Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Tι και αν έχει «Καταιγίδες» & μποφόρια …Οι Τούρκοι βγήκαν οπλισμένοι στο Αιγαίο!



F-16CΕδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα… Εδώ κολλάει το ρητό που λέει ο σοφός λαός μας και εμείς δεν θα διαφωνήσουμε !
Γιατί καλές είναι οι ασκήσεις και οι βολές στα Πεδία βολής και Ασκήσεων αλλά για να σας δούμε τώρα που η Τουρκία χτυπημένη και λυσσασμένη αρχίζει να βγάζει την κρίση παραέξω !
Ο Ερντογάν θεωρεί τους Ρωμιού υπαίτιους ώς ένα βαθμό για την ήττα του και ετοιμάζεται να βγεί στο λαό  του και να ζητήσει συναίνεση και όλη μαζί να αντιμετωπίσουμε τους κακούς της Δύσης και τους Άπιστους που θέλουν να διαλύσουν την οθωμανική Αυτοκρατορία και οι Τούρκοι θα το ξαναχάψουν μαζί και ο Μπαλάφας του Σύριζα που έλεγε προεκλογικά οτι θα διακινδυνεύσουμε να αφήσουμε το Στράτευμα χωρίς εφόδια και πυρομαχικά !
Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο ΥΦΕΘΑ Τόσκας που προέρχεται απο τα Τεθωρακισμένα για το Νέο Δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά δεν μας πείθει ούτε τώρα ούτε και παλιά !
Τι θέλει το Στράτευμα φάνηκε από τις διαπιστώσεις της Επίσκεψης του ΥΕΘΑ Καμμένου στα Ελληνο Αλβανικά Σύνορα εφόδια και προσωπικό …Τώρα που θα τα βρείτε αυτά ,δύο δρόμοι υπάρχουν !
Αύξηση της Θητείας για όλους στους 12 μήνες και χτύπημα στην ανυποταξία …Το τολμάνε να το κάνουν αυτό οι Συριζαίοι και οι ΑΝΕΛ δεν το νομίζω !
ΜΙα  καλή κίνηση προανήγγειλε ο Καμμένος ενεργοποίησε της Εθνοφυλακής και τα όπλα στα σπίτια όχι να σαπίζουν  στις Αποθήκες και σίγουρα η  ενεργοποίηση της Εφεδρείας  που ότι κάνουν το κάνουν μόνοι τους και εκπαιδεύονται με όπλα ντενεκέδες και πλαστικά ομοιώματα ,μην τυχόν και ζοριστεί κάνας αριστερός πολίτης του Κόσμου και μη χειρότερα.
Υπήρχε στη σκέψη των προηγούμενων Κυβερνώντων για την πρόσληψη ΕΠΟΠ αφού και αυτοί δεν μπορούσαν να πουν στα πολιτικά τους όντα που τους ακολουθούν για αύξηση της θητείας …Τρέμοντας το πολιτικό κόστος !
Αλλά αυτή η λύση σήμερα με την οικονομική κρίση είναι ουτοπία ,αφήστε που όσοι πιστεύουν ότι όσοι που μπήκαν στο Στρατό γιατί δεν μπορούσαν να πάνε κάπου αλλού προσφέρουν έργο (εκτός εξαιρέσεων) ..Καλά θα είναι να ρωτήσουν και τους Αξιωματικούς των Μονάδων το  τι τραβάνε να μαζέψουν τους «Επαγγελματίες «!
Αυτό το ξέρουν και οι Τούρκοι και καθημερινά βγάζουν τα Μαχητικά τους Οπλισμένα και εμείς θεωρούμε οτι κάνουμε ντε και κάτι κακό αν  εμπλακούμε όταν αρνούνται να υπακούσουν στις εντολές ..
Μήπως γνωρίζεται κάποια άλλη σοβαρή Χώρα που συμβαίνει αυτό  καθημερινά ή ότι μπορεί να συμβαίνει ; …Μόνο στη χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα!
Εμείς μετράμε και καταγράφουμε τα Τούρκικα Μαχητικά που κόβουν βόλτες στο Αιγαίο και αναπολούμε άλλες στιγμές …Ευτυχώς που ακόμη και σήμερα υπάρχουν και κάποιοι που παλεύουν για την φανέλα αν  και αυτοί πλέον  είναι πολύ  λίγοι !

Για την Ιστορία καταγράφουμε …92-0020_F16C

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :    1 (6 Α/Φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :    -
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :    6
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :    2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :    1
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :    11
ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :    -
ΠΕΡΙΟΧΗ               :  ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική…και μη χειρότερα!


phgh:veteranos

ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΑΓΙΔΑ

610444
Φλόγες στο στήθος του Τουρκοναζιστή  ηγέτη Ερντογάν. Ο νεοθωμανός σουλτάνος βλέπει την  αυτοκρατορία να χάνεται και  τις μεγάλες προσδοκίες που πρέπει να εγκαταλείψει. Μνήμες, ευσεβείς πόθοι, χάρτες, παλάτια  Σουλτάνων. Οι αναδρομές στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης επισκιάζονται από τις φλόγες των ονείρων του που καίγονται. Το παραληρηματικό  ταξίδι θα τελειώσει με τους θρήνους και κοπετούς των ισλαμιστών που χάνονται …Τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα έδωσαν  μια ακριβή περιγραφή των πρώτων ρωγμών στο συμπαγές σώμα μιας Τουρκίας που βιώνει την εποχή αποθέωσης Ερντογάν. Με την υποστήριξη του σεκταριστικού πολέμου στη Συρία ξύπνησαν και στην Τουρκία οι φυλετικές, θρησκευτικές και εθνοτικές διαμάχες.  Η μόνη πολιτική προσωπικότητα στην Ανατολή που δεν έχει   παραδεχθεί και παραδοθεί  στην πολιτική  Ερντογάν  είναι ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ,  που αποδείχθηκε από θύραμα , παγίδα …
Με την ανάμειξη του , ο Ερντογάν,  στην προώθηση των τζιχαντιστών και στην υποστήριξη της αντιασσαντικής γραμμής  έχασε κάθε κύρος .  Η υπόθεση »Συρία» σήμερα, τον έχει κάνει να γλείφει τις  εσωτερικές πληγές του.Το συριακό ζήτημα θα τον κατατρέχει  μέχρι την τελευταία του ημέρα  στην πολιτική.
 Σίγουρα, θα  θρέφεται με την ελπίδα ότι κάτι θα συμβεί και θα πάρει πίσω »την πρώην αγάπη του», τη Συρία από τον νόμιμο Πρόεδρό της   και ότι ο Συριακός λαός θα παραδοθεί στον αγοραίο έρωτά του Ρετζέμπ .
Ακόμα δεν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να πανηγυρίσουμε τη Νίκη  και την ηχηρή εκδίκησή μας στον αλλαζόνα  Ερντογάν. Ακόμα δεν τον έχουμε  εξουθενώσει. Ακόμα περιμένουμε για την μεγαλειώδη  ευτυχία  της   Επιβράβευσης της Συρίας .
Εξ’ αρχής περιμέναμε  το τραγικό τέλος  της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της Ναζιστικής Τουρκοσυμμορίας.
Το χρονικό της πτώσης του τυράννου Ερντογάν  έχει μπεί σε τροχιά αν και η διαφορά μεταξύ των μεγαλεπίβολων προσδοκιών  του 2012 όταν είχε δηλώσει ότι θα προσευχηθεί σύντομα στο Τζαμί των Ομμαγιαδών και της πτώσης του  είναι αναντίστοιχη. Ωστόσο, ο  Ερντογάν  είναι αυτός που όλο χάνει σε λαικό έρεισμα και όχι ο Άσσαντ .Παρά την γενικευμένη τάση υλοποίησης του οθωμανικού μεγαλοιδεατισμού, στην Τουρκία εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες ότι ο άνθρωπος  αυτός τους έβαλε σε  μια επικίνδυνη διεθνή περιπέτεια και  στην λιμνάζουσα , βαλτώδη περιοχή των πληθυσμιακών συνιστωσών  και των εθνοτικών και θρησκευτικών διαφορών του εσωτερικού της χώρας.
Ο Ερντογάν κατάφερε να εμφυσήσει  στο τουρκικό σώμα  το όραμα της αναβίωσης μιας αυτοκρατορίας  αλλά  δεν κατόρθωσε να κινητοποιήσει μαζικά και ενεργά τη ραχοκοκκαλιά του τουρκικού λαού. Ο δε Συριακός λαός δεν του άφησε κανένα περιθώριο ότι θα μπορούσε να ανεχθεί έναν Τούρκο ηγέτη. Ο Συριακός λαός απελευθερώθηκε  για πάντα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ξέφυγε από τα χέρια των Τούρκων και δεν θα επιστρέψει.
Ο Άσσαντ επέστρεψε στην Τουρκία την  παγίδα που του είχε στήσει μέσω της διεθνούς στρατιωτικής και πολιτικής υποστήριξης της αυτονόμησης των συριακών περιοχών που κατοικούνταν κατα πλειοψηφεία από  Κούρδους. Το φλέγον  κουρδικό ζήτημα που ήταν στην κατάψυξη  και προορίζονταν για πλήρη ενσωμάτωση, αναζωπυρώθηκε. Τραγικό λάθος του Ερντογάν  να  υποδαυλίζει τους Κούρδους για να διασπάσει την συριακή αντίσταση. Το αποτέλεσμα της πολιτικής του παράνοιας  φάνηκε με το φοβερό εκλογικό αποτέλεσμα όπου οι Κούρδοι της Τουρκίας  για πρώτη φορά βγαίνουν από το τουρκικό κλουβί και οδηγούνται στην τουρκική  αρένα…
Οι Τουρκμένοι και οι Κούρδοι της Συρίας ήταν οι δυνάμεις της συριακής κρίσης που οδήγησαν τον ηλίθιο Ερντογάν να συμμαχήσει με τον Μασούντ Μπαρζανί, προκειμένου να εξωραισθεί στα μάτια των Κούρδων της Συρίας. Αφού οι τελευταίοι στράφηκαν κατά του συριακού κράτους με τις ευλογίες του »Διεθνούς Συνασπισμού» , το Ισλαμικό κράτος εφόρμησε από Τουρκία, τους εμπόδιζε να κάνουν την έξοδό τους από τη Συρία . Πίστευε ότι φλερτάροντας με τις κουρδικές δυνάμεις στην περιοχή  βρήκε μια χρυσή ευκαιρία για να ενισχύσει την πολιτική του επιρροή στην Τουρκία … Όμως η κίνηση Ερντογάν να αυτονομήσει τους Κούρδους γεωγραφικά εκτός Τουρκίας επανέφερε το αίτημά τους και στο εσωτερικό της  Τουρκίας .
Οι Αμερικανοί θέλοντας τη συρρίκνωση του συριακού κράτους και την έναρξη των ισλαμικών κυβερνήσεων , ζήτησε από το ναζιστή Ερντογάν και τη συμμορία του να τους βοηθήσουν στην υποστήριξη της »ένοπλης εξέγερσης» και της διαίρεσης της Συρίας . Ενθουσιάστηκαν στην ιδέα μια περεταίρω επέκτασή τους, με  ακρωτηριασμένη τη Συρία γεωγραφικά.
Όμως οι υπόλοιπες δυτικές δυνάμεις ενώ είναι  απόλυτα ευθυγραμμισμένες στην αμερικανική πολιτική, δείχνουν επιφυλακτικές και ψυχρές ως προς την επέκταση της Τουρκίας προς το Νότο, καθώς αυτό την καθιστά μεγάλη περιφερειακή και διεθνή δύναμη. Διάχυτος ο προβληματισμός ότι εάν η Τουρκία αποσπάσει τμήμα της Συρίας και ακόλουθα του Ιράκ, στηριζόμενη στην εμπιστοσύνη που απολαμβάνει από τους ισλαμιστές τρομοκράτες, μελλοντικά ενδέχεται να πάρει τα ηνία της διαχείρισης των πηγών ενέργειας των τζιχαντιστών απειλώντας τα συμφέροντα των προστατών της.
Ο ρόλος της Τουρκίας οφείλει να περιορίζεται στη συντριβή των γειτονικών χωρών και όχι στη δική της  ισχυροποίηση  . Οι Τούρκοι φαίνεται δεν ξέρουν  ότι  τα κυνηγόσκυλα κουράζονται για να φέρουν τη λεία  στον κύριό τους, χωρίς όμως να τους επιτρέπεται να  φάνε κάτι από αυτήν..
Στη γεωγραφική γιγάντωση της Τουρκίας  υποβόσκει ο φόβος των δυτικών συμμάχων της ότι θα εξελιχθεί σε εκβιαστική δύναμη λόγω της επιρροής της στα ισλαμιστικά δίκτυα όλης της περιφέρειας . Η  Δύση θέλει από την Τουρκία να παίζει απλά το χαρτί του ισλαμισμού, το χαρτί μιας  ισλαμικής χώρας  που θα εμπλέκεται στα μεγάλα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο Ιράν, το Ιράκ ή την Αίγυπτο ,  να εποπτεύει την ανάπτυξη των πολιτικών , μη ισλαμιστικών κινημάτων ώστε να μην ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές γεωγραφικά, πολιτικά και πληθυσμιακά .
Για αυτό δεν θα αφήσουν ποτέ  τον Ερντογάν να δαγκώσει ένα κομματάκι, αλλά του  επιτρέπουν μόνο να γαυγίζει, να αλιχτάει, και μαζεύει τους λύκους  μόνο για την αποφλοίωση  της λείας. Ο ρόλος διανομής στην Τουρκία, ήταν η υποστήριξη του Ισλαμικού Κράτους, όχι η ανεξαρτητοποίηση της μέσω της υποστήριξης του Ισλαμικού Κράτους. Για αυτό και τώρα, ΗΠΑ και ΕΕ παρακινούν τους  Κούρδους ώστε την κατάλληλη στιγμή να χρησιμοποιηθούν κατάλληλα και στο εσωτερικό της Τουρκίας .
Με την υπόνοια ότι η Τουρκία θα μπορούσε να ανταλλάξει την »προστασία» του ΝΑΤΟ με αυτήν της ISIS , μπαίνει σε εφαρμογή το εναλλακτικό σχέδιο της ισχυροποίησης των Κούρδων. Είναι μια λύση στρατηγική που θα αυξήσει την εξάρτηση της Τουρκίας η οποία συνέχεια θα αισθάνεται  ευγνωμοσύνη και θα έχει μια μόνιμη ανάγκη για τη Δύση. Οι μεγαλεπίβολοι στοχασμοί του   παρελθόντος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν απλά το ναρκωτικό.
Οι ΗΠΑ προτιμούν μια διαίρεση της εξουσίας και της ισχύος μεταξή τουρκικού και κουρδικού παράγοντα ώστε να υπάρχει συνεχής εξάρτηση και από τις δυο πλευρές.  Αυτό ακριβώς έκαναν οι Αμερικανοί και στην Ελλάδα, όταν αποφάσισαν την κρίση στην Κύπρο και έθεσαν στην Ελλάδα τον φόβο της Τουρκίας. Και οι δύο ήταν σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και όμως η σύγκρουσή τους δεν επηρέασε  αρνητικά τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και εξακολουθεί να παραμένει στη φαρέτρα της Οργάνωσης
Το εκλογικό χτύπημα  Ερντογάν δεν ήταν θανατηφόρο, αλλά  άρχισε η αιμορραγία από τα μάτια  και το στόμα του . Ο  Ναζιστής κακοποιός γέμισε το έδαφος της Τουρκίας με   τραυματίες και νεκρούς και πολιορκία δικαστική και τιμωρία του αίματος .
Για εμάς, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι κατακερματισμένη, ούτε ελλειπής, ούτε αναμεμειγμένη σε ψεύδη. Για εμάς η Δικαιοσύνη είναι μια Γυναίκα. Την αγαπάμε ψυχή τε και σώματι , την αγαπάμε στο συνολό της. Δεν καρπωνόμασθε την σάρκα της. Της δίνουμε την καρδιά μας και την πραγματική μας αγάπη. Για εμάς  δεν είναι το σώμα μιας πόρνης .
Και εδώ δεν πρόκειται για εκδίκηση στο κρανίο του εχθρού  αλλά θα πιούν το πικρό ποτήρι της θλίψης όπως έπιναν το αίμα από τα κρανία των νέων ανθρώπων της χώρας μας. Θα περιμένουμε μέχρι την πολτοποίηση του κρανίου του. Έρχονται οι ημέρες που θα πούμε στη Δικαιοσύνη :
Σήμερα ήρθα να σ ‘αγαπήσω, Ω καθαρή  Δικαιοσύνη …Πόσο όμορφη είσαι σήμερα… .. Αγαπώ τη Δικαιοσύνη και την καρδιά της .. και η καρδιά μου αγαπά την καρδιά της .. Αν η Δικαιοσύνη παραμένει ελλειπής, τότε η καρδιά ξεριζωμένη από  το σώμα της πόρνης.

Κουρουμπλής: Σε πανικό ο Ομπάμα λόγω της Ελλάδας


Κουρουμπλής: Σε πανικό ο Ομπάμα λόγω της Ελλάδας
Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται λόγω της Ελλάδας ο Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο υπουργός Υγείας είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ για τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι είναι σε πανικό γιατί αντιλαμβάνεται τι μπορεί να συμβεί αν δεν υπάρξει συμφωνία. Ο υπουργός έδωσε συνέντευξη με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και τα μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) για την ενδεχόμενη πώληση των οποίων από τα σούπερ μάρκετ, απεργούν σήμερα οι φαρμακοποιοί. Ο κ. Κουρουμπλής εκτίμησε πως τελικά τα φάρμακα αυτά δεν θα μεταφερθούν στα σούπερ-μάρκετ και θα πωλούνται αποκλειστικά στα φαρμακεία. Όπως είπε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είναι αντίθετος με την πώληση των ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ-μάρκετ.

Κύκλοι Πανούση:«Εμφανής σύνδεση αναρχικών με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ»


"Ανοιχτή γραμμή" μεταξύ αναρχικών και νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο Γ. Πανούσης, διαπιστώνοντας κοινά σημεία στις επιθέσεις που δέχεται.
kukloi-panousiemfanis-sundesi-anarxikwn-me-ti-neolaia-tou-suriza
 
Από το ίδιο "κύκλωμα" εκπορεύονται οι αυξανόμενες επιθέσεις και προσπάθειες απομάκρυνσης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, υποστηρίζουν κύκλοι του αρμόδιου υπουργείου. Σε τηλεφωνικές συνομιλίες 67χρονου ιδιώτη, στον οποίο είχε προταθεί να είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, με αξιωματικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ύποπτοι και οι δύο για συμμετοχή σε κυκλώματα δουλεμπόρων, γινόταν λόγος για «διωγμό» του κ. Πανούση «εντός τετραμήνου», η νεολαία και το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ζητά επανειλημμένως την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού, ενώ το ίδιο κάνουν αντιεξουσιαστές των Εξαρχείων, αναρτώντας αφίσα με τη φωτογραφία του και τίτλο «Βρε πως έγινε έτσι ο Δένδιας...».
«Πρέπει να αναρωτηθεί κανείς, πως τόσες ετερόκλητες και άσχετες μεταξύ τους ομάδες έχουν την ίδια επιδίωξη. Να παραιτηθεί ο Γιάννης Πανούσης. Υπάρχει εμφανώς σύνδεση, η οποία αναμένεται να τεκμηριωθεί με στοιχεία» δηλώνουν στον «Ελεύθερο Τύπο», κύκλοι του αναπληρωτή υπουργού, που συνδέουν άμεσα την υπόθεση συμμετοχής ένστολων σε κυκλώματα δουλεμπόρων, εκτιμώντας ότι από αυτή εκπορεύεται το μπαράζ επιθέσεων εναντίον του κ. Γιάννη Πανούση.  

"Υπάρχουν κοινά σημεία"

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν τα κοινά σημεία σχετικών ανακοινώσεων της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, περί «κεκτημένου Δένδια» από τον Πανούση, με την αφίσα που αναρτήθηκε πρόσφατα στη περιοχή του Εξαρχείων και το παρακάτω περιεχόμενο:
«Βρε πως έγινε έτσι ο Δένδιας... είτε δεξιά, είτε αριστερή η κρατική καταστολή θα είναι πάντα η ίδια. Χρέος της κοινωνίας δεν είναι να την καταδικάζει αλλά να την πολεμά οργανωμένα.  ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑΞΙΚΟΣ. Αναρχικοί για την κοινωνική απελευθέρωση».
Χθες ήρθε και η νέα αντιπαράθεσή του με την Πρόεδρο της Βουλής κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε «καλό θα ήταν ο καθένας να περιορίζεται και να υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο στη Δημοκρατία και να μην μετατρέπεται σε αυτόκλητο αναμορφωτή του πολιτεύματος», δείχνοντας τον Γιάννη Πανούση. Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν σχετικά: «Πως περιορίστηκε η κα. Κωνσταντοπούλου όταν ενεπλάκη σε μέτρα τάξης εκτός Βουλής; Η χώρα παλεύει για την επιβίωσή της και ασχολούμαστε που θα κάνει την σωματική του ανάγκη ο αστυνομικός, ο οποίος φυλά το κτίριο. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Υπήρχαν ελάχιστοι αστυνομικοί που έκαναν αναιτιολόγητη ‘ένοπλη βόλτα’ στον περίβολο της Βουλής και τώρα φθάσαμε στο αντίθετο άκρο να πρέπει να ‘ξεβρακωθεί’ για να πάει στην τουαλέτα».  

Στήριξη από Βούτση

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης ανέφερε σήμερα πως «θεωρεί ότι κάπου έγινε παρερμηνεία και θα λυθεί το ζήτημα», ενώ δεν φαίνεται να θέλει να συντηρήσει την αντιπαράθεση με την Πρόεδρο της Βουλής κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς τον καλύπτει η δήλωση του κ. Νίκου Βούτση, που έγινε μετά από συννενόηση με το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο υπουργός Εσωτερικών είχε στηρίξει τον κ. Πανούση δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι από κάθε άποψη άκαιρο και δεν βοηθάει καθόλου τη συλλογική προσπάθεια της κυβέρνησης να διατυπώνονται προσωπικές αιχμές απέναντι σε συλλογικά εφαρμοζόμενες κυβερνητικές αποφάσεις, και μάλιστα στον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο της Αστυνομίας, όπου η πολιτική του εκδημοκρατισμού και η διαμόρφωση μιας νέας σχέσης με τους πολίτες αποτελούν υποχρέωση και στοίχημα της κυβέρνησής μας. Ο Γ. Πανούσης υπηρετεί αυτή την πολιτική με όλες του τις δυνάμεις».

"Επίθεση στον Πανούση είναι επίθεση στον Τσίπρα"

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο ίδιο μήκος κύματος επεσήμαιναν πως «η πολιτική που ασκείται στο συγκεκριμένο υπουργείο δεν είναι του Πανούση αλλά της κυβέρνησης, αφού ο αρμόδιος υπουργός συνεννοείται με τον πρωθυπουργό για όλα τα ζητήματα, ο οποίος παίρνει και την τελική απόφαση. Όποιος καταφέρεται εναντίον του Πανούση καταφέρεται και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα»...

phgh:http://www.thetoc.gr/

Ολοταχώς για το νέο αεροπλ/φόρο John F. Kennedy (CVN-79)



Η αμερικανική Διοίκηση Ναυτικών Συστημάτων ανέθεσε το ύψους 4,29 δισ. δολαρίων συμβόλαιο κατασκευής του νέου αεροπλανοφόρου John F. Kennedy (CVN-79) στην Huntington Ingalls Industries.
Το αεροπλανοφόρο αυτό θα είναι το δεύτερο της κλάσης Gerald R. Ford και θα διαθέτει σημαντικές βελτιώσεις, χάρη στις οποίες θα έχει μειωμένο κατασκευαστικό, αλλά και λειτουργικό κόστος.
«Το νέο σκάφος, χάρη στις βελτιώσεις, θα έχει κατά 18% μικρότερο κατασκευαστικό κόστος και θα κοστίσει 1 δισ. δολάρια λιγότερο από το πρώτο σκάφος της κλάσης», ανέφερε ο επικεφαλής της Διοίκησης υποναύαρχος Μουρ.
«Το επόμενο σκάφος της κλάσης, το CVN 80 Enterprise θα κοστίσει ακόμα λιγότερο», κατέληξε. Το συνολικό κόστος του σκάφους, στην επιχειρησιακή του μορφή, θα αγγίξει τα 11,35 δισ. δολάρια.
Τα αεροπλανοφόρα της κλάσης θα διαθέτουν, από κατασκευής, το νέο ηλεκτρομαγνητικό σύστημα εκτόξευσης αεροσκαφών (EMALS) και νέο σύστημα αγκίστρωσης της General Atomics. Επίσης θα διαθέτουν εξελιγμένα ραντάρ της Raytheon. Η κατασκευή του Kennedy θα ξεκινήσει εντός του 2015.


phgh:http://www.defence-point.gr/

Εκτίμηση κινδύνων Grexit, με οικονομικές παρωπίδες βλ. Σόιμπλε


Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ Μέρκελ-Σόιμπλε σχετικά με την Ελλάδα:http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-06-08/merkel-schaeuble-differences-over-greece-approach-said-to-widen
Σωτήρης Ν. Καμενόπουλος
Υπ. Διδάκτωρ Πολυτεχνείου Κρήτης
Αυτό που έχει ωστόσο ενδιαφέρον, και φαίνεται πλέον να ξεκαθαρίζεται, είναι το σημείο στο οποίο επικεντρώνεται αυτή η υποτιθέμενη διαφορά απόψεων: αφορά στην εκτίμηση του κινδύνου.
Σύμφωνα με το Bloomberg, o κ. Σόιμπλε θεωρεί τον κίνδυνο Grexit ως “marginal” (δηλ. οριακό). Θα σας παραπέμψω σε προηγούμενο άρθρο μου εδώ: http://www.defence-point.gr/news/?p=124676 ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο σκέψης του κ. Σόιμπλε και κυρίως, τις απόψεις μίας μεγάλης ομάδας ίσως τεχνοκρατών τους οποίους ίσως εκπροσωπεί/αντιπροσωπεύει ο κ. Σόιμπλε…
Σύμφωνα με τον πίνακα κωδικοποίησης των κινδύνων ο κ. Σόιμπλε θεωρεί πως το επίπεδο κινδύνου είναι «οριακό» δηλαδή αντιστοίχως βρίσκεται στο «3» (κίτρινο χρώμα, κατά μήκος του κόκκινου βέλους).
Έτσι οι πιθανοί συνδυασμοί οι οποίοι ερμηνεύουν την άποψη περί «οριακού κινδύνου» που εξέφρασε ο κ. Σόϊμπλε είναι οι παρακάτω:
1. (A, IV):
Πιθανότητα: Μέγιστη πιθανότητα εις πλήρης βεβαιότητα πως θα συμβεί άμεσα
Σοβαρότητα: Ελάχιστη ζημιά
2. (B, III): 
Πιθανότητα: Μεγάλη πιθανότητα πως θα συμβεί
Σοβαρότητα: Μικρή ζημιά
3. (Γ, ΙΙ):
Πιθανότητα: Μεσαία πιθανότητα να συμβεί
Σοβαρότητα: Μεγάλη ζημιά
4. (Δ, Ι):
Πιθανότητα: Απίθανο να συμβεί
Σοβαρότητα: Πλήρης καταστροφή
Αν το δημοσίευμα του Bloomberg ευσταθεί, και εφόσον ο κ. Σόϊμπλε θεωρεί το επίπεδο συνολικού κινδύνου ως οριακό, τότε οι συνδυασμοί 3 και 4 θα πρέπει να αποκλειστούν, καθώς οι απόψεις του κ. Σόϊμπλε προϋποθέτουν το γεγονός του Grexit: άρα η πιθανότητα θα πρέπει να θεωρηθεί ad hoc από μεγάλη έως μέγιστη.
Άρα, ο κ. Σόϊμπλε και η ομάδα του παίζουν στους συνδυασμούς 1 ή 2. Δηλαδή θεωρούν πως η σοβαρότητα ενός Grexit θα έχει ελάχιστη έως μικρή ζημιά.
Το ερώτημα που τίθεται είναι: η ομάδα Σόϊμπλε βλέπει τον κόσμο μόνο με οικονομικούς όρους και αναφέρεται μόνο στην οικονομική οριακή σοβαρότητα ενός Grexit;
Άλλους κινδύνους, πέραν των οικονομικών, έχει συνεκτιμήσει η ομάδα Σόϊμπλε; Αν όχι, τότε η εκτίμηση κινδύνου που πραγματοποίησε η συγκεκριμένη ομάδα είναι ελλιπής.
Αν ναι, τότε πολύ φοβάμαι πως αρκετοί, εντός και εκτός, θα πρέπει να αρχίσουν να αναρωτιόνται για τις προθέσεις και τους στόχους της συγκεκριμένης ομάδας…
Όπως έγραφα και εδώ: http://www.defence-point.gr/news/?p=124676 μεγάλο ρόλο παίζει η συνειδητότητα του κάθε εμπλεκόμενου μέρους, ατομικά ή συλλογικά, όσο αφορά την εκτίμηση της σοβαρότητας ενός κινδύνου. Πχ. κάθε άνθρωπος, ή χώρα (ή ηγέτης) αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη σοβαρότητα ενός «ατυχήματος».
Ωστόσο, ως «σοβαρότητα», θα πρέπει να συνεκτιμηθεί όχι μόνο η σοβαρότητα του ατυχήματος για την ίδια την Ελλάδα, αλλά και για άλλους. Καθώς κάθε «ατύχημα» επηρεάζει πολλά εμπλεκόμενα μέρη (stakeholders), όπως πχ. άλλες χώρες.

Ο Νίκος Φίλης διέσυρε LIVE την Ντόρα Μπακογιάννη (ΒΙΝΤΕΟ)


Κατερίνα Μπρέγιαννη στην ΑΥΓΗ

«Η ρήξη είναι υπαρκτή στη διαπραγμάτευση και με αυτό τον τρόπο θα προχωρήσει η κυβέρνηση, αξιοποιώντας όλα τα περιθώρια συμπεριλαμβανομένης και της ρήξης» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης....
Στόχος είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία επ' ωφελεία του ελληνικού λαού πρόσθεσε συμπληρώνοντας ότι «υπό το κράτος των εκβιασμών δεν μπορεί να λειτουργήσει η ελληνική κυβέρνηση».



Το κρίσιμο είναι το θέμα του χρέους στην όποια συμφωνία, εξήγησε ο Νίκος Φίλης προσθέτοντας ότι είναι παρελθόν τα 4.5% πρωτογενή πλεονάσματα που διαμόρφωναν το καθεστώς λιτότητας στη χώρα. Η κυβέρνηση διεκδικεί μια πολιτική δέσμευση για τη ρύθμιση του χρέους. Άλλωστε όπως είπε ασκούνται πιέσεις από πολλές πλευρές και χώρες όπως η έκθεση που δημοσιεύτηκε στη Monde για το θέμα του ελληνικού χρέους, καθώς όλοι κατανοούν ότι «χωρίς ρύθμιση για το χρέος δεν θα λυθεί το ελληνικό πρόβλημα».

Ο Νίκος Φίλης τόνισε επίσης, ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει «μονομερώς την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων» καθώς όπως είπε δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό κόστος, από την επαναφορά τους.

Η κυβέρνηση προχωρά αναπόσπαστα στο νομοθετικό της έργο και αυτό δείχνει την πλήρη αντίθεσή της με τα μνημόνια. Στρέφοντας, μάλιστα, το ερώτημα στην κ. Μπακογιάννη, τη ρώτησε αν συμφωνεί με αυτό, για να λάβει αντί απάντησης, την ανησυχία της για την επιβίωση των επιχειρήσεων. Με λίγα λόγια η βουλευτής της Ν.Δ. δεν θεωρεί δηλαδή και ιδιαίτερο πρόβλημα την κατάργησή τους μπροστά στην επιβίωση των επιχειρήσεων.



Ούτε μία συγγνώμη από την κ. Μπακογιάννη, για την καταστροφολογία του capital control




Ο Ν. Φίλης στην καταστροφολογία που επιδόθηκε για άλλη μια φορά η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να κουνάει το δάχτυλο στο ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, καθώς είναι συνυπεύθυνη για την καταστροφή που οδήγησαν τη χώρα τα Μνημόνια «που τα ψήφισε όλα, ένα προς ένα». Εξήγησε μάλιστα ότι στόχος της είναι η ακύρωση της ψήφου του ελληνικού λαού, όπως άλλωστε και των δανειστών.

«Αν υπάρχει μια οικογένεια που είναι συνυφασμένη με το πελατειακό κράτος είναι η δική σας» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης στην Ντ. Μπακογιάννη διευκρινίζοντας "ως μέρος του πολιτικού συστήματος" κάτι βέβαια που παραδέχθηκε και η Ντ. Μπακογιάννη παρόλο που επέμεινε να κατηγορεί για λαϊκισμό τον ΣΥΡΙΖΑ και να προσπαθεί να μεταθέσει το πολιτικό θέμα των μονομερών βαρών κατά της πλειοψηφίας της κοινωνίας ως μια κόντρα μεταξύ δημοσίου, ιδιωτικού τομέα. "Εσείς καταστρέψατε και τον ιδιωτικό τομέα, αντέτεινε ο Νίκος Φίλης μιλώντας για το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και τις απολύσεις των εργαζομένων, στον καιρό των Μνημονίων.

Η κ. Μπακογιάννη παρόλο που είπε ότι υπάρχει «αδήριτη ανάγκη για συμφωνία» δηλώνοντας μάλιστα ότι "προσεύχεται για αυτήν" επέμενε σταθερά, να πολεμάει εκ των έσω την κυβέρνηση σε μια ακραία, αμετανόητη κινδυνολογία.

Επέμεινε ο Νίκος Φίλης ρωτώντας την κ. Μπακογιάννη αν έχει υπόψη της την για πρώτη φορά, μετά από 10 χρόνια, αύξηση θέσεων εργασίας που σημειώθηκε.

«Άκαιρη» χαρακτήρισε τέλος, ο Νίκος Φίλης την αντιπαράθεση του υπουργού Δημοσίας Τάξης και της προέδρου της Βουλής καθώς «το κύριο στη Βουλή, αυτή τη στιγμή, είναι η επιτροπή για την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο και η υπόθεση της Siemens» από αυτή την διαδικασία θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα και αν υπάρξουν ευθύνες θα αποδοθούν αναδεικνύοντας τη μεγάλη σημασία που έχει για την κυβέρνηση η κοινωνική δικαιοσύνη. Αντίθετα όπως υποστήριξε «ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που έκανε η κ. Μπακογιάννη και η κυβέρνησή της, όλα αυτά τα έσβησε».



phgh: http://kafeneio-gr.blogspot.

Η Τουρκία βάζει "φωτιά" σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο - Αμφισβητεί με τρεις NAVTEX τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου



"Φωτιά" στην Α.Μεσόγειο βάζει η Τουρκία επιχειρώντας να κάνει εξαγωγή της εσωτερικής πολιτικής κρίσης στην "πλάτη" Ελλάδας και Κύπρου εκδίδοντας τρεις NAVTEX που αμφισβητούν επί της ουσίας τα κυριαρχικά δικαιώματα των δύο ελληνικών κρατών. Όλες έρχονται να προστεθούν και στην χθεσινή πρόκληση των Τούρκων όταν τουρκικό πολεμικό πλοίο εισήλθε στο πεδίο βολής της Άνδρου και αρνούνταν να αποχωρήσει!
Με τριπλό «κτύπημα» και την έκδοση τριών NAVTEX η Τουρκία ανοίγει ζητήματα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο με στόχο την αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επανέρχεται το Barbaros σε μια ευαίσθητη περιοχή.
 
Χθες η Αγκυρα με μία ακόμη NAVTEX παρατείνει την παρουσία του σεισμογραφικού σκάφους Barbaros Hayreddin Pasa και των δύο συνοδευτικών του, μέχρι τις 15 Αυγούστου στο όριο της κυπριακής υφαλοκρηπίδα
 
Το γεγονός ότι η τριπλή αυτή παρέμβαση γίνεται λίγα μόνον εικοσιτετράωρα μετά τις τουρκικές εκλογές και την απώλεια της αυτοδυναμίας από το κόμμα του Τ. Ερντογάν, ΑΚΡ, και ενώ κορυφώνεται η αγωνία για την έκβαση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές, δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό για τις προθέσεις της Αγκυρας.
 
Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν NAVTEX 547/15 γνωστοποιώντας το πρόγραμμα υποθαλάσσιων εργασιών πόντισης, ελέγχου καλωδίων από το πλοίο OGS EXPLORA, από τις 15-18 Ιουνίου, σε μια περιοχή η οποία εκτείνεται ανατολικά και νοτιοανατολικά της Ρόδου και νοτίως του Καστελόριζου. Σε περιοχές δηλαδή που η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γεωγραφικής-Υδρογραφικής-Ωκεανογραφικής Διεύθυνσης των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της στις 06-06-2015, το ιταλικό πλοίο ΟGS EXPLORA θα πραγματοποιήσει εργασίες πόντισης καλωδίου, από 01-06-2015 και μέχρι νεώτερης ανακοίνωσης, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά και ανατολικά της Κρήτης που ορίζεται από τα ακόλουθα σημεία (βλ. Χάρτη 1):
36°11' 52΄΄ Β, 028°40' 03΄΄ Α
36°07' 34΄΄ Β, 028°39' 17΄΄ Α
36°00' 01΄΄ Β, 028°36' 18΄΄ Α
35°50' 20΄΄ Β, 028°32' 89΄΄ Α
35°17' 19΄΄ Β, 028°28' 80΄΄ Α
34°57' 34΄΄ Β, 028°20' 72΄΄ Α
34°43' 78΄΄ Β, 028°08' 50΄΄ Α
34°05' 11΄΄ Β, 026°55' 75΄΄ Α
34°01' 44΄΄ Β, 026°51' 33΄΄ Α
33°57' 31΄΄ Β, 026°49' 70΄΄ Α
33°49' 61΄΄ Β, 026°50' 57΄΄ Α
33°46' 41΄΄ Β, 026°52' 74΄΄ Α
33°42' 29΄΄ Β, 026°58' 46΄΄ Α 


Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η προηγούμενη δραστηριότητα του ιταλικού πλοίου OGS EXPLORA, το οποίο, μετά από τη ελληνική αντίδραση, σταμάτησε τις εργασίες πόντισης καλωδίου και απεχώρησε στις 24-02-2015. Ωστόσο στις 28-02-2015, οι Τούρκοι, εμμένοντας στην παραβατική συμπεριφορά τους, ανακοίνωσαν μέσω NAVAREA III ότι το εν λόγω πλοίο θα πραγματοποιήσει την πόντιση καλωδίου στις περιοχές 1, 2 και 3 που φαίνονται στο Χάρτη 2. 

Επίσης, από την ανάλυση του Χάρτη 2 διαπιστώνεται ότι, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν αντιδρούσε για τη δραστηριότητα αυτή, τότε η Άγκυρα με την ανακοίνωση της 06-06-2015, όχι μόνο αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή, αλλά διευρύνει ακόμη δυτικότερα την περιοχή πόντισης καλωδίου νοτίως της Κρήτης αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία σε επιπλέον 53 τετραγωνικά ναυτικά μίλια σε σχέση με την αντίστοιχη ανακοίνωση της 28-02-2015.
Τελικά η Ελλάδα αντέδρασε.Η Αθήνα εξέδωσε την NAVWARN 233/15 για το ίδιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του πλοίου σε «Καστελόριζο - Νοτιοανατολικό Κρητικό», αλλά φυσικά όσο παραμένει σε ισχύ η τουρκική NAVTEX συντηρείται η σύγχυση και φυσικά η έμπρακτη αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
 
Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι εάν τα ελληνικά διαβήματα θα έχουν αποτέλεσμα, ώστε η τουρκική πλευρά να αποσύρει τη NAVTEX και το πλοίο να συνεχίσει πραγματικά το πρόγραμμα εργασιών του βάσει της ελληνικής NAVWARN.
 
Τον Φεβρουάριο είχε επαναληφθεί επεισόδιο με το ίδιο πλοίο, καθώς η Τουρκία είχε εκδώσει δική της NAVTEX για το πρόγραμμα πόντισης καλωδίων σε περιοχές που αφορούν την ελληνική υφαλοκρηπίδα και μετά τα ελληνικά διαβήματα ο καπετάνιος του πλοίου έλαβε οδηγίες και αφού αγκυροβόλησε για μερικές ώρες στο Γαϊδουρονήσι, επέστρεψε στη βάση του χωρίς να ολοκληρώσει την αποστολή του, ώστε να μην υποχρεωθεί να απορρίψει την τουρκική NAVTEX.
 
 
Χθες η Αγκυρα με μια ακόμη NAVTEX 556/15 παρατείνει την παρουσία του σεισμογραφικού σκάφους Barbaros Hayreddin Pasa και των δύο συνοδευτικών του, μέχρι τις 15 Αυγούστου, για σεισμικές έρευνες σε μια περιοχή που βρίσκεται έξω από τα τουρκικά χωρικά ύδατα, στο όριο της κυπριακής υφαλοκρηπίδας (σε σημείο που ελέγχεται από το ψευδοκράτος) και στη νοητή γραμμή μεταξύ Aκαμα και της απέναντι τουρκικής ακτής.
 
Η παραμονή του Barbaros στην περιοχή είναι ανησυχητική, καθώς δείχνει τη διάθεση της Aγκυρας να συνεχίσει να ασκεί πίεση στην κυπριακή κυβέρνηση στο θέμα της ενέργειας, τη στιγμή που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μ. Ακιντζί προετοιμάζουν το έδαφος για επανέναρξη των συνομιλιών.
 
Ομως οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται και με NAVTEX που εξέδωσε το Κέντρο της Αττάλειας δεσμεύοντας περιοχές νοτίως της Καρπασίας, αλλά και ανοιχτά της Αμμοχώστου για την πραγματοποίηση Ασκησης Ερευνας και Διάσωσης από τις 11-12 Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για περιοχή ευθύνης SAR της Λευκωσίας.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δέσμευσαν περιοχή ανατολικά της Ρόδου για πραγματοποίηση πυρών στις 11 και 12-06-2015.
Τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται μαζικές παραβιάσεις 40 στον αριθμό (24 προχθες και 16 χθες) του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). πλοία μισθωμένα από την Τουρκία προβαίνουν σε πόντιση καλωδίων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νότια και νοτιανατολικά  της Κρήτης αδιαφορώντας για τις ελληνικές διαμαρτυρίες και το τουρκικό πολεμικό σκάφος υποκλοπων, Tσαρνταλί (ÇANDARLI ), μπήκε στο Πεδίο Βολής Άνδρου και αμφισβήτησε το δικαίωμα της Ελλάδας να δεσμεύει την περιοχή για ασκήσεις!
Παρά τις διαρκείς κλήσεις για να αποχωρήσει το τουρκικό σκάφος,εκείνο δεν υπάκουε και απαντούσε μονότονα ότι “το πεδίο βολής δεν είναι αναγνωρισμένο”!
Δύο μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ έκαναν χαμηλή διέλευση πάνω από αυτό. Ο κυβερνήτης του όμως δεν άλλαζε πορεία μέχρι τη στιγμή που μια βολή από πλοίο του ΠΝ “έσκασε” περίπου 300 γιάρδες από τη πλώρη του.
Δίπλα του είχε φθάσει ήδη η φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ», η οποία μέσω ασυρμάτου ενημέρωνε το τουρκικό σκάφος ότι  “δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλειά σου, αποχώρησε τώρα”.
Μόνο τότε το τουρκικό σκάφος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το χώρο της άσκησης,.
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που τουρκικό πολεμικό σκάφος εισέρχεται σε περιοχή την ώρα που διεξάγεται αεροναυτική άσκηση, καθώς έχει συμβεί τουλάχιστον τρεις φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι όμως η πρώτη φορά-και εάν ευσταθούν οι πληροφορίες-που αφενός αρνείται να αποχωρήσει και αφετέρου δηλώνει μέσω του ασυρμάτου ότι δεν αναγνωρίζει ως δεσμευμένη την περιοχή από το ΠΝ ούτε καν το ΠΒ Άνδρου ως τέτοιο! .
Όπως γίνεται κατανοητό, οι εν λόγω ενέργειες της Άγκυρας αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα για ενδεχόμενη εξαγωγή της κρίσης δεδομένου ότι, η Τουρκία εισήλθε σε μια περίοδο πολιτικο-οικονομικής αστάθειας τις εκλογές της 7ης Ιουνίου, με τους εθνικιστές να αυξάνουν τις έδρες τους στην τουρκική εθνοσυνέλευση κατά 50% σε σύγκριση με τις εκλογές του 2011, τους Κούρδους να ξεπερνούν για πρώτη φορά το εκλογικό όριο του 10% καταλαμβάνοντας 80 έδρες και το κόμμα ΑΚΡ να αδυνατεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. 
Είναι πολύ πιθανό ότι θα διεξαχθούν εκ νέου εκλογές και θα χρειαστεί συσπείρωση για να κερδίσει το ΑΚΡ την αυτοδυναμία. Για να γίνει αυτό χρειάζεται ένας εξωτερικός εχθρός, μια κρίση στο Αιγαίο είναι ότι πρέπει.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Θύμα hackers έπεσε η ιστοσελίδα του αμερικανικού στρατού


O αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι έκλεισε προσωρινά την ιστοσελίδα του χθες βράδυ η οποία έπεσε θύμα ηλεκτρονικής πειρατείας από οργάνωση που αυτοαποκαλείται Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός και υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ. Η οργάνωση ανάρτησε μηνύματα στην ιστοσελίδα του στρατού...
και ανέλαβε μέσω Twitter την ευθύνη για την ηλεκτρονική επίθεση.
Ο στρατός ξηράς αφού διαπίστωσε ότι μέρος του περιεχομένου της ιστοσελίδας του είχε "παραβιαστεί, έλαβε προληπτικά μέτρα κατάλληλα για να διασφαλίσει ότι δεν υπήρξε κλοπή δεδομένων του στρατού, κλείνοντας την ιστοσελίδα του προσωρινά", αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου.

Η ιστοσελίδα (www.army.mil) ήταν κλειστή μέχρι τις 00:30 σήμερα.
Η ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση έγινε μέσω ενός λογαριασμού στο Twitter, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως λογαριασμός του Συριακού Ηλεκτρονικού Στρατού.

Η οργάνωση έχει ήδη πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές επιθέσεις εναντίον ιστοσελίδων μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους στις εφημερίδες New York Times και Washington Post. Ο λογαριασμός στο Twitter της φωτογραφικής υπηρεσίας του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των δικτύων BBC και Al Jazeera και των εφημερίδων Financial Times και Guardian, επίσης έχουν δεχθεί επιθέσεις.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό στο Twitter της οργάνωσης (@οfficial_SEA16), οι πειρατές είχαν αφήσει κυρίως πάνω στην ιστοσελίδα του αμερικανικού στρατού ένα ασαφές μήνυμα στα αγγλικά καταγγέλλοντας κατά τα φαινόμενα το πρόγραμμα εκπαίδευσης των μετριοπαθών Σύρων ανταρτών από την αμερικανική κυβέρνηση. "Οι διοικητές σας παραδέχονται ότι εκπαιδεύουν αυτούς που σας στέλνουν να πολεμήσετε με τίμημα τη ζωή σας", αναφέρει το μήνυμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr

Φάρμακα δια χειρός …στρατού! Τι σχεδιάζει το υπουργείο υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Όσο κι αν ακούγεται περίεργο σε καιρό κρίσης φαίνεται πως ισχύει το: « πενία τέχνας κατεργάζεται»! Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ξεκινήσει συνομιλίες με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να παράγει ο στρατός βασικά φάρμακα για τους Έλληνες πολίτες.
Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός εξετάζει σε συνεργασία με αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας όλο το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου ο στρατός να μπορεί να συμβάλει με την παραγωγή απλών φαρμάκων (όπως η παρακεταμόλη), στην κάλυψη βασικών αναγκών.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θεωρεί ιδανική μια τέτοια λύση ειδικά για μονάδες υγείας που σήμερα έχουν ελλείψεις ακόμη και της απλής ασπιρίνης εξαιτίας της έλλειψης ρευστού.
Άλλωστε ο στρατός παράγει ούτως ή άλλως χάπια παρακεταμόλης σε εγκαταστάσεις του, για τις ανάγκες των στρατιωτών και οι τιμές θεωρούνται συμφέρουσες για το ελληνικό δημόσιο.
Βέβαια φαίνεται πως σε αυτή τη φάση το θεσμικό πλαίσιο για τη συνεργασία δεν είναι απολύτως σαφές, ενώ όπως έλεγε ο ίδιος ο Ανδρέας Ξανθός σε κατ ιδίαν συνομιλίες του «προς το παρόν υπάρχουν νομικά ζητήματα που πρέπει να ξεπεραστούν».

Να σημειωθεί πάντως πως κάθε χρόνο παράγονται για τον ελληνικό στρατό χιλιάδες χάπια παρακεταμόλης για την κάλυψη των αναγκών ενώ θεωρούνται εξαιρετικά ισχυρά σε σύγκριση με αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
 
phgh:kranos.gr

Παραίτηση Νταβούτογλου από το κόμμα του


Την παραίτησή του υπέβαλε από το κόμμα AKP ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρόεδρος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου!

Ο πρόεδρος του AKP συναντήθηκε....
με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υπέβαλε την παραίτησή του την οποία ο Τούρκος πρόεδρος έκανε δεκτή.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ερντογάν ζήτησε από τον Νταβούτογλου να παραμείνει στην θέση του μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου επικεφαλής στο AKP.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είχε δηλώσει κατά την προεκλογική περίοδο ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που δεν καταφέρει το κόμμα του να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στην τουρκική εθνοσυνέλευση

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ-ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ


29834155Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το βαρύ μετεκλογικό κλίμα στην Τουρκία με την πλήρη αποτυχία των ισλαμιστών να επιτύχουν την απόλυτη πλειοψηφία έχει αρχίσει και παρουσιάζει επικίνδυνες παρενέργειες, θυμίζοντας άλλες εποχές όταν σε κάθε αδιέξοδο της η Τουρκία ξεσπούσε σε βάρος των μειονοτήτων που ως συνήθως πλήρωναν τα σπασμένα.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε η ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας Χαλκηδόνας, (Kadıköy), που βρίσκεται στην οδό Bahriye. Συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης 9/6, ιδιώτες πλησίασαν την εκκλησία με την πρόθεση να την κάψουν και πέταξαν εύφλεκτα υλικά στο προαύλιο με αποτέλεσμα να ανάψει φωτιά και να αποτεφρωθεί τελείως η κύρια είσοδος του ναού. Ευτυχώς η άμεση επέμβαση απέτρεψε το ολοκληρωτικό ολοκαύτωμα του ναού.
Το γεγονός θορύβησε τις επίσημες τοπικές αρχές και ο δήμαρχος του Kadıköy, Aykut Nuhoğlu, με επίσημη δήλωση του καταδίκασε την εμπρηστική αυτή ενέργεια τονίζοντας πως στον δήμο του ζουν χωρίς κανένα πρόβλημα διαφορετικά θρησκευτικά ποίμνια σε πλήρη ομόνοια και πολύ καλές σχέσεις. Πάντως δεν αναφερθήκαν συλλήψεις για το γεγονός που οπωσδήποτε θύμισε παλιές μαύρες εποχές για την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης.
Η Εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Kadikoy έχει ακριβώς τα ίδια σχέδια με αυτής του Taksim. Σήμερα η Αγία Τριάδα έχει επισκευαστεί και λειτουργεί κανονικά. Παλαιότερα είχε περίπου 2.000 ενορίτες ενώ σήμερα δεν ξεπερνούν τους 70. Έχει πολύ καλό εσωτερικό χώρο ενώ διαθέτει και μεγάλη αυλή. Το 1955 είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές ενώ είχαν αποπειραθεί και να την γκρεμίσουν. Ο ναός υπέστει μια μεγάλη ανακατασκευή στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Και παλιότερα έγινε στόχος αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών στοιχείων. Βρίσκεται σε κεντρική περιοχή του Bahariye και αποτελεί την μεγαλύτερη εκκλησία στην Ανατολική Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.
Γεγονός είναι ότι τα πρώτα σημάδια της μετεκλογικής Τουρκίας μόνο αισιοδοξία δεν δίνουν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς η τουρκική προκλητικότητα έχει ανάψει «φωτιές» σε όλο το Αιγαίο εδώ και δυο μέρες. Αφ’ ενός οι εμπλοκές τουρκικών και ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών είναι πλέον συνεχείς και αλλεπάλληλες ενώ και στον θαλάσσιο χώρο τα πράγματα δεν είναι καλυτέρα.
Πρέπει να παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις παρά του ότι κάποιοι θέλουν να μας βουλιάζουν στην μνημονιακή πληροφοριακή μιζέρια ότι κάθε μέρα που έρχεται θα έρθει και το «τέλος» μας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Σε περίοδο πολιτικής αστάθειας βυθίζεται η Τουρκία

Η γειτονική Τουρκία εισέρχεται σε τροχιά αστάθειας.

Με βάση τα τελευταία αποτέλεσμα από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου, δυο είναι τα επικρατέστερα σενάρια για την επόμενη ημέρα των εκλογών: Κυβέρνηση συνεργασίας ή πρόωρες εκλογές τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με τα τελικά ανεπίσημα αποτελέσματα, με βάση το 99,94% των καταμετρημένων ψήφων, τα τουρκικά πολιτικά κόμματα εξασφαλίζουν τα εξής ποσοστά (Πρακτορείο Ανατολία, ώρα 01.05): Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ): 40,81% Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP): 25,01% Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ): 16,33% Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP): 13,06% Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα, η κατανομή εδρών έχει ως εξής: Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ): 258 Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP): 132 Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ): 81 Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP): 79 Σε σχέση με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, αξιοσημείωτη πτωτική τάση παρουσιάζουν τα ποσοστά του ΑΚΡ και του CHP.

Την ίδια στιγμή το ΜΗΡ αυξάνει τα ποσοστά του και το HDP σημειώνει μια σημαντική εκλογική νίκη, ξεπερνώντας με άνεση το αντιδημοκρατικό εκλογικό όριο του 10%, το οποίο πρέπει να εξασφαλίσουν τα τουρκικά κόμματα για να εισέλθουν στην νέα βουλή. Το HDP σημειώνει ιστορική νίκη στις κουρδικές επαρχίες της Τουρκίας όπου τα ποσοστά του συχνά ξεπερνούν το 75% των ψήφων. Οι προαναφερόμενες εξελίξεις φέρνουν στον πολιτικό ορίζοντα της Τουρκίας δυο σενάρια: Κυβέρνηση συνεργασίας ή κυβέρνηση μειοψηφίας. Κατά τις πρώτες ώρες της Δευτέρας, σημαντικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ζητούν από την ηγεσία του ΑΚΡ να μην δώσει το πράσινο φως για μια κυβέρνηση συνεργασίας. Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΑΚΡ, Μεχμέτ Μετίνερ, το μεγαλύτερο κόμμα πρέπει να αναλάβει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να αφήσει στα υπόλοιπα κόμματα το δύσκολο έργο του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης.

Η συγκεκριμένη άποψη βρίσκει σύμφωνα στελέχη του ΑΚΡ, τα οποία θεωρούν ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας ΑΚΡ-ΜΗΡ θα μπορούσε να έχει ως τερματικό σταθμό την αποκοπή των ήδη αποξενωμένων κουρδικών επαρχιών από τον εθνικό κορμό της Τουρκίας. Σε αυτή την περίπτωση, το καλύτερο σενάριο είναι οι πρόωρες εκλογές. Πάντως, μιλώντας από το βήμα του αρχηγείου του ΑΚΡ, ο Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου εμφανίστηκε αποφασισμένος να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης συνεργασίας. Από την άλλη, μια άλλη σημαντική μερίδα εντός του ΑΚΡ, δεν βιάζεται να αποκλείσει το σενάριο της συγκυβέρνησης ΑΚΡ-ΜΗΡ. Σε αυτό το σημείο, μεγάλη βαρύτητα θα έχει η τελική απόφαση του Προεδρικού, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Από την πλευρά του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοινώνει ότι είναι έτοιμο να αναλάβει το δύσκολο έργο του σχηματισμού της κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του CHP, Χαλούκ Κοτς, το βράδυ της Κυριακής δήλωσε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να εκπληρώσει το εν λόγω εγχείρημα. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, το CHP θα πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με το ΜΗΡ και το HDP, ένα απίθανο σενάριο, καθώς το εθνικιστικό κόμμα της Τουρκίας δεν πρόκειται να έρθει σε συνεννόηση με το κόμμα, το οποίο υποστηρίζει το κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα. Από την πλευρά του, το ΜΗΡ δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολίας. Μιλώντας τις πρώτες ώρες της Δευτέρας, ο ηγέτης του ΜΗΡ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, συμβούλευσε το ΑΚΡ να επιχειρήσει την σύναψη μιας συνεργασίας με το ένα ή και τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης (HDP και CHP) καθώς το δικό του κόμμα αποκλείει κάθε περίπτωση συνεργασίας. Το ΜΗΡ είναι έτοιμο να αναλάβει το καθήκον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαφορετικά, σύμφωνα με τον κ. Μπαχτσελί η Τουρκία θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Την απροθυμία του να συνεργαστεί με το ΑΚΡ εξέφρασε το βράδυ της Κυριακής, και ο συνπρόεδρος του HDP, Σελαχαττίν Ντεμίρτας. Εν ολίγοις οι πρώτες δηλώσεις των τουρκικών κομμάτων μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είτε με βραχύβια κυβέρνηση συνεργασίας, είτε με κυβέρνηση μειοψηφίας, η πολιτική αστάθεια και οι πρόωρες εκλογές έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον πολιτικό ορίζοντα της Τουρκίας.

(πληροφορίες Νίκος Στέλγιας, ανταποκριτής εφημμερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" στη Τουρκία).

Το ΓΕΑ προειδοποιεί: "Κρύβουν τον ήλιο στο Αιγαίο τα τουρκικά μαχητικά τα UAV και οι βαλλιστικοί πύραυλοι των 2.500 χλμ"



gea

Ανώτατη πηγή της Πολεμικής Αεροπορίας κάνει λόγο για έναν άγνωστο πόλεμο ο οποίος εκτυλίσσεται νύχτα - μέρα στο Αιγαίο. Η συγκεκριμένη πηγή αποκαλύτει
ότι η ποιότητα και η ποσότητα των εμπλοκών που προκαλούν τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ενώ υπάρχει και το επιπλέον στοιχείο που απουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια:
Δεκάδες εισβολές καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου των προηγμένων UAV συλλογής πληροφοριών που έχουν εντάξει οι τουρκικές ΕΔ στο δυναμικό τους (όλα προϊόντα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας).
Πέρσι η ΤΗΚ είχε πραγματοποιήσει 14 υπερπτήσεις ενώ φέτος έχει κάνει 14 μέχρι την 1η Ιουνίου. Mέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 32 εμπλοκές με τους Τούρκους να επιδιώκουν την αντιπαράθεση με τους Έλληνες πιλότους.
Αξίζει να ληφθεί υπόψιν ότι από το 2012 η Τουρκία έχει αυξήσεις τις αμυντικές της δαπάνες κατά 350% ενώ η ΠΑ τα λειτουργικά της έξοδα από τα 450 εκατ.ευρώ του 2009 τα έχει μειώσει στα 170 εκατ.ευρώ το 2015 τη στιγμή που οι επιχειρησιακές ανάγκες έχουν αυξηθεί.

phgh:voice news

Βόμβα στο παγκόσμιο Οικονομικό σύστημα απο τη Ρωσία!



iran energy dea

Η επαναστατική συμφωνία που είχε ανακοινώσει το Κρεμλίνο τον Απρίλιο μεταξύ Ρωσίας και Ιράν τέθηκε σε εφαρμογή.
Ο Alexey Alekseyenko, υψηλόβαθμο στέλεχος της Rosselkhodnadzor ανακοίνωσε ότι η Ρωσία άρχισε τις παραδόσεις σιτηρών στο Ιράν στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής "Σιτηρών για Πετρέλαιο".
Ο Alekseyenko επεσήμανε στο πρακτορείο RIA, ότι οι αποστολές θα ξεπεράσουν τους περσινούς 1,3 εκατομμύρια τόνους.
Η Ρωσία άρχισε τις παραδόσεις σιτηρών στο Ιράν και μέχρι αυτήν τη στιγμή έχουν αποσταλεί 100 χιλιάδες τόνοι.
Την ίδια στιγμή το Ιράν ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει τη παράδοση πετρελαίου προς τη Ρωσία η οποία θα το πουλήσει στη Λευκορωσία και το Καζακστάν.
Επίσης, η Ρωσία συμφώνησε για τη παράδοση των πυραυλικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 στο Ιράν.

phgh:voice news

Σύσσωμη η Χριστιανική κοινότητα υπέρ του Άσαντ



patriarches

Πέντε Πατριάρχες από διάφορες εκκλησίες της Ανατολής συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα στη Δαμασκό με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τα εγκαίνια της νέας έδρας του ορθόδοξου πατριαρχείου αλλά και για μια ετήσια συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών της Ανατολής, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν πως η κίνηση αυτή των Πατριαρχών είναι μια κίνηση σιωπηλής υποστήριξης στο καθεστώς Άσαντ.
Αυτή συνάντηση είθισται να γίνεται στο Λίβανο αλλά οι 5 θρησκευτικοί ηγέτες αποφάσισαν ομόφωνα να συναθροισθούν στη Συρία παρά τον πόλεμο και τους τρέχοντες κινδύνους στην πρωτεύουσα όπου επιθέσεις με ρουκέτες και εκρήξεις είναι σε ημερήσια διάταξη. Συγκεντρώθηκαν στη Δαμασκό για να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους με τους Xριστιανούς της Συρίας παρακινώντας τους να μην χάσουν την ελπίδα τους και να παραμείνουν στη ματωμένη γη τους
"Εμείς οι 5 πατριάρχες της ανατολής προσευχόμαστε για την ειρήνη. Προσευχόμαστε για την ειρήνη στη Συρία και στην περιοχή.Προσευχόμαστε για τη νεκρή συνείδηση της διεθνούς κοινότητας. Προσευχόμαστε για μια ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία και για τους σύριους χριστιανούς και μουσουλμάνους να παραμείνουν προσκολλημμένοι στη γη τους και να επιστρέψουν στις εστίες τους ,με αξιοπρέπεια ,όλων αυτών που εκτοπίστηκαν από τον πόλεμο", δήλωσαν. Οι Χριστιανοί της Συρίας στην μεγάλη τους πλειοψηφία Ορθόδοξοι αντιπροσώπευαν πριν από τη διαμάχη το 2011 γύρω στο 8% του πληθυσμού, αλλά πάρα πολλοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω της έντονης ανόδου των τζιχαντιστικών οργανώσεων όπως είναι το Ισλαμικό Κράτος.

phgh:voice news
 

Παρέμβαση Ιερώνυμου για μετανάστες: "Τους στοιβάζουμε σαν πρόβατα για σφαγή"



ierono
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε παρέμβασή του για το μεταναστευτικό, καταγγέλλοντας παράλληλα πως «στοιβάζουμε τους μετανάστες σαν πρόβατα για σφαγή» ανέφερε «εάν οι οραματιστές και εμπνευστές της Ενωμένης Ευρώπης, εκείνοι που προάσπισαν με σθένος τα ανθρώπινα δικαιώματα και στηρίχτηκαν στη διακήρυξη της συνθήκης της Ρώμης, που ζητούσε τη βαθύτερη ένωση των λαών της Ευρώπης, έβλεπαν τη σημερινή της κατάληξη, είναι βέβαιο ότι θα την είχαν διαλύσει μόνοι τους!».
Την παρέμβαση-δήλωσε έκανε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, σε συνάντησή του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή με αντιπροσωπεία Γερμανών σημειώνοντας πως «Οι ζωές των μεταναστών στην Ελλάδα δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες της ΕΕ» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας υποστήριξε ότι οι μετανάστες που φτάνουν στα σύνορα της Ευρώπης πρέπει «να προωθούνται και να φιλοξενούνται και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, αναλογικά με τον πληθυσμό της καθεμίας». Μάλιστα, επισήμανε ότι «όλοι αυτοί οι μετανάστες προέκυψαν από τις δικές μας ενέργειες, εμάς τους αποκαλούμενους του “δυτικού κόσμου”» και πρόσθεσε: «Εμείς οι ίδιοι, με τις ενέργειές μας, τους εξαναγκάσαμε να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και τώρα τους στοιβάζουμε σαν πρόβατα για σφαγή».
Τέλος, υπογράμμισε πως «εάν οι οραματιστές και εμπνευστές της Ενωμένης Ευρώπης, εκείνοι που προάσπισαν με σθένος τα ανθρώπινα δικαιώματα και στηρίχτηκαν στη διακήρυξη της συνθήκης της Ρώμης, που ζητούσε τη βαθύτερη ένωση των λαών της Ευρώπης, έβλεπαν τη σημερινή της κατάληξη, είναι βέβαιο ότι θα την είχαν διαλύσει μόνοι τους!».

phgh:voice news

Γιούνκερ: Δεν θα συναντηθώ με τον Τσίπρα αν εμφανιστεί με την ίδια συμπεριφορά που είχε και την προηγούμενη φορά



giounker xronos
Όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ο κ. Γιούνκερ είπε στους επιτρόπους ότι δεν θα παρευρεθεί σε συνάντηση με τον Αλέξη Τσιπρα «αν εμφανιστεί με την ίδια συμπεριφορά που είχε την προηγούμενη εβδομάδα».
«Θα ήταν καλύτερο να συναντηθώ με τους Λατινοαμερικανούς» πέταξε το «καρφί» του ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Την αλλαγή διάθεσης περιέγραψε ο ανταποκριτής των Financial Times στις Βρυξέλλες Peter Spiegel παραθέτοντας την ακόλουθη φράση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Η Αθήνα έχει «χάσει» την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Απέτυχαν να δουν πως ο καλύτερος φίλων μεσαίων και μικρών χωρών - μελών είναι η Κομισιόν», είπε άλλος αξιωματούχος
«Δεν θέλουν συμφωνία μαζί μας, θέλουν απλώς ελάφρυνση του χρέους» δηλώνει ανώτατος αξιωματούχος στον Peter Spiegel. «Δεν νομίζω ότι θα μετακινηθούν. Νομίζω ότι περιμένουν από εμάς να υποχωρήσουμε, και δεν θα το κάνουμε» προσθέτει o ίδιος και συνεχίζει: «Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είμαστε στο 2012, όταν οι Ευρωπαίοι απλώς ήθελαν να ρίξουν λεφτά στο πρόγραμμα».

phgh:voice news

Ρωσία: Επιτυχημένη η δοκιμή του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας (BINTEO)



antipyravliko

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποίησαν στις 9 Ιουνίου τα στρατεύματα της διοίκησης αεροδιαστημικής άμυνας, την εκτόξευση πυραύλων του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, αναφέρει το Ria Novosti.
"Τα στρατεύματα της διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας (ASD), στο πεδίο βολής Sary-Shagan (RVSN) , παρουσία εκπροσώπων της αμυντικής βιομηχανίας, μέσα σε 11 ώρες και 32 λεπτά (MSK) εκτόξευσαν πλήθος πυραύλων μικρού βεληνεκούς , ενεργοποιώντας το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας (NMD)" , καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.
Η Ρωσία σχεδιάζει να εξοπλίσει τους βαλλιστικούς της πυραύλους με ιδιαίτερα αποτελεσματικά μέσα αναχαίτισης των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας,
όπως σε παράδειγμα το σύστημα "Pantsir-SM" , το οποίο θα μπορεί να καταστρέφει αεροπορικούς στόχους που κινούνται με ταχύτητες χιλιάδων μέτρων το δευτερόλεπτο. Το όριο σήμερα έχει καθοριστεί στα 1.000 m/s.
"Η πιο σημαντική διαφορά από το υφιστάμενο πυραυλικό σύστημα, είναι η ικανότητα του νέου βλήματος να καταστρέφει βαλλιστικούς στόχους", δήλωσε ο Μ. Ντενίσοφ. Ο επικεφαλής της εταιρείας τόνισε ότι ο "νέος πύραυλος θα χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά, όταν θα δημιουργηθεί το καινούργιο ραντάρ, ο σταθμός ανίχνευσης στόχου και κάποια άλλα συστήματα, τα χαρακτηριστικά των οποίων θα ξεπεράσουν τα υπάρχοντα". "Μετά από την ολοκλήρωση των υπερσύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων, το πυραυλικό συγκρότημα θα λειτουργεί, όπως συνηθίζεται να λέγεται, στο εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων του", υπογράμμισε.
Δείτε το βίντεο:


phgh:voice news

Μητρόπουλος: Πρέπει να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο (ΒΙΝΤΕΟ)


mhtropouos
Ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος είπε χαρακτηριστικά «πρέπει να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο».
«Πάμε στην τελική ευθεία με τη χειρότερη εικόνα. Ακόμα και ο Ρέντσι μας ζητά να καταργήσουμε τις πρόωρες συντάξεις. Πρέπει με ετοιμότητα, με ειλικρίνεια και με σεβασμό να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος στον ΑΝΤ1 και συνέχισε:
«Οι επιλογές που μας δόθηκαν στη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, ήταν ή συμφωνία στη βάση του μνημονίου, η ρήξη. Υπό αυτή την έννοια, όποια συμφωνία και να έρθει, η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα. Θα εφαρμόσει μέτρα που ποτέ στην ιστορία της η αριστερά δεν έχει εφαρμόσει. Η ατομική στάση, όταν υποχρεωθούμε να εφαρμόσουμε τους 500 εφαρμοστικούς νόμους, είναι μια υποκρισία. Ο πρωθυπουργός, θα πρέπει σιγά σιγά να πει, ότι φαίνεται ότι θα εφαρμόσουμε επώδυνα μέτρα».
Δείτε το βίντεο:



phgh:voice news