Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΒΟΜΒΑ!!! Μήπως Κήρυξε τον Πόλεμο κατά Της Ρωσίας ο Λευκός Οίκος;


wpid-wp-1444046549118
To καθημερινά σκοτεινότερο φάσμα μιας αμερικανο-ρωσικής σύρραξης, εξελισσόμενης σε πυρηνική αποτέφρωση του πλανήτη, συγκαλύπτεται από πέπλο προπαγάνδας και πολιτικής ή κοινωνικής ασημαντολογίας στα συστημικά ΜΜΕ εκατέρωθεν του Ατλαντικού. Κυριαρχεί όμως στον προβληματισμό και την αφυπνιστική κινητοποίηση των οξύτερων και ευγενέστερων πνευμάτων στις ΗΠΑ.
Οργανώσεις συνειδητοποιημένων πολιτών, η ΄Ενωση Τέως Αξιωματούχων των Μυστικών Υπηρεσιών, υψηλόβαθμοι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και καταξιωμένες προσωπικότητες της πολιτικής και του πνεύματος, με δηλώσεις, αρθρογραφία και αποστολή υπομνημάτων στον Πρόεδρο Ομπάμα, τον καλούν να αναλογισθεί τις συνέπειες του πολεμοχαρούς αφηνιασμού για την ασφάλεια επιβίωσης των ΗΠΑ και της ανθρωπότητας.
Από τις δεκάδες σημάντρων που καθημερινά σημαίνουν συναγερμό στα ελεύθερα βήματα κοινωνικής δικτύωσης, αναπαράγουμε το κατωτέρω άρθρο από το μεγάλης απήχησης και εγκυρότητας Zero Hedge, με την ελπίδα προέκτασης της αφυπνιστικής προσφοράς του και στην εδώ επικράτεια της συνταγογραφημένης συσκότισης.
Mετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού
Zero Hedge, 23-10-16 (από το AntiMedia org.)
«Την περασμένη εβδομάδα το παλαιότερο και συνεχώς εκδιδόμενο περιοδικό της Αμερικής The Nation (το ΄Εθνος). έθεσε το ερώτημα: Κήρυξε τον πόλεμο κατά της Ρωσίας ο Λευκός Οίκος;
Καθώς οι δυο υπερδυνάμεις διασταυρώνουν φραστικά ξίφη για τις συρράξεις στη Συρία και, σ’ ένα βαθμό, για την Ουκρανία, το ερώτημα για το ποιος θα τραβήξει πρώτος την σκανδάλη έχει γίνει πιο κυρίαρχο από ότι ήταν στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου.
Ο συνεργάτης του Nation καθηγητής Στέφεν Κοέν έγραψε ότι «η δήλωση του αντιπροέδρου Μπάϊντεν ότι ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται να στείλει στον πρόεδρο Πούτιν ένα «μήνυμα» -πιθανότατα υπό μορφή επίθεσης στον κυβερνοχώρο- ισοδυναμούσε στην εκτίμηση των Ρώσων «με μιαν κήρυξη πολέμου κατά της Ρωσίας». Η απειλή του Μπάϊντεν λέγεται ότι αποτελούσε την απάντηση στους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία υπέκλεψε τα ηλεκτρονικά μηνύματα του Δημοκρατικού Κόμματος για να υποσκάψει τις προεδρικές εκλογές.
Ο παρουσιαστής της εκπομπής του ΝΒΣ «Συνάντηση με τον Τύπο», Τζακ Τοντ, ρώτησε τον Μπάϊντεν: « Γιατί δεν στείλαμε ένα μήνυμα στον Πούτιν;»
Ο Μπάϊντεν απάντησε: « Θα στείλουμε ένα μήνυμα στον Πούτιν…΄Εχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε και…»
-«Θα το αντιληφθεί;», διέκοψε ο Τοντ.
-« Θα το αντιληφθεί Θα είναι την ώρα που θα επιλέξουμε και υπό τις συνθήκες που θα έχει τον μέγιστο αντίκτυπο», απάντησε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.
Ποιες είναι οι συνέπειες μιας τέτοιου είδους ρητορικής, όταν πρόκειται για διεθνείς σχέσεις; Τα Δυτικά ΜΜΕ αποφάσισαν να μην δώσουν προσοχή στις δηλώσεις του Μπάϊντεν, αλλά τα λόγια του κατέπληξαν την Μόσχα. Όπως ανέφερε το Nation: «…Η δήλωση του Μπάϊντεν, η οποία σαφώς είχε προγραμματιστεί στον Λευκό Οίκο, δεν θα μπορούσε να είναι πιο απερίσκεπτη και επικίνδυνη -ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι δεν υπάρχουν ούτε πραγματικά στοιχεία ούτε λογική για τους δυο ισχυρισμούς κατά της Ρωσίας, που φαίνεται να την προκάλεσαν.»
Τέτοιες δηλώσεις δεν θα έμεναν χωρίς μετρημένη απάντηση από τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Προεδρίας Δημήτρη Πεσκώφ, η ρωσική απάντηση προετοιμάζεται:
«Το γεγονός είναι ότι συνεχώς αυξάνεται η επιθετικότητα και το απρόβλεπτο των ενεργειών των ΗΠΑ και ότι τέτοιες απειλές εναντίον της Μόσχας και της ηγεσίας της χώρας μας είναι χωρίς προηγούμενο, επειδή η απειλή αναγγέλλεται στο επίπεδο του αντιπροέδρου της χώρας. Φυσικά, ενώπιον μιας τόσο επιθετικής και μη προβλέψιμης τακτικής, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε μέτρα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας, να αποτρέψουμε με κάποιο τρόπο τους κινδύνους.»
Το γεγονός ότι τα αμερικανικά ΜΜΕ αρνούνται να δώσουν προσοχή στους κινδύνους που δημιουργεί το κατεστημένο αυτής της χώρας, στέλνοντας, σε αντιτιθέμενες πυρηνικές δυνάμεις, προειδοποιήσεις στηριζόμενες σε αβάσιμους ισχυρισμούς, δείχνει ότι αυτά -τα ΜΜΕ- παίζουν ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι με τον κόσμο. Η απόπειρα να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και να μας προετοιμάσουν για μιαν άμεση σύρραξη με τη Ρωσία διακρίνεται καθαρά στη μάχη για το Χαλέπι, στη Συρία.
Όπως εύστοχα παρατήρησε το Nation:
« Μόλις προ εβδομάδων, ο πρόεδρος Ομπάμα συμφώνησε με τον Πούτιν για μια κοινή αμερικανο-ρωσική εκστρατεία εναντίον των τρομοκρατών στο Χαλέπι. Αυτή η συμφωνία κατέρρευσε, κυρίως λόγω του βομβαρδισμού συριακής δύναμης από αμερικανικά αεροπλάνα. Σύμφωνα με την Ουάσιγκτων και τα συστημικά ΜΜΕ, η Ρωσία και οι Σύροι σύμμαχοι της συνεχίζουν τις αεροπορικές επιθέσεις τους στο ανατολικό Χαλέπι, εναντίον των «ανταρτών» αντιπάλων του ΄Ασαντ.
Και ο καθηγητής Κοέν ερωτά: «που πήγανε οι τζιχαντιστές τρομοκράτες; Διαγράφτηκαν από το αμερικανικό αφήγημα, που τώρα κατηγορεί τη Ρωσία για «εγκλήματα πολέμου» στο Χαλέπι, στην ίδια στρατιωτική επιχείρηση στην οποία η Ουάσιγκτων είχε συμφωνήσει να συμμετάσχει πλήρως.»
Που οδεύει λοιπόν αυτή η σύγκρουση;
΄Ενας κορυφαίος Αμερικανός στρατιωτικός, ο στρατηγός των πεζοναυτών Τζόζεφ Ντάνφορντ, κατέθεσε τον Σεπτέμβριο στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, ότι η επιβολή μιας «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων» θα σήμαινε αμερικανικό πόλεμο με τη Συρία και τη Ρωσία. Η Χίλλαρυ Κλίντον έχει πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων τέτοιου πολέμου, όπως παραδέχθηκε σε μυστική ομιλία της στη Γκόλντμαν Σακς (που αποκαλύφθηκε τελευταία από την Wikileaks).
«Για να επιβάλεις μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα πρέπει να έχεις καταστρέψει όλη της αντιαεροπορική άμυνα, μέγα μέρος της οποίας βρίσκεται σε κατοικημένες περιοχές… -Δήλωσε ο στρατηγός Ντάνφορντ.- Οι πύραυλοί μας, ακόμη και αν είναι αποτρεπτικοί για την προστασία των πιλότων μας… θα σκότωναν πολλούς Σύρους αμάχους… ΄Ετσι, αυτή η επέμβαση, για την οποία πολλοί μιλάνε με τόσην ευφράδεια, συνεπάγεται μιαν εμπλοκή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ όπου σκοτώνεις πολλούς αμάχους.»
Πρόκειται εδώ για το ίδιο κατεστημένο που κατηγορεί τη Ρωσία για δήθεν εγκλήματα πολέμου στο Χαλέπι, όταν η πρόταση της Κλίντον (για την επιβολή της «ζώνης») θα οδηγήσει σε πολύ περισσότερους νεκρούς και ίσως σε άμεση σύρραξη με τη Ρωσία.
Καθώς ο πόλεμος εναντίον της Συρίας προωθείται σε μια πολύ ευρύτερη παγκόσμια σύρραξη, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει τις πυρηνικές δυνάμεις Ρωσία και Κίνα, τα μέσα ενημέρωσής μας μάς εξαπατούν, παρουσιάζοντας ανέντιμα τα γεγονότα που οδηγούν στην ενεργοποίηση του χρονομέτρου προς την Αποκάλυψη.
Η ιστορία δεν λειτουργεί στο κενό. Όταν οι ΗΠΑ και η Ρωσία βρεθούν αντιμέτωπες χωρίς ενδιάμεσους, αυτό δεν θα είναι εξ αιτίας ενός απλού επεισοδίου στον εναέριο χώρο της Συρίας.
Θα είναι επειδή οι δύο πυρηνικές δυνάμεις στέκονται αντιμέτωπες, η μια εναντίον της άλλης, χωρίς αντίσταση από τα ΜΜΕ οικονομικών συγκροτημάτων, που φροντίζουν να μας ψυχαγωγούν και να μας κρατούν απασχολημένους με πολιτικές παντομίμες, κοσμικό κουτσομπολιό και ξεδιάντροπη προπαγάνδα.



hellasforce

ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ!ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε «φασιστάκι της πλάκας» τον ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ μας...


Σάλος έχει προκληθεί από το σχόλιο-επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χριστόφορου Βερνανδάκη προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ολυμπιονικών με Αναπηρία κο Σίμο Παλτσανιτίδη.
Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο κος Βερνανδάκης ανέβασε άρθρο στο Facebook και στα σχόλια από κάτω, ο κος Παλτσανιτίδης, που είναι και στέλεχος του Σύριζα Χίου, προέβαλε τις αντιρρήσεις του. Η απάντηση του κου Βερνανδάκη ήταν να τον χαρακτηρίσει "φασιστάκι της πλάκας" αλλά και "ρατσιστοειδή τύπο”.
Διαβάστε το άρθρο του υφυπουργού ΕΔΩ.
Ποιος είναι ο κος Παλτσανιτίδης; δείτε το πλούσιο βιογραφικό του.
- Πρόεδρος των ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ με αναπηρία, από το 2001 έως το 2004 και από το 2006 μέχρι και σήμερα.
- Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ ΧΙΟΥ.
- Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης, από τον Φεβρουάριο του 2007 έως το 2009, που απαριθμεί 1.200 εγγεγραμμένα μέλη και συνολικά 6.500 μέλη σε όλη την Ελλάδα.
- Ιδρυτής και Πρόεδρος του ιδρύματος «Γεώργιος Παλτσανιτίδης – Ανθρώπινη Φύση» με σκοπό τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, την προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού και του Αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.
- Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος των απαντοχών Ολυμπιαδιτών Ολύμπου μέχρι (2006).
- Παραγωγός και παρουσιαστής της ραδιοφωνικής εκπομπής «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΤ3 στην συχνότητα 95,8 fm ή στους 1179 στα μεσαία κύματα για πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, αθλητικά γεγονότα της πόλης καθώς και προβολή των Ανθρώπων με Αναπηρία.(2005 έως 2007).
- Σύμβουλος του εκάστοτε Υφυπουργού αθλητισμού, λόγω ολυμπιακού μεταλλείου σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού.
- Πρόεδρος του Α.Σ. ¨Θερμαϊκός¨ Αθλητών με Αναπηρία (από Ιούνιο 2007 έως το 2008) και σήμερα γενικός γραμματέας.
- Μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του ΑΘΗΝΑ 2004, από το 2001 έως 2004, αρμόδια για την οργάνωση επικοινωνία και προβολή των Παραολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004.
- Μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Σταδίου «ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ» Θεσσαλονίκης από το 2002-2004.
- Εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Ε.Ο.Κ.Α. και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α) το 2006.
- Ιδρυτικό μέλος του αθλητικού συλλόγου Μέγας Αλέξανδρος 94 για αθλητές με αναπηρία και γενικός γραμματέας, μέχρι το 1998.
- Μέλος του Πανχιακού συλλόγου ΑΜΕΑ Χίου από το 2012.
- Ιδρυτικό μέλος του Ποντιακού συλλόγου Χίου από 2014.
- Μέλος της επιτροπής του Δημοτικού κολυμβητηρίου Χίου από τον Νοέμβριο 2014.
- Το 2001 η βουλή των Ελλήνων του απονέμει το χρυσό μετάλλιο της βουλής των Ελλήνων.
- Το 2003 η «ΑΘΗΝΑ 2004″ του απονέμει τον τίτλο του «πρεσβευτή εθελοντισμού».
- Το 2003 βραβεύτηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης με το βραβείο “Μέγας Αλέξανδρος” ως Κορυφαίος Αθλητής με αναπηρία της χρονιάς μετά από ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών της Θεσσαλονίκης.
- Το 2004 για δεύτερη φορά του απονέμεται το αργυρό μετάλλιο της βουλής των Ελλήνων.
- Το 2007, μετά από απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου Διδασκόντων του 22ου Δημοτικού Σχολείου Εύοσμου Θεσσαλονίκης δόθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Σχολείου το όνομά του.
- Το 2008, μετά από απόφαση το Δ.Σ. του Δήμου ΟΛΥΜΠΟΥ το γήπεδο Ολυμπιάδας Λάρισας ονομάζεται γήπεδο «ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΣΥΜΕΩΝ ΠΑΛΤΣΑΝΙΤΙΔΗ».
- Τον Ιούνιο του 2009, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής.
- Εχει έντονη πολιτική και κομματική δραστηριότητα στον Σοσιαλιστικό χώρο από το 1979 μέχρι σήμερα
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
- Υπήρξε επί σειρά ετών, αρχηγός της Ομάδας Μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο “Μέγας Αλέξανδρος 94”
- Την αγωνιστική περίοδο 1995 – 96, Πρωταθλητής Ελλάδας.
- Από το 1986 ως το 2010 συμμετέχει ανελλιπώς στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου Αθλητών με Αναπηρία, κατακτώντας πάντοτε τη πρώτη (1η) θέση στο αγώνισμα της δισκοβολίας.
- Το 1990 έλαβε μέρος στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο, στο Assen της Ολλανδίας, και το 1996 στην Λουμπλιάνα Σλοβενίας.
- Το 1991, στη γιορτή του Ιωβηλαίου για τα 100 χρόνια του μπάσκετ, υπήρξε μέλος της Μεικτής Ευρωπαϊκής Ομάδας Μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο, στον αγώνα επίδειξης στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία 18.000 θεατών.
- Είναι ένας από τους δύο αθλητές που διένυσαν την απόσταση από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη (520 χιλιόμετρα σε 4 μέρες) με αναπηρικό αμαξίδιο από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου 1997, καταλαμβάνοντας έτσι μια θέση στο βιβλίο Guinness. Σημειώνεται δε ότι η πατρότητα της ιδέας για την πραγματοποίηση του υπερμαραθωνίου με αναπηρικό αμαξίδιο, υπήρξε δική του.
- Το 1997 συμμετείχε στο μαραθώνιο της Νέας Υόρκης όπου τερμάτισε στην εικοστή (20η) θέση.
- Το 1999 στο Παγκόσμιο μίτιγκ της Νέας Ζηλανδίας, κατέκτησε τη τέταρτη (4η) θέση στη Δισκοβολία.
- Το 2000 στη Παραολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 29 Οκτωβρίου στο Sidney κατέκτησε τη τρίτη (3η) θέση, χάλκινο μετάλλιο στη Δισκοβολία με νέο Πανελλήνιο και ατομικό ρεκόρ 30,80 μ.
- Το 2002 κατέκτησε την τέταρτη (4η) θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Lilee της Γαλλίας.
- To 2003 κατέκτησε την δεύτερη (2η) θέση, αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στο ΑSSEN της Ολλανδίας με νέο Πανελλήνιο και ατομικό ρεκόρ 32,43 μ.
- Το 2004 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004 κατέκτησε την Πέμπτη θέση (5η) με επίδοση 30,54 μ. στην δισκοβολία.
- Το 2005 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ελσίγκι, κατέκτησε την (3η) θέση, χάλκινο μετάλλιο.
- Το 2006 τον Σεπτέμβρη στο Αssen της Ολλανδίας πήρε την τέταρτη (4η) θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Αλλά βέβαια είναι γνωστή η τακτική της Αριστεράς όταν δέχεται κριτική και δεν έχει απάντηση. Επίθεση στο χαρακτήρα του κρίνοντα και όχι αντεπιχειρήματα. Όποιος δεν είναι Αριστερός είναι φασίστας ή ρατσιστής. Το έχουμε μάθει όμως το παραμύθι. Και ο λαός πια έχει ανοικτά μάτια, αυτιά και μυαλά.





voice news

ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ-Aναμένουν μείζον πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο – Ζητήθηκε η παραχώρηση δύο αντιτορπιλικών Arleigh Burke από τις ΗΠΑ


megas-provlimatismos-sto-megaro-maksimou-anamenoun-meizon-polemiko-epeisodio-sto-aigaio-zitithike-paraxorisi-dio-antitorpilikon-arleigh-burke-apo-tis-ipa
ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥAναμένουν μείζον πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο – Ζητήθηκε η παραχώρηση δύο αντιτορπιλικών Arleigh Burke από τις ΗΠΑ

Μέγαρο Μαξίμου και Γενικά Επιτελεία να βρίσκονται σε “αναμμένα κάρβουνα” μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση τόσο του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν, όσο και του τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ, ότι τα σύνορα στο Αιγαίο πρέπει να αλλάξουν, σε συνδυασμό με την αναδιάταξη που επιχειρείται στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Η ανησυχία παίρνει σε ορισμένες εξελίσσεται σε μερικές περιπτώσεις σε αγωνία, καθώς όλοι γνωρίζουν ακριβώς ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις αφέθηκαν να απωλέσουν μεγάλο μέρος της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας, αρχικά μέσα από μια σκανδαλογογία άνευ προηγουμένου που έπληξε την βούληση των Επιτελών να λάβουν πρωτοβουλίες και να καταρτίσουν εεξοπλιστικά προγράμματα και κατά δεύτερον από την οικονομική καταστροφή.
Το Μέγαρο Μαξίμου για να το πούμε ευθέως φοβάται πλέον μείζον επεισόδιο στο Αιγαίο για την αλλαγή του status quo ή ακόμη και στον Έβρο.
Τώρα τρέχουν για να προλάβουν: O Π.Καμμένος αιτήθηκε από τις ΗΠΑ χρηματοδότηση για την απόκτηση μίας Μοίρας stealth μαχητικών (20 μονάδες) F-35 Lightning II, αλλά και για την υλοποίηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Πρόκειται για μία κίνηση που σαφώς υπαγορεύθηκε, εκτός από την επιχειρησιακή πραγματικότητα και από την οικονομική λογική.
Η Πολεμική Αεροπορία αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα με τα αεροσκάφη που σήμερα διαθέτει και λόγω των οικονομικών προβλημάτων δεν μπορεί να προχωρήσει αφενός στον εκσυγχρονισμό των F-16 και αφετέρου στην απόκτηση ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους κόντρα στα 100 F-35 που θα αποκτήσει η Τουρκία και στην αριθμητική της υπεροχή.
Αν όντως υπάρξει ανταπόκριση από πλευράς των ΗΠΑ τότε η Ελλάδα θα βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό την αεροπορική της εικόνα στο Αιγαίο. Όσον αφορά δε στην Μοίρα των F-35, αν τελικά υλοποιηθεί το όλο πρόγραμμα βάσει των όσων είπε στο “PRONEWS” ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, θα εδρεύει στην 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα.
Eπίσης η Ελλάδα επανήλθε στο αίτημά της προς τις ΗΠΑ για παραχώρηση δύο αντιτορπιλικών κλάσης Arleigh Burke από αυτά που απελευθερώνονται μετά το 2020 σε μία προσπάθεια να κλείσει και τις “μαύρες τρύπες” στο Πολεμικό Ναυτικό που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από την μη προμήθεια οπλικών συστημάτων για πολλά χρόνια και βεβαίως τα όσα σκάνδαλα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Τα 21 (από τα 28) παλαιότερα Flight I/II Arleigh Burke τα οποία, λόγω περικοπών, δεν πρόκειται να υποβληθούν τελικά στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού στα πρότυπα AEGIS Baseline 9 (σε αυτό θα ενταχθούν όλα τα υπόλοιπα πλοία της κλάσης), παρά μόνο σε εργασίες Γενικής Επιθεώρησης, επισκευής και συντήρησης των προωστηρίων σκευών και βοηθητικών μηχανημάτων, ενώ σε κάποια εξ αυτών θα γίνει αναβάθμιση του ανθυποβρυχιακού τους εξοπλισμού, αν και είναι το πιθανότερο να αποτλέσουν την δεξαμενή για το ελληνικό αίτημα, εν τούτοις, στα πρώτα 28 δεν υπάρχει υπόστεγο ελικοπτέρου.
Τα αντιτορπιλικά κλάσης “Arleigh Burke”αριθμούν ήδη 64 σκάφη (21 Flight I, 7 Flight II και 34 Flight IIA) σε υπηρεσία, ενώ προβλέπεται η ναυπήγηση άλλων 42 (Flight IIΙ). Έχουν μήκος 155 μέτρα, πλάτος 20 μέτρα, βύθισμα 9,3 μέτρα και εκτόπισμα από 8.300 ως 9.200 τόνους.
Όλα τα πλοία της κλάσης φέρουν το σύστημα αεράμυνας AEGIS, με ραντάρ παθητικής διάταξης τύπου SPY-1D. Από τους κάθετους εκτοξευτές (VLS) Mk41 90 θέσεων (29 κυψέλες πλώρα-61 πρύμα/96 θέσεων σε σκάφη της έκδοσης ΙΙΑ) μπορεί να βληθεί μεγάλη ποικιλία βλημάτων, όπως RIM-66M Standard, Tomahawk, κάθετα εκτοξευόμενοι ASROC (VLA) και ESSM.
Ο οπλισμός συμπληρώνεται με πυραύλους επιφανείας- επιφανείας Harpoon, δύο CIWS Phalanx (ένα σε νεώτερες εκδόσεις που φέρουν και ESSM), ένα πυροβόλο Mk-45 Mod1-4 των 127 mm, 2 πυροβόλα M242 Bushmaster των 25mm και δύο τριπλούς τορπιλοσωλήνες Mark 32.
Η ανησυχία της κυβέρνησης, και όλου του πολιτικού φάσματος, δεν εκφράζεται μόνο από την αλλαγή στάσης που καταγράφεται από τον πρωθυπουργό σύμφωνα με τις πληροφορίες του “pronews.gr”, αλλά και από τις κινήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, αλλά και τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα εθνικά θέματα.
Ο Πάνος Καμμένος αφενός ακύρωσε την επίσκεψη του στην Κωνσταντινούπολη μετά τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας και κινείται πλέον, όπως προέκυψε από την συνέντευξη που παραχώρησε στο “PRONEWS” στην προώθηση απόκτησης εξοπλιστικών προγραμμάτων, σε συνεννόηση προφανώς με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με σκοπό να προλάβει ένα μεγάλο κακό για τη χώρα, καθώς από την πολιτική των μνημονίων οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αποδυναμωμένες. Ιδίως η Αεροπορία και το Ναυτικό.
Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά θα είναι ραγδαίες και «θερμές»…







katoxikanea

ΣΕΙΣΜΟΣ 7,6 ΡΙΧΤΕΡ ΘΑ ΣΩΡΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ… ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!!!

ΣΕΙΣΜΟΣ 7,6 ΡΙΧΤΕΡ ΘΑ ΣΩΡΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ… ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!!!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλος σεισμός 7,6 της κλίμακας Ρίχτερ πρόκειται να πλήξει την Κωνσταντινούπολη στο προσεχές χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον γνωστό διεθνώς Γάλλο καθηγητή σεισμολογίας, Prof Le Pichon, που κάνει έρευνες αυτές τα μέρες σε συνεργασία με το τουρκικό σεισμολογικό κέντρο του Marmara. Αλλά τι πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Γάλλος σεισμολόγος δήλωσε πως μόνο η Αγία Σοφία θα αντέξει σε μια τόσο μεγάλη σεισμική δόνηση.
Σε μια μακροσκελή συνέντευξη που έδωσε ο Γάλος σεισμολόγος στον τουρκικό τύπο, ανέφερε ότι το μεγάλο ρήγμα του Μαρμαρά έχει ενεργοποιηθεί για πρώτη φορά τόσο έντονα μετά τον σεισμό του 1999 και αναμένεται στο αμέσως πρόσεχες χρονικό διάστημα να δώσει ένα μεγάλο σεισμό, μέχρι 7,6 ρίχτερ, που θα είναι εξόχως καταστρεπτικός για τον αστικό ιστό της Κωνσταντινούπολης.

1
Ο Prof Le Pichon σε συνεργασία με τους Τούρκους σεισμολόγους, Celal Şengör και Tuncay Taymaz, επέστησε την προσοχή στις συνέπειες από ένα τόσο μεγάλο σεισμό που θα πλήξει την Πόλη, ενώ σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των ερευνών τους που άρχισαν από το 2001, το πιο ασφαλές μέρος σε όλο τον αστικό ιστό είναι η Αγία Σοφία και ο περίγυρος της, γεγονός που δείχνει πως δεν επιλέγηκε τυχαία αυτός ο χώρος για να κτιστεί το μεγαλύτερο αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Χριστιανισμού της Ανατολής.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος www.nikosxeiladakis.gr





katoxika.gr

Απίστευτες δηλώσεις Γεωργιάδη για “φυλακίσεις κομμουνιστών”!


adonis_kyriakos
Απίστευτες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη από τη Χίο!Δηλώσεις περί φυλακίσεων όσων δηλώνουν κομμουνιστές! Ο κ.Γεωργιάδης μπορεί να θέλει να απευθύνεται στο δικό του εκλογικό ακροατήριο που τον στέλνει με τη ψήφο του στη Βουλή.Το ερώτημα είναι αν η ΝΔ του κ.Μητσοτάκη συμφωνεί με τέτοιου είδους απόψεις.
«Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο. Η χώρα είναι στα πρόθυρα εκτροπής και οΤσίπρας δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Δεν τους ενδιαφέρει το καλό της χώρας παρά μόνο η παραμονή τους. Όμως κάνει ένα καλό ο Τσίπρας. Το μοναδικό καλό για την Ελλάδα. Εξευτελίζει την ιδεολογία της αριστεράς και μετά από αυτόν δεν θα τολμάει κανείς να δηλώσει αριστερός αφού θα είναι ο περίγελος της παρέας του» είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Είπε κι άλλα ο κ.Γεωργιάδης που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό.






militaire.gr

Τι πρέπει να γνωρίζει ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ σχετικά με τις αυξανόμενες εντάσεις Ινδίας-Πακιστάν

1

Το Πακιστάν βρίσκεται και πάλι μεταξύ της συμπλοκής Κίνας, Ρωσίας και ΗΠΑ.
Η διοίκηση Ομπάμα, τώρα στην τελική φάση της θητείας της, είναι τουλάχιστον απίθανο να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον του Πακιστάν παρόλο που ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει τακτικά τις πρόσφατες στρατιωτικές επιθέσεις της Ινδίας εναντίον τρομοκρατών που υποστηρίζουν την οργάνωση Line of Control (LoC) του Πακιστάν.
Η επίθεση της Ινδίας έγινε μετά απο μια διασυνοριακή επίθεση σε ένα στρατόπεδο στο Uri, στην οποία σκοτώθηκαν 20 στρατιώτες. Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μια σύντομη δήλωση την ίδια μέρα, καλώντας το Πακιστάν να παίρνει σωστές αποφάσεις. Αλλά αυτό συνέβη καθώς ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει πάρει ως δεδομένο τις συνεχιζόμενες κρίσεις στη Συρία και την Υεμένη και τον ευμετάβλητο χαρακτήρα των προεδρικών εκλογών.
Δεν θα πρέπει να εκπλήξει το Νέο Δελχί ούτε και να απογοητεύσει πολλούς ότι η κυβέρνηση Ομπάμα δεν υποστηρίζει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ στις 20 Σεπτεμβρίου από τον γερουσιαστή Τεντ Πόε, πρόεδρο της υποεπιτροπής για την τρομοκρατία, ζητώντας να χαρακτηριστεί το Πακιστάν ως ένα κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας.
Όταν ρωτήθηκε αν η διοίκηση θα στηρίξει την κίνηση αυτή, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του κράτους, John Kirby ήταν κάτι περισσότερο από σαφής. “Προφανώς, δεν το υποστηρίζουμε”, ήταν η σύντομη απάντηση του.
Το νομοσχέδιο, το οποίο εισήχθη στη Βουλή των Αντιπροσώπων λίγο μετά την επίθεση στο Uri, παραθέτει την έκθεση του 2016 της κυβέρνησης σχετικά με την τρομοκρατία για την οποία το Πακιστάν δεν έλαβε “ουσιαστική δράση κατά των Αφγανών Ταλιμπάν, του δικτύου Χακάνι, των Lashkar-e-Tayyiba και Jaish-e- Mohammad, οι οποίοι συνέχισαν να συνεργάζονται, να εκπαιδεύονται, να οργανώνουν και να συγκεντρώνουν χρήματα στο Πακιστάν. ”
Αν θεσπιστεί, ο νόμος καλεί τον Πρόεδρο να υποβάλει έκθεση στο Κογκρέσο εντός 90 ημερών εάν η κυβέρνηση του Πακιστάν ή οποιοδήποτε από τις υπηρεσίες της εμπλέκονται  άμεσα ή έμμεσα σε οποιεσδήποτε πράξεις τρομοκρατίας ή έχουν υποβοηθήσει οποιαδήποτε τέτοια πράξη. Όμως, το νομοσχέδιο είναι απίθανο να ψηφιστεί από αυτό το συνέδριο και πιθανότατα θα ακυρωθεί. Θα πρέπει να εισαχθεί εκ νέου μέχρι το νέο Κογκρέσο να έρθει το επόμενο έτος.
Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι στον απόηχο της επίθεσης στο Uri, ινδικοί διπλωμάτες και η ινδική-αμερικανική κοινότητα βρήκαν μεγαλύτερη συμπάθεια στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, με αρκετούς γερουσιαστές και βουλευτές να εκφράζουν υποστήριξη για την Ινδία και να καταδικάζουν το Πακιστάν για υπόθαλψη τρομοκρατικών ομάδων στο έδαφός της.
Η κυβέρνηση Ομπάμα ήταν πιο επιφυλακτική, διατηρώντας ό, τι κρίνει ως αναγκαία “ισορροπία” μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν στις δημόσιες δηλώσεις της. Ήταν μόνο μετά από το Νέο Δελχί που πίεσε σκληρά και έκανε πολλές δηλώσεις υποστήριξης, ειδικά από Αμερικάνους νομοθέτες, ότι ο Λευκός Οίκος ήταν αυτός που ώθησε στην ενέργεια που έγινε στο Uri.
Στο χρόνο που απομένει πριν αναλάβει ο επόμενος πρόεδρος, η κυβέρνηση Ομπάμα δεν θα πιέσει ούτε την Ινδία σχετικά με το Κασμίρ, ούτε το Πακιστάν σχετικά με την τρομοκρατία.
Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μια  δήλωση σχετικά με την ημέρα που η Ινδία άρχισε “χειρουργικές επιθέσεις” εναντίον των τρομοκρατών που ξεκίνησαν εκτοξεύσεις κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου, “υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο που η διασυνοριακή τρομοκρατία αποτελεί για την περιοχή.”
Το Πακιστάν χρησιμοποιεί τον φόβο  των ΗΠΑ μιας πιθανής πυρηνικής ανταλλαγής στη Νότια Ασία προς όφελός του. Νωρίτερα αυτό το μήνα,δύο απεσταλμένοι του πρωθυπουργού του Πακιστάν, Nawaz Sharif -Mushahid Hussain Syed και Shezra Mansab Khan Αλή- στάλθηκαν για να καταγγείλουν την Ινδία και να θέσουν το ζήτημα του Κασμίρ, κάνοντας σαφές τους φόβους τους αυτούς.
Ο Syed υπενθύμισε  ότι ήταν η κυβέρνηση Κλίντον που θεωρούσε την Νότια Ασία ως περιοχή μιας πιθανής “πυρηνική ανάφλεξη.” Το σαφές συμπέρασμα ήταν ότι οι τρέχουσες εντάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν εκεί, εκτός αν οι Αμερικανοί παρέμβουν στην Ινδία.
Οι Πακιστανοί απεσταλμένοι έδρασαν τολμηρά απέναντι στα χαρτιά της Κίνας και της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Ουάσινγκτον- ο Syed υπερηφανευόταν για το πώς η Κίνα και η Οικονομική συνεργασία  του με υο Πακιστάν είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων των περιφερειακών χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας. Έκανε επίσης μια σημαντική σημείωση τονίζοντας ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις Πακιστάν-Ρωσίας διεξήχθησαν μετά τις επιθέσεις στο Uri παρά τις ινδικές αντιρρήσεις.
Το μήνυμα: Το Πακιστάν είναι πολύ μακριά από το να απομονωθεί και να βρει τον εαυτό του για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της γεωπολιτικής  συμπλοκής μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και της Ρωσίας. Οι Πακιστανοί απεσταλμένοι εξέφρασαν τους φόβους τους για ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο που μπορεί να αναπτυχθεί στη Νότια Ασία, λόγω της αυξανόμενης εγγύτητας της Ινδίας στην Ουάσιγκτον.
Η κυβέρνηση Ομπάμα, η οποία με δική της ομολογία θέλει να συρρικνώσει παρά να επεκτείνει την εμπλοκή των ΗΠΑ στον κόσμο, έχει  παρακολουθήσει την Κίνα να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην περιοχή Af-Pak, ενώ αποθαρρύνεται ένας μεγαλύτερος ρόλος για την Ινδία. Στο χρόνο που απομένει πριν από την εκλογή του επόμενου προέδρου, η τωρινή κυβέρνηση ούτε θα πιέσει την Ινδία σκληρά για το Κασμίρ, ούτε το Πακιστάν για το θέμα της τρομοκρατίας.
Θα βρίσκεται επίσης στην ευχέρεια του νέου προέδρου να λάβει θέση . Οι ειδικοί στην Ουάσιγκτον προτείνουν ότι η πρώτη σειρά των εργασιών θα πρέπει να είναι η μεταφορά του γραφείου του υπουργείου Εξωτερικών του ειδικού εκπροσώπου για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, κοινώς γνωστό ως SRAP, πίσω στο γραφείο της Νότιας και της Κεντρικής Ασίας για να φέρει περισσότερη συνοχή στην πολιτική των ΗΠΑ.
Με την πάροδο του χρόνου, το γραφείο SRAP είχε γίνει ένα κέντρο εξουσίας που ήταν συχνά σε αντίθεση με το γραφείο της Νότιας και την Κεντρικής Ασίας, το οποίο ασχολείται με την Ινδία και άλλες χώρες της Νότιας Ασίας. Το SRAP αναφέρεται απευθείας στον γραμματέα του κράτους και υποστηρίζει την περίπτωση του Πακιστάν. Το πρόσωπο που έχει αναλάβει την Ινδία και άλλες χώρες της Νότιας Ασίας δεν έχει απευθείας γραμμή προς τον Τζον Κέρι και πρέπει να περάσει από επιπλέον “στρώματα” της γραφειοκρατίας.
Το γραφείο του SRAP δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση Ομπάμα το 2009, λόγω του μεγέθους της εμπλοκής των ΗΠΑ και τον αριθμό των στρατευμάτων που υπηρετούσαν στο Αφγανιστάν.
Στον απόηχο των επιθέσεων στο Uri, όταν η Ινδία θα μπορούσε να αναμένει μια ισχυρή αποκήρυξη της διασυνοριακής τρομοκρατίας από το Πακιστάν, ο εκπρόσωπος του τμήματος των κρατικών εκπρόσωπων ανέφερε ότι δεν υπάρχουν δηλώσεις αφήνοντας πολλούς στο Νέο Δελχί απογοητευμένους.
Όπως ο Jonah Blank, ένας εμπειρογνώμονας της Rand Corporation λέει: “έχει έρθει η ώρα να αναθεωρήσουμε και να τακτοποιήσουμε τη γραφειοκρατία των ΗΠΑ και να θέσουμε το Πακιστάν πίσω στην Νότια Ασία για μια πραγματική επανεκτίμηση της πολιτικής των ΗΠΑ στην περιοχή”.
Ένας άλλος εμπειρογνώμονας της Νότιας Ασίας, δήλωσε ότι τόσο το Αφγανιστάν όσο και η Ινδία αντιμετωπίζουν την ίδια πρόκληση και αυτό δημιουργεί το επιφανές νόημα να έχουν “μια πιο συντονισμένη πολιτική με την Καμπούλ και το Νέο Δελχί” παρά με το Πακιστάν.
Θα ήταν μια μικρή αρχή, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για τον νέο πρόεδρο.



militaire.gr

“Κεμαλιστές και ισλαμιστές το ίδιο πράγμα στις Γενοκτονίες που έκανε η Τουρκία”! Κείμενο αλήθειας


Μιλά ο Ταγίπ Ερντογάν και το καθεστώς του για τη Συνθήκη της Λωζάνης; Δεν έλειψε ποτέ το θράσος από τις τουρκικές ηγεσίες.Πολύ περισσότερο από τον Ερντογάν.
Η Τουρκία με κεμαλιστές ή με ισλαμιστές έχει την ίδια πορεία σ΄ ότι έχει να κάνει με τις Γενοκτονίες που έχει διαπράξει.Δεν υπάρχει καμία διαφορά και αυτό επισημαίνει σε κείμενό του ο Ταμέρ Τσιλιγγίρ.Κείμενο που έχουν μεταφράσει τα tourkikanea.gr
Τι γράφει:
“Οι Άγγλοι από την μια παρότρυναν τον ελληνικό στρατό να αποβιβαστεί στην Σμύρνη και από την άλλη επιτρέποντας στον Μουσταφά Κεμάλ και τους φίλους του να πάνε την Σαμψούντα, καθόριζαν το πως θα σχηματιστεί το νέο κράτος.
Κατά την διάρκεια του λεγόμενου εθνικοαπελευθερωτικού πολέμου, οι ισλαμιστές όχι μόνο δεν εναντιώθηκαν στην γενοκτονία που έκαναν οι Κεμαλιστές στον Πόντο αλλά παρείχαν και κάθε είδους συνεργασία. Σχετικά με τις σχέσεις που είχαν με τους Άγγλους, δεν χρειάζεται καν να γίνει λόγος. Πάρε τον ένα και χτύπα τον άλλο.
Το κράτος αυτό το ιδρύσατε σε αγαστή συνεργασία με τους Άγγλους και με τους άλλους ιμπεριαλιστές. Παρατήστε πια τα ψέματα πως ¨Πολεμήσαμε ενάντια σε 7 και δώσαμε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα¨.  Ισλαμιστές και κεμαλιστές υπήρξατε τα πρόβατα των Άγγλων. Την ιστορία αυτή μαζί την γράψατε.
Λαούς που ζούσαν εκεί για χιλιάδες χρόνια (Αρμένιους, Ασσύριους και Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας) τους εξορίσατε, τους κάνατε γενοκτονία και τους αφομοιώσατε. Αυτά τα κάνατε χέρι-χέρι οι ισλαμιστές με τους κεμαλιστές. Το κράτος που ιδρύσατε το ιδρύσατε πάνω στο αίμα. Μεταξύ σας δεν υπήρξε καμιά διαφωνία για αυτό.
Και μετά κατά την διάρκεια της ιστορίας της δημοκρατίας μαζί ήσασταν ενάντια τα αιτήματα για δικαιώματα, ελευθερία και ισότητα που έθετε η αντιπολίτευση, οι σοσιαλιστές, οι εργάτες και οι εργαζόμενοι. Μα ποιόν κοροϊδεύετε λέγοντας στην στημένη ¨ιστορία¨ πως είχατε μεταξύ σας ιδεολογικές διαφορές ;”




militaire.gr

Προεδρικό Διάταγμα! Κάτι ετοιμάζεται και θα είναι πολύ κακό! Οι 120 μέρες


%ce%b7%cf%80%ce%b12
Προεδρικό Διάταγμα Ομπάμα 13.10.16 «Ακραία Διαστημικά Καιρικά Φαινόμενα» οι 120 μέρες
Με διάταγμα του ο Μπάρακ Ομπάμα ζήτησε την ετοιμότητα του Αμερικανικού Κρατικού Μηχανισμού για την αντιμετώπιση απειλών από το διάστημα. Ο Μπάρακ Ομπάμα καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να βρίσκεται σε ετοιμότητα, προχωρώντας στον σχεδιασμό συγκεκριμένων δράσεων για την αντιμετώπιση (όπως αναφέρεται στο διάταγμα που υπέγραψε) ακραίων διαστημικών καιρικών φαινομένων, τα οποία θα απενεργοποιούσαν (πιθανόν) μεγάλο μέρος του δικτύου ηλεκτροδότησης τις επόμενες 120 ημέρες.
Τόσο διαρκεί και η θητεία το νυν προέδρου της Αμερικής, τότε αναμένεται να παραδώσει στον επόμενο που θα εκλεγεί τώρα τον Νοέμβριο. Το διάταγμα αναρτήθηκε επίσημα στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου την Πέμπτη 13.10.2016. Όπως επισημαίνεται στο κείμενο που φέρει την υπογραφή που αμερικανού προέδρου (Μπάρακ Ομπάμα), η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχη για τις επιπτώσεις διαστημικών καιρικών φαινομένων, τόσο σε αμερικανικές πολιτείες, όσο και σε άλλες μεγάλες (ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ) αστικές ζώνες του πλανήτη (ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ, ΕΧΕΙ ΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ). Ειδικότερα οι αρχές καλούνται να ανταποκριθούν άμεσα σε γεγονότα που συνδέονται με ηλιακές εκλάμψεις και να διαχειριστούν με επάρκεια ακραίες καταστάσεις οι οποίες μπορούν να προκληθούν από διαστημική δραστηριότητα, επηρεάζοντας την υγεία και την ασφάλεια ολόκληρων ηπείρων.
Όλα τα ανωτέρω που εμπεριέχονται στο προεδρικό διάταγμα μπορεί να αποσκοπούν για να καλύψουν κάποια έντονη δραστηριότητα του οπλικού συστήματος HAARP, το οποίο είναι στα χέρια και στην διαχείριση του ναυτικού των ΗΠΑ. Για το οποίο διαδόθηκε τον περασμένο μήνα Σεπτέμβριο από τα συστημικά και ελεγχόμενα αμερικανικά ΜΜΕ (πιθανόν για να μην προκληθούν καχυποψίες ότι κρύβεται αυτό πίσω από όλες αυτές τις διαταραχές στο κλίμα και τις διάφορες άλλες καιρικές καταστάσεις που δημιουργούν), ότι πρόσφατα λόγω έλλειψης κονδυλίων σταμάτησε να λειτουργεί, να το πιστέψουμε…;
Κάτι ετοιμάζεται και θα είναι πολύ κακό! Πιθανή ενεργοποίηση του HAARP!
Οι αεροψεκασμοί στην Ελλάδα
Εκβιασμοί κυβερνήσεων με την πρόκληση σεισμών και ακραίων καιρικών φαινομένων με το σύστημα HAARP (Σεισμός Αθήνας και Κωνσταντινούπολης).
Όλα αυτά που πιθανόν να εντάσσονται στην προπαγάνδα και στην διαχείριση εκ μέρους του φόβου που δημιουργούν, θα πρέπει όχι μόνο να μας προβληματίσουν, αλλά τάχιστα να μας οδηγήσουν στην ενεργοποίηση των δικών μας πυρηνικών όπλων, ποιά είναι αυτά τα πυρηνικά μας όπλα; Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ η μόνη ΑΜΟΛΥΝΤΗ και ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΣΤΗ! Γρηγορείτε και προσεύχεστε, και μη φοβάστε! Ας γαντζωθούμε όλοι από το Χριστό! Και όλα θα πάνε καλά…





hellasforce

ΟΡΓΙΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΠΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ»


%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%cf%85%ce%b3%ce%b7
Η Γιάννα Χ. διατηρούσε κομμωτήριο για δεκαπέντε χρόνια στο Γέρακα με σταθερή πελατεία. Στα χρόνια της κρίσης είδε την πελατεία της και τα κέρδη της να μειώνονται, τα έξοδά της να αυξάνονται, να συσσωρεύονται χρέη προς τις τράπεζες, να αυξάνεται υπέρμετρα η φορολόγησή της. Έτσι άρχισε να χρωστά στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και βλέποντας την οικονομική κατάσταση της να μην βελτιώνεται, αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» στην επιχείρηση και να κλείσει τα βιβλία.
Όμως, η Γιάννα δεν έφυγε από την αγορά. Συνέχισε να ασκεί το επάγγελμά της και διατήρησε την πελατεία της. Με τη «βαλίτσα» της στο χέρι και χωρίς «ταμειακή μηχανή» ή μπλοκ αποδείξεων άρχισε να επισκέπτεται τις πελάτισσες που είχε από το κομμωτήριο στα σπίτια τους και να παρέχει τις υπηρεσίες της. Τα χρήματα που βάζει στην τσέπη της είναι πλέον «μαύρα» και αφορολόγητα ενώ έχει περιορίσει στο ελάχιστο τα έξοδά της αφού δεν πληρώνει ενοίκιο για να διατηρεί κομμωτήριο, δεν απασχολεί προσωπικό, δεν έχει λειτουργικά έξοδα, δεν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και από τη στιγμή που δεν εκδίδει αποδείξεις δεν αποδίδει ΦΠΑ 24% και δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο εισοδήματος, ενώ παράλληλα εμφανίζεται ως άνεργη εισπράττοντας επιδόματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
1
Η περίπτωση της Γιάννας είναι μια από τις χιλιάδες που συνθέτουν το νέο τοπίο που δημιουργείται στην αγορά και σε λίγα χρόνια ο χάρτης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα δείχνει λιγότερα μαγαζιά και γραφεία και περισσότερους περιπλανώμενους επαγγελματίες. Το φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας και των επαγγελμάτων της «βαλίτσας», παρουσιάζει ανησυχητικά αυξητικές τάσεις, σύμφωνα με το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ.
Ο επιχειρηματίες κλείνουν τα βιβλία τους, κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και μεταβαίνουν στον άτυπο τομέα της οικονομίας, γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Έτσι από τη αδήλωτη εργασία περάσαμε στην αδήλωτη επιχειρηματικότητα ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται και το φαινόμενο της μετανάστευσης επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων σε άλλες χώρες (Βουλγαρία, Κύπρος, Ρουμανία).
2
Τα λεγόμενα επαγγέλματα της «βαλίτσας» κομμωτές, καθηγητές που παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα, μανικιουρίστες, ηλεκτρολόγοι κλπ κατακλύζουν την αγορά διογκώνοντας την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή.
«Για τις περιπτώσεις αυτές δεν προβλέπεται και προφανώς δεν υπάρχει, και ενδεχόμενα είναι δύσκολο να υπάρξει, και κανένας έλεγχος» αναφέρει ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος Γιώργος Καββαθάς για να προσθέσει ότι μόνο στον κλάδο των κομμωτών εκτιμάται το 40% είναι αδήλωτη επιχειρηματικότητα. Δηλαδή τέσσερις στους δέκα κομμωτές εργάζονται παράνομα. Και δεν είναι μόνο οι κομμωτές που εργάζονται παράνομα και εισπράττουν «μαύρες» αμοιβές:
Φροντιστήρια κλείνουν και οι καθηγητές συνεχίζουν να παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα στους μαθητές τους είτε χρησιμοποιώντας το σπίτι τους είτε στο σπίτι των παιδιών χωρίς βέβαια να κόβουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
Μεσίτες μετά την καθίζηση που έχει υποστεί ο κλάδος της οικοδομής αναγκάστηκαν να κλείσουν τα γραφεία τους. Ωστόσο εξακολουθούν να εργάζονται από το σπίτι τους και πολλοί μάλιστα συνεχίζουν να βάζουν στις αγγελίες πώλησης ή ενοικίασης ακινήτων είτε σε εφημερίδες είτε σε σχετικές ιστοσελίδες το τηλέφωνό τους.
Το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα ραντεβού τους και οι μανικιουρίστες οι οποίες φροντίζουν κατ΄οίκον τις πελάτισσές ή τους πελάτες τους εισπράττοντας συνήθως από 10 έως 30 ευρώ σε κάθε επίσκεψη.
«Ροζ» ραντεβού
Από τον κατάλογο των επαγγελμάτων της «βαλίτσας» δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το αρχαιότερο επάγγελμα. Οι «επαγγελματίες» του χώρου επισκέπτονται τους πελάτες τους και παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς φυσικά να εκδίδουν απόδειξη.
Σχεδόν όλοι που εργάζονται παράνομα δεν φοβούνται τον έλεγχο των αρχών αφού διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τους πελάτες τους και γνωρίζουν ότι έλεγχοι δεν γίνονται σε κατοικίες παρά μόνο στην έδρα των επιχειρήσεων. Με την παραοικονομία στην Ελλάδα να αγγίζει το 35-40% του ΑΕΠ το φαινόμενο της αδήλωτης επιχειρηματικής δράσης παρουσιάζει ανησυχητική αύξηση λόγω του υψηλού κόστους εισφορών στα ταμεία ασφάλισης και στην εφορία.
Κλείνουν βιβλία και «μπλοκάκια»
Στις εφορίες, έχουν αρχίσει ήδη να σχηματίζονται ουρές από μικροεπιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και μισθωτούς που αμείβονται με «μπλοκάκι» οι οποίοι έχουν αποφασίσει να κλείσουν τα βιβλία τους για να γλιτώσουν από τις επιβαρύνσεις που φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου που αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.
Και ενώ μέχρι σήμερα, δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον τρόπο βεβαίωσης και παρακράτησης των εισφορών από ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους με «μπλοκάκι» οι φορολογούμενοι αυτοί, αναζητούν διόδους «διαφυγής».
Υπό το νέο ασφυκτικό περιβάλλον που δημιουργούν φόροι και ασφαλιστικές εισφορές, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και εργαζόμενοι με «μπλοκάκι» κάνουν τους υπολογισμούς τους και σχεδιάζουν τις επόμενες οικονομικές – στρατηγικές κινήσεις τους ζητώντας συμβουλές και λύσεις από λογιστές – φοροτεχνικούς με στόχο να περιορίσουν τις επιβαρύνσεις στα εισοδήματά τους.
Μεταξύ των λύσεων που επιλέγουν είναι η φυγή σε γειτονικές χώρες όπως τη Βουλγαρία και την Κύπρο αλλά και η «προσαρμογή» των κερδών τους μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων. Την ίδια ώρα και ενώ τα ποσοστά αδήλωτης εργασίας, αλλά και εναλλακτικών μορφών συνεργασίας παραμένουν σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ έχουν αυξηθεί σημαντικά οι περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι κλείνουν τα βιβλία τους (τις ατομικές επιχειρήσεις τους) και παρόλα αυτά συνεχίζουν τη δραστηριότητα τους, προκειμένου να διαβιώσουν.
Με δεδομένοι ότι ο φοροελεγκτικός μηχανισμός είναι δύσκολο σχεδόν αδύνατον να εντοπίσει τους επαγγελματίες με τη «βαλίτσα» η ΓΣΕΒΕΕ έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να εξεταστούν και να ληφθούν μέτρα όπως η επέκταση, οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις του εργόσημου, ενώ κρίσιμης σημασίας χαρακτηρίζει ο κ. Καββαθάς την ενίσχυση και σωστή λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών.
Φορολογικοί έλεγχοι σε επαγγελματίες
Στους ελεύθερους επαγγελματίες και ιδίως στις κατηγορίες των επαγγελμάτων που εμφανίζουν μεγάλη παραβατικότητα στρέφει τώρα την προσοχή του ο φοροελεγκτικός μηχανισμός. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει εκπονήσει σχέδιο για τους ελέγχους στους ελεύθερους επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι, λογιστές, μηχανικοί, υδραυλικοί κλπ) οι οποίοι θα γίνονται ανάλογα με τον βαθμό «επικινδυνότητας» του εκάστοτε κλάδου, όπως αυτός προκύπτει από την «ανάλυση κινδύνου» (risk analysis).
Σύμφωνα με το σχέδιο οι ελεγκτές θα ψάχνουν ακόμη και τα εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση γονιών, παιδιών και αδελφών για να εντοπιστούν περιπτώσεις φορολογούμενων που εργάζονται παράνομα και αποκτούν περιουσιακά στοιχεία.
Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται με διαφορετική μέθοδο, ανάλογα με την κατηγορία του επαγγέλματος ή ανά ομάδα των κλάδων. Γενικός κανόνας είναι ότι πρώτοι θα ελεγχθούν όσοι κατά το παρελθόν υπέπεσαν σε παραπτώματα.
Στη συνέχεια, θα εφαρμοστεί η «ανάλυση κινδύνου» (risk analysis) για φοροδιαφυγή, στην οποία τα βασικά κριτήρια είναι:
Τα εισοδήματα (ή ο τζίρος) που έχουν δηλωθεί κατά την τελευταία πενταετία
Το ύψος των δηλωθέντων εισοδημάτων (ή του τζίρου) σε σχέση με την επαγγελματική έδρα. Το σύστημα θα κτυπά «κόκκινο» στις περιπτώσεις πολύ χαμηλού τζίρου, ενώ η έδρα βρίσκεται σε περιοχή με πολύ υψηλά ενοίκια, είναι εμβαδού πολλών τετραγωνικών μέτρων κ.λπ.
Οι επαγγελματικές δαπάνες που έχουν δηλωθεί στην εφορία για να μειώσουν το εισόδημα
Τα τραπεζικά δάνεια που έχουν ληφθεί και εάν χρησιμοποιήθηκαν για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους
Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του ελεύθερου επαγγελματία ή επιτηδευματία. Ειδικά σε περιπτώσεις που είναι δύσκολο να εντοπισθεί η επαγγελματική έδρα (π.χ. σε περιπτώσεις ατόμων που ασχολούνται με επισκευές), οι εφοριακοί θα ελέγχουν και την περιουσιακή κατάσταση των συγγενών τους α΄ βαθμού (γονείς, τέκνα, αδέλφια) και τις πιθανές μεταβιβάσεις που έχουν γίνει.
Οι εφοριακοί θα επισκέπτονται ως υποψήφιοι πελάτες και την επαγγελματική έδρα του ελεύθερου επαγγελματία (π.χ. το ιατρείο), προκειμένου να διαπιστώσουν τον αριθμό των υπαλλήλων που απασχολούνται, το κόστος που έχει δαπανηθεί για έπιπλα κ.ά. και να τα συσχετίσουν με το δηλωθέν εισόδημα. «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»




hellasforce

Τ Ο Ρ Π Ι Λ Η ….


%cf%84%ce%bf%cf%81%cf%80%ce%b9%ce%bb%ce%b7
ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΑΔΙΑΦΘΟΡΗΣ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…
Αντιμέτωποι με την πλήρη ανατροπή του σχεδίου της εξωδικαστικής ρύθμισης των χρεών των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών ήρθαν χθες Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης κατά τη συνάντηση που είχαν με τους επικεφαλής των θεσμών. Οι δανειστές, ζήτησαν ευθέως, ο μηχανισμός να ισχύει μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις και να εξαιρεθούν οι μικρές, πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Συγκεκριμένα, κρίνοντας ως υπερβολική την εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης ότι με το εν λόγω σχέδιο μπορούν να διευθετηθούν τα χρέη περίπου 400.000 επιχειρήσεων και επιτηδευματιών, έθεσαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το «ψήλωμα» των κριτηρίων, ώστε να αποκλείονται οι μικροί υπερχρεωμένοι δανειολήπτες.
Οι επικεφαλής των θεσμών χαρακτήρισαν το κυβερνητικό σχέδιο, ως έναν άλλο νέο «νόμο Κατσέλη», ο οποίος θα διαιωνίζει και δεν θα λύνει το πρόβλημα, κάτι το οποίο σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποτραπεί.
Μάλιστα όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν οι 2.500 διαπιστευμένοι μεσολαβητές του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα αναλάβουν τη διαδικασία, να διαχειριστούν εκατοντάδες χιλιάδες υποθέσεις υπερχρεωμένων επιχειρήσεων. «Θα πάρει χρόνια και το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο», ισχυρίστηκαν οι εταίροι.
Έτσι πρότειναν, ο νόμος να ισχύει για τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις όπως αυτές ορίζονται με βάση τον ευρωπαϊκό κανονισμό, δηλαδή αυτές που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους και έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών έως 50 εκατ. ευρώ.
Η ελληνική πλευρά αντέτεινε ότι ο αριθμός των διαπιστευμένων μεσολαβητών μπορεί να αυξηθεί κατακόρυφα στο επόμενο διάστημα καθώς υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι που θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν. Ωστόσο, αυτή την προοπτική, την απέρριψαν και πάλι οι δανειστές, όχι γιατί αμφισβητούν την… επαρκή δεξαμενή των διαμεσολαβητών, αλλά διότι, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, επιθυμούν ο μηχανισμός να απευθύνεται στις επιχειρήσεις που προαναφέρθηκαν.
Επιστροφή στο νόμο Δένδια για τις μικρές;
Στο ερώτημα του οικονομικού επιτελείου για τα πως θα διευθετούνται τα χρέη των μικρών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, οι δανειστές απάντησαν ότι τη λύση γι’ αυτές τις κατηγορίες επιχειρήσεων, θα τη δίνουν οι τράπεζες με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα το οποίο θα τις κρίνει ως «βιώσιμες» οι «μη».
Οι Τσακαλωτος και Σταθάκης αντέτειναν ότι με μια τέτοια διαφοροποίηση γα τις μικρές επιχειρήσεις, θα ακυρωθεί το σχέδιο για μια με ενιαίο τρόπο, συνολική διευθέτηση των χρεών, ωστόσο οι δανειστές απάντησαν ότι «τον πρώτο λόγο θα πρέπει να έχουν οι τράπεζες και να ακολουθεί το δημόσιο με τα ασφαλιστικά ταμεία και στη συνέχεια οι λοιποί πιστωτές». Ο,τι δηλαδή ίσχυε και στο νόμο Δένδια.
Υπενθυμίζουμε, ότι με βάση τον νόμο 4307/2014 (νόμος Δένδια) η εξωδικαστική διαδικασία, ίσχυε μόνο για τις επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών έως 2,5 εκατ. ευρώ.
Οι επιχειρήσεις αυτές, μπορούσαν να αιτηθούν στα τραπεζικά ιδρύματα τη ρύθμιση των χρεών και αν την επιτύγχαναν, τότε με τη σχετική βεβαίωση – συμφωνία, και αφού βεβαίως είχαν οφειλές, προσέρχονταν στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και διεκδικούσαν ανάλογη ρύθμιση ή και διαγραφή οφειλών.
Μάλιστα οι επιχειρήσεις που εξασφάλιζαν ρύθμιση με τις τράπεζες, μπορούσαν να έχουν 20% επιπλέον διαγραφή από ό,τι ορίζει ο νόμος, στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις του δημοσίου και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.
Υπογραμμίζουμε ότι ο ν.4307/2014 δεν πρόβλεπε τη διευθέτηση χρεών έναντι λοιπών πιστωτών, πλην τραπεζών, δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων.
Διαφωνίες ως προς την έναρξη του νόμου
Μία ακόμη σημαντική διαφωνία που προέκυψε είναι η χρονική «ελαστικότητα» ισχύος του νόμου. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση προτείνει από την ψήφισή του, να υπάρξει μία περίοδος προσαρμογής περίπου τριών μηνών κατά την οποία οι πιστωτές δεν θα μπορούν να ασκήσουν καταδιωκτικά μέτρα (πλειστηριασμοί κ.ο.κ.) κατά των επιχειρήσεων που ναι μεν είναι υπερχρεωμένες, πληρούν ωστόσο, τις προϋποθέσεις υπαγωγή στο μηχανισμό.
Οι δανειστές απορρίπτουν αυτή την πρόταση ζητώντας τα καταδιωκτικά μέτρα να μπορούν να ασκούνται ακόμη και τη επομένη ημέρα από την έναρξη ισχύος του νόμου.
Οι επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου σημείωσαν ότι αυτό δεν είναι εφικτό, καθώς θα πρέπει να υπάρξει οπωσδήποτε μια περίοδος προσαρμογής η οποία είναι απαραίτητη ακόμη και για τη συγκρότηση της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) η οποία θα διαχειρίζεται και θα εποπτεύει την όλη διαδικασία.
Πάντως οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι τα χρέη που θα υπάγονται προς ρύθμιση θα πρέπει να έχουν βεβαιωθεί τουλάχιστον έξι μήνες πριν την ψήφιση του νόμου, ώστε να αποτραπεί η είσοδος όλων αυτών που δε πλήρωναν αναμένοντας το νέο πλαίσιο.
Η χθεσινή εμπλοκή προκάλεσε έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση, η οποία πλέον αναζητεί φόρμουλα συμβιβασμού με τους δανειστές, αλλά και ένα πλαίσιο που να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου εξέφραζαν την απορία τους για την εμπλοκή επισημαίνοντας ότι το εν λόγω σχέδιο αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης μηνών σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, χωρίς να διατυπωθούν οι συγκεκριμένες σοβαρότατες ενστάσεις.
Σε κλίμα δυσαρέσκειας, τα ίδια στελέχη άφηναν να εννοηθεί, ότι το θέμα του εξωδικαστικού μηχανισμού ενδεχομένως και να επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί διαπραγματευτικά από τους θεσμούς, προκειμένου να ασκηθεί πίεση σε άλλα ανοικτά μέτωπα της δεύτερης αξιολόγησης. 



hellasforce

Κρυφός κόφτης απειλεί….


%ce%ba%cf%81%cf%85%cf%86%cf%8c%cf%82-%ce%ba%cf%8c%cf%86%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%af
Κρυφός κόφτης απειλεί με νέες περικοπές τις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες οδηγούνται σε εξαΰλωση αφού λόγω των Μνημονίων έχουν περικοπεί ήδη συνολικά έως 80%. Οι διατάξεις που θεσμοθετήθηκαν στον νόμο Κατρούγκαλου απειλούν σοβαρά να μειώσουν ξανά τις ήδη πετσοκομμένες επικουρικές συντάξεις και για τα επόμενα έτη.
Ειδικότερα από 1/1/2017 θα ισχύσει ο μηχανισμός περικοπής συντάξεων αν προκύπτουν ελλείμματα. Με αναλογιστικές μελέτες, το νέο υπερεπικουρικό ταμείο ΕΤΕΑΕΠ, στο οποίο εντάχθηκε και το εφάπαξ, θα πρέπει να μπορεί να αποδείξει ότι δεν καταγράφει αρνητικό πρόσημο, εσόδων και δαπανών, χωρίς την παραμικρή βοήθεια – στήριξη από το κράτος.
Αν δεν μπορεί να το κάνει, τότε θα τίθεται αυτόματα σε εφαρμογή η διαδικασία περικοπών σε βαθμό ώστε να καλύπτονται τα ελλείμματα. Το νέο υπερεπικουρικό ταμείο θα έχει τη δυνατότητα αξιοποίησης της περιουσίας του, που υπολογίζεται λίγο πάνω από 3 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι άλλα 117,3 εκατ. ευρώ προϋπολογίζονται το 2017 (στοιχεία νέου κρατικού προϋπολογισμού) από τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, που έρχονται να προστεθούν στα 174,2 εκατ. που ψαλιδίστηκαν εντός του 2016. Μέχρι τα τέλη του 2016 οι δαπάνες της επικουρικής θα είναι 4 δισ. ευρώ και τα έσοδά της θα είναι 2,8 δισ. ευρώ. Ετσι η επικουρική θα μπει στο 2017 με έλλειμμα 1,2 δισ. ευρώ.
Οι δανειστές απαγορεύουν στον κρατικό προϋπολογισμό να χρηματοδοτεί κάποια από τα ελλείμματα της επικουρικής και αυτό σημαίνει ότι είτε θα αυξηθούν οι εισφορές είτε θα μειωθούν οι παροχές.
ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ. Στο μεταξύ από την πληρωμή των συντάξεων στις αρχές Νοεμβρίου αρχίζει η παρακράτηση των αναδρομικών για τις επικουρικές. Ετσι στα 50 ευρώ, κατ’ ελάχιστο ποσό, κλείδωσε η παρακράτηση των αναδρομικών που αρχίζει από τις πληρωμές του Νοεμβρίου για τους δικαιούχους επικουρικών που υπέστησαν μειώσεις στις συντάξεις τους.
Τα καταβληθέντα ποσά θα παρακρατηθούν σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Κάθε δόση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1/10 (10%) του ακαθάριστου ποσού της νέας σύνταξης για συντάξεις μέχρι 1.000 ευρώ, με μίνιμουμ ποσό τα 50 ευρώ και το 1/6 για το μέρος που τυχόν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.
Με τον ίδιο τρόπο θα επιστραφούν τα αναδρομικά από τη μείωση των κύριων συντάξεων άνω των 2.000 ευρώ (οι μειώσεις που ισχύουν από τον Ιούνιο θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά με τη σύνταξη του Νοεμβρίου) και από την περικοπή του προσυνταξιοδοτικού των τραπεζοϋπαλλήλων.
Δεδομένου ότι το ψαλίδι στις επικουρικές μετράει από τις συντάξεις του Ιουνίου, πρέπει να επιστραφούν αναδρομικά από δύο έως και πέντε μήνες. Αντίστοιχα οι τραπεζοϋπάλληλοι που είδαν τις προσυνταξιοδοτικές παροχές τους να κουρεύονται κατά 21% τον Οκτώβριο, θα πρέπει να επιστρέψουν τη διαφορά ανάμεσα στην παλιά και τη νέα σύνταξη για τους μήνες Ιούνιο – Σεπτέμβριο.
Μειώσεις στο 20,3%. Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης), μειώσεις είδε το 20,3% των συνταξιούχων που λαμβάνουν επικουρικές, δηλαδή 248.618 συντάξεις.
Οι περισσότεροι από αυτούς, 47,78% ή 118.779 συνταξιούχοι, έχασαν 100 – 200 ευρώ τον μήνα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν κατά κανόνα συνταξιούχοι από Ταμεία: ΤΕΑΥΝΤΠ (ναυτιλιακοί και τουριστικοί πράκτορες), ΤΕΑΥΕΚ (Εμποροϋπάλληλοι), ΤΕΑΠΕΤΕ (υπάλληλοι Εμπορικής Τράπεζας), μισθωτοί υψηλόμισθοι με πολλά χρόνια ασφάλισης (ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΤ (υπάλληλοι Τράπεζας Πίστεως), ΚΕΑΝ (ναυτικοί).
Από 50 έως και 100 ευρώ έχασαν 52.676 (21,19%), ενώ 79,7% των δικαιούχων του ΕΤΕΑ (976.306 συνταξιούχοι) δεν είδε μεταβολή από την αναπροσαρμογή των συντάξεων.
Μειώσεις έως 20 ευρώ είχαν 44.403 επικουρικές συντάξεις, που αντιστοιχούν στο 3,62% του συνόλου των δικαιούχων και στο 17,86% αυτών που είχαν μειώσεις. Από 20 έως 50 ευρώ μείωση είχαν 22.746 δικαιούχοι και, τέλος, πάνω από 200 ευρώ μείωση στην επικουρική τους σύνταξη είδε το 4,03% των συνταξιούχων, ήτοι 10.014 άτομα.

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ-ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΕΣ


%ce%bc%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b1-1
ΕΚΤΑΚΤΟ….
ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ….
Εξέγερση αυτή την ώρα στο HotSpot της Μόριας στη Λέσβο με εκατοντάδες μετανάστες κυρίως από το Πακιστάν να διαμαρτύρονται για την πολύμηνη καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και τον εγκλεισμό τους στο νησί.
Οπως αναφερει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε τηλεγράφημα του Σ. Μπαλασκα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία ασύλου εγκατέλειψαν τους χώρους εργασίας τους οι οποίοι στη συνέχεια πυρπολήθηκαν από τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες. Αυτή τη στιγμή στο χοτ σποτ επιχειρεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία και προσπαθεί να σβήσει τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει.
Ενώ διμοιρία των ΜΑΤ μπήκε μέσα στο κέντρο επιχειρώντας να αποκαταστήσει την τάξη.
%ce%bc%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b12





hellasforce

Ραγδαίες Πολιτικές Εξελίξεις! Στρέφεται στον… Βασιλιά ο υποψήφιος «Πρωθυπουργός»!!



"ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"
«ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ»







hellasforce











ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Έλληνας νησιώτης… Ξεβρακώνει τον Γιούνκερ!


%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%83-%cf%80%cf%81%ce%b9%cf%86%cf%84%ce%b7%cf%83
Κερκυραίος κάνει Ρόμπα τον Γιούνκερ!
Κερκυραίος με Επιστολή του Εκθέτει τον Γιούνκερ για το Μεταναστευτικο Πρόβλημα στην Ελλάδα,Αναγκάζοντας τον να του Απαντήσει Με το Ζόρι! Γιατί ζητά την Παραίτηση του Επιτρόπου της ΕΕ για την Μεταναστευτική Πολιτική, Δημήτρη Αβραμόπουλου! Ενδιαφέρον απο τα ΜΜΕ με Εκτενείς Δημοσιεύματα,δείτε εδώ zougla.gr/politiki/article/apantisi-tou-evropeou-diamesolaviti-ek-merous-tou-giounker-se-elina-politi-gia-to-metanasteftiko και εδώ tokarfi.gr/ti-apanta-o-evropeos-diamesolavitis-ek-merous-tou-giounker-se-ellina-politi-gia-to-metanasteftiko/
Ο Σπύρος Πρίφτης, απέστειλε μια επιστολή την 1η Μαρτίου 2016, στον Προεδρο της ΕΕ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχετικά με την πολιτική της ΕΕ, στο κρίσιμο θέμα της μετανάστευσης, αλλά και την καταγγελία του για τις μονομερείς ενέργειες ορισμένων κρατών μελών, κυρίως η ομάδα των χωρών του Visegrad, που αποτελείται από τις Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία ,Τσεχία, Αυστρία,εναντίον της Ελλάδας!
Απάντηση όμως δεν πήρε, γι αυτό και υπέβαλε καταγγελία στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή στις 29 Ιουνίου 2016, κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ωστε να του χορηγηθεί μια απάντηση, ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής έκανε δεκτό άμεσα το έτοιμα του Σ.Πρίφτη, και του απάντησε οτι: Η ΕΕ θα πρέπει να απαντήσει στον καταγγέλλοντα. Ακολουθώντας τις οδηγίες του Διαμεσολαβητή, ήρθα σε επαφή με τις υπηρεσίες του ιδρύματος, προκειμένου να διερευνήσουν τη δυνατότητα εξεύρεσης ταχείας λύσης για την καταγγελία σας. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο,οταν η ΕΕ μας ενημερώσει για τη θέση της!
Η Επιστολή του Σ.Πρίφτη στον Προεδρο Γιούνκερ!
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, λυπάμαι βαθύτατα για την πλήρη αποτυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να βρεθεί μια λύση για το πρόβλημα των προσφύγων, όχι μόνο για την ΕΛΛΆΔΑ,αλλά και για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.
Χωρίς μια κοινή και συνεκτική πολιτική τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των άλλων κρατών μελών, παρακολουθούμε την απόλυτη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την Προεδρία σας να παρακολουθούν ανήμποροι να αντιδράσουν, και να σταματήσουν τις μονομερείς ενέργειες ορισμένων κρατών μελών, έναντι άλλων, όπως για παράδειγμα οι επιχειρήσεις εναντίον της Ελλάδας, με την προσπάθεια κλείσιμο των συνόρων,προκειμένου να εγκλωβιστούν χιλιάδες των μεταναστών στην ΕΛΛΆΔΑ.
Η πρόσφατη συμφωνία ΝΑΤΟ- ΕΕ, για κοινές ναυτικές περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αποδεικνύουν την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και τις αρμόδιες υπηρεσίες ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η Frontex, να σταματήσει και να αποτρέψει τις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία προς την Ευρώπη.
Η παραχώρηση προς το ΝΑΤΟ για την προστασία των συνόρων της ΕΕ, είναι η αποτυχία της ίδιας της ΕΕ, δεδομένου ότι το ΝΑΤΟ παραμένει ένας οργανισμός που δεν συνδέονται με την ΕΕ. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Τουρκία είναι το πρόβλημα, με τις πράξεις τους να είναι σκόπιμη κατά της Ελλάδα και την ΕΕ.
Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι κατηγορούν την Ελλάδα οτι δεν μπορεί να φρουρούν τα σύνορα με την Τουρκία, και σκόπιμα φροντίζει να αφήσει τους πρόσφυγες να περάσουν τα ελληνικά σύνορα,με τα κράτη μέλη της ΕΕ να θέλουν να πριμοδοτήσουν με 3 δισ την Τουρκία, με το πιο παράλογο και εξωφρενικό, οι Τουρκία θα πρέπει να συμβάλλει στις κοινες περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, για να σταματήσει τους μετανάστες που προέρχονται από το έδαφος της , με προορισμό την Ελλάδα; ( δηλαδή η Τουρκία επιβλέπει τον ιδιον τον εαυτό της; Αυτό είναι μια τρέλα!)
Δυστυχώς, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος αρμόδια τις υπηρεσία της ΕΕ για την μεταναστευτική πολιτική, έχει αποτύχει πλήρως, και θα πρέπει να παραιτηθεί! Δεν θεωρείται επιτυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι ήρθαμε πολύ κοντά στην διάλυση της Συνθήκης του Σένγκεν,αν και αυτο τελικά δεν συνέβη! Εάν δεν υπάρχουν περισσότερες ενεργές πρωτοβουλίες κ. Πρόεδρε από εσάς, και από κοινού με τα μέλη της ΕΕ, θα θέσετε σε κίνδυνο την υπαρξιακή κατάσταση της ΕΕ.
Η ΕΕ δεν πρέπει να είναι αποκλειστικά μια οικονομική Ένωσης,του τύπου ΕΟΚ, αλλά να λειτουργήσει ως πραγματική Ένωσης, ανεξάρτητα από τα εθνικά συμφέροντα των μελών χωρών.
Κ. Πρόεδρε, σας καλώ να κυρήξετε την Ελλάδα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όχι μόνο για το πρόβλημα των προσφύγων, αλλά και για τα κοινωνικά προβλήματα της Ελλαδας οπως είναι η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού μετά την εφαρμογή του μνημονίου. Φοβάμαι ότι η ΕΛΛΆΔΑ βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση ,και χρειάζεται όσο το πιο δυνατό γρηγορότερα, ενα αντίστοιχο νέο σχέδιο βοήθειας MARSHALL, πριν ειναι πολύ αργά!
Η Απάντηση της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ εκ μέρους Γιούνκερ ,στον Σ.Πρίφτη!
Αξιότιμε κύριε Πρίφτη,
Η Υπηρεσία μας έχει κληθεί να απαντήσει στο μήνυμά σας εκ μέρους του κ Juncker.
Πρώτα απ ‘όλα, παρακαλώ να δεχτείτε τη συγνώμη μας για την απάντηση με τέτοια καθυστέρηση.
1 δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σας, σχετικά με την ανάγκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης –
μαζί με τα θεσμικά της όργανα-κράτη μέλη να ενεργούν με ενότητα και σήμερα.Ο Πρόεδρος Juncker μίλησε θερμά για αυτό το έργο στά μέλη της Ένωσης, σε ομιλίας του στις 14 Σεπτεμβρίου 2016.
Στο χρόνο και από την στιγμή που απευθύνατε το μήνυμά σας προς τον Πρόεδρο Juncker, οι Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει κινηθεί αρκετά γρήγορα μπροστά για τη διαχείριση της μετανάστευσης, και πολλά από αυτά τα μέτρα έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ.
Από το Μάρτιο, έχουμε εργαστεί για να κλείσει η Βαλκανική μεταναστευτική διαδρομή, η οποία έχει θέσει μια μεγάλη πίεση στην Ελλάδα.Έχουμε ασχοληθεί με τα όρια του Οργανισμός Frontex, το οποίο σας αναφέρω:Οτι πρέπει να ενισχυθούν, και θα ενισχυθούν, ωστε να μετατραπούν σε ένα Λιμενικο Σώμα των ευρωπαϊκών πραγματικών Συνόρων!
Είμαστε επίσης, εκ νέου σε σκέψη, μιας εξ ολοκλήρου αλλαγής κλίμακας των παραδοσιακών μοντέλων συνεργασίας για την ανάπτυξη. Αυτός ο νέος τρόπος σκέψης θα υποστηρίζεται από ένα φιλόδοξο Εξωτερικό Σχέδιο Επενδύσεων, προκειμένου να κινητοποιήσει και να δημιουργήση επενδύσεις στις αναπτυσσόμενες τρίτες χώρες, έτσι ώστε να πάρουν μια πραγματική ευκαιρία για την οικοδόμηση σταθερών χωρών,με καλές προοπτικές για τη ζωή των πολιτών τους, αντί να ξεκινήσουν επικίνδυνη ταξίδια πέρα από τη θάλασσα.
Σας ευχαριστώ επίσης για τα επιχειρήματα που παρουσιάζεται σχετικά με το ρόλο του
ΝΑΤΟ και της Τουρκίας στην κρίση της μετανάστευσης. Τα ζητήματα αυτά αξίζουν μια σοβαρή δημόσια συζήτηση!
Σας ευχαριστώ και πάλι για το αποφασιστικό και κρίσιμο ενδιαφέρον σας
για τις προκλήσεις που όλοι θα πρεπει να αντιμετωπίζουμε μαζί.
Με φιλικούς χαιρετισμούς, leonello GABRICI
Το συμπέρασμα: Αν και βγαίνουν αρκετές νεες ειδήσεις για τις ενέργειες και δράσεις που έχει σκοπό να πραγματοποιήσει η ΕΕ, αν και πολύ αργά-καθυστερημένα, εντούτοις δικαιωνεί πλήρως τον Σ.Πρίφτη και αυτά που γράφει στην επιστολή του, παρόλο που προσπάθησαν να μην του απαντησούν, ώστε να μην ταράξουν τα νέρα με τις χώρες του Visegrad,και πληγώσουν,κατ εμέ ρεζιλευτούν,διότι πως θα φαινόταν στον Κόσμο όλον, ότι μια ολοκληρη ΕΕ, συμφωνεί με τα λεγόμενα ενος απλού Έλληνα πολίτη! Το θέμα είναι….υπάρχει Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών?Και τι κάνει!
Σπύρος Πρίφτης
spyros.priftis76@yahoo.gr



hellasforce