Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Σύσσωμη η Χριστιανική κοινότητα υπέρ του Άσαντ



patriarches

Πέντε Πατριάρχες από διάφορες εκκλησίες της Ανατολής συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα στη Δαμασκό με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τα εγκαίνια της νέας έδρας του ορθόδοξου πατριαρχείου αλλά και για μια ετήσια συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών της Ανατολής, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν πως η κίνηση αυτή των Πατριαρχών είναι μια κίνηση σιωπηλής υποστήριξης στο καθεστώς Άσαντ.
Αυτή συνάντηση είθισται να γίνεται στο Λίβανο αλλά οι 5 θρησκευτικοί ηγέτες αποφάσισαν ομόφωνα να συναθροισθούν στη Συρία παρά τον πόλεμο και τους τρέχοντες κινδύνους στην πρωτεύουσα όπου επιθέσεις με ρουκέτες και εκρήξεις είναι σε ημερήσια διάταξη. Συγκεντρώθηκαν στη Δαμασκό για να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους με τους Xριστιανούς της Συρίας παρακινώντας τους να μην χάσουν την ελπίδα τους και να παραμείνουν στη ματωμένη γη τους
"Εμείς οι 5 πατριάρχες της ανατολής προσευχόμαστε για την ειρήνη. Προσευχόμαστε για την ειρήνη στη Συρία και στην περιοχή.Προσευχόμαστε για τη νεκρή συνείδηση της διεθνούς κοινότητας. Προσευχόμαστε για μια ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία και για τους σύριους χριστιανούς και μουσουλμάνους να παραμείνουν προσκολλημμένοι στη γη τους και να επιστρέψουν στις εστίες τους ,με αξιοπρέπεια ,όλων αυτών που εκτοπίστηκαν από τον πόλεμο", δήλωσαν. Οι Χριστιανοί της Συρίας στην μεγάλη τους πλειοψηφία Ορθόδοξοι αντιπροσώπευαν πριν από τη διαμάχη το 2011 γύρω στο 8% του πληθυσμού, αλλά πάρα πολλοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω της έντονης ανόδου των τζιχαντιστικών οργανώσεων όπως είναι το Ισλαμικό Κράτος.

phgh:voice news
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου