Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Ο Καμμένος από την Κύπρο μίλησε για κουρδικό κράτος και επιτέθηκε σε Σημίτη, Πάγκαλο


kammenos_cyprus_mnimosino_theofilou
Επίθεση σε Σημίτη και Πάγκαλο από τη Κύπρο έκανε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος για την υπόθεση Οτσαλάν.
Αφορμή για να επαναφέρει το θέμα στην επικαιρότητα ήταν η επίσκεψή του στην Κύπρο και το μνημόσυνο του του Θεόφιλου Γεωργιάδη, που δολοφονήθηκε από πράκτορες της Τουρκικής ΜΙΤ στο σπίτι του, στις 20 Μαρτίου 1994.
Μιλώντας στο μνημόσυνο ο κ. Καμένος αναφέρθηκε στη δράση του Θεόφιλου Γεωργιάδη υπέρ του αγώνα του Κουρδικού λαού, τονίζοντας ότι ήταν εποχές όταν κάποιοι θεωρούσαν τρομοκράτες όσους μιλούσαν για την απελευθέρωση των Κουρδικού λαού και τη δημιουργία Κουρδικού κράτους.
kammenos_cyprus_mnimosino_theofilou1
Είπε επίσης ότι υπήρχαν ακόμα και εκείνοι οι οποίοι έκλεισαν την πόρτα όταν είχε ανάγκη ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν να τον φιλοξενήσουν «και προδοσία μέσα από την Ελλάδα από εκείνους που παρέδωσαν τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δίνοντας ένα τεράστιο πλήγμα στον αγώνα που ξεκίνησε ο Θεόφιλος».
Ειδικότερα, κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο ότι «παρέδωσε (τον Οτσαλάν) σε συνεργασία βεβαίως με τον πρωθυπουργό Σημίτη».
Περαιτέρω ανέφερε ότι ο Θεόφιλο Γεωργιάδης ήταν αυτός που αποδόμησε το μύθο του πανίσχυρου τουρκικού κράτους και ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο έργο, να φέρει κοντά εθνότητες που η τουρκική προπαγάνδα είχε καταφέρει να βάλει να συγκρουστούν μεταξύ τους.
«Εάν μέσα στους επόμενους μήνες, θα έχουμε την ίδρυση του κουρδικού κράτους, θέλω να ξέρετε ότι θα αναπαυθεί η ψυχή του πολύ περισσότερο από το σημερινό πολιτικό μνημόσυνο που του κάνουμε,» κατέληξε ο κ. Καμένος.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο για τις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 1ης Απριλίου 1955, επισκέφτηκε το 1ο και το 2ο Μηχανοκίνητο Τάγμα της ΕΛΔΥΚ.
kammenos_cyprus
Η ομιλία του ΥΠΑΜ:
«Ήταν οι εποχές που για πρώτη φορά έγινε λόγος δημόσια για τη δημιουργία κουρδικού κράτους. Και υπήρχαν δυστυχώς κάποιοι, που και αυτούς δε θα τους καταπιεί η ιστορία έτσι, που θεωρούσαν τρομοκράτες όσους μιλούσαν για την απελευθέρωση του κουρδικού λαού, τη δημιουργία του κουρδικού κράτους και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των Κούρδων. Για το δικαίωμα να μιλούν τη γλώσσα τους, να τιμούν τις αξίες τους, το έθνος τους. Τώρα, βέβαια, τα πράγματα άλλαξαν και τώρα όλοι βοηθούν τους Κούρδους αγωνιστές να κάνουν το κουρδικό κράτος. Και επειδή θέλω να είμαι δίκαιος, ακόμα και εκείνοι οι οποίοι όταν είχε ανάγκη ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν να τον φιλοξενήσουν, έκλεισαν την πόρτα. Και βεβαίως, υπήρχε και προδοσία μέσα από την Ελλάδα από εκείνους παρέδωσαν τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δίνοντας ένα τεράστιο πλήγμα στον αγώνα που ξεκίνησε ο Θεόφιλος».
«Έφτασαν σε σημείο, οι Κούρδοι αγωνιστές, οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν για τον εθνικοαπελευθερωτικό τους αγώνα, να μην εμπιστεύονται πια τους Έλληνες και να τους θεωρούν ίσως προδότες και βεβαίως με το δίκιο τους γιατί Έλληνας υπουργός τον παρέδωσε και αυτός ήταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνεργασία βεβαίως με τον πρωθυπουργό Σημίτη».
«Ο Θεόφιλος ήταν αυτός που αποδόμησε το μύθο του πανίσχυρου τουρκικού κράτους. Ήταν εκείνος που ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο έργο, να φέρει κοντά εθνότητες που η τουρκική προπαγάνδα είχε καταφέρει να βάλει να συγκρουστούν μεταξύ τους. Γιατί η Τουρκία, όπως έλεγε πάντα ο Θεόφιλος χρησιμοποίησε τα έθνη τα οποία κατακτούσε για να τα βάλει να σφαγιάζονται μεταξύ τους προκειμένου να επικυριαρχεί».
«Εάν μέσα στους επόμενους μήνες, θα έχουμε την ίδρυση του κουρδικού κράτους, θέλω να ξέρετε ότι θα αναπαυθεί η ψυχή του πολύ περισσότερο από το σημερινό πολιτικό μνημόσυνο που του κάνουμε. Ας είναι αιωνία του η μνήμη».
Militaire





hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου