Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ολοταχώς για το νέο αεροπλ/φόρο John F. Kennedy (CVN-79)



Η αμερικανική Διοίκηση Ναυτικών Συστημάτων ανέθεσε το ύψους 4,29 δισ. δολαρίων συμβόλαιο κατασκευής του νέου αεροπλανοφόρου John F. Kennedy (CVN-79) στην Huntington Ingalls Industries.
Το αεροπλανοφόρο αυτό θα είναι το δεύτερο της κλάσης Gerald R. Ford και θα διαθέτει σημαντικές βελτιώσεις, χάρη στις οποίες θα έχει μειωμένο κατασκευαστικό, αλλά και λειτουργικό κόστος.
«Το νέο σκάφος, χάρη στις βελτιώσεις, θα έχει κατά 18% μικρότερο κατασκευαστικό κόστος και θα κοστίσει 1 δισ. δολάρια λιγότερο από το πρώτο σκάφος της κλάσης», ανέφερε ο επικεφαλής της Διοίκησης υποναύαρχος Μουρ.
«Το επόμενο σκάφος της κλάσης, το CVN 80 Enterprise θα κοστίσει ακόμα λιγότερο», κατέληξε. Το συνολικό κόστος του σκάφους, στην επιχειρησιακή του μορφή, θα αγγίξει τα 11,35 δισ. δολάρια.
Τα αεροπλανοφόρα της κλάσης θα διαθέτουν, από κατασκευής, το νέο ηλεκτρομαγνητικό σύστημα εκτόξευσης αεροσκαφών (EMALS) και νέο σύστημα αγκίστρωσης της General Atomics. Επίσης θα διαθέτουν εξελιγμένα ραντάρ της Raytheon. Η κατασκευή του Kennedy θα ξεκινήσει εντός του 2015.


phgh:http://www.defence-point.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου