Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Μητσοτάκης: «Δεν αντέχει η Ελλάδα να ξαναζήσει το περσινό φιάσκο»


mitsotakis_kyriakos
«Φοβάμαι ότι ξαναζούμε την εμπειρία της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη που οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδό της από το ευρώ», τόνισε από τη Λάρισα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις από το δημοσίευμα των Wikileaks για τη συνομιλία Τόμσεν – Βελκουλέσκου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «οι όποιες εσωτερικές διαφορές μεταξύ των θεσμών είναι γνωστές σε όλους» και ότι «δεν θα πρέπει να λυθούν σε βάρος της χώρας μας» ούτε «να αποτελούν άλλοθι για τη δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης».
Κάλεσε, δε, τον Πρωθυπουργό να σταματήσει «να ανακαλύπτει εξωτερικούς εχθρούς για να δικαιολογεί τη δικιά του ανικανότητα», σημειώνοντας ότι «ήταν η κυβέρνηση που δια του κ. Τσακαλώτου με επιστολή της κάλεσε το ΔΝΤ».
Ο αρχηγός της ΝΔ προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην διαχειρίζεται το κρίσιμο αυτό ζήτημα με όρους επικοινωνίας» και τόνισε ότι «δεν αντέχει η Ελλάδα να ξαναζήσει το περσινό φιάσκο».
«Εξάλλου το τρίτο μνημόνιο ήταν το αποτέλεσμα των τραγικών χειρισμών της παρέας Τσίπρα – Βαρουφάκη – Καμμένου το πρώτο εξάμηνο του 2015. Και το λογαριασμό πληρώνουν σήμερα όλοι οι Έλληνες», πρόσθεσε.
Ζήτησε, ακόμη, από την κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών, επισημαίνοντας ότι «κανείς δεν ξέρει ποιος και γιατί υπέκλεψε τη συγκεκριμένη συνομιλία. Αλλά στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά».
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές, λέγοντας:
«Εδώ από τη Λάρισα επαναλαμβάνω αυτό που είπα στον κ. Τσίπρα πριν λίγες ημέρες στη Βουλή: Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, να φύγετε. Ο λαός μας είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του. Να αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του. Εκείνος! Με εκλογές. Με εκλογές αλήθειας όμως κι όχι παραμυθιών. Κάθε εκλογές έχουν κόστος. Αλλά σήμερα το κόστος παραμονής στην εξουσία αυτής της ανίκανης κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής της. Εκλογές λοιπόν. Εκλογές που θα φέρουν τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας. Που θα μας απαλλάξουν από τους ανίκανους λαϊκιστές που διαλύουν την Ελλάδα κάθε μέρα που περνά. Που θα ξαναδώσουν πίσω στις Ελληνίδες και στους Έλληνες τη χαμένη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».



hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου