Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Καρτέρι θανάτου σε Τούρκο Συνταγματάρχη των Μυστικών Υπηρεσιών στην Κωσταντινούπολη (video)



n_83618_1Ένας Απόστρατος Συνταγματάρχης,  πυροβολήθηκε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης Μπεσίκτας περιοχή με τη σύζυγό του στις 7 Ιουνίου, σύμφωνα με αναφορές, χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες και ήταν o Διοικητής  ο οποίος οδήγησε μια στρατιωτική επιχείρηση στην οποία 10 μέλη  φοιτητικής  επαναστατικής ομάδας σκοτώθηκαν το 1972
  ο Απόστρατος Συνταγματάρχης Çetin Oğuz, 67 ετών , και η σύζυγός του Asuman Oğuz, 66 ετών , πυροβολήθηκαν από άγνωστους ς οι οποίοι διέφυγαν με μοτοσικλέτα  στην Κωνσταντινούπολη κοντά στην έδρα της  Περιφερειακής Διοίκησης Χωροφυλακής στο Μπεσικτάς.
Οι δύο τραυματίες οδηγήθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο, με τον Çetin Oğuz φέρεται να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Τον πυροβόλησαν στο στομάχι ,μόλις  ο ίδιος και η σύζυγός του,  ψήφισε στις γενικές εκλογές της Τουρκίας στις 7 Ιουνίου.
Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για  τον εντοπισμό των δύο αγνώστων, ενώ η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση βρέθηκε κοντά στο Abbasağa ,Πάρκο του Μπεσίκταςυ.
Λίγο μετά την επίθεση ο συνταγματάρχης αναγνωρίστηκε οτι το  Çetin Oğuz, όπως προέκυψε δεν ήταν  η πραγματική ταυτότητα του ήταν στην πραγματικότητα είναι ο Συνταγματάρχης Φέχμι Altınbilek,  Sözcü ,Αξιωματικός των Μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας !
Ο   Συνταγματάρχης ltınbilek ήταν ο Διοικητής ο οποίος ήταν  επικεφαλής της στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης Kızıldere (σήμερα γνωστή ως Ataköy) στην οποία  ο  ηγέτης του φοιτητικού κινήματος Mahir cayan και εννέα άλλοι σκοτώθηκαν στις 27 του Μαρτίου 1972.
Ο Cayan ήταν ο ηγέτης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου της Τουρκίας (THKP-C), μια παράνομη ομάδα που γεννήθηκε από τις αριστερές φοιτητικά κινήματα της δεκαετίας του 1960 και του ’70.
Ο Cayan ήταν μια εικονική φιγούρα για την τουρκική αριστερών κινημάτων, διαφυγή φυλακή μετά την καταδίκη του το 1971. Ο Ertuğrul Kürkçü, ο οποίος εξακολουθεί να είναι ένας ενεργός πολιτικός στην Τουρκία, ήταν ο μόνος που επέζησε της σύγκρουσης στην οποία cayan και εννέα άλλοι φίλοι σκοτώθηκαν.
Σχόλιο Κανείς δεν είναι σε θέση να πεί γιατί ακόμη και σήμερα ο συνταγματάρχης κυκλοφορούσε με ψεύτικη ταυτότητα και με άλλο όνομα !




phgh:veteranos

Απο το Σούλι στο Γράμμο με Ελικόπτερα της Α.Σ ο Καμμένος!



UH1HXLargeΤην Κυριακή 7 Ιουνίου, προερχόμενος από τα Ιωάννινα και τις επετειακές εκδηλώσεις στο Σούλι o ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος  σε περιοδεία σε φυλάκια και Μονάδες του στρατού στην Καστοριά, συνοδευόμενος από την Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τον Αρχηγό Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη.
wpid-20150607104653Απο το Σούλι  όπου έφτασε (φώτο) για να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις με Ελικόπτερα της Α.Σ   θα προσγειωθεί στο  στρατιωτικό φυλάκιο του Γράμμο, όπου και θα διανυκτερεύσει στο φυλάκιο, μαζί με τους Οπλίτες !
Τη Δευτέρα το πρωΐ θα επισκεφθεί τα Στρατιωτικά  Φυλάκια της Π.Ε. Φλώρινας και το μεσημέρι στις 13:30 θα καταλήξει στο φυλάκιο της Νίκης.
Το απόγευμα την ίδια ημέρα  θα δώσει συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της Κοζάνης
Το βράδυ  θα έχει συνάντηση με τις Συντονιστικές Επιτροπές, τους πολιτευτές και τα  στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από τη Δυτική Μακεδονία στην Πόλη της  Κοζάνης
 
phgh:veteranos

Αποψη: Αποτελεσματικότητα, ισότητα και ΕΝΦΙΑ



ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ*, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ*

Παραμερίζοντας το πρόβλημα του κόστους συλλογής και διαχείρισης των φόρων, υπάρχουν δύο κριτήρια με τα οποία αξιολογείται ένα φορολογικό σύστημα: το κριτήριο της «αποτελεσματικότητας» και το κριτήριο της «ισότητας». Το κριτήριο της αποτελεσματικότητας σχετίζεται με τις επιπρόσθετες ή έμμεσες στρεβλώσεις που αναπόφευκτα δημιουργεί η φορολογία στις αποφάσεις και στα κίνητρα των νοικοκυριών και επιχειρήσεων (π.χ. να καταναλώσουν, να παραγάγουν και να αποταμιεύσουν) και που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του συνολικού προϊόντος, της φορολογικής βάσης και τελικά ίσως και των ίδιων των φορολογικών εσόδων. Η κατανόηση, και κυρίως η ποσοτικοποίηση αυτών των έμμεσων στρεβλώσεων, είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της φορολογικής πολιτικής (κάτι που σχεδόν ποτέ δεν γίνεται στη χώρα μας). Από την άλλη πλευρά, το κριτήριο της ισότητας αναφέρεται στην κατανομή των επιπτώσεων της φορολογίας μεταξύ των νοικοκυριών στην κοινωνία.

Ποιος είναι ο στόχος ενός καλού φορολογικού συστήματος; Να ελαχιστοποιεί τις στρεβλώσεις και, ταυτόχρονα, να σέβεται ένα αποδεκτό επίπεδο ισότητας, όπως αυτό ορίζεται από την κοινωνία. Ενα καλό φορολογικό σύστημα πρέπει λοιπόν να ισορροπεί μεταξύ αυτών των δύο κριτηρίων, κάτι το οποίο είναι γενικά δύσκολο και το οποίο γίνεται ακόμα πιο δύσκολο σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης και αναγκαστικής δημοσιονομικής σταθεροποίησης. Υπάρχουν όμως κάποιες βασικές αρχές που θα πρέπει να ακολουθούνται στην επιλογή του φορολογικού συστήματος. Μία από τις αρχές αυτές είναι η σωστή επιλογή της φορολογικής βάσης.
Μια φορολογική βάση η οποία χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορες χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Γερμανία, Βουλγαρία, Αυστραλία, αλλά πρόσφατα και στην Ελλάδα με τη μορφή του ΕΝΦΙΑ) και που ευρέως θεωρείται ότι ικανοποιεί τα κριτήρια της αποδοτικότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι η ακίνητη ιδιοκτησία, ο φόρος της οποίας ορίζεται ως ένας επαναλαμβανόμενος φόρος στην αντικειμενική αξία ενός ακινήτου. Αυτό συμβαίνει διότι:
i. Η φορολογική βάση του (δηλαδή η ακίνητη περιουσία) έχει σχετικά μικρή κινητικότητα και, κατά συνέπεια, δεν αντιδρά στη φορολογία, τουλάχιστον βραχυχρόνια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο φόρος αυτός δεν προκαλεί μείωση των εισοδημάτων, αλλά ότι έχει σχετικά μικρές επιπρόσθετες διαστρεβλωτικές συνέπειες στα οικονομικά κίνητρα και έτσι στην οικονομική δραστηριότητα.
ii. Η φορολογική βάση είναι διαφανής και συνεπώς αποκρύπτεται δύσκολα. Αυτό είναι χαρακτηριστικό που καθιστά τον φόρο στην ακίνητη περιουσία ιδιαιτέρως ελκυστικό, ειδικά σε μια χώρα όπου το επίπεδο της φοροδιαφυγής κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.
iii. Ο φόρος αυτός είναι προοδευτικός όταν επιβάλλεται στη αξία ενός ακινήτου. Αυτό συνεπάγεται ότι μια ακριβή ιδιοκτησία, που κατέχεται κυρίως από τις υψηλά εισοδηματικές ομάδες, πληρώνει αναλογικά περισσότερο φόρο.
iv. Είναι ένας φόρος με χαμηλό κόστος διαχείρισης, τουλάχιστον σε μια χώρα που διαθέτει τις απαραίτητες δομές.
Οπως με κάθε φόρο, έτσι και με τον φόρο της ακίνητης ιδιοκτησίας, υπάρχουν σημαντικά θέματα σχεδιασμού (ο ακριβής ορισμός της φορολογικής βάσης και η αξιόπιστη και συχνή αξιολόγηση των αντικειμενικών τιμών ιδιοκτησίας). Επίσης ο φόρος ιδιοκτησίας δεν θα πρέπει να επιβάλλεται στις επιχειρήσεις, διότι αυτό τον μετατρέπει σε φόρο σε παραγωγικούς συντελεστές και αυτό επιφέρει στρέβλωση στις αποφάσεις παραγωγής.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνουν ότι ο φόρος ιδιοκτησίας έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο φορολογικής πολιτικής και πρέπει να αξιολογηθεί με γνώμονα το κοινό καλό και όχι με κριτήρια που στηρίζονται σε φορολογικές αυταπάτες. Η προοδευτικότητα ενός μεταρρυθμισμένου φορολογικού συστήματος κρίνεται από την τελική αναδιανομή, δηλαδή τη σύγκριση των εισοδημάτων πριν και μετά τη μεταρρύθμιση. Στην πράξη, αυτό χρειάζεται την κατανόηση της συμπεριφοράς των οικονομικών μονάδων, όπως διαμορφώνεται από τις αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές και στις κρατικές δαπάνες. Μόνο τότε μπορούμε να συμπεράνουμε αν ένα φορολογικό σύστημα είναι πιο προοδευτικό από ένα άλλο. Οτιδήποτε άλλο είναι πολιτική ρητορεία και όχι οικονομική πολιτική. Αναγκαία συνθήκη προόδου στο τόπο μας είναι να κάνουμε περισσότερο από το τελευταίο και λιγότερο από το πρώτο!
* Οι κ. Χρήστος Κωτσόγιαννης και Αποστόλης Φιλιππόπουλος είναι καθηγητές Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Exeter και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αντίστοιχα.

phgh:kathimerini

Eπαναλειτουργία στρατιωτικών φυλακίων στα ελληνοαλβανικά σύνορα προανήγγειλε ο Καμμένος



AΠΕ-ΜΠΕ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνομιλεί με στρατιώτες στο φυλάκιο των Δρυμάδων.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Επαναλειτουργία στρατιωτικών φυλακίων και ενίσχυση του στρατεύματος στα ελληνοαλβανικά σύνορα, προανήγγειλε από το ακριτικό φυλάκιο των Δρυμάδων Πωγωνίου Ιωαννίνων, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Κάμμενος, εξέλιξη η οποία θα ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα των κατοίκων στα χωριά της μεθορίου, που ζητούν να νιώσουν ασφαλείς.
Ο κ. Καμμένος, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στα ακριτικά στρατιωτικά φυλάκια της Ηπείρου, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ απαντώντας σε σχετική ερώτηση. « Ήδη ανασχεδιάζουμε όλη την περιοχή. Ο ανασχεδιασμός της αμυντικής δομής, θα ανακοινωθεί σε λίγο καιρό. Το καλοκαίρι , στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης που γίνεται, και σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δοθεί και από εμένα αλλά και από τον Αρχηγό του Στρατού, από την πρώτη σειρά ,τις επόμενες μέρες, θα ενισχυθεί περεταίρω η παρουσία των κληρωτών στην περιοχή .Θα υπάρξει επαναλειτουργία φυλακίων, μονάδες καταδρομέων που θα κάνουν ασκήσεις στην περιοχή, αλλά και ελικόπτερα θα επιχειρούν στην περιοχή, για να δώσουν στους κατοίκους αίσθημα ασφάλειας».

Ο υπουργός Εθνικής Aμυνας, επισήμανε ότι οι υφιστάμενες δυνάμεις ,ο Στρατός ,η Ελληνική αστυνομία αλλά και οι τοπικές αρχές καταβάλουν προσπάθειες ,κάνουν καλά τη δουλειά τους ,όμως «πρέπει να ζωντανέψουν τα χωριά». Όπως τόνισε, τα «νέα παιδιά που έφυγαν από τον τόπο τους και είναι άνεργα στην Αθήνα, να επιστρέψουν , να καλλιεργήσουν και πάλι τη γή μας. Πρέπει να βάλουμε μπροστά την πατρίδα να δουλεύει». Ο κ. Καμένος ήταν κατηγορηματικός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αξιώσεις που προβάλει το τελευταίο διάστημα η Αλβανία. «Η Εθνική Κυριαρχία της χώρας δεν είναι προς διαπραγμάτευση και κανένας δεν μπορεί να την διαπραγματευτεί, είτε αυτό λέγεται οικονομική απειλή, είτε λέγεται εξωτερική απειλή. Η Ελλάδα, ούτε φοβάται ούτε παραδίδει χιλιοστό της γης του αέρα και της θάλασσας της».
Στο φυλάκιο των Δρυμάδων ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας τίμησε την 62χρονη Σοφία Δημητρίου, την γυναίκα φρουρό των συνόρων ,που ζει μόνη της στο χωριό Ορεινό. Ο υπουργός την συνεχάρη για το θάρρος της και της ανακοίνωσε πως θα την εντάξει στην Εθνοφυλακή, αλλάζοντας άμεσα το νόμο, καθώς προβλέπει να υπηρετούν μόνο άνδρες. «Δίνετε θάρρος σε όλους. Αισθανόμαστε ασφαλείς όσο είστε εσείς εδώ» της είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, «θα αποτελείτε μέρος τη Παλαικής 'Αμυνας της πατρίδας μας». Μάλιστα της έδωσε τιμητική πλακέτα του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

phgh: kathimerini

"Ελληνικό" Καλάσνικοφ: Τι γράφουν οι Ρώσοι για την συμπαραγωγή του


Image
Το ενδιαφέρον των Ρώσων για την συμπαραγωγή Καλάσνικοφ στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο είναι δεδομένο και έχει εγγράφως εκφραστεί προς το ΥΠΕΘΑ. Οι υπουργοί έχουν στα χέρια τους εκτενέστατη πρόταση από τη Ρωσία. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και στην Μόσχα όπου τα ΜΜΕ ασχολούνται και γράφουν για το “ελληνικό Καλάσνικοφ”. Ενδεικτικό είναι το άρθρο του Αλεξάντρ Γκασιούκ στην Rossiyskaya Gazeta, όπου αναφέρεται:
“Αθήνα και Μόσχα, κατά πληροφορίες
ελληνικών sites, διαπραγματεύονται την συμπαραγωγή των αυτομάτων Καλάσνικοφ στην Ελλάδα. Αν αυτό συμβεί, τότε η στρατιωτικοτεχνική συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας θα περάσει σε ποιοτικά νέο επίπεδο και οι δυο πλευρές θα αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά οφέλη”.
Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην συνάντηση Καμμένου με τον ρώσο ΥΠΑΜ  Σεργκέι Σοϊγκού, και με εκπροσώπους της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας τον περασμένο Απρίλιο.
Και το ρεπορτάζ  από τη Ρωσία συνεχίζει:
“…ρωσική αντιπροσωπεία ειδικών έχει ήδη επισκεφθεί τα
ΕΑΣ στην πόλη του Αιγίου, στη βόρεια Πελοπόννησο, και εκτίμησε ως κατάλληλες τις εγκαταστάσεις για την οργάνωση της παραγωγής του ΑΚ. Αυτό το διάστημα, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχει σταλεί στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του ελληνικού υπουργείου Άμυνας λεπτομερής πρόταση για την οργάνωση της παραγωγής του ρωσικού όπλου. Η οριστική απάντηση της Αθήνας αναμένεται να δοθεί ως τον Αύγουστο.
Η υπηρεσία Τύπου της κοινοπραξίας «Καλάσνικοφ» δεν έδωσε μια απάντηση στη Ροσίσκαγια Γκαζέτα για το συγκεκριμένο θέμα. Το γραφείο της εταιρίας «Rosoboronservice Hellas» στην Αθήνα, θυγατρικό του ρωσικού εξαγωγέα όπλων «Rosoboronexport», δεν δέχτηκε ούτε αυτό να προβεί σε κάποιο σχόλιο. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία της Ροσίσκαγια Γκαζέτα, πρόκειται για την πιθανότητα συμπαραγωγής στην Ελλάδα των αυτομάτων της σειράς ΑΚ-101 του διαμετρήματος του ΝΑΤΟ 5,56 χιλιοστών, καθώς και των πυρομαχικών τους. Σε περίπτωση που η Αθήνα απαντήσει θετικά, η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού από τη Ρωσία και η εκπαίδευση των Ελλήνων ειδικών μπορεί να διαρκέσει από 6 έως 12 μήνες.
Συνομιλητής της Ροσίσκαγια Γκαζέτα από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε: «Οι ελληνικές ΕΔ διαθέτουν σημαντικό αριθμό αντιαρματικών Fagot, τα οποία εξοπλίζουν κυρίως τις μονάδες μας στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Στη διάρκεια ασκήσεων τα συστήματα αυτά έχουν αποδώσει πολύ καλύτερα απ’ ότι τα γαλλικά αντιαρματικά μέσα που διαθέτουμε». Όπως ανέφερε, σήμερα το βασικό τυφέκιο πεζικού του Ελληνικού Στρατού είναι το αυτόματο τυφέκιο G-3, το οποίο είχε αναπτύξει η εταιρία Heckler&Koch τη δεκαετία του 1950.
Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του εξοπλισμού των στρατιωτικών μονάδων με σύγχρονα αυτόματα ΑΚ, αλλά συζητείται μόνο η από κοινού μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας παραγωγή του τυφεκίου για μετέπειτα πώλησή του σε τρίτες χώρες”. 
 
phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Μητρόπουλος: Η πρόταση των θεσμών οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία


Μητρόπουλος: Η πρόταση των θεσμών οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία
Η πρόταση των θεσμών για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα οδηγεί σε «κοινωνική γενοκτονία». Aυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος έκανε λόγο «εθνική εκκαθάριση». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο Mega και ανέφερε πως οι δανειστές συζητάνε μόνο με κορμό τον Γιούνκερ και τόνισε πως «είμαστε δέσμιοι μιας σκληρής πρότασης». 
Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, η πρόταση Γιούνκερ οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία, εθνική εκκαθάριση, εκκαθάριση λαού και φέρνει την ελληνική πλευρά πολύ πιο μακριά από το δικό της πρόγραμμα. 
«Έτσι θεωρώ ότι είμαστε εγκλωβισμένοι. Μάχεται ο πρωθυπουργός. Τον στηρίζουμε, αλλά πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι «την πάτησαν αρκετοί στην κυβέρνηση όταν επένδυσαν στη διένεξη δήθεν του ΔΝΤ, το οποίο στην τελική πρότασή του είναι το ίδιο με τον Γιούνκερ, τον Σόιμπλε, τη Μέρκελ».
Αναφερόμενος στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα που θα έχει την Τετάρτη με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε ότι αυτό που μπορούμε να περιμένουμε είναι «η μάχη του πρωθυπουργού για καλύτερη συμφωνία». Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η συμφωνία θα είναι επώδυνη ενώ την ίδια ώρα εκτίμησε ότι το ενδεχόμενο των εκλογών απομακρύνεται.
 
phgh:
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Καμμένος: Eάν γίνει Κούγκι θα το έχουν κάνει οι δανειστές


Καμμένος: Eάν γίνει Κούγκι θα το έχουν κάνει οι δανειστές
Την αισιοδοξία του ότι δεν απέχουμε πολύ από την επίτευξη συμφωνίας, εξέφρασε από τον Βόλο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος που βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Ναυτική Εβδομάδα. Ο υπουργός τόνισε πως δεν πρόκειται να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, καθώς ο λαός έχει δώσει πρόσφατα την εντολή του και σχολίασε πως εάν γίνει Κούγκι (αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωσή του) αυτό θα το έχουν κάνει οι ίδιοι οι δανειστές, που δεν θα δεχτούν την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.
Οσον αφορά στη συμφωνία, ο κ. Καμμένος επεσήμανε πως «η Ελλάδα έχει μία συγκεκριμένη πρόταση. Ο ελληνικός λαός έχει δώσει μία εντολή να φτάσουμε τη διαπραγμάτευση μέχρι εκεί που μπορεί να αντέξει ο ελληνικός λαός κι έχοντας την εθνική μας κυριαρχία. Αυτή η πρόταση θα πρέπει είτε να γίνει αποδεκτή από τους δανειστές και από τους εταίρους, είτε από εκεί και πέρα πρέπει να ξέρουν πως τα όριά μας έχουν εξαντληθεί. Είμαι αισιόδοξος ότι θα αντιληφθούν πλέον ότι δεν μπορούν να απαιτήσουν την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας μιας ολόκληρης χώρας».
 
phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα απαντά: «Έχουμε κάνει προτάσεις, δεν δεχόμαστε το κείμενο των Θεσμών»


Η Αθήνα απαντά: «Έχουμε κάνει προτάσεις, δεν δεχόμαστε το κείμενο των Θεσμών»
Στις θέσεις της παραμένει η ελληνική κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες για την πρώτη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη νέα επίθεση Γιουνκέρ στον Αλέξη Τσίπρα και τον ισχυρισμό του προέδρου της Κομισιόν ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει καταθέσει προτάσεις στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Από το Μαξίμου διαμηνύεται πως «μετά και την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή είναι σαφές ότι για την Ελλάδα η πρόταση των τριών θεσμών δεν μπορεί να γίνει στο σύνολό της αποδεκτή.
Κανένα κόμμα στη Βουλή δεν είπε, ούτε καν υπονόησε, ότι μπορεί να γίνει αποδεκτό αυτό το κείμενο στο σύνολό του.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει, ως γνωστόν, καταθέσει επισήμως από την προηγούμενη Δευτέρα στους θεσμούς ρεαλιστική και βιώσιμη πρόταση τόσο ως προς τα αναγκαία δημοσιονομικά μέτρα και τις δομικές μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να υλοποιήσει, όσο και για το κρίσιμο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, του οποίου η επίλυση αποτελεί προϋπόθεση για βιώσιμη συμφωνία».
Στην παραπάνω απάντηση στον κ. Γιουνκέρ η ελληνική πλευρά πετά το μπαλάκι στους δανειστές και τονίζει ότι «αναμένει με ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις των θεσμών πάνω στη πρότασή της και είναι διατεθειμένη να συνεχίσει, από εδώ και στο εξής, την προσπάθεια περαιτέρω σύγκλισης σε πολιτικό επίπεδο.
Οι τρεις ηγέτες, Αλ. Τσίπρας, Α. Μέρκελ και Φρ. Ολάντ, θα συναντηθούν, ούτως ή άλλως, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, την ερχόμενη Τετάρτη».
Επιπλέον, από το Μαξίμου διαμηνύεται πως «η ελληνική πλευρά δεν συνηθίζει να θέτει χρονικό όριο στη διαπραγμάτευση.  Όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή, όριο της κυβέρνησης αποτελεί μόνο η επίτευξη μιας κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης λύσης, ικανής να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να δώσει προοπτική στην οικονομία αλλά και αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό.
Όσο ο ελληνικός λαός θα στηρίζει με αποφασιστικότητα αλλά και με ψυχραιμία την εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια, η ελληνική κυβέρνηση θα διαπραγματεύεται με σθένος και υπευθυνότητα και οι δίκαιοι στόχοι της  θα γίνονται ολοένα και πιο εφικτοί.

phgh: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ