευρώ”.

Σε αυτή την πορεία θεωρούν ότι "το χρέος δεν είναι πρόβλημα". "Θα πάρουμε παράταση και με τα χαμηλά επιτόκια που έχουμε κλειδώσει θα τα βγάλουμε πέρα" είναι η θέση τους και θέτουν ως ζητούμενο "τη στροφή της οικονομίας στην παραγωγή χρήματος μετά από χρόνια περικοπών". 





tromaktiko

Με ενταση ξεκίνησε απογευματινή πορεία για τον Αλέξη...


Ξεκίνησε με ένταση η πορεία των αντιεξουσιαστών

Ένταση με το ξεκίνημα στην πορεία των αντιεξουσιαστών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Διαδηλωτές που έχουν πλαισιωθεί από...
ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, πέταξαν μολότοφ, στην Πεσματζόγλου και οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.



nonews news

LIVE - Στο Σύνταγμα η πορεία...



 Αναφορές για τραυματίες από τα ΜΑΤ. 
Αύρες στο Ζάππειο.
BINTEO...
 Στο Σύνταγμα βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, υπό τη στενή «συνοδεία» από τα ΜΑΤ.
Η... 
πορεία έχει κοπεί στα δύο, μετά τα επεισόδια στην Πανεπιστημίου, με το ένα κομμάτι να κατευθύνεται προς την Ομόνοια.
Αύρες παραμένουν στο Ζάππειο, ενώ όπως γραφει το left.gr, μέρος της διαδήλωσης έχει γυρίσει προς τη Βουλή, καθώς αναφέρονται τραυματισμοί διαδηλωτών από τα ΜΑΤ.

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις, αλλά και βίντεο,  ΕΔΩ..







nonews news

Αυτόματη δέσμευση λογαριασμών για οφειλές που ξεπερνούν τα 70.000 ευρώ



ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στη φάση της υλοποίησης προχωρά η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που θα προβλέπει αυτόματη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών όσων έχουν οφειλές που ξεπερνούν τα 70.000 ευρώ.

Η απόφαση, που πρέπει να εκδοθεί κατ’ επιταγήν του μνημονιακού νόμου του Αυγούστου, έχει προκαλέσει 
μεγάλο προβληματισμό στις τράπεζες αλλά και στο ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, καθώς κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την όποια προσπάθεια ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Μετά από τις αλλαγές σε ό,τι αφορά τις 100 δόσεις, οι δανειστές πιέζουν για νέα μέτρα που θα περιορίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, επικαλούμενοι στοιχεία που δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη χειρότερη θέση παγκοσμίως όσον αφορά την παραγωγή νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Γι αυτό θα απαιτήσουν τα αυτοματοποιημένα αναγκαστικά μέτρα, τα οποία όμως αναμένεται να «στραγγαλίσουν» τη ρευστότητα στην αγορά. 

Το πλάνο που επεξεργάζεται το ΥΠΟΙΚ προβλέπει ότι η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ, κατόπιν εντολής θα στέλνει λίστα στις τράπεζες με τα ΑΦΜ όσων ξεπερνούν το όριο των οφειλών, οι τράπεζες θα δεσμεύουν τα ποσά μέσα σε καθορισμένη ημερομηνία και θα τα επιστρέφουν στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου στη συνέχεια οι φορολογικές αρχές να προχωρούν σε κατασχέσεις.






attika nea

Όχι δικαστών στη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες τους

 ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ...

Ακούστε, κύριοι της Α-Δικαιοσύνης... 
ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ, ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ... ΑΛΛΑ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ!

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ. 
ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ (οι περισσότεροι από εσάς)...

ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΚΟΜΑ, Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ!

ΣΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΑΤΕ ΤΑ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΑΤΕ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.

ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ! 

Καλλιόπη Σουφλή




Η πρόεδρος της ένωσης δικαστών εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη (3Δ) μιλά στην Ετήσια γενική συνέλευση της ένωσης δικαστών εισαγγελέων στο Αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών , Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής ΣαίταςΗ πρόεδρος της ένωσης δικαστών εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη (3Δ) μιλά στην Ετήσια γενική συνέλευση της ένωσης δικαστών εισαγγελέων στο Αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών  
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ένταση επικράτησε κατά σημερινή γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών.


Ειδικές αναφορές έγιναν στις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου περί δικαστικών πραξικοπημάτων, όπως και στη δημοσιοποίηση των δηλώσεων πόθεν έσχες...


Η πρόεδρος της ΕΔΕ Μαργαρίτα Στενιώτη αναφέρθηκε στην αδυναμία της πολιτείας να λάβει μέτρα που θα βοηθήσουν τη Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι το έργο του δικαστή δεν είναι μία απλή διεκπεραίωση υποθέσεων.

Η κ. Στενιώτη, τόνισε ακόμη, ότι η απόδοση ευθυνών για καθυστερήσεις είναι ατεκμηρίωτη και άδικη, ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα της Δικαιοσύνης σημειώνοντας ότι στο Πρωτοδικείο το 2014 δημοσιευτήκαν 97.000 αποφάσεις με 100 οργανικά κενά.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων, οι οργανικές θέσεις είναι 596, ωστόσο σήμερα σε αυτά υπηρετούν 428 δικαστές. 


Στην Εισαγγελία, οι θέσεις είναι 323 και υπηρετούν 250. «Οι συνθήκες εργασίας είναι τριτοκοσμικές. Τα μέτρα ασφαλείας ελλιπή. Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε μία χειροβομβίδα στο Πταισματοδικείο» είπε η κ. Στενιώτη.

Ακόμη, ανέφερε πως είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι «στο υπουργείο Δικαιοσύνης εργάζονται προς την κατεύθυνση της πλήρους μηχανοργάνωσης και πως σε όλες τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές συμμετέχουν δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί».

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΔΕ απάντησε στα όσα είπε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης για το πόθεν έσχες των δικαστών, αλλά και στις φράσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου περί «δικαστικών πραξικοπημάτων».

«Δόθηκε η εντύπωση ότι οι δικαστικοί λειτουργοί αρνούνται να δημοσιοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, προκειμένου να αποκρύψουν παράνομες ενέργειες πλουτισμού τους, παραβλέποντας ο πρόεδρος της Βουλής, ότι όσον αφορά στους δικαστικούς λειτουργούς συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι, για τους οποίους μια τέτοια δημοσιοποίηση δεν ενδείκνυται, εν όψει των κινδύνων που ενέχει η πρόσβαση οιουδήποτε πέραν των αρμοδίων προς έλεγχο οργάνων στα στοιχεία αυτά, καθώς διατρέχουν τον κίνδυνο εγκλημάτων ή άλλων πράξεων εναντίων τους εκ μέρους διαδίκων ή προσώπων των οποίων υποθέσεις εκδίκασαν. 

Ο κ. Βούτσης δήλωσε ότι η δημοσιοποίηση θα αφορά μόνο τους υψηλόβαθμους δικαστές και όχι στους Πρωτοδίκες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διαφθορά είναι στους υψηλόβαθμούς δικαστές. 

Στη δεύτερη περίπτωση ο κ. Παπαγγελόπουλος, μίλησε για “δικαστικά πραξικοπήματα”, δίχως περαιτέρω διευκρινίσεις, δίχως να αναφέρει στοιχεία, δίχως να κατονομάζει τους “πραξικοπηματίες” και να προσφεύγει αρμοδίως προς έλεγχο αυτών, προσβάλλει το σύνολο των δικαστικών λειτουργών και αποδομεί τον θεσμό της Δικαιοσύνης”, είπε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε ότι η οικονομική κρίση πλήττει τη Δικαιοσύνη, ενώ παραδέχθηκε ότι ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή με την είσοδο του νέου έτους, έχει πολλές προβληματικές διατάξεις. 

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφερόμενος στη φράση περί δικαστικών πραξικοπημάτων του κ. Παπαγγελλόπουλου, ανέφερε ότι «όσα είπε εξέφραζαν μία ευχή προκειμένου να διαφυλάξει τη Δικαιοσύνη από φαινόμενα που μπορούν να διαταράξουν τη λειτουργία της».

  
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, είχε αντιπαράθεση με την πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργό και νυν πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασίου, χαρακτήρισε «εξωφρενικές» τις πρόσφατες προαγωγές των δικαστών λέγοντας: «Τέτοια προσβολή που έγινε δεν έχει γνωρίσει ποτέ το δικαστικό Σώμα. Παραλείψατε 47 ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς. Η ΝΔ δεσμεύεται ότι θα αποκαταστήσει αυτές τις αδικίες», ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Παπαγγελόπουλου, ανέφερε ότι «ως πρώην εισαγγελέας έπρεπε να ξέρει ότι δεν πρέπει να προσβάλλονται έτσι οι δικαστές».

Η κ. Θάνου απαντώντας στον κ. Αθανασίου, είπε μεταξύ των άλλων: «Μιλήσατε για παραλείψεις… Εσείς παραλείψατε την κ. Κυττέα. Δεν αντιδράσατε όταν παραλείφθηκε η κ. Ασημακοπούλου από αντιπρόεδρος. Δεν αντιδράσατε όταν παραλείφθηκε ο κ. Κουτρουμάνος, που στη συνέχεια έγινε πρόεδρος. Μας είπε σήμερα ο κ. Αθανασίου για αυτή την διάταξη που μας έκοψε το μισό των αναδρομικών… Για τη δισταυρία, δεν είπε ότι έγινε 5 ημέρες πριν από την διενέργεια των εκλογών, χωρίς ενημέρωσή μας».

Ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ του κ. Αθανασίου και της κ. Θάνου, ενώ ο κ. Αθανασίου δήλωσε, μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης: «Στην κριτική που άσκησα για την κατάφωρη παραβίαση της δικαστικής επετηρίδας κατά την οποία κατακρεουργήθηκαν 47 ανώτατοι δικαστές, αντί να απαντήσει ο παριστάμενος υπουργός Δικαιοσύνης, απάντησε η ευνοημένη Βασιλική Θάνου. Απίθανα πράγματα».

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, επανάφερε το ζήτημα της παράτασης του ωραρίου των δικαστηρίων κατά 2 με 3 ώρες, λέγοντας ότι η εμμονή στη θέση να μην λειτουργούν πέραν του ωραρίου των δημοσίων υπηρεσιών δεν βοηθάει τη Δικαιοσύνη.

Η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Ειρήνη Γιανναδάκη, ανέφερε ότι είναι κουραστικό και άχαρο να επαναλαμβάνουμε πράγματα γνωστά, αυτονόητα και χιλιοειπωμένα και προσέθεσε με νόημα: «Πόσο πολύ θίγονται οι αρμόδιοι, όταν και εάν τα ακούνε. Δεν μπορούμε όμως και να σιωπούμε. Γιατί αυτό θα εκληφθεί ως αδυναμία ή φόβος».


Ακόμη, η κ. Γιανναδάκη ανέφερε, μεταξύ των άλλων, ότι το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να βλέπει τους δικαστικούς λειτουργούς ως δημοσίους υπαλλήλους. Και δεν ενδιαφέρονται για την ποιοτική αναβάθμιση του έργου τους. Η κρίση ενίσχυσε αυτή την κατάσταση, προκαλώντας θέματα σεβασμού στο κράτος δικαίου.


Τέλος, στη γενική συνέλευση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν, οι Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ), Βασίλης Κόκκαλης (ΑΝΕΛ) και Γ. Καρράς (Ένωση Κεντρώων).






attika nea

Τουρκία εξαφάνισε Ρώσικα πλοία στη Μαύρη Θάλασσα!

rosikaploia


Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ η Τουρκία απάντησε στη Ρωσία πριν λίγες ώρες με το να ''απαγάγει'' τέσσερα ρωσικά πλοία λόγω της προηγούμενης κίνησης των Ρώσων που απαγόρευσαν τον απόπλου πέντε Τουρκικών σκαφ΄ψν στο Novorossiysk.
Όπως αναφέρουν τα πρακτορεία της Τουρκίας η απαγόρευση απόπλου στα Ρώσικα σκάφη έγινε από το λιμάνι της Σαμψούντας ενώ κρατήθηκαν μετά υπό έλεγχο από τις Τουρκικές αρχές χωρίς να υπάρχουν νεότερα για τις προθέσεις των λιμενικών αρχών της Τουρκίας.
Όπως φαίνεται η ένταση μέρα με τη μέρα κλιμακώνεται ενώ η κατάσταση μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας σύμφωνα με τους αξιωματούχους δεν πρόκειται να σταματήσουν τα αντίποινα εφόσον η κόντρα πλέον έχει γίνει και προσωπική μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν.








voice news

Δηλώσεις ΒΟΜΒΑ από Κυριάκο Μητσοτάκη

mitso

«Η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε, προσθέτοντας ότι όχι μόνο βλέπει αδυναμία της Ν.Δ. να κερδίσει τις εκλογές, αλλά βλέπει και αδυναμία του κόμματος, ως αντιπολίτευση, να καρπωθεί την απαξίωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να τονίσει, ότι αν εκλεγεί αρχηγός, το πρώτο πράγμα που θα κάνει θα είναι να ζητήσει τις παραιτήσεις των στελεχών του οργανωτικού της Ν.Δ. και θα μεταφέρει την έδρα του Κόμματος από τη Συγγρού σε κτήριο με πιο χαμηλό μηνιαίο ενοίκιο καθώς όπως ο ίδιος είπε: «Η Ν.Δ., είναι ένα περίπου χρεωκοπημένο κόμμα.»








voice news

Εχθές ''τέλειωσε'' η Ελλάδα..

elladaa


Η ψήφιση του προϋπολογισμού ήταν το χτύπημα κάτω από τη μέση για τον ελληνικό λαό αφού έχει να κάνει με μέτρα ύψους 5.7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Κι' όμως η συζήτηση εντός της βουλής επεκτάθηκε κυρίως στο να γίνει αντιπολίτευση μεταξύ των κομμάτων και να αποδοθούν ευθύνες για την σημερινή κατάσταση της χώρας. Αυτό που πρόκειται να έρθει σύμφωνα με την πλέον υπερψηφισμένο προϋπολογισμό είναι πάνω από κάθε λογική και αντοχή των Ελλήνων πολιτών..
Πιο αναλυτικά η βάση του ξεκινάει από το πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ για το 2016, (από 0,2% που βρίσκεται φέτος), αλλά και στο χειρότερο για την Ελλάδα που είναι το χρέος και θα αυξηθεί στο 187,8% του ΑΕΠ από 180,2% φέτος και άρα θα φτάσει στα 327,6 δισ. ευρώ.
Μεγάλα είναι όμως και τα ερωτήματα και τα κενά που προκύπτουν εφόσον η κυβέρνηση πρέπει να ψάξει να βρει τα 645 δις. που λείπουν για την ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων στο ασφαλιστικό. Μια μεγάλη υπόθεση που θα προβληματίσει την κυβέρνηση είναι οι εργοδοτικές εισφορές που σκέφτεται να αυξήσει ο Α. Τσίπρας προκειμένου να μην ''αποδεκατίσει '' οριστικά τους συνταξιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ παραμένει ασαφές το πώς θα γεμίσουν τα ταμεία του κράτους αφου τα μέτρα είναι ανακριβή και δεν υπάρχει λεπτομερής αναφορά στο πως θα εφαρμοστούν.










voice news

Ετοιμάζονται να πάρουν το νόμο στα χέρια τους


filiatra


Ξεφεύγει η κατάσταση σε Φιλιατρά και Κοπανάκι. ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων όσο και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων και κάτοικοι εκδήλωσαν την απόλυτη αντίθεση και τη σφοδρή αντίδρασή τους στην πρόταση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ, η οποία περιλαμβάνει «λουκέτο» στα Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου, καθώς και σε εκείνο των Γαργαλιάνων. Στο τραπέζι των συζητήσεων τονίστηκε η ιδιαιτερότητα του Δήμου, με την τεράστια γεωγραφική έκταση, τον πληθυσμό και το πλήθος μεταναστών και λαθρομεταναστών που κατακλύζουν την περιοχή, τέθηκαν οι μορφές αντίδρασης και κινητοποίησης, ώστε να γίνει αισθητό το μήνυμα των τοπικών κοινωνιών από την κυβέρνηση, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ενώ για το θέμα των αστυνομικών τμημάτων, όπως είπε ο κ. Κατσίβελας, θα συνεδριάσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο.








voice news

Συμβαίνει στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αθήνας (Παρατηρήστε την Εικόνα)



Για ποιο λόγο η σημαία της Αμερικής να βρίσκεται στο κέντρο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας ενώ σύμφωνα με τους κανονισμούς η σημαία της χώρας μας πρέπει πάντα να βρίσκεται στο κέντρο;
Θίγεται η εθνική κυριαρχία και περνάει μάλλον σε άλλο επίπεδο εφόσον τέτοιου είδους κινήσεις δείχνουν υποτέλεια σε άλλα κράτη. Ο ΥΠΕΞ μάλλον πρέπει να δώσει απαντήσεις επ' αυτού…
ipeks








voice news

Έκτακτο! Άρχισαν τα χτυπήματα στο Λονδίνο; (ΒΙΝΤΕΟ)


tzixanttt

Απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε σε στο μετρό του Λονδίνου!
Πιο συγκεκριμένα στο σταθμό Λέιτονστοουν ένας επιβάτης έβγαλε μαχαίρι και έκοψε το λαιμό ενός συνεπιβάτη του φωνάζοντας: «Αυτό είναι για τη Συρία».
Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και ο δράστης συνελήφθη, αφού πρώτα τον τραυμάτισαν καθώς αρνιόταν να παραδοθεί.
Το θύμα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.
Δείτε το βίντεο











voice news

Ολάντ: Μην βάζετε τη Γη κάτω από τα συμφέροντά σας

oland



Έκκληση προς τους ηγέτες 195 κρατών που μετέχουν στην διεθνή διάσκεψη για το κλίμα, να παραμερίσουν τα όποια συμφέροντά τους για το μέλλον του πλανήτη, απηύθυνε ο γάλλος πρόεδρος.
«Απευθύνω ενώπιόν σας έκκληση ώστε να κατορθώσουμε να ξεπεράσουμε τα συμφέροντα των περιοχών, των χωρών, τα συμφέροντα που αφορούν το επίπεδο ανάπτυξης, ώστε να μπορέσουμε να αρθούμε στο ύψος του πλανήτη στο σύνολό του», είπε ο Φρανσουά Ολάντ.
Ο πρόεδρος Ολάντ συμπλήρωσε: «Ζητώ από εκείνους που θα ήθελαν να θέσουν πολύ υψηλούς στόχους να προσέξουν να μην θεωρήσουν ότι το δίκαιο είναι μόνο με το μέρος τους». Όσο για «εκείνους που θα ήθελαν να αρκεσθούν στο μίνιμουμ, κινδυνεύουν να έχουν το μάξιμουμ των καταστροφών», προειδοποίησε.
Με την ομιλία του, ο Φρανσουά Ολάντ έκλεισε μία «ημέρα δράσης» τοπικών κοινοτήτων, επιχειρήσεων, συνδικάτων και οικονομικών και επιστημονικών θεσμών που έχουν κινητοποιηθεί στον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Οι διαπραγματευτές των 195 χωρών που συμμετέχουν στις συνομιλίες παρέδωσαν στην προεδρία της COP21 σχέδιο συμφωνίας, το οποίο θα χρησιμεύσει ως βάση για τις συνομιλίες σε επίπεδο υπουργών που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα.







voice news

«Μαχαίρι» σε επικουρικές πάνω από 150 ευρώ, μερίσματα Δημοσίου και εφάπαξ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

«Μαχαίρι» σε επικουρικές πάνω από 150 ευρώ, μερίσματα Δημοσίου και εφάπαξ

Σοκ αναμένεται το επόμενο διάστημα για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους που θα δουν να γίνονται μεγάλες περικοπές στο εισόδημά τους.
Μειώσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους επικουρικών συντάξεων άνω των 150 ευρώ, εφάπαξ και μερισμάτων του Δημοσίου περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο για το συνταξιοδοτικό, με στόχο να αποτραπούν «πάση θυσία» οι περικοπές στις κύριες συντάξεις.
Στο υπουργείο Εργασίας επεξεργάζονται σενάρια περιστολής των δαπανών, με στοχευμένες παρεμβάσεις στις υψηλές επικουρικές συντάξεις, στα εφάπαξ των ταμείων πρόνοιας, που από τον Αύγουστο του 2013 έχουν κηρύξει παύση νέων πληρωμών, και στα μερίσματα σε 280.000 πολιτικούς συνταξιούχους, που με πολύ κόπο και με συνεχή δάνεια πληρώνονται το τελευταίο εξάμηνο.
Αναλυτικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, στην επικούριση, το υπουργείο Εργασίας –όπως φαίνεται και από το κείμενο αρχών που κατέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ)– σχεδιάζει την αντικατάσταση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος με έναν κανόνα βιωσιμότητας. Καθώς βέβαια στην πράξη, μέσω του τρίτου μνημονίου, έχει δεσμευθεί ότι το κράτος δεν θα χρηματοδοτεί τα ελλείμματα του ΕΤΕΑ, στο οποίο εντάχθηκαν όλα τα επικουρικά ταμεία, αναζητεί λύσεις για να κλείσει το 2016 «τρύπα» της τάξης των 800 εκατ. ευρώ από την περιουσία ή έστω την απόδοση αυτής, από την αύξηση των εισφορών κατά μία μονάδα και, εάν αυτά δεν επαρκούν, από στοχευμένες, κλιμακωτές μειώσεις συντάξεων. Βάσει του σχεδιασμού, αυτές θα ξεκινούν από 2% στις συντάξεις που ξεπερνούν τα 150 ευρώ και θα φθάνουν έως και το 30% για συντάξεις άνω των 400 ευρώ, με τιμές όμως 2010 (προκειμένου να ενσωματωθεί και η απόφαση του ΣτΕ).
Στα εφάπαξ, το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται νέο μαθηματικό τύπο, που θα οδηγεί μεσοσταθμικά σε περικοπές της τάξης του 10%. Παράλληλα, σχεδιάζεται η ένταξη όλων των ταμείων πρόνοιας που χορηγούν εφάπαξ παροχή σε έναν φορέα που πιθανότατα θα «κρεμαστεί» ως ειδικός λογαριασμός ή διεύθυνση, κάτω από τον ενιαίο φορέα κύριας ασφάλισης. Οπως και στις επικουρικές συντάξεις, μέρος του ελλείμματος εκτιμάται ότι θα καλυφθεί από την περιουσία του ενιαίου φορέα, που λόγω των ενοποιήσεων εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 1,3 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι εκκρεμούν προς έκδοση περίπου 61.500 αιτήσεις απονομής εφάπαξ, με τη σχετική δαπάνη να εκτιμάται σε 1,8 δισ. ευρώ. Ανάσα για το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου εκκρεμούν οι περισσότερες αιτήσεις, θεωρούνται οι εισφορές των δημοσίων υπαλλήλων, που για τον επόμενο χρόνο εκτιμώνται σε 300 εκατ. ευρώ, αλλά και οι πρόσφατες παρεμβάσεις περιορισμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, που υπολογίζεται ότι θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση δαπανών άνω των 80 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, μόνο για το Δημόσιο έχει προαποφασιστεί, το 2016, να δοθούν άλλα 460 εκατ. ευρώ από το δάνειο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, για να μειωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, άρα και για να απονεμηθούν εφάπαξ. Περικοπές της τάξης του 30% εκτιμάται ότι θα επέλθουν στα μερίσματα που λαμβάνουν σήμερα περίπου 280.000 πολιτικοί συνταξιούχοι, καθώς το υπουργείο Εργασίας ήδη ζήτησε από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) να περιορίσει τις δαπάνες του για τον επόμενο χρόνο κατά τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι το Ταμείο είναι στο «κόκκινο», καθώς όλους τους προηγούμενους μήνες εισέπραττε περί τα 23 εκατ. ευρώ τον μήνα από εισφορές, ενώ οι υποχρεώσεις του προς τους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους ξεπερνούσαν τα 39 εκατ. μηνιαίως.









hmerisia