Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Κοτζιά, oύτε να το σκέφτεσαι πως θα στείλουμε τα παιδιά μας να πολεμήσουν τον Aσαντ, για να υπερασπιστούμε τον Ερντογάν!


Τα ρώσικα μαχητικά κυριαρχούν στους ουρανούς της Αδέσποτης κι Αδούλωτης Συρίας... ελήφθη;
Της Μαργαρίτας Ισιδώρου

Συνεδρίασε το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, με αιτιολογία την "παραβίαση" του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά που εκτελούν αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στη Συρία, μετά από αίτημα της νόμιμης κι εκλεγμένης ηγεσίας αυτής της χώρας.

Η Τουρκία, η χώρα που παραβιάζει συνεχώς κι αδιάλειπτα τον Ελληνικό Εθνικό εναέριο χώρο και είναι τρομοκρατική δύναμη κατοχής του 40% της Κύπρου, χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητάει τη συνδρομή (sic!) ολόκληρης της ΝΑΤΟϊκής Συμμαχίας, των φονιάδων των λαών, ώστε να αντιμετωπίσει τα ρωσικά μαχητικά (sic!).



Τα παπαγαλάκια του Κοτζιά, του πιο νεοταξίτη υπουργού της κυβέρνησης Τσίπρα, όπως ακριβώς και στην περίπτωση της Ροδόπης (αυτό έχει επισημανθεί και από τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη...

Ροδόπη και η σιωπή της παρέας του Αλέξη, προβληματίζει...), μιλούν -όπως στη Ροδόπη για την ηθική της αριστεράς να μην αλλάξει τη σερά εκλογιμότητας στη Ροδόπη, λες και δεν έκανε αλλαγές για να βολέψει τους Σπίρτζηδες κι άλλους υπουργούς- για συμβατικές υποχρεώσεις της Ελλάδας στη "Συμμαχία".

Αυτό σημαίνει... να στείλει ελληνόπουλα να πολεμήσουν εναντίον της Συρίας, για τη χάρη του σουλτάνου Ερντογάν.

Αρκετά Κοτζιά!

Αρκετά με τους νεοναζί της Ουκρανίας που έφερες σε ελληνικά νοσοκομεία...

Αρκετά με τους χορούς σου, αγκαζέ με τους φονιάδες...

Αρκετά για τις συνομιλίες σου και συμφωνίες σου, για διζωνική στην Κύπρο...

Αρκετά με την αναγνώριση του Κοσόβου...

Αρκετά με τις χαιρετούρες σου και την αλλαγή θέσης της Ελλάδας απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό...

Αρκετά... αρκετά... αρκετά... αρκετά... αρκετά... αρκετά...

Σου θυμίζουμε... ότι η οργάνωση-φάντασμα που έφτιαξες, δήθεν για ανασύνταξη του "πατριωτικού ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, το "Πράττω", δεν έχεις πλέον ούτε καν τη σχετική πλειοψηφία στα ιδρυτικά μέλη που υπέγραψαν το ιδρυτικό... Ακόμη κι ο Μηλιαράκης την έχει κάνει στη ΛΑΕ... Σου έμεινε ο "αντιστασιακός" Τόσκας κι ο Παπασίμος...

Και... δεν το έχουμε σε τίποτα, να ανοίξουμε ιστοσελίδα συγκέντρωσης υπογραφών... υπογραφές πίεσης στο ΚΚΕ, να δώσει στη δημοσιότητα τους λόγους διαγραφής σου... Συνεπώς, το "αριστερό' κομματικό παρελθόν, που σε έκανε σύμβουλο του Πάγκαλου και του ΓΑΠ... ξέρεις που το ΄χουμε γραμμένο!

Κάτω τα χέρια από τη ΣΥΡΙΑ!



freepen

ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς - Οργή διπλωματών σε καιρούς μεγάλων τρικυμιών για τα εθνικά θέματα


Να καταθέτουν τα διαπιστευτήριά τους είναι έτοιμοι πολλοί ανώτεροι διπλωμάτες, σε ένδειξη δυσαρέσκειας για τις σαρωτικές αλλαγές που επιδιώκει ο Υπ. Εξωτερικών Νίκου Κοτζιάς στο ΥΠΕΞ και κυρίως για την απόφασή του να απομακρύνει από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. την πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και να την τοποθετήσει στο… Ζαίρ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη παραιτηθεί ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών και από τα πλέον έμπειρα στελέχη της Διπλωματικής Υπηρεσίας Μιχάλης Σπινέλλης, ενώ έχει υποβάλλει την παραίτηση του και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Δημήτρης Παρασκευόπουλος, οι οποίοι μάλιστα συνόδευαν και τον κ. Κοτζιά στην επίσκεψη του στην Νέα Υόρκη.

Ενδεικτική ήταν και η καταγγελία της Ντόρας Μπακογιάννη από την Βουλή που μίλησε για διώξεις και για διάλυση της διπλωματικής υπηρεσίας :»Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς έχει προσωπικές ευθύνες για την διάλυση που κάνει στην διπλωματική υπηρεσία του Υπουργείου», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη και αναφέρθηκε στην μετάθεση που επιχειρεί ο υπουργός Εξωτερικών της έμπειρης διπλωμάτη μας Αλεξάνδρα Παπαδοπόυλου που από «τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες θέλει να την στείλει διπλωμάτη στο Ζαΐρ»!

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το protothema.gr αργά το βράδυ την παραίτησή του υπέβαλε ο πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης, μέχρι πρότινος αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Σπινέλλης, ένα από τα πλέον υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη της ελληνικής διπλωματίας, έχει διατελέσει και μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Εκτός από την είδηση της παραίτησης του πρέσβη Σπινέλλη, ακούγεται ότι την πιθανότητα της οικειοθελούς αποχώρησης από το υπουργείο Εξωτερικών εξετάζει και ο πρέσβης Δημήτρης Παρασκευόπουλος, υπηρεσιακός γενικός γραμματέας του υπουργείου.

Η παραίτηση του πρέσβη Σπινέλλη από τη θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών επί του παρόντος δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Επισημαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό αρκετά υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΕΞ διαμαρτύρονται για τις επιλογές του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ο οποίος κατηγορείται ότι επιλέγει και τοποθετεί σε θέσεις ευθύνης διπλωμάτες με κριτήρια εξωυπηρεσιακά.





freepen

Ασπρόπυργος: Οι κάτοικοι απειλούν να πάρουν τα όπλα!


Μετά τη δολοφονία του 59χρονου, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου στέλνει «τελεσίγραφο» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προειδοποιεί ακόμη και με αποκλεισμό. Κάτοικοι και φορείς βρίσκονται εκτός ορίων! Τι αποκαλύπτει Εμπιστευτικό Έγγραφο που έχουμε στην κατοχή μας.

Της Γεωργίας Λινάρδου

Με κινητοποιήσεις ακόμη και με αποκλεισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προειδοποιεί ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου σε περίπτωση που δεν παρθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της δραματικά αυξανόμενης εγκληματικότητας στην περιοχή.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη (06/10/2015) πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά ενός ακόμη σοκ για την τοπική κοινωνία, τη δολοφονία 59χρονου στα Νταμάρια Ασπροπύργου με καραμπίνα την ώρα που βρισκόταν εκεί για να κόψει ξύλα και κρούσματα ληστειών ακόμη και μέσα στο κέντρο της πόλης.

Ορισμένοι κάτοικοι και κυρίως όσοι ζουν έξω από το κέντρο «οπλίζονται» με σκοπό να πάρουν τα δικά τους μέτρα εξαιτίας της ελλιπούς αστυνόμευσης.

«Δεν είναι δυνατόν αυτό που συμβαίνει. Την άλλη φορά μου μπήκαν στο σπίτι μέρα μεσημέρι και μου έκλεψαν ό, τι είχαν και δεν είχα. Ευτυχώς λείπαμε όλοι και δε μας βρήκε κάποιο κακό. Αν ήταν, όμως, τα παιδιά μου μέσα τι θα γινόταν; Αυτό μπορεί να μου το απαντήσει κάποιος ή μόνον για τις ψήφους μας θέλουνε όταν έρχονται εκλογές», υποστηρίζει κάτοικος στο newsbomb.gr από την περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου και συνεχίζει: «Μην σου περιγράψω τι συμβαίνει το βράδυ. Κλειδαμπαρώνουμε, άλλοι έχουν βάλει κάμερες, άλλοι έχουμε σκυλιά και κάποιοι την καραμπίνα δίπλα απ’ το κρεβάτι μη μας συμβεί κάτι τη νύχτα να μπορέσουμε να αντιδράσουμε»!

Σε εμπιστευτικό έγγραφο την Τρίτη (06/10/2015) προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν.Τσόκα, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Ν. Μελετίου επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Με απόλυτη συνείδηση ευθύνης, σας γνωρίζω ότι, όσα συμβαίνουν στον Ασπρόπυργο, εδώ και χρόνια, και με ιδιαίτερη έξαρση τον τελευταίο καιρό, με τα δεκάδες κρούσματα ένοπλων ληστειών και θρασύτατων επιθέσεων, ακόμη και μέρα μεσημέρι, έχουν φέρει την πόλη μας μια ανάσα απ’ το ξέσπασμα πράξεων αυτοδικίας, με ό, τι μπορεί να σημάνει αυτό για τη συνέχεια»!

Επίσης αναφέρεται στο έγγραφο: «Χωρίς ίχνος υπερβολής, σας γνωρίζω ότι, οι κάτοικοι του Δήμου μας, ειδικά των απομακρυσμένων –από το ιστορικό κέντρο του Ασπροπύργου- περιοχών, έχουμε εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και ανοχής. Οργανωμένες ομάδες, από πληθυσμιακές συνιστώσες που ανήκουν στις ονομαζόμενες “ειδικές ομάδες”, αλλά και πάσης φύσεως συμμορίες, ημεδαπών και αλλοδαπών, έχουν ρημάξει στην κυριολεξία όλη την περιοχή, γνωρίζοντας ότι, η δύναμη των Τμημάτων Αστυνομίας, Ασφάλειας και Λαθρομετανάστευσης, στην πόλη μας, είναι ελάχιστη, και γι’ αυτό δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη δράση τους. Ολόκληρες περιοχές του Ασπροπύργου, ζουν υπό το κράτος του φόβου επιθέσεων –ένοπλων και μη- κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τρέμουν δικαιολογημένα, τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια της πόλης, για όσα θα μπορούσαν να τους συμβούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κι επειδή, η υπομονή των Πολιτών μας εξαντλήθηκε, “Κύριος οίδε” πώς μπορεί να αντιδράσουν, όταν διακυβεύεται η ζωή και η περιουσία τους!»






freepen

ΡΑΠΙΣΜΑ από το ΙΝΚΑ στον Κουρουμπλή και το ηλεκτρονικό φακέλωμα που θέλει να επιβάλλει στον ελληνικό λαό


Προετοιμάζει ο Π. Κουρουμπλής ΝΕΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ, ΝΕΑ «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ»
Όχι στην Ηλεκτρονική Σκλαβιά,
Όχι στον Χαφιέ του Καταναλωτή.

Μετά από δύο ηχηρά ΟΧΙ στην «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» από τις δημόσιες διαβουλεύσεις επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, την φέρνει ξανά στο προσκήνιο ο Π. Κουρουμπλής.

Ο οποίος, τώρα φαίνεται να ξεχνά την λαϊκή βούληση, εξευτελίζοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς, έχοντας την πρόθεση να δρομολογήσει την υλοποίηση της Κάρτας φακελώματος των πολιτών – καταναλωτών και που την έχουμε αρνηθεί δημόσια και αδιαπραγμάτευτα.

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η προστασία της ζωής και της περιουσίας των καταναλωτών – πολιτών, αλλά και των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ελευθερίας, είναι υψίστης σημασίας για το ΙΝΚΑ, για αυτό λέμε ΟΧΙ στη κάρτα ξεγυμνώματος του πολίτη και στην αριθμοποίηση του προσώπου.

Μας λένε ότι θα περιέχει τον αριθμό ταυτότητας, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ για να διευκολύνει την καθημερινή επαφή με το κράτος, αναβαθμίζοντας τον δημόσιο τομέα, καταπολεμώντας την γραφειοκρατία που απορροφά το 6% του ΑΕΠ.

Δεν μας λένε όμως πόσο θα κοστίσει η έκδοση και η συντήρηση αυτής της κάρτας, που θα εκτοξεύσει το χρέος και το ΑΕΠ (οι επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ δεν είναι για κάρτες). Ας μην ξεχνάμε στην Αγγλία, για οικονομικούς λόγους απέρριψαν την αντίστοιχη κάρτα.

Δεν μας λένε τίποτα για την ανάπτυξη, για το πώς θα καταπολεμήσουν την ανεργία, την φτώχεια, τις αυτοκτονίες, την μετανάστευση των Ελλήνων αλλά και για την μείωση της φορολογικής ληστείας, δηλαδή τα ουσιαστικά μας προβλήματα.

Η γραφειοκρατία και η φοροδιαφυγή δεν καταπολεμείται με μία νέα κάρτα-ταυτότητα, αλλά με τρόπους που το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει, άλλωστε οι φοροφυγάδες τους είναι γνωστοί και δεν κάνουν τίποτα (λίστα Λαγκάρντ κλπ).

Τα αβάσιμα επιχειρήματα του Π. Κουρουμπλή δήθεν για το καλό μας, είναι κουκούλες και προσχήματα, που εφαρμόζουν το φακέλωμα των πολιτών ακόμα και στα νεογέννητα, καταπατώντας το Ελληνικό Σύνταγμα που ορκίσθηκε σε αυτό, αλλά και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ είναι προσωπικά ατομικά δεδομένα, για συγκεκριμένες προσωπικές δραστηριότητες του κάθε πολίτη και σε καμία περίπτωση δεν δίνονται για ταυτοποίηση του, όπως ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας.

Η σημερινή ταυτότητά μας είναι πλήρες έγγραφο

δεν χρειαζόμαστε άλλη, ούτε καμία ΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΣΗ.

Το Γραφείο Τύπου του ΙΝΚΑ






freepen

ΝΑΤΟ: «Ανησυχητική κλιμάκωση» η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία


ΝΑΤΟ: «Ανησυχητική κλιμάκωση» η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε "ανησυχητική κλιμάκωση" την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία, τη στιγμή που η Μόσχα ενισχύει τις επιχειρήσεις υποστήριξης του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ.
"Στη Συρία παρακολουθούμε μία ανησυχητική κλιμάκωση των ρωσικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων. Θα αναλύσουμε τις τελευταίες εξελίξεις και τις συνέπειές τους για την ασφάλεια της Συμμαχίας", δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Αμυνας των χωρών μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
"Αυτό γίνεται ακόμη περισσότερο συγκεκριμένο με τις πρόσφατες παραβιάσεις του εναερίου χώρου του ΝΑΤΟ από ρωσικά αεροσκάφη. Είδαμε αεροπορικά πλήγματα, εκτόξευση πυραύλων, είδαμε διεισδύσεις στον τουρκικό εναέριο χώρο και φυσικά όλα αυτά αποτελούν λόγους ανησυχίας...παραμένουμε σε στενή επαφή με τις τουρκικές αρχές", είπε.
Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Τουρκία για να υπερασπισθεί τη συμμαχική του χώρα στη νότια πτέρυγά του, έπειτα από τις παραβιάσεις του τουρκικού εναερίου χώρου από τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις, πρόσθεσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.
"Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο και ικανό να υπερασπισθεί τους συμμάχους του, περιλαμβανομένης της Τουρκίας, απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. Το ΝΑΤΟ έχει ήδη απαντήσει αυξάνοντας την ικανότητα, την ετοιμότητα ανάπτυξης δυνάμεων, και στη νότια πτέρυγα, περιλαμβανομένης της Τουρκίας", είπε στους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας επαναλαμβάνοντας ότι οι αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας αποτελούν "λόγους ανησυχίας".
"Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ για πρωτοβουλίες με στόχο την εξεύρεση μίας πολιτικής λύσης στην κρίση στη Συρία", πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ.
Η σύνοδος των υπουργών Αμυνας της Ατλαντικής Συμμαχίας ήταν προγραμματισμένη, αλλά επικεντρώνεται πλέον στο θέμα του πολέμου στη Συρία.
Πραγματοποιείται σε μία στιγμή κατά την οποία η Μόσχα κλιμακώνει την στρατιωτική της επέμβαση στη Συρία, εκτοξεύοντας πυραύλους κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά κυρίως παρέχοντας την αναγκαία στρατιωτική υποστήριξη ώστε οι δυνάμεις του Ασαντ να εξαπολύσουν μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά των δυνάμεων των σύρων ανταρτών στην δυτική Συρία.
Η Ουάσινγκτον, επικεφαλής του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, επανέλαβε χθες ότι δεν συνεργάζεται με τη Ρωσία στις αεροπορικές της επιδρομές στη Συρία, τις οποίες ο υπουργός Αμυνας Αστον Κάρτερ χαρακτήρισε "θεμελιώδες σφάλμα".



hmerisia

Διπλωματικό επεισόδιο: Η Αλβανία δεν παρέλαβε σερβική νότα διαμαρτυρίας - Δεν πάει στο Ελμπασάν ο Σέρβος πρωθυπουργός


Διπλωματικό επεισόδιο: Η Αλβανία δεν παρέλαβε σερβική νότα διαμαρτυρίας - Δεν πάει στο Ελμπασάν ο Σέρβος πρωθυπουργός

Διπλωματικό επεισόδιο ξέσπασε μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας με αφορμή περιστατικό που συνέβη σε λεωφορείο που μετέφερε τους Σέρβους παίκτες από το αεροδρόμιο των Τιράνων στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν.
Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΞ της Σερβίας, αντιδρώντας στο λιθοβολισμό του λεωφορείου εξέδωσε διακοίνωση διαμαρτυρίας και κάλεσε τον πρέσβη της Αλβανίας Ιλίρ Μπότσκα για να του την επιδώσει.
Ο Αλβανός πρέσβης, ωστόσο, αρνήθηκε να μεταβεί στο σερβικό υπουργείο Εξωτερικών με τη δικαιολογία ότι "δεν συνέβη κανένα επεισόδιο κατά της εθνικής αποστολής ποδοσφαίρου της Σερβίας".
Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, σε ανακοινωθέν που εξέδωσε, χαρακτηρίζει "αντίθετη με τις αρχές και την πρακτική της διπλωματίας" τη συμπεριφορά του πρέσβη της Αλβανίας και ανήγγειλε τη λήψη μέτρων εναντίον του για ανάρμοστη συμπεριφορά.
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Σερβίας (FSS), το λεωφορείο που μετέφερε τους Σέρβους ποδοσφαιριστές λιθοβολήθηκε στη διαδρομή από το διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων έως το ξενοδοχείο, στο κέντρο της πόλης, όπου διαμένουν.
Ο αντιπρόεδρος της σερβικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Σάβο Μιλόσεβιτς ανέφερε ότι από την επίθεση με πέτρες δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνον υλικές ζημιές· έσπασε τζάμι σε παράθυρο του λεωφορείου.
Ο ποδοσφαιρικός αγώνας των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Αλβανίας και της Σερβίας θα διεξαχθεί, απόψε, στο Ελμπασάν. Η προηγούμενη συνάντηση των δύο εθνικών ομάδων στο Βελιγράδι, στις 14 Οκτωβρίου του 2014, διακόπηκε όταν πάνω από τον αγωνιστικό χώρο εμφανίστηκε να αιωρείται τηλεχειριζόμενο ελικοπτεράκι (drone), από το οποίο κρέμονταν η σημαία της μεγάλης Αλβανίας.
Προκλήθηκε ένταση και οι Αλβανοί παίκτες αρνήθηκαν να συνεχίσουν τον αγώνα, ενώ το αθλητικό δικαστήριο στη Λοζάνη, αναιρώντας απόφαση της UEFA, καταχώρησε τον αγώνα ως νίκη της Αλβανίας.
Σε πολιτικό επίπεδο το επεισόδιο εκείνο προκάλεσε ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών.
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αποφάσισε να μην παρακολουθήσει σήμερα στο Ελμπασάν τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων Αλβανίας - Σερβίας εξαιτίας της πολιτικοποίησης αυτού του αθλητικού γεγονότος, όπως είπε, και κάλεσε τις αλβανικές αρχές να εγγυηθούν την ασφάλεια όλων των Σέρβων πολιτών, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα.
"Λόγω της πρωτοφανούς πολιτικοποίησης ενός αθλητικού γεγονότος, μετά από πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα έλαβα την απόφαση να μην ταξιδέψω στο Ελμπασάν, ώστε οι οι βασικοί πρωταγωνιστές της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης να είναι οι αθλητές" ανέφερε ο πρωθυπουργός της Σερβίας σε ανοιχτή επιστολή του με αφορμή το σημερινό αγώνα.
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας καταδίκασε οξύτατα τη χουλιγκανική επίθεση Αλβανών οπαδών στους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Σερβίας.
"Ζητώ από την αλβανική κυβέρνηση να παράσχει πλήρη ασφάλεια σε όλους τους πολίτες της Σερβίας, οι οποίοι θα είναι παρόντες σε αυτό το αθλητικό γεγονός, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διεξαγωγή της αναμέτρησης" υπογραμμίζει ο κ. Βούτσιτς στην επιστολή του, η οποία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Μπλιτς".
Η Σερβία και η Αλβανία τον προηγούμενο χρόνο εργάστηκαν πολύ για την αμοιβαία κατανόηση και την καθιέρωση τακτικών επαφών, οι οποίες συμβάλλουν σε μια καλύτερη πολιτική και οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, μετά από δεκαετίες σιωπής και παγωμένης εχθρότητας, επισημαίνει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Οι δύο χώρες άρχισαν να συζητούν για μεγάλα και σημαντικά έργα, όπως είναι η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Νις - Δυρράχιο και της σιδηροδρομικής γραμμής Βελιγράδι- Ποντγκόριτσα-Σκάνταρ - Τίρανα.
"Γνωρίζω καλά ότι σήμερα είναι ευκολότερο και δημοφιλέστερο να αυξάνονται οι εντάσεις, επειδή είναι πάντα πιο απλό να επιλέγεις τη γραμμή της μικρότερης αντίστασης και να ευθυγραμμίζεσαι με το μίσος αντί με την ορθολογική αντίληψη για το μέλλον. Ωστόσο, θεωρώ ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, όπως και η ηγεσία της Σερβίας, με την ανταλλαγή των καλύτερων φοιτητών, απέστειλαν σημαντικό μήνυμα όχι μόνους στους λαούς μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο ότι βλέπουμε το μέλλον της περιοχής, της Σερβίας και της Αλβανίας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα" τονίζει ο κ. Βούτσιτς.
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ευχήθηκε στους Σέρβους ποδοσφαιριστές επιτυχία και νίκη, αλλά και τους παρακάλεσε να αγωνιστούν για το εθνόσημο και τη σημαία της Σερβίας.
"Θέλω να πω ότι, ανεξάρτητα από το αν θα κερδίσουν ή θα χάσουν, ως πρόεδρος της κυβέρνησης θα τους περιμένω και τους εύχομαι πολλές νέες νίκες στο μέλλον" επισημαίνει ο κ. Βούτσιτς στην ανοιχτή επιστολή του.



hmerisia

ΕΝΦΙΑ: Τι φόρο ακινήτων θα πληρώσετε για το 2016


ΕΝΦΙΑ: Τι φόρο ακινήτων θα πληρώσετε για το 2016

Της Μαρίας Βουργάνα
Νέο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακίνητων θα κληθούν να πληρώσουν το 2016 περίπου 6,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, με το υπουργείο Οικονομικών να προετοιμάζει τις ανατροπές στον φόρο και τον αναπληρωτή υπουργό Τρ. Αλεξιάδη να υπόσχεται ότι ο νέος ΕΝΦΙΑ θα είναι πιο δίκαιος και αποτελεσματικός.
Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται θα δίνουν μια «γεύση» δικαιότερης κατανομής των φορολογικών βαρών στα ακίνητα μεταφέροντας μέρος των επιβαρύνσεων από τους μικροϊδιοκτήτες ακινήτων στους έχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία, ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται οι εξοχικές κατοικίες, τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια σε περιοχές - φιλέτα που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως.
Έτσι, λίγο πριν αναρτηθούν τα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ (η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου), στην Καραγιώργη Σερβίας άρχισαν να επεξεργάζονται διάφορα σενάρια για το νέο ΕΝΦΙΑ, χωρίς όμως να αλλάζει ο ετήσιος εισπρακτικός στόχος των 2,65 δισ. ευρώ που προβλέπει το Μνημόνιο.
ΕΝΦΙΑ: Τι φόρο ακινήτων θα πληρώσετε για το 2016
Ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας χθες στο 16ο συνέδριο Prodexpo για την ανάπτυξη και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, αν και ανέφερε ότι ο τρόπος που θα δομηθεί ο νέος φόρος δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, υπογράμμισε ότι θα είναι πιο αναλογικός και δίκαιος, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο ΕΝΦΙΑ με τη σημερινή του μορφή έχει κλείσει τον κύκλο του.
Οι αλλαγές θα συνδυαστούν με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που θα γίνει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016. Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός συστήματος αυτόματης αναπροσαρμογής των τιμών ζώνης των ακινήτων, οι οποίες θα βρίσκονται κοντά στις εμπορικές τιμές. Ωστόσο, η καθυστέρηση της κυβέρνησης στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών έχει «ενοχλήσει» τους δικαστές, καθώς δεν τηρήθηκε η απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία οι αντικειμενικές θα έπρεπε να είχαν αλλάξει από τον περασμένο Ιούνιο.
Με γνώμονα την είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ ετησίως από την κατοχή ακινήτων, οι ανατροπές που εξετάζονται στο νέο ΕΝΦΙΑ προβλέπουν μεταξύ άλλων:
1. Την καθιέρωση ενός χαμηλού αφορολόγητου ορίου για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του κάθε φορολογούμενου. Τα σενάρια για το ύψος του αφορολόγητου κινούνται μεταξύ 20.000 ? 50.000 ευρώ και το τελικό ύψος του θα εξαρτηθεί από τις άλλες παρεμβάσεις που θα γίνουν στους συντελεστές υπολογισμού του φόρου και τον συμπληρωματικό φόρο.
Πάντως αν το αφορολόγητο διαμορφωθεί στα 50.000 ευρώ, το 41,7% των ιδιοκτητών ακινήτων δεν θα πληρώσει φόρο, αφού περισσότεροι από 2,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα, των οποίων η αξία με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν σήμερα δεν υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ. Με τη μείωση των αντικειμενικών αξιών θα αυξηθεί ο αριθμός των φορολογουμένων που διαθέτουν μικρής αξίας περιουσία.
2. Παρεμβάσεις στις κλίμακες υπολογισμού του κύριου φόρου με αλλαγές στους συντελεστές και τα κλιμάκια των τιμών ζώνης. Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσαν να μειωθούν οι συντελεστές για τις κατοικίες με χαμηλή αντικειμενική αξία για παράδειγμα μέχρι 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό, για τις οποίες ο συντελεστής φόρου είναι 2 έως 2,9 ευρώ ανά μέτρο και να αυξηθούν οι συντελεστές στα υψηλότερα κλιμάκια π.χ. για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 2.000 ευρώ που σήμερα κυμαίνονται από 6 έως 13 ευρώ/τ.μ.
3. Αύξηση των συντελεστών του συμπληρωματικού φόρου ή/και μείωση του αφορολόγητου ορίου. Σήμερα ο συμπληρωτικός φόρος ενεργοποιείται για συνολική αξία περιουσίας (αστικά ακίνητα) που υπερβαίνουν τις 300.000 ευρώ και οι συντελεστές του κυμαίνονται από 0,1% έως 1%.
Συζητείται το αφορολόγητο όριο να μειωθεί στα 250.000 ευρώ ή στα 200.000 ευρώ και οι συντελεστές να ξεκινούν από το 0,3% και να φθάνουν ακόμη και στο 2% για πολύ μεγάλες ακίνητες περιουσίες.
4. Επανεξέταση των απαλλαγών και εκπτώσεων που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ (ημιτελή κτίσματα, ξενοίκιαστα, φορολογούμενοι με πενιχρά εισοδήματα κ.ά).
5. Αύξηση της φορολογίας για τα εξοχικά και τις πολυτελείς κατοικίες, καθώς και για τα οικόπεδα και αγροτεμάχια που βρίσκονται σε τουριστικές και παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και νησιά.
Πάντως ο κ. Αλεξιάδης επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός και σε όλες τις αποφάσεις για τα φορολογικά θα προηγηθεί διάλογος.
Στο στόχαστρο τα ακίνητα εξωτερικού
Την πρόθεση της κυβέρνησης να φορολογήσει τα ακίνητα που κατέχουν οι Έλληνες στο εξωτερικό επανέλαβε χθες ο κ. Αλεξιάδης λέγοντας ότι εξετάζεται το παράδειγμα του νόμου Μόντι, με συμψηφισμό του φόρου που έχει καταβληθεί στην αλλοδαπή. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι αδικία να πληρώνει ΕΝΦΙΑ ένας ιδιοκτήτης ακινήτου εμπορικής αξίας 50.000 ευρώ στην Ελλάδα και να μην πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο στην Ελλάδα, αυτός που έχει ένα σπίτι αξίας 5.000.000 ευρώ στο Λονδίνο.
Ηδη το υπουργείο Οικονομικών, όπως είπε, έχει στην κατοχή του δύο λίστες από τις βρετανικές φορολογικές αρχές με την ακίνητη περιουσία Ελλήνων στο Λονδίνο.
Ωστόσο, η υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου σχεδίου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς:
Το υπουργείο Οικονομικών δεν διαθέτει στοιχεία για τα ακίνητα που έχουν αποκτήσει οι Έλληνες στο εξωτερικό, καθώς δεν αποτυπώνονται ούτε στο έντυπο Ε9 όπου καταγράφεται η ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων στην Ελλάδα, ούτε στο Ε1, και θα πρέπει να δηλωθούν οικειοθελώς από τους ιδιοκτήτες τους.
ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ 
Ακόμα και αν καταφέρει να τα εντοπίσει μέσω της διαδικασίας ανταλλαγής πληροφοριών με τις χώρες της Ε.Ε., θα δυσκολευτεί να βρει τα ακίνητα που είναι σε τρίτες χώρες και φορολογικούς παραδείσους και ενδεχομένως υπό τη σκέπη off shore εταιρειών.
Στο εξωτερικό δεν υπάρχουν αντικειμενικές αξίες αλλά μόνο εμπορικές τιμές και πάνω σε αυτές επιβάλλεται ο φόρος, ο οποίος σε άλλες χώρες αποτελεί έσοδο της κεντρικής διοίκησης και σε άλλες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Εξοχικά και αγροτεμάχια
Στο στόχαστρο βρίσκονται οι εξοχικές κατοικίες, τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια σε περιοχές - φιλέτα που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως.
Εμπλοκή με το ΣτΕ
Οι αλλαγές θα συνδυαστούν με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που θα γίνει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016. Η καθυστέρηση της κυβέρνησης στην αναπροσαρμογή των αντικει- μενικών τιμών έχει «ενοχλήσει» τους δικαστές, καθώς δεν τηρήθηκε η απόφαση του ΣτΕ, σύμφω- να με την οποία οι αντικειμενικές θα έπρεπε να είχαν αλλάξει από τον περασμένο Ιούνιο.






hmerisia

ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – 155 «ΝΑΙ» 144 «ΚΑΤΑ» (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Με 155 ψήφους υπέρ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Την κυβέρνηση καταψήφισαν 144 βουλευτές.
Ελαβε την ψήφο εμπιστοσύνης από τους 155 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ η κυβέρνηση, ολοκληρώνοντας την τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων.
Δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σύσσωμοι οι βουλευτές από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΧΑ, Ποτάμι, ΚΚΕ και Ένωση Κέντρου. Ειδικότερα, σε σύνολο 299 βουλευτών που ψήφισαν, «όχι» είπαν οι 144 – απών ήταν ο Νίκος Δένδιας.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, που απουσίαζε αδικαιολόγητα, απέστειλε επιστολή όπου αναφέρει πως απουσιάζει στο εξωτερικό, και αν συμμετείχε στην ψηφοφορία, θα καταψήφιζε. Ωστόσο η ψήφος του εκφράζει πρόθεση, αλλά, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, δεν προσμετράται.
Το μήνυμα που απορρέει από τις τοποθετήσεις στη Βουλή είναι ότι η κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει μόνη της το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους, ήτοι τους νέους φόρους και τις περικοπές στις συντάξεις, καθώς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Άρχισαν Τα Όργανα – Λεβέντης: «Ο Βούτσης έκανε ατιμία…» (Βίντεο)


ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ Η ΑΡΧΗ…
«Ο κύριος Βούτσης έκανε ατιμία. Έκανε τρεις κύκλους (σ.σ. βουλευτών) να μιλάνε και για τα μικρά κόμματα, μετά τον τρίτο κύκλο. Δηλαδή 36 βουλευτές έπρεπε να μιλάνε για να έρθει η ώρα της Ένωσης Κεντρώων», σχολίασε ο Βασίλης Λεβέντης.
Ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στην εκπομπή «κοινωνία ώρα mega», αναφέρθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις από την παρουσία του στη Βουλή, τονίζοντας τον μεγάλο, όπως ο ίδιος είπε, αριθμό συμβούλων των βουλευτών, τον αριθμό τηλεφωνικών αριθμών που δικαιούνται οι βουλευτές, καθώς και για το ποσό των 8.000 ευρώ που προβλέπεται για κάθε βουλευτή για την πληρωμή αυτών.
Σχετικά με το εάν ο ίδιος όμως και το κόμμα του θα κάνει χρήση των συμβούλων είπε: «Η πρώτη σκέψη ήταν να γίνω ιεραπόστολος του συστήματος παραιτούμενος, αλλά επειδή τους βλέπω ότι είναι αναίσθητοι, ατάραχοι και γελάνε όταν ακούν τέτοια πράγματα, θεωρούν δεδομένο ότι έχουμε το λαό και του πίνουμε το αίμα, δεν έχει νόημα και να πάρω ή να μην πάρω».
Για τον πρωθυπουργό είπε πως τον «χαιρέτισε με καλοσύνη, μιλήσαμε για τον πατέρα του, σε προσωπικό επίπεδο καλό, αλλά είναι παιδί του συστήματος».
«Εγώ θα ήθελα με έναν σοβαρό πρωθυπουργό να συζητήσω και να του πω μπροστά στη Βουλή, μπροστά στους βουλευτές και να του πω συμφωνείτε κ. Τσίπρα να έχει από είκοσι άτομα κάθε κόμμα για τις ανάγκες διερμηνέων, γραμματέων, διπλωματών και εκεί να τελειώσει η ιστορία», υπογράμμισε.
Είπε μάλιστα πως είναι «στο χέρι του Τσίπρα είναι να συνεργαστούμε» και πως «δεν είναι δύσκολα, οι τέσσερις συντάξεις να γίνουν μια, να μην υπάρχουν αργόμισθοι».
Ο κ. Λεβέντης τόνισε για το θέμα της αργομισθίας στο Δημόσιο πως «δεν ήρθαμε σαν διώχτες, αλλά σε μια εποχή που κυνηγάς τη φοροδιαφυγή, που κυνηγάς τη διαφθορά, δεν είναι διαφθορά να αμείβονται κάποιοι, να μισθοδοτούνται και να μην προσέρχονται. Δεν είναι και αυτό μια μορφή διαφθοράς; Δεν πρέπει να μελετηθεί το θέμα;».
Έκανε μάλιστα λόγο και για υποκρισία του προέδρου της Βουλής σχετικά με ενδεχόμενες περικοπές στους μισθούς των βουλευτών στεκόμενος στον ισχυρισμό ότι με τους συμβούλους που δικαιούται κάθε βουλευτής το κόστος που του αναλογεί τριπλασιάζεται: «Θα πάει ο Βούτσης να κόψει 10% από το μισθό του βουλευτή, στα 3.500 που είναι ο βασικός δηλαδή να κόψει 300 ευρώ και αφήνει τα 22.000, δεν είναι υποκρισία; Να το αφήσω εγώ ο Λεβέντης έτσι;».
Για την πραγματική δύναμη του κόμματός του υποστήριξε πως «ήδη η Ένωση Κεντρώων θα είχε 6%, αλλά την τελευταία εβδομάδα μας εμφάνισαν 2,5%» συγχρόνως όμως είπε «έβαλαν ισοπαλία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προηγείτο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφανδόν, με αποτέλεσμα κάποιος κόσμος να το κάνει ντέρμπι».
Καταλήγοντας είπε ότι δεν ήρθε μόνο για να κάνει «λιτότητα στην εξουσία», αλλά εκτίμησε πως «επειδή έτσι όπως πάει ο Τσίπρας το μνημόνιο 3 είναι ίδιο με τα μνημόνια 2 και 1, ότι ρίχνανε όλα τα βάρη στον ιδιωτικό τομέα και υπερπροστάτευαν το Δημόσιο, ήταν σε λάθος κατεύθυνση με αυξήσεις φόρων, πρέπει να αλλάξει η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων».
Ειδικότερα είπε πως πρέπει «να συμφωνήσουμε με τους ξένους στους ίδιους στόχους για τα πλεονάσματα αλλά να σταματήσουμε τις συντάξεις τις διπλές και τριπλές, να κόψουμε τις συντάξεις των πλουσίων, όπως στην Αυστραλία».

Ο πλανήτης πεθαίνει…

planhths3

Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως μία νέα επιδημία αποχρωματισμού των κοραλλιών βρίσκεται σε εξέλιξη και επεκτείνεται στις θάλασσες της Γης…
Η κλιματική αλλαγή οδηγεί στην άνοδο της θερμοκρασίας των υδάτων.
Αυτό σε συνδυασμό με το εξελισσόμενο έντονο φαινόμενο Ελ Νίνιο, σκοτώνει τα κοράλλια καθώς χάνουν τα χρώματά τους και είναι περισσότερο ευάλωτα στις πιέσεις του περιβάλλοντος και στις ασθένειες, με συνέπεια να πεθαίνουν πολύ πιο εύκολα. 
Αξίζει να σημειωθεί πως τo πρόβλημα άρχισε το 2014 σε μερικά σημεία του Ειρηνικού και έκτοτε παρατηρείται στους κοραλλιογενείς υφάλους από τη Χαβάη έως την Παπούα Νέα Γουινέα και τις Μαλδίβες, σύμφωνα με το "Nature". 
Η ΝΟΑΑ θεωρεί πως η "επιδημία" θα επιδεινωθεί έως τα μέσα του 2016…





voice news

Πέφτει η Μέρκελ…

merkel
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού σταθμού RTL, το ποσοστό του κόμματος της Άγκελα Μέρκελ υποχωρεί κατά μία μονάδα.
Πιο συγκεκριμένα, το CDU/CSU συγκεντρώνει το 39% της πρόθεσης ψήφου, ενώ οι σοσιαλδημοκράτες του SPD το 25%.
Το αριστερό Die Linke και οι Πράσινοι περιορίζονται αμφότεροι, στο 9% ενώ οι Φιλελεύθεροι του FDP στο 5%. 
Τέλος, το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) ενισχύεται στο 7%.


voice news

Ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τους ελέγχους στην λίστα Λαγκάρντ..

lista lagarde
Ο Αντρέας Λοβέρδος μιλώντας στην τηλεόραση του Mega τόνισε πως οι υποθέσεις που ελέγχθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ, είναι σημαντικά λιγότερες στους 9 μήνες που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση. Συγκεκριμένα δήλωσε: "Στους 9 μήνες ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε κατά πολύ ο αριθμός των υποθέσεων που ελέγχθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ". 


voice news
synagermo
Ο Μπένιαμιν Νετανιάχου, προειδοποιήσε τους πολίτες του Ισραήλ, πως πρέπει να βρίσκονται σε «κατάσταση υψίστου συναγερμού», ενώ τους ζήτησε να είναι ψύχραιμοι μπροστά στη βία που συγκλονίζει την Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη. 

«Οι Ισραηλινοί πολίτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας και πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού» δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ. Ο ίδιος, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, υπογράμμισε: «Ο στόχος της τρομοκρατίας είναι να σπείρει τον φόβο και ο πρώτος κανόνας για να τη νικήσουμε είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και την προσαρμοστικότητά μας, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό».
«Έχουμε βιώσει πολύ δύσκολες περιόδους και αυτό το νέο κύμα τρόμου, θα το ξεπεράσουμε επίσης επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και ενότητα» σημείωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.



voice news

Έκτακτο! Ο Τσίπρας παραδόθηκε στους Γερμανούς…

tsipras maximou

Στη νύχτα του δημοψηφίσματος αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μίλησε για ακόμη μία φορά για το δημοψήφισμα, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο περιοδικό L' Obs.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ανέφερε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εξέπληξε τον πρωθυπουργό.
"Μου είπε: 'Είναι ώρα να παραδοθούμε'. Του απάντησα: 'Όχι εγώ'", ισχυρίζεται ο κ. Βαρουφάκης, περιγράφοντας την αποχώρησή του.
Ο ίδιος δηλώνει χαρακτηριστικά: "Μιλήσαμε φιλικά, γεμάτοι θλίψη. Πίστευε ότι η Ελλάδα θα καταστρεφόταν αν επιμέναμε. Δεν συμφώνησα μαζί του και έφυγα"…
Ο πρώην υπουργός σχολιάζει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν μεγαλειώδες, "αλλά ήταν γραμμένο στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε".




voice news

Η Κίνα έτοιμη για τον μεγάλο πόλεμο...

kolash
Εδώ και μια εβδομάδα ο Πούτιν εξαπολύει μια καταιγίδα αεροπορικών επιθέσεων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ έχει στείλει στη Συρία και άντρες της Spetsnaz για να πολεμήσουν ενάντια των τζιχαντιστών. Ωστόσο δεν είναι ο μόνος που στέλνει στρατεύματα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Κίνα ετοιμάζεται να εμπλακεί στον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων. Σύρος αξιωματούχος είχε δηλώσει πριν μια εβδομάδα περίπου, ότι η Κίνα θα μπει στον πόλεμο «μέσα στις επόμενες πέντε εβδομάδες».
Η Κίνα ενημέρωσε τη Μόσχα την Παρασκευή ότι κινεζικά J-15 μαχητικά – βομβαρδιστικά σύντομα θα βρίσκονται στη Συρία για να πολεμήσουν από κοινού ενάντια στους τζιχαντιστές. Τα αεροσκάφη αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να σηκώνονται από αεροπλανοφόρα. Η Κίνα, επιθυμεί να συντρίψει τους τζιχαντιστές στη Συρία επειδή συνδέονται άμεσα με τους τζιχαντιστές Ουιγούρους Τούρκους της δυτικής κινεζικής επαρχίας Σιντζιάνγκ, οι οποίοι επιθυμούν να δημιουργήσουν δικό τους τζιχαντιστικό τουρκικό κράτος. Οι Ουιγούροι ζουν στην κοιτίδα των Τούρκων, στη δυτική Κίνα.





voice news

Έκτακτο! Έρχεται παγκόσμια κατάρρευση…(ΒΙΝΤΕΟ)

krish

Κυριολεκτικά σοκάρει μία πρόβλεψη του Guerrilla Economist, που κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες… 
Σύμφωνα με την πρόβλεψη- βόμβα η διαρκής επιδείνωση της οικονομικής κρίσης θα έχει δραματικές επιπτώσεις!
Η οικονομική κατάρρευση είναι προ των πυλών, και δεν μπορεί να αποφευχθεί με κανέναν τρόπο, και αναμένονται εννέα εκατομμύρια νεκροί…
Δείτε το βίντεο με την πρόβλεψη- σοκ:






voice news

Παγκόσμιο ΣΟΚ! Ο Πούτιν χτύπησε την Τουρκία! Αναμένονται εξελίξεις...

russian tanks
Δυσμενές προβλέπεται το μέλλον για τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας, καθώς οι πρόσφατες προκλήσεις της τουρκικής πλευράς έχουν αρχίσει να ενοχλούν ιδιαίτερα το Κρεμλίνο, το οποίο αποφάσισε να αντεπιτεθεί κάνοντας χρήση οικονομικών μέσων.
Πιο αναλυτικά, το το πρακτορείο ειδήσεων «Interfax» αναφέρει ότι ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας κολοσσού «Gazprom», Αλεξέι Μίλερ, αποφάσισε την μείωση χωρητικότητας του επερχόμενου Ρωσο-Τουρκιού αγωγού φυσικού αερίου «Turk Stream», στα 32 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Αυτή η απόφαση έχει ως γνώμονα τις απαιτήσεις που ζητούνται στην βόρεια Ευρώπη», καθώς η προέκταση του «Nord Stream-1», με την ονομασία «North Stream-2», έχει ήδη προγραμματιστεί για το 2019.
Ο κ Μίλερ στην συνέχεια του δημοσιεύματος τονίζει ότι η στρατηγική του αγωγού «North Stream-2» έχει ως στόχο την διατήρηση και την ανάπτυξη του εμπορίου και των υποδομών της ΕΕ.
Με βάση τα σχέδια ο αγωγός θα περνά κάτω από την Βαλτική Θάλασσα έως την Γερμανία και από εκεί σε Ολλανδία και Γαλλία, με προβλεπόμενη συνολική χωρητικότητα τα 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.
Το έργο όμως δεν σταματά εκεί καθώς, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αναφέρεται ότι την άνοιξη του 2016 η Gazprom αναμένεται να υπογράψει συμφωνία και με την Κίνα, σχετικά με τον «δυτικό αγωγό», με την Ρωσία πλέον να αποτελεί ενεργειακό κολοσσό τόσο σε Ασία όσο και σε Ευρώπη, παρέχοντάς της τρομερά προνόμια και επιρροή.
Τέλος όσον αφορά την Τουρκία, η απόφαση της Ρωσίας να την βγάλει σταδιακά εκτός σε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα, θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την χώρα, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε επιρροής, το οποίο θα είναι ιδιαίτερα βαρύ σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει.



voice news

Αποκάλυψη για Πούτιν που θα συγκλονίσει..

poutin
Ο Πούτιν έχει αποδείξει επανειλημμένα στο παρελθόν την ικανότητά του να χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο και ο νέος ρωσικός πετρελαϊκός γίγαντας Rosneft, αποτελεί το τελευταίο όπλο στη γεωπολιτική φαρέτρα του. Όπως είναι προφανές τα πετρέλαια της Συρίας δεν αφήνουν ασυγκίνητο τον Ρώσο πρόεδρο. Η ισχυροποίηση της Ρωσίας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη με την εξαγορά πχ ΤΝΚ–ΒΡ, ανοίγει την... όρεξη για περαιτέρω κινήσεις.
(ExxonMobil, BP, Chevron, Shell, ConocoPhillips, Total) θα διεκδικήσουν μερίδιο από την υπόθεση της Συρίας με την βοήθεια του Πουτιν, ασχέτως αν οι Ρώσοι παρουσιάζουν τον Άσαντ ως παλικάρι και οι Αμερικανοί δικτάτορα. Είναι προφανές ότι παίζονται σκληρά "παζάρια" πίσω από τη Συρία γι'αυτό και αναμένουμε εξελίξεις.


voice news

ΒΟΜΒΑ: Παραδίδουν την Κύπρο στους Τούρκους...

cyprus

Σε ομιλία του στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων της κοινότητας Περιστερώνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα ενός οδυνηρού συμβιβασμού με τους Τούρκους. Ο Πρόεδρος δήλωσε, "41 χρόνια μετά, βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα ευκαιρία και έτσι θα την αποκαλέσω, διότι διαδοχικές προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού συναντούσαν την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς, είτε της Τουρκίας αυτής καθεαυτής είτε των Τουρκοκυπρίων ηγετών που την εκπροσωπούσαν".
"Σήμερα – και δεν παραγνωρίζω βεβαίως δηλώσεις που κάθετα μας βρίσκουν αντίθετους – υπάρχει ένας νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης. Θέλω να πιστεύω ότι η αποφασιστικότητα και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε θα δημιουργήσουν τις συνθήκες έτσι ώστε μέσα από το κοινό πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί είτε αυτό του 1977 είτε του 1979 είτε της 8ης Ιουλίου του 2006 είτε της 14ης Φεβρουαρίου του 2014, να δούμε ότι με αποφασιστικότητα θα εργαστούμε στη βάση των όσων έχω αναφέρει για να επιτύχουμε μια λύση που πριν και πάνω από όλα θα απαλλάσσει την πατρίδα μας από την κατοχή" συνέχισε.
Ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι "δεν διανοούμαι κράτος ευρωπαϊκό το οποίο να υστερεί των υπολοίπων στην κατοχύρωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών".
Αν θέλουμε, είπε, να ζήσουμε πραγματικά ειρηνικά και να συνδημιουργήσουμε αυτό που επιβάλλεται και υπαγορεύει και η Ιστορία και οι υποχρεώσεις μας, αλλά και το καθήκον μας απέναντι στην πατρίδα και το λαό μας – "και όταν αναφέρομαι στο λαό μας δεν εξαιρώ τους Τουρκοκύπριους – είναι να δημιουργήσουμε επιτέλους τις προϋποθέσεις όπου να μπορούμε με περηφάνια να στεκόμαστε και να λέμε ότι επιτέλους έχουμε δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό κράτος που δεν κάνει διακρίσεις σε βάρος κανενός των πολιτών".



voice news

ΔΕΗ – ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

ÄÅÇ-ÑÏËÏÉ
ÄÅÇ-ÑÏËÏÉ

ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ…
Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. από τα δεκάδες κρούσματα που καταγράφονται πλέον κάθε εβδομάδα με ομάδες μικροκακοποιών που εφορμούν σε σπίτια και αρπάζουν χρήματα και τιμαλφή με πρόσχημα το ότι οι μετρητές της ΔΕΗ καταγράφουν υψηλότερα βατ και γι’ αυτό βρίσκουν την ευκαιρία να εξετάσουν τους πίνακες του ηλεκτρικού μέσα στο σπίτι.
Γι’ αυτόν τον λόγο, παρά τη διασπορά των κρουσμάτων με τους δεκάδες ψευτοτεχνικούς της ΔΕΗ σε όλο το Λεκανοπέδιο και σε άλλες περιοχές της χώρας έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα έρευνας από την Ασφάλεια Αττικής που καταγράφει μεθοδικά τα περιστατικά από περιφερειακές αστυνομικές υπηρεσίες, συγκεντρώνει μαρτυρίες, προχωρά σε άρσεις απορρήτου και συνδέει πρόσωπα και ενέργειες. Στόχος είναι να εξαρθρώσει τις συγκεκριμένες ομάδες των κακοποιών και να βρει τους χώρους όπου κρύβουν τα κλοπιμαία ή να εντοπίσει τους κλεπταποδόχους.
Σύμφωνα με υπολογισμούς των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με τη νέα μάστιγα στον χώρο της μικροεγκληματικότητας, κάθε ημέρα γίνονται τουλάχιστον από δύο έως πέντε σχετικές έφοδοι μέσα στα σπίτια, ενώ υπάρχουν και πολλές άλλες που δεν ολοκληρώνονται είτε λόγω της δυσπιστίας των πολιτών ή για άλλους λόγους. Με τον αριθμό των κρουσμάτων να έχουν το τελευταίο δίμηνο, ημέρα με την ημέρα, αυξητικές τάσεις. Σχετικά περιστατικά καταγράφονται στις κεντρικές γειτονιές της πρωτεύουσας αλλά και σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Νέα Φιλαδέλφεια, Παπάγου και άλλες.
Προ διημέρου, οι υποτιθέμενοι τεχνικοί της ΔΕΗ εξαπάτησαν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στο Νέο Ψυχικό και άρπαξαν από το σπίτι 1.500 ευρώ και δύο χρυσά κοσμήματα. Μάλιστα με τη συχνότητα που εμφανίζονται σε ορισμένες περιοχές, οι κάτοικοι δυσπιστούν ακόμα και όταν εμφανίζονται οι… γνήσιοι υπάλληλοι της εταιρείας διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι ενδείξεις του μετρητή να καταγράφονται στους λογαριασμούς κατά προσέγγιση.
Πρόκειται για ένα «κόλπο» που θεωρείται εξαιρετικά δημοφιλές και ολοένα πιο αποδοτικό στον χώρο των κακοποιών -σε δύο περιπτώσεις που έχουν εξιχνιασθεί έχουν συλληφθεί Ρομά ως δράστες- με θύματα κυρίως ηλικιωμένους που θεωρούνται πιο ευάλωτοι και εύπιστοι, και «τρομάζουν» με τον φόβο πληρωμής μεγάλων λογαριασμών λόγω υποτιθέμενης βλάβης στους μετρητές.
Το «κόλπο»
Όπως λένε χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «δυστυχώς είναι ένα κόλπο που ανοίγει πόρτες με χαρακτηριστική ευκολία». Επιπλέον εκτιμάται ότι αυξάνεται και ο αριθμός των δραστών που προσελκύονται από την επιτυχία των «συναδέλφων» τους.
Συνήθως στα σπίτια εισέρχονται δύο ή τρεις «υπάλληλοι» οι οποίοι, αφού φαίνονται τάχα θορυβημένοι από τη μεγάλη κατανάλωση ρεύματος στα ρολόγια της ΔΕΗ, ζητούν να ελέγξουν τον πίνακα «για να δουν πού είναι η διαρροή και να εντοπίσουν τη βλάβη». Σύμφωνα με πληροφορίες, χτυπούν τα κουδούνια των πολυκατοικιών και επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα διαμερίσματα απ’ όπου ακούν φωνή ηλικιωμένων. Μερικές φορές όμως «χτυπούν» συγκεκριμένα σπίτια με προεργασία και στόχευση.
Ενώ απασχολείται ο ένοικος του σπιτιού με την «αγωνιώδη προσπάθεια ανεύρεσης της διαρροής» από τον έναν εκ των δραστών -μάλιστα συνηθίζουν να «εγκλωβίζουν» τα θύματά τους σε γωνίες όπου υπάρχουν ηλεκτρικές συσκευές προκειμένου να έχουν ελευθερία κινήσεων οι συνεργάτες τους-, οι άλλοι εντοπίζουν και αφαιρούν από το διαμέρισμα χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Μετά γίνονται «καπνός» όταν υποτίθεται ότι «η διαρροή εντοπίστηκε ή τελικώς το τεχνικό πρόβλημα δεν ήταν μεγάλο», ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν και το θράσος να ζητούν ένα ποσό για αμοιβή επειδή εντόπισαν το πρόβλημα. «ΤΟ ΒΗΜΑ»

ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΟΚ ΣΕ ΟΣΟΥΣ «ΜΠΗΚΑΝ» ΣΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ!


ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΟΚ
Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕΛ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ΡΥΘΜΟ
Αλλάζουν όλα από τον Νοέμβριο στις δόσεις για χρέη σε Ταμεία και Εφορία, καθώς για όλες ανεξαιρέτως τις ρυθμίσεις ισχύει επιτόκιο 5,05%, και εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες θα πληρώσουν διαφορετικά ποσά για το υπόλοιπο της ρύθμισης που έχουν επιλέξει.
Οι περισσότεροι που είναι στη ρύθμιση των 100 δόσεων επιβαρύνονται με έως και 28,73 ευρώ το μήνα εφόσον ρυθμίζουν χρέη ως 50.000 ευρώ. Οσοι είναι στην πάγια ρύθμιση με τις 12 μόνο δόσεις ωφελούνται με μείωση δόσης από 3 ως 70 ευρώ, ενώ μπαίνει τέλος στις άτοκες δόσεις για όσους ρύθμισαν χρέη ως 5.000 ευρώ. Πλέον, οι εν λόγω οφειλέτες, για να διατηρήσουν την απαλλαγή και να μην επιβαρυνθούν με επιτόκιο 5,05% από εδώ και πέρα, εφόσον χρωστούν στα Ταμεία, θα πρέπει εντός 7 ημερών (μέχρι 14 Οκτωβρίου), να πάνε στο Ταμείο τους με τα εκκαθαριστικά της εφορίας και να αποδείξουν ότι χρωστούν τα μισά και πλέον από τα εισοδήματα που δήλωσαν και δεν έχουν ακίνητα αξίας άνω των 150.000 ευρώ. Θα πρέπει δηλαδή ένας οφειλέτης που έχει κύρια οφειλή χωρίς τις προσαυξήσεις ως 5.000 ευρώ, να αποδείξει βάσει εκκαθαριστικού ότι το εισόδημά του είναι μέχρι 9.999,99 ευρώ και τα ακίνητα που έχει δηλώσει στο Ε9 (αν έχει) δεν είναι πάνω από 150.000 ευρώ. Διαφορετικά οι δόσεις δεν θα είναι άτοκες αλλά έντοκες με 5,05% και με μηνιαία επιβάρυνση ως 11,36 ευρώ.
Λιγότερες δόσεις
Η μεγάλη… βόμβα των αλλαγών θα έρθει τις επόμενες μέρες καθώς αναμένεται η απόφαση βάσει της οποίας τα Ταμεία και οι διευθυντές των εφοριών, θα έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν και μάλιστα αυτεπάγγελτα, τον αριθμό των δόσεων κατεβάζοντας έναν οφειλέτη από τις 100 στις 72 ή και στις 50 δόσεις.
Πριν από τη μείωση του αριθμού των δόσεων, θα εξετάζονται το εισόδημα και η περιουσιακή κατάσταση των οφειλετών και, αν οι διευθυντές κρίνουν ότι ο οφειλέτης έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει περισσότερα, τότε θα προχωρούν στη μείωση του αριθμού των δόσεων που ο ίδιος επέλεξε αρχικά.
Η απόφαση αυτή θα προκαλέσει ως και τριπλασιασμό των ποσών από τη στιγμή που μια οφειλή, η οποία ρυθμίστηκε με 100 δόσεις, πέσει στις 50!
Οι αλλαγές αφορούν σχεδόν 1,1 εκατ. οφειλέτες, εκ των οποίων 300.000 με ρύθμιση χρεών στα Ταμεία και άλλους 800.000 με ρύθμιση στην Εφορία.
Το ΙΚΑ εξέδωσε ήδη την πρώτη εγκύκλιο, που θα αποτελέσει πιλότο για όλα τα Ταμεία σχετικά με τις μεταβολές στα επιτόκια που θα ισχύσουν από την 1η Νοεμβρίου και θα φανούν στη δόση που θα πρέπει να καταβάλουν οι οφειλέτες με καταληκτική ημερομηνία ως τις 30 Νοεμβρίου.
Οι νέες δόσεις
Οι τροποποιήσεις αυτές νομοθετήθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση με το νόμο 4331/15 και επιφέρουν τις εξής μεταβολές για την τσέπη 1,1 εκατ. οφειλετών, ανάλογα με το καθεστώς της ρύθμισης που υπήχθησαν μέχρι σήμερα. «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»