Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Reuters: Συμφωνία για να συζητηθεί το χρέος πριν την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ


greece_euro_simaia_anthropos
Σύμφωνα με όσα δήλωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Reuters, οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης μπορεί να αρχίσουν συζητήσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στην εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, εφόσον έχει υπάρξει συμφωνία για μεταρρυθμίσεις.
«Εάν οι Έλληνες θέλουν να υπάρξει εκταμίευση πολύ πριν από τον Ιούλιο, χρειάζεται να υπάρξει πολιτική συμφωνία περί τα μέσα του Απριλίου – και στις 12 Απριλίου όλοι πάνε στην Ουάσινγκτον- άρα καλύτερα πριν από τότε», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης και υπογράμμισε:
«Μόνον τότε μπορεί να αρχίσει στα σοβαρά συζήτηση για θέματα χρέους και αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο. Και μετά τελικά όλα πρέπει να συνδυασθούν ταυτόχρονα».
Υπογράμμισαν επίσης ότι είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στην Ουάσινγκτον για να συζητηθεί το θέμα του ελληνικού χρέους, καθώς και διμερείς συνομιλίες με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και θεσμούς της ευρωζώνης.
«Εάν μέχρι τότε έχει επιτευχθεί μία σημαντική συμφωνία επί του πακέτου των μεταρρυθμίσεων, τότε το μόνο εκκρεμές θέμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των ελληνικών μεταρρυθμίσεων και τη συμμετοχή του ΔΝΤ, θα είναι να συζητηθεί το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους και θα είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να γίνει αυτό», υπογράμμισε ένας εκ των αξιωματούχων.





hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου