Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Δραματική Έκκληση Στους Ομογενείς – Τι Ζήτησε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας


ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ
Σε κυνήγι επενδύσεων έχει αποδυθεί ο Αλέξης Τσίπρας κατά το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες…
Μιλώντας αργά το βράδυ σε εκδήλωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Hellenic Intiative), που πραγματοποιήθηκε στο Word Trade Center του νοτίου Μανχάταν, ο πρωθυπουργός έκανε κάλεσμα σε ο ομογενείς επιχειρηματίες και στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων. Παρουσία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, του ζεύγους Αγγελοπούλου, αλλά και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους ελληνοαμερικανικούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα γιατί τώρα τους έχει ανάγκη.
«Δεν έχει σημασία αν είμαστε αριστεροί ή δεξιοί αλλά το να κάνουμε τα πάντα για να δούμε την Ελλάδα σε καλύτερη θέση» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας τους ελληνοαμερικανικούς επιχειρηματίες αν αγαπούν την Ελλάδα να επενδύσουν σε αυτή. «Επενδύοντας στην Ελλάδα γίνεστε και εσείς συνέταιροι μας στην ανάπτυξη και την ευημερία», τόνισε ο κ .Τσίπρας και πρόσθεσε «πρέπει να κάνουμε βήματα για να αλλάξουμε την Ελλάδα, κάνοντας όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» σημείωσε.



hellasforce

Μαφιόζοι και κλέφτες ξεπλένουν τα κεφάλαια τους στη Γερμανία



ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στην προσπάθεια να ελκύσουν επιχειρήσεις και πλούσιους, μερικά ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας φαίνεται ότι είναι πολύ γενναιόδωρα. Η Βαυαρία παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο.Αν υπάρχει ένα θέμα στο οποίο πολιτικοί, μέσα ενημέρωσης και πολίτες, συμφωνούν απόλυτα, είναι στην οργή για την έλλειψη της φορολογίας στην Ελλάδα. Ότι υπάρχουν πλούσιοι που δεν φορολογούνται κανονικά, ότι δεν διώκονται άτομα που διαπράττουν απάτες και ότι οι φόροι επί των πωλήσεων δεν συλλέγονται σωστά, όλα αυτά είναι αποδεκτά από όλους. Ο Μάρκους Σέντερ (CSU), ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας και ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές της Ελλάδας, αναφέρεται πάντα στην «αναποτελεσματική φορολογική διοίκηση» στην Αθήνα.

Αλλά ίσως ο Σέντερ θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικός με τέτοιες κατηγορίες. Διότι ακόμη και στη Γερμανία, και ιδίως στη Βαυαρία, οι πλούσιοι και οι επιχειρήσεις κερδίζουν κάθε χρόνο δεκάδες δισεκατομμύρια σε βάρος των φορολογουμένων πολιτών, διότι η είσπραξη των φόρων είναι αναποτελεσματική και οργανωμένη με τρόπο απελπιστικά ξεπερασμένο. Αυτό τον προβληματισμό θέτει ο πολιτικός επιστήμονας από το Μάρμπουργκ, Mάρκους Μάιντσερ, στο πρόσφατο βιβλίο του για τον «φορολογικό παράδεισο της Γερμανίας».

Για πολλά χρόνια, ο συγγραφέας αξιολόγησε προσεκτικά τις εκατοντάδες των μελετών, τις έρευνες και τα στατιστικά στοιχεία και μίλησε με φοροελεγκτές, δικηγόρους και ανακριτές. Και τα ευρήματά του είναι εκπληκτικά: Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία δεν αποτελεί πλέον «ένα παθητικό θύμα των φορολογικών παραδείσων», αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί μέρος του συστήματος της οργανωμένης φοροδιαφυγής. Ακόμη χειρότερα, η Γερμανία προσφέρει σε μαφιόζους και κλέφτες από όλο τον κόσμο, ιδανικές συνθήκες για να ξεπλένουν κεφάλαια που έχουν αποκτηθεί με παράνομο τρόπο.

Ιδιωτικοί ελεγκτές κάνουν τους ελέγχους

Η Γερμανία ένα μέρος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος; Τα αποδεικτικά στοιχεία λένε το αντίθετο. Εν τέλει, οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας μέσω της εξαγοράς δεδομένων, τάχθηκαν κατά φοροφυγάδων με ελβετικούς λογαριασμούς, προκαλώντας ένα κύμα αυτοκαταγγελιών. Την ίδια στιγμή, μετά τις αποκαλύψεις για φοροδιαφυγή (offshore διαρροές) και για τις φορολογικές συμφωνίες παγκόσμιων κολοσσών («Luxleaks») υπόσχέθηκαν «το τέλος του τραπεζικού απορρήτου» και σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Από αυτή την άποψη, η πολιτική φαίνεται, τουλάχιστον, να είναι στο σωστό δρόμο.

Κι όμως αυτή η εντύπωση, αναφέρει ο Μάιντσερ, ανήκει στη σφαίρα των ψευδαισθήσεων. Και ξεκινά με το γεγονός ότι στη Γερμανία το ξέπλυμα χρήματος δε συνιστά ποινικό αδίκημα εκ των πραγμάτων. Δεσπότες που ανατράπηκαν στον απόηχο της Αραβικής Άνοιξης, διατηρούσαν λογαριασμούς και χαρτοφυλάκια στη Γερμανία. Ούτε μία από αυτές τις περιπτώσεις δεν είχε ποτέ εντοπιστεί.

Στο ζήτημα αυτό, οι τράπεζες έχουν ρητή υποχρέωση για «πολιτικά εκτειθέμενα πρόσωπα» να παίρνουν ειδικές προφυλάξεις. Επιπλέον, ο έλεγχος ανατίθεται από την εποπτική αρχή, Bafin, σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, όπως η KPMG, οι οποίες ποτέ δε βρίσκουν τίποτα που να βλάπτει το συμφέρον των πελατών τους. Σε αντίθεση με άλλες χώρες του ΟΟΣΑ, στη Γερμανία, δεν πάγωσε, από το 2006 έως το 2012, ούτε ένα σεντ σε λογαριασμούς ξένων επενδυτών λόγω διαφθοράς.

Ιδανικές συνθήκες για μαφιόζους και κλέφτες

Σε μεγάλο βαθμό ανενόχλητοι παραμένουν επίσης οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι της Γερμανίας όσον αφορά στην παροχή των λεγόμενων λογαριασμών ανταπόκρισης για τράπεζες εκτός της ζώνης του ευρώ. Κάτι τέτοιο περιλαμβάνει πράξεις συναλλάγματος χωρίς να ελέγχεται για ποιόν. Ο Μάιντσερ τεκμηριώνει, βάσει περιπτώσεων ιδιωτικών οργανισμών που έχουν εντοπιστεί, ότι στο «οικονομικό κέντρο της Φρανκφούρτης συμπίπτουν τα νήματα πολλών ευρωπαϊκών προβλημάτων με ξέπλυμα χρήματος».

Μέσω της ίδιας υπηρεσίας, η αμερικανική θυγατρική της HSBC ενεπλάκη στο μεξικανικό εμπόριο ναρκωτικών και αναγκάστηκε να πληρώσει για 1,9 δισ. δολάρια ως ποινή. «Στη Γερμανία, ωστόσο, η τράπεζα θα είχε μείνει ατιμώρητη», παρατηρεί με καχυποψία ο Μάιντσερ.

Εξίσου αδρανείς είναι οι γερμανικές αρχές, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των φορολογικών τρικ των εταιρειών και των πλουσίων. Με μια πληθώρα από συγκλονιστικές λεπτομέρειες, ο Mάιντσερ αποδεικνύει ότι και στη Γερμανία γίνονται «σκοτεινές συμφωνίες για ειδική φορολογική μεταχείριση» και ότι οι φορολογικές υποχρεώσεις των εταιρειών «χαρίζονται στο πλαίσιο τοπικών πολιτικών παιχνιδιών». Βασικός λόγος γι’αυτό είναι ο «φορολογικός ανταγωνισμός» των ομοσπονδιακών κρατών και η έλλειψη μιας ενιαίας ομοσπονδιακής φορολογικής διοίκησης, συμπεραίνει ο ίδιος.

24 δισεκατομμύρια ευρώ πρόσθετα έσοδα θα ήταν εφικτά

Ως αποτέλεσμα, τα πλουσιότερα ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας προσπαθούν να ελκύσουν επενδυτές, με το γεγονός ότι δεν κάνουν διεξοδικούς ελέγχους. Περισσότερο από το 25 τοις εκατό του συνόλου των εταιρικών φορολογικών εσόδων προκύπτουν από τα αποτελέσματα των ελεγκτών. Κατά μέσο όρο, κάθε εξεταστής εισπράττει 1,4 εκατομμύρια ευρώ περισσότερο από ό,τι κοστίζει ο ίδιος.

Στο ίδιο επίπεδο κυμαίνεται και η επιτυχία της δίωξης οικονομικών εγκλημάτων. Αλλά σε αντίθεση με κάθε δημοσιονομική λογική, οι οικονομικές αρχές μειώνουν εδώ και χρόνια τις θέσεις ελεγκτών και δίωξης. «Τελευταία και καταϊδρωμένη» στη σειρά είναι ειδικά, η Βαυαρία, όπου σε κάθε ελεγκτή αντιστοιχούν 826 επιχειρήσεις, δύο φορές περισσότερες από ό,τι στο Αμβούργο.

Την ίδια στιγμή, τα ομοσπονδιακά κρατίδια είναι καθέτως αντίθετα στην επέκταση του φορολογικού ελέγχου σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Μέχρι σήμερα, οι ομοσπονδιακοί ελεγκτές επιτρέπεται απλώς, να συνεργάζονται. Αλλά σ’αυτό το ένα τοις εκατό όλων των περιπτώσεων, ανακαλύπτονται τακτικά περιπτώσεις κακής διοίκησης, οι οποίες αντιπροσωπεύουν «μόνο την κορυφή του παγόβουνου», αναφέρει ο Μάιντσερ παραθέτοντας μια μέχρι τώρα μυστική μελέτη του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου. Αν όλες οι έρευνες ακολουθούσαν το πρότυπο των ομοσπονδιακών ελεγκτών, θα μπορούσαν εύκολα προκύψουν πρόσθετα έσοδα της τάξης των 24 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, υπολογίζει ο Μάιντσερ.

Ο συγγραφέας εργάζεται ως αναλυτής για το Διεθνές Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης, ένα συνασπισμό οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών από όλο τον κόσμο, που αγωνίζονται για ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα. Γι’αυτό είναι πολύ πιθανό, η έρευνά του να είναι μεροληπτική. Αλλά ο μεγάλος αριθμός των γεγονότων μιλάει από μόνος του. Ακόμα και τώρα, οι περισσότερες εταιρείες στη Βαυαρία υπόκεινται σε έλεγχο μόνο κάθε 20 χρόνια. Ίσως ο Μάιντσερ πρέπει να στείλει μερικά αντίγραφα στην Αθήνα. Πολλοί Έλληνες μιλούν πολύ καλά γερμανικά.




etnika themata ellada

Έκτακτο! Υποχρεώνουν τους Έλληνες να πάρουν πλαστικό χρήμα

plastiko

Ο Τρύφων Αλεξιάδης αναφέρθηκε στα σχέδια της κυβέρνησης για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου το 2016 μόνο με χρήση πλαστικού χρήματος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Στο σχέδιο της κυβέρνησης για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου το 2016 μόνο με χρήση πλαστικού χρήματος αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Για το 2015 θα ισχύσει η συλλογή αποδείξεων, αλλά το 2016 θα υπάρξουν αλλαγές, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.
Βασική αλλαγή είναι του σχέδιο που εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για «χτίσιμο» του αφορολόγητου μόνο με χρήση πλαστικού χρήματος «ή μέσω χρεωστικής, πιστωτικής κάρτας ή μέσω τραπεζικών συναλλαγών».
Την ίδια ώρα, το υπουργείο εξετάζει να αναγνωρίζονται μόνο με αυτόν τον τρόπο άλλες δαπάνες, όπως λόγου χάρη αυτές για ιατρικές επισκέψεις. 
Προκειμένου να προχωρήσει η εφαρμογή του μέτρου, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι το υπουργείο εξετάζει την παροχή κινήτρων τόσο σε πολίτες όσο και σε επιχειρήσεις. Τέλος, ζήτησε, από τις τράπεζες να γίνουν πιο λογικές στην προμήθεια 2% που ζητούν για τα μηχανήματα χρήσης πιστωτικών καρτών.





voice news

Έκτακτο! Ξεχάστε το κούρεμα χρέους…

kourema1

Ως μία συνάντηση " γνωριμίας" αλλά όχι ουσίας αποδείχθηκε η συνάντηση του Γιώργου Σταθάκη με την Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγνκτον, χθες Τρίτη. 
Πάντως, το μήνυμα που εξέπεμψε σύμφωνα με πληροφορίες η κα Λαγκάρντ στον έλληνα υπουργό, ήταν σαφές:
«Κάντε τις μεταρρυθμίσεις, κλείστε την αξιολόγηση, και... τότε συζητάμε την διαδικασία για το ενδεχόμενο απομείωσης του χρέους».
Από την πλευρά του, ο Γ. Σταθάκης ενημέρωσε τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ για τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα, μετά και τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ενώ επαναδιατύπωσε τις δεσμεύσεις της ελληνικής πλευράς για την εφαρμογή του προγράμματος.
Σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, στην χθεσινή συνάντηση του Γ. Σταθάκη με την Κρ. Λαγκάρντ εξετάστηκε επίσης η πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.



voice news
papa2

Η Καθολική εκκλησία και το βατικανό επικαλούνται τον Εωσφόρο σαν Θεό και πατέρα του Χριστού;
Ο Πάπας Φραγκίσκος, προχώρησε στις 27 Απριλίου, 2014 σε τελετή για τον Πάπα John Paul, σε μία δήλωση άνευ προηγουμένου! Οι δηλώσεις του όπως ότι οι άθεοι θα εισέλθουν στον παράδεισο για όσο διάστημα κάνουν καλά έργα, έχουν προκαλέσει ξανά αντιδράσεις.
Αυτή τη φορά όμως ανακοίνωσε στον κόσμο πως το πρωινό αστέρι είναι ο δημιουργός του κόσμου και ο πατέρας του Χριστού που έφερε το φως στην ανθρωπότητα.
Η φλόγα του ξημερώματος του γιού, τον Μάιο μπορώ να σου πω Εωσφόρε, που ξέρεις ότι δεν υπάρχει τοποθέτηση ,ότι ο Χριστός είναι γιός σου επέστρεψε από τους νεκρούς ια να φέρει το φως στην ανθρωπότητα,και είναι ζωντανός και θαβασιλεύει για πάντα και πάντα.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:




voice news

Απίστευτες καταγγελίες βόμβα για την κυβέρνηση...

maximou
Ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα είχε ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη για τις συντάξεις. «Είναι κομπίνα! Είναι κόλπο! Τους καταγγέλλω όλους» σημείωσε ο κ. Ρωμανιάς τονίζοντας ότι θα δώσει στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά στοιχεία.
«Βλέποντας τον νόμο θα δείτε ότι έχουν διαγράψει έναν πίνακα που δείχνει πότε μπορεί να συνταξιοδοτηθεί κάποιος. Την σβήσανε για να μην φαίνεται» διευκρίνισε ο κ. Ρωμανιάς, δίνοντας ένα παράδειγμα για να καταλάβουν οι τηλεθεατές.





voice news

Έκτακτο! Γέμισε με αίμα ο Βόσπορος στην Κωνσταντινούπολη…. (ΒΙΝΤΕΟ)

vosporos

Ο Βόσπορος στην Κωνσταντινούπολη απέκτησε κόκκινο χρώμα από το αίμα των ζώων που θυσιάστηκαν για την τη θρησκευτικής εορτής των μουσουλμάνων, το Μπαϊράμι.
Το Μπαϊράμι αρχίζει σχεδόν 70 ημέρες μετά από το τέλος του μήνα με το Ραμαζάνι και είναι ο εορτασμός της προθυμίας του Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ .
Δείτε το σχετικό βίντεο:







voice news

Σεισμός! Πλήρης επιβεβαίωση της προφητείας του Αγ. Παϊσίου

paisios2

Μπορεί πριν από μία εικοσαετία, η Ρωσία να θεωρούνταν "τελειωμένη", ωστόσο ο ηγέτης της Βλαντιμίρ Πούτιν την μετέτρεψε σε παγκόσμια υπερδύναμη!
Η συμμαχία Ρωσίας-Συρίας-Ιραν-Ιρακ για την αντιμετώπιση του ISIS , τώρα γιγαντώθηκε με την προσχώρηση του 1,5δις Κινέζων.
Τα λόγια του γέροντα Παϊσιου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ και η προφητεία του που έλεγε ότι οι σύμμαχοι της Ρωσίας «θα είναι όσοι οι κόκκοι της άμμου», εκπληρώθηκε!
«Η Ρωσία δεν θα είναι καθόλου μόνη της στον επερχόμενο Γ΄ παγκόσμιο πόλεμο! Θα έχει στενούς συμμάχους κι άλλες δυνάμεις της ευρασιατικής ενδοχώρας, αλλά πάνω απ’ όλα την υπερδύναμη της Άπω Ανατολής, δηλαδή την Κίνα, με τα εκατοντάδες εκατομμύρια στρατού, που «θα είναι όσοι οι κόκκοι της άμμου» έλεγε ο Άγιος Παϊσιος.
«Ποια όμως η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια σκακιέρα, σύμφωνα με τον γέροντα Παϊσιο;
«Ο Θεός θα δώσει στην Ελλάδα άξιο βασιλιά! Μετά τους Τούρκους θα πατάξει όλα τα άπιστα έθνη, θα τα καταδιώξει και θα ερημωθεί η Αίγυπτος και θα κατοικηθεί κάθε άλλη πόλη και χώρα, από αυτές που θα καταστραφούν στον πόλεμο Ρωσίας-ΝΑΤΟ και ο καθένας θα γυρίσει στο σπίτι του. Θα διαρκέσει η βασιλεία του 36 έτη και όλοι οι αρχηγοί κρατών θα έλθουν να του δώσουν τη φιλία του».





voice news

ΒΟΜΒΑ: Απάτη τα Capital Controls!

capital controls

Έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα, φέρνει στο φως την απάτη στα capital controls. Οι συνταξιούχοι και οι μικροκαταθέτες στήριξαν το τραπεζικό σύστημα αφού δεν μπορούσαν να πάρουν τα χρήματά τους. Αντίθετα οι ευκατάστατοι και πλούσιοι καταθέτες είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν...
H διέξοδος δόθηκε με απλά τεχνάσματα τα οποία συνέβαλαν στην απομάκρυνση των χρημάτων τους από τη χώρα σε άλλη τράπεζα του εξωτερικού. Η πληροφόρηση και ενημέρωση απαιτούσαν άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών (τραπεζιτών – καταθετών) ενώ δεν θα ήταν δυνατό να ενταχθούν όλοι σε μία... επιχείρηση διάσωσης. Λίγοι και εκλεκτοί.
Η πρώτη απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με ημερομηνία 30 Ιουνίου 2015 καθόριζε τις συναλλαγές και εκκαθάρισης εξωτερικού στο πλαίσιο διαχείρισης του ίδιου χαρτοφυλακίου του πιστωτικού ιδρύματος. Ανάμεσα στις συναλλαγές που καθορίζονταν ήταν οι χρεώσεις / πιστώσεις με την ονομασία Nostro- Vostro Accounts. Το έγγραφο κατέληγε αναφέροντας ότι οι συναλλαγές που εμπίπτουν στο ανωτέρω πλαίσιο θα εκτελούνται χωρείς ειδική ενημέρωση. Οι λογαριασμοί nostro-vostro είναι στην ουσία τραπεζικοί λογαριασμοί που κρατάνε οι τράπεζες σε άλλες τράπεζες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη των τραπεζών μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό εν μέσω capital controls...




VOICE NEWS

ΟΧΙ για τα ΣΚΟΠΙΑ, αλλά όμως ΝΑΙ στην Προκλητική Τουρκία ο Πρωθυπουργος


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΝΤΑΒΟΥΟΤΓΛΟΥ
Δεν συμμετείχε στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό ο Αλέξης Τσίπρας,λόγω Σκοπίων, ωστόσο δεν αρνήθηκε να «αγκαλιάσει» και αυτός, όπως όλοι οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια την Τουρκία, που καθημερινά – προκλητικά – στρέφεται εναντίον της χώρας αλλά και της Κύπρου
Την αναβάθμιση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος συμφώνησαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά την συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την υποστήριξη της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού, στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, καλώντας την Τουρκία να στηρίξει τις συνομιλίες προς αυτή την κατεύθυνση, δεδομένης, ειδικά, της δυναμικής υπέρ της λύσης, που έχει αναπτυχθεί στην Κύπρο.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την προοπτική ενίσχυσης την διμερών σχέσεων, κυρίως στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και των συγκοινωνιών/μεταφορών.
Ο πρωθυπουργός τόνισε οτι η Ελλάδα στηρίζει την διατήρηση των ανοιχτών διπλωματικών διαύλων ανάμεσα στις δύο χώρες – μεταξύ άλλων και μέσω των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης – υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.


HELLASFORCE

Νέα Δημοκρατία – Μετά από Παρέμβαση Καραμανλή, «Κλείδωσε» η Υποψηφιότητα Μεϊμαράκη


Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κώστας Καραμανλής
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πήρε την οριστική του απόφαση να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας ισχυρές δονήσεις και ανατροπές το μισοδιαμορφωμένο σκηνικό των εσωκομματικών διαδικασιών για τη Νέα Δημοκρατία.
Ο χρόνος ξεκίνησε να μετράει αντίστροφα για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με τον ίδιο μάλιστα να ετοιμάζεται για επίδειξη ισχύος, αφού εύκολα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 200 υπογραφές.
Η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη διαφοροποιεί το πολιτικό τοπίο αφού κάποιοι από τους υποψηφίους ετοιμάζονται να κάνουν δηλώσεις αποχώρησης από την διαδικασία, ενώ στελέχη της πρώτης γραμμής που ακόμη δεν έχουν εκδηλώσει δημόσια τις προθέσεις τους ξεχνούν το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς τους. Κυρίως όσοι ανήκουν το καραμανλικό στρατόπεδα, περίμεναν την απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη η οποία φαίνεται ότι είναι υπό τις ευλογίες του Κώστα Καραμανλή.

Ούτε Ιερό ούτε Όσιο – Ανοίγει η συζήτηση για εκσυγχρονισμό του μαθήματος των Θρησκευτικών


ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Προκλητική Σοφία Βούλτεψη Μέχρι Αηδίας… Δείτε Αν Αντέχετε… (Βίντεο)


ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ
Βούλτεψη: «Ανύπαρκτο» το εκλογικό αποτέλεσμα και «φασιστική» η επίκλησή του

Ο Πάπας προσκυνάει τους Σιωνιστές-Ποιοι είναι στην φωτογραφία;


Πολλά έγιναν και σιγά σιγά θα αρχίσουμε να τα κατανοούμε.

Μέσα σε αυτά είναι και η φωτογραφία που όπου ο Πάπας Φραγκίσκος φιλάει το χέρι του Ντέιβιντ Ροκφέλερ.
Ο φακός δίπλας αποθανάτισε και τα υπόλοιπα κουμάσια Χένρι Κίσινγκερ και John Rothschild!
Αλήθεια πόσο αντέχεις να είσαι κοιμισμένος;



HELLASFORCE

Σοκαριστικό! RFID Chip Τέρας! Είναι Πολύ Χειρότερο από ό, τι Νομίζετε


Σοκαριστικό! RFID Chip Τέρας! Είναι Πολύ Χειρότερο από ό, τι Νομίζετε

Η Μεγάλη Βόμβα που Βάζει στα Θεμέλια της Κοινωνίας το Μνημόνιο των Τσίπρα-Καμμένου


ΒΟΜΒΑ 1
ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΠΛΈΟΝ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ… ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ…
Έρχονται οι συντάξεις των 300-455 ευρώ με την πρώτη εγκύκλιο του νέου Μνημονίου για το ασφαλιστικό, που καταργεί τις κατώτατα όρια σύνταξης, και όσοι αποχωρούν πριν από το 67ο έτος δεν θα παίρνουν το εγγυημένο ποσό των 486 ευρώ, αλλά μικρότερο καθώς η σύνταξή τους θα είναι ανάλογη των ετών που ασφαλίστηκαν, των εισφορών που πλήρωσαν και των μέσων αποδοχών τους.
Ο νόμος αφορά όσους αρχίζουν να συνταξιοδοτούνται από την 1η Ιουλίου του 2015 και μετά, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης από την 1η/1/2015, αλλά μέχρι τις 30/6/2015 δεν είχαν πάρει στα χέρια τους την οριστική απόφαση συνταξιοδότησης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών ασφαλιστικών ταμείων, τουλάχιστον 60.000 με 70.000 ασφαλισμένοι επηρεάζονται μόνο για φέτος από αυτή την ανατροπή που έρχεται στο ασφαλιστικό καθώς έχουν υποβάλει ήδη αιτήσεις από τον Ιανουάριο ή πρόκειται να υποβάλουν ως το τέλος του 2015.
Οσοι από αυτούς έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης (15, 18 έτη) και μειωμένες αποδοχές (ιδίως από το 2011 και μετά) θα πάρουν αφενός μικρότερη σύνταξη από αυτή που θα είχαν αν δεν άλλαζε ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζονται τα νέα ποσά και το σημαντικότερο είναι πως με το προηγούμενο καθεστώς αν οι εισφορές τους έβγαζαν πλήρη σύνταξη 380 ευρώ, θα έπαιρναν το κατώτατο όριο των 486 ευρώ για πάντα. Με το νέο καθεστώς, αν οι εισφορές τους βγάζουν σύνταξη 300 ευρώ, ενώ το κατώτατο όριο είναι 400 ευρώ, τότε θα παίρνουν τα 300 ευρώ μέχρι να γίνουν 67 και τότε το ποσό θα συμπληρώνεται με άλλα 100 ευρώ για να πάρουν το κατώτατο όριο.
Οι συντάξεις θα είναι ακόμη μικρότερες για όσους αποχωρούν με καθεστώς μειωμένης σύνταξης, γιατί θα επιβάλλεται το νέο πέναλτι 10% πάνω στα ποσοστά που ήδη ισχύουν για τις μειωμένες συντάξεις.
Για παράδειγμα, και σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος βάσει του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, ένας ασφαλισμένος που έχει στο ΙΚΑ 15 χρόνια, εκ των οποίων 11 μέχρι το 2010 και 4 από το 2011 ως το 2015, αν αποχωρήσει με πλήρη σύνταξη, θα πάρει 439 ευρώ, ενώ αν δεν καταργείτο το κατώτατο όριο θα έπαιρνε 486 ευρώ. Αν όμως αποχωρήσει 5 χρόνια πριν από το κανονικό όριο ηλικίας, δηλαδή στα 62 αντί 67, τότε θα έχει την ποινή μείωσης 5 έτη πρόωρης αποχώρησης που είναι 6% μείωση σύνταξης για κάθε έτος, δηλαδή 30% (5 έτηΧ6%=30%) και επιπλέον θα έχει άλλο ένα 10% ποινή, δηλαδή συνολικά η σύνταξη θα μειωθεί κατά 40% και θα πάρει 263,45 ευρώ.
Από τις αλλαγές που προβλέπει η πρώτη εγκύκλιος για το ασφαλιστικό, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αν. Πετρόπουλος, θίγονται όσοι αποχωρούν με μειωμένη σύνταξη και θα χάσουν περισσότερα, αλλά έρχεται και μια κρυφή και μεγάλη ανατροπή για τις γυναίκες που αποχωρούν από το ΙΚΑ με διατάξεις ανήλικου τέκνου, καθώς η νομοθεσία τις προστάτευε και προέβλεπε ότι δικαιούνται το πλήρες κατώτατο όριο σύνταξης, δηλαδή τα παλιά 486 ευρώ, ακόμη και όταν βγαίνουν με μειωμένη σύνταξη.
Αυτό πλέον δεν υπάρχει από τη στιγμή που με την εγκύκλιο Πετρόπουλου καταργείται το κατώτατο όριο και όλοι οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν σύνταξη ανάλογη με ό,τι βγάζουν οι εισφορές τους.
Σε καμία περίπτωση βέβαια η αλλαγή αυτή δεν σημαίνει ότι όλες οι συντάξεις θα πάνε στα 300 και στα 445 ευρώ, αλλά αυτό που λέει ο νόμος είναι ότι το κράτος δεν θα συμπληρώνει τις χαμηλές συντάξεις, όπως συνέβαινε για δεκαετίες, και πλέον τα ποσά που θα παίρνουν οι ασφαλισμένοι είναι αυτά που αντιστοιχούν στις εισφορές και στα χρόνια ασφάλισής τους. Οσοι λοιπόν βγάζουν σύνταξη πάνω από τα 300 ή τα 450 ευρώ, θα παίρνουν το ποσό που τους αναλογεί. Για παράδειγμα, ασφαλισμένος με 27 χρόνια στο ΙΚΑ, εκ των οποίων τα 22 μέχρι το 2010, και μέσο όρο αποδοχών 1.350 ευρώ, θα βγάλει πλήρη σύνταξη με το νέο σύστημα 784,74 ευρώ. Αν αποχωρήσει με πρόωρη 2 χρόνια νωρίτερα, θα έχει ποινή 12%+10% από το έξτρα πέναλτι, δηλαδή 22%, και θα πάρει 690,57 ευρώ. 



HELLASFORCE

Ο «Αντίχριστος» Ανθέλληνας Υπουργός Συνεχίζει Ακάθεκτος…


ΠΡΩΪΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Σας πληροφορώ ότι ο Νίκος Φίλης, υπουργός Παιδείας, έχει σκοπό να αλλάξει τους κανόνες διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία. Και την πρόθεση αυτή την είχε (με τη Σία Αναγνωστοπούλου ως «λαγό») προτού συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Γιατί σας το λέω αυτό; Επειδή μαθαίνω ότι έδωσε εντολή να αλλάξουν όλα όσον αφορά τη διδασκαλία των Θρησκευτικών. Να γίνει το μάθημα «ομολογιακό», όπως το χαρακτηρίζει, «διαθρησκευτικό ενημέρωσης και πολιτισμικό». Και αυτό θα γίνει από του χρόνου (αν βεβαίως στο μεταξύ δεν αλλάξει τίποτα). Τι σημαίνει; Οτι το μάθημα των Θρησκευτικών θα είναι προαιρετικό. Και μετά τι νομίζετε ότι μελετάται; Κάτι, μαθαίνω, που έχει σχέση με την πρωινή προσευχή. Πάντως ο Αρχιεπίσκοπος στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας είπε μια φράση η οποία αιφνιδίασε τον κ. Φίλη: «Εγώ ως Αρχιεπίσκοπος διοικώ την Εκκλησία με το Ευαγγέλιο, το Σύνταγμα και τους εκκλησιαστικούς κανόνες», υπενθυμίζοντάς του παράλληλα ότι στις συναντήσεις που είχε με τον Πρωθυπουργό συμφώνησαν ότι τα ζητήματα που αφορούν την Εκκλησία θα επιλύονται σε πνεύμα συναντίληψης και συνεργασίας, στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων



HELLASFORCE

Ο Αλέξης Τσίπρας Ομολόγησε Δημόσια την Αμερικανική Βοήθεια στη Διαπραγμάτευση


ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ…
Στη δημόσια παραδοχή ότι οι ΗΠΑ βοήθησαν την Ελλάδα κατά την διάρκεια της επτάμηνης διαπραγμάτευσης, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο προξενείο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη, παρουσία εκλεγμένων εκπροσώπων ομογενειακών οργανώσεων.
Ένα 24ωρο μετά το διπλό τετ α τετ με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και παραμονή της συνάντησης του με τον επικεφαλής του Στειτ Ντιπάρτμετ Τζον Κέρι, ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε την βοήθεια που του παρείχε η Ουάσιγκτον το τελευταίο διάστημα.
«Σ’ αυτήν δύσκολη στιγμή της διαπραγμάτευσης θα πρέπει να ομολογήσω ότι είχαμε μια ανοικτή επικοινωνία και συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ όπου βρήκαμε πολύ πιο ευήκοα ώτα από ότι βρήκαμε στις Βρυξέλλες στην ανάγκη να υπάρξει μια δίκαιη διευθέτηση της κρίσης με την αναγκαία απομείωση του χρέους», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός
Αναφερόμενος στην μάχη της απομείωσης του χρέους, ζήτημα που ανέδειξε με την παρουσία του στις εργασίες της 70ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τόνισε: «Aυτή η μάχη δεν έχει τελειώσει. Αυτή την μάχη πρέπει να την δώσουμε ενωμένοι με όλες τις δυνάμεις μας μέσα στην Ελλάδα και έξω από την χώρα Και γι’ αυτό αξιοποιώ την παρουσία μου εδώ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προκειμένου να διακηρύξω την μεγάλη σημασία που έχει για την Ελλάδα η δυνατότητα μιας κρίσιμης διευθέτησης του χρέους και να αναζητήσω συμμαχίες και διεθνή στηρίγματα»
Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας σε μια ευρύτερα ασταθή περιοχή, ενώ απευθυνόμενος προς τους ομογενείς τους τόνισε ότι πρέπει να είναι περήφανοι για το τρόπο που η ελληνική κοινωνία αντιμετώπισε τις προσφυγικές ροές.
«Είμαστε περιτριγυρισμένοι από αστάθεια και βρισκόμαστε σε κρίση, αλλά η χώρα παραμένει σημείο σταθερότητας. Πρέπει να είστε περήφανοι ως Έλληνες γιατί παρά την κρίση που ζούμε και παρά το γεγονός ότι ζούμε μια κρίση και παρά το γεγονός ότι ζούμε μια δεύτερη κρίση, όπως αυτή του προσφυγικού, δεν χάνουμε την ανθρωπιά μας και ο ελληνικός λαός ξεπερνάει την κρίση αλλά πρώτα με αξιοπρέπεια», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, αφήνοντας αιχμές για την στάση στο μεταναστευτικό άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
«Δεν χάνουμε την ανθρωπιά μας, δείχνουμε το καλό πρόσωπο της Ευρώπης από ανθρώπους που έδιναν από το υστέρημα τους στους πρόσφυγες, όπως του φούρναρη στην Κω, την ώρα που κάποιοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ύψωναν τείχη και έριχναν σφαίρες πλαστικές», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Νέα Επική Ομιλία Πούτιν… Ξεβρακώνει τη Νέα Ταξη και Αποκαλύπτει τον Ένοχο για τα Σύγχρονα Δεινά


ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ
Οι Δημοσιογράφοι παρακολουθούν άφωνοι, έχοντας μασήσει τα λόγια τους υποστηρίζοντας την αντίθετη πλευρά..

Συναγερμός – Αντεπίθεση Με Απάτσι στον Έβρο και Απόβαση σε Νησί του Αιγαίου


αντεπίθεση στον Έβρο και απόβαση σε νησί του Αιγαίου1
Με αντεπίθεση Αρμάτων στον Έβρο με την συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και το Κυνηγητό απο τα Απάτσι των Μονάδων που θα επιτεθούν στον Έβρο αρχίζει η Διακλαδική Άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στο νομού του Έβρου!
Στην Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015 » στην τελικής της έκβαση θα εκτελεστεί και αεροαπόβαση με Ναυτικές και Αεροπορικές Δυνάμεις σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου με σκοπό και στόχο να στείλει τα μηνύματα εκεί που πρέπει
αντεπίθεση στον Έβρο και απόβαση σε νησί του Αιγαίου2
Σύμφωνα με πληροφορίες Ηγετικό ρόλο θα παίξει στον Έβρο η 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία που θα έχει ειδικό ρόλο με επιθετικό σχεδιασμό και τεράστια Δύναμη πυρός που θα πέσει στο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων του «ΨΗΛΟΥ ΣΤΑΛΟΥ»!
Οι Μονάδες του Έβρου θα επανδρωθούν ακόμη και με επιστράτευση Εφέδρων και Εθνοφυλάκων, που επιτέλους πρέπει να ξανασχεδιάσουμε απο την αρχή και να τους βάλουμε δυνατά στο παιχνίδι του Πολέμου στην Θράκη ,εκμεταλλευόμενοι τις γνώσεις τους στο έδαφος αλλά και για την ανθρωπογεωγραφία της Περιοχής !
«Πάντως σύμφωνα με την ταπεινή μας γνώμη το «ΓΕΕΘΑ»πρέπει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο Θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου,όπου οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν με Ναυτικό Αποκλεισμό να αποκλείσουν τα νησιά ,σε ενδεχόμενη ΕλληνοΤουρκική Κρίση και όχι σε Απόβαση Ναυτικών Δυνάμεων !
Τα μεγάλα νησιά του Αιγαίου έχουν αρκετές Δυνάμεις να αποκρούσουν προγεφυρώματα και αεροαγήματα που θα επιχειρήσουν κάποια απόβαση σε νησί του Αιγαίου …
Οι Τούρκοι γνωρίζουν οτι μεγάλο νησί του Αρχιπελάγους δεν μπορούν να το καταλάβουν και ούτε βέβαια να το κρατήσουν …Άρα πιο λογικό είναι να προχωρήσουν σε Ναυτικό αποκλεισμό και εδώ πρέπει να εκμεταλλευτούμε το μεγάλο μας όπλο τα Υπερσύγχρονα Υποβρύχιά μας !
αντεπίθεση στον Έβρο και απόβαση σε νησί του Αιγαίου3
Η Τοποθέτηση και άλλων παράκτιων Εποχούμενων EXOCET και σε άλλα νησιά του Αρχιπελάγους θα είναι ο εφιάλτης των Τούρκικων πλοίων που θα επιχειρήσουν τον Αποκλεισμό και ο νοών νοείται !
Νεώτερα για την Διακλαδική Άσκηση που ξεκίνησε σήμερα το πρωί θα έχουμε τις επόμενες ημέρες !
Η Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015»
Από 30 Σεπτεμβρίου έως 9 Οκτωβρίου 2015 θα διεξαχθεί η Εθνική διακλαδική άσκηση με την επωνυμία «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2015». Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων. Διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).
Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.
Κύριοι σκοποί της ασκήσεως είναι:
α. Η εξέταση-αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.
β. Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.
γ. Η εφαρμογή και αξιολόγηση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
δ. Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ και των φορέων του πολιτικού τομέα, στην μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.
ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΑΣΠΙΔΑ»…


ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΣΠΙΔΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1966…
Δημοσιεύεται το βούλευμα για την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ. 28 αξιωματικοί παραπέμπονται σε δίκη, με τις κατηγορίες της ένωσης προς στάση και συνωμοσίας προς εκτέλεση πράξεων εσχάτης προδοσίας. Κατά το βούλευμα, «προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία» για τους πολιτικούς Ανδρέα Παπανδρέου, Παύλο Βαρδινογιάννη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και Στυλιανό Χούτα.
Η υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ ήταν πολιτικό και στρατιωτικό σκάνδαλο που ξέσπασε στην Ελλάδα στα μέσα Μαΐου του 1965 και ήταν η αφορμή για την αποστασία του 1965. Ο ΑΣΠΙΔΑ («Αξιωματικοί Σώσατε Πατρίδα, Ιδανικά, Δημοκρατίαν, Αξιοκρατίαν») ήταν υποτίθεται μυστική οργάνωση αξιωματικών εντός του στρατεύματος υπό την καθοδήγηση του Ανδρέα Παπανδρέου, γιου του τότε πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. Ουδέποτε προέκυψαν ιδιαίτερα επιβαρυντικά στοιχεία για την υποτιθέμενη ομάδα αυτήν, η αποκάλυψη όμως αυτή τροφοδότησε τις εφημερίδες και τους εχθρούς του Γ. Παπανδρέου και οδήγησε τελικά σε πολιτειακή κρίση.
Στις 12 Μαΐου 1965 ο στρατιωτικός διοικητής των ελληνικών δυνάμεων Κύπρου στρατηγός Γρίβας έστειλε έκθεση στον Έλληνα υπουργό άμυνας Πέτρο Γαρουφαλιά, στην οποία ανέφερε ότι έγινε κίνηση ίδρυσης οργάνωσης με την επωνυμία «ΑΣΠΙΔΑ» από ομάδα αξιωματικών και ότι υπήρχε κίνδυνος ανατροπής του τότε καθεστώτος. Είχε μάλιστα αναφερθεί τότε, ότι αρχηγός και υποκινητής την κίνησης αυτής ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Το υπουργείο ανέθεσε στον αντιστράτηγο Σίμο να μεταβεί στην Κύπρο και να διεξαγάγει ανακρίσεις για το ζήτημα. Ο αντιστράτηγος ερευνά τα στοιχεία, εξετάζει 93 μάρτυρες και αποφαίνεται:
«Απεδείχθη πράγματι ότι εγένετο κίνησις ιδρύσεως οργανώσεως υπό την επωνυμίαν «ΑΣΠΙΔΑ» υπό ομάδος αξιωματικών, με τον ιδιοτελή σκοπόν την εξυπηρέτησιν ατομικών συμφερόντων αυτών και των μελών της οργανώσεως, δια της προωθήσεως μεμυημένων αξιωματικών εις επικαίρους και σημαινούσας θέσεις ή και τινα άλλον απώτερον, όστις ούτε απεδείχθη εκ της εξετάσεως ούτε διεφάνη… Δεν απεδείχθη ότι η κίνησις αύτη είχε πολιτικάς επιδιώξεις ή σύνδεσμον τινά με πολιτικά πρόσωπα».
Προτείνει την απόταξη τεσσάρων Λοχαγών και τον πειθαρχικό έλεγχο άλλων έξι Λοχαγών και Υπολοχαγών.
Υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ1
Ο βασιλιάς μη αποδεχόμενος το πόρισμα Σίμου και μετά από παρέμβαση του τότε υπουργού Εθνικής άμυνας Γαρουφαλιά, ζητά από τον πρωθυπουργό της χώρας Γ. Παπανδρέου να παραπέμψει την υπόθεση «ΑΣΠΙΔΑ» στο Στρατοδικείο. Υπακούει στη βασιλική εντολή και για λόγους ισορροπίας παραπέμπει και την υπόθεση «Περικλής» που αφορούσε την ανάμειξη του στρατού στις εκλογές του 1961.
Ταυτοχρόνως σχεδόν, επιθυμούσε να αντικαταστήσει τον ως τότε υπουργό Πέτρο Γαρουφαλιά ο οποίος κατά την άποψή του ελέγχονταν από το παλάτι. Ο Κωνσταντίνος δεν επιθυμούσε την αντικατάσταση του Γαρουφαλιά και αρνήθηκε την πρόταση του Γεωργίου Παπανδρέου να αναλάβει ο ίδιος ο Παπανδρέου το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Η άρνηση του Κωνσταντίνου οδήγησε σε παραίτηση του πρωθυπουργού, κάτι που οδήγησε στα Ιουλιανά. Δεν προέκυψαν ποτέ στοιχεία εναντίον πολιτικών προσώπων από την υπόθεση «ΑΣΠΙΔΑ» και ο αριθμός των αξιωματικών που φέρεται να συμμετείχαν ήταν περιορισμένος. Φαίνεται ότι όντως υπήρξε η οργάνωση αυτή, αποτελούνταν όμως μάλλον από χαμηλόβαθμους αξιωματικούς και δεν ήταν επικίνδυνη ούτε για το στράτευμα ούτε για το πολίτευμα. Ενδέχεται να ήταν απάντηση στις οργανώσεις ακροδεξιών που υπήρχαν τότε και δρούσαν ανενόχλητες και οι οποίες αποδείχτηκαν πολύ πιο επικίνδυνες για τη δημοκρατία.
Από τις 30 Ιανουαρίου η δίκη διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών. Κύριος συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο Νικηφόρος Μανδηλαράς.
Υποτιθέμενα μέλη
Υποτίθεται ότι ο ΑΣΠΙΔΑ είχε 40-50 μέλη, μεσαίων και χαμηλών βαθμών οι περισσότεροι. Αρχικά την προσοχή τράβηξε ο Λοχαγός Αριστείδης Μπουλούκος, που κατηγορήθηκε ότι στρατολογούσε νέα μέλη. Η υπόθεση έγινε πιο σοβαρή όταν δεξιές εφημερίδες (αλλά και η Κεντρώα «Ελευθερία» του Πάνου Κόκκα) προσπάθησαν να εμπλέξουν στην υπόθεση τον Συνταγματάρχη Αλέξανδρο Παπατέρπο Υπαρχηγό της ΚΥΠ και φίλο του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Παπατέρπος εκείνη την εποχή κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες να διαλύσει το παρακράτος.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ – Οι Rothschilds Έχουν Αγοράσει την Ιερουσαλήμ!!!


Οι Rothschilds Έχουν Αγοράσει την Ιερουσαλήμ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ…
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ… ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ 1829… ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ…
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ 1829

Oμπάμα: »Έχω τον πιο δυνατό στρατό είμαστε το πιο ισχυρό έθνος » ……. »Υψώθητι ο κρίνων την γην, απόδος ανταπόδοσιν τοις υπερηφάνοις. »



«Διευθύνω τον πιο ισχυρό στρατό του κόσμου. Είμαι έτοιμος να τον χρησιμοποιήσω για να προστατεύσω τη χώρα μου και τους συμμάχους της με όλα τα απαραίτητα μέσα ακόμη και μονομερώς «Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα
Κύριος ὑπερηφάνοις ἀντιτάσσεται,
 « Θεός εκδικήσεων Κύριος· Θεός εκδικήσεων επαρρησιάσατο. Υψώθητι ο κρίνων την γην, απόδος ανταπόδοσιν τοις υπερηφάνοις. »
 «(για δημοκρατία) η μάχη που επέτρεψε στη πλειοψηφία των ατόμων να εκφραστεί είναι αυτή που κατέστησε τις ΗΠΑ ως το πιο ισχυρό έθνος του κόσμου».Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα
« ΄Εως πότε αμαρτωλοί, Κύριε, έως πότε αμαρτωλοί καυχήσονται;»Ψαλμός 93
«(για Άσαντ) Αν ένας δικτάτορας σκοτώνει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες του αυτό δεν είναι μοναδικά πρόβλημα της χώρας του  » Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα
“Φθέγξονται και λαλήσουσιν αδικίαν, λαλήσουσι πάντες οι εργαζόμενοι την ανομίαν; Τον λαόν σου, Κύριε, εταπείνωσαν και την κληρονομίαν σου εκάκωσαν. “Ψ 93CQANSWTUAAAqH0S
«Καταλαβαίνετε αυτό που κάνατε ;Kανείς δεν θ΄απαντήσει.Αντί του θριάμβου της δημοκρατίας βλέπουμε τη βία και την κοινωνωνική ερήμωση κανείς δεν σκέφτεται τ΄ ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα  στη ζωής».B .Πούτιν
« …..Και αποδώσει αυτοίς Κύριος την ανομίαν αυτών και κατά την πονηρίαν αυτών αφανιεί αυτούς Κύριος ο Θεός. » Ψαλμός 93
«Είναι τώρα προφανές ότι το κενό της εξουσίας που αφέθηκε στις χώρες της Μ Ανατολής και της Β Αφρικής οδήγησε στην εμφάνιση του εξτρεμισμού.»
Ο κόσμος μετακόμισε στο απάνθρωπο/βολεύτηκε σ’ αυτή την προσφυγιά
ZABADANI
πήρε μαζί του για εικονίσματα φωτογραφίες δημίων/όργανα βασανιστηρίων για φυλαχτά/Αλλά το τρομερό καραδοκεί (Βύρων Λεοντάρης)
«Είναι υποκριτικό να μιλάμε για διεθνή τρομοκρατική απειλή και να εθελοτυφλούμε στον τρόπο με τον οποίο βοηθήθηκαν αυτοί οι τρομοκράτες»Β Πούτιν
« Δεν είχαμε υποψιαστεί τη φρίκη μιας συνέχειας
(πως γίνεται να ’χει συνέχεια το τέλος;)”( Βύρων Λεοντάρης)Embedded image permalink
« Διευθύνω τον πιο ισχυρό στρατό του κόσμου.Είμαι έτοιμος να τον χρησιμοποιήσω για να προστατεύσω τη χώρα μου και τους συμμάχους της με όλα τα απαραίτητα μέσα ακόμη και μονομερώς « Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα
« και εδοθη αυτω στομα λαλουν μεγαλα και βλασφημιας και εδοθη αυτω εξουσια ποιησαι μηνας τεσσερακοντα [και] δυο
και ηνοιξεν το στομα αυτου εις βλασφημιας……..και εδοθη αυτω εξουσια επι πασαν φυλην και λαον και γλωσσαν και εθνος
και προσκυνησουσιν αυτον παντες οι κατοικουντες επι της γης ου ου γεγραπται το ονομα αυτου εν τω βιβλιω της ζωης του αρνιου του εσφαγμενου απο καταβολης κοσμου »Aποκάλυψη κ.13







etnika themata ellada

Αποχώρηση Τσίπρα από την σύνοδο στον ΟΗΕ – ράπισμα για την μεθόδευση με τα Σκόπια!


590_81a0b578e8a869531ca21e7e3c903cea
Πιστός ο Πρωθυπουργός στην εθνική γραμμή που πρόσφατα εκφράστηκε με τον καλύτερο τρόπο στην Θεσσαλονικη από τον Προκόπη Παυλόπουλο και βέβαια τον Πάνο Καμμένο.
Αυτό ως απάντηση στα σκύβαλα των Ιμίων, τους μειοδότες που έχουν το θράσος να σχολιάζουν τα… Αγγλικά του πρωθυπουργού, ενώ τα δικά τους ήταν άπταιστα για να οργανώνουν μειοδοσίες και διακίνηση μίζας από το πλιάτσικο στην πατρίδα!

Ο Έλληνας πρωθυπουργός λοιπόν, μόλις ενημερώθηκε για την προβοκάτσια που ετοιμαζόταν στην συνάντηση κατά του εξτρεμισμού, στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ όπου τα Σκόπια θα συμμετείχαν με την καλλιτεχνική τους ονομασία, ενημέρωσε τους διοργανωτές ότι δεν θα παρευρεθεί εκφράζοντας την αποδοκιμασία της Ελληνικής πλευράς. Παράλληλα ο πρεσβης μας στην Ουάσιγκτον, κύριος Χρήστος Παναγόπουλος μετέφερε ευθέως την αποδοκιμασία της Ελλάδας σε αυτή την μεθόδευση.
Να λοιπόν που η παρούσα κυβέρνηση, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον ΥΕΘΑ διδάσκει αξιοπρέπεια παρά τις δύσκολες συνθήκες και την όποια «υποστήριξη» έδωσαν οι ΗΠΑ, στο πρόσφατο παρελθόν.
Και θα συνεχίσουν έτσι, όσο και αν οι διάφοροι Πάγκαλοι που υπέγραφαν συμβάσεις με Λιακουνάκους υβρίζουν χυδαία από τις συχνότητες των ψυχάρηδων. ´Ερχεται η ώρα του λογαριασμού για όλους.




ethnika themata ellada

Το φακέλωμα των Ελλήνων και των άλλων μειονοτήτων στην Τουρκία, ο μυστικός αριθμός που τους αποδίδεται…..oι διακρίσεις που υφίστανται


Το site Kedistan 29.9. 2015 δημοσιεύει ένα ενδιαφέρον άρθρο για την αστυνόμευεση των μειονοτήτων στην Τουρκία και το ηλεκτρονικό τους φακέλωμα. Ένας μυστικός κωδικός αποδόθηκε στις μειονότητες Roums: 1, Arméniens: 2, Juifs: 3, Assyriens: 4. Ο αριθμός 5 για τους υπόλοιπους. Στην Τουρκία η λέξη «Roum» ορίζει τους έλληνες. Από την άλλη οι ασσύριοι δεν είναι μειονότητα αναγνωρισμένη στην Τουρκία από την Συνθήκη της 1923, απ΄όπου και τα προβλήματα με τα ιδιωτικά σχολεία. Τα σχολεία των μειονοτήτων είναι υπό την επιτήρηση επιθεώρηση ενός τούρκου διευθυντή αντιπροσώπου του τουρκικού κράτους.Στα αρμενικά σχολεία απαγορεύεται να διδαχθεί η αρμενική γενοκτονία.Αντίθετα είναι υποχρεωτικό τα παιδιά αυτά να παρακολουθούν τη διδασκαλία από τουρκικά εγχειρίδια τα αοποία από το δημοτικό ορίζουν τους αρμένιους ως προδότες που εξολόθρευσαν τους τούρκους. 29.9. 2015.
Στην Τουρκία οι Roums, Arméniens, Juifs, Assyriens θεωρούνται μειονότητες και τα παιδιά τους μπορούν να εγγραφούν σε μειονοτικά σχολεία.
Το statut των  “μειονοτικών σχολείων ” ορίζεται με το νόμο n°5580 που διέπει τα Ιδιωτικά και τα σχολεία των μειονοτήτων roums, αρμενίων και εβραίων προστατεύονται από τη συνθήκη της Lausanne.
Σύμφωνα με τα αρχεία του Κράτους μεταξύ του 1913 και 1914, υπήρχαν 2596 μειονοτικά σχολεία στην Ανατολία εκ των οποίων 1245 roums, 1084 αρμένικα 131 εβραικά. Σήμερα σε όλην τη χώρα δεν απομένουν παρά 24 σχολεία εκ των οποίων τα 16 armeniennes, 6 roums, 1 juive και 1 assyrienne.
23 σχολεία από αυτά είναι στην Κωνσταντινούπολη και ένα στην Gökçeada .Το σχολείο   roum  άνοιξε το 2013. Το ασσυριακό νηπιαγωγείο Mor Efrem το 2014.….
İmroz Rum Ortaokulu ve Lisesi'nin zili 51 yıl sonra çaldı
Τσανάκαλε Λύκειο Rum ελληνικό
Τον Ιούνη του 2014 ο βουλευτής του CHP, Hüseyin Aygün μετέφρε στη Βουλή το θέμα: «Αποκάλυψε ότι υπήρχε ένας κωδικός θυγατρικός μυστικός είχε αποδοθεί στις  μειονότητες Roums : 1, Arméniens : 2, Juifs : 3, και 4 για Assyriens. Και το 5για τις υπόλοιπες.Από πότε οι μειονότητες έχεουν φακελωθεί με αυτόν τον τρόπο και ποιές είναι οι άλλες ;»
Efkan Ala, tmote Yπ.Εσωτερικών το είχε επιβεβαιώσει με μια φράση:«Αυτή η εφαρμογή υπάρχει από το  1999 στο πλαίσιο του MERNIS, και όλοι οι τούρκοι πολίτες διαθέτουν». MERNIS είναι βάση δεδομένων των δημοτολογίων.
Το άρθρο αναρωτιέται αν ομοίως τέτοιο αριθμό μειονοτικό έχουν και οι κούρδοι και οι αλεβίτες.
Αυτό το σύστημ αφακελώματαος πάιζει ρόλο στην εισαγωγή στο πανεπιστήμιο στην απόδοση δωματίου σε φοιτητικές εστίες,  στους διαγωνισμούς των δημοσίων υπαλλήλων και την εξέλιξή τους. Πολλές φορές στον τύπο διαρρέουν έγγραφα με τη σημείωση “ακίνδυνος ” ή “αρνητικό ”.Τα παιδιά των μειονοτήτων έτσι έρχονται αντιμέτωπα με παράλογες καταστάσεις.Κανένα από αυτά δεν φιγουράρει στις λίστες επιτυχόντων εισόδου στο πανεπιστήμιο του 2015.
Το Σεπτέμβρη του 2014 οι τουρκικές εφημερίδες ανακοίνωσαν το άνοιγμα 3 σχολείων διαδασκαλίας της κουρδικής σε Bağlar (à Diyarbakır), Cizre (à Şırnak) και Yüksekova (à Hakkari). Υπάρχει επίσης σχολείο όλων των βαθμίδων στο Dicle κοινότητα του Diyarbakır, που άνοιξε το 2014.Όσο για τους αλεβίτες το 2015 άνοιξε ένα σχολείο.(Agos, collectifvan.org, 29-09-2015)





ethnika themata ellada

Ετοιμάζει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία η Ρωσία- Εγκρίθηκε αίτημα του Πούτιν από τη Βουλή



Ετοιμάζει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία η Ρωσία- Εγκρίθηκε αίτημα του Πούτιν από τη Βουλή
Την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία ενέκρινε ομόφωνα η ρωσική άνω Βουλή, το συμβούλιο της Ομοσπονδίας, έπειτα από αίτημα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα ανακοίνωση του Κρεμλίνου και τον πρόεδρο της άνω Βουλής. 
Η τελευταία φορά που το ρωσικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό ήταν το 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε την χερσόνησο τηςΚριμαίας
Σύμφωνα με τον προσωπάρχη του Κρεμλίνου, Σεργκέι Ιβανόβ, η επέμβαση αφορά μόνο εναέριες επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία.
Η Μόσχα αναμένεται να ενημερώσει εταίρους και συμμάχους αργότερα σήμερα.



ethnika themata ellada