Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Τώρα αρχίζει το… μεγάλο παιχνίδι!!!


forthnet_financials
Η κάλυψη του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της Forthnet, κατά το ποσό των 70 εκατ. ευρώ, σηματοδοτεί ουσιαστικά, βάση της προηγούμενης συμφωνίας με τις πιστώτριες τράπεζες, την πλήρη αναχρηματοδότηση των δανείων της εταιρίας, ύψους 324,8 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία παύει να έχει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και ταυτόχρονα αποκτά τη δυνατότητα να ανταποκριθεί πληρέστερα στις απαιτήσεις ενός άκρως ανταγωνιστικού χώρου. Πρόκειται άλλωστε για εξέλιξη που έρχεται σε μια περίοδο όπου η αγορά τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, όπως προκύπτει από την εν εξελίξει συζήτηση για τα Δίκτυα Νέας Γενιάς.
Από την πλευρά των τραπεζών -αλλά και της διοίκησης της- ήταν μια κίνηση επιβεβλημένη για να προστατεύσουν την «αξία» της εταιρίας. Παρά τις προσδοκίες που υπήρξαν στο παρελθόν, τόσο για λόγους γενικότερου περιβάλλοντος όσο και για λόγους συμφερόντων, οι μεγαλομέτοχοι, είτε επρόκειτο για τους Αραβες, είτε για τη Vodafone και την Wind Hellas, δεν είχαν, όπως φάνηκε, πραγματική πρόθεση ενίσχυσης της παρουσίας τους στην εταιρία.
Όπως, μάλιστα, σχολιάζει παράγοντας που γνωρίζει την αγορά αλλά και το τραπεζικό σύστημα, «ουσιαστικά οι μέτοχοι περίμεναν από τις τράπεζες να υποχρεωθούν σε μεγάλο «κούρεμα» δανείων, προκειμένου να κάνουν κάποια κίνηση. Γνωρίζω ότι τουλάχιστον σε μία περίπτωση υπήρξε προ ετών πρόταση προς τις τράπεζες με σημαντικό ποσό «κουρέματος», η οποία δεν έγινε αποδεκτή διότι τα «νούμερα» της Forthnet ΦΟΡΘ +14,98% δεν το δικαιολογούσαν.
Κι αυτό εξηγείται καθώς ακόμη και σε μια εξαιρετικά δύσκολη αγορά, όπως αυτή του 2015 με τα capital controls, η εταιρία «παρήγαγε» σχεδόν 50 εκατ. ευρώ EBITDA, διαθέτοντας περίπου 1,1 εκατ. συνδρομητές και ισχυρή θέση στην συνδρομητική τηλεόραση, το μόνο είδος υπηρεσιών που δεν αποτελεί «commodity» στον κλάδο.
Στην ουσία γύρω από τη Forthnet ΦΟΡΘ +14,98% παιζόταν, συμπληρώνει άλλο στέλεχος, «το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι». Κάποιοι περίμεναν ότι η απραξία των Αράβων μετόχων σε συνδυασμό με την χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρίας και κυρίως τα ληξιπροθεσμα χρεωλύσια της, θα την έφερναν μοιραία στο χέρι τους ως «ώριμο φρούτο», με τις τράπεζες να υποχωρούν, ενώ ταυτόχρονα θα καρπώνονταν μερίδια σε βάρος της, λόγω μειωμένης ικανότητας ανταγωνισμού».
Εκείνη την ώρα, «θα είχαν δύο επιλογές. Είτε να κλείσουν μια εξαιρετικά συμφέρουσα γι αυτούς συμφωνία, είτε να αφήσουν την εταιρία να καταρρεύσει στα χέρια των τραπεζών, αν στο μεταξύ είχε μειωθεί δραστικά η αξία της ». Χαμένες και στις δύο περιπτώσεις, θα έβγαιναν οι τράπεζες, ακριβώς εξ αιτίας των μεγάλων δανείων.
Αυτό φαίνεται πως το κατάλαβαν οι τραπεζίτες, οι οποίοι με μεγάλη καθυστέρηση είναι αλήθεια, δέχτηκαν την πρόταση της διοίκησης της πολυμετοχικής εταιρίας (το 84,7% το μοιράζονται με διαφορετικά ποσοστά η Wind Ελλάς, η τυνησιακών συμφερόντων Go Plc., η αραβικών συμφερόντων Massar Investments και η Vodafone Ελλάδος) να προχωρήσει σε μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο. Θεωρώντας πως, πρώτον, θα φανεί με τρόπο τελεσίδικο αν κάποιος από τους μετόχους είναι πρόθυμος να βάλει το χέρι στην τσέπη και, δεύτερον, αν δεν συμβεί αυτό, τότε θα μπορούν δυνητικά να ορίσουν την πλειοψηφία της εταιρίας, αφού μέσω του μετατρέψιμου ο κάτοχος του λαμβάνει περίπου το 65%!
Έτσι προσέφεραν, μέσω του ομολογιακού και της αναχρηματοδότησης, «αέρα» στην εταιρία ώστε να συνεχίσει να κινείται κανονικά στην αγορά, έως ότου βρει, χωρίς όμως την ασφυκτική πίεση που δημιουργούν οι ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις, στρατηγικό επενδυτή, για να λάβει το ρόλο του βασικού μετόχου. Πρόκειται για σχέδιο που δεν απαιτούσε εκ μέρους τους νέα κεφάλαια, καθώς τα 70 εκατ. ευρώ που βάζουν από τη μία τσέπη, θα τα λάβουν από την άλλη, ως εξόφληση ισόποσου δανεισμού.
Εν πολλοίς, οι τράπεζες αξιοποίησαν ένα όπλο που είχε κρατήσει στη φαρέτρα της η διοίκηση της Forthnet: Τη δυνατότητα να προχωρήσει άμεσα σε έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, χωρίς να προστρέξει στους βασικούς μετόχους, αφού είχε λάβει στο παρελθόν σχετική έγκριση από τη γενική συνέλευση. Μάλιστα, είχε ένα επιπλέον επιχείρημα: Το σχέδιο, που όπως φάνηκε απέδωσε, στηρίζεται στις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης γιατί η διοίκηση ανέλαβε πρωτοβουλίες ώστε να διαφυλαχθεί η αξία της Forthnet ΦΟΡΘ +14,98% προς όφελος του συνόλου των μετόχων και όχι μόνο (ορισμένων) βασικών μετόχων.
Τι σημαίνουν όλα αυτά στην πράξη;
Ότι το «μπρα ντε φέρ» γύρω από την ιδιοκτησία της Forthnet ΦΟΡΘ +14,98%, σε μια περίοδο που η αγορά «σηκώνει» νέες επενδύσεις αλλά και συνενώσεις δυνάμεων (με εξαίρεση τους τρεις παίκτες της κινητής τηλεφωνίας, τουλάχιστον προς το παρόν, λόγω των γνωστών αντιδράσεων της Κομισιόν) μπαίνει πλέον σε νέα φάση.
Η «αξία» της εταιρίας (που αποτελεί και την πιο ουσιαστική εξασφάλιση για τα δάνεια, σε έναν τέτοιο χώρο δραστηριότητας) δεν κινδυνεύει πλέον από το επαπειλούμενο χρηματοδοτικό αδιέξοδο.
Συνεπώς, όποιος θέλει να την διεκδικήσει, ως υποψήφιος επενδυτής πλέον, κι όχι ως «σωτήρας», θα έχει να «περάσει» μόνο από την διοίκηση κι από τις τράπεζες, που έχουν ήδη από σήμερα όχι απλά το ρόλο του «δανειστή», αλλά και του κατόχου ενός μετατρέψιμου ομολογιακού.
Kι όλοι οι τυχόν ενδιαφερόμενοι θα ξεκινούν λίγο πολύ από την ίδια βάση και χωρίς να έχουν το πρόσθετο πρόβλημα της «πολυφωνίας» στην γενική συνέλευση, μεταξύ των υφιστάμενων βασικών μετόχων. euro2day




hellasforce

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ…


ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ, ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ …500ευρα οι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;;; (Δέν μιλάτε; Σάς έφαγε η …γατούλα την γλώσσα;)
500eyrv1
(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ την κατωτέρω επώνυμη ΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. Και βγάλτε συμπεράσματα…).
«Επισκέφθηκα σήμερα το πρωΐ, το κατάστημα της ‘Vodafone’ στην οδό Μεραρχίας, στις Σέρρες. Την ώρα που με εξυπηρετούσαν, παρατήρησα δίπλα μου τρείς «μετανάστες», χαμογελαστούς και ομιλητικούς, γύρω στα 35, οι οποίοι θέλαν να αγοράσουν ένα κινητό αξίας 300 ευρώ(!) και ήθελαν να πληρώσουν με …500ευρω!!! Ο υπεύθυνος του καταστήματος, τους είπε, ότι δεν μπορεί να το δεχθεί και τους ζήτησε να πάνε να το χαλάσουν.
500eyrv2
Έφυγαν και του είπαν να κρατήσει την συσκευή και θα έρθουν αργότερα. Δεν μου φάνηκαν ταλαιπωρημένοι, πεινασμένοι, απελπισμένοι και καταδιωγμένοι πρόσφυγες…
500eyrv3
Ρώτησα τον υπεύθυνο του καταστήματος και μου είπε, ότι οι «μετανάστες» που φιλοξενούνται στις Σέρρες, αγοράζουν ΣΥΝΗΘΩΣ(!!!) συσκευές αξίας 500-600(!!!) ευρώ, τις οποίες οι Σερραίοι, ούτε που μπορούν να τις πλησιάσουν, πάντα με μ ε τ ρ η τ ά, αλλά δεν μπορούσε να δεχθεί συναλλαγή με 500ευρω.
500eyrv4
Στο παραπάνω σημερινό περιστατικό, θα ήθελα να προσθέσω και την προσωπική μου εμπειρία, όταν πριν από λίγες ημέρες, επισκέφθηκα την «δομή φιλοξενίας» εδώ στις Σέρρες και παρατήρησα πολυάριθμους μετανάστες, να είναι φορτωμένοι με σακούλες γεμάτες ψώνια, από το παρακείμενο κατάστημα ‘Lidl’ (τυχαία άραγε η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου «φιλοξενίας»;;;), ενώ είναι γνωστό, ότι τους παρέχεται σίτιση δωρεάν, καθώς και τα απαραίτητα είδη υγιεινής και καθαριότητος.
500eyrv5
Ερωτήσεις προς όλους:
1) Μήπως κάτι δεν πάει καλά, με την όλη υπόθεση;;;;
2) Έχουν τόσα πολλά χρήματα για να αγοράζουν, χωρίς να το πολυσκέφτονται, τηλέφωνα αξίας 500-600 ευρώ, ή χ ρ η μ α τ ο δ ο τ ο ύ ν τ α ι από κάπου;;;;
3) Ποια είναι η προοπτική αυτών των «καλών καταναλωτών»;;;
4) Θέλουν να μείνουν στην χώρα μας, ή θέλουν να φύγουν;;;
…Τώρα που μεσημέριασε, θα πρέπει να το χάλασαν το 500ευρω και να πήραν τη συσκευή. Μετά θα πήγαν μια βόλτα από τους πεζόδρομους, για καφέ, ή φαγητό και αργότερα για ψώνια από το ‘Lidl’, γιατί μάλλον τo δωρεάν φαγητό μέσα στη δομή δεν τους αρέσει…
ΓΑΛΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,  ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ..."ΔΙΕΣΩΘΗΣΑΝ", ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ 'ΣΕΛΦΙ', ΔΙΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΟ 'ΚΟΝΤΑΡΙ'!
ΓΑΛΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΥ
ΜΟΛΙΣ …»ΔΙΕΣΩΘΗΣΑΝ», ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ‘ΣΕΛΦΙ’, ΔΙΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ
ΕΙΔΙΚΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΟ ‘ΚΟΝΤΑΡΙ’!
Εγώ είμαι στο γραφείο και αγωνιώ για το πως θα πληρώσω την επόμενη δόση της εφορίας, του ΕΝΦΙΑ και των ασφαλιστικών μου εισφορών, μην τυχόν και λείψει σε κάποιον από αυτούς το 500ευρω και δεν μπορούν να πάρουν μια συσκευή της προκοπής, ρε αδερφέ….»
Χρήστος Πολατίδης
(Από το ιστολόγιο ‘e-koutsobola)

Αυτό που Θέλει ο Βλαντιμίρ Πούτιν για τις ΗΠΑ


%ce%b2%ce%bb%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b9%cf%81-%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%bd

ΕΥΡΩΚΡΙΣΗ 2016! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!! ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ…


eurozone_collapseΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ…

Η κατάσταση εκτραχύνεται! Σφοδρή επίθεση του Μπόρις Τζόνσον στη Ρωσία!


johnson-11-10-708
Ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους Βρετανούς να διαδηλώσουν έξω από τη ρωσική πρεσβεία στον Λονδίνο, αντιδρώντας στον ρόλο της Μόσχας στη Συρία, κάνοντας σφοδρή επίθεση στη Ρωσία. Συμβαδίζει απόλυτα με την αμερικανική νόρμα…
«Θα ήθελα να δω διαδηλώσεις μπροστά στην πρεσβεία της Ρωσίας», είπε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο κοινοβούλιο.
Ο Τζόνσον τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να ερευνηθεί για εγκλήματα πολέμου στο Χαλέπι, ενώ προειδοποίησε ότι κινδυνεύει να γίνει έθνος-παρίας, υποστηρίζοντας ότι όλες οι αποδείξεις προδίδουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις ευθύνονταν για τον εσκεμμένο βομβαρδισμό του ανθρωπιστικού κομβόι του ΟΗΕ.
«Αν η Ρωσία συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι, πιστεύει ότι αυτή η σπουδαία χώρα κινδυνεύει να γίνει έθνος παρίας. Και αν η στρατηγική του Πούτιν είναι να αποκαταστήσει το μεγαλείο και τη δόξα της Ρωσίας, τότε πιστεύω ότι ρισκάρει να μετατρέψει σε στάχτες τη φιλοδοξία του, αντιμετωπίζοντας διεθνή κατακραυγή για το τι συμβαίνει στη Συρία», τόνισε.
Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας εκτίμησε ότι εκείνοι που ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου στη Συρία, θα βρεθούν τελικά ενώπιον της δικαιοσύνης. «Προσωπικά, ελκύομαι πολύ από την ιδέα να φέρουμε κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Είναι κάτι που θα ήθελα να επιδιώξω», ανέφερε σχετικά.
Ακόμη, απήθυνε έκκληση για έρευνα για τις επιθέσεις σε νοσοκομεία, τα οποία ανέφερε ότι στοχεύθηκαν με τέτοια συχνότητα και ακρίβεια «που είναι δύσκολο να αποφευχθεί το συμπέρασμα ότι αυτή πρέπει να είναι πολιτική που συνιστά έγκλημα πολέμου».
Οσο η Ρωσία βομβαρδίζει το Χαλέπι, είναι μη ρεαλιστικό να περιμένει κανείς ότι θα φύγουν από εκεί οι μαχητές, ακόμη και υπό την επίβλεψη του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, τόνισε ο Τζόνσον. «Οι ανελέητοι βομβαρδισμοί της Ρωσίας οδηγούν τους ανθρώπους να κάνουν οτιδήποτε για να μαχηθούν ή να αντισταθούν στο καθεστώς του Ασαντ», συμπλήρωσε.



hellasforce

ALERT! Κάτι γίνεται… Γιατί ετοιμάζουν αποθεματικά τροφίμων σε μεγάλη ρωσική πόλη;;;


russiannavyl2
O κυβερνήτης της πόλης της Αγίας Πετρούπολης, έδρας του ρωσικού ναυτικού, και μία εκ των μεγαλυτέρων ρωσικών πόλεων, έδωσε εντολή για την διενέργεια «πολεμικών προετοιμασιών» στον ευαίσθητο τομέα των «επισιτιστικών αποθεμάτων», επιβεβαιώνοντας ότι Ρωσία και ΗΠΑ βρίσκονται λίγο πριν τον πόλεμο.
«Η απόφαση αφορά τα «στρατηγικά ή πολεμικά» αποθέματα τροφίμων ( όπως ονομάζονται) στην Αγία Πετρούπολη, για την χορήγηση 300 γραμμαρίων ψωμιού την ημέρα για 20 ημέρες σε ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση.
Την απόφαση αυτή υπέγραψε στις 6 Οκτωβρίου, ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης κ. Georgy Poltavchenko.
Επίσης η γραπτή εντολή του Κυβερνήτη αφορά και τα αποθέματα γεωργικών προϊόντων, έχοντας γνώμονα την διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας της πόλης.
Αυτά αποτελούνται από την ελάχιστη ποσότητα («απαράβατο όριο») και τις λειτουργικές διατάξεις που αφορούν την ποσότητα των σπόρων σίκαλης και σιταριού .
Τα «επιχειρησιακά αποθέματα» μπορούν να πωληθούν, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης των τιμών της αγοράς των αλεύρων και προϊόντων αρτοποιίας, μέσω όμως της αποκαλούμενης διάταξης «παρεμβάσεων των σιτηρών».
Η συσσώρευση και αποθήκευση πραγματοποιείται σε ειδικούς «κάδους» από τοπική ρωσική εταιρεία υπό την εποπτεία των κρατικών αρχών, και η οποία ως είθισται, λογοδοτεί στην κρατική επιτροπή για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της αγοράς των καταναλωτών.
Σύμφωνα με τη νέα απόφαση το γενικό σύνολο των αποθεμάτων σε τρόφιμα αφορά τα επόμενα τρία χρόνια και θα ανέλθουν σε όχι λιγότερο από 69.700 τόνους. Θα πρέπει να διαρκέσουν για έξι εβδομάδες για να μπορέσουν να σιτίσουν 5.200.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Κάθε Ρώσος πολίτης θα λαμβάνει σε ποσοστό 300 γραμμάρια προϊόντα δημητριακών ανά ημέρα. Το ελάχιστο απόθεμα των 31.000 τόνων προορίζεται για 20 ημέρες καθώς και 300 γραμμαρίων σιτηρέσιο.
Επίσης ρυθμίζεται με ειδική διάταξη η παρακολούθηση της επισιτιστικής ασφάλειας στην Αγία Πετρούπολη. Για το σκοπό αυτό, η κρατική επιτροπή για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της αγοράς των καταναλωτών έχει συλλέξει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με τους πωλητές, τις τιμές πώλησης για τα βασικά είδη διατροφής, τον όγκο των δεικτών παραγωγής, την ποιότητά τους, τα αποθέματα πρώτων υλών και τροφίμων, καθώς και άλλες πληροφορίες.
Έχει προγραμματιστεί επίσης η διαρκής ενημέρωση των στατιστικών στοιχείων σχετικά με τον πληθυσμό της πόλης, καθώς και το ποσό της χρηματοοικονομικής σταθερότητας των παραγωγών γεωργικών προϊόντων, η μέση κατανάλωση και πολλά άλλα .
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το 2015 το κρατικό περιφερειακό ταμείο τροφίμων της Αγίας Πετρούπολης διέθετε 92.200 τόνους, πέρυσι η ποσότητα μειώθηκε σχεδόν κατά ένα τρίτο.
Ωστόσο, η εγγυημένη χορηγούμενη ποσότητα για 20 ημέρες αποτελεί απαράβατο κανόνα παροχής τροφίμων στους πολίτες με ψωμί να εισάγεται για πρώτη φορά.



hellasforce

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΚΡΑΓΟΥΝ! ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!


geert-wilders-719907
NEXIT!
Ο ηγέτης του αντι ισλαμικού «Κόμματος για την Ελευθερία» κάνει έκκληση για μια γρήγορη έξοδο της Ολλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της «βλακείας» της Άνγκελα Μέρκελ.
Ο ηγέτης και βουλευτής του αντι-μεταναστευτικού «Partij voor de Vrijheid» (Ολλανδικού Κόμματος της Ελευθερίας) Γκέερτ Βίλντερς, ο οποίος ηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις για να είναι ο επόμενος ηγέτης της χώρας, επιτέθηκε σφοδρά στη πολιτική ανοικτών θυρών της Γερμανίδας καγκελαρίου και ορκίστηκε να κόψει τους δεσμούς με τις Βρυξέλλες εάν πάρει την εξουσία στις κοινοβουλευτικές εκλογές της επόμενης άνοιξης, όπως μεταδίδει η Daily Express.
Ο Βίλντερς είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του: «Έχουμε μια πολιτική ελίτ που δεν ακούει τις φωνές του λαού και γι “αυτό κόμματα σαν το δικό μου έχουν μεγάλη απήχηση σε όλη την Ευρώπη.
«Εμείς δεν θα πρέπει να πληρώσουμε για την ηλιθιότητα της Άνγκελα Μέρκελ, συνέχισε.
«Μπορεί να προσκαλέσει όποιον θέλει, αλλά εμείς δεν υποχρεωμένοι να τους καλέσαμε να έρθουν εδώ.
«Θα αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι ποιος είναι ευπρόσδεκτος εδώ», κατέληξε.
Οι δηλώσεις του έρχονται μόλις εβδομάδα μετά την αποκάλυψη ότι το κόμμα του είναι μπροστά στις περισσότερες δημοσκοπήσεις στην πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές τον Μάρτιο του επόμενου έτους.
Το Ολλανδικό Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) αναμένεται να λάβει 35 έδρες στο ολλανδικό κοινοβούλιο των 150 εδρών, 10 περισσότερες από το κυβερνών Φιλελεύθερο κόμμα το οποίο ηγείται ο Πρωθυπουργός Mark Rutte.
Το Ολλανδικό Κόμμα της Ελευθερίας στο μανιφέστο του, που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, περιλαμβάνει επίσης μια έκκληση για πλήρη κατάργηση του Ισλαμισμού στην Ολλανδία.
Ο Βίλντερς είπε επίσης ότι θέλει να σταματήσει σε μουσουλμάνους να έρχονται στις Κάτω Χώρες, να κλείσουν όλα τα ισλαμικά σχολεία και τα κέντρα προσφύγων και να απαγορευτεί σε γυναίκες να φορούν δημόσια την μπούργκα.




hellasforce

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


imagehandler
«Τους είπα μην τον πιστεύετε. Και μου απάντησαν είναι ο ΥΠΟΙΚ σας, δεν μπορούμε να μην τον πιστέψουμε!» Κι όμως ο Στουρνάρας υπονόμευε ακόμα και την ελληνική οικονομία (ασχέτως αν είχε δίκιο ή όχι), συνεχίζοντας να κατηγορεί όλους τους υπόλοιπους και βγάζει την ουρά του απ’ έξω.
Σε εξεταστική επιτροπή για τους χειρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη που οδήγησαν στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2005, στην επώδυνη διαπραγμάτευση των 17 ωρών στις Βρυξέλλες και στην υπογραφή του τρίτου Μνημονίου εξελίχθηκε το απογευματινό σκέλος της πολύωρης κατάθεσης του Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφος Παπαδόπουλος (σύζυγος της νέας διευθύνουσας συμβούλου του υπερταμείου αποκρατικοποίησεων Όλγας Χαρίτου) προσπάθησε να εκμαιεύσει από τον κ. Στουρνάρα κάποια δήλωση ή έναν υπαινιγμό έστω ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έκανε όσα μπορούσε ή όσα θα έπρεπε προτού επιβληθούν τα capital controls.
«Πήγε ο Βαρουφάκης στην ΕΚΤ και τους είπε: Είμαι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας. Μπήκε και είπε ότι είμαι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας! Τους είπα: Μην τον πιστεύετε. Και μου απάντησαν είναι ο υπουργός Οικονομικών σας δεν μπορούμε να μην τον πιστέψουμε!» αποκάλυψε ο κ. Στουρνάρας όσα έλεγε ο κ. Βαρουφάκης με ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέμειναν ότι για το μπάχαλο με τα capital controls πρέπει να είχε ευθύνες και η Τράπεζα της Ελλάδος χρησιμοποντας το επιχείρημα πως έπρεπε να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του.
«Το πάλεψα όσο μπορούσα. Εκείνη την περίοδο μιλούσα με κυβερνητικά στελέχη και τους έλεγα να μαζέψουν τον κ. Βαρουφάκη. Τι θέλετε τώρα; Να σας δείξω τις επιστολές που έστελνα;» σχεδόν εξομολογήθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας.
Πράγματι, αυτό που υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας, ενώπιον της Επιτροπής, ότι έλεγε ο κ. Βαρουφάκης στην ΕΚΤ («είμαι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας»), ο τότε υπουργός Οικονομικών το δήλωνε και δημοσίως, σε συνεντεύξεις του σε διεθνή μέσα ενημέρωσης. Χαρακτηριστική είναι η συνέντευξή του στην Die Zeit, στις 4 Φεβρουαρίου του 2015, η οποία μάλιστα είχε αυτόν τον τίτλο: «Βαρουφάκης: Είμαι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας».
Διαβάστε αναλυτικά τους διαλόγους του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορο Παπαδόπουλο και Σωκράτη Φάμελλο στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια σε Μέσα Ενημέρωσης και πολιτικά κόμματα:
Χριστόφορος Παπαδόπουλος (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Είχατε εργαλεία για να αποτραπεί η εκροή καταθέσεων στο εξωτερικό (σ.σ. κατά το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ);
Στουρνάρας: Δεν νομίζω ότι έφυγαν στο εξωτερικό. Το μεγαλύτερο μέρος πήγε στα στρώματα
Παπαδόπουλος: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τότε το είχαν καταγγείλει και οι εφημερίδες. Είχε γραφεί. Είχαμε τα πολιτικά και τραπεζικά εργαλεία και δεν χρησιμοποιήσαμε ούτε το ένα ούτε το άλλο για να ανακόψουμε την εκροή.
Στουρνάρας: Όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών μιλούσε για παράλληλο νόμισμα για ποια εργαλεία μου μιλάτε;
Παπαδόπουλος: Αν είναι δυνατόν να μου μιλάτε για αυτά τα θέματα. Είστε υποχρεωμένος να κάνετε ό,τι περνά από το χέρι σας.
Στουρνάρας: Το πάλεψα όσο μπορούσα. Εκείνη την περίοδο μιλούσα με κυβερνητικά στελέχη και τους έλεγα να μαζέψουν τον κ. Βαρουφάκη. Τι θέλετε τώρα; Να σας δείξω τις επιστολές που έστελνα; Μην μου λέτε ότι φταίνε τα στελέχη τραπεζών
Παπαδόπουλος: Δεν αναιρείται η ευθύνη σας για την αποτροπή
Στουρνάρας: Ξέρετε τι τους είπε ο Βαρουφάκης; Τους έπεισε ότι δεν υπάρχει γυρισμός με τον άνθρωπο αυτό.
Παπαδόπουλος: Την θεωρείτε νόμιμη με το waiver την κίνηση της ΕΚΤ; Η τραπεζική ασφυξία είναι νομιμο ηθικό θεμιτό επειδή ο υπουργός είχε μια Α επιχειρηματολογία; Συνάδει με τους ευρωπαϊκούς κανόνες;
Στουρνάρας: Οι κεντρικές τράπεζες δίνουν έκτακτη ρευστότητα όταν υπάρχει επαρκής εξασφάλιση. Με αυτά που έγιναν είχε φθάσει στο μηδέν. Όταν εσύ ο ίδιος δεν προσέχεις γιατί να σε προσέξουν οι άλλοι;
Παπαδόπουλος: Υπάρχουν θεσμοί και θέμα νομισματικής ένωσης και λαϊκής κυριαχίας και όλα
Στουρνάρας: Πήγε ο Βαρουφάκης στην ΕΚΤ και τους είπε ότι είμαι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας. Μπηκε και είπε ότι είμαι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας! Τους είπα μην τον πιστεύετε. Και μου απάντησαν είναι ο υπουργός Οικονομικών σας δεν μπορούμε να μην τον πιστέψουμε!
Φάμελλος: Είχαμε διπλό πιστωτικό γεγονός.
Παπαδόπουλος: Είναι δυνατόν να γίνεται οικονομικός στραγγαλισμός λόγω μιας δήλωσης υπουργού;
Στουρνάρας: Μα τι λέτε; Ηταν υπουργός Οικονομικών. Μόνο αυτός την δεσμεύει.
Δεν κόπηκε το waiver τον Φεβρουάριο. Το βράδυ του δημοψηφίσματος κόπηκε η ρευστότητα. Στις 4.2 απεκόπησαν τα ομόλογα από την χρηματοδότηση
Παπαδόπουλος: Υποτίθεται στις 20 Φεβρουαρίου θα κάναμε χωρίς εκβιασμό την διαπραγμάτευση. Όμως είχε αναιρεθεί
Στουρνάρας: Γιατί γυρνάτε σε ζητήματα που έχουν λυθεί
Παπαδόπουλος: Δεν γυρνάω εγώ. Μιλώ για ευθύνες της Τράπεζας της Ελλάδος, για αποτροπή μιας κατάστασης

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ο Διοικητής-Σαμποτέρ: «Όποιον θέλω θα κοιτάζω…» (ΒΙΝΤΕΟ)


%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83
Ενοχλήθηκε ο Νίκος Νικολόπουλος επειδή ο Γιάννης Στουρνάρας, την ώρα που του απηύθυνε ερώτηση, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κοιτούσε αλλού.
«Γιατί κοιτάτε τον Βορίδη; Είναι συνηγορός σας; Αφήστε τον» είπε ο κ. Νικολόπουλος στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, του ξαναείπε: «Μην κοιτάτε τον Μηταράκη».
«Όποιον θέλω θα κοιτάζω» του απάντησε ο κ. Στουρνάρας.
«Όπου θέλετε κοιτάτε. Μην προδίδετε τον έρωτά σας…» ανταπάντησε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

ΣΟΚ! ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ Η ΧΙΛΑΡΙ!!!


clinton-720007
ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!
Η Τουρκία μπαίνει σφήνα στην αμφιλεγόμενη εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ (TTIP), όταν αυτή υπογραφεί, αν η Χίλαρι Κλίντον κερδίσει τη μάχη για το Λευκό Οίκο! Τα e-mails της Χίλαρι, μέσω των νέων αποκαλύψεων των Wikileaks αποδεικνύουν ότι η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για το ρόλο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς αυτή να ανήκει στην ΕΕ!
Αναμφισβήτητα αυτό εγείρει ερωτήματα για το ποια θα είναι και η αντιμετώπιση απέναντι στην Ελλάδα, καθώς η Κλίντον φαίνεται διατεθειμένη να ικανοποιεί τα εκάστοτε αιτήματα του Ερντογάν!
Αναφέρεται χαρακτηριστικά (παρόλο που το κείμενο δεν έχει διαρρεύσει ακόμα με λεπτομέρειες), ότι η Χίλαρι θα προσπαθήσει να παρακάμψει τα κοινοβούλια της ΕΕ, βάζοντας την Άγκυρα μέσα στην αμφιλεγόμενη συμφωνία.
Πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στις Βρυξέλλες αποκαλύπτει πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμφανίζεται εκνευρισμένος για το ότι δεν περιλαμβάνεται στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, και προτείνει τρόπους για να τον κρατήσει στο πλευρό των ΗΠΑ! Αναφέρεται μάλιστα ότι η προσθήκη της Τουρκίας στη συμφωνία, γίνεται ταυτόχρονα με ενέργειες για το χειρισμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), με σκοπό να ρίξει ακόμη περισσότερα χρήματα στην οικονομία της χώρας.
Μια τέτοια κίνηση θα έδινε την Άγκυρα μία άνευ προηγουμένου πρόσβαση και επιρροή, τόσο στις αμερικανικές όσο και ευρωπαϊκές αγορές, παρά τις σοβαρές ανησυχίες για τη μελλοντική κατεύθυνση της ολοένα και πιο αυταρχικής κυβέρνησης Ερντογάν.
Ο υποκριτικός ρόλος της Κλίντον φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπλοκάρει τη συμφωνία, ως μέρος μιας δήθεν σκληρής στάσης απέναντι στο ελεύθερο εμπόριο. Ωστόσο τα δημόσια σχόλιά της έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το περιεχόμενο των ιδιωτικών επικοινωνιών των ομάδων εκστρατείας της, τα οποία αποκαλύπτουν πώς η Χίλαρι, υποστηρίζει με ζήλο την απρόσκοπτη μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σε ένα e-mail προς τον σύμβουλο της Κλίντον σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Τζέικ Σάλιβαν, το οποίο απεστάλη στις 17 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, από τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ, Στου Άιζενστατ, δηλώνεται ξεκάθαρα ότι η συμφωνία θα προχωρήσει υπό την ηγεσία της Κλίντον, αναφέροντας επίσης τα ακόλουθα σχετικά με την Τουρκία:
«Η Τουρκία εκφράζει τον εκνευρισμό της με το να μην είναι σε διαπραγματεύσεις για την ΤΤΙΡ, φοβούμενη ότι θα χάσει τις αγορές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Δεν μπορούμε να τους συμπεριλάβουμε, αλλά πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι μετά από τη συμφωνία, μπορούν να προσχωρήσουν. Μπορώ επίσης να τονίσω τη σημασία της Τουρκίας ως ενεργειακό κόμβο στην περιοχή. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε την οικονομία τους (π.χ. μέσω του ΔΝΤ)».

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ (!) ΑΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΑ… ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ!»


Με πολεμική υστερία παρουσιάζουν ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ την τελευταία άσκηση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που έγινε στο ανατολικό Αιγαίο, καλώντας την τουρκική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε δυναμική στρατιωτική ενέργεια για να διώξει τους… «εισβολείς» Έλληνες από τα «τουρκικά» νησιά.
Με χαρακτηριστικές φωτογραφίες παρουσιάζουν τα περισσότερα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπως το Φαρμακονήσι το Γαιδουρονήσι κ.α, ότι ανήκουν βάσει διεθνών συνθηκών στην Τουρκία, ότι έχουν καταληφθεί παράνομα από τους Έλληνες, γεγονός που είναι αιτία πολέμου με την Τουρκία.
heiladakis4
Συγκεκριμένα έχει εκνευρίσει την τουρκική πλευρά η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ που διεξήχθη το διάστημα 5-7 Οκτωβρίου από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Χίο και προβάλλουν φωτογραφίες που δείχνουν, όπως υποστηρίζουν, ότι έχουν καταληφθεί τα τουρκικά νησιά από τον ελληνικό στρατό και έχουν υψώσει ελληνικές σημαίες.
heiladakis5
Προφανώς κάποιοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν θερμή κατάσταση και πολεμικό κλίμα την ίδια ώρα που στο εσωτερικό της Τουρκίας διαμορφώνονται εκρηκτικές συνθήκες, με τον αιματηρό πόλεμο με τους Κούρδους να βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση.
Πάντως είναι σημαντική η συγκυρία που οι Τούρκοι προβάλλουν με τόσο έντονο τρόπο το ζήτημα των ελληνικών νησιών και αυτό θα πρέπει η Αθήνα να το λάβει σοβαρά υπόψη της.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr




hellasforce

H ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ!


shmaia
ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ;;;
ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ
ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ !!!!!
-ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

H Τουρκία με ΝΟΤΑΜ αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Καστελόριζο και ετοιμάζεται για ελληνοτουρκικό επεισόδιο (βίντεο)


aoz-elliniki-600x274

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από την αποκάλυψη μας στο άρθρο Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έστειλε τελεσίγραφο στην Ελλάδα: «Διαμοιρασμός των κοιτασμάτων...
aoz-elliniki-600x274
Από δω και πέρα οι μέρες είναι πολύ κρίσιμες με ένα ελληνοτουρκικό επεισόδιο να είναι προ των πυλών ειδικά και μετά τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας όπως αναφέραμε στο άρθρο μας EKTAKTO: Συγκλήθηκε συμβούλιο εθνικής ασφαλείας από τον Ρ.Τ.Ερντογάν για τις επόμενες κινήσεις στο Αιγαίο – Θέλει τετελεσμένο γεγονός η Άγκυρα πριν την επίσκεψη Σ.Λαβρόφ στην Αθήνα .
Η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη μετά τα όσα είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν από το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε ευθέως ότι «Ή Τουρκία παρέχει την πιο βιώσιμη οδό για τη διανομή του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο»ενώ ο Τούρκος υπουργός ενέργειας και Φυσικών Πόρων Berat Albayrak τόνισε ότι θα παρουσιαστεί στο 23ο παγκόσμιο συνέδριο ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη «η πλήρη δέσμευση της Άγκυρας για τη φιλοσοφία διαμοιρασμού των κοιτασμάτων για την ειρήνη στην εποχή της παγκόσμιας κρίσης».
Είτε η Ελλάδα κάνει πως δεν ακούει είτε δεν θέλει να ακούσει.
Πόσο πιο καθαρά να το πει η Τουρκία από το «διαμοιρασμός των κοιτασμάτων για την ειρήνη»;
Μάλιστα το ελληνοτουρκικό επεισόδιο είναι πιο κοντά από ποτέ καθώς σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει τριμερή συνάντηση με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στο Κάϊρο κατά την οποία θα τεθεί και το θέμα των ΑΟΖ.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πώς τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν και μυστικές συναντήσεις στην Αθήνα, στο υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ αξιωματούχων από την Ελλάδα και την Αίγυπτο, κυρίως διπλωματών και εμπειρογνωμόνων, σε μία προσπάθεια να προχωρήσει η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.
Tα θέματα που περιλαμβάνονται στην ατζέντα της Τριμερούς Συνόδου του Καΐρου είναι:

– Διαλιμενικής και ναυτιλιακής συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη δικτύου θαλάσσιων μεταφορών μεταξύ των τριών χωρών.
– Τουριστικής συνεργασίας για ενίσχυση του τουρισμού μεταξύ των τριών χωρών αλλά και κοινή παροχή τουριστικού προϊόντος σε άλλες χώρες (π.χ. κρουαζιέρες για τουρίστες από χώρες όπως η Κίνα ή η Γαλλία σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο).
– Ενέργειας, κυρίως εξόρυξης και μεταφοράς φυσικού αερίου που έχει εντοπιστεί στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου.
– Περιφερειακής ασφάλειας, με έμφαση στην κατάσταση στη Λιβύη και τη Συρία
– μετανάστευσης.
– Ανάπτυξης υποδομών, όπως σιδηρόδρομοι, αυτοκινητόδρομοι, αεροδρόμια κ.α.
– Αιαχείρισης υδάτων, όπως έργα αφαλάτωσης, αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά.
– Προστασίας του περιβάλλοντος, και ιδιαίτερα του θαλάσσιου περιβάλλοντος.\



























































http://www.pentapostagma.gr/

Σύμβουλος Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης ξεκίνησε – Πράκτορες των ΗΠΑ στις τάξεις του PKK – Ετοιμάζουν αντάρτικο στον Πόντο»


Η αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης έχει ήδη ξεκινήσει αναφέρει σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν. Μετά τη Συρία, η Τουρκία...
tourkikos-stratos


tourkikos-stratos


Τι όμως συμβαίνει με την Μοσούλη τα τελευταία 24ωρα. Ο πρωθυπουργός του Ιράκ όπως και οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση συμμετοχή της Τουρκίας στην επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης. 
Οι ΗΠΑ ήδη έχουν λάβει σαφή εχθρική θέση εναντίον της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Συρίας και του Ιράκ, κάτι που  συμπίπτει απόλυτα με τα παιχνίδια της βρετανικής αυτοκρατορίας πριν από 90 χρόνια.

Σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν τονίζει:
-Οι  ΗΠΑ και η Ευρώπη ξανασχεδιάζουν τον χάρτη της περιοχής  με σαφή στόχο να κρατηθεί η Τουρκία μακριά από το Ιράκ και τη Συρία.
-Το Χαλέπι και η Μοσούλη πρόκειται να είναι τα δύο κύρια μέτωπα της μεγαλύτερης αναμέτρησης στην περιοχή .
-Η  πάλη για την εξουσία πάνω από αυτές τις δύο πόλεις θα δώσει την τελική μορφή του νέου χάρτη  που «ετοιμάζεται»  σε δυτικές πρωτεύουσες σε σχέση με όλες σχεδόν τις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας;
-Ο  πόλεμος των πόλεων πρόκειται να αντικαταστήσει τον πόλεμο των χωρών;  
– Aνάμεσα στα μέλη του PKK δρουν πράκτορες «μεγάλων δυνάμεων»(ΗΠΑ) , οι οποίοι  αποσκοπούν προφανώς στην δημιουργία του ελευθέρου και ανεξάρτητου Κουρδιστάν, καθώς  και στην επαναχάραξη των συνόρων στην Μέση Ανατολή, με αιματηρά περιστατικά.
-Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΡΚΚ ετοιμάζει μαζικές επιθέσεις και στην περιοχή του ελληνικού Πόντου  και την Μαύρη Θάλασσα .
-«Αυτός είναι ο λόγος που οι επιθέσεις στο Şemdinli  συνδέονται με την γεωπολιτική κατάσταση  σε Μοσούλη-Χαλέπι», τονίζει Τούρκος ειδικός .
Τονίζεται ιδιαίτερα  ότι οι μισθοφόροι αυτοί ελέγχονται από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη και διεξάγουν αιματηρές επιθέσεις στο τουρκικό έδαφος , σύμφωνα με τις οδηγίες από τις υπηρεσίες πληροφοριών τους.
«Ως εκ τούτου, είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της τρομοκρατίας με νέους όρους, και νέα πολιτική γλώσσα. Είμαστε σε θέση να εκφράσουμε  ή όχι στην ορολογία της τρομοκρατίας; ρωτάει  ο σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν.
«Χάσαμε 18 ζωές, 10 από τις οποίες είναι στρατιώτες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η επίθεση του ΡΚΚ ήταν κάτι περισσότερο από μια τρομοκρατική επίθεση και μόνο», συνεχίζει με νόημα ο ίδιος για την επίθεση σε Şemdinli-Bashiqa .
Τουρκικές πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για πρόσληψη επαγγελματιών δολοφόνων που αποσκοπούν στην πρόκληση σοβαρών απωλειών στον τουρκικό στρατό , κάτι που παρατηρήθηκε στις τελευταίες επιθέσεις που έλαβαν χώρα σε τουρκικό έδαφος , και αυτό είναι κάτι που ανησυχεί έντονα  την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας .
Όλα πλέον αμφισβητούνται  σε Συρία και Ιράκ, καθώς και ο πόλεμος στο Χαλέπι για τον πραγματικό ρόλο της Τουρκίας.
 Επίσης διαφαίνεται ότι η πρόσφατη αιματηρή  επίθεση των Κούρδων, ήταν μια «προειδοποίηση»  των ΗΠΑ  που  αποσκοπεί στην Μοσούλη, στο πλαίσιο των πολυεθνικών  παρεμβάσεων στις  οποίες η Τουρκία θεωρείται πλέον ως «παρείσακτη» από ΗΠΑ και λοιπές δυνάμεις .
Τούρκοι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές τονίζουν ότι «η περιοχή βόρεια του Χαλεπίου   ελέγχεται ήδη από ξένη δύναμη (Ρωσία), ενώ προετοιμάζεται ένα εχθρικό μέτωπο  σε όλα τα σύνορα της Συρίας,  και αυτό μέτωπο  θα απειλεί την Τουρκία για δεκαετίες.  Αν μια εχθρική δύναμη εγκαθιδρύσει  τον έλεγχο της στο βόρειο τμήμα της Μοσούλης, η Τουρκία θα κινδυνεύει για δεκαετίες», τονίζουν οι ίδιοι .
Τότε συνήθιζαν να κάνουν τις επιχειρήσεις τους μέσα από εξεγέρσεις, σήμερα το κάνουν μέσω των τρομοκρατικών οργανώσεων, αναφέρει.
Η Άγκυρα  θέλοντας να ελέγξει τις εξελίξεις εισέβαλε ως γνωστόν  στο βόρειο τμήμα των δύο αυτών χωρών, παραβιάζοντας μια ντουζίνα διεθνείς νόμους .
Μόνο που οι νεο-οθωμανοί εισήλθαν σε «θολά και αχαρτογράφητα νερά» εμπλεκόμενοι με υπερδυνάμεις .
Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ), το Δημοκρατικό Κόμμα Ένωσης στην Συρία (PYD) θα αποτελέσουν την δύναμη εκείνη που θα κτυπήσει καίρια την τουρκική κοινωνία μέσα στα σπίτια της, υπενθυμίζοντας στον Ερντογάν το ποιος κάνει κουμάντο στον πλανήτη.
Εμείς απλά τους υπενθυμίζουμε την πάντα επίκαιρη ελληνική παροιμία, η οποία ταιριάζει «γάντι»,  ότι «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες».





πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

Στα… ΤΕΣΣΕΡΑ μπροστά στον Προκλητικό Ερντογάν! Μετά τις απειλές του «Σουλτάνου» απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασύλου!!


%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%be%ce%b9%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9
Απορρίφθηκαν τα αιτήματα διεθνούς προστασίας για άλλους τέσσερις από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα. Αρνητικές ήταν και οι αποφάσεις στα αιτήματα συνέχισης της διαδικασίας για δύο από τους στρατιωτικούς, των οποίων οι υποθέσεις είχαν τεθεί στο αρχείο.
Συγκεκριμένα, από την Υπηρεσία Ασύλου επιβεβαιώνεται ότι «επιδόθηκαν σήμερα το πρωί οι τέσσερις απορριπτικές αποφάσεις πρώτου βαθμού και δύο απορρίψεις αιτήσεων θεραπείας».
Οι αποφάσεις επιδόθηκαν στο αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται πλησίον του Ολυμπιακού Χωριού, όπου κρατούνται.
Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Σεπτεμβρίου εκδόθηκε αρνητική απόφαση επί του αιτήματος ασύλου άλλου ένα από τους οκτώ στρατιωτικούς, για την οποία έχει ασκηθεί προσφυγή για εξέταση στη δευτεροβάθμια αρμόδια επιτροπή. Εκκρεμεί να εκδοθεί απόφαση σε πρώτο βαθμό για έναν ακόμα Τούρκο στρατιωτικό.
Η είδηση την 1/10/2016
Λίγα 24ωρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν. Υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι, μιλώντας σε δημοσιογράφους που επισκέπτονται τη χώρα, ανέφεραν πως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και διατύπωσαν -με κάθε τρόπο- το αίτημα για έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.
Ο πρόεδρος της τουρκικής Eθνοσυνέλευσης, Ισμαήλ Καχραμάν, ερωτηθείς για το θέμα των οκτώ Τούρκων δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα. Σε μία δημοκρατική χώρα δεν μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο τρομοκράτες. Δεν έχω καμία πληροφορία για το πού βρίσκεται η διαδικασία, αλλά μας ενδιαφέρει η έκβασή της. Στη χώρα σας βρίσκονται κάποιοι τρομοκράτες που αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον Πρόεδρό μας. Αυτά τα σχετικά στοιχεία τα έχουμε παραδώσει στις ελληνικές αρχές».
Απαντώντας σε σχετική διευκρινιστική ερώτηση εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα ως δημοκρατική και φιλική χώρα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να μην δώσει καταφύγιο σε τρομοκράτες».
Ο Μεχμέτ Ακαρτσά, γενικός διευθυντής στη Διεύθυνση Τύπου και Πληροφοριών, ο οποίος μάλιστα υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους λέγοντας ότι αντίθετα με την συνήθειά του δεν φορά αυτή τη φορά γραβάτα επηρεασμένος από τον Έλληνα πρωθυπουργό, έσπευσε να επισημάνει ότι η οικογένειά του κατάγεται από την Καβάλα.
Ερωτηθείς για το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών δήλωσε: «Κατά καιρούς εμφανίζονται ευκαιρίες ανάμεσα στα κράτη, και σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι υπάρχει μια καλή ευκαιρία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Για παράδειγμα, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ανησυχεί τον τουρκικό λαό. Ο τουρκικός λαός τρέφει αισθήματα συμπάθειας για τους λαούς της Μεσογείου, ιδιαίτερα για τους Έλληνες. Φυσικά κατά το παρελθόν προέκυψαν προβλήματα σε πολιτικό επίπεδο, αλλά οι λαοί των δύο χωρών δεν είχαν προβλήματα. Ο τουρκικός λαός συμπαθεί επίσης τον κ. Τσίπρα γιατί είναι ένας δυναμικός, νέος ηγέτης. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, αφού έχουμε μια πολύ θετική ατμόσφαιρα, γιατί να μην την εκμεταλλευτούμε. Μιλάμε για τους οκτώ στρατιώτες. Συμμετείχαν σε απόπειρα πραξικοπήματος. Προσπάθησαν, ή ίσως να σκότωσαν πολίτες- γι αυτό δεν είμαστε σίγουροι αφού δεν έχουμε κατάθεσή τους. Έχουν προσαχθεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Από την πλευρά μας είναι φυσικό να περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα τους εκδώσει στην Τουρκία. Είναι φυσικό να τους εκδώσει γιατί αυτοί προσπάθησαν να καταστρέψουν την Τουρκία, αλλά μετά από καιρό μάθαμε ότι οι 3 από αυτούς δεν εκδίδονται. Θα πρέπει να ερευνήσουμε σε βάθος γιατί ελήφθη τέτοια απόφαση, αλλά η Δικαιοσύνη είναι Δικαιοσύνη παντού, και εγώ προσωπικά εμπιστεύομαι την Δικαιοσύνη στην Ελλάδα».





hellasforce

Κάψτε ανθέλληνες!


fire_placeholder
Απίστευτο! Έχουμε μείνει όλοι εμβρόντητοι!
Πρωτόγνωρα όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην πατρίδα μας! Μια απέραντη πυρκαγιά έχει ανάψει και κατακαίει πέρα ως πέρα όλες τις δομές της χώρας, εθνικές, πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, πνευματικές. Ένα τσούρμο από ανθέλληνες πυρπολεί τα πάντα!

Κάψτε ανθέλληνες! Γκρεμίστε! Χαλάστε!

Κάψτε κάθε τι το εθνικό, το ελληνικό, το καλό και το αγαθό.
Κάψτε! Στα χαμένα καίτε! Από τη στάχτη της φωτιάς σας »της Ελληνικής ιδέας ο χρυσαετός τις φτερούγες του θα απλώσει πιο πλατειές, προς τα ύψη, προς το φως»!
Γκρεμίστε, κάντε ερείπια την άμυνα, την ασφάλεια, την εκκλησία, την παιδεία, την δικαιοσύνη, τον πολιτισμό.
Γκρεμίστε! Από τα ερείπια θα ξαναπάρουμε τις άριστα λαξεμένες πέτρες και θα σμιλεύσουμε τις άγριες κοτρώνες για να οικοδομήσουμε και πάλι από την αρχή.
Χαλάστε τον ελληνικό κοινωνικό ιστό, τον κοινοτισμό, την ντόπια παραγωγή, την επιχειρηματικότητα, πουλήστε κάθε δημόσια περιουσία, φτωχοποιείστε απόλυτα το λαό.
Χαλάστε! Συνηθισμένος ο Έλληνας από χαλάσματα, στο διάβα των αιώνων. Χαλάσματα, που σε περισυλλογή τον βάζουν και τον συνεφέρνουν από τη ζάλη του.
Κάψτε λοιπόν! Δεν μας τρομάζετε. Γιατί αυτή την πατρίδα δεν μπορείτε να την αλλάξετε!
Γιατί στων πυρωμένων τούτων βράχων τη λαμπράδα, με θεία σάρκα μπόρεσε ο άνθρωπος να ενσαρκώσει το ομορφότερο από όλα τα όνειρά του!
Γιατί αυτή την χώρα την φωτίζουν ακτίνες που φέρνει το φως του ήλιου της ζωής, το φως του ήλιου της δικαιοσύνης!
Γιατί τούτο δω το χώμα είναι ποτισμένο από μαρτύρων και ηρώων αίμα!
Γιατί αυτός εδώ ο λαός, ο ελληνικός, αιώνες τώρα μαρτυρά, πολεμά και τραγουδά την ζωή και την αλήθεια!
Γιατί ο περήφανος αυτός λαός, όταν χρειάζεται, στα ταμπούρια τα πάει τα σχολειά!
Γιατί η θεία αυτή γλώσσα, η λαλιά η ελληνική, η γλώσσα της ωραίας αλήθειας μιλιέται στους ουρανούς!
Γιατί οι εκκλησιές μας ξέρουν να κτυπάν νεκρώσιμη αλλά και χαρμόσυνη καμπάνα!
Γιατί η κούπα μας είναι πάντα ολόγιομη από ήλιο και κρασί!
Γιατί η πατρίδα μας φτάνει εκεί που φτάνει του ήλιου το βασίλειο!
Νίκος Ταμουρίδης Αντιστράτηγος (ε.α) Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ






hellasforce

Ο Ερντογάν ζήτησε την «αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης» φέτος στην επέτειο της άλωσης της ΠΟΛΗΣ


ΠΟΥ να το καταλάβουμε εμείς όμως για να ευαισθητοποιηθούμε νωρίτερα, ενώ υπήρχαν συγκεκριμένα άρθρα στο διαδίκτυο;
Μόνο παρακολουθούσαμε σαν χάνοι και χαζογελούσαμε βλέποντας το φαραωνικό υπερθέαμα που χάρισε ανήμερα της επετείου της άλωσης ο σουλτάνος στους φανατικούς οπαδούς του.
Στα επιβλητικά χάρτινα τείχη που κατασκευάστηκαν για τον σκοπό αυτό ο σουλτάνος έγραψε το δικό του μήνυμα.
Τι διαφημίστηκε και τι έγραψε στα Χάρτινα Λευκά Τείχη ο σουλτάνος Ερντογάν;
YENiDEN –DiRiLiS– YENiDEN- YuKSELiS
Που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει:
«ΕΚ ΝΕΟΥ αναθεώρηση -ανόρθωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας»
«ΕΚ ΝΕΟΥ καταλήψεις για τον σκοπό αυτό»
Αποδείχτηκε όμως ο κ. Ερντογάν με αυτή την θεατρική παράσταση ο καλύτερος διαφημιστής συγκεκριμένης προφητείας δοσμένης πριν από 1000 και χρόνια .
Ο αυτοκράτωρ Λέων ο σοφός παρόλο τα προσωπικά προβλήματα που είχε, ήταν πολυγραφότατος και συγκέντρωνε τους χρησμούς –προφητείες τον τότε αγίων ανδρών της εποχής του με τον τίτλο ΧΡΗΣΜΟΙ.
Ανατρέχοντας σε έκδοση του 1972 διαβάζουμε στην
3β’ Εξουσία
«Ουαί σου πόλις επτάλοφε, όταν το εικοστόν
Στοιχείον ευφημίζεται εις τα τείχη σου.
Τότε ήγγικεν η πτώσις και η απώλεια
των δυναστών σου, και των εν αδικία κρινόντων
ος έχει τους δακτύλους αυτού δρεπανωτούς,
ο έστι δρέπανον της ερημώσεως
και εν τω υψίστω βλασφημία.»
Ευψημίζεται (ευφημίζω= μεταχειρίζομαι εύφημον, καλήν λέξιν επί κακού πράγματος)
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΚΟΣΜΟΪΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Υπό το φως των προφητειών της Ορθοδοξίας, Κωνστ. Τσατάλου, Δευτέρα έκδοσις, Θες/νικη 1972, Γ’ Προφητείαι, III ΧΡΗΣΜΟΙ ΛΕΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥ, σ. 49-56. afypnisiellinwn
Ο χρησμός αυτός ομιλεί ότι όταν θα διαφημιστεί το εικοστόν στοιχείον στα τείχη της Κωνσταντινουπόλεως τότε πλησίασε η πτώση και η απώλεια των δυναστών της( βλ. τούρκοι) και η ερήμωση της από αυτόν που έχει δρεπανωτούς δακτύλους λόγω της υψίστης βλασφημίας που έγινε .
Πως κουμπώνει η προφητεία αυτή με το σήμερα ;
Το μήνυμα έρχεται σε εμάς οπτικά και άμεσα.
Στην σημερινή Ελληνική Αλφάβητο το εικοστόν στοιχείον –γράμμα της αλφαβήτου είναι το Y.
Τι διαφημίστηκε στα χάρτινα τείχη του σουλτάνου και μάλιστα στην σημαδιακή ημέρα της επετείου της άλωσης της ΠΟΛΗΣ φέτος;
YENiDEN –DiRiLiS– YENiDEN- YuKSELiS
Οπτικά διαφημίστηκε το δικό μας γράμμα Y.
Ο σουλτάνος διαφήμισε την αναθεώρηση της πρόθεσης του να προχωρήσει στην ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας .
Και η προφητεία είναι έτοιμη να επαληθευτεί στο ακέραιο.
Πλέον όλα τρέχουν με καταιγιστικούς ρυθμούς.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ






hellasforce

Η ομιλία του Πανου Καμμένου που ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ τη ΔΙΑΠΛΟΚΗ στη βουλή