Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ κείμενο που ΡΙΧΝΕΙ την αλβανική κυβέρνηση...

Με ένα άρθρο που αποδομεί πλήρως την αλβανική κυβέρνηση Ράμα,αποκαλύπτει,ο Αμερικάνος δημοσιογράφος Πήτερ Τέϊς ο οποίος ειναι ερευνητής και γνώστης της αλβανικής γλώσσας, το μέγεθος της διαφθοράς στην Αλβανία.
Ο Τέϊς,χαρακτηρίζει το Ράμα αφοσιωμένο στο προσωπικό του όφελος και τον ταχύτατο ρυθμό που επιθυμεί να πλουτίσει την ίδια στιγμή που ο αλβανικός λαός ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης τα τελευταία 26 έτη.
Σας παραθέτουμε το άρθρο:
Η Αλβανία Υπό τον Ζυγό των Ανερχόμενων Πλουτοκρατών
Peter Tase, Eurasia Review, 11-12-16
Το νέο έτος θα φέρει εκλογές στην Αλβανία και στον λαό της.
Στο μεταξύ ο κ. ΄Εντι Ράμα και οι έμπιστοί του διέθεσαν μεγάλα κονδύλια σε πρόγραμμα για να βολέψουν πλουσιοπάροχα πολυάριθμο προσωπικό στο Γραφείο του Πρωθυπουργού δαπάναις των Αλβανών φορολογουμένων.
Το 2017, τελευταίο χρόνο της πρωθυπουργικής θητείας του, ο κ. Ράμμα και οι εταίροι του αναμένεται να συνεχίσουν να διάγουν ένα βίο χλιδής (στην Αλβανία και στο εξωτερικό), ενώ οι συμπατριώτες τους ζουν υπό τις χειρότερες συνθήκες που έχουν γνωρίσει στα τελευταία 26 χρόνια του μεταβατικού δημοκρατικού συστήματος.
Με την έγκριση του εθνικού προϋπολογισμού του 2017, το Αλβανικό Κοινοβούλιο εξασφάλισε πολλές επί πλέον βαλίτσες με χρήματα  – επιπλέον των εκατομμυρίων ευρώ που απέδωσε η μαζική καλλιέργεια χασίς στο Βερμός (;) και στο Κονισπόλ (;)-χρήματα των φορολογουμένων Αλβανών στον κ. Έντι Ράμα και τους διεφθαρμένους υπουργούς του, που έχουν αποθηκεύσει τα πλούτη τους στο εξωτερικό και βαθμολογούνται ως οι πλουσιότεροι ολιγάρχες της Ευρώπης.
Σύμφωνα με περσινές εκτιμήσεις του Οργανισμού  Ευρωπαϊκής Ασφαλείας και Συνεργασίας, ο κ. Ράμα έχει αποθησαυρίσει ένα καθαρό ποσό 200 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που ασφαλώς και σε αναλογία διογκώθηκε κατά το τρίτο έτος της πρωθυπουργίας του, δοθέντος ότι εισπράττει τουλάχιστον είκοσι τοις εκατό ως προμήθεια από τη συνολική δαπάνη κάθε δημόσιου έργου που εκτελούν έμπιστες ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες κερδίζουν σε δημόσιους διαγωνισμούς τις συμβάσεις  για αναπτυξιακές υποδομές, δημόσια έργα, υπηρεσίες υγείας και πληροφορική τεχνολογία.
Σύμφωνα με στοιχεία από τα «Panama Papers» και άλλες αξιόπιστες πηγές, τα πλούτη του κ. Ράμα είναι κατατεθειμένα σε διεθνείς τραπεζικούς λογαριασμούς του οικογενειακού του κύκλου και στενών συνεργατών, που συνεργάζονται σε σταθερά αναπτυξιακά προγράμματα στην Αλβανία και τελούν σε στενή διασύνδεση με τον εκ Βενεζουέλας οικονομολόγου Ρικάρντο Χάουσμαν, προγράμματα που ελάχιστη επίδραση έχουν στη ζωή του μέσου Αλβανού.
Ο κ. Αναστάς Ανγκτζέλι, στενός συνεργάτης του κ. Ράμα, βουλευτής και τέως υπουργός Οικονομικών, οδηγεί ένα ολοκαίνουργιο Αούντι Α8 στους δρόμους των Τιράνων.
Ο κ.Τώλαντ Μπάλλα, άλλος βουλευτής, υπεύθυνος για τις ευκαιρίες απασχόλησης στην κυβέρνηση Ράμα, έχει καθιερώσει ταρίφα 2.000 ευρώ προκαταβολή για κάθε υποψήφιο για μια θέση στο Δημόσιο.
Ο κ. Γκέντι  Γκαζέλι, πρεσβευτής του κ. Ράμα στη Τουρκία, έχει βεβαρυμμένο φάκελο ως υπάλληλος των τελωνείων, περίοδο κατά την οποία καταγγέλθηκε ότι έκρυβε μεγάλα χρηματικά ποσά όποτε είχε την ευκαιρία να επιτρέψει την είσοδο στην Αλβανία μεγάλων φορτίων εμπορευμάτων, χωρίς την καταβολή των προβλεπόμενων τελών.
Το 2017, το εσωτερικό του Γραφείου του Πρωθυπουργού θα γνωρίσουν 641 νέοι υπάλληλοι, όταν στην Εθνοσυνέλευση υπάρχουν μόνο 405 για να οργανώνουν την καθημερινή δραστηριότητα των 140 βουλευτών, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος και οι δύο αντιπρόεδροι.
Το Γραφείο του Πρωθυπουργού έχει περισσότερους υπαλλήλους από το υπουργείο Οικονομικών (με 580 υπαλλήλους), το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών (με 440) και το υπουργείο Εξωτερικών ( με 506, συμπεριλαμβανομένων  αυτών που υπηρετούν στο εξωτερικό) και το υπουργείο Ενσωμάτωσης (με 113 υπαλλήλους).
Ενώ το προσωπικό του κ. Ράμα θα φτάσει τα 640 άτομα, του Προέδρου της χώρας δεν ξεπερνά τα 76. Επιπλέον ο ετήσιος προϋπολογισμός δαπανών του πρωθυπουργού είναι 27,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ του Προέδρου είναι μόλις 1,5 εκατομμύριο.
Το πολυτελές στυλ ζωής του πρωθυπουργού της Αλβανίας δεν εκφράζεται μόνο από τον μεγάλο αριθμό υπηρετών στην Αυλή του, αλλά και από το πολύ μεγάλο ποσό χρημάτων που θα έχει στη διάθεσή του στο νέο οικονομικό έτος, σχεδόν 28 εκατομμύρια ευρώ, ποσό ίσο προς τις συντάξεις 1.200 Αλβανών ή προς 10.000 υποτροφίες στο εξωτερικό.
Κάθε υπάλληλος στο Γραφείο του πρωθυπουργού θα εισπράξει περί τις 43.000 ευρώ τον χρόνο, ( ή 3.000 τον μήνα), δηλαδή το ισόποσο 20 συντάξεων κάθε μήνα.
Επιπλέον ο κ. Ράμα σχεδιάζει να δαπανήσει άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ για την ενοικίαση πολυτελών αυτοκινήτων (τελευταίας σειράς) από την Μερσέντες Μπενζ, ενώ για τα κυβερνητικά γραφεία θα δαπανηθούν άλλα 6,6 εκατομμύρια ευρώ για  έπιπλα, αναδιαμόρφωση και άλλες δαπάνες συντήρησης.
Η αλληλεπίδραση μεταξύ της κυβέρνησης του κ. Ράμα και των Αλβανών πολιτών είναι το ίδιο παγερή όπως στο παρελθόν και αποτελεί μαρτυρία της στάσης των Τιράνων απέναντι στην συντριπτική φτώχεια του έθνους. 
Αλλά το γεγονός δεν φαίνεται να ασκεί την παραμικρή επίδραση στο επίπεδο πολυτέλειας των προσωπικών δαπανών του κ. Ράμα.





voice news

Δεν αργεί η ΣΩΤΗΡΙΑ! Μην το βάζετε κάτω ΕΛΛΗΝΕΣ...


Το Ξανθό γένος!Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία
Τουρκική πρόκληση
π. Παΐσιος: «Όταν θα δούμε η Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία και η Τουρκία την πρεσβεία της από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε: «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς». «Θα γίνει σύγκρουση στο Αιγαίο. Εμείς δεν θα πάθουμε μεγάλο κακό».
π. Σίμων Αρβανίτης: «Καί ή πρώτη, η πρώτη Ελλάς αυτήν πού θά υποστεί από τους Τούρκους μια μικρή, μια μικρή αυτήν όπως είπωμεν προσβολή». π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός: «θα αναγκάσουν τους Τούρκους να έρθουν εδώ, στην Ελλάδα, για να ξεκινήσουν τη δουλειά τους. Και η Ελλάδα, παρόλο που τυπικά έχει κυβέρνηση, δεν έχει στην πραγματικότητα κυβέρνηση. Της λείπει η δύναμη, και οι Τούρκοι θα έρθουν εδώ».
Μοναχός Γεννάδιος: «Οι Τούρκοι θα μας επιτεθούν, θα περάσουν τον Έβρο ποταμό...H 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ






voice news

ΒΟΜΒΑ ΤΟΜΣΕΝ!Αν ισχύει ΠΕΦΤΕΙ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;..


Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, για το ρόλο του ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση , έδωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου και διευθυντής αυτού στην Ευρώπη, Πολ Τόμσεν και ο Μορίς Όμπστφελντ οικονομικός σύμβουλος του ΔΝΤ.
Η απάντηση δόθηκε με άρθρο-παρέμβαση αργά το βράδυ στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ. Σε αυτό απαντούν στις κατηγορίες της κυβέρνησης για απαίτηση του Ταμείου για πρόσθετη λιτότητα. Αντίθετα επαναλαμβάνουν ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ που έχει τεθεί στο πρόγραμμα του ESM θα επιφέρει νέα μέτρα λιτότητας τα οποία θα παρεμπόδιζαν την ανάκαμψη της οικονομίας. Αναφέρουν ότι" παρά την περί αντιθέτου εισήγηση από το ΔΝΤ, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στην περαιτέρω προσωρινή συμπίεση των δαπανών εάν χρειαστεί προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του 3,5%".
Ολόκληρο το κείμενο των στελεχών του ΔΝΤ:
Η Ελλάδα βρίσκεται για μια ακόμη φορά στα πρωτοσέλιδα καθώς εντείνονται οι συζητήσεις για την δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ).
Δυστυχώς, οι συζητήσεις έχουν δημιουργήσει επίσης κάποια παραπληροφόρηση σχετικά με το ρόλο και τις απόψεις του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ επικρίνεται κυρίως ότι απαιτεί περισσότερη δημοσιονομική λιτότητα, και συγκεκριμένα ότι το θέτει σαν προϋπόθεση για την ελάφρυνση του χρέους που χρειάζεται επειγόντως. Αυτό δεν είναι αλήθεια και πρέπει να γίνουν διευκρινήσεις.
Το ΔΝΤ δεν απαιτεί περισσότερη λιτότητα. Αντίθετα, όταν η Ελληνική Κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΜΣ συμφώνησε με τους Ευρωπαίους εταίρους της να σπρώξει την Ελληνική οικονομία προς ένα πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα 3,5 τοις εκατό μέχρι το 2018, προειδοποιήσαμε ότι αυτό θα δημιουργούσε έναν βαθμό λιτότητας που θα εμπόδιζε την εδραίωση της εκκολαπτόμενης ανάκαμψης. Προβλέψαμε ότι τα μέτρα του προγράμματος του ΕΜΣ θα απέδιδαν ένα πλεόνασμα μόλις 1,5 τοις εκατό του ΑΕΠ και αναφέραμε ότι αυτό θα μας αρκούσε για να στηρίξουμε ένα πρόγραμμα. Δεν ζητήσαμε πρόσθετα μέτρα για την επίτευξη μεγαλύτερου πλεονάσματος.
Όμως, αντίθετα προς τις συμβουλές μας, η Ελληνική Κυβέρνηση συμφώνησε με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς να συμπιέσει περαιτέρω τις δαπάνες προσωρινά, αν χρειάζονταν για να διασφαλιστεί ότι το πλεόνασμα θα έφτανε στο 3,5 τοις εκατό του ΑΕΠ.
Δεν έχουμε αλλάξει την άποψή μας ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται περισσότερη λιτότητα αυτή τη στιγμή. Οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι το ΔΝΤ είναι αυτό που ζητάει κάτι τέτοιο αντιστρέφει την αλήθεια. Κάνοντας τον Ελληνικό προϋπολογισμό πιο φιλικό προς στην ανάπτυξη και πιο δίκαιο Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει περισσότερα πράγματα από δημοσιονομικής πλευράς. Η Ελλάδα χρειάζεται ακόμη να μεταρρυθμίσει τη δομή των φόρων και των δαπανών της –τον τρόπο δηλαδή που η κυβέρνηση εισπράττει τα έσοδά της και σε τι τα ξοδεύει- γιατί αμφότεροι οι τομείς είναι κατά πολύ μη-φιλικοί προς την ανάπτυξη και τη δικαιότητα.
Όμως ο σκοπός των μέτρων που ζητάμε δεν είναι για τη δημιουργία περισσότερης λιτότητας ή μεγαλύτερου πρωτογενούς πλεονάσματος. Αντιθέτως, οι ωφέλειες από αυτές τις μεταρρυθμίσεις πρέπει να χρησιμοποιηθούν πλήρως για την αύξηση των δαπανών ή για την περικοπή φόρων ώστε να στηριχθεί η ανάπτυξη. Κατά τη γνώμη μας, μεταρρυθμίσεις σαν αυτές που προτείνουμε είναι απαραίτητες: δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να φτάσει κοντά στη διατήρηση ακόμη και ενός ήπιου πρωτογενούς πλεονάσματος και στην επίτευξη του φιλόδοξου μακροπρόθεσμου αναπτυξιακού στόχου της χωρίς τη ριζική αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα. Αυτό δεν πρέπει –και δεν μπορεί- να γίνει αυθημερόν, όμως είναι πολύ σημαντικό να υιοθετηθεί τώρα ένα σχέδιο για να δημιουργηθεί μια δομή στα οικονομικά του δημοσίου, η οποία μεσοπρόθεσμα είναι πιο φιλική προς την ανάπτυξη και πιο δίκαιη.
Γιατί δεν είναι φιλικός προς την ανάπτυξη ο τρέχων προϋπολογισμός που έχει συμφωνηθεί; Αν και η Ελλάδα έχει αναλάβει μια τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή, το έχει κάνει ολοένα και περισσότερο χωρίς να αντιμετωπίζει δύο σημαντικά προβλήματα –ένα καθεστώς φορολογίας εισοδήματος που εξαιρεί πάνω από τα μισά νοικοκυριά από οποιαδήποτε υποχρέωση (ο μέσος όρος στην υπόλοιπη Ευρωζώνη είναι 8 τοις εκατό), και ένα εξαιρετικά γενναιόδωρο συνταξιοδοτικό σύστημα που κοστίζει στον προϋπολογισμό σχεδόν 11 τοις εκατό του ΑΕΠ ετησίως (σε αντίθεση με τον μέσο όρο στην υπόλοιπη Ευρωζώνη που είναι 2¼ του ΑΕΠ).
Αντί να αντιμετωπίσει αυτά τα δύσκολα προβλήματα, η Ελλάδα προχώρησε σε βαθιές περικοπές στις επενδύσεις και στις αποκαλούμενες διακριτικές δαπάνες. Το έχει κάνει δε σε τέτοια έκταση που η φθίνουσα υποδομή εμποδίζει την ανάπτυξη, και η παροχή δημόσιων υπηρεσιών, όπως μεταφορές και ιατρική περίθαλψη, αντιμετωπίζει προβλήματα. Νομίζουμε ότι αυτές οι περικοπές έχουν ήδη πάει πολύ μακριά, όμως το πρόγραμμα του ΕΜΣ αναλαμβάνει ακόμη περισσότερες με την αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5 του ΑΕΠ, που επιτυγχάνεται με περισσότερες περικοπές σε επενδύσεις και σε διακριτικές δαπάνες.
Ίσως, με Ηράκλεια προσπάθεια, η Ελλάδα θα μπορούσε βραχυπρόθεσμα να καταφέρει τις περικοπές δαπανών που χρειάζονται για να πετύχει ένα έλλειμμα 3,5 τοις εκατό του ΑΕΠ. Όμως, η εμπειρία έχει δείξει ότι αυτό δεν μπορεί να διατηρηθεί και δεν συμβαδίζει με τον φιλόδοξο μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό στόχο της Ελλάδας.
Η οικονομία της Ελλάδας χρειάζεται έναν εκτεταμένο εκσυγχρονισμό σε όλο της το φάσμα.
Πιο σημαντικά, η Ελλάδα δεν διαθέτει το είδος της αποζημίωσης της ανεργίας και άλλες καλά- στοχευμένες κοινωνικές παροχές που είναι συνηθισμένες σε άλλες χώρες της Ευρώπης, και που είναι πολύ σημαντικές για την ευρεία κοινωνική υποστήριξη σε μια σύγχρονη οικονομία προσανατολισμένη προς τις αγορές. Ένα σχετικό παράδειγμα είναι η διστακτικότητα της κυβέρνησης να άρει τους περιορισμούς στις συλλογικές απολύσεις που είναι μια αναχρονιστική απαίτηση που απαιτεί προέγκριση και που δεν υπάρχει στις περισσότερες άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Η διστακτικότητα της δεν οφείλεται στο γεγονός ότι οι περιορισμοί στις απολύσεις είναι καλή ιδέα αυτή καθαυτή, αλλά επειδή η Ελλάδα δεν διαθέτει επαρκή αποζημίωση της ανεργίας. Αντί να παρέχει υποστήριξη σε απολυμένους εργαζόμενους, αντ’ αυτού η κυβέρνηση περιορίζει τη δυνατότητα των εταιρειών να τους απολύσει.
Με απλά λόγια, η Ελλάδα δεν μπορεί να εκσυγχρονίσει την οικονομία της ενισχύοντας την χρηματοδότηση για υποδομές και για καλά- στοχευμένα κοινωνικά προγράμματα ενώ παράλληλα απαλλάσσει πάνω από τα μισά νοικοκυριά από τη φορολογία εισοδήματος, και καταβάλλοντας δημόσιες συντάξεις στα επίπεδα των πλέον πλούσιων Ευρωπαϊκών χωρών. Ένας δρόμος προς τα εμπρός όπου οι αριθμοί βγαίνουν Ποιες είναι οι παράμετροι για μια ελάφρυνση του χρέους; Το χρέος της Ελλάδας είναι κατά πολύ μη βιώσιμο, και όσες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να γίνουν, το χρέος δεν θα ξαναγίνει βιώσιμο χωρίς σημαντική ελάφρυνση του χρέους.
Παρόμοια, καμία ποσότητα ελάφρυνσης του χρέους δεν θα επιτρέψει την Ελλάδα να επιστρέψει σε δυνατή ανάκαμψη χωρίς μεταρρυθμίσεις. Όμως, εφόσον όσο πιο ψηλό το πρωτογενές πλεόνασμα που διατηρεί η Ελλάδα, τόσο πιο χαμηλό το ποσό της ελάφρυνσης του χρέους για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του, το ερώτημα είναι πώς να κατανεμηθεί το βάρος μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της. Εμείς αναφέραμε ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, που χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της ελάφρυνσης του χρέους, να τεθεί στο 1,5 τοις εκατό του ΑΕΠ.
Όμως, αναγνωρίζουμε ότι η διστακτικότητα των κρατών-μελών να το αποδεχτούν στηρίζεται στο γεγονός ότι ορισμένα από αυτά τα κράτη θα πρέπει τα ίδια να έχουν πρωτογενή πλεονάσματα υψηλότερα από αυτά που προτείνονται για την Ελλάδα, ενώ άλλα χορηγούν παροχές και φορολογικές απαλλαγές που είναι λιγότερο γενναιόδωρες από αυτές της Ελλάδας.
Η Ευρωζώνη δεν είμαι μια πλήρης πολιτική ένωση, και αντιλαμβανόμαστε ότι μια λύση θα πρέπει να είναι πολιτικά αποδεκτή από τα 19 κυρίαρχα κράτη-μέλη. Για το λόγο αυτό, ένας συμβιβασμός μεταξύ των Ελλήνων και των Ευρωπαίων εταίρων τους μπορεί να εμπεριέχει ένα υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα για κάποιο διάστημα, αν και αυτό δεν θα ήταν η πρώτη μας επιλογή. Όμως, ενώ βραχυπρόθεσμα μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι για τον τρόπο κατανομής του βάρους μεταξύ των Ελλήνων και των Ευρωπαίων εταίρων τους, οι αριθμοί στη λύση πρέπει να βγαίνουν με τρόπο αξιόπιστο.
Έχοντας αναφέρει πιο πάνω ότι ακόμη και ένα πλεόνασμα της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ δεν συμβαδίζει με ισχυρή ανάπτυξη χωρίς να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και στο συνταξιοδοτικό, ώστε να γίνει ο προϋπολογισμός πιο φιλικός προς την ανάπτυξη και πιο δίκαιος, θα πρέπει να είναι εμφανές ότι το σπρώξιμο του προϋπολογισμού προς ένα πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ θα έχει ακόμη μεγαλύτερη αρνητική επίπτωση στην ανάπτυξη.
Βραχυπρόθεσμα, θα μειώσει τη ζήτηση –για το λόγο αυτό δεν θα προτείναμε σε καμία περίπτωση να αυξηθεί το πλεόνασμα πάνω από το 1,5% του ΑΕΠ μέχρι να εδραιωθεί καλύτερα η ανάπτυξη. Μεσοπρόθεσμα, θα επιβαρύνει την ανάπτυξη καθυστερώντας την έναρξη της απαραίτητης υλοποίησης ενός προϋπολογισμού που είναι πιο φιλικός προς την ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό, μια ανοιχτή μακροπρόθεσμη δέσμευση για πολύ ψηλά πλεονάσματα απλά δεν είναι αξιόπιστη.
Επιπλέον, για λόγους αξιοπιστίας, είναι επίσης απαραίτητο να νομοθετηθούν εκ των προτέρων τα μέτρα που απαιτούνται για να σπρώξουν το πλεόνασμα πάνω από το 1,5% του ΑΕΠ για να μην υπάρξει καμία αμφιβολία για την πολιτική αποφασιστικότητα της Ελλάδας να ξεπεράσει την αντίσταση των κατεστημένων συμφερόντων που έχουν εμποδίσει την εφαρμογή του προγράμματος στο παρελθόν.
Εν κατακλείδι, το ΔΝΤ δεν είναι αυτό που απαιτεί περισσότερη λιτότητα, είτε τώρα, είτε σαν μέσο για να μειωθεί η ανάγκη για την ελάφρυνση του χρέους σε μεσοπρόθεσμη βάση. Για να είμαστε πιο ευθείς, αν η Ελλάδα συμφωνεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της για φιλόδοξους δημοσιονομικούς στόχους, μην κατακρίνετε το ΔΝΤ ότι αυτό επιμένει για λιτότητα όταν ζητάμε να δούμε τα μέτρα που απαιτούνται για να κάνουν τέτοιους στόχους αξιόπιστους.





voice news

Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ! Παιγνίδια Πολέμου, Προεόρτια Καταστροφής...


Δύο αεροπλανοφόρα βρίσκονται στις ακτές της Συρίας. Το ένα είναι το αμερικανικό USS Eisenhower (Αϊζενχάουερ) και το άλλο είναι το γαλλικό Charles De Gaulle (Σαρλ Ντε Γκολ).
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Aviationist, οι ανθυποβρυχιακές δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν προχωρήσει σε κυνηγητό των δύο ρωσικών υποβρυχίων, κατηγορίας Oscar-ΙΙ (οι λεγόμενοι «καταστροφείς των αεροπλανοφόρων), που βρίσκονται στην περιοχή.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η οποία επικαλείται στρατιωτικές πηγές, σκάφη θαλάσσιας περιπολίας συμπεριλαμβανομένων και τα ολοκαίνουργια P-8 Poseidon του Ναυτικού των ΗΠΑ ψάχνουν μανιωδώς για ρωσικά υποβρύχια.
Τα υποβρύχια κατηγορίας Oscar ΙΙ σχεδιάστηκαν στη δεκαετία του 1980 και έχουν τον ειδικό σκοπό της καταδίωξης εχθρικών πλοίων και συγκεκριμένα αεροπλανοφόρων. Το κάθε υποβρύχιο έχει μήκος 506 πόδια και πλάτος 60 πόδια. Ειναι ανάμεσα στα μεγαλύτερα υποβρύχια που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Οι 24 πύραυλοι Ρ-700 Granit ειναι η δύναμη πυρός του Oscar ΙΙ. Ουσιαστικά ειναι ένα τεράστιο όπλο, 33 πόδια μήκος και 15.400 κιλά το καθένα. 
Φτάνει ταχύτητες Mach 1,6 σε απόσταση 388 μίλια, και μπορεί να εξοπλιστεί είτε με κεφαλή 1.653 λιβρών ή με πυρηνική κεφαλή 500 κιλοτόνων. Το Oscar II έχει επίσης έξι τορπιλοσωλήνες για την εκτόξευση πυραύλων επιφανείας και ανθυποβρυχιακών πυραύλων.
«Εν τω μεταξύ, όσο απίθανος και αν είναι ένας πόλεμος μεταξύ των δύο πλευρών οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ πρέπει να βρουν και να παρακολουθήσουν αυτά τα υποβρύχια, το συντομότερο δυνατό» γράφει ο αρθρογράφος του The Aviationist.
Η Μεσόγειος μυρίζει μπαρούτι και ελπίζουμε να επικρατήσει ψυχραιμία και να μη γίνει το μοιραίο λάθος.






voice news

Σειρήνες στο Αιγαίο!Πάγωσε η ΑΓΚΥΡΑ...

Η απάντηση της Ελλάδας στις απανωτές προκλήσεις της Τουρκίας ήρθε και αναμένεται να είναι εξαιρετικά ηχηρή.Από τις 8 έως και τις 17 Δεκέμβρη λοιπόν θα διεξαχθεί άσκηση ‘’πολεμικής ετοιμότητας’ με το κωδικό όνομα ‘ΝΑΙΑΣ 16’ στην ευρύτερη περιοχή του Κρητικού πελάγους αλλά και στη θαλάσσα περιοχή των Κυθήρων.
Ο Ελληνικός στόλος προετοιμάζεται για τα πάντα και σκόπός της τεχνική-τακτική άσκηση INVITEX είναι όχι μόνο να εξασκηθούν οι ένοπλες δυνάμεις σε διάφορες μορφές πολέμου, αλλά να είναι και ικανές να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή.
Εκτός από την Ελλάδα στην άσκηση θα συμμετάσχουν προσωπικό και αεροναυτικές μονάδες από Αίγυπτο, ΗΑΕ, Ισραήλ, Κατάρ και Τυνησία καθώς και μονάδες των μόνιμων ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ SNMG2 και SNMCMG2.
Η χώρα μας σταματά να σιωπά στις τουρκικές προκλήσεις και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα.






voice news

Σειρήνες στο Αιγαίο!Πάγωσε η ΑΓΚΥΡΑ...

Η απάντηση της Ελλάδας στις απανωτές προκλήσεις της Τουρκίας ήρθε και αναμένεται να είναι εξαιρετικά ηχηρή.Από τις 8 έως και τις 17 Δεκέμβρη λοιπόν θα διεξαχθεί άσκηση ‘’πολεμικής ετοιμότητας’ με το κωδικό όνομα ‘ΝΑΙΑΣ 16’ στην ευρύτερη περιοχή του Κρητικού πελάγους αλλά και στη θαλάσσα περιοχή των Κυθήρων.
Ο Ελληνικός στόλος προετοιμάζεται για τα πάντα και σκόπός της τεχνική-τακτική άσκηση INVITEX είναι όχι μόνο να εξασκηθούν οι ένοπλες δυνάμεις σε διάφορες μορφές πολέμου, αλλά να είναι και ικανές να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή.
Εκτός από την Ελλάδα στην άσκηση θα συμμετάσχουν προσωπικό και αεροναυτικές μονάδες από Αίγυπτο, ΗΑΕ, Ισραήλ, Κατάρ και Τυνησία καθώς και μονάδες των μόνιμων ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ SNMG2 και SNMCMG2.
Η χώρα μας σταματά να σιωπά στις τουρκικές προκλήσεις και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα.






voice news

ΥΒΡΙΣ


greek_flag_soldier
Ρε χαμένοι, ρε τιποτένιοι, ρε ανθέλληνες ρε μισέλληνες ρε ευτέλεις,
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, είναι ποτισμένη από το αίμα των ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΑ. Συμβολίζει τα οστά και το αίμα πού χύθηκε σε όλους τους ενδόξους πολέμους, πού έδωσε Η ΠΑΤΡΙΔΑ μας από το βάθος των αιώνων.
Ρε άθλιοι, με την ΣΗΜΑΙΑ μπροστά προχωρούσε Ο ΣΤΡΑΤΟΣ μας για την υπεράσπιση της ΕΛΛΑΔΟΣ μας. Ντροπή σας ουτιδανοί, πού κακή μοίρα βρεθήκατε μπροστά μας.
Αυτό όμως είναι ΥΒΡΙΣ και θα τιμωρηθεί οπωσδήποτε. Αυτό είναι βέβαιον.






hellasforce

Τα 30 (!) μέτρα που έταξε ο Τσίπρας από τη Νίσυρο – Non paper Μαξίμου


Τα μέτρα για τα νησιά, που παρουσίασε από τη Νίσυρο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, «κωδικοποιεί» το Μέγαρο Μαξίμου με «non paper», που εξέδωσε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης.
Σύμφωνα με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, πρόκειται για «ένα συνολικό πλαίσιο στοχευμένων παρεμβάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας, την ενίσχυση των υποδομών, τον επανασχεδιασμό των θαλάσσιων μεταφορών, τη στήριξη της αγροτικής οικονομίας και της κοινωνικά υπεύθυνης επιχειρηματικότητας των κατοίκων των νησιών».
Αναλυτικά τα μέτρα ελάφρυνσης και ενίσχυσης των νησιών
1. Αναστολή αύξησης ΦΠΑ για όλα τα νησιά της Περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο.
2. Για την καταγραφή και επεξεργασία προτάσεων για την ανάπτυξη των νησιών ενεργοποιείται άμεσα το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ προωθείται προς υπογραφή το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει την ίδρυση του Ερευνητικού Ινστιτούτου Νησιωτικής Πολιτικής.
3. Διεκδίκηση ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος εδαφικής συνοχής για τις νησιωτικές περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρωτοβουλίες για να ενταχθεί στην ατζέντα της προεδρίας της Μάλτας η προώθηση της νησιωτικότητας ως θεμελιώδους πολιτικής για την ΕΕ.
4. Επανασχεδιασμός του δικτύου ακτοπλοΐας, με πρώτο στάδιο τη διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για να καταστεί πιο λειτουργική για τον κάθε νησιώτη.
5. Σύσταση Επιστημονικής Επιτροπής ώστε να διαμορφωθεί ένα σχέδιο δικτύου συνδυασμένων μεταφορών, με αεροπορικά και ακτοπλοϊκά δρομολόγια, καθώς και με υδατοδρόμια, που φέτος θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά στο Αιγαίο.
6. Πρόσληψη 944 αναπληρωτών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 249 αναπληρωτών ειδικής αγωγής και 354 αναπληρωτών για παράλληλη στήριξη της ειδικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε όλες τις νησιωτικές περιφέρειες της χώρας.
7. Κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων σε νησιά του Αιγαίου και αναβάθμιση υπαρχουσών υποδομών.
– Ξεπάγωσαν 2 έργα προϋπολογισμού 850 χιλιάδων ευρώ
– Ολοκληρώθηκαν 4 έργα, αξίας πάνω από ένα 1 εκ. ευρώ
– Βρίσκονται ήδη σε στάδιο υλοποίησης 2 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ ευρώ,
– Δρομολογούνται και 7 νέα έργα, με προϋπολογισμό 866,5χιλ ευρώ.
8. Υγεία. Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2017, η Κυβέρνηση, θα έχει ενισχύσει τις δημόσιες δομές των νησιών με:
– 112 μόνιμους γιατρούς
– 107 επικουρικούς γιατρούς
– 172 άτομα μόνιμο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό,
– 460 άτομα με σύμβαση ορισμένου χρόνου με ίδιες ειδικότητες και
– 50 άτομα για κάλυψη διοικητικών υπηρεσιών.
* Θέσπιση ειδικών βαθμολογικών και οικονομικών κινήτρων από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου η υπηρεσία στα νησιά, να μην θεωρείται δυσμενής τοποθέτηση, αλλά να συνδυάζεται με την βαθμολογική εξέλιξη του νέου γιατρού, την επαγγελματική του αποκατάσταση καθώς και αξιοπρεπείς οικονομικές αποδοχές.
* Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας των νησιών με ανάπτυξη, μέχρι το 2018, 27 τοπικών μονάδων υγείας συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ, με άμεσο όφελος για 279 χιλιάδες νησιώτες.
* Κίνητρα προς οπλίτες πτυχιούχους ιατρικής ώστε να μπορούν να υπηρετούν σε κενές θέσεις άγονων και απομακρυσμένων νησιών.
* Προμήθεια εντός του 2017 υγειονομικά διαμορφωμένων πλωτών ταχύπλοων μέσων για τη διακομιδή ασθενών, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, που θα καλύψουν τους νησιωτικούς πληθυσμούς των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και της Νότιας Κρήτης.
* Τέθηκε σε λειτουργία η βάση αεροδιακομιδής στην Σύρο και σύντομα θα λειτουργήσει αντίστοιχη βάση αεροδιακομιδής στη Μυτιλήνη που θα καλύψει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
* Προσλήψεις, μέσα στο 2017, 100 μονίμων υπαλλήλων για πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που θα ενισχύσουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και την Σαμοθράκη.
9. Ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων τριών μονάδων αφαλάτωσης, σε Λέρο, Αμοργό και Δονούσα, οι οποίες έχουν τεθεί σε λειτουργία.
* Τέθηκε σε εφαρμογή πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης αφαλατώσεων στην Πάτμο, τους Αρκιούς και το Καστελόριζο.
10. Χρηματοδότηση σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων μικρών νησιωτικών οικισμών, προϋπολογισμού 40 εκ. ευρώ.
11. Άμεση προώθηση του προγράμματος για ενεργειακή διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα.
12. Ολοκλήρωση, ως τον Ιανουάριο, της μελέτης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων λόγω των προσφυγικών ροών σε νησιά του Αιγαίου.
13. Ενεργοποίηση δύο Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων για το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο. Τα πρώτα 50 εκ. ευρώ για την περίοδο 2017-2020 θα χρηματοδοτήσουν δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, λιμενικών έργων και βασικών υποδομών, αντιμετώπισης λειψυδρίας, αλλά και δράσεις ενίσχυσης της νησιωτικής επιχειρηματικότητας.
14. Ειδική πρόβλεψη του Αναπτυξιακού Νόμου για την ένταξη των μικρών, των παραμεθόριων και των προσφυγικών νησιών στα ειδικά καθεστώτα ενίσχυσης, ενώ διευκολύνεται και η αποπληρωμή επενδύσεων από προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους, για τα νησιά με προσφυγικές ροές.
15. Διασφάλιση της πρόσβασης σε ρευστότητα μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα νησιά, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ακριτική Επιχειρηματικότητα» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας.
16. Ενίσχυση των μικρών νησιωτικών Δήμων με έμπειρα στελέχη, για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων δράσεων και εκπαίδευση στελεχών των Δήμων σε θέματα διαχειριστικής ικανότητας
17. Δυνατότητα ενίσχυσης Δήμων μικρών νησιών, χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό, με υποστήριξη από στελέχη της Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ.
18. Προώθηση ερευνητικών υποδομών, όπως η Δράση Στρατηγικής Ανάπτυξης Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και η Ενίσχυση Ερευνητικών Υποδομών Εθνικής Εμβέλειας για τη διασύνδεση με τη νησιωτική Ελλάδα.
19. Βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αξιολόγησης ερευνητικές προτάσεις, όπως η πολυπαραγωγή ενέργειας και νερού με ηλιοθερμικές τεχνολογίες, οι εφαρμογές προηγμένων οπτικών τεχνολογιών στην πολιτιστική κληρονομιά, η αξιοποίηση της βιοποικιλότητας των νησιών του Αιγαίου.
20. Αναβαθμίζεται το ερευνητικό ωκεανογραφικό σκάφος «ΦΙΛΙΑ» του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών.
21. Έκτακτη ενίσχυση με 1,68 εκ ευρώ για 4.000 κτηνοτρόφους για τη ζωική παραγωγή των νησιών, όπως η Μυτιλήνη, η Λέσβος, η Κως, η Σάμος, η Χίος, που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση.
22. Αύξηση της εξισωτικής αποζημίωσης κατά 28 εκ ευρώ, για 12.000 νησιώτες αγρότες και κτηνοτρόφους του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και των Δωδεκανήσων.
23. Αύξηση των επιχορηγήσεων κατά 14,3 εκ ευρώ προς όφελος των αγροτών και των κτηνοτρόφων των νησιών που επλήγησαν από την προσφυγική κρίση.
24. Προγράμματα όπως «εγκατάσταση νέων γεωργών», «ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» και «στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» ως αναπτυξιακά εργαλεία για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας στα νησιά.
25. Στήριξη των τοπικών προϊόντων, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017, για την κατοχύρωση προϊόντων ονομασίας προέλευσης, που θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των πρωτογενών παραγωγών με την καλύτερή ένταξή τους στην γεωργική αλυσίδα τροφίμων και θα προσθέσει αξία στα γεωργικά προϊόντα των νησιών μας.
26. Τουρισμός. Δράσεις επέκτασης του τουριστικού τομέα μέσω των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας (ΕΠΑΝΕΚ) Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι η «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων» με προϋπολογισμό 120εκ. ευρώ.
* Επιχορήγηση για τη δημιουργία πολυλειτουργικών παραθαλάσσιων πάρκων, την αξιοποίηση και ανάδειξη των αναγνωρισμένων Ιαματικών Πηγών αλλά και την πιλοτική δράση ενίσχυσης του θρησκευτικού τουρισμού.
* Ενίσχυση των αρχαιολογικών χώρων με εποχικό προσωπικό, σε σταθερή ετήσια βάση. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 έχει προγραμματιστεί πρόσληψη 200 μονίμων φυλάκων σε όλη την Ελλάδα μέσω ΑΣΕΠ, με προτεραιότητα στις νησιωτικές περιοχές.
27. Επιχορήγηση κατά την διετία 2015-2016 πάνω από 40 νησιωτικών Δήμων με προτεραιότητα σε μικρότερα και πιο απομακρυσμένα νησιά. Άμεση προώθηση ρύθμισης για την ενίσχυση του τακτικού προσωπικού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μικρών και απομακρυσμένων νησιών.
28. Αναβάθμιση των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενου με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του νησιώτη στις περιοχές που δεν υπάρχουν ΔΟΥ, αλλά και τον περιορισμό της ανάγκης για μετακινήσεις.
29. Σε εξέλιξη το πρόγραμμα «Παροχή δωρεάν κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας», ύψους 3,5 εκ ευρώ, το οποίο αφορά τουλάχιστον 22.000 μόνιμους κατοίκους απομακρυσμένων νησιών της χώρας, για την απόκτηση κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο.
30. Σχέδιο πρόσβασης στα ελληνικά κανάλια μέσω επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης και με την παροχή δορυφορικού εξοπλισμού, την επιδότηση του κόστους εγκατάστασης και την ενεργοποίηση ενός πακέτου υπηρεσιών δορυφορικής ώστε κάθε νοικοκυριό και του πιο απομακρυσμένου νησιού να έχει πρόσβαση.





hellasforce

Η ΕΕ «παγώνει»… διακριτικά τις τουρκικές ενταξιακές διαπραγματεύσεις


eu_turkey
Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Η Αυστρία ήθελε να δοθεί δυνατότερο χαστούκι στην Τουρκία.
Την απόφαση να «παγώσει» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας έλαβε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως προκύπτει από ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από την προεδρία και αφού είχε προηγηθεί το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των «28» στις Βρυξέλλες.
«Υπό τις τρέχουσες περιστάσεις, δεν εξετάζεται το άνοιγμα νέων κεφαλαίων» αναφέρεται σε ανακοίνωση της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την οποία ασκεί το τρέχον εξάμηνο η Σλοβακία.
Η θέση αυτή αποτελεί αντίδραση στις κινήσεις των τουρκικών αρχών, που οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι πλήττουν άμεσα τη δημοκρατία στην Τουρκία και εντάθηκαν μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου. Την απόπειρα πραξικοπήματος ακολούθησαν αλλεπάλληλα «κύματα» διωγμών στη χώρα.
Όμως, παρά τις μακρές διαπραγματεύσεις, η τελική ανακοίνωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων δεν εγκρίθηκε ομόφωνα, καθώς η Αυστρία αρνήθηκε να το υποστηρίξει, εάν δεν προέβλεπε το «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.
«Μία χώρα δεν προσέφερε την υποστήριξή της στον συμβιβασμό που υποστήριξαν οι υπόλοιπες 27» ανέφερε σε επικριτικό τόνο ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας, Μίροσλαβ Λάιτσακ, προφανώς αναφερόμενος στη Βιέννη, η οποία έχει υιοθετήσει την πιο σκληρή στάση έναντι της Άγκυρας.
Άλλα κράτη-μέλη, που ήθελαν επίσης να σταλεί ένα πολύ αυστηρό μήνυμα στον «σουλτάνο» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -όπως το Βέλγιο ή η Ολλανδία- τάχθηκαν τελικά υπέρ του συμβιβασμού που προτάθηκε.
Οι συνομιλίες δεν προχωρούν μεν, αλλά δεν αναστέλλονται και επίσημα, όπως ζητά μετ’ επιτάσεως η Αυστρία και εισηγήθηκε πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πυροδοτώντας την οργή της Άγκυρας, η οποία, μεταξύ άλλων, εκτόξευσε μπαράζ απειλών ότι θα «πλημμυρίσει» την Ευρώπη με πρόσφυγες.
Οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, οι οποίες αναλύονται σε 35 κεφάλαια για συγκεκριμένους θεματικούς και θεσμικούς τομείς, άρχισαν το 2005, αλλά η πρόοδός καταγράφεται με τον ρυθμό στο ρελαντί.
Βάσει της συμφωνίας που είχε συνάψει με την Τουρκία τον Μάρτιο για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και τον μεταναστών η ΕΕ είχε δεσμευτεί να δώσει μια νέα «δυναμική» στις διαπραγματεύσεις σε αντάλλαγμα για τις τουρκικές προσπάθειες για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.
Ένα νέο κεφάλαιο, για τα δημοσιονομικά, είχε ανοίξει στα τέλη του Ιουνίου, ενώ είχε αρχίσει «προπαρασκευαστική δουλειά» για το άνοιγμα και άλλων.





hellasforce

ΓΙΑΤΙ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ;


gree_euro_doloma
Οικονομικοί τρομοκράτες…

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ…


%ce%b1%ce%bb%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b1
Βαφτίζουν »Αλβανικά», Ελληνικά εδάφη στα σχολικά βιβλία γεωγραφίας στην Αλβανία
Βαφτίζουν δικά τους: Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Καστοριά, Φλώρινα, Κόνιτσα…
Βαφτίζουν »Αλβανικά», Ελληνικά εδάφη στα σχολικά βιβλία γεωγραφίας και διδάσκουν προπαγάνδα.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ «ΑΛΒΑΝΙΚΑ» ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΣ ΕΔΑΦΗ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ…

ΕΚΤΑΚΤΟ! Η Τουρκία σε διαδικασίας Διάσπασης και Διάλυσης


michael-rubin-1
MICHAEL RUBIN: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗΣ
Ο γνωστός σύμβουλος του αμερικανικού Πενταγώνου και ειδικός για θέματα Μέσης Ανατολής, που για πολλούς θα αναλάβει θέση συμβούλου εξωτερικών υποθέσεων του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ, ο Michael Rubin, σε δηλώσεις του που ήδη έχουν εξοργίσει την Άγκυρα, ανέφερε ότι η Τουρκία ήδη έχει μπει σε διαδικασία διάσπασης και διάλυσης με πολύ συγκρουσιακό και αιματηρό τρόπο και με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης στην ευρύτερη περιοχή.
michael-rubin-2
Σύμφωνα με τον Michael Rubin, η στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στην Συρία με την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», ήταν μεγάλο στρατηγικό σφάλμα της Άγκυρας την ίδια ώρα που στο εσωτερικό της βυσσοδομεί ο πόλεμος με το κουρδικό ΡΚΚ και αυτό υποστήριξε, θα το πληρώσει πολύ ακριβά.
Η Τουρκία θα αναγκαστεί να ακολουθήσει τα προηγούμενα παραδείγματα της Ινδίας, που διασπάστηκε μετά τον β παγκόσμιο πόλεμο με αιματηρό τρόπο με το Πακιστάν, της Γιουγκοσλαβίας με τον γνωστό τρόπο, του Σουδάν και της Αιθιοπίας, όπου και εκεί υπήρξε διάσπαση με την Ερυθραία με πολλές εκατόμβες θυμάτων ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό.
Ο Αμερικανός γεωστρατηγικός αναλυτής και ειδικός ερευνητής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας, παρουσιάζει μια ζοφερή εικόνα για την πορεία της Τουρκιάς στο εγγύς μέλλον και όπως ισχυρίστηκε, η πορεία αυτή θα επιταχυνθεί με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου των ΗΠΑ, του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ κατηγόρησε μα βαρείες εκφράσεις τον ίδιο τον Ερντογάν ότι έχει καταστρέψει εκ θεμέλιων τις τουρκικές πόλεις που κατοικούνται από Κούρδους, ανοίγοντας μεγάλο χάσμα μίσους μεταξύ των πληθυσμών.
Οι αντιπαλότητες που έχουν προκληθεί από την αλόγιστη πολιτική του Ερντογάν, σύμφωνα με τον Michael Rubin, είναι πολλαπλές και θρησκευτικές και εθνικές και γεωστρατηγικές και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ήδη η Τουρκία να έχει μπει σε διαδικασία διάσπασης και διάλυσης.
Εμείς όμως ούτως ή άλλως θα πρέπει να μην εφησυχάζουμε και να παρακολουθούμε τις εξελίξεις εκ του σύνεγγυς.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr




hellasforce

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΖΗΤΑΕΙ…


untitled
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΖΗΤΕΙ ΑΚΟΙΝΩΝΗΣΙΑ ΔΥΟ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ 
————————————————-
Ο οικουμενικός Πατριάρχης της Ορθοδοξίας κ.κ. Βαρθολομαίος είναι γνωστός διεθνώς, αλλά και στο Πανελλήνιον σαν μαριονέτα της ηγεσίας της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβέρνησης-Δικτατορίας του Κοσμοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Είναι συνεργάτης του Πάπα Φραγκίσκου γνωστού Παγκοσμίως για το χειροφίλημα στον Επικυρίαρχο της Γης Κοσμοκράτορα Σιωνιστή ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
(Φωτογραφίες κυκλοφορούν στα ΜΜΕ).
Και οι δύο μαζί ανήγαγον την Χριστιανοσύνη σε υποτελή της Εβραϊκής Σιωνιστικής Πανθρησκείας του Εβραίου Βασιλέως Σολομώντα, κατόπιν εντολών του προέδρου της Ν.Τ.Π. ή Νέας Εποχής ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Ο Πατριάρχης του Φαναρίου με τη διαγωγή του, (εκ του αποτελέσματος), εμφανίζεται ως υπηρέτης της ηγεσίας της Νέας Τάξης Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.) ή Νέας Εποχής των Σιωνιστών Επικυρίαρχων του Πλανήτη.
Ο Πατριάρχης του Φαναρίου δεν αντλεί τη δύναμή του από τον Ύψιστον, τον Πανάγαθον ΘΕΟΝ, ούτε από τον ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ, ούτε από το ΠΑΝΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ, αλλά από το Σιωνιστή Κοσμοκράτορα θνητόν ΡΟΤΣΙΛΝΤ, πρόεδρο της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Ο θνητός Πρόεδρος των Κοσμοκρατόρων ΡΟΤΣΙΛΝΤ, κατέκτησε την Παγκόσμιον Εξουσίαν, ών αυτόκλητος, δια οικονομικών μέσων!!!!
Ουδείς των κατοίκων του Πλανήτη τον εψήφισεν.
Ο Πατριάρχης του Φαναρίου Κων/πόλεως, εσχάτως ανακατεύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν εντολών των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων.
Ο Πατριάρχης της Ορθοδοξίας τελεί αυτοβούλως, (λόγω προσωπικών πεποιθήσεων και πιστεύω), υπό σκλαβιά της ηγεσίας της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβέρνησης ή Νέας Εποχής, από την οποίαν λαμβάνει εντολές για δίωξη μερικών Πατριωτών Αρχιερέων!!!
Συγκεκριμένα, απειλεί με ακοινωνησία τους Μητροπολίτες Πειραιώς και Καλαβρύτων.
Μέσα σε αυτό το χάος των διώξεων που υφίσταται ο Ελληνισμός από τους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες, δύο επισκόπους Πατριώτες είχαμε και εμείς οι Έλληνες, και αυτούς πάει να τους «φάει» ο Πατριάρχης των Σιωνιστών.
Αντί να τους τιμήσει με αριστείον Ανδρείας και Πατριωτισμού, θέλει να τους καταδικάσει σε ακοινωνησία, δηλαδή Εκκλησιαστική απομόνωση.
Θέλει εμείς οι Έλληνες να προσέλθουμε εις την προ-Παπαφλέσσα εποχήν……..
Ο Πατριάρχης του Φαναρίου ζητάει από τον Αρχιεπίσκοπον Πάσης Ελλάδος να τους «επαναφέρει εις την Τάξιν», εννοεί την Σιωνιστικήν Τάξιν.
Ισχυρίζεται δε ότι οι δύο Μητροπολίτες ενεργούν «αντιεκκλησιαστικά» και σκανδαλίζουν τις ψυχές των πιστών.
Πληροφορούμεν τον Πατριάρχη Φαναρίου, ότι αυτοί οι δύο Μητροπολίτες χαίρουν της μεγίστης αγάπης του Ελληνικού Λαού, και του ποιμνίου αυτών.
Πληροφορούμεν τον Πατριάρχη Φαναρίου ότι αυτός που πρέπει να καθαιρεθεί από το αξίωμά του για φιλο-Σιωνιστική δράση, (και συνεπώς ανθελληνική δράση), είναι ο Πατριάρχης του Φαναρίου.
Εμείς οι Έλληνες πληρώνουμε τον Πατριάρχη Φαναρίου, (μυστικά κονδύλια του ΥΠ.ΕΞ.), και όλην την Εκκλησία του Πατριαρχείου, για να απολαύσωμεν τον Σιωνισμό τους.
Ουδείς αχάριστος του ευεργετηθέντως!!!!!!!!!
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος/Αναλυτής Γεωπολιτικής/Αρθρογράφος





hellasforce

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Ο ΠΟΥΤΙΝ!!!


161212_war_putin-jpg-crop-promo-xlarge2
Είναι κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις Μπάρακ Ομπάμα και Βλάντιμιρ Πούτιν ήταν ψυχρές και ότι μετά βίας ανέχονταν ο ένας τον άλλο.
Τώρα, όμως, οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας φαίνεται να γυρίζουν σελίδα. Πρόθυμος να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ όποτε του το ζητήσει δηλώνει τώρα ο Πούτιν αν και προσθέτει ότι πιστεύει ότι είναι καλύτερο αυτό να γίνει αφού πρώτα αναλάβει την προεδρία και σχηματίσει κυβέρνηση.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri και το τηλεοπτικό δίκτυο Nippon TV ο Πούτιν επεσήμανε: «Σε ό,τι αφορά μια συνάντηση, πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να δώσουμε στον εκλεγμένο πρόεδρο τον χρόνο τουλάχιστον να σχηματίσει την κυβέρνησή του, να αναλάβει την προεδρία και μετά να μιλήσουμε για συνάντηση. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, δεν υπάρχουν θέματα από την πλευρά μας».
Ο Ρώσος πρόεδρος πάντως πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν έχει κατανοήσει ακόμη τι σημαίνει το σύνθημα «Ας κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά», το οποίο είχε υιοθετήσει ο Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, όμως εξήγησε ότι ελπίζει πως δεν θα υπάρξουν θέματα για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.








hellasforce

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!!


turkey-gas-pipelines-1
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Στην προσφώνηση του ο Έλληνας πρωθυπουργός προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα, είχε τονίσει κάτι που το είχαμε ξεχάσει, πως το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής μιας ξένης δύναμης σε ένα ανεξάρτητο κράτος μέλος του ΟΗΕ.
Δυστυχώς αυτή η υπόμνηση φαίνεται πως ξεχάστηκε πριν καλά καλά γραφτεί στα ιστορικά πρακτικά της επίσκεψης για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια του Αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα.
Το 2004 ο κυπριακός λαός υπό την ηγεσία του άξιου ηγέτη του, του ήρωα Τάσου Παπαδόπουλου, είχε πει ένα ηχηρό και ιστορικό όχι σε εκείνο το έκτρωμα που λέγονταν σχέδιο Ανάν και το οποίο υπεστήριξαν πολλοί Έλληνες πολιτικοί όπως ο Γιωργάκης Παπανδρέου, η κ Μπακογιάννη, ο Κωστάκης Καραμανλής, (έμμεσα), ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας που τώρα αναγορεύτηκε… μεγάλος ήρωας, ο κ Στεφανόπουλος και όσοι παρέδωσαν την Ελλάδα στη συνέχεια στην μνημονιακή κατοχή.
Σήμερα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Το Διεθνές δίκαιο υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας αντικαταστάθηκε από την ευρωπαϊκή κατοχή της Ελλάδας και της Κύπρου.
Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι επείγονται οι ξένες κατοχικές δυνάμεις να υλοποιηθεί το σχέδιο του ενεργειακού αγωγού Κατάρ-Ισραήλ Κύπρου προς Τουρκία και Ευρώπη, έτσι ώστε να πληγεί για άλλη μια φορά η ενεργειακή εξάρτηση από την Ρωσία.
Ενώ όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει, η πραγματικότητα έχει μείνει αυτή που ήταν πάντα μετά το 1974. Ένας στρατός κατοχής που δεν έχει κανένα σκοπό να φύγει, ένας παράνομος εποικισμός από Ανατολίτες φανατικούς Τούρκους και το καθεστώς των εγγυητριών δυνάμεων που καταλύει την έννοια της ανεξαρτησίας του εκκολαπτόμενου νέου κρατικού εκτρώματος.
Η προδοσία είναι πάντα προδοσία, είτε αυτή έχει χρονολογία το 1974, είτε το 2004, είτε το 2010, είτε τέλος το 2017. Τώρα ετοιμάζουν μια διεθνή παρωδία διάσκεψης υπό τας διαταγάς των κατοχικών ευρωπαϊκών δυνάμεων και των ΗΠΑ, με την συμμέτοχη της Ελλάδας και της εισβάλουσας δύναμης στην Κύπρο, της Τουρκιάς του δικτάτορα Ερντογάν, για την fast επίλυση του προβλήματος.
Αν είναι δυνατό νοήμονες να θεωρούν ότι μπορεί έτσι με τις παρούσες συνθήκες να επιλυθεί το πρόβλημα.
Να μην συνεργήσει η ελληνική πλευρά, έστω και κατεχόμενη, στην νέα μεγάλη αυτή προδοσία του Ελληνισμού πριν είναι πολύ αργά, γιατί η Ιστορία γράφει και κάποτε όλοι λαμβάνουν την πρέπουσα τιμωρία.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr





hellasforce

ΕΠΕΣΑΝ οι ΜΑΣΚΕΣ Δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ ο Γεωργιαδης


georgiadis_adonis
Ερωτηθείς για το εάν θα ψηφίσει την τροπολογία που την παροχή του μερίσματος, απάντησε:«Προσωπικά θέλω να την ψηφίσω, γιατί αυτά τα χρήματα τα χρειάζονται όσοι θα τα πάρουν και ακόμα περισσότεροι, αλλά δεν ξέρω σήμερα τι θα αποφασίσει το κόμμα».
Με αυτά τα λόγια ο Αδωνις Γεωργιαδης που μυρίστηκε τις εκλογες που έρχονται προσπαθεί να αρπάξει ένα κομμάτι απο την πίτα των παροχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλα ταυτόχρονα καταρρίπτει και όλα τα επιχειρήματα των στελεχών και των βουλευτων της ΝΔ τις τελευταίες μέρες και στηρίζει έμμεσα τις πρωτοβουλίες Τσιπρα.
Το μεγαλο ερώτημα ειναι: Προετοιμάζει ο κ.Γεωργιαδης το έδαφος για ένα μεγαλο κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ μετά τις εκλογες που έρχονται;







hellasforce

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πρώτη αναμέτρηση της Π.Α. με το F-35 (εικόνες, βίντεο)

f35-aigaio
Την πρώτη αναμέτρηση είχε χτες η Π.Α. με τα F-35 στα πλαίσια της πολεμικής προετοιμασίας της χώρας μας εν όψει της ένταξης των μαχητικών «stealth» 5ης γενιάς στην Τουρκική Αεροπορία σε μερικούς μήνες από σήμερα. 
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο συνεργασίας με το Ισραήλ απογειώθηκε Erieye EMB-145 AEW&C της 380 Μοίρας ΟΥΡΑΝΟΣ  την στιγμή που το ζεύγος των πρώτων F-35A της Ισραηλινής Αεροπορίας κατευθυνόταν προς την Αεροπορική Βάση Nevatim αφού διερχόταν από το FIR Αθήνων.
 Το Erieye EMB-145 AEW&C βρέθηκε νότια της Κρήτης στο ίχνος πτήσης των δυο F-35…

Ήταν μια πρώτη προσπάθεια αναγνώρισης των F-35 και το Ισραήλ ήθελε να δοκιμαστεί το μαχητικό στην πράξη…
Το αποτέλεσμα που βγήκε από την αναμέτρηση αυτή είναι αυτό που θα καθορίσει την αγορά τους ή όχι από τη χώρα μας.
Πάντως στην Π.Α. υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία…
Το Erieye EMB-145 AEW&C είναι εναέρια πλατφόρμα Διοίκησης και Ελέγχου (Command & Control – C2) με δυνατότητα υποστήριξης αεροπορικών και ναυτικών επιχειρήσεων.
Αεροσκάφος – φορέας του συστήματος είναι ένα τροποποιημένο δικινητήριο jet ΕΜΒ-145 της βραζιλιάνικης εταιρείας Embraer, το οποίο στην πολιτική του έκδοση μπορεί να μεταφέρει 48 – 50 επιβάτες.
Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει τέσσερα (4) αεροσκάφη, τα οποία ανήκουν στην 380 Μοίρα Αερομεταφερόμενου Συστήματος Εγκαίρου Προειδοποίησης και Ελέγχου (Μ.ΑΣΕΠΕ).
Το ραντάρ PS-890 είναι το Erieye της σουηδικής Saab Electronic Defence Systems που αντικατέστησε την αρχική Ericsson Microwave Systems και αποτελείται από δύο ψυχόμενες κεραίες επί ενιαίας δομής κατηγορίας ενεργού AESA ζώνης εκπομπής E/F-band (3 GHz) των 192 στοιχείων εκπομπής/λήψης που καλύπτουν στα δύο τμήματα μαζί 300o σε αζιμούθιο και μέγιστης εμβέλειας αποκάλυψης στόχων στα 450χλμ σε ύψος πτήσης στα 20χλμ ενώ μπορεί να εκτελέσει και καθήκοντα IFF ενώ μπορεί να ανιχνεύει 1.000 εναέρια ίχνη, 500 ίχνη επιφανείας και 500 ίχνη από το σύστημα ESM.

Τα συστήματα του ραντάρ ελέγχουν οι χειριστές από τις 5 κονσόλες εντός του αεροσκάφους ενώ έχει 2μελες πλήρωμα ενώ επιπλέον φέρει και σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου ESM/ELINT ALR-733(V)5 της ιταλικής Electronica SPA.
Για το ιστορικό, μετά από καθυστέρηση ωρών λόγω ομίχλης και υψηλής υγρασίας στην Ιταλία, το ζεύγος των πρώτων F-35A της Ισραηλινής Αεροπορίας προσγειώθηκε το χτες το απόγευμα στην Αεροπορική Βάση Nevatim αφού διήλθε από το FIR Αθηνών.
Ευχαριστούμε τον χρήστη AegeanHawk…


πηγή: http://www.pentapostagma.gr