Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Μπαίνει στην παραγωγή το ελληνικό αυτοκίνητο που «ταπείνωνε» τις BMW και Porsche


Το νέο Pony θυμίζει έντονα το παλιό, καλό Pony. Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε πως αναμένεται να ξεκινήσει… πολύ σύντομα...


pony


Το νέο Pony θυμίζει έντονα το παλιό, καλό Pony.
Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε πως αναμένεται να ξεκινήσει… πολύ σύντομα η παραγωγή του θρυλικού Pony, ενός αυτοκινήτου που θα κατασκευάζεται στη Θεσσαλονίκη από ελληνικά χέρια και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Namco (National Mobile Company of Greece).
Το Pony θα εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης 1.4 λίτρων και diesel 1.6 λίτρων, ενώ η αρχική του τιμή σύμφωνα με τον επικεφαλής Πέτρο Κοντογούρη είναι τα 7.000 ευρώ.
Ο κ. Κοντογούρης μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και τόνισε ότι την πρώτη χρονιά η παραγωγή θα αγγίξει τις 6.000 μονάδες, τη δεύτερη θα φτάσει τις 10.000, ενώ ο στόχος για την τρίτη χρονιά είναι 15.000 αυτοκίνητα.
Nα σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά μετά πάρα πολλά χρόνια που ελληνικό αυτοκίνητο υποβάλλεται σε διαδικασία έγκρισης τύπου. Μετά την περίοδο δόξας του ’60, του ’70 και του ’80, ο σκληρός ανταγωνισμός -μεταξύ άλλων- είχε σβήσει τις μηχανές της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Όλα αυτά μέχρις ότου -σύμφωνα με τον μύθο που συνοδεύει την επανεμφάνιση του Pony- ο 80χρονος σήμερα ιδιοκτήτης της εταιρείας, Πέτρος Κοντογούρης, πείσμωσε όταν άκουσε Γερμανό αξιωματούχο να δηλώνει ότι «δεν μπορεί να φτιάχνει αυτοκίνητα κάθε χώρα» και βάλθηκε να τον διαψεύσει.
Ταιριαστό στην ιστορία της οικογένειας: τη δεκαετία του ’50, στη Γερμανία, οι αδερφοί Κοντογούρη είχαν επιχειρήσει να βγάλουν στην παραγωγή ένα φορτηγό με το όνομα «Hellas». Το 1961, ιδρύουν στη Θεσσαλονίκη την εταιρία FARCO και ξεκινούν την παραγωγή ενός οχήματος πολλαπλών χρήσεων με κινητήρες BMW, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Δεν το βάζουν όμως κάτω. Το 1972 δημιουργούν τη NAMCO (National Motor Company of Greece), ξεκινούν συνεργασία με τη Citroën και παρουσιάζουν στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ένα «τετραγωνισμένο» αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ως βάση τα μηχανικά μέρη του 2CV. Ήταν το Pony, ένα αυτοκίνητο «τόσο άσχημο που είναι ωραίο» όπως είχε γραφτεί τότε στον γερμανικό Τύπο.
Έμελλε να είναι το πιο επιτυχημένο ελληνικό αυτοκίνητο στην ιστορία (πωλήθηκαν πάνω από 30.000 κομμάτια με εξαγωγές σε 14 χώρες). Με κόστος λειτουργίας και συντήρησης υποπολλαπλάσιο αυτού ενός «κανονικού» τζιπ και τιμή πώλησης εξίσου χαμηλή, έγινε ανάρπαστο τόσο από τις κρατικές και στρατιωτικές υπηρεσίες όσο απ’ όλους όσοι είχαν δικαίωμα χρήσης «επαγγελματικού». Το εργοστάσιο «έβγαζε» 8-10 αυτοκίνητα ημερησίως, με το 67% των εξαρτημάτων να είναι ελληνικής προέλευσης. Η παραγωγή του Pony σταμάτησε το 1983, λόγω κυρίως των αλλαγών στο δασμολογικό καθεστώς και της κατάργησης του προστατευτισμού, που σήμανε η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το νέο Pony θυμίζει έντονα το παλιό, καλό Pony: κλασική όψη, ευθείες γραμμές, κάτι μεταξύ τζιπ και pick-up. «Είναι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με μηχανικά μέρη τελευταίας τεχνολογίας, σχεδιασμένο με βάση την αρχή της εταιρείας για κλασικό styling», αναφέρει το site της NAMCO, όπου το Pony εμφανίζεται σε διάφορες εκδόσεις, από μικρά βανάκια και κάμπριο μέχρι ελαφριά ασθενοφόρα. Στόχος είναι η ημερήσια παραγωγή να ανέρχεται σε 24 κομμάτια και το κόστος του αυτοκινήτου να κυμαίνεται γύρω στα 7.000 ευρώ.
Η προοπτική της επανακυκλοφορίας του Pony ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις στους ρομαντικούς των τεσσάρων τροχών. «Pony… Φοβερό αυτοκίνητο, με τρία μοναδικά, ακόμα και σήμερα, χαρακτηριστικά. Δεν μπορούσες να το “κάψεις”, δεν μπορούσες να το “σπινιάρεις” και δεν μπορούσες να το βγάλεις από τον δρόμο ή να το τουμπάρεις» διαβάζουμε σε ειδικό φόρουμ.
«Θυμάμαι πόσο έκανα κέφι να ταπεινώνω κοντράροντας τις τότε 320i αλλά και κάποιες Porshe αν τύχαινε ευκαιρία, στο ελαφρά ανηφορικό φανάρι της Συγγρού με την Αμφιθέας. Δεν χρειαζόταν να κάνεις πολλά, γκάζωνες προκλητικά λίγο πριν το πράσινο, άφηνες τις στροφές να ανέβουν στον “θεό” και τη μεγάλη στιγμή άφηνες τον συμπλέκτη κρατώντας με όλη σου τη δύναμη τον λεβιέ για να μην σου πετάξει το σασμάν την “πρώτη”. Στα 100 μ. έριχνες καρφωτή τη “δευτέρα” χωρίς να αφήσεις το πόδι σου από το γκάζι και κοίταγες πίσω σου χαζεύοντας τα απορημένα πρόσωπα».


πηγή: http://www.pentapostagma.gr


Διαβολικό σχέδιο: Θα βαφτίσουν το «κούρεμα» καταθέσεων «φορολογία»;


Διαβολικό σχέδιο: Θα βαφτίσουν το «κούρεμα» καταθέσεων «φορολογία»;
Σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τα χρήματα των καταθετών, επεξεργάζονται κάποιοι ντόπιοι και ξένοι εγκέφαλοι, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, προκειμένου να εξοικονομηθούν περίπου 15-17 δισεκατομμύρια ευρώ, όσο δηλαδή και η κυβέρνηση θεωρεί ότι απαιτούνται για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πιστωτών μας, το ποσό για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ξεπερνά τα 25 δισ. ευρώ. Ωστόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξη του στην ΕΡΤ είχε υποστηρίξει ότι αρκούν κάτι περισσότερο από 15 δισ. ευρώ για τις τράπεζες και μάλιστα «έδειξε» αρκετά ψύχραιμος για το μέλλον του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Πάντως την Τετάρτη 22 Ιουλίου πρόκειται να περάσει από την ελληνική Βουλή η ρύθμιση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών , σύμφωνα με την οποία τα «βάρη» πέφτουν πρώτα στους μετόχους των τραπεζών, ύστερα στους πιστωτές και τέλος στους καταθέτες.
Η Ευρωπαϊκή οδηγία που πρόκειται να γίνει νόμος του ελληνικού κράτους προβλέπει την προστασία των καταθέσεων ως 100.000 ανά λογαριασμό.
Ακόμη λοιπόν και να υλοποιηθεί ένα κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα, θα αποφέρει ελάχιστα «έσοδα» αφού ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν τόσο μεγάλο ποσό στο λογαριασμό τους σε μια τράπεζα.
Και στο σημείο αυτό αρχίζει, το διαβολικό σχέδιο κάποιων «εγκεφάλων» που θεωρούν ότι για την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, δεν θα πρέπει να θιγούν ούτε οι μέτοχοι, ούτε οι ομολογιούχοι και στοχεύουν τους καθετές.
Έτσι θεωρούν ότι θα πρέπει να ξεπεραστεί η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία -που θα γίνει και ελληνική- με το κόλπο του «βαπτίσματος» του κουρέματος των καταθέσεων σε «εφάπαξ έκτακτη φορολόγηση καταθέσεων», με αιτιολογία την «σωτηρία» των τραπεζών και της ελληνικής οικονομίας.
Αν περάσει το διαβολικό αυτό σχέδιο, τότε με την μορφή φορολόγησης θα κουρευτούν οι καταθέσεις όλων των Ελλήνων από το πρώτο ευρώ, καθώς η φορολόγηση δεν απαγορεύεται από την νομοθεσία, όπως ισχύει με το κούρεμα.
Με δεδομένο ότι σήμερα οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες ανέρχονται σε περίπου 85 δισ. ευρώ , αν η «φορολόγηση» γίνει με συντελεστή 20% τα κεφάλαια που θα εξοικονομηθούν ανέρχονται στα 17 δισ. ευρώ. Διόλου τυχαίο το νούμερο, αφού αυτά τα ποσά φέρεται να λείπουν από τις τράπεζες.
Ωστόσο μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για το πολιτικό μέλλον της όποιας κυβέρνησης επιχειρήσει να το υλοποιήσει.
Γι αυτό και προτεραιότητα είναι να διασφαλιστεί ένα νέο «πακέτο» μέσω του ESM ύψους από 10 έως 25 δισ. ευρώ, για το οποίο άλλωστε έχουν συμφωνήσει οι εταίροι και πιστωτές. Αν τα κεφάλαια αυτά πράγματι διατεθούν τότε η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης διασφαλίζεται και μπαίνει στο συρτάρι κάθε άλλη σκέψη.



phgh:http://www.tribune.gr/

Η Ρωσία τινάζει τη Γερμανία στον αέρα! 4 τρισεκατομμύρια ευρώ!!!



Αφού η Γερμανία τους έφερε για δεύτερη φορά τον πόλεμο μέσα στη γη τους, στην Ουκρανία, τώρα η Ρωσία αποφάσισε να διεκδικήσει από τη Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις
 από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που ποτέ δεν κατέβαλε, αν και ηττημένη χώρα.
Τα χρήματα που οφείλει η Γερμανία στη Ρωσία υπολογίζονται σε 4 τρισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι τινάζεται στον αέρα το «οικονομικό θαύμα» της Γερμανίας.
Τη σύσταση ομάδας εργασίας του ρωσικού κοινοβουλίου αποφάσισε η Ρωσική Βουλή για την εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν στη Ρωσία από τη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β” Παγκοσμίου Πολέμου.
Η ενέργεια αυτή σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι στο πλαίσιο της προσπάθειας να απαιτηθούν οικονομικές αποζημιώσεις από το γερμανικό κράτος, σχεδόν 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου όπως αναφέρει η ρωσική εφημερίδα Izvestia.
Η πρωτοβουλία σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι μια άμεση απάντηση στις εμπορικές κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, για την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία το Μάρτιο αλλά και για τη συνεχή υποστήριξη των αυτονομιστικών μαχητών στην Ανατολική Ουκρανία
«Στην πράξη, η Γερμανία δεν κατέβαλε τίποτα στην ΕΣΣΔ για το κύμα της καταστροφής και της βαρβαρότητας κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο Μιχαήλ Degyaterov, βουλευτής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, ο οποίος έχει προτείνει την ομάδα εργασίας…




phgh:http://www.tribune.gr/

Δικαιώθηκε ομολογιούχος για το «κούρεμα» μέσω PSI


Δικαιώθηκε ομολογιούχος για το «κούρεμα» μέσω PSI

Το Δικαστήριο δικαίωσε ομολογιούχο και καταδίκασε την αντίδικο Τράπεζα να του καταβάλλει αποζημίωση για την ζημία που υπέστη εξ αιτίας της(λόγω PSI) αλλά και ηθική βλάβη για την ταλαιπωρία του.
Στην ανακοίνωση αυτή προέβη μέσω της ιστοσελίδας της δικηγορική εταιρεία(KYROS LAW OFFICES”), τονίζοντας ότι είναι η πρώτη απόφαση σταθμός για όλους όσους υπέστησαν την άδικη καθ’ όλα περιουσιακή σφαγή από το περιβόητο PSI («κούρεμα ομολόγων»), με την οποία όχι μόνο καταστράφηκαν οι περιουσίες αποταμιευτών, εταιρειών που εξοφλήθηκαν με ομόλογα από το ελληνικό δημόσιο, Ασφ. Ταμείων κλπ αλλά οδηγήθηκε σε τεράστια ύφεση η Χώρα μας.
Αναλυτικότερα η δικηγορική εταιρεία αναφέρει:
«Το Δικαστήριο ΔΙΚΑΙΩΣΕ τον πελάτη μας και καταδίκασε την αντίδικο Τράπεζα να του καταβάλλει αποζημίωση για την ζημία που υπέστη εξ αιτίας της αλλά και ηθική βλάβη για την ταλαιπωρία του.
Αυτή είναι Η ΠΡΩΤΗ -ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟΦΑΣΗ – ΣΤΑΘΜΟΣ της Ελληνικής Δικαιοσύνης, που
ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
από την τόσο άδικη και αδιαφανή διαδικασία του PSI, με την οποία όχι μόνο καταστράφηκαν οι περιουσίες αποταμιευτών, εταιρειών που εξοφλήθηκαν με ομόλογα από το ελληνικό δημόσιο, Ασφ. Ταμείων κλπ αλλά οδηγήθηκε σε τεράστια ύφεση η Χώρα μας …..
Η πρώτη αυτή απόφαση μας γεμίζει αισιοδοξία για την εξέλιξη και των υπόλοιπων πολλών υποθέσεών, ιδιαιτέρως μάλιστα διότι η συγκεκριμένη υπόθεση είχε αντικειμενικά υψηλότερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με τις άλλες υποθέσεις, αφού η πελάτις ήταν η ίδια τραπεζικό στέλεχος και η αντίδικος Τράπεζα διάδοχος της Τράπεζας από την οποία η Πελάτις μας τα απέκτησε αρχικά, που αμφισβήτησε ακόμη και την ευθύνη της από την διαδοχή !».


phgh:http://www.tribune.gr/

Εκτός Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ όσοι καταψηφίσουν σήμερα το νομοσχέδιο



Εκτός Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ όσοι καταψηφίσουν σήμερα το νομοσχέδιο


Να θέσει εκτός Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ απόψε το βράδυ, όσους βουλευτές ψηφίσουν «όχι» στο πολυνομοσχέδιο, σκέφτεται ο πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr.
Μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται να επισημοποιήσει την οριστική ρήξη με την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά και με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη οι οποίοι αναμένεται απόψε να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις βουλευτές που ψήφισαν «παρών» στο προηγούμενο πολυνομοσχέδιο, μετά από επαφές που είχαν χτες με κορυφαία στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, προσανατολίζονται να ψηφίσουν σήμερα «ναι», αυξάνοντας την πλειοψηφία των 123 βουλευτών.
Στοίχημα πλέον για την κυβέρνηση να μην έχει νέες απώλειες.





phgh:http://www.tribune.gr/

Θα μας τρελάνουν; O Σαμαράς θέλει να είναι ξανά υποψήφιος αρχηγός


Θα μας τρελάνουν; O Σαμαράς θέλει να είναι ξανά υποψήφιος αρχηγός


Σοκαριστικά πράγματα διαρρέονται σχετικά με τη εισήγηση του προέδρου της ΝΔ για εσωκομματικές εκλογές στις 30 Αυγούστου. Καλά γνωρίζοντες τα γαλάζια παρασκήνια λένε, πως δεν αποκλείεται η κίνηση αυτή να είναι σε συνεννόηση Μειμαράκη- Σαμαρά, για να βάλει ξανά υποψηφιότητα οΑντώνης Σαμαράς, τώρα που ο κομματικός μηχανισμός είναι ακόμη δικός του.
Άνθρωποι που γνωρίζουν πως σκέφτεται ο Μεσσήνιος πολιτικός, λένε πως δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς ο Σαμαράς νιώθει δικαιωμένος και πως αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία για να επιστρέψει στην ηγεσία της ΝΔ και μετέπειτα να γίνει ξανά πρωθυπουργός. Μιλάμε για απίστευτα πράγματα.



phgh:http://www.tribune.gr/

Σε δίκη πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ και συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ



Συνολικά 59 κατηγορούμενοι, πρώην πρόεδροι και υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ και στελέχη της ηγεσίας τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση των χρηματοδοτήσεων της Επιχείρησης προς τον συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων της.

Το βούλευμα (αριθμ.1148/2015) διατάσσει την παραπομπή των 59 κατηγορουμένων για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ.
Η δικογραφία, που σχηματίστηκε μετά από έρευνα με αφορμή πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αφορά μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία εγκρίθηκαν και χορηγήθηκαν από την ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ και τα οποία είτε δεν χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που διατέθηκαν, είτε αφορούν υπερκοστολογημένες δραστηριότητες.
Στην δικογραφία περιλαμβάνεται και δάνειο της Επιχείρησης προς το συνδικαλιστικό σωματείο.
Οι 59 κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν για ποσά που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ για τις χρονικές περιόδους 2008, 2009, 2010 αλλά και δάνειο ύψους 500.000 ευρώ της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ, το οποίο δεν επεστράφη στην ΔΕΗ.
Ακόμη, στο δικαστικό βούλευμα γίνεται λόγος για δαπάνη 300.000 ευρώ από τη ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ, ποσό που προοριζόταν για μελέτη η οποία δεν εκπονήθηκε ποτέ, χωρις όμως να επιστραφούν και τα χρήματα στην ΔΕΗ.

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση η Εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική για την συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων και ζητούσε μόνο την παραπομπή του κ. Αθανασόπουλου για την χρηματοδότηση ποσού 300.000 ευρώ, σχετικά με την μελέτη που δεν εκπονήθηκε.
phgh: http://dynamikeseidhseis.blogspot.gr

Η γερμανική Αντικατασκοπεία ευχαριστεί τον Έντουαρντ Σνόουντεν



Ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού γραφείου για την προστασία του Συντάγματος της Γερμανίας, Hans-Georg Maasen, βρήκε ως θετικές τις πληροφορίες του Αμερικανού πρώην πράκτορα, Έντουαρντ Σνόουντεν για τις αποκαλύψεις του στις παρακολουθήσεις  της αμερικανικής εθνικής υπηρεσίας ασφαλείας (NSA), στη Γερμανία. 
 
Οι αποκαλύψεις του πρώην Αμερικανού πράκτορα,  που έχει καταφύγει τη Ρωσία, άλλαξαν δραματικά τη στάση της γερμανικής κοινωνίας ως προς την ασφάλεια της Γερμανίας, η οποία θεωρούνταν δεδομένη, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει  η Frankfurter Allgemeine.
«Θα πρέπει, πιθανώς, να είμαστε, τουλάχιστον, ευγνώμονες στον Σνόουντεν, επειδή αυτός επέστησε την προσοχή στο θέμα της κατασκοπείας στη Γερμανία», είπε ο Μάασεν την Τρίτη, μιλώντας σε συνέδριο στη Στουτγάρδη.
Επιπλέον, ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντικατασκοπείας απηύθυνε έκκληση προς τους Γερμανούς επιχειρηματίες να επιδείξουν μεγαλύτερη επαγρύπνηση, επισημαίνοντας ότι οι επιπτώσεις της βιομηχανικής κατασκοπείας μπορεί να γίνουν ‘τεράστιες’.
Είναι η πρώτη φορά που ο Μάασεν έκανε τέτοιες απίστευτες δηλώσεις μετά  τις πρώτες αποκαλύψεις, πριν από δύο χρόνια, του πρώην κατασκόπου  της αμερικανικής υπηρεσίας NSA.
Προστίθεται ότι ο ίδιος ο Σνόουντεν είχε επανειλημμένα προειδοποιήσει για τους κινδύνους της βιομηχανικής κατασκοπείας.
Έτσι, στο ντοκιμαντέρ «Battlefield - Internet» ο Σνόουντεν είπε ότι αμφέβαλε ότι η NSA χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για την ασφάλεια (των εταίρων της)  και όχι για επιθετικούς σκοπούς, όπως έκανε με την εισαγωγή του ιού Stuxnet σε συναφή αντικείμενο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, γράφει με την εφημερίδα.



phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 

Βρετανικά ΜΜΕ: "Στρατός και αστυνομία προετοιμάζονται για οδομαχίες στην Ελλάδα"


police
"Οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας αναπτύσσουν ένα μυστικό σχέδιο για την μεταφορά του στρατού στους δρόμους, μαζί με τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να συμμετάσχουν στην αποφυγή μιας ‘πολιτικής εξέγερσης στην Ελλάδα", γράφουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
Το σχέδιο έχει το κωδικό όνομα ‘Νέμεσις’ και η διοργάνωσή του ενεργοποιήθηκε μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα. Το σχέδιο προβλέπει το στρατό να περιπολεί στους δρόμους στις μεγάλες ελληνικές πόλεις, εάν πραγματοποιηθεί μια ευρεία και παρατεταμένη αναταραχή στον πληθυσμό.




phgh:voice news

Αυτοί είναι που δεν θα περάσουν τον Έβρο …Γιατί «Είναι ήδη εκεί!» (φώτο)



Αυτοί είναι που δεν θα περάσουν τον Έβρο …Γιατί «Είναι ήδη εκεί!» (φώτο)


1Υπάρχει ένα μέρος στον Βόρειο Έβρο που δεν το διασχίζει ο Ποταμός Έβρος …Το μοναδικό μέρος που η Ελλάδα έχει χερσαία σύνορα με την Τουρκία ,εκεί όπου οι Άνδρες της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας του «ΡΙΜΙΝΙ»  εκπαιδεύονται σε Βίαια διάβαση Ποταμού αλλά όχι του Έβρου γιατί είναι ήδη στην «Άλλη Πλευρά»
Το Επιθετικό Δόγμα στον Έβρο που ξεκίνησε απο τον τ.Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Τσέλιο Αθανάσιο συνεχίζεται απο την σημερινή Ηγεσία του ΓΕΣ  και μάλιστα με  καθαρά επιθετικές ενέργειες που φτάνουν πολύ …Μακριά !2
Μέρος της Επιθετικής ενέργειας που σχεδιάζουν και εκτελούν καθημερινά είναι  και Βίαια διάβαση Ποταμού αλλά αν και εκτελείται στον Κυπρίνο του Έβρου δεν έχουν στόχο να περάσουν το Ποτάμι αφού δεν έχουν Παραποτάμια Σύνορα …Εκπαιδεύονται στα πλωτά μέσα και μαθαίνουν να περνούν Ποτάμια αλλά …Αλλού !
Στιγμιότυπα απο την Εκπαίδευση της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας του «ΡΙΜΙΝΙ» …Όπου οι Εικόνες τα λένε όλα !78101112131418192021



Πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών Μέσων Βορείου Έβρου, εκπαίδευση στο αντικείμενο «ΒΙΑΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΟΤΑΜΟΥ» με συμμετοχή προσωπικού και μέσων της 3ΗΣ Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ – «ΡΙΜΙΝΙ».




veteranos

Εμπλοκή Μαχητικών νότια της Λήμνου με οπλισμένα F-16!…Στο χορό & τα Μιράζ 2000

imageeeΕμπλοκή  με τα οπλισμένα Τούρκικα μαχητικά είχαν οι Τσαμπουκάδες της Λήμνου …Το ζεύγος των Ελληνικών μαχητικών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει   την  ομάδα των Τούρκικων που μπήκαν το μεσημέρι στο FIR  Αθηνών, ενεπλάκη με το Τούρκικα οπλισμένα μαχητικά που συνόδευαν τα  υπόλοιπα ,όταν επιχείρησαν αναστροφή στο κυνήγι των Ελληνικών μαχητικών !
Είναι γνωστό οτι στην Σμηναρχία Μάχης της Λήμνου υπηρετούν τα καλύτερα πληρώματα με τεράστια εμπειρία στις  αερομαχίες !
Το ΑΤΑ είχε απογειώσει και ένα ζεύγος Δελτάδων τα Μιράζ 2000 απο την Σκύρο  για να αντιμετωπίσει σχηματισμό που εισήλθε  στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο …Αλλά δεν χρειάστηκε  αφού το δεύτερο ζεύγος των Τούρκικων μαχητικών εγκατέλειψε την περιοχή
Την ίδια ώρα οι Τούρκοι υπο την κάλυψη του ΝΑΤΟ έστελναν το CN-235 να περάσει απο Βορρά μέχρι το Νότο κάνοντας 14 απο τις 16 σημερινές παραβιάσεις !
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :    2 (2αφ + 6 α/φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :    2 CN-235
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :     10
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :     2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :     4
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :    16
ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :    1
ΠΕΡΙΟΧΗ               :  ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.




veteranos

Η Νυχτερινή Σφαγή των Τούρκων Αλεξιπτωτιστών στο ύψωμα Κοτζά Καγιά…Όταν οι Καταδρομείς μας έγραφαν Ιστορία!


1002545_600408353332970_1656197648_nΣάββατο 20 Ιουλίου 1974. Έχουν περάσει πάνω από δώδεκα ώρες από την έναρξη των τουρκικών επιχειρήσεων για κατάληψη της Κύπρου. Οι καταδρομείς ακατάπαυστα μάχονται σε όλα τα μέτωπα. Η μια επιχείρηση διαδέχεται την άλλη.
Ώρα 18.30. Οι 11ος, 12ος και 13ος Λόχοι Κρούσεως της 31 Μοίρας Καταδρομών μόλις έχουν ολοκληρώσει την τοπογραφική ενημέρωση σε πρόχειρες αμμοδόχους στο ύψωμα της Αετοφωλιάς. Μια νέα επιχείρηση τους περιμένει: Η κατάληψη του στρατοπέδου Καταδρομών των Τούρκων στο ύψωμα Κοτζά Καγιά, το οποίο εντωμεταξύ έχει ενισχυθεί από δυνάμεις αλεξιπτωτιστών που πάτησαν το πρωί τα άγια χώματα της Κύπρου.
Το σούρουπο, η εκκίνηση του 13ου Λόχου Κρούσεως, μετά τον επιβεβλημένο έλεγχο ατομικής παραλλαγής. Προσκύνημα και στάση στο εικόνισμα του Προφήτη Ηλία, που βρήκαμε στο μονοπατάκι. Ο Λοχαγός θυμάται πως είναι η ονομαστική γιορτή του. Βράδυ, ώρα 21.00, η διείσδυση στα μετόπισθεν του εχθρού από το σημαδιακό ανάχωμα πλησίον της σκοπιάς.
Ο 13ος Λόχος Κρούσεως διασχίζει τη χαράδρα. Παντελώς ανορθόδοξο και άκρως επικίνδυνο. Όμως μόνο από εκεί δεν θα μας περίμενε ο εχθρός. Εισερχόμαστε στο δάσος της Αγύρτας. Αποφυγή των τουρκικών περιπόλων που ούτε καν διανοούνται πως κινούμαστε σ’ απόσταση αναπνοής από αυτές. Παράλληλα προς τον ίδιο αντικειμενικό σκοπό κινούνται οι 11ος και 12ος Λόχοι Κρούσεως. Το έδαφος τραχύ κι απροσπέλαστο. Κινούμαστε αναρριχώμενοι. Τα κιβώτια πυρομαχικών αλλάζουν συνεχώς χέρια. Ανάβαση με πόδια και χέρια. Φωτιές παντού.10323099_10203668259415002_1591151558_n
                                                                        Η 31η Μοίρα Καταδρομών σε Μάχη τον Αύγουστο του 74
Αριστερά προβάλλει στοιχειωμένο το κάστρο του Άγιου Ιλαρίωνα. Μέσα στους καπνούς. Θεέ μου σ’ ευχαριστούμε που μας αξίωσες να φτάσουμε εδώ. Ψύχωση είχε γίνει ο Άγιος Ιλαρίωνας για όλους τους καταδρομείς όλα εκείνα τα χρόνια. Στους στρατιωτικούς αγώνες των Μοιρών Καταδρομών η επωδός για κάθε Μοίρα ήταν το ανταγωνιστικό σύνθημα ‘‘ …στον Άγιο Ιλαρίωνα εμείς θα βγούμε πρώτοι…’’
Ώρα 22.55. Άφιξη έξω από το στρατόπεδο. Η ομάδα των 22 ανδρών, έχοντας δύο ανιχνευτές, διασταυρώνει με τη σειρά το λευκό, από ασβεστολιθικό κονίαμα, μονοπάτι. Όλοι λαμβάνουν θέση μάχης. Μόνο ο γρύλος διακόπτει την ηρεμία της νύκτας. Μια κουκουβάγια φτερουγίζει δυνατά. Μένουμε όλοι κάτω και σχεδόν δεν αναπνέουμε. Την ίδια ώρα ο 11ος Λόχος Κρούσεως καταλαμβάνει θέση, έτοιμος για την καθήλωση των πολυβολείων του ανατολικού τομέα
Ο 12ος Λόχος αναλαμβάνει την ευθύνη του βόρειου τομέα. Μια απέραντη ησυχία βασιλεύει. Η ηρεμία της νύκτας κάθεται στο θρόνο της. Οι καταδρομείς δεν αισθάνονται τίποτα πια. Περιμένουν αγωνιωδώς το σύνθημα για την κρούση. Ο χρόνος άπειρος. Είναι η ώρα μηδέν.
Ο Λοχαγός δρασκελίζει το πέτρινο τείχος. Πέφτει πάνω στο σκοπό. Τον γαζώνει ακαριαία. Άμεση κινητοποίηση της ομάδας. Μπαίνουμε στους θαλάμους του στρατοπέδου. Το προσωπικό, κυρίως Τούρκοι αλεξιπτωτιστές, είναι κατάχαμα οκλαδόν. Ανυποψίαστοι αναπαύονται. Φανοί θυέλλης στις γωνίες. Καμία αντίδραση. Ο αιφνιδιασμός απόλυτα επιτυχής.1542K5
Ταυτόχρονα, καταλαμβάνονται και εκκαθαρίζονται εκ των έσω τα πολυβολεία από τους 11ο και 12ο Λόχους Κρούσεως. Η μάχη κρίθηκε. Μια φωτοβολίδα από το Λοχαγό του 13ου Λόχου Κρούσεως σήμανε την επίτευξη του στόχου. Αποστολή εξετελέσθη. Ώρα 23.15. Έλεγχος του χώρου και των πολεμικών εφοδίων. Τοποθέτηση εχθρικών πολυβόλων σε κατάλληλες θέσεις και λήψη θέσεων μάχης για αντιμετώπιση ενδεχόμενων αντεπιθέσεων.
Είναι μεσάνυκτα. Καταφθάνει σήμα πως η 32 Μοίρα Καταδρομών αντιμετωπίζει προβλήματα στην επιχείρηση Άσπρης Μούττης. Ο Διοικητής του 13ου Λόχου Κρούσεως, με 2 πολυβολητές (ο εις από το Άρσος και ο έτερος από το Μάμμαρι), σπεύδει να ενισχύσει την προσπάθειά της με καλυπτικά πυρά.
Σε λίγο αρχίζει το αναμενόμενο. Στους πρόποδες, Τούρκοι ετοιμάζονται για το γιουρούσι. Ανάβουν φωτιές και αρχίζουν με την καθοδήγηση των ηγητόρων τους αλαλαγμούς. Κατευθύνονται προς εμάς. Μας θεωρούν εύκολη λεία.
Η μάχη είναι σκληρή. Οι Τούρκοι αντεπιτίθενται με μανία. Είναι μάχη κατά κυριολεξία σώμα με σώμα. Οι σφαίρες βουίζουν δαιμονικά από πάνω και δίπλα από τα κεφάλια μας σαν σφήκες. Δεν υπάρχει σιγή ή στάση μεταξύ βολών. Ένα τούρκικο πολυβόλο Browning, 50 χιλιοστών, πολεμικό λάφυρο, τοποθετημένο από μας σχεδόν στην κορυφογραμμή, τους κατακερματίζει από απόσταση τριών περίπου μέτρων. Τα επιτιθέμενα τμήματα διαλύονται. Η ίδια σκηνή επαναλαμβάνεται μέχρι το πρώτο φως.
Η ώρα έχει φθάσει 05.00 της 21 Ιουλίου. Άρχισε να ροδίζει η αυγή. Γνωστοποιείται πως το τάγμα πεζικού που θα έπρεπε να έλθει να παραλάβει το ύψωμα αδυνατεί να εκτελέσει την αποστολή του. Βρισκόμαστε σε εχθρικό έδαφος βαλλόμενοι από κάθε κατεύθυνση. Ακόμα και από τον Άγιο Ιλαρίωνα.
Το ύψωμα είναι διάσπαρτο με πτώματα. Κοράκια υπερίπτανται του χώρου. Οι αντεπιθέσεις έχουν τερματιστεί. Περιεργαζόμαστε το χώρο του στρατοπέδου. Το Διοικητήριο. Τα κρεβάτια είναι εκτός θαλάμων. Αναρτημένα δελτία θέσης με φωτογραφίες. Δίψα. Δροσίζουμε τα χείλη μας με ίχνη νερού από βαρέλι με πετρέλαιο.
Ώρα 12.00 μεσημέρι. Έκδοση νέας διαταγής. Ο 11ος Λόχος Κρούσεως να αναχαιτίσει αποβατικές δυνάμεις στον Καραβά. Οι 12ος και 13ος Λόχοι Κρούσεως να κινηθούν προς τη διάβαση Αγίου Παύλου για αντιμετώπιση τμημάτων αλεξιπτωτιστών. Ανασυγκρότηση στην Αετοφωλιά.
Διώχνουμε το Λόχο. Μένουμε πίσω με τον Υπολοχαγό Ηλία Γλεντζέ. Εκείνος παγιδεύει, με ολύμπια ηρεμία το χώρο κι εγώ τον καλύπτω. Οι Τούρκοι δειλά – δειλά  πλησιάζουν. Είναι σε απόσταση μερικών μέτρων. Όταν η παγίδευση του χώρου ολοκληρώνεται, διανοίγουμε με αιφνιδιαστικά πυρά τον κλοιό. Παίρνουμε το μονοπάτι με το πεσμένο δένδρο. Εν μέσω καταιγιστικών πυρών πορευόμαστε ταχύτατα προς τα φίλια τμήματα
Δευτέρα, ώρα 15.00. Διάβαση Αγίου Παύλου. Προσκλητήριο. Νεκρική σιγή. Μόνο το θρόισμα των φύλλων συνοδεύει τη σιωπή μας. Απών ο Χριστοφόρου Χριστόφορος, εκ Ποταμού του Κάμπου, της 74Α ΕΣΣΟ.
Ώρα 15.30 και ο ήλιος ακόμα καίει. Όλοι σε στάση προσοχής. Μάτια νυσταγμένα. Χείλη ξερά. Κορμιά κατάκοπα. Ο Ταγματάρχης Αλέξανδρος Μανιάτης κραυγάζει: ‘‘ Ηθικό; ’’
Η απάντηση μία. Υπόκωφη και μακρόσυρτη: ‘‘ Ακμαιότατο! ’’
k41
Σε λιγότερο από μια ώρα η 31 Μοίρα Καταδρομών αναλάμβανε τη νέα αποστολή της εν καιρώ υποτιθέμενης εκεχειρίας.
Η Επιχείρηση διδάσκεται στη Ανωτάτη Στρατιωτική σχολή του Ισραήλ τμήμα Επιδρομών …Ώς η καλύτερη επιχείρηση καταδρομών στον  Κόσμο
Στην επιχείρηση πήρε μέρος η 31η Μοίρα Καταδρομών με τους λόχους 11, 12, 13. Ενώ οι Μοίρες, η 32η θα ενεργούσε για να καταλάβει τη δυτική κορυφή του υψώματος Άσπρη Μούττη, η 33η θα ενεργούσε στα Πετρομούθια, ενώ η 34η θα ενεργούσε στους πρόποδες του Πενταδακτύλου, για την κατάληψη του υψώματος 296, νοτιοανατολικά του χωριού Αγύρτα. Ο αντικειμενικός σκοπός της επιχείρησης ήταν το ύψωμα Κοτζά Kαγιά, άνωθεν του χωριού Αγύρτα και νότια του κάστρου του Αγίου Ιλαρίωνα διακόπτοντας την κύρια οδική αρτηρία Λευκωσίας – Κυρηνείας, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο και να εξαλειφθεί το στρατηγικής σημασίας έρεισμα που είχαν δημιουργήσει οι Τουρκοκύπριοι στην συγκεκριμένη διάβαση (διάβαση Αγύρτας).[2]
Οι καταδρομείς διασχίζουν τη χαράδρα του Αγίου Ιλαρίωνα μέσω του δάσους της Αγύρτας και μετά από 4ώρη πορεία σε δύσβατη περιοχή, αποφεύγοντας τις εχθρικές περιπόλους και τα πυροβολεία φτάνουν στο εχθρικό στρατόπεδο και πέρνουν θέσεις μάχης γύρω από αυτό. Πριν την κρούση των καταδρομών, ο λόχος Διοικητικής Μέριμνας της 31ης Μοίρας εκτόξευε πυρά πυροβολικού στις εχθρικές θέσεις δημιουργώντας έτσι αντιπερισπασμό στις υπό διείσδυσεως δυνάμεις των καταδρομών. Η ώρα κρούσης ( Κ ) είχε οριστεί στις 23:00 μμ. όπου οι λόχοι της 31ης Μοίρας εφορμούν αιφνιδιαστικώς καταλαμβάνοντας τον τουρκικό στρατόπεδο χωρίς καμία απώλεια. Η λήξις της επιχείρησης της καταλήψεως του στρατοπέδου γίνεται με πυροδότηση κόκκινης φωτοβολίδας. Η τελική διαταγή αναφέρει ότι οι καταδρομείς πρέπει κρατήσουν το ύψωμα εως ότου παραληφθεί από μονάδα πεζικού.[3]
Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι της 05:00 πμ. η μοίρα δέχονταν συνεχείς αντεπιθέσεις από τους Τούρκους. Διατάσσεται να υποχωρήσει συγκροτημένα, παγιδεύοντας το στρατόπεδο με εκρηκτικά αφού η μονάδα πεζικού που θα παραλάμβανε το ύψωμα αδυνατούσε να εκτελέσει την αποστολή της.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Μάκη Οικονομίδη βετεράνο και πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Έφεδρων Καταδρομέων η Μάχη του Κοτζά Καγιά διδάσκεται στην Στρατιωτική Σχολή του Ισραήλ ως μία από τις καλύτερες επιχειρήσεις στο κόσμο.[4]
Picture
Η κηδεία των λειψάνων του καταδρομέα της 31 Μοίρας Καταδρομών Κωνσταντίνου Κανέζου από το Συριανοχώρι Μόρφου, που έπεσε ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία τη 15η Ιουλίου 1974, τελέστηκε από τον Ι.Ν. Σωτήρος, συνοικισμού Ανθουπόλεως, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011.



veteranos