Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Ευρωπαϊκή περιοδεία αναβάθμισης του Ακιντζί ετοιμάζει η Άγκυρα!


akinci_moustafa1
Περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ετοιμάζει για τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, η Άγκυρα σε συνεννόηση με εταίρους μας στην Ε.Ε.
Επιδίωξη της τουρκικής πλευράς είναι η οικοδόμηση διεθνούς προφίλ για τον κ. Ακιντζί, με βασικό στόχο την αναβάθμιση του παράνομου καθεστώτος. Κι όλα αυτά ενώ η τουρκική πλευρά φρενάρει με τη στάση της τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.
Πέραν από το προγραμματισμένο για αυτό το μήνα ταξίδι στο Βερολίνο, εκείνο του καλοκαιριού στο Λονδίνο, πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν πως υπάρχουν συνεννοήσεις για πρόσκληση και από μια σκανδιναβική χώρα.
Είναι σαφές πως οι χώρες που επιλέγουν να τον προσκαλέσουν θέλουν μεν να ικανοποιήσουν την Άγκυρα (και λόγω μεταναστευτικού), παράλληλα όμως χρησιμοποιούν το εργαλείο των επισκέψεων ως μοχλό πίεσης προς τη Λευκωσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Βερολίνο απέφυγε επιμελώς να ενημερώσει τη Λευκωσία για την απόφασή του να προσκαλέσει τον κατοχικό ηγέτη και τη συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.






hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου