Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ ΘΡΟΝΟΣ ΣΕ ΒΑΣΙΛΙΑ: «ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ… ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»



ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΚΑΡΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΝΑ «ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Ελεύθερη Ώρα.

«ΣΤΑΥΡΩΝΕΙ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ!



Ανοίγει πόλεμο ο Τσίπρας – Όλα έτοιμα για διαχωρισμό.
Βραδυνή.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΕΥΠ – ΣΕ ΣΤΕΝΟ ΚΛΟΙΟ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ»



Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για το δημοψήφισμα στην Τουρκία – Προξενεία και τεμένη σε κλοιό
Με το φόβο μιας πιθανής προβοκάτσιας που θα ανασημασιοδιοτήσει τις σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας ζουν σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr τα ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ στο κέντρο και στην βόρεια Ελλάδα, μετά μάλιστα από την -ευτυχώς ανεπιτυχή- προσπάθεια πολιτικής χειραγώγησης της προ ημερών μεγάλης φωτιάς στο τέμενος Βαγιαζίτ στο Διδυμότειχο και την μυστηριώδη ανακάλυψη λίγες ημέρες μετά. παράνομου οπλισμού σε τζαμί του χωριού Ηλιόπετρα στην Ξάνθη.

ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ «ΔΟΥΛΕΨΑΝ»… ΥΠΕΡ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!


Η επίδειξη δύναμης από τις ΗΠΑ με τους αιφνιδιαστικούς βομβαρδισμούς στην συριακή βάση, είχε πολύ σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις για τις οποίες δεν αναφέρεται σχεδόν τίποτα από τα μεγάλα ΜΜΕ, γιατί ίσως αποκαλύπτει ένα άλλο μη προβαλλόμενο παράγοντα σε όλες αυτές τις κρίσιμες εξελίξεις.

Μεγάλη εβδομάδα: Η βαθιά σημασία της κάθε ημέρας


Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα πριν το Πάσχα (από την Κυριακή των Βαϊων το βράδυ μέχρι το Μ. Σάββατο) και ονομάζεται «Μεγάλη», όχι γιατί έχει περισσότερες μέρες ή ώρες από τις άλλες εβδομάδες, αλλά γιατί τα γεγονότα όπου τελούνται και βιώνονται στους Ιερούς Ναούς είναι κοσμοσωτήρια για τον άνθρωπο!

Η Εκκλησία από την μεγάλη της φιλανθρωπία, για να μπορέσουν όσο είναι δυνατόν περισσότεροι πιστοί να συμμετέχουν στις Ακολουθίες, επέτρεψε από την αρχή της Μ. Εβδομάδας, να ψάλλεται ο Όρθρος της επόμενης ημέρας. (π.χ. την Κυριακή των Βαϊων το βράδυ ψάλλεται ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας).

Νέοι φόροι-φωτιά ακόμη και για εισοδήματα 500-700 ευρώ

ΣΤΑ 5.500 ΕΥΡΩ «ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΤΑΙ» ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ - ΠΡΟΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΑΠΟ 22% ΣΕ 20%


Νέοι φόροι-φωτιά ακόμη και για εισοδήματα 500-700 ευρώ
Της Μαρίας Βουργάνα
Οι συνταξιούχοι θα είναι οι πρώτοι που θα γευτούν το πικρό ποτήρι των νέων μέτρων που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους θεσμούς, με τη μείωση των συντάξεών τους το 2019 κατά 1,8 δισ. ευρώ. Ένα χρόνο μετά, το 2020, θα δουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται ακόμη περισσότερο με τη δραστική περικοπή του αφορολογήτου ορίου από τις 8.636 ευρώ που ισχύει σήμερα για όσους δεν έχουν παιδιά στην περιοχή των 5.500 έως 5.900 ευρώ. Το ίδιο θα συμβεί και για τους μισθωτούς.

Από Μάλτα... Αθήνα με κόστος 3,6 δισ.

Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ EUROGROUP


Από Μάλτα... Αθήνα με κόστος 3,6 δισ.
​ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΡΛΑΠΑΝΟΥ
Ακριβό... εισιτήριο, 3,6 δισ. ευρώ για την Αθήνα, έδωσε χθες το Eurogroup στην τρόικα, που επιστρέφει το συντομότερο δυνατό (χωρίς να έχει προσδιοριστεί ο χρόνος) ώστε να επιτευχθεί άμεσα τεχνική συμφωνία. Με αυτά τα δεδομένα νέα μεγάλα ορόσημα, ως προς την επίτευξη μια συνολικής συμφωνίας που θα αποδεσμεύσει κεφάλαια προς την Ελλάδα, φαίνεται πως είναι, η Σύνοδος ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας, στο διάστημα 17 - 22 Απριλίου στην Ουάσιγκτον, και το Eurogroup στις 22 Μαΐου.

Θυσία οι «προσωπικές διαφορές» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΩΣ 1,8 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ 2019


Θυσία οι «προσωπικές διαφορές» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ
«Ψαλίδι» στις «προσωπικές διαφορές» που έχουν οι «παλαιές», πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου, κύριες και επικουρικές συντάξεις θα «μπει» από το 2019, για να περικοπεί η συνταξιοδοτική δαπάνη κατά 1,8 δισ. ευρώ. Το ύψος της περικοπής (1% του ΑΕΠ) έχει προσυμφωνηθεί με τους δανειστές και, όπως αποκαλύπτουν στην «Ημερησία» κορυφαία στελέχη του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, απομένει να συζητηθούν, αφού «κλείσει» η συμφωνία - πακέτο για τη δεύτερη αξιολόγηση, το τελικό πλαίσιο των μειώσεων που θα γίνουν έτσι ώστε να «βγει» ο λογαριασμός, χωρίς να υπάρξουν οι ακραίες περικοπές έως 39% - οι οποίες προκύπτουν στις προσωπικές διαφορές ορισμένων κατηγοριών συνταξιούχων (όπως του πρώην ΤΕΒΕ, των Μηχανικών και των Νομικών) και, παράλληλα, να προστατευτούν, όσοι λαμβάνουν συνολικό εισόδημα, από άθροισμα κύριας και επικουρικής, κάτω από ένα όριο που θα καθοριστεί.

Λύνοντας τους γρίφους της φορολογικής δήλωσης

ΑΝΟΙΞΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΤΑXISNET


Λύνοντας τους γρίφους της φορολογικής δήλωσης
20 +4 απαντήσεις
Για πρώτη φορά φέτος υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης ενός ή δύο τραπεζικών λογαριασμών ΙΒΑΝ για τους άγαμους και έγγαμους / με σύμφωνο συμβίωσης αντίστοιχα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης. Επίσης, οι μισθωτοί που δεν εισέπραξαν δεδουλευμένες αποδοχές του έτους 2016, λόγω οικονομικής αδυναμίας του εργοδότη τους, ακόμα και αν δεν έχει γίνει επίσχεση εργασίας ή πτώχευση, θα υποβάλουν δήλωση φόρου εισοδήματος χωρίς να δηλώσουν τις ανείσπρακτες αυτές δεδουλευμένες αποδοχές.

Τίλερσον: Προτεραιότητα των ΗΠΑ είναι η συντριβή του ISIS



Βασικός στόχος των ΗΠΑ είναι η εξάλειψη του αυτοανακηρυχθέντος ισλαμικού χαλιφάτου που απειλεί τη σταθερότητα της περιοχής, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον. Παράλληλα ζήτησε την εποικοδομητική συμμετοχή στη διαδικασία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και των συμμάχων του, εννοώντας φυσικά τη Ρωσία. «Ελπίζουμε ότι η Ρωσία θα επιλέξει να… διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο υποστηρίζοντας την εκεχειρία, μέσα από τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα αυτής στην Αστάνα, αλλά και στην Γενεύη», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Λαβρόφ σε Τίλερσον: «Τι κάνετε; Βομβαρδίζετε εκείνους που πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος;»


Λαβρόφ σε Τίλερσον: «Τι κάνετε; Βομβαρδίζετε εκείνους που πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος;»

Την πρώτη τους τηλεφωνική συνομιλία μετά την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία είχαν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργό Εξωτερικών, ο κ. Λαβρόφ είπε στον Αμερικανό υπουργό ότι τα πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον της συριακής κυβέρνησης «εξυπηρετούν την τρομοκρατία».

Επιστολή Τραμπ σε Κογκρέσο για την επίθεση στη Συρία: «Θα ξαναχτυπήσω εάν χρειαστεί»



Επιστολή Τραμπ σε Κογκρέσο για την επίθεση στη Συρία: «Θα ξαναχτυπήσω εάν χρειαστεί»
Ανοιχτό το ενδεχόμενο και «νέων ενεργειών» αφήνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε επιστολή του με την οποία ενημερώνει τα δύο Σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου για το πλήγμα των ΗΠΑ σε συριακή αεροπορική βάση.
«Ενήργησα προς όφελος των ζωτικής σημασίας συμφερόντων της εθνικής ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, σε συμφωνία με την εξουσία που μου αναγνωρίζεται από το Σύνταγμα ώστε να ηγούμαι διεθνών επιχειρήσεων με την ιδιότητά μου του αρχηγού του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας» σημειώνει ο Τραμπ στην επιστολή του προς τους επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.

Ορατός ο κίνδυνος διάλυσης των Σκοπίων – Η πολιτική κρίση παραλύει το κρατίδιο

Ορατός ο κίνδυνος διάλυσης των Σκοπίων – Η πολιτική κρίση παραλύει το κρατίδιο

Συνεχίζεται η πολιτική κρίση στα Σκόπια τέσσερις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν (τον Δεκέμβριο), πρόωρα, με σκοπό να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο που τα ταλάνιζε τα δύο τελευταία χρόνια.
Κυβέρνηση στη βάση του εκλογικού αποτελέσματος δεν έχει συγκροτηθεί, η υπηρεσιακή που είχε σχηματιστεί για να διενεργήσει τις εκλογές και έκτοτε παρέμεινε δεν λαμβάνει, ούτε νομιμοποιείται πολιτικά να το κάνει, αποφάσεις για σημαντικά θέματα, η βουλή που προέκυψε από την κάλπη δεν έχει αποκτήσει ακόμα πρόεδρο, η οικονομία βυθίζεται ενώ το χάσμα μεταξύ Βουλγαροσκοπιανών (που παριστάνουν τους «Μακεδόνες») και αλβανικής μειονότητας γίνεται όλο και πιο βαθύ.

Την «έριξε» ο Κοτζιάς στον Μπόρις: «Προσοχή μην είναι προβοκάτσια τρίτης χώρας τα χημικά στη Συρία»




Την «έριξε» ο Κοτζιάς στον Μπόρις: «Προσοχή μην είναι προβοκάτσια τρίτης χώρας τα χημικά στη Συρία»Διαβάστε σχετικά για ΒρετανίαΗνωμένο ΒασίλειοΙσλαμιστέςΜπόρις ΤζόνσονΝίκος ΚοτζιάςΣυρίαΤζιχαντιστέςΥπουργείο ΕξωτερικώνΧημικά Όπλα,
Επεισοδιακή ήταν η συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον ομόλογο του Μπόρις Τζόνσον, την Πέμπτη, στο νεοκλασικό τns Ακαδημίας, γράφει η Κυριακάτικη Δημοκρατία, καθώς κατά τη διάρκεια αυτής, και ενώ η κουβέντα είχε πάει στο ζήτημα τns κατάργησης των εγγυήσεων στην Κύπρο, χτύπησε το κινητό του ξανθομάλλη υπουργού.

Σάλος από τις αποκαλύψεις για το παρακρατικό κύκλωμα που παρακολουθεί τηλέφωνα


Την άμεση παρέμβαση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) προκάλεσε ο σάλος που έχει 
προκληθεί μετά τις νέες καταγγελίες του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος σχετικά με συνακροάσεις με τρίτους στο τηλεφωνικό του κέντρο.

Η ΑΔΑΕ με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι ζήτησε και έλαβε συγκεκριμένα στοιχεία για τα συμβάντα, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα τον έλεγχο και να ασκήσει τις κατά το Σύνταγμα αρμοδιότητές της. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραχαράσσει την Ιστορία της Ελλάδας – «Κόβει» τα στρατιωτικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821…





… από τα βιβλία των μαθητών της ΣΤ” Δημοτικού 
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παραχαράσσει την Ιστορία. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υπό τον Κώστα Γαβρόγλου είναι έτοιμη να διαγράψει τα στρατιωτικά ιστορικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821 και να τα αντικαταστήσει με «λάιτ» κοινωνικά ιστορικά γεγονότα που φθάνουν μέχρι τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας και την εισβολή στο Ιράκ.
Φαίνεται μάλιστα πώς ο κ. Γαβρόγλου που πρόσφατα χαρακτήρισε αναχρονιστική την διαγωγής για τους μαθητές να έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ισοπεδώσει την Ιστορία που θα διδάσκονται οι μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Αυτό φάνηκε χθες, όταν στο συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας μίλησε για την κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Ας πάμε όμως στα της Ιστορίας. Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο Σχέδιο Προγραμμάτων Σπουδών για το μάθημα της Ιστορίας από της Γ” Δημοτικού έως και την Α” Λυκείου εισηγείται απίστευτα πράγματα. Σε γενικό πλαίσιο το ΙΕΠ αλλοιώνει τη ροή της διδασκαλίας της Ιστορίας, προτείνει περισσότερες πηγές και ψηφιακά εργαλεία και προτάσσει τη συσχέτιση της εθνικής και της παγκόσμιας πορείας.
Το πόρισμα του ΙΕΠ καταδικάζει τις επαναλήψεις των ιστορικών κύκλων, όμως δεν προχωράει σε μεγάλες τομές, πλην δύο τάξεων, της Δ’ Δημοτικού και της Α’ Λυκείου, ούτε αποφεύγει τις ιστορικές επαναλήψεις στην πρότασή τους. Παράλληλα, τραβάει το διδακτορικό ενδιαφέρον από στρατιωτικά γεγονότα και το στρέφει σε κοινωνικά, εμμένοντας στο προσφυγικό στοιχείο, ενώ στο πλαίσιο της διδασκαλίας της διεθνούς ιστορίας εμπλουτίζονται τα κεφάλαια με γεγονότα που ξεφεύγουν από την ιστορία του Δυτικού Κόσμου, όπως ο Ψυχρός Πόλεμος και η πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων.
Οι βασικές τους θέσεις είναι, ότι το σχολικό εγχειρίδιο και θεματικός φάκελος θα είναι και σε ψηφιακή μορφή, προτείνεται αύξηση, κατά μία ώρα, στη διδασκαλία της Ιστορίας σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου (πλην της Γ’ Γυμνασίου), καθώς, όπως αναφέρει το πόρισμα «οι δύο ώρες διδασκαλία δεν επαρκούν και προτρέπει στο τέλος της «επανάληψης» ιστορικών κύκλων, ειδικότερα στην αρχαία, μεσαιωνική και νεότερη εποχή, η οποία, όπως σημειώνεται, διδάσκεται τρεις φορές, μία στο Δημοτικό, μία στο Γυμνάσιο και μία στο Λύκειο.
Προτείνει επίσης, περιορισμό των ιστορικών γεγονότων που αφορούν στην πολιτική ιστορία που εστιάζει σε πολιτική, στρατιωτική και διπλωματική δράση των μεγάλων προσωπικοτήτων, ενίσχυση της κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας και της ιστορία της τέχνης και σύνδεση της διδασκαλίας με επίσκεψη σε μουσεία, ιστορικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Η μεγαλύτερη αλλαγή στις τέσσερις τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που διδάσκεται η Ιστορία, παρατηρείται στη Δ’ τάξη. Ενώ μέχρι σήμερα οι μαθητές διδάσκονται από την αρχαία ελληνική Ιστορία, άνοδο της Ρώμης, Γεωμετρική Εποχή, Περσικούς Πολέμους, τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή, τον Μέγα Αλέξανδρο, όλα τα παραπάνω βάσει της πρότασης του ΙΕΠ απουσιάζουν πλήρως από αυτή την τάξη.
Στη θέση τους μπαίνει η διδασκαλία της οικογενειακής, προφορικής, τοπικής ιστορίας που συνδέεται με το άμεσο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον των μαθητών. Οι μαθητές επανέρχονται στη «ροή» ιστορικών γεγονότων στην Ε’ τάξη, όπου ξεκινούν από την προϊστορία και διδάσκονται μέχρι την οθωμανική κατάκτηση.
Προτείνεται επίσης να μπει «κόφτης» σε αναλυτική παρουσίαση των στρατιωτικών γεγονότων της Επανάστασης του 1821 στη διδασκαλία της ΣΤ’ Δημοτικού. Το ΙΕΠ προτείνει να διδάσκονται οι μαθητές από τον 15ο αιώνα έως και τη σύγχρονη εποχή, όμως στη διδακτική ενότητα για την ελληνική επανάσταση προωθεί κυρίως τη διδασκαλία σε βασικά κοινωνικά χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας όπως ο εκσυγχρονισμός και η εκβιομηχάνιση.
Με αναδόμηση στα κεφάλαια που διδάσκονται στις τρεις τάξεις Γυμνασίου, η πρόταση του ΙΕΠ επεκτείνει τη διδασκαλία από την προϊστορία μέχρι και το τέλος του 19ου αιώνα στο Γυμνάσιο, με το Λύκειο να επωμίζεται όπως όλα δείχνουν το βάρος της σύγχρονης διεθνούς και εθνικής ιστορίας.
Μέχρι σήμερα στην Α’ Λυκείου διδάσκεται η Ιστορία του Αρχαίου Κόσμου. Το ΙΕΠ προτείνει στροφή στη σύγχρονη ιστορία από την περίοδο του 1880 μέχρι και σήμερα. Επίσης προτείνει τη διδασκαλία από την εδραίωση του καπιταλισμού και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως και τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, την εισβολή στο Ιράκ και Αφγανιστάν μέχρι την ισλαμική τρομοκρατία.
Με την αιτιολογία ότι ακόμα γίνεται συζήτηση στη Βουλή για τις αλλαγές στο Λύκειο, το ΙΕΠ δεν προχωρά σε λεπτομέρειες για τη διδασκαλία της Ιστορίας στη Β’ και Γ’ Λυκείου. «Το μάθημα της Ιστορίας στη Β’ και Γ’ Λυκείου θα μπορούσε να έχει θεματικό χαρακτήρα. Στη Β’ Λυκείου το μάθημα θα μπορούσε να αφορά τη μελέτη της ιστορικής εξέλιξης στις τρεις μεγάλες ιστορικές περιόδους (αρχαιότητα, μέσοι χρόνοι, νεότερη και σύγχρονη εποχή) ζητημάτων που απασχολούν το σύγχρονο κόσμο..
Στη Γ’ Λυκείου το μάθημα θα μπορούσε να επικεντρωθεί μόνο στον 20ο αιώνα, με στόχο την εμβάθυνση σε συγκεκριμένα φαινόμενα και εξελίξεις που είναι σημαντικά για την κατανόηση των αλλαγών που συνέβησαν σε εκείνον τον αιώνα και σε μεγάλο βαθμό διαμόρφωσαν τον κόσμο στον οποίο ζούμε και η μνήμη τους είναι παρούσα», αναφέρει γενικόλογα το πόρισμα.
Κοινώς ισοπέδωση των πάντων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την οποία, όπως όλα δείχνουν «κυβερνούν» οι ιδεοληψίες της.






taxalia.gr

Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας




Ανοικτά θα είναι την Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου.
Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει ανακοινώσει απεργία για την ίδια ημέρα.
Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την περίοδο των εορτών του Πάσχα 2017 που ανακοινώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, έχει ως εξής:
-Κυριακή: 11:00-18:00
-Μ. Δευτέρα: 09:00-21:00
-Μ. Τρίτη: 09:00-21:00
-Μ. Τετάρτη: 09:00-21:00
-Μ. Πέμπτη: 09:00-21:00
-Μ. Παρασκευή: 13:00-19:00
-Μ. Σάββατο: 09:00-15:00

Τη Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και από την Τρίτη του Πάσχα επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας .






taxalia.gr

784179-akinita2.jpg

Αυτή τη «λύση» φαίνεται να εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών – Στο στόχαστρο η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων – Από ποιο ποσό και πάνω θα παραχωρείται το ακίνητο στο Δημόσιο
Μετά την …έμπνευση να δίνονται στο Δημόσιο τα ακίνητα για να ξεπληρωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές, τώρα η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει ακόμα μια αντίστοιχη … έμπνευση για όσους αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο κληρονομιάς.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εξετάζεται να ενεργοποιηθεί ο νόμος, ο οποίος προβλέπει τη δυνατότητα αποπληρωμής του φόρου κληρονομιάς με παραχώρηση ακινήτου από τον φορολογούμενο στο δημόσιο.
Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Κληρονόμησε ο πολίτης ένα σπίτι, ένα κτήμα, ένα μαγαζί από τους γονείς ή τους παππούδες του και δεν μπορεί να πληρώσει τον υψηλότατο φόρο κληρονομιάς; Παραχωρεί το κληρονομηθέν ακίνητο στο Δημόσιο.
Με βάση τα όσα αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το θέμα βρίσκεται στο τραπέζι των συσκέψεων στο επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου.
Μάλιστα η λογική θα είναι «προς διευκόλυνση όσων διαθέτουν εισοδήματα για την αποπληρωμή του φόρου κληρονομιάς, με αποτέλεσμα πολλές φορές να οδηγούνται και στην αποποίηση της κληρονομιάς».
Η διάταξη υπάρχει, ήδη, στην υφιστάμενη νομοθεσία και αυτό που απομένει είναι η υπουργική απόφαση, η οποία, αφενός, θα την θέτει σε ισχύ, αφετέρου, θα διευκρινίζει όλες τις παραμέτρους για τον τρόπο υλοποίησής της.
Με βάση το ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζουν ότι το μέτρο δεν θα αφορά στην πληρωμή άλλων φόρων π.χ. φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κτλ. και θα εφαρμόζεται αποκλειστικά για τη φορολογία κληρονομιών.
Στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν σκέψεις να τεθεί ένα κατώτατο όριο φόρου κληρονομιάς πάνω από το οποίο θα μπορεί να ενεργοποιείται το μέτρο, όπως για παράδειγμα για φόρο κληρονομιάς πάνω από 5.000 ευρώ ή και υψηλότερα. Παράλληλα, η βασική σκέψη είναι η αποτίμηση της αξίας του ακινήτου που θα παραχωρεί ο φορολογούμενος να γίνεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των αξιών, παρά τις αδυναμίες του, θεωρείται το πλέον αξιόπιστο αυτή τη στιγμή απαλλάσσοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες από χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτεί ο προσδιορισμός της εμπορικής αξίας των ακινήτων και από τριβές με τους φορολογούμενους.
Βεβαίως θα πρέπει να επιλυθούν και άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα με τι κριτήρια θα επιλέγεται το ακίνητο που θα παραχωρείται από τον φορολογούμενο για την εξόφληση του φόρου κληρονομιάς.



http://24wro.com.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ: Η Ρωσία ανακοίνωσε πως κλείνει το δίαυλο επικοινωνίας με τον στρατό των ΗΠΑ


1168893_russia-raqqa-syria-bomber-planes
Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι το Πεντάγωνο ειδοποιήθηκε πως η λειτουργία του διαύλου επικοινωνίας των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας με αυτές των ΗΠΑ, ο οποίος έχει στόχο να αποφεύγονται αθέλητες συγκρούσεις των αεροσκαφών τους στον εναέριο χώρο της Συρίας, θα κλείσει.

Tην πληροφορία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax και το Sputnik.

Η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της: Μέσα σε πέντε χρόνια χάσαμε 20.000 επιστήμονες


anergia

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, πρόκειται για αριθμό σχεδόν δεκαπλάσιο σε σύγκριση με το χρονικό διάστημα 2000 με 2005
«Την πενταετία 2009 – 2014 μετανάστευσαν από τη χώρα μας 20.000 επιστήμονες», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια της 4ης έκθεσης μεταφοράς τεχνογνωσίας «Patras IQ», που πραγματοποιείται στο παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας, προσθέτοντας ότι «σχεδόν δεκαπλασιάστηκε αυτό το ποσοστό, σε σύγκριση με το χρονικό διάστημα 2000 με 2005, όπου μετανάστευσαν από τη χώρα, περίπου 2.500 νέοι επιστήμονες».
Αναφερόμενος ο Κώστας Φωτάκης στις ενέργειες της κυβέρνησης για τη στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας, υπογράμμισε ότι «σε περιόδους κρίσης ο στόχος της κυβέρνησης, η οποία έχει μία άλλη αντίληψη περί έρευνας, οι δαπάνες αυξήθηκαν πολύ σημαντικά, αν συγκρίνουμε τα έτη 2014 και 2015». Όπως εξήγησε «το 2015, που ήταν ένα δύσκολο έτος για την οικονομία, οι δαπάνες για την έρευνα αυξήθηκαν από 1,4 δις το 2014 σε 1,6 δις το 2015, δηλαδή κατά 200 εκατομμύρια ευρώ».
Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε «στους βασικούς άξονες που συνδέονται με την ερευνητική πολιτική που έχουμε διαμορφώσει».
Όπως εξήγησε, «ο πρώτος άξονας είναι ότι θεωρούμε πως η πολιτεία πρέπει να αποτελεί δημιουργό ευκαιριών για επιστημονική έρευνα και σταδιοδρομία σε ελκυστικούς θύλακες επιστημονικής ποιότητας» και πρόσθεσε: «Δεν αρκεί να έχουμε μονάχα θέσεις εργασίας για επιστήμονες, πρέπει να έχουμε και τα περιβάλλοντα εκείνα τα οποία εμπνέουν και είναι ελκυστικά για να κάνουμε δουλειά. Το δεύτερο είναι πως πιστεύουμε ότι η πολιτεία θα πρέπει να είναι υποστηρικτής και ρυθμιστής όλων εκείνων που αδυνατεί να κάνει ο ιδιωτικός τομέας, εξαιτίας του μεγάλου επιχειρηματικού κινδύνου. Το τρίτο είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό την σημερινή εποχή. Η πολιτεία πρέπει να είναι και πρέπει να λειτουργεί ως εμπνευστής, να δημιουργεί εμβληματικές πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα σε αναδυόμενους τομείς μεγάλης προστιθέμενης αξίας και να εμπνέει κυρίως τους νέους επιστήμονες, κάτι που το χρειαζόμαστε πάρα πολύ, στις συνθήκες κρίσης που ζούμε.» Επίσης ο Κώστας Φωτάκης σημείωσε ότι «εφ΄ όσον αναφέρομαι στις συνθήκες κρίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσω ότι όποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνουμε, πρέπει να αναλαμβάνουμε με όρους κατεπείγοντος, διότι δεν μπορούμε να περιμένουμε».
Σχετικά με την πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον τομέα της έρευνας, ο Κώστας Φωτάκης είπε ότι βασίζεται σε δύο στοιχεία και εξήγησε: «Το πρώτο είναι οι θεσμικές και νομοθετικές παρεμβάσεις που κάνουμε, όπως ο αναπτυξιακός νόμος, ο οποίος περιέχει στοιχεία που κυριολεκτικά στηρίζουν επιχειρήσεις, που μπορούν να χαρακτηριστούν καινοτόμες. Το δεύτερο στοιχείο, το οποίο θα πρέπει να έχει κάποιος για να κάνει πολιτική, είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Για πρώτη φορά μετά από περίπου από οκτώ χρόνια σε ορισμένες περιπτώσεις εγκρίθηκαν 1.000 νέες θέσεις τακτικού προσωπικού μελών ΔΕΠ για τα πανεπιστήμια και 100 νέες θέσεις τακτικού προσωπικού για τα εθνικά κέντρα».
Επίσης είπε ότι «το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αυξήθηκε από 97 εκατομμύρια το 2014, σε 148 το 2016, δηλαδή μέσα σε έτη που έχουν μεγάλη δυσκολία και αυτό μας βάζει σημαντικές ευθύνες».
Μία ακόμη πηγή χρηματοδότησης, σύμφωνα με τον Κώστα Φωτάκη, «είναι το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, το οποίο στηρίζει κατεξοχήν την εφαρμοσμένη έρευνα και η χρηματοδότηση είναι πολύ υψηλή, δηλαδή της τάξης του 1,2 δις και αναμένουμε στο τέλος της επταετίας να υπάρχουν, περίπου 9.000 θέσεις για νέους ερευνητές».



24wro.com

Τάγματα εφόδου τρομοκρατούν στον Ασπρόπυργο...


Tάγματα εφόδου έκαναν την εμφάνισή τους στον Ασπρόπυργο με στόχο “να...
καθαρίσουν την περιοχή από τους ξένους” που όπως ισχυρίζονται “τρώνε τη δουλειά από Έλληνες”. Στην περιοχή Γκοριτσά του Ασπροπύργου άνθρωποι δέχτηκαν επίθεση μέσα στο σπίτι τους, σύμφωνα με τις καταγγελίες, με μοναδική αιτία τη διαφορετική τους καταγωγή.