Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Συρία, το νέο… Βιετνάμ των ΗΠΑ!


us_ethnosimo
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν στρατεύματα στη Συρία αντιγράφοντας το… πατρόν που χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ (1954-1975), λέει ο Scott Bennet, Αμερικανός ειδικός αντιτρομοκρατίας και πολιτικός αναλυτής.
Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν πρόσφατα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που αναπτύσσονται στη Συρία.
«Οι πρόσφατες αναφορές ότι οι ΗΠΑ αυξάνουν τις ειδικές δυνάμεις τους στη Συρία, δεν θα πρέπει να είναι έκπληξη», δήλωσε ο Μπένετ, πρώην αξιωματικός ψυχολογικού πολέμου στο στρατό των ΗΠΑ.
«Είναι ένα στάνταρ σχέδιο επιχειρησιακής ανάπτυξης που οι ΗΠΑ ακολούθησαν από το Βιετνάμ και στη σύγκρουση του Βιετνάμ φυσικά έστειλαν συμβούλους που γρήγορα μετατράπηκαν σε ολόκληρο στρατό, πλήρη τάγματα και ταξιαρχίες, που έμειναν πάνω από δέκα/δεκαπέντε χρόνια και αυτό ήταν η σύγκρουση του Βιετνάμ», είπε ο Μπένετ στο Press TV.
«Οπότε, αυτό είναι το πώς οι ΗΠΑ ακολουθεί τη διαχείριση των συγκρούσεων, ή την ήττα στον πόλεμο, σε ορισμένες από αυτές τις παρατεταμένες προσπάθειες που δεν έχουν νόημα. Στέλνει συμβούλους και στη συνέχεια επεκτείνεται τελικά κατά τη διάρκεια μιας περιόδου πέντε ετών σε έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας», πρόσθεσε.
«Γι ‘αυτό είναι πολύ αποθαρρυντικό σε ποικίλα επίπεδα, επειδή κυρίως η αλήθεια είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει πόλεμο από το 2014 στη Συρία και αποτυγχάνουν και ηττώνται σε κάθε επίπεδο, όχι επειδή οι άνδρες δεν έχουν τα εφόδια ή δεν είναι εκπαιδευμένοι, ούτε επειδή οι Ειδικές Δυνάμεις ή οι πεζοναύτες που ενώνονται με τους Αμερικανούς στρατιώτες είναι ανίκανοι, αλλά επειδή η ηγεσία στο υψηλότερο επίπεδο … και οι μαριονέτες τους, οι πολιτικοί της κυβέρνησης Ομπάμα και οι επιτροπές ένοπλων υπηρεσιών του Κογκρέσου, είναι γεμάτες από ανθρωπάκια και ευνουχισμένους ηλίθιους, οι οποίοι δεν έχουν ιδέα για το πώς να τρέξουν έναν πόλεμο, δεν έχουν ιδέα για την [takfiri] κουλτούρα των τρομοκρατών που αγωνίζονται μαζί το ISIS», δήλωσε ο Μπένετ, αναφερόμενος στην τρομοκρατική ομάδα Daesh.






hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου