Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Ορντινάντσα των δανειστών και δουλοπάροικος χρέους η Ελλάδα!


greek_euro_shark
Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει η Γερμανία με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τώρα επιθυμεί να το πράξει με οικονομική και χρηματοπιστωτική κυριαρχία.
Οι διεθνείς πιστωτές χρησιμοποιούν την οικονομική τους κυριαρχία για να ωθήσουν την Ελλάδα σε πληρωμή των οφειλών της «παντοτινά» και θέλουν την ορντινάντσα του χρέους τους να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για τη Βρετανία, σε περίπτωση που τολμήσει να αποχωρήσει από την ΕΕ, δήλωσε ο καθηγητής δυαδικής οικονομίας, Rodney Shakespeare.
Το Σάββατο το WikiLeaks δημοσίευσε ένα έγγραφο εκθέτοντας μια συνομιλία υπαλλήλων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που είναι αρμόδιοι για τη διαχείριση της εν εξελίξει ελληνικής κρίσης χρέους. Η έκθεση ανέφερε ότι το ΔΝΤ απείλησε να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης εάν η Γερμανία αρνηθεί να παράσχει ελάφρυνση χρέους στη χώρα.
RT: Φαίνεται ότι το ΔΝΤ και η Γερμανία έχουν διαφορετικές απόψεις για το πώς να χειριστούν την κρίση του ελληνικού χρέους. Τι νομίζετε ότι ελπίζει να επιτύχει το ΔΝΤ;
Rodney Shakespeare: «Οι απόψεις δεν είναι πολύ διαφορετικές. Και οι δύο δουλεύουν αναγκάζοντας άτομα στο χρέος, οργανισμούς στο χρέος, χώρες στο χρέος – ανεξόφλητο χρέος. Το ελληνικό χρέους προς το ΑΕΠ είναι 180 τοις εκατό. Και η επίδραση αυτού, φυσικά, είναι ότι οι χώρες και τα άτομα συνεχίζουν να πληρώνουν παντοτινά. Για το μόνο που τσακώνονται, είναι το αν θα ωθήσουν μια χώρα τόσο μακριά, έτσι ώστε να μην μπορεί να το κάνει.
Θέλουν να κρατήσουν μια χώρα σε ύπαρξη, για να πληρώνει παντοτινά. Τώρα, θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό, στην περίπτωση αυτή, με διάφορους άσχημους τρόπους. Η απειλή για την Ελλάδα, πρώτα απ ‘όλα, είναι να δηλώσει χρεοκοπία και αυτό θα παγώσει το σύστημα. Δεύτερον, θα μπορούσαν να κηρύξουν bail-in σε όλα τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες και οι Έλληνες καταθέτες θα έχαναν όλα τα χρήματά τους.
Υπάρχουν και άλλες απαίσιες δυνατότητες με τις οποίες το ΔΝΤ και η Δύση, γενικά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν απειλές κατά της Ελλάδα για να την αναγκάσουν να υποκύψει στη θέλησή τους, ώστε να γίνει ένας δουλοπάροικος χρέους, ή μια παντοτινή ορντινάντσα του χρέους».
RT: Τώρα, ποια περιμένεις ότι θα είναι στην πραγματικότητα η απάντηση της Γερμανίας;
RS: «Η Γερμανία παίρνει την πιο σκληρή γραμμή και πιστεύει ότι μπορούν να πηδ…ξει τους Έλληνες κι άλλο. Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τώρα επιθυμεί να το πράξει με οικονομική και χρηματοπιστωτική κυριαρχία. Αυτό είναι εντελώς ανεύθυνο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να το ξεπληρώσει αυτό.
Θέλετε να θυμηθείτε ότι υπάρχουν και άλλες δυνατότητες για διαλύσεις την Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Η Ελλάδα είναι πολύ ευάλωτη στη Daesh και μπορείς να βρεις με μυστήριους τρόπους ότι ο αριθμός των προσφύγων που πλημμυρίζει την Ελλάδα, – εξάλλου, η Δύση είναι κ@λος και βρακί με την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία – και μπορείς επίσης να διαπιστώσεις ότι ορισμένες φρικαλεότητες της Daesh ξαφνικά αρχίζουν να συμβαίνουν στην Ελλάδα.
Η Δύση και οι Γερμανοί, ειδικότερα, θα διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα γίνεται μια ορντινάντσα χρέους και συμφωνεί να πληρώνει όλο και περισσότερα για πάντα. Είναι μια άσχημη κατάσταση. Και επιπλέον, θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως ένα μάθημα για το Ηνωμένο Βασίλειο και να του πουν… αν τολμάτε βγείτε έξω από την Ευρώπη θα κάνουμε σε εσάς αυτό που κάνουμε στην Ελλάδα».
RT: Η κυβέρνηση κάλεσε το ΔΝΤ να εξηγήσει αν θέλει να ωθήσει τη χώρα προς την πτώχευση. Είναι στην πραγματικότητα αυτό που προσπαθεί να κάνει το ΔΝΤ;
RS: «Θέλουν την Ελλάδα να συνεχίσει να πληρώνει. Αν το πράγμα πάει πραγματικά σε πτώχευση, τότε το όλο πράγμα καταρρέει αποτελεσματικά και η Ελλάδα πιθανότατα θα αναγκαστεί να βγει από την Ευρώπη.
Γι ‘αυτό είναι ένα παιχνίδι πίεσης και πίεσης για να διαλύσουν τους Έλληνες, να τους κάνουν να πληρώσουν και να χρησιμοποιήσουν αυτές τις απειλές – και είναι πολύ, πολύ σοβαρές απειλές, βασικά: «Αν δεν πληρώσετε, απλά θα σας συνθλίψουμε».
Αυτό είναι το παιχνίδι και δεν είναι καλό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται να λαμβάνει μια ελαφρώς πιο ήπια γραμμή. Μπορεί να δει ότι είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση που οι Έλληνες θα μπορούσαν απλώς στο τέλος της ημέρας να πουν, «θα αποχωρήσουμε από το ευρώ». Αυτό θα ήταν πολύ κακό, διότι η Ελλάδα δεν είναι πραγματικά προετοιμασμένη για αυτό.
Έτσι, είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τραπεζίτες που θέλουν να βγάλουν αίμα από τις πέτρες και το πάρουν παντοτινά. Όλα αυτά δεν είναι απαραίτητα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα για τα μεγάλα έργα του δημοσίου, για τις δαπάνες που δημιουργούν τις θέσεις εργασίας, αλλά δεν έχουν καμία πρόθεση να το κάνουν αυτό».







hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου