Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΕΙΔΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ 740ΔΙΣ...


Ως γνωστόν το Υπουργείο Οικονομικών εκδίδει σε μηνιαία βάση δελτίο εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, στο οποίο καταγράφονται και δημοσιοποιούνται τα έσοδα και τα έξοδα της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και η γενικότερη πορεία της οικονομίας.
Αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος, καθώς αποκρύπτεται επιμελώς, είναι πως το Ελληνικό Δημόσιο, και σε αγαστή συνεργασία με την ΕΚΤ, εκδίδει τα διαβόητα eurocommercial papers, που είναι αξιόγραφα σε ρόλο παράλληλου νομίσματος.
Τα papers αυτά εκδίδονται κυρίως για τη λειτουργία των δημοσίων οργανισμών αλλά πρόσφατα ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται και στο τραπεζικό σύστημα. Ο εν λόγω λογαριασμός ανέρχεται στο ποσό των 740 δις ευρώ. Το νούμερο είναι δυσθεώρητο και δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς πως αφορά μόνο τη λειτουργία του κράτους.
Αυτό που πρέπει να απαντήσει το Υπουργείο, και κυρίως ο πολιτικός του προϊστάμενος κ. Τσακαλώτος,  είναι που πάνε αυτά τα χρήματα, κατά πόσο πιάνουν τόπο και φυσικά να μας πει αν αυτά τα λεφτά είναι ‘δωράκια’ στις τράπεζες…




voice news

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ – ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ – Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ…


ΕΛΛΑΔΑ

Που είναι οι 110.000 λάθρο που λείπουν από τα επίσημα στοιχεία;


lathro_greek_flag_apovivasi
Η “αριθμητική” του προσφυγικού-μεταναστευτικού δεν βγαίνει!
Όπως θα διαπιστώσετε από το κείμενο που ακολουθεί κάτι δεν πάει καλά. Ο συντάκτης του έβαλε κάτω τους επίσημους αριθμούς που έχουν ανακοινωθεί και όπως και αν τα υπολογίσει αναζητούνται…110.000 πρόσφυγες και μετανάστες!
Διαβάστε το έχει ενδιαφέρον και προκαλεί εύλογα ερωτήματα:
Με αφορμή το συνοπτικό δελτίο προσφυγικών ροών της 27/6, το οποίο εκδίδεται καθημερινά θα ήθελα να εστιάσω σε μερικά γεγονότα και να εκφράσω ερωτήματα-προβληματισμούς:
Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να εστιάσω στα παρακάτω γεγονότα:
α. Το 2015 σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, εισήλθαν παρανόμως στη χώρα συνολικά 911.471 άτομα (εκ των οποίων 499.495 Σύριοι).
β. Το χρονικό διάστημα 1 Ιαν – 31 Μαϊ 2016 σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, εισήλθαν παράνομα στη χώρα συνολικά 169.000 περίπου άτομα (εκ των οποίων 78.000 Σύριοι).
γ. Σύμφωνα με ανάρτηση του Militaire.gr προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την παροχή 1,7 εκατ. μερίδων ημερησίως για τις ανάγκες των δομών φιλοξενίας του ΥΠΕΘΑ με κόστος περίπου 10 εκατ. Ευρώ.
γ. Σύμφωνα με τα συνοπτικά δελτία προσφυγικών ροών:
(1) Την 31 Μαρτίου 16 βρίσκονταν σε δομές (οργανωμένες ή μη οργανωμένες) 51.393 άτομα.
(2) Την 30 Απριλίου 16 βρίσκονταν σε δομές (οργανωμένες ή μη οργανωμένες) 53.687 άτομα.
(3) Την 31 Μαΐου 16 βρίσκονταν σε δομές (οργανωμένες ή μη οργανωμένες) 52.674 άτομα.
(4) Την 27 Ιουνίου 16 βρίσκονταν σε δομές (οργανωμένες ή μη οργανωμένες) 57.046 άτομα.
Κατόπιν των παραπάνω στοιχείων δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα:
α. Εάν δεχθούμε ότι όσοι μπήκαν παρανόμως στην χώρα το 2015 (311.471) αποχώρησαν και δεν βρίσκονται εντός ελληνικής επικράτειας οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι στη χώρα βρίσκονται όσοι μπήκαν το 5μηνο Ιαν – Μαι 2016 (169.000 άτομα περίπου) πλήν αυτών που απελάθηκαν – επαναπροωθήθηκαν συνολικά 1.557 άτομα (σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη), δηλαδή 167.443 άτομα.
β. Ο παραπάνω αριθμός απέχει κατά 110.000 άτομα από αυτά που αναφέρει το Συντονιστικό όργανο για το προσφυγικό στο συνοπτικό δελτίο της 27/6 (57.046). Μπορεί κάποιος να απαντήσει που βρίσκονται τα τουλάχιστον 110.000 άτομα που δεν αναφέρονται πουθενά;
γ. Για ποιο λόγο το ΥΠΕΘΑ αναφέρει στο διαγωνισμό 1,7 εκατ. μερίδες ημερησίως; Εάν δεχθούμε ότι κάθε ημέρα χορηγούνται 5 γεύματα (πρωϊνό-δεκατιανό-γεύμα-πρόδεινο-δείπνο) σημαίνει ότι οι ανάγκες αφορούν 340.000 άτομα και όχι 57.046.






hellasforce

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;


greek_flag_dark_sky
«Αηδιάζοντες και αγανακτούντες και βλέποντες την γενικήν κατάπτωσιν των πολιτευομένων ερωτώμεν αυτούς, μη τυχόν αληθώς πταίει το Έθνος;».
Είναι το βασικό ερώτημα που έθετε ο Χαρίλαος Τρικούπης όταν δημοσίευε, σαν σήμερα, στις 29 Ιουνίου 1874 στην εφημερίδα «ΚΑΙΡΟΙ» του Πέτρου Κανελλίδη το πολύκροτο άρθρο «Τις πταίει;».
san_simera_trikoupis
Το άρθρο θεωρήθηκε ότι στρέφεται κατά του Βασιλέως και μάλιστα ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του Πέτρου Κανελλίδη, εκδότη της εφημερίδας, ο οποίος συνελήφθη και προφυλακίστηκε αμέσως. Ο Χαρίλαος Τρικούπης εμφανίστηκε στον εισαγγελέα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη ως συντάκτης του άρθρου. Αφού ανακρίθηκε για περίπου τρεις ώρες προφυλακίσθηκε στις φυλακές Γκαρμπολά, όπου έμεινε για 24 ώρες. Κατόπιν, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και δεκαπέντε ημέρες αργότερα απαλλάχθηκε με βούλευμα των Πλημμελειοδικών. Ο εισαγγελέας άσκησε ανακοπή αλλά οι εφέτες τον απάλλαξαν οριστικά στις 9 Αυγούστου 1874 με δικό τους βούλευμα.
trikoupis_harilaos
Το άρθρο:
«Τις πταίει; Αφ΄ ότου κατά το 1868 εγκαθιδρύθη η αρχή των κυβερνήσεων της μειοψηφίας, παν νέον βήμα της εξουσίας μαρτυρεί περί του σκοπού, εις ον αύτη αποβλέπει. Αψευδής δε απόδειξις του διενεργουμένου σχεδίου και αι άρτι διεξαχθείσαι βουλευτικαί εκλογαί. Βιαιότερον και αδεξιότερον μετήλθον τα υπουργεία του κ. Βούλγαρη τας κυβερνητικάς επεμβάσεις, υπουλώτερον δε και επιτυχέστερον τα του κ. Ζαϊμη και του κ. Δεληγεώργη. Κατ΄ ουσίαν όμως επίσης κακοήθης υπήρξεν υφ΄ όλα τα από του 1868 και μέχρι της σήμερον υπουργεία η της κυβερνήσεως και τας εκλογάς ενέργεια. Ο κ. Βούλγαρης, ο κ. Ζαϊμης, ο κ. Δεληγεώργης υπήρξαν όργανα μιας και της αυτής πολιτικής, εκτελεσταί ενός και του αυτού σχεδίου. Ουδείς αυτών εκλήθη εις την εξουσίαν καθ΄ υπόδειξιν των αντιπροσώπων του Έθνους, ουδείς αυτών εξεπροσώπευσεν εν τη αρχή τας ευχάς του Έθνους. Και οι τρεις υπήρξαν πρόεδροι προσωπικής κυβερνήσεως, τουτέστιν υπηρέται μιας και της αυτής θελήσεως ενεργούσης, οτέ μεν δια τούτου, οτέ δε δι΄ εκείνου. Ουδεμίαν ηθικήν ευθύνην φέρει το Έθνος επί τη διαγωγή των προσώπων τούτων.
Αν προήγοντο οι ειρημένοι πολιτευταί εις την εξουσίαν δια της ψήφου της Βουλής, η παράλυσις της διοικήσεως και η παρ΄ αυτών, ως εκλεκτών του Έθνους κατάχρησις της εξουσίας κατά τας εκλογάς προς παραβιασμόν της συνειδήσεως των εκλογέων ηδύνατο να εκληφθή ως ένδειξις της ανικανότητος του ελληνικού λαού προς την αυτοδιοίκησιν. Αλλ΄ η διοικητική καχεξία και τα κατά τας εκλογάς όργια δεν είνε έργον εξουσίας εκπροσωπούσης την πλειοψηφίαν της Βουλής και, επομένως, ευθυνούσης δια των πράξεων της το Έθνος.
Είνε έργον ανθρώπων οφειλόντων την υπουργικήν αυτών ύπαρξιν εις μόνην την απόλυτον χρήσιν της εν τω Συντάγματι αναγεγραμμένης υπέρ του Στέμματος προνομίας του διορισμού και της παύσεως των υπουργών. Ο κ. Βούλγαρης, οτέ μετά την αποσύνθεσιν της εν τη τελευταία Βουλή συμμαχίας των κομμάτων εκλήθη εκ νέου εις την εξουσίαν και έλαβε την διάλυσιν της Βουλής, μόλις δώδεκα αριθμεί φίλους εν τη Βουλή. Επτά ηρίθμει φίλους ο κ. Δεληγεώργης, ότε εγένετο Πρωθυπουργός κατά το 1872 και διέλυσεν την τότε Βουλήν. Μόλις δε είκοσι πέντε βουλευτών προϊστατο ο κ. Ζαϊμης προ της εν έτει 1869 διαλύσεως της Βουλής. Παν άλλο άρα δύνανται να θεωρηθώσιν τα παρ΄ αυτών σχηματισθέντα υπουργεία ή ως εθνικά, η δε διαγωγή τοιούτων υπουργείων ουδόλως δικαιολογεί μομφάς, κατά του Έθνους, προκαλεί μόνον σκέψεις περί της καταχρήσεως της συνταγματικής προνομίας του διορισμού και της παύσεως των Υπουργών. Η προνομία αύτη εις ουδένα επάγεται εν τω Συντάγματι ρητόν όρον. Υπόκειται όμως εις τους εκ των πραγμάτων περιορισμούς τους προκύπτοντας εκ των επίσης υπό του Συντάγματος καθιερουμένων δικαιωμάτων της Βουλής. Προς την εκμηδένησιν των περιορισμών τούτων ου μόνον επετράπη, αλλά και ανήχθη εις πολιτικόν δόγμα, η επέμβασις της κυβερνήσεως εις τας εκλογάς.
Αν ο λαός εξέλεγεν ελευθέρως τους αντιπροσώπους του δε θα ήτο εφικτός ο σχηματισμός υπουργείων προσωπικών, διότι η Βουλή δια της ενασκήσεως των ιδίων αυτής προνομιών ήθελε καταστήσει αναπόδραστον τον σχηματισμόν υπουργείου απολαύοντος της εμπιστοσύνης της πλειονοψηφίας αυτής. Ίνα μη συμβή τούτο και έχη ο τόπος κυβέρνησιν ιδίαν υπηρετούσαν την πολιτικήν του Έθνους, απεφασίσθη κατά ξενικήν εισήγησιν, εν τέλει του έτους 1867, η πτώσις του καθ΄ όλον το έτος εκείνο κυβερνήσαντος αληθώς κοινοβουλευτικού υπουργείου, η αντικατάστασις αυτού δι΄ άλλου εκ της μειονοψηφίας της Βουλής και η διάλυσις της Βουλής παρακολουθουμένη υπό επεμβάσεων κατά τας εκλογάς προς μετατροπήν της μειονοψηφίας εις πλειονοψηφίαν. Έκτοτε η πολιτική αύτη, η εκμηδενίσασα το κοινοβουλευτικόν πολίτευμα εν Ελλάδι, εξακολουθεί λειτουργούσα.
Η δε τελευταία διάλυσις της Βουλής και αι γενόμεναι εκλογαί ενδεικνύουσιν ότι θα εξακολουθή αναπτυσσόμενη, έως ου φέρει τα πράγματα εις την μοιραίαν αυτών καταστροφήν. Διατελούμεν ήδη θεαταί του ελεεινού εκλογικού δράματος, όπερ κατά το 1868 παρίσταται περιοδικώς από της σκηνής του ημετέρου κράτους. Αμέσως μετά την διάλυσιν της τελευταίας Βουλής, αντί να ίδωμεν τους πολιτευομένους σπεύδοντας προς τας επαρχίας αυτών, όπως προκαλέσωσι την υπέρ αυτών ψήφον του λαού, είδομεν απ΄ εναντίας τους αξιούντας να αντιπροσωπεύσωσι τας επαρχίας σπεύδοντας εις Αθήνας όπως λάβωσιν ενταύθα το χρίσμα της υπουργικής υποψηφιότητας. Εκτός ολιγίστων, μοναδικών ίσως εξαιρέσεων, πάντες ελησμόνησαν και πολιτικάς σχέσεις και ατομικήν αξιοπρέπειαν εκλιπαρούντες την άνωθεν κατά τας εκλογάς αντίληψιν, η δε κυβέρνησις κατήρτιζε, διέλυε, μετερρύθμιζε τους επαρχιακούς συνδυασμούς ως ληδεμών της ψήφου του λαού. Ήρξατο η δευτέρα πράξις και είδομεν τους υπουργικούς υποψηφίους επανερχομένους εις τας επαρχίας και κύπτοντας υπό το βάρος των προς τους εκλογείς υπουργικών δώρων, είδομεν την υπηρεσίαν όλην ανάστατον, τον στρατόν εις πλήρη παράλυσιν υπακούοντα από του διοικητού έως του εσχάτου στρατιώτου εις τα νεύματα του υπουργικού υποψηφίου και γενόμενον το όργανον της καταπατήσεως του νόμου και των ελευθεριών του πολίτου.
Ήδη λαμβάνομεν αλληλοδιαδόχως τας απαισίας ειδήσεις περί της τρίτης πράξεως, καθ΄ ην τελούνται αυτούσια κατά την ψηφοφορίαν τα εκλογικά όργια. Μετ΄ ολίγον θα παρασταθεί η τετάρτη πράξις, ότε κατά τας εξελέγξεις θα εκτυλιχθώσιν επισήμως αι τελευταίαι ασχημίαι και, κατά τα εθισμένα, θα διαπραχθώσι βεβαίως και ήδη νέαι εν αυτώ τω βουλευτικώ περιβόλω χείρονες των πρώτων, και ταύτα πάντα όπως παρασκευασθή η υστάτη πράξις της συγκροτήσεως Βουλής φερούσης τον εξωτερικόν τύπον της αντιπροσωπείας του Έθνους και αναδεχθησομένην εν ονόματι του Έθνους την ευθύνην των ανοσιουργημάτων των προσωπικών κυβερνήσεων. Αηδιάζοντες και αγανακτούντες επί τω θεάματι, του οποίου παριστάμεθα θεαταί, και βλέποντες την γενικήν κατάπτωσιν του φρονήματος των πολιτευομένων, διστάζομεν επί στιγμήν και ερωτώμεν ημάς αυτούς, μη τυχόν αληθώς πταίει το Έθνος; Θαρρούντες όμως απαντώμεν, το Έθνος δεν πταίει.
Μετά τα παθήματα του 1862, τίθεται εκ νέου εις το Έθνος το δίλημμα της υποταγής εις την αυθαιρεσίαν ή της επαναστάσεως. Είνε το Έθνος καταδικαστέον διότι δεν σπεύδει να παραδεχθή το δεύτερον. Καλούνται εις την εξουσίαν κυβερνήσεις αποκρουόμεναι παρά της πλειοψηφίας του Έθνους, χορηγείται εις αυτάς η διάλυσις της Βουλής και συνάμα παν μέσον επηρεασμού των συνειδήσεων του λαού και νοθεύσεως των εκλογών, και λέγομεν ύστερον, ότι πταίει ο λαός δια την τοιαύτην κατάστασιν. Τι δύναται ο λαός κατ΄ αυτής; Ουδέν άλλο ή να επαναστατήση. Αλλά τις ο δυνάμενος να κατακρίνη ευλόγως τον λαόν διότι την επανάστασιν θεωρεί ως έσχατον καταφύγιον, και πριν ή προέλθη εις αυτήν ζητεί να ίδη εξαντλούμενα όλα τα προληπτικά μέσα; Αν δεν πταίει ο λαός, πταίουν οι πολιτευόμενοι, λέγουσιν οι άλλοι, και η εξαχρείωσις αυτών ευθύνει το Έθνος, αφού ούτοι εις το Έθνος ανήκουσιν.
Απαντώμεν, ότι η διαγωγή των πολιτευομένων υα ηύθυνε το Έθνος, αν η Ελλάς αυτοδιοικείτο, αλλ΄ αφού δια της διαστροφής του Συντάγματος και της εικονικότητος της Βουλής κυβερνάται πράγματι η Ελλάς ως μοναρχία απόλυτος, επόμενον ήτο να καταστώσι και οι πολιτευόμενοι οποίους διαπλάττει αυτούς το νόθον καθεστώς. Όστις των πολιτευομένων δεν ασπάζεται τα γινόμενα ουδέν άλλο δύναται να πράξη ή να παύση πολιτευόμενος αφού κατά το παρ΄ ημίν καθεστώς ουδέν υφίσταται δι΄ αυτού στάδιον εννόμου και εντίμου ενεργείας. Οι πολιτευόμενοι είνε πλάσματα του επικρατούντος εν τη πολιτεία στοιχείου, το δε Έθνος ου μόνον δεν είνε το επικρατούν στοιχείον εν τη πολιτική, αλλ΄ εικονικήν μόνον έχει μετοχήν εις αυτήν. Η ευθύνη άρα επί τοις συντελουμένοις ανήκει άπασα εις το στοιχείον εις το οποίον δια της διαστροφής των συνταγματικών ημών θεσμών συνεκεντρώθη ολόκληρος η εξουσία. Αλλ΄ εκτός της επαναστάσεως, την οποίαν άπαντες αποτροπιαζόμεθα, δεν υπάρχει άρα άλλο μέσον θεραπείας; Παρ΄ άλλαις συνταγματικαις επικρατείαις καταστέλλονται και προλαμβάνονται αι καταχρήσεις της εξουσίας δια δυνάμεως ανωτέρας και αυτής της επαναστάσεως, δια της ηθικής εκδηλώσεως της κοινής γνώμης. Υπάρχει και παρ΄ ημίν κοινή γνώμη, ως πολλάκις απεδείχθη και οσάκις εκτάκτως εξεδηλώθη, επέφερεν ασφαλώς τα αποτελέσματα αυτής.
Αλλ΄ η κανονική εκδήλωσις της κοινής γνώμης προϋποθέτει χρόνο τινα κοινοβουλευτικού βίου, η δε Ελλάς από του 1844, ότε το πρώτον εσυνταγματίσθη, και έως της σήμερον, μόνον επί εν έτος, ήτοι κατά το 1867, εβίωσε κοινοβουλευτικώς. Είνε άρα η κονή γνώμη αδιοργάνωτος και ελλείπει αφ΄ ημών ο σπουδαιότατος ούτος φραγμός κατά των καταχρήσεων των προνομιών. Παρήγορον όμως φαινόμενον μαρτυρούν της κοινής γνώμης την ανάπτυξιν παρ΄ ημίν παρουσιάζει η εκλογή της πρωτευούσης. Ο λυσσώδης πόλεμος, ον εκήρυξε κατά της εκλογής του Τιμολέοντος Φιλήμονος Αυλή και Υπουργείον, διετράνωσαν την αληθή έννοιαν της υποψηφιότητος αυτού. Ο κ. Φιλήμων εξέθηκε κάλπην ουχί εν ιδίω ονόματι, αλλ΄ ως αντιπρόσωπος ιδέας, διο απέσχε συστηματικώς από πάσης ατομικής ενεργείας κατά την εκλογήν. Οι θιασώται της ιδέας, ην εκπροσωπεί η κάλπη του κ. Φιλήμονος, έπραξαν υπέρ αυτού όσα οι άλλοι υποψήφιοι απανταχού του κράτους ανεξαιρέτως είνε ηναγκασμένοι να πράττωσιν αυτοί υπέρ εαυτών.
Οποία δε η ιδέα; Ο κ. Φιλήμων δια του “Αιώνος” υπερεμάχησεν εκθύμως υπέρ πολλών εθνικών ζητημάτων. Κατήγγειλε τας καταχρήσεις των προνομιών του Στέμματος, τας προσωπικάς κυβερνήσεις, τας αδικαιολογήτους διαλύσεις των Βουλών, τας επεμβάσεις των διαφόρων υπουργείων εις τας εκλογάς, την μεγάλην λαυρεωτικήν φενάκην την απολήξασαν εις την δια της κυβερνήσεως λήστευσιν του λαού, την ελευθερίαν του βουλευτικού βήματος προσβληθείσαν εν τω προσώπω του κ. Λομβάρδου, την εθνικήν αξιοπρέπειαν πάσχουσαν εκ της παρεισαγωγής εις την Αυλήν προσώπων δυνάμει διορισμού ξένου Ηγεμόνος. Πάντα ταύτα συντελούσιν εις τον καταρτισμόν της ιδέας, ην εκπροσωπεί η κάλπη του κ. Φιλήμονος και της οποίας η αληθής και υψηλή έννοια ουδένα λανθάνει. Η ιδέα αύτη μανιωδώς πολεμηθείσα παρά της εξουσίας ήρατο νίκην επιφανή. Χαίρομεν δια τον κ. Φιλήμονα, εις ον ανοίγεται στάδιον αντάξιον της ικανότητος του, χαίρομεν δια το βήμα της Βουλής, αφ΄ ου θέλει ηχήσει φωνή φιλελευθέρα και τολμούσα να λέγη όλην την αλήθειαν, αλλ΄ ιδίως αγαλλόμεθα διότι η νίκη του κ. Φιλήμονος είνε άθλον ειρηνικόν της κοινής γνώμης και, ως ελπίζομεν, σπουδαία απαρχή γενικωτέρας αυτής εκδηλώσεως.
Οι δούλοι λαοί κυμαίνονται μεταξύ ανοχής της αυθαιρεσίας και συνωμοσίας. Ίδιον των ελευθέρων λαών είνε δι΄ ειρηνικών μέσων να επιβάλλωσιν εις τους άρχοντας τον προς αυτούς σεβασμόν. Ειρηνικοτέρα, νομιμωτέρα, αλλά και τρανοτέρα εκδήλωσις της γενομένης δια της ψήφου του λαού της πρωτευούσης υπέρ του κ. Φιλήμονος δεν ηδύνατο να υπάρξη. Θα νοηθή άρα η σημασία αυτής; Το ευχόμεθα, αλλά δεν το ελπίζομεν. Που δυνάμεθα να στηρίξωμεν τοιαύτην ελπίδαν; Οσάκις παρέστησαν δυσχέρειαι και εγένοντο υποχωρήσεις, αύται δεν ήσαν σπουδαίαι, αλλ΄ απέβλεπον μόνον εις τον εξαγορασμόν των καιρών και εις την επίρριψιν της ευθύνης εις άλλους. Τοιαύται υποχωρήσεις βλάπτουσι και τον δίδοντα και τους λαμβάνοντας. Ουδείς απατάται περί την έννοιαν αυτών και η αληθής ηθική ευθύνη μένει εν τη συνειδήσει του Έθνους όπου ανήκει.
Τούτο προσεπιμαρτυρεί η εκλογή του κ. Φιλήμονος. Ίνα επέλθη θεραπεία, πρέπει να γίνη ειλικρινώς αποδεκτή η θεμελιώδης αρχή της κοινοβουλευτικής κυβερνήσεως, ότι τα υπουργεία λαμβάνονται εκ της πλειονοψηφίας της Βουλής. Τα όργανα της νυν και των πρώην προσωπικών κυβερνήσεων, αι εφημερίδες των κ. Βούλγαρη, Ζαϊμη και Δεληγεώργη, ανακινήσασαι εσχάτως το ζήτημα τούτο, εκθύμως υπερεμάχησαν υπέρ του δικαιώματος του Στέμματος να καλή εις τα πράγματα την μειονοψηφίαν της Βουλής. Ότι τούτο δεν αντίκειται εις το γράμμα του Συντάγματος, ουδείς αντιλέγει, επίσης αδύνατον να αρνηθή τις ότι προσκρούει εις την όλην οικονομίαν του Συντάγματος και ότι καθιστά αδύνατον την λειτουργίαν του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. Θεμέλιον του πολιτεύματος τούτου είνε η ύπαρξις δυο κομμάτων εν τη Βουλή, τούτο δε αναγνωρίζουσι και αυτοί οι θιασώται της προσωπικής κυβερνήσεως, αλλά το αναγνωρίζουσιν μόνον, ίνα ονειδίσωσιν την Βουλήν επί τω καταμερισμώ αυτής εις πολλά κόμματα. Πόθεν όμως ο πολλαπλασιασμός των κομμάτων; Ουχί άλλοθεν ειμή εκ της προσηλώσεως εις την Εξουσίαν των μειονοψηφιών; Ποιον κόμμα αποφασίζει να συγχωνευθεί μετ΄ άλλων προς καταρτισμόν πλειονοψηφίας, όταν αποτέλεσμα της θυσίας του ταύτης είνε ο αποκλεισμός του από της εξουσίας, ενώ μένον εν μειονοψηφία έχει την ελπίδαν να κληθή εις την αρχήν, να λάβη την διάλυσιν της Βουλής και να διευθύνη κατά το δοκούν τας εκλογάς; Ενόσω η βασιλεία προσφέρει την εξουσίαν, την διάλυσιν και τας επεμβάσεις ως βραβείον εις τας εν τη Βουλή μειονοψηφίας, θα πολλαπλασιάζωνται επ΄ άπειρον οι μνηστήρες της αρχής. Όταν όμως αποφασίση ειλικρινώς να δηλώση ότι μόνον την πλειονοψηφίαν καλεί εις την εξουσίαν, ουδεμία αμφιβολία ότι εν Ελλάδι, όπως και αλλαχού, δε θα μείνει επί πολύ έκθετον το επίζηλον τούτο γέρας, αλλά θα συνεννοηθώσιν αι μειονοψηφίαι περί των επιβαλλομένων εις εκάστην υποχωρήσεων όπως συγχωνευθώσιν εις πλειονοψηφίαν.
Δεν πταίει άρα το πολίτευμα, δεν πταίουσιν οι αντιπρόσωποι του Έθνους, δεν πταίει το Έθνος, αν η Βουλή είνε κατατετμημένη εις πολλά κόμματα και δεν έχει έτοιμην πλειονοψηφίαν, όταν ζητηθή. Ας αφεθή να λειτουργήση το πολίτευμα εν τη βεβαιότητι ότι εκ της πλειονοψηφίας της Βουλής μορφούται η κυβέρνησις, και ταχέως θα ίδωμεν την Βουλήν συντασσομένην εις δύο κόμματα. Ουδέν των θεμελιωδών ζητημάτων, άτινα εν Γαλλία ή Ιταλία διαιρούσι τους ποίτευομένους εις πολλά κόμματα έχομεν εν Ελλάδι. Τα πολλά κόμματα παρ΄ ημίν είνε αποτέλεσμα της προσκλήσεως των μειονοψηφιών εις την εξουσίαν. Η ευθύνη άρα πάσης της καταστάσεως ταύτης ανήκει εις τους παραβιάζοντας την κοινοβουλευτικήν αρχήν του σχηματισμού των κυβερνήσεων εκ της πλειονοψηφίας της Βουλής. Αθυμούντες επί τη καταστάσει εις ην περιήλθον τα της πολιτείας και άτινα ζωηρότερον αισθανόμεθα ήδη υπό τας εντυπώσεις των επιτελουμένων τη εισηγήσει της κυβερνήσεως και παρά των οργάνων αυτής εκλογικών οργίων, ηθελήσαμεν να εξετάσωμεν μήπως ημείς πταίομεν, όπως εν ημίν αυτοίς αναζητήσωμεν την θεραπείαν. Αλλ΄ η ειλικρινής μελέτη του θέματος μας ήγαγεν εις το αλάνθαστον συμπέρασμα ότι δεν πταίει το Έθνος. Αλλού έγκειται το κακόν και εκεί πρέπει να ζητηθή η θεραπεία».





hellasforce

Επιτέλους… Γεμίζουν & Οπλίζουν τα LEOPARD 2!


Leopard_2
Επιτέλους έφτασε η στιγμή να Γεμίσουν και να Οπλίσουν τα Τεθωρακισμένα στον Έβρο τύπου LEOPARD 2 ,αφού κάποιοι ειδήμονες πήραν τα Άρματα αλλά ξέχασαν τα βλήματα!!!
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) ολοκληρώθηκε η παραλαβή νέων βλημάτων 120 χιλιοστών επ΄ ωφελεία Μονάδων Τεθωρακισμένων του Στρατού Ξηράς, για τα άρματα LEOPARD 2, μέσω Διακρατικής Συμφωνίας μεταξύ ΥΠΕΘΑ και Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
Η προμήθεια περιλαμβάνει βλήματα Κινητικής και Χημικής Ενεργείας.
Με την υλοποίηση της παραπάνω προμήθειας των Βλημάτων επιτυγχάνεται η επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Μονάδων Τεθωρακισμένων.
Να επισημανθεί πάντως οτι η απόφαση για την προμήθεια των βλημάτων και μάλιστα με άμεσες ενέργειες ήταν του πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου , όταν ενημερώθηκε οτι τα Άρματα είναι χωρίς βλήματα !
Σχόλιο:
Τώρα γιατί πήραμε Γερμανικά LEOPARD 2 χωρίς βλήματα, ενώ οι Ρώσοι μας έδιναν στη μισή τιμή και με τα Πυρομαχικά τους τα Ρώσικα Τεθωρακισμένα ; …Θα σας γελάσω!
Επίσης αφού έχουμε βιομηχανία που κατασκευάζει βλήματα και πυρομαχικά στην Ελλάδα γιατί δεν τα κατασκευάζουμε στην Ελλάδα πάλι θα σας γελάσω!
veteranos




hellasforce

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ: Για πρώτη φορά συνάντηση των 27 (πλέον) ηγετών


synodos_koryfis_igetes_trapezi
Με την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των 27 κρατών μελών της ΕΕ, χωρίς τη Βρετανία για πρώτη φορά, ξεκίνησαν το πρωί, στον απόηχο του Brexit, οι διήμερες διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες μεταξύ των επικεφαλής των κυβερνήσεων. Χωρίς δηλώσεις προσήλθαν οι περισσότεροι ηγέτες κρατών.
Χθες, οι Βρυξέλλες και οι 27 χώρες δέχθηκαν να δώσουν λίγο χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ξεκινήσει επισήμως την διαδικασία του διαζυγίου, προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να περιμένουν για μήνες.
Στο μεταξύ ραντεβού το φθινόπωρο φαίνεται ότι έδωσαν οι «27» με τη Βρετανία ώστε να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 και να ξεκινήσει επίσημα η διαδικασία του διαζυγίου με την ΕΕ. Αυτό σημείωναν αργά το βράδυ της Τρίτης μετά το πέρας του δείπνου των ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαίοι διπλωμάτες και παρέπεμπαν στη Δήλωση που αναμένεται να γίνει μετά την άτυπη συνάντηση των «27».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «27» θα δώσουν στον εαυτό τους μία… περίοδο «πολιτικού προβληματισμού» και θα επανεξετάσουν τα πράγματα σε επόμενη άτυπη συνάντηση τους τον Σεπτέμβριο στη Μπρατισλάβα, πρωτεύουσα της Σλοβακίας που θα ασκεί την εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Όλα αυτά βέβαια δεδομένων και των συνθηκών…
Μέσα η Σκωτία
Ο Ντέιβιντ Κάμερον αποχωρεί και η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον έρχεται στις Βρυξέλλες για να αξιολογήσει τις πιθανότητες η Σκωτία να παραμείνει ως ανεξάρτητη οντότητα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Η επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας θα έχει συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς όσο και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
«Εάν βγούμε από την Ευρώπη, αυτό θα είναι αντίθετο με τη θέλησή μας και «μη αποδεκτό δημοκρατικά», δήλωσε μαχητική η Νίκολα Στέρτζον κατά τη διάρκεια συζήτησης στο κοινοβούλιο στο Εδιμβούργο, τονίζοντας ότι οι Σκωτσέζοι ψήφισαν καθαρά (62%) υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ενωση.




hellasforce

Ένταση και καυγάδες πριν την ακρόαση Τσατάνη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας


vouli_epitropi
Μετά από λογομαχίες και κόντρες για την παρουσία ή όχι του συνηγόρου της Γεωργίας Τσατάνη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η Εισαγγελέας Εφετών ανοίγει αυτή την ώρα τα χαρτιά της και καταθέτει τη δική της άποψη για όσα κατήγγειλε περί πολιτικών παρεμβάσεων στο έργο της.
Η σφοδρή αντιπαράθεση βουλευτών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης μετά το αίτημα που διατύπωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης να ανακληθεί η προηγούμενη απόφαση και να μην παρίσταται ο Θέμης Σοφός ούτε ως συνεργάτης της Γεωργίας Τσατάνη με σκοπό να τη βοηθήσει στη διαχείριση των εγγράφων, οδήγησε στην αποχώρηση τελικά του συνηγόρου της. «Εκ λόγων ευπρεπείας αποχωρώ για να διευκολύνω τη συνεδρίαση σας, χαίρεται…», ανέφερε ο Θέμης Σοφός.
Για παρεμπόδιση της ακρόασης της Εισαγγελέως Εφετών κατηγόρησαν την κυβερνητική πλειοψηφία τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «κωμωδία» και «ευτελισμό της επιτροπής», ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι μια ημέρα πριν την ακρόασή της διέρρευσε ότι ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της.





hellasforce

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!! «Κάποια μέρα του καλοκαιριού θα ξυπνήσουμε και θα ακούσουμε ότι…»


main_1467058934_6950241
Κάποια μέρα του καλοκαιριού θα ξυπνήσουμε και θα ακούσουμε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ότι η Ελλάδα κήρυξε Πτώχευση.
Τότε οι οποιεσδήποτε καταθέσεις στις τράπεζες, θα παρακρατηθούν για να πληρωθούν τα χρέη. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, αρχίζουν τα χειρότερα στην Ελλάδα».
(Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης)
26 Μαΐου 2011
Αγιορείτης γέροντας στο κελλί του οποίου φιλοξενηθήκαμε την Σαρακοστή, μας διαβεβαίωσε για το μεγάλο πνευματικό ανάστημα του γέροντα Νεκτάριου τον οποίο είχε Πνευματικό.
Ως προς την παραπάνω μαρτυρία, το θέμα είναι ποιου καλοκαιριού…

Η Τουρκία απαγορεύει την τέλεση λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά!


panagia_soumela_pontos
Για πρώτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια δεν θα τελεσθεί φέτος Θεία Λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά, στο ιστορικό μοναστήρι του Πόντου, στην Τραπεζούντα.
Το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού δεν έδωσε άδεια, επικαλούμενο τις συνεχιζόμενες εργασίες στήριξης των υπερκείμενων βράχων του βουνού, που βρίσκονται σε εξέλιξη από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015. Ετσι, χιλιάδες Πόντιοι που κάθε χρόνο συνέρρεαν τέτοια μέρα στο όρος Μελάς για το μεγάλο προσκύνημα στη δική τους «Ιερουσαλήμ», δεν θα σκαρφαλώσουν φέτος στο ιστορικό μοναστήρι της Σουμελά, και η τοπική τουριστική βιομηχανία αναμένεται να δεχθεί ισχυρό πλήγμα, δεδομένου ότι τα καραβάνια των ορθόδοξων προσκυνητών του Δεκαπενταύγουστου αποτελούσαν μια καλή επένδυση για την εγχώρια οικονομία.
Πρόκειται άραγε για συγκυριακή απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης σχετιζόμενη με την ασφάλεια των προσκυνητών ή για ένα καλό πρόσχημα ώστε να πάψει να λειτουργεί και στο μέλλον η μονή ως χριστιανικό μνημείο, έστω μια φορά τον χρόνο;
Ο οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, αναφερόμενος –από την Παναγία Σουμελά του Βερμίου όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βέροια για τα φετινά «Παύλεια»– στην απόρριψη από την τουρκική κυβέρνηση του αιτήματός του να τελεσθεί και φέτος Θεία Λειτουργία από τον ίδιο στον Πόντο, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο και πως καταβάλλονται προσπάθειες να γίνει η τελετή. Ωστόσο ρεπορτάζ του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων IHLAS υποστηρίζει ότι στην απάντησή του το υπουργείο ενημέρωνε τον κ. Βαρθολομαίο πως αυτές δεν προβλέπεται να περατωθούν πριν από τις 15 Αυγούστου και έτσι «ακυρώθηκε» η προγραμματισμένη τέλεση της δοξολογίας. Πληροφορούσε επίσης το Φανάρι ότι μετά το πέρας των εργασιών στήριξης των βράχων θα ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης της μονής, οι οποίες και «θα γίνει προσπάθεια» να περατωθούν μέχρι τα τέλη του έτους.
Πριν από μερικά χρόνια η επίκληση εκ μέρους των Αρχών της ασφάλειας της μονής και των προσκυνητών για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης, ίσως να μην επιδέχονταν αμφισβήτηση, δεδομένης και της πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν περί ανοίγματος στους αλλόπιστους της Τουρκίας με τη λειτουργία κάποιων παλιών χριστιανικών εκκλησιών και το δικαίωμα στους πολίτες να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, έστω και με κάποιο φόβο.
Ηταν η εποχή, όχι πολύ μακρινή, κατά την οποία επαναλειτούργησε, έπειτα από διεθνείς πιέσεις και πρωτοβουλίες, το 2010, ως χριστιανικό θρησκευτικό μνημείο η ιστορική Παναγία Σουμελά, προσελκύοντας χιλιάδες Ποντίους τον Δεκαπενταύγουστο. Τώρα όμως το πρώτο που περνάει από το μυαλό στο άκουσμα μια τέτοιας είδησης, είναι μήπως η απαγόρευση της Θείας Λειτουργίας υποκρύπτει την απαρχή επιστροφής στο παρελθόν, όταν δεν επιτρεπόταν η χρήση της για καμία χριστιανική θρησκευτική τελετή και λειτουργούσε αποκλειστικά ως μουσείο.
Επιχείρηση ισλαμοποίησης
Τέτοιους φόβους στους χριστιανούς, για την Παναγία Σουμελά, τροφοδοτούν οι αποφάσεις του Ερντογάν, στο πλαίσιο της γενικότερης επιχείρησης ισλαμοποίησης της τουρκικής κοινωνίας, να μετατρέψει εμβληματικά χριστιανικά μνημεία στην Τουρκία σε μουσουλμανικά τζαμιά, αγνοώντας αντιδράσεις τόσο διεθνώς, όσο και στο εσωτερικό από την κοσμική πτέρυγα.
Η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση της ανάγνωσης του Κορανίου κατά το Ραμαζάνι από την Αγία Σοφία, τη μετατροπή της οποίας σε τζαμί αξίωναν ανέκαθεν οι ισλαμιστές, ερμηνεύτηκε ως ένα πρώτο βήμα προς την ικανοποίηση του παραπάνω αιτήματος, αλλά δεν ήταν η μόνη ενέργεια που προκάλεσε το χριστιανικό αίσθημα και τραυμάτισε το καλλιεργούμενο προφίλ της θρησκευτικής ανεκτικότητας της εξουσίας του Ερντογάν.
Δυο άλλες εκκλησίες της Αγίας Σοφίας, σε Τραπεζούντα και Νικομήδεια, μετατράπηκαν από μουσεία σε μουσουλμανικά τεμένη, παρά την αντίθεση αρμόδιων φορέων όπως οι σύλλογοι αρχιτεκτόνων που στην περίπτωση της Τραπεζούντας αντέδρασαν καταγγέλλοντας καταστροφή πολιτιστικών μνημείων. Η «απάντηση» σε όλους αυτούς, όχι πολλούς πάντως, ήταν ότι οι διαμαρτυρίες τους υπαγορεύονται από πολιτικά κίνητρα και δεν θέλουν να γίνουν τζαμιά οι εκκλησίες των απίστων.





hellasforce

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ: Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ


no_cash

Μίχαλος: Δεν θα είναι ήρεμο το καλοκαίρι...



«Δεν θα είναι ήρεμο το καλοκαίρι» προέβλεψε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στον ρ/σ Alpha.

Όπως είπε,...
μπορεί να μην υπάρχει ανησυχία σε επίπεδο Βρυξελλών, αλλά είναι πολύ δύσκολο στο εσωτερικό μέτωπο. «Έχουμε πιάσει πάτο, η φοροδοτική ικανότητα έχει προ πολλού εξαντληθεί» σημείωσε.

Με αφορμή τις εξελίξεις με τα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος», ο κ. Μίχαλος σχολίασε χαρακτηριστικά: «Κάνω τον σταυρό μου να μην έχουμε τέτοιου είδους φαινόμενα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντέξει η αγορά το βάρος. Η έλλειψη ρευστότητας παραμένει το μείζον πρόβλημα».

Ο κ. Μίχαλος επισημαίνε πως «όσοι από τους προμηθευτές είναι εκτεθειμένοι πάνω από το 40% του τζίρου τους (στον Μαρινόπουλο), θα βάλουν αυτόματα λουκέτο αν "βαρέσει κανόνι"».

«Πρέπει να μας απασχολήσει το παρόν και το μέλλον και η διασφάλιση 13 χιλιάδων εργαζομένων στον όμιλο αλλά και των προμηθευτών ... χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή. Πρέπει να γίνει μεταβίβαση σε υγιή όμιλο, να μην υπάρξει αφελληνισμός και αυτής της αλυσίδας. Πρέπει και η αγορά να ηρεμήσει και να διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας» συμπλήρωσε.
Για το ζήτημα της φοροδιαφυγής ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ είπε πως «οφείλουν όλοι να κόβουν απόδειξη».

«Από το "οφείλουν" μέχρι το "υπάρχει εποπτικός μηχανισμός" όμως, απέχουμε δυστυχώς. Ο ελεγκτικός μηχανισμός απουσιάζει πλήρως από την αγορά. Αυτός που θέλει να φοροδιαφύγει, φοροδιαφεύγει. Το χαμηλό επίπεδο των προστίμων, επίσης, εξυπηρετεί όποιον φοροδιαφεύγει.  Και φυσικά με την πρόσθετη φοροεπιδρομή θα υπάρχει πλήρης αδυναμία. Δεν θα αυξηθεί το κίνημα "δεν πληρώνω", θα προστεθούν και άλλοι στο "δεν έχω να πληρώσω"».

Αναφερόμενος στο Brexit ο κος Μίχαλος είπε χαρακτηριστικά: «Ακούσαμε πολλά τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για μία οικονομική υπερδύναμη (Μ. Βρετανία) και με την ανακοίνωση του αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος, ήρθε η καταστροφολογία. Η λίρα έχει διολισθήσει 3,9%. Ποιος επηρεάζεται; Μια οικονομική υπερδύναμη, όπως η Μ. Βρετανία που πήρε πολιτισμένη απόφαση ή σηματοδοτεί κάτι για την ασθενούσα Ευρώπη, που πρέπει να ξεφύγει από τις εμμονές της λιτότητας και της υφεσιακής πολιτικής; Μη βρεθούμε στο σημείο να έχουμε νέες εστίες, ας προσέχουν διότι είμαστε σε εύθραυστο επίπεδο και περιβάλλον»...






nonews news

Τραπεζοϋπάλληλοι: Από 1η Ιουλίου «μαχαίρι» 30% στις συντάξεις...

Τραπεζοϋπάλληλοι: Από 1η Ιουλίου «μαχαίρι» 30% στις συντάξεις

Περικοπές στις συντάξεις 11.000 τραπεζοϋπαλλήλων δρομολογούνται από την Παρασκευή 1η Ιουλίου, ωστόσο οι μειώσεις θα...
ξεκινήσουν με τις συντάξεις του Αυγούστου καθώς εκκρεμεί η εφαρμοστική εγκύκλιος από το υπουργείο Εργασίας.

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Τραπεζοϋπαλλήλων ισχυρίζεται ότι η πιθανή καθυστέρηση μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας αντιλήφθηκε πως η σχετική διάταξη νόμου (άρ 73 ν.4387/2016) δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.

Όπως σημειώνουν η μεταφορά του Ενιαίου Ταμείου Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) στο νεοσύστατο ΕΦΚΑ οδηγεί σε επιβάρυνση κατά 72.000.000 ευρώ ετησίως τον κρατικό προϋπολογισμό, ποσά που γλιτώνουν οι τράπεζες και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ίσως υπάρξουν προσφυγές στη δικαιοσύνη, με την επίκληση της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.

Πάντως το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται σενάριο που θα επιτρέπει στους δικαιούχους τραπεζοϋπαλλήλους, να μπορούν να αποχωρήσουν από την υπηρεσία τους κάνοντας χρήση προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος (πχ 50 ή 52 ετών), αλλά ταυτόχρονα να συνταξιοδοτούνται με όρους ΙΚΑ, με βάση τις εισφορές που έχουν καταβάλλει...

Ανδρέας Πετρόπουλος





nonews news

ΈΚΤΑΚΤΟ! Μέσα Ιουλίου η Τουρκία θα εισβάλλει στο Αιγαίο...


Εξακολουθεί η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο. Με NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα, δεσμεύεται η περιοχή γύρω από τη Σκύρο και τα Ψαρά. 
Η τουρκική NAVTEX αναφέρει τον όρο GUNNERY EXERCISE που σημαίνει  ότι θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά. Διαβάζοντας τις ημερομηνίες βλέπουμε ότι  η δέσμευση των περιοχών πρόκειται  να γίνει από τις 11 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου.
Εν τω μεταξύ οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύονται όλο και περισσότερο. Την προηγούμενη εβδομάδα παραδόθηκε στην  Lockheed Martin Sikorsky από την πολωνική PZL Mielec το πρότυπο ελικόπτερο εφόδου του τουρκικού προγράμματος νέων ελικοπτέρων TUHP (Turkish Utility Helicopter Program).
Τα 109 ελικόπτερα που θα χρησιμοποιήσουν οι Τούρκοι θα τους επιτρέψουν να έχουν δυνατότητα μεταφοράς από αέρος, εντός ολίγων λεπτών, μεγάλου αριθμού στρατιωτών, ακόμα και Ταξιαρχίας, σε ζωτικής σημασίας περιοχές όπως το Αιγαίο ή η Δυτική Θράκη.
H Σκύρος είναι η καρδιά της ελληνικής αεράμυνας. Όχι μόνο διαθέτει  προωθημένη βάση μαχητικών, αλλά  διαθέτει και μία Μοίρα αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς MIM-104 Patriot PAC-3 και της πυραυλικής αποτροπής πρόσβασης στο νότιο Αιγαίο των τουρκικών πολεμικών λόγω των επάκτιων πυραυλικών συστημάτων MM-40 Block II Exocet.
Τυχόν εξουδετέρωση της Σκύρου θα έκοβε «στα δύο» την ελληνική άμυνα στο Αιγαίο, δημιουργώντας το αναγκαίο ΄κενό' για εισβολή στην ενδοχώρα.
Σας παραθέτουμε τις NAVTEX :

AEGEAN SEA
GUNNERY EXERCISE;
A) ON 11-14, 18-21, 25-28 JUL 16 FROM 0500Z TO 1200Z,
B) ON 01-04, 08-11, 15-18, 22-25, 29, 31 AUG 16 FROM 0500Z TO 1200Z, IN AREA BOUNDED BY.
38 45.00N,025 21.00E
38 45.00N,024 52.00E
38 18.00N,024 52.00E
38 18.00N,025 21.00E
CAUTION ADVISED.








voice news




Με άρωμα ISIS το μακελειό στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης – Όλες οι εξελίξεις


konstantinoupoli_aerodromio_ekrixi5
Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο διεθνές αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους εκατό ενώ αρκετοί από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει διαρκώς. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν 36 άτομα. Επίσης, από τα πυρά των αστυνομικών σκοτώθηκαν και τρεις δράστες οι οποίοι ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά.
Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ, είχε δηλώσει ότι υπάρχουν 147 τραυματίες, μερικοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο με τον πρωθυπουργό και τον επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων, μετά την έκρηξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, είπαν στο Reuters προεδρικές πηγές.
Εκτός αυτών, δεν αναχώρησε στις 10.20 η πτήση της Turkish Αirlines από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, λόγω των πολύνεκρων επιθέσεων αυτοκτονίας.
Σε ανακοίνωσή της η Ερυθρά Ημισέληνος, είπε στους πολίτες να μην βιαστούν να σπεύσουν στα νοσοκομεία για δωρεά αίματος, ενώ ο επικεφαλής της ΜΚΟ, Κερέμ Κινίκ, παρότρυνε τους μοτοσυκλετιστές να μην δημιουργούν κίνηση μπροστά από το νοσοκομεία σε τόσο δύσκολες ώρες.
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πίσω από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπως δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Σε δηλώσεις που έκανε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, ο Γιλντιρίμ είπε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 21.22 το βράδυ. «Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος» ανέφερε ο Γιλντιρίμ.
Οι περισσότεροι νεκροί από την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης ήταν Τούρκοι υπήκοοι αλλά υπήρξαν και ξένοι μεταξύ των θυμάτων, είπε αξιωματούχος σήμερα.
Aνακοίνωση Turkish Airlines
Η τουρκική αεροπορική εταιρία Turkish Airlines, προχώρησε σε αναστολή των πτήσεων της, μέχρι τις 08:00 σήμερα το πρωί, τοπική ώρα, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.
Ερντογάν: Να ενωθούμε όλοι μαζί ενάντια στην τρομοκρατία
«Εάν όλα τα κράτη μαζί δεν δώσουμε τα χέρια, δεν αντιμετωπίσουμε από κοινού τις τρομοκρατικές οργανώσεις, θα γίνουν πραγματικότητα το ένα μετά το άλλο, τα ενδεχόμενα που σήμερα φοβόμαστε ακόμη και να σκεφτούμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.
«Περιμένουμε από τον κόσμο και ιδιαίτερα από τις δυτικές χώρες, με τις διοικήσεις, τα κοινοβούλια, τα μέσα ενημέρωσης και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις τους να επιδείξουν επιτέλους, αποφασιστική στάση απέναντι στο παιχνίδι αυτό των τρομοκρατικών οργανώσεων».
Ο Ερντογάν εκφράζει την «ελπίδα», «η επίθεση εναντίον του αεροδρομίου Ατατούρκ να γίνει σημείο καμπής για τον κοινό αγώνα που θα δοθεί εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στον κόσμο, με πρώτες τις δυτικές χώρες».
Ο Τούρκος πρόεδρος σημειώνει επίσης ότι «είναι ξεκάθαρο πως η επίθεση αυτή αποσκοπεί όχι σε κάποιο αποτέλεσμα, αλλά μέσω του πόνου και του αίματος αθώων ανθρώπων, στην προπαγάνδα εναντίον της χώρας μας στον κόσμο».
Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου
Δια χειρός του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, οι ΗΠΑ καταδίκασαν την επίθεση: «Οι ΗΠΑ καταδικάζουν με τον πιο σκληρό τρόπο την ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, που σκότωσε και τραυμάτισε δεκάδες.Το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ, όπως και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο δέχθηκε επίθεση νωρίτερα μέσα στη χρονιά, είναι σύμβολα της διεθνούς διασύνδεσης και των δεσμών που μας ενώνουν. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας πηγαίνουν στις οικογένειες και τους αγαπημένους, όσων σκοτώθηκαν και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Παραμένουμε σε ετοιμότητα για την υποστήριξη της Τουρκίας, συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ, μαζί με όλους τους φίλους και συμμάχους σε όλο τον κόσμο, καθώς συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», ήταν η δήλωση.
Εκτός της δήλωσης, όπως γνωστοποιήθηκε, η Οµοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανέστειλε χθες όλες τις πτήσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κωνσταντινούπολης μετά από τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, είπε η υπηρεσία σε δήλωσή της.
Δηλώσεις του Μπιναλί Γιλντιρίμ
Σε δηλώσεις που έκανε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, ο Γιλντιρίμ είπε πως η επίθεση έγινε στις 21.22 το βράδυ. Σημείωσε ότι «έχει σημασία το γεγονός ότι η αποτρόπαια επίθεση έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία δίνουμε, σε μεγάλο βαθμό με επιτυχία, αγώνα εναντίον της αποσχιστικής τρομοκρατίας και επίσης σε μια περίοδο που αρχίζει η ομαλοποίηση των σχέσεών μας με τους γείτονες μας».
Ο Γιλντιρίμ είπε πως «οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος».
«Η τρομοκρατία είναι μία παγκόσμια απειλή που απειλεί όλες τις χώρες και όλα τα έθνη και πρέπει να αντιμετωπιστεί με παγκόσμια συνεργασία» είπε π Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι «από τις 02.02 έχει ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ατατούρκ».
Συγκλονισμένος δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ Σταϊνμάγερ
Συγκλονισμένος από τα νέα που φθάνουν από την Κωνσταντινούπολη δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε εκδήλωση για τη διακοπή της νηστείας του Ραμαζανιού με μουσουλμάνους, χριστιανούς και εβραίους.
«Τα αίτια της επίθεσης είναι ακόμη ασαφή, αλλά όλα δείχνουν ότι οι τρομοκράτες χτύπησαν εκ νέου την τουρκική μητρόπολη. Θρηνούμε για τα θύματα μαζί με τους συγγενείς. Στεκόμαστε στο πλευρό της Τουρκίας. Οι σκέψεις μας, ειδικά αυτές τις ώρες, πηγαίνουν στους ανθρώπους στην Τουρκία», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ.
Τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης συγκλονίζουν, όπως είναι αναμενόμενο, και την πολυάριθμη μουσουλμανική κοινότητα της Γερμανίας.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων της Κάτω Σαξονίας Ρετζέπ Μπιλγκέν, με ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε: «Τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη εν μέσω Ραμαζανιού. Οι δράστες δεν μπορεί να είναι μουσουλμάνοι, δεν μπορεί να είναι καν άνθρωποι».
Ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ
«Οι προσευχές μας είναι προς τις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Ο κόσμος είναι αποσβολωμένος και έντρομος. Η τρομοκρατική απειλή δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Οι εχθροί μας είναι βίαιοι και αδίστακτοι και θα κάνουν τα πάντα για να δολοφονήσουν όσους δεν υποκύπτουν στο θέλημά τους. Πρέπει να πάρουμε μέτρα για να προστατεύσουμε την Αμερική από τους τρομοκράτες και να κάνουμε οτιδήποτε μέσα στις δυνάμεις μας για να βελτιώσουμε την ασφάλεια μας», ήταν οι δήλωση του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Ντοναλντ Τραμπ.
Για ISIS κάνει λόγω δημοσιογράφος
Για ενδεχόμενο ενέργειας της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» κάνει λόγο ο αρθογράφος της εφημερίδας Χουριέτ Αμπντουλκαντίρ Σελβί, αναφερόμενος στην επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.
Το άρθρο του Σελβί που πρόσκειται στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.
Ο Σελβί γράφει ότι οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς και ακολούθησε συμπλοκή. Ο ένας από τους δράστες σκοτώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών, ο ένας σκοτώθηκε όταν έθεσε σε λειτουργία το μηχανισμό των εκρηκτικών που είχε πάνω του και ο ένας συνελήφθη. Σύμφωνα με τον αρθογράφο, επτά ήταν οι δράστες που οργάνωσαν την επίθεση, πράγμα που σημαίνει ότι η αστυνομία καταζητεί τέσσερις.
Σύμφωνα με τον αρθογράφο, ο δράστης που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά είχε κάνει είσοδο στο αεροδρόμιο το απόγευμα, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και με τις κάμερες ασφαλείας. Ο αρθογράφος σημειώνει ότι αρχικά οι υποψίες οδηγούσαν στο ΡΚΚ, αλλά όσο προχωρά η ώρα ενισχύεται το ενδεχόμενο να είναι ενέργεια της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».
Τα όσα αναφέρει ο αρθογράφος πάντως έρχονται σε αντίθεση με τη δήλωση του νομάρχη Κωνσταντινούπολης περί τριών επιχειρήσεων αυτοκτονίας.
Αντίδραση ελληνικού ΥΠΕΞ
Το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για έλληνες πολίτες μεταξύ των θυμάτων.
Την οργή και την απόλυτη καταδίκη του για το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, εξέφρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το ΥΠΕΞ τονίζει ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, στη γειτονική χώρα.
Ενημέρωση Ομπάμα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έλαβε ενημέρωση για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης από τη Λίζα Μόνακο, την σύμβουλό του για θέματα εσωτερικής ασφαλείας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ανακοίνωση της Aegean
Λόγω των εκρήξεων που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ η Aegean ενημερώνει τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια από/προς Κωνσταντινούπολη με ημερομηνία ταξιδίου εως και 6 Ιουλίου 2016 και ημερομηνία έκδοσης εισιτηρίου έως και 28 Ιουνίου 2016, ότι σε περίπτωση που επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα είτε να ακυρώσουν το εισιτήριο με πλήρη επιστροφή χρημάτων ή να πραγματοποιήσουν αλλαγή ημερομηνίας χωρίς χρέωση αλλαγής και τέλος εξυπηρέτησης.





hellasforce

ΚΛΕΦΤΕΣ… ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΟ ΕΚΑΣ!


psalidi_syntaxeis
Έκοψαν το βοήθημα από διπλάσιο αριθμό συνταξιούχων!
Καταργούν το ΕΚΑΣ από το 40% των δικαιούχων, ενώ ο μνημόνιο προέβλεπε μόνο για το 20%!
Τον Ιούνιο πληρώθηκαν 376.230 βοηθήματα, ενώ τον Ιούλιο θα εισπράξουν 144.951 λιγότεροι.
Η κυβέρνηση ζητά και την επιστροφή του ΕΚΑΣ Ιουνίου σε 1 έως 6 δόσεις.
Ελεύθερος Τύπος
Ελεύθερος Τύπος






hellasforce

Κεραμίδα από Σουλτς: «Λάθος τα εθνικά συμφέροντα!»


schulz_martin2
Η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν οι εθνικές κυβερνήσεις συνεχίσουν να δίνουν προτεραιότητα στα εθνικά τους συμφέροντα, είναι ο λάθος δρόμος, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνέντευξή στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk, DLF). Ο Μάρτιν Σούλτς επέκρινε επίσης τους Ευρωπαίους υπερθενικιστές, όπως ο Νάιτζελ Φάρατζ, οι οποίοι πολιτεύονται με ρατσιστικά συνθήματα.
Για το βρετανικό δημοψήφισμα είπε: «Δεν είμαι οργισμένος. Είμαι λυπημένος. Θα επιθυμούσα ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Περισσότερο με συγκινεί το γεγονός ότι η νεώτερη γενιά ψήφισε με ποσοστό πάνω από 75% υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., αλλά βλέπουν ότι η χώρα τους θέλει να αποχωρήσει». Εν τούτοις, «το αποτέλεσμα πρέπει να γίνει σεβαστό, είναι το αποτέλεσμα της λαϊκής βούλησης. Είναι σαφέστατο ότι η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της εξόδου. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι βρίσκω υπέροχο το γεγονός ότι η νέα γενιά βλέπει το μέλλον της στην Ε.Ε. και δεν θα εκπλαγείτε βέβαια αν σας πω ότι η καρδιά μου χτυπά γι αυτήν και όχι για τον Νάιτζελ Φάραντζ ή τον Μπόρις Τζόνσον».
Ο πρόεδρος του Ε.Κ διευκρίνισε όμως ότι «αν στην πολιτική θυμώνεις με κάποιον άλλον ο οποίος υποστηρίζει μιαν άλλη άποψη δε σημαίνει ότι καταδικάζεις ολόκληρο το λαό του. Ο υπερθνικιστής Νάιτζελ Φάραντζ, ένας εκ των εκπροσώπων της Βρετανίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χρησιμοποιεί ρατσιστικά συνθήματα και έχει ανάλογες απόψεις, οι οποίες υποδαυλίζουν το μίσος κατά πολιτών της Ε.Ε στη Μ. Βρετανία όπως λ.χ. των Πολωνών, ε, τότε θα αντιταχθώ».
Για το μέλλον της Ευρώπης ο Mάρτιν Σούλτς δήλωσε στη συνέντευξή του: «Χρειαζόμαστε μια πιο στενή συνεργασία, μια πιο ομοιογενή πολιτική εντός της Ε.Ε. και όχι αυτό που γίνεται τώρα, δηλαδή να διχαζόμαστε….. Η Ευρώπη των εθνικών κρατών, των εθνικών κυβερνήσεων, οι οποίες λένε ότι τα συμφέροντα της χώρας μου είναι πιο σημαντικά και όχι το κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον, είναι ακριβώς η άποψη η οποία πλειοψήφισε στην Μ. Βρετανία. Αν ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο, της υπερίσχυσης του εθνικού έναντι της κοινής ιδέας, τότε θα αποτύχουμε. Είναι ο λάθος δρόμος. Να επαναλάβω όμως για μια ακόμα φορά ότι δεν εννοώ ότι εμείς τα κάνουμε όλα σωστά. Το αντίθετο! Ανήκω σε αυτούς οι οποίοι ζητούν εδώ και χρόνια να γίνουν εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να γίνει αυτοκριτική και στα όργανα της Κοινότητας για όσα πράττουν λάθος».
Ο Μάρτιν Σούλτς υπεραμύνθηκε της εκλογής του Ζαν-Κλοντ Γιουνέρ ως προέδρου της Κομισιόν: «Kατάφερε να μην αποσταθεροποιηθεί το ευρώ και έκανε πολύ καλή δουλειά, ιδίως σε ό,τι αφορά στην κοινωνική διάσταση της Ευρώπης, την σταθεροποίηση της χρηματοπιστωτικής αγοράς, την αντιμετώπιση των συνεπειών της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Γι αυτό και είμαι βέβαιος ότι δεν ήταν λάθος η εκλογή του».





hellasforce