Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Η επανεμφάνιση της ομάδας των 53 και οι έντονες αντιδράσεις για το ασφαλιστικό



Σενάρια ανασχηματισμού στην κυβέρνηση με το βλέμμα στην ψήφιση του ασφαλιστικού και στους υποψήφιους διαφωνούντες 
βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζουν την ψηφοφορία του ασφαλιστικού ως την «μητέρα των μαχών» και τον κρίσιμο «κάβο» που πρέπει να περάσει η κυβέρνηση προκειμένου να έχει μπροστά της ορίζοντα τετραετίας.

Σε αυτό το πλαίσιο το Μαξίμου τραβάει και το χαρτί του ανασχηματισμού δίνοντας …υποσχετική κυβερνητικής αξιοποίησης σε βουλευτές που θα στηρίξουν τις επιλογές της κυβέρνησης, σε μία ύστατη προσπάθεια αναχαίτισης των όποιων αντιδράσεων μπορούν να αποτυπωθούν στην ψηφοφορία για το ασφαλιστικό αλλά και για τα κόκκινα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια που πήραν παράταση μέχρι τον Φεβρουάριο.

Ο Πρωθυπουργός από την εκκίνηση την νέας κοινοβουλευτικής περιόδου είχε σημειώσει ότι με την πάροδο του εξάμηνου θα κριθεί το έργο των μελών της κυβέρνησης. Η περίοδος αυτή συμπίπτει με την ολοκλήρωση της ψήφισης του ασφαλιστικού και την πρώτη αξιολόγηση του νέου Μνημονίου, οπότε το διάστημα από τα τέλη του Γενάρη έως και τον Φεβρουάριο είναι κρίσιμο για την αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος εάν όλα πάνε καλά για την κυβέρνηση με την ψήφιση των κρίσιμων νομοσχεδίων.

Η επανεμφάνιση της ομάδας των 53+ με την πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε και τις αιχμές στελεχών όπως της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για το εύρος των συμβιβασμών που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση της αριστεράς, αλλά και οι προειδοποιητικές βολές βουλευτών για τα «κόκκινα δάνεια» που «έριξαν» οι κ.κ. Κασιμάτη, Συρμαλένιος και Καματερός έχουν προβληματίσει το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Παράλληλα οι βουλευτές στις συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό εκτός των παραπόνων για την έλλειψη επικοινωνίας με τους υπουργούς καταγράφουν και τις έντονες πιέσεις που δέχονται από τους ψηφοφόρους τους.

Όπως αναφέρει το thetoc.gr, τα σενάρια του ανασχηματισμού που διακινούνται από κυβερνητικές πηγές έχουν ως στόχο την ενσωμάτωση των διαφωνούντων βουλευτών. Δεν αποκλείεται η αξιοποίηση της κ. Κασιμάτη η οποία προέρχεται από τον χώρο το ΠΑΣΟΚ, σε παραγωγικό υπουργείο, ακόμα και η υπουργοποίηση του κ. Συρμαλένιου που εκλέγεται στις Κυκλάδες αλλά και της Άννας Βαγενά η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, διαφωνεί με περικοπές στις συντάξεις. .

Αλλά ένας ανασχηματισμός θα δώσει την διπλή δυνατότητα στον Πρωθυπουργό- πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία η ψηφοφορία για το ασφαλιστικό- να αναδιατάξει τα κυβερνητικά στελέχη απομακρύνοντας όσους αξιολογηθούν κάτω από την βάση και να φρεσκάρει το κυβερνητικό σχήμα με στελέχη που προέρχονται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Στο επίκεντρο της …αξιολόγησης των υπουργών έχουν τεθεί η κ. Σία Αντωνοπούλου λόγω των προσλήψεων συγγενικών της προσώπων, ο Νίκος Φίλης για τις δηλώσεις περί γενοκτονίας αλλά και ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μπαλτάς για τις δηλώσεις του σχετικά με τα μάρμαρα του Παρθενώνα.

Η διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος προς το κέντρο θα στείλει ένα μήνυμα …συνεννόησης τόσο προς τα κόμματα της Κεντροαριστεράς στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό όσο και προς τους ευρωσοσιαλιστές που σκέφτονται να καλέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως παρατηρητή στις διαδικασίες του PES, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα θα προετοιμάσει το έδαφος για την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ, στελεχών και μελών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνεδρίου του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.









taxalia

Έτοιμη για αποκαλύψεις η Ζωή!



Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει το μεσημέρι της Δευτέρας η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου κι όλοι
αναμένουν με ενδιαφέρον τα όσα θα πει και θα αποκαλύψει, ειδικά για την επιτροπή αλήθειας δημοσίου χρέους.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου θα παρουσιάσει την πορεία και το έργο της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που είχε δημιουργήσεικατά τη θητεία της στην Προεδρία της Βουλής, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει τη Δευτέρα το μεσημέρι στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με θέμα «Η Επιτροπή Αλήθειας υπό νεομνημονιακή δίωξη: το έργο της μετά τις 20.09.2015, οι κυβερνητικές επιθέσεις, η διεθνής αναγνώριση και τα επόμενα βήματα». Για να δούμε τι θα ακούσουμε.









taxalia

Άνοιξαν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Ν.Δ. - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι





Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να ψηφίσουν για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος μεταξύ τεσσάρων...
υποψηφίων: των Β. Μεϊμαράκη, Κ. Μητσοτάκη, Απ. Τζιτζικώστα και Αδ. Γεωργιάδη.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 7:15 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7:00 το βράδυ.

Πρόεδρος του κόμματος θα εκλεγεί όποιος από τους τέσσερις διεκδικητές συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων. Σε περίπτωση που κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η μάχη θα κριθεί στον β' γύρο, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους υποψηφίους.

Εάν απαιτηθεί β' γύρος, τότε δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α' γύρο, δηλαδή δεν μπορούν να ψηφίσουν σε τυχόν επαναληπτική εκλογή όσοι δεν ψηφίσουν στις 20 Δεκεμβρίου.

Έκκληση για μαζική προσέλευση στις κάλπες έχουν απευθύνει και οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος.

Πάντως ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι αν είναι πρώτος τότε θα κατέβει στην επαναληπτική ψηφοφορία, αλλά αν βγει δεύτερος τότε θα αποσυρθεί. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι, στην περίπτωση που αυτοί είναι δεύτεροι, θα καθορίσουν τη στάση τους ανάλογα με το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

Στις 9 το πρωί, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα ψηφίσει στο εκλογικό κέντρο που στεγάζεται στο νεοκλασικό κτήριο του Δήμου της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Β. Όλγας και 25ης Μαρτίου.

Ο υποψήφιος πρόεδρος Απόστολος Τζιτζικώστας αναμένεται να ψηφίσει στις 9.30, στο εκλογικό κέντρο που έχει στηθεί στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην πόλη.


Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι

Όσοι προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες θα πρέπει να γνωρίζουν:

- Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

- Πριν κάποιος ψηφίσει, συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του, στην οποία επισημαίνεται ότι αποδέχεται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος και αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Τα δεδομένα που θα συλλέγουν θα παραμείνουν, επί 48ωρο, στους server της Vodafone και, εν συνεχεία, βάσει νομοθεσίας, θα καταστραφούν-διαγραφούν. Νωρίτερα, όμως, θα τα έχει ζητήσει η Ν.Δ., καθώς από αυτά τα αρχεία θα δημιουργηθούν-επικαιροποιηθούν τα μητρώα μελών του κόμματος.

- Οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.

- Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας www.nd.gr, ή να ενημερωθούν από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ)

- Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η επίδειξη επισήμου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο)

- Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.

- Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, όσοι προσέλθουν ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν και την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.

- Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.








tromaktiko

Κρυφά κρατά τα όπλα του ο Πούτιν …Διαθέτουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα.


Oι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν έχουν αναπτύξει όλες τους τις στρατιωτικές δυνατότητες στη Συρία και ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν «περισσότερα στρατιωτικά μέσα» εφόσον καταστεί απαραίτητο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Βλέπουμε πόσο αποτελεσματικά οι πιλότοι μας και τα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών συντονίζουν τις προσπάθειές τους με διάφορα είδη δυνάμεων- τον Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία- (βλέπουμε πόσο αποτελεσματικά) χρησιμοποιούν τα πλέον σύγχρονα όπλα» επισήμανε ο Πούτιν σε ομιλία του.
«Θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτά κάθε άλλο παρά αποτελούν όλες μας τις δυνατότητες» τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.
«Διαθέτουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα. Και θα τα χρησιμοποιήσουμε, εφόσον χρειαστεί» πρόσθεσε.
Ο Πούτιν τόνισε, επίσης, ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας απέτρεψαν 30 σχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων και ξεσκέπασαν περισσότερους από 320 ξένους κατασκόπους το 2015.
«Θέλω να υπογραμμίζω ότι φέτος, χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων στη ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), αποτράπηκαν περισσότερα από 30 εγκλήματα τρομοκρατικού χαρακτήρα» τόνισε.
«Σημαντική ευθύνη για αυτό φέρουν οι υπηρεσίες αντικατασκοπείας μας. Αυτήν την χρονιά αναγνώρισαν περισσότερα από 320 στελέχη και πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών» επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος, ενώ εκφωνούσε μια ομιλία με αφορμή την «Ημέρα των Στελεχών των Υπηρεσιών Ασφαλείας».






veteranos

Για αυτό θα γίνει ο Παγκόσμιος Πόλεμος...

pagpol

Μέσα σε 18 μόλις μήνες, η τιμή του πετρελαίου έπεσε κατά 68%, φτάνοντας στα 34,5 δολάρια.
Αιτία καθίσταται η υπερπροσφορά στον "μαύρο χρυσό", ειδικά μετά την κατάργηση του εμπάργκο στο Ιράν.
Οι ειδικοί αναφέρουν πως με το 2016 τα πράγματα όχι μόνο δεν θα βελτιωθούν, αλλά η τιμή του πετρελαίου θα πέσει κι άλλο καθώς όλο και περισσότερες ποσότητες θα εξάγονται από το Ιράν.
Η Αμερικανική παραγωγή φαίνεται πτωτική από τον Απρίλιο του 2015 εξαιτίας του φθηνού πετρελαίου, γεγονός που δεν φαίνεται να μειώνει την υπερπροσφορά. Το πρόβλημα είναι τέτοιου μεγέθους ώστε τα τάνκερ που μεταφέρουν πετρέλαιο, να πέφτουν σε... κυκλοφοριακό κομφούζιο φτάνοντας στην Αμερική.








voice news

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Πεδίο Μάχης το ΑΙΓΑΙΟ… Μεθοδεύεται η Επίθεση της Τουρκίας στην Ελλάδα…


ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ
«ΠΩΣ ΜΕΘΟΔΕΥΕΤΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Η ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ, ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΕΓΕΙΡΟΝΤΑΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Μετά τούς ὁμοφυλόφιλους ἕπονται οἱ παιδόφιλοι, μετά οἱ κτηνοβάτες, μετά…μετά…μετά…ΠΥΡ ΚΟΛΑΣΕΩΣ γιατί δέν θά ἀντέξει ὁ πλανήτης τέτοια διαστροφή καί κακία!


Ἡ Παγκόσμια Νέα Τάξη Πραγμάτων
πολλάκις ἔχει ἐξαγγείλει δημόσια τίς βλέψεις της
γιά τήν δραματική μείωση τοῦ ἀνθρωπίνου πληθυσμοῦ.
Τό κακό ξεκίνησε μέ τή νομιμοποίηση τῶν ἐκτρώσεων!
Στή συνέχεια, ἡ ὁμοφυλοφιλία, ἡ παιδοφιλία
καί κάθε διεστραμμένη συμπεριφορά
αὐτόματα στοχεύουν
στήν διάλυση τῆς παραδοσιακῆς οἰκογένειας,
καί γίνονται ἕνα ἀκόμα μέσον πρός αὐτήν τήν κατεύθυνση.
Οἱ κρατικοί ἡγέτες μέ τήν προώθηση καί νομιμοποίηση
διασφαλίζουν αὐτό τό μέσον,
πού ἀναπόφευκτα καί ἐν πλήρει συνείδησει τό μετατρέπουν
σέ μαζικό ὅπλο ἐξόντωσης τοῦ ἀνθρωπίνου εἴδους!
ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ
Έρχεται… μόλις εδραιωθούν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, θα πάρουν κι άλλοι σειρά – οι παιδόφιλοι
Εδώ που τα λέμε, γι’ αυτούς -που είναι μέρος της διεστραμμένης παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής- γίνεται ο μεγάλος καβγάς. Για να ‘τακτοποιηθούν’ τα βίτσια τους. Κι αν η προπάγανδα και η εξάπλωση της ομοφιλοφιλίας προσφέρεται για τη μείωση του πληθυσμού, φαντάσου αυτή της παιδοφιλίας πόσο προσφέρεται! Αλλά και οι άλλες “παραφιλίες”…
ΚΑΤΑΝΟΏΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΊΑ ΚΑΙ ΆΛΛΕΣ ΠΑΡΑΦΙΛΊΕΣ ΑΠΌ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΉ ΠΡΟΟΠΤΙΚΉ
Symposium, Baltimore, MD, August 17, 2011
“Understanding Pedophilia and Other Paraphilias from a Psychiatric Perspective”
Στις 17 Αυγούστου 2011 έγινε στη Βαλτιμόρη το συνέδριο αυτό σε μια προσπάθεια επαναπροσδιορισμού του στάτους των παιδοφίλων. Ή αλλιώς, των.. “Προσώπων που Έλκονται από Μικρότερους…”
Αποσπάσματα από την περιγραφή παρουσίασης του Συμποσίου:«Η λέξη “Παιδοφιλία” είναι ένας διαγνωστικός όρος που χρησιμοποιείται από την ψυχιατρική κοινότητα για να ορίσει ένα συγκεκριμένο είδος ψυχικής διαταραχής. Ωστόσο, σήμερα ο όρος έχει πάρει ένα διαφορετικό νόημα στη συλλογική συνείδηση ​​της κοινωνίας.
»Χρησιμεύει ως υποτιμητική δαιμονοποίηση που εξοστρακίζει αυτούς που εκδηλώνουν αυτή την κατάσταση. Η εννοιολογική ανασκόπηση αυτή αποσκοπεί να φέρει ενισχυμένη σαφήνεια στο θέμα για το πώς πρέπει κανείς να κατανοεί την Παιδοφιλία από ψυχιατρική άποψη, το πολιτιστικό του πλαίσιο και τη θεραπεία του….»
Στη συνέχεια ο John Z. Sadler, M.D., καθηγητής ψυχιατρικής ηθικής, προσπαθεί να εξηγήσει γιατί ο όρος “βίτσιο” δεν ανταποκρίνεται στην περίπτωση των παιδοφίλων, ότι πρόκειται απλά για μια διαταραχή που θα αντιμετωπιστεί καλύτερα αν της αφαιρεθούν όλες οι κατηγορίες και συνδέσεις με την εγκληματικότητα και παραβατικότητα.
Παραφιλία : Ο όρος παραφιλία στην ψυχολογία και τη σεξολογία αναφέρεται σε μια σειρά από σεξουαλικές διαθέσεις και πρακτικές, που δεν σχετίζονται άμεσα με τον συνηθισμένο τρόπο σεξουαλικής συνεύρεσης. Ο όρος επινοήθηκε για να αντικαταστήσει, σε μια πιο αυστηρή επιστημονική ταξινόμηση, τον παλιό ορισμό της σεξουαλικής διαστροφής ή σεξουαλικής απόκλισης, μεταξύ των οποίων στο παρελθόν περιλαμβανόταν και η ομοφυλοφιλία καθώς και άλλες μορφές σεξουαλικότητας όπως η ομαδική συνουσία.
Κύριες παραφιλίες
Επιδειξιομανία
Φετιχισμός
Εφαψιμανία
Παιδοφιλία ή παιδεραστία
Νεκροφιλία
Νοσοφιλία
Ζωοφιλία ή κτηνοβασία
Σεξουαλικός σαδισμός
Σεξουαλικός μαζοχισμός
Παρενδυσία
Ηδονοβλεψία
Με λίγα λόγια, η απόλυτη υποβάθμιση της κατάστασης, σε απλή “διαφορετικότητα”.
Όλοι οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στο ότι οι παιδεραστές είναι άτομα φυσιολογικά και άδικα θύματα στιγματισμού και κακών χαρακτηρισμών, με επανειλημμένες διαβεβαιώσεις ότι οι παιδόφιλοι ποτέ δεν εξαναγκάζουν τα παιδιά, είναι ευγενείς και έχουν μεγάλη αγάπη γι’ αυτά.
«Η ΠΑΙΔΟΦΙΛΊΑ ΕΊΝΑΙ ΦΥΣΙΚΉ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΉ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΆΝΔΡΕΣ»
ΘΈΜΑ ΔΙΆΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΤΟΥ ΚΈΜΠΡΙΤΖ
Μετά τούς ὁμοφυλόφιλους ἕπονται οἱ παιδόφιλοι, μετά οἱ κτηνοβάτες, μετά...μετά...μετά...ΠΥΡ ΚΟΛΑΣΕΩΣ γιατί δέν θά ἀντέξει ὁ πλανήτης τέτοια διαστροφή καί κακία!2
Το άρθρο της Telegraph:«Το παιδοφιλικό ενδιαφέρον είναι φυσικό και φυσιολογικό για τους άνδρες», έγραφε η παρουσίαση. «Τουλάχιστον μια σημαντική μειονότητα φυσιολογικών ανδρών θα ήθελαν να κάνουν σεξ με παιδιά … Οι κανονικοί άνδρες διεγείρονται από παιδιά».
Κάποια κιτρινισμένα από τον χρόνο φυλλάδια από τις δεκαετίες ’70 ή ’80, την εποχή των παιδόφιλων διασημοτήτων και της περίφημης PIE, της ‘Paedophile Information Exchange’. Όχι! Τίποτε ανώνυμοι σχολιαστές σε κάποια underground ιστοσελίδα; Όχι!
Η δήλωση ότι η παιδεραστία είναι κάτι “φυσιολογικό και φυσικό” δεν έγινε πριν από τρεις δεκαετίες, αλλά τον περασμένο Ιούλιο. Δεν έγινε κάπου ιδιωτικά, αλλά ως ένας από τους κεντρικούς ισχυρισμούς μιας ακαδημαϊκής παρουσίασης, μετά από πρόσκληση των Οργανωτών, σε πολλούς από τους βασικούς εμπειρογνώμονες του συγκεκριμένου τομέα σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.
Άλλες παρουσιάσεις αφορούσαν θέματα όπως «Απελευθερώνοντας τον παιδόφιλο: μια ανάλυση λόγου» και «Κίνδυνος και διαφορά:. Το διακύβευμα της hebephilia”
Hebephilia (εφηβοφιλία) είναι η σεξουαλική προτίμηση για τα παιδιά στην πρόωρη εφηβεία, από 11 – 14 ετών.
ΑΙΜΟΜΙΞΊΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΊΑ «ΌΠΩΣ ΤΟ ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΟΜΟΦΥΛΌΦΙΛΟΣ», ΛΈΕΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΉΣ
Μετά τούς ὁμοφυλόφιλους ἕπονται οἱ παιδόφιλοι, μετά οἱ κτηνοβάτες, μετά...μετά...μετά...ΠΥΡ ΚΟΛΑΣΕΩΣ γιατί δέν θά ἀντέξει ὁ πλανήτης τέτοια διαστροφή καί κακία!3
Δικαστής στο Σίδνεϊ συνέκρινε την αιμομιξία και την παιδοφιλία με την ομοφυλοφιλία, λέγοντας ότι η κοινωνία ίσως να μην βλέπει πλέον τη σεξουαλική επαφή μεταξύ αδελφών ή μεταξύ ενηλίκων και παιδιών ως «αφύσικη» ή «ταμπού».Ο Επαρχιακός Δικαστής Garry Neilson είπε ότι όπως ακριβώς το ομοφυλοφιλικό σεξ ήταν κοινωνικά απαράδεκτο και ποινικά κολάσιμο στη δεκαετία του 1950 και του 1960, αλλά τώρα είναι ευρέως αποδεκτό, «ένα σώμα ενόρκων μπορεί να μην βρει τίποτα το κακό στο φλερτ του αδελφού προς την αδελφή του, από την στιγμή που έχει ωριμάσει σεξουαλικά, είχε σεξουαλικές σχέσεις με άλλους άνδρες και είναι πλέον «διαθέσιμη», χωρίς να έχει σεξουαλικό σύντροφο».
Δήλωσε επίσης ότι ο «μόνος λόγος» που η αιμομιξία αποτελεί ακόμα έγκλημα είναι λόγω του υψηλού κινδύνου γενετικών ανωμαλιών σε παιδιά που γεννιούνται από αιμομικτικές σχέσεις, «αλλά ακόμη και αυτό μέχρι ενός σημείου, καθώς υπάρχει ευκολία στην αντισύλληψη και εύκολη πρόσβαση στην άμβλωση». Όλες οι υπόλοιπες αηδιαστικές δηλώσεις του ΕΔΩ
Επειδή δεχόμαστε επιθέσεις όταν γράφουμε άρθρα κατά της ‘βίαιης’ (προς τους υπόλοιπους) αναγνώρισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, της προπαγάνδας και της επιβολής τους, επειδή έχουμε ή προειδοποιήσει προς τα που στοχεύει αυτή ο δήθεν σεβασμός στη διαφορετικότητα, κάναμε αυτή τη μικρή συλλογή. Θα μπορούσε να είναι τεράστια, γιατί η προσπάθεια “αποκατάστασης” των παιδοφίλων και λοιπών ‘παραφίλων’ έχει αρχίσει από καιρό και όσο πάει κρεσεντάρει. allnewz

Ρωσία – Τουρκία: Ο Πούτιν γκρεμίζει τον Ερντογάν – Απειλή πολέμου όσο είναι στην εξουσία ο Τούρκος Πρόεδρος!

 Κλιμακώνονται επικίνδυνα οι ψυχροπολεμικές σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας μετά τις νέες δηλώσεις Πούτιν
- Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα, δηλαδή στρατό ξηράς, πολεμικό ναυτικό και πολεμική αεροπορία, είναι οι νέες απειλητικές δηλώσεις Πούτιν
- Καμία βελτίωση στις σχέσεις μας με την Τουρκία όσο βρίσκεται στην εξουσία ο Ερντογάν, ξεκαθαρίζει ο Πούτιν

Πούτιν: Καμία βελτίωση όσο παραμένει στην εξουσία ο Ερντογάν – Τίποτε δεν είναι παντοτινό











Ρωσία – Τουρκία: Ο Πούτιν γκρεμίζει τον Ερντογάν – Απειλή πολέμου όσο είναι στην εξουσία ο Τούρκος Πρόεδρος! 


HΡωσία δεν έχει καμία πρόθεση να διαρρήξει τις σχέσεις της με τον τουρκικό λαό διαμήνυσε
O πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι δεσμοί της Μόσχας με την Άγκυρα δεν θα βελτιωθούν ενώ βρίσκεται στην εξουσία η νυν τουρκική ηγεσία.
«Θέλω να το επαναλάβω τώρα: εμείς θεωρούμε ότι ο τουρκικός λαός είναι ένα φιλικό έθνος προς εμάς και δεν θέλουμε να διαρρήξουμε τις σχέσεις μας συγκεκριμένα με τους πολίτες της Τουρκίας» επισήμανε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους σε ένα ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί αύριο, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Όσον αφορά την νυν τουρκική ηγεσία, «τίποτα δεν είναι παντοτινό» τόνισε ο Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε επιπλέον ότι η Ρωσία παραμένει θετική και έτοιμη να αναπτύξει την οικονομική και πολιτική συνεργασία της με την Ευρώπη, όπως επίσης να πολεμήσουν από κοινού την τρομοκρατία, παρά τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Μόσχας.
Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε "περισσότερα στρατιωτικά μέσα"
Oι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν έχουν αναπτύξει όλες τους τις στρατιωτικές δυνατότητες στη Συρία και ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν «περισσότερα στρατιωτικά μέσα» εφόσον καταστεί απαραίτητο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
«Βλέπουμε πόσο αποτελεσματικά οι πιλότοι μας και τα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών συντονίζουν τις προσπάθειές τους με διάφορα είδη δυνάμεων- τον στρατό ξηράς, το πολεμικό ναυτικό και την πολεμική αεροπορία- (βλέπουμε πόσο αποτελεσματικά) χρησιμοποιούν τα πλέον σύγχρονα όπλα» επισήμανε ο Πούτιν σε μια ομιλία που εκφώνησε.
«Θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτά κάθε άλλο παρά αποτελούν όλες μας τις δυνατότητες» τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.
«Διαθέτουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα. Και θα τα χρησιμοποιήσουμε, εφόσον χρειαστεί».



newsit.gr

Ομπάμα σε Ερντογάν: Μάζεψε τώρα το στρατό σου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητώντας του να λάβει μέτρα προκειμένου «να αποκλιμακωθεί η ένταση με το Ιράκ» και κυρίως να αποσύρει τα τουρκικά στρατεύματα από την ιρακινή επικράτεια.



Ομπάμα σε Ερντογάν: Μάζεψε τώρα το στρατό σουΚατά τη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας, ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε στην ανάγκη η Τουρκία να «σεβαστεί την εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.
Η ιρακινή κυβέρνηση ζήτησε την Τρίτη «την πλήρη απόσυρση» των τουρκικών δυνάμεων από τα εδάφη του Ιράκ.
Ο επικεφαλής του αμερικανικού Κράτους χαιρέτισε επιπλέον «τη συμβολή» της Τουρκίας στον στρατιωτικό συνασπισμό που μάχεται εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης σχετικά με «την εντατικοποίηση της συνεργασίας στο θέμα της Συρίας» επισημαίνοντας τις «κοινές προσπάθειες με στόχο την ενίσχυση της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης και την αύξηση της πίεσης προς το Ισλαμικό Κράτος, όπως επίσης τη συνέχιση των προσπαθειών με στόχο την επίτευξη μέσω διαπραγματεύσεων μιας λύσης στην κρίση».
Τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συμφώνησαν απόψε στη Νέα Υόρκη επί ενός αμερικανο- ρωσικού σχεδίου ψηφίσματος με στόχο την ειρήνη στη Συρία. Οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στις αρχές Ιανουαρίου, επισημαίνεται στο κείμενο.






newsit.gr

Με νέο γύρο κινητοποιήσεων τον Ιανουάριο προειδοποιούν οι αγρότες

Με νέο γύρο κινητοποιήσεων τον Ιανουάριο προειδοποιούν οι αγρότες

Απολογισμό αγωνιστικής δράσης για το δίμηνο που πέρασε έκαναν σήμερα οι αγρότες της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών, Κτηνοτροφών και νέων αγροτών Λάρισας, οι οποίοι από χθες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους εκατέρωθεν του επαρχιακού δρόμου Πλατυκάμπου-Άγιας στο ύψος του κόμβου Πλατυκάμπου.

Παράλληλα σε σχετικό ψήφισμα που εξέδωσαν προειδοποιούν ότι θα επανέλθουν δριμύτεροι τον Ιανουάριο, ενώ εμμέσως αλλά σαφώς απευθύνουν προειδοποίηση και προς τους βουλευτές σχετικά με την στάση που θα τηρήσουν για τα θέματα που τους αφορούν.
Συγκεκριμένα οι αγρότες με την συμμετοχή εκπροσώπων και από την Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Φθιώτιδα, πραγματοποίησαν συνέλευση στο συγκεκριμένο σημείο επί του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία για περίπου 20 λεπτά, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που προωθούνται για τον κλάδο τους στο πλαίσιο του 3ου Μνημονίου. Και μάλιστα, όπως επισημαίνουν, σε μία από τις δυσκολότερες χρονιές για την παραγωγή με χαμηλές τιμές, ανύπαρκτη ρευστότητα και παύση πληρωμών από την πλευρά της πολιτείας, συνθήκες που οδηγούν τον πρωτογενή τομέα σε μεγάλο αδιέξοδο.
Μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης οι αγρότες αποχώρησαν με τα τρακτέρ τους, "υποσχόμενοι" να επανέλθουν δριμύτεροι τον Ιανουάριο, μετά από πανελλαδικό συντονισμό και σχετική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου στην Αθήνα. Όπως επισημαίνουν σε σχετικό ψήφισμα που εκδόθηκε "η κυβέρνηση αρνείται τον διάλογο, επιμένει στα μέτρα που μας εξοντώνουν και βάζουν ταφόπλακα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα".
Τα βασικά αιτήματα των αγροτών της Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρης της χώρας αφορούν το κόστος παραγωγής, το ασφαλιστικό, το φορολογικό. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το 2016 και το 2017 με βάση το μνημόνιο, ζητείται από αγρότες και κτηνοτρόφους να αποδώσουν φόρους και περικοπές περίπου 2 δις ευρω. «Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση είναι άδικη και αντιαναπτυξιακή" επισημαίνουν.
Ενώ παρατηρούν ότι υπάρχουν και μεγάλες αστοχίες στη διανομή των δικαιωμάτων 2015 – 2019, που έχουν σαν αποτέλεσμα λιγότερες πληρωμές για τους παραγωγούς αλλά και αποκλεισμούς. Τονίζουν επίσης, «την πολύ κακή συμπεριφορά του Τραπεζικού Συστήματος, το οποίο παρακράτησε τα χρήματα των αγροτών παρότι είχαν υποσχεθεί ότι δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση στους λογαριασμούς". Ένα άλλο σοβαρό θέμα που προέκυψε είναι και η άρνηση της ΔΕΗ να αποδεχθεί τον διακανονισμό αποπληρωμής των λογαριασμών αγροτικού ρεύματος με δόσεις. 
Σήμερα εμείς, συνεχίζει το ψήφισμα, οι αγρότες και οι αγρότισσες, οι κτηνοτρόφοι και οι νέοι αγρότες, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί του νομού Λάρισας, οι Ομοσπονδίες κτηνοτρόφων ,η Ένωση Νέων Αγροτών νομού Λάρισας αποχωρούμε αλλά αποφασίζουμε τον Γενάρη να είμαστε πάλι όλοι μαζί ενωμένοι σε ένα δυνατό μεγάλο αγώνα με τα τρακτέρ στους δρόμους.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στο ψήφισμα εμπεριέχεται έμμεση αλλά σαφής προειδοποίηση και προς τους βουλευτές σχετικά με την στάση που θα κρατήσουν απέναντι στο αγροτικό ζήτημα, το οποίο γίνεται σαφές με σειρά ερωτημάτων που τους απευθύνουν οι αγρότες οι οποίοι επισημαίνουν: "Έλληνες βουλευτές, γιατί πρέπει με την ψήφο σας να μας καταδικάσετε στη φτώχεια; γιατί πρέπει να μη μπορούμε να καλλιεργήσουμε; γιατί πρέπει να μη μπορούμε να ζήσουμε; Γιατί πρέπει να χάσουμε τα χωράφια μας, τα σπίτια μας και τα μηχανήματά μας; Αυτές τις πολιτικές σας επιλογές τις απορρίπτουμε, τις καταδικάζουμε και θα τις πολεμήσουμε".








newsit.gr

Καιρός: Έρχεται δριμύτατο κρύο με πολικές θερμοκρασίες - Πού θα φτάσει το θερμόμετρο στους -1


Καιρός: Έρχεται δριμύτατο κρύο με πολικές θερμοκρασίες - Πού θα φτάσει το θερμόμετρο στους -1




 Σε ποιες περιοχές της χώρας η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από το 0
- Παγετός – παγίδα για όσους ταξιδέψουν
- Διαβάστε την πρόγνωση του καιρού για αύριο Κυριακή 


Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και παγετό στα ηπειρωτικά τη νύχτα συνθέτουν το σημερινό σκηνικό του καιρού σήμερα. Την Κυριακή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο
Μακεδονία, ΘράκηΚαιρός: λίγες νεφώσεις που το βράδυ στη Μακεδονία θα πυκνώσουν. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου,Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: λίγες νεφώσεις που το βράδυ και από τα βόρεια θα αυξηθούν.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική ΠελοπόννησοςΚαιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες από τη νύχτα στη Θεσσαλία θα αυξηθούν.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, ΚρήτηΚαιρός: νεφώσεις αυξημένες κατά τόπους με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στην Κρήτη.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, ΔωδεκάνησαΚαιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τη νύχτα.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘεσσαλονίκηΚαιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες από τη νύχτα θα αυξηθούν. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για αύριο, Κυριακή Καιρός: στα δυτικά και νότια τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές
Κυρίως στα νοτιοδυτικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με περιορισμένες ορατότητες το πρωί στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο την ημέρα αλλά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός.










newsit.gr

Εθνικός διάλογος για ποια παιδεία;


Όταν ξεκινάς έναν διάλογο και τον αποκαλείς “Εθνικό”, οφείλεις  αφενός να κάνεις διάλογο (Κι όχι να προσπαθείς να νομιμοποιήσεις μέσω αυτού τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις μιας κυβέρνησης ομήρου των δανειστών) και αφετέρου να συμπεριλάβεις μέσα σε αυτόν, όλες τις δυνάμεις του έθνους. (Διαφορετικά κακώς τον ονόμασες “Εθνικό διάλογο”. Ας τον βάπτιζες “Αριστερό διάλογο”).

Του Αθανάσιου Κατσίμπελη*


Όταν ξεκινάς έναν διάλογο για την Παιδεία, που αφορά το μέλλον του λαού και του έθνους μας, δεν αρκούν οι Επιτροπές και οι Υποεπιτροπές της Βουλής και η “τσαρική” νοοτροπία μονοκομματικών κυβερνήσεων, που “αποφασίζουν και διατάζουν” δια της πρόσκαιρης μνημονιακής κοινοβουλευτικής τους πλειοψηφίας.

Όταν ξεκινάς έναν διάλογο για την Παιδεία, που τον ξεκίνησαν κι άλλοι αλλά τον άφησαν λειψό, θέτεις πρωτίστως το σκοπό της Παιδείας και όχι το σκοπό που εσύ επιθυμείς, ώστε να εγκαθιδρύσεις το καθεστώς που φαντάζεσαι. Ορίζεις το σκοπό, που επιβάλλεται να έχει μια σύγχρονη δημοκρατία ενός ελεύθερου κράτους που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όταν οι κυβερνήσεις ξεκινούσαν έναν διαλογο για την Παιδεία, βιάζονταν, γιατί ήθελαν να καρπωθούν πολιτικά τα αποτελέσματα.Τελικά ο λαός μας γεύτηκε τα πικρά αποτελέσματα των βιαστικών πολιτικών του Υπουργείου που άλλαξε όνομα 5 φορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια!!!

Πόσες διακηρύξεις δεν ακούσαμε; Πόσες αλλαγές δεν βιώσαμε; Πόσα βιβλία δεν αλλάξαμε; Πόσο μελάνι δεν χύθηκε για τα θέματα Παιδείας και τις προτεινόμενες κάθε φορά κοντόφθαλμες αλλαγές των κομμάτων που θα βελτίωναν τα πράγματα; Κανένα όραμα για την Εθνική μας Παιδεία δεν υπήρξε. Εκπαίδευση είχαμε, χρυσοφόρα για κάποιους παραπαιδεία είχαμε, Παιδεία όμως δεν αποκτήσαμε ποτέ.

Γιατί ποτέ δεν συμφωνήσαμε ποιος είναι ο σκοπός της Παιδείας που θέλουμε.

Γιατί από τη μια υπάρχει η Παιδεία που μας πρότεινε από το 1838 ο αγράμματος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης όταν στο λόγο του στην Πνύκα… συμβούλευε τους νέους:

“Να μην έχετε πολυτέλεια, να μην πηγαίνετε εις τους καφενέδες και τα μπιλιάρδα. Να δοθείτε εις τας σπουδάς σας και καλύτερα να κοπιάσετε ολίγον, δύο και τρεις χρόνους και να ζήσετε ελεύθεροι εις το επίλοιπο της ζωής σας, παρά να περάσετε τέσσαρους - πέντε χρόνους τη νεότητά σας, και να μείνετε αγράμματοι. Να σκλαβωθείτε εις τα γράμματα σας. Να ακούετε τας συμβουλάς των διδασκάλων και γεροντοτέρων, και κατά την παροιμία, "μύρια ήξευρε και χίλια μάθαινε". Η προκοπή σας και η μάθησή σας να μην γίνει σκεπάρνι μόνο διά το άτομό σας, αλλά να κοιτάζει το καλό της κοινότητος, και μέσα εις το καλό αυτό ευρίσκεται και το δικό σας [καλό].”

Κι από την άλλη υπάρχει "η Παιδεία" που μας προτείνει σήμερα ο εγγράματος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης :

“Είμαστε η τελευταία χώρα που δεν έχουμε νομοθετήσει ή θεσμοθετήσει το σύμφωνο συμβίωσης" και με την υπογραφή του συμφώνου "δεν ολοκληρώνεται το θέμα. Η ομοφυλοφιλία δημιουργεί φάντασμα ομοφοβίας και διακρίσεων. Αυτό συνιστά ρατσιστικό στίγμα. Πρέπει το, τι εστί γάμος, υιοθεσία και ομοφυλοφιλία να περνούν στην εκπαίδευση", πρότεινε ο κ.Μπουτάρης ενώ παράλληλα, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι προτάσεις του Δημάρχου να περάσει το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας στην εκπαίδευση και τη διδασκαλία, είτε μέσα από την Αγωγή του Πολίτη ή το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής. "Να μην μαθαίνουμε μόνο για το πότε ύψωσε την σημαία ο Παλαιών Πατρών Γερμανός" σχολίασε  μεταξύ άλλων ο Γ. Μπουτάρης!!!

Αν ρωτήσετε τα παιδιά μας δεν γνωρίζουν, ούτε διδάσκονται το λόγο του Κολοκοτρώνη.Ο κάθε Μπουτάρης από την άλλη μεριά νομίζει πως Παιδεία είναι να επιβάλλει κάποιος την άποψή του.Νομίζουν πολλοί πως η Παιδεία είναι να διαμορφώνεις ραγιάδες του συστήματος και όχι ελεύθερους. 

Δάσκαλος, Μ.Εd - Νομικός









taxalia

Πρόστιμα 31.000 ευρώ για εμπόδια τραπεζών στην ένταξη στον νόμο Κατσέλη



Πρόστιμα 31.000 ευρώ για εμπόδια τραπεζών στην ένταξη στον νόμο Κατσέλη
Σαράντα κλήσεις - για ενδεχόμενη παράβαση του νόμου - έχουν αποσταλεί τον τελευταίο μήνα, από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μετά από καταγγελίες δανειοληπτών που επιθυμούν να υπαχθούν στις διατάξεις του ν.3869/2010 (νόμος Κατσέλη) και αφορούν σε καθυστερήσεις από μέρους των τραπεζών να χορηγήσουν τις βεβαιώσεις οφειλών και τα αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων.

Αυτό ανέφερε σήμερα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης, στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή, όπου περιέγραψε τα βασικά θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί το Συμβούλιο το επόμενο διάστημα.
Όπως εξήγησε ο κ. Παπαδεράκης, το τελευταίο διάστημα, έχουν κατατεθεί στις υπηρεσίες του υπουργείου, στον Συνήγορο του Καταναλωτή, αλλά και στις ενώσεις καταναλωτών, καταγγελίες δανειοληπτών που επιθυμούν να υπαχθούν στις διατάξεις του ν.3869/2010 και αφορούν καθυστερήσεις από μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων να χορηγήσουν τις βεβαιώσεις οφειλών και τα αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων. Με αφορμή τις καταγγελίες αυτές, ο κ. Παπαδεράκης απέστειλε προσωπικά επιστολή στον γενικό γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χρήστο Γκόρτσο, με την οποία έχει ζητήσει να υπάρξει σύσταση στις τράπεζες να χορηγούν, χωρίς καθυστερήσεις και ατελώς τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από τη νομοθεσία.
"Ειδικά για τις αναλυτικές βεβαιώσεις οφειλών, έχω επιστήσει την προσοχή στις διατάξεις του νόμου, που ορίζουν ότι τα δικαιολογητικά αυτά οι τράπεζες υποχρεούνται να τα χορηγούν ανέξοδα και εντός προθεσμίας 10 εργάσιμων ημερών. Για παραβάσεις της συγκεκριμένης διάταξης, οι υπηρεσίες μας έχουν προχωρήσει στην επιβολή διοικητικών προστίμων συνολικού ύψους 31.000 ευρώ, ενώ οι καταγγελίες που αφορούν το συγκεκριμένο ζήτημα εξετάζονται κατά προτεραιότητα", τόνισε ο γενικός γραμματέας.
Ακόμη ο κ. Παπαδεράκης ανέφερε ότι θα συσταθεί το επόμενο διάστημα η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η οποία θα είναι επιφορτισμένη με την ενημέρωση και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους καταναλωτές-δανειολήπτες για θέματα διαχείρισης οφειλών και το συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων. Θα δημιουργηθεί ένα εκτεταμένο δίκτυο ενημέρωσης που θα καλύπτει τις ανάγκες όλης της επικράτειας και θα αποτελείται από 30 κέντρα που θα λειτουργούν ως περιφερειακές υπηρεσίες της κεντρικής υπηρεσίας.
Τα Κέντρα αυτά θα συνεισφέρουν, επίσης και στην πρόληψη του υπερδανεισμού, καθώς θα προσφέρουν συμβουλές και στους μελλοντικούς δανειολήπτες σχετικά με το τι θα πρέπει ενδεχομένως να προσέξουν κατά τη σύναψη της σύμβασης και πώς μέσω καλύτερου ελέγχου του οικογενειακού και οικονομικού προϋπολογισμού τους να μην οδηγηθούν στην υπερχρέωση. "Μέσω της δομής αυτής, θα υλοποιείται η εκάστοτε σχεδιαζόμενη πολιτική για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού αποτελεσματικής διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους" είπε ο κ. Παπαδεράκης.

Επανεξετάζεται το πλαίσιο για τις Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών
Ένα θέμα συναφές με τα παραπάνω είναι η επανεξέταση του πλαισίου λειτουργίας για τις Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών και, όπως είπε, ο γενικός γραμματέας, "σύντομα θα επεξεργαστούμε προτάσεις στην κατεύθυνση μείωσης της όχλησης και της επιβάρυνσης που προκαλείται στο δανειολήπτη".




fpress



Κίνδυνο να πέσουν στα χέρια των distress funds 250.000 ακίνητα


Κίνδυνο να πέσουν στα χέρια των distress funds 250.000 ακίνητα
Μεγάλη περίπτωση υπάρχει να πέσουν στα χέρια των distress funds 250.000 ακίνητα, μετά τις ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν για τα «κόκκινα» δάνεια.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο «κόκκινο» 150.000 δάνεια νοικοκυριών και 50.000 επιχειρηματικά με εγγυήσεις ακίνητα ενώ στον «αέρα» βρίσκονται ήδη 30.000-50.000 εξοχικά, καθώς μετά από την ψήφιση του νόμου δεν προστατεύεται κανένα νοικοκυριό που χρωστάει δάνειο για δευτερεύουσα κατοικία, σύμφωνα με την «Ημερησία».
Επίσης, από την ψήφιση του νόμου, οι επιχειρήσεις που δεν θεωρούνται μικρομεσαίες μπορεί να βρεθούν να χρωστάνε σε distress funds που θα έχουν αγοράσει το δάνειό τους. Ακόμη, από τις 15 Φεβρουαρίου θα μεταπωλούνται σε funds και στεγαστικά δάνεια α΄κατοικίας.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι από τον Φεβρουάριο θα υπάρξει νέα διαβούλευση για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, τα δάνεια μικρομεσαίων (ο νόμος θα καθορίζει με βάση τους τζίρους και το προσωπικό που απασχολούν) και τα καταναλωτικά δάνεια.







fpress

Ρέντσι: «Άγκελα, μην μας λέτε ότι δίνετε το αίμα σας για την Ευρωπαϊκή Ένωση»



Ρέντσι: «Άγκελα, μην μας λέτε ότι δίνετε το αίμα σας για την Ευρωπαϊκή Ένωση»
«Άγκελα, μην μας λέτε ότι δίνετε το αίμα σας για την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στη Γερμανίδα Καγκελάριο, κατά την Ευρωπαϊκή σύνοδο των Βρυξελλών, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.


Η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα γράφει ότι «στη σύνοδο των Βρυξελλών δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στον Ματέο Ρέντσι και στην 'Αγκελα Μέρκελ».

«Σήμερα είχαμε δυο συζητήσεις, ουσιαστικής σημασίας. Είπα στην καγκελάριο Μέρκελ πως όταν η Γερμανία παρουσιάζεται στην Ευρώπη ως δωρητής αίματος, στα μάτια της Ευρώπης δεν εμφανίζεται ακριβώς με αυτόν τον τρόπο: το ότι κάνει, κανείς, λογικές ερωτήσεις, δεν σημαίνει ότι είναι εχθρός της Γερμανίας. Δεν πρέπει, αντιθέτως, ούτε να φανεί, κανείς, υποτελής, όπως μπορεί, ίσως, να μοιάσαμε στο παρελθόν», τόνισε ο Ρέντσι, μιλώντας στους Ιταλούς δημοσιογράφους.

Πηγές της κυβέρνησης της Ρώμης αναφέρουν ότι η διάσταση απόψεων αφορά την Τραπεζική Ένωση, και, ειδικότερα, την ευρωπαϊκή ασφάλεια επί των καταθέσεων. Η Ιταλία επιθυμεί το όλο θέμα να κλείσει σύντομα, με τη σχετική έγκριση, ενώ το Βερολίνο φέρεται να προτιμά να επιλεγεί μια πιο αργή διαδικασία.

«Ο Ρέντσι ζήτησε εξηγήσεις από τη Μέρκελ, θυμίζοντας ότι η Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια, έχασε θέσεις εργασίας και ανταγωνιστικότητα εν συγκρίσει με την Αμερική. Τη στάση του Ιταλού πρωθυπουργού στήριξαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ, ο πορτογάλος πρωθυπουργός Κόστα και ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ», καταλήγει η ηλεκτρονική έκδοση της Κοριέρε Ντέλα Σέρα.




fpress

Ποινικές διώξεις για χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ

Νέες ποινικές διώξεις για χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς 
ύστερα από έρευνες που διενεργήθηκαν, κατά αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι χειρίστηκαν τα θέματα αυτά στις αρχές του 2000 στο υπουργείο Εξωτερικών, όταν επικεφαλής του ήταν ο Γ. Παπανδρέου.

Η δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου αφορά τους παράγοντες του υπουργείου που ενέκριναν τις επίμαχες χρηματοδοτήσεις, ενώ η σχετική δικογραφία που έχει σχηματιστεί, θα διαβιβαστεί τυπικά στη Βουλή για τυχόν αναζήτηση ποινικών ευθυνών του τότε υπουργού και υφυπουργού, με δεδομένο ότι οι όποιες ευθύνες, αν μπορούσαν να αναζητηθούν, έχουν πλέον αμετάκλητα παραγραφεί λόγω των διατάξεων περί ευθύνης υπουργών.

Με δράση στη Σερβία

Η υπόθεση αφορά χρηματοδοτήσεις μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που ανέπτυξε δράση στη Σερβία στις αρχές της δεκαετίας του 2000, με ποσά που φθάνουν συνολικά τις 900.000 ευρώ.

Η έρευνα που έγινε με εντολή της επικεφαλής των εισαγγελέων Διαφθοράς Ελένης Ράικου ξεκίνησε με αφορμή ένα έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης και Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών τον περασμένο Σεπτέμβριο, σχετικά με ελέγχους που είχαν διενεργηθεί για χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Από την έρευνα που ακολούθησε από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση με δράση στη Σερβία, που τελικώς χρηματοδοτήθηκε με 600.000 ευρώ, μια και η τελευταία δόση δεν καταβλήθηκε, εντοπίστηκαν μη νόμιμες ενέργειες στη διαδικασία έγκρισης της χρηματοδότησης αλλά και στη διαδικασία ελέγχου της υλοποίησής της.

Η χρηματοδότηση της εν λόγω οργάνωσης έγινε μεταξύ των ετών 2001 και 2003.

Στις παραλείψεις που αξιολογήθηκαν για την άσκηση της ποινικής δίωξης, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, οι εισαγγελείς το γεγονός ότι η χρηματοδότηση δόθηκε χωρίς να ερωτηθούν ή να εισηγηθούν η πρεσβεία του Βελιγραδίου ή άλλες αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, όπως και το ότι η χρηματοδότηση δόθηκε με εντάλματα πληρωμής χωρίς να προκύπτει το επείγον για την καταβολή της δαπάνης. Για την υπόθεση θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα από αρμόδιο ανακριτή.







taxalia

ΔΕΙΤΕ ποια τράπεζα βάζει λουκέτο!Τι γίνεται με τους καταθέτες της



trapeza-630x400

Η συγκεκριμένη τράπεζα δεν κατάφερε να καλύψει τις κεφαλαιακές της ανάγκες στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης.


Έτσι, όπως ανακοινώθηκε, το σύνολο των καταθέσεων που είχε και υπολογίζονται στα 95 εκατομμύρια ευρώ μεταβιβάζονται στην Εθνική Τράπεζα.

Ο λόγος για τη 
Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου με την ΤτΕ να σημειώνει ότι «οι καταθέσεις όλων των πελατών της ΣΥΝ.Π.Ε. είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο».

trapeza-1


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τραπέζης της Ελλάδας


Θέμα: Μεταβίβαση στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. του συνόλου των καταθέσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε. δεν διαθέτει τα ελάχιστα ίδια κεφάλαια που απαιτούνται κατ’ εφαρμογήν του Κανονισμού (ΕΕ) 575/2013, ούτε κατόρθωσε να αντλήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια μετά και την άπρακτη παρέλευση και της προθεσμίας που της είχε δοθεί γι΄ αυτό το σκοπό. 

Κατόπιν αυτού, η άδεια της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε. ανακλήθηκε κατά τη διαδικασία που προβλέπεται στον Κανονισμό (ΕΕ) 1024/2013.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων των πελατών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε. και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, διερεύνησε, στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης που προβλέπει ο νόμος 4335/2015, το ενδιαφέρον άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων για την απόκτηση του συνόλου των καταθέσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε. και προέκρινε τη μεταβίβασή τους στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., μετά από σχετική πρόταση της τελευταίας, που έλαβε την έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι καταθέσεις όλων των πελατών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε. είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο και η οργάνωση της μεταφοράς τους στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. έχει ήδη ξεκινήσει. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. θα ενημερώσει με ανακοίνωσή της το κοινό για τις σχετικές λεπτομέρειες.

Η διαφορά μεταξύ της αξίας των στοιχείων παθητικού και ενεργητικού που μεταφέρονται στο ανάδοχο πιστωτικό ίδρυμα καλύπτεται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ). 

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε. τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση, από το προϊόν της οποίας θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τρίτων με τη σειρά που ορίζει ο νόμος. 

Εκκαθαριστής ορίστηκε ο κος Άθως Στυλιανού.








attika nea