Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΒΟΜΒΑ «Το ΔΝΤ συνωμοτεί για να οργανώσει χρεοκοπία στην Ελλάδα…»


Το ΔΝΤ πιάστηκε, με τα αιματοβαμμένα χέρια, να συνωμοτεί για να οργανώσει «πιστωτικό γεγονός» στην Ελλάδα και να την οδηγήσει στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα του δημοψηφίσματος για την έξοδο ή την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, γράφει ο γνωστός δημοσιογράφος Πολ Μέισον.
«΄Όχι» γράφει ο δημοσιογράφος, «αυτό δεν είναι το σενάριο της επόμενης ταινίας του James Bond, είναι η απομαγνητοφώνηση μιας συνομιλίας, ανάμεσα στους επικεφαλής των διαπραγματεύσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου.
Η αποκάλυψη έγινε από το WikiLeaks μιας συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, λίγο πριν από την αποχώρηση της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ από την Ελλάδα που είχε δώσει το πράσινο φως για το επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων.
Η ουσία είναι, γράφει ο Μέισον, ότι το ΔΝΤ δεν πιστεύει τα νούμερα που χρησιμοποιούνται από την Ελλάδα και την Ευρώπη ώστε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στο επόμενο στάδιο. Την ίδια ώρα η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει στη συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ γιατί το γερμανικό κοινοβούλιο δεν θα το επιτρέψει.
Καθώς τσακώνονται για τους αριθμούς, οι Τόμσεν και Βελκουλέσκου ακούγονται να εξετάζουν το ενδεχόμενο εάν θα «μαγειρέψουν» την επόμενη έκθεση του ΔΝΤ σχετικά με το εάν το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Αυτό είναι σημαντικό γιατί το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα μόνο εάν υπάρξει ελάφρυνση χρέους και αυτός είναι ο λόγος που δεν αποδέχονται οι Γερμανοί.
Τότε γράφει ο Μέισον, ο Τομσεν έριξε την βόμβα. «Τι πρέπει να γίνει για να έρθουν όλοι στο σημείο να λάβουν μία απόφαση; Στο παρελθόν υπήρξε μόνο μία στιγμή όπου λήφθηκε μία σοβαρή απόφαση και ήταν όταν η Ελλάδα έμενε χωρίς χρήματα και ήταν υπό την απειλή της χρεοκοπίας.
Σωστά;». Η Βελκουλέσκου του απαντά «σωστά». Τότε ο Τόμσεν συμπληρώνει «Πιθανώς αυτό πρέπει να γίνει ξανά. Σε αυτή την περίπτωση (του πιστωτικού γεγονότος και εάν είναι να ξαναγίνει) θα μας πάρει αρκετό χρόνο μέχρι τον Ιούλιο και είναι σαφές ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να κάνουν καμία συζήτηση για ένα μήνα πριν από το Brexit, έτσι σε κάποιο βαθμό θα θέλουν ένα διάλειμμα (για την Ελλάδα) και θα ξεκινήσουν ξανά μετά το Ευρωπαϊκό δημοψήφισμα.
Η Βελκουλέσκου είπε ότι θα πρέπει να κάνουν κάτι μέσα στον Απρίλιο. Για να λάβει την απάντηση από τον Τόμσεν «αλλά αυτό δεν θα είναι ένα γεγονός. Αυτό δεν πρόκειται να τους…». Και ο διάλογος συνεχίζεται, γράφει ο Μέισον. Η Βελκουλέσκου συμφωνεί ότι χρειάζεται ένα γεγονός, αλλά λέει ότι δεν ξέρει ποιο μπορεί να είναι.
Αφήστε με να αποκωδικοποιήσω, συμπληρώνει ο Μέισον. Το «γεγονός» είναι μία οικονομική κρίση που θα φέρει την Ελλάδα πιο κοντά στη χρεοκοπία. Όπως ακριβώς συνέβη τον περασμένο χρόνο όταν έκλεισαν οι τράπεζες και εκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκαν αντιμέτωποι με οικονομική και ψυχολογική καταστροφή.
Με τη μόνη διαφορά ότι το ΔΝΤ θέλει να επιβάλλει αυτή την καταστροφή την ώρα που το ελληνικό έθνος φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και η χώρα είναι επιφορτισμένη με μία από τις πιο περίπλοκες και νομικά αμφίβολες επιχειρήσεις φύλαξης των συνόρων στην σύγχρονη ιστορία.
Η Ελληνική κυβέρνηση είναι εξαγριωμένη, «δεν θα αφήσουμε το ΔΝΤ να παίζει με τη φωτιά» ανέφερε κυβερνητική πηγή στον Μέισον.
Αλλά το θέμα δεν βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας, γράφει ο Μέισον. Στο τέλος ο Τόμσεν υπαινίσσεται το κείμενο του διαλόγου, μόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πάνω από όλους η Γερμανική κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει εάν θα τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου.
Το κείμενο της απομαγνητοφώνησης, που αντιμετωπίστηκε με οργή και δυσπιστία από την Αθήνα, θα πέσει σαν βόμβα στην Κομισιόν και την ΕΚΤ. Είναι αυτοί που διακρατούν το χρέος των 300 δισ. της Ελλάδας
Είναι ολόκληρη η Ευρώπη, με άλλα λόγια, την οποία το ΔΝΤ συνωμοτεί να χτυπήσει με το δόγμα του σοκ.
Γίνεται καθαρό από το διάλογο, συμπληρώνει ο Μέισον, ότι το ΔΝΤ έχει γίνει η παιδική χαρά για τις νεοφιλελεύθερες φαντασιώσεις.
Το να φαντασιώνονται την επιβολή ακόμη ενός γεγονότος που είναι πιο κοντά στη χρεοκοπία, αποκαλύπτει τα επίπεδα της αδιαφορίας τους για την επιβίωση και την ευημερία των ανθρώπων, την κυριαρχία των κρατών και των δημοκρατικών δομών.
Αποδεικνύει επίσης για άλλη μία φορά ότι ο πυρήνας του οικονομικού δόγματος που καθοδηγεί τις οικονομικές ελίτ δεν δίνει καμία σημασία για τους ανθρώπους, ακόμη και αν η επιβολή του δόγματος τους γίνει με το κόστος μιας αποτυχίας ενός κράτους, καταλήγει ο γνωστός δημοσιογράφος.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ


tsipras_deihnei
«Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη»!
Αποκλειστική δήλωση στο “Έθνος της Κυριακής” για το θέμα που έχει προκύψει μετά τις αποκαλύψεις των Wikileaks, για το ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα έκανε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
«Φαίνεται πως κάποιοι παίζουν στις πλάτες μας επικίνδυνα παιχνίδια αποσταθεροποίησης. Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη», δηλώνει ο Πρωθυπουργός στο Έθνος της Κυριακής και προσθέτει: “Όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν παράλληλα μείζον γεωπολιτικό ζήτημα”.
Μετά τις αποκαλύψεις Wikileaks το ΔΝΤ «ομολογεί», αλλά δεν απολογείται και ασχολείται με την ορθογραφία.
Στο Έθνος της Κυριακής.
Στο Έθνος της Κυριακής.
Ο Αλέξης Τσίπρας, νωρίτερα, σε επικοινωνία που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο είχε επισημάνει πως “κάποιοι θέλουν να στήσουν νέα κρίση στην Ελλάδα”.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HELLASFORCE:

Αποτρόπαια η σκέψη για Grexit…




Είναι persona non grata ο κύριος Τόμσεν;…

Τι λέει ο κ. Σταθάκης…

Ο εκβιασμός μιας κυβέρνησης κατά τη διάρκεια μιας διαπραγμάτευσης με τον κίνδυνο της εξόδου από την ευρωζώνη δεν…


…είναι τίποτα άλλο από μία αποτρόπαια σκέψη, είπε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. 

Στην ερώτηση, από πού διέρρευσαν οι συνομιλίες στα Wikileaks απάντησε στην παρουσιάστρια του MEGA «δεν ξέρω. Δεν κάνω αστυνομικό ρεπορτάζ». 

«Είναι persona non grata ο Τόμσεν, όπως αφήνουν να εννοηθεί κυβερνητικές πηγές;»

Εδώ ο κ. Σταθάκης απάντησε με διπλωματικό τρόπο: «Είναι θέμα του ΔΝΤ να αξιολογήσει αυτά που λέει ο κ. Τόμσεν»

Στο κρίσιμο ζήτημα, αν μας εξυπηρετεί ή όχι η απομάκρυνση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομίας είχε ως εξής: «Το σοβαρό θέμα της μείωσης του χρέους, είναι δεν είναι το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, υφίσταται καθώς αναφέρεται ρητά στην συμφωνία που κάναμε το καλοκαίρι».





nonews news

Κάτω από το όριο της φτώχειας...


Κάτω από το όριο της φτώχειας το 29% της άλλοτε μεσαίας τάξης - Media

...το 29% της άλλοτε μεσαίας τάξης...

Αποκαλυπτική είναι η έρευνα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), που παρουσιάζει η Εφημερίδα των Συντακτών, για τη μεσαία τάξη στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με την έκθεση που μελετά τις αλλαγές στη μεσαία τάξη πριν και μετά την κρίση καταλήγει, μεταξύ άλλων, σε...
δύο βασικά συμπεράσματα: Πρώτον στη φωτοχοποίηση μεγάλου τμήματος της μεσαίας τάξης και δεύτερον την αύξηση της ψαλίδας μεταξύ των κατώτερων και μεσαίων στρωμάτων. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, το 29% του πληθυσμού που το 2008 ανήκε στις μεσαίες και ανώτερες τάξεις, πέντε χρόνια μετά είχε πλέον εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας εκείνου του έτους. 

Ο πρώτος τρόπος μέτρησης λαμβάνει υπόψη ότι το διάμεσο εισόδημα συρρικνώθηκε κατά 35,8% την πενταετία 2008-2013 και ανακατασκευάζει τις κατώτερες, μεσαίες και ανώτερες τάξεις γύρω από το κατώτερο διάμεσο εισόδημα. 

Σύμφωνα με αυτή την προσέγγιση, η μεσαία τάξη συρρικνώθηκε μόλις κατά 3,1 ποσοστιαίες μονάδες από το 2008 έως το 2013. 

Η αυξημένη προστασία της μεσαίας και ανώτερης τάξης κατά τη διάρκεια της κρίσης οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στις συντάξεις, καταλήγει. 






nonews news

Τώρα που ο λύκος δεν είναι εδώ,….

Stranger11
..Πέρασε η Πρώτη ..όσοι είχαν κάτσει να ακούσουν …τζίφος !
..Λες να έφυγαν ;…μπαααα ποτέ δεν φεύγουν αλλά τουλάχιστον ακόμα και η ησυχία είναι μήνυμά..κάτι σαν …σας πήραμε χαμπάρι!
..Ανοικτό το παραθυράκι….
…Μέχρι Κυριακή…
..Και λέει τωρα ο τρελός…αν το στοχευσω θα το αναιρέσεις;…έχω φτάσει να έχω τόση δύναμη ; ..Είμαστε πια αρκετοί;
… Δυο του Μηνός Απρίλη … ποιες οι πιθανότητες να ετοιμάζεις μεγάλη θυσία;
.. Σοκ και δέος ξανά;….
..Η ξαφνική αλλαγή σε ισορροπίες;..
..Μα πας καλά ρε τρελέ…σημαδεύεις μέρα…. και αν δεν …..να σου λένε τα παιδιά της επιφάνειας για χρόνια…τι έγινε ρε στις 2 του Απρίλη; ….
…Για φαντάσου … Ωραία ατάκα … σαν ιστορική…Τι έγινε στις 2 του Απρίλη;….
Τι λες…. μπορεί η 2 του Απρίλη να βρει κάποιον λόγο να γραφτεί στην σύγχρονη ιστορία!
… Εγώ μαζί σου ότι πεις… εσύ αποφασίζεις…Εσυ ..η συνείδηση σου… η άμυνα σου…η απόφαση της αρχής σου… η μήτρα είναι έτοιμη πάντως!








katoxika nea

WikiLeaks: Συνομιλία Τόμσεν-Βελκουλέσκου για το πώς θα υποχρεώσουν Ελλάδα-Eυρώπη να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις τους

tomsen

tomsen
Λεπτομέρειες από μία συζήτηση, ανάμεσα στους δύο κορυφαίους αξιωματούχους του ΔΝΤ που διαχειρίζονται το θέμα της Ελλάδας, τον Πολ Τόμσεν και την Ντέλια Βελκουλέσκου, δημοσιεύει το WikiLeaks.
Η συζήτηση, σύμφωνα με τον οργανισμό, δείχνει ότι το ΔΝΤ προγραμματίζει να πει στη Γερμανία ότι θα αποχωρήσει από την Τρόικα, αν το Ταμείο και η Κομισιόν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Πρόκειται, σύμφωνα με το WikiLeaks, για τα όσα ειπώθηκαν σε τηλεδιάσκεψη στις 19 Μαρτίου, μεταξύ Βελκουλέσκου, Τόμσεν και Ιβα Πέτροβα και σε αυτή, μεταξύ άλλων σοβαρών ζητημάτων, εκφράζεται και η διστακτικότητα των στελεχών του Ταμείου για επιστροφή στην Αθήνα- που είναι προγραμματισμένη για σήμερα- προκειμένου να συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Ακόμη, είναι ξεκάθαρο από τα λεγόμενά ότι το ΔΝΤ δεν κάνει πίσω στην απαίτηση λήψης μέτρων ύψους 2,5% του ΑΕΠ και φαίνεται ότι είναι στα σκαριά σύσκεψη για το ελληνικό χρέος, στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στις 15-17 Απριλίου στην Ουάσιγκτον.
Οι δύο αξιωματούχοι του ΔΝΤ αναφέρουν ότι είναι απαραίτητη μία απειλή επικείμενης οικονομικής καταστροφής, προκειμένου άλλοι «παίκτες» να αναγκαστούν να δεχτούν όσα προτείνει το Ταμείο. Για τη Γερμανία αυτό θα είναι η ελάφρυνση χρέους και για την Ελλάδα τα μέτρα λιτότητας, ανάμεσά τους η αύξηση φόρων και η περικοπές των συντάξεων.
Ομως, φοβούνται ότι το δημοψήφισμα στη Βρετανία στις 23 Ιουνίου θα «παραλύσει» τη λήψη αποφάσεων στην ΕΕ, σε μία κρίσιμη στιγμή. Το δημοψήφισμα, αναφέρουν, θα περιπλέξει τα πράγματα, καθυστερώντας τη «στιγμή της αλήθειας» για μετά από τη διεξαγωγή του. «Αυτό θα είναι καταστροφή», αναφέρει χαρακτηριστικά η Βελκουλέσκου.
«Δεν πρόκειται να δεχτώ ένα πακέτο μικρών μέτρων, δεν πρόκειται», λέει ο Τόμσεν στη συζήτηση. «Τι θα χρειαστεί για να φτάσουμε σε σημείο αποφάσεων; Στο παρελθόν, μόνο μία φορά ελήφθησαν αποφάσεις και ήταν όταν οι Ελληνες επρόκειτο να ξεμείνουν σοβαρά από χρήματα και να χρεοκοπήσουν. Πιθανόν αυτό θα συμβεί ξανά. Σε αυτή την περίπτωση, θα τραβήξει έως τον Ιούλιο και είναι ξεκάθαρο ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να συζητούν για ένα μήνα πριν από το Brexit», προσθέτει, ενώ συνεχίζει «Η άλλη πιθανότητα, που πίστευα ότι θα είχε γίνει ήδη και είμαι έκπληκτος που δεν έγινε, είναι ότι εξαιτίας της κατάστασης με το προσφυγικό θα θέλουν να καταλήξουν σε συμπέρασμα. Και οι Γερμανοί εγείρουν το θέμα της διαχείρισης… Ουσιαστικά εμείς εκείνη τη στιγμή λέμε »Κοίτα, κ. Μέρκελ, είναι αντιμέτωπη με ένα ερώτημα. Πρέπει να σκεφτείς τι είναι περισσότερο δαπανηρό, να συνεχίσεις χωρίς το ΔΝΤ ή να κάνεις την ελάφρυνση χρέους που εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να μας κρατήσεις;». Αυτό είναι πραγματικά το θέμα».
Σύμφωνα με το WikiLeaks, η Βελκουλέσκου στη συγκεκριμένη συνομιλία λέει «Είναι ενδιαφέρον ότι η Ελλάδα υποχώρησε… υποχώρησε λίγο τόσο στη φορολογική μεταρρύθμιση… τόσο στην έκπτωση φόρου και στις επικουρικές συντάξεις».
Η άποψη του Τόμσεν από την άλλη είναι ότι οι Ελληνες «δεν πλησιάζουν καν στο να αποδεχτούν τις απόψεις μας». Η Βελκουλέσκου από την πλευρά της επιχειρηματολογεί ότι «αν η ελληνική κυβέρνηση πιεστεί αρκετά θα το έκανε… Αλλά δεν έχουν κανένα κίνητρο και ξέρουν ότι η Κομισιόν είναι πρόθυμη να συμβιβαστεί, οπότε αυτό είναι το πρόβλημα».
Η Βελκουλέσκου έκανε λόγο και για λάθος στρατηγική από το ΔΝΤ. «Δεν διαπραγματευτήκαμε με την Κομισιόν και μετά να θέσουμε στους Ελληνες κάτι πολύ χειρότερο. Τους βάλαμε το μίνιμουμ που ήμασταν πρόθυμοι να σκεφτούμε και οι Ελληνες λένε ότι δεν διαπραγματευόμαστε», αναφέρει.
Το WikiLeaks αναφέρει ότι στη συζήτηση η Βελκουλέσκου αποκάλυψε ότι το ΔΝΤ εξετάζει το αν θα πρέπει να δημοσιεύσει την επικαιροποιημένη έκθεσή του για την κρίση.
Σε κάποιο σημείο η Βελκουλέσκου προτείνει και μία ασυνήθιστη λύση: να διαχωριστεί το πρόβλημα σε δύο προγράμματα, με διαφορετικούς στόχους. «Το ερώτημα είναι αν οι Ευρωπαίοι θα αποδέχονταν τους μεσοπρόθεσμους στόχους της Κομισιόν, για τους σκοπούς του προγράμματος και τους δικούς μας στόχους για τους σκοπούς της ελάφρυνσης χρέους», λέει.
Δείτε όλο το αποκαλυπτικό έγγραφο του WikiLeaks ΕΔΩ
Διαβάστε μέρος του διαλόγου, όπως τον δημοσίευσε το mignatiou.com
Πoλ Τόμσεν: Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι θέτουμε μια ημερομηνία για την επιστροφή της αποστολής, ενώ ενδεχομένως δεν θα έχουμε μια συμφωνία στο εσωτερικό της Τρόικας για το πώς θα προχωρήσουμε.
Ντέλια Βελκουλέσκου: Μα Πολ εσύ ήσουν εκείνος που το πρότεινε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσω τώρα.
Πoλ Τόμσεν: Πώς θα το ρίξουμε αυτό; Τι θα κάνουμε;
Ντέλια Βελκουλέσκου: Δεν είμαι βέβαιη. Δεν θέλω να επανέλθω τόσο σύντομα, φυσικά. Δεν νομίζω ότι σε δύο εβδομάδες, ή σε δέκα ημέρες θα είμαστε σε θέση να σημειώσουμε μεγαλύτερη πρόοδο από ό, τι είμαστε τώρα. Αλλά έχω την αίσθηση ότι και σε διαφορετική περίπτωση, θα είχαμε κολλήσει σε αυτή την κατάσταση έτσι κι αλλιώς. Και πιστεύω ότι γι ‘αυτή την επόμενη αποστολή, τουλάχιστον οι Ευρωπαίοι, σχεδιάζουν να … έχουν καταληκτική προθεσμία, σωστά; Σχεδιάζουν να ολοκληρώσουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μέχρι την Εαρινή Σύνοδο, λόγω των υποτιθέμενων συνομιλιών για το χρέος που πρόκειται να λάβουν χώρα στην Εαρινή Συνοδό. Για αυτό δεν είμαι βεβαίως. Έχω την αίσθηση ότι αυτή η πίεση θα έρθει έτσι κι αλλιώς σε κάποιο σημείο για εμάς, έτσι … δεν γνωρίζω. Δεν βλέπω πώς αυτό πρόκειται να εξελιχθεί, αλλά εμείς θα πρέπει να έρθουμε εδώ σε κάποιο σημείο …
Πoλ Τόμσεν: Μα γιατί; Θέλω να πω, μπορούμε να … Θα μπορούσαμε να έχουμε μια άλλη συνάντηση όπως είχαμε στις Βρυξέλλες και να συμφωνήσουν για το πώς θα προχωρήσουμε ..
Ντέλια Βελκουλέσκου: Θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό και θα μπορούσαμε να έχουμε ανταλλαγή έγγραφων από απόσταση, αλλά ξέρουμε αυτό αυτό δεν θα λειτουργήσει Πολ, γιατί αυτοί οι τύποι συμφωνούν σε κάτι και στη συνέχεια υπαναχωρούν την επόμενη μέρα. Το έχουμε πει αυτή τη φορά και πάλι, ξέρουμε ότι δεν θα κάνουν αυτό που λέμε: ότι θα σηκωθούμε και θα φύγουμε μαζί. Απλά δεν λειτουργεί. Γι ‘αυτούς τα πάντα εναπόκεινται σε αλλαγές – εάν οι αρχές το θέλουν.
Πoλ Τόμσεν: Μπορείτε να το αλλάξετε έτσι ώστε να μην έχει μια συγκεκριμένη ημερομηνία; Για παράδειγμα, να πείτε στις αρχές Απριλίου;
Ντέλια Βελκουλέσκου: Αυτό πρόκειται να είναι μια καταστροφή, αν προσπαθήσω να το κάνω αυτό αύριο. Δεν θα μας αφήσουν να φύγουμε.
Πoλ Τόμσεν: Λοιπόν, σε έχουν αφήσει ήδη να φύγεις … οπότε … χαχα.
Ντέλια Βελκουλέσκου: Νομίζω Πολ ότι θα πρέπει να το συζητήσετε στο επίπεδό σας. Θέλω να πω ότι θα έλθει πίσω … Εγώ νομίζω .. Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε να το κάνουμε σε αυτό το στάδιο.
Πoλ Τόμσεν: Εννοείς να επιστρέψετε;
Ντέλια Βελκουλέσκου: Ναι.
Ίβα Πέτροβα (υπεύθυνη δημοσιονομικών κλιμακίου ΔΝΤ): Πολ νομίζω πως είναι πιο σημαντικό να ενισχυθεί το μήνυμα για συμφωνία σχετικά με το 2,5%, διότι αυτό δεν διαπερνά και δεν έχει εμπεδωθεί καλά με την Επιτροπή. Αν επιμείνουν σε αυτή τη συμφωνία, νομίζω ότι θα είναι εντάξει να επιστρέψουμε στις 2 Απριλίου. Αλλά, από την πλευρά μας, υπαναχωρώντας από αυτή την ημερομηνία θα ήταν πραγματικά μια καταστροφή.
Πoλ Τόμσεν: Λοιπόν, μπορείτε απλά να κατηγορήσετε εμένα, αυτό θα είναι εντάξει. Πότε θέλουν να τελειώσει αυτή την αποστολή;
Ντέλια Βελκουλέσκου: Θέλουν να τελειώσει ιδανικά έως την 8η Απριλίου, οπότε μόλις μία εβδομάδα. Ή στις 12 ή 13 Απριλίου. Θυμηθείτε στις 6 και 7 Απριλίου θέλουν να έχουν αυτή τη συνάντηση του της «Ομάδας της Ουάσιγκτον» για το χρέος στο περιθώριο της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup (EWG) και μετά….
Πoλ Τόμσεν: Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ολοκληρώσετε έως τις 6 Απριλίου;
Ντέλια Βελκουλέσκου: Όχι, όχι, όχι. Μπορούμε να αναφέρουμε την πρόοδο σε αυτό το EWG και ουσιαστικά πρέπει να έχουμε αυτή τη συζήτηση του χρέους που προετοιμάζουν οι υπουργοί για την επόμενη εβδομάδα, κάτι που σκέπτονται για τις 15 ή 16 Απριλίου, στο περιθώριο των συναντήσεων τη Εαρινής Συνόδου. Έτσι, ουσιαστικά θέλουν να τελειώσει …
Πoλ Τόμσεν: Ναι, αλλά η Εαρινή Συνοδός θα ξεκινήσει στα μέσα της εβδομάδας στις 11 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τελειώσει εκεί είτε στις 8 είτε στις 9 και να επιστρέψετε έως τότε.
Ντέλια Βελκουλέσκου: Ακριβώς αυτό, θα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει έως το .. όχι .. 11 ή 12 Απριλίου ή κάτι τέτοιο και στη συνέχεια να πετάξουμε κατευθείαν στο DC. Θα μπορούσαμε να τελειώσουμε με μια συμφωνία αλλά και όχι, εννοώ μπορούμε να καταλήξουμε κατά κάποιο τρόπο εδώ που βρισκόμαστε τώρα. Και ναι, θα υπάρξει ένα τεράστιο ποσό πίεσης και θέλουμε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό.
Πoλ Τόμσεν: Αυτό σημαίνει μπλοκάρισμα, έτσι δεν είναι;
Ντέλια Βελκουλέσκου: Αυτό είναι σωστό, αυτό είναι σωστό. Γι ‘αυτό πρέπει να το βγάλουμε – συμφωνώ μαζί σου – όσο το δυνατόν συντομότερα. Ο ελληνικός Τύπος είναι γεμάτος από κατηγορίες εναντίον μας, για το αφορολόγητο και όλα αυτά, κάθε μέρα. Το άλλο πράγμα όμως που δεν είναι σαφές για μένα είναι πώς θα καταλήξει, αυτή είναι η συζήτηση σχετικά με το στόχο. Το 3,5% έναντι του 1,5% γιατί για μας αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό.
Πoλ Τόμσεν: Μπορώ να σας πω πώς πρόκειται να εξελιχθεί. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος τα κράτη μέλη να πρόκειται να δεχθούν να μειώσουν το στόχο για το πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να πούμε ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα.
Ντέλια Βελκουλέσκου: Αλλά μπορούμε να κάνουμε ό, τι είχες προτείνει; Να έχουμε δύο προγράμματα με δύο στόχους; Ακόμη και για το μεσοδιάστημα;
Πoλ Τόμσεν: Ναι, αν οι Ευρωπαίοι λένε ότι είναι ο στόχος μας που έχει σημασία για την εκταμίευσή και για την ελάφρυνση του χρέους – αλλά δεν πρόκειται να το πουν αυτό.
Ντέλια Βελκουλέσκου: Το ερώτημα είναι αν θα μπορούσαν να δεχθούν τους μεσοπρόθεσμους στόχους, όπως η Επιτροπή, για τους σκοπούς του προγράμματος, και τους στόχους μας για τους σκοπούς της μείωσης του χρέους.
Πoλ Τόμσεν: Περίμενε ένα λεπτό αυτό δεν είναι … σίγουρα θα πρέπει να αποδεχτούν τους στόχους μας για την ελάφρυνση του χρέους. Αλλά αν πας έξω και τους πεις για αυτό το έτος, για παράδειγμα, ότι θα καταλήξουν με αυτό που λες, έλλειμμα 0,5% ή 1% ή κάτι τέτοιο;
Ντέλια Βελκουλέσκου:… Έλλειμμα 0,5% ας πούμε, αν πάρουν όλα τα μέτρα.
Πoλ Τόμσεν: Εντάξει, ας πούμε έλλειμμα 0,5% και η Επιτροπή πει ότι θα καταλήξουν με μηδέν ή 0,25% ή οτιδήποτε άλλο έχουν …
Ντέλια Βελκουλέσκου:… Πλεόνασμα 0,5 …
Πoλ Τόμσεν: Ναι … τότε δεν έχετε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης. Επειδή ζητούν χρηματοδότηση για κάτι που λέτε πως δεν πρόκειται να συμβεί.
Ντέλια Βελκουλέσκου: Ναι …
Πoλ Τόμσεν: Έτσι, το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτείται και δεν προκύπτει ελάφρυνση του χρέους … Ούτε προκύπτει ελάφρυνση του χρέους, επειδή δεν είναι σε καλό δρόμο για να εκπληρώσουν τα κριτήρια. Αυτό είναι το όλο θέμα. Ουσιαστικά πρέπει να συμφωνήσουν να κάνουν τους δικούς μας στόχους το βασικό σενάριο και, στη συνέχεια, να έχουν κάτι που να ελπίζουν ότι θα υπεραποδώσει (overperform). Αλλά ακόμη αν δεν το κάνουν, θα εξακολουθούν να καταβάλουν δόση Σωστά; Ντέλια Βελκουλέσκου: Ναι, αυτό είναι σωστό.
Πoλ Τόμσεν: Δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε αυτό.
Ντέλια Βελκουλέσκου: Όχι. Το πρώτο ερώτημα είναι πότε αυτό το πράγμα πρόκειται να συζητηθεί. Σωστά; Κάποιος πρέπει να το συζητήσει. Ξέρω ότι ο Τόμας Βίζερ έχει συγκαλέσει μια τηλεδιάσκεψη για τις 30 Μαρτίου.
Πoλ Τόμσεν: Τηλεδιάσκεψη με ποιον;
Ντέλια Βελκουλέσκου: Νομίζω ότι είναι μια τηλεδιάσκεψη του EWG. Μια τηλεδιάσκεψη του EWG για την Ελλάδα .. σχετικά με την κατάσταση ή κάτι τέτοιο. Ναι, πρέπει να ρωτήσουμε τον Τόμας.
Πoλ Τόμσεν: Θέλω να πω .. αυτός δεν θα το … αυτός μπορεί να συγκαλέσει όσες τηλεδιασκέψεις θέλει , αλλά ξέρω τι πρόκειται να συμβεί. Θα πάμε στο EWG, και εγώ πρόκειται να πω στο Eurogroup ότι «Αυτό δεν βγαίνει έως 3,5% και εμείς δεν θα προχωρήσουμε, εκτός εάν οι Ευρωπαίοι μειώσουν τους στόχους τους στο 1,5%, όσο το επιτρέπει αυτό το χρονοδιάγραμμα των εκταμιεύσεων». Δεν πρόκειται να το κάνουν αυτό. Πρόκειται να πουν όχι, και να κωλύσουν σε περισσότερα μέτρα. Αυτό είναι σαφές, δεν έχω καμία αμφιβολία γι ‘αυτό.





katoxika nea

Με μαθηματικό κώδικα έγραψε ο Ομηρος τα έπη


omirika-epi
Με μαθηματικό κώδικα έγραψε ο Ομηρος τα έπη
Aριστος γνώστης των μαθηματικών, με ιδιαίτερη προτίμηση στον αριθμό τρία φαίνεται πως ήταν ο ‘Ομηρος: τόσο στην Ιλιάδα, όσο και στην Οδύσσεια, χρησιμοποιεί με αξιοσημείωτο τρόπο στις αναφορές του χαρακτηριστικούς αριθμούς από το ένα ως το εννέα και τα πολλαπλάσιά τους, ενώ το ίδιο το μέτρο των στίχων διαπνέεται από αρμονία που θυμίζει τα πυθαγόρεια μαθηματικά μοντέλα.
Μαθηματική μαεστρία
Για τον ρόλο των μαθηματικών στα ομηρικά έπη μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διδάκτωρ φιλοσοφίας Αναστασία Τσώνη, ομιλήτρια στην 8η Μαθηματική Εβδομάδα που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία-Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας.
«Το έπος [της Ιλιάδας] είναι γραμμένο σε δακτυλικό εξάμετρο, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε μια μακρόχρονη συλλαβή και δύο βραχύχρονες. Η εναλλαγή αυτή θυμίζει τα πυθαγόρεια μαθηματικά και πετυχαίνει αρμονία στον λόγο. Η ποιητικότητα και η μαεστρία του Ομήρου υπάρχουν με αντίστοιχο τρόπο και στην εσωτερική σύνταξη των Απολόγων [της Οδύσσειας]» εξηγεί η δρ. Τσώνη, σύμφωνα με την οποία ό,τι και να κάνει, ο ‘Ομηρος σχηματίζει πάντα και με επιμονή μαθηματικό λόγο.
Για να δώσει μαθηματικές προεκτάσεις στους στίχους του, ο ‘Ομηρος χρησιμοποιεί, σύμφωνα με την κα Τσώνη, τους λεξάριθμους, στους οποίους το γράμμα «άλφα» αντιστοιχεί στον αριθμό «ένα», το «Β» στο δύο και ούτω καθεξής (μετά το «κάππα» οι αριθμοί ανεβαίνουν ανά γράμμα σε δεκάδες και μετά το «ρο» σε εκατοντάδες). Ενδεικτικά αναφέρει, ότι αν οι πρώτες τέσσερις λέξεις της Α’ Ραψωδίας της Οδύσσειας («άνδρα μοι έννεπε, μούσα») «αποκωδικοποιηθούν» με λεξάριθμους προκύπτει ο αριθμός 1182, που αν αθροιστεί ανά ψηφίο, προκύπτει και πάλι ο αριθμός τρία.
«Ολόκληρες αριθμητικές παραστάσεις καταλήγουν στον αριθμό τρία και τα πολλαπλάσιά του» υποστηρίζει η κα Τσώνη και προσθέτει ότι στην Ιλιάδα, ολόκληρο το κείμενο οργανώνεται μαθηματικά σε τρία επίπεδα. «Στο κείμενο αναφέρονται 29 ελληνικά βασίλεια στη νότια Βαλκανική, σε έξι γεωγραφικές ενότητες, σε 164 συγκεκριμένες θέσεις με 64 ηγεμόνες. Κάθε βασίλειο συμμετέχει στην εκστρατεία με συγκεκριμένο αριθμό πλοίων κι όλα μαζί αθροίζονται σε 1186. Καθένα από αυτά έχει 50 έως 120 στρατιώτες. Αν όλοι οι αριθμοί αθροιστούν, καταλήγουμε και πάλι στο τρία» εξηγεί η δρ Τσώνη, η οποία διδάσκει στο Β’ Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.
Αριθμητική επιμονή
Ο Όμηρος αποδεικνύεται επίμονος – και με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια – και σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δώρων του Αγαμέμνονα προς τον Αχιλλέα, του Πρίαμου προς τον Αχιλλέα, ακόμη και των λάφυρων μετά από συγκεκριμένες μάχες. Ολόκληρη η Ιλιάδα περιγράφει μια περίοδο 51 ημερών (5+1=6, οπότε καταλήγουμε και πάλι σε πολλαπλάσιο του αριθμού τρία), ενώ εννέα μέρες διαρκεί ο λοιμός και 12 η απραξία του Έκτορα. Επιπλέον, «τρεις φορές τίναξε ο Θεός Απόλλωνας τη φωτεινή του ασπίδα στην Ε’ Ραψωδία, τρεις φορές σκάλωσε ο Πάτροκλος στο τείχος κτλ» σημειώνει.
Σχετικά με τα επεισόδια της Οδύσσειας και την εσωτερική σύνταξη των Απολόγων, αυτά σχηματίζουν και πάλι τριάδες και μάλιστα με πολύ συγκεκριμένη σειρά: Κίκονες, Λωτοφάγοι και Κύκλωπες, Αίολος, Λαιστρυγόνες και Κίρκη και Σειρήνες, Σκύλλα-Χάρυβδη, Θρινάκια. «Πάντοτε το πρώτο είναι συνοπτικό και τα άλλα δύο διεξοδικά. Είναι συμμετρικά δεμένα μεταξύ τους με «κρίκους» και ο τρίτος κόμβος της αφήγησης είναι αυτός που αλλάζει αποφασιστικά την τύχη του Οδυσσέα και των εταίρων του» σημειώνει η κα Τσώνη. «Θέλουν οι μαθηματικοί, οι φιλόλογοι, οι καλλιτέχνες να βρουν τον εαυτό τους; Θα τον βρουν στα ομηρικά έπη» υπογραμμίζει η δρ Τσώνη κι αναφέρει εν κατακλείδι έναν στίχο του Κωστή Παλαμά από το ποίημά του «Pαψωδία»: «ω μεγαλόχαρο βιβλίο, σε καρτερούσα μάθημα κι εσύ ήρθες θάμα»..







katoxika nea

Πρωτοσέλιδα Πολιτικού & Οικονομικού Τύπου 2-4-2016...














voice news

Έρχονται εκλογές! Σφραγίζονται οι συνεργασίες...


Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος θεοδωράκης, μίλησε για την συνεργασία που ετοιμάζει με την Φώφη Γεννηματά και την νέα προοδευτική παράταξη που αναμένεται να δημιουργηθεί. 
«Αυτό που είπα στην κυρία Γεννηματά είναι ότι είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε ένα διάλογο για τα προβλήματα που έχει η χώρα, να δούμε αν οι λύσεις που προτείνουμε -εμείς και αυτοί- πρώτον συγγενεύουν και αν αυτές οι λύσεις δελεάζουν και άλλο κόσμο. Αν αυτός ο κόσμος είναι πολύς, θα έρθει, θα μπει σ΄ αυτή την κουβέντα και θα υποχρεώσει και εμάς, ως μειοψηφία πια, να ακολουθήσουμε τις επιλογές του. Αυτή είναι η λογική μου. Η λογική μου δεν είναι να ενωθούμε το ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι μήπως και αισθανθούμε πιο ασφαλείς» είπε ο κ. Θεοδωράκης, σχετικά με την δίωρη συνομιλία που είχε με την κα Φώφη Γεννηματά. 
 «Είναι μια ευκαιρία να λύσουμε κάποιες παρεξηγήσεις που προφανώς υπάρχουν. Το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν διατίθεται για να ενωθεί με το ΠΑΣΟΚ. Δεν μας ενδιαφέρει να επιστρέψουμε σε σχήματα του παρελθόντος. Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως είναι να δούμε πόσος κόσμος στην κοινωνία αναζητά κάτι μεγάλο, έξω από εμάς και έξω από τα υπάρχοντα σχήματα» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, για την συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Όσον αφορά την επιτυχία του νέου εγχειρήματος, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε: «Εγώ θέλω να αποδειχτεί ότι αυτή η συζήτηση για το νέο και το μεγάλο συγκινεί ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Το ότι συγκινεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή τους βουλευτές του Ποταμιού καλό είναι, αλλά δεν είναι επαρκής λόγος για να γίνει κάτι μεγάλο».
Στην συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμίου, ανέλυσε την ιδέα για το Κοινοβούλιο του Κέντρου που αναμένεται να δημιουργηθεί: «χρειαζόμαστε μία μεγάλη δύναμη προοδευτικής λογικής, αυτό όμως πρέπει να φανεί και στην κοινωνία. Όχι μόνο στα πρωτοσέλιδα και σε κάποιους αρθρογράφους της κεντροαριστεράς. Πρέπει λοιπόν οι άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτή τη μεγάλη δύναμη να έρθουν και να παρουσιαστούν. Να είναι εδώ να δώσουν μία μάχη και να φτιάξουμε μαζί το καινούργιο και το μεγάλο. Το καινούργιο και το μεγάλο δεν γίνεται με μηχανικές συμπλεύσεις. Δηλαδή «παιδιά 11 και 13 = 24».






voice news

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΕΓΑΡΜΟΣ! Ολική Εξέγερση από τους "πρόσφυγες"...


Με ωρολογιακή βόμβα, λίγο πριν εκραγεί μοιάζει η χώρας μας, καθώς οι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν έρθει στην Ελλάδα, έχουν αρχίσει να αντιδρούν και να δημιουργούν επεισόδια, με αποτέλεσμα και οι πολίτες να προχωρούν σε διαμαρτυρίες. 
Χτες περίπου 8000 μετανάστες μαζί με πρόσφυγες από to hot spot της Χίου, γκρέμισαν τον φράκτη και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του νησιού, όπου και πραγματοποιούν διαμαρτυρία για να ανοίξουν τα σύνορα. 
Ίδια κατάσταση επικρατεί και στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο θυμίζει πλέον πεδίο μάχης, με του μετανάστες να τσακώνονται μεταξύ τους και να προκαλούν υλικές ζημιές. 
Παρότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αυξηθεί σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, ο μεγάλος όγκος μεταναστών και προσφύγων είναι δύσκολο να διαχειριστεί. 
Για την έκρυθμη κατάσταση μίλησε ο Δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης , ο οποίος εξήγησε ότι: : «εκεί που υπήρχε αλληλεγγύη και ανθρωπιά, τώρα υπάρχει αγανάκτηση. Κυρίως οι αγρότες της περιοχής χάνουν τη δουλειά τους, αφού δεν μπορούν να σπείρουν αυτήν την εποχή τα υπό κατάληψη χωράφια τους».
Παράλληλα, έντονες είναι πλέον και οι αντιδράσεις των πολιτών, οι οποίοι τονίζουν πως δεν επιθυμούν άλλους μετανάστες και πρόσφυγες καθώς οι περιοχές έχουν γεμίσει ασφυκτικά.
Μάλιστα χτες στην Χίο, ύστερα από την φυγή των μεταναστών από το Κέντρο Φιλοξενίας, η διαμαρτυρία των πολιτών έλαβε μεγάλες διαστάσεις.
Δείτε το βίντεο:







voice news


Το σχέδιο Κίσινγκερ για παγκόσμιο στρατό...


Το όνειρο το Χένρυ Κίσινγκερ για παγκοσμιοποίηση και ένωση όλων των Εθνών, είναι διαδεδομένο, ωστόσο όπως φαίνεται ο γηραιός διπλωμάτης διευρύνει τα σχέδια του...
Όπως αποκάλυψε ένας συνεργάτης του κ. Κίσινγκερ, ο γνωστός ακαδημαϊκός χαιρέτησε την ιδέα του για δημιουργία ενός παγκόσμιου στρατού που θα χρηματοδοτείται από όλα τα κράτη.
 Όπως εξήγησε ο ομόλογος του Χένρυ Κίσινγκερ, σήμερα βιώνουμε έναν παγκόσμιο πόλεμο, μεταξύ Δύσης και Τζιχαντιστών, οπότε τα κράτη θα πρέπει να δημιουργήσουν έναν αντίστοιχο στρατό για την αντιμετώπιση του. 
Δείτε το βίντεο, από την αποκάλυψη που έκανε ο  συνεργάτης του κ. Κίσινγκερ: 





voice news

Είδηση σοκ για τους αρχαιολόγους! Παγκόσμια πρωτιά της Ελλάδας…


Άλλη μια πρωτιά για τη χώρα μας παγκοσμίως έρχεται να φέρει η αρχαιότερη και πλήρης πανοπλία που βρέθηκε ποτέ! Πρόκειται για ένα μπρούτζινο κομψοτέχνημα που βρέθηκε στο χωριό Δένδρα της Αργολίδας το 1960 και υπολογίζεται ότι ανήκει στη Μυκηναϊκή εποχή του 15ου αιώνα. 
Παραμένει άθικτη, με 18 ελάσματα που συνδέονται με δερμάτινα κορδόνια, τα οποία επέτρεπαν την άνεση κινήσεων παρά τα βάρος και το όγκος της πανοπλίας. Η εξαιρετική κατασκευή της αποκαλύπτει πόσο λειτουργική και ολοκληρωμένη ήταν, παρέχοντας στον πολεμιστή ένα αρκετά μεγάλο επίπεδο ασφαλείας αφού αποτελούσε τη«φορεσιά» του στο πεδίο της μάχης.  
Σίγουρα τέτοιες ανακαλύψεις μας κάνουν ακόμα πιο υπερήφανους ως Έλληνες, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα μαζί με την κληρονομιά της αξίζουν να έχουν την πρώτη θέση! 








voice news

Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΤΗΝ κορβέτα Serpukov»Φορτωμένη» με Πυραύλους«Kalibr»!!![ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ]




ΤΩΡΑ!!!Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΤΗΝ

κορβέτα Serpukov»Φορτωμένη» με Πυραύλους«Kalibr»!!![ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ]



Σήμερα νωρίς το πρωί δυο άλλα ρωσικά πολεμικά πλοία πέρασαν από τον Βόσπορο και ανοίχτηκαν στην θάλασσα του Μαρμαρά με κατεύθυνση τον Ελλήσποντο και το Αιγαίο Πέλαγος.

Συγκεκριμένα η κορβέτα Serpukov, με νούμερο 603  που μεταφέρει πυραύλους «Kalibr και το ρωσικό πολεμικό πλοίο Alexander Otrakovsky, με νούμερο 031, έχουν ήδη σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ανοιχτεί στο Αιγαίο Πέλαγος.

Ο Πούτιν είχε στείλει την Κορβέτα «ZELENY DOL (602)» στη Μεσόγειο πρίν λίγο καιρό…Είναι η Κορβέτα που χτύπησε με «Kalibr» τη Συρία! (video)



Η κορβέτα Zeleny Dol (φώτο περνώντας το Βόσπορο ) του στόλου της Μαύρης Θάλασσας πέρασε τα Στενά για να αναλάβει την εκτέλεση καθηκόντων της ναυτικής δύναμης αποστολή της Ρωσίας στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Vyacheslav Trukhachev.

Πρόσθεσε ότι η κορβέτα θα διεξάγει εργασίες στη Μεσόγειο για δεύτερη φορά. …Η ακρίβεια είναι ότι βγήκε για πρώτη φορά μετά τις δοκιμές πρίν από λίγο καιρό.

Ο τύπος Μια Buyan-Μ Corvette έχει εκτόπισμα 949 τόνων και μέγιστη ταχύτητα 25 κόμβων. Είναι οπλισμένοι με Kalibr (SS-N-27) anti-ship βλήματα, 100 mm και 30 mm όπλα, καθώς και Igla-1M πυραύλων αεράμυνας.

. Στις 16 Νοεμβρίου 2015 το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως οι κορβέτες βλημάτων ZELENY DOL (602) και SERPUKHOV (603) ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις κρατικές δοκιμές αποδοχής στη ναυτική βάση του Νοβοροσίσκ, ενώ δύο ημέρες αργότερα προσέθεσε πως κατέπλευσαν στη Σεβαστούπολη, κύριο ναύσταθμο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Πρόκειται για την τέταρτη και πέμπτη κορβέτα του Έργου 21631 Buyan-M, με σύστημα βλημάτων πολλαπλού ρόλου Kalibr-NK, όπως η τριάδα πανομοιότυπων πλοίων του στολίσκου της Κασπίας που συμμετείχε στις επιθέσεις με βλήματα 3M14T κατά στόχων στο έδαφος της Συρίας, στις 7 Οκτωβρίου και στις 20 Νοεμβρίου 2015. Οι κορβέτες αυτές είναι οι ελαφρύτερες μεταξύ τεσσάρων σύγχρονων τύπων σε υπηρεσία με το ρωσικό πολεμικό ναυτικό (VMF) ή υπό παράδοση



Στις 20 Νοεμβρίου 2015 οι τρεις κορβέτες τύπου Buyan-M και το DAGESTAN (693) του Έργου 11661 εξαπέλυσαν 18 βλήματα 3Μ14Τ από την Κασπία εναντίον 7 στόχων στις επαρχίες Ράκα, Ιντλίμπ και Χαλεπίου, τους οποίους έπληξαν σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας. Τα ίδια πλοία είχαν εξαπολύσει 26 βλήματα εναντίον 11 στόχων στις 7 Οκτωβρίου

Οι ειδικοί αποκαλούν την Τετάρτη της 7ης Οκτωβρίου ενός είδους ιστορική ημέρα: είναι η πρώτη μαχητική χρήση ρωσικών στρατηγικών μη πυρηνικών όπλων.

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς του συστήματος «Kalibr-NK» είναι μία από τις πιο μυστικές ρωσικές κατασκευές. Τα χαρακτηριστικά που δημοσιοποιήθηκαν επίσημα, αφορούν την εξαγώγιμη εκδοχή του πυραύλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από ανοικτές πηγές, οι πύραυλοι 3М-14 «Kalibr» έχουν βεληνεκές σε θαλάσσιους στόχους μέχρι 350 χλμ, σε χερσαίους – περίπου 1,5 χιλ. χλμ, ενώ σε πυρηνική εκδοχή μπορούν να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση των 2,6 χιλ. χλμ.

Με πυραύλους «Kalibr» εξοπλίζονται πλοία όλων των ρωσικών στόλων. Με άλλα λόγια, κατ’ ανάγκην η Ρωσία από τη λεκάνη της Κασπίας θάλασσας μπορεί να χτυπήσει με πυρηνικούς πυραύλους το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους της Εγγύς Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας μέχρι το Πακιστάν και αραβικά κράτη του Περσικού κόλπου.

Αυτοί οι πύραυλοι είναι σε θέση να μεταφέρουν, μεταξύ άλλων, και το ειδικό, πυρηνικό, μαχητικό μέρος.

Το video απο τα χτυπήματα του Ρώσικου Ναυτικού στο έδαφος της Συρίας …Τώρα γιατί ο Πούτιν ξαναστέλνει την ιδίου τύπου στη Μεσόγειο κορβέτα μόνο ο Θεός το ξέρει!

Οι Τούρκοι επισημαίνουν ότι τα ρωσικά πολεμικά πλοία μεταφέρουν ρωσικούς πυραύλους που σίγουρα δεν έχουν διακοσμητικό ρόλο. Φυσικά και τα δυο ρωσικά πολεμικά πλοία παρακολουθούνταν στενά από τα πλοία τα τουρκικής ακτοφυλακής.
veteranos.gr

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας: Η Πολιτεία να σεβαστεί έμπρακτα και με νομοθετήματα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης



Το πιο μεγάλο ψέμα, δεν είναι μόνο την πρωταπριλιά, αλλά όλο το χρόνο...


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ... "ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ" ΤΗΣ... Α-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΑΣ, ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ. (ποτέ δεν γενικεύω).


ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΣΕΩΝ.
ΔΩΣΤΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΤΗΤΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΣΑΣ.
ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ ΟΛΩΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΘΥΡΙΔΕΣ.

Καλλιόπη Σουφλή


 
 
Θεμιτή και ευπρόσδεκτη η έκφραση δημόσιας κριτικής για τον τρόπο άσκησης των εισαγγελικών καθηκόντων αλλά με κανόνες δεοντολογίας και ευπρέπεια
 

Την ανάγκη η Πολιτεία να έχει ως προτεραιότητα το σεβασμό στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ο οποίος μπορεί να εκφραστεί δια μέσου της υιοθέτησης συγκεκριμένων νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα διασφαλίζουν την αυτοτέλεια και τη θωράκισή της, υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε με πολλούς αποδέκτες η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας.
 



Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
 


«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος :
 


YΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ότι η σφαίρα της αρμοδιότητας των οργάνων των τριών εξουσιών είναι σαφώς προσδιορισμένη και εξειδικευμένη, ώστε κάθε όργανο να μη δύναται να έχει άλλες αρμοδιότητες παρά μόνο όσες αυστηρά του απονέμουν το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους.
 




ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ότι η συνταγματική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και οι εγγυήσεις της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των εισαγγελικών λειτουργών αποκλείουν κάθε είδους εξάρτηση ή δέσμευση του Εισαγγελέως, πολλώ δε μάλλον, κάθε παρέμβαση στα εισαγγελικά καθήκοντα από την πολιτική εξουσία (Κυβέρνηση-Κοινοβούλιο-Κόμματα).
 



ΘΕΩΡΕΙ αναγκαία προτεραιότητα της πολιτείας να αναγνωρίσει και να σεβαστεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, λαμβάνοντας τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αυτοτέλεια και την θωράκιση της. 


ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ότι οι Έλληνες Εισαγγελείς, υπό αντίξοες συνθήκες, επιτελούν απερίσπαστοι και ανεξάρτητοι το έργο τους με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης, σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδηση τους, έχοντας ως μέλημα την εξιχνίαση και πάταξη φαινομένων διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος, βασικούς παράγοντες που οδήγησαν τη χώρα σε οικονομική κρίση.
 



ΚΑΛΕΙ την πολιτεία και έμπρακτα να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον της για την ποιοτική αναβάθμιση της δικαιοσύνης, λαμβάνοντας άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την βελτίωση των συνθηκών απονομής της, προκειμένου οι λειτουργοί της να υπηρετούν και οι πολίτες να απολαμβάνουν μία δικαιοσύνη ως ύψιστο κοινωνικό αγαθό που να συμβαδίζει με τα διεθνή πρότυπα, να σέβεται και να εγγυάται την προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη και να αποτελεί μοχλό οικονομικής ανάπτυξης.






Τέλος, η έκφραση δημόσιας κριτικής για τον τρόπο άσκησης των εισαγγελικών καθηκόντων είναι θεμιτή και ευπρόσδεκτη, εφόσον, βέβαια, τηρούνται οι κανόνες δεοντολογίας χωρίς υπερβάσεις του προσήκοντος μέτρου ευπρέπειας.





Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος





Ο Πρόεδρος O Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Ασπρογέρακας Ιωάννης Παναγόπουλος
Εισαγγελέας Εφετών Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών»






attika nea

Εισαγγελεας και ΣΔΟΕ στα Συνδικατα της ΕΥΠ ;



ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.

 Όταν αυτοί που υποτίθεται είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια της Πατρίδας, τρώνε με χρυσά κουτάλια (όπως λέει το ρεπορτάζ)... πως να επιβιώσει η έρμη η Ελλαδίτσα;
ΡΟΥΜΠΑΤΗ, ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΪΚΗ ΜΠΟΧΑ (πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ), ΤΗΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ;;;; ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ;;;

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. Ρουμπάτη, ασχολήσου να ξεβρωμίσει η ΕΥΠ, κι άσε το κυνηγητό σε ΕΝΤΙΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ.

Υ.Γ.2. Καλά... και να μπει εισαγγελέας και ΣΔΟΕ, έχετε την εντύπωση πως θα τιμωρηθεί κανείς από τους ... φαταούλες (πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ... εγώ δεν ξέρω τίποτα...), όσο παραμένουν στην εξουσία οι πιο διεφθαρμένοι και διεστραμμένοι πρωκτολάγνοι - λαθρολάγνοι;

ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ, ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΜΕΤΑ... ΟΤΑΝ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ... ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΕΚΤΙΚΑ...

ΑΥΤΗ Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ, ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.



Πλήρως επαληθεύεται το ρεπορτάζ μας [23.02.2015 (Δεν παρεδωσαν λογαριασμο … οι της ΟΜΕ - Ε.Υ.Π.) & 06.12.2015 (Ο ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ στα αδυτα της ΚΥΠ)] για την κατάσταση στο ταμείο της ομοσπονδίας των εργαζομένων της μυστικής μας υπηρεσίας ΟΜΕ-Ε.Υ.Π.!



Το θέμα, όπως μας πληροφορούν οι πηγές μας, έχει φτάσει πλέον στα αυτιά του ΣΔΟΕ αλλά και της εισαγγελίας και όπως λένε οι πηγές μας δεν αφορά πλέον μόνο την ομοσπονδία αλλά και το ένα από τα πρωτοβάθμια μέλη της τον ΣΥΚΕΥΠ αλλά και τον καταναλωτικό συνεταιρισμό των εργαζομένων στην υπηρεσία, τον ΠΡΟΣΥΚΕΥΠ, όπου φαίνεται ότι τα ταμεία τους πέραν της κακοδιαχείρησης  λειτούργησαν ως συγκοινωνούντα δοχεία αλληλοεπικάλυψης και αλληλοφαγώματος τεράστιων για τα δεδομένα του συνδικαλιστικού κινήματος  της υπηρεσίας χρηματικών ποσών.


Το αξιοπερίεργο είναι πάντως ότι παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της συντριπτικής πλειοψηφίας του προσωπικού προς την νυν ηγεσία της ομοσπονδίας (πρόεδρο και γ. γραμματέα) για ξεκάθαρες λύσεις και έλεγχο εις βάθος από ιδρύσεως της ΟΜΕ-Ε.Υ.Π. αυτή με την πρόφαση διαφόρων αφελών επιχειρημάτων φαίνεται να μην επιθυμεί τον σε βάθος έλεγχο του ταμείου κινδυνεύοντας έτσι να πάρει στο λαιμό της και πολλούς άλλους από τους προσκείμενους σε αυτήν συνδικαλιστές που δεν είχαν καμία εμπλοκή με την αμαρτωλή, όπως λένε, περίοδο του υπόδικου για την υπόθεση «Πυθία» πρώην προέδρου της ΟΜΕ-Ε.Υ.Π., Θεόδωρου Σπατιώτη. 


Γράφαμε σχετικά στο προηγούμενο ρεπορτάζ μας τα εξής για το θέμα…

«Το πόρισμα του ορκωτού είναι κόλαφος για τον Θ. Σπατιώτη και για ορισμένα από τα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. Αφού τέλειωσε την ενημέρωση των παρισταμένων συνέδρων δέχθηκε πολλές ερωτήσεις και οι απαντήσεις που έδωσε καίνε ακόμα περισσότερο τον Θ. Σπατιώτη ο οποίος την επομένη, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού και του προγραμματισμού δράσης επέστρεψε στις εργασίες του συνεδρίου και ήταν όπως λένε αρνάκι… Ίσως η διοίκηση της ΕΥΠ να τράβηξε αυτιά όπως ακούγεται…

Αυτό όμως που έκανε εντύπωση σε πολλούς συνέδρους ήταν ότι ο ορκωτός έκανε έλεγχο μόνο στο τελευταίο έτος της θητείας του Θ. Σπατιώτη αντί όπως είπαν πολλοί σύνεδροι έπρεπε ο έλεγχος να γίνει για όλη τη θητεία του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου. 

Και όλοι πλέον λένε ότι αν οι καταχρήσεις και το άνοιγμα Σπατιώτη για ένα μόνο έτος είναι τόσο μεγάλο φανταστείτε τι πάρτι έχει γίνει σε όλη τη τριετία…  Κάποιοι δε ετοιμάζονται να πάνε ΣΔΟΕ και εισαγγελέα… 

Kαλά γνωρίζοντες λένε ότι η εντολή για έλεγχο δόθηκε μόνο για το τελευταίο έτος γιατί η νυν πρόεδρος και ο νυν Γεν. Γραμματέας της ομοσπονδίας προσπαθούν να κρατήσουν κάποιες ισορροπίες (ίσως δέχονται πιέσεις και από τη διοίκηση της ΕΥΠ) αλλά και γιατί φοβούνται μήπως το ένα πρωτοβάθμιο που ελέγχεται ακόμα από τους προσκείμενους στο ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστές αποχωρήσει κι έτσι η ομοσπονδία διαλυθεί… 


Άλλωστε οι πασοκογενείς νυν συριζαίοι συνδικαλιστές υπό τον Σπατιώτη ξέρουν από αυτά…


 Το έκαναν κατ εντολή Καρχιμάκη, Μπίκα, Παπαγεωργίου στην προηγούμενη ομοσπονδία επειδή η τότε ηγεσία της δεν ήταν αρεστή στην τότε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.  Ή ότι ακόμα φοβούνται μήπως διαλυθούν εξ αιτίας των μεγάλων προστίμων που θα πέσουν από το ΣΔΟΕ… Πάντως κάποιοι δεν χαμπαριάζουν και θα ζητήσουν έλεγχο εις βάθος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να ξεχωρίσουν οι έντιμοι από τους κλέφτες…».


Σήμερα σας παρουσιάζουμε μερικά από τα στοιχεία που στάλθηκαν στις αρμόδιες αρχές και που είναι κόλαφος για τους προσκείμενους στο ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστές, δηλαδή για τον Θ. Σπατιώτη και την παρέα του. 

Θαυμάστε! 


Στη σελ. 9 του πορίσματος του ορκωτού λογιστή και στο κεφάλαιο 9 με τίτλο «ΕΞΟΔΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1/1/2014-31/12/2014» αναφέρεται ως ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ το ποσό των 19.885,06 ευρώ. 


Από την επόμενη σελίδα 10 και στο κεφάλαιο 10 αναλύει τα έξοδα με κάθε λεπτομέρεια ως εξής: 


Αμοιβές προς Δικηγόρο Α.Β. συνολικού ποσού 4.329,99 ευρώ, όπου ο δικηγόρος αναφέρει ξεκάθαρα σε ερώτημα που του έγινε ότι 

«Στη χρήση του έτους 2014 δεν ανέλαβα υπόθεση από την ΟΜΕ-ΕΥΠ και βεβαίως δεν παρείχα σχετικές νομικές υπηρεσίες. 

 Τα διαλαμβανόμενα στο έγγραφό σας «παραστατικά» (δηλ. αποδείξεις παροχής υπηρεσιών) εξέδωσα στο όνομα του κ. Θεόδωρου Σπατιώτη, καθόσον είχα αναλάβει την υπεράσπισή του σε ποινική υπόθεση κατά το στάδιο της ποινικής προδικασίας. … 

Ουδεμία υποχρέωση πληρωμής της ΟΜΕ-ΕΥΠ εκκρεμεί προς εμένα για παροχή νομικών υπηρεσιών. Τέλος θα ήθελα να σημειώσω ότι δεν είμαι πλέον συνήγορος υπεράσπισης του κ. Σπατιώτη, ο ίδιος δε ανέλαβε τη σύνολη δικογραφία από το δικηγορικό μου γραφείο».  


Όπως λοιπόν φαίνεται είναι ξεκάθαρο ότι ο δικηγόρος πληρώθηκε για ποινική υπόθεση και όχι για συνδικαλιστικά ζητήματα και άρα κακώς ο Σπατιώτης χρησιμοποίησε το ταμείο της ομοσπονδίας για προσωπικές του υποθέσεις.


Ακολούθως το πόρισμα αναφέρει αμοιβές προς δικηγόρο Γ. Π 3.000 ευρώ, προς δικηγόρο Λ. Α. 300 ευρώ, προς ιατρό Κ. Ν 400 ευρώ, έξοδα κινητής τηλεφωνίας 1.281,43 ευρώ, έξοδα παράστασης προέδρου 1.000 ευρώ, αντιπροέδρου 430 ευρώ, πληρωμές για ιστοσελίδες 61 ευρώ και έξοδα μη καταχωρημένα 405 ευρώ… 

Δηλαδή τρελά γλέντια… 


 Θυμίζουμε και τα τραπεζώματα σε Μπαλτάκο  κλπ, θυμίζουμε τα …δίκλινα σε ξενοδοχεία, θυμίζουμε τις κλήσεις της Τροχαίας, τα κουπόνια των Κομμάτων και άλλα πολλά… 


Κάποιοι σύνεδροι αλλά και ο ίδιος ο ορκωτός που ρωτήθηκε είπαν ότι αυτά μόνο σε μια χρονιά… φανταστείτε το τι φαγοπότι έπεσε σε όλη την τετραετία της περιόδου Σπατιώτη που ξεκίνησε το 2010-2011 ως προεδρικός πασόκος για να καταλήξει παραδίδοντας το 2014 ως προεδρικός συριζαίος ελέω Ν. Παππά.


Στη συζήτηση όμως που έγινε στο έκτακτο συνέδριο της ομοσπονδίας αλλά και στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που έγιναν με αφορμή τις παράνομες μεταθέσεις που έκανε η διοίκηση Ρουμπάτη μέσα στο καταχείμωνο, τη στρατικοποίηση κλιμακίων της ΕΥΠ που επιχειρεί να κάνει, τις μετατάξεις προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες αλλά και για το μισθολόγιο του προσωπικού που έχει παγώσει επί πολλά έτη.


Ακούστηκαν όμως και άλλα πολλά που αφορούν τα ταμεία και του ΣΥΚΕΥΠ αλλά και του καταναλωτικού  συνεταιρισμού των υπαλλήλων του ΠΡΟΣΥΚΕΥΠ που είναι κυριολεκτικά υπό διάλυση. 


Το πόρισμα δε του ορκωτού λογιστή για τον ΠΡΟΣΥΚΕΥΠ είναι κόλαφος για τους υπευθύνους του και κυρίως για την πρώην πρόεδρο του Αρτ. Σουιτσμέ και όπως λένε οι πηγές μας είναι να απορεί κανείς για το γεγονός ότι η ελεγχόμενη από τους συριζαίους συνδικαλιστές Θ. Σπατιώτη και Στ. Αθανασοπούλου προσωρινή διοίκησή του δεν το έστειλαν αρμοδίως στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω παρότι επί τόσα χρόνια το έχει στα χέρια της. 


Μάλιστα αποκαλύφθηκε ότι τόσο η ΟΜΕ-Ε.Υ.Π. επί διοικήσεως Θ. Σπατιώτη όσο και ο ΣΥΚΕΥΠ επί διοικήσεως Στ. Αθανασοπούλου πλήρωσαν την αμοιβή του ορκωτού λογιστή που έκανε τον έλεγχο στον ΠΡΟΣΥΚΕΥΠ αλλά και δικαστικά έξοδα του συνεταιρισμού (περίπου 15.000 ευρώ) χωρίς να προβλέπεται αυτό από κανένα νόμο και καμία διάταξη καθότι ο καταναλωτικός συνεταιρισμός δεν είναι συνδικαλιστική οργάνωση και η λειτουργία του διέπεται από άλλους νόμους και διατάξεις.


 Είναι δε γνωστό ότι μέλη του συνεταιρισμού μπορεί να είναι και εργαζόμενοι που δεν είναι μέλη των συνδικαλιστικών σωματείων αλλά και συγγενικά πρόσωπα του προσωπικού της υπηρεσίας. 


Και λένε κάποιοι που είναι μέλη των συνδικάτων με ποιο δικαίωμα έδωσαν λεφτά από τις εισφορές μας για να καλύψουν τις κλεψιές συνεταιριστών που δεν έχουν καμία σχέση με εμάς. 


Και μιλάνε για μεγάλα ποσά! 


Το έλλειμμα πάντως που διαπίστωσε ο ορκωτός λογιστής όπως αναφέρει στη σελίδα 130 του πορίσματός του για τη χρήση του 2011 ανέρχεται στο ποσό των 180.119,27 ευρώ με τα περισσότερα από αυτά να καταλογίζονται στην πρώην πρόεδρο του συνεταιρισμού! Αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η π. πρόεδρος έχει πλαστογραφήσει και τις υπογραφές άλλων μελών του τότε διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη σελ. 132 του πορίσματός του


«Πρόσθετα αναφέρουμε ότι, όπως μας τέθηκε υπόψη, η Πρόεδρος του Δ.Σ. δεν είχε αρμοδιότητες ως μέλος του Δ.Σ. για τη διενέργεια συναλλαγών το 2012, καθώς δεν ανήκε στο εν ενεργεία προσωπικό της Υπηρεσίας». 


 Και αυτό το αναφέρει γιατί η Αρτ. Σουιτσμέ, το 2012, εισέπραξε παρανόμως 7.400 ευρώ ενώ είχε ήδη παραιτηθεί από την υπηρεσία και άρα δεν μπορούσε να πραγματοποιεί αναλήψεις και λοιπές συναλλαγές για λογαριασμό του συνεταιρισμού. 


 Στη σελίδα πάλι 132 και στα ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ του πορίσματος γράφει: «Από το διενεργηθέντα έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα βιβλία του Συνεταιρισμού και οι οικονομικές του καταστάσεις που προέκυπταν από αυτά ήταν πλήρως αναξιόπιστα. … Μόνο για τις παραλήψεις στην ορθή τήρηση των βιβλίων όπως προβλέπεται από τη φορολογική νομοθεσία κοινοποιήθηκαν στο Συνεταιρισμό την 6.12.2012 από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., κατόπιν ελέγχου του Σ.Δ.Ο.Ε. πρόστιμα ύψους €52.860 …». 


Τελευταία δε, όπως λένε κάποιοι, η Στ. Αθανασοπούλου πήρε την πρωτοβουλία να καλύψει από το ταμείο του ΣΥΚΕΥΠ κατόπιν αιτήματος του προέδρου της προσωρινής διοίκησης του συνεταιρισμού, Κ. Παπαναγιώτου, τα νοσήλια σε ιδιωτική κλινική για το παιδί μιας υπαλλήλου μέλους του συνεταιρισμού της Αντριάννας Φλ., τα οποία ανήλθαν στο ποσό των 3.500 ευρώ. 


Και όλοι πλέον λένε τι γίνεται, γιατί να μην καλύπτουν τα σωματεία, αφού φαίνεται να έχουν τόσα λεφτά και τα δικά τους νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές.



Τέλος, κάποιοι ρωτάνε εάν η νυν διοίκηση του ΣΥΚΕΥΠ τήρησε την υπόσχεσή της να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το πόρισμα του ορκωτού όπως υποσχόταν στην προεκλογική της τότε ανακοίνωση, της 13.02.2014.



Ο Αρουραίος της… Εκάλης







attika nea